Показати повну версію : Християни й алкоголь
Liliyah Romanova
02.06.2007, 20:23
Просто цікаво, у кого які думки щодо цього.
Вживати чи не вживати?
Boris_Kiev
02.06.2007, 20:51
На мою дуику, нормальна людина п"є, коли ХОЧЕ, а не коли Є ГРОШІ. :)
А ось історія на тему "Мусульмани й алкоголь".
Розповідав не хто-небудь, а сам академік Джанєєв, колишній директор інституту виноградарства та виноробства "Магарач".
Джанєєв (росіянин) виріс у Криму. Їхнім сусідою був татарський мулла.
Кожна кримська родина мала свої виноградники, майже всі робили вино.
Мулла приятелював з батьком Джанєєвим, заходив до них у гості. Спочатку Джанєєв-батько соромився запропонувати шановному гостю вино. Але мулла попросив. Занурив мізинця у склянку, щось прошепотів арабською, струсив краплю з пальця на підлогу і після цього випив. Його запитали - а що він промовив ?
- У Корані сказано: "Одна крапля вина принесе тобі шкоду!". І я цю ОДНУ краплю струсив !
Колєга-програмер у тяпницю (у програмістів це кожна пятниця) не п'є пиво, утримується, бо то пятниця. Всі інші дні пива вживає багато.
Я чомусь ніколи не задумувалася над цим. Звикли, що не можна мясного і крапка. Але ж і без спиртного можна обійтися...
Чи ні:no: :no:
New Shrek
02.06.2007, 21:48
можна без мяса,тіко десь шість амінокислот не синтезуються організмом ,років пятнадцять мяса не їв, чуть не подох,без алкоголю також,можна прекрасно обходитись поки мозок не знайде заміну,ендорфіни не так просто отримати без алкоголю,можна парашутним спортом зайнятись наприклад
New Shrek
02.06.2007, 21:53
або по пять чорних шоколадок стограмових щодня,або десять оргазмів
Вживати чи не вживати?
Не вживаю. Чому? "Дурна привичка". Не смакує, не отримую задоволення, чого себе силувати, нє?
New Shrek
02.06.2007, 23:43
а я то думаю чого Ви такі злі -ендорфінів не вистачає ,
Я злий? Шреку, я одна добротА!
Полковник
02.06.2007, 23:55
Вот я - христьянин?
Христьянин!
Вчера с мужиками отпраздновали сдачу моим сыном очередного ГОСа. На "5" мальчик сдал. Сегодня с утра поехал покупать кондиционер для дома. Остановили. Дыхнул. Да, в красный сектор не вошел. 500 у.е. отдал.
Вопрос - ГАИшник христьянин?
Вот я - христьянин?
Христьянин!
Люблю людей з широкою глибиною душі.
Вот я - христьянин?
Христьянин!
Вчера с мужиками отпраздновали сдачу моим сыном очередного ГОСа. На "5" мальчик сдал. Сегодня с утра поехал покупать кондиционер для дома. Остановили. Дыхнул. Да, в красный сектор не вошел. 500 у.е. отдал.
Якщо зупинив гаїшник, скажіть йому: "Гаишнег-гаишнег, помилуй мя грешного!". Якщо помилує - християнин. :borat:
levandivka
03.06.2007, 06:43
500 у.е. отдал.
Переказував о.Орест (Фредина) в заполярній експедиції ТАКу байку:
Один християнський місіонер потрапив у Африці в яму-пастку для лева. За якийсь час туди ж впав лев. Місіонер звів очі, та й молиться:
-Господи, зроби цього лева праведним християнином!
Лев перехрестився лапою:
-Благослові, Господь, піщу мою...
Пиво,добре, увечері, троха - полюбляю.
"Гаишнег-гаишнег, помилуй мя грешного!". Якщо помилує - християнин.
Ну, ТАК! Гаїшник прийме на себе гріх, і ... візьме...
Не сідаю за кермо із запахом! Най будуть праведниками, най не мають спокуси! ;)
Liliyah Romanova
03.06.2007, 21:40
Ну, працівники ДАІ, то окрема тема.
У нас колись знайомий після літургії їхав і його зупинили. У нього на правах знимка з колорадкою, відповідно, коли його запитали, чому від нього чути душок, він відповів, що якраз з Літургії і споживав дари. Його відпустили, бо "то за професією". :D:D:D
Liliyah Romanova
03.06.2007, 21:50
Мені цікаво інше: якщо відмовлятися від алкоголю цілковито, то з яких саме міркувань?
ай лібе алкоголь....
навіщо відмовлятися?!...
причина тільки одна: є залежність....
тоді або не вживати взагалі, або стати пияком....
Черешенька
03.06.2007, 22:03
Я вважаю, що міркування у кожного на свій особистий лад. От у мене наприклад один знайомий алкоголю взагалі не вживає і вважає, що то не християнський напій. Від нього, на його думку (мого знайомого) нічого доброго не йде!
Персонально я не можу уявити собі життя без доброго алкогольного напою. І якщо після важкого робочого дня (може бути день і не дуже важким, якщо по правді) я дозволяю собі на вечір випити бокал доброго вина чи з друзяками піти на пиво, то це моїм християнським принципам не суперечить.
Boris_Kiev
03.06.2007, 22:14
Його відпустили, бо "то за професією". :D:D:D
Про схожий випадок розповідав згаданий вище пан Джанєєв.
Якось він приїхав своїм автом на якусь конференцію, де зовсім не планував дегустацію. Але - наука понад усе! - змушений був продегустувати французький коньяк.
Сів за кермо. В центрі Ялти його зупинив молодий ДАІшник, принюхався.
- Від вас пахне коньяком!
Тут підійшов літній ДАІшник і каже: "Та це ж директор Магарачу! Чим ще від нього може пахнути? Відпусти, він їздить давно й безаварійно!"
Deus igrok
03.06.2007, 22:24
Не вживаю. Як виняток - вино інколи. При нагоді, так би мовити.
А загалом, алкоголь це напиток. Сам по собі він не є небезпечним. Інше діло культура вживання цього напитку на 0 рінві у більшості. Я реально не розумію суті купити 3 ящиків горілки на 6, поїхати в гори на одну ніч і все це вжити.
Черешенька
03.06.2007, 22:31
Інше діло культура вживання цього напитку на 0 рінві у більшості
Цілком погоджуюся! Я в таких компаніях бувати не люблю, про будь-яке конструктивне спілкування я вже мовчу! Не знаю чому саме у слов"янських народів такі величезні проблеми зі споживанням і зловживанням алкоголю, бо наприклад французи (з власного досвіду кажу, провівши кілька тижнів у подруги) п"ють також немало, але вміють при цьому і не напитися, як свині, і час гарно провести.
Я змалювала загальну картину, тому прошу чемних людей не ображатися, в нас їх також вистарчає, треба тільки вміти знайти :)
Boris_Kiev
03.06.2007, 22:33
Розповідав відомий київський лікар-нарколог.
Часто алкани притискали його до стіни стандартним запитанням: "А Ви самі, лікарю, вживаєте?"
Він терпляче відповідав: "За смачною вечерею вживаю. Як приправу, як соус, як кетчуп. І в таких же дозах".
Алканам важко було зрозуміти таке.
Черешенька
03.06.2007, 22:46
До речі, ось що я по темі знайшла у Новому Завіті:
І не впивайтесь вином, в якому розпуста, але краще наповнюйтесь духом!
(Ефесянам 5:18)
До речі, ось що я по темі знайшла у Новому Завіті:
(Ефесянам 5:18)
гарно написано... :)
але не написано кількості... :)
я, наприклад, після роботи люблю випити літр-другий пива... :)
Черешенька
04.06.2007, 00:29
літр - то напевне ще в нормі, а от другий - то вже забагато ;)!!!
літр - то напевне ще в нормі, а от другий - то вже забагато ;)!!!
кому як.... :)
інколи і двох літрів мало, якщо хороша компанія.... :)
Вживати чи не вживати?
Моя думка, що краще не вживати. Тобто, не мати такої звички, щоб то було нормою. У нашій церкві алкоголь заборонений. Зовсім! Хіба на спомин в першу неділю в церкві по ковточку. А чому заборонений? Та тому, що "не впивайтеся" для наших людей не закон. Тому заборонили зовсім. І добре зробили. Мій колишній чоловік, що був невіруючим, аби тільки занюхав, то вже напивався до срачки ( за перепрошення). А потім я втікала з хати, бо міг вбити. Поки ми жили разом, я його стримувала, хоча деколи зривався. А як розлучилися і він вдруге одружився, то так пив, що й жінка його коло нього спилася. Видно після цього прозрів і зав"язав назовсім. Боїться випивки, як дідько ладану. А хіба то нормально? А як зірветься? Брата його по п"янці вбили...От таке.
У нас же ж в сім"ї було так, що тато любив собі вишнячку настояти, чи чорниць, бо в нього шлунок погано працював і пива любив попити. Але то в хаті, ввечері... А щоб на стіл ставити, то не ставили, бо і заборонено було та і не треба когось споювати. Тому брати мої виросли без потягу до алкоголю. Хоча нераз пива, чи вина теж можуть в сімейному колі випити.Я зараз теж люблю випити нераз пива яку склянку, чи вина трошки під настрій, але стараюся в хаті не тримати, бо хлопці ростуть і не хочу, щоб вони до того привчалися. Погодьтеся, що багато людей поспивалися через компанію. Адже організм звикає до алкоголю і потребує його щоразу більшу і більшу дозу.
New Shrek
04.06.2007, 10:01
(Ефесянам 5:18)Ис.22:13 Но вот, веселье и радость! Убивают волов, и режут овец; едят мясо, и пьют вино: "будем есть и пить, ибо завтра умрем!"
Ис.22:13 Но вот, веселье и радость! Убивают волов, и режут овец; едят мясо, и пьют вино: "будем есть и пить, ибо завтра умрем!"
А далі? Ну як так можна щось виривати з контесту, щоб своє щось захищати? :no:
Ісаї 22 голова:
13 Та ось радість і втіха: забивають худобу велику та ріжуть худобу дрібну, їдять м'ясо й вино попивають, викрикуючи: Будем їсти та пити, бо взавтра помрем!
14 І відкрив Господь Саваот в мої уші: Напевно не проститься вам беззаконство оце, аж поки ви не помрете, промовив Господь, Бог Саваот.
Мені цікаво інше: якщо відмовлятися від алкоголю цілковито, то з яких саме міркувань?
Раніше, в молоді роки :D відмовився від горілки, лікерів, настоянок і т.п.
вживав хіба пиво (і досі подобається) та вина трохи, якщо хороше! коньяк - дуже рідко, грам 50 за весь вечір/день/застілля...
а відмовився, бо зрозумів, що нема ніякого приколу/кайфу в вертольотах і взагалі в стані, коли гальма на 30-60% вже ослабли, коли і до дурниць може потягнути....
зараз не вживаю практично зовсім. Причина:
переглянув фільм про шкоду алкоголю як такого...
сильно вразило, сам не сподівався. турбуюся про власне здоров'я, і здоров'я потомства майбутнього :)
як наслідок, ДУЖе рідко - разок на місяць - можу "продегустувати" скляночку пива для смаку, чи вина трошки для проби.
Не знаю чому саме у слов"янських народів такі величезні проблеми зі споживанням і зловживанням алкоголю, бо наприклад французи (з власного досвіду кажу, провівши кілька тижнів у подруги) п"ють також немало, але вміють при цьому і не напитися, як свині, і час гарно провести.
Я змалювала загальну картину, тому прошу чемних людей не ображатися, в нас їх також вистарчає, треба тільки вміти знайти :)
дуже влучно сказано!!! чому ж французи, італійці, іспанці і взагалі південні народи при вживанні практично чи не щодня 1-2 бокалів вина,
абсолютно не п'яніють і не стають залежними...
відповідь проста: південні народи століттями ЇДЯТЬ виноград! і їхній організм призвичаєний до виноградного соку, а також до бактерій, які беруть участь у бродінні винограду. їхній організм абсолютно нормально перетравлює і сік, і бактерії, які у ньому завелися (адже це і є процес утворення вина).
чому словяни і північні народи можуть так сп'яніти від вина, і спитися?
бо у нас нема "імунітету"!
зате є інша особливість: самогон, горілка, спирти....
а навіть декілька капель спирту/горілки призводять до згортання крові, наслідком чого є закупорка найдрібніших судин. результат наживо:
втрата реакції і пам'яті через закупорку судинок і відмирання клітин в мозку; закупорка судин на кінцівках, тромбами, з наступним розривом дрібних судин (особливо помітно на щоках і носі алкашів)....
коротше, цілий букет.....:(
Калиниченко
04.06.2007, 11:08
В питанні алкоголю я найбільш прийнятною вважаю позицію протестантів – тобто не вживати взагалі, хоча в мене є друзі, які вживають і не менше як літр, і не пива, а сивухи, і не тільки після роботи, а й до і під час. Мені сумно дивитись на наслідки, бо по-моєму, в першу чергу алкоголь впливає на мозок, інтелект, емоції. В нашій сім”ї ми алкоголю не вживаємо зовсім, в нас його вдома немає, гостей пригощаємо мінералкою.
мда... получилося не "Християни і алькоголь" а "шкідливість алкоголю" :)
соррі :) хоча, в тому то і суть: якщо це шкідливо, то на шо воно нам?!
не тільки християнам, а й всім-всім - будьте здорові :D
Boris_Kiev
04.06.2007, 11:11
Майже в тему: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=82242&postcount=81
А щодо переносимості/непереносимості алкоголю різними народами (я не побоюся сказати - расами) - це явище досліджене. Нехай шановний Степанич прокоментує фахово.
В організмі "нашої" людини алкоголь спочатку розщеплюється до якихось сполук ацетону, а потім здається, спрацьовують певні рецептори, які запускають механізм подальшого розщеплення до H2O та СО2.
А у східних народів відсутній ген, який відповідає за той рецептор. І в них "пітіє" закінчується на першій - "ацетоновій" фазі. Коли болить голова і хочеться "позбутися" випитого.
Саме тому Коран забороняє вживання алкоголю - тому самому контингенту.
бо у нас нема "імунітету"!
потрібне щеплення і тренування.
В питанні алкоголю я найбільш прийнятною вважаю позицію протестантів – тобто не вживати взагалі, хоча в мене є друзі, які вживають і не менше як літр, і не пива, а сивухи, і не тільки після роботи, а й до і під час. Мені сумно дивитись на наслідки, бо по-моєму, в першу чергу алкоголь впливає на мозок, інтелект, емоції. В нашій сім”ї ми алкоголю не вживаємо зовсім, в нас його вдома немає, гостей пригощаємо мінералкою.
Я не п"ю горілки. Коньяк для мене це особлива бридота. Червоне вино - дуже зрідка (пляшка в квартал і то...), пиво - рідко, тільки в горячий день і тільки коли холодне і не більше кілішка - більше не можу.
New Shrek
04.06.2007, 11:23
і не більше кілішка - більше не можуІзмельчал народ
New Shrek
04.06.2007, 11:24
за совєтів хлопці тіко після пятої гальби від бочки відходили 0.22х5=1.10
afterstep
04.06.2007, 11:25
нет, это карман-самодвиг с неутолимой жаждой денег.
Liliyah Romanova
04.06.2007, 16:46
В питанні алкоголю я найбільш прийнятною вважаю позицію протестантів – тобто не вживати взагаліА як бути із чудом у Кані Галілейській? ;) Невже Ісус помилився? ;)
7 Ісус каже до слуг: Наповніть водою посудини. І їх поналивали вщерть.
8 І Він каже до них: Тепер зачерпніть, і занесіть до весільного старости. І занесли.
9 Як весільний же староста скуштував воду, що сталась вином, а він не знав, звідки воно, знали ж слуги, що води наливали, то староста кличе тоді молодого
10 та й каже йому: Кожна людина подає перше добре вино, а як понапиваються, тоді гірше; а ти добре вино аж на досі зберіг...
(Iван.2:7-10)
Я була на весіллі у протестантів. Алкоголю не було зовсім. Була лише ґазована вода і солодка ґазована. Понад половина гостей наступні кілька днів мала проблеми зі шлунком. Інший був момент, що гості просто йшли на кілька хвилин у сусідні бари, випивали келих вина і поверталися.
Тоді ми з чоловіком зрозуміли, що коли ми відстоювали своє бажання мати безалкогольне весілля, то ми таки не мали рації. Наші батьки нас переконали, що то не має сенсу, тим паче, що то літо. Відповідно ми просто закупили малу кількість алкоголю. П'яних у нас не було. Забава тривала від 15.30 до півночі.
Був один момент, який мені не сподобався, але на то ми вже вплинути не могли. Ті, хто вважали, що алкоголю було замало, пішли додому або в бари, аби далі пиячити. :(
Моя позиція радше така, що часом можна. Аби не забагато.
Я колись могла випити і 2 літри пива. Це коли лиш навчилася його пити.
Напилася лише раз у житті, бо хотіла знати, що то таке. Напилася шампанським. Мені було 16. Відтоді п'ю алкоголю дуже мало. А шампанське взагалі не вживаю. П'яною бути не сподобалося взагалі. В основному тому, що свідомість не вимикається, а радше навпаки, а от тіло нормально не працює. Мені від того було страшенно соромно. Усвідомлення свого стану тільки поглиблювало відчуття сорому. Добре, що зі мною була лише моя сестра. :)
З того часу я помудрішала. Часом відмовляюся від алкоголю на певний час у намірі за алкоголіків. Є така серед християн традиція відмовлятися від чогось в ім'я тих, хто не має до цього достатньої сили волі. Ми відмовляємося, аби передати хоч трохи сили волі залежним людям. Цікаво, що якщо відмовлятися просто так, то стримуватися важче, а коли відмовляєшся задля алкоголіків, то сила волі тоді непорушна.
Коли вперше так відмовилася від алкоголю, було дуже багато спокус. І на броварню на екскурсію їздили, і дівчата уродини святкували. Я їм пляшки з вином відкрила, а сама не пила. Вони надивуватися не могли, але деякі приєднувалися до мене і пили лише воду чи сік. :)
Зараз не можу випити більше ніж шклянку пива. І то менше. Півлітри - ніяк. Люблю часом троха вина випити. Зазвичай біле. На червоне мене спокусити важко.
Під час вагітності взагалі не пила, бо від самого запаху нудило.
У сім'ї в нас до алкоголю було ставлення радше здорове, я би сказала. Чому здорове? Бо алкоголь у хаті був, але його фактично не пили. Крім того, мій тато для нас був прикладом того, як відмовлятися від алкоголю навіть тоді, коли дуже просять. Пиво у нас у сім'ї тільки я можу пити, решта то називає "свинячою сечею". Чому так, не знаю, але вони його взагалі не люблять. Якщо ми з братом хотіли скуштувати алкоголю, то батьки нам це дозволяли. Не пам'ятаю такого, аби ми коли-небудь удруге попросили.
Саме завдяки прикладові тата я колись собі пообіцяла (мені тоді взагалі лише 13 було), що ніколи-ніколи не питиму горілки. Так і лишилося. :)
Постійно штурмую свого чоловіка (у нього в сім'ї виховання трохи інше було) тим, аби постити саме від алкоголю. І без проблем то вдається. Так само на столі у свят-вечір ніколи немає в нас алкоголю. І його батьків у тому дуже критикую. Як вернуся, то проведу їм виховну годину щодо цього, бо навмисне шукала літературу щодо цього.
ІМХО тут однозначна позиція неможлива. Аби вона була здорова, вона мусить бути здорова, а кожна кардинальна - має краплю ненормального. У цьому мої батьки є для мене прикладом. Вони завжди знали, чого треба побоюватися, бо у нас у сім'ї був алкоголік. От коли він був із нами за столом - алкоголю не було. Або була мала кількість, так що йому ніколи не вистачало і всі дружно сміялися. Ну, і мій тато йому компанію завжди складав, вперто п'ючи лише мінералку. :)
Ага, про коньяк забула сказати. Я його пила трохи, коли Гемінґвеєм захопилася. І пила саме так, як він. :) Але завжди пам'ятала, що він в результаті дістав рак горла і застрілився. ;) Тому перестала.
була на весіллі у протестантів. Алкоголю не було зовсім. Була лише ґазована вода
Згадався анекдот.
Прийшов українець на єврейське весілля. Гостився, гуляв і каже: "Хороше весілля, але є один ґанж - нема сала, а шо то за весілля, коли нема сала, нє?" Йому пояснили, що євреї дуже набожний народ, а тому сала не їсть. Українець розвів руки й каже:
- Я то розузумію, що сало - то святе, але ж не настільки!!!!
New Shrek
04.06.2007, 18:42
була на весіллі у протестантів. Алкоголю не було зовсім. Була лише ґазована вода А Христос був на весіллі і перетворив воду в вино
А Христос був на весіллі і перетворив воду в вино
А на горілку не перетворив? Чого ж тоді столи на весіллях від горілки гнуться?
Liliyah Romanova
04.06.2007, 18:56
А Христос був на весіллі і перетворив воду в вино
При чому дуже добре вино. ;)
А на горілку не перетворив? Чого ж тоді столи на весіллях від горілки гнуться?
У нас було вино і шампанське.
Може, там, де був Христос ще горілки не було? Думаю, то радше обставини, ніж іделогія.
Принаймні Христос явно не забороняв пити алкоголь. І всюди, де говориться про алкоголь, підкреслюють, аби не впиватися, тобто, аби себе контролювати. А не зовсім не вживати.
У посланнях багато говорять за тверезість, бо думали, що близький другий прихід Христа. А ще навколо відбувалися різні язичницькі оргії.
А ще є така цитата:
Будьте тверезі, пильнуйте! Ваш супротивник диявол ходить, ричучи, як лев, що шукає пожерти кого. (1Петр.5:8)
І ще історія про те, як осоримився Ной, бо вино любив пити, не дуже в міру. (Бут.9:20-27) Ще й сина за свою помилку покарав. Слабкий був чоловік. ;)
Ось ще кілька цитат:
33 Не дайте себе звести, товариство лихе псує добрі звичаї!
34 Протверезіться правдиво, та й не грішіть, бо деякі Бога не знають, говорю вам на сором!
(1Кор.15:33,34)
6 Тож не будемо спати, як інші, а пильнуймо та будьмо тверезі!
7 Ті бо, що сплять сплять уночі, а ті, що напиваються вночі напиваються.
8 А ми, що належимо дневі, будьмо тверезі, зодягнувшися в броню віри й любови, та в шолом надії спасіння,
9 бо Бог нас не призначив на гнів, але щоб спасіння одержали Господом нашим Ісусом Христом,
10 що помер був за нас, щоб, чи пильнуємо ми чи спимо, укупі з Ним ми жили.
(1Сол.5:6-10)
9 Вина та п'янкого напою не пий ані ти, ані сини твої з тобою при вході вашім до скинії заповіту, щоб вам не померти. Це вічна постанова для ваших поколінь,
10 і щоб розрізняти між святістю й між несвятістю, і між нечистим та між чистим,
11 і щоб навчати Ізраїлевих синів усіх постанов, про що говорив до них Господь через Мойсея.
(Лев.10:9-11)
я недавно почув гарне весільне побажання одного священника молодятам, він сказав наступне до молодят:
"Нехай до Вас на весілля завітає Бог, як Він це зробив у Кані Галилейській..." Класно, нє?
Liliyah Romanova
04.06.2007, 21:08
я недавно почув гарне весільне побажання одного священника молодятам, він сказав наступне до молодят: "Нехай до Вас на весілля завітає Бог, як Він це зробив у Кані Галилейській..." Класно, нє?
Нам священик під час проповіді на шлюбі сказав теж гарні слова:
Коли я дивлюся на вас - я бачу небо. Воно вже тут, на землі, між вами. І не лише монахи можуть бути ангелами на землі, ви теж є ангелами на землі, у своїй любові. :)
New Shrek
04.06.2007, 21:22
Класно, нє?
на пейджер скинув?
Нью Шреку, жаба задусила?
New Shrek
04.06.2007, 21:31
я сам зелений
на пейджер скинув?
А в Свідків нічого молодятам ні на шлюбі, ні на гостині священник не бажає? :no: Невже і тут тільки говорить, як "Вартову башню" і "Пробудись!" розповсюджувати, але вже вдвох? ;)
А як бути із чудом у Кані Галілейській? ;) Невже Ісус помилився? ;)
...
Думаю, не помилився. Близький схід, Палестина - вони ж також в суб- і тропічному кліматі. Росте виноград, з якого вже від часів Ноя :) робили вино. У них відповідно "імунітет" ;) цікаво, скільки ж того вина їм треба випити, щоб дійсно сп'яніти? в тому то і справа...
шо нам випити 0,5л чи 0,7 на одного, а що їм - водичка ;)
- У Корані сказано: "Одна крапля вина принесе тобі шкоду!". І я цю ОДНУ краплю струсив !
Брехня! :)
Нема такого.
Мир Вам!
afterstep
08.06.2007, 17:29
Мир Вам!
Нема такого.
Брехня!
як іноді перестановка місцями міняє зміст! а своє бачення/тлумачення текстів 1500 давнини - і подавно!
як іноді перестановка місцями міняє зміст! а своє бачення/тлумачення текстів 1500 давнини - і подавно!
Що саме мається на увазі?
Liliyah Romanova
09.06.2007, 18:13
Нема такого.
Ой, мусульмани багато чого придумують.
Мій знайомий пив, наприклад, безалкогольне або слабоалкогольне пиво. Казав, що 3% то не алкоголь. :)
Є ще інший спосіб - голою д...ою (вибачайте на слові) в миску з алкоголем. Не пив? - не пив, але результат є. ;)
afterstep
09.06.2007, 23:10
в армії азіати казали - "аллах вночі спить, і не бачить - значить можна" ;)
Росте виноград, з якого вже від часів Ноя робили вино.
між іншим справжнє тодішнє вино - це вино+вода. завжди додавали воду.
Моя думка, що краще не вживати....
гран пардон....
на цій землі НЕМАЄ нічого АБСОЛЮТНО КОРИСНОГО так само як і НЕМАЄ нічого АБСОЛЮТНО ШКІДЛИВОГО...
людина пиячить не через те, що йому від цього добре, а від того, що без цього зле...
людина пиячить не через те, що йому від цього добре, а від того, що без цього зле...
хоррррроше пояснення, нє? так багато думають...
afterstep
10.06.2007, 19:06
юдина пиячить не через те, що йому від цього добре, а від того, що
не знає/лінується обрати інший шлях ;)
Liliyah Romanova
11.06.2007, 07:40
Для мене чоловік, котрий п'є і не вміє відмовлятися, чи той, котрий курить, є прикладом слабкого чоловіка з обмеженою силою волі. Але це виключно моя суб'єктивна думка.
чоловік, котрий п'є і не вміє відмовлятися, чи той, котрий курить, є прикладом слабкого чоловіка з обмеженою силою волі.
Всё в жизни взаимосвязано: живёшь - хочется выпить, выпил - хочется жить... Вдохнул аромат свежемолотого кофе – захотелось втянуть ноздрями легкую приятную дымку качественного табака… Холодное пиво, пузырьками шаловливо щекочущее пересохший от жажды язык… Нет, - все таки есть у меня сила воли – воздержание от абстинентного синдрома :D
Для мене чоловік, котрий п'є і не вміє відмовлятися,
А жінка?
Liliyah Romanova
11.06.2007, 16:58
А жінка?
Жертвою фемінізму. :D
А якщо серйозно, то я жінок по собі суджу. Не курила ніколи. П'ю рідко, можу зовсім не пити. Для мене жінка є прикладом справжньої сили волі, а чоловік - безвілля. Просто є ті, хто п'є і курить, але ніколи не перебирають міру, а є ... Про таких навіть говорити не варто.
Зневажаю жінок, котрі курять із чоловічою манерою, коли є жіноча. А про пияцтво взагалі мовчу, це найгірший приклад, який можна було почерпнути із чоловічої поведінки.
Шановна.
Якщо Ви читали чому я написав «нема такого» то мабудь помітили, що це стосувалося начебто цитати з Корану. Я стверджую, що в Корані такого немає. А, що стосується так називаємих «етнічних» мусульман то це їхня особиста проблєма за що вони будуть особисто відповідати не дивлячись на те чим вони орґументували свої дії.
А на рахунок алкоголю взагалі, дивлячись на те в що перетворюються нормальні люди (які доречі починають вживати його потроху, за компанию, для зняття напруги) вживаючи це пойло, я вирішив ще давно не вживати.
Багато, хто починає розповідати, що має бути «культура споживання» пойла, ага ви сходіть в інтернат для розумово відсталих та подивіться на результат «культури споживання». Може поговоримо ще про «культуру споживання» героїну чи ширки?
Для мене жінка є прикладом справжньої сили волі, а чоловік - безвілля. Просто є ті, хто п'є і курить, але ніколи не перебирають міру, а є ... Про таких навіть говорити не варто.
Нема бідному чоловікові великого вибору в тому житті, ой нема....
Liliyah Romanova
11.06.2007, 22:02
Якщо Ви читали чому я написав «нема такого» то мабудь помітили, що це стосувалося начебто цитати з Корану.
Не сприймайте так загострено. ;)
Я писала щодо осіб, а не щодо корану.
У традиційній церкві теж багато чого немає, але люди собі придумують. Типу, "а, нині погрішу, бо все одно завтра до сповіді". Такого би не мало бути, бо це самообман, але що зробиш. :) На жаль, люди різні бувають, ну і придумують всілякі викрутаси.
А на рахунок алкоголю взагалі, дивлячись на те в що перетворюються нормальні люди (які доречі починають вживати його потроху, за компанию, для зняття напруги) вживаючи це пойло, я вирішив ще давно не вживати.
Я теж за невживання, але то я. :) Мені відмовитися легко.
Liliyah Romanova
11.06.2007, 22:03
Нема бідному чоловікові великого вибору в тому житті, ой нема...
Як не заб'є тебе гостра куля,
замість кулі вб'є кобила на дорозі...
;):):)
зараз не вживаю практично зовсім. Причина:
переглянув фільм про шкоду алкоголю як такого...
то часом не була лекція п. В. Жданова "Про шкідливий вплив алкоголю, тютюну і наркотиків" ?
Запитую, бо після перегляду даного відеоматеріалу сам начисто відмовився від алкоголю (який до того вживав дуже помірно, бо ніколи не находив в ньому особливої втіхи). Винятком є найтепліші дні літа коли я пю 1 плящину пива на добу.
Не вважаю що алкоголь є настільки необхідним людині, як і тютюн, і наркотики.
хоррррроше пояснення, нє? так багато думають...
і так багато будуть думати й надалі...
чому в радянському союзі так пиячили?...
бо виходу не бачили...
А якщо серйозно, то я жінок по собі суджу. Не курила ніколи. П'ю рідко, можу зовсім не пити. Для мене жінка є прикладом справжньої сили волі, а чоловік - безвілля. Просто є ті, хто п'є і курить, але ніколи не перебирають міру, а є ... Про таких навіть говорити не варто.
:)
абсолютно суб’єктивна думка...
Зневажаю жінок, котрі курять із чоловічою манерою, коли є жіноча. А про пияцтво взагалі мовчу, це найгірший приклад, який можна було почерпнути із чоловічої поведінки.
жіноча манера курити?..
вперше про таке чую...
Черешенька
12.06.2007, 02:06
жіноча манера курити?..
Аякже, граціозна, витончена, елегантна, - чоловіки такого не вміють!
:):):)
ліля, поясни чому тобі не сподобалося...
на цій землі НЕМАЄ нічого АБСОЛЮТНО КОРИСНОГО так само як і НЕМАЄ нічого АБСОЛЮТНО ШКІДЛИВОГО...
візьмено, до прикладу, кофеїн (теїн)...
у маленьких дозах — збуджує нервову систему, допомагає в роботі мозку тощо... у великих кількостях — смерть...
візьмемо овочі...
наприклад, морква...
корисний овоч, багато вітамінів....
а надлишок?...
нирки, печінка "тойво"...
Liliyah Romanova
12.06.2007, 04:11
От саме ці слова і не сподобалися. Хоч у них і є правда.
Мій висновок в цьому плані ближчий до Олиних слів. Краще не вживати, ніж вживати.
Чому? Тому що так само, як із їдою, так і з алкоголем, поняття "відчуття міри" є дуже відносним. Людина може почати їсти щораз більше і більше, і вже не зупинитися, не відчути, де перейшла межу. Те саме з алкоголем: чим частіше п'єш, тим легше звикаєш і тим більше можеш випити наступного разу. Краще мінімум і зрідка, аніж часто. :)
Щодо жіночої манери курити, то є така. І не конче з мундштуком, як то мавка каже. Просто не присмоктуватися до цигарки як тракторист. ;)
Если на ночь выпить водки, утром пиво - как бальзам. Маслянистый хвост селедки - сколько радости глазам. И прохладной Ниагарой оросив такыр души, Понимаешь: высшей карой было б этого лишить. (с)Владимир Бобов
Аякже, граціозна, витончена, елегантна, - чоловіки такого не вміють!
:):):)
по-французьки?.. ;)
От саме ці слова і не сподобалися. Хоч у них і є правда.
дякую...
Мій висновок в цьому плані ближчий до Олиних слів. Краще не вживати, ніж вживати.
:agree:
краще не їсти, аніж їсти...
цікавий у тебе аргумент....
краще не працювати, аніж працювати...
до всього може бути залежність...
і чому тільки алкоголь є тим, що заборонено?...
а каву пити?... надлишок кофеїну і — серце, знервованість, підвищений тиск, ІНСУЛЬТ...
Щодо жіночої манери курити, то є така. І не конче з мундштуком, як то мавка каже. Просто не присмоктуватися до цигарки як тракторист.
щось я не часто у львові зауважував жінок-“трактористів”...
Liliyah Romanova
12.06.2007, 16:45
Если на ночь выпить водки, утром пиво - как бальзам. Маслянистый хвост селедки - сколько радости глазам. И прохладной Ниагарой оросив такыр души, Понимаешь: высшей карой было б этого лишить. (с)Владимир Бобов
Такий стиль життя приводить до відвернення еволюції у зворотньому порядку. Відразу видно, від якої мавпи походить людина. :mad:
Liliyah Romanova
12.06.2007, 16:49
краще не їсти, аніж їсти...
Просто легко в залежність впасти. Мусить бути міра. Алкоголь не є необхідністю. Їда є, але в міру.
Є, звичайно, різні типи людей. Мені, наприклад, паралельно чи вживати. Мені то насолоди не дає. Тому можу легко відмовитися. І випити замість пива молока чи чаю. Або просто води, бо то мені таки принесе задоволення.
Мусить бути свобода щодо речей, аби від них не узалежнюватися. Вважаю, що у церкві повинні забороняти вірним вживати алкоголь, а також куріння заборонити. Бо якщо стосовно цього не висловлюватися, то так тоді і вважають, що трошки не зашкодить. Воно то не зашкодить, але чи зуміє людина помітити, коли вона вже перейшла від трошки до трошки більше??
Правильною вважаю заборону вживання алкоголю протягом посту, вживання алкоголю у навечір'я Різдва. Курити заборонено до 18 року життя - розцінюється як порушення заповіді "не убий".
Як вже людина собі робить, то така справа, але постава церкви в обмеженні цього має бути однозначна.
Просто легко в залежність впасти.....
заборонити — найпростіше....
я так не вважаю...
комусь алкоголь не подобається — всі мають перестати його вживати?...
мені зараз подобається, якщо в майбутньому не буде подобатися — не буду вживати, але не буду нав’язувати свою думку іншим....
ще раз: залежність може бути до чого завгодно!...
і до алкоголю, і до чаю, і до кави, і до роботи....
все будемо забороняти?...
Liliyah Romanova
12.06.2007, 17:33
заборонити — найпростіше...
Ідеться про те, що руйнує тіло, здоров'я.
І ще я говорила про позицію церкви, а не загалом. І заборону не цілковиту, а часткову. Про нюанси я написала. Якщо часто постити від алкоголю, то втрачається також і бажання його пити. Бо тоді отримуєш волю щодо нього. Так само і щодо інших речей.
Я собі часом роблю піст на форум, наприклад. :)
краще не працювати, аніж працювати...
чесно вам скажу мені б трудоголіком стати.
Від горілки та тютюну все рівно більше людей помирає ніж від роботи (самогубства в разі невдач не беруться до уваги)
Черешенька
12.06.2007, 19:55
Я собі часом роблю піст на форум, наприклад.
То є файна ідея, дозвольте мені її перейняти?! :)
заборонити — найпростіше....
скажіть як ви малим були вам батьки абороняли пальці (чи цьвочки) в розетку пхати? Напевно забороняли. А виросли ви, вже ніхто ніби не забороняє, то чого не пхаєте? Розуміння загрози. Пропоную пити тільки тим хто усвідомлює загрозу (адекватно, а не по дитячому - що від однієї буде?).
Тому заборонити легше - навіть дорослим, які все ще не усвідомлюють...
afterstep
13.06.2007, 15:52
алкоголь та наркотики впливають на діяльність головного мозку. Одна зі стадій сп'яніння - безпричинна агресія. Йдеться не про жонглювання словами чи якісь абсурдні права/безправ'я/заборони - алкоголік та наркоман є суспільно небезпечні типи.
Хочу - питиму, не хочу - не питиму - це єрунда. Ніхто не помічає тої межі, коли "хочу" перетворюється в "треба". зі всіма відповідними наслідками.
--
І недаремно "стан сп'яніння~ в кримінальному кодексі не пом'якшує, а навпаки посилює покарання.
що цікаво, фраза:
"Випивати можу кинути в любий час" говорить про те, що людина вже завязана з алкоголем.
afterstep
13.06.2007, 16:37
"Випивати можу кинути в любий час" говорить про те, що людина вже завязана з алкоголем.
в принципі, зазвичай - так. Тобто з'явився страх, що щось не теє - але самозаспокоєння той страх притупляє ;)
в принципі, зазвичай - так. Тобто з'явився страх, що щось не теє - але самозаспокоєння той страх притупляє
а тим часом алкоголь свою справу робить - головне сумління заспокоїне.
І недаремно "стан сп'яніння~ в кримінальному кодексі не пом'якшує, а навпаки посилює покарання.
Якщо я не помиляюсь - не розсуд суду.
afterstep
13.06.2007, 17:25
так, безперечно - все на розсуд суду ;) але тим, хто сподівається "відмазатися": "накоїв дурниць, бо був п'яний і нічого не пам'ятаю" - слід враховувати, що суд зазвичай у таких випадках "бере по максимуму" ;)
скажіть як ви малим були вам батьки абороняли пальці (чи цьвочки) в розетку пхати? Напевно забороняли. А виросли ви, вже ніхто ніби не забороняє, то чого не пхаєте? Розуміння загрози. Пропоную пити тільки тим хто усвідомлює загрозу (адекватно, а не по дитячому - що від однієї буде?).
Тому заборонити легше - навіть дорослим, які все ще не усвідомлюють...
не знаю як хто інший, але я пальці в розетку не пхав...
тільки ви плутаєте задоволення (радість) від чогось з банальним глупством...
чи ви не бачите різниці між тим, щоб любити, наприклад, апельсини, від яких досить часто буває алергія, і битися головою об стінку, бо батьки не навчили так не робити?..
алкоголь та наркотики впливають на діяльність головного мозку. Одна зі стадій сп'яніння - безпричинна агресія. Йдеться не про жонглювання словами чи якісь абсурдні права/безправ'я/заборони - алкоголік та наркоман є суспільно небезпечні типи.
Хочу - питиму, не хочу - не питиму - це єрунда. Ніхто не помічає тої межі, коли "хочу" перетворюється в "треба". зі всіма відповідними наслідками.
--
в кримінальному кодексі погіршує тільки на пострадянських територіях...
у багатьох країнах це не є додатковим мінусом....
сп’яніння до агресивного стану буває у людей з порушеною (у тій чи іншій мірі психікою) і тільки у тому випадку, коли є залежність...
наїзд на пішохода в пяному стані і тверезим - є різниця.
не знаю як хто інший, але я пальці в розетку не пхав...
тільки ви плутаєте задоволення (радість) від чогось з банальним глупством...
чи ви не бачите різниці між тим, щоб любити, наприклад, апельсини, від яких досить часто буває алергія, і битися головою об стінку, бо батьки не навчили так не робити?..
не стверджую, що ви пхали п. пупер.
Згідний що не дуже гладко висловив думку.
Суть в тому, що завжди позиціонується думка "я дорослий мені не можете вказувати, забороняти". Заборона звичайно не може поширюватися на дорослих. Але якщо заборонити людині яка не усвідомлює загрози? Ну дорослий, досвідчений, проте з боку видніше (як правило)? Хіба ні ?
Якщо ж по вашому алкоголізм - це "алергія", то на мою думку споживання алкоголю більш ніж умірене - це процес "биття головою об стінку".
Кажучи по християнськи: якщо хтось впився, як Ной у Біблійній історії, то одна справа.
мене ж дуже сильно непокоять і дратують саме ті випадки, коли пяні починають свою слабоконтрольовану агресію виявляти до мене, оточуючих чи хоча би до інтерєрів і середовища. :(
Контролювати таких людей майже неможливо, і не помякшить цей факт навіть їхня розкаяність, коли протверезіють... (у 60-80 % виадків).
то часом не була лекція п. В. Жданова "Про шкідливий вплив алкоголю, тютюну і наркотиків" ?
Запитую, бо після перегляду даного відеоматеріалу сам начисто відмовився від алкоголю
ні, то був інший фільм, авторства Довганя, того, що колись горілочку випускав "якісну", а тепер ніби розкаявся.... не підколюйте, якщо хто бачив, бо там є реклама певної пірамідальної структури, Едельстар називається, та на зміст фільму це впливає на 1%. :)
Пупере, скажіть, чи Ви чули коли, щоб людина скоїла злочин в стані сп"яніння від кави, чи чаю, або від того, що вона переїла?
Liliyah Romanova
13.06.2007, 23:47
То є файна ідея, дозвольте мені її перейняти?!
Дуже прошу! Ідеально застосовується у будь-який час дня і ночі. Одна проблема: важко назад повернутися. ;)
Дуже прошу! Ідеально застосовується у будь-який час дня і ночі. Одна проблема: важко назад повернутися.
тут як медом намазано :)
Черешенька
14.06.2007, 00:50
Одна проблема: важко назад повернутися
Куди повернутися?
Все, мушу собі завдання поставити на наступний тиждень - утримуватися від кави, вина (важко буде, думаю, бо люблю французький стиль життя) і форуму :).
Пупере, скажіть, чи Ви чули коли, щоб людина скоїла злочин в стані сп"яніння від кави, чи чаю, або від того, що вона переїла?
аякже....
коли у людини був передоз кави — кидалася на інших....
Допис від Liliyah Romanova
Я собі часом роблю піст на форум, наприклад.
Такі слова заслуговують поваги.
я часом собі роблю піст на пиво....
кілька разів на тиждень...
afterstep
14.06.2007, 14:46
такий суворий піст слід зробити взагалі погодинним.... між 8 ранку та 7 вечора - ні-ні....
такий суворий піст слід зробити взагалі погодинним.... між 8 ранку та 7 вечора - ні-ні....
так в мене і є....
орієнтовно з 2-ої ночі, до 4-5-ої ранку....
Liliyah Romanova
14.06.2007, 21:58
кілька разів на тиждень...
А я роблю такий піст чоловікові. :D:D:D
afterstep
14.06.2007, 22:04
А я роблю такий піст чоловікові.
о, то певно дуже важко дотримувати такий піст!
о, то певно дуже важко дотримувати такий піст!
кому: жінці чи чоловікові?...
afterstep
15.06.2007, 14:38
кому: жінці чи чоловікові?...
кожному - по своєму важко ;)
хоча чоловікові у цьому випадку - простіше ;)
levandivka
18.06.2007, 07:34
Надибав пивнУ картинку.... :crazy:
http://zlatkovsky.ru/picture/homo/big/12.gif
Samojlovu4
20.06.2007, 15:06
в кримінальному кодексі погіршує тільки на пострадянських територіях...
у багатьох країнах це не є додатковим мінусом....
Не великий прихильник алкоголю(пляшка пива традиційно, по суботах, при черговому турі Бундесліги), але хочу за бідного пупера замовити слово:) , для підтвердження об`єктивності...
В Німеччині, наприклад, стан алкогольного сп´яніння під час скоєння злочину є часто основою, яка виправдовує злочинця(Rechtsfertigungsgrund, §20 StGB). Звичайно, в залежності від важкості складу злочину(Tatbestand). Але це не діє тоді, коли злочинець спланував злочин "при пам`яті" і набухався зумисно лише для сміливості(§323a StGB).
Олена_ua
21.06.2007, 09:47
Пупере, якби не сокира, то подумала б, що Вам голова трісла від великої кількості знань:)
Звиняйте, а чи не час цю голову поховати, організувати поминки і добряче гульнути:radist:
Boris_Kiev
21.06.2007, 09:50
А у вірмен, наприклад, вважається ганьбою перебувати на вулиці в стані сп"яніння. Тобто "не вмієш розраховувати свою дозу - ти не мужчина". Перепив у гостях - тебе покладуть спати. Але вулицями не гуляй.
А у вірмен, наприклад, вважається ганьбою перебувати на вулиці в стані сп"яніння.
А де вважається НЕ ганьбою(крім Росії)?
Boris_Kiev
21.06.2007, 11:21
Миху, треба було поставити не Size="1", a Size="5" !
Нажертися - невід"ємне право кожної... еее... громадянина!
Простите, вы хотите сказать что у нас пьют МЕНЬШЕ???
Может валовое колличество выпитого меньше за счет меньшего колличества населения, но в среднем думаю пьем мы одинаково. Ну разве что Сибирь.. но это отдельная тема.
Сам я выпить могу, правда всегда знаю меру. А вообще, одна известная Львовская проффесоргастроендеролог сказала мне, что 50гр водки в день за обедом это даже лекарство. Водка в малых дозах является гепатопротектором. Вот и стараюсь следовать ее совету, если не за рулем. :-)
За рулем пить считаю преступленим, в любых дозах.
Простите, вы хотите сказать что у нас пьют МЕНЬШЕ???
Может валовое колличество выпитого меньше за счет меньшего колличества населения, но в среднем думаю пьем мы одинаково. Ну разве что Сибирь.. но это отдельная тема.
е ні! неможна Сибір відкидати, це ж іскрнно рускіє зємлі.
А те, що в Росії пють більше - це точно.
Ну ладно, если Вы уж так настаиваете, то с Сибирью пьют больше, эти могут :-)
Но у нас умеют пить хуже. :-)
е ні! неможна Сибір відкидати, це ж іскрнно рускіє зємлі.
А те, що в Росії пють більше - це точно.
це відколи сибір “істінно рускіє зємлі”?....
И , заметте, не я это сказал :-)
всьо ісконнорускоє.
всьо ісконнорускоє.
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif ага і живуть там не татари, а рускіє....
ага і живуть там не татари, а рускіє....
А земля-то-ісконноруская - там же берези є.
А земля-то-ісконноруская - там же берези є.
ну Мих, я Вас за язык не тянул :). Во Львове тоже берез полно.
:moskali: :moskali: :moskali:
afterstep
22.08.2007, 18:32
Во Львове тоже берез полно.
пошкодуйте природу! за ніч повирубують!
пошкодуйте природу! за ніч повирубують!
Упс.. не подумал, эти могут.
Ничего новые посадим, вместе с теми, кто вырубать будет, природу то защищать надо! :)
гран пардон....
Российски анекдот.
Пациент жалуеся врачу на плохое здоровье, головные боли. Врач, зная его пристрастие к алкоголю, порекомендовал прекратить "пить". На что
тот мгновенно отреагировал: "доктор, у меня голова болит, когда я тверезый, а не когда пьяный!".
Допис від Калиниченко
В питанні алкоголю я найбільш прийнятною вважаю позицію протестантів – тобто не вживати взагалі
А як бути із чудом у Кані Галілейській? Невже Ісус помилився?
"Явление", последующее совершенствование и употребление вина -примечательнейшая сторона мировой, в первую очередь, христианской цивилизации.
Для многих народов производство на основе алкоголя напитков- предмет национальной гордости и мирового престижа. А имя продукта-рекордсмена есть бренд, за обладание которым "насмерть" борются производители и страны.
Изготовление напитков доведено до степени искусства и продолжает совершенствоваться. Их вкус, аромат-букет, цвет на все вкусы, и один прекраснее, лучше другого. Бесценна их польза для здоровья, эмоционального состояния человека.
Грех не пить такие напитки!
За тысячелетия выработалась культура их употребления. Наряду с качеством, другим важнейшим ее фактором является "количество"- допустимая "доза", норма употребления.
В далекие советские времена по этому поводу был "веселый" анекдот:
"пей в меру",-сказал Неру,
"пей до сыта!",-сказал Никита.
К несчастью, многие следовали и продолжают следовать "никите".
Христиане это не приемлют. При такой "норме" христианин перестает быть христианином.
Моя многолетняя практика, опыт "в деле пития" типичны, как у любого здорового, в целом здравого мужчины. Но, не буду прибедняться, всякое бывало. Но на ошибках я добросовестно учился.
Поделюсь конкретно лишь о том, как это случилось впервые, а именно, в самом конце войны. Как-то попросил воды и мне, улыбаясь, протянул кружку советский солдат "славянской внешности".
Вода была противной и странной на вкус. Оказалось, что я выпил разбавленную водку. Через минуту, другую заснул под яростный крик матери, "правившей" солдата. Спал более суток.
А если в общем, то уже давно сторонник "брендов". С отечественными сейчас естественные проблемы: сплошь подделки.
:y: Поэтому употребляю только импортные, преимущественно европейского производства; предпочитаю легкие французские, испанские... вина, в основном красные. Естественно, умеренно.
Жена тоже сторонник такого "подхода".
Redhotchilly
17.10.2007, 21:29
останні 2 місяці не пю взагалі, не хочеться просто.
Раніше пила вино за вечерею або коньяк з кавусею деколи.
Ненавижу, коли на пянках вмовляють: "Та випий, та випий"...
Додано через 6 хвилин
Я зараз теж люблю випити нераз пива яку склянку, чи вина трошки під настрій, але стараюся в хаті не тримати, бо хлопці ростуть і не хочу, щоб вони до того привчалися. Погодьтеся, що багато людей поспивалися через компанію. Адже організм звикає до алкоголю і потребує його щоразу більшу і більшу дозу.
в нас дома завжди був алкоголь. Я свого тата НІКОЛИ не бачила пяним. І мої брати так само багато не пють... Мій тато завжди каже: " Маєш голову, щоб думати... і пити треба з головою".
Ненавижу, коли на пянках вмовляють: "Та випий, та випий"...
а потім ще роблять висновок: або хворий, або баптист, нє?
afterstep
20.10.2007, 19:52
в старі радянські часи було на 95% правильне припущення - або стукач.
в старі радянські часи було на 95% правильне припущення - або стукач.
чому правильне?
От я непитущий...
Коли мене вмовляють Щоб випити,авторитетно кажу:"Мені віра не дозволяє.Щиро вірю,що моїй правій нирці це зашкодить!":agree:
І відстають...:no:
Полковник
20.10.2007, 21:56
От я непитущий...
Коли мене вмовляють Щоб випити,авторитетно кажу:"Мені віра не дозволяє.Щиро вірю,що моїй правій нирці це зашкодить!":agree:
І відстають...:no:
Не ожидал.....
А по допысам, вроде, НОРМАЛЬНЫЙ Человек.....
"... було здоров"я,де тепер воно?"
Я колись був забагато "нормальний,поки моя нирка не сказала своє фе.
Можна до кави коньячку,вона ще на то не дуже.Але,якщо вудкі,або піва,то буду нормальним,в нормальному гробику...
"... було здоров"я,де тепер воно?"
Я колись був забагато "нормальний,поки моя нирка не сказала своє фе.
Можна до кави коньячку,вона ще на то не дуже.Але,якщо вудкі,або піва,то буду нормальним,в нормальному гробику...
А шо нирка каже?
А шо нирка каже?
"Не бухай,бо тя лишу!"
Вже колись хтіли вирізати,а я не дав.Самому треба!:aggressive:
Полковник
20.10.2007, 22:29
А шо нирка каже?
Нирка - это жена, что-ли?:no:
Полковник
20.10.2007, 22:35
По російськи - почька.
Ну, и хрен с ней!
Главное, что не ПЕЧЕНЬ! :)
Вже колись хтіли вирізати,а я не дав.Самому треба!
Нирка - это жена, что-ли?
М-да.... тьоща, полковнику....
По російськи - почька.
А як у Вас з тиском?
Ну, и хрен с ней!
Главное, что не ПЕЧЕНЬ
:D :D :D
Згадалося"Що ліпше пити,пиво,чи горілку?
Пиво!Нирок дві,а печінка одна..."
А як у Вас з тиском?
Та,Богу дякувати...Якщо багато кави,то трохи скаче.Але кава - то святе!
Та,Богу дякувати...Якщо багато кави,то трохи скаче.Але кава - то святе!
Ви міряли, чи просто думаєте, що все нормально?
Ви міряли, чи просто думаєте, що все нормально?
Вірите - нема часу ще й собою займатися.Якщо вже припече,то щось буду думати.Мо" до якогось знахара піду...:D
Вірите - нема часу ще й собою займатися.Якщо вже припече,то щось буду думати.Мо" до якогось знахара піду...
Вірю, я ж такий самий....
Омар Люлька
20.10.2007, 23:31
а потім ще роблять висновок: або хворий, або баптист, нє?
Мене одного разу, вже до баптистів записали :(
Мене одного разу
Один раз - то ше повезло....
Омар Люлька
20.10.2007, 23:48
Один раз - то ше повезло....
Я просто намагаюсь уникати, ситуацій, коли я попадаю в компанію, що вживає алкогольні напої...
Redhotchilly
20.10.2007, 23:53
Я просто намагаюсь уникати, ситуацій, коли я попадаю в компанію, що вживає алкогольні напої...
я навіть не пояснюю нічого нікому... це мое особисте рішення і його треба поважати
Омар Люлька
21.10.2007, 00:01
я навіть не пояснюю нічого нікому... це мое особисте рішення і його треба поважати
Правильно робите... Просто люди різні зустрічаються, особливо в сільській місцевості...
особливо в сільській місцевості...
Та навіть не в сільські.... я колись давно працював у банку і коли було ДН збиралося все начальство і всі пили горівку, а мені прийшлося викручуватися.
Та навіть не в сільські.... я колись давно працював у банку і коли було ДН збиралося все начальство і всі пили горівку, а мені прийшлося викручуватися.
То могли б си пива чи якої лимоняди пригубити...
Та справа навіть не в горілці. Можна 50 грам і горілки випити, але що робити, коли не подобаєсі? що робити, коли того пити сі не хоче, що робити, коли того ніхто не поніме?
Redhotchilly
21.10.2007, 14:42
Та справа навіть не в горілці. Можна 50 грам і горілки випити, але що робити, коли не подобаєсі? що робити, коли того пити сі не хоче, що робити, коли того ніхто не поніме?
"шо ти меня не уважаешь?" (c) :bazar:
то деколи так само можна про тему рагулів... коли думають, що від спочивання горілки буде більше поваги
"шо ти меня не уважаешь?"
во-во....
Калиниченко
26.10.2007, 23:55
Мій знайомий лікар говорив, що існує певна допустима норма прийому алкоголю, тобто хто вживає до 100 грам чистого алкоголю в день, то це ще не алкоголік, а коли більше, то він вже залежний, але мені чомусь в це не віриться, бо алкоголь такий самий наркотик, як морфій чи кокаїн, для них чомусь безпечної дози не існує..., хоча тепер світ міняється, наркоту хочуть легалізувати:beee:
якщо пити до 100 грам, але щодня - то вже алкоголік, видно, той лікар дуже хотів себе не віднести до алкозалежних....
"шо ти меня не уважаешь?" (c)
Або ще, як в тому фільмі, як вони бочку спирту виловили і де Євдокимов покійний грав:
"Ребята, нет вьі не русские!" (с) :) Бо вони пити не хотіли. :)
Додано через 1 хвилину
Ще давно хотіла запитати. Мій дядько про якогось знайомого розповідав, що той помер, бо його "на шампанське підсадили". Як то?
консультант
27.10.2007, 11:27
В першім посланні св.ап. Павла до Тимофія гл.5. в.23 сказано: " Води більше не пий, але трохи вина заживай ради шлунка твого та частих недугів твоїх".
Трохи раніше читав статтю про випадок в піонерському лагері "Артек", коли там відпочивали діти з Франції. Одного разу вони відмовились від обіду, через те, що на обід їм не дали вина. Персонал "Артеку" був змушений піти їм на зустріч. Пояснювали вони тим, що якісне виноградне вино в поміркованих дозах покращує кровотворну функцію і травлення. У Франції це було нормальним явищем. Правда, як зараз не знаю... .
У Франції це було нормальним явищем
Та бо як наїстисі жаб, то без вина вони так і стануть ....
Та бо як наїстисі жаб, то без вина вони так і стануть ....
Всьо можна:і жаб,і вина,і горілки,але треба потрошки і не зашкодить,а піде в користь...
http://sashka.iatp.org.ua/sashka/topi/33.gif
але треба потрошки
та то не для французів.
Кажуть,французькі жаби по смаку,як наші кури.А,після курки випити вина - то за щастя...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_mega_faellt_mir_nix_ein.gif
Калиниченко
28.10.2007, 20:23
якщо пити до 100 грам, але щодня - то вже алкоголік, видно, той лікар дуже хотів себе не віднести до алкозалежних....
Я цікавився механізмом дії алкоголю на психіку, мій інтерес пробудив інший знайомий лікар, що працює в наркодиспансері (це цікава людина, і він розповів багато нового для мене про наркоманії і токсикоманії). Коли людина не алкоголік і алкоголь вживає рідко, то перша чарка – це різкий викид норадреналіну, серотоніну і допаміну(вони називаються катехоламіни), що викликає збудження і покращення настрою, легенький кайф. Коли людина на цьому зупиняється, концентрація катехоламінів і психічний стан поступово нормалізується, але для організму – це все одно – стрес. А при щоденному вживанні, навіть незначних доз наступає поступове збільшення синтезу катехоламінів внаслідок виснаження медіаторних систем, а особливо допаміну(а його дія – головні болі, тремтіння рук, серцебиття, поганий настрій, а при постійно високій концентрації – „білочка” чи інші психози). Підвищене виділення катехоламінів при опохмелюванні ще більше стимулює їхній синтез, і людина в пастці, чи „зачарованому колі”, після короткочасного покращення – знову хреново. Тому алкоголіки всі сумні, похмурі, дратівливі. Коли б алкоголь не викликав залежності, його можна було б застосовувуати як легкий антидепресант(існує ж лікування вином).
Я цікавився механізмом дії алкоголю на психіку, мій інтерес пробудив інший знайомий лікар, що працює в наркодиспансері (це цікава людина, і він розповів багато нового для мене про наркоманії і токсикоманії). Коли людина не алкоголік і алкоголь вживає рідко, то перша чарка – це різкий викид норадреналіну, серотоніну і допаміну(вони називаються катехоламіни), що викликає збудження і покращення настрою, легенький кайф. Коли людина на цьому зупиняється, концентрація катехоламінів і психічний стан поступово нормалізується, але для організму – це все одно – стрес. А при щоденному вживанні, навіть незначних доз наступає поступове збільшення синтезу катехоламінів внаслідок виснаження медіаторних систем, а особливо допаміну(а його дія – головні болі, тремтіння рук, серцебиття, поганий настрій, а при постійно високій концентрації – „білочка” чи інші психози). Підвищене виділення катехоламінів при опохмелюванні ще більше стимулює їхній синтез, і людина в пастці, чи „зачарованому колі”, після короткочасного покращення – знову хреново. Тому алкоголіки всі сумні, похмурі, дратівливі. Коли б алкоголь не викликав залежності, його можна було б застосовувуати як легкий антидепресант(існує ж лікування вином).
Як Ви файно сказали..."збільшення синтезу катехоламінів внаслідок виснаження медіаторних систем"...Треба буде запам"ятати...
http://i.smiles2k.net/big_smiles/super_smilies074.gif
Черешенька
28.10.2007, 20:55
Як Ви файно сказали..."збільшення синтезу катехоламінів внаслідок виснаження медіаторних систем"...Треба буде запам"ятати...
http://i.smiles2k.net/big_smiles/super_smilies074.gif
А я то навіть не повторю! :)
Калиниченко
28.10.2007, 22:51
Шановні, те, що я написав - це дуже спрошено і схематично. Медіатори – це хімічні посередники для передачі інформації через синапси, чи то зони контакту між нервовими клітинами, наприклад, норадреналінова медіаторна система - це група синапсів, чутлива до норадреналіну. Виснаження медіаторних систем мозгу приводить до психічних порушень. Все це є в науково-популярній літературі, для прикладу, тут: http://alcoman.org.ua/content/view/30/31/ Але суть в тому, що пити, навіть небагато, але часто,мабуть, не варто.
І все-таки, я думаю, що наркоманія та алкоголізм - психологічна проблема, посилена фізіологічно...
Черешенька
28.10.2007, 23:06
І все-таки, я думаю, що наркоманія та алкоголізм - психологічна проблема, посилена фізіологічно...
Погоджуюся з Вами, в плані насамперед нестачі сили волі.
Я останніми днями розмірковую, чому алкоголь настільки захоплює людину і не дає вже їй спокою.
Маю друзів, молоді, освічені, інтелігентні (розумні, начитані) особи, але якась от душевна безвихідь затягнула їх на оцю слизьку дорогу. І не знаю, чи щось чи хтось зможе їм допомогти вирватися звідти, з тої пітьми і болота. Вони вже самі не свої, думками линуть до чарки і відчувають, що справжніми стають лише після доброї дози спиртного.
Я молюся за одного, прошу в Бога допомоги, бо стан у людини вже справді критичний...
Так боляче і гірко на душі від того!
Шановні, те, що я написав - це дуже спрошено і схематично. Медіатори – це хімічні посередники для передачі інформації через синапси, чи то зони контакту між нервовими клітинами, наприклад, норадреналінова медіаторна система - це група синапсів, чутлива до норадреналіну. Виснаження медіаторних систем мозгу приводить до психічних порушень. Все це є в науково-популярній літературі, для прикладу, тут: http://alcoman.org.ua/content/view/30/31/ Але суть в тому, що пити, навіть небагато, але часто,мабуть, не варто.
А,якщо простіше - не пий багато,синяком станеш...
http://i.smiles2k.net/big_smiles/big_smiles_118.gif
Я останніми днями розмірковую, чому алкоголь настільки захоплює людину і не дає вже їй спокою.
Зверніть увагу на одну цікаву деталь. Дві ситуації: людина крадЕ і людина алкозалежна. Дві зовсім різні речі, акі не мають жодного стосунку одне до одного. А попри те, якщо ми кажемо, що то є гріх у класичному розумінні властивостей гріха, то ці дві речі, як крадіжка і вживання алкоголю мають одинакові прикмети.
1. Звичка(що випивати, що красти).
2. Спустошення душі (що випивати, що красти).
3. Важкість навернутися.
4. Одинаковий соціальний статус (що злодія, що алкоголіка)
6. Руйнування особистості.
.........
Класика гріха і то майже будь-якого.
Звичка(що випивати, що красти).
Згідний на 100%
Спустошення душі (що випивати, що красти).
Аналогічно
Важкість навернутися.
Ну з цим би я посперечався...
Одинаковий соціальний статус (що злодія, що алкоголіка)
Ну,Миху,як можна порівнювати?Як живе синяк,і,як живе депутат?Про що Ви кажете?
Калиниченко
29.10.2007, 10:16
А,якщо простіше - не пий багато,синяком станеш...А ще я хотів сказати, що алкоголізм – хвороба, навіть коли людина, залежна від алкоголю, припиняє його вживати, зміни в медіаторних системах мозгу без лікування тривають ще довгий час, порівняний з часом постійного вживання алкоголю, а може і все життя, що залишилось. Це тільки щодо центральної нервової системи, але ж алкоголь впливає і на всі інші органи, порушення функцій яких теж у свою чергу впливають на психіку, та ще й в алкогольні напої входять інші токсичні речовини... При відновленні вживання алкоголю людині, що постійно приймала, а потім кинула, зміни в мозгу в короткий час відновлюються, і ця людина потребує повторного лікування. А оскільки в психічних змінах при алкогольній залежності основну роль відіграє дофамін, то спочатку лікують алкоголіків нейролептиками, які знижують вміст дофаміну, а що таке нейролептики і як вони діють, описав один з дисидентів, що сидів у радянській психіатричній тюрмі – це стан прострації, „медузи” чи „овоча”, що триває протягом усього періоду лікування.
Але, що неможливе для людини, можливе для Бога, я знаю людей, що кинули вживання алкоголю, і саме завдяки своїй вірі. Про анонімних алкоголіків не знаю, тільки з чуток, але це теж звязано з вірою в Бога. Я сам колись зверхньо ставився до алкоголіків, до тих, хто „спився”, але після ознайомлення з „хімічними” основами алкоголізму якось вже не хочеться їх осуджувати, та й сам в минулому не без гріха...
А що,Василю,для Вас депутат - то святе?
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megaengel.gif
Ну,Миху,як можна порівнювати?Як живе синяк,і,як живе депутат?Про що Ви кажете?
http://sashka.iatp.org.ua/sashka/topi/27b.gif
але не тут...
От ми всі кажемо алкоголь - то є зло. І це є правильно. Але у житті є різні ситуації, а крім того є різні люди.
Знаю одну жінку, значно старшу за себе (родина до дружини). І що цікаво, великої душі людина вона. З чим до неї за допомогою не звернешся - ніколи не відмовить. Не знаю чому, але ця жінка в любий час могла подзвонити мені, і попросити якоїсь помочі. І то якось було само собою зрозуміло. Вона ніколи не пояснювала подробиць, чому їй потрібна ця допомога, вона зверталася до мене і в мене таке було відчуття, що їй допогти - то якийсь святий обовязок. Іншими словами склалися такі відносини: тре - значить тре і без вступу і пояснень. Їй завжди потрібна була допомога, що стосувалася медицини - то хорошого лікаря знайти, то ліки знайти, то домовитися у діагностичному центрі і т.д. і що цікаво, вона ніколи не просила для себе - все для когось.
І от прийшов важкий час. За рік у неї помер чоловік, мама і рідна сестра...
Важкий то був період і ця жінка час від часу почала випивати... і що цікаво, незважаючи на всі ці негаразди, вона все одно була готова будь-кому допогти, при тому і частіше вживати алкоголь. Вона працювала і стійко переносила всі життєві прикрості, інколи гасячи це все горілкою, але ніколи не нарікала на життя і так до останньої хвилини....
Ось так буває... і алкоголь у вину важко поставити....
Калиниченко
30.10.2007, 10:00
я мав на увазі здорове суспільство
А яке суспільство здорове? http://wsyachina.narod.ru/psychology/sunshine_2.html
і алкоголь у вину важко поставити....
В таких випадках існують безпечніші, ніж алкоголь, заспокійливі ліки, транквілізатори, просто в нас стати на облік у нарколога чи психіатра рівноцінно стати ізгоєм, тут, мабуть більше вина суспільства, психологічна допомога в нас у випадках, який ви описали, просто недоступна цій жінці, як і сотням тисяч інших, це насліддя радянських часів.
В мене померло троє друзів від вживання і наслідків – це ще до 40 років. Але судити людей, що залежні від алкоголю чи наркотиків, ми не маємо права, є різні випадки.
А яке суспільство здорове?
Те, яке на чорне говорить - чорне, а на біле - біле....
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008