КПК

Показати повну версію : Все що стосується маркетингу. Його значення для суб'єктів господарювання сьогодні

Dolar
02.06.2007, 13:23
Я вважаю, маркетинг та маркетингова діяльність є надзвичайно важливими для будь-якої фірми.
Тому ця гілка дозволить генерувати нові ідеї, розглянути різноманітні маркетингові стратегії "ринкових гігантів", дозволить виявити та обговорити марекетингові помилки, що допукаються на ринку.

Коротко про маркетинг.

Маркетинг трактується американською асоціацією маркетингу як: "Процес планування і втілення задуму щодо ціноутворення, просування і реалізаціїї ідей, товарів та послуг, шляхом обміну, для задоволення цілей окремих осіб та організацій."
Або простіше: Маркетинг - це діяльність спрямована на створення попиту для досягнення цілей організаціїї через максимальне задоволення потреб споживачів.

Dolar
02.06.2007, 13:32
Ще хотів добавити правила маркетингової діяльності:
1. Споживач завжди правий.
2. Треба намагатися виготовляти те, що можна продати, а не продавати те, що виробили.
3. Хто забуває про конкурентів, того завтра забуде ринок.
4. Необхідно адаптуватися до вимог зовнішнього середовища і пристосовувати відповідно до змін товарну політику, ціноутворення, просування товару на ринок.
5. Ніхто не заплатить за низької якості товар чи послугу.
6. Хороший дизайн забезпечує процвітання фірми.
7. Хороший сервіс - шлях до успіху.
8. Маркетинг існує для фірми, а не фірма для маркетингу.
9. Інженер створює виріб, а маркетолог - товар.

Dolar
02.06.2007, 14:06
Як організвати маркетингову роботу новачкам на ринку?

Для початку потрібно створити службу маркетингу, яка б займалася збиранням маркетингової інформації, розробляла маркетингові стратегії та маркетингові плани і проводила контроль за їх дотриманням.

На початку безпсередньої маркетингової діяльності необхідно
1. провести комплексне дослідження ринку - поведінки споживачів і конкурентів, вивчення та прогнозування зміни попиту.
2. проаналізувати маркетингові можливості підприємства, визначити конкурентні переваги.
3. провести сигментацію ринку та вибрати цільові сигменти.
Сигментація ринку - розподіл споживачів на групи, на основі відмінностей в їх потребах, поведінці, характеристиках. Потрібно пам'ятати, що повинні бути задоволені потреби всіх категорій споживачів.
Якщо фірма правильно провела сигментацію, вона знайшла свою ринкову "нішу".
4. після сигментації необхідно провести позиціонування товару на ринку, тобто визначити, чим товар даної фірми відрізняється від товарів конкурентів.
Після позиціонування товару на ринку можна приступити до розробки комплексу маркетингу - проводити безпсереднє входження на ринок, налагодити функціонування таких комплексів:
- товарний комплекс (асортимент, якість, конкурентоспроможність, упаковка, тара, сервіс продажу)
- комунікаційний комплекс (реклама, зв'язки з громадськістю, стимулювання збуту, персональний продаж)
- розподільчий комплекс (канали збуту, логістика [тобто транспортування, складування]
- ціновий комплекс (встановити оптові ціни, роздрібні ціни, система знижок, зарахувань, бонусів, кредитування).

Це так би мовити основний план маркетингової діяльності (шаблон), проте він майже завжди містить безліч нюансів та інших проблем, що потрібно вирішити.

New Shrek
03.06.2007, 08:48
5. Ніхто не заплатить за низької якості товар чи послугу.
а наш споживач платить

Dolar
03.06.2007, 12:40
а наш споживач платить

Взагалі-то вже і не всі платять. Ми вже не на тому рівні розвитку, щоб фуфло купляти. В принципі ринок насичений, вибирати є з чого і споживач, навіть у нас, має можливість вибрати якісний хороший товар, хоч можливо і не дешевий.

Якщо є декілька виробників, є хороша конкуренція, вже в основному йде мова не про якість, а про сервіс, упаковку, систему продажу, знижки. Саме на цьому фронті і веться боротьба за спживача, який став набагато більше цінуватись.

В мене наприклад є такий принцип: я ніколи не піду в той магазин, супермаркет чи крамницю, де мене погано обслужили.
Зайшов до магазину, сидить тьотка, в'яже шкарпетки, на покупця навіть уваги не звертає. Одразу видно, що погано налагоджена маркетингова діяльність. А здається не так і багато треба:усмішка, привітання, увага і все.:)

New Shrek
03.06.2007, 12:49
Ми вже не на тому рівні розвитку
який визначається купівельною спроможністю населення, якому глибоко наплювати на Ваш маркетинг

New Shrek
03.06.2007, 12:52
сидить тьотка, в'яже шкарпетки, Одразу видно, що погано налагоджена маркетингова діяльність
цьотка то і слова такого не чула,а в"язати вона буде ще років двайцять,і туть маркетинг ні причому ,це проблема кадрів

Deus igrok
03.06.2007, 15:13
В чому на Вашу думку успіх одягу секондхенд ? На Сихові вже другий магазин відкривають=) Невже якість така висока ?

Але загалом цікава штука. Тіки потребує цілісної системи.

Dolar
03.06.2007, 19:40
цьотка то і слова такого не чула,а в"язати вона буде ще років двайцять,і туть маркетинг ні причому ,це проблема кадрів

Та нехай вона хоч 40 років в'яже (дай їй Бог здоров'я), але те, що маркетинг тут ні при чому! Тут я з Вами не можу погодитись!
Правильно! Це проблема кадрів! Але, погодьтесь, чи не має маркетолог брати участь у формуванні кадрів в тому ж таки магазині. Невже маркетолог може дивитися на погане обслуговування і казати: "Хай покупці відмовляються відвідувати магазин, бо продавець - проблема кадрів, і не входить до моєї компетенції." Та ні в якому разі! Маркетингова стратегія має стосуватися всього, що якимось чином впливає на збут і дотримання її є загальнообов'язковим.

Ви скажете: не кожен може дозволити собі утримувати маркетингову службу.
Так, погоджуюсь.
Тоді ці обов'язки автоматично переходять до керівника (менеджера) чи власника. Але в будь-якому випадку, в будь-якій організації має здійснюватися маркетингова діяльність, мають прийматися маркетингові рішення. В тому числі керувати кадрами.

Маркетинг - це діяльність, яка виконується деякими суб'єктами господарювання, в той час, як вони навіть не усвідомлюють, що здійснюють її. Не розумію чому Ви вважаєте, що це щось таке складне і неприйнятне для населення. населення, якому глибоко наплювати на Ваш маркетинг

Кожен власник так чи інакше займається маркетингом. Але все розходиться в тому на скільки правильні та економічно обгрунтовані ці маркетингові рішення.

New Shrek
03.06.2007, 19:47
в будь-якій організації має здійснюватися маркетингова діяльність, мають прийматися маркетингові рішення. В тому числі керувати кадрами.
о ,напевно Давидяк на одному семінарі з вами був .бо він також так вогорив,де тепер Давидяк, де тепер ЛАЗ,маркетинг фуфло в наших умовах ,кадри вирішують все,голоний маркетолог повинен бути підлеглим кадровика ,а не навпаки

Dolar
03.06.2007, 20:23
о ,напевно Давидяк на одному семінарі з вами був .бо він також так вогорив,де тепер Давидяк, де тепер ЛАЗ,маркетинг фуфло в наших умовах ,кадри вирішують все,голоний маркетолог повинен бути підлеглим кадровика ,а не навпаки
Давидяка не знаю. Сам недавно на цьому форумі (доречі сподобалось).
Я Вас розумію. Правильно кадровик навіть підбирає і маркетолога на підприємство, але він має більше повноважень в тому що стосується організації збуту. І якщо кадровик приймає рішення, що протидіють цьому він має право вплинути і на кодровика.
Ще раз повторюю: Маркетинг (маркетингову діяльність) в наших умовах маркетингові служби здійснюють лише в дуже заможних фірм, а в широкого загалу цю діяльність здійснює керівник чи вланик і саме він є маркетологом. Може ви скажете що і він має підпорядковуватись кадровику (якщо звичайно він і функції кадровика не виконує)!

Dolar
03.06.2007, 20:25
В чому на Вашу думку успіх одягу секондхенд ? На Сихові вже другий магазин відкривають=) Невже якість така висока ?
Ви напевно вирішили задати таке питання прочитавши саме це моє повідомлення:
Взагалі-то вже і не всі платять. Ми вже не на тому рівні розвитку, щоб фуфло купляти. В принципі ринок насичений, вибирати є з чого і споживач, навіть у нас, має можливість вибрати якісний хороший товар, хоч можливо і не дешевий.
Я згоден, середньостатистичний спживач має низький рівень купівельної спроможності, тому й женеться за низькими цінами. Проте вищенаведений допис був відповіддю на таке:
а наш споживач платить Тобто, що наш спживач змушений платити за низької якості товар. Ніби в нього немає вибору. Якщо маєш гроші вибір завжди буде.
Я ні в якому разі не казав, що кожен українець спживає тільки все якісне. Але ніхто нікого не змушує йти в той самий секондхенд. Просто така ситуація в країні! Я цього ні в якому разі не заперечую.

А все ж таки, чому секондхенд популярний?
Наприкла подивимось на одну з реклам секондхенда (це якраз і є маркетинг):
Продаем ноутбуки Р1-Р4 б/у из Европы от брендовых производителей:IBM, DELL, Sony, HP, Compaq, Toshiba. Все ноутбуки в идеальном состоянии, с перепакованными акумуляторами. Так же производим быстрый и качественный ремонт, модернизацию и перепаковку акумуляторов. К примеру: TOSHIBA SATELITE 420CDT PII-266MMX, 12,1" TFT, RAM 64 Mb, HDD 4.0 Gb, video 2Mb, SB, CD 24x, FDD EXT, TVOUT, PCMCIA (2), COM, LPT, PS/2, IrDA, USB. Touchpoint. БАТАРЕЯ 2 ЧАСА. ИДУТ ФИЛЬМЫ!!! 365 у.е. IBM T21 PIII-800, 14,1" TFT, RAM 128 Mb, HDD 18.0 Gb, S3 AGP 4-X 8Mb, SB, CD 24x PCMCIA, COM, LPT, PS/2, FM 56K, IrDA, 2-X USB. БАТАРЕЯ 1.5-2 ЧАСОВ , TOUCHPOINT. Вес 2,1 кг. 725 у.е. Toshiba Satelite pro 6100 P4-1600, 14,1" TFT, DDR 512 Mb, HDD 20 Gb, video Gforce 4Go 32 Mb, SB, DVD, LAN 10/100, MODEM 56K,, TV- OUT, PCMCIA (2), LPT, COM, PS/2, IrDA,2-X USB 2.0 .TOUCHPAD. WIN XP, БАТАРЕЯ БОЛЕЕ 2-Х ЧАСОВ. 1100 у.е. На все ноуты предоставляется гарантия 6 мес.

"Брендовые производители, перепакованные акумуляторы, быстрый и качественный ремонт, модернизация, гарантия" і якщо чесно ціни не такі вже й низькі! А може і навіть хороша якість? Не знаю, я не спеціаліст. Але в цьому напевно і їх популярність!

Десант
04.06.2007, 13:47
який визначається купівельною спроможністю населення, якому глибоко наплювати на Ваш маркетинг
Респект. Я Вас хотів запитати: коли Ви ідете купувати шкерпетки(на мою думку) Вам глибоко наплювати на те 100% це вовна чи щотам. Ви вибираєте ті які Вамі попадуть на очі. А головним завдання маркетолога(Dolar зі мною погодиться) є якраз те щоб товар потрапляв на очі потенційному споживачеві. А це вже діло техніки - методів є безліч: упаковка, зовнішній вигляд і т.п.

afterstep
04.06.2007, 13:58
Сигментація ринку - розподіл споживачів на групи

все-таки завше то слово називалося сегментація...
доки дійдемо до розгляду питань "по суті" - спершу пару "лівих".
Маркетинг, як і будь-яка робота, потребує грошей7 Тобто затрат. І ці затрати входять у вартість виробу.
Так от, яка частка "маркетингу" в ціні виробу? Можна вироби трішки посигментувати - не слід валити макарони в купу з унітазами...чи пиво класти до гайок...
яка частка ціни товару

mota_boy
04.06.2007, 14:00
маркетинг фуфло в наших умовах

Так не думаю, якби дійсно було фуфлом то китайці на своїх виробах не писали б "panaslonik" "abibas" "nikee" і т.д., імітуючи вироби відомих брендів, чим це не маркетинг? (причому доволі ефективний, для певної цільової аудиторії)

Десант
04.06.2007, 14:00

В мене таке враженя що Ви просто не розумієте суті маркетингу...
Адже людина яка тямить в маркетинговій діяльності має знати про таку річ як МЕРЧАНДАЙЗЕНГ... (освітлення задів, РОБОТА ЗІ СПОЖИВАЧАМИ,СЕРВІС СПІЛКУВАННЯ ЗІ СПОЖИВАЧАМИ оформленя вітрин). Якщо маркетинг на нулі то ніякого відповідного результату мерчандайзенг не принесе...
І не трба переставляти на проблему кадрів... Просто підприємець(у якого бабуся-продавець шкарпетки в"яже) такий собі дядько якого задовільняють обороти крамниці і який не хоче отримувати додаткові прибутки. А повірте після одноденної роботи маркетолога(мудрого) з персонаом відвідувачів в крамниці буде набагато більше і відповідно.... наслідком є збільшеня оборотів і як наслідок прибутки ростуть...

Dolar
04.06.2007, 14:43
все-таки завше то слово називалося сегментація...
доки дійдемо до розгляду питань "по суті" - спершу пару "лівих".
Маркетинг, як і будь-яка робота, потребує грошей7 Тобто затрат. І ці затрати входять у вартість виробу.
Так от, яка частка "маркетингу" в ціні виробу? Можна вироби трішки посигментувати - не слід валити макарони в купу з унітазами...чи пиво класти до гайок...
яка частка ціни товару

Я б на Вашому місці не дуже наїжджав на правопис! Сигментація чи сегментація - суті справи не міняє!

Маркетинг, як і будь-яка робота, потребує грошей7 Тобто затрат. І ці затрати входять у вартість виробу. А чому б не сказати у собівартість! Але, як маєш можливість, ніхто не регулює ціни на твій виріб, конкуренти не підтискають - будь ласка включай маркетингові витрати до ціни!

Так от, яка частка "маркетингу" в ціні виробу?
Частка маркетингу в ціні виробу, якраз настільки велика, наскільки виробник прагне досягти успіху і конкурентних переваг, або наскільки може собі це дозволити. І не обовязково включати витрати на збут (тобто маркетинг) до ціни, можна включити до собівартості, отримаємо менший прибуток по одному виробу, але маркетингові дії дозволять збільшити обсяг продажу, а отже і збільшити прибуток!!!
От і все!!! І немає ніяких ваших макаронів з унітазами. А доколупуватись до слів, а після цього одразу ж допускатися такої ж помилки!!!

Можна вироби трішки посигментувати А вироби ніхто ніколи не сегментував (під час маркетингової діяльності), я знаю, наприклад, таке поняття, як сегментація ринку. Сегментація - розподіл якоїсь системи на цільові сегменти.

afterstep
04.06.2007, 14:58
Частка маркетингу в ціні виробу, якраз настільки велика, наскільки виробник прагне досягти успіху і конкурентних переваг, або наскільки може собі це дозволити. І не обовязково включати витрати на збут (тобто маркетинг) до ціни, можна включити до собівартості, отримаємо менший прибуток по одному виробу, але маркетингові дії дозволять збільшити обсяг продажу, а отже і збільшити прибуток!!!
От і все!!! І немає ніяких ваших макаронів з унітазами. А доколупуватись до слів, а після цього одразу ж допускатися такої ж помилки!!!

добре - аффтар скептик.
Почнемо з того, що хибний правопис викликає підозру, що в автора є й інші пробіли в знаннях. Такі ж систематичні, як і в правописі - тобто "сигментація" була не опискою - а просто незнанням.
--
Отже, витрати на збут рідко включають у виробничу собівартість - для цього потрібно мати серйозні підстави. Тому я і не вживав терміну "собівартість" - оскільки тих собівартостей явно більше однієї, і гарантовано б заплуталися.
--
Питання ставив чітко - яку частку в ціні займає маркетинг? - вам трудно на це відповісти, і ви шукаєте "наїзд" у мому запитанні... Розшифрую.
Частка описаного вами маркетингу - дослідження ринку, попиту, розробка нових моделей та реклама - у вартості хліба практично рівна нулю.
У вартості унітазів - тут залежить від ситуації ;) але явно вища від нуля ;)
У вартості пива - висока. У вартості горілки та іншого алкоголю - теж.
У вартості м'яса та птиці - незначна....
---
Ще раз повторюю запитання - яка частка вартості продукції - це витрати на маркетинг, згідно "сигментації" продукції по товарних групах?

afterstep
04.06.2007, 14:59
А вироби ніхто ніколи не сегментував (під час маркетингової діяльності), я знаю, наприклад, таке поняття, як сегментація ринку
незнання не звільняє від відповідальності ;)

Десант
04.06.2007, 15:15
незнання не звільняє від відповідальності
Ти просто людина яка не шарить в маркетингу.
А прийшов сюди і права хочеш покачати. Прочитай хочаб одну працю Майкла Портера а потім говори собі про маркетинг ок?
Без образ...

Samojlovu4
04.06.2007, 15:18
Dolar, то все файно і цікаво. А толку?! :rolleyes:
Знаю у Львові лише 2-3 дійсно добрих продавців, яким хочеться при кожній покупці десятку зверху накидати. За вийняткову профпридатність. Решта, перепрошую, бидло, яке звикло мати справу з бидлом і не годне стаканчик "Пломбіру" по-людськи продати...

Десант
04.06.2007, 15:23
незнання не звільняє від відповідальності
Ти тут не наїжджай на всіх підряд ок?
Ато ти noob в маркетинговій справі а хочеш грузити всіз під ряд... Кишка затоненька в тебе. Ще ніхто не загрузив по менеджменту і маркетингу тих кого вчила Ольга Анатоліївна Пробоїв...
Я не скандаліст я десантник...
Не ображайся. Я нікого не хотів образити...

afterstep
04.06.2007, 15:27
А прийшов сюди і права хочеш покачати. Прочитай хочаб одну працю Майкла Портера а потім говори собі про маркетинг ок?
Без образ...

попрошу - на Ви звертатися - раз.
Не шарить - це ваша прерогатива, і не треба виливати особистих образ. Вихлюпувати в форум через вінця.
Права мені качати нідочого. Побачив явну бздуру - заперечив. Ба, навіть не заперечив - задав питання "з абетки". Так би мовити, перед вищою математикою поцікавився про 2+2.
Таких знань у вас немає? це ваше право - бути дилетантом ;)
Вузьколобий світогляд неомаркетолога, що прочитав їдну но книжку - абсолютно мене не цікавить.

andi
04.06.2007, 15:27
В мене таке враженя що Ви просто не розумієте суті маркетингу...
...

може і так :D
а що, багато тут на форумі народу, хто шарить в маркетингу? ;)
як організувати маркетингову роботу, питаєте?
чи це не пряма особиста реклама?

...Ще ніхто не загрузив по менеджменту і маркетингу тих кого вчила Ольга Анатоліївна Пробоїв...
Я не скандаліст я десантник...
Не ображайся. Я нікого не хотів образити...

таки реклама....
і маркетинг?
свої знання пропонуєте, панове? :)

afterstep
04.06.2007, 15:29
Ато ти noob в маркетинговій справі а хочеш грузити всіз під ряд... Кишка затоненька в тебе. Ще ніхто не загрузив по менеджменту і маркетингу тих кого вчила Ольга Анатоліївна Пробоїв...

по суті питання - відповісти нічого? то біжи в неї поспитай....

Samojlovu4
04.06.2007, 15:31
Без образ...

Ого! Спеціаліста. Адам Сміт... :)
Супер-бупер-мега коледж економіки і права в Калуш-сіті?! А мо` львівшька комерційна академія, факультет менеджменту?! :D
Скільки зараз здати сесію коштує?!;)

afterstep
04.06.2007, 15:48
Спеціаліста. Адам Сміт...
саме то! навіть одну книжку прочитав і пам'ятає автора...

mota_boy
04.06.2007, 16:06
Знаю у Львові лише 2-3 дійсно добрих продавців, яким хочеться при кожній покупці десятку зверху накидати. За вийняткову профпридатність. Решта, перепрошую, бидло, яке звикло мати справу з бидлом і не годне стаканчик "Пломбіру" по-людськи продати...

Погоджуюсь. Вважаєте дану ситуацію нормальною?

afterstep
04.06.2007, 16:09
гм... якщо відкинути тему маркетинга в цілому - то ваші міркування стосовно морозива (якщо можна - то з вказанням координат особливо "вдалих" совдепівських прикладів) - було б цікаво вислухати...

Dolar
04.06.2007, 16:19
добре - аффтар скептик.
Почнемо з того, що хибний правопис викликає підозру, що в автора є й інші пробіли в знаннях. Такі ж систематичні, як і в правописі - тобто "сигментація" була не опискою - а просто незнанням.

От не знаю, чи справді я сперечаюся з людиною, яка не робить ніяких помилок! Якщо поглянути краще це аж ніяк не так. Ну ладно, ми тут не освітній рівень обговорюємо.

Отже, витрати на збут рідко включають у виробничу собівартість - для цього потрібно мати серйозні підстави. Тому я і не вживав терміну "собівартість" - оскільки тих собівартостей явно більше однієї, і гарантовано б заплуталися.

Стоп, а хто каже до виробничої собівартісь? В кошторис повної собівартості включається, як Ви кажете явно більше одної соівартості, в тому числі і витрати на збут тобто маркетинг.

Питання ставив чітко - яку частку в ціні займає маркетинг? - вам трудно на це відповісти, і ви шукаєте "наїзд" у мому запитанні... Розшифрую.
Частка описаного вами маркетингу - дослідження ринку, попиту, розробка нових моделей та реклама - у вартості хліба практично рівна нулю.
У вартості унітазів - тут залежить від ситуації але явно вища від нуля
У вартості пива - висока. У вартості горілки та іншого алкоголю - теж.
У вартості м'яса та птиці - незначна....

Що ж ви питаєте?
Ще раз повторюю запитання - яка частка вартості продукції - це витрати на маркетинг, згідно "сигментації" продукції по товарних групах?

Згідно сегментації ніхто не визначає витрати. Які конкретні суми я можу Вам сказати, якщо я вже битий час вам торочу, що тут йде мова не про сегментацію продукції, а про сегментацію споживачів на ринку в відповідності до їх потреб. Ця сегментація продукції по товарних групах, про яку Ви говорите, називається позиціонуванням товару на ринку.
Ви розумієте, що таке "аналіз". Сегментація, позиціонування, визначення конкурентних переваг та недоліків - це аналіз, дослідження, а про конкретні "вартості" можна вже говорити на етапі розробки комплексу маркетингу куди включається вже і реклама, і сервіс, і організація продажу, і логістика, і ціноутворення.... Якщо вас цікавить частка "мого макетингу" в вартості продукціїї, то потрібно цікавитись саме на цьому етапі (а не чіплятись до сегментаціїї).
(Почитайте будь ласка ще раз етапи маркетингової діяльності, які я описав на початку теми і ви зрозумієте все, що я вам говорю)
Ви по суті самі відповідаєте на своє питанняя і знову ж таки запитуєте. Звичайно, що для кожного виду товару інші маркетингові витрати (і для хліба, і для унітазів, і для пива, і для м'яса). Про яку продукцію конкретно Ви говорите, коли запитуєте:
яка частка вартості продукції ????????

Dolar
04.06.2007, 16:35
Dolar, то все файно і цікаво. А толку?!
Знаю у Львові лише 2-3 дійсно добрих продавців, яким хочеться при кожній покупці десятку зверху накидати.

Знаєте, в Львові дуже багато супермаркетів, спеціалізованих крамниць, яким не байдуже який сервіс, який рівень маркетингу. Сервіс тут дійсно європейський, в мене наприклад немає зауважень.

Решта, перепрошую, бидло, яке звикло мати справу з бидлом і не годне стаканчик "Пломбіру" по-людськи продати...
Звичайно, це бидло ніколи не цікавилося перевагами маркетингових прийомів і вважає, що всі покупці - таке ж бидло, як і вони. Але ж ви самі сказали - є витятки і я хочу додати, що не лише 2-3.

afterstep
04.06.2007, 16:38
добре. Львівська керамічна фабрика, чи як її там - на Левандівці. Давайте спробуйте свої знання - та до неї застосувати ;)
В старі часи проблем з зарплатами - видавала платню унітазами ;)
--

Стоп, а хто каже до виробничої собівартісь? В кошторис повної собівартості включається, як Ви кажете явно більше одної соівартості, в тому числі і витрати на збут тобто маркетинг.
ні - собівартостей є дійсно декілька ;) тобто - планова і фактична ;) але вони не додаються - просто на певному етапі користуються однією, а на іншому - другою.
Кошторис - то не зовсім собівартість, хояа десь воно ніби й поруч лежало ;)
Витрати на збут - то не маркетинг зазвичай - це і складування, і доставка ;) і аналізи, та не ті - лабораторні. На темат відповідності гостам ;)

Які конкретні суми я можу Вам сказати, якщо я вже битий час вам торочу, що тут йде мова не про сегментацію продукції, а про сегментацію споживачів на ринку в відповідності до їх потреб.
добре - погоджують. Зі всього товарознавства ви добре засвоїли частину, пов'язану з оцінкою потенційного збуту. Тільки от

про конкретні "вартості" можна вже говорити на етапі розробки комплексу маркетингу
ут у вас незначна хиба ;) при оцінці переваг/недоліків конкурентних поварів ви ж повинні якось оцінювати ціну? чи ви згодні говорити лише про "вартість розробки комплексу маркетингу"?

Про яку продукцію конкретно Ви говорите, коли запитуєте: яка частка вартості продукції
Отож - знову повертаємося до абетки. Товари можна поділити на дві великі групи - харчові та нехарчові. А також - побутового чи виробничого призначення. А також - предмети першої необхідності та предмети розкошу.
І саме для кожної з груп властиві певні межі затрат, що йдуть на розробку тогрової марки та старт реклами, аналіз ринку, рекламну підтримку тощо.
У ваших підручниках не було таких прикладів? Наприклад, алкоголь, маючи низку собівартість, є товаром "суперприбутковим". Тому податки на нього (в залежності від міцності та якості) можуть досягати до 90% вартості товару. У цьому разі ми отримуємо зниження продаж - оскільки вища ціна збиває попит.
І тут - вступаєте ви з маркетинговими дослідженнями....

New Shrek
04.06.2007, 16:54
А прийшов сюди і права хочеш покачати
то ти сюди прийшов, фільтруй базар і навчання в школі ЦПШ заверш

mota_boy
04.06.2007, 17:07
На ринку де я купляю продукти є одна панянка вже поважного віку (торгує вона товаром АНАЛОГІЧНИМ як і всі біля неї), в якої ціни є трошки вищі за інших продавців, але купую саме в неї, і інших покупців у неї не бракує. А все завдяки тому що вона до всіх покупців вітається, дякує за покупку, і взагалі дуже привітна. Не знаю чи бачила вона хоч одну книгу по маркетингу, чи її просто життя навчило, але вона ПРОДАЄ АНАЛОГІЧНИЙ ТОВАР іншим способом - як результат покупців в неї більше.
От такий маркетинг.

New Shrek
04.06.2007, 17:21
Портера
чорного Львівського? чи Першої броварні?

New Shrek
04.06.2007, 17:24
Ольга Анатоліївна Пробоїв..в білих тапочках?

New Shrek
04.06.2007, 17:34
Ну ладно, ми тут не освітній рівень обговорюємо.
ми туть обговорюємо Ваш освітній рівень

Оля
04.06.2007, 18:01
Прочитала все, що ви тут всі понаписували і й собі вирішила 5 копійок додати. Я сама філолог за освітою. Працювала ще за цією спеціальністю в Україні, якщо не рахувати 5 років суботньої української школи тут. А от в торговому бізнесі вже 11 років. Життя заставило. :)Два роки працювала на своїх братів. Спочатку просто продавцем, а тоді рік менеджером. Свій власний бізнес вже проваджу 9 років. Ну і думаю, що небезуспішно, бо інакще б стільки не протрималася. :) Не прочитала жодної книжки з маркетингу. Вірніше буде сказано, що тільки недавно дізналася, що це слово означає. :) Але з досвіду скажу вам, що саме найголовніше в торговому бізнесі - якість товару і сервіс. В мене порівняно найдорожчі товари з усіх "руских" магазинів. Тому, що умови такі. В мене найдорожчий за усіх рент, я сама одна працюю зі сім"ї, а решта - наймані працівники, на оплату яких йде немало грошей. Але люди йдуть до мене, бо я пильную свій товар, щоб був свіжим і різноманітним, а також у мене свої відносини з покупцями, тому за стільки років у мене свій, перевірений контингент покупців, які ходять ТІЛЬКИ в мій магазин, тому що знають, що про них дбають і вони завжди знайдуть те, що вони хочуть.

Dolar
04.06.2007, 18:04
добре. Львівська керамічна фабрика, чи як її там - на Левандівці. Давайте спробуйте свої знання - та до неї застосувати
В старі часи проблем з зарплатами - видавала платню унітазами
--

Цитата:
Допис від Dolar

ні - собівартостей є дійсно декілька тобто - планова і фактична але вони не додаються - просто на певному етапі користуються однією, а на іншому - другою.
Кошторис - то не зовсім собівартість, хояа десь воно ніби й поруч лежало
Витрати на збут - то не маркетинг зазвичай - це і складування, і доставка і аналізи, та не ті - лабораторні. На темат відповідності гостам

Цитата:
Допис від Dolar
Які конкретні суми я можу Вам сказати, якщо я вже битий час вам торочу, що тут йде мова не про сегментацію продукції, а про сегментацію споживачів на ринку в відповідності до їх потреб.

добре - погоджують. Зі всього товарознавства ви добре засвоїли частину, пов'язану з оцінкою потенційного збуту. Тільки от

Цитата:
Допис від Dolar
про конкретні "вартості" можна вже говорити на етапі розробки комплексу маркетингу

ут у вас незначна хиба при оцінці переваг/недоліків конкурентних поварів ви ж повинні якось оцінювати ціну? чи ви згодні говорити лише про "вартість розробки комплексу маркетингу"?

Цитата:
Допис від Dolar
Про яку продукцію конкретно Ви говорите, коли запитуєте: яка частка вартості продукції

Отож - знову повертаємося до абетки. Товари можна поділити на дві великі групи - харчові та нехарчові. А також - побутового чи виробничого призначення. А також - предмети першої необхідності та предмети розкошу.
І саме для кожної з груп властиві певні межі затрат, що йдуть на розробку тогрової марки та старт реклами, аналіз ринку, рекламну підтримку тощо.
У ваших підручниках не було таких прикладів? Наприклад, алкоголь, маючи низку собівартість, є товаром "суперприбутковим". Тому податки на нього (в залежності від міцності та якості) можуть досягати до 90% вартості товару. У цьому разі ми отримуємо зниження продаж - оскільки вища ціна збиває попит.

Давайте спочатку визначимо деякі неточності:
Кошторис - то не зовсім собівартість, хояа десь воно ніби й поруч лежало

Звичайно, що кошторис це не собівартість! Для формування собівартості – формується кошторис – тобто перелік статей, які підсумовуються і получається сума – собівартість. Це перше!
Друге:
ут у вас незначна хиба при оцінці переваг/недоліків конкурентних поварів ви ж повинні якось оцінювати ціну? чи ви згодні говорити лише про "вартість розробки комплексу маркетингу"?

Безпосередньо вартістю розробки комплексу маркетингу є зарплата тим посадовим особам, що її проводять. А вже результат розробки цього комплексу дозволяє, як ви кажете „оцінювати ціну” (по-моєму тавтологія) і не тільки...

У ваших підручниках не було таких прикладів? Наприклад, алкоголь, маючи низку собівартість, є товаром "суперприбутковим". Тому податки на нього (в залежності від міцності та якості) можуть досягати до 90% вартості товару.

У моїх підручниках було, запевняю Вас прикладів не менше, ніж у Ваших. Такий приклад доцільнішим був би для гральних автоматів. Де Ви таке бачили, щоб податок стягували з вартості товару. Мені здається він стягується з прибутку. А вищу ціну дозволяє створити акциз.

Що ж до Львівської Керамічної фабрики – дайте мені її баланс, звіт про фін. результати цієї фірми і я скажу вам які витрати на маркетинг вони проводили і які можливості мали.

У цьому разі ми отримуємо зниження продаж - оскільки вища ціна збиває попит.
А це я взагалі не розумію? Які мої маркетингові дослідження, та ще й щодо алкоголю??????????

Оля
04.06.2007, 18:07
У більших бізнесах маркетологи потрібні. Безперечно. А у малих сам власник має бути тим маркетологом, що дбає про успіх бізнесу. Зараз не стою постійно за прилавком, бо маю 3-х продавців, але три рази на тиждень себе ставлю в графік, щоби бути в курсі всього що твориться в магазині, інакше буду так тільки здальша від всіх проблем і потреб. :)

afterstep
04.06.2007, 18:27
У моїх підручниках було, запевняю Вас прикладів не менше, ніж у Ваших. Такий приклад доцільнішим був би для гральних автоматів. Де Ви таке бачили, щоб податок стягували з вартості товару. Мені здається він стягується з прибутку. А вищу ціну дозволяє створити акциз.

юначе - гляньте ще раз у свої підручники. Уважно читайте, "не минайте ані титли, ніже тії коми"...
Акциз - це податок. Гральні автомати менш прибуткові, ніж алкоголь. Це - аксіоми.
Тепер кілька слів стосовно термінології. Собівартість і кошторис - то різні речі. Просто різні. Але кошторис можна використати для розрахунку планової собівартості.
--
Стосовно пропозиції по "маркетингу алкоголю" - спираючись на надану мною інформацію, а також черпаючи необхідні числові константи з інету, ви можете порівняти маркетингову політику "Хортиці", "біленької", "неміроФФа" та якоїсь регіональної (своєї місцевої для прикладу) горілки. А також порівняти рівень цін на продукцію. Саме той аналіз6 про який ви говорили...
--
Чи ви "вузький" маркетолог? то назвіть свою галузь - будемо задавати конкретні питання там ;)

New Shrek
04.06.2007, 18:49
Де Ви таке бачили, щоб податок стягували з вартості товару.
ПДВ

New Shrek
04.06.2007, 18:50
кошторис – тобто перелік статей, які підсумовуються і получається сума – собівартість.
шел бы Вы голуба в ЦПШа

New Shrek
04.06.2007, 18:53
А це я взагалі не розумію? Які мої маркетингові дослідження, та ще й щодо алкоголю??????????Я теж як з Вашим рівнем освіти отриманим від
Ольги Анатоліївни Пробоїв нам туть мозги парите

Samojlovu4
04.06.2007, 23:51
гм... якщо відкинути тему маркетинга в цілому - то ваші міркування стосовно морозива (якщо можна - то з вказанням координат особливо "вдалих" совдепівських прикладів) - було б цікаво вислухати...

Та шо з морозивом... Люблю я його, особливо найпростіший Пломбір в стаканчику, в спеку... :shy:
Типових ситуацій - десятки. Мені особливо одна "сподобалась", коли ото недавно до Львова їздив: магазинчик в центрі, холодильники з льодами зразу коло входу. Заходжу, відкриваю холодильник, беру морозиво, йду розраховуватись. За касою баба-тумбочка(соррі, інакше не скажеш), міщанка(з сільських рогулів, і тепер вже буцім львівшька пані. Деколи краще мати справу з справжніми селянами, такі приємні бабусі-одуванчики на базарі попадаються...:rolleyes: ), зі схрещиними на грудях руками. Вона до мене: "А ви спиталися, чи можна відкрити?!". Відповідаю "нє-а", бо не питався. І цьотка мені, покупцеві, роздратовано каже. Дослівно: "А якби я такво до вас до хати зайшла і зразу холодильник втворила, то шо би ви мені сказали, га?! Знаєте, кіко вас таких "відкривачок" за день тутво ходит...":D
Ну і я мовчки поклав "Пломбір" назад і вийшов.:)

afterstep
05.06.2007, 00:01
бажано таки з адресами ;) мене ця тема цікавить ;)
Також - цікавить, де б ви купили морозиво - в супермаркеті, чи в магазинчику коло хати (бо кількість "стихійних" лотків різко зменшується;) ) з вказанням району Львова....

Deus igrok
05.06.2007, 08:51
Та в кіоску коло дому купив би. Поки в супермаркеті в черзі вистоїш, з морозива нічого не залишиться.

Dolar
05.06.2007, 23:11
Ну ви всі і придурки!!! Нафіг вам маркетингу, краще про морозиво поговоримо, це цікавіше! Може краще треба було назвати тему Кулінарія!!
Барани кароче, ніфіга не петрають, а розумними хочуть себе показати!!! А я думав...
Ще одне:Хто на цьому форумі, на відміну від цих вундеркіндів, хоч щось петрає в економіці прочитайте будь ласка, що писав я, а що вони і зробіть висновки. Тут я так зрозумів головне набарати очки, здобувати бали!!!
Щасливо вам залишатися!!! Вважайте і далі що маркетинг - це фуфло і т. ін.
Відписуйте собі на здоров'я, вважайте, що пишете самі собі, мене ви більше тут не побачити!!! Чао!!! Мудрагелі блін!!!!!!!!

afterstep
06.06.2007, 02:09
Відписуйте собі на здоров'я, вважайте, що пишете самі собі, мене ви більше тут не побачити!!!

сподіваюся, що саме так і буде ;) до речі - таки підівчи українську мову - мо', знадобиться колись... Маркетингові звіти складати...

Вважайте і далі що маркетинг - це фуфло і т. ін.
такого ніхто не казав - але ж якщо воно мови не знати, та не вміти читати - то ще й не таке примаритися може....

New Shrek
06.06.2007, 10:16
Чао!!!
Какао!!!

andi
06.06.2007, 11:44
Мудрагелі блін!!!!!!!!

м-да...............
і чого його так прорвало? .............:)

New Shrek
06.06.2007, 11:56
м-да...............
і чого його так прорвало? .............:) від

Ольги Анатоліївни Пробоїв

andi
06.06.2007, 14:24
від Ольги Анатоліївни Пробоїв

:D............ а часом А.Сміт не був присутній?

afterstep
06.06.2007, 15:02
Підозрюю, що викладачка дійсно хороша ;) хоча б привила фанатичну любов до свого предмету ;) може, в декого ця любов з часом трансформується в реальні знання ;)

SerhijS
07.06.2007, 11:37
Ну ви всі і придурки!!! Нафіг вам маркетингу, краще про морозиво поговоримо, це цікавіше! Може краще треба було назвати тему Кулінарія!!
Уявляю цього «маркетолога» в розмові з клієтом:crazy:

В будь який підвал зайди, там «маркетологів» та «економістоів» навчають.:8: Потім приходе таке чудо яке тупо завчилона пару книжок на роботу…
Я з принципу не беру людей з вищою освітою, мені легше навчити якогось слюсаря ніж перевчати різних «маркетологів» чи не дай боже «економістів».:suicide:

afterstep
07.06.2007, 12:35
Я з принципу не беру людей з вищою освітою

в мене теж вища освіта ;)
питання не в вищій освіті - в апломбі. Людина, в якої дійсно системні значні знання - рідко говорить (читайте - ніколи) з апломбом. Бо їй того не треба. Не треба зовнішніх понтів і комусь щось доказувати...

SerhijS
07.06.2007, 12:44
в мене теж вища освіта
Я Вас вітаю. Чесно. :)
Який відсоток йде «вчитися» заради знань, а не за «дипльомом»?
Ще менший відсоток закінчуючи навчання мають щось корисне в макітрі.

питання не в вищій освіті …
Якраз в ній рідненькій. :)
Сама система націлена не на результат, а на тупе зазубрювання.

Людина, в якої дійсно системні значні знання - рідко говорить (читайте - ніколи) з апломбом. Бо їй того не треба. Не треба зовнішніх понтів і комусь щось доказувати...
Це не залежить від освіти.

New Shrek
07.06.2007, 13:48
Це не залежить від освіти.це залежить від рівня освіти, таких керівників я зустрічав своєму житті.нічого не можуть, нічого не хочуть ,підбирають звичайних людей щоб ними керувати....неневиджу

SerhijS
07.06.2007, 13:54
Допис від SerhijS Це не залежить від освіти. це залежить від рівня освіти, таких керівників я зустрічав своєму житті.нічого не можуть, нічого не хочуть ,підбирають звичайних людей щоб ними керувати....неневиджу
А що взагалі освіта?
Школа - ВНЗ?
Чи може прагнення людини до знань?
Хоча ми вже відійшли від теми «маркетолога»

afterstep
07.06.2007, 13:56
Це не залежить від освіти.

це залежить від викладача. Тобто - від "системи" освіти (в вузі).
Ну, для прикладу, перекликається з приказкою "який тебе дурний піп хрестив?!"
Викладач/освіта має дати загальне уявлення (кістяк) про предмет, і навчити працювати з літературою. В основному - викладається "кулеподібна модель коня в вакуумі", а вже потім випускник має застосувати отримані знання та додаткову літературу6 зустрівши реального коня на практиці...

New Shrek
07.06.2007, 15:22
випускник має застосувати отримані знання
щоби не копати траншеї власноруч

afterstep
07.06.2007, 15:36
траншеї - теж бездумно, звідси і до вечора, копати не можна....
"шо то за фірма, вічно в неї пропадає інет!!!" - і чуваг на екскаваторі усміхається....
"У вас є хороший провайдер? тоді ми їдемо до вас!"

Десант
12.06.2007, 17:55
сподіваюся, що саме так і буде ;) до речі - таки підівчи українську мову - мо', знадобиться колись... Маркетингові звіти складати...

такого ніхто не казав - але ж якщо воно мови не знати, та не вміти читати - то ще й не таке примаритися може....

Піздабол прівет!!!!:crazy: Я зразу кажу до Долара я немаю ніякого відношення!!!!!!!!
Ти підер гнойний.
Та Ольга Анатоліївна тебе за такі слова заставить свою мочу хлебтати ясно гавномордий...
Ти пішька непобрита сметаною залита...
Коли ти говориш ти сам себе ображаєш - бо пітухи такі як ти нормально думати і розмовляти не вміють.
Якщо поглянути на цю ситуацію то в комплексі можна визначити три основні шляхи розв"язку цієї ситуації:
1) Я просто не буду зважати на твої з Шреком залишені смислу блеєння...
2) Найпростіший варіант - я тебе нах в гівно розітру і підлию ним :suicide: вазони:bazar:
3) Мене забанять і я більше(принаймні з цього нік-нейму) не буду чути смороду ваших клавіатур...

SerhijS
12.06.2007, 18:01
Мда… сильно дах ламануло у хлопака:8: я підозрюю після навчання у легендарної Ольги Анатоліївни.

В такому стані залишився єдиний шлях… :suicide:

afterstep
12.06.2007, 18:03
жаль, що в реалі зустріч неможлива ;)

YelloWS
13.06.2007, 12:56
Мда, бачу значення маркетингу для суб'єктів господарювання просто величезне, якщо нарід так хвилюється в ході дискусії

andi
13.06.2007, 18:09
Уявляю цього «маркетолога» в розмові з клієтом:crazy:

Хлопці-молодці, (Долар, Десант і т.п.) Ваші виступи мало того, що порушують правила форуму, вони розкривають всю Вашу сутність і пізнання з широкої області предметів і наук, завдяки вивченню яких ви отримуєте "корочку" і звання Спеціаліста в Вашій галузі...

тільки маркетинг тут вже дійсно ні до чого....
а хоча можна було б і поговорити більш-менш... знайти якісь спільні ідеї,
поділитися думками.
та після Ваших останніх повідомлень - все зрозуміло! :/

lotr_an
13.06.2007, 19:39
це проблема кадрів

а це завдання менеджменту

lotr_an
13.06.2007, 19:49
в мене теж вища освіта
питання не в вищій освіті - в апломбі. Людина, в якої дійсно системні значні знання - рідко говорить (читайте - ніколи) з апломбом. Бо їй того не треба. Не треба зовнішніх понтів і комусь щось доказувати...

а суть вся у інтелігентності (це так навіялося з іншої гілки). Інтелігентна людина ніколи не дозволила б собі таких "бзіків".
Чувак хотів щось донести про маркетинг і або знань замало виявилося, або терпіння...

afterstep
14.06.2007, 15:34
Мене забанять і я більше(принаймні з цього нік-нейму) не буду чути смороду ваших клавіатур...

яке барвисте порівняння... "сморід клавіатур лине з цього нікнейму..." - майже поезія. Я б дійсно не проти зустрітися в реалі. Якщо людина видає ткі барвисті фрази - то ще не все втрачено ;) лаятися можна і без мату, а маркетинг - його з часом також можна вивчити, якщо є клепка в голові... Судячи по зворотах - ніби є, лише занедбана, припала пилюкою...

YelloWS
25.06.2007, 10:49
тема дійсно хороша, а от культури не вистачає....
Пропоную абстрагуватися від попердніх образ і продовжити нормальну дискусію!!!

afterstep
25.06.2007, 11:08
немає сенсу. Хіба - відкрити нову гілку і дати більш-менш змістовну назву....
А балакати на тему "Вода, її значення та роль у флорі та фауні землі, геологічні впливи та сезонність течій, і прояви величі водної стихії в сьогоденні" - не думаю що цікаво....
--
Краще звузити тему до "Руху рідин у циліндричних посудинах під дією вертикальних навантажень"