Показати повну версію : Чому українці про одних окупантів не згадують, а іншим проходу не дають?
no_coment
25.05.2007, 13:59
Привіт ВСІМ!
Спіймав себе на думці, що ми, занадто переймаємося "проблемами" до яких власне НЕ маємо безпосереднього відношення?
Наприклад,
- про голодомор в східній україні, здебільшого говорять "западенці" яких він ні яким боком не торкнувся?
- пам'ятник С.Петлюрі у Полтаві "місцевим" потрібний як зайцю стоп-сигнал?
- українську захищають там "де нас нема"?
Тощо...
Чому ми забуваємо власну (территоріальну) історію?
Чому ми не згадуємо про "ВСІХ окупантів"?
Чому "западенців" хвилює історя та сьогодення "східняків" більше ніж власна історія окупації?
Internati
25.05.2007, 14:10
Дуже поганий допис. Моя воля, я б вам більше карми зняв! ))
no_coment
25.05.2007, 14:18
Дякую Вам за відверту відповіть!
P.S. А Ви не в виконавчій службі працюєте?
New Shrek
25.05.2007, 14:33
то ви на поляків, чи на юдеїв намьокуєте
no_coment
25.05.2007, 14:46
то ви на поляків, чи на юдеїв намьокуєте
На всіХ хто "блукав" по наших землях!
Чим вони "краще" за наших східних сусідів?
afterstep
25.05.2007, 14:46
Чому "западенців" хвилює історя та сьогодення "східняків" більше ніж власна історія окупації?
ні - це суто в абстрактних западенців, що ви їх намалювали у своїй уяві - такі проблеми. Зокрема, я за якихось незначних більше ніж три десятки років життя на Західній Україні таких не зустрічав. Правдя, я уникаю відвідувати пацієнтів на Кульпаркові, та десятою дорогою оминаю львівських депутатів. Може, то ви про них?
no_coment
25.05.2007, 14:51
ні - це суто в абстрактних западенців, що ви їх намалювали у своїй уяві - такі проблеми. Зокрема, я за якихось незначних більше ніж три десятки років життя на Західній Україні таких не зустрічав. Правдя, я уникаю відвідувати пацієнтів на Кульпаркові, та десятою дорогою оминаю львівських депутатів. Може, то ви про них?
Іноді Ваші відповіді звучать в унісон моїм думкам!:D
New Shrek
25.05.2007, 14:57
Е ,панове ,так ми дискусію не зробимо... як вогорила тут єдна кубіта
afterstep
25.05.2007, 14:58
не проблема. Можемо почати з традиційного базарного - "а ти... а на себе подивися..."
New Shrek
25.05.2007, 15:03
компанія била не велька,пан гувняж,пан коминяр ,пан двірник і три ку%ви
afterstep
25.05.2007, 15:08
величина компанії рідко корелює з наслідками діяльності... Он руська трійця - шо їдна, шо друга..... Здавалося б, три хлопа - то є ніц? Нє, панове!
Один російський хлоп - то дійсно "алкащ". Але вже два - то п'яна бійка. А три - "первічная партячєйка"
Інша справа - українці. Один - то борець. Вже два докупи - підпільний партизанський загін. От на трьох маємо цілком логічний результат - підлу зраду в підпільному партизанському загоні....
mota_boy
25.05.2007, 15:22
В іншій гілці вже відповів на це питання додам ще трошки.
Зполячених українців вже майже не залишилось, а ті що залишилися вже такого поважного віку що ледве ходять, а в результаті маємо - нікому репетувати і плакати про ущємлєніє польского язика, закидати гасла типу "польська друга державна" т.д.
А тих що тужать за вєлікой нєдєлімой ще ціла купа, от в результаті наші какальщикі і плачуться.
Мойсей.... 40 років... ну дальше я думаю всі знаєте. не знаю скільки років має пройти, але поступово вимруть, тоді вже нікого згадувати не будуть.
New Shrek
25.05.2007, 15:33
закидати гасла типу "польська друга державна"
а пердунів в краю знаєш скіко ше є? Польска от можа до можа,коли ше майже ніхто в польщу не їздив .мене спитались:" ти хто ?"кажу:" українець зі Стрия" а вони -рускій
no_coment
25.05.2007, 15:33
величина компанії рідко корелює з наслідками діяльності... Он руська трійця - шо їдна, шо друга..... Здавалося б, три хлопа - то є ніц? Нє, панове!
Один російський хлоп - то дійсно "алкащ". Але вже два - то п'яна бійка. А три - "первічная партячєйка"
Інша справа - українці. Один - то борець. Вже два докупи - підпільний партизанський загін. От на трьох маємо цілком логічний результат - підлу зраду в підпільному партизанському загоні....
Це точно! Там де два українця - там завжди три гетьмана!
В іншій гілці вже відповів на це питання додам ще трошки.
Зполячених українців вже майже не залишилось, а ті що залишилися вже такого поважного віку що ледве ходять, а в результаті маємо - нікому репетувати і плакати про ущємлєніє польского язика, закидати гасла типу "польська друга державна" т.д.
А тих що тужать за вєлікой нєдєлімой ще ціла купа, от в результаті наші какальщикі і плачуться.
Мойсей.... 40 років... ну дальше я думаю всі знаєте. не знаю скільки років має пройти, але поступово вимруть, тоді вже нікого згадувати не будуть.
Висновок.
Так як в нас, ще ціла велика купа "заРОСІЙчених" українців "життєздатного" віку то питання типу "російська друга державна" якраз на порядку денному?
mota_boy
25.05.2007, 15:54
питання типу "російська друга державна" якраз на порядку денному?
Не дочекаєтесь )))
no_coment
25.05.2007, 15:57
Не дочекаєтесь )))
Перепрошую, тоді пішіть уважніше!:D :D :D
mota_boy
25.05.2007, 16:03
Перепрошую, тоді пішіть уважніше!
не зрозумів????
afterstep
25.05.2007, 16:09
Е ,панове ,так ми дискусію не зробимо... як вогорила тут єдна кубіта
а видите як мало тра' до дискусії? а то же п'ятничного пива не пили!
Степаныч
25.05.2007, 16:14
Якби ще й обгрунтували...:rolleyes:
New Shrek
25.05.2007, 16:20
во і
Степаныч підтягнувся
afterstep
25.05.2007, 17:00
болотом зазвичай обляпують без обгрунтування...Процес самодостатній ;)
no_coment
25.05.2007, 17:06
Хотів "застосувати" власний "НІК" - No_coment!...,
але, зрештою, пригадав свого армійського старшину який нас "духів" вчив стройьового кроку.
Він так казав (рос.): "Слушайте, Вы сюда. Отмашка руки - должна соответствовать постановке ноги, а у Вас - все - между ног!"
P.S. Дай йому Бог здоров'я!
afterstep
25.05.2007, 17:27
іноді устами старшини глаголить істина ;) правда, іноді її заглушає мат...
no_coment
25.05.2007, 17:33
не зрозумів????
Справа в Логиці!
P.S. До логіки, як науки, входить дедукція, що досліджує універсальні правила виводу із заданих тверджень (в т.ч. Індукцію – науку про виведення достовірних узагальнень із спостережень).
Відповідно важливим є розрізнення дедуктивної істиності та індуктивної істиності.
Виведення є дедуктивно істиним тоді і лише тоді, якщо неможлива ситуація коли всі припущення істині а вивід ні.
Тепер зрозуміли?
іноді устами старшини глаголить істина ;) правда, іноді її заглушає мат...
Слова "з тюрКського", що мали місце в його фразі, я "вирізав" навмисно (з погляду на ;)....політкоректність та любов до мами)!
afterstep
25.05.2007, 17:41
іноді після політкоректного вирізання з довгої тиради старшини залишається лише гнітюче мовчання...
Ну, всеж таки, чим-таким "поляки-угорці-австріяки" були "добрими ментами" для західної України? Чим вони "заслужили" замовчування власних "перемог" на українських теренах?
Австріяк ще пам"ятала моя прабабця, яка була з 1900 року і прожила дуже довге життя - до 96 років. А поляків моя бабця, яка була з 1924 року. А вже моя мама, яка скоро правнуків буде мати, тільки й асвабадітєлєй і пам"ятає.Бо вона з 1943 року. Про нас, чи про наших дітей вже й мови нема. То до кого Ви звертаєтеся? Будемо зараз починати предків з могил викопувати і питати їх про різницю між окупантами?:confused:
Чому ми переймаємося "шкідливісттю" пакту Молотова-Риббентропу для прибалтики, але "забуваємо" про те, що саме цей "Пакт" ФАКТИЧНО(!) вперше в історії безкровно ОБ'ЄДНАВ Українські землі воєдино?[/I]
Слава Богу, що це "обєднання" не настало раніше. Бо до 10 млн східно- і центральноукраїнський смертей від голодомору приєднався б, по крайній мірі 1 млн наших, західноукраїнських смертей.
Думайте, шановний, що ви плетете.
afterstep
25.05.2007, 18:25
фотофакти наслідків польської окупації вам послужливо запропонує купа російських сайтів, що рекламують "злочини УПА". Та різанина вже минула.
Австрійська окупація характеризувалася значним українським культурним відродженням, і в тому ж Львові австрійська влада зробила дуже багато хорошого для міста. В австрійців була проблема з поляками - тому тодішня влада всіляко йшла назустріч українцям.
Що вас ще цікавить? мо' - простіше підручники почитати?
Читатель_Обкома
25.05.2007, 20:34
Будемо зараз починати предків з могил викопувати і питати їх про різницю між окупантами?
Кто бы мне обьяснил..в чем смысл был советской окупации.....
так и не понял я тогда...что такого..колониального было в России..из Украины...;)
Жаль..что нет на форуме Педро...он бы нам пояснил..вживается щас в Индии..слово "сагиб".... или хотя бы когда оно исчезло из лексикона...:rolleyes:
В австрійців була проблема з поляками - тому тодішня влада всіляко йшла назустріч українцям.
А не можна перефразировать...хотя бы так :
У москалей была проблема с австрияками....тому тодішня влада всіляко йшла назустріч українцям...:cool:
afterstep
25.05.2007, 20:47
А не можна перефразировать...хотя бы так :
У москалей была проблема с австрияками....тому тодішня влада всіляко йшла назустріч українцям..
ні - не вийде.
Історія - особливо якщо не з підручників "Історія КПРС" - це таки доволі об'єктивна штука. 1940 р, характеризувався такою злиденністю, якої Львів не знав навіть при татарських набігах. Причому Львів - "любимый город таварисча Сталина" - постачався краще, ніж інші міста. У вільному продажі була лише махорка. також львів'яни з освободителями довідалися, що то таке фоші, і як з ними науково слід боротися. І про довідки про пройдену дезинсекцію - теж.
--
замість розстріляної професури та емігрувавшого панства - приїхало нове панство, що й вселилося в ті квартири. Враження були напрочуд яскраві. Тобто "красные камандиры" вигідно вирізнялися на фоні львівських батярів - львівські батяри виглядали богемою, елітою, на фоні "рабочєкрєстьянства"
--
Про інші особливості можна далі і не говорити.
--
забув додати... зара видали книжку Винничука "Кнайпи Львова" - там побіжно (без наголосу на цьому) змальовано деякі особливості принесеної на багнетах пролєтарської культури... Шкода, що та культура так і не пролєтєла до цього часу...
mota_boy
25.05.2007, 21:00
Кто бы мне обьяснил..в чем смысл был советской окупации.....
Зміст радянської окупації був аналогічний до змісту всіх інших (включаючи монголо-татар) - ЗАХОПЛЕННЯ ТЕРИТОРІЇ.
Читатель_Обкома
25.05.2007, 21:01
Історія - особливо якщо не з підручників "Історія КПРС" - це таки доволі об'єктивна штука. 1940 р, характеризувався такою злиденністю, якої Львів не знав навіть при татарських набігах. Причому Львів - "любимый город таварисча Сталина" - постачався краще, ніж інші міста. У вільному продажі була лише махорка. також львів'яни з освободителями довідалися, що то таке фоші, і як з ними науково слід боротися. І про довідки про пройдену дезинсекцію - теж.
Все понятненько...т.е до "окупации" во Львове..все было тип-топ...все погловно ели шоколад...и по утрам пили каву с канапачками...
Интересно.а чо ж тогда встречали "окупантов" с цветами..в 1939 году?
или это были переодетые москали?Чо не хватало то тогда?А?
Если все было клево?
замість розстріляної професури та емігрувавшого панства - приїхало нове панство, що й вселилося в ті квартири. Враження були напрочуд яскраві. Тобто "красные камандиры" вигідно вирізнялися на фоні львівських батярів - львівські батяри виглядали богемою, елітою, на фоні "рабочєкрєстьянства"
Вы лично..с панского роду?:cool:
Да и просто интересно..где в то время...набрали в РСФСР..стоко "пролетариев"... да еще и "рабочих и крестьян" ?:cool:
Про інші особливості можна далі і не говорити.
И не надо...уже в который раз чули ...про "ночнушки в театрах"..
:D
afterstep
25.05.2007, 21:10
Все понятненько...т.е до "окупации" во Львове..все было тип-топ...все погловно ели шоколад...и по утрам пили каву с канапачками...
Интересно.а чо ж тогда встречали "окупантов" с цветами..в 1939 году?
"Поздравляю вас гражданин соврамши!" - з харчовими продуктами та промтоварами все було гаразд. Але хотілося кращого - польска окупація була далеко не мед7 Про що, до речі, засвідчила подальша україно-польська різанина.
Да и просто интересно..где в то время...набрали в РСФСР..стоко "пролетариев"... да еще и "рабочих и крестьян" ?
ви знаєте - для мене самого це загадка ;) як можна було одним холостим пострілом з крейсера і підгулявшими матросами - і таку здоровенну країну та на 70 років в багно втоптати ;)
Були надруковані спогади емігрантів та гостей Львова - Львів до "визволення" і враження від візиту "по тому". Для такого скептика як ви - навіть не подумаю шукати. Все одно "мастерство нє пропьєшь" - ви цитати попересмикуєте, і все так перекрутите, що потім самі дивуватиметеся, що то воно вийшло...
--
И не надо...уже в который раз чули ...про "ночнушки в театрах".
ага - і на дужках унітазів напис "на єто не становятца, на єто садятца" - бо пролетарська культура іншої пози, ніж орлом - не припускала...
New Shrek
25.05.2007, 21:17
все погловно ели шоколад...и по утрам пили каву с канапачкам
не все поголовно,но моя теща до сих пор не взирая на Вас ,имеет молочницу Ві то наверное в маркет.А?
Читатель_Обкома
25.05.2007, 21:19
"Поздравляю вас гражданин соврамши!" - з харчовими продуктами та промтоварами все було гаразд. Але хотілося кращого - польска окупація була далеко не мед7
:eek:
Так и не понял..что еще не хватало то??????????
ви знаєте - для мене самого це загадка як можна було одним холостим пострілом з крейсера і підгулявшими матросами - і таку здоровенну країну та на 70 років в багно втоптати
Чо поделаешь...хреновенько...историю КПСС у Вас в ВУЗе преподовали...:p
Для такого скептика як ви - навіть не подумаю шукати. Все одно "мастерство нє пропьєшь" - ви цитати попересмикуєте, і все так перекрутите, що потім самі дивуватиметеся, що то
Да все равно не понятно...многие пишут..что на ЗУ знали...о событиях 1933 года...куча эмигрантов бежавших из СССР было..а тем не менее..чего то путного ждали...не пойму-с...
New Shrek
25.05.2007, 21:25
..а тем не менее..чего то путного ждали...не пойму-с...привид комунізму ходив по Європі,багато людей спокусилось ,Франко тоді .Мих тепер....
что на ЗУ знали...о событиях 1933 года...
знали,тому що люди мерли ,коли їм давали хліба,но Вам хоть в лоб, хоть по лбу..
afterstep
25.05.2007, 21:35
Так и не понял..что еще не хватало то??????????
так ото ж тоді й склалося те, чого і не вистачало. Молотов з Рібентропом домовилися - та й принесло ваші багнети на наші голови... "визволили - і нема на то ради..."
Чо поделаешь...хреновенько...историю КПСС у Вас в ВУЗе преподовали...
якраз то гімно "добрє прєпадавалі". з точністю до відрахування з вузу, якщо щось не теє ляпнеш...
Як в старому анекдоті - за що сидиш? бо телевізор не дивився... Як так? - Та так - прибираю в лєнінській комнаті - аж замполіт забігає і кричить "Снімі етого дурака!" - а я візьми та спитай - "Какого?"
Да все равно не понятно...многие пишут..что на ЗУ знали...о событиях 1933 года...куча эмигрантов бежавших из СССР было..а тем не менее..чего то путного ждали...не пойму-с...
буває і таке... Адже ж тих, хто попікся - не слухали - вони такі фантастичні речі оповідали, що обивателі не вірили. Де ж то хто міг подумати, що хліб може бути по картках, а зарплатню талонами видаватимуть? Думали - брешуть! Та й вірили - рідна таки кров прйде... Вже коли прийшла - зрозуміли шо нерідна...
New Shrek
25.05.2007, 21:38
"визволили - і нема на то ради..."
класика!
New Shrek
25.05.2007, 21:41
якраз то гімно "добрє прєпадавалі". з точністю до відрахування з вузу, якщо щось не теє ляпнеш...а екзамен по науковому комунізму ....суки ,не здаш ,диплом через рік, в кращому випадку
afterstep
25.05.2007, 21:42
а екзамен по науковому комунізму
краще смакує під пиво, яким запиваєш горілку...
--
офтоп - Шреку - зав'язуйте бавитися з кармою. Я за один день набрав як за місяць
Читатель_Обкома
25.05.2007, 21:42
не все поголовно,но моя теща до сих пор не взирая на Вас ,имеет молочницу Ві то наверное в маркет.А?
Молоко не пьем-с...пиво-с!
А молочница дело хорошое..раз теще нравится..хай радуется...
что тут плохого?
привид комунізму ходив по Європі,багато людей спокусилось ,Франко тоді .Мих тепер....
Вот теперь понятно...хотели жить еще лучше...как при коммунизме...:cool:
New Shrek
25.05.2007, 21:46
Я за один день набрав як за місяцьтому що дівчата на Форумі Вас люблють
afterstep
25.05.2007, 21:46
багато людей спокусилось ,Франко тоді .Мих тепер....
Франко з віком переріс: сподіватимемося на краще ;)
Читатель_Обкома
25.05.2007, 21:50
знали,тому що люди мерли ,коли їм давали хліба,но Вам хоть в лоб, хоть по лбу..
Это Вы к чему?:eek:
якраз то гімно "добрє прєпадавалі". з точністю до відрахування з вузу, якщо щось не теє ляпнеш...
сочувствую...сам ели..ели на тройки все эти предметы сдавал...
жалко...щас бы всю ету муру интернетовскую...вывалить бы преподавателю вот весело то было бы...:D
Як в старому анекдоті - за що сидиш? бо телевізор не дивився... Як так? - Та так - прибираю в лєнінській комнаті - аж замполіт забігає і кричить "Снімі етого дурака!" - а я візьми та спитай - "Какого?"
Анекдотец не полный...там два портретика висело...:p
Де ж то хто міг подумати, що хліб може бути по картках, а зарплатню талонами видаватимуть? Думали - брешуть! Та й вірили - рідна таки кров прйде..
Фи...по расказам родителей..весь ССР тогда так жил...
Индустриализация понимаеш...:cool:
а екзамен по науковому комунізму ....суки ,не здаш ,диплом через рік, в кращому випадку
Помню...помню..а что поделаешь?
За то смотрю..остальные предметики то и пригодились..:D .
New Shrek
25.05.2007, 21:51
приклад Франка я привів тому ,що він імплантував ідею в незрілі розуми шахтарів Борислава,мій тесть академік,ше нині живий ,хай береже його Бог,теж такої думки
afterstep
25.05.2007, 21:57
тому що дівчата на Форумі Вас люблють
;)
дуже приємно, жи ви додаєте мені карми за те, жи мене дівчата люблять! Ще б з ними коли познайомитися - з дівчатами!
afterstep
25.05.2007, 22:02
Анекдотец не полный...там два портретика висело...
там зазвичай висіло все політбюро - підзабули напевне ;)
А з історією КПРС мені "заканало" - після реферату по фрейдомарксизму я мав стабільне три як лівий опортуніст. Хоч на екзамен не ходи ;) потім тим скористався на політекономії соціалізму - як мокнув викладачку в "Капітал" - жи там такої цитати, як вона каже - не є, то трійка була відразу, з початку семестра гарантована ;) ні більше ні менше ;) відповідно, на "казки дідуся Панаса" час не тратив ;)
afterstep
25.05.2007, 22:06
За то смотрю..остальные предметики то и пригодились.
Львів тривалий час був міжнародним науковим центром. Ще з часів Австрії. З відповідними укладами, звичаями та традиціями. І викладачі по спеціальності звертали увагу не на знання генеральної лінії партії - а на знання предмету. То вже при незалежності 1991 року вдалося нарешті то зруйнувати і перетворити Львів на село без сільради... Така ось куйбіда сталася... і баняками назад шляхетність не наносиш...
Читатель_Обкома
25.05.2007, 22:07
. 1940 р, характеризувався такою злиденністю, якої Львів не знав навіть при татарських набігах.
Ну-с 40- выми годами трошки понятно стало...ну а далее..после ХХ сьезда?
Чо там "окупанты" творили?Садики...больницы...школы...хоть строили?Или допустим ВУЗы?А может..все от поляков осталось7Или все таки "асвабадители" и ето по разрушали?:cool:
Чем вы тогда обьясните,что в начале 80-х годов..."окупированная" Украина...жила лучше...России?:cool:
Теоретически то..с ваших рассуждений...должно было бы быть..все наооборот?:eek:
(пишу "вы" с маленькой литеры...имею ввиду...присууствующих ;) )
Чернобылец
25.05.2007, 22:15
Львів тривалий час був міжнародним науковим центром. Ще з часів Австрії. З відповідними укладами, звичаями та традиціями. І викладачі по спеціальності звертали увагу не на знання генеральної лінії партії - а на знання предмету. То вже при незалежності 1991 року вдалося нарешті то зруйнувати і перетворити Львів на село без сільради... Така ось куйбіда сталася... і баняками назад шляхетність не наносиш...
Да и понятно почему. :) Вы хоть на национальный состав Львова посмотрите в 1939г. и сравните сейчас. Сначала большевики национальный состав поправили, а потом немцы с доблестными воинами.
Сразу станет ясно.
afterstep
25.05.2007, 22:18
Ну-с 40- выми годами трошки понятно стало...ну а далее..после ХХ сьезда?
то були інші часи - "оттєпєль", спалах національного відродження (що вилилося в дисидентських рух при Брєжнєві). Тоді ж і почалася "індустріалізація" - Львів був "стратегічним" містом, тому будувалося багацько машинобудівних заводів. То окрема тема - довго повідати, і дуже багато розмаїтих пластів слід чіпляти. І "довгі рублі" на сибірських новобудовах, і спроби доробитися до таки троха кращого життя...
Українці (і львів'яни зокрема) - в основній масі працьовиті - того не відбереш. Скасування кріпацтва у 1972 році надало можливість людям зо села "рванути" до міста... пожвавилося все! і робота, і наука...
Та й не закручували вже гайки особливо при Брєжнєві... чи боялися, чи просто вже всім стало байдуже ;)
--
Багато євреїв через Львів виїжджало - відпрацьовувало "підписку про нерозголошення". Виїжджали таки кразі - і повчитися було таки чому в них ;)
--
А що ви хочете довести, Чітатєль - що якби не 20-річне мордування - то не було б такого спалаху відродження у Львові?
afterstep
25.05.2007, 22:20
Да и понятно почему. Вы хоть на национальный состав Львова посмотрите в 1939г. и сравните сейчас.
ні - таки Львів як науковий центр тримався до 80-х. До років запою. Вже десь на межі 80-90 нарешті остаточно надломилася наука. То довга тема - причини занепаду колись славетної НАН України. І до теми цього топіку - точно не дотичне ;)
Читатель_Обкома
25.05.2007, 22:27
А що ви хочете довести, Чітатєль - що якби не 20-річне мордування - то не було б такого спалаху відродження у Львові?
Да вообщем то и ничего...просто..как Вы сами пишете..не все просто..и однозначно в этом мире...
Читатель_Обкома
25.05.2007, 22:32
Снова не понятка...:confused: :confused:
ні - таки Львів як науковий центр тримався до 80-х.
А в посте №34
замість розстріляної професури
Так кто пробел то заполнил..в этом отрезке времени то????:eek:
Не "пришлые" же ?:cool:
1940 р, характеризувався такою злиденністю, якої Львів не знав навіть при татарських набігах. Причому Львів - "любимый город таварисча Сталина" - постачався краще, ніж інші міста.
Может во Львове так и было.
Но я помню как одна из многочисленных родственниц моей жены, а тесть мой родом из небольшого села подо Львовом, рассказывала мне как плохо и голодно жилось под поляками. Всё забирали. Удавалось держать только несколько курей, и то только потому что те шустро разбегались и по кустам прятались. А при советах, говорила, намного легче стало.
Но разговор этот давненько был, до всплеска сознательности.
mota_boy
26.05.2007, 07:00
Всё забирали. Удавалось держать только несколько курей, и то только потому что те шустро разбегались и по кустам прятались. А при советах, говорила, намного легче стало.
О так, так, мені дід також розказував, при совєтах дійсно було простіше, поляки харч забирали, а совєти просто розстрілювали - краще смерть від кулі ніж від голоду, правда? Совєти форева!!!!
New Shrek
26.05.2007, 09:34
Так кто пробел то заполнил..в этом отрезке времени то????
Не "пришлые" же ?
ну не тіко СМЕРШ приїхав до Львова також і доценти ,доктори наук,а Ви шо шось маєте проти моїх педагогів?
Читатель_Обкома
26.05.2007, 09:37
ну не тіко СМЕРШ приїхав до Львова також і доценти ,доктори наук,а Ви шо шось маєте проти моїх педагогів?
Это...те...которые не умели на унитазы садится??????:eek: :eek: :eek:
New Shrek
26.05.2007, 09:41
как плохо и голодно жилось под поляками.
так погано, мій дід мав 60 га землі ,ну і все щоб її обробити, а то шо їсти було мало то точно ,для мене то до сих пір загадка
Internati
26.05.2007, 10:35
Обґрунтовую.
Погляньте що він пише:
Чому ми забуваємо власну (территоріальну) історію?
Особисто я щиро це ненавиджу, коли вже сама постановка запитання є звинувальною, а запитання полягає в запиті відповіді на оце звинування.
Степаныч
26.05.2007, 11:35
Обґрунтовую.
Погляньте що він пише:
Особисто я щиро це ненавиджу, коли вже сама постановка запитання є звинувальною, а запитання полягає в запиті відповіді на оце звинування.
Та де там звинувачення? Ставиться об"єктивне питання. Набридло, коли ЗУ постійно звинувачує у чомусь СУ і повчає. У вас своя історія, вірніше свій погляд на історію, це ваша справа. Але не нав"язуйте свою точку зору іншим! І тоді будемо мирно співіснуватию.
New Shrek
26.05.2007, 12:13
І тоді будемо мирно співіснуватию.
а сьогодні ми в стані війни?
afterstep
26.05.2007, 13:29
Это...те...которые не умели на унитазы садится??????:eek: :eek: :eek: Чітатель, ви іноді навіть адекватно пишете! до того часу, доки не робите спробу "умом понять Росію" ;) Вам же ж ще російські класики пояснювали - жи розуміння Росії лежить в іншій площині ;) Якщо бути остаточно точним - то в іншій тарі - вся багатогранність Росії найкраще розуміється при спостереженні за відблисками на гранях стакану ;) -- По темі - ну ви ж чудово пам'ятаєте праці Лєніна - ну не вистачало "спєцов" молодій радянській республіці. Змушені було класового врага просити... Потім правда з часом ситуацію троха поправили - коли додстатньо пролетаріяту досягло вершин науки, і переважна більшість навчилася у підписі в відомості помилок не робити. -- Далі - застосуйте логіку не до "пришельців з росії" - а до галичан. Коли на дужці унітазу лишається жахливий слід, що притаманний лише лаптям красноармєйца - то оголошення той галичанин напише не для тих відвідувачів, що вміють туалетом користатися... А для тих, які різниці між кав'ярнею, цукернею, кнайпою та хлівом не роблять.... Тому - не пересмикуйте, пане! Визнайте, що й вам ті 70 років дороги до раю теж не дуже подобалися!
Набридло, коли ЗУ постійно звинувачує у чомусь СУ і повчає.
Степанич, а ви їх яйцем! Повірте - ми цих клоунів, що до вас повчати їдуть, теж не поважаємо - тому до вас і їдуть. Їх тут всерйоз не сприймають - а ви, східняки, довірливі - вас легко оманути, чим шахраї і користаються ;)
Boris_Kiev
26.05.2007, 14:01
Якщо бути остаточно точним - то в іншій тарі - вся багатогранність Росії найкраще розуміється при спостереженні за відблисками на гранях стакану
Чудове формулювання !
Додаю карми!
Хто автор ?
==========
P.S. про сліди від "лаптів": чув скандал (80-ті рр) в українському готелі, коли приїжджий з Російської глибинки оселився якимось чином у сусідньому "люксі" і скористався біде не за призначенням. :)
afterstep
26.05.2007, 14:04
Хто автор ?
На жаль -я :( то так собі пригадав, як колись з русскімі похмелялися....
приїжджий з Російської глибинки оселився якимось чином у сусідньому "люксі" і скористався біде не за призначенням.
вони ж зазвичай таких "здалека2 бачать - і в коректній формі інструктують ;)
Boris_Kiev
26.05.2007, 14:10
вони ж зазвичай таких "здалека" бачать - і в коректній формі інструктують ;)
Там "не було кого" інструктувати.
Підслуханий діалог звучав так:
Покоївка: - Вам плохо ?
Голос з "окаючою" волзькою говіркою: - Мне хОрОшО ! Унитазу плОхО !
Потім в поліфонію вплівся мат сантехніка :)
levandivka
26.05.2007, 14:13
Набридло, коли ЗУ постійно звинувачує у чомусь СУ і повчає.
Анекдот:
-Іване, комуністи в космос полетіли!
-Шо, всі?
Невже вся ЗУ повчає всю СУ?
/Наспівуючи/: єсі хто-та, коє-гдє, у нас, парой...
А для тих, які різниці між кав'ярнею, цукернею, кнайпою та хлівом не роблять.... Тому - не пересмикуйте, пане!
+1!
afterstep
26.05.2007, 15:52
Невже вся ЗУ повчає всю СУ?
/Наспівуючи/: єсі хто-та, коє-гдє, у нас, парой...
саме так! тобто мені якось глибоко десь "висока політика", Данило з веслом, Янукович з регіонами та закордонні порадники ;) але не дай боже на східнянщину погостювати приїхати ;) в мене відразу складається враження, що я маю лише про політику думати, причому завжди.... і в ліжку про те жінкою лише і говорити...
... але не дай боже на східнянщину погостювати приїхати ;) в мене відразу складається враження, що я маю лише про політику думати, причому завжди.... і в ліжку про те жінкою лише і говорити...
Просто про Западную Украину в последнее время много говорят, но мало кто толком с людьми оттуда знаком. :) Я бы прикинулась медведем ;) Хто це Янукович? Поляк чи шо? ;)
Думаю, и россияне стали задавать много вопросов знакомым с Украины, потому что им сложно понять наши нынешние ценности, они гораздо менее политизированы. Можете спросить у знакомых россиян как зовут их нынешнего Главу МВД или какие организации подчиняются ГосДуме. :)
no_coment
31.05.2007, 12:06
фотофакти наслідків польської окупації вам послужливо запропонує купа російських сайтів, що рекламують "злочини УПА". Та різанина вже минула.
Австрійська окупація характеризувалася значним українським культурним відродженням, і в тому ж Львові австрійська влада зробила дуже багато хорошого для міста. В австрійців була проблема з поляками - тому тодішня влада всіляко йшла назустріч українцям.
Що вас ще цікавить? мо' - простіше підручники почитати?
Щодо розбудови самого міста - можливо (Це ніхто не оспорює)! А, що "корисного" автрійська окупація зробила для УКРАЇНЦІВ? І чим повинні УКРАЇНЦІ завдячувати полякім? Чим ці окупанти були кращими за "східних"?
Слава Богу, що це "обєднання" не настало раніше. Бо до 10 млн східно- і центральноукраїнський смертей від голодомору приєднався б, по крайній мірі 1 млн наших, західноукраїнських смертей.
Думайте, шановний, що ви плетете.
А Ви щиро вважаєте, що в нас (в України) був би, ще один такий шанс пізніше (бо раніше його не мало б бути по визначенню)?
Вельмишановне панство!
хтось з вас може мені чітко роз'яснити чому ми "не ображаємося" на поляків які українців не інакше як "бидло" николи не називали, забороняли українцям ходити по львівським тротуарам (я вже не буду говорити про заклади типу стрийського парку, тощо) залишаючи їм "місця" з кінським навозом, не приділяли НІЯКОЮ(!) уваги хоча б початковій освіті украйнського села, тощо? Чому ми про це незгадуємо, чому питання про "західних" окупантів постійно має крен "на схід"?
P.S. (рос.) ".. Слов небыло - летели одни слюни!"
afterstep
31.05.2007, 12:20
А, що "корисного" автрійська окупація зробила для УКРАЇНЦІВ? І чим повинні УКРАЇНЦІ завдячувати полякім? Чим ці окупанти були кращими за "східних"?
Курс історії - навіть сучасний шкільний. Австрійська окупація, для якої основним "нестабільним елементом" та ворогом були поляки, всіляко підтримувала та заохочувала культурний розвиток української громади. Відкривалися українські видання, українські школи, було запроваджено викладання українською мовою в університеті. Не всіх предметів - та все ж....
Поляки - ті відкривали борделі, кнайпи і всіляко обмежували як українську культуру, так і можливість українського юнацтва вчитися. Було ще багато іншого - але то все можна вважати "змитим кров'ю" у вирі другої світової. Польща позбулася у ту війну "рабовласницьких" амбіцій.
--
Зате - вповні відчула смак "старшобратства" та "братва", що почала "зачісткі от бандітов" на новоокупованих територіях. Тобто - не росіяни погані - ні: в "авангарди" та "каральні загони" рідко йде "цвіт нації" та її шляхетні представники..... Зазвичай - туди йдуть парії. І та ж УПА повоєнна поступово теж перетворювалася на групки безпритульних бандюганів - ідейні та шляхетні українці змирилися з поразкою і кинули зброю, та тихо розійшлися по домам. І тільки парії, у яких не було куди повертатися, і бажання шукати інший шлях - продовжували дострілювати залишки набоїв
Думаю, и россияне стали задавать много вопросов знакомым с Украины, потому что им сложно понять наши нынешние ценности, они гораздо менее политизированы.
Ви хочете сказати що це вони від підвишеного рівня життя? Нафта розслабляє, але не всіх. Не вірю. Це люмпенство, "совкізм", ім внушають по телебаченню, що від кожного з них нічого у 140 млн. державі не зміниться та не залежить. Вже мовчу про алкоголь, який не сприяє розвитку пам'яті на обличчя у парламенті.:)
no_coment
31.05.2007, 12:29
Курс історії - навіть сучасний шкільний. Австрійська окупація, для якої основним "нестабільним елементом" та ворогом були поляки, всіляко підтримувала та заохочувала культурний розвиток української громади. Відкривалися українські видання, українські школи, було запроваджено викладання українською мовою в університеті. Не всіх предметів - та все ж....
Поляки - ті відкривали борделі, кнайпи і всіляко обмежували як українську культуру, так і можливість українського юнацтва вчитися. Було ще багато іншого - але то все можна вважати "змитим кров'ю" у вирі другої світової. Польща позбулася у ту війну "рабовласницьких" амбіцій.
--
Зате - вповні відчула смак "старшобратства" та "братва", що почала "зачісткі от бандітов" на новоокупованих територіях. Тобто - не росіяни погані - ні: в "авангарди" та "каральні загони" рідко йде "цвіт нації" та її шляхетні представники..... Зазвичай - туди йдуть парії. І та ж УПА повоєнна поступово теж перетворювалася на групки безпритульних бандюганів - ідейні та шляхетні українці змирилися з поразкою і кинули зброю, та тихо розійшлися по домам. І тільки парії, у яких не було куди повертатися, і бажання шукати інший шлях - продовжували дострілювати залишки набоїв
Власне "героїчні" вчинки поляків дуже цікаві нашим українцям (зі сходу), і про це ми повинні говорити їм.... А взамін цього, ми їм "розповідаємо" про голодомор, виликоросійський шовінізм (починаючи з часів Петра), тощо в якому вони знаються не гірше за наше. Хоча, в свою чергу, "закриваємо очі" на іншу - "західну" українську історію яку "пересічний неосвідчений" сприймає як "ситу і богату".
В новітній історії багаЦЬКО зявилося "відвертих" антиросійських публікацій , але мені невідомі СУЧАСНІ(!) історичні доробки, щодо України, наприклад "польського" періоду? ЧОМУ ТАК СТАЛОСЯ НА ВАШУ ДУМКУ?
було запроваджено викладання українською мовою в університеті. Львівська політехніка була заснована при австріяках, доречи. Підручники друкували, та величезну кількість журналів та газет українською.
no_coment
31.05.2007, 12:34
Львівська політехніка була заснована при австріяках.
Ага! І всі Австріяки (в своїй імперії) навчалися української (другої державної)?
Запитання. А скільки саме українців в ті часи навчалися у славетному закладі?
Internati
31.05.2007, 12:35
Вельмишановне панство!
хтось з вас може мені чітко роз'яснити чому ми "не ображаємося" на поляків які українців не інакше як "бидло" николи не називали, забороняли українцям ходити по львівським тротуарам (я вже не буду говорити про заклади типу стрийського парку, тощо) залишаючи їм "місця" з кінським навозом, не приділяли НІЯКОЮ(!) уваги хоча б початковій освіті украйнського села, тощо? Чому ми про це незгадуємо, чому питання про "західних" окупантів постійно має крен "на схід"?
Пояснюю:
Так, між українцями та поляками у ті часи була міжнаціональна ворожнеча. Одні не любили інших і намагались один одного хто які міг утискати та дискримінувати. Немає питань.
Проте у 39-році на терени Східної Польщі прийшла червона орда зі Сходу, яка взяла на своє сумління кров сотень тисяч невинно помордованих мешканців. Я помиляюсь? А тих, хто виживали, ця орда відправляла у Сибір, на повільну смерть, або ж, у кращому випадку, на непоправно зруйноване здоров"я. Я помиляюсь?
На фоні цих злочинів ворожнеча з поляками і досі виглядає невинним жартом. Саме тому ми говоримо в першу чергу про ненависть до східних окупантів, і замовчуємо окупантів (окупантів???) західних.
Сподіваюсь, мені вдалось відповісти на Ваше запитання.
no_coment
31.05.2007, 12:37
Пояснюю:
Так, між українцями та поляками у ті часи була міжнаціональна ворожнеча. Одні не любили інших і намагались один одного хто які міг утискати та дискримінувати. Немає питань.
Проте у 39-році на терени Східної Польщі прийшла червона орда зі Сходу, яка взяла на своє сумління кров сотень тисяч невинно помордованих мешканців. Я помиляюсь? А тих, хто виживали, ця орда відправляла у Сибір, на повільну смерть, або ж, у кращому випадку, на непоправно зруйноване здоров"я. Я помиляюсь?
На фоні цих злочинів ворожнеча з поляками і досі виглядає невинним жартом. Саме тому ми говоримо в першу чергу про ненависть до східних окупантів, і замовчуємо окупантів (окупантів???) західних.
Сподіваюсь, мені вдалось відповісти на Ваше запитання.
Тобто: "Хто останній - той і платить?"
Internati
31.05.2007, 12:49
Тобто: "Хто останній - той і платить?"
Тобто: хто пише усілякі провокативні дописи, з тими я не дискутую. Успіхів )
Ага! І всі Австріяки (в своїй імперії) навчалися української (другої державної)? Запитання. А скільки саме українців в ті часи навчалися у славетному закладі?
Ви замало знаєте про ті часи, а я знаю не настільки що б писати тут про це. До того ж я вбачаю що славетним той заклад насправді Ви не вважаєте апріорі, тож навіщо Вам щось пояснювати?
Взагалі як можна порівнювати поляків з росіянами? Це ж не в поляків була імперія з 15 держав. Це ж не в поляків пів теріторії зайняті були "зонами"? Там були лагері, "Аушвіц" та "Треблінка", але це не вони побудували їх на власній теріторії для власного народу.
no_coment
31.05.2007, 12:59
на цей раз від -1 утримався ;)
Це що - прояв нестримного бажання подражнитися? Чи прояв невміння читати?
Якщо подражнитися - можу запропонувати подвір'я, в якому жиє алабай. Дуже любить, коли його дражнять, та й взагалі винахідливий песик.
Якщо ж "флейм заради флейму" - це ваша ціль - ну, тут ніц зробити неможливо ;) Хоча для себе - якщо так триватиме - висновки зробити може кожен ;)
1. Не потребую Вашої ласки (з барського плеча). "-1", як і "+1" (а ще краще "1+1") - це Ваше виключне право (Я не дівчинка - що Вам подобатися!)
2. Занад-то "емоційним" - місце у ВР (Таких не беруть в космонавти)!
3. Ба! І в мене Алабай (Хоча сам я - і не білий, і не пухнастий, і вуха не куповані)!
Крім того, колись, раніше, я Вам вже "постив" - ВИ мене лякаєте! а Ви, й досі продовжуєте мене лякати (НЄ КАРАШО)!
P.S. Провокація — дія з ціллю викликати предбачувальну реакцію у відповідь. Cаме провокації займають найважливіше місце в пропаганді та військовій справі, PR-технологіях, тощо. Тому (рос.) «не піддаваться на провокацію» (в особливості професійну)- не легко.
Тобто: хто пише усілякі провокативні дописи, з тими я не дискутую. Успіхів )
На жаль, якщо Ви уважно "поблукаєте" темами цього поважного форуму, то насправді, знайдете дуже мало дискусій як таких (по визначенню)! Власне саме провокативний характер носять більшість постів "гострих" тем!
Якщо мої коментарі Вами сприйняті як особиста образа - я хочу Вас перепросити!
P.S. (рос.) "В стае жить - по волчьи выть"
Взагалі як можна порівнювати поляків з росіянами? Це ж не в поляків була імперія з 15 держав. Це ж не в поляків пів теріторії зайняті були "зонами"? Там були лагері, "Аушвіц" та "Треблінка", але це не вони побудували їх на власній теріторії для власного народу.
Але це їм (полякам) не заважало цькувати українців та знищувати все українське до останніх часів свого впливу на ці території... http://www.aratta.org.ua/news_ua.php?id=2719
P.S. Для довідки тим, хто "полюбляє" виключно новітню історію України (після 1939 року), та не знає про, що саме йдется http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F_% D0%92%D1%96%D1%81%D0%BB%D0%B0
"Прибалти", в порівнянні з поляками - янголи!
на цей раз від -1 утримався ;)
Це що - прояв нестримного бажання подражнитися? Чи прояв невміння читати?
Зря набросились на no_coment.
Мне, например, интересно. Интересно послушать как оно там было при цивилизованных оккупациях.
И интересно насколько сами галичане смогут дать объективную оценку тем оккупациям.
Взагалі як можна порівнювати поляків з росіянами? Це ж не в поляків була імперія з 15 держав.
Правильно, нельзя. Россию надо сравнивать с Англией, сиречь Великой Британией.
:)
afterstep
31.05.2007, 13:49
Але це ім (полякам) не заважало цкувати українців та знищувати все українське до останніх часів свого впливу на ці території...
ропалювання міжнаціональної ворожнечі?
Нельзя про поляков такое говорить?
Про кого ещё нельзя?
Невже українці, галичани не знайдуть спільну мову з поляками без допомоги рускаязичних провокаторів?:)
afterstep
31.05.2007, 13:57
Мне, например, интересно. Интересно послушать как оно там было при цивилизованных оккупациях.
можете ще Гумільова почитати. Він дуже гарно інтерпретував українську історію. То вам певно більше буде до вподоби ;)
--
Не накинувся - але якщо людина, якій вичерпно відповіли на її питання - продовжує його ставити, ігноруючи відповіді, і мінімально видозмінюючи питання, щоб таки спровокувати хоч якийсь та флейм - ну, тут вже певно не в "пошуку істини" справа ;)
Нельзя про поляков такое говорить?
Про кого ещё нельзя?
в контексті даних двох повідомлень - виглядає як антипольські заклики. Можливо, то мкені так видалося ;)
no_coment
31.05.2007, 14:00
afterstep.
1. Раніше Ви мене лякали. Потім почали "діяти". Тепер починаєте дивувати (Та й взагалі - праві були мудреці (з рос.)- "Перше враження є помилковим!"). Невже у Вас немає приводів бачити на форумі явну антиросійську істерію?
2. Крім того я не закликаю НІ кого і НІ до чого. Я даю можливість висловити власну думку учасникам форуму, щодо питань які були на порядку денному офіційного візиту В.Ющенка до Польщі (Він, наш президент, теж розпалює міжнаціональну ворожнечу?).
P.S. (рос.) В.Высоцкий.. "Если друг оказался вдруг - и не друг, и не враг, а так..."
afterstep
31.05.2007, 14:01
Невже українці, галичани не знайдуть спільну мову з поляками без допомоги рускаязичних провокаторів?
русскоязичні - зайве слово. Все решта - на 100% підтримую ;)
no_coment
31.05.2007, 14:03
Кто порвал? :)
Internati испужался и убёг.
afterstep чересчур интеллигентен для этого.
Ну а Danilo сразу на русских переводит. А как только он про русских слышит - тут же весло (или шест - что там у него?) принимается грызть в ярости - не до Вас ему.
:D :D
:D :D Принято!
afterstep
31.05.2007, 14:03
Вас немає приводів бачити на форумі "антиросійську" істерію?
є. Теж мені не подобається. Теж проти неї висловлююсь.
але чиясь істерія - це абсолютно не привід поводити себе так само....
можете ще Гумільова почитати. Він дуже гарно інтерпретував українську історію. То вам певно більше буде до вподоби ;)
--
Не накинувся - але якщо людина, якій вичерпно відповіли на її питання - продовжує його ставити, ігноруючи відповіді, і мінімально видозмінюючи питання, щоб таки спровокувати хоч якийсь та флейм - ну, тут вже певно не в "пошуку істини" справа ;)
Знаете, моя беда, а может и счастье в том, что я не люблю читать исторические книги. Послушать рассказы - с удовольствием, а читать не люблю. И не читаю. :)
Да не увидел я ответа. Так, как обычно, пристыдили-зацикали. :)
Ну а Danilo сразу на русских переводит.
Ви б того полегше. Росіяни, вони самі зазвичай винні у всьому по крупняку, ніц робити не треба.:) І вибачень не дочекаєшся.
afterstep
31.05.2007, 14:06
Послушать рассказы - с удовольствием, а читать не люблю.
заезжайте когда-нить во Львов. 4 часа продолжается экскурсия6 в ходе которой вам продемоснстрируют (с краткими аннотациями) деятельность австрийцев во Львове.
Около часа - займет осмотр борделей (бывших), кладбищ (именно "камень преткновения" - "кладбище Орлят") и других исторических польских памяток.
no_coment
31.05.2007, 14:09
але чиясь істерія - це абсолютно не привід поводити себе так само....
Вам чудово відомі мої переконання, та моє баченння (принайми мені так здавалося до останнього Вашого посту) з багатьох питань. Зважаючи на Ваш "юморний", саркастичний стиль висловлювань (пр цьому, безперечно, власний та всебічно обгрунтований), до самого останього часу мені імпонувала ваше манера спілкування (не зважаючи на, під час, власне протилежне бачення "питання"). Але......no_coment.
P.S. Анекдот. "Куме, а Ви не бачили мого нового злого пса? - А-а-а, це того об якого я ноги витер?"
Цитата:
Допис від Danilo
Невже українці, галичани не знайдуть спільну мову з поляками без допомоги рускаязичних провокаторів?
русскоязичні - зайве слово. Все решта - на 100% підтримую
Та давно уже нашли. На базе гендля.
Я помню на заре перестройки львовские родычи моей жены приезжали со своими друзьями поляками в Донецк золото по ювелирным магазинам скупать. Во Львове поляки уже всё скупили, а в Донецке еще было.
Недельку у меня пожили. Вот тогда и пообщались интернационально.
no_coment
31.05.2007, 14:16
Та давно уже нашли. На базе гендля.
Я помню на заре перестройки львовские родычи моей жены приезжали со своими друзьями поляками в Донецк золото по ювелирным магазинам скупать. Во Львове поляки уже всё скупили, а в Донецке еще было.
Недельку у меня пожили. Вот тогда и пообщались интернационально.
В начале они продавали "на вес" копеечные китайские часы (типа "КАСИО") и паленные варенные джинсы (типа "Мальвины"), а уж потом....
заезжайте когда-нить во Львов. 4 часа продолжается экскурсия6 в ходе которой вам продемоснстрируют (с краткими аннотациями) деятельность австрийцев во Львове.
Около часа - займет осмотр борделей (бывших), кладбищ (именно "камень преткновения" - "кладбище Орлят") и других исторических польских памяток.
Та хочется во Львов. Давно не был. В том году собирался заехать по пути в Ужгород, но не получилось.
А друзья зовут. Может в этом году сподоблюсь. Ближе к осени.
no_coment
31.05.2007, 14:19
Ви б того полегше. Росіяни, вони самі зазвичай винні у всьому по крупняку, ніц робити не треба.:) І вибачень не дочекаєшся.
Якщо я підійду до Вас, зроблю Вам (або Вашій родині) лиха "по крупняку" і одразу вибачуся - Ви мене розцілуєте "в ясна"?
В начале они продавали "на вес" копеечные китайские часы (типа "КАСИО") и паленные варенные джинсы (типа "Мальвины"), а уж потом....
То я помню. Сам приезжал во Львов за джинсами. :)
А вот как тот рынок назывался - забыл. :(
no_coment
31.05.2007, 14:24
Ви замало знаєте про ті часи, а я знаю не настільки що б писати тут про це. До того ж я вбачаю що славетним той заклад насправді Ви не вважаєте апріорі, тож навіщо Вам щось пояснювати?
Чому саме Ви не визнаєте того, що по при всі славетні часі "Львівського пива" - це пиво робилося НЕ для українців, і їм НЕ належало (як і все, що тут будувалося і розвивалося) навіть формально (як у радянські часи)?
Історічні українськи земли захоплювалися австро-угорцями (теж, до речі - імперією) та поляками, тощо. І панували тут власне "ПАНИ", а не українці?
То я помню. Сам приезжал во Львов за джинсами. :)
А вот как тот рынок назывался - забыл. :(
-Краковский (в честь ПОЛЬСКОГО города - Кракова)
Невже українці, галичани не знайдуть спільну мову з поляками без допомоги рускаязичних провокаторів?:)
Оп-ля!!! А з якого часу "галичани" стали окремою національністю?
P.S. (рос) "Бедный Йорик, я знал его Гороцио..."
afterstep
31.05.2007, 14:33
А вот как тот рынок назывался - забыл.
з того часу багато змінилося ;)
Маякніть - пива поп'ємо ;) екскурсію по кнайпах обіцяю ;)
no_coment
31.05.2007, 14:35
русскоязичні - зайве слово. Все решта - на 100% підтримую ;)
Тобто і Ви визнаєте нову національність - галичани?
afterstep
31.05.2007, 14:35
Вам чудово відомі мої переконання, та моє баченння (принайми мені так здавалося до останнього Вашого посту) з багатьох питань. Зважаючи на Ваш "юморний", саркастичний стиль висловлювань (пр цьому, безперечно, власний та всебічно обгрунтований), до самого останього часу мені імпонувала ваше манера спілкування (не зважаючи на, під час, власне протилежне бачення "питання"). Але.....
якщо я вас цілком і серйозно прошу стриматися - то, враховуючи ваше ставлення до себе, сподіваюся на адекватну реацію. А не на глузування "я не дівчинка".
--
Загалом - проїхали. Маю до вас прохання - не старайтеся бути подібні на зайд-провокаторів. То зайди - то як брех Рябка за плотом.
no_coment
31.05.2007, 14:39
...
Прошу скерувати по суті ваших "-1" - Кого, коли і за що?... Дякую.
afterstep
31.05.2007, 14:39
Тобто і Ви визнаєте нову національність - галичани?
пересмикування. Видирання цитат з контексту, аки вошей з кожуху разом з хутром
Допис від OldMan Переглянути допис
в цьому реченні вважаю, що слово "русскоязичний" зайве. Маю до того мотивацію - лайно у всіх націях є - і в поляків, і серед галичан, особливо в еміграції - провокаторів теж достатньо.
І налагоджувати стосунки бажано таки без їх (провокаторів) участі.
no_coment
31.05.2007, 14:43
пересмикування. (1.)Видирання цитат з контексту, аки вошей з кожуху разом з хутром
в цьому реченні вважаю, що слово (2.)"русскоязичний" зайве. Маю до того мотивацію - лайно у всіх націях є - і в поляків, і серед галичан, особливо в еміграції - провокаторів теж достатньо.
(3.) І налагоджувати стосунки бажано таки без їх (провокаторів) участі.
1. Не згоден принципово. Контекст був передрукований повністю (прошу перечитати)!
2. Щодо "російськомовних" провокаторів - погоджуюся (зміст того, що мав на меті висловити автор мені зрозумілий, але "на виході" вийшло: "Кров, пісок, лайно та цукор - все в одному кульку!")
3. Дісно, "покращувати" стосунки з сусідами "по пошті", і в тому числі "через посередника" (як у відомому мультфільмі "Про простоквашино"), не лічить цивілізованим людям. Краще - tet-a-tet.
Але поливати "багнюкою" потенційного "друга" і бажати у відповідь отримати примирення чи вибачення, це занадто для мого власного світосприйняття! Власне відношення з поляками, на моє переконання, складаються зовсім по іншому сценарію, не так?
P.S. А в загалі, щодо Вашого коментаря.. моя думка не змінилася - "..Кукушка хвалит Петуха за то, что хвалит он Кукушку".
afterstep. можете ще Гумільова почитати. Він дуже гарно інтерпретував українську історію. То вам певно більше буде до вподоби ;)
--
P.S. Н.Гумилев
«Да, я знаю, я вам не пара,
Я пришел из иной страны,
И мне нравится не гитара,
А дикарский напев зурны…»
Степаныч
31.05.2007, 15:04
P.S. Н.Гумилев
«Да, я знаю, я вам не пара,
Я пришел из иной страны,
И мне нравится не гитара,
А дикарский напев зурны…»
Не по залам и по салонам,
Темным платьям и пиджакам -
Я читаю стихи драконам,
Водопадам и облакам...
;)
Тема дуже прикольна. Так добре спілкувались та на фінал лірикою затягнуло.
в еміграції - провокаторів теж достатньо. І налагоджувати стосунки бажано таки без їх (провокаторів) участі. Ви мали на увазі останні вислови того Лодзиньського. Так, мені теж його нос не сподобався.:)
Що до слова "рускаязичний". Ну може десь перегнув палку, але погодтеся, перебуваючи на україномовних форумах, здебільшого провокації пишуть саме російською, тому що іншої не знають мови, а тут на Львівському є чимало вже таких хто володіє українською, та й не погано.
Чому саме Ви не визнаєте того, що по при всі славетні часі "Львівського пива" - це пиво робилося НЕ для українців, і їм НЕ належало Тож Ви проти приватної власності? Пиво для тих хто має гроші, і завше так буде, і по всьому світу.
А ще українцям НЕ належить Луганський тепловозний завод, продали росіянам за безцінь.
afterstep
31.05.2007, 16:43
здебільшого провокації пишуть саме російською, тому що іншої не знають мови
ні - суто для підсилення ефекту сказаного. Тобто порожні слова, сказані латиною - у дилетантів викликають захват, наприклад...
ні - суто для підсилення ефекту сказаного. Маєте рацію, таке теж буває, навіть не знаю, може й частіше ніж здається. Просто не звертав увагу мабуть.
з того часу багато змінилося ;)
Маякніть - пива поп'ємо ;) екскурсію по кнайпах обіцяю ;)
Экскурсия? Согласен. :)
Спасибо.
Пиво для тих хто має гроші, і завше так буде, і по всьому світу.
Во-о. А при совьетах пиво было только членам профсоюза. :)
А ще українцям НЕ належить Луганський тепловозний завод, продали росіянам за безцінь.
Danilo, перестаньте, извините, вместе с БЮТ трындеть по поводу этого завода. Ведь не было другого покупателя, хорошо хоть этот нашёлся.
И потом - каки проблемы? Если у Вас (вместе с БЮТом) есть покупатель, который заплатит намного больше - давайте пойдём проверенным путём: заберём у этого собственника и перепродадим другому. Что держит?
Слабо? Или не хочется лишаться повода людям мозги пудрить?
Ведь не было другого покупателя, хорошо хоть этот нашёлся. Читав статті, писали що були, але "пацани всьо парешалі". Авжеж, не було, раптом росіяни з Брянська, брати знайшлися.:)
Если у Вас (вместе с БЮТом) есть покупатель, который заплатит намного больше - давайте пойдём проверенным путём: заберём у этого собственника и перепродадим другому. Что держит? На все свій час...
no_coment
31.05.2007, 17:45
Читав статті, писали що були, але "пацани всьо парешалі". Авжеж, не було, раптом росіяни з Брянська, брати знайшлися.:)
На все свій час...
Грабь награбленное!
ні - суто для підсилення ефекту сказаного. Тобто порожні слова, сказані латиною - у дилетантів викликають захват, наприклад...
Класичний приклад провокації! Щиро дякую Вам afterstep.
P.S. Прислів'я. "На злодію шапка горить!"
Danilo Що до слова "рускаязичний". Ну може десь перегнув палку, але погодтеся, перебуваючи на україномовних форумах, здебільшого провокації пишуть саме російською, тому що іншої не знають мови, а тут на Львівському є чимало вже таких хто володіє українською, та й не погано.
Як на мене, то "справжній" провокатор має чудово володіти мовою "суперника" та досконало знати його психологію (де в нього та сама "кнопка") бо в інший спосіб йому ніхто не повірить і справжнього ефекту недосягти.
Тема дуже прикольна. Так добре спілкувались та на фінал лірикою затягнуло.
Скоріш це - філософія!... А ось лірики, саме на цьому форумі, явно не вистачає.. На превеликий жаль!
Читав статті, писали що були, але "пацани всьо парешалі". Авжеж, не було, раптом росіяни з Брянська, брати знайшлися.:)
Ну тогда давайте факты в студию. Кто был и почему не получилось?
И кто в этом виноват.
Что б же ж базар был свежий. :)
Отвечаю на вечный вопрос ЧОМУ.
Тому що………..
Псевдоукраинцам (догадайтесь сами про кого идёт речь) в генетический набор попало из Совка наличие внешнего врага. Если при Совке это были Штаты, то теперь это Кацапстан (простите Россия).
А по честному – враги (оккупанты) есть только у солдат.
afterstep
01.06.2007, 00:43
А по честному – враги (оккупанты) есть только у солдат
правильно!
ага, а як окупант гвалтує яку жінку - то вона "тагда салдатка" - так?
а як "салдат стреляєт сабак" - то "злиє волки, нє сабаки"?
а як чоловік заперечує, щоб якесь вшиве смердюче мурло гвалтувало його жінку - то він "сабака, чітай више - злой волк, враг салдата"?
а діти, що чіпляються за мамину спідницю, і кричать і "мєшают салдату палучіть удавольствіє" - то "щєнкі, будушчіє сабакі - чітай више"?
--
І тільки шинкарю завше з того гендель - горілки завжди не вистачає... Що на уродинах, що на похоронах...
чітай више"?
И как на рекламе читаешь: «пей не квас а сосу солу»,
Читай ниже:
Кто твой враг? – «Иван»
Читай ниже:
Иван не русский, он – тюркомордвин,
Читай ниже.
Тюркомордвины – это пережившие ледниковый период неандертальцы..
Читай ниже.
Дурака валять – умеешь не только ты один.
- горілки завжди не вистачає...
Та хорош про водку, а то можно подумать, что у тебя есть от ней зависимость.
no_coment
01.06.2007, 08:43
Отвечаю на вечный вопрос ЧОМУ.
Тому що………..
Псевдоукраинцам (догадайтесь сами про кого идёт речь) в генетический набор попало из Совка наличие внешнего врага. Если при Совке это были Штаты, то теперь это Кацапстан (простите Россия).
А по честному – враги (оккупанты) есть только у солдат.
Хочу уточнить - ДОЛЖНЫ (враги) быть только у солдат! Но, как показывает практика, все далеко не так. "Врагов народа" теперь ущут в лице другого государства, в принципе. Отсюда и "идеологическое" братство с "вечными революционерами" современности ..... (укр.)"Дух, що тіло рве до бою..."
P.S. ".. И вечный бой, покой нам только снится!"
levandivka
01.06.2007, 08:48
"Врагов народа" теперь ущут в лице другого государства, в принципе.
Тобто, Ви вважаєте, що Государство Російське не пхає носа в чужі справи, що ГР - не ворог Україні, а - лише вишуканий враг?
Стратегічний ворог українців це румунія, бо Росія була і є основним ворогом.
no_coment
01.06.2007, 09:31
правильно!
ага, а як окупант гвалтує яку жінку - то вона "тагда салдатка" - так?
а як "салдат стреляєт сабак" - то "злиє волки, нє сабаки"?
а як чоловік заперечує, щоб якесь вшиве смердюче мурло гвалтувало його жінку - то він "сабака, чітай више - злой волк, враг салдата"?
а діти, що чіпляються за мамину спідницю, і кричать і "мєшают салдату палучіть удавольствіє" - то "щєнкі, будушчіє сабакі - чітай више"?
--
І тільки шинкарю завше з того гендель - горілки завжди не вистачає... Що на уродинах, що на похоронах...
ага,
- а як "партизан" кидає гранату у вікно сільської школи, під час того, як вчителька перевіряє учнівські зошити, а потім гвалтує тяжкопоранену 18-річну вчительку, що вчила його дітей науці - то "смерть окупантам!" - ТАК?
- а як "партизан" із-за рогу, в спину, вбиває 16-річного юнака, вирізає на його грудях зірку, та возіть Куликовом (с.м.т. Куликів, Львівська область), щоб іншим не повадно було москалям помагати - то "бий своїх, щоб чужі боялися" - ТАК?
- я як "друкувати списки" місцевих мешканців, які імпонують сов'єтам, для знищення в першу чергу - то то "на війні як на війні" - ТАК?
- я як співпрацювати з іншим окупантом, що "гвалтує", "вбиває", "спалює живцем" твій ВЛАСНИЙ (!) народ доки ти "сидиш у лісі" і ділиш посади у майбутній "вільній" Україні - це найвищий прояв патріотизму - ТАК?
P.S. Щоб не вважали мене упередженим, всі, хто бажає, може почитати мемуари Ярослава Гайваса-Бистрого (явно не із "сов'єтських", а скоріше навпаки). http://knysh.webua.org/bje12/r06.html
Тобто, Ви вважаєте, що Государство Російське не пхає носа в чужі справи, що ГР - не ворог Україні, а - лише вишуканий враг?
Ще як "пхаЄ"!
Але США, взагалі, пхаЄ свій "горбатий ніс" у справи ВСІХ(!) країн світу не менше за ГР, але, чомусь, це, наприклад, Вас НЕбентежить так, як "ніс" іншого зазіхальника! Але, напевне, "горбатий ніс" Вас більше зодовільняє?
І ось саме це і прикладом подвійних стандартів.
P.S. http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D1%8B%D0%B5_%D1%81% D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%8B
levandivka
01.06.2007, 10:36
це і прикладом подвійних стандартів.
Я вже писав, що оголосити війну Штатам і здатися в полон - давній лозунг СРСР. Нічого страшного.
От Росія ближче і небезпечніша.
Мораль: не подвійні стандарти, а велика різниця!
Ми говорим, що
Росія ближче і небезпечніша, але Росія так не вважає про Україну, не вже позиція України відносно Росії слабша. Дякую.
Ну тогда давайте факты в студию. Кто был и почему не получилось?
И кто в этом виноват.
Что б же ж базар был свежий. :)
Я Вам нічого не доведу через Вашу упередженість, але...;)
Ось що казав Червоненко ще коли був мінистром транспорту.
создал программу. Первое: я взял Луганский тепловозный завод, который хотят разорвать и приватизировать, хотя это перспективное предприятие, ведь в России и Казахстане 14 тысяч наших тепловозов. Второе: я взял Харьковский завод имени Малышева.
Потом я издал распоряжение: все ремонты дизелей проводить только на заводе Малышева. От директора завода я потребовал гарантий на его дизеля – потому что все "перекрасившиеся" начали кричать, что дизеля Малышева ненадежные.
После этого я посадил директоров Луганского тепловозного, завода Малышева и заявил: "Я говорил с "Трансмашхолдингом" и "Северсталью", крупнейшими держателями железнодорожных грузов в России – делайте на четверых предприятие! Там в России вы получаете рынок, но так мы спасаем завод Малышева и тепловозный заводы".
http://www.pravda.com.ua/archive/2005/march/28/3.shtml
ТретьяковКроме того, история-фарс продолжается: продавали Луганский тепловозный завод за 250 млн гривен - в то время как компании, которые подали заявки на 1 млрд гривен, не были допущены к конкурсу. Как Криворожсталь. Это подчеркивает то, что в 50 лет люди не меняются и Янукович поменяться не может.
Як би не БЮТ, трубу газову вже б подерибанили та продали б росіянам.
no_coment
01.06.2007, 11:09
Я вже писав, що оголосити війну Штатам і здатися в полон - давній лозунг СРСР. Нічого страшного.
От Росія ближче і небезпечніша.
Мораль: не подвійні стандарти, а велика різниця!
Тоб-то, якщо російський флот у Севастополі - це погано!
А якщо на тому ж місці американський - це добре!
Якщо завод продали росіянам - це погано!
А якщо його ж "збагрили" янкам - це просто чудово!
А самим опанувати власну державу - СЛАБО?
Комплекс меншовартості (який притаманний частині співвітчизників) по відношенню до будь-якої(!) із світових держав і світових інституцій вважаю ганебним проявом слабкості.
Особисто для мене немає різниці в тім, що одна повія "працює" на дорозі за 50 грн., в той час коли інша в гламурному "закладі" за $USD 500. Все одно це торгівля власним тілом зветься -ПРОСТИТУЦІЄЮ!
P.S.(рос.)"... А Моська знать "сильна", что лает на Слона..."
Якщо завод продали росіянам - це погано! Звісно погано, тому що дешево продали, нечесно. А ще тому що втратили прибуток від обслуги 14 тис тепловозів які у Росії та Казахстані. А ще тому що будемо самі тепер в залежності від планів росіян.
levandivka
01.06.2007, 11:22
Комплекс меншовартості (який притаманний частині співвітчизників) по відношенню до будь-якої(!) із світових держав і світових інституцій вважаю ганебним проявом слабкості.
Ну от! Один веслом розмахує, другий - словами...
Добродію! У погоні за "дражайшою істиною " не відривайтеся від землі, не бийте Платона. :rolleyes:
Тоб-то, якщо російський флот у Севастополі - це погано!
А якщо на тому ж місці американський - це добре!
Якщо завод продали росіянам - це погано!
А якщо його ж "збагрили" янкам - це просто чудово!
А самим опанувати власну державу - СЛАБО?
Коли зручно (і можливо) - їду своїм автом. Іноді доводиться їхати в купе з смердюхами. ТАК і в геаполітиці: своя гра?..
Тоб-то, якщо російський флот у Севастополі - це погано! Питання не вірно поставлено. За домовленостями він до 2017 року, а далі буде вже справа України пускати чи не пускати американців, вигідно чи не вігідно. Хоча як на мене це й козі ясно що вигідно. Це не має нічого спільно з проституцією, облиште ці свої "прийомчики".
no_coment
01.06.2007, 12:27
Питання не вірно поставлено. За домовленостями він до 2017 року, а далі буде вже справа України пускати чи не пускати американців, вигідно чи не вігідно. Хоча як на мене це й козі ясно що вигідно. Це не має нічого спільно з проституцією, облиште ці свої "прийомчики".
А Ви відверто вважаєте, що "святе місце буває порожнім"?
Мені не відоме не одне "місце" на землі з якого коли "пішли" російські війська туди не вдерлися американські!
P.S. Проти сили НЕпопреш!
А щодо "меншовартості", то я (як Вам відомо) послідовно відстоюю своє бачення.
Я переконаний, що ніхто і ні за що не буде безкорисно допомогати нам в будь-чому. Особисто мені не подобається, що деякі політики найвищого рангу України прагнуть "висунити українську голову з пащі лева", щоб одразу "встромити її в пащу тигру".
Треба, безумовно, виходити з "орбіти" Росії, але поступово, без з "шуму та пилу", не протиставляти "одну систему" іншій.
Уявіть собі. Якщо Ви розлучаєтєся зі своєю дружиною тільки тому, що "не склалося" - це сприймається по одному, а якщо Ви робити теж саме, але заявляєте, що йдете "до іншої" бо ти така-сяка - ось то вже зовсім інша історія.
Власне саме тому я вбачаю, що певна частина нашіх "мудрих" політиків силоміць прагне "ідти на принцип" та гучніше "гримнути дверима". Це безглуздо і провокативно. Треба вести власну політику "маневруючи" між "хижаками" не роблячі акценти на собі, а зіштовхувати їх між собою..... і т.п... і т.д. ....
P.S. (рос.) "На зло кондуктору. Взял билет - пошел пешком!"
afterstep
01.06.2007, 12:32
А Ви відверто вважаєте, що "святе місце буває порожнім"?
Мені не відоме не одне "місце" на землі з якого коли "пішли" російські війська туди не вдерлися американські!
P.S. Проти сили НЕпопреш!
Куба
Internati
01.06.2007, 12:39
Куба
Бугага,
Моська на Слона теж гавкала )))))
Мені не відоме не одне "місце" на землі з якого коли "пішли" російські війська туди не вдерлися американські! Здається Сирія, той же острів Свободи Че Куба, таж сама Монголія, Египет теж здається ше, не під америкосами.
Читатель_Обкома
01.06.2007, 12:47
Хоча як на мене це й козі ясно що вигідно.
Хочется процитировать одного форумлянина...но не буду называть его имени...из этических соображений...просто процитирую...:
Цель ОПРАВДЫВАЕТ средства ? У народа СПРОСИЛИ ?
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=70805&postcount=65
Дехто ніяк не може змиритися з тим що вони у гостях у Севастополі. Ну так сталося, склалося, це вже теж історія. І не треба дуже перейматися їм хто і що буде на цьому місці у майбутнєму. Це вже не їхня справа після 2017 року.
Колись бачив випадок, коли заможна людина будувала будинок на Печерську, а їй весь час давав поради бригадир будівників. Одного разу йому господар каже: Досить вже порад! Ви ніколи не будете жити, Вас навіть не будуть звати в гості в цей будинок, тож робіть так як я кажу! Зробив. І не погано вийшло, навіть дуже непогано.:)
Невстранец
01.06.2007, 12:49
Здається Сирія, той же острів Свободи Че Куба, таж сама Монголія, Египет теж здається ше, не під америкосами.
На Кубе база США как была до советских, так и осталась сейчас. Гуантанамо. Поставили в своё время (до Кастро) марионеток в правительство, и "заключили договорчик". По баксу в год, что ли, они платят... Выгодно. ;)
no_coment
01.06.2007, 12:51
Куба
Це інша історя..... Але, ГуантанамУ там, ще незакрили!
http://www.rol.ru/news/misc/news/04/03/30_039.htm
no_coment
01.06.2007, 12:55
Дехто ніяк не може змиритися з тим що вони у гостях у Севастополі. Ну так сталося, склалося, це вже теж історія. І не треба дуже перейматися їм хто і що буде на цьому місці у майбутнєму. Це вже не їхня справа після 2017 року.
Колись бачив випадок, коли заможна людина будувала будинок на Печерську, а їй весь час давав поради бригадир будівників. Одного разу йому господар каже: Досить вже порад! Ви ніколи не будете жити, Вас навіть не будуть звати в гості в цей будинок, тож робіть так як я кажу! Зробив. І не погано вийшло, навіть дуже непогано.:)
Ця риторика мені довподоби! І не повинно мати значення звідки "бригадир з бригадою".
P.S. (рос.) "Сделал дело - гуляй смело!"
Степаныч
...вони у гостях у Севастополі
Говорили-балакали, сіли та заплакали!
Городецький
Крім вищезгаданих ще Північна Корея, Монголія і майже всі екс-СССР. А ще радянські війська були в Китаї, Сирії, В'єтнамі і Ірані, наприклад ... І де там американці? ;)
no_coment
01.06.2007, 12:58
На Кубе база США как была до советских, так и осталась сейчас. Гуантанамо. Поставили в своё время (до Кастро) марионеток в правительство, и "заключили договорчик". По баксу в год, что ли, они платят... Выгодно. ;)
Для справки.
Военно-морская база США в бухте Гуантанамо (ныне здесь содержатся захваченные в плен члены "Аль-Каеды" и движения "Талибан").
Она периодически становится поводом для обострения отношений между США и Кубой. Эта база была создана в 1903 году. Согласно двустороннему соглашению США и Кубы, которая незадолго до этого была оккупирована американскими войсками, США обязались ежегодно платить Кубе $2 тыс. золотом. Договор также предусматривал, что судьба базы должна решаться на основе обоюдного согласия сторон. Поэтому когда к власти на Кубе пришел Фидель Кастро, он, несмотря на все усилия, не смог заставить США передать базу Кубе. Кубинцы настаивали, что договор 1903 года был подписан марионеточным правительством Кубы, полностью подконтрольным США. По приказу Кастро, кубинские коммунальные службы прекратили снабжать Гуантанамо водой, что, впрочем, никаких результатов не дало.
Невстранец
01.06.2007, 13:02
Для справки.Военно-морская база США в бухте Гуантанамо (ныне здесь содержатся захваченные в плен члены "Аль-Каеды" и движения "Талибан").
Она периодически становится поводом для обострения отношений между США и Кубой. Эта база была создана в 1903 году. Согласно двустороннему соглашению США и Кубы, которая незадолго до этого была оккупирована американскими войсками, США обязались ежегодно платить Кубе $2 тыс. золотом. Договор также предусматривал, что судьба базы должна решаться на основе обоюдного согласия сторон. Поэтому когда к власти на Кубе пришел Фидель Кастро, он, несмотря на все усилия, не смог заставить США передать базу Кубе. Кубинцы настаивали, что договор 1903 года был подписан марионеточным правительством Кубы, полностью подконтрольным США. По приказу Кастро, кубинские коммунальные службы прекратили снабжать Гуантанамо водой, что, впрочем, никаких результатов не дало.
А, две тысячи... другое дело. Тогда выгодно :D :D :D :D А, кстати, платят они их?
Гуантанамо місто півдні з 1903 було як мануфактура американських цукрових капіталістів, за для належної охорони, та мабуть збереження порядку дійсно було до Фіделя декілька озброєних морських піхотинців, зараз з 2003 там в"язниця, але це не той характер військового перебування який мається на увазі
afterstep
01.06.2007, 13:08
Бугага,
Моська на Слона теж гавкала )))))
щось я вашого скавуління не зрозумів ;)
no_coment
01.06.2007, 13:27
Крім вищезгаданих ще Північна Корея, Монголія і майже всі екс-СССР. А ще радянські війська були в Китаї, Сирії, В'єтнамі і Ірані, наприклад ... І де там американці? ;)
Прошу ознайомитися, щодо присутності американців у визначених Вами регіонах:
Щодо Північної Кореї, то у звичайному розумінні військових баз СРСР там ні коли не було. Там розташовувалася база "радіошпіонажу"http://www.voanews.com/russian/archive/2003-06/a-2003-06-05-6-1.cfm.
Крім того, закриття цієї бази НЕ було наслідком зміни курсу цієї країни. Крім тогозапідозріти Північну Корею у любові до США - це вже занадто!
Щодо колишніх країн СРСР, то тут і взагалі "негілізмом" попахує.
Узбекістан: http://www.centrasia.ru/newsA.php4?st=1128415380
Таджикістан: росіяни, ще "не пішли", а янки вже під під'їздом "топчуться" http://www.iwpr.net/?p=rca&s=f&o=177795&apc_state=hruirca2002
Кіргізія: http://news.bbc.co.uk/hi/russian/news/newsid_1747000/1747764.stm
Азербайджан: http://www.ng.ru/cis/2004-03-23/1_azerbaijan.html[/url]
І так до нескінченності. Тому краще просто прочитати про відверті бажання "дяді Сема": http://www.logistics.ru/9/2/i77_9275p2.htm
В'єтнам: прикро, що Вам невідома "амеріканіада" у В'єтнамі (їх просто звідти "пішли". ...Але... вони дуже впиралися) http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%BE_%D0%92 %D1%8C%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5
Іран та Сірія: http://www.rian.ru/review/20061114/55622226.html
А щодо Китаю, то мені НЕ відомо про наявність будь-коли російських баз в цій країні.
Невстранец
01.06.2007, 13:29
Гуантанамо місто півдні з 1903 було як мануфактура американських цукрових капіталістів, за для належної охорони, та мабуть збереження порядку дійсно було до Фіделя декілька озброєних морських піхотинців, зараз з 2003 там в"язниця, але це не той характер військового перебування який мається на увазі
У Вас богатая фантазия :) Не "завод сахарных капиталистов", а станция загрузки угля - что по-современному называется бункеровка. - изначально расчитано на флот, и в первую очередь военно-морской:
The U.S. Atlantic and Pacific Fleet hold combined operations at Guantanamo Bay, circa 1910. http://www.nsgtmo.navy.mil/htmpgs/gtmohistory.htm
Лень переводить, но тут:
В феврале 1903 года Соединенные Штаты арендовали 45 квадратных миль (около 116 кв. км) земли и воды в заливе Гуантанамо на Кубе для станции загрузки угля. Стоимость аренды составляла две тысячи долларов в золотых монетах в год. В 1934 году соглашение пересмотрели, подтвердили, а стоимость аренды пересчитали. Получилось $4085. В текст добавили требование, что окончание арендного договора может произойти лишь по обоюдному желанию правительств Кубы и США.
База Гуантанамо находится на востоке Кубы
После прихода к власти Фиделя Кастро (1959 г.), Куба денонсировала это соглашение, считая, что оно было навязано Соединенными Штатами, и отказалась от денег за аренду. Однако формальных причин для расторжения договора не было, но они появились к концу ХХ века. В соглашении об аренде территории особо оговорено, что ее можно использовать лишь в качестве базы военно-морского флота и никак более. Однако после того, как в Гаити произошел государственный переворот (1991 г.), США огородили участок базы колючей проволокой, поставили там палатки и разместили гаитянских беженцев, превратив базу в лагерь. Позже гаитянцев депортировали на родину, но в лагере разместили кубинцев, перебегающих в США. А позднее базу перепрофилировали в тюрьму для подозреваемых в терроризме. Куба посчитала это нарушением условий аренды и требует от США ухода с острова.
По материалам агентства Washington ProFile и официального сайта базы ВМС США Гуантанамо www.nsgtmo.navy.mil
http://gazeta.sebastopol.ua/2006/19/vopros.shtml
Не наврали.
In February 1903, the United States leased 45 square miles of land and water at Guantanamo Bay for use as a coaling (fueling) station. The treaty was finalized and the document was ratified by both governments and signed in Havana in December of that same year.
A 1934 treaty reaffirming the lease granted Cuba and her trading partners free access through the bay, modified the lease payment from $2,000 in gold coins per year, to the 1934 equivalent value of $4,085 U.S. Treasury dollars, and added a requirement that termination of the lease requires the consent of both the U.S. and Cuba governments, or the abandonment of the base property by the U.S. http://www.nsgtmo.navy.mil/htmpgs/gtmohistory.htm
Так что, по идее - 4085 долларов США (не золотых) в год.
А последний раз за базу платили в 1960-м ;)
no_coment
01.06.2007, 13:33
А, две тысячи... другое дело. Тогда выгодно :D :D :D :D А, кстати, платят они их?
А біс його знае!:borat: Але, по всьому видно, що "кинули" амерікоси Фіделя!
Нові весла підвезли.:)
Таким чином, якщо ми – українці – воліємо зробити прорив і вже у досяжному майбутньому жити за соціальними стандартами та рівнем добробуту „Золотого” – євроатлантичного – мільярду, маємо усвідомити інтереси цього мільярду як власні. А потім зробити три послідовні кроки: приєднатися до СОТ, вступити до НАТО, а вже затим стати членом Європейського Союзу.
суперництво між Росією та Заходом зберігаються.
В цих умовах ми не маємо визнаного у світі нейтралітету (подібно до Швейцарії або Швеції) і так само не маємо жодної перспективи його отримати, адже нам нав'язана іноземна військова база в Криму, а Російська Федерація до часу тримає за дужками територіальні претензії до України (Згадайте: конфлікти довкола Тузли, заяви російських владних політиків про Севастополь і Крим, російське небажання визначити статус Азовського моря та морські кордони і затягування делімітації сухопутних.)
http://www.fup.com.ua/index.php?menu=1&action=show_full&id=58
no_coment
01.06.2007, 13:45
Нові весла підвезли.:)
http://www.fup.com.ua/index.php?menu=1&action=show_full&id=58
P.S. "Чужими руками легко жар загрібати"
Городецький
01.06.2007, 13:47
А щодо Китаю, то мені НЕ відомо про наявність будь-коли російських баз в цій країні.
Російських - ні, не було. Радянські - були. В 1945.
Взагалі-то, йшлося про військо, а не про бази!
Правда можна сказати совєцькі - не російські... :)
В'єтнам: прикро, що Вам невідома "амеріканіада" у В'єтнамі (їх просто звідти "пішли". ...Але... вони дуже впиралися)
Прикро, що Ви маєте мене за такого невігласа. :(
Спочатку звідти пішли американців, але ж совєти залишали там своїх "військових консультантів". Згодом і консультанти пішли, але американці так і не прийшли.
Сподіваюсь Ви тепер матимете уявлення про точки на Землі звідки росіяни пішли і не прийшли американці. Бо ж самі зізнавалися що не знали жодної.
"Чужими руками легко жар загрібати"
Проте швидко та ефективно.
no_coment
01.06.2007, 13:51
Російських - ні, не було. Радянські - були. В 1945.
Взагалі-то, йшлося про військо, а не про бази!
Правда можна сказати совєцькі - не російські... :)
Прикро, що Ви маєте мене за такого невігласа. :(
Спочатку звідти пішли американців, але ж совєти залишали там своїх "військових консультантів". Згодом і консультанти пішли, але американці так і не прийшли.
Сподіваюсь Ви тепер матимете уявлення про точки на Землі звідки росіяни пішли і не прийшли американці. Бо ж самі зізнавалися що не знали жодної.
Якщо Ви "консультантів" (військових радників) зачислюєте до когорти "військових баз" то нам, з Вами, буде майже неможливо знайти навіть одну країну в світі де б не було "тих" чи "інших"! Повірте мені на слово!
У Вас богатая фантазия Не "завод сахарных капиталистов Знаєте, дійсно дякую що ви азартний та переправили, поясню, що річ у тім, що колись 2004 я захоплювався вільною кубою, та тоді щось читав про цукор друге золото країни, після курива, то і вийшло траха занатто.
Городецький
01.06.2007, 13:57
no_coment, я Вам навів і ще раз наведу Ваш допис: Мені не відоме не одне "місце" на землі з якого коли "пішли" російські війська туди не вдерлися американські!
Знайдіть, будьте-но ласкаві, де Ви тут про бази говорили?
Щодо вони скрізь були - згоден. Але це не заперечує факту - є точки на Землі, де росіяни пішли а американці на прийшли.
no_coment
01.06.2007, 13:59
Знаєте, дійсно дякую що ви азартний та переправили, поясню, що річ у тім, що колись 2004 я захоплювався вільною кубою, та тоді щось читав про цукор друге золото країни, після курива, то і вийшло траха занатто.
Цілком погоджуюся! Куба НЕподібна ні на одну країну світу!:cowboy:
no_coment, я Вам навів і ще раз наведу Ваш допис:
Знайдіть, будьте-но ласкаві, де Ви тут про бази говорили?
Щодо вони скрізь були - згоден. Але це не заперечує факту - є точки на Землі, де росіяни пішли а американці на прийшли.
В буквальному змісті - ТАК!
Я мав на меті не статистику як таку, а суть речей. Зі зміною зовнішньополітичного курсу країни - змінюється і вектор впливу на цю країну зовні (або, якщо це Вам більше подобається - Вектор потужного зовнішнього впливу на країну - змінює її політичний курс).
В інших випадках, це ротація, або свідчення істиного прагнення до самостійності конкретної держави, дій на власну користь, а не на користь іншої сторони.
Обговорюючи "українську" складову я вважаю, що певні політичні сили прагнуть діяти за принципом :"Із вогню - да в полум'я!"
no_coment
11.06.2007, 17:00
Ну, добре - почнемо з початку.
Новітню історію Украіни вважаю доцільним розглядати з періоду початка XX століття. http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D 0%BA%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%8F%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D 0%B0_%D0%B2%D1%96%D0%B9%D0%BD%D0%B0_1917%E2%80%942 1
За ці роки багацько чого було з нею (Україною). Мене цікавить відповідь на питання (вкотре поставлене) чому, тих хто нас (УНР) "завоював" зі сходу ми "пам'ятаємо", а тих хто теж саме зробив із заходу (ЗУНР) "забули"?
koleso19
18.06.2007, 16:05
:bazar: И к чему весь этот базар разводить, сам же знаешь ответ на свой вопрос. А доказать в нашем городе никому ничего нельзя. У них тут только один аргумент: "кляті москалі у всьому винні"! а против таких врагов можно дружить хоть с чертом.
Вообще Львов никогда не был украинским городом. Он был княжеским, польским, австрийским, снова польским и советским. Таким он и остался.
В 1648 году когда Хмельницкий привел сюда запорожцев, то Львов просто откупился. Местные униаты не поддержали Хмельницкого ни словом, ни делом. Возможно, если бы коренные жители Галиции поддержали Хмельницкого, то тому и не пришлось бы идти под руку Москвы. А сейчас потомки этих предателей украинского народа присвоили себе звание "справжніх українців" и пытаются навязать свои идеи всей остальной Украине.:crazy:
Вообще Львов никогда не был украинским городом. Он был княжеским, польским, австрийским, снова польским и советским. Таким он и остался.
На це питання некоректно мені, киянину відповідати, нехай львів'яни вже.
В 1648 году когда Хмельницкий привел сюда запорожцев, то Львов просто откупился. Местные униаты не поддержали Хмельницкого ни словом, ни делом. Возможно, если бы коренные жители Галиции поддержали Хмельницкого, то тому и не пришлось бы идти под руку Москвы. А сейчас потомки этих предателей украинского народа присвоили себе звание "справжніх українців" и пытаются навязать свои идеи всей остальной Украине.:crazy:
Для кого Ви пишете, навіщо вкотре розпалювати, хто більше є українцем.:dance:
Якщо б..., тоді б..., може... Начеб-то історію вивчали, а не навчилися.
Доречи що означає "то Львов просто откупился" і чи не має тут у Вас протерічча коли пишете що "ни словом, ни делом".:8:
Що до Уніі, їй тоді було лише 52 роки.:) Замалий термін, що б пригадувати тут про це.
Про які ідеї, які вважаются нав'язуваними, мова?
а против таких врагов можно дружить хоть с чертом.
Кого мали на увазі? Американців, то серед емігрантів повно слов'ян.:D
Он был княжеским, польским, австрийским, снова польским и советским
а шо то вибачте не слові за національність: кжяжеска і совєцька? шось не чув таких ніґди.....
а мама, в тих національностей, хто була?
а якому Богу вони молились? а коли паску їли? коли святою водою освячувались?
на відміну від деяких "рускоязичних" я не маю підстав казати, що в моїй родині є суміш якоїсь невідомої крові. В моїй родині - всі українці. І завжди жили у Львові чи біля нього. Чому це в такому разі Львів не був моїм?
а взагалі Ви про короля Данила Галицького чули?
а про його сина Лева?
а взагалі Ви про короля Данила Галицького чули? А ще брат був у Дані - Василько, це точно австріяк, або поляк, так.:D І зазвали Данилу на галицький стол теж не українці, а хто ж тоді по-вашому koleso19 ?
no_coment
19.06.2007, 08:59
:bazar: И к чему весь этот базар разводить, сам же знаешь ответ на свой вопрос. А доказать в нашем городе никому ничего нельзя. У них тут только один аргумент: <...>
Спасибо за мнение! Но, ПОЧЕМУ, по Вашему мнению, так произошло (поисходит)?
P.S. В чужем глузу соломинку вижу, в своем - бревна незамечаю!
а шо то вибачте не слові за національність: кжяжеска і совєцька? шось не чув таких ніґди.....
на відміну від <...>
Цікава думка! "....ВСІ - українці"????
Тобто, Ви впевнені, що саме Ваша (!!!) родина (з XIII-XIV ст.) лишилася "первістно" українською, її минуло "щастя" бути "покращено" турецькими, польськими, австрійськими, угорськими, нимецькими, російськими, тощо коріннями?
БатЄнька, то Ви, направду - ідеаліст і представник чистої "титульної" (на зразок арійської) нації! АббалдЄть!
А, що до Короля Данила (Галицького) http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0%BE_%D0%93%D0%B0% D0%BB%D0%B8%D1%86%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9, то вперше, від Вас, дізнаюся про те, що Рюриковичі - видатні українці http://www.rulex.ru/01170313.htm (з погляду на те, що в ті часи, ще НЕ існувало українців як національності)?
levandivka
19.06.2007, 10:45
з погляду на те, що в ті часи, ще НЕ існувало українців як національності
Не існувало визначення "національність"? І шо?
no_coment
19.06.2007, 11:26
Не існувало визначення "національність"? І шо?
Пан zenyk писали:
" а шо то вибачте не слові за національність: кжяжеска і совєцька? шось не чув таких ніґди.....
на відміну від деяких "рускоязичних" я не маю підстав казати, що в моїй родині є суміш якоїсь невідомої крові. В моїй родині - всі українці. І завжди жили у Львові чи біля нього. Чому це в такому разі Львів не був моїм?
а взагалі Ви про короля Данила Галицького чули?
а про його сина Лева?"
Прошу з'ясувати про, що ТУТ йшлося, тоді має бути зрозуміло про Що я ЇМ (zenyk) відповів!
P.S. А, щодо Рюриковичей, то з такою "логікою" їх можна приписати й до росіян чи білорусів, тощо.
На це питання некоректно мені, киянину відповідати, нехай львів'яни вже.
Для кого Ви пишете, навіщо вкотре розпалювати, хто більше є українцем.:dance:
Якщо б..., тоді б..., може... Начеб-то історію вивчали, а не навчилися.
Доречи що означає "то Львов просто откупился" і чи не має тут у Вас протерічча коли пишете що "ни словом, ни делом".:8:
Що до Уніі, їй тоді було лише 52 роки.:) Замалий термін, що б пригадувати тут про це.
Про які ідеї, які вважаются нав'язуваними, мова?
Кого мали на увазі? Американців, то серед емігрантів повно слов'ян.:D
1. Я вважаю, що 100% українців (по крові), як і обсолютної більшості націй світу (за виключенням хіба б, що племен в Амазонії), НЕ може бути в принципі. Тому вважаю не коректним наводити "тінь на плетінь"!
2. "Канадейці" теж вважають себе "найукраїнськими" українцями, але це не може бути істиною в першій інстанції. Тому мене не подобається те, що вони вчать нас "із-за океану" як нам, "неправельним" українцям розбудовувати власну державу. І в загалі НЕПОДОБАЄТЬСЯ коли дехто, за принципом "велике видно з відстані" дивиться за сусідній паркан и філософствує з приводу як кому там є (чи колись було) зле чи добре!
3. СРСР теж було небогАцько (трохе більше за 70), але це не завадило цій країни значної мірою вплинути на світовий устрій.
4. А, щодо забугорних "слов'ян" (приємно цікава річ, Danilo, Ви, поволі стаєте слов'янським інтернаціоналістом), то для них "Батьківщина там - де їм добре!".
levandivka
19.06.2007, 11:51
Прошу з'ясувати про, що ТУТ йшлося, тоді має бути зрозуміло про Що я ЇМ (zenyk) відповів!
Не факт! Іноді, без стаканА не розбересся...
що 100% українців (по крові), як і обсолютної більшості націй світу (за виключенням хіба б, що племен в Амазонії), НЕ може бути в принципі. Тому вважаю не коректним наводити "тінь на плетінь"!
Моя думка така шо є українці(рутенців) по крові 100% і живуть тепер на сучасній території навкруги карпат.
no_coment
19.06.2007, 12:08
Моя думка така шо є українці(рутенців) по крові 100% і живуть тепер на сучасній території навкруги карпат.
Національність УКРАЇНЦІ явно ширша за рутенців (моя їм повага). Таке порівняння вважаю некоректним!
Основою етнониму (зпершу він відносився до південно-східних груп народу, їх називали також "козаки", "козацький народ") став термін "краіна", тобто країна. Цей термін, який у XVIII в. закріпився в усіх офіційних документах з метою визначення південих та південно-західних частин древньоруських земель в XII-XIII ст.
В XVI-XVII ст. в офіційних документах Російської імперії українців часто називали черкасами, а потім (до початку XX ст.), "малоросіянами", "малоросами", "южноросами".
Я знаєте
Національність УКРАЇНЦІ явно ширша за рутенців (моя їм повага). Таке порівняння вважаю некоректним!
Можливо, але я розділяю народність на Україні на рутенці та південно-східні народи (козаків).
no_coment
19.06.2007, 12:32
Я знаєте
Можливо, але я розділяю народність на Україні на рутенці та південно-східні народи (козаків).
Ось, по трошку, і з'ясовується відповідь по темі започаткованої мною гілки.
Знову роздіяємо? А як же" "РАЗОМ нас богато - нас - НЕподолати?" (жарт :y: )
Знову роздіяємо? Ми тут у себе вже давно ділим на національності, життя довело, розумієте поліетнічна, контактна територія. А на рахунок е"ндєбло уніто арасерам вестіто, то тільки тими з якими ми сюди прийшли!
no_coment
19.06.2007, 13:27
Ми тут у себе вже давно ділим на національності, життя довело, розумієте поліетнічна, контактна територія. А на рахунок е"ндєбло уніто арасерам вестіто, то тільки тими з якими ми сюди прийшли!
А якщо сУрйозно, то Ви (свідомо чи ні) чітко визначили, що ми - українці - РІЗНІі.
В нас "спільна", але й "різна" історії. Тому і погляди на "ту саму" історію доволі різняться;
Ми, здебільшого, християни, але НЕ однієї конфессії. Тому і цінності в нас "з певним ухилом";
Ми всі богато часу жили "НЕ разом". Тому асимілювалися в середовищах, що були нам нав'язаний зовні (і часто ці "середовища" були ворожими один до одного) з різних боків. Тому "думаємо" на різних мовах, в нас різний уклад життя, різні свята, тощо;
В нас змішані шлюби. Тому, фактично, ми приречені бути інтернаціоналістами;
І ще багото-багато різного. І факт відсутності в паспорті графи "національність" не зробив нас ближчими один до одного.
АЛЕ - ми всі - УКРАЇНЦІ - громадяни цієї квітучої землі! І кожен з нас любить її по-свому!
Ми повінні поважати власну історію ВСІЄЇ(!!) України. З її Карпатами і Хортицею, Запорізьким "Дніпрогресом" і Львіською пивоварнею.
Ми повинні припинити маніпулювання нашим політикам "історичними фактами" на їх власну користь та "вічне" з'ясування: (рос.) "Кто на свете всех милее, всех румяней и белее?"
А якщо сУрйозно, то Ви (свідомо чи ні) чітко визначили, що ми - українці - РІЗНІі.
В нас "спільна", але й "різна" історії. Тому і погляди на "ту саму" історію доволі різняться;
Ми, здебільшого, християни, але НЕ однієї конфессії. Тому і цінності в нас "з певним ухилом";
Ми всі богато часу жили "НЕ разом". Тому асимілювалися в середовищах, що були нам нав'язаний зовні (і часто ці "середовища" були ворожими один до одного) з різних боків. Тому "думаємо" на різних мовах, в нас різний уклад життя, різні свята, тощо;
Цілковито точно, те про шо я думаю та впевнений.
В нас змішані шлюби. Тому, фактично, ми приречені бути інтернаціоналістами;
Відносно, бо сільські (п"єзане) більш консервативні а 85% жителів З.У. такі.
І ще багото-багато різного. І факт відсутності в паспорті графи "національність" не зробив нас ближчими один до одного.
Не зробив і не міг навіть, бо тоді навіть приналежність до району області була якоюсь ідефікаційною сепарацією.
АЛЕ - ми всі - УКРАЇНЦІ - громадяни цієї квітучої землі! І кожен з нас любить її по-свому!
100%, але доти, поки не піде туди (Хортицею, Запорізьким "Дніпрогресом"), і не поїсть їхнего, прийде назад та скаже полською "Шляк би їх усіх трафив"! з їхніми приколами!
Ми повинні припинити маніпулювання нашим політикам "історичними фактами" на їх власну користь та "вічне" з'ясування
Політиків треба вибирати таких які б так як В. Чорновіл, вимагав розділити галичан від козаків, тому шо галичани фист українофіли з їх
Тому я патріотично налаштований до свого, поділля, волинь ще якось сприймаю, але все шо на схід не люблю, бо жив у Києві 4,5 років, друзів у Краматорську маю, такі там РІЗНІ від нас живуть шо слів підібрати не можу..., чисто свою думку висловив.
Основою етнониму (зпершу він відносився до південно-східних груп народу, їх називали також "козаки", "козацький народ") став термін "краіна", тобто країна. Цей термін, який у XVIII в. закріпився в усіх офіційних документах з метою визначення південих та південно-західних частин древньоруських земель в XII-XIII ст.
В XVI-XVII ст. в офіційних документах Російської імперії українців часто називали черкасами, а потім (до початку XX ст.), "малоросіянами", "малоросами", "южноросами".
Щось Ви Вікіпедії забагато читаєте.:)
Імперська пропаганда з ХІХ століття розглядає походження назви „Україна” від слова „окраїна”. Хоча, в українській та деяких інших слов‘янських мовах є слово „краина”, яке й означає власне країну.
Поява слова „Україна” вперше в 1187 році по відношенню до Переяславщини, тобто власне Русі, одразу ставила нерозв'язне для імперської пропаганди питання – окраїною щодо чого могла бути ця територія?
Природно, не щодо Москви. Остання у ті часи була такою глухоманню, що про неї навряд чи взагалі знали на Київщині.
Значна частина Переяславського князівства була віддалена від кордонів Русі навіть більш, ніж сам Київ.
Таким чином, було б не зрозуміло, чому про князя тужили саме прикордонні землі, адже, за логікою, робити це мали жителі всього князівства. Ще більш незрозуміло, окраїною чого могли бути неодноразово згадані в літописах Чернігівська Україна, Сіверська (Новгород-Сіверська) Україна, або, тим більше, Київська Україна.
Під 1189 р. в літописі в оповіданні про князя Ростислава Берладника згадується, що він приїхав ’’в Україну Галицьку’’ (коли він в‘їхав у це князівство). В Галицько-Волинському літописі під 1213 р. є запис ’’Данило же воротився домови і їхав з братом і прияв Берестій, и Угровеськ і Верещин, Столпе, Комов і всю Україну’”. Мається на увазі все князівство.
Слід відзначити, що назва Україна застосовувалося і щодо російських та білоруських земель – Рязанська Україна, Ростовська Україна, Полоцька Україна. Найбільш прийнятне пояснення цих фактів полягає в наступному.
В українській мові є слово "украяти", тобто наділити чим-небудь, наприклад, хлібом, землею і т.д.
Тому слово Україна є синонімом слова "князівство". Принаймні, саме в такому значенні воно багаторазово вживається протягом кількох сторіч після своєї появи, коли Україна позначає "наше князівство", "наша земля", "країна".
Паралель тут гранично прозора й очевидна - адже і нині по-українськи слово "країна" означає власне країну. "Українець", відповідно, означало "земляк", "співвітчизник".
Водночас, якби назва України справді походила від слова „околиця”, то це слід би було безумовно сприйняти. Зрештою, існує місто Москва, назва якого за однією гіпотезою походить від „мутної, темної води”, а за іншою – від „коров‘ячого броду”.
Але просте вивчення першоджерел доводить, що специфіка вживання назви Україна в літературі XІІ-XV століть цілком прозоро свідчить про те, що в той період термін „Україна” вживався саме як синонім "князівства", "землі".
Тому назва Русь – це усього лише давня назва України. А Україна, відповідно, більш молода (хоча вже й не така нова) назва Русі.
І знову таки, в такій подвійній назві Україна не оригінальна. Колись Франція звалася Галлією. Колись Іспанія звалася Іберією. До англо-саксонського завоювання сучасна