КПК

Показати повну версію : Радянські памятники у Львові

lopik
12.05.2007, 23:04
Похоже усі проблеми міста вже вирішені, і наша рідна міська рада вирішила взєтисі за совіцькі памятники - а іминно за памятник Освободітєлям. Хоча сам памятник сидить в тихенькому місці і на очі кидається хіба перегруженим скотовозкам ,що розвозєть бид... ,перепрошую ,громадян по їхніх багатоповерхових печерках через вул.Стрийську...
Які будуть думки?

New Shrek
12.05.2007, 23:42
Які будуть думки?
а шо туть думати ,ламать не строить...

Samojlovu4
12.05.2007, 23:44
Пізно вже, було до того акурат в 91-шому братися, не відходячи від каси...

Хоча?!... "Лучше позна, чєм нікада!" сказал старий єврєй, кладя голаву на рєльси вслєд ухадящєму поєзду...

Полковник
12.05.2007, 23:55
Про какую звезду говорят? Где звезда-то?

http://ns.sitecity.ru/users/l/lvov-emmigrant/storage/album_2012110950_6926.jpg

А этот вообще в чистом поле стоит1 Кому мешает?
Да, как по мне, довольно высокохудожественное произведение? Нет?

http://ns.sitecity.ru/users/l/lvov-emmigrant/storage/album_2012110950_9495.jpg

Огня давно уже нет.
И что, всё на кирпичи разберут?

http://ns.sitecity.ru/users/l/lvov-emmigrant/storage/album_2012110950_2507.jpg

А этот? Уже снесли Галана? Или на очереди?

http://ns.sitecity.ru/users/l/lvov-emmigrant/storage/album_2012110950_7137.jpg

Это тоже СОВЕТЫ строили! Тоже снесут?

http://ns.sitecity.ru/users/l/lvov-emmigrant/storage/album_2012110950_7143.jpg

П.С.
Фотографии взял с сайта Саши Львовского. За что ему очень благодарен.

http://lvov-emmigrant.sitecity.ru/index.phtml

New Shrek
13.05.2007, 00:13
Малюночок покажіть

Полковник
13.05.2007, 00:16
Малюночок покажіть

:confused: :confused: :confused:

New Shrek
13.05.2007, 01:13
:confused: :confused: :confused:

не отображаются

пупер
13.05.2007, 03:02
Похоже усі проблеми міста вже вирішені, і наша рідна міська рада вирішила взєтисі за совіцькі памятники - а іминно за памятник Освободітєлям. Хоча сам памятник сидить в тихенькому місці і на очі кидається хіба перегруженим скотовозкам ,що розвозєть бид... ,перепрошую ,громадян по їхніх багатоповерхових печерках через вул.Стрийську...
Які будуть думки?
я пропоную його змінити...
замість "освободітєлям" пропоную зробити пам’ятник жертвам другої світової...

пупер
13.05.2007, 03:04
Это тоже СОВЕТЫ строили! Тоже снесут?

http://ns.sitecity.ru/users/l/lvov-emmigrant/storage/album_2012110950_7143.jpg
а чому 35 школа так виділена?.... ;)

levandivka
13.05.2007, 09:05
Огня давно уже нет.
И что, всё на кирпичи разберут?

хттп від Саші
Полковнику!
Яж Вас просив, виключіть ОРТ!:D
Не розібрали і не розберуть на б/м! З вогнем як буде, залежить і від ГазПрому. А поки:
http://www.poshuk-lviv.org.ua/1/hs0905.jpg
Горить... ;)

lopik
13.05.2007, 09:32
Надіюсь що перегибу в цьому випадку не буде - всі памятники ,які треба було викинути - викинули ще в 91. А памятник жертвам 2 світової - нема проблем, можна поставити - там де ті жертви поховані, чи розстріляні. Схоже нашим депутатам головне - щось втнути в піку москалям, а там - нехай сі світ валицці.

Zoryanazirka
13.05.2007, 14:03
Доречі, я тільки щойно помітила совєтський пам"ятник в парку культури - якщо з головного входу то зліва в лісочку на пагорбку. З малим гуляла то роздивлялася навколо. А так би і незнала шо він там є :)

пупер
13.05.2007, 15:14
Горить... ;)
вмикають на свята червоної армії...
от з ліхтарями гірше, вже двічі повністю їх знищували...

пс. розкажіть темному: пагорб слави знаходиться на місці військогово концтабору, бо розповідали мені у дитинстві але вже не пам’ятаю...

пупер
13.05.2007, 15:22
Надіюсь що перегибу в цьому випадку не буде - всі памятники ,які треба було викинути - викинули ще в 91. А памятник жертвам 2 світової - нема проблем, можна поставити - там де ті жертви поховані, чи розстріляні. Схоже нашим депутатам головне - щось втнути в піку москалям, а там - нехай сі світ валицці.
взагалі я думаю, що знищувати не треба, а краще перенести в якийсь парк, наприклад, сихівський ліс...
я якщо, не дай Боже, влада знову поміняється — можна було би їх реанімуваати :)...

пупер
13.05.2007, 15:24
Доречі, я тільки щойно помітила совєтський пам"ятник в парку культури - якщо з головного входу то зліва в лісочку на пагорбку. З малим гуляла то роздивлялася навколо. А так би і незнала шо він там є :)
у львові їх повно, наприклад, меморіальні дошки, різного роду погруддя...
є пам’тник тудору...
хоч щось хтось читав з його творів?...
я знаю тільки, що був комуніст...

KabMiner
14.05.2007, 10:31
А про який памятник мова? Про той що на Стрийській, чи той, що на Пасічній?

lopik
15.05.2007, 11:10
поки що ні про який, або точніше про всі.

Danilo
15.05.2007, 12:05
я якщо, не дай Боже, влада знову поміняється — можна було би їх реанімуваати
Пропоную "рацуху": Всі пам`ятники радянської доби встановити на залізничні платформи, і по новій гілці у ліс. Згодом якщо у лісі треба щось будувати чи що, весь той анахронізм вже буде мобільним. Тим самим досягнемо компромісу. Якщо росіяни забажають, теж не проблема, причепили до потягу Львів-Москва та й хай собі їде.:D

Boris_Kiev
15.05.2007, 12:14
Шкода, що давно не заходив Ukrainietis з Литви.
Він писав, що в Литві неподалік від кордону з Білорусією зробили парк совєтських скульптур. Тобто цивілізовано туди звезли весь непортіб і беруть гроші за вхід.

Степаныч
15.05.2007, 12:19
Тобто цивілізовано туди звезли весь непортіб і беруть гроші за вхід.
І шо? Є ... е-е-е... оригінали, які платять за те, щоб поглянути на непотріб?:D

Danilo
15.05.2007, 12:23
Шкода, що давно не заходив Ukrainietis з Литви. Він писав, що в Литві неподалік від кордону з Білорусією зробили парк совєтських скульптур. Тобто цивілізовано туди звезли весь непортіб і беруть гроші за вхід.
Зараз пошукаю адресу, там ще ресторан з цікавими стравами радянської доби.

Danilo
15.05.2007, 12:44
В 1998 году объявленный министерством культуры конкурс на оборудование экспозиции скульптур демонтированных памятников советского периода выиграло публичное учреждение “Hesonos klubas”, находящее в Грутасе возле Друскининкай.
http://www.grutoparkas.lt/ekspozicija-ru.htm

Boris_Kiev
15.05.2007, 13:01
Точно! Грутас !
Ось тільки повністю відтворити атмосферу совкового "Общепита" литовці не зможуть.
Якось не навчилися вони за 40 років обраховувати, недовкладати, хамити та протирати столи брудними ганчірками.

Danilo
15.05.2007, 13:19
Так Борисе. "Ригаловку" літовці не зроблять, факт.:)

пупер
15.05.2007, 14:01
А про який памятник мова? Про той що на Стрийській, чи той, що на Пасічній?
а па пасічній є пам’ятник?...
"пагорб слави" — меморіал...

Мих
17.05.2007, 12:50
Даремно Ви проти радянських памятників от Мороз продовжує політичну реформу, згідно якої "вся влада - радам".

Букініст
20.05.2007, 16:33
А кто буде платити за демонтаж? З міськой казни ми- платники податків! Нам що у Львові нема що ремонтувати? Шляхі, водогіни, котельні, будинкі та інше! Нехай той, хто бажає демонтувати особисто відшкодовує роботи з демонтажу. А я НЕ БАЖАЮ зплачувати реалізацію чужих бажань!

пупер
20.05.2007, 16:49
А кто буде платити за демонтаж? З міськой казни ми- платники податків! Нам що у Львові нема що ремонтувати? Шляхі, водогіни, котельні, будинкі та інше! Нехай той, хто бажає демонтувати особисто відшкодовує роботи з демонтажу. А я НЕ БАЖАЮ зплачувати реалізацію чужих бажань!
:D :D :D
коштів предостатньо....
тільки розповідають людям казки, що їх немає...

Мих
21.05.2007, 00:51
але не по-господарськи ви ставитесь до цього питання... З памятників може вийти хороший щебінь, або камінь під фудамент....

Мих
21.05.2007, 00:52
коштів предостатньо....
тільки розповідають людям казки, що їх немає...

оце правда.

Boris_Kiev
21.05.2007, 01:23
але не по-господарськи ви ставитесь до цього питання... З памятників може вийти хороший щебінь, або камінь під фудамент....
Я у Вільнюсі купив (серпень 1991) у пацанів "камінці від леніна" - в пакетиках. Були навіть із вкладеними написами. 15 совєтських копійок. Я запитав, чому саме "15" ? Відповіли - "Ну звісно чому - для автоматів "Морський бій" !"

Мих
21.05.2007, 10:08
Я у Вільнюсі купив (серпень 1991) у пацанів "камінці від леніна" - в пакетиках. Були навіть із вкладеними написами. 15 совєтських копійок. Я запитав, чому саме "15" ? Відповіли - "Ну звісно чому - для автоматів "Морський бій" !"

Литовці - госпорський народ.

paschenkomax
22.05.2007, 00:39
Ламати то все з корінням і назавжди. Забути про страшну епоху і не згадувати.Комуняку на гілляку

пупер
22.05.2007, 04:37
Комуняку на гілляку
підтримую частково...
може не на гіляку одразу, але є за що спитати...
тобто мав би бути суд...

paschenkomax
22.05.2007, 22:57
Мої батьки живуть на Волині в райцентрі Маневичі, там ще досі в центрі стоїть великий памятник леніну - Жах.Пробували знести, комууняки лягають під трактор не дають.

Boris_Kiev
22.05.2007, 23:04
Мої батьки живуть на Волині в райцентрі Маневичі, там ще досі в центрі стоїть великий памятник леніну - Жах.Пробували знести, комууняки лягають під трактор не дають.
Найміть команду бомжів. Кожному - кувалду + авансову пляшку.
По виконанні роботи - ще по пляшці або по дві - якщо поверне кувалду.
Перевірено (не мною).

paschenkomax
22.05.2007, 23:49
Найміть команду бомжів. Кожному - кувалду + авансову пляшку.
По виконанні роботи - ще по пляшці або по дві - якщо поверне кувалду.
Перевірено (не мною).
А потім приїхала міліція і виставила рахунок на реставрування,дякую

пупер
23.05.2007, 15:51
маневичі від радовичів не так далеко...
там теж "щось таке стояло"....
давно немає...

Internati
23.05.2007, 20:20
Усе зносити не варто. Пару можна й залишити, як нагадування прийдешнім поколінням про руський сапог асвабадіцєля.

І зроблено це повинно бути на державному рівні, а не за ініціативою якоїсь там львівської міськради.
Перш ніж зносити пам"ятники обов"язково потрібно дати чітку правову оцінку діяльности КПРС, КПУ на теренах сучаної України, а тоді, виходячи з цієї оцінки, або зносити пам"ятники, як символи злочинного режиму, або ж залишати їх, як пам"ятку про героїчні здобутки Краснай Армії.

За приклад можна взяти Німеччину, де ідеологія та символіка(!!!) NSDAP офіційно вважаються злочинними та забороненими.

Знаєте, що буде, якщо вийду на вулицю в футболці зі свастикою? Правильно, мене затримає перший же поліцист.

... а в той час в Україні в харківській області встановили новий пам"ятник... Леніну.

Мораль: Без єдиної офіційної остаточної правової оцінки історичних подій годі говорити про знесення пам"ятників чи перейменування вулиць. Такі дії будуть непослідовними.

KabMiner
29.05.2007, 11:35
тільки розповідають людям казки, що їх немає

Це правда. Зараз гроші є, особливо, якщо порівняти з тим, що було в 90-х - початку 2000-х, то грошей достатньо. Питання в іншому: чи настільки потрібен цей демонтаж і чи становлять ці памятники якусь загрозу місту, щоб їх демонтувати? І памятник на Стрийській, і меморіал на Пасічній, як на мою думку, достатньо нормально виглядають і не займають якогось центрального місця в місті. А що стосується різного роду розтиражованих ленінів в дворах кожного заводу - однозначно зносити, як будівельний хлам.

пупер
29.05.2007, 15:54
Це правда. Зараз гроші є, особливо, якщо порівняти з тим, що було в 90-х - початку 2000-х, то грошей достатньо. Питання в іншому: чи настільки потрібен цей демонтаж і чи становлять ці памятники якусь загрозу місту, щоб їх демонтувати? І памятник на Стрийській, і меморіал на Пасічній, як на мою думку, достатньо нормально виглядають і не займають якогось центрального місця в місті. А що стосується різного роду розтиражованих ленінів в дворах кожного заводу - однозначно зносити, як будівельний хлам.

шкода, що ви не у львові....
я нічого проти не маю, щодо меморіалу на пасічній...
але "коміки" роблять з меморіалу, а особливо з пам’ятника на стрийській — ідола...
меморіал треба лишити, але заборонити там збиратися "комікам", а пам’ятник на стрийській змінити на пам’ятник усім жертвам другої світової...

Boris_Kiev
29.05.2007, 16:04
Пам"ятники загиблим можна лишити.
А пам"ятники "вождям" та катам (різні там Косіори- Мануїльські - "чекісти") повинні бути знесені принародно. З висвітленням в ЗМІ, реквіємом по закатованим ними.

Аналогічно повинно порушити питання про перейменування населених пунктів, які носять імена катів. Почати з Дніпродзержинська.

ДНЕПРОДЗЕРЖИНСК (до 1936 Каменское), город (с 1926) в Украине, Днепропетровская обл., порт на р. Днепр. Железнодорожная станция. 284,4 тыс. жителей (1991).
Индустриальный институт. Музей истории города. Известен с 1750. Назван по имени Ф. Э. Дзержинского.

--------------------------------------------------------------------------------
ДНЕПРОПЕТРОВСК: (до 1796 и в 1802-1926 Екатеринослав, в 1796-1802 Новороссийск), город в Украине, центр Днепропетровской обл., порт на р. Днепр. Железнодорожный узел. 1189 тыс. жителей (1991).

veug
10.08.2007, 13:17
Пам'ятники необхідно лишити. Це ж наша історія. Це не чужі люди проливали кров.
Наприклад, Меморіал на стрийській - це ж звичайним солдатам пам'ятник, які захищали свою землю від фашистів.

Або Пагорб Слави. Та лишіть його в спокої. Це місце де ветерани можуть згадати про жах війни, про загиблих друзів, рідних.

Поки ще є живі наші ветерани, низький їм уклін. І, навіть, вести розмови про знищення пам'ятників захисникам - аморально.

Але пам'ятники теж різні: треба розрізняти пам'ятники звичайним людям, і "вождям".

veug
10.08.2007, 13:39
Аналогічно повинно порушити питання про перейменування населених пунктів, які носять імена катів. Почати з Дніпродзержинська.

Цікава у Вас пропозиція... :)
а що пропонуєте по цьому питанню: перейменування вулиць:
вул.мира - вул.С.Бандери
вул. О.Пушкіна - вул.ген.Чупринки
вул. Лермонтова - вул.Дж.Дудаєва
вул. 700-річчя Львова - проспект В.Чорновола

вам не здається, що з цим також поспішили? Що ці перейменування у м.Львові були "дивними".

Також, окрім моральних аспектів, бажано ще враховувати історичні та матеріальні, як це не дивно,... пояснюю, що всі люди, що проживали на цих вулицях ще й повинні поміняти всі документи (паспорта, свідоцтва власності... а фірмам - ще більше)...

dArt
10.08.2007, 13:56
Особенно Лермонтова в Дудаева.

nachtigal
10.08.2007, 22:02
Напевно пам,ятники треба не нищити,а д1йсно звести в одне м1сце,та зробити музей д1нозавр1в/або людожер1в\.По друге,не зрозум1ло над нацизмом суд був,а над коммун1змом н1.
Тепер про пам1ятники.К1лька рок1в тому був про1здом на стац11 в славному м1ст1 Козятин1.Оце прогрес.Перед вокзалом сто1ть хто?В1рно-дедушка Лен1н.В середин1 вокзала,знаходяться ще два пам,ятники Лен1ну.Ось вона народна любов.

veug
11.08.2007, 09:08
Напевно пам,ятники треба не нищити,а д1йсно звести в одне м1сце,та зробити музей д1нозавр1в/або людожер1в\.По друге,не зрозум1ло над нацизмом суд був,а над коммун1змом н1.

цікаво, чи буду в світі колись суд над рагулізмом???
Шановний бачу є необхіднфсть повторити: необхідно розрізняти пам'ятники вождям і пам'ятники народу.
Не можна робити узагальнення: пам'ятник Радянського періоду...

Завтра, раптом, влада знову зміниться і що: знову знімай пам'ятники?
Що важливіших справ нема, ніж воювати з пам'ятниками та нашою львівською історією?

nachtigal
11.08.2007, 15:39
Шановний бачу є необхіднфсть повторити: необхідно розрізняти пам'ятники вождям і пам'ятники народу.

Що важливіших справ нема, ніж воювати з пам'ятниками та нашою львівською історією?

пупер
11.08.2007, 15:49

шановний, хочете зміни влади?...
знову комунізм?..
не дочекаєтеся...

читайте уважніше написане...
якщо є пам’ятник людям — це пам’ятник людям, а не комуністичній партії чи ссср....
якщо коміки та соціалісти збираються на стрийській, це означає, що цей монумент давно перестав бути просто воїнам, які боролися з нацистами...
до речі, ви читали, що написано на ньому?...
переможцям над фашизмом...
не над нацизмом, а над фашизмом...

як відомо таке тавро комуністичні виродки поставили і українцям (оун-упа та ін), які боролися за нашу державу, в якій і ви теж живете...

nachtigal
11.08.2007, 15:53

Розмова йдеть про те шо робити з пам,ятниками.А як1 пам,ятники зоставити,а як1 перенести в 1нше м1сце,це нехай м1ська влада 1 вир1шуе.
Кажете влада знову може зм1нитися?То ч1пляйте вже сьгодн1 червоного банта,д1ставайти схованого парт1йного б1лета 1 вперед - будувати пам,ятник Лен1ну.Фотограф1в т1льки посуньти ближче до оперного.Як я вас розум1ю.:radist: :radist: :radist:

veug
13.08.2007, 11:16
шановний, хочете зміни влади?...
знову комунізм?..
Я хочу будь-який устрій держави, де існують і виконуються закони. Де кожна людина має право висловлювати свою думку. Де виховання не дозволяє людині ображати інших.

якщо коміки та соціалісти збираються на стрийській, це означає, що цей монумент давно перестав бути просто воїнам, які боролися з нацистами...
Якщо ви не розділяєте їх погляди, я гадаю, це не дає вам ніякого права ставитися до них зверхньо. Вони вважают, що так краще, ви вважаєте, що інакше.
Крім того не бачу нічого поганого, що
коміки та соціалісти збираються на стрийській
Хто вам заважає там збиратися? Чи ви вважаєте, що збиратися більше трьох не можна?
Я вважаю, що це якраз і є демократія. Вони збираються там, святкують свої свята, інші збираються під пам'ятником Шевченкові.
Кожному своє місце. Головне не заважати одне одному.
Ми ж Львів'яни. Ми маємо бути толерантними.

таке тавро комуністичні виродки поставили і українцям
отут ви повністю перегибаєте планку. По-перше, йде пряма образа. В мене обидва діда воювали в рядах Радянської Армії, вони обидва також захищали Україна від Німецьких загарбників, від фашистів. Тому попрошу Вас, вибачитися за свої слова на форумі.

veug
13.08.2007, 11:22
Розмова йдеть про те шо робити з пам,ятниками.А як1 пам,ятники зоставити,а як1 перенести в 1нше м1сце,це нехай м1ська влада 1 вир1шуе.
Я кажу, що по-перше, пам'ятники необхідно лишити всі - це ж наша пам'ять.
Окрім того - Львів себе намагається позицінувати як туристичне місто. Та чим більше пам'ятників архітектури, пам'ятників різного періоду - тим більше туристів сюди приїдуть подивитися.

Кажете влада знову може зм1нитися?То ч1пляйте вже сьгодн1 червоного банта,д1ставайти схованого парт1йного б1лета 1 вперед - будувати пам,ятник Лен1ну
З цим дякую...:) будувати пам'ятники так і вступати в будь-яку партію бажання не маю. Нема в мене партійної дисципліни:shy:

afterstep
13.08.2007, 11:38
Я кажу, що по-перше, пам'ятники необхідно лишити всі - це ж наша пам'ять.
угу... навіть одоробла - теж слід залишити...
бо людська пам'ять аж надто швидко стирається - і тоді знову "історія повторюється".
Тут не стільки для туристів - для себе.
Знести пам'ятник чи зруйнувати завод - багато розуму не потрібно...
--
А от пам'ятник рагулізму - отой слід дійсно встановити...

Оля
13.08.2007, 11:51
Люди, я своїм очам не повірила!:no: Від самого славного міста Києва аж до самого Миргорода, де ми тільки проїжджали машиною (а це 300 км) у всіх містах, містечках і селах - всюди ще "месія комунізму" стоїть. Таваріщ Лєнін! Де вже, правда, коло нього запущено, а де ще і квітки ставлять...:scare: Мені ж просто цікаво - ну невже ж люди ще надіються, що СРСР відновиться? Чи таки справді такі віддані?
А про назви вулиць я й мовчу... Всі радянські лишилися. Що це? Пофігізм, чи просто все одно, що Богові свічку, що чортові кочергу?:cowboy:

Danilo
13.08.2007, 11:53
Таке... А я гадав що вони вже як раз стоять з часів СРСР, та ми тут доречи про них весь час і говоримо, зносити чи не зносити, нє?:D

afterstep
13.08.2007, 12:00
А я гадав що вони вже як раз стоять з часів СРСР
тоді їх слід доповнити.... "здобутками новітньої доби"....
тобто зараз, у цьому дописі - я маю на увазі лише Львів - думаю, тут подібний пам'ятник був би ну дуже доречний!
--
з точністю до "прошу пана Івана Геля" і повним "переліком здобутків" - що розікрали, що зруйнували... Як з непересічного промислового центру руїну зробили... Про львівське село - взагалі мовчу ;)

Danilo
13.08.2007, 12:01
Чи таки справді такі віддані?
Здається іноді, що люди звикаючи до тих лєнінов як до старих меблів, не переймаються. До того ж у нашої нації такий характер - не руйнівний, це ж не москалі.:) Ось вони і стоять досі, напевно шкода руйнувати, це ж праця скульпторів, врешті. Вистачає занепаду і без цього, подивіться навкруг, всюди руїни підприємств сільського господарства. Добре вже те що молодята до тих пам'ятників не ходять на "обов'язкове возложєніє".:)

levandivka
13.08.2007, 12:03
навіть одоробла - теж слід залишити...
Я в Пєтрозаводську надибав ТАКе чудо соцреалізму:
http://photofile.ru/photo/levandivka/2975441/large/60787902.jpg (http://photofile.ru/photo/levandivka/2975441/60787902.jpg)
Подобається? :)

afterstep
13.08.2007, 12:05
Я в Пєтрозаводську надибав ТАКе чудо соцреалізму:
а наш пам'ятник Чорноволу - кращий?

Оля
13.08.2007, 12:10
Здається іноді, що люди звикаючи до тих лєнінов як до старих меблів, не переймаються. До того ж у нашої нації такий характер - не руйнівний, це ж не москалі.:) Ось вони і стоять досі, напевно шкода руйнувати, це ж праця скульпторів, врешті. Добре вже те що молодята до них не ходять на "обов'язкове возложєніє".:)

Може й не руйнівний, але ж міста в більшості ( не на основних магістралях ) без каналізаційних люків стоять. Ті самі, що їх познімали, покрали вночі ноги ламають, попадаючи в ями, де ті люки стояли. А тут такі скарби стоять! Дуже часто з бронзи, чи з інших цінних металів і ніхто не краде, на диво!:no:

levandivka
13.08.2007, 12:11
там же:
http://photofile.ru/photo/levandivka/2975441/large/60790450.jpg (http://photofile.ru/photo/levandivka/2975441/60790450.jpg)

Danilo
13.08.2007, 12:32
А тут такі скарби стоять! Дуже часто з бронзи, чи з інших цінних металів і ніхто не краде,
Про люки вже мова була, нещодавно Олю. То москалі.:) Вони ті люки, ліквидні - купляють господарі барів, ресторанів, дач, тощо. А на цей товар з бронзи, немає попиту.:) До того ж за таке правопорушення багато дають, більше ніж за люки, напевно, та й роботи багато.:) От коли хтось замовляє, як у Харкові, тоді будь ласка, і навіть вночі робити будуть, і техніку знайдуть.:)

"прошу пана Івана Геля"
"Прошу пана" це назва твору? Посилання якщо можете, якщо є.

afterstep
13.08.2007, 13:40
"Прошу пана" це назва твору? Посилання якщо можете, якщо є.
та вже послали! то "перше демократичне скликання" так в Ратуші у нас знанням мови козиряло...
До вашого Києва не багато з них добралося, а на нині з тих динозаврів - хіба, певно, Горинь з Хмарою залишилися...
--
А тоді - то була фест атракція! Село - гуло! В той час, як в Києві символом гетьманської влади був Масол, увитий Плющом - то в нас тоді був зліва - Котик, справа - песик (Шпіцер), посередині - Чорний віл, а над тим всім - велика чорна Хмара...
І засідання тоті демократичні транслювали... Як вони тоді легко вирішували глобальні геополітичні проблеми! І тільки вчилися красти...
--
Той самий Іван Гель таку слічну 4-поверхову стодолу на Мучній відбабахав! Таке одоробло осоружне!

veug
13.08.2007, 13:58
Знести пам'ятник чи зруйнувати завод - багато розуму не потрібно...
--

Повністю згідний

Danilo
13.08.2007, 14:01
Той самий Іван Гель таку слічну 4-поверхову стодолу на Мучній відбабахав! Таке одоробло осоружне!
Дійсно?:no:
А у ЛГ про нього така схвальна стаття...:beee:
Про справжнього Героя України (http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2007/07/17/24846/)

Усі свої гонорари та журналістські виплати передав на реставрацію старовинної церкви в рідному селі. Адже життя, навіть зі стражданнями, – це мить. Душа ж – вічна.

пупер
13.08.2007, 14:44
Я хочу будь-який устрій держави, де існують і виконуються закони. Де кожна людина має право висловлювати свою думку. Де виховання не дозволяє людині ображати інших.
на комунізм не схоже, то чому ви його захищаєте?..
чи просто не усвідомлюєте що це за явище?...
так я поясню: людиноненависницьке вчення, де людина “частіца”, але не особа....

Якщо ви не розділяєте їх погляди, я гадаю, це не дає вам ніякого права ставитися до них зверхньо. Вони вважают, що так краще, ви вважаєте, що інакше.

що означає “ніхто не дав права”?....
я і права не маю захищати своє життя?...
коли комуністи приходять до влади — люди вмирають від їх рук тисячами, або МІЛЬЙОНАМИ.....
тому не вчіть мене, і не розказуйте про мої права...
до цих виродків треба ставитися так, як вони хочуть, і як вони ставляться до всіх інших...

Хто вам заважає там збиратися? Чи ви вважаєте, що збиратися більше трьох не можна?
Я вважаю, що це якраз і є демократія. Вони збираються там, святкують свої свята, інші збираються під пам'ятником Шевченкові.
Кожному своє місце. Головне не заважати одне одному.
Ми ж Львів'яни. Ми маємо бути толерантними.

гітлер до влади прийшов демократичним шляхом, і це одна з вад демократії...
хочете бути толерантним — будьте ним, а я не буду...
завдячуючи бездіяльності с*аної украйоньської інтеллігечії мільйоно українців ВМЕРЛО від рук комуністів, бо, ку*вині діти, були толерантними...

отут ви повністю перегибаєте планку. По-перше, йде пряма образа. В мене обидва діда воювали в рядах Радянської Армії, вони обидва також захищали Україна від Німецьких загарбників, від фашистів. Тому попрошу Вас, вибачитися за свої слова на форумі.
навіть не збираюся!..
у мене бабця і дідо воювали проти нацистів в лавах саме червоної армії....
тому я усвідомлюю різницю між радянськимми вояками і вояками українськими....
а різниця суттєва: в червоній армії воювали за ссср і сталіна, а оун-упа саме за україну...

Danilo
13.08.2007, 14:51
Пан Пупер. Ваш останній допис - кращій допис сьогоднішнього дня! ИМХО

пупер
13.08.2007, 15:01
Пан Пупер. Ваш останній допис - кращій допис сьогоднішнього дня! ИМХО
дякую....
я просто висловлюю свою думку.... :o

veug
13.08.2007, 15:19
у мене бабця і дідо воювали проти нацистів в лавах саме червоної армії....

Тобто, як я розумію, Вам соромно за діда з бабою і ви вважаєте, що вони помилилися і не там воювали?
Що вони мали піти з ОУН-УПА?????

Чи теперь пам'ятники, такі як монумент на Стрийській, потрібно знести?
Хоча він возвеличує і ваших рідних, що боролися?

пупер
13.08.2007, 15:26
Тобто, як я розумію, Вам соромно за діда з бабою і ви вважаєте, що вони помилилися і не там воювали?
Що вони мали піти з ОУН-УПА?????

Чи теперь пам'ятники, такі як монумент на Стрийській, потрібно знести?
Хоча він возвеличує і ваших рідних, що боролися?

де ви бачили, що я написав, що мені соромно?..

монумент возвеличує комуністів, які там збираються, а не тих, хто боровся за україну...

пупер
13.08.2007, 15:28
чому я маю соромитися своїх предків?....
не розумію вашої логіки....
в чакістах не служили, військових злочинів не чинили, вижили і повернулися додому з нагородами....
воювали проти нацистів.....

чому маю соромитися?!..
предки були з дону, воювали за царя-батюшку, їх теж я маю соромитися?...

veug
13.08.2007, 15:34
чому я маю соромитися своїх предків?....
не розумію вашої логіки....
в чакістах не служили, військових злочинів не чинили, вижили і повернулися додому з нагородами....
воювали проти нацистів.....
чому маю соромитися?!..
предки були з дону, воювали за царя-батюшку, їх теж я маю соромитися?...

Тому що ви виступаєте за знос (демонтаж) пам'ятника на Стрийській. пам'ятника в тому числі вашим рідним. Їх перемоги.

Я ж не пропоную пам'ятник сталіну чи леніну поставити. :)
Але той монумент мені, наприклад, досить дорогий.

монумент возвеличує комуністів, які там збираються, а не тих, хто боровся за україну...
По-перше, зчого ви взяли, що монумент возвеличує комуністів? Це ви з того, що вони біля нього збираються? Цей монумент як раз і символізує борців за Україну. Там, якщо ви не бачили - Вітчизна-Мать дає синові солдату зброю, аби він її захистив.

levandivka
13.08.2007, 16:27
Вітчизна-Мать дає синові солдату
Навіяло:
-Тут живёт Йобана мать?
-Тут.
-Мужайся, мать, твоего Йобана убили...
\з чорного югославського гумору\

Читатель_Обкома
13.08.2007, 16:58
Навіяло:
-Тут живёт Йобана мать?

М...да-с... а кого-то..месячишко назад...даже и забанили..на 5 суток...за аналогичное слово..на фоточке....:cowboy:
Бывает-с..что поделаешь...:shutup:

Danilo
13.08.2007, 17:38
я нічого проти не маю, щодо меморіалу на пасічній... але "коміки" роблять з меморіалу, а особливо з пам’ятника на стрийській — ідола...
Ось і виходить, що проблема у комуністах, а не у пам'ятниках.
Треба заборонити компартію, тоді вони не зможуть збиратися. Це може виглядає спрощено, але на мою думку вирішує проблему.

afterstep
13.08.2007, 18:03
Треба заборонити компартію, тоді вони не зможуть збиратися. Це може виглядає спрощено, але на мою думку вирішує проблему.
дуже тимчасово.
але породжує цілу низку інших.
--
Ви дуже наївний, Данило... навіть газетам вірите, особливо - ЛГ.

levandivka
13.08.2007, 18:07
кого-то..месячишко назад...даже и забанили..на 5 суток...за аналогичное слово..
Подобається брехати? Чи то - необхідність (життєва)?
1.За матюки (а тут мова про ім'я) Ви отримали лише 2 бали.
2. Решту штрафних нараховано за постійні персональні образи.
3. Одне очко - за обговорення дій модератора.
4. Рецидивістам на ЛФ існують серйозні покарання. Ви вкурсі? ;)

Читатель_Обкома
15.08.2007, 11:07
Люди, я своїм очам не повірила! Від самого славного міста Києва аж до самого Миргорода, де ми тільки проїжджали машиною (а це 300 км) у всіх містах, містечках і селах - всюди ще "месія комунізму" стоїть. Таваріщ Лєнін!
"Ленин и теперь... живее..всех живых..."(с) В.В.Маяковский
( :D :D :D )

15.08.2007 01:12]
В Крыму открыли памятник Ленину

В селе Оленевка Черноморского района Крыма сегодня состоялось торжественное открытие памятника Владимиру Ленину, восстановленного после попытки его уничтожения......
http://unian.net/rus/news/news-207679.html

levandivka
15.08.2007, 11:12
Ага:
На защиту памятника встали местные коммунисты. Первый секретарь Черноморского райкома Компартии Виктор ДЕМУСЕНКО даже привязал себя к нему. В итоге коммунистам удалось отстоять памятник.<...>
Произошедшее в Оленевке - это признак возрождающихся в народных массах процессах внутреннего исторического пробуждения, стремления к восстановлению разрушенных исторических реалий, отнятого советского прошлого, отнятой Родины», - считают крымские коммунисты.

пупер
15.08.2007, 11:29
Ось і виходить, що проблема у комуністах, а не у пам'ятниках.
заборонити мало, треба до суду притягнути.....

Danilo
15.08.2007, 11:53
дуже тимчасово. але породжує цілу низку інших.
Уточніть яких на Вашу думку.

Так, може і наївний, не можу сказати що я вірю газетам на 100%. Просто попалося під руку, от і звернув увагу що статті схвальні, а дії того Івана Геля як Ви кажете не дуже.

заборонити мало, треба до суду притягнути.....:y:
Це само собою зрозуміло.

afterstep
15.08.2007, 12:35
Уточніть яких на Вашу думку.
будь-яка партія "в екзилі" отримує ореол мученика
відповідно - при якихось непопулярних кроках діючої влади - "раз заборонена - значить правду каже!" - вилазить "на поверхню".
Тобто лайно, якого не бояться - не забороняють.

Так, може і наївний, не можу сказати що я вірю газетам на 100%. Просто попалося під руку, от і звернув увагу що статті схвальні, а дії того Івана Геля як Ви кажете не дуже.
та я не заперечую - ні лінків, ні посилань на то масштабне розкрадання взірця 1991-1993 - дати не можу. Не було тоді інету :(
а от показати той хлів штириповерховий - "сімейне гніздечко", жи собі Гель, як став депутатом, змурував - можу. Сходіть, подивіться... саме тоді будувався...

Danilo
15.08.2007, 13:05
Сходіть, подивіться... саме тоді будувався... Я у Київі мешкаю, а у Львові є місця поцікавіше.:) От як би хто зняв на камеру та запостив...

afterstep
15.08.2007, 14:43
От як би хто зняв на камеру та запостив...
най минуле саме ховає своїх покійників.
їм від вкраденого щастя не було
Одному Чорноволу ніби троха більше "заканало" - так там синочок таткове ім'я остаточно спаплюжив.
--
Так що все гаразд - закінчення у цієї казочки, як і у інших депутатських байках - файне...

zpl
22.10.2007, 10:10
Чому такий акцент саме на радянському періоді? Бронза здорожчала? Знести нафік усі пам'ятки архітектури. Місця під готелі, банки та офіси не вистачає, особливо у центрі...
Такі приклади вже є. Першою новобудовою новітнього періоду мародерства став мармуровий банк-саркофаг на площі Міцкевича...
А які транспортні корки у центрі Львова!
Знести хрущівки, а гуртожитки переобладнати під офіси, готелі та борделі.
(Під борделі краще підходять пострадянські гуртожитки з одностатево-жіночим статусом, а з одностатево-чоловічим під пєдофільні для сексменьшин... Охорону на вході поставити, нехай податки збирає... Паспортів не видавати, аби по селах та закордонах не порозбіглись). А пам'яткам радянської доби та постріляним окупантам дійсно не місце біля готелів та борделів... Бо земля нині - ТОВАР!
P.S. На старих цвинтарях, особливо жидівських, добре будувати велетеньські супермаркети...http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/zomby.gifhttp://s.rimg.info/839135e6ff0eb1e60d2b443dd01ee717.gif

afterstep
22.10.2007, 18:08
звиняйте, zpl - не можу зрозуміти - ви гот? чи, не дай боже - в одному з майбутніх офіс-центрів проживаєте? - прослідковується фахове володіння ситуацією...

zpl
22.10.2007, 23:16
звиняйте, zpl - не можу зрозуміти - ви гот? чи, не дай боже - в одному з майбутніх офіс-центрів проживаєте? - прослідковується фахове володіння ситуацією...

http://s2.rimg.info/fc10a17d8f4aaefc1273ca830b10dd1c.gif

zpl
23.10.2007, 16:14
Я у Київі мешкаю, а у Львові є місця поцікавіше.:) От як би хто зняв на камеру та запостив...
Пам'ятка кріпацької ( пардон... радянської епохи ) з Нового Львова, що підлягає модернізації, готелізації та офісізації після геттоізації та виселення мешканців на 101-й кілометр ( скоріше просто на вулицю ).
http://forum.lvivport.com/attachment.php?attachmentid=738&stc=1&d=1193144409

afterstep
23.10.2007, 16:22
картинки не грузяццо!

zpl
23.10.2007, 16:29
А цей знімок зроблено у самому історичному центрі Львова, за 100 метрів від пам'ятника Шевченку. Пам'ятка епохи під назвою: Національний парк "Бомжачий супермаркет"...
http://forum.lvivport.com/attachment.php?attachmentid=739&stc=1&d=1193145910

zpl
23.10.2007, 16:38
картинки не грузяццо!

Лінк прошу погладити михою... http://s8.rimg.info/eb5b84de323d247d2e10cca4e5e1597f.gif

afterstep
23.10.2007, 17:44
Лінк прошу погладити михою...
не зрозумів - чим?
Зображення не вказано або його не існує. Якщо ж Ви переконані, що використали правильне посилання, зв"яжітьсяч з адміністрацією
чим погладити?

Додано через 1 хвилину
А цей знімок зроблено у самому історичному центрі Львова, за 100 метрів від пам'ятника Шевченку. Пам'ятка епохи під назвою: Національний парк "Бомжачий супермаркет"...
якщо точніше - на Банківській? напроти входу в банк? колишній - вихід з кінотеатру?
Це реклама банку - "ось що буває з нерадивими позичальниками, що не повертають кредити".

zpl
26.10.2007, 05:39
...якщо точніше - на Банківській? напроти входу в банк? колишній - вихід з кінотеатру?
Це реклама банку - "ось що буває з нерадивими позичальниками, що не повертають кредити".

Маю сумнів, що позичали... Бо ті, що позичили, вже давно в Штатах, Канаді, Австралії...