КПК

Показати повну версію : Глобалізація - це добре чи погано?

no_coment
11.05.2007, 09:59
Всім привіт!
Хочу почути думки "форумчан", щодо питань "глобалізації" світової економіки. "Добре" це, чи "Погано"?
З Вашого дозволу я відкриваю нову "гілку" в розділі "Економіка..."

Deus igrok
11.05.2007, 10:27
Перш ніж почати обговорення, треба навести загальні положення. І свою думку висловити. Відповіді типу "Добре", "Погано" занадто примітивні і не містять смислового навантаження.

no_coment
11.05.2007, 11:05
Перш ніж почати обговорення, треба навести загальні положення. І свою думку висловити. Відповіді типу "Добре", "Погано" занадто примітивні і не містять смислового навантаження.

Я не хочу "передруковувати" визначення самої категорії яка викладена ось тут: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D 0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

Я схилаюся до АНТИглобалізму.
Те, що сьогодні "середньостатистичний" американець вдягнений у все "китайське" на 90% складає реальну загрозу економіці "відносно слабких" країн.
Україна може "не встигнути" розвинутися до необхідного рівня економіки і дуже скоро перетворитися у "сировинний придаток" розвинутих країн, "сміттєзвалищем" радіоактивних відходів, шкідливого виробництва, тощо. Продаж(!) "бюджетоутворюючих" підприємств потужним світовим компаніям наносить непоправиму шкоду вітчизняній економіці.

Danilo
11.05.2007, 11:25
Україна може "не встигнути" розвинутися до необхідного рівня економіки і дуже скоро перетворитися у "сировинний придаток" розвинутих країн, "сміттєзвалищем" радіоактивних відходів, шкідливого виробництва, тощо.
Це Ви прямо мені нагадали те становище жахливе, яке було за СРСР.
Особливо у частині з Чорнобилем. Москалі розмістили все лайно на території України, а станцію взагалі під Київом - столицею. Котру столицею у московії ніхто не вважав.

Мих
11.05.2007, 11:43
глобалізація добра для тих, хто має вже міжнародний статус, для інших - то є зле. Маю на увазі в економіці.

KabMiner
11.05.2007, 12:04
Не знаю як для кого, а для України це однозначно зле.

Степаныч
11.05.2007, 12:33
Дивне питання. Все рівно що запитати: засуха влітку або цунами це зло чи ні? З точки зору людей - зло. Але це природнє явище. Хочемо ми того чи ні. Так і глобалізація. Світ, у т.ч. економіка, розвивається по своїм законам. Вони не можуть подобатись чи не подобатись. Вони Є. І жити потрібно враховуючи ці закони.

no_coment
11.05.2007, 12:51
Дивне питання. Все рівно що запитати: засуха влітку або цунами це зло чи ні? З точки зору людей - зло. Але це природнє явище. Хочемо ми того чи ні. Так і глобалізація. Світ, у т.ч. економіка, розвивається по своїм законам. Вони не можуть подобатись чи не подобатись. Вони Є. І жити потрібно враховуючи ці закони.

Хочу зауважити, що ті самі "закони" приймаются і враховуються відповідними органами відповідних стран. Тому від "їх" волі залежить "як скоро" ми опинемося в "цупких обіймах" світових монстрів. Бесперечно "Соросам", СБР (Світовому Банку Розвитку), тощо вігідні відповідні закони у відповідних країнах. Тоді це "Цунамі влітку" може перетворити засуху у повінь, а може навіть і у потоп.

Степаныч
11.05.2007, 12:58
Хочу зауважити, що ті самі "закони" приймаются і враховуються відповідними органами відповідних стран. Тому від "їх" волі залежить "як скоро" ми опинемося в "цупких обіймах" світових монстрів. Бесперечно "Соросам", СБР (Світовому Банку Розвитку), тощо вігідні відповідні закони у відповідних країнах. Тоді це "Цунамі влітку" може перетворити засуху у повінь, а може навіть і у потоп.
Що далі? Глобализація незворотня. Для України це недобре. Але хто буде зважати на інтереси України?

Doc.
11.05.2007, 18:00
Novus ordo Seculorum" - aбзац ... ПОВНИЙ :eek: в кiнцевому результатi .

KabMiner
14.05.2007, 10:36
Світ, у т.ч. економіка, розвивається по своїм законам. Вони не можуть подобатись чи не подобатись. Вони Є. І жити потрібно враховуючи ці закони.
Ну, не все так однозначно. Нам довго розказували, що соціалістична революція була результатом обєктивного розвитку капіталізму в Росії, і була неминучою. А зараз от виявилося, що нічого обєктивного там і близько не було, а була просто змова єврейських банкірів США, Німеччини і Великобританії захопити владу в Росії.

Оля
14.05.2007, 10:55
Глобалізація дасть початок приходу царства Антихриста... :(

New Shrek
14.05.2007, 11:14
Novus ordo Seculorum" - aбзац ... ПОВНИЙ :eek: .
*)Novus Ordo Seculorum (лат.) - Новый Вековой Порядок. Надпись на обратной стороне государственной печати США, утвержденной конгрессом США в 1782г.

no_coment
15.05.2007, 17:38
Ну, не все так однозначно. Нам довго розказували, що соціалістична революція була результатом обєктивного розвитку капіталізму в Росії, і була неминучою. А зараз от виявилося, що нічого обєктивного там і близько не було, а була просто змова єврейських банкірів США, Німеччини і Великобританії захопити владу в Росії.

Хто Вам теке розказував?

no_coment
15.05.2007, 17:53
Якщо вважати, що ціль війни - захоплення нових територій, посилення власного впливу, тощо, то глобалізаціє і є тією ж "партизанською війною".
Вільне переміщення капіталів, робочої сили та послуг фактично і є досягненням цілей більшості війн (Дуже зручно і надто приховано).
Дійсно, навіщо "вішати собі на шию" проблеми зовойованих країн якщо поступово взамін "Буратіно" та "Літа" і так всі почнуть пити "Кока-колу", власні "високі технології вмруть" поволі, закриються вітчизняні заводи (або будуть поглинуті закордонними конкурентами), "відток умів" та робочої сили прийме неконтрольований характер. Китайську за пару років у світі будуть вивчати на рівні з англійською, тощо.
Україна стане "жовтою" взамін "слов'янскої", а більшість "корінних українців" ассимилюється на територіях "до атлантичного океану" .... "красота!!!"
Комунізм в частині реалізації державності "окремої країни" у "вільному та єдиному союзі" в прорівнянні з цим "монстром"- дитяча забавка!

andi
15.05.2007, 18:48

Ага... навіть нерелігійна людина може погодитися, що за глобальною економікою йде глобальна політика, далі глобальна поліція, тобто глобальний контроль, і ось недалечко той час, коли за нас будуть вирішувати, що їсти, пити, як і де жити, далі глобальна культура (як у колонії :)) і пішло-поїхало...
Виглядає, треба повертатися до натурального господарства.
Виїхати у село, до землі привчитися, поки не відібрали чи не викупили,
та й працювати в поті чола на свій хліб. А чого буде бракувати - обміняти на продукти, чи домашні вироби.
Ех, тягне до простоти, до природи, до землі...

alia
15.05.2007, 19:18
Не варто боятись. глобалізація неминуча але вона ж сама викликає протидію.таку собі “індивідуалізацію” :)
Більшої цінності набуває те що має своє особливе(індивідуальне)обличчя. Не даремно країни, де вже давно все “глобалізувалось” все одно не є однаковими , вони попри все зберігають свій характер , стиль життя, те дрібне та непомітне , що якраз і протистоїть великому конвеєру ,штамповці. Не думаю ,що є люди яким приємно бути мікроскопічною часткою не зрозумілого великого організму.
Нам потрібне своє, знайоме ,легко впізнаване середовище.свій дім,не такий як у всіх.
Усі ж прагнуть відрізнятись. навіть фарбуючи волосся в колір який пофарбована кожна друга жінка ти віриш ,що будеш особливою! Насправді ми і є дуже різними. А подібними людей робить мова ,якою
Вони спілкуються, традиції в яких вони виховувались. Як не банально, але це історія, культура, наші спогади,враження.те що ти хочеш зберегти.
думаю, що проблемою ,для України може стати
усвідомлення своєї неподібності як найбільшою цінності...
...ще багато хотілось би написати, але буду бігти до дому, може завтра комусь буде цікава ця тема :)

Samojlovu4
15.05.2007, 19:31
То все євреї... Вони світом керують... :(

New Shrek
15.05.2007, 22:12
То все євреї... Вони світом керують... :(
http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=8269

Deus igrok
15.05.2007, 23:26
Глобалізація - це добре чи погано?
- це закономірно. Потужні організація об'єднуються у великі корпорації.

пупер
16.05.2007, 02:58
тоді це означає, що свідки праві...
бо глобалізація почалася відтоді, відколи у всьому світі почали носити джинси та їсти "бігмаки".... :p

пупер
16.05.2007, 02:59
*)Novus Ordo Seculorum (лат.) - Новый Вековой Порядок. Надпись на обратной стороне государственной печати США, утвержденной конгрессом США в 1782г.
нормальний масонський девіз.... ;)

пупер
16.05.2007, 03:00
хочеться нам чи ні, але це неминуче....

no_coment
16.05.2007, 10:51
Не варто боятись. глобалізація неминуча але вона ж сама викликає протидію.таку собі “індивідуалізацію” :)
Більшої цінності набуває те що має своє особливе(індивідуальне)обличчя. Не даремно країни, де вже давно все “глобалізувалось” все одно не є однаковими , вони попри все зберігають свій характер , стиль життя, те дрібне та непомітне , що якраз і протистоїть великому конвеєру ,штамповці. Не думаю ,що є люди яким приємно бути мікроскопічною часткою не зрозумілого великого організму.
Нам потрібне своє, знайоме ,легко впізнаване середовище.свій дім,не такий як у всіх.
Усі ж прагнуть відрізнятись. навіть фарбуючи волосся в колір який пофарбована кожна друга жінка ти віриш ,що будеш особливою! Насправді ми і є дуже різними. А подібними людей робить мова ,якою
Вони спілкуються, традиції в яких вони виховувались. Як не банально, але це історія, культура, наші спогади,враження.те що ти хочеш зберегти.
думаю, що проблемою ,для України може стати
усвідомлення своєї неподібності як найбільшою цінності...
...ще багато хотілось би написати, але буду бігти до дому, може завтра комусь буде цікава ця тема :)

Незгоден!

no_coment
16.05.2007, 10:56
Незгоден! "
"Масову культуру" на новому етапі підсилили "загальні стандарти" в економіці, фінансах, тощо.
Наприклад.
Критерії оцінки "зірковості" отелей, ще 5-7 років тому назад значно відрізнялися в залежності від країни. Відтепер всі країни прагнуть притримуватися "певних стандартів";
Стандарти контроля якості (ISO) вимагають від виробників застосування певний стандартів управління виробництвом (прощавайте бабусині руки);
Той самий "МАКДОНАЛДС" "відзеркалює" себе по всьому світові не переймаючись "місцевими" особливостями приготування їжі (в особистому житті більшість з нас вже переходить на харчування "з пакетиків" із супермаркетів.)
Мода, музика, мистецтво, тощо, все - однаково "тисне" на людей різних віросповідань та поглядів у всьому "прогресивному" світі не зважаючи на "місцевий колорит" (у Франції, наприклад, мусульманкам не дозволяється знаходитися в державних закладах в "атрибутах віри" (бо Франція - світська країна)).

За пару десятків років всі ми перетворимся в рафінованих "громадян світу", першими зникнуть особливості "малих народів", що будуть розмиті зовні "загальноєвропейськими стандартами". Англіською (мовою) або "есперанто" буде спілківатися 90% всього населення світу, тощо. І це - тільки початок. :(

І все це Ви називаєте "збереженням" особистості та виключності народів?

KabMiner
16.05.2007, 14:11
Допис від KabMiner
...Нам довго розказували, що соціалістична революція була результатом обєктивного розвитку капіталізму в Росії, і була неминучою. ...
Хто Вам теке розказував?
В школі, а потім у ВУЗі. Крім того, радянські ЗМІ постійно просвіщали.

Виїхати у село, до землі привчитися, поки не відібрали чи не викупили,
та й працювати в поті чола на свій хліб. А чого буде бракувати - обміняти на продукти, чи домашні вироби.
Ех, тягне до простоти, до природи, до землі...
Мда, жаль що цього не можна реалізувати. Праця на землі без сучасних засобів виробництва є неприбутковою та й неможливою. А якщо зайнятися фермерством, то так чи інакше потрапляєш в с/г-ринок, а там зараз вже глобалізація :(
хочеться нам чи ні, але це неминуче.
Проблема не в тому, що це неминуче, а в тому, що глобалізація відбувається в неприродний спосіб, а саме з непотрібним прискоренням, яке шкідливе для країн, що тільки попадають в сферу впливу глобальної економіки і культури, оскільки просто знищує економіку і культуру цих країн.
Глобалізація- це так само як секс: природно, але тільки починаючи з певного віку. А та глобалізація яка зараз навязується великою 7-кою всім іншим країнам більше нагадує згвалтування дітей.:eek:

andi
16.05.2007, 14:18
...
Глобалізація- це так само як секс: природно, але тільки починаючи з певного віку. А та глобалізація яка зараз навязується великою 7-кою всім іншим країнам більше нагадує згвалтування дітей.:eek:

мда, досить влучне порівняння!

alia
16.05.2007, 15:05
може спробуємо подорослішати? Українці ,ви готові усвідомити свою “ українськість”? Де хто так, але скільки тих , що зі соромом готові це приховувати. ми тішемось коли українців визнають в світі ,коли вдається нашим співвітчизникам краще за інших заспівати, швидше проплисти ,вище підстрибнути . А ще багато українців є висококультурними, інтелігентними, грають музику не гіршу за інших, пишуть чудові книжки, малюють. Але це скорше “попре все” ,а не “тому що”. все тримається на особистостях, на тих хто своїм талантом, своєю важкою особистою працею піднесли себе на високий рівень.
Ви боїтесь англійської мови ? що? Знищить українську?! Та ми самі її знищуємо!
Більше прози : ви мабуть знаєте що в Україні послуги дорожчі ніж в західних країнах, а якість набагато гірша. навіть без порівнянь , якість просто погана. Ми часто переплачуємо за все. Вас не дратує низькопробна реклама довкола, програми для придурків на телебаченні,багато, багато іншого? Хто може це змінити? Високі стандарти не така вже і погана річ. Як нам себе виховувати? Зрозуміло ,що погане є не лише в Україні, але чи є в Україні щось інше? Є ,але мало, дуже мало. а знайти його тяжко ( хоча у Львові, мабуть легше, ніж де індеJ )
Які заводи-фабрики будуть закриватись? В Україні взагалі щось виробляється? Хіба продукти, та чи українці власники тих підприємств?
Я завжди намагаюсь купувати українське, погане, але наше. Так не має бути! Я живу тут, мені це подобається(також “попре все”) і не думаю, не відчуваю, що зможу жити в іншій країні. але впевнена, що зміни повинні відбуватись ,що ми самі мусимо подбати про себе, та не боятись, що нас хтось знищить, а просто навчитись бути сильними.
Якщо наші стандарти добрі в сенсі такі ,що нас влаштовують, то давайте їх відстоювати !

no_coment
16.05.2007, 17:02
може спробуємо подорослішати? Українці ,ви готові усвідомити свою “ українськість”? Де хто так, але скільки тих , що зі соромом готові це приховувати. ми тішемось коли українців визнають в світі ,коли вдається нашим співвітчизникам краще за інших заспівати, швидше проплисти ,вище підстрибнути . А ще багато українців є висококультурними, інтелігентними, грають музику не гіршу за інших, пишуть чудові книжки, малюють. Але це скорше “попре все” ,а не “тому що”. все тримається на особистостях, на тих хто своїм талантом, своєю важкою особистою працею піднесли себе на високий рівень.Ви боїтесь англійської мови ? що? Знищить українську?! Та ми самі її знищуємо!
Більше прози : ви мабуть знаєте що в Україні послуги дорожчі ніж в західних країнах, а якість набагато гірша. навіть без порівнянь , якість просто погана. Ми часто переплачуємо за все. Вас не дратує низькопробна реклама довкола, програми для придурків на телебаченні,багато, багато іншого? Хто може це змінити? Високі стандарти не така вже і погана річ. Як нам себе виховувати? Зрозуміло ,що погане є не лише в Україні, але чи є в Україні щось інше? Є ,але мало, дуже мало. а знайти його тяжко ( хоча у Львові, мабуть легше, ніж де індеJ )
Які заводи-фабрики будуть закриватись? В Україні взагалі щось виробляється? Хіба продукти, та чи українці власники тих підприємств?
Я завжди намагаюсь купувати українське, погане, але наше. Так не має бути! Я живу тут, мені це подобається(також “попре все”) і не думаю, не відчуваю, що зможу жити в іншій країні. але впевнена, що зміни повинні відбуватись ,що ми самі мусимо подбати про себе, та не боятись, що нас хтось знищить, а просто навчитись бути сильними.
Якщо наші стандарти добрі в сенсі такі ,що нас влаштовують, то давайте їх відстоювати !

Любимо ж ми всі валити все на купу.. і мухи.. і котлети...
Інтелігентність. На мою думку це "зараза" переноситься тільки з кров'ю батьків, має виключну спадкоємність і виховується поколіннями. Ніякого прямого відношення до проблем глобалізації вона немає (якщо не враховувати справжнє розуміння високоосвідчених людей всіх тих проблем, що несе та сама "екстренна глобалізація" для власної країни).
Особистість. Певно - це дуже цінна річ. Але... якщо Ви "українська" особистість в копрорації "Майкрософт" (або "Шелл", тощо) навряд чи Вам дозволять створити особливо сприятливі умови для "історичної батьківщини". Ви, насамперед, "гвинтик" великої корпорації;
Мова. В Радянському Союзі російська мова отримала 100% розповсюдження з метою тотальної комунікації більш ніж 150 національностей тієї країни. Про наслідки такої русифікації багато сперичаються й до нині. В "світі без границь" комунікативна функція не зникає, а навпаки підсилюється. Талановиті українці в Італії, Португалії, Испанії, США, тощо певна річ вивчають мову відповідних країн (а не навпаки). Сьогодні щирі "канадейськи", "американські" та інш. українці українською мовою володіють з певним "акцентом". Тому і говорити ми будемо на тій мові на якій говорять "сильні цього світу";
Якість послуг та товарів. На якість товарів та послуг впливають умови чесної конкуренції, політика держави в сфері малого та середнього бізнесу. Перші "євроремонти" наші будівельники вчилися робити "за кордоном", але тепер наші домівки нічим не поступаються закордонним аналогам, а в порівнянні з американськими "фанерними" будівлями наши, цегляні - просто зроблені "на віки". Згідно статистичних даних споживання громадянами українських продовольчих товарів складає більше ніж 75% від всіх продуктів. Не повірю, що Ваша родина виключно п'є "американське" молоко і сметану, їсть "канадську" ковбасу та м'ясо та хлібо-булочні вироби, тощо. Безперечно, що "бананів" в нас немає, але це те, що в нас виробити неможливо (або собі дорожче);
Мусимо подбати про себе. Так. Саме так шановна! Великим світовим корпораціям "по цимбалам" Ваша думка про власну державу, бо вони чітко усвідомлюють, що "мещяне" розуміють мову цифр тому і завалюють "недорозвинуті" країни шкідливим виробництвом, ширпотребом, тощо. Використовують ці країни як ринок дешевої робочої сили. Спробуйте знайти в Німеччині хоча б одного "корінного" німця заправщика на АЗС або покоївку в готелі? Стартові умови "рівноправних відношень" України та США чи Німеччини доволі різняться. Про яку чесність змагань може йтися взагалі якщо у Вас на старті Мерседес, а в мене Таврія?

P.S. Все розраховано власне не на інтелігенцію, а скорше "навпаки" на тих кому все одно чи "колбаса" чи "ковбаса" - якби вона тільки була! Це - звичайнісенька безкровна війна одних країн проти інших. Війна на чужій території.

zet
16.05.2007, 19:28
Глобализация - это просто неизбежность....

Оля
16.05.2007, 23:41

..... для того, щоб виповнилося Писання. :(

Читатель_Обкома
17.05.2007, 09:27
Между прочим...любые межгосударственные обьединение...в том числе и НАТО..ето одна из составляющих глобализациии...;)

no_coment
17.05.2007, 13:42

Тоді навіщо нам була потрібна ця незалежність?

Невстранец
17.05.2007, 13:58
Тоді навіщо нам була потрібна ця незалежність?

А Зет надеется, что Россию в "глобализацию" не возьмут :)

KabMiner
17.05.2007, 14:32
...Стартові умови "рівноправних відношень" України та США чи Німеччини доволі різняться. Про яку чесність змагань може йтися взагалі якщо у Вас на старті Мерседес, а в мене Таврія?

P.S. Все розраховано власне не на інтелігенцію, а скорше "навпаки" на тих кому все одно чи "колбаса" чи "ковбаса" - якби вона тільки була! Це - звичайнісенька безкровна війна одних країн проти інших. Війна на чужій території.

Саме так. Трахнуть, як дітей (пробачте дівчата за грубість)

Так, війна. І треба воювати.

zet
17.05.2007, 14:49
А Зет надеется, что Россию в "глобализацию" не возьмут
Нет, уверена просто в том, что Россия себе слепит индивидуальную глобализацию. Снова попытается идти по своему особому пути... Той же дорогой, но двигаясь спиной вперед...

Невстранец
17.05.2007, 15:23
Нет, уверена просто в том, что Россия себе слепит индивидуальную глобализацию. Снова попытается идти по своему особому пути... Той же дорогой, но двигаясь спиной вперед...

:) "индивидуальную глобализацию" = империю? Фи... :(

Если Вы хотели сказать, что Россия будет требовать себе место в Совете Директоров копорации "глобализация", и что место это придётся завоёвывать с труднопредсказуемым исходом, и что спокойнее разумному выйти из "кооператива" с ней, наняться в бОльшую корпорацию (пока назовём её Транснациональной) чернорабочим, и получая стабильную зарплату, ждать с нетерпением, когда разорятся прежние товарищи по кооперативу, и откровенно желать им этого, вспоминая "несправедливости" реальные и мифические... А если тем удастся... Нет, даже и думать об этом смерти подобно... Надо поймать директора корпорации за полу пиджака в коридоре, и наговорить всякого, и попытаться убедить, иначе...

Так, это не "особый" путь. Нормальный (в смысле - типичный). По нему идёт не только Украина.

zet
17.05.2007, 15:39
Я несколько другое имела ввиду, Невстранец... :)
Начнете "глобализироваться" с Китаем и мусульманским миром, пытаясь там занять лидирующее положение.... Не думаю, что так уж хорошо...

alia
17.05.2007, 15:54
Россия себе слепит индивидуальную глобализацию.
Ми ще пам’ятаємо союз. там щось подібне до глобалізації відбувалось.але більш агресивно. І якщо однаковість може бути наслідком глобалізації то для советської системи це було метою. доречі багато малих народів було знищено.це сумно,але чинити опір можуть лише свідомі та сміливі. Опір системі багатьом коштував життя. Можливо найстрашніші зазіхання на нашу унікальність ми вже пережили?
А що? Ви не бачите різниці Італія чи Франція? Чи може шотландці,ірландці,британці – однакові? (Шотландія, починає активніше думати про незалежність.)

Невстранец
17.05.2007, 16:12
"Допис від Невстранец
Россия себе слепит индивидуальную глобализацию."

Ми ще пам’ятаємо союз. там щось подібне до глобалізації відбувалось.але більш агресивно. І якщо однаковість може бути наслідком глобалізації то для советської системи це було метою. доречі багато малих народів було знищено.це сумно,але чинити опір можуть лише свідомі та сміливі. Опір системі багатьом коштував життя. Можливо найстрашніші зазіхання на нашу унікальність ми вже пережили?
А що? Ви не бачите різниці Італія чи Франція? Чи може шотландці,ірландці,британці – однакові? (Шотландія, починає активніше думати про незалежність.)

Вы к кому обращаетесь, уважаемый софорумник, и с какой целью приписываете мне цитаты Зет?

Невстранец
17.05.2007, 16:17
Я несколько другое имела ввиду, Невстранец... :)
Начнете "глобализироваться" с Китаем и мусульманским миром, пытаясь там занять лидирующее положение.... Не думаю, что так уж хорошо...

Вполне возможно, если иного пути не будет. Как тактический (не факт, что очень краткосрочный) ход. Говорить же о возможности выбора Россией такого стратегического пути - смешно. Что бы Европа ни думала о России, но в цивилизационном пространстве сама Россия себя идентифицирует однозначно проевропейски.

"Глобализации" с Китаем у отдельно взятой России быть не может, даже понарошку :) Союз с ним в попытке отпора агрессивной глобализации - поглощению - вполне.

alia
17.05.2007, 16:24
перепрошую. ніякої таємної мети.лише процитувала вашу цитату,а не автора слів.надалі буду уважнішою:)

no_coment
17.05.2007, 16:26
Говорить же о возможности выбора Россией такого стратегического пути - смешно. Что бы Европа ни думала о России, но в цивилизационном пространстве сама Россия себя идентифицирует однозначно проевропейски.

"Глобализации" с Китаем быть не может, даже понарошку :) Союз с ним в попытке отпора агрессивной глобализации - поглощению - вполне.[/QUOTE]

Россия самодостаточная страна. У нее есть все (вся таблица Менделеева, "леса", "горы", плодоносные земли, и т.п.). "Активно влиять" на нее возможно едва ли (и то, если она того сама захочет).
Тоже касается и Китая с Индией. Представьте себе, что внутренний рынок рабочей силы Китая составляет 1,5 млрд. человек в то время как ВСЯ(!) Европпа не дотягивает до 0,5. В такой ситуации Китай сам кого захочет того и "проглотит".

Danilo
17.05.2007, 16:38
Можливо найстрашніші зазіхання на нашу унікальність ми вже пережили?
Можливо, але навіщо ж нам ТАКі запитання у майбутнє для дітей лишати? В НАТО, не зволікаючи! Що б там не патякали читатєлі_Обкома! Можна подумати що вони пропонують більш прийнятну альтернативу.:)
Все в світі відносно. Може для якоїсь біль розвинутої єкономики це має якісь певні недоліки, я не є фахівцем.
На даному етапі така глобалізація - це безперечно благо для України, а далі, треба дожити ще...

Danilo
17.05.2007, 16:47
Говорить же о возможности выбора Россией такого стратегического пути - смешно.

Та який там у Московії "путь"? :D Та ще доріжка, казала Боннер. Той ПУТІН її заведе.:) Шкода лише співвітчизників які мешкають на її території. Візьмуть, не візьмуть до "глобалізації". Вже зараз Європа не хоче продовжувати (на таких умовах як хоче Росія) договір про економічне співробітництво, 10-річний строк якого в грудні скінчується.

Невстранец
17.05.2007, 16:48
Россия самодостаточная страна. У нее есть все (вся таблица Менделеева, "леса", "горы", плодоносные земли, и т.п.). "Активно влиять" на нее возможно едва ли (и то, если она того сама захочет).

Итак?

Danilo
17.05.2007, 16:53
Росія вже певною мірою глобалізована. Ось наприклад як би в опитуванні було запитання: "Добре це чи ні, те що у російському Кеніксберзі збирають автомобілі марки BMW, а у Запоріжжі "Ланос"-КАЛос:)?"

zet
17.05.2007, 17:51
Вы к кому обращаетесь, уважаемый софорумник, и с какой целью приписываете мне цитаты Зет?
Ну дайте ж хоть рядом с вами, Невстранец, постоять... :) :)

Невстранец
17.05.2007, 18:00
Ну дайте ж хоть рядом с вами, Невстранец, постоять... :) :)

Пожалуйста, сочту за честь, извольте на передний план-с :)

А Вам зачем? Вы ж другим путём собрались! Фотография на память? :D

zet
17.05.2007, 18:07
А Вам зачем? Вы ж другим путём собрались! Фотография на память?
Собираться можно куда угодно, да вот куда дотопаешь - это уже 2-й вопрос... Может и мы не дотопаем в свою мечту и вы, Россия, во главе мусульманского мира не пристроитесь, т.к. сорвется все... Можем мы хоть помечтать рядом... :)

Невстранец
17.05.2007, 18:13
Собираться можно куда угодно, да вот куда дотопаешь - это уже 2-й вопрос... Может и мы не дотопаем в свою мечту и вы, Россия, во главе мусульманского мира не пристроитесь, т.к. сорвется все... Можем мы хоть помечтать рядом... :)

Нет, неможна. Как я могу мечтать рядом с человеком, уверенным в том, что я мечтаю встать во главе мусульманского мира? Это ж о чём он сам тогда мечтает? :eek: :D :D

zet
17.05.2007, 18:24
Это ж о чём он сам тогда мечтает?
о ЕС, естественно о чем же еще... :)

Невстранец
17.05.2007, 18:31
о ЕС, естественно о чем же еще... :)

Расскажите, Зет, как это будет? Что видится Вам в прекрасной дымке далёкого европейского будущего Украины? :)

zet
17.05.2007, 18:51
Расскажите, Зет, как это будет? Что видится Вам в прекрасной дымке далёкого европейского будущего Украины?
Слишком густая та дымка, кроме тумана ничегошеньки не видать. Синева мешает... :)

no_coment
17.05.2007, 19:22
Росія вже певною мірою глобалізована. Ось наприклад як би в опитуванні було запитання: "Добре це чи ні, те що у російському Кеніксберзі збирають автомобілі марки BMW, а у Запоріжжі "Ланос"-КАЛос:)?"

Так, безперечно.
1. Для анклаву "Калініград" це найкращий вибір, щодо ефективного використання людських ресурсів (погано, що в нас власного автовиробництва практично лишилося "О") та й російському автопрому це явно нешкодить.
2. "Ланосів" (Корейських) в нас вже нема (Лишився єдиний "відстойний дідуган" з мелітопольським двигуном). Натомість є "Шкоди","Опелі", "ВАЗи", "ГАЗелі", "Івеко", тощо та їх "похідні" з нашими доробленими кузовами. (Відчизняному автомобілебудуванню - ALLES!).

Росія.
Не забувайте про "Росал", "ЛукОил", "Газпром", тощо, які мають "до холери" власності по всьому світові ("заводи-параходи") в тому числі і в США, а ось про українські закордонні придбання мені мало, що відомо! Так, що Росія активно прагне долучитися до процесів "ПОглобатизації" інших країн.