КПК

Показати повну версію : Дядечко Фройд

Liliyah Romanova
10.05.2007, 22:20
Не так давно зацікавилася двома постатями. Ще на так багато про них знаю, тому хотілося би саме таким чином трохи більше про них взнати. Цікаво би було почитати ваші улюблені цитати, цікаві факти із життя.

Перша особа, то Лютер.
Друга - Зиґмунд Фройд.
Я колись Фройда вважала і генієм, і просто хворим дядьком, котрий мав якісь проблеми із жінками, тому понаписував купу визначень, які не тримаються купи. Потім вирішила переглянути свій поспішний висновок (маленька ще була), почала цікавитися біографією.

Я так гілку жартівливо назвала, але хотілося би теж і серйозно про нього поговорити. Про цікаві факти із біографії, цитати його праць і т.п. Сподіваюся, не я одна цими двома особистостями цікавлюся.

Мені цікаві саме факти. Можна і про міфи поговорити. А їх точно більше ніж фактів. ;)

Мих
10.05.2007, 22:27
Я колись Фройда вважала і генієм, і просто хворим дядьком, котрий мав якісь проблеми із жінками
У Росії був такий А С Пушкін, який часто ходив налівак, а потім все це описував у віршиках. Я чув, що став поетом, а потім затрелили на дуелі за таке розпусне життя.

Deus igrok
10.05.2007, 22:34
У Росії був такий А С Пушкін, який часто ходив налівак, а потім все це описував у віршиках. Я чув, що став поетом, а потім затрелили на дуелі за таке розпусне життя.
=))))))))))))))))))))))))) 5+

Будем піднімати тему лібідо ? =)

New Shrek
10.05.2007, 22:40
нє, краще лібідо підняти!

Liliyah Romanova
11.05.2007, 01:17
А ви чули, що Фройд відмовився від сексуального життя, бо боявся мати забагато дітей?
Ще одне, не знаю наскільки правдиве, що Фройд ніколи не мав стосунків з іншою жінкою, окрім своєї. І зі своєю майбутньою дружиною до одруження мав дуже платонічні та романтичні стосунки, що випливає із їхньої переписки.
Єдиною його пристрастю було куріння. Це його і вбило.

Думаю, ви Фройда із Леопольдом фон Захер-Мазохом переплутали. ;)

Мих
11.05.2007, 09:56
Думаю, ви Фройда із Леопольдом фон Захер-Мазохом переплутали.

Чесно кажучи, я ніколи не захоплююся якимись постатями. Для мене нема супер-пупер ;) авторитетів. А про цього львівянина чув-чув. :D

Liliyah Romanova
11.05.2007, 18:19
У мене є знайомий канадець. Він - греко-католик (або як тут кажуть, український католик). Українських коренів не має. Батьки - англікани. Він щовечора читає біографії визначних людей. Читає біографії різних видатних богословів, просто святих.
Я недавно думала про те, що до святих власне і не треба молитися, треба знати їх життя, як вони жили. Вони є для християн прикладом того, як звичайні люди живуть у своїй вірі. Біографії теж багато дають для розвитку. Ну, але я ніколи не вміла обмежуватися лише до богослов'я чи філософії. Тому мене різні біографії цікавлять.

Щоправда, багатьом людям біографії навпаки, заважають. Мені особисто ні. Мені не заважає, наприклад, що Шевченко був алкоголіком. Із таким життям, як у нього, із тим всім, що йому довелося пережити...

Біографія Фройда допомогла мені зрозуміти його ідей, звідки вони бралися, як виникали. Фройд був дуже сильною людиною. Він не просто винайшов психоаналіз, він ще й застосував його щодо себе, що взагалі унікально, бо нікому більше таке не вдавалось. Він сам себе вилікував від фобії, яку мав.

Doc.
11.05.2007, 19:11
"В той момент, коли людина починає задумуватися над змiстом та життєвими цiнностями, можна пoчинати вважати її хворою." :cool:
Фройд.

Ольга
11.05.2007, 20:13
застосовують де тільки можна і не можна...
Отношение же к суржику на Украине вполне фрейдистское: он повсюду, но все делают вид, что его нет. (http://www.ogoniok.com/4993/28/)

пупер
21.05.2007, 05:19
Чесно кажучи, я ніколи не захоплююся якимись постатями. Для мене нема супер-пупер ;) авторитетів. А про цього львівянина чув-чув. :D
про якого львів’янина ви чули-чули?..

пупер
21.05.2007, 05:22
У мене є знайомий канадець...
взагалі нічого нового жигмунд не придумав...
його думки почерпнуті з кабали...
а кабала — з життя...
юдеї вміють спостерігати за світом і робити висновки...

Liliyah Romanova
21.05.2007, 07:54
Гм, у його біографії трохи інакше про це говориться. Були впливи просто його попередників та сучасників. Він багато на кого теж впливав. Він хотів досягнути слави, це було його найбільше бажання. Тому хапався за кожне, що було біля нього нове. Методи він випрацював свої.

Мих
21.05.2007, 09:54
про якого львів’янина ви чули-чули?..

Леополд фон Захер-Мазох.

andi
21.05.2007, 13:39
А часом не Фройд сказав:
немає психічно здорових людей, є необстежені!
:) :)
Не читав про Фройда, хіба чув про його спроби пояснення сновидінь, тлумачення образів, які людина бачить у сні, і на основі тих пояснень робив висновки про всякі фобії, спрямованості людини...
одним словом, це і є психоаналіз :)

Мих
21.05.2007, 13:42
немає психічно здорових людей, є необстежені!

Це і Степанич знає, нє?

пупер
21.05.2007, 15:35
Леополд фон Захер-Мазох.
а що ви чули?...
може те, що писав українською чи те, що прізвище стало називним?.. ;)

Степаныч
21.05.2007, 15:53
Це і Степанич знає, нє?
:D Нє!

Мих
22.05.2007, 11:55
а що ви чули?...
може те, що писав українською чи те, що прізвище стало називним?..

Львівянин.

Melody
22.07.2007, 20:50
Цікава тема. І як я її раніше не побачила?

При слові "Фройд" мені передусім згадується вимоглива викладачка психології, яка нас змушувала конспектувати його праці. Тепер я їй за це вдячна :)

Фройд - безперечно, дуже цікавий вчений. В мене десь були нотатки з його праць, як знайду свої улюблені - то щось тут запощу. З ним можна погоджуватися або заперечувати, але свій слід у психології (та й не тільки) він залишив. На жаль, для більшості він асоціюється тільки з вченням про лібідо, тому Фройда завжди тулять до сексу - де тільки можна і не можна. А в нього ще стільки цікавих праць.

Для мене свого часу було відкриттям, що батьки Фройда походять з України. Батько, здається, з Тисмениці, а мама - з Бродів.

New Shrek
22.07.2007, 20:53
ТисмениціІвано -Франківської

New Shrek
22.07.2007, 20:56
фантастика
Фрейд, Зигмунд
Семья Зигмунда Фрейда

Зигмунд Фрейд родился в семье Якоба Фрейда и Амалии Натансон. Якоб Фрейд родился в 1815 году в городе Тисмениця Ивано-Франковской области, в Галиции, и провел там первые 25 лет своей жизни. Там же он впервые женился и дал жизнь двум старшим братьям Зигмунда Фрейда - Эммануэлю и Филиппу. Амалия Натансон также родилась на Украине, в городе Броды, на Львовщине, но выросла в Одессе.
http://mtswikipedia.ru/index.php?area=viewPage&id=57318&section=%D0%A1%D0%B5%D0%BC%D1%8C%D1%8F+%D0%97%D0%B 8%D0%B3%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B4%D0%B0+%D0%A4%D1%80 %D0%B5%D0%B9%D0%B4%D0%B0&fromPage=57318

New Shrek
22.07.2007, 20:59
Львівянин. а виявилось з Брод

пупер
22.07.2007, 21:02
а виявилось з Брод
та ні, пан мих більше знає про захер-мазоха.....
та й цей теж був не зовсім львів’янин..... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif

Melody
23.07.2007, 00:52
Ось тут цікавий матеріал про Фройда.

http://www.day.kiev.ua/165428/