Показати повну версію : Чи варто переїжджати з Києва у Львів?
Tarasshum
07.05.2007, 13:24
Я киянин, але люблю Львів настільки, що здатен пожертвувати усіма вигодами Києва і переїхати у Львів. Цікавить мене чи можна прожити у Львові на 200 доларів знімаючи кімнату і чи варто жертвувати кращою роботою заради краси і спокою Львова і заради того щоб постійно чути українську культуру?
New Shrek
07.05.2007, 13:32
чи можна прожити у Львові на 200 доларів знімаючи кімнатуЯкщо все остальне є ,то прожити можна,а якщо ще спеціальність нормальна то жити можна "припєваючі"
KabMiner
07.05.2007, 14:17
Мене від поверенння до Львова утримує тільки одне - немає грошей. Я не зможу заробляти у Львові стільки скільки в Києві, а запасів фінансового жиру не маю.
В усіх інших відношеннях Львів однозначно кращий Києва.:)
Абсолютно вірно
заробляти у Львові стільки скільки в Києві
у Львові мало можливостей і рівень зарплат низький
але і в Києві багато мистецьких подій україномовних про які львівяни лише мріють!
afterstep
07.05.2007, 14:28
сумнівно - надто велика різниця між Києвом та Львовом. Але якщо спокій аж так критичний, і дійсно хороша професія - то вперед ;)
--
орієнтовно -
- зняти квартиру - від 150$
- проживання самостійно - від 100$ (самому готувати)
починаючи з 400$ щомісячного доходу на одного - ніяких особливих проблем виникати не повинно
- зняти квартиру - від 150$
- проживання самостійно - від 100$ (самому готувати)
починаючи з 400$ щомісячного доходу на одного - ніяких особливих проблем виникати не повинно
напочатку можна знімати "кут" за 100-200 гривень...
роботу знайти важко, але можна...
afterstep
07.05.2007, 16:54
можна. А можна - і кімнату в гуртожитку. Але таки краще - постаратися надибати спершу стабільний дохід, потім - затишну хату (на Личаківській, особливо по ліву сторону, троха вгору ;)) - і вже тоді остаточно перебиратися ;)
можна. А можна - і кімнату в гуртожитку. Але таки краще - постаратися надибати спершу стабільний дохід, потім - затишну хату (на Личаківській, особливо по ліву сторону, троха вгору ;)) - і вже тоді остаточно перебиратися ;)
біля скульптурної фабрики?.. ;)
afterstep
07.05.2007, 17:33
можна ;) а можна в затишних садочках коло ... забув як той завод? "Професорська колонія" - вам то щось говорить?
Liliyah Romanova
07.05.2007, 18:45
А не "мікроприлад" часом? У мене там тато працював.
можна ;) а можна в затишних садочках коло ... забув як той завод? "Професорська колонія" - вам то щось говорить?
говорить дуже багато... :)
все дитинство там...
KabMiner
08.05.2007, 14:16
///у Львові мало можливостей і рівень зарплат низький
але і в Києві багато мистецьких подій україномовних про які львівяни лише мріють!
Ага, але відвідати їх - то не вистачає часу, то нема грошей, то просто не знаєш про них.:(
У Львові моє життя було більш духовно багатшим.:(
afterstep
08.05.2007, 14:20
все дитинство там...
а я туда час від часу заїздив - коли колєга туди переїхав ;) на роверах - коло личаківського цвинтару, мимо танку - і туди... Але і Погулянка далеко не гірша ;) якщо точніше - від Зірки і до гастроному - після гастроному вважався район Дністровської ;) тобто те, що зара Дністерською називають ;)
а я туда час від часу заїздив - коли колєга туди переїхав ;) на роверах - коло личаківського цвинтару, мимо танку - і туди... Але і Погулянка далеко не гірша ;) якщо точніше - від Зірки і до гастроному - після гастроному вважався район Дністровської ;) тобто те, що зара Дністерською називають ;)
на танк не залазили?....
я любив на нього лазити, у середину...
ще на пам’ятник гловацькому — з іншого боку личаківської....
на "стєкляшку" лазили, виносили звідти недороблені, або з браком скляні вироби...
пс. у личаківському парку горішками білочок не годували?... ;)
afterstep
09.05.2007, 12:47
на "стєкляшку" лазили, виносили звідти недороблені, або з браком скляні вироби...
по склотрубку - основна "зброя" для стрільби цоколями - на Іскру каталися ;)
Ну, а в часи мандрів по Личакову/Кайзервальду я вже покинув цікавитися танками/білочками - якось більше дівчата подобалися ;) саме той вік - 12+ - коли весь світ здається простим і зрозумілим ;)
New Shrek
09.05.2007, 13:07
так там десь поряд "Молдвинпром"чи я помиляюсь?
afterstep
09.05.2007, 13:32
десь поряд "Молдвинпром"
на Погулянці ніби не молдвинпром був - той був на Рогачці. Але то несуттєво.... Саме там - і коли була практика на комунмаші - то перше, чому навчали практикантів на мех.дільниці - правильній дорозі до заводу, протоколу обміну і шляхам відходу в разі небажаних зустрічей ;)
--
І хоч в ті часи можна було й кулаками при небажаних зустрічах помахати - але попереджувалося: ти не один, тебе очікує спрагла дільниця...
по склотрубку - основна "зброя" для стрільби цоколями - на Іскру каталися ;)
Ну, а в часи мандрів по Личакову/Кайзервальду я вже покинув цікавитися танками/білочками - якось більше дівчата подобалися ;) саме той вік - 12+ - коли весь світ здається простим і зрозумілим ;)
ми за трубками ходили на кайзервальд — там була свалка , можна було найти і метрові і двометрові...
Tarasshum
10.05.2007, 19:09
Панове! Був я вчора у Львові. Дивився на місто. Із того, що не сподобалось те, що занадто часто чуєш російську мову і те, що місто значно бідніше за Київ, хоч має величезний потенціал як я думаю. А сподобалось те, що місто дуже красиве, як в казці і те що дуже спокійне. Але все ж сумніваюсь що там можна нормальну роботу знайти, а без неї не можу жити.
Але з іншої сторони якщо ніхто працювати у Львові не буде то він так і залишиться бідним. І думаю не можна перетворюватись на споживачів які тільки дбають про підвищення зарплатні, так не ми творимо обставини, а обставини нас.
в києві менше російською розмовляють?... ;)
львів — це приклад мирного співіснування різних культур, різних мов...
я запрошую в гості всіх, хто вірить у "бєндєравцаф", у те, що тут "дискримінують" росіян тощо...
пан тarasshum, зверніться українською до будь-якого львів’янини і він вам відповість українською (95%)... :)
а у вас?.. ;)
Полковник
10.05.2007, 22:43
Панове! Був я вчора у Львові. Дивився на місто. Із того, що не сподобалось те, що занадто часто чуєш російську мову
Ты город смотрел или москалей выискивал?:cool:
Tarasshum
11.05.2007, 12:11
Так я і не кажу, що Киїїв краще. У Києві доводиться часто спілкуватись російською. Але навіть при тому, що у Львові чути російську він залишається одним з найкращих міст України
Я киянин, але люблю Львів настільки, що здатен пожертвувати усіма вигодами Києва і переїхати у Львів. Цікавить мене чи можна прожити у Львові на 200 доларів знімаючи кімнату і чи варто жертвувати кращою роботою заради краси і спокою Львова і заради того щоб постійно чути українську культуру?
Любить ближних лучше издалека!
Так, кажется, говорят в народе! Поэтому лучше живи в Киеве, изредка приезжай на выходные во Львов, где смело можно пообщаться на украинском языке "галлицкого разлива", полюбоваться архитектурой зданий (наслоение разных культур и времен) и выпить вкусный кофе в "кав'ярнях".
Жизнь во Львове очень подорожала!!!
Tarasshum
14.05.2007, 13:27
Так це якраз та ситуація, коли серце каже одне, а розум інше. Але я послухаюсь розуму, щодо Києва в мене багато планів, тут є стабільний дохід, переспектива і багато цікавої роботи. Так що залишусь в Києві поки.
no_coment
18.05.2007, 18:49
Панове! Був я вчора у Львові. Дивився на місто. Із того, що не сподобалось те, що занадто часто чуєш російську мову і те, що місто значно бідніше за Київ, хоч має величезний потенціал як я думаю. А сподобалось те, що місто дуже красиве, як в казці і те що дуже спокійне. Але все ж сумніваюсь що там можна нормальну роботу знайти, а без неї не можу жити.
Але з іншої сторони якщо ніхто працювати у Львові не буде то він так і залишиться бідним. І думаю не можна перетворюватись на споживачів які тільки дбають про підвищення зарплатні, так не ми творимо обставини, а обставини нас.
1). А з чого Ви взяли, що Львів - бідніший за Київ?
2). Чому Ви важаєте, що у Львові "ніхто не працює"?
3). Особисто мені краще, щоб перехожий спілкувався на зрозумілій мені мові (тому, як на мене, нехай буде російська ніж китайська). Російськомовних у Львові достатньо, але українську тут поважають явно більше ніж у Київі. Тай і українську "львівський суржик" нагадує більше ніж "київська балаканина" (Жартую).
можна я відповім?...
бо відтік грошей особисто я зауважив ще сім років тому — коли занепав клуб "сафарі", в який у свій час було важко потрапити, а кілька років тому він став місцем збору "карманів" та повій....
це тому, що люди, які там залишали гроші — переїхали до києва...
Tarasshum
19.05.2007, 11:10
1) тому що рівень середньої зарплати у Львові значно менший ніж у Києві
2) я вважаю що у Львові ніхто не хоче працювати, а ліпше в Києві (більшість думок цієї теми, адже ніхто не сказав, що краще переїзджати)
3) чому в Україні спілкується населення мовою іншої держави, тим паче колишніх окупантів? - ось питання.
Але я хотів би наголосити на духовному аспекті цієї проблеми, адже кожна людина має відповдати на питання хто вона така. Так от у мене відповідь ніяк не вяжется з тим що я проживу тут решту свого життя. Для Киян головне щоб їх ніхто не чіпав, а це просте боягузтво і я таким бути не хочу. Але з іншої сторони досі боюсь втратити все, що тут здобув і їхати туди. Отут і лежить дилема - я не знаю чи варто.
New Shrek
19.05.2007, 15:24
И хочется ,и колется ... и мамка не велит!
1) тому що рівень середньої зарплати у Львові значно менший ніж у Києві
2) я вважаю що у Львові ніхто не хоче працювати, а ліпше в Києві (більшість думок цієї теми, адже ніхто не сказав, що краще переїзджати)
3) чому в Україні спілкується населення мовою іншої держави, тим паче колишніх окупантів? - ось питання.
Але я хотів би наголосити на духовному аспекті цієї проблеми, адже кожна людина має відповдати на питання хто вона така. Так от у мене відповідь ніяк не вяжется з тим що я проживу тут решту свого життя. Для Киян головне щоб їх ніхто не чіпав, а це просте боягузтво і я таким бути не хочу. Але з іншої сторони досі боюсь втратити все, що тут здобув і їхати туди. Отут і лежить дилема - я не знаю чи варто.
1. не можу погодитися.... саме середня — нічим не відрізняється...
2. не зрозумів.... як це "не хоче працювати ніхто"?..
3. тому що це мова імперії, яка розпалася... і це аксіома...
Liliyah Romanova
19.05.2007, 18:43
я вважаю що у Львові ніхто не хоче працювати, а ліпше в Києві (більшість думок цієї теми, адже ніхто не сказав, що краще переїзджати)
А ви спитайте, хто би зі Львова до Києва переїхав. ;)
Ніхто не сказав, бо то справа обережності, от скаже "переїжджайте", а потім вам не сподобається, пошкодуєте, що переїхали. Хто би хотів крайнім чи винним бути? Ніхто. :D
Tarasshum
25.05.2007, 12:56
От я впевнений, що якби вистачило духу отут все залишити і переїхати то я би про це ніколи не жалкував. Зрештою найголовніше, що дає радість життя - це свобода, свої принципи. Мабуть це справа простого страху, який майже не можливо подолати
Tarasshum
25.05.2007, 13:03
Але коли така справа як переїзд у Львів стає реальністю то дивишся на неї зовсім по іншому ніж якби це було просто мрією. Більше звертаєш увагу на банальні матеріальні речі, а не на життєві принципи, симпатії чи антипатії.
Якщо на перепоні стали банальні матеріальні речі - тоді з початку мабуть їв вирішити, а тоді вже планувати переїзд до Львова. Іншими словами побудувати матеріальний фундамент у Львові, знайшовши на наших теренах вигідну роботу, а далі - гойра! :)
KabMiner
25.05.2007, 13:51
Ну, загалом правильно. Має бути хоча б одна матеріальна підстава: або хороша робота, або якщо є гроші, то купити житло. Має бути матеріальний якір.
afterstep
25.05.2007, 15:21
Якщо на перепоні стали банальні матеріальні речі - тоді з початку мабуть...
слід для себе вирішити, що первинне - духовне чи матеріальне. І не вкидувати "затравку" "душа хоче, та гаманець не пускає".
Тобто якщо матеріальне первинне - то що в Києві, що у Львові - хай хоч і в Америці - воно буде первинне. А душі у цьому випадку завше можна сказати - звиняй - бабло скінчилося. Сиди та не цвірінькай.
--
І нічого тут товариству абстракціями голову морочити. Ну, а як душі до Львова припече - то на вихідні можна душу туди скатати. Воно і дешево, і всі київські гроші при тобі залишаться. Львів завше радий туристам ;)
no_coment
25.05.2007, 16:11
От я впевнений, що якби вистачило духу отут все залишити і переїхати то я би про це ніколи не жалкував. Зрештою найголовніше, що дає радість життя - це свобода, свої принципи. Мабуть це справа простого страху, який майже не можливо подолати
Свобода - це осознана необхідність;
Принцип - другий маніпул когорти;
Страх - неприємне відчуття ризику або небезпеки вне залежності від того, чи існує вона насправді. Страх це почуття виключної відрази до будь-якого стану або об'єкту. Страх - це емоція!
Треба б Вам опріділитися!
P.S. Не можливо бути трохи вагітним!
Але коли така справа як переїзд у Львів стає реальністю то дивишся на неї зовсім по іншому ніж якби це було просто мрією. Більше звертаєш увагу на банальні матеріальні речі, а не на життєві принципи, симпатії чи антипатії.
вам подобається відпочивати у львові, але чи сподобається жити? банальні матеріальні речі у львові також будуть звертати на себе увагу,та мабуть і тут не все відповідатеме вашим життєвим принципам та симпатіям.але якщо ви впевнені ,що львів саме то місто в якому ви хочете жити,спробуйте!відкінте ілюзії та спробуйте!(а як інакше довідатись про смак?)
Tarasshum
25.05.2007, 22:30
Панове, дякую вам за участь.
Таке питання думаю не може зараз вирішитись. Хай пройде час, побачу, але у Львів їздити буду.
можна я відповім?...
бо відтік грошей особисто я зауважив ще сім років тому — коли занепав клуб "сафарі", в який у свій час було важко потрапити, а кілька років тому він став місцем збору "карманів" та повій....
це тому, що люди, які там залишали гроші — переїхали до києва...
Ойой. чи не занадто Львів порівнювати з нічним клубом) Сподіваюсь місто його переживе.:) Сафарі то проект який не розвивався. Конкуренти потіснили, - почали з"являтися більші і цікавіші площадки, зрештою хороших місць загалом стало більше.
Сафарі треба модерновий ремонт, нову концепцію (ідею, родзинку) і гучний її піар. А от з містом не все так просто...
Ойой. чи не занадто Львів порівнювати з нічним клубом) Сподіваюсь місто його переживе.:) Сафарі то проект який не розвивався. Конкуренти потіснили, - почали з"являтися більші і цікавіші площадки, зрештою хороших місць загалом стало більше.
Сафарі треба модерновий ремонт, нову концепцію (ідею, родзинку) і гучний її піар. А от з містом не все так просто...
місць стало більше через кілька років, коли до львова теж почали приїздити люди з грошима...
тобто ті люди, які заробляли гроші поза україною...
а перші львівські багатіїї — давно в києві...
пс. що стосується нічних клубів....
це нормальний процес — коли один клуб занепадає, а новий стає популярним...
новий теж занепаде...
мова про те, що після того, як занепав "сафарі" — новий не з’явився одразу, а тільки за кілька років....
Цікава тема ! Як раніше не помітив..
Колись ( в тому віці, про котрий afterstep пише " 12+ - коли весь світ здається простим і зрозумілим " ), переїхав зі Львова до Києва. І життя здавалося повним відкритих дверей і можливостей, що їх необхідно терміново реалізувати. Через декілька років перебрався до Москви - все "реалізовував", "реалізовував". А коли років через десять мене занесло до Києва - рвав на собі волосся, чого ж мене понесло в "белокаменную", який Київ казковий ! Аще ще через десять років, коли став частіше бувати в Києві, мій захват почав спадати. І зараз вимушений писати : http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=87564&postcount=455 . І такі ось почуття , незважаючи на те, що прожив у Києві найщасливіші роки свого життя....
А от Львів залишається тим самими Львовом, котрим був і 30, і 20, і 10 років тому . І якщо повертатись, то для мене питання - "куди ?" не стоїть :)
no_coment
19.06.2007, 09:29
[QUOTE=Vlodek;88628]Цікава тема ! Як раніше не помітив..
Колись ( в тому віці, про котрий afterstep пише " 12+ - коли весь світ здається простим і зрозумілим " ), переїхав зі Львова до Києва. І життя здавалося повним відкритих дверей і можливостей, що їх необхідно терміново реалізувати. Через декілька років перебрався до Москви - все "реалізовував", "реалізовував". А коли років через десять мене занесло до Києва - рвав на собі волосся, чого ж мене понесло в "белокаменную", який Київ казковий ! Аще ще через десять років, коли став частіше бувати в Києві, мій захват почав спадати. І зараз вимушений писати : http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=87564&postcount=455 . І такі ось почуття , незважаючи на те, що прожив у Києві найщасливіші роки свого життя....
А от Львів залишається тим самими.
Я народився у ... Узбекістані.. Мій тато з Чернігова, мама - з Кривого Рогу. У Львові я живу з 1985 року (з тимчасовим "віїздом" за його межі на 3 роки на Камчатку). Зараз (по-роботі) часто маю нагоду їздити до Київа, Донецька, Дніпропетровська, Запоріжжя, Одеси, тощо...
Безперечно, Львів, за рівнем і темпами економічного розвитку, поступається цим містам, але він ЗМІНЮЄТЬСЯ, і змінюється НА КРАЩЕ! :moskali:
no_coment
19.06.2007, 09:37
місць стало більше через кілька років, коли до львова теж почали приїздити люди з грошима...
тобто ті люди, які заробляли гроші поза україною...
пс. що стосується нічних клубів....
це нормальний процес — коли один клуб занепадає, а новий стає популярним...
новий теж занепаде...
мова про те, що після того, як занепав "сафарі" — новий не з’явився одразу, а тільки за кілька років....
Ви знаєте, ось тут я з Вами НЕможу погодитися! На мою думку, щодо "дозвілля" у Львові є певні проблеми! НЕ вміємо ми так відпочивати як це роблять в Київі, в Одесі чі Харкові! Ця індрустрія в нас в цілому - НЕдорозвинута!
P.S. (рос.) "Спрос рождает предложение!"
Зараз (по-роботі) часто маю нагоду їздити до Київа, Донецька, Дніпропетровська, Запоріжжя, Одеси, тощо... Безперечно, Львів, за рівнем і темпами економічного розвитку, поступається цим містам, але він ЗМІНЮЄТЬСЯ, і змінюється накраще!
Жив багато років у Києві бував у Донецьку, Краматорську і на все життя зрозумів шо там жити не можливо, а можливо жити в містах зах. укр. там є все, шо треба для якісного існування.
Boris_Kiev
19.06.2007, 10:17
Колись на цьому форумі був пан з Дрогобича. Щось він попросив знайти для нього - і зник на півдня. Здивувався, що я швидко знайшов, виклав на хостинг, написав йому...
Сказав так: "У нас ритм життя неквапливий. Сієста..."
"У нас ритм життя неквапливий. Сієста..."
Вам можливо властиві якісь, ізотеричні заклинання, бо шось реально врубаюсь тілько у день скла.
afterstep
19.06.2007, 10:24
Сказав так: "У нас ритм життя неквапливий. Сієста..."
підтверджую - це дійсно так...
це чудове спокійне містечно, з якого тікає молодь - там нічого робити... Якщо б педуніверситет троха прикрутив гайки - то могло б вийти чарівне академмістечко ;)
це чудове спокійне містечно, з якого тікає молодь - там нічого робити...
Піднімати економіку міста...
Boris_Kiev
19.06.2007, 10:55
Вам можливо властиві якісь, ізотеричні заклинання, бо шось реально врубаюсь тілько у день скла.Це ж не я сказав, а пан з Дрогобича. Ритм ЙОГО життя - неквапливий.
Це ж не я сказав, а пан з Дрогобича. Ритм ЙОГО життя - неквапливий.
А чого спішити 50 гр у день можна заробити у Дрогобичі? можна то чого нервуватись, недоїдати, пертися десь у міста де все велике, не зрозуміле, трохе неправильне...
afterstep
19.06.2007, 11:21
Піднімати економіку міста...
та вже підняли... до недосяжних висот руйнації... як зрозуміли, що щось не те - то поїхали економіку Львова налаштовувати: в сподіванні, що справжній талант завжди собі тепле місце знайде... І таки знайшов!
--
даю приклад (щоб не бути головслівним) - цитата з якогось політичного обговорення, датована 5 січня 2005 року - джерело уваги не варте, а от думка цікава...
Стосовно Михайла Сендака--то це справді трохи кумедний, ковбойського штибу діяч із специфічною говіркою, яка легко видає колишнього керівника Дрогобицького АТП--проте це надзвичайно чесна і порядна людина. Тиск (моральний, психологічний, політичний), якого Сендак зазнавав останні півтора року в якості голови фактично блокованої СДПУ(о) обласної ради, тяжко порівняти із випробуваннями, на які можна зважитися заради кар’єри чи грошей.
та вже підняли... до недосяжних висот руйнації... як зрозуміли, що щось не те - то поїхали Десь я чув шо у Дрогобичі існує якась група людей які не знайшли собі раду у життя..., вони як вандали чинять не подобства над домовинами старих жидівсько - польських кладовищах, те є свідченням того шо
Стосовно Михайла Сендака--то це справді трохи кумедний, ковбойського штибу діяч із специфічною говіркою, яка легко видає колишнього керівника Дрогобицького АТП--проте це надзвичайно чесна і порядна людина. Тиск (моральний, психологічний, політичний), якого Сендак зазнавав останні півтора року в якості голови фактично блокованої СДПУ(о) обласної ради, тяжко порівняти із випробуваннями, на які можна зважитися заради кар’єри чи грошей.
Шо діюча рагульня повиїхала за межи містечка...
no_coment
19.06.2007, 11:53
Пропоную започаткувати гілку "Чи варто переїзджати у Дрогобич?"
P.S. (рос.) "..И тут Остапа понесло...... в..... Большие Васюки!""
Пропоную започаткувати гілку "Чи варто переїзджати у Дрогобич?"
Гадаю шо гілка заглохне на третім ході...
Ви знаєте, ось тут я з Вами НЕможу погодитися! На мою думку, щодо "дозвілля" у Львові є певні проблеми! НЕ вміємо ми так відпочивати як це роблять в Київі, в Одесі чі Харкові! Ця індрустрія в нас в цілому - НЕдорозвинута!
попит породжує пропозицію?..
так, саме який ві львові попит — така і пропозиція... :)
я не хочу, щоб зникли львівські кав’ярні і з’явилося п’ять десятків “санремо”, бо це буде вже не львів!...
мало схожі постійні відвідувачі різних "санрем" на львів’ян, скоріше на космополітів...
зникли львівські кав’ярні
кнайпи то добре, аби було за шо, не люблю піци довбані усі чернауци засшали тими ... ітялійськими склепами.
ну, саме макдональдси і піцерії не змінять менталітет львів’ян....
а клубний стиль.....
всілякі “драблденси”....
no_coment
19.06.2007, 13:40
попит породжує пропозицію?..
так, саме який ві львові попит — така і пропозиція... :)
я не хочу, щоб зникли львівські кав’ярні і з’явилося п’ять десятків “санремо”, бо це буде вже не львів!...
мало схожі постійні відвідувачі різних "санрем" на львів’ян, скоріше на космополітів...
А Ви - праві!
Власне колорит "львівської кави" існує саме у Львові.
Перші роки незалежності натуральної меленої кави ("по-львівськи") годі й було шукати "на сході", "в центрі" чи "на півдні"!
Як "не знаходив" я і вершків (натуральних).
До слова зникли і у Львові деяки "специфічно львівськи" страви.
Але, я, в цьому плані -оптиміст!
Тому вважаю, що "львівська кава" переживе всіх політиків (і політиканів) місцевого та державного пошибу, а баготонаціональна громада Львова, порозуміється по між собою як і робила це більшість часу й до нині.
А МакадональдСи я й сам ненавиджу (перепрошую - нелюблю)! І дітям своїм нераджу їх відвудувати. Мені більше смакують: пампушки, борщ, смалець, сало, горілка, "огірочки з діжечки", капусточка... і ще безліч слов'янського...
P.S. Смачного всім обіду!
пампушки, борщ, смалець, сало, горілка, "огірочки з діжечки", капусточка... і ще безліч слов'янського...
:y: :y: :y:
afterstep
19.06.2007, 14:12
С. Єфремов розповідає, що після зустрічі з І. Франком, він та І. Труш рушили до каварні «Метрополь». Іван Якович почав утаємничувати приїжджого українця у львівське життя. Упродовж двох місяців друзі зустрічались тут щоденно на 1-2 години. Відпочивали від щоденної праці за горнятком «гербати», «мелянжу», «чоколяди», читали газети, дебатували на різні теми. Для наддніпрянця такий спосіб відпочинку спочатку здавався незвичним. Але згодом він збагнув і переваги, адже окрім відпочинку тут відбувались побачення, писалися статті. Саме тут І. Франко розкривався з иншого боку. Був справжнім енциклопедистом, що кохався, окрім всього, у розповідях про природу у горах. Не любив панувати у розмові, зате любив слухати. Відрізнявся своїм костюмом: вишивана сорочка, старенький гарнітур. Удома у Франка не затишно, тому часто запрошує своїх друзів, знайомих до каварень.
http://www.saga.ua/43_articles_showarticle_2208.html
Це місто немов обплутане павутинням історії, співом флейти і терпким запахом кави. Воно немислиме без кав'ярень або каварень, як казали раніше. Без їхнього затишку та того особливого відчуття, що тут зупиняється час. Непомітно й тихо він присідає в куточку, аби відпочити за філіжанкою кави по-львівськи.
Дозвольте не погодитись. Не знаю, що саме означає "перші", але знаю бізнесменів які тут в справах "застрягли по вуха".
От уявіть собі - відкрив фірму, налагодив зв"язки, вклав в неї чимало грошей та зусиль і ну його подався до києва, щоб стати там одним з 4 мільйонів??? Але ж він тут пан, і там йому вже буде не так комфортно. Бо наново знайомся (плати) з владою, перевіряючими органами і т.д. Вже не кажучи про "пробивання" ринку, набагато гострішу конкуренцію (!) чи поріг входження на ринок (який як випливає з попередніх факторів буде огого наскільки вищий). Знаєте, в деяких галузях експерти вже не прогнозують взагалі появи впливових гравців (хіба потужне фінансове вливання з-за кордону чи транснаціональні компанії).
Я не про всіх звісно говорю, але приводжу приклад і аргументи тих хто і не збирається до Києва..
А от якщо бізнесемн тут заробив собі недобру репутацію разом з грошима то Київ - це гарний вихід.
Інфраструктура ж відпочинку - так, певно що там незрівнянна..
вони переїхали до києва та й розчинилися у "тусовці"...
зверніть увагу: львів’яни у той час, коли почалося заробляння грошей займалися політикою....
тому прос*али і політику і бізнес...
ті львів’яни, які дивилися на крок вперед — давно у києві, або й далі...
львів’яни, які дивилися на крок вперед — давно у києві, або й далі...
У москві та Петербурзі, тепер там гендель мають!
no_coment
20.06.2007, 17:55
P.S. Краще бути головою мухи ніж дуп..ю слона.
У москві та Петербурзі, тепер там гендель мають!
власне....
P.S. Краще бути головою мухи ніж дуп..ю слона.
шо?....
незрозуміло....
тобто краще двірником у львові, ніж комерсантом в києві?....
no_coment
21.06.2007, 17:08
власне....
шо?....
незрозуміло....
тобто краще двірником у львові, ніж комерсантом в києві?....
НІ - мером Львова ніж двірником у КиЙОві!
Слушна річ мей!
мер один на ціле місто....
а весь львівський “бізнес” — торгівля....
no_coment
22.06.2007, 11:28
мер один на ціле місто....
а весь львівський “бізнес” — торгівля....
Весь реальний "львівський" (та не тільки у Львові) бізнес - ВЛАДА!
Весь реальний "львівський" (та не тільки у Львові) бізнес - ВЛАДА!
Власне влада не є біснесом, влада продукт бізнесу.
no_coment
22.06.2007, 16:12
Власне влада не є біснесом, влада продукт бізнесу.
Це не суперечіть моїй логиці!
В нашому випадку зміст успішного бізнесу - це ВЛАДА - як вона є!
Якщо ти "при владі" ти маєшь реальну нагоду (через "рідних и близьких") бути "рівнішими" за інших (Тому з наших 450 "долбоТАТІВ" 70% - мільйонерів).
Але так, в сучасній Україні, було завжди (ще з 1991 року). Наявність "ксиви" та недоторканість з самого початку стала в нагоді "власть імущим". А з роками вони тільки збагатчувалися все більше і більше.
Головний, "в законі" - тільки сидів і збирав данину доки всі навколо деребанили країну (так як він ТОДІ мав реальну владу стати будь-кому "на горло")....
А тих кого Ви вважаєте "дрібним" бізнесом - по суті таким не Є взагалі.
Закони та решта нормативних актів НЕдають їм змогу реально створювати конкуренцію будь-кому та будь-чому.
Тому "князь Львова" має можливість наживатися на мешканцях міста (і т.п. по вертикалі..).
Самі "високі" жили за рахунок "своїх васалів" за, що їх кришували і т.п. тому й були від них залежними.....
Згодом тупо зкупили (за отриманні хабарі) "міста та села" і тепер їм все і всі - "по цимбалам"...
Тому краще бути головою "львівської" мухи ніж першим замом київського "баптиста" - бо в свойому "навозі" з тобою рахуються, в той час коли в Київі і нах... послати нема кого!
P.S. Кожний пан собі кондуктор
Це не суперечіть моїй логиці!
З вами згоден на 100,1% дуже слушна думка пане, якраз це саме мали ми тут на увазі, і без перебільшення погоджуюсь з усім шо вельмишановний мав на увазі, з тих пір як пан висловся, то я аж перепочити не можу, як все точно та справедливо! Браво! Біс!
Просто нічні клуби для Галичини - поняття трохи інородне. Бухати всю ніч, перериваючи бух танцями, драками, риганням і привселюдними засосами - це не зовсім вписується в місцеву культуру.
Хоча зараз, коли в селах бухають так, що просто валяються на узбіччях до ранку, - нічні клуби - то вершина культури відпочинку... Мабуть все-таки в них є майбутнє...
А взагалі, щодо суті теми - думаю, у Львові просто більший комфорт життя ніж у Києві. Не буду казати, звідки статистика (вона закрита), але у Львові люди хоч і заробляють менше, але живуть довше. Як тільки у мене з'явиться нагода переїхати - скористаюся.
Просто нічні клуби для Галичини - поняття трохи інородне. Бухати всю ніч, перериваючи бух танцями, драками, риганням і привселюдними засосами - це не зовсім вписується в місцеву культуру.
Не знаю п"ють як п"ють, та ви взагалі ходили на західній у клуби, там такі гарненькі уші, як вони можуть перебирати, скоше шмалі перекурити то так, спиртяка залишилася у минулому заре модно бути тверезим та прикольним з приколами.
Уші? Що це?
Мабуть, я таки непомітно роблюся стареньким....
Уші
Бойківщина проковтує звук с та замість нього ш.
Дівчинку назвали Света. На західній родичі.... Які швета великодні чи різдвяні?:)
New Shrek
02.07.2007, 17:10
- нічні клуби - то вершина культури відпочинку..Пиходять друзі мого сина, вип"ют, закусють,поставлять на ноги сусідів своєю грою на чотирьох гітарах і сплють,кому той клюб ноцний тре ,хіба шо дембілам,вночі спати тра
Полковник
02.07.2007, 20:24
Хоча зараз, коли в селах бухають так, що просто валяються на узбіччях до ранку,
Ладно врать, то! :moskali:
afterstep
02.07.2007, 22:35
Ладно врать, то!
Нє, полковнику - змілів нинішній люд... вже навіть повзком до хати добратися не можуть - не те, що колись...
New Shrek
13.07.2007, 09:11
Чи варто переїзджати з Києва у Львів? однозначно,тілько що з Києва,гнітюче враження
afterstep
13.07.2007, 14:21
Чи варто переїзджати з Києва у Львів? однозначно,тілько що з Києва,гнітюче враження
дійсно - Борщагівки ще у Львові немає....
FeRmatta
07.09.2007, 21:14
так, варто!!!
МоєМісто
07.09.2007, 22:24
Про таке радити важко, але я от цього року поступаю, і всі радили до Києва їхати вчитиссь, так, я знаю, перспектива і все таке... Але я не можу покинути це місто!!! Просто не можу, це як душі шматок відірвати. Жити без нього не можу! От так от, це все, що можу сказати.
Мене від поверенння до Львова утримує тільки одне - немає грошей. Я не зможу заробляти у Львові стільки скільки в Києві, а запасів фінансового жиру не маю.
В усіх інших відношеннях Львів однозначно кращий Києва.:)
О тож. В мене нема грошей зараз купити однокімнатну за ТАКІ гроші. Так що моя мрія, як діти трошка підростуть, поїхати до Львову може зістатись лише мриєю... :cry: :cry: :cry: :cry:
Mythabor
11.09.2007, 00:06
О тож. В мене нема грошей зараз купити однокімнатну за ТАКІ гроші. Так що моя мрія, як діти трошка підростуть, поїхати до Львову може зістатись лише мриєю
Якщо е мета, і її прагнути, то рано чи пізно вона збудеться...Все залежить від того наскільки ви будете приділяти цій меті свого часу і сил..по собі знаю...була меа поступити на другу освіту. поступив...
купити машину думаю до кінця місяця салону заберу.... а Львів...тут хіба що буплю квартиру згодом...для зручності. моть і тут який свій бізнес буде..:)
тим паче якщо сидіти в Іспанії і не мати такої можливость!?!?!? То чому там взагалі сидіти...????
Ну, як би сказати... Дітей не кинеш :) А так - роботи не маю, вчуся, так що грошей - нема.... До весни і мріяти нема чого. А з весни, як Бог дасть.... буду прагнути :)
а район, який я не називаю?... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
Недавно познайомився з одним паном, він переїхав з Києва до Львова. Він каже, що дуже задоволений. Він каже, що останні роки Київ став неприємним, а у Львові ще зберігся той затишок, який вже втрачений у Києві.
~KOLOBOK~
11.09.2007, 09:49
Як нема бабоса на Київ, ну то тре тiкати до Львiва однозначно. Тiки от чи того бабоса скоро i на Львiв хватить...
no_coment
11.09.2007, 13:30
Зато в нас є Сихів (БорщаГівка зховається - відповідаю) :p !
Зорянівонька
13.09.2007, 12:18
Переїжджати чи ні залежить від зарплати, яку пропонують :)
І від погладів на життя...
Додано через 1 хвилину
200 доларів знімаючи кімнату
Малувато...
no_coment
13.09.2007, 12:51
Переїжджати чи ні залежить від зарплати, яку пропонують :)
І від погладів на життя...
Додано через 1 хвилину
Малувато...
При цьому - саму квартиру дешевше за 200 "долярів" знайти НУ, дуже важко!
Зорянівонька
13.09.2007, 15:01
квартиру дешевше за 200 "долярів"
Хіба з кимось на пару, або без ремонту (зараз таку здаю за 150)
Та і життя тут не дуже дешевше...
Життя у Львові набагато дешевше. Я це маю змогу порівнювати мало не щотижня. Вже декілька років. І настане час, коли я переїду до Львова назавжди. Київ це місто для заробітку, Львів - для життя.
Журналістка
21.09.2007, 22:57
Львів*яни, підкажіть, коли найкраще всього приїздити до Львова, я маю на увазі в яку пору року?:)
afterstep
22.09.2007, 00:20
в будь-яку - у кожної пори - свої принади.
Львів*яни, підкажіть, коли найкраще всього приїздити до Львова, я маю на увазі в яку пору року?
Зимою - на Різдво, весною - теж не зле, а літом - найкраще. Осінь - непогано, але не пізня.
ArxangeluS
23.09.2007, 04:06
Я теж дивно почуваюсь...Маю хороші реалії в роботі, але не у Львові. Непогані перспективи, але не в Україні. Але сиджу тут і все ще надіюсь щось змінити, щось створити в своїй галузі, тільки що б нікуди звідси не виїжджати.. Люблю я це місто, ось так просто.. До самих коренів..
А я б не переїхав з Києва у Львів.
Київ-мощаа..
У Львові річки нема,хоча місто дуже красиве,але якійсь Львів тісний(так мені здалося,коли був останній раз 29.12.2004)
Люди у Львові культурні,чемні,а в Києві не а (донецьких багато).
А ще в Києві є метро,мені так подобається цей вид транспорту.
Журналістка
23.09.2007, 13:47
А я б не переїхав з Києва у Львів.
Київ-мощаа..
У Львові річки нема,хоча місто дуже красиве,але якійсь Львів тісний(так мені здалося,коли був останній раз 29.12.2004)
Люди у Львові культурні,чемні,а в Києві не а (донецьких багато).
А ще в Києві є метро,мені так подобається цей вид транспорту.
Дивно. Деякі навпаки просто таки втікають з Києва: від метро та переповненого транспорту, від шумного натовпу, просто від мегаполісу. Останнім часом для мене Київ став якимсь незатишним, а от Львів - це те, що треба!
Дивно. Деякі навпаки просто таки втікають з Києва: від метро та переповненого транспорту, від шумного натовпу, просто від мегаполісу. Останнім часом для мене Київ став якимсь незатишним, а от Львів - це те, що треба!
Я б хотів жити в передмісті Києва.Мені подобаються шумні мегаполіси.
А у Львові якось можна занудьгувати
Мені подобаються шумні мегаполіси.
Цікаво чим саме. Спдодіваюся, це не пов`язане з вашим ніком :)
Цікаво чим саме. Спдодіваюся, це не пов`язане з вашим ніком
Відкрию Вам таємницю-мій нік то моє прізвище.
А мегаполіси подобаються тим,що є як то кажуть російською-"движуха" в них, багато людей з різних регіонів,які відмінні по менталітету,по світосприйняттю.І,взагалі,Київ досить гарне місто,є на що подивитись,є куди піти.Короче,не занудьгуєш
Відкрию Вам таємницю-мій нік то моє прізвище.
Чесне слово, гадав, що ви своїм ніком Путіна так хочете назвати...
Чесне слово, гадав, що ви своїм ніком Путіна так хочете назвати...
"Давай нє будєм відєть мєлкого в зеркальном отражєніі..."
А мегаполіси подобаються тим,що є як то кажуть російською-"движуха" в них, багато людей з різних регіонів,які відмінні по менталітету,по світосприйняттю.І,взагалі,Київ досить гарне місто,є на що подивитись,є куди піти.Короче,не занудьгуєш
ПОгодьтесь, що в мегаполісі не розважаються, а розважають Вас.)) ТОбто "любой капріз за Ваши дєньгі". Індустрія виманювання грошей на всіляку попсу. Ну нє? Я люблю їздити у Київ. Але жити.. Надто якесь Споживацьке місто. У гонитві за модою таких міст часто люди втрачають себе. А різні-прерізні особистості з будь-якої країни чи регіону і у Львові проживають - основне не замикатись на одному колі власноруч.
ArxangeluS
24.09.2007, 18:28
На рахунок розваг - то я погоджуюсь, після Києва у Львові тіснувато. Але жити у Києві трохи дивно, занадто все велике та незатишне... А знаєте як класно, коли у Львові весь час зустрічаєш знайомих на вулиці? У Києві це майже нереально...
На рахунок розваг - то я погоджуюсь, після Києва у Львові тіснувато. Але жити у Києві трохи дивно, занадто все велике та незатишне... А знаєте як класно, коли у Львові весь час зустрічаєш знайомих на вулиці? У Києві це майже нереально...
В Києві був >20 разів,а у Львові 2 рази.Може тому мені так подобається Київ?...
Mythabor
25.09.2007, 21:32
Але жити у Києві трохи дивно, занадто все велике та незатишне... А знаєте як класно, коли у Львові весь час зустрічаєш знайомих на вулиці? У Києві це майже нереально...
Не погоджусь, все дивне і до всього звикаєш, он у Москві бувають тільки вулиці такі що поки перейдеш з однієї сторони на іншу нічого не хочеться, і то після Уиєва, мені теж було дивно..А у Києві зустрічаєш людей яких навіть і не думав що зустрінеш, и буває по кілька раз ненавмисно, так що можна і в Африці зустріти знайомих, все залежить від обставин...
ArxangeluS
26.09.2007, 22:05
Не треба в Африку їхати, достатньо ходити все життя по одній вулиці 20 годин на добу, тоді точно всіх будеш знати.. І людей, і собак... :)
afterstep
26.09.2007, 23:32
20 годин на добу, тоді точно всіх будеш знати.. І людей, і собак...
а миші?
-- не факт. Люди, проживши по 40 років на одній "площадці" - одне одного не знають...
Прерогатива міста - можу знати тих, кого схочу...
no_coment
27.09.2007, 16:19
:p Не погоджусь, все дивне і до всього звикаєш, он у Москві бувають тільки вулиці такі що поки перейдеш з однієї сторони на іншу нічого не хочеться, і то після Уиєва, мені теж було дивно..А у Києві зустрічаєш людей яких навіть і не думав що зустрінеш, и буває по кілька раз ненавмисно, так що можна і в Африці зустріти знайомих, все залежить від обставин...
А у Львов - як у великому селі - на Левандівці пу....ув - на Сихові чути (і смерджє) !:ninja:
Київ досить гарне місто,є на що подивитись,є куди піти.Короче,не занудьгуєш В Києві був >20 разів
Занудьгуєш. Я в столиці вже коло трьох років.
Київ, Київ... Який банк мені пограбувати, щоб купити собі дах у Львові. І най іде та Європа, Маааасква, Київ... рівно :)
KabMiner
01.10.2007, 11:31
Однозначно. У мене також духовне життя бідніше ніж у львові. Тоді завжди кудись ходив: то в театр, то в кіно, на виставки. А тут вроді і більші можливості, а не вистачає часу.
Який банк мені пограбувати, щоб купити собі дах у Львові.
Та є у мене тут на прімєті парочка непоганих банків. Як тільки почнуться безпорядки після виборів, думаю треба не упустити шанс? приїдете на допомогу?
Mythabor
01.10.2007, 18:16
У мене також духовне життя бідніше ніж у львові. Тоді завжди кудись ходив: то в театр, то в кіно, на виставки. А тут вроді і більші можливості, а не вистачає часу.
То все залежить від тебе, можливості так, але й про відпочинок забувати не ворто, треба вибирати, чи жити буховно в даний момент і відпочити, чи заробити щось. Часто в нас з друзями, вирішується на протязі 15 хв. а інакше треба тільки й робити що заробляти.
Тобто ще раз кажу чи згоден ти виішити своє життя на найближчу добу за 15 хв і відпочити. чи пріорітет заробити гроші, ми часто надаємо перевагу першому...
І ШО,НУДНО?
Журналістка
01.10.2007, 20:53
І ШО,НУДНО?
Досить часто, це дійсно так!
Однозначно. У мене також духовне життя бідніше ніж у львові. Тоді завжди кудись ходив: то в театр, то в кіно, на виставки. А тут вроді і більші можливості, а не вистачає часу.
Та є у мене тут на прімєті парочка непоганих банків. Як тільки почнуться безпорядки після виборів, думаю треба не упустити шанс? приїдете на допомогу?
О тож. В великому місті ще треба доїхати, і мати бажанне їхати кудись після тижня робочого, коли і так туди-сюди з роботи додому, з дому до роботи їздиш....
Ага, а як же! Вже маю мішки готові гроші виносити.
Досить часто, це дійсно так!
А шо мені казати,на Донбасі я тута в такій дірі...
Журналістка
02.10.2007, 18:32
А шо мені казати,на Донбасі я тута в такій дірі...
так, для некиян - столиця - це супер, а для киян... вони звикли ;)
no_coment
04.10.2007, 13:20
так, для некиян - столиця - це супер, а для киян... вони звикли ;)
Я до Львова теж звик, але він мені подобається більше ніж Київ (хоча Київ, безперечно, велике, сучасне місто). Львів - український Париж. Єдиний недолік -"ліміта", і як слідство, лушпайки, бруд, хамовитість, тощо частини його мешканців.
P.S. Наполягаю на візовому відвідуванні центру міста мешканцями "окремих, віддалених районів, тощо" (Жарт) :shutup: !
Львів - український Париж
а може Відень?
no_coment
04.10.2007, 15:08
а може Відень?
У Відні не був! Знаю, що наші (з Одесою) "оперні театри" робила та ж сама рука (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8C%D0%B2%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D 0%B9_%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D 1%82%D0%B5%D0%B0%D1%82%D1%80, http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B4%D0%B5%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_% D1%82%D0%B5%D0%B0%D1%82%D1%80_%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D 1%80%D1%8B_%D0%B8_%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%82%D 0%B0). Як на мене, наш "оперний" дуже подібний до Віденського (http://www.belcanto.ru/vena.html). Може саме це нас з Віднем поєднує?
А Париж, мені дійсно Львів більше нагадує ніж, скажімо Київ..... тільки темношкірих в нас значно менше буде..:beee:
дуже подібний до Віденського
та нічим він не подібний, просто оригінальний та красивий, кращий в Україні...і все.
no_coment
04.10.2007, 15:57
та нічим він не подібний, просто оригінальний та красивий, кращий в Україні...і все.
Дійсно не подібні! Але у Відні мені більше подобається!
http://www.nbuv.gov.ua/gallery/lviv_opera.html
http://www.kontorakuka.ru/countries/europe/austria/main.htm?right=http://www.kontorakuka.ru/countries/europe/austria/fotos2.htm
У Відні не був! Знаю, що наші (з Одесою) "оперні театри" робила та ж сама рука
Це (Віденський та Одеський) одне з півсотні відомих творінь знаменитого ательє Фельнера і Гельмера.
Герман Гельмер створили 1873 року контору, яка займалася проектуванням театрів і концертних залів у Європі, серед яких, зокрема, Віденська та Одеська опери.
ArxangeluS
04.10.2007, 16:46
І оперному до речі, тепер також дали статус національного. Вони робили ремонт років так з 10, але коли тільки відкрились, то зразу дістали справжнє визнання та славу.
До речі, хтось вже був у оновленому театрі?
New Shrek
04.10.2007, 18:29
А Париж, мені дійсно Львів більше нагадує [QUOTE=Michel;143162]http://www.parisenphotos.com/panoramique06.jpg[/QUOTE
Додано через 2 хвилини
А мені чуть, чуть Сихів
Київ чудове місто . На мій погляд ,якщо ти дорожиш рідною мовою ,то не дай їй зникнути у Києві.Пробивай їй там місце ,а не уступай іншим.
New Shrek
04.10.2007, 19:06
Київ чудове місто . На мій погляд
Київ чудове місто . На мій погляд перенести Львів в Київ і більшого щастя не треба
Журналістка
04.10.2007, 23:29
На мій погляд перенести Львів в Київ і більшого щастя не треба
:no: Ти що, ні в якому разі! Він тут загубиться, та й атмосфера і цінності в цих містах зовсім різні
І ШО,НУДНО?
Нудно. Були розваги, які я пробував вперше, але вони швидко набридли. Тепер одна розвага - витягувати вечорами на пиво друзів,, друга - їхати до Львова :)
друга - їхати до Львова
і шо там робити, на пиво?
ЗІ : типа зміна декорацій!:D
Додано через 3 хвилини
Це (Віденський та Одеський) одне з півсотні відомих творінь знаменитого ательє Фельнера і Гельмера.
Герман Гельмер створили 1873 року контору, яка займалася проектуванням театрів і концертних залів у Європі, серед яких, зокрема, Віденська та Одеська опери.
Тут я мав на увазі, що будівництво театру розпочалось у червні в 1897 році за проектом архітектора Зігмунта Горгольовського — автора багатьох монументальних споруд в Польщі і Німеччині, а Одеський та Віденський то є робота іншої людини, пане no_coment...:download:
no_coment
09.10.2007, 13:37
і шо там робити, на пиво?
ЗІ : типа зміна декорацій!:D
Додано через 3 хвилини
Тут я мав на увазі, що будівництво театру розпочалось у червні в 1897 році за проектом архітектора Зігмунта Горгольовського — автора багатьох монументальних споруд в Польщі і Німеччині, а Одеський та Віденський то є робота іншої людини, пане no_coment...:download:
Бачу, що мене путаєте і самі запуталися :8: !
Додано через 1 хвилину
[QUOTE=Michel;143162]http://www.parisenphotos.com/panoramique06.jpg[/QUOTE
Додано через 2 хвилини
А мені чуть, чуть Сихів
А тут бачу, що й Ви Сихів Львовом теж - не рахуєте :eek: ?
і самі запуталися
ні це ви запутались...ось ваш допис:n: У Відні не був! Знаю, що наші (з Одесою) "оперні театри" робила та ж сама рука (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%...B0%D1%82%D1%80, http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%...%D1%82%D 0%B0). Як на мене, наш "оперний" дуже подібний до Віденського (http://www.belcanto.ru/vena.html). Може саме це нас з Віднем поєднує?
... львівський та одеський будували різні люди...:y:
Одеський Фельнер та Гельмер, а львівський Зігмунт Горгольовські.
ЗІ : ось ше одне творіння Фельнер та Гельмер (чернівці)
http://i009.radikal.ru/0710/d4/057c76402b05.jpg
Чи варто переїзджати з Києва у Львів?
Не варто.Ліпше вже на Кіпр.А до Львова приїжджати в гості.
http://www.ukrindustrial.com/news/index.php?newsid=173931
Переїзджати варто!!!!спокій та краса Львова варті багатьох Києвів!!!!! а за квартиру можна зняти і меньш ніж 200 доларів!!
Журналістка
13.10.2007, 22:05
У одному журналі були розцінки: зняти трикімнатну квартиру у Львові вартує стільки, за скільки в Києві не знімеш навіть однокімнатну
Полковник
13.10.2007, 22:59
І оперному до речі, тепер також дали статус національного. Вони робили ремонт років так з 10, але коли тільки відкрились, то зразу дістали справжнє визнання та славу.
До речі, хтось вже був у оновленому театрі?
Смотрел по ТВ передачу о завершении реставрации Одесского Оперного Театра.
Молодцы - реставраторы!
Очень красиво всё у них получилось.
Я в 80-е неоднократно в этом Театре бывал.
Простите, Львовяне, но Одесский - уважаю не менее, чем родной Львовский! А аккустика какая ТАМ!!!!!:cowboy:
Не варто.Ліпше вже на Кіпр.А до Львова приїжджати в гості.[/url]
Ну, і шо там робити?
Ну, і шо там робити?
Те,що й у Львові - любуватися околицями.А що ще у Львові робити?
(то я про хліб насущний)...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megaraucher.gif
Тут, де я жию, досить непогані околиці. Але я практично з хати не виходжу. Не тягне.
no_coment
15.10.2007, 13:33
Ну, і шо там робити?
З "офшорів" готівку зкачувати :ninja: !
Чию?.... Я б не проті....
Redhotchilly
16.10.2007, 00:27
погоджусь в тому, що нема достатньо клубів, які б орієнтувались на доросліше населення
Додано через 18 хвилин
я дуже люблю Львів. але поки влада наша рідна не почне вкладати гроші в інфраструктуру міста... про які великі інвестиції може йти мова???
no_coment
16.10.2007, 10:02
погоджусь в тому, що нема достатньо клубів, які б орієнтувались на доросліше населення
Додано через 18 хвилин
я дуже люблю Львів. але поки влада наша рідна не почне вкладати гроші в інфраструктуру міста... про які великі інвестиції може йти мова???
Чому ж не починає! Oсь же реалізували проект "пам'ятник Степану Бандері": і місце порядне знайшлося, і гроші в обласному бюджеті (і чималі)!
P.S. Хто бажає - той шукає можливість, хто не бажає - той шукає причини!
Занадто я доросла для всякіх "клюбів" :)
Redhotchilly
16.10.2007, 10:26
Чому ж не починає! Oсь же реалізували проект "пам'ятник Степану Бандері": і місце порядне знайшлося, і гроші в обласному бюджеті (і чималі)!
ну та... нові памятники і фарбування фасадів- то хіба інфраструктура по-львівськи...
дороги, водопостачання... то все таке.. другорядне:cowboy:
У Львові добре відпочивати, а для праці однозначно Київ. Тому сенсу (як це не сумно говорити) переїжати не бачу.
З іншого боку це залежить від людини, від цілей які собі поставила перед собою і т.д.
Павлик, хочу з Вами непогодитись.
У Києві справді більші зарплати, але достатньо вийти на двір і відразу розумієш, що всі ті Порші та Каділаки це недосяжна мрія і на звичайну квартирку треба працювати все життя, як і у Львові. Чи не вартує це життя провести в більшому комфорті, з нормальними людськими стосунками, кавами поза офісом при ділових розмовах, меншим рівнем зденервованості, повільнішою ходою, більшою кількістю часу на роздуми чи просто власного часу, зрештою, більшою значимістю самого себе?
Невже Вам не хочеться покращити умови праці? Невже Ви все життя хочете пропрацювати в цьому офісі, боячись дурного шефа і уявляючи
найкращими моментами корпоративне свято на новий рік, де вас якась івент-агенція перевдягає в медведиків та заставляє повзати на чотирьох? А хіба приємно щодня, будучи одним з мільйону зомбіків, що однаковими кроками щоранку заповнюють нори підземки, в один час з напівсонними очима летіти, аби не запізнитись нінахвильку? Що дасть це "краще працювати у Києві"? Які в цьому переваги?
afterstep
22.10.2007, 14:07
Допис Павлик не сподобався 2 учасникам:
KabMiner (19.10.2007), vasili (16.10.2007)
якщо не секрет - а чим цей цілком врівноважений допис аж так натиснув на улюблений мозоль цим двом учасникам форуму?
за поставлений мінус - то ж не плюс? - можна було б хоча би коротко охарактеризувати, що ж такого поганого написано/сказано?
--
Чи то "особисте" - я си тут "відмічуся" - а ви си думайте?
Чи то "особисте" - я си тут "відмічуся" - а ви си думайте?
ні, різкий afterstepе, я не можу, навіть порівнювати, власне перебування в Києві теперішнім моїм станом...10-0 в проти Києва...
ЗІ : за рік в мене ще не гасне полум"я люті на місто Київ, думаю тяжче як в Києві мені неде не було! Нікому не раджу працювати в Києві!
afterstep
22.10.2007, 14:37
так, але навіщо киянину за патріотизм знімати карму?
"містечковий патріотизм" - то не є погано. "кожен кулик своє болото хвалить"
Розбіжність в поглядах/смаках - теж не привід карму знімати... "на вкус и цвет - все анализы разные"...
--
Я власне про кармознімання спитав - не про Київ, Львів чи Чернівці - а про можливість висловити свою точку зору, і про покарання за "інакомисліє"
так, але навіщо киянину за патріотизм знімати карму?
Павлик патріот Києва?!!!, можливо...
Навіщо відняв карму, того шо ніяких грошей у Києві не заробляють, а заробляють там виразку шлунку, та камінь у нирках!
містечковий патріотизм
звучить іронічно-граєте на відчуттях?
afterstep
22.10.2007, 15:31
так, сім років вчився грати на розмаїтих інструментах...
навіть червоний диплом дали...
ото до цього часу - всі основні інструменти приємного та колоритного звучання облишив - панянок - по віку, карти - по стану здоров'я... музикування цоканням келішків - теж облишив займатися... Ну, хіба іноді - вряди-годи... але вже немає тої гармонії - щоб на всю ніч...
лишилося грати лише на нервах, почуттях та гратися словами - що по ситуації найбільше пасує...
--
а таки "мінус" - таки видаліть... Дехто відрізняється потужним здоров'ям - відповідно, гроші, що не витрачає на лікування
заробляють там виразку шлунку, та камінь у нирках!
чесно може вважати заробітком.....
А навіщо Львів порівнювати із Києвом, це неймовірно різні міста з несхожою історією.
Коли людина хоче переїхати, то означає, що вона шукає себе, а не краще місто, бо такого не буває і я можу навести мільйон аргументів чому Львів кращий від Києва і навпаки.
Особисто я взагалі не можу прив'язати себе до жодного із міст, тобто міста живуть в мені, а не я в них...
а таки "мінус" - таки видаліть...
хорошо..., але тому, що Ви не полінувались і заступились за Павлика...
Додано через 5 хвилин
Особисто я взагалі не можу прив'язати себе до жодного із міст, тобто міста живуть в мені, а не я в них...
іноді живеш у Бога за пазухою, і надоїдає, мрієш дибільними снами, їдеш світ за очі, опиняєшся, по вуха у брехні, дивом розкручуєсся, повертасся мутним чуваком, ніхто тебе не впізнає...
ЗІ то варто все таки кинутись туди, але обов"язково треба зрозуміти там все, поки не пізно...
afterstep
22.10.2007, 16:13
не полінувались і заступились за Павлика...
якраз - полінувався... так лінь було працювати... ото й взявся форум перечитувати...
якраз - полінувався... так лінь було працювати...
класно...іноді тим самим грішу, єдине іноді буває лінка писати, а іноді лінка читати...
ото й взявся форум перечитувати...
... а не лінка стільке часу тратити "по-лінці" перечитувати форум?
afterstep
22.10.2007, 16:38
не відношу читання до марної трати часу - навіть читання форуму ;)
виняток - читання щоденних газет та оголошень на стовпах - коли когось чекаєш...
ну, і ще читання меню - все одно того, що тебе зацікавить - не буде, а те, що є - навряд чи варте уваги...
Що дасть це "краще працювати у Києві"? Які в цьому переваги?
Попрацювати з десяток років десь у Київі, потім приїхати до Львова і жити собі :)
Попрацювати з десяток років десь у Київі, потім приїхати до Львова і жити собі
що за маячня? А тих десять років не жити, тільки працювати?
Життя - це кожна мить, хвилина...
з десяток років десь у Київі,
"Десь" у Києві так можна попрацювати що взагалі жити нігде не захочеться!
Львів-чудове місто яке я люблю і сумую,що вже не маю такої нагоди вирватись туди на деь,погуляти з подругами і поїхати додому....в Львові було СУПЕР,Єале я не цінила того що маю.нге цінила.що мала змогу вчитись в Львові,мені хотілось більшого...Львів я знала він здавався звичайним...хотіла в Київ...попала тепер вчуся,перед мною відкрилось нове життя-СТОЛИЦЯ але коли я залишаюсь на самоті я згадую Львів і гуляючи по Хрещатику,Майдану хочу пройтись центром Львова....та вертатись до Львова я не те що не хочу я не буду...ні це не означає що Київ я люблю більше,якраз навпаки я його в разів 10 менше люблю....просто я боюся що коли повернусь назад то зрозумію,що втратила і перспективи і можливість відкривати для себе нові горизонти,бо всетаки в Києві все інше всього більше ....
ЛЬВІВ Я ЛЮБЛЮ ТЕБЕ!!!
все інше всього більше
інше то чого-то?
Попрацювати з десяток років десь у Київі, потім приїхати до Львова і жити собі Іншими словами, обміняти кілька тисяч доларів на старість.
що за маячня? А тих десять років не жити, тільки працювати?
Життя - це кожна мить, хвилина...
То так, але не завжди вдаєтся...
Додано через 4 хвилини
Іншими словами, обміняти кілька тисяч доларів на старість.
Ого, ви збираєтесь через 10 років на пенсію?.... На що вже я стара тітка, але мені до неї ще працювати і працювати....
KabMiner
25.10.2007, 12:34
просто я боюся що коли повернусь назад то зрозумію,що втратила і перспективи і можливість відкривати для себе нові горизонти,бо всетаки в Києві все інше всього більше ....
Інше в даному випадку не означає краще. А більше тут грошей - це правда. Всього іншого - менше.
мене турбує це саме питання! я обожнюю Львів, мені подобається національна атмосфера (мова, визвольні течії і т.п.), люблю ароматну львівську каву, подобається архітектура, яка здебільшого є європейською, а не совєцькою, приваблюють доброзичливі львівяни, висока моральність населення (всі якості перераховувала б дуже довго)... Я мрію навчатись у ЛНУ (хоча трохи зупиняє факт високого хабарництва у цьому ВНЗі). Я закохана у Львів!!!
Маю мету туди переїхати, там отримати другу вищу освіту, знайти роботу (і нехай то буде не велика зарплатня)і створити родину...Та все це з часом. Головне - бажання та внутрішні сили.
Був я вчора у Львові. Дивився на місто. Із того, що не сподобалось те, що занадто часто чуєш російську мову і те, що місто значно бідніше за Київ, хоч має величезний потенціал як я думаю. А сподобалось те, що місто дуже красиве, як в казці і те що дуже спокійне. Але все ж сумніваюсь що там можна нормальну роботу знайти, а без неї не можу жити.
Львів бідніший від Києва, бо Київ - це столиця, і зрозуміло, що більшість інвестицій йдуть туди, також держава не долюбляє Львів за його опозиційність, тому місто малодотоване, а стосовно роботи, то її трохи важче знайти, але все ж таки реально
Я мрію навчатись у ЛНУ (хоча трохи зупиняє факт високого хабарництва у цьому ВНЗі).
У ЛНУ хабарництво залежить від факультету. На якому факультеті Ви б хотіли навчатися?
Психології, але якщо буду переводитись, - на юридичний
Додано через 4 хвилини
В цій темі часто писали такі слова "бідніший"..."важко знайти роботу" і "в Києві більше можливостей".
Мене це вбиває! Влада робить із Києва "крутоє село", через те, що тут всі вищі управлінські органи. Хто ж буде думати про іншу територію, а не лише про центр всєя України ?!
Хто ж буде думати про іншу територію, а не лише про центр всєя України ?!
Про це вже має думати львівська влада. А у столиці завжди більше можливостей, на те вона й столиця, і не залежить якої країни
Про це вже має думати львівська влада. А у столиці завжди більше можливостей, на те вона й столиця, і не залежить якої країни
Має думати, але вища влада має координувати дії міськради, виділяти більше грошей з бюджету на розвиток міст, натомість ми ремонтуємо Майдан по п"ять разів на рік ,кілька років будуємо міст Кирпи за такі мільйони, що можна було збудувати два- і гроші нам на це "віділяють" !..
Має думати, але вища влада має координувати дії міськради,
Цілком хибна думка, як на мене, я - за місцеве самоврядування, бо з того контролю вищою владою, як ми з вами бачимо, до цього часу нічого доброго не вийшло,місцева влада має мати більше повноважень
Додано через 3 хвилини
А з Києва хочеться переїзджати, бо це столиця і народ там різношерстий, який приїхав туди шукати кращої долі, так як колись в Москву їхали, і ці приїзджі - окрема субкультура
lanka,
ми говоримо про різні речі.
Хочеш чи не хочеш, але вища влада має давати поштовх містам для керування всією Україною(На те вона і Вища Влада!),тобто це є одним з її прямих обов"язків.
І я не є противницею наявності м/с - на такій великій території як наша Держава - це має бути!
Perchenya
25.10.2007, 17:42
Переїжджати чи ні?
За і проти:
1) У Львові працьовиті дівчата ( значить сорочки будуть випрані і попрасовані, їжа приготована), але при всіх цих достоїнствах вони трохи рагульуваті.
2) Пробки у нас менші , але культура водіння значно гірша. Причина- той же рагулізм.Швидкість їзди також невелика (причина- вибоїни, якими славиться Львів)
3) житло треба обирати, коли буде робота. Бо якщо нема авто, на роботу швидше буде дійти пішком.(метро відсутнє,в маршрутку зранку влізти неможливо, а якщо все ж повезе, можна вийти з неї без грошей і телефону)
4)Робота є, але якщо в Києві для хорошої зарплати треба мати розум, то у Львові його треба мати в 10 раз більше.
5) Вода по графіку. Це тому, що всі львівяни вдень на роботі і вода без потреби.А якщо серйозно- це аргумент проти переїзду.
6) Погода львівська теж не радує.
По моєму більше фактів проти, але при цьому всьому, я б не хотіла жити в Києві.
nirvanka
25.10.2007, 17:51
5) Вода по графіку. Це тому, що всі львівяни вдень на роботі і вода без потреби.А якщо серйозно- це аргумент проти переїзду.
Цілодобово гарячу воду можна собі організувати! Але то є дійсно так - вдень ми на роботі, навіщо нам вода? :) Ну то хай тоді на вихідні на цілий день дають, ми ж вдома :)
Мій чоловік жартує - у Львові не будують багатоповерхівок, бо вище 12 поверху вода б не дістала :)
Мій чоловік жартує - у Львові не будують багатоповерхівок, бо вище 12 поверху вода б не дістала
Я в 14-поверховому живу, вода є на 14-му :)
nirvanka
25.10.2007, 18:19
Я в 14-поверховому живу, вода є на 14-му
Це було образно :) Він просто ще не бачив вищих будинків у Львові :)
Зів'ялий мозок
26.10.2007, 23:55
мене турбує це саме питання! я обожнюю Львів, мені подобається національна атмосфера (мова, визвольні течії і т.п.), люблю ароматну львівську каву, подобається архітектура, яка здебільшого є європейською, а не совєцькою, приваблюють доброзичливі львівяни, висока моральність населення (всі якості перераховувала б дуже довго)... Я мрію навчатись у ЛНУ (хоча трохи зупиняє факт високого хабарництва у цьому ВНЗі). Я закохана у Львів!!!
Маю мету туди переїхати, там отримати другу вищу освіту, знайти роботу (і нехай то буде не велика зарплатня)і створити родину...Та все це з часом. Головне - бажання та внутрішні сили.
Це трішки відступ від теми, але з ласки модератора я його собі дозволю.
Все ж таки, як працівник ЛНУ, дозволю собі не погодитися з оцінкою високого хабарництва у ЛНУ. Як відомо, усе пізнається у порівнянні. У цьому випадку ця сентенція є, особливо, справедливою. Тобто, якщо Ви маєте знання і бажання вчитися, в принципі, Вас не повинно торкнутися хабарництво в університеті. Інша справа, якщо виникає бажання на якомусь предметі "схалявити", тоді усе може статися. Перед глибокими і системними знаннями будь-який хабарник відступить у сторону. Я в цьому неодноразово переконувався, хоча остання фраза для багатьох може здатися суперечливою і будуть наводити сотні прикладів в освіті, які заперечують цю тезу. Натомість я відповім так, а чи впевнені ви, що відповідні люди дійсно знали на те, що хотіли?
Додано через 14 хвилин
:borat: Якщо порівнювати Київ та Львів, то, поза всяким сумнівом, українець комфортніше відчуватиме себе у Львові, ніж у Києві. Останнє місто (хай вибачать мені кияни за таку репліку) у духовному плані не є столицею УКРАЇНИ. Йому більше пасує назва столиця Хохляндії чи Малоросії...
Але крім, цих двох міст є й інші міста в Україні, які по сукупності всіх важливих для міщанина ознак не поступаються двом згаданим. Мало того навіть перевищують їх. Івано-Франківськ визнали цього року найпривабливішим містом для проживання в україні не лише за красиві очі, а й за велику роботу міської влади. Але це окрема тема для розмови. Просто Львову бракує справжнього господаря (за роки незаложності він його ніколи не мав). Київ (після Омельченка) теж відчуває потребу в справжньому господарі - з Черновецького лише лінивий не глузує. Щодо мого Станіслава (боюся здатися не об'єктивним) лаконічно стиль життя міської влади можна охарактеризувати так - тут не базікають, тут працюють. І відповідно, не виникало таких проблем з реконструкцією, як у Львові, де не могли дійти мови яким має бути фасад будинків на Площі Ринок і т. д. :naci:
Черешенька
27.10.2007, 00:16
Звичайно, що у Львові є кілька негативних сторін. Вже згадані проблеми з водою (які не завжди просто і швидко вирішуються). Мені персонально дуже неприємно, коли приїжджають гості і попробуй їм тоді пояснити феномен 6-ти годинного водопостачання на добу.
Рух останнім часом просто зашкалює. То проблема номер 1. Не вистарчає(тобто немає) парковок у місті, вулички малі і вузенькі, об"їздних майже не існує, крім того жахливі дороги.
Але є купа позитивних сторін. Мистецьке життя, яке постійо вирує у місті. І хай навіть багато корінних львів"ян розбрелися по світах, вони повертаються на рідні береги і наповнюють левовий Львів активом новинок, різноманітних акцій та гармонійним гамором :). Кав"ярні, які ваблять ароматом, атмосферою і затишком. Пам"ятки архітектури, які часто не помічаєш, але потім раптово відкриваєш для себе у новому світлі.
Не знаю, де я житиму у майбутньому. Але впевнена в одному, що до Львова приїжджатиму завжди, бо він - шармовий, величний і прекрасний (навіть у затяжні сірі дощові дні), бо він, як перше ніжне кохання, яке не забуваєш ніколи!..
Полковник
27.10.2007, 00:27
Не варто, не хрена, не варто! (при Всём моём уважении и ЛЮБВИ к городу ЛВОВЕ!) ИМХО!
afterstep
27.10.2007, 00:32
Не варто, не хрена, не варто! ИМХО!
Особливо якщо живеш в Бескудніково - то зовсім гнила затія - з Києва до Львова переїджати! ІМХО!
Полковник
27.10.2007, 00:42
Особливо якщо живеш в Бескудніково - то зовсім гнила затія - з Києва до Львова переїджати! ІМХО!
Так уж получилось, что при Советской Власти половина моей МОСКАЛЬСКОЙ родни осела в КЫИЕВЕ, а вторая половина во Львове. И всегда КЫИЕУЛЬВЯНЕ относились к нам как к СЕЛЯНАМ. Лично МНЕ ЭТО было всегда очень даже смешно.
НО - ЭТО было.
Думаю, что ЭТО есть и сейчас!
Не?:beee:
afterstep
27.10.2007, 10:46
Думаю, что ЭТО есть и сейчас!
саме так - але то їхні проблеми ;) себто - киян ;)
lanka,
ми говоримо про різні речі.
Хочеш чи не хочеш, але вища влада має давати поштовх містам для керування всією Україною(На те вона і Вища Влада!),тобто це є одним з її прямих обов"язків.
І я не є противницею наявності м/с - на такій великій території як наша Держава - це має бути!
Тоді Вищу владу на мило, вона навмисне не підтримує Львів, бо тут й без того ростуть-підростають патріоти та націоналісти, які завжд готові організувати акції протесту, а вищій владі цього не треба, їй простіше підтримувати фінаново людей праці, а не людей ідеї, якими є львів'яни, тому Львову без вищої влади однозначно буде краще.
Додано через 2 хвилини
А стосовно того, чи варто кудись переїджати у мене виникла ідея, що все залежить, що ти хочеш зробити для цього міста, бо не можна лише мислити споживацькими категоріями, що місто має тобі дати і зарплату, і воду, а що ти плануєш дати місту, не показуючи пальцем на владу, а на себе
Зів'ялий мозок
28.10.2007, 20:01
Психології, але якщо буду переводитись, - на юридичний
Додано через 4 хвилини
В цій темі часто писали такі слова "бідніший"..."важко знайти роботу" і "в Києві більше можливостей".
Мене це вбиває! Влада робить із Києва "крутоє село", через те, що тут всі вищі управлінські органи. Хто ж буде думати про іншу територію, а не лише про центр всєя України ?!
Ні, Київ не круте село. Справа в іншому. Будемо відверті, впродовж 800 років Київ ніколи не става столицею самостійної держави на тривалий час. Він не був нею в часи козаччини, а під час визвольних змагань 1917-1920 років був нею дуже короткий час, а за Союзу усі ресурси втікали в Москву. Тому зараз Київ просто наимагається надолужити втрачене за 800 років. Цим і пояснюється його бурхливий розвиток останнім часом.
Полковник
28.10.2007, 20:09
а за Союзу усі ресурси втікали в Москву.
Подробнее можно?
Межет сможете сравнить перечень продовольственных товаров в магазинах Москвы, Киева. Львова и Тамбова в 1978 (к примеру) году?
Зів'ялий мозок
28.10.2007, 23:50
Подробнее можно?
Межет сможете сравнить перечень продовольственных товаров в магазинах Москвы, Киева. Львова и Тамбова в 1978 (к примеру) году?
Пане Полковнику, на жаль, Ви знову мене не зрозуміли. Я мав на увазі не продовольчі ресурси, а трудові. В першу чергу наукову та інженерну інтелігенцію. Хоча питання поставлене Вами, без сумніву, цікаве, але я не володію такою інформацією. Проте відповім дещо інше. Мій далекий родич якраз у ті часи був провідником поїзда Івано-Франківськ-Москва. Так-от, він мав у своїй власній хаті буквально усе, що було тоді дефіцитом (А які товари були дефіцитом? Усі ми знаємо, що майже усі товари!), бо умудрявся це знаходити в Москві та купляти.
Якщо ви бувший львівянин/ка живете в Києві і хочете повернутися додому - тоді варта.А якщо в вас з Львовом нічого спільного не було тоді - ні.
Якщо ви бувший львівянин/ка живете в Києві і хочете повернутися додому - тоді варта.А якщо в вас з Львовом нічого спільного не було тоді - ні.
У цьому теж є своя логіка, не всі можуть зрозуміти галичан і їхню ментальність
[QUOTE=Журналістка;138003]Львів*яни, підкажіть, коли найкраще всього приїздити до Львова, я маю на увазі в яку пору року?:)[/QUOTна мій погляд в Львові завжди гарно....гарна зима,ще краща весна,прекрасне літо і дивовижна осінь в любий час,коли б не поїхала ти захочеш туди ще і ще...
Ого, ви збираєтесь через 10 років на пенсію?.... На що вже я стара тітка, але мені до неї ще працювати і працювати....
Ні, за 30. Але пенсія і старість для мене поняття різні. 40 років це вже старість - коли дівчата кажуть на "ви", діти кудись поступають, частина друзів їсть пігулки, треба думати про забезпечення внуків ітд - то вже пізно заморочуватися усілякими переїздами і початками нового життя :)
Переїжджати чи ні?
1) У Львові працьовиті дівчата ( значить сорочки будуть випрані і попрасовані, їжа приготована), але при всіх цих достоїнствах вони трохи рагульуваті.
Я зробив такий приватний висновок про багатьох дівчат у Києві - набагато менше освічених, схоже загальний рівень ерудованості суттєво нижчий. Інша річ - тут у Києві більше користуються косметикою, дивляться за собою. Хоча імхо у львові більше дівчат, які гарні без косметики.
2) Пробки у нас менші , але культура водіння значно гірша. Причина- той же рагулізм.Швидкість їзди також невелика (причина- вибоїни, якими славиться Львів)
Таким рагулізмом можна користатися - якщо добре водиш машину, у Львові завжди можна знайти об'їзд та приїхати вчасно. От у столиці часто навіть немає можливості залишити авто та піти пішки - така безвихідь - ось це справжня проблема, коли поспішаєш.
3) житло треба обирати, коли буде робота. Бо якщо нема авто, на роботу швидше буде дійти пішком.(метро відсутнє,в маршрутку зранку влізти неможливо, а якщо все ж повезе, можна вийти з неї без грошей і телефону) Як на мене, набагато краще пройти щоранку 2-3 км на роботу аніж 45 хв провести у метро. Думаю, що районів, віддалених від центру більше як на 6 км у Львові немає. Тому і взяв середньостатистично 3 км пішки. Причому у 90% через парк або сквер.
4)Робота є, але якщо в Києві для хорошої зарплати треба мати розум, то у Львові його треба мати в 10 раз більше. Згоден. Але хіба краще жити в столиці і розуміти, що ти вдесятеро дурнуватіший за пересічного львів'янина?
5) Вода по графіку. Це тому, що всі львівяни вдень на роботі і вода без потреби.А якщо серйозно- це аргумент проти переїзду. Електричний бойлер коштує 500-600 грн. Це гроші, через які треба жити за півтисячі км від дому?
6) Погода львівська теж не радує. Ну прям! Квадратне зелене сонце і дощі з жабами :) Насправді середньорічна кількість опадів у Львові і Києві відрізняються досить мізерно.
У Львові Середньорічна кількість опадів 660мм (http://lvivtour.com.ua/ua/aboutlviv/)
У Києві Середньорічна кількість опадів - 649 мм (http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%97%D0%B2)
Електричний бойлер коштує 500-600 грн.
+ пару сотень кіловат/годину в місяць :)
Зів'ялий мозок
29.10.2007, 13:28
[QUOTE=Журналістка;138003]Львів*яни, підкажіть, коли найкраще всього приїздити до Львова, я маю на увазі в яку пору року?:)[/QUOTна мій погляд в Львові завжди гарно....гарна зима,ще краща весна,прекрасне літо і дивовижна осінь в любий час,коли б не поїхала ти захочеш туди ще і ще...
У дощову пору року краще не їхати, бо тоді у середмісті Львова жахливі транспортні пробки. Ні проїхати, ні пропхатися.
afterstep
29.10.2007, 14:00
тоді така загадка була - в кінці 70-х - на початку 80-х...
Довге, зелене, ковбасою пахне...
Зразу й відповідь скажу - поїзд Москва-Тамбов....
--
А ще був анекдот.... Деталі анекдоту підзабув - але ідея така - "Де тут магазин "принцип"?" - "Не знаю такого магазину! а де ви про нього чули?" - "Та мені казали, що взагалі в Москві теж ні хрена немає, але в принципі все є..."
--
Але 78-ий - то не показник, полковнику.... давайте таки ближче до 80-х....
Пам'ятаєте анекдот про перепалку на китайсько-радянському кордоні?
Китайський пограничник дразнить радянського: "а у вас масла нет, а у вас масла нет!"
Той приходить до замполіта - так і так. що робити? Той - а скажи йому, що в них Мао дзе Дуна немає...
Ну от на ранок знову -
- А у вас масла нет!
- А у вас Мао дзе Дуна нет!
- А мы у вас Брежнева стырим!
- Тогда и у вас масла не будет!
Perchenya
29.10.2007, 16:01
Я зробив такий приватний висновок про багатьох дівчат у Києві - набагато менше освічених, схоже загальний рівень ерудованості суттєво нижчий. Інша річ - тут у Києві більше користуються косметикою, дивляться за собою. Хоча імхо у львові більше дівчат, які гарні без косметики.
Таким рагулізмом можна користатися - якщо добре водиш машину, у Львові завжди можна знайти об'їзд та приїхати вчасно. От у столиці часто навіть немає можливості залишити авто та піти пішки - така безвихідь - ось це справжня проблема, коли поспішаєш.
Як на мене, набагато краще пройти щоранку 2-3 км на роботу аніж 45 хв провести у метро. Думаю, що районів, віддалених від центру більше як на 6 км у Львові немає. Тому і взяв середньостатистично 3 км пішки. Причому у 90% через парк або сквер.
Згоден. Але хіба краще жити в столиці і розуміти, що ти вдесятеро дурнуватіший за пересічного львів'янина?
Електричний бойлер коштує 500-600 грн. Це гроші, через які треба жити за півтисячі км від дому?
Ну прям! Квадратне зелене сонце і дощі з жабами :) Насправді середньорічна кількість опадів у Львові і Києві відрізняються досить мізерно.
У Львові Середньорічна кількість опадів 660мм (http://lvivtour.com.ua/ua/aboutlviv/)
У Києві Середньорічна кількість опадів - 649 мм (http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%97%D0%B2)
Браво, знімаю перед Вами капелюха. Навіть нема з чим посперечатися:(
+ пару сотень кіловат/годину в місяць
і мінус витрати на постачання та підігрів гарячої води.
і мінус витрати на постачання та підігрів гарячої води.
вода дешевше виходить :)
вода дешевше виходить
Йой, що Ви так затялися.)) В село треба їхати по добру цілодобову безкоштовну воду - в село..там і краще повітря і натуральніші продукти. а не в Київ...
А серйозно. Я пропустила чи десь згадували вже Чорнобиль?... Все ж краще бути подалі від тих місць. ІМХО звісно.
Leopolis
08.11.2007, 14:34
Думаю що неварто. Якщо і їхати, то лише на екскурсію, або відвідини родичів і знайомих.
Заробляти і тусуватись там - витрачати і відпочивати тут.
Львів - був і назавжди залишиться панацеєю для будь-кого :)
Заробляти і тусуватись там - витрачати і відпочивати тут.
Да че вы рекламируете миграцию в Киев, да там всякой швали понаехало за последние 5 лет что проходу нет, жизнь вам покажеться там полным отстоем ну разве что на работу будете летать вертолетом, и деньги не помогут, кстати квартирный вопрос там бьет похлестче чем вы Львове.
Я рахую що як уКиеві ,так і у Львові нема чого ловити.
Я рахую що як уКиеві ,так і у Львові нема чого ловити.
а куда двигать, подскажите вон народ измучился в мытарствах между Киевом и Львовом...?
а куда двигать, подскажите вон народ измучился в мытарствах между Киевом и Львовом...?
В Чернівці!
http://sashka.iatp.org.ua/sashka/topi/25a.gif
CZERNOWITZ
А то де?!
http://sashka.iatp.org.ua/sashka/topi/27b.gif
А то де?!
у долену від твого села дорогоу у нез!
А-а-а,пойняв!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_schweinkram1.gif
Журналістка
08.11.2007, 22:36
В Чернівці!
http://sashka.iatp.org.ua/sashka/topi/25a.gif
а чому саме туди?)
а чому саме туди?)
А то Василь розкаже.
А то Василь розкаже.
ПасибА Ромко, ты настоящий друг,
Журналистка CERNOWITZ бывшая столица Хасидов с центром в WIZNIZ
Юрий Штерн
Уезжаем из столицы,
Едем в дальние концы —
То ли в город Черновицы,
То ли в город Черновцы.
Ты такого не увидишь
Ни в Москве, ни под Москвой:
Все вокруг галдят на идиш —
И еврей, и даже гой.
В выходной по Кобылянской
Разнаряженный народ —
Словно в праздник первомайский —
На парад себя несет.
Резиденции, чертоги,
Ивы плачут у ворот...
В доме бывшей синагоги
Кинотеатр.
Кино идет.
У евреев нет столицы,
У евреев нет страны,
Нам, евреям, Черновицы
В утешение даны!
…Я живу в Ерусалиме,
Я вернулся в отчий дом.
Я обрывки многих линий
Заново связал узлом.
А спросили «на засыпку»:
В чем секрет? Ответ мой был:
Я еврейскую прививку
В Черновицах получил.
Руда Кішка
11.11.2007, 13:49
На запрошення адміну вирішила приєднатися до розмови :)
Я дуже хочу повернутися жити до Львова, але спиняє фінансовий аспект :(
Як на Вашу думку, на скільки менше може бути сумарний дохід сім ї з одною або двома дітьми у Львові порівняно з таким доходом в Києві, щоб можна було переїхати назад до Львова, не щімлячи себе потім в повсякденному житті?
Додано через 6 хвилин
Витрати на їжу і промислові товари у Львові ті самі, що й в Київі (але, в Києві наприклад набагато легше добратися до одного з МЕТРО, щоб ще зекономити на закупках).
Трохи дешевші послуги.
Підозрюю, що витрати на няню будут меньші, але не набагато.
Тобто витрачати ми будемо не набагато менше ніж у Києві, а заробляти таки значно менше :(
І ще спиняє те, що не так легко у Львові знайти заняття для дитини недалеко від дому. Тобто щоб йти пішки максимум 15 хвилин і можна було б вибрати. Чи легко знайти заняття для діток 8-ми років східними єдиноборставами під керування сертифікованних і атестованих майстрів і не возити дитину туди на маршрутці? Зайняття малюнком? Єдине, що у Львові легше - це добирання до найближчого басейну, але чи є хоть один, де воду не хлорують? А ще до Львова не їздять з концертами ті групи, які ми полюбляємо :( Чи багато роботодавців пропонують в пакеті медичне страхування дkя всієї сім ї (а це ой які витрати:( )?
Чому? Чому так багато "мінусів" вилазить, коли діло доходить до конкретної розмови "давай повернемося" :(
Як на Вашу думку, на скільки менше може бути сумарний дохід сім ї з одною або двома дітьми у Львові порівняно з таким доходом в Києві, щоб можна було переїхати назад до Львова, не щімлячи себе потім в повсякденному житті?
Думаю, що залежить від сфери зайнятості, а точніше від кількості вільного часу. Як на мене, у Львові можна проводити значно чіткішу паралель між вільним часом та рівнем доходів. Тобто живучи в столиці залежність від грошей набагато більша. Чи є час чи його немає. У Львові ж при малих доходах але більшій диспозиції свого часу можна забезпечувати себе у своєму стилі.
Витрати на їжу і промислові товари у Львові ті самі, що й в Київі Не згоден. У мене завжди є шарові :) бараболя, бураки, морква, капуста ітд ітп. Львівська область досить багата на традиції землеробства. Наприклад, поїхав до родини знайомого (попросили завезти бабульку на сило), назад повертався з повним багажником мішків, закруток та іншого провіанту. 2-3 такі поїздки і півниця повна. Про родину мовчу.
І ще спиняє те, що не так легко у Львові знайти заняття для дитини недалеко від дому. Тобто щоб йти пішки максимум 15 хвилин і можна було б вибрати.
Здається поняття "йти пішки 15 хвилин" для Львова це щось а-ля "перейти поперек все місто" :)
набагато легше добратися до одного з МЕТРО,
У Львові вже будується супермаркет "Кінг-крос-Леополіс", у кілька разів більший від МЕТРО
Тобто витрачати ми будемо не набагато менше ніж у Києві, а заробляти таки значно менше
тобто ми купуватимемо собі комфорт життя
Зайняття малюнком? мій племінник їздить малювати на Личаківську. Є ще гуртки на Погулянці, Франка. Не бачу проблеми найняти шкільного вчителя малювання у найближчій школі. Думаю, суттєво буде дешевше ніж в столиці.
але чи є хоть один, де воду не хлорують? Ну хто з нас в дитинстві не плавав у басейні з хлоркою? Живі? У нас з кранів тече хлорована вода. Що в цьому поганого? А ще ми каталися на велосипедах без касок, їздили на машинах без подушок безпеки, гуляли без мобілок ітд :) Як на мене - нехлоровані басейни це швидше маркетинговий захід аніж перевага. Як і ліцензії чи сертифікати дитячих вчителів з карате. Думаю, вчитель Брюса Лі не мав жодного сертифіката :)
до Львова не їздять з концертами ті групи, які ми полюбляємо
Здається, до Львова частіше приїзджають джазові та альтернативні метри світового масштабу, яких можна послухати у залі, де зібралося кілька сотень людей. У Київ - приїзджають більш масові, популярні виконавці. Це комерційні візити. Як на мене стояти у спорткомлексі за 200 метрів від сцени і слухати фанеру це не те, що чути найкращі світовий джаз чи класику. Зрештою, навіть якщо говоримо про поп, то до Києва ніколи не їздитимуть групи на рівні тих, котрі приїзджають до Варшави чи Кракова. А до них зі Львова ближче ніж з Києва ;)
Чи багато роботодавців пропонують в пакеті медичне страхування дkя всієї сім ї (а це ой які витрати )?
Страховка насправді - це ті ж гроші, тільки у вигляді послуги, на якій ваш роботодавець ще заробляє. Не вірите - зайдіть на сайт будь-якої страхової компанії і відкрийте розділ з пропозиціями медичного страхування, але не для фізосіб а для корпорацій. Побачите, чому фірмам зручно замість грошей платити страховками :) Я як колишній працівник страхової компанії раджу страхуватися особисто.
Руда Кішка
14.11.2007, 16:12
Думаю, що залежить від сфери зайнятості, а точніше від кількості вільного часу. Як на мене, у Львові можна проводити значно чіткішу паралель між вільним часом та рівнем доходів. Тобто живучи в столиці залежність від грошей набагато більша. Чи є час чи його немає. У Львові ж при малих доходах але більшій диспозиції свого часу можна забезпечувати себе у своєму стилі.
В Киїєві набагато легше знайти роботу з вільним графіком і високим доходом. У Львові, якщо здатні платити такі гроші, то вимагати будуть віддачі великої кількості твого часу.
Не згоден. У мене завжди є шарові :) бараболя, бураки, морква, капуста ітд ітп. Львівська область досить багата на традиції землеробства. Наприклад, поїхав до родини знайомого (попросили завезти бабульку на сило), назад повертався з повним багажником мішків, закруток та іншого провіанту. 2-3 такі поїздки і півниця повна. Про родину мовчу.
Чомусь у моїх батьків і більшості знайомих немає такої шари. Єдина родина, яка вирощує картоплю, живе в Хмельницькій області, а бензин туди зробить ту картоплю золотою. Тай брати картоплю в людей, які ледве зводять кінці з кінцями якось не дуже...
Здається поняття "йти пішки 15 хвилин" для Львова це щось а-ля "перейти поперек все місто" :)
Ні, пішки 15 хвилин від підїзду до дверей спортзалу. По львівських мірках в це невкладеться навіть маршрут від центру до Спартаку (пішки)
Додано через 2 хвилини
У Львові вже будується супермаркет "Кінг-крос-Леополіс", у кілька разів більший від МЕТРО.
До нього буде зручно (25-30 хвилин максимум) добратися з будь-якої! точки Львова? Я тут наголошувала скорше на кількість, тобто розкиданність по місту, а не одне велике позамістом.
мій племінник їздить малювати на Личаківську. Є ще гуртки на Погулянці, Франка. Не бачу проблеми найняти шкільного вчителя малювання у найближчій школі. Думаю, суттєво буде дешевше ніж в столиці.
Можливо, найняти не проблема. Не думаю, що суттєво дешевше.
Ну хто з нас в дитинстві не плавав у басейні з хлоркою? Живі? У нас з кранів тече хлорована вода. Що в цьому поганого? А ще ми каталися на велосипедах без касок, їздили на машинах без подушок безпеки, гуляли без мобілок ітд :) Як на мене - нехлоровані басейни це швидше маркетинговий захід аніж перевага. Як і ліцензії чи сертифікати дитячих вчителів з карате. Думаю, вчитель Брюса Лі не мав жодного сертифіката :)
Дитина, в якої атопічний дерматит і шкіра на деяких ділянках тіла більш нагадує "м*ясо" :( під час загострення, на жаль може плавати лише під час ремісії і то тільки в бассейнах без хлору :( Хлорку в бассейні шкіра просто не витримає :(
Сертифікати для мене - це не стільки папірці, скільки спеціально розроблені з розумом і знанням програми зайняття для дітей певного віку.
Здається, до Львова частіше приїзджають джазові та альтернативні метри світового масштабу, яких можна послухати у залі, де зібралося кілька сотень людей. У Київ - приїзджають більш масові, популярні виконавці. Це комерційні візити. Як на мене стояти у спорткомлексі за 200 метрів від сцени і слухати фанеру це не те, що чути найкращі світовий джаз чи класику. Зрештою, навіть якщо говоримо про поп, то до Києва ніколи не їздитимуть групи на рівні тих, котрі приїзджають до Варшави чи Кракова. А до них зі Львова ближче ніж з Києва ;)
Ми ніколи не ходимо на концерти в спроткомплекси з фанерою. Ми слухаємо живі концерти, де виконавець викладаєтся наповну. Поп я органічно не переварюю. Я говорила про рок.
Страховка насправді - це ті ж гроші, тільки у вигляді послуги, на якій ваш роботодавець ще заробляє. Не вірите - зайдіть на сайт будь-якої страхової компанії і відкрийте розділ з пропозиціями медичного страхування, але не для фізосіб а для корпорацій. Побачите, чому фірмам зручно замість грошей платити страховками :) Я як колишній працівник страхової компанії раджу страхуватися особисто.
По-перше фірма не "замість грошей", а до "грошей" дає страховку. І чим вигідно фірмі відвалювати по 1000 долларів на працівника і стільки ж на кожного члена його родини, отримаючи назад в кассу лише сумму прибуткового податку (15%, десь по 700 грн) від працівника? В чому зиск компанії? Це з лімітом відповідальності в 10 000 у.о. Так є певні льготи по податках, але це здаєтся стосується лише накопичувального страхування працівників.
Ви мені радите з власної кишені відвалювати $3000 на рік замість $400 (саме стільки потягнув податок). Поясніть чому?
AnnaAk, не зрозуміло: так ви хочете повертатись до Львова чи ні?
Руда Кішка
14.11.2007, 16:33
AnnaAk, не зрозуміло: так ви хочете повертатись до Львова чи ні?
душа хоче, але мій математичний розум після підрахунків "дохід-видатки" в обох містах і вивчення листочка з "+" и "-" каже що нічого наразі не вийде :(
"хочу" і "можу" в данному випадку поки що дуже далеко стоять
Анна мені нагадує мене, коли я вирішувала чи їхати до Києва, бо робота цікава випала - все згадала - і страшні корки по Києву і нелюбов до метро, і брудні тротуари, і бездушність мегаполісу, і Чорнобиль, і відсутність часу поза роботою, і віддаленість базарчиків і магазинчиків від будинків в мікрорайонах, і космічні ціни на нерухомість, і більші витрати на розваги та продукти.)))) А чого я про це говорила??? Бо не хтіла туди їхати;)
"хочу" і "можу" в данному випадку поки що дуже далеко стоять
хм... ви ніколи не думали, що забагато хочете? хочете все і відразу, імхо :)
Руда Кішка
14.11.2007, 17:04
хм... ви ніколи не думали, що забагато хочете? хочете все і відразу, імхо :)
чому ж забагато? я хочу щоб було не гірше :)
Коли набирали в всеукраїнську щотижневу газету в львівську філію журналістів, то люди за превелике щастя вважали йти туди на $400. Тобто це вважається дуже пристійним заробітком для журналістів?
Як ви вважаєте, наскільки може бути менший заробіток при зміні місця роботи, щоб людина не відчувала дискомфорту? Адже кожен з нас знає свою ціну. Більшість знаходять роботу, на якій платять стільки скільки ти вартуєш. І ось в один прекрасний момент ти починаєш отримувати припустімо в 2 рази менше. Ви вважаєте це ніяк не вплине на психіку людини? на її самооцінку?
В Киїєві набагато легше знайти роботу з вільним графіком і високим доходом
Не зовсім згоден, якщо є робота, яка не потребує присутності, наприклад в інтренеті, то чому її не робити зв Львова? Тим не менше, я говорив про те, що особисто мені у Львові набагато продуктивніше вдається використовувати вільний час.
Чомусь у моїх батьків і більшості знайомих немає такої шари. Єдина родина, яка вирощує картоплю, живе в Хмельницькій області, а бензин туди зробить ту картоплю золотою. Тай брати картоплю в людей, які ледве зводять кінці з кінцями якось не дуже...
Ну чому, якщо люди дають задармо картоплю, то навряд чи вони будуть голодувати. А щодо родини - я промовчав навмисне, щоб не піднімати нової теми. Просто дивно, що вам ніколи не давали закруток чи продуктів. Як на мене - на Галичині це часто роблять у поєднанні зі словом "дякую", незалежно від причини. У всякому разі, хто з нас правий - покаже опитування (http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=29907)
Ні, пішки 15 хвилин від підїзду до дверей спортзалу. По львівських мірках в це невкладеться навіть маршрут від центру до Спартаку (пішки)
Ну, я думаю, що більшість спортзалів з дитячими спортсекціями у Києві