Показати повну версію : Жінка у різних релігіях
Вирішив відкриту нову тему бо в старій вже все змішалося :)
Переважна більшість людей мають уявлення про становище жінки в ісламі по фільму «Бєлоє солнцє пустині». До знайомства з ісламом я мав подібні погляди. :D З того часу відбувся значний прогрес:rolleyes:
Для тих кому цікаво даю лінки на інформацію в інеті, а далі вже по обставинам.
Положение и права женщины в Исламе (http://woman.upelsinka.com/modern/islam_3.htm)
Головной убор и свобода вероисповедания (http://platochkovica.slimhost.info/golovnoyubor.htm)
Почему женщины Великобритании принимают Ислам? (http://www.kcn.ru/tat_ru/religion/islam/ulum_ad_din/life/wom1.htm)
Женщина в Исламе (http://islam.ru/woman/) - різні статті
А також рекомендую продивитися журнал місульманки з Вільнюсу
http://siniaja-ptica.livejournal.com (http://siniaja-ptica.livejournal.com/)
Мир всім!
Liliyah Romanova
03.05.2007, 17:13
А від себе коротко розказати можете?
Я не маю стереотипу за тим фільмом, бо я його ніколи не бачила.
Liliyah Romanova
03.05.2007, 17:14
Не можу перенести свій допис із сусідньої гілки сюди, тому подам іще раз.
З якого часу християнство стало з повагою ставитися до жінки?
Не важливо, з якого часу, важливо, що поважає. Не православ'я, але інші точно поважають.
Які саме ви маєте на увазі?
У мусульманстві душа є? Тобто в душу вірять? Бо от деякі релігії переконані, що жінка душі не має. От знаєте, як Платон говорив про реінкарнацію: чоловік, котрий прожив життя гідно і гідно помер, реінкарнується знову в чоловіка, негідний чоловік реінкарнується в жінку, а котрий ще гірше - у тварин.
Жінка в християнстві є нарівні з чоловіком. Її не вважають нечистою (окрім православ'я), їй дозволяють заходити у святилище, у деяких жінка вже має право бути священиком, у інших - це питання дискусійне, але таки є.
Liliyah Romanova
03.05.2007, 17:16
Одна дівчина-мусульманка розповіла, що досі в багатьох мусульманських країнах обрізають 5-річних дівчаток. Це важко назвати обрізанням, бо це фактично калічення. Поясніть, чому і нащо?
Одна дівчина-мусульманка розповіла, що досі в багатьох мусульманських країнах обрізають 5-річних дівчаток. Це важко назвати обрізанням, бо це фактично калічення. Поясніть, чому і нащо?
Це те, що називається людські звичаї. :(
Ведущие мусульманские богословы однозначно осудили практику женского обрезания на международной конференции, организованной в Каире немецкой правозащитной организацией Target.
В ходе каирской конференции мусульманские богословы осудили жестокость женского обрезания, подчеркнув отсутствие каких-либо оснований для подобной практики в Коране. Кроме того, некоторые богословы усмотрели в обрезании женщин нарушение коранического запрета на причинение вреда ближнему.
«С религиозной точки зрения ничто не говорит о необходимости обрезания. В исламе обрезание необходимо только мужчинам», - заявил на конференции Мухаммад Сайид Тантави, имам авторитетнейшего богословского университета Египта Аль-Ахзар.
Liliyah Romanova
03.05.2007, 18:46
Це те, що називається людські звичаї.
Тобто єдиної думки у цьому плані немає? Хто як хоче, так робить? Але ЧОМУ це роблять? Яка причина цього? Я розумію, що багато хто від того відійшов уже, але чому це виникло? Яка була мета?
Це без закидів, я просто намагаюся зрозуміти, чим саме керуються ці нелюди зараз.
Liliyah Romanova
03.05.2007, 18:52
кщо Ви під консерватизмом важаєте більш суворе дотримання приписів віри, то я за!
То теж, але ще й дотримування неактуальних практик. Наприклад, те, що жінка у критичні дні вважається нечистою (в МП).
О, а нащо жінці голову покривати? Правда, в ісламі то не проблема, там і чоловіки з непокритою головою не ходять. ;) Але, ВІДКОЛИ дівчатка повинні почати вбирати хіджаб? Ну, чи щось більш консервативне.
що жінка душі не має....
це, мабуть, про мою тещу....
:D :D :D
Тобто єдиної думки у цьому плані немає? Хто як хоче, так робить? Але ЧОМУ це роблять? Яка причина цього? Я розумію, що багато хто від того відійшов уже, але чому це виникло? Яка була мета? Це без закидів, я просто намагаюся зрозуміти, чим саме керуються ці нелюди зараз.
Ніде ні в Корані ні в Сунні не йдеться про цей ритуал. Навіть заборонено робити подібне.
Доречі цьому ритуалу вже більше 4000 років. Африканські племена будь якого віросповідування практикують його. Нажаль.
Чому виник такий ритуал? А я звідки знаю?
Знаєте народні звичаї дуже тяжко долати.
Але це не ісламський обряд якщо вже на те пішло.
KabMiner
04.05.2007, 13:11
Жінка в християнстві є нарівні з чоловіком.
Ну для чого ж так лукавити? Це в язичництві жінка нарівні з чоловіком, не плутайте.
В африканських племен (негроїдів) це повязано з особливістю будови статевих органів жінки. Якщо дівчинці не зробили обрізання, то потім їй вийти заміж дуже проблематично (з чисто фізичних причин).
Араби ж (які вважають себе представникми білої раси) роблять обрізання для того щоб зробити статеві органи жінки менш чутливими і таким чином вберегти її від гріховних спокус, ну а чоловіків від крислатих рогів :-))
Наприклад, те, що жінка у критичні дні вважається нечистою (в МП).
ну, це я вам можу сказати без будь-якої МП :-))
Ніде ні в Корані ні в Сунні не йдеться про цей ритуал. Навіть заборонено робити подібне.
Доречі цьому ритуалу вже більше 4000 років. Африканські племена будь якого віросповідування практикують його. Нажаль.
Чому виник такий ритуал? А я звідки знаю?
Знаєте народні звичаї дуже тяжко долати.
Ну, я вам вже розказав чому. Досить дивно, що ви цього не знаєте! Як же так? Все напевно більше в теорією ісламу цікавитеся? :-)) а не гріх би і практикою зацікавитись - дивись і вся дурь пройде, как с белых яблонь дым!
А стосовно негроїдів - не можна долати цього звичаю, бо в жіночок будуть великі проблеми чисто фізіологічного плану. :-(
New Shrek
04.05.2007, 13:43
Ну для чого ж так лукавити? Це в язичництві жінка нарівні з чоловіком, не плутайте.А ця частина допису сподобалась особливо.
Шо це ми з Вами раніше розходились в поглядах,навіть ума не проложу!!!
О, а нащо жінці голову покривати? Правда, в ісламі то не проблема, там і чоловіки з непокритою головою не ходять.
Читаємо:
6. Бо, коли жінка не покривається, нехай обстрежеться. А коли сором жінці стригтися чи голитися, нехай покривається. 7. Чоловікові не слід покривати голову, він бо образ і слава Божа, жінка ж - слава чоловіка; 8. бо не чоловік від жінки, а жінка від чоловіка, 9. і не чоловіка створено для жінки, а жінку для чоловіка. 10. Тому жінка мусить мати на голові знак влади (над нею) заради ангелів.а також примітка до 10 вірша: Знак влади - покрівце, на знак підпорядкування і влади чоловіка над жінкою.
Св. Тертулліан у своєму знаменитому трактаті "Про обов'язковість носіння хусток для незайманих" писали: "молоді дівчини, ви носите свої хустки на вулицях, отже, ви повинні носити їх у церкві, ви носите їх перед чужинцями, тоді чому б вам не носити їх перед вашими братами...". Серед канонічних законів католицької церкви є закон, що жадає від жінок, щоб вони прикривали своїх голів у церкві. Деякі християнські конфесії, такі, наприклад, як аманиты й меноніти, змушують своїх жінок носити хустка й донині. Причини, по яких треба носити хустки, відповідно до висловлення лідерів їхньої церкви, полягають у тім, що "покриття голови - це символ підпорядкування жінок чоловікам і Богові", що відповідає висловленню християнського апостола Павла в Новому Заповіті.Квинт Септи́мий Флоре́нс Тертуллиа́н (лат. (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D 0%B9_%D1%8F%D0%B7%D1%8B%D0%BA) Quintus Septimius Florens Tertullianus, 155 (http://ru.wikipedia.org/wiki/155)/165 (http://ru.wikipedia.org/wiki/165), Карфаген (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%84%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD_% 28%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%29) — 220 (http://ru.wikipedia.org/wiki/220)/240 (http://ru.wikipedia.org/wiki/240), там же) — один из наиболее выдающихся раннехристианских (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D 1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE) писателей и теологов, автор около 40 трактатов, из которых сохранился 31.
В ісламі хіджаб на вдміну від християнства не є символом влади чоловіка над жінкою. Це символ благочесття, скромності і навіть захисту.
Жінка це як парфюм, а одяг це як оболонка яка не дає аромату вивітритися.
http://foto.mail.ru/list/che_burashka/1/i-499.jpg
Але, ВІДКОЛИ дівчатка повинні почати вбирати хіджаб? Ну, чи щось більш консервативне.
Якщо ви про так називаєму паранджу то вона не є обов'язкова, жінка сама обирає.
Знаєте, коли мусульманки відстоюють своє право носити хустинку, хіджаб то це вони роблять самі і за ними не стоять бородаті чоловіки які їми керують, хоча для вас це може бути не зрозуміло. Коли в Росії мусульманки відстоювали право фотографуватися на документи в хустинках і коли звернулися до жіночого монастиря з пропозицією об'єднати зусилля то монахині лише відповіли, що батюшка не дозволяє.
http://foto.mail.ru/list/che_burashka/1/i-520.jpg
Не важливо, з якого часу, важливо, що поважає. Не православ'я, але інші точно поважають.
Ну як це не важливо? Навіщо так?
Якщо в християнстві жінкам вдалося вибити визнання лише в 20 сторіччі то це не значить, що так було завжди.
Може нагадати як католицька церква і Лютер з нею палили жінок по цілій Европі тисячами?:eek:
Католицька церква лише в середині 20 сторіччя визнала, що жінка це людина.
Як же так? Все напевно більше в теорією ісламу цікавитеся? :-)) а не гріх би і практикою зацікавитись…
Ну про це я і без деяких прочитав. Ось тільки чомусь ніхто не поділяє думку про корисність цієї "процедури". Може ви собі спробуєте повне обрізання зробити під нуль так би мовити. :)
Я вивчаю іслам, а не традиції сотень народів які сповідують іслам і які нають свої забабони. В ісламі цього НЕМАЄ ні в теорії ні в практиці!
afterstep
04.05.2007, 16:11
В ісламі цього НЕМАЄ ні в теорії ні в практиці!
а на додачу
вивчаю іслам, а не традиції сотень народів ... які нають свої забабони
щось в сумі нагадує "мы наш, мы новый мир построим", причому з обов'язковим попереднім "весь мир (насилья) мы разрушим до основанья...."
--
Ви є класичним підтвердженням тези, що немає більш агресивних та ревних хранителів, ніж новонавернені.
--
Або на хлопський розум - "нема гірше пана, ніж з Івана"
Тобто єдиної думки у цьому плані немає? Хто як хоче, так робить? Але ЧОМУ це роблять? Яка причина цього? Я розумію, що багато хто від того відійшов уже, але чому це виникло? Яка була мета?
Це без закидів, я просто намагаюся зрозуміти, чим саме керуються ці нелюди зараз.
Я думаю, щоб дівчата не гуляли.
Католицька церква лише в середині 20 сторіччя визнала, що жінка це людина.
Гарно з Вами іслам попрацював.
Гарно з Вами іслам попрацював.
Я це на відміну від Вас це знав і до ісламу. :)
Ви є класичним підтвердженням тези, що немає більш агресивних та ревних хранителів, ніж новонавернені.
Невже я агресивний? :)
щось в сумі нагадує "мы наш, мы новый мир построим", причому з обов'язковим попереднім "весь мир (насилья) мы разрушим до основанья...."
Скажіть тоді таке. В семінаріях, недільних школах вчать народні забобони поряд з офіційним вченням? Ну ось наприклад у Свідків вчать стрибати через багаття на купала? Чи може кажуть, що це народний звичай який до християнства не має ніякого відношення.
Так само і я маю очі і розум, щоби відрізнити одне від одного.
деякі важають, що клітор може вирости як чоловічий пеніс і дівчина стане чоловіком. Отакої.
Я це на відміну від Вас це знав і до ісламу.
Ви про це знали ще до 6 століття? зрозуміііів!
деякі важають, що клітор може вирости як чоловічий пеніс і дівчина стане чоловіком. Отакої.
Іслам - ісламом. Під звичаї тамтешніх людей може він і підходить. Та таки підходить, бо його утворив місцевий чоловік Мухаммед. Але як іслам підійшов для словянина - для мене повна загадка, яку я не в стані розгадати.
СергіюС, що Вас таки звабило в ісламі? БУТИ ІНШІ, НІЖ ВСІ?
Liliyah Romanova
04.05.2007, 17:27
А я думаю, що жінка сприймається, як предмет, що належить чоловікові. Нащо їй переживати якусь насолоду, головне, що чоловік переживає. :mad: :mad: :mad:
Liliyah Romanova
04.05.2007, 17:41
Ну, скажіть. Більшої дурниці не чула!
В африканських племен (негроїдів) це повязано з особливістю будови статевих органів жінки. Якщо дівчинці не зробили обрізання, то потім їй вийти заміж дуже проблематично (з чисто фізичних причин).
Поясніть, що за фізичні причини, я щось не розумію.
Якщо ви про так називаєму паранджу то вона не є обов'язкова, жінка сама обирає.
Знаєте, коли мусульманки відстоюють своє право носити хустинку, хіджаб то це вони роблять самі і за ними не стоять бородаті чоловіки які їми керують, хоча для вас це може бути не зрозуміло.
Те, що мусульманки самі собі одягають хіджаб, то відомо. Коли саме? З того, що знаю, то від першої менструації.
Про те, що жінки ходять у мішках (інакше це назвати важко), то я думки такої, що там саме дядьки стоять. Чому б інакше почалися арешти тих, котрі мають "неправильний" хіджаб.
А хіджаб тепер перейшов у деяких країнах у шалик, з-під якого волосся видно і спереду і ззаду. Мусульманки тоді виглядають просто як манекенниці, гарно і з викликом, ані краплі скромності. ;)
Невже я агресивний?
Ви - точно ні.
У мене враження, що KabMiner сам новонавернений.
afterstep
04.05.2007, 17:44
Скажіть тоді таке. В семінаріях, недільних школах вчать народні забобони поряд з офіційним вченням? Ну ось наприклад у Свідків вчать стрибати через багаття на купала? Чи може кажуть, що це народний звичай який до християнства не має ніякого відношення.
навіть відповім.
--
Не зовсім в курсі, чому навчають у недільних школах - та й мова не завсім про це.
Є типові традиції, притаманні певним релігіям - я б таки не порівнював стрибання через вогнище та обрізання, - і можу вам навести приклад язичеського свята, що святкується і надалі поруч з релігійним - паска.
--
З вами сперечатися марно - якщо ви дійсно програєте суперечку6 то у вас виникне розчарування, що ви помилилися, свідомо вибравши іслам. Ну бо якось не є (історично так склалося) іслам притаманний європейцям - але то ваш вибір, і ви його відстоюєте.
--
Знов таки - визнайте, що в питанні "жінка в ісламі" вас таки загнали на слизьке. Ваша опонентка таки помиляється -
А я думаю, що жінка сприймається, як предмет, що належить чоловікові.
- і доволі принципово. Бо жінка в ісламі - це робоча худоба, що належить чоловікові. Як майно.
--
Чи написано в корані, що жінка не повинна йти перед чоловіком - лише позаду?
Liliyah Romanova
04.05.2007, 17:44
Щодо прав жінки у християнстві. Якби не християнство, то би й не було кращого ставлення, не було би революції. Не було би рівності, яка є сьогодні.
КабМінере, проілюструйте рівність у язичництві.
Liliyah Romanova
04.05.2007, 17:52
Чи написано в корані, що жінка не повинна йти перед чоловіком - лише позаду?
Дякую, afterstep, пригадали.
Під час молитви, жінка ДЕ знаходиться???
І так само удома. Під час молитви жінка позаду стоїть. І молитву вона може провадити лише тоді, коли є вона і доньки, якщо є син, то молитву провадить син. Та-а-а, апостол Павло би був невимовно щасливий. І чого то чоловіки собі думають, що то саме вони мають жінці казати, що і як робити. По-моєму, то саме їм треба казати, що робити, бо самі вони мало до чого доброго додумаються.
(Можете спихати на фемінізм, але по-перше, мої слова всіх чоловіків не стосуються, а по-друге, обурення викликає саме спілкування з деякими чоловіками, яких і чоловіками не варто називати, звичайни мужлаї.:()
Щодо позаду, то у МП матушка завжди має позаду батюшки йти. І обручку батюшка не носить, бо він із церквою заручений.
Але як іслам підійшов для словянина - для мене повна загадка,
А як християнство підійшло до слов'ян? Здається Володимир нікого не питав. В Дніпро або …
Liliyah Romanova
04.05.2007, 19:16
Іслам - ісламом. Під звичаї тамтешніх людей може він і підходить. Та таки підходить, бо його утворив місцевий чоловік Мухаммед. Але як іслам підійшов для словянина - для мене повна загадка, яку я не в стані розгадати.
СергіюС, що Вас таки звабило в ісламі? БУТИ ІНШІ, НІЖ ВСІ?
Миху, вже давно відійшли часи, коли всі поляки були римо-католиками, західні українці греко-католиками, східні - православними. Сьогодні нарешті є дні вільного вибору. Україна та Польща ще дуже консервативні, Росія - не менше, але і на них прийде усвідомлення, що багато поляків уже є в індуїзмі та ісламі. А є, миху, чорні греко-католики. Є навіть у Перемишлі чорний диякон. Я своєму татові часто пвторюю, що українець не дорівнює греко-католик, а тим більше не дорівнює християнин. Саме ця свідомість допомагає мені бути толерантною.
Я є в тій релігії, яка дозволяє мені бути вільною у моїй вірі, почуватися не приниженою дурними правилами та застарілими жидівськими традиціями, не завжає мені бути з Богом. Я можу цілувати ікони, а можу не цілувати, можу не цілувати руку священику і ніхто мені нічого не скаже, можу критикувати свю церкву за деякі застарілі практики.
Можливо, якби я була чоловіком, я би вибрала православ'я, або мусульманство. Але я, на щастя, не чоловік. А для мене, як жінки, найкраще підходить саме моя церква, з усіма її недоліками. Я люблю її традиції і люблю те, що вона дає мені свободу.
Liliyah Romanova
04.05.2007, 19:24
Поясніть мені, панове чоловіки (з консервативних релігій), чому жінка має бути позаду чоловіка, чому вона має покривати голову, чому не може приступати до причастя чи до храму, чи до кровоточивої ікони у дні менструації? Чому над жінкою треба читати молитви на очищення після шлюбу, після першої шлюбної ночі, після народження дитини?.. Чому жінка не може заходити до усіх приміщень храму? Чому існує бабинець?
Чого боїться чоловік у храмі, що він так себе відокремлює від жінки? Що за дивна боротьба з власною слабкістю та невмінням контролювати гормони? Аби жінка не спокушувала чоловіків, останні придумали усі ці правила, аби захистити себе перед її спокусою, яка сидить так насправді у голові самого чоловіка, а не у природі жінки. Жінка має стояти позаду, аби чоловік міг зосередитися на молитві до Бога і не думати про свою пристрасть до жінки.
Священослужитель не може служити, якщо попереднього дня він кохався зі своєю дружиною, аби це не заважало йому молитися до Бога. Чоловік має вибирати чи хоче бути одруженим, чи бути священиком. Бо хто його знає, яким він буде відданим чи не відданим церкві священнослужителем, якщо церква дозволить йому одружитися.
Невже страх може так сильно опанувати усі сфери, і тільки ці правила, а не боротьба зі страхом, можуть допомогти? Властиво, нащо тоді з чимось боротися, нащо ставати духовно дозрілим, навчитися контролювати себе, якщо легше почати контролювати жінку, яка у своїй любові може зробити все, як померти за іншу особу, так і вбити.
Страх перед внутрішньою, духовною силою жінки, змушує заховати її подалі від себе?
Чому змій у раю спокушував Єву? Бо якби він спокусив Адама, то спокусив би ЛИШЕ Адама. А спокусивши Єву, він спокусив одразу обох. Ось вам і анекдот про головний біль. Це аргумент, який можна вміло використати, навіть якщо він не є правдою, але він є захистом для жіночої волі. Вона не скаже прямо: "я не хочу", вона скаже м'яко, аби не вразити надто сильно чоловічу гордість. Змій мав спокусити Єву, якщо хотів мати обох.
Коли саме? З того, що знаю, то від першої менструації.
Так.
- і доволі принципово. Бо жінка в ісламі - це робоча худоба, що належить чоловікові. Як майно.
Та ви що? Не може бути?:p
Ви мабудь давно не бачили жінок-селянок, чи жінок які виконують брудну і важку роботу в нашій державі де жінка не худоба.
Щодо прав жінки у християнстві. Якби не християнство, то би й не було кращого ставлення, не було би революції. Не було би рівності, яка є сьогодні.
Права жінки вибили самі і християнство тут ні до чого, воно лише погодилося.
Та-а-а, апостол Павло би був невимовно щасливий.
Чим саме?
afterstep
04.05.2007, 19:32
Ви мабудь давно не бачили жінок-селянок, чи жінок які виконують брудну і важку роботу в нашій державі де жінка не худоба.
почитайте шкільний курс - доволі гарно висвітлено побутові особливості в ісламських республіках. не подобається вам радянське чтово - почитайте англійське, не пригадую точно - здається Оруел. Початок 20-го століття.
--
Такий собі анекдот... Афган6 іде жінка6 за нею - ішак6 а вже за ними - душман.
Зустрічний і каже йому - що ж то жінка йде попереду - чого коран порушуєш?
- Як коран писали - тоді мін ще не було....
Liliyah Romanova
04.05.2007, 19:38
Права жінки вибили самі і християнство тут ні до чого, воно лише погодилося.
Ха-ха! А в ісламі би жінки собі то право вибили??? Чи з них би його геть вибили? :(
Ви про арешти жінок та дівчат-мусульманок чули? Арештують за те, що не такий хіджаб. Замало голову прикриває. От вам і рівність, і права.
Liliyah Romanova
04.05.2007, 19:40
Чим саме?
Апостол Павло говорив "най мовчить жінка у церкві", що жінка має або покрити волосся, або голову поголити. А нащо покрити? Аби чоловіка не спокушати. В мене враження, що чоловік то така натура, що чого не побачить, то додумає, і все одно спокуситься, то чого жінки мають через чоловічу слабкість мордуватися?
Апостол Павло говорив "най мовчить жінка у церкві", що жінка має або покрити волосся, або голову поголити. А нащо покрити? Аби чоловіка не спокушати. В мене враження, що чоловік то така натура, що чого не побачить, то додумає, і все одно спокуситься, то чого жінки мають через чоловічу слабкість мордуватися?
Жінка то велика спокуса! :D Хто проти?
По Павлу, жінка повина покривати голову на знак його влади над нею.
Мене просто дивує вільне ставлення до Писань деякими християнами. Не подобається що написано не буду виконувати, подобається буду. А церква толерую цьому аби не втратити паству.
Liliyah Romanova
04.05.2007, 20:04
Церква не може змінити того, що Павло написав. А оскільки жінка чоловікові рівня, то те, що Павло казав, то його інтерпретація. ;) Бачите, ви вже дивитеся з точки зору ісламу, тому не розумієте цього. Павло - не Ісус.
Чесно, я Павла взагалі колись майже не читала. Вважала, що в нього проблеми з жінками були, того він таке написав. Точно погану тещу мав. І не поважала я його.
Liliyah Romanova
04.05.2007, 20:06
Жінка то велика спокуса! Хто проти?
то чого жінки мають через чоловічу слабкість мордуватися?
Можливо, якби я була чоловіком, я би вибрала православ'я,
Факти правда кажуть, що жінки набагато частіше приймають іслам. І не лише для шлюбу.
Павло - не Ісус.
А Ісус взагалі нічого не писав.
І не поважала я його.
Ви хіба християнка?
Чому існує бабинець?
Це що?
Liliyah Romanova
04.05.2007, 20:30
Ви хіба християнка?
А хто? :D:D:D
Liliyah Romanova
04.05.2007, 20:31
Це що?
Бабинець - це спеціально виділене місце у церкві для жінок. Де моляться жінки та малі діти.
почитайте шкільний курс - доволі гарно висвітлено побутові особливості в ісламських республіках. не подобається вам радянське чтово - почитайте англійське, не пригадую точно - здається Оруел. Початок 20-го століття.
Обов'язково почитаю.
Так что бороться с грязью - что с дворниками, что без - было бесполезно. А куда же вывозили дворники то дерьмо, которое им все же худо-бедно удалось собрать? На это нам ответит Юджин Вебер: «С 1781 года Монфокон, расположенный на северо-востоке Парижа был единственной городской свалкой. Прежде там стояли виселицы, и трупы преступников разлагались вместе с дохлым зверьем среди вздымавшихся все выше гор мусора. С навозной вонью мешалась вонь гниющих туш, которые привозили со скотобоен». Просуществовала она долго:
«К 1840 году здесь образовался громадный пятиметровый пласт из жирных белых червей, питавшихся неиссякающими потоками крови. Червей продавали рыбакам, а процесс естественного гниения превратил Монфокон в огромный смердящий пруд. Большая часть этого месива просачивалась в землю, оттуда - в колодцы северной части Парижа, ветер же разносил зловоние по всему городу». (Eugene Veber, “From Ordure to Order” The New Republic, July 1, 1991)
Вот описание парижанки Frederique Krupa, автора исследований по очистке города:
«Начиная с древних времен, основное правило для относительно парижского мусора было одно - «tout-a-la-rue» (все на улицу), включая домашние отбросы, мочу, фекалии и даже выкидыши. То, что покрупнее, часто бросались на «ничейную землю» за городские стены или в Сену. ... Съедобное дерьмо потреблялось свиньями и дикими собаками, а остальное - микроорганизмами. Запах гниения был ужасен, но не только из него складывались парижские ароматы». (Paris: Urban Sanitation before the 20th century by Frederique Krupa http://www.translucency.com/frede/parisproject/)
Все это «средневековье» закончилось не так давно. Очередной указ о запрете выливания помоев из окон вышел в 1780 году (http://www.translucency.com/frede/parisproject/sanit1200_1789.html), но судебные архивы еще 1840-х годов содержат немало дел о привлечении к ответственности домовладельцев и слуг за опорожнение ночных горшков из окон верхних этажей. В тянувшиеся вдоль улиц сточные канавы кроме испражнений и мусора также выбрасывали и трупы недоношенных младенцев. Еще в конце XIX века префекты издавали циркуляр за циркуляром, предписывавшие обязательное захоронение мертвого плода.
Трупы взрослых либо сбрасывали в ямы на Кладбище Невинных, либо хоронили в церквях. Последний вид похорон в Бургундии вызвал протесты Жаре (XVIIIв.), врача из Дижона, который в ярких красках описывал весь ужас такого обычая погребения мертвых, указывая на огромные опасности для населения, т.к. земля и воздух отравлялись трупами погребенных. Но мнение врача никого не интересовало - люди настолько привыкли к дурному запаху, что просто не чувствовали его.
А хто?
Ну це як бути напіввагітною :)
Liliyah Romanova
04.05.2007, 20:54
Ну це як бути напіввагітною
Тобто? Що ви хочете цим сказати?
Я вже була напіввагітною. :(
Тобто? Що ви хочете цим сказати?
Не можна бути напівхристиянином, чи напівзлодієм. Ось це мені в Біблії подобається вірю, а це не подобається у це не буду вірити. Ви чи вірите, чи не вірите. Все інше від …
Liliyah Romanova
04.05.2007, 21:30
Не можна бути напівхристиянином, чи напівзлодієм. Ось це мені в Біблії подобається вірю, а це не подобається у це не буду вірити. Ви чи вірите, чи не вірите. Все інше від …
А я не вірю в Біблію, а в Бога! Чи я маю вірити в Біблію?
Я вже казала, що не всі слова в Біблії є Божими.
Якщо в Біблії написано покривати голову, то я маю покривати її? А якщо сказано, що хтось повісився, то й ти і повіситися.
Де Ви бачили, що у християнстві чоловік і жінка - рівні? Нема такого. Так є закладено Богом, що чоловік був першим, а жінка пішла від чоловіка.
Чоловік має своє місце, а жінка своє. Але ця, скажімо, друга роль жінки, якщо можна так сказати, вона не є принизливою, просто, вона є трохи іншою. Це просто треба розуміти. А Змій знаєте чому не пішов до чоловіка? Бо він знав напевно, що в нього нічого не вийде з чоловіком.
Чоловік перший, хто перед Богом відповідає і за жінку і за сім"ю.
Хотів написати, що така моя думка, та не моя це думка, так воно є.
Liliyah Romanova
05.05.2007, 06:11
Ой, миху. Ну, я хоч не богослов, але дещо вивчала.
Так от. Жінка була створена з ребра, що і Є символом рівности. Якби вона була створена з коліна - була би нижча, якби з голови - вища.
Це перше.
Друге про рівність жінки і чоловіка (саме перед Богом) говорить ось що:
Нема юдея ані грека, нема невільника ні вільного, немає ні чоловіка ані жінки, бо всі ви одноу Христі Ісусі! (Гал.3:28)
Є ще одне:
І сказав Бог: Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою, і хай панують над морською рибою, і над птаством небесним, і над худобою, і над усею землею, і над усім плазуючим, що плазує по землі.
І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх. (Бут.1:26,27)
Liliyah Romanova
05.05.2007, 06:13
А тепер не дуже серйозно. ;)
Ви тільки подумайте. З чого створили чоловіка? З пороху. А жінку? З людини. Яке творіння вище?
І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, і стала людина живою душею. (Бут.2:7)
Ви дуже земний порох поважаєте? ;) Саме земний порох? Ми ж його постійно прибираємо, змиваємо...
21 І вчинив Господь Бог, що на Адама спав міцний сон, і заснув він. І Він узяв одне з ребер його, і тілом закрив його місце.
22 І перетворив Господь Бог те ребро, що взяв із Адама, на жінку, і привів її до Адама.
23 І промовив Адам: Оце тепер вона кість від костей моїх, і тіло від тіла мого. Вона чоловіковою буде зватися, бо взята вона з чоловіка.
24 Покине тому чоловік свого батька та матір свою, та й пристане до жінки своєї, і стануть вони одним тілом.
(Бут.2:21-24)
Ви зауважте, що Бог нічого не каже, то Адам всі висновки робить. ;)
А от 24 вірш каже не, що жінка до чоловіка пристане, а чоловік до жінки. Звертали увагу коли-небудь? ;)
І як Адам знав, що жінка з чоловіка взята, адже він увесь час спав? І Бог з Адамом своїми планами не ділився. :D
Liliyah Romanova
05.05.2007, 06:19
А Змій знаєте чому не пішов до чоловіка? Бо він знав напевно, що в нього нічого не вийде з чоловіком.
Ой, миху, вже смішніше не придумаєте. А в церкві чого такі проблеми зі священиками? Не тому, що чоловік перший, хто того змія би послухав? Що чоловік робить, як йому зле чи щось не вдалося? Може, щось дуже добре? (Винятки є, звичайно, але то винятки.)
Миху, а думка про змія не моя, до речі. То мені священик її сказав. Як вам таке? ;) Я аж сама здивувалася тому, який він самокритичний щодо чоловічої статі. Але то правда, що чоловік духовно слабший. Фізично сильніший, а духовно - ні. Не можна все мати. Така вже природа.
Я от порівнюю себе, своїх подруг із різними чоловіками. Для жінки втриматися від спокуси легше, сила волі більша, а для чоловіка - треба дуууже багато зусиль. Гальма в чоловіка погано відрегульовані.
Ой, миху, вже смішніше не придумаєте
Ви ж знаєте, що люблю жартувати...
Ви тільки подумайте. З чого створили чоловіка? З пороху. А жінку? З людини. Яке творіння вище?
пять балів!
І як Адам знав, що жінка з чоловіка взята, адже він увесь час спав? І Бог з Адамом своїми планами не ділився.
курсував між телевізором, диваном і холодильником.....
afterstep
05.05.2007, 14:16
З чого створили чоловіка? З пороху. А жінку?
з ребра. Жеби була міцніша - то вибрав кістку без порожнин....
та й на порох ребра не дуже спішать перетворюватися....
Я вже казала, що не всі слова в Біблії є Божими.
А ви самі вирішуєте які слова Божі, а на які можна покласти… :) ?
Багато вже тут наказалося. Переважна більшість знань можна охарактиризувати так - ОБН «Одна Бабця Натранділа».
Жінка в ісламі має прав більше ніж жінки в Україні зараз і ці права вони отримали ще 1400 років тому. Коли я пишу іслам я маю на увазі саме іслам, а не звичаї та традиції якогось конкретного народу який сповідує іслам і які можуть мати інколи жахливі традиції які вони наслідують з часів язичництва і мають до ісламу таке саме відношення як я до балету.
afterstep
05.05.2007, 17:26
Багато вже тут наказалося. Переважна більшість знань можна охарактиризувати так - ОБН «Одна Бабця Натранділа».
...
Коли я пишу іслам я маю на увазі саме іслам, а не звичаї та традиції якогось конкретного народу
...
і (звичаї) мають до ісламу таке саме відношення як я до балету.
Саме так! Це помітно вже давніше - у вас свій іслам, просто 1400 років неправильно трактували коран, і лише в 20 столітті мусульмани України нарешті зуміли показати світу правильне зерно, і гнівно засудили звичаї (безглузді) всіх народів - і українського, і мусульманських... Бо звичаї ніц спільного з кораном не мають....
--
Чоловіче, на хвильку задумайся - твоє життя (бажаю тобі довгих років) - це лише мить в житті церкви, а значимість твої коранодосліджень - відповідна... І звичаї - вони не винекли в запаленому мозку якогось читача корану чи іншого верховоди - ні: звичаї формувалися певними обставинами. І безглуздими називати звичаї може таки не варто ;) і відмахуватися, що раніше було неправильно, а тепер правильно - теж ;)
Саме так! Це помітно вже давніше - у вас свій іслам, просто 1400 років неправильно трактували коран, і лише в 20 столітті мусульмани України нарешті зуміли показати світу правильне зерно, і гнівно засудили звичаї (безглузді) всіх народів - і українського, і мусульманських... Бо звичаї ніц спільного з кораном не мають....
Якщо ви нічого не зрозуміли то я не лікар.
Де я писав, що всі звичаї безглузді?
Я повторюю, що є настанови ісламської релігії, а є народні звичаї, погані чи добрі. І плутати одне з іншим не варто :)
afterstep
05.05.2007, 18:21
а я поясню - фразу "нівно засудили звичаї (безглузді) " в українській мові прийнято читати так - засудити звичаї (маються на увазі - саме, тільки, винятково і лише ті, що безглузді)
--
А стосовно лікаря... Бачте, ви мою позицію зрозуміти не зможете. Хоч я вашу розумію чудово ;) Ви не маєте можливості якось хоч більш-менш критично глянути на стосунки церкви (тут церква - в загальному понятті: як громадська організація віруючих) і релігії, церков між собою, і на вашу проісламску агітацію ;) тому що ви свій вибір вже зробили - і ви ним сковані. Тобто вільні - в межах власноручно вибраної клітки ;)
Liliyah Romanova
05.05.2007, 18:34
А ви самі вирішуєте які слова Божі, а на які можна покласти… :) ?
Ні.
Я вже колись це писала.
І, кинувши в храм срібняки, відійшов, а потому пішов, та й повісився... (Матв.27:5)
Цього мені теж треба дотримуватися? Виконувати? :p
Liliyah Romanova
05.05.2007, 18:38
з ребра. Жеби була міцніша - то вибрав кістку без порожнин....
та й на порох ребра не дуже спішать перетворюватися....
І все таки. ХТО є вершиною Божого творіння? Людина, так. Але все-таки жінка, як не крути.
Жінці байдуже, а Адамові заздрісно:D, тому мусів собі підпорядкувати.
Ви перечитайте цитату. То ж Адамові слова, про те, що жінка чоловікова. ;) І саме чоловік до жінки пристане, а не навпаки. ;)
afterstep
05.05.2007, 18:44
то всього-навсього Адам був альфа-версією, а Єва - то було щось схоже на реліз-кандидат. Але погодьтеся - тупість альфа-версії була одночасно її силою - адже не пішов змій до Адама, чудово ж бо розумів, що там просто нема з ким говорити?
Liliyah Romanova
05.05.2007, 18:49
Сподіваюся, то не про мене. Мої знання стоять на камені, а не на піску.
Жінка в ісламі має прав більше ніж жінки в Україні зараз і ці права вони отримали ще 1400 років тому.
От ви пишете, а фактами не підкріплюєте. ДЕ ті її права? УДОМА. А назовні? Не всі жінки в ісламі мають право на студії. А зрештою, якщо й мають, то це має бути з дозволу батька чи чоловіка. Те саме, якщо вона би раптом захотіла працювати.
Я от пригадую, як минулого літа бачила кілька мусульманських подружніх пар. Чоловік у білих шортах, у білій футболці, в чорних окулярах, а жінка - у чорному мішку з чіточкою у прорізі для очей. Я відразу відчула усю силу її вільного вибору та того, що вона має більше прав, ніж я. :o
І якраз учора в найближчому торговому центрі був базар всіляких смаколиків від різнонаціональних релігійних організацій. Була серед них Арабська євангельська церква. Сиділи там дуже приємні кобітки, без хіджабів, радісні, усміхнені. Погляд зовсім інший ніж у дівчаток у хіджабах, яких тут зустрічаю на кожному кроці.
Свобода вибору, це коли вибір Є, а не тоді, коли вибрати можна або іслам, або тільки іслам.
afterstep
05.05.2007, 18:54
ні, свобода вибору - це коли не потрібно вибирати:D
Liliyah Romanova
05.05.2007, 19:01
Щодо змія та Єви.
Ви звертали увагу на те КОЛИ Бог дав свою заповідь? ДО ТОГО, як сказав, що чоловікові недобре бути самому. ;)
16 І наказав Господь Бог Адамові, кажучи: Із кожного дерева в Раю ти можеш їсти.
17 Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш!
18 І сказав Господь Бог: Не добре, щоб бути чоловіку самотнім. Створю йому поміч, подібну до нього.
(Бут.2:16-18)
Теж дуже цікавий момент, що чоловік боїться відповідальности. ;)
12 А Адам відказав: Жінка, що дав Ти її, щоб зо мною була, вона подала мені з того дерева, і я їв.
13 Тоді Господь Бог промовив до жінки: Що це ти наробила? А жінка сказала: Змій спокусив мене, і я їла. (Бут.3:12,13)
Де ж та його сила? Він звинувачує фактично Бога, бо каже, що жінка, яку ТИ мен дав мене спокусила. Жінка каже просто про змія, не каже, що то Бог змія створив. ;)
afterstep
05.05.2007, 19:05
ну - то вже за вуха притягнуто ;) просто було очевидно, що альфа-версія6 хоч і стабільна - але непридатна до якогось більш-менш корисного застосування. Ні тобі варити, ні дітей гледіти... Вже не кажучи, що про дітей взагалі уяви не має....
--
Ото довелося терміново нову версію клепати, причому поспіх призвів до відповідних явних огріхів ;)
New Shrek
05.05.2007, 19:16
В духовному світі жіночих особин то не було ,тож було вирішено на жінках поекспериментувати ,а при експерименті як відомо багато браку....
За всю біблійну історію десь 8 жінок удались...
І то дві з них легкої поведінки
Liliyah Romanova
05.05.2007, 19:16
ну - то вже за вуха притягнуто ;)
Чому за вуха? Прочитайте. Все дуже явно. ;)
Liliyah Romanova
05.05.2007, 19:20
В духовному світі жіночих особин то не було ,тож було вирішено на жінках поекспериментувати ,а при експерименті як відомо багато браку....
Шреку, ваш допис примітивний. Вчіться вишуканости дискусії у afterstep'а.
-----------------
А то для вас, моя улюблена цитата з мого улюбленого фільму:
"Те, що чоловік є перехідною ланкою від мавпи до жінки, легко довести!" ("Сексмісія")
New Shrek
05.05.2007, 19:26
Ген роду в якому повинен був родитися Месія передавався по чоловічій лінії ,і коли шляхом дивергенції було створене лоно готове прийняти в себе енергоінформаційний згусток, Марія зачала....а то туть колядують :"І Йосип старенький...." він ше був козак хоч куди,ше ходив питався,шо робити ?чи не укаменувати Марію....
А потім мракобіси зробили з неї ідола...виходить що ті діти що родила Марія від Йосипа теж боги
afterstep
05.05.2007, 19:27
Вчіться вишуканости дискусії у afterstep'а.
весь червоний, наче рак, - панічно шукаю сховок... Шреку, не подумайте про мене погано - я не вишуканий, то нині погода погана...
New Shrek
05.05.2007, 19:31
Шреку, не подумайте про мене погано - я не вишуканий, то нині погода погана...Та не звертайте уваги на мене, мене тіко Капітан розумів :Я ні з ким не дискутую
Мені вже пізно що небудь комусь доводити, то "надежды юношей питают!.Природу людини змінити неможливо
Стре мої дописи модер чи обєднає що зміниться
буду сьогодні я тонким чи грубим веселим чи сумним шо до того світуМы чужиэ на этом празднике жизни
а шеф казав не стирати
afterstep
05.05.2007, 19:42
а шеф казав не стирати
05.05.2007, 19:49
Де ж та його сила? Він звинувачує фактично Бога, бо каже, що жінка, яку ТИ мен дав мене спокусила. Жінка каже просто про змія, не каже, що то Бог змія створив.
маємо типовий приклад, коли недосконала система вирівнює символічні лінки, і звертається напряму до відповідного об'єкта. Ігноруючи можливу зміну прав доступу до того об'єкта.
Натомість, система, мінімально поправлена, не допускає такого чіткого логічного мишлення - це саме той випадок, коли за зміями першоджерела не видно.
Тобто тут доволі тяжко обговорювати переваги тієї чи іншої системи - можна лише зазначити, що вони настільки різні, що в певні моменти, виконуючи одну й ту саму логічну функцію, виконують абсолютно протилежні дії. От...
Тобто будь-яке порівняння не дасть точної оцінки, що краще, так само, як і класичне питання мрксистсько-ленінської філософії "що було раніше - курка чи яйце"
--
І так само, як і в розв'язку філософської дилеми - "раніше і кури, і яйця були" - застосовується адаптивний підхід, так само і в чоловіка з жінкою з часів перших людей повелося - кожна пара сама визначає хто буде зверху...
New Shrek
05.05.2007, 20:07
, коли за зміями першоджерела не видно.
...
Але написано що Бог не випробовує намарне,є правда пару моментів в Біблії, але там все закінчилось благополучно,а випадок з Євою призвів до навіть не перезавантаження системи, а до повної дезінтеграції,і прописування нових правил функціонування,можна сказати"Спящий режим"
afterstep
05.05.2007, 20:12
російське православ'я - то взагалі окрема тема ;) не стосовно православ'я - колись мені до душі дуже припала книга Штепи "Московство" ;)
afterstep
05.05.2007, 20:15
Але написано що Бог не випробовує намарне,є правда пару моментів в Біблії, але там все закінчилось благополучно,а випадок з Євою призвів до навіть не перезавантаження системи, а до повної дезінтеграції,і прописування нових правил функціонування,можна сказати"Спящий режим"
молодий недосвідчений адмін зазвичай замість поправити ІР руками - рветься систему переінстальовувати... і хоч бог і є вічний - але видно в майбутньому він таки зрозумів, що кожноразова переінсталяція - то є надто обтяжливо... от і шкандибає людство, явґк FreeBSD - від релізу до ще більшого набору хомутів...
Жінка в ісламі має прав більше ніж жінки в Україні зараз і ці права вони отримали ще 1400 років тому. Коли я пишу іслам я маю на увазі саме іслам, а не звичаї та традиції якогось конкретного народу який сповідує іслам і які можуть мати інколи жахливі традиції які вони наслідують з часів язичництва і мають до ісламу таке саме відношення як я до балету.
Назвіть ряд ісламських країн, де жінки мають такі супер-пупер права, наприклад, премєр, або президент, або голова партії. Цікаво буде дізнатися.
afterstep
05.05.2007, 20:22
те, що жінки зазвичай займаються кориснішими справами, ніж політика - то до уваги слід брати? Адже не всім же так допекли, як Тимошенко чи Голді Мейєр?
--
О! Тимошенко! а іслам в Україні - є!
російське православ'я - то взагалі окрема тема
Ой окрема....
А Бугатерьова? А Вітренко?
afterstep
05.05.2007, 20:27
ну, я би стримувався Вітренко жінкою називати... Крім того - я лише прем'єрів перераховував - а їх (з сучасною Меркель) - ніби лише 4 було?
ну, я би стримувався Вітренко жінкою називати... Крім того - я лише прем'єрів перераховував - а їх (з сучасною Меркель) - ніби лише 4 було?
В сереньовіччі з такою, як Вітренко....:D
afterstep
05.05.2007, 20:42
ну, тоді ще не було авіації - то цілком могла б і на помелі...
І взагалі - Конотоп - чудове місце для пошуку дружини. Рекомендую. не пожалкуєте ;) тільки слід дружину відразу звідти вивезти - видно, тамтешня місцевість погано впливає...
Liliyah Romanova
05.05.2007, 20:43
afterstep, ви чого на оффтопи миха піддаєтеся? ;)
Миху, що то ви всіх на одну гілку зводите. То свідки, то оффтопи. :D
afterstep
05.05.2007, 20:52
а, розумієте6 можливо десь глибоко в душі художник... і мені дуже подобається спостерігати за переливами офтопів та плавним перетіканням суперечок з гілки на гілку... головне, щоб учасники підібралися коректні та дотепні...
а тимошенко?..
а жанна д’арк?...
а дружини "перших осіб"?...
ненсі рейган, наприклад...
afterstep
05.05.2007, 22:42
о - ви не прочитали цей короткий офтоп - а так собі втикнулися на останню фразу ;)
Ото я маю можливість вам -1 і повернути - разом з вашими словами ;)
Далі, слово "прем'єри" ви зауважили?
А дружини, коханки та інші керівники перших осіб тут взагалі ні до чого ;)
Омар Люлька
06.05.2007, 00:11
Під час молитви, жінка ДЕ знаходиться???
І так само удома. Під час молитви жінка позаду стоїть. І молитву вона може провадити лише тоді, коли є вона і доньки, якщо є син, то молитву провадить син.
Ліліє, якщо Ви не проти відповім я.
Розумієте в мусульманській молитві (араб.-салят, перс.-намаз), ми не тільки стоємо, а ще й робимо земні поклони, а тепер припустимо, що жінка стоїть перед юнаком років 17-ти, і коли вони будуть одночасно робити земний поклон, чи буде він в цей час думати про Бога? :)
Тому тут ніякої дескремінації немає, я думаю жодній віруючій жінці не сподобаєтіся, що її під час молитви буде розглядати чоловік саме в такій позі :)
Омар Люлька
06.05.2007, 00:13
Такий собі анекдот... Афган6 іде жінка6 за нею - ішак6 а вже за ними - душман.
Зустрічний і каже йому - що ж то жінка йде попереду - чого коран порушуєш?
- Як коран писали - тоді мін ще не було....
Шановний afterstep, мені здається, що коли Ви почнете взнавати про Іслам, не с анекдотів, то Ви й самі приймете цю релігію....
P.S. Багато Іслам приймають, автостопчиків, які також взнавали про Іслам, з анекдотів, радянських шкільних курсасів, та різних оруелів, а потім, як вони поїздили по християнських та мусульманських країнах, і так сказати побачили наглядно різницю, то вже по поверненню до дому... ну що я все розповідаю, якщо бажаєте, можу дати ссилку на розмову з деякими з них.
Омаре, а жінка при поклонах теж багато чого може побачити, стоячи ззаду, нє?
Омар Люлька
06.05.2007, 00:51
Ну хіба що, якщо сильно розглядати :)
А, взагалі, ми про жінок такої високої думки, що не віримо, що вона стана розглядати, на відміну від чоловіків, особливо молодих.
Liliyah Romanova
06.05.2007, 01:15
Миху, у жінки голова на плечах, нє?
Однозначно треба окрему жіночу церкву робити. Менше буде всілякого сміття. :mad: :mad: :mad:
afterstep
06.05.2007, 01:25
у жінки голова на плечах, нє?
Але якщо жінка бажає втратити голову - тоді страждають невинні оточуючі чоловіки... бо вони голови позбуваються швидше....
Миху, у жінки голова на плечах, нє?
Однозначно треба окрему жіночу церкву робити. Менше буде всілякого сміття. :mad: :mad: :mad:
У жінки є, а в чоловіка нема....:D
Liliyah Romanova
06.05.2007, 01:35
У жінки є, а в чоловіка нема...
У чоловіка є конкуруючий з головою фактор.
Вже навіть по тій фразі видно Лілю, що Ви філолог.
Полковник
06.05.2007, 01:40
Вже навіть по тій фразі видно Лілю, що Ви філолог.
А может, психиатор?:confused:
Полковник - ось хто спеціаліст у цій царині.
afterstep
06.05.2007, 19:03
дозвольте з вами не погодитися! цей фактор з головою жодним чином не конкурує!
Щоб було зрозуміліше - процитую старий віршик (в оригіналі - російською), який чітко визначає вплив жіночого зображення на голову і загальне самопочуття:
"Раньше были времена, а теперь - мгновения... Раньше подымался фактор, а теперь - давление..."
--
То тільки дуже неосвічені люди пов'язують голову з фактором... наприклад, один кум другому в селі жаліється: "Раніше бувало, тільки подумаєш - згазу ого!... а тепер - думай, не думай... Видно, щось з головою..."
Я придумав питання для мусульман про свободу жінки в Ісламі.
Розумію, що жінка в ісламі - це найвільніша людина, тоді чому я ніколи не бачив, щоб жінка з Ірану, Іраку виступали у плаванні, чи в легкій атлетиці, наприклад, на Олімпіаді? Скажете традиції, чи самі не хочуть?
afterstep
06.05.2007, 21:18
саме так - їхня свобода дозволяє їм відмовитися від цього ганебного примусового роздягання, та від одночасного зваблювання кількох тисяч чоловіків-глядачів. Їхня свобода дозволяє їм свого єдиного на гурт чоловіка зваблювати, тим самим змагаючись за право провести з ним ніч...
Мені сподобалось словосполучення: "свобода дозволяє".
afterstep
06.05.2007, 21:34
ага - вважайте що це термін. Взагалі у людській мові є так багато розмаїтої чудової бридоти, що суміш цих всіх словосполучень, а особливо, якщо трактувати фрази, писані півтора-дві тисячі років тому, з повним нехтуванням ідіом тодішніх та нинішніх, вірою в свою безпомилковість (бо ж віра!) - це все дає змогу трактувати та тлумачити класичні тексти і стверджувати, що все сучасне трактування то брехня і жінка в ісламі вільна... Тільки чомусь в ісламських країнах того 1400 років не розуміли...
Тільки чомусь в ісламських країнах того 1400 років не розуміли...
То традиції....
afterstep
06.05.2007, 21:59
ну та ми їх скоренько поламаємо... навіть якись сякий-такий досвід в тому маємо ;) візьмемо найнищівнішу зброю - крейсер Аврору, запливемо в Червоне море та й торохнемо холостим пострілом! і відразу в Сахарі пісок стане по талонах....
ну та ми їх скоренько поламаємо... навіть якись сякий-такий досвід в тому маємо візьмемо найнищівнішу зброю - крейсер Аврору, запливемо в Червоне море та й торохнемо холостим пострілом! і відразу в Сахарі пісок стане по талонах....
то правда, або до ескімосів і снігу - ма.
Liliyah Romanova
07.05.2007, 00:07
дозвольте з вами не погодитися! цей фактор з головою жодним чином не конкурує!
Дозволяю.
Ви не зовсім зрозуміли про що я, але то таке.
Я придумав питання для мусульман про свободу жінки в Ісламі.
Розумію, що жінка в ісламі - це найвільніша людина, тоді чому я ніколи не бачив, щоб жінка з Ірану, Іраку виступали у плаванні, чи в легкій атлетиці, наприклад, на Олімпіаді? Скажете традиції, чи самі не хочуть?
у свідків жінки щасливі...
не бачив жодної "затурканої" чи такої, яка "хоче свободи"....
Liliyah Romanova
07.05.2007, 08:30
Ага, а як я за себе казала, що щаслива, то мене до безголових причислив. Ех, пупер, ніякої об'єктивности! ;)
Liliyah Romanova
07.05.2007, 08:34
Пупере, а де ти затурканих бачив? Бо для мене слово "затуркана" асоціюється з жінками священиків.
у свідків жінки щасливі...
не бачив жодної "затурканої" чи такої, яка "хоче свободи"....
У мене по сусідству живуть чоловік та жінка не першої молодості. Чоловік любить випити, а жінка страждає від того і ось одного разу ця жінка стала свідком. Тепер вона на цю проблему дивиться по-інакшому: на чоловіка не кричить, по дому все робить, а на чоловіка не звертає уваги, на його пянство. Тепер там криків не чути. Але чоловік далі п"є. От зібралася компанія черговий раз на пянку, а одна з жінок кликала чоловіка, щоб не йшов на п"янку, на що її чоловік сказав:
-Ціхо будь, а то запишу тебе у свідки, як Місько зробив з своєю жінкою і тепер має спокій.
Ось така історія.
KabMiner
07.05.2007, 14:03
Ось тільки чомусь ніхто не поділяє думку про корисність цієї "процедури". Може ви собі спробуєте повне обрізання зробити під нуль так би мовити.
Я вивчаю іслам, а не традиції сотень народів які сповідують іслам і які нають свої забабони. В ісламі цього НЕМАЄ ні в теорії ні в практиці!
Ну, мені, як словянину, обрізання ні до чого, а от для вас, мусульман – це священний обовязок, чи не так?:D
Розумієте, не можуть такі процедури успадковуватися поколіннями, якщо б в цьому не було певної потреби. Едва в XVI веке в Абиссинии было введено христианство, которое запретило проведение данной гинекологической операции (обрізання готтентоского передника) как сразу же вспыхнули восстания, ибо девушки не могли найти себе женихов-соплеменников, так как даже по их туземным понятиям данный анатомический феномен отвратителен. Специальным постановлением папы римского аборигенам было позволено вернуться к первоначальному обычаю, чтобы не чинить препятствий в распространении христианства.
Поясніть, що за фізичні причини, я щось не розумію.
Почитайте, в інтернеті наприклад про готтентотский передник ;) Зсилок вистачає. Можна почитати В.Б. АВДЕЕВ "РАССУЖДЕНИЯ О РАСОВЫХ ПРЕДРАССУДКАХ"- там є відповідний розділ.
Допис від KabMiner
Ну, скажіть. Більшої дурниці не чула!
Ну, от. Ви мене доведете до реклами прокладок. Не піддамся на провокацію!!!:D
Ви - точно ні.
У мене враження, що KabMiner сам новонавернений.
Нє, не переживайте. Я не є агресивним в своїх віруваннях. Просто не люблю коли суспільству починають накидати якісь тупі ідеології привезені звідкись з Близького Сходу чи Африки і розповідати, що нам того дуже треба.
КабМінере, проілюструйте рівність у язичництві.
Ну, прямо: Християнство борець за рівність жінок!!! :eek:
Не придумуйте. Впродовж всієї історії християнство обгрунтовувало другорядність жінки в суспільстві.
Сильною стороною язичеських (ведичних) релігійє те, що вони є природними, побудовані на розумінні того, що в світі існують істоти жіночої і чоловічої статі, які є різними, але в той же час взаємодоповнюють одне одного. Неможлива природа/всесвіт чоловіча чи жіноча. Світ тримається на їх поєднанні. Тому і сама постановка питання хто головний, рівний/нерівний суперечить ведичному світогляду. Чоловічі і жіночі істоти є взаємозалежними, а тому їх важливість для світу є однаковою.
Постановка питання: хто головніший/рівніший виникла тоді, коли людина стала занадто зарозумілою і почала відділяти себе від природи (у тому числі ідеологічно), спробувала стати над природою.
Щодо позаду, то у МП матушка завжди має позаду батюшки йти. І обручку батюшка не носить, бо він із церквою заручений. А в католиків священник взагалі не повинен себе "забруднювати" спілкуванням з жінкою!!!
Поясніть мені, панове чоловіки (з консервативних релігій), чому жінка має бути позаду чоловіка, чому вона має покривати голову, чому не може приступати до причастя .....Чому існує бабинець?
А що тут пояснювати? – Статевий екстремізм неприродних релігій.
Бо для мене слово "затуркана" асоціюється з жінками священиків.
Та ну що ви?!!! Затуркана це жінка, що вийшла заміж за турка(мусульманина). Це ж очевидно: за турка-на.
afterstep
07.05.2007, 16:05
+1 за "затуркана" ;)
Та ну що ви?!!! Затуркана це жінка, що вийшла заміж за турка(мусульманина). Це ж очевидно: за турка-на.
За це +1.
Пупере, а де ти затурканих бачив? Бо для мене слово "затуркана" асоціюється з жінками священиків.
ти ж дружина священика.... :confused:
У мене по сусідству...
ну?... ;)
а який висновок?...
По степени древности религии:
1) поклонение растениям и солнцу
2) поклонение зверям
3) поклонение Богам
4) поклонение 1-му Богу, но неравноправие полов
5) поклонение 1-му Богу, но движение к равноправию полов
6) что дальше? :)
По-моему ислам на 4-м месте, а христианство уже продвинулось на 5-е место. Ислам похож на христианство времен Крестовых походов. Столь же непримиримо - максималистическое. Ничего хорошего для женщин в нем нет, по сравнению с христианством, это просто позавчерашний день.
New Shrek
07.05.2007, 17:26
Є куме,облиште Мих.а та почитайте ото про готтентотский передник...На фільольогії того не проходили
New Shrek
07.05.2007, 17:43
Як виявилось питання про жінку в різних релігіях не тіко нашу громаду турбує цілий сайтище тому є присвячений видно допекли таки до живої кістки http://woman.upelsinka.com/history/opposit_2.htm
New Shrek
07.05.2007, 17:45
почитати В.Б. АВДЕЕВ "РАССУЖДЕНИЯ О РАСОВЫХ ПРЕДРАССУДКАХ"- http://xpomo.com/ruskolan/avdeev/ras_05_predr.htm
ну?...
а який висновок?...
07.05.2007, 18:00
Гм, хто там про той "готтентотський перединк" писав? КабМінер? Ви знаєте на чому полягає обрізання жінок?? До чого тут ця штука???
видно допекли таки до живої кістки
А кого именно допекли? Мужчин или женщин? А по моему, то просто мир вокруг нас развивается и цивилизовывается все больше и больше, что некоторым ретроградам очень не нравится...
Но раз развитие идет по спирали, то просто подходит очередь спирали равноправия и полов тоже, и более ничего...
afterstep
07.05.2007, 18:01
6) что дальше?
релігія, яка передбачає відсутність бога та одностатеві шлюби. А потім - новий всесвітній потоп ;)
Liliyah Romanova
07.05.2007, 18:05
Сильною стороною язичеських (ведичних) релігійє те, що вони є природними, побудовані на розумінні того, що в світі існують істоти жіночої і чоловічої статі, які є різними, але в той же час взаємодоповнюють одне одного. Неможлива природа/всесвіт чоловіча чи жіноча. Світ тримається на їх поєднанні. Тому і сама постановка питання хто головний, рівний/нерівний суперечить ведичному світогляду. Чоловічі і жіночі істоти є взаємозалежними, а тому їх важливість для світу є однаковою.
Знаєте, що саме мені подобається у природності поваги до жінки та розуміння того, наскільки жінка важлива? Схильність до матріярхату. :D
Не знаю, чи задумувався хтось про те, ЧОМУ християни-слов'яни так виділяють Марію. В українській літературі всюди проходить тема "землі". І саме оця родючість землі, асоціювання її з матір'ю, схиляє слов'ян до пстійного шукання жінки-матері, матері усіх людей. От вам і культ Богородиці. Ніде його так не розвинули, як у слов'ян. І то для них абсолютно природньо. І тягнеться саме з того язичеського розуміння природи, близькости з нею.
Liliyah Romanova
07.05.2007, 18:06
А кого именно допекли? Мужчин или женщин?
Якщо це говорить пан Шрек, то, мабуть, все-таки чоловіків допекли. :D
релігія, яка передбачає відсутність бога
Раз цивилизация развивается по спирали, то следующим должен быть матриархат новой формации. Не в смысле женского главенства над мужчиной, а в смысле главенства женских естественных ценностей. Когда жизнь ребенка наибольшая ценность, а не героческая гибель на полях брани.
Liliyah Romanova
07.05.2007, 18:10
ти ж дружина священика...
Ну, і в мене постійно відчуття, що я виділяюся серед інших. Тільки кількох знаю, які себе доглядають, цікавляться чимось, а не лише дітей родять, мають свою голову на плечах. Уявляєш, що я от ніколи зле не чуюся, коли до нас приходять інші священичі родини, коли дискусія йде в чоловічому колі. А от у жіночому... Ну, про що з ними говорити? Ну, про дітей. Але як часто, як довго?
Цікаво, що у нас є серед друзів просто християнські родини, то там кобіти такі самі, як я. Ми би лиш про Святе Письмо та Бога говорили.
Перша асоціяція у мене з жінкою священика, то те, що її ніхто не бачить, бо вона непомітна. Не малюються, вбираються в мішкуватий одяг, не пхаються в дискусії. :( Ой!
Важко то все пояснити. Просто намагаюся від них ховатися.
Liliyah Romanova
07.05.2007, 18:11
Раз цивилизация развивается по спирали, то следующим должен быть матриархат новой формации. Не в смысле женского главенства над мужчиной, а в смысле главенства женских естественных ценностей. Когда жизнь ребенка наибольшая ценность, а не героческая гибель на полях брани.
Зето, то якраз до того вже Канада дійшла. Тут діти - то маленькі боги. Просто страхіття!
Лиличка, еще немного Канада цивилизируется и прийдут в норму восприятия не только мужчин, женщин, но и детишек тоже... Поймут, что детей надо и любить, но и воспитывать тоже (т.к. ребенок, мужчина и женщина - тоже просто человек)...
Была любопытная фантастика. В 2-х словах...
У всех на Земле 3 суток рождались только двойняшки, причем, у одного из детишек необычные синие волосы и ярко-синие глаза.
Когда этим странным детям исполнилось по 18 или 20 лет, то ученые признались, что они инопланетного происхождения....
В далеком мире люди стали бессмертными, но не успев повзрослеть, играючись науками взорвали свой мир. Часть из них превратилась в солнечных зайчиков и спаслись. Так вот ученые Земли решили, что этим детям сначала нужно просто повзрослеть, поэтому и решили дать им эту возможность в качестве земных детишек...
Так и человечество медленно, но уверенно взрослеет...
Висновок простий - народна творчість.
висновок інакший: жінка щаслива і її серце не болить за безмозклого чоловіка...
Знаєте, що саме мені подобається у природності поваги до жінки та розуміння того, наскільки жінка важлива? Схильність до матріярхату. :D
Не знаю, чи задумувався хтось про те, ЧОМУ християни-слов'яни так виділяють Марію. В українській літературі всюди проходить тема "землі". І саме оця родючість землі, асоціювання її з матір'ю, схиляє слов'ян до пстійного шукання жінки-матері, матері усіх людей. От вам і культ Богородиці. Ніде його так не розвинули, як у слов'ян. І то для них абсолютно природньо. І тягнеться саме з того язичеського розуміння природи, близькости з нею.
знову нотки з "коду да вінчі"....
матріархат — це підміна справжнього Бога...
Liliyah Romanova
08.05.2007, 04:56
Пупере, то не "код да вінчі", то сучасний фемінізм, а майстерність автора в тому і полягає, аби настрої суспільства підловити.
Але про жіноче начало в Україні вже давно говориться. У нас таки матріярхат, що не кажи. Кобіти сильні. Слов'янки. Богу дякувати, що чоловіки не безяєві. :)
Я вже писала, що колись була традиція, що дівчина могла піти свататися і хлопець не мав права їй відмовити.
Пупере, то не "код да вінчі", то сучасний фемінізм, а майстерність автора в тому і полягає, аби настрої суспільства підловити.
Але про жіноче начало в Україні вже давно говориться. У нас таки матріярхат, що не кажи. Кобіти сильні. Слов'янки. Богу дякувати, що чоловіки не безяєві. :)
Я вже писала, що колись була традиція, що дівчина могла піти свататися і хлопець не мав права їй відмовити.
ще є таке кіно "догма", де Бога грала аланіс морісет — співачка з канади...
типово матріархальний погляд.... :)
Liliyah Romanova
08.05.2007, 05:19
Я сподіваюся, ти знаєш, що радикальні феміністки вірять у Хрісту, а не Христа. ;)
Я сподіваюся, ти знаєш, що радикальні феміністки вірять у Хрісту, а не Христа. ;)
а ще у те, що каїн убив свою сестру авель... :)
Liliyah Romanova
08.05.2007, 05:36
а ще у те, що каїн убив свою сестру авель...
Ні, це "Сексмісія".
Тепер я зрозумів звідки пішли традиції у мусульманських народів. Отак прийде з троє - четверо дівчат .... а відмовити ніззззя....
KabMiner
08.05.2007, 14:50
хто там про той "готтентотський перединк" писав? КабМінер? Ви знаєте на чому полягає обрізання жінок?? До чого тут ця штука???
Авжеж знаю. В різних народів практикується різне обрізання:кому що заважає - те і ріжуть ;) . Словяни в цьому плані вигідно відрізняються, нам вроді нічого не заважає, навіть коли хтось і невміло танцює:D.
Я написав про те, що менш відомо широкому загалу, і що дійсно практично корисно, з точки зору тих народів (бо питання ж ви ставили про корисність таких процедур). А про всі інші обрізання я не писав, оскільки тема не те щоб дуже приємна і цікава для словян;) .
Знаєте, що саме мені подобається у природності поваги до жінки та розуміння того, наскільки жінка важлива? Схильність до матріярхату.
Ну, це ви спрощуєте, вульгаризуєте навіть. Матріархат був організаційно-технологічно необхідний на певному етапі розвитку суспільства, а от релігія-світогляд, то річ трохи ширша і глибша, аніж просто адміністрування суспільства.
В українській літературі всюди проходить тема "землі". І саме оця родючість землі, асоціювання її з матір'ю, схиляє слов'ян до пстійного шукання жінки-матері, матері усіх людей. От вам і культ Богородиці. Ніде його так не розвинули, як у слов'ян. І то для них абсолютно природньо. І тягнеться саме з того язичеського розуміння природи, близькости з нею.
Правильно. А що в тому поганого? І чим краща віра в одного іноземного бога?
До речі, на відміну від багатьох інших народів, фактична рівність статей в Україні існувала історично, і була обумовлена дохристиянськими віруваннями.
А зараз до нас понаїхало різних місіонерів розказувати, що потрібно забезпечити рівність чоловіків і жінок, потрібно боротися проти насильства в сімї (розуміється, що чоловіки чинять таке насильство) і т.д. і т.п. Вони думають, що ми такі ж як і вони, і в нас такі самі проблеми, як і у них. А люди-то рі-і-ізні!!!
Liliyah Romanova
08.05.2007, 19:02
Я написав про те, що менш відомо широкому загалу, і що дійсно практично корисно, з точки зору тих народів. А про всі інші обрізання я не писав, оскільки тема не те щоб дуже приємна і цікава для словян.
Так мені йшлося саме про ЗНУЩАННЯ над жінкою. А те, що ви пишете, то не тільки ті племена в Африці роблять, то кожда кобіта в порноіндустрії робить. І вже тепер і не тіко там. Так само як зшивання дівочої пліви і т.д.
Тому те, що ви написали не стосувалося мого питання. Так що мені йшлося лише про ОДИН вид обрізання і про те, ЧОМУ його роблять.
Liliyah Romanova
08.05.2007, 19:04
До речі, на відміну від багатьох інших народів, фактична рівність статей в Україні існувала історично, і була обумовлена дохристиянськими віруваннями.
Це я знаю. Саме мій тато вважає, що християнство для українців натуральна релігія, а язичництво - то наш Старий Завіт.
Щодо іноземного Бога, то Бог на землі не живе. Так що іноземним його не назвеш. ;)
Щодо місіонерів, то у нас є свобода вибору, тому є всілякі релігії, всілякі відгалуження. І дуже добре. Якщо людина робить вибір, важливо, аби він був свідомий. ІМХО, це краще, ніж обирання чогось, бо мама чи тато, чи ще хтось із родини то вибрав.
tradakad
08.05.2007, 23:59
Я вважаю що це виникло з тих же самих причин, як і в християнстві, тобто - боротьба з жінками, мовляв вони думають лише про гріхи, вони відьми, во звабниці і таке інше.. от і вирішили боротися радікально - деякі християне оголосило полювання на відьом, а деякі мусульмане вирішили різати, щоб жінка і не думала.. а в дитинстві чьому? можливо не так боляче? це я навіть іваріантів не маю . але чьому чьоловіків обрізають в дитинстві - це я десь чкв що не так боляче. це моя особиста думка
вирішили боротися радікально - деякі християне оголосило полювання на відьом, а деякі мусульмане вирішили різати, щоб жінка і не думала..
ну Ви й порівняли: горох з капустою.
tradakad
09.05.2007, 00:30
ну Ви й порівняли: горох з капустою.
і перше і друге буле зло спрямоване проти жінок..
різниця лише в тому, що в Ісламі такого немає, там жінку поважають, а оці нелюдськи обрізання - народна творчість так скажемо..
а ось в христянстві тоді жінку не повадали..
що саме тут горох , а що капуста? що страшніше - вбивати чи різати? я не беруся порівнювати ці два злочини
я думаю, що ціль жіночого обрізання і винищення відьом - різні за ідею факти і порівнювати це не коректно. Тут Ви скоріше забажали порівняти християнство, щоб зрівняти з мусульманством, мов Ви не ліпші.
tradakad
09.05.2007, 00:57
я думаю, що ціль жіночого обрізання і винищення відьом - різні за ідею факти і порівнювати це не коректно. Тут Ви скоріше забажали порівняти християнство, щоб зрівняти з мусульманством, мов Ви не ліпші.
за фактом та. але я саме намагаючись пригадати ще якесь зло по відношенню до жінок згадавав саме охоту на відьом... можете думати що Вам завгодно звичайно, я Вас переконувати не збираюсь :) але порівняти християнство з ісламом, мовляв - ви не кращ я не збирався, бо правила читаю і звинувачення в розпалюванні ворожнечі мені не до чього...
і сюди ж - християн (справжніх християн, а не тих хто на Паску та Різдво в церкву ходе,а в інші дні горілку п"є та дружину зраджує - поважаю), бо виттримати два їхні пости - це реальне випробовування..
Ні, це "Сексмісія".
інша назва "нові амазонки"... ;)
тобто "феміністки"... :)
знаєте як визначали "відьом"?... :)
якщо вродлива, якщо в монаха якийсь потяг до неї — відьма...
може тому так багато страшненьких дівчат у західній європі....
знаєте як визначали "відьом"?...
а ви спеціаліст, виявляється...
що, помітно?... ;)
Liliyah Romanova
09.05.2007, 01:52
знаєте як визначали "відьом"?...
нісенітниці!
що, помітно?...
трохи є...
нісенітниці!
а за яким?... :D
страшна мов ядерна війна, в ступі і з мітлою?.... :D :D :D
лілю, подумай про таке: коли це було, яку владу мала католицька церква, чому це сталося, кому вигідно, і до чого це призвело....
підкажу: католицька церква була абсолютним монополістом....
влада була зконцентрована у руках папи...
Уявіть собі, що в немусульман - все те саме..... в теорії.
Покажіть тоді будь ласка де в якій релігії права жінок записані в Священних Писаннях? В тих обсягах в яких вони записані в Корані.
Я маю на увазі саме в Священних Писаннях, а не в працях дослідників, теологів і прочих.
Liliyah Romanova
09.05.2007, 18:44
Покажіть тоді будь ласка де в якій релігії права жінок записані в Священних Писаннях? В тих обсягах в яких вони записані в Корані.
Я маю на увазі саме в Священних Писаннях, а не в працях дослідників, теологів і прочих.
Це типу, жінки - то така худоба, що конче треба знати, як з нею поводитися, і така зараза, що конче треба мати окремі правила, аби вона за рамки можливого не вийшла. Так-так, для жінок такі самі правила як для чоловіків не працюють. Де ж то так можна, чоловіка до жінки прирівняти! :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
лілю, подумай про таке: коли це було, яку владу мала католицька церква, чому це сталося, кому вигідно, і до чого це призвело....
підкажу: католицька церква була абсолютним монополістом....
влада була зконцентрована у руках папи...
тобто не було ні язичництва, ні ідолопоклонства, ні яких інших течій?
Ви, виявляється історик.
тобто не було ні язичництва, ні ідолопоклонства, ні яких інших течій?
Ви, виявляється історик.
не виявляється.... :)
люблю історію...
дуже люблю...
язичництво?... ідолопоклонство?... інші течії?...
:D :D :D
а до чого тут гоніння на відьом?....
зверніть увагу, що цей термін означає, коли його використовують: пошук "козла відпущення", пошук "ворога, який за все винен"...
у середні віки таким ворогом виявилися вродливі дівчата...
україні пощастило у цьому плані — не католицька держава...
язичництво?... ідолопоклонство?... інші течії?...
а до чого тут гоніння на відьом?....
До того, що тоді не існувала не тільки католицька церква.
KabMiner
10.05.2007, 13:06
Так мені йшлося саме про ЗНУЩАННЯ над жінкою. А те, що ви пишете, то не тільки ті племена в Африці роблять, то кожда кобіта в порноіндустрії робить. І вже тепер і не тіко там. Так само як зшивання дівочої пліви і т.д.
Тому те, що ви написали не стосувалося мого питання. Так що мені йшлося лише про ОДИН вид обрізання і про те, ЧОМУ його роблять.
А ну про це я писав в дописы #10: Араби ж (які вважають себе представникми білої раси) роблять обрізання для того щоб зробити статеві органи жінки менш чутливими і таким чином вберегти її від гріховних спокус, ну а чоловіків від крислатих рогів;)
Це я знаю. Саме мій тато вважає, що християнство для українців натуральна релігія, а язичництво - то наш Старий Завіт.
Щодо іноземного Бога, то Бог на землі не живе. Так що іноземним його не назвеш.
Хотів би погодитися з вашим татом, але не можу, оскільки Новий завіт хоч і є поправкою до Старого завіту, але в той же час він є історичним і ідеологічним продовженням остатннього, чого не можна сказати про співвідношення язичництва і християнства. Християнство не є продовженням язичництва:(
Тут ми знову приходимо до питання "що є Бог", до питання природи Бога, яке людиною вирішене бути не може, а тому і сперечатися на цю тему не варто.
Я ж мав на увазі іноземну релігію, іноземну інтерпретацію Бога.
А ну про це я писав в дописы #10: Араби ж (які вважають себе представникми білої раси) роблять обрізання для того щоб зробити статеві органи жінки менш чутливими і таким чином вберегти її від гріховних спокус, ну а чоловіків від крислатих рогів
А я шо казав?
KabMiner
10.05.2007, 14:23
Слава Богу, у нас права жінок (і чоловіків) записані не тільки в священних писаннях, є ще й закони. Крім того, є таке поняття як традиції. У словян це традиції рівності чоловіків і жінок. А традицій ніякими писаннями не заміниш, навіть святими.
Допис від Мих
московіти знищили, а жінок крали турки.
Допис від пупер
татари, пан мих, татари...
І татари і турки. Просто татари були проблемою в осоновному для Польщі, України, Московського царства, а турки для інших європейських країн.
До того, що тоді не існувала не тільки католицька церква.
тобто — у вогонь все, що не відповідає папського догмату?.. ;)
а в першу чергу — жінок, бо вільнодумство від них...
лілю, а це ж були перші феміністки.... ;)
вільнодумні жінки.... :D :D :D
Слава Богу, у нас права жінок (і чоловіків) записані не тільки в священних писаннях, є ще й закони. Крім того, є таке поняття як традиції. У словян це традиції рівності чоловіків і жінок. А традицій ніякими писаннями не заміниш, навіть святими.
так, так...
"мішки" з магазину совати — бо рівноправ’я... :)
укладати асфальт, будувати — бо рівноправ’я... :)
І татари і турки. Просто татари були проблемою в осоновному для Польщі, України, Московського царства, а турки для інших європейських країн.
колись русь була проблемою для оточуючих, у тому числі і для цар-граду... ;)
а про багатонаціональний (трохи віруючий) союз — мовчу...
проблема була для всього світу.... :)
до чого тут іслам?... :eek:
Liliyah Romanova
10.05.2007, 16:48
"мішки" з магазину совати — бо рівноправ’я...
укладати асфальт, будувати — бо рівноправ’я...
Ні-ні, то не та традиція, не народна. То вже совітські маразми. Переробили жінку із романтичної у мало не камінну. "На скаку коня остановит, в горящую избу войдет..."
Ні-ні, то не та традиція, не народна. То вже совітські маразми. Переробили жінку із романтичної у мало не камінну. "На скаку коня остановит, в горящую избу войдет..."
:)
це фемінізм — тобто рівноправ’я... :)
так, лілю, ти що тут робиш?
ану бігом мішки совати!... :D :D :D
жартую...
пс. укранська традиція — це до матері звертатися на "ви"...
це повага...
і ніякого фемінізму не треба, це характерне для українців....
Слава Богу, у нас права жінок (і чоловіків) записані не тільки в священних писаннях, є ще й закони.
Для мусульманина Коран це Закон бо в ісламі немає розділення на світське та духовне!
Ну так скажіть коли ці закони були прийняті?
Крім того, є таке поняття як традиції. У словян це традиції рівності чоловіків і жінок. А традицій ніякими писаннями не заміниш, навіть святими.
Коли чоловік помирав, жінку вбивали та ховали разом з ним (вони ж рівні).
Чоловік міг вбити дружину без суду.
Становище жінки потроху мінялося лише з часу Руської правди, де жінку прирівняли до чоловіка і вона почала мати хоч якісь права.
Почитайте Грушеського.
Чоловік міг вбити дружину без суду.
Становище жінки потроху мінялося лише з часу Руської правди, де жінку прирівняли до чоловіка і вона почала мати хоч якісь права.
Почитайте Грушеського.
Лілічка, ви у цих питаннях більш грамотні, бо відчуваю серцем, що пора вже жінкам своє "Святе письмо" започаткувати, бо усі кому не ліньки розказують що і як робити жінці. А мені вже здається, що є потреба розписати щось і для нас та дітей. Поставити потреби дітей на 1-ше місце. А то мені завжди здається, що чоловік норовить вилізти на 1-ше місце замість капризної дитини. Так і з релігією, то відьм шукають, то фемінізму лякаються, то розказують як гарно бути у гаремі, то ПРО ЦЕ тільки й думають.... :) :) :)
то розказують як гарно бути у гаремі,
Де ви таке чули? :)
то ПРО ЦЕ тільки й думають....
Якби ПРО ЦЕ не думали :) все закінчилося би на Адамі та Єві :) :) :)
Поставити потреби дітей на 1-ше місце.
Які саме потреби?
Годувати до пенсії? :)
Допис від zet
то розказують як гарно бути у гаремі,
Де ви таке чули?
Отакої!!! Хіба ж не від вас? Тільки щось чоловіки розписують яке то щасттячко, а жінок своїх до інтернету не дуже допускають з поясненнями ... Ми б на жіночій гілці швиденько б усе вияснили... :)
Отакої!!! Хіба ж не від вас?
Процитуйте?
Хвакти, де хвакти?
Тільки щось чоловіки розписують яке то щасттячко, а жінок своїх до інтернету не дуже допускають з поясненнями ... Ми б на жіночій гілці швиденько б усе вияснили...
Ну можу кілька лінків дати на форуми де мусульманки спілкуються.
Самі спитаєте.
Які саме потреби?
Годувати до пенсії?
Ні, пальчика зашибленого перев'язувати спочатку дитині, наприклад, а тільки потім чоловіку... Щось там на психологічному рівні з першочерговістю потреб негаразд... :p :rolleyes:
Liliyah Romanova
10.05.2007, 18:46
Якби ПРО ЦЕ не думали все закінчилося би на Адамі та Єві
А це тут до чого?
Лілічка, ви у цих питаннях більш грамотні, бо відчуваю серцем, що пора вже жінкам своє "Святе письмо" започаткувати
Зето, ви з такими висловами обережніше. Тут феміністки вже своє зробили. Проблема радикальних феміністок у тому, що вони забувають, що вони жінки і стають ТАКИМИ ж, як у чоловіки. У всьому. Я радикальний фемінізм називаю жіночим патріярхатом. Нічим від чоловічих методів та правил не відрізняється.
Зараз як напишу свою думку, то зацькують, але трудно. Проблема релігій у тому, що всі правила там творили чоловіки. Тому природнього щодо жінки там мало. Ну, але що поробиш. Жінки м'які, для них особа важлива, а не лише ідея, тому вони приймають те, що є в релігії. А чоловіки у церкві тому жінкам рота затикають, що просто не можуть усвідомити, як то так, що жінка може Бога часом краще відчувати. Адже у чоловіків віра на розумові побудована, а жінка може поєднувати розум, серце та волю. Потрібне і одне, і друге. Тобто чоловічий спосіб світосприйняття необхідний, бо хто би тоді писав усі філософії та інші науки? Але до жінки треба прислухатися, тоді до багатьох речей можна швидше дійти та додуматися. От мій чоловік наприклад мав теорію та практику сповідання, але також наші з ним розмови про специфіку жіночого та чоловічого світосприйняття допомагають йому розуміти та допомагати людям у їх проблемах. Питання, чи кожна жінка буде намагатися достукатися до чоловіка із поясненням жіночої природи і чи кожен чоловік зможе схилити вухо, аби прислухатися до жінки.
Гордість - страшна хвороба, яка легко поширюється та майже не лікується.
Гордість - страшна хвороба, яка легко поширюється та майже не лікується.
Нічого страшного у моєму випадку, бо сприймаю тільки рівноправні відносини й більш ніяких. Правильно це чи не дуже, то неважливо, бо виховую таких же незалежних синів, а їм це згодиться у житті.
(тільки іноді таки ж і дістають своєю самостійністю теж... ;) )
Liliyah Romanova
10.05.2007, 18:57
Ні, пальчика зашибленого перев'язувати спочатку дитині, наприклад, а тільки потім чоловіку... Щось там на психологічному рівні з першочерговістю потреб негаразд...
Моя думка тут така:
я виходжу заміж за чоловіка і саме його жінкою я залишаюся. Я не виходжу заміж другий раз, коли з'являються діти. А багато жінок виходять (психічно) заміж за своїх дітей. І від того діти дуже мучаться. Дитині набагато краще, якщо вона бачить, що для мами - перша любов то татко, а вже тоді дитина. І егоїзм у дитини не розвивається, і татко спокійний, і у мами психіка впорядкована. Моє спостереження таке, що багато жінок навмисне узалежнюють своїх дітей від себе, аби їх діти не могли без них прожити. Такі жінки, коли їхні діти таки відходять (влаштовують своє життя, мають свою сім'ю), залишаються потім дуже самотніми, бо виявляється, що біля них уже не чоловік, за якого вийшла колись заміж, а цілковито чужа людина. А чому? Бо занедбали своє подружжя. Діти - то не центр нашого життя.
Ще одна проблема: коли чоловік і жінка не говорять про свої проблеми, образи, то жінка (на жаль, то виходить цілком природньо) концентрується на дітях, а чоловік на роботі та на собі. Ініціатором таких розмов має бути жінка, вона повинна запропонувати отаке обговорення, бо все недоговорене осідає десь глибоко, але при кожній наступній сварці випливає з новою і новою силою.
Зето, ви не подумайте, що я то до вас пишу. То загально. З моїх спостережень. Просто люди схильні шукати вину в іншій особі. І в тому є рація, але спершу вину треба у собі побачити, а вже тоді іншу особу винити.
Я проти того, аби потреби дітей ставилися на перше місце. Діти є на рівні з потребами батьків. То і їм буде корисніше, якщо вони будуть розуміти, що мама має свої потреби також. В Україні, що бачу, то це те, що жінка сама вчить своїх дітей та чоловіка, що її потреби невадливі, а потім нарікає, що вона нікому не потрібна. А проблема виникла з того, що вона дуже хотіла всім услужити і пожертвувала собою. Виникає то зовсім не з любові чи жертовності жінки, а з її егоїзму, бо вона чекає, що її за то будуть на руках носити. Про себе треба дбати самій і навчити тому своїх у сім'ї, тоді у всіх все буде нормально і всі будуть у повазі.
Зето, ви не подумайте, що я то до вас пишу. То загально. З моїх спостережень. Просто люди схильні шукати вину в іншій особі. І в тому є рація, але спершу вину треба у собі побачити, а вже тоді іншу особу винити.
Є люди, котрі не схильні обговорювати свої проблеми. За характером це частіше зустрічається у чоловіків. Вони думають, що то тільки чоловіча справа. Інколи просто набрида пробиватися крізь стіну. У всьому іншому ви праві, але помиляється той, хто надіється що коханий (або кохана) зміниться з часом на краще. Краще всього живуть ті пари, які багато спілкуються один з одним на усі теми, а не тільки - дім, діти...
Тому, до речі, задумуюсь. Про що може спілкуватися з чоловіком день у день мусульманка, якщо її світ закритий фактично у 4-х стінах... Що там може бути цікавого для жінки, котра ще раніше звикла до волі (не до розпусти. а саме до волі)?
Ні, пальчика зашибленого перев'язувати спочатку дитині, наприклад, а тільки потім чоловіку...
А у Вас з цим проблэми?
А у Вас з цим проблэми?
Вже нема.. :)
Якщо цікаво.
РОО общественно-просветительский "центр Голубушка" (http://www.womansoul.ru/index.php)
Форум «Голубушка» (http://www.womansoul.ru/golubushka/index.php)
Liliyah Romanova
10.05.2007, 19:25
Є люди, котрі не схильні обговорювати свої проблеми. За характером це частіше зустрічається у чоловіків. Вони думають, що то тільки чоловіча справа. Інколи просто набрида пробиватися крізь стіну.
Бачите, якщо домовитися про щось, але так твердо домовитися. І усвідомити собі (то обох стосується), що сім'я, то спільна справа, яку треба розвивати, як власний бізнес, аби вона була успішною.
У всьому іншому ви праві, але помиляється той, хто надіється що коханий (або кохана) зміниться з часом на краще.
До того саме жінки схильні.
Як казала мені моя свекруха: "Я тобі чоловіка не виховала, то хоч сама собі його перевиховаєш". Аякже!
Liliyah Romanova
10.05.2007, 19:29
А ти не думав про кровозмішання?
А ти не думав про кровозмішання?
з ким же таким страшненьким? Чому у інших народів від кровозмішання люди гарні виходять, а саме у Європі результат страшненький?
Liliyah Romanova
10.05.2007, 19:41
Чому у інших народів від кровозмішання люди гарні виходять, а саме у Європі результат страшненький?
Та ну. Від кровозмішання якраз уроди виходять. І психічні також. І де у нас кровозмішання?
Може, ми по-різному розуміємо слово кровозмішання?
Просто почитайте «МОЛОТ ВІДЬОМ» (http://www.krotov.info/acts/15/3/molot00.html).
http://www.krotov.info/acts/15/3/molot00.html
"Молот ведьм" или "Hexenhammer" (1-е ,,.., 1486г.) - бесспорно, основной
и самый мрачный из всех трудов по демонологии. Он был общеобязательным
кодексом, объединявшим древние легенды о черной магии с церковной догмой о
ереси, открывшим шлюзы потоку инквизиторской истерии столь широко, насколько
это вообще мог сделать печатный труд.
Его авторы стремились воплотить в действие библейское указание: "Не
оставляй ворожеи в живых" (Исход, 22,18) Руководство для охоты на ведьм
переиздавалось, по крайней мере, 13 раз до 1520г. и еще не менее 16 изданий
вышло между 1574 и 1669 гг. - многие ранние издания выходили без указания
места и времени издания. Известно, по крайней мере, 16 немецких, 11
французских, 2 итальянских и несколько английских изданий (преимущественно
поздних - 1584, 1595, 1604. 1615, 1620, 1669 гг.). "Молот ведьм" стал
источником вдохновения для авторов всех последующих руководств и удерживал
главенствующую позицию даже после появления трудов таких выдающихся
авторитетов, как Реми (1595) и дель Рио (1599).
Его значение и место среди книг своего времени было обусловлено
несколькими причинами: во-первых, схоластической известностью авторов,
доминиканцев Якова Шпренгера (1436-1495) декана Кельнского университета и
приора Генриха Крамера (латинизированное Инститорис) (ок. 1430-1505);
во-вторых, папской буллой 1484г., которую Крамер получил от папы Иннокентия
VIII, чтобы подавить оппозицию, выступавшую против охот на ведьм; и
в-третьих, детальной разработкой процедуры судопроизводства над ведьмами,
"чтобы как духовные, так и гражданские судьи располагали готовыми приемами
пыток, ведения суда и вынесения приговора". Большинство аргументов было
заимствовано из трудов доминиканского приора Нидера - "Formicarium" (1435) и
"Praeceplorium".
Чому у інших народів від кровозмішання люди гарні виходять, а саме у Європі результат страшненький?
Де Ви таке прочитали?
Якось дивився альбом про монаршу родину Королівства Бельгія, і звернув увагу та і всі помітили хто дивився, що останнє покоління з дуже незвичними рисами обличчя:(
Та ну. Від кровозмішання якраз уроди виходять. І психічні також. І де у нас кровозмішання?
Може, ми по-різному розуміємо слово кровозмішання?__________________
Мабуть що так, по різному.. Я навчалася у ВУЗі, то у нас багато було іноземців. Деякі повиходили й заміж за арабів, болгар. Дітки ж вийшли дуже-дуже гарними. На нашій же територіїї, то багато було німців, татар, греків, болгар та ін. - цілими поселеннями. Навіть та Трипільська культура ближче до вірменської (це вже за реконструкцією зовнішності по кістяку встановили). Звичайно, що нас було більше, але й ті люди теж нікуди не виїхали, а тут з часом переродичалися...
Liliyah Romanova
10.05.2007, 20:16
Мабуть що так, по різному.
Зето, кровозмішання - то шлюб в одній родині, з двоюрідними і т.п.
Те, що ви кажете, то трохи інше.
New Shrek
10.05.2007, 20:17
Leviticus 20:14 А хто візьме жінку й матір її, гидота це, в огні спалять його та її, і не буде кровозмішання серед вас
New Shrek
10.05.2007, 20:18
да далек Кременчуг от теологии уж извините
New Shrek
10.05.2007, 20:24
Мабуть що так, по різному..
Ви точно мій син.....я йому кажу в українській мові слово" стіл "означає стіл,а він каже :"ми по різному розуміємо слово "стіл".Дегенеративні фільологи так запудрили молоді мозги ,що можна оцінювати то як ідеологічну диверсію.Раніше ЕПТВМ було ЕПТВМ ,а тепер не відомо що...
Liliyah Romanova
10.05.2007, 20:42
Ви точно мій син.....я йому кажу в українській мові слово" стіл "означає стіл,а він каже :"ми по різному розуміємо слово "стіл".
Ну, ви маєте рацію. І ваш син має рацію. Але він перекрутив одне. Ви не по-різному стіл розумієте, а різні столи маєте в уяві. ;)
Отакої, а що у Європі дозволялося женитися на рідних? Я думала, що то тільки у євреєв двоюрідні брати й сестри могли оженитися....
Liliyah Romanova
10.05.2007, 21:03
Отакої, а що у Європі дозволялося женитися на рідних? Я думала, що то тільки у євреєв двоюрідні брати й сестри могли оженитися...
Зето, ви що, серйозно??? У всіх аристократів це було. І тих, хто під них косив.
Зето, ви що, серйозно??? У всіх аристократів це було. І тих, хто під них косив.
та скільки там тих було аристократів у % -му відношенні до всього народу не більше, ніж у нас...
Це все не дуже пояснює факту миловидності слов'янок у порівнянні з Заходом... дивно, все одно й не дуже зрозуміло...
KabMiner
11.05.2007, 11:34
Для мусульманина Коран це Закон бо в ісламі немає розділення на світське та духовне!
Ну так скажіть коли ці закони були прийняті?
Та й наше законодавство, і не тільки наше, також на основі традицій писане. Різні закони були прийняті в різні часи, що за дивне питання?
Чоловік міг вбити дружину без суду.Становище жінки потроху мінялося лише з часу Руської правди, де жінку прирівняли до чоловіка і вона почала мати хоч якісь права.
Почитайте Грушеського.
Одночасне поховання жінки разом з чоловіком було малопоширеним в Русі (хоча таке дійсно було), але таке поховання було повязане з тим, що жінка не уявляла свого подальшого життя без чоловіка, оскільки в шлюбі вони були одним цілим.
Стосовно того що чоловік міг вбити жінку - це вам так від кальяну здалося, насправді нічого такого не могло бути, бо це було б просто вбивство і за жінку помстилися б її родичі. Чоловік звичайно міг вбити жінку у випадку зради, чи в якихось інших екстремальних випадках, але це не було нормою.
"Руська правда", як і будь-який юридичний акт узаконила ті відносини, які вже обєктивно склалися на той час.
Це все не дуже пояснює факту миловидності слов'янок у порівнянні з Заходом... дивно, все одно й не дуже зрозуміло...
Та немає тут нічого незрозумілого. Германці більш маскулінізовані і їх жінки є більш "чоловічими", а у нас жінки є жінками.
Чого тільки народ не придумає: то жінку спалювали, бо соціальний статус мала високий, то її спалювали, бо була гарною, то спалювали, бо сподобалась монаху. Це називається язик мій - ворог мій. Фантазуймо-фантазуймо.
Чого тільки народ не придумає: то жінку спалювали, бо соціальний статус мала високий, то її спалювали, бо була гарною, то спалювали, бо сподобалась монаху. Це називається язик мій - ворог мій. Фантазуймо-фантазуймо.
Це ми просто хоч чимось намагаємося звичайнісеньке звірство пояснити, але не дуже вдається. Це так же ж важко зрозуміти, як і логіку Чикотіло, наприклад. Якимсь чином він же себе теж виправдовував, але нам того не зрозуміти й не прийняти ніколи...
Це ми просто хоч чимось намагаємося звичайнісеньке звірство пояснити, але не дуже вдається. Це так же ж важко зрозуміти, як і логіку Чикотіло, наприклад. Якимсь чином він же себе теж виправдовував, але нам того не зрозуміти й не прийняти ніколи...
Скоріше фантазуємо на тему, якої достименно не знаємо. Не знаємо ні того, що було насправді, ні того часу, в якому все це відбувалося. Єдине, що знаємо і памятаємо - це антирелігійну пропаганду совєтских часів, мов папа римський організував вбивство Ярослава Галана. Така собі інквізиція на рівні ОБС в теперішній час. Можна обговорити, нє?
muhammad_islam
16.07.2007, 17:05
Вітаю всіх форумчан!
АсСаляму Алєйкум ва РахматуЛлагі ва Баракятуг, всім хто сповідує релігію Іслам!
Хочу попросити всіх, хто пише про "нелюдьське" ставлення до жінки в Ісламі, наводити приклади з Корану та висловів Пророка, мир йому. Все інше для нас не є авторитетними джерелами.
Посилання на те що "є такий анекдот" жодного мусульманина , а також розумну людину не задовільнить.
У радянськи часи, коли ссср почало загарбницько-колоніальну війну проти мусульман середньої Азії та Північного Кавказу, працювали психологи, цілі інституції для того щоб скомпроментувати Іслам.
Сьогодні цю політику наслідують Сполучені штати та Рос. федерація. Але
навіть продивившись всі російські серіали, "клони" та ін. ви не будете знати про Іслам навіть 0,5%.
Не треба історій про азербаджанців, узбеків та інших. Багато зних так само далеко від Ісламу, як більшість українців від православ'я. Це все одно, що я вам наведу у приклад київських повій, які носять хрестики, або ченців-гомосексуалів з Печерської Лаври та скажу "ось чому вчить християнство"!
На весні я був у ОАЕ, та про становище жінок на Близькому Сході я можу говорити те що я бачив на власні очи. Там жінки навчаються, займаються бізнесом, водять авто - і хустка їм в цьому не заважає.
Хто небудь з вас може сказати: "в тій країні я бачив ось таке ставлення до жінки"? Якщо ні - тоді не треба базікать!
Я народився на Північному Кавказі, де всі і чеченці - мусульмани, і православні українці ставляться до жінок однаково. Жінка - це честь, це мати. Її кохають, її забеспечують, її захищають.
Сказано у Святому Корані: "Рай знаходиться під ногами матері"
Ми віримо: хто з мусульман загинув захищаючи віру, батьківщину, або захищаючи мусульманку, той потрапить у Рай.
Може я пишу це жорстко, але я мусульманин і я стверджую, що Іслам це єдина істина! Це моя власна думка, яку я нікому не нав'язую.
Попередні винувачення в тому що SerhijS нав'язує свою думку безпідставні.
В Корані є аят, де сказано: "не має примусу у релігії".
Крім цього, краще про це сказано у 109 сурі Корану «НЕВІРНІ»:
В Ім'я Всемилостивого, Всемилосердного Бога.
1. Скажи їм: «О ви, невірні!
2. Я не буду поклонятися тому, чому поклоняєтеся ви,
3. І ви не поклоняйтесь тому, чому поклоняюся я,
4. Бо й я не поклоняюся тому, чому поклоняєтеся ви:
5. Адже ж ви не поклоняєтеся тому, чому поклоняюся я!
6. У вас — своя віра, в мене — своя!»
P.s. Liliyah Romanova, раджу вам запитати про становище мусульманок у самих мусульманок.
Крім того пропоную подивитись одне посилання: http://www.inminds.co.uk/hijab-protest.html
Дякую.
Boris_Kiev
16.07.2007, 17:26
Мир Вам, Muhammad_Islam !
Багатьом буде цікаво прочитати те, що пишуть форумляни-мусульмани.
Але набагато краще вести розповідь у пізнавальному ключі (з цитатами, власними або процитованими тлучаменнями, прикладами).