КПК

Показати повну версію : Де краще жити у Львові?

SerP
25.04.2007, 00:50
Підкажіть, будь-ласка, який район Львова найкращий для проживання з дитиною (парки, водопосточання, прямий транспорт до центру).Дякую

пупер
25.04.2007, 00:58
личаківська, любінська, генерала чупринки, новий львів, коло високого замку...

Liliyah Romanova
25.04.2007, 02:20
Всі вулиці поблизу Шевченківського гаю. :)
Новий Львів теж хороший. Ну і біля Погулянки не зле.
Але... дорого.

Оля
25.04.2007, 03:30
Підкажіть, будь-ласка, який район Львова найкращий для проживання з дитиною (парки, водопосточання, прямий транспорт до центру).Дякую

Наймайте хатину на початку Сокільник від вул. Стрийської. :) Одне, що парку нема поблизу, але є ще й більше інших переваг...;)

New Shrek
25.04.2007, 08:17
(парки, водопосточання, прямий транспорт до центру).
Сихів однозначно вул .Хоткевича біля лісу

spm1950
25.04.2007, 10:14
В якому розумінні жити в прямому чи переносному?

Тетянка
25.04.2007, 10:26
Я теж агітую за Сихів - всі вище наведені райони дуже хороші. але....як правильно відмітила Ліля - дорого, дуже дорого. Сихів в цьому плані привабливіший і маршрутки є в усі напрямки. є кінотеатр, 2 супермаркети, ринки продуктові....Плюс ліс, де можна погуляти.:)

Ольга
25.04.2007, 10:39
Наймайте хатину на початку Сокільник від вул. Стрийської. Одне, що парку нема поблизу, але є ще й більше інших переваг...
Олю, тут і парку не треба! На кожному подвірї гойдалки, курочки, песики - рай для дитини! ;) Значні переваги власного будинку за межами Львова, менше смороду і шуму міста!

А, якщо жити у Львові, то подобається район Володимира Великого з практичної точки зору, біля кінотеарту Сокіл - дуууже гарний лісок з озером! Там купа дітей гуляє, у спеку я лише там могла бути з дитиною - є сосняк прохолодний! Також район не дуже дорогий порівняно з центром, є новобудови. Дуже хороший базарчик під Цумом, біля 3-4 супермаркетів, магазин Океан, ЦУМ! Відбудовується комплекс водних видів спорту. Два садочки дитячих високого рівня! І тд :)

Звичайно, Всі вулиці поблизу Шевченківського гаю, вул Мирного - це мрії багатьох :)

MARTINI
25.04.2007, 10:50
Львівський Беверлі Хілз

Оля
25.04.2007, 10:54
біля кінотеарту Сокіл - дуууже гарний лісок з озером! Там купа дітей гуляє, у спеку я лише там могла бути з дитиною - є сосняк прохолодний!

А де це є той кінотеатр? Вже зовсім Львів забула...:(

SerP
25.04.2007, 10:54
Львівське "дорого" для однокімнатної квартири це скільки (в плані оренди)?

Ольга
25.04.2007, 11:08
А де це є той кінотеатр? Вже зовсім Львів забула...
колишній Орленок!

Мих
25.04.2007, 11:59
150-200 у.о.

Pushystik
25.04.2007, 12:08
теж підтримую район біля кінотеатру Сокіл... дуже класний..

пупер
25.04.2007, 13:34
А де це є той кінотеатр? Вже зовсім Львів забула...:(
в. великого.. :)

пупер
25.04.2007, 13:35
а мені сихів (м’яко кажучи) не подобається....

Мих
25.04.2007, 13:46

Але він буде хорошим. Правда, совєтські будинки добивають.

Тетянка
25.04.2007, 13:58
а чому не подобається? Архітектурою, якщо можна так сказати? так багато спальних районів Львова похожі - Левандівка, р-н Галицького перехрестя....

New Shrek
25.04.2007, 13:59
Правда, совєтські будинки добивають.
А Ви бачили котеджі з озером біля польської церкви....

New Shrek
25.04.2007, 14:03
а мені сихів (м’яко кажучи) не подобається....ти ж геодезист ,Сихів гіпсометрично на рівні Високого Замку.....А ше мене постійно дивує як джерело біля церкви
де покійний Папа був розвантажується

Ольга
25.04.2007, 14:06
Правда, совєтські будинки добивають.
Миху, а який термін експлуатації таких будинків?
Новобудови Сихівські вже давно старі стали... А будинки на Науковій вже мали б зносити...

О, ще новина - на вул Золотій будують мікрорайончик, завод склодзеркальний віддав території...

Мих
25.04.2007, 14:08
А Ви бачили котеджі з озером біля польської церкви....
Де це?

New Shrek
25.04.2007, 14:10
а який термін експлуатації таких будинків?
хрущовки 25 років,Сихів 50 якщо не помиляюсь

New Shrek
25.04.2007, 14:10
Де це?
за ліском біля Голгофи

New Shrek
25.04.2007, 14:12
на вул Золотій будують мікрорайончик
оппа біля цвинтару

Мих
25.04.2007, 14:17
Миху, а який термін експлуатації таких будинків?
Новобудови Сихівські вже давно старі стали... А будинки на Науковій вже мали б зносити...

О, ще новина - на вул Золотій будують мікрорайончик, завод склодзеркальний віддав території...

Сихів, як мікрорайон виріс на моїх очах.
я чув, що сварка арматурних стін, які широко використані в Сихові розраховані на 50 років - не більше.

Що до мікрорайончиків, то можна звернути увагу на новий мікрорайон, який Садовий віддав на розбудову київській будівельній компанії. Там буде школа, супермаркет, стадіон, церква і маса нових будинків.
А займає цей район від вул пасічної через Пиригівку до ізолятрного заводу, це майже навпроти Сихова через Зелену.
Будівництво вже розпочалося, а добавте Євро 2012 і Львів буде невпізнати за років 4-5!

Мих
25.04.2007, 14:18
за ліском біля Голгофи

Знаю лісок і Голгофу, а шо за ліском?

New Shrek
25.04.2007, 14:21
котеджі......

Ольга
25.04.2007, 14:21
А займає цей район від вул пасічної через Пиригівку до ізолятрного заводу, це майже навпроти Сихова через Зелену.
ого... плани грандіозні! А терміни?

А готель Київ?:) чи то буде памятка занедбаної архітектури?;)

а добавте Євро 2012 і Львів буде невпізнати за років 4-5!
щиро за це тішуся!
ще б мені хтось подарував дозвіл на забудову :D

пупер
25.04.2007, 14:47
а чому не подобається? Архітектурою, якщо можна так сказати? так багато спальних районів Львова похожі - Левандівка, р-н Галицького перехрестя....
так про те й мова, що "спальний"....
є "спальні", які обжиті, зі своїми традиціями....

пупер
25.04.2007, 14:48
ти ж геодезист ,Сихів гіпсометрично на рівні Високого Замку.....А ше мене постійно дивує як джерело біля церкви
де покійний Папа був розвантажується
не подобається тому, що надто багато людей...
не подобається те, що усюди бетон...

пупер
25.04.2007, 14:50
за ліском біля Голгофи
я би сказав, що це не сихів, що це "іль-де-франс" на сихові...
і таких острівців по львову багато....

Тетянка
25.04.2007, 15:19
Будівництво вже розпочалося, а добавте Євро 2012 і Львів буде невпізнати за років 4-5!
Знаю, де це....Але там вже досить дорого 1 м кв., а це ще стільки чекати!!!!!! Проект гарний, я бачила.....

Тетянка
25.04.2007, 15:20
не подобається тому, що надто багато людей...
не подобається те, що усюди бетон...
Зате й плюсів багато! А бетон....Ну що поробиш, ще не навчились будувати з чогось іншого, щоб не дорого і гарно......

пупер
25.04.2007, 15:27
Зате й плюсів багато! А бетон....Ну що поробиш, ще не навчились будувати з чогось іншого, щоб не дорого і гарно......
:)
"гарно"....
є львів, і є сихів....

Тетянка
25.04.2007, 15:29
Пупере. якщо не секрет, а Ви де живете?

Leopolis
25.04.2007, 15:37
...я чув, що сварка арматурних стін, які широко використані в Сихові розраховані на 50 років - не більшеА може навіть і того менше, насамперед через те, що багато мешканців під час ремонту і реконструкцій житла просто вирізають бетонні перемички і елементи конструкцій. Досить часто можна побачити поряд з підїздами гори понівеченого бетону. У деяких будинках, на рівні 7-9 поверхів є такі щілини, куди може долонь пройти (( А всім просто на це начхати, втішаючись тим, що є дах над головою. Поки що є ;)

New Shrek
25.04.2007, 15:45
і є сихів....
Сихів forever

Liliyah Romanova
25.04.2007, 17:03
вул Мирного - це мрії багатьох
У мене одні батьки на Ніжинській, інші - на Крип'якевича.
Малого влітку на суботу або неділю батьки забирали і з ним цілий день у гаю бавилися. А мої батьки мають чудове подвір'я, купа квітів, дуже приємно посидіти на лавочці під хатою, особливо вечорами, та ще коли матіола цвіте. Або ще й концерт з "України" можна послухати... :)

А я свою Липову Алею дуже люблю. І до парків близько, і за вікном зелено і пташок чути - краса!
Одно не краса - купа пияків на найближчому дитячому майданчику і жодної огорожі на тому, що трохи далі. А майданчик просто на Дністерський. Який бовдур планування робив?

Liliyah Romanova
25.04.2007, 17:13
Тетянко, навіть якби він зараз жив на Сихові, то, якщо він з Личаківської, його погляд на Сихів не зміниться.

Мих
25.04.2007, 18:44
А я свою Липову Алею дуже люблю
А Ви на Липовій Алеї?

Ольга
25.04.2007, 18:58
:) думаю, що мешканці Липової були шоковані від зимового табору ГО Оселя!
А так, район досить хороший! Гуляти можна і на погулянці...

пупер
25.04.2007, 19:41
любінська.... :)
20 років (сумно зітхаю) жив на личаківській....

пупер
25.04.2007, 19:43
Сихів forever
сихів невер, евер, евер...
якщо буваю там раз на місяць — для мене це трагедія....

Ольга
25.04.2007, 19:53
а були часи коли на Сихів їздив лише 1 та 29 автобус... ну ще 9 був від Іскри. І привозив людей в болото... і магазинів було мало, одні будови навколо... Тепер Сихів чудово розвинений район!
Але особисто на мене він навіює депресивний настрій! Якось не затишно там :(

пупер
25.04.2007, 20:24
а були часи коли на Сихів їздив лише 1 та 29 автобус... ну ще 9 був від Іскри. І привозив людей в болото... і магазинів було мало, одні будови навколо... Тепер Сихів чудово розвинений район!
Але особисто на мене він навіює депресивний настрій! Якось не затишно там :(
"одиниця"?...
жах!...
як згадаю — холодним потом обливаюся....
ще був "27", який на сімсотріччя їздив, теж душогубка була ще та!....
чадний газ у салон просочувався, їхав годину....
щоб я зміг у свій екологічний політехнікум потрапити — треба було за дві години з дому вийти, бо ще черга була довжелезна...

New Shrek
25.04.2007, 23:44
Тепер Сихів чудово розвинений район!
Згідний

Мих
26.04.2007, 00:40
а були часи коли на Сихів їздив лише 1 та 29 автобус... ну ще 9 був від Іскри.

а було, коли тільки тролейбус 8 та 11 і все....

Мих
26.04.2007, 00:41
сихів невер, евер, евер...
якщо буваю там раз на місяць — для мене це трагедія....

Шреку, на нашу родіну наїхала майорівка...

пупер
26.04.2007, 03:47
Шреку, на нашу родіну наїхала майорівка...
вже любінська... :)

New Shrek
26.04.2007, 04:12
Шреку, на нашу родіну наїхала
Будем захищати...

пупер
26.04.2007, 04:25
Будем захищати...
бити будете?.. :(

Мих
26.04.2007, 11:50
бити будете?..
Больно.;)

пупер
26.04.2007, 15:23
Больно.;)
може не треба?..
я більше про сихів ні-ні...

Liliyah Romanova
26.04.2007, 18:17
А Ви на Липовій Алеї?
Так, на Липовій Алеї. Поки не поїхала до Оттави там була, і сподіваюся, що ще цього року знову там буду.
Цікаво, що коли ми помешкання купували, то я сиділа над мапою і видивлялася, яку би то я вулицю хотіла. І чомусь мені саме Липова Алея пригледілася тоді. І ми дивилися різні помешкання і на Дністерській, та в різних районах дивилися. Вже думали відмовлятися від купування. А потім за "щасливим збігом обставин" знайшли та купили помешкання саме там, де мені місце пригледілося. Ще й на другому поверсі та з незашкленим балконом. :D
:) думаю, що мешканці Липової були шоковані від зимового табору ГО Оселя!
А так, район досить хороший! Гуляти можна і на погулянці...
Ольго, розкажіть, що то за табір такий, бо я про нього вперше чую.

Ольга
26.04.2007, 18:29
Ольго, розкажіть, що то за табір такий, бо я про нього вперше чую.
позаминулої зими, коли було поза -20 у Львові, ГО Оселя на чолі з п Олесею зробила там наметове містечко для бомжів і інших потребуючих.
Багато людей туди звозили одяг, взуття, харчі.
Діяла польова кухня і тд... такий-собі майдан для безпритульних!

Здається аж після цього випадку влада надумала дати Оселі приміщення!

Ну і трохи не до теми, але я захоплююся п Олесею Саноцькою!!!!
http://www.gazeta.lviv.ua/gfx/i/2006/02/16/91.jpg

Про спільноту взаємодопомоги “Оселя” більшість львів’ян дізналася лише нещодавно – завдяки організації наметів для безпритульних. Героїчна постава активістів “Оселі” врятувала сотню життів, дала надію бідолашним, які опинилися на вулиці

36-річна Олеся Саноцька. Отримавши освіту художника, Олеся Саноцька за покликом душі зайнялася соціальною адаптацією знедолених. Відвідавши під час стажування в Польщі фонд “Барка” та спільноту “Емаус – Люблін”, пані Саноцька спільно з колегами вирішила реалізувати цей досвід на Львівщині. З 2001 року у Винниках у приватному будинку узалежнені та безпритульні отримали шанс на соціалізацію та повернення до нормального життя й праці

от така сильна жінка... !

no_coment
26.04.2007, 18:56
позаминулої зими, коли було поза -20 у Львові, ГО Оселя на чолі з п Олесею зробила там наметове містечко для бомжів і інших потребуючих.

Здається аж після цього випадку влада надумала дати Оселі приміщення!

Ну і трохи не до теми, але я захоплююся п Олесею Саноцькою!!!!
http://www.gazeta.lviv.ua/gfx/i/2006/02/16/91.jpg

от така сильна жінка... !

напрошується висновок - найкраще у Львові жити в Оселі?

Ольга
26.04.2007, 19:07
:D

думаю, що для безпритульних будь-який дах над головою був би хорошим домом, і не має значення чи в хорошому районі...

Liliyah Romanova
26.04.2007, 19:25
То що в тому поганого? На Липовій Алеї стілько пияків живе, що безпритульні її нічим не злякають. Шкода, що мене там не було. :( Така акція - це чудово! І допомога таким людям - також.

Мих
26.04.2007, 20:04
Так, на Липовій Алеї. Поки не поїхала до Оттави там була, і сподіваюся, що ще цього року знову там буду.
Цікаво, що коли ми помешкання купували, то я сиділа над мапою і видивлялася, яку би то я вулицю хотіла. І чомусь мені саме Липова Алея пригледілася тоді. І ми дивилися різні помешкання і на Дністерській, та в різних районах дивилися. Вже думали відмовлятися від купування. А потім за "щасливим збігом обставин" знайшли та купили помешкання саме там, де мені місце пригледілося. Ще й на другому поверсі та з незашкленим балконом.
Дністерська... я там до школи ходив.

Liliyah Romanova
26.04.2007, 20:25
Дністерська... я там до школи ходив.
Ну, мій малий до тої школи навряд чи піде. Ми до іншої його дати плануємо. :)

Мих
26.04.2007, 20:35
Ну, мій малий до тої школи навряд чи піде. Ми до іншої його дати плануємо.
А колись, за совітів то була досить хороша школа.
Та й давати до школи, де треба платити багато - теж не добре, бо тоді дитина попадає до дітей, які виховані в сімях, де всі надто круті, а така крайнімть - теж зле, повірте.

Liliyah Romanova
26.04.2007, 20:41
А колись, за совітів то була досить хороша школа.
Та я не заперечую, що школа хороша. Ніби й далі є позитивні відгуки. Вона, здається, під опікою львівських "карпат" знаходиться. Там є "футбольні класи", здається.
До школи, де треба багато платити, не дамо, бо я теж вважаю, що там багато розбещених дітей, які вважають, що гроші на дорозі валяються.
Ми його плануємо до католицької школи дати, миху. ;)

Мих
26.04.2007, 20:49
Та я не заперечую, що школа хороша. Ніби й далі є позитивні відгуки. Вона, здається, під опікою львівських "карпат" знаходиться. Там є "футбольні класи", здається.
До школи, де треба багато платити, не дамо, бо я теж вважаю, що там багато розбещених дітей, які вважають, що гроші на дорозі валяються.
Ми його плануємо до католицької школи дати, миху.

Нема такого, Лілю, я шукав (дзвонив навіть у КУ)і не знайшов.
Є школа св. Софії, або ім. Климентія Шептицького(з 7 класу). Я думав, що це дійсно хороші школи, та в мене склалося враження, що це звичайна приватна школа, просто названа святим, для популярності і певності. Хоча там є богослужіння, а поза тим мені там не сподобалося.

пупер
26.04.2007, 20:56
37 школа — бест он зе бест!!!...
пс. про сихів мовчу...

Liliyah Romanova
26.04.2007, 21:02
37 школа — бест он зе бест!!!...
ТИ знаєш, саме тому, що і я, і мій чоловік цю школу закінчили, ми зареклися давати туди своїх дітей. Тим більше, що зараз ця школа зійшла на пси. Якщо не дам туди, де планую, то вже краще до 49.
пс. про сихів мовчу...
А от щодо сихова, то мені туди далекувато буде. Правда, машиною, то байдуже куди везти. У мене батьки свого часу на сихові працювали. Мама, здається, в 72, а тато у 96.

пупер
26.04.2007, 21:07
ТИ знаєш, саме тому, що і я, і мій чоловік цю школу закінчили, ми зареклися давати туди своїх дітей. Тим більше, що зараз ця школа зійшла на пси. Якщо не дам туди, де планую, то вже краще до 49.

А от щодо сихова, то мені туди далекувато буде. Правда, машиною, то байдуже куди везти. У мене батьки свого часу на сихові працювали. Мама, здається, в 72, а тато у 96.
ще скажи, що у 16-ій...
мені моя школа дуже подобається, навіть не зважаючи на хабарництво, яке зараз, мабуть, розцвіло....

пупер
26.04.2007, 21:08
до речі, колишній жіночий монастир.... :)

Ольга
26.04.2007, 21:11
То що в тому поганого?
поганого нічого немає! дуже добре!
але не всі мешканці того району були задоволені такими сусідами...

Liliyah Romanova
26.04.2007, 21:19
мені моя школа дуже подобається, навіть не зважаючи на хабарництво, яке зараз, мабуть, розцвіло....
Хабарництво я переживу. Як щодо морального приниження дітей. Не всі вчителі такі, є дуже багато хороших. Але ті погані всій школі "імаж" псують.
до речі, колишній жіночий монастир...
Ага, і на місці колишнього цвинтара тепер шкільний майданчик.
Можна подумати, що я на кожне побожне чи колись побожне місце маю ходити і тому місцю кланятися. Що за дивні аргументи?

пупер
26.04.2007, 21:32
приниження?...
так, деякі вчителі собі це дозволяли....
наприклад, моя перша вчителька ганна василівна...
нічого, я свою малу так буду виховувати, що таким вчителям "мала нє пакажецца"... ха тільки спробують...
далеко мені зараз до своєї школи....

Мих
26.04.2007, 21:45
Мама, здається, в 72, а тато у 96.

72 школа має погану славу, а 96 - може бути, мої діти там вчаться.

пупер
27.04.2007, 00:56
72 школа має погану славу, а 96 - може бути, мої діти там вчаться.
ці школи знаходяться на ... (там де ви з нью шреком проживаєте)?....

opium
27.04.2007, 16:47
В кожному районі нашого міста є свої затишні квартали. Потрібно обирати місце проживання за рівнем чистоти повітря - це головне. Нещодавно шукала новий офіс і заїхала на бічну від Зеленої (Кримська здається). ПОвна Санта-Барабара! Найбілідшими серед новобудов - це були прекрасні 5-ти поверхові будинки зі зашкленими лоджіями та фонтанами в дворику.....Також там купа особняків....,краще слово вілли підходить, з живими кониками на поляні... в дворі... Стан шоку був тривалим - не сподівалася, що у Львові є такі квартали. Щось схоже бачила в Конче Заспі. А закордоном є схожий квартал в Лондоні....Ось таке місто в нас - ховає цей квартал за деревами і поганою дорогою :). Дорога там жахлива :mad: - брюхо в машині добре пошкребла:eek:

пупер
27.04.2007, 16:52
В кожному районі нашого міста є свої затишні квартали.....
у самому низу кримської?.. :)

opium
27.04.2007, 16:53
Що не говоріть, колеги, але Сихів це окрема держава :) зі своїми правилами дорожнього руху.
Я коли туди заїзжаю, то скидаю швидкість, навострюю зір і вуха:p , бо таке враженні ніби люди і водіі громадського транспорту на дорогах Сихова повні камікадзи - самі кидаються під колеса....І чому так?

А щодо новобудов на Сихові - це просто казка. Дуже хороші проекти квартир, прекрасні види на окраїнах. Маю колєжанок, які там живуть в новобудовах - вони дуже задоволені!

opium
27.04.2007, 16:55
Саме так - я довго пхала по цій вулиці повз старі будиночки, аж поки не набрела на той райончик - там ще міні зоопарк)

пупер
27.04.2007, 17:14
Що не говоріть, колеги, але Сихів це окрема держава :) зі своїми правилами дорожнього руху.
Я коли туди заїзжаю, то скидаю швидкість, навострюю зір і вуха:p , бо таке враженні ніби люди і водіі громадського транспорту на дорогах Сихова повні камікадзи - самі кидаються під колеса....І чому так?

А щодо новобудов на Сихові - це просто казка. Дуже хороші проекти квартир, прекрасні види на окраїнах. Маю колєжанок, які там живуть в новобудовах - вони дуже задоволені!
бо звикли, що у львові так....
скільки я разів чув і бачив аварій навпроти вулиці коломийської на переході через червоної калини...

no_coment
27.04.2007, 17:50
Оце підтримую усіма кінцівками..
Раніше навіть такий гумор блукав Львовом: "Ти звідки?" - "Я? Зі Львова, а ти?". "А я - з Сихова!"

no_coment
27.04.2007, 17:53
Так! Приємне містечко (в районі вул .Кримської) - має назву "Району п'яти морів" - бо тут 5 вулиць мають "морські" назви (Кримська в тому числі).

Ольга
27.04.2007, 20:06
А де фото можна побачити? :) бо я в ті райони не заходжу часто!

До речі, Київ має мапи з найвизначнішими будинками кожної вулиці. А у Львові ще немає?

Мих
27.04.2007, 21:33
Раніше навіть такий гумор блукав Львовом: "Ти звідки?" - "Я? Зі Львова, а ти?". "А я - з Сихова!"
Шреку, ще один знайшовся, що Сихів ображає.... Тре шось робити, нє...

paschenkomax
28.04.2007, 08:43
Мені подобається Коновальця,Єфремова.

no_coment
28.04.2007, 10:56
Шреку, ще один знайшовся, що Сихів ображає.... Тре шось робити, нє...

Зразу видно - сихівчанин! Я щиро перепрошую якщо когось образив. На Сихові був побудований перший "Арсен", у Вас найкращий "секонд", а ще гуртовий овочевий ринок "Шувар", і вода (говорять) - цілодобово! Особисто я не мав на увазі, що Сихів поганий, а вважаю, що Сихів - інший!

P.S. Якщо я - Шрек, то Ви, пане - Мійдодир (теж приємна постать).

Тетянка
28.04.2007, 11:00
Щодо Сихова - я теж тут живу. Є залишки лісу, де можна погуляти - вчора з превеликим задоволенням "вигулювалась". Правда, люди вже дуже його засмітили.Але це проблема не тільки Сихова, купки сміття всюди трапляються......

Liliyah Romanova
28.04.2007, 18:29
Правда, люди вже дуже його засмітили.Але це проблема не тільки Сихова, купки сміття всюди трапляються...
Оттава зараз теж дуже брудна.

пупер
29.04.2007, 01:01
личаківська, личаківська, личаківська!!!
хто пам’ятає, як вона називалася спочатку?... :)

paschenkomax
29.04.2007, 01:16
А на Липинського,Хімічній хтось живе?
Я вам співчуваю коли до вас раненько влітку у віконце заходить зловонний вітерець з нашої прекрасної львівської річки.

Liliyah Romanova
29.04.2007, 01:22
личаківська, личаківська, личаківська!!!
хто пам’ятає, як вона називалася спочатку?...
Ой, не згадуй. Дехто досі так називає, зі старих. То мене аж пересмикує, як чую.
Треба ж було так назву попсути. От Личаківська, інша справа. ;):D

пупер
29.04.2007, 01:54
Ой, не згадуй. Дехто досі так називає, зі старих. То мене аж пересмикує, як чую.
Треба ж було так назву попсути. От Личаківська, інша справа. ;):D
та не леніна!...
вона називалася "тракт глинянський"...

Liliyah Romanova
29.04.2007, 02:07
та не леніна!...
вона називалася "тракт глинянський"...
Ой, тільки зараз звернула увагу, що ти написав "спочатку", я щось подумала перед тим, як стала Личаківською.

Мих
29.04.2007, 03:36
Зразу видно - сихівчанин! Я щиро перепрошую якщо когось образив. На Сихові був побудований перший "Арсен", у Вас найкращий "секонд", а ще гуртовий овочевий ринок "Шувар", і вода (говорять) - цілодобово! Особисто я не мав на увазі, що Сихів поганий, а вважаю, що Сихів - інший!

Ех Шреку, добре, що на форумі є патріоти Сихова, нє?

Мих
29.04.2007, 03:38
Я вам співчуваю коли до вас раненько влітку у віконце заходить зловонний вітерець з нашої прекрасної львівської річки.
Глянув на ваш аватар ще .... жах.

пупер
29.04.2007, 05:19
Ой, тільки зараз звернула увагу, що ти написав "спочатку", я щось подумала перед тим, як стала Личаківською.
плели личаки в містечку — так і назвали район та вулицю....
спочатку був таки "тракт", потім врізали його...

пупер
29.04.2007, 05:21
Ех Шреку, добре, що на форумі є патріоти Сихова, нє?
а 300 тис — це не коників з ... ліпити... :)
нас (львів’ян) стає все менше... :)

paschenkomax
29.04.2007, 11:22
Глянув на ваш аватар ще .... жах.
А до чого тут аватар?

пупер
29.04.2007, 15:09
нормальний аватар...
ще в одного форумлянина такий персонаж є на аватарі....

Olenka
29.04.2007, 15:58
Кожному до душі місце, де він народився і виріс, або де йому було найкраще. Я народилася, виросла і ходила до школи - р-н Личаківській, потім десь у класі 7-ому батьки переїхали на Грінченка - для нас це була трагедія - починаючи від води - закінчуючи транспортом (тоді ще не було маршруток). Потім ми знову переїхали в Личаківський р-н і вже звідси не переїжджали... Маю багато знайомих на Сихові, але коли приїжджала туди перші рази постійно згадувала Грінченка, такі сами квартири, просто ідентичні, а ще на Сихові проблеми з нумерацією будинків (це заводило мене у безвихідь) + після 12 ночі виїхати звідти крім таксі не має чим - це не Личаківська, щоб пішки дотьопати. Зараз вже трохи звикла до цього району, знаю, які де будинки є :) а крім того ми туди постійно їздили в Арсен закуплятися... На Сихові мені подобається, що майже у кожному дворі є дитячий майданчик, чого не знайти на Личаківській, бо тут майже всі майданчики позабудовували новими будинками і про діток ніхто не думає...
Кожна жаба своє болото хвалить...

Мих
29.04.2007, 22:14
Тут питання де найкраще місце у Львові? Напевно там де найбільше люди переселяються і піймав себе на думці: Якщо їхати по Зеленій докінця і перед окружною, зліва досить багато народу туди вже переселилося, нє?

пупер
29.04.2007, 22:58
Тут питання де найкраще місце у Львові? Напевно там де найбільше люди переселяються і піймав себе на думці: Якщо їхати по Зеленій докінця і перед окружною, зліва досить багато народу туди вже переселилося, нє?
чорний гумор, пан мих...

Мих
29.04.2007, 23:37
чорний гумор, пан мих...
Ой чорний.....

no_coment
02.05.2007, 11:50

В тому місці люди не живуть - там спочивають (світла їм пам'ять)

opium
03.05.2007, 18:35
Що не кажіть краяни, а заможні люди живуть за містом.. І немає ніяких проблем, що "за містом". За 20 км від Львова: добиратись на авто по Стрийській трасі (повз Сокільники і по Кульпарківській) - 15хв до центру вранці. В межах Львова - добиратись з середини Личаківської до центру - 45 хв...

пупер
04.05.2007, 00:15
Що не кажіть краяни, а заможні люди живуть за містом.. І немає ніяких проблем, що "за містом". За 20 км від Львова: добиратись на авто по Стрийській трасі (повз Сокільники і по Кульпарківській) - 15хв до центру вранці. В межах Львова - добиратись з середини Личаківської до центру - 45 хв...
брюховичі, пустомити...
львів-беверлі-хіллз....

Ольга
04.05.2007, 11:21
а яка краса в Наварії є... :)
недалеко від озера - чудові будинки, транспортне сполучення навіть без власного авто - чудове!

bora
30.08.2007, 16:09
Допис від SerP

150-200 у.о.

Хочу поправити - 400-600 у.о поблизу центру, десь - личаківська-пекарська, в нормальному будинку, з цілодобовою водою, на прийнятному поверсі. Знаєте де дешевше - пишіть)) Сама шукаю, але 150-200 не зустрічалось.)

Demyan
30.08.2007, 16:38
Ніхто не згадує Варшавську. Тихо до центру - пішки 20 хвилин, якщо бажання - і ліс (підголоско), школи, дитячі садки, арсен, транспорт - тролейбус купа маршруток. Воду і все це діло роблять вчасно - хороший ЖЕК.
А взагалі якщо є можливість - будуйте собі особняк в околицях міста - це і дешевше виходить ніж купляти 2-3 кімнатну квартиру і повітря свіже і якщо машина - взагалі проблем жодних.

Nock_Boss
30.08.2007, 23:50
Щодо машини.
Обминати корки можуть певно лише водіїї маршруток. Всім іншим смертним треба встигнути проїхати Личаківські, Зелені і т.п. ще до сходу сонця, бо машина в час-пік має здатність перетврюватись у труну:)

KabMiner
31.08.2007, 09:16
А мені найбільше подобається Погулянка: парк, затишне місце, стара архітектура, тихо, поряд лікарні, та й до центру можна пішки дійти.

Сихів - бр-р-р-р...мороз по шкірі:shutup:

New Shrek
31.08.2007, 10:25
Сихів - бр-р-р-р...Фі ,а лісок до танкового заводу.Га?

KabMiner
31.08.2007, 12:15
Фі ,а лісок до танкового заводу.Га?
Ну, не знаю - мене туди не вивозили :radist:

New Shrek
31.08.2007, 12:23
Можна пішки перейти до іподрому

KabMiner
31.08.2007, 12:40
Та я колись ходив, в нетверезому вигляді, але нічого особливого там не побачив. мені більше подобаються не ліси, а саме парки - цивілізовані куточки природи у поєднанні з хорошою архітектурою міста. Це є в окремих куточках Львова, але цього немає на Сихові:(
Взагалі, маю таку думку, що нові мікрорайони треба поступово зносити і забудовувати місто так як забудовували в 19-початку 20 століття.

vasili
31.08.2007, 12:53
Взагалі, маю таку думку, що нові мікрорайони треба поступово зносити і забудовувати місто так як забудовували в 19-початку 20 століття.
От у Києві біля Контрактової унизу Андріївського узвозу, бачив вуличку у ліво, не доходячи "Музею однієї вулиці" там підряд будовані нові будинку з фасадами та дахом як при Царскій Росії, мені сподобалось, але не розумію чого не заштукатурити, не розумію, просто фарбують...:)

KabMiner
31.08.2007, 13:00
Так, є таке, замітили. Це називається Воздвиженка - крутєйший район міста буде. І Набудували там багато і місця не так вже й багато зайняли, і на складному рельєфі. Мені загалом подобається. Не все там ідеально - є і спрощення стилю (очевидно так легше будувати), і матеріали не ті, але загалом непогано - стильно і вписується в старий Київ.
А чому не штукатурять? - А то тут така стандартна хвороба в Києві - цегляну кладку не штукатурити, а білити. Думаю, що так склалося історично, бо штукатурити - то додаткові витрати (і немалі), а потім очевидно вирішили, що то гарно так, щоб цеглу було видно. Вони просто не бували у Львові і не можуть зрозуміти, що в порівнянні з штукатуркою їх розшивка - то просто вульгарно.:naci:

Otsoa
02.09.2007, 16:23
Та я колись ходив, в нетверезому вигляді, але нічого особливого там не побачив. мені більше подобаються не ліси, а саме парки - цивілізовані куточки природи у поєднанні з хорошою архітектурою міста. Це є в окремих куточках Львова, але цього немає на Сихові:(

А вони самі валитись будуть. В 70-80х не будували на віка.

Додано через 1 хвилину
Я хочу десь в центрі, кавалерку.... Тільки ДО Оперного, а не по за ним....

Кася
02.09.2007, 19:19
А, якщо жити у Львові, то подобається район Володимира Великого з практичної точки зору, біля кінотеарту Сокіл - дуууже гарний лісок з озером! Там купа дітей гуляє, у спеку я лише там могла бути з дитиною - є сосняк прохолодний! Також район не дуже дорогий порівняно з центром, є новобудови. Дуже хороший базарчик під Цумом, біля 3-4 супермаркетів, магазин Океан, ЦУМ! Відбудовується комплекс водних видів спорту. Два садочки дитячих високого рівня! І тд
повністю згодна! я там живу)) дві хвилини від орльонку.

no_coment
03.09.2007, 16:33
Щодо машини.
Обминати корки можуть певно лише водіїї маршруток. Всім іншим смертним треба встигнути проїхати Личаківські, Зелені і т.п. ще до сходу сонця, бо машина в час-пік має здатність перетврюватись у труну:)

У декого, ще з "кліматконтролем" :) :) :) !

Додано через 7 хвилин
повністю згодна! я там живу)) дві хвилини від орльонку.

Так званні "спальні мікрорайони" безперечно більш продвинуті по інфраструктурі, тощо! Район "Терешковою-Артема" (перепрошую не знаю як тепер вул.Терешкової обзивається) рахується блищим до центру і є більш призентабельним ніж БАМ, Левандівка, Сихів, Балатон, і навіть Майорівка.

Але, ще лишаються заповідники типу "Новий Львів", "Кузова-Толстого", район "П'яти морів", "Професорська колона", тощо. Сервіс тут віддається на відкуп престижу!

Zina
03.10.2007, 12:06
Найкращий район- мій центр ! Тут завжди людно і весело ! Телевізора не потрібно, кожен день щось нове... .:crazy:

New Shrek
03.10.2007, 12:18
Тут завжди людно і весело ! Телевізора не потрібно
тут більшістю є віртуали і завжди людно і весело ! Телевізора не потрібно

Romko
03.10.2007, 12:38
Найкращий район- мій центр ! Тут завжди людно і весело ! Телевізора не потрібно, кожен день щось нове...

Люблю центр,але жити там би не хотів...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_hm.gif

ГаЛоЧкА
03.10.2007, 13:54
Мені подобається район колишніх вул.Енгельса і Пушкіна( не памятаю сучасних назв), там близенько Алтайські озера
Тихо -затишно, цікава архітектура, до центру недалечко,
Як на мене своєрідний район Беверлі-Хілз у Львові)))

dArt
03.10.2007, 13:57
Мені подобається район колишніх вул.Енгельса і Пушкіна( не памятаю сучасних назв), там близенько Алтайські озера
Тихо -затишно, цікава архітектура, до центру недалечко,
Як на мене своєрідний район Беверлі-Хілз у Львові)))
Раен неплохой, дороги вот только уж очень паршивые :(

ГаЛоЧкА
03.10.2007, 14:32
дороги вот только уж очень паршивые

Дороги у Львові- це взагалі окрема тема, яка потребує опрацювання,,,
Цікаво, а У Львові є хоч один район, в якому не нарікали б на якість доріг?

no_coment
04.10.2007, 13:22
Дороги у Львові- це взагалі окрема тема, яка потребує опрацювання,,,

Сихів?

ГаЛоЧкА
04.10.2007, 13:31
Сихів?
Біля мого будинку ямка на ямці- відпадає однозначно))

no_coment
04.10.2007, 13:32
Біля мого будинку ямка на ямці- відпадає однозначно))

Тоді - плаща Ринок! Перепрошую, а, що це у Вас там однозначно "ВІДПАДАЄ" (жарт)?

ГаЛоЧкА
04.10.2007, 13:40
що це у Вас там однозначно "ВІДПАДАЄ"
Сихів)))

no_coment
04.10.2007, 13:45
Сихів)))

То перебирайтеся до мене "на район" (Толстого-Кутузова). Дороги в нас не погані (якщо не враховувати, що бруківка років з 200 не перекладалася, та рух - односторонній), район затишний, спокійний, контингент - доволі адекватний. Нічого, ні в кого "не відпадає". Одне слово - "ближній центр"!

ГаЛоЧкА
04.10.2007, 13:58
То перебирайтеся до мене "на район" (Толстого-Кутузова).
Хіба квартиранткою))))

no_coment
04.10.2007, 14:27
Хіба квартиранткою))))

:8: Щось про це я не подумав.... перепрошую!
...... Але, я теж, років п'ять, жив біля самісенького автовокзалу і навіть не мріяв перебратися блище до центру, бодай на кілометр.

P.S. Все тече - Все - змінюється!

ГаЛоЧкА
04.10.2007, 14:46
:D :D :D Щось про це я не подумав.... перепрошую! :D :D :D

natty
04.10.2007, 14:47
Раен неплохой, дороги вот только уж очень паршивые

ну не так щоб аж дуже. середньої паршивості, я б сказала :) Ну бруківка на Пушкіна, Київській, Коновальця не ідеальна, але особливого дискомфорту при їзді це не створює (принаймні мені) і є далеко не вирішальним фактором при виборі власне того району. В районі Володимира Великого, Кн. Ольги, Тролейбусної набагато гірші дороги.

Romko
04.10.2007, 14:49
В Рясне.Стоянка машин біля "Сільпо".
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megaautofahren.gif

ArxangeluS
04.10.2007, 16:51
А в мене та Тракті Глинянському практично кожного року кладуть асфальт, але все намарно. Ями постійно з'являються. Зате які в нас тепер особняки будують! Справжні палаци! Бо район хороший - практично лісова зона, тихенька, і до центру недалеко...

Alias
04.10.2007, 22:20
А як вам вул.Зелена, як райончик? Бо мені , можливо там скоро жити прийдеться:)

sslonn
04.10.2007, 22:47
Зелена дооовжелезна :)
Вона іде майже від самісінкого центру і ген за місто...
відповідно і різні умови... ближче до центру будинки ще за бабці Австрії збудовані;)

З.І: а Ви пані, дійсно зі славного м.Південноукраїнська?

afterstep
04.10.2007, 22:54
А як вам вул.Зелена, як райончик?
довжелезна - як "райончик" її розглядати не можна ;)
Крім того, сама Зелена гамірна та курна ;)
Тобто - слід говорити про "райончик", який ви маєте на увазі ;)
Можливі "райончики":
- Офіцерська (за 6-ою школою), Тарнавського (Кутузова), Сліпого (Радіщева) - приємні спальні райончики ;)
- від Зеленої в сторону Погулянки - Філіповка - колишній улюблений район обкоміських працівників
- Кримська/Керченська - своєрідний "гуртожитковий" район, але жити в принципі непогано
- Липова алея, Дністровська - теж новобудови, тихий район. На Липовій алеї може докучати стадіон
- перетин з Батальною - промисловий район - і до самого кільця так
- за кільцем - продовження промислового району з плавним перетіканням у "старий" Сихів - жити може й добре, але добиратися до центру - погано ;)
- тублікарня/кладовище - затишні мальовничі місця....

Alias
05.10.2007, 09:15
Зелена дооовжелезна :)
Вона іде майже від самісінкого центру і ген за місто...
відповідно і різні умови... ближче до центру будинки ще за бабці Австрії збудовані;)

З.І: а Ви пані, дійсно зі славного м.Південноукраїнська?

Ну звичайно!А ви були у нашому місті?

Наскільки мені відомо, це район якоїсь військової частини, та зрештою, ось сам будинок збудований ще за бабці Австрії :))

Юстина
05.10.2007, 09:22

Наскільки мені відомо, це район якоїсь військової частини, та зрештою, ось сам будинок збудований ще за бабці Австрії :))

А Первомайськ далеко від вас? Маю там похресницю, доця моєї одногрупниці. Через тиждень іду вітати маленьку з днем народження.

А в ваше місто втік жити мій однокласник, познайомившись в Одеському університеті зі своює майбутньою дружиною, мешканкою вашого міста.

Р.S А щодо місця проживання. Я на початку В. Великого, район ЛАЗу. Єдиний позитив- це прекрасне сполучення.

vasili
05.10.2007, 09:43
та зрештою, ось сам будинок збудований ще за бабці Австрії )
думаю за Йоськи Пілсудського

sslonn
05.10.2007, 09:50

Наскільки мені відомо, це район якоїсь військової частини, та зрештою, ось сам будинок збудований ще за бабці Австрії )
Так бував неодноразово... робота з енергетикою повязана...
зі всіх відряджень - найбільше люблю в Південноукраїнськ і не я один...
Останній раз дуже сподобалось Соколівське пиво в Челінтано на пятачку:) До слова: преше Челінтано було збудоване у Львові і співвласником фірми був Г. Крічєвській

Тепер по темі... навпроти війскової частини жила колись моя колишня дівчина... на самісінькій зеленій... так от... там дуже шумно (в неї вікна на Зелену виходили)... коли тролейбус або вантажівка проїздили - будинок здригався... вода лише зранку і ввечері по три години... якщо люта зима - в підвалі замерзали труби... вікна після того як помиєш за два-три тижні вже знову чорні...

Проте якраз навпроти ВЧ є такий собі поворотик на вулицю Тарнавського... там і тихіше і вода є (прямо в сусідньому будинку)... ну і чистіше повітря ІМХО

Додано через 3 хвилини
Слухай но... щойно уважніше придивився до фото... та це ж той будинок, про який розказував... він якраз на розі Тарнавського-Зелена... я навіть вікна побачив;)

Додано через 7 хвилин
Допис від Alias
та зрештою, ось сам будинок збудований ще за бабці Австрії )

думаю за Йоськи Пілсудського

Цей будинок, якщо мене память не підводить, збудовано 1895 року

vasili
05.10.2007, 10:02
Цей будинок, якщо мене память не підводить, збудовано 1895 року
а де ж тоді австрійська еклектика.... будинок кантовий, та без шарму...

sslonn
05.10.2007, 10:17
Ну не знаю... рік вибито десь на самому будинку, здається чито в підїзді чи на вході (дідо дівчИни знайшов).... я при нагоді в неї запитаю, бо підтримуємо дружні стосунки;)

vasili
05.10.2007, 10:28
Ну не знаю... рік вибито десь на самому будинку, здається чито в підїзді чи на вході (дідо дівчИни знайшов).... я при нагоді в неї запитаю, бо підтримуємо дружні стосунки;)
запитайте мені теж цікаво було, дуже люблю я колишні помешкання "тих" панів, тепер вже такі не будують, а як будують не не завше виходить...;)
ЗІ : я наприклад не сприймаю будівлі які побудовані після 40 ого року...:o

Alias
05.10.2007, 10:30
Слухай но... щойно уважніше придивився до фото... та це ж той будинок, про який розказував... він якраз на розі Тарнавського-Зелена... я навіть вікна побачив
Не на другому поверсі часом? Там мій Максим живе :)
Шум, вода по три години.все точно, так і є.взимку холодно в квартирі....після Південноукраїнська буде дуже важко звикати до таких умов

vasili
05.10.2007, 10:46
після Південноукраїнська буде дуже важко звикати до таких умов
вам компенсують кавою...

sslonn
05.10.2007, 10:55
Не на другому поверсі часом? Там мій Максим живе
Шум, вода по три години.все точно, так і є.взимку холодно в квартирі....після Південноукраїнська буде дуже важко звикати до таких умов
ні на третьому... здається якраз над Вашим Максимом... він її має памятати - Аня... але це офтоп;)

Доречі згадав ще одну "деталь" в них всередені будинку є балкони.... так от кавалок одного колись впав і придусив кота:8:

Ошо
05.10.2007, 11:40
Лично мне нравится жить в районе ул. Лисиницкой. Раньше мы жили по ул. Городоцкой- это вообще кошмар был скажу Вам... .

syavych
05.10.2007, 11:58
Раньше мы жили по ул. Городоцкой- это вообще кошмар был скажу Вам... .
Городоцька - дааа, це ще та вулиця :padonak:

Ser tabu
05.10.2007, 12:16
де краще жити ві Львові ???7
=========

питання не коректне. треба сі питати ЯК краще жити ві Львові ???

а краще ві Львові жити з грошима, бо без грошей краще жити в селі.

жарт.

а якщо серйозно, то ві Львові всі райони непогані. В кожному з них є приблуди, котрі псують враженні про них.

Ну ось візьмемо, наприклад, район Кривчиць. Ті хто зі Львова знають де то є. Ну ось... їдете ви на своєму "студебекері" або на чужому, не важливо. Тамкай є таке місце файне. Поблизу моста. Тамкай тре завжди їхати при зачинених вікнах, хоча ітак не допоможе))).

Мене з цього приводу цікавить питання - як люди терплять такі аромати від річечки ????

Ще за савєтів, коли аеропорт працював на повну і літаки літали, і літали, і літали і літали - мої знайомі і родичі "немєстні" дивувались - як ви тутка живете ??? Тут же гул такий, що витерпіти неможливо.

І що ? А нічо. Звикли.)))
А потім союз сі розпав і ніц не було. Ну самольотіків "в смислє".

А до слова. Живу на Патона))). Три школи - 15, 60, 68(колишня російська), дитсадок 139, стадіон від заводу ЛОРТА, на виході супермаркет Арсен, ну "вобщем" район з інфрастуктурою. Аааа, забув будинки збудовані в 1973-80 рр.(можу трохи помилятись). Ціна квадратного метра коливається десь біля 1400-1700 доларів.

Їдемо далі.
Виговського(в тому числі і Техас), Любінська, Кульпарківська, Городоцька(ДОК так званий тільки) - непогані спальні райони. Будинки в більшості з білої цегли. Проети різні були - мій поляки проектували, були ще й чеські проекти, а також савєцкі - покращеного проектування.
Біля аеропрту штучний парк.
На початку Виговського є старіші будинки десь 60-х років.

Далі.
Володимира Великого, Княгині Ольги, Стрийська.
Так само непогані райони. :)

А далі не їдемо. :)

Ботамка сі починає авангард - СИХІВ. Пам’ятаю як дядькові дали квартиру на "Психові"))). Десь то був 1985-86 рр. Як кажуть москалі - "жалкоє зрєліще"))).
Маю на увазі відсутність будь якої інфраструктури. Не було майже ніц. А з приводу громадського транспорту взагалі жах - один автобус-експрес нумер двайці три міг завезти нас додому)))))
Але зараз дивлюсь Сихів один з непоганих мікрорайонів-спальників.

Ну а тепер про інші райони коротко.

Центр. Дивує мене позиція влади "мєстної". Приходе чоловік в ратушу з приводу приватизації свого помешкання, а йому кажут :
- Чоловіче ! Не мона приватизувати, бо то є пам’ятка архітектури і то є внесено до списку ЮНЕСКО.
- О_о(реакція чоловіка. великі очі)
Але то не всюди в центрі. В певній частині старого міста. Шум-гам, машини, сморід від тих же машин, затори, мажори, студенти, туристи, комівояжери, піяки, алкаши, проститутки, бандити, злодії, люди від влади(останні три слова читаємо через дефіс).
Прошу не ображатись тих, хто живе в центрі. Це не образа , а констатація факту. В нормальних державах - центр міста , то є бізнес центр такий собі, ну і плюс органи виконавчої та судоової влади.
А в нас чомусь престижно там жити. "Брєд і чуш"як кажуть москалі.

Аааа. Забув . Ще вам заповім про центр.
Панове не мешканці Львова !
Ви знаєте, де живе багато москалів ???
Відповідь я думаю не важко відшукати. Центр. Ви звичайно ж скажете, що я трохи наліпив забагато. Але я Вам відповім.
Після ВВВ всякі єнкаведешні і прочіє визволітєлі, вважали за потрібне посилитись в центрі, в квартирах, звідки повтікали(а може і не повтікали, а просто тут десь і були розстріляні) поляки та жиди.
Але не спорте зі мною. Будь ласка. :)

Так. Що далі ? Ааа. Привокзальна. То також окрема розмова.
Цікавий прецікавий райончик))) Якось розповім.

Левандівка.
Коментар. Кажуть, що люди там компактно проживають.

700-річчя.
Нєвєм. Ніби не зле.

Топольна.
Нєвєм. Ніби не зле.

Рогатка.

Хм...Ніц не забув ???

Забув. Є ще багато файних вулиць. Але все зараз не описати важко)))

Ну поки всьо)))

vasili
05.10.2007, 13:07
Відповідь я думаю не важко відшукати. Центр. Ви звичайно ж скажете, що я трохи наліпив забагато. Але я Вам відповім.
Після ВВВ всякі єнкаведешні і прочіє визволітєлі, вважали за потрібне посилитись в центрі, в квартирах, звідки повтікали(а може і не повтікали, а просто тут десь і були розстріляні) поляки та жиди.
Але не спорте зі мною. Будь ласка.
+100000 - та, то є правда...

sslonn
05.10.2007, 13:27
Допис від sslonn
Ну не знаю... рік вибито десь на самому будинку, здається чито в підїзді чи на вході (дідо дівчИни знайшов).... я при нагоді в неї запитаю, бо підтримуємо дружні стосунки

запитайте мені теж цікаво було, дуже люблю я колишні помешкання "тих" панів, тепер вже такі не будують, а як будують не не завше виходить...
Ну ось, як і обіцяв:
Annet05-10-2007 13:47 (новое)
Кажется, 1890 или 1897.....это было написано где-то при входе в подъезд, как подняться по первым супенькам.....

отже полюбому Автрія ;)
там ще деякі стіни з такого дивного матеріалу... чи то комиші чи що... а цегла ну дуууже здорова і міцна.... вони робили ремонт, так щоб туалет розширити тупо на пів цегли кавалок стіни віддовбали - але намучились страшенно:8:

vasili
05.10.2007, 13:32
отже полюбому Автрія
ваша австрія не схожа просто на мою, от і все що я хтів сказати...
Знаю з що з 20-тих р. 20 ст. еклектика втратила значимість, для публіки...
ЗІ : на рахунок будинку він мені не той-во...

sslonn
05.10.2007, 13:49
ЗІ : на рахунок будинку він мені не той-во...
мені теж, тим більш знаю його із середини;)

Мерелін
07.10.2007, 13:37
Найкращий район - Сихів!

Журналістка
07.10.2007, 13:53
Прошу не ображатись тих, хто живе в центрі. Це не образа , а констатація факту. В нормальних державах - центр міста , то є бізнес центр такий собі, ну і плюс органи виконавчої та судоової влади.

А чому б і ні?;) Я не бачу в цьому нічого поганого. Навіть навпаки - є якась рівність в районах, архітектурі та її призначенні. Хоча, можливо, я помиляюсь)

Otsoa
07.10.2007, 14:40
Я не знаю, де престижно жити. Тут в Більбао також в центрі престижно, і де в яких районах по-за центром. Все залежить.

Як на мене - мені ліпше в центрі. Чому? Бо вже немаю малих дітей, все близько. Якщо б мала малих, то куди в центрі з ними? Де їм побігати-поскакати?

Alias
08.10.2007, 10:45
він її має памятати - Аня...
Пам"ятає :) Вибачте за офтоп

no_coment
08.10.2007, 11:25
де краще жити ві Львові ???7
=========

питання не коректне. треба сі питати ЯК краще жити ві Львові ???

а краще ві Львові жити з грошима, бо без грошей краще жити в селі.

жарт.

а якщо серйозно, то ві Львові всі райони непогані. В кожному з них є приблуди, котрі псують враженні про них.

Ну ось візьмемо, наприклад, район Кривчиць. Ті хто зі Львова знають де то є. Ну ось... їдете ви на своєму "студебекері" або на чужому, не важливо. Тамкай є таке місце файне. Поблизу моста. Тамкай тре завжди їхати при зачинених вікнах, хоча ітак не допоможе))).

Мене з цього приводу цікавить питання - як люди терплять такі аромати від річечки ????

Ще за савєтів, коли аеропорт працював на повну і літаки літали, і літали, і літали і літали - мої знайомі і родичі "немєстні" дивувались - як ви тутка живете ??? Тут же гул такий, що витерпіти неможливо.

І що ? А нічо. Звикли.)))
А потім союз сі розпав і ніц не було. Ну самольотіків "в смислє".

А до слова. Живу на Патона))). Три школи - 15, 60, 68(колишня російська), дитсадок 139, стадіон від заводу ЛОРТА, на виході супермаркет Арсен, ну "вобщем" район з інфрастуктурою. Аааа, забув будинки збудовані в 1973-80 рр.(можу трохи помилятись). Ціна квадратного метра коливається десь біля 1400-1700 доларів.

Їдемо далі.
Виговського(в тому числі і Техас), Любінська, Кульпарківська, Городоцька(ДОК так званий тільки) - непогані спальні райони. Будинки в більшості з білої цегли. Проети різні були - мій поляки проектували, були ще й чеські проекти, а також савєцкі - покращеного проектування.
Біля аеропрту штучний парк.
На початку Виговського є старіші будинки десь 60-х років.

Далі.
Володимира Великого, Княгині Ольги, Стрийська.
Так само непогані райони. :)

А далі не їдемо. :)

Ботамка сі починає авангард - СИХІВ. Пам’ятаю як дядькові дали квартиру на "Психові"))). Десь то був 1985-86 рр. Як кажуть москалі - "жалкоє зрєліще"))).
Маю на увазі відсутність будь якої інфраструктури. Не було майже ніц. А з приводу громадського транспорту взагалі жах - один автобус-експрес нумер двайці три міг завезти нас додому)))))
Але зараз дивлюсь Сихів один з непоганих мікрорайонів-спальників.

Ну а тепер про інші райони коротко.

Центр. Дивує мене позиція влади "мєстної". Приходе чоловік в ратушу з приводу приватизації свого помешкання, а йому кажут :
- Чоловіче ! Не мона приватизувати, бо то є пам’ятка архітектури і то є внесено до списку ЮНЕСКО.
- О_о(реакція чоловіка. великі очі)
Але то не всюди в центрі. В певній частині старого міста. Шум-гам, машини, сморід від тих же машин, затори, мажори, студенти, туристи, комівояжери, піяки, алкаши, проститутки, бандити, злодії, люди від влади(останні три слова читаємо через дефіс).

Але не спорте зі мною. Будь ласка. :)
Так. Що далі ? Ааа. Привокзальна. То також окрема розмова.
Цікавий прецікавий райончик))) Якось розповім.

Левандівка.

700-річчя.
Нєвєм. Ніби не зле.

Топольна.
Нєвєм. Ніби не зле.

Рогатка.

Хм...Ніц не забув ???

Забув. Є ще багато файних вулиць. Але все зараз не описати важко)))

Ну поки всьо)))

Ви до школи ходили?
Сходіть, хоча б, у бібліотеку Стефаника, почитайте....

Історія "зеселення" центру Львова розпочалася не після ВВВ, а у 1939 році після того як..... Західна Україна була повернута (без крові) до складу УРСР, і вперше(!!!) у своєї багатостолітній історії стала єдіною Ураїною (взамін 5-ти "україн" взірця, наприклад, 1918-1921рр.)

І "звільнилися" ці помешкання ДО (!) приходу НКВДистів, у зв'язку з масовим переселеня поляків і "жидів" на територію Польщі... Цілі квартали (!) пустували. А ті самі "НКВД"істи - вчителі, вчені, інженери, службовці, в тому числі і із східних областей України (наприклад, як дід моєї дружини, який був інженером-технологом цукроваго заводу у с.Красносілка Вінницької області, України) обирали собі помешкання на власний розсуд. Практично усі помешкання були умебльовані. В ті часи, НКВДісти, та військові, селилися компактно в будинках міста(наприклад, по Стрийській, 32-36) виключно з метою оперативності, тощо.

На жаль, "пересічні" західні українці, в ті часи, мешкали, переважно..... ЗА(!) межами міста Львова. Так як, "щирі" поляки їх інакше як "бидло" не називали, і в місто - не пускали! А входити селяни в місто мали право лише до схід сонця (жеби обміняти іжу на поношені лахи), ходити мали лише виключно там де ходіли коні - по навозу! А за те, що селянин мав необережність стати босою ногою на тротуар він міг отримати нагайки!

Ще маю "фотку" з брами Стрийського парку де було написано, щось, на зразок того, що "..вхід собакам та солдатам - заборонений!..."
......

А щодо історії будівництва Вашого району (Патона), можу присвятити цілу гілку (і не тільки саме цього району). І це правда, саме в новобудови і почали заселятися українці з навколишніх сіл. І відбувалося все це "неподобство" за часів "совєтської окупації"! будувалися заводи, розбудовувалися мікрорайони! Горе та й годі!

KabMiner
08.10.2007, 11:38
В певній частині старого міста. Шум-гам, машини, сморід від тих же машин, затори, мажори, студенти, туристи, комівояжери, піяки, алкаши, проститутки, бандити, злодії, люди від влади(останні три слова читаємо через дефіс).
Жив колись в самому центрі. Все про що пишете є, присутнє, але центр ніколи б не проміняв на спальний район. Чому? - Все поряд: 5-10 хвилин і ти дійшов (не доїхав, а дійшов) до будь-чого, що тобі потрібно: ринок, магазини такі-магазини сякі, театр один, театр другий, філармонія, келька кінотеатрів. Парки?-будь ласка! є теж кілька в радіусі 5-10 хвилин ходу. Всі офіси чи то державні чи комерційні - всі тут! найдовше я йшов до своєї поліклініки,аж 15 хвилин!!!
Зараз дивлячись на київські відстані /пусті втрати часу, мені здається, що то був сон.
Як на мене - мені ліпше в центрі. Чому? Бо вже немаю малих дітей, все близько. Якщо б мала малих, то куди в центрі з ними? Де їм побігати-поскакати?
навіть якби у вас були малі діти - все-одно обирайте центр: 5-10хв.- і парк. Там нехай і бавляться.
прошу зауважити, що я говорю центр Львова, про те, що робиться в центрі Ріо-де-Жанейро я не знаю, тому і рекомендувати не буду...

Romko
08.10.2007, 11:47
Все поряд: 5-10 хвилин і ти дійшов (не доїхав, а дійшов) до будь-чого, що тобі потрібно: ринок, магазини такі-магазини сякі, театр один, театр другий, філармонія, келька кінотеатрів. Парки?-будь ласка! є теж кілька в радіусі 5-10 хвилин ходу. Всі офіси чи то державні чи комерційні - всі тут! найдовше я йшов до своєї поліклініки,аж 15 хвилин!!!
В тому плані мені більше подобається проспект Чорновола.

vasili
08.10.2007, 11:51
вірите пане Кабмінер, я звами погоджуюжсь на всі 100%, центр є центр, особливо коли вуличка щі тупикова та вузька на будинків 25-27, то взагалі "монтана", всіх сусідів знаєш, як себе, постійні літні жінки у вікнах та балконах...в ночі вікно відкрив і чуєш як цокає роздобаний брук від дамських мештів...а парки, та ззаду будинку є дворики де повно квітів, дерев та кущів, і це твоє, ти то вирощуєш, любиш всім серцем, та як при таких умовах можна вибирати спальні райони, якісь новобудови радянського періоду, ні я розумію шо на всіх старого не хватить, але шо робити як по іншому не можливо...;)

no_coment
08.10.2007, 11:54
вірите пане Кабмінер, я звами погоджуюжсь на всі 100%, центр є центр, особливо коли вуличка щі тупикова та вузька на будинків 25-27, то взагалі "монтана", всіх сусідів знаєш, як себе, постійні літні жінки у вікнах та балконах...в ночі вікно відкрив і чуєш як цокає роздобаний брук від дамських мештів...а парки, та ззаду будинку є дворики де повно квітів, дерев та кущів, і це твоє, ти то вирощуєш, любиш всім серцем, та як при таких умовах можна вибирати спальні райони, якісь новобудови радянського періоду, ні я розумію шо на всіх старого не хватить, але шо робити як по іншому не можливо...;)

А може, взяти все і.......поділити :ninja: ? Геть москалів і жидів - "дайош" Сихову центр!

А якщо "сурЙОзно", то ніхто не заважає будувати такі собі невеличкі райончики "а-ля два-три поверхи".. з квітниками...паркингами..тощо... Інша справа, що влада умудряється знищувати те, що було розроблено і побудовано 200 років тому (парки, дитячі майданчики, фруктові садочки...). Ще трохи і ближній центр перетвориться..... у "спальний район" нового взірця! Ні собі-ні людям!

А в цілому, рівень цивілізації певного району залежить від самих мешканців! Вони самі обирають, що їм цікаво бачити під вікнами: квітник, чи "цибулю-бульбу", харкати на асфальт, голосно викрикати, трощити авто, "опісювати" лифти та під'їзди, чи підтримувати спокій та камерність в районі, вирощувати квіти, саджати дерева, не смітити і поважати сусідів!

Тому, при бажанні, і із Сихова можливо зробити респектабельний район, так само як із "ближнього центру" - Сихів!

vasili
08.10.2007, 11:58
Геть москалів і жидів - "дайош" Сихову центр!
я не думав на цю тему поки, що але пропозиція цікава!:D
Затишку не має у тих нових мікрорайонах, та новобудовах, навіть якшо там все сучасне, вікна двері, дах, не той шарм, не та енергія, все не так має бути рєбята!

Romko
08.10.2007, 12:01
А може, взяти все і.......поділити ? Геть москалів і жидів - "дайош" Сихову центр!
Кому що,а курці просо...
http://i.smiles2k.net/big_smiles/18.gif

KabMiner
08.10.2007, 12:48
В тому плані мені більше подобається проспект Чорновола.
Ну, та частина, що до моста - то також центр.
центр є центр, особливо коли вуличка щі тупикова та вузька на будинків 25-27, то взагалі "монтана", всіх сусідів знаєш, як себе, постійні літні жінки у вікнах та балконах...в ночі вікно відкрив і чуєш як цокає роздобаний брук від дамських мештів...а парки, та ззаду будинку є дворики де повно квітів, дерев та кущів, і це твоє, ти то вирощуєш, любиш всім серцем,
То є інший стиль життя - не більше і не менше.
та як при таких умовах можна вибирати спальні райони, якісь новобудови радянського періоду,
А що зробиш. Багато народу не мають можливість обирати щось інше, а багато хто і не знає, що є щось інше крім радянських коробок...
ні я розумію шо на всіх старого не хватить, але шо робити як по іншому не можливо...
тут варіант тільки один - міняти планування міста, міняти містобудівні нормативи. Потрібно повертатися до забудови міст, тої яка була 100 років тому: чітко окреслені вулиці, з щільним фасадом, будинки з дворами, квартали, площі в цетрах районів, парки за 5-10 хв. ходу,.... і аж до використання бруківки - щоб асфальт не смердів і машини так швидко не гасали. Повертатися треба до того, що довело свою доцільність.
ніхто не заважає будувати такі собі невеличкі райончики "а-ля два-три поверхи".. з квітниками...паркингами..тощо... Інша справа, що влада умудряється знищувати те, що було розроблено і побудовано 200 років
Проблема із землею і плануванням забудови міст. Будівельні компанії і міська влада і надалі орієнтована на те щоб ставити свічки.
Затишку не має у тих нових мікрорайонах, та новобудовах, навіть якшо там все сучасне, вікна двері, дах, не той шарм, не та енергія, все не так має бути рєбята!
Немає тому, що будинки розкидані як острови в океані, і все те продувається, проїжджається, проходиться, який вже тут затишок...

vasili
08.10.2007, 15:01
То є інший стиль життя - не більше і не менше.
Я думаю доречнійше назвати то розумнійше та мудрійше життя...
А що зробиш. Багато народу не мають можливість обирати щось інше
можливість завше є, але от чи є на то бажання зрозуміти, продумати...
тут варіант тільки один - міняти планування міста, міняти містобудівні нормативи. Потрібно повертатися до забудови міст, тої яка була 100 років тому: чітко окреслені вулиці, з щільним фасадом, будинки з дворами, квартали, площі в цетрах районів, парки за 5-10 хв. ходу,.... і аж до використання бруківки - щоб асфальт не смердів і машини так швидко не гасали. Повертатися треба до того, що довело свою доцільність.

п. Кабмінер за Австрії міська влада давала людям будуватись без податків, але лише за умови того шо будинок буде відповідати всім технічним вимогам, які є у Європейських містах, от чому заре щі пам"ятають деякі, шо Львів то є маленький Париж чи Відень...і т. п.
Немає тому, що будинки розкидані як острови в океані, і все те продувається, проїжджається, проходиться, який вже тут затишок...
ніякого...всі ті панельки саме страшне шо валитись скоро почнуть, а куди людей дівати?

KabMiner
08.10.2007, 15:36
всі ті панельки саме страшне шо валитись скоро почнуть, а куди людей дівати?
Щодо цього у мене є певні сумніви. Здається мені, що ці бетонні дива можуть стояти значно довше ніж той термін на який їх збудували. І це погано, бо в такому випадку люди там будуть жити і далі:8:

vasili
08.10.2007, 15:56
Щодо цього у мене є певні сумніви. Здається мені, що ці бетонні дива можуть стояти значно довше ніж той термін на який їх збудували. І це погано, бо в такому випадку люди там будуть жити і далі
Перепрошую п. Кабмінер, я говорю про збірний залізобетон 70-80-90, а не за моноліт, полукаркасні монолітнісучасні будинки дійсно будуть стояти, турків не тра' підпускати на будівницво...

Nightmare
08.10.2007, 18:57
Я живу у Рясному , і мені тут подобається ! Спокійно , недалеко ліс (і не один) ! Хоча мені подобається і на Сихові (багато друзів) , а особливо на Погулянці ! Але в Рясне мені найкомфортніше !

vasili
08.10.2007, 21:34
Я живу у Рясному , і мені тут подобається ! Спокійно , недалеко ліс (і не один) ! Хоча мені подобається і на Сихові (багато друзів) , а особливо на Погулянці ! Але в Рясне мені найкомфортніше !
а я живу в селі чернівці у районі тралка, тут кльово!

KabMiner
09.10.2007, 11:02
Перепрошую п. Кабмінер, я говорю про збірний залізобетон 70-80-90, а не за моноліт, полукаркасні монолітнісучасні будинки дійсно будуть стояти, турків не тра' підпускати на будівницво...Я також про них, і моя думка така, що будинки 70-80-х будуть стояти ще дуже довго...:8:

vasili
09.10.2007, 12:08
Я також про них, і моя думка така, що будинки 70-80-х будуть стояти ще дуже довго...:8:
KabMiner, проектний розрахунок експлуатації, цих будинків 50-60років!!!
Але це при тому, що попадуться чесні прораби які, не будуть красти, і будівельники які не мають залежності від алкоголю...
На рахунок норм, не так давно велику частину західного регіону віднесли до сейсмічної зони №7, це значить шо всі бідівлі з збірного не є безпечними !!! :mad:

KabMiner
09.10.2007, 13:52
проектний розрахунок експлуатації, цих будинків 50-60років!!!
То що, в 2030-2040 роках вони вже припинять своє існування? Ой, щось сумнівають. Може ви архітектор, чи будівельник, і в професійному плані праві, але у мене таке враження, що цих монстрів час не скоро візьме...
Ніхто ж не сподівався, що будинки на пл.Ринок у Львові простоять кілька сотень років - а вони стоять і все.

vasili
09.10.2007, 14:02
Ой, щось сумнівають.
прошу :

Панельні будинки стануть небезпечними?

Строк, відведений будівниками для експлуатації панельних квартир, добігає кінця. Збудоване у 60-70 роках минулого століття житло, стає небезпечним для життя. Відселяти мешканців та ліквідовувати аварійне житло повинна місцева влада, однак у чиновників на це немає грошей.

72 мільйони квадратних метрів житла в Україні припадає на панельні будинки, або так звані будинки “перших масових серій”. Термін експлуатації цих житлових будинків майже закінчився.

http://www.radio.org.ua/reports/?eid=&id_numb=20122

Додано через 4 хвилини
але у мене таке враження, що цих монстрів час не скоро візьме...
пане Кабмінер якшо почнуть валитись, то поваляться усі одночасно...а якшо не дай Матка Божа землетрус то все, привіт, то 72 мільйони м2 придавить приблизно мілйонів 10 людей...кого будемо звинувачувати потім...?:suicide:

Додано через 6 хвилин
Ніхто ж не сподівався, що будинки на пл.Ринок у Львові простоять кілька сотень років - а вони стоять і все.
Сподівались тому будували з каменю а не з дошок!!!

Nightmare
09.10.2007, 14:51
а я живу в селі чернівці у районі тралка, тут кльово!

І що там кльового в твоєму селі ?

no_coment
09.10.2007, 14:52

молдавани!

vasili
09.10.2007, 15:38
Просто кльово і все!

KabMiner
09.10.2007, 15:38
Термін експлуатації цих житлових будинків майже закінчився.
Так і термін експлуатації багатьох ділянок львівського водогону закінчився. А він працює: регулярно щось десь прориває, там ремонтують, і все - водогін загалом працює. Відчуваю, що те ж буде і з панельками - будуть десь валитися, а їх будуть ремонтувати, зміцнювати, щось зносити і так буде тривати життя.
Памятаю як зараз, як Медведчук десь в році 2000-му сказав був, що існує проблема 2005 року, коли у нас вся інженерна інфраструктура міст має вичерпати свій ресурс і все почне валитися. І для вирішення цієї "проблеми 2005" він збирався формувати якісь-там команди фахівців, штурмувати мозком цю проблему і т.д.
Понти то все були, і 2005 рік вже пройшов, а міста стоять, хоча бувають окремі проблеми як в Алчевську.:eek:

vasili
09.10.2007, 15:39
молдавани!
що пан no_coment хтів Мені сказати?

afterstep
09.10.2007, 16:16
До якого часу на цьому форумі ми будемо займатися пустою демагогією , а не приймати конкретні рішення. Україна в занепаді!
звідси, згідно теми гілки - можна зробити висновок - всі в еміграцію! Створимо новий Львів в Канаді!

Romko
09.10.2007, 17:14
До якого часу на цьому форумі ми будемо займатися пустою демагогією , а не приймати конкретні рішення. Україна в занепаді!
Чи пан spm1950 не є депутатом?Але,прошу пана,вибори вже закінчились...
http://s9.rimg.info/666efbc2d37196ec388759bc8a584221.gif

no_coment
10.10.2007, 09:11
Що там у Вас з сайтом? щось глючить конкретно!

Мерелін
11.10.2007, 21:08
Ше нормальний район - Хуторівка!!!!!!!!!!

Otsoa
14.10.2007, 02:51
А мені досить все рівно, де. Аби якась кавалерка....

no_coment
15.10.2007, 13:15
Ше нормальний район - Хуторівка!!!!!!!!!!

Той район, хіба не "Сихів" зветься? Чи то, вже "підрайон" в районі, бо щось, мені не хочеться думати, що ви живете..... у "місцях не так віддалених" (з погляду на в'язницю "№30") :agree: !

Romko
15.10.2007, 13:25
Від 30-ки до центру 15 хвилин пішки...
http://smile-smile.org.ua/smiles/big/36_2_26.gif

syavych
15.10.2007, 13:35
з погляду на в'язницю "№30"
На Хуторівці №48

Romko
15.10.2007, 13:40
На Хуторівці №48
А ізолятор взагалі в центрі...

no_coment
15.10.2007, 13:44
На Хуторівці №48

Та все ж таки.... Ніколи не знав про існування такого району у Львові..... Про "Центр" - знаю, а ще:"Левандівка", "Майорівка", "Сихів", "Галицьке перехресття" (Збоїща), "БАМ", "Новий Львів", "Патона", "Наукова", "Балатон", тощо ..... по район "Хуторівка" чую вперше :o ! Тепер... буду... знав... :8: !

syavych
15.10.2007, 14:09
Та все ж таки.... Ніколи не знав про існування такого району у Львові..... Про "Центр" - знаю, а ще:"Левандівка", "Майорівка", "Сихів", "Галицьке перехресття" (Збоїща), "БАМ", "Новий Львів", "Патона", "Наукова", "Балатон", тощо ..... по район "Хуторівка" чую вперше ! Тепер... буду... знав... !
Це не район. Просто цю (вул. Хуторівка) і пару прилеглих вулиць так назвали. А район це Сихівський...

no_coment
15.10.2007, 14:14
Це не район. Просто цю (вул. Хуторівка) і пару прилеглих вулиць так назвали. А район це Сихівський...

І як так само, раніше, думав, доки не прочитав пост #185

KabMiner
15.10.2007, 15:16
А де то є БАМ у Львові?

nirvanka
15.10.2007, 15:28

Просто Хуторівкою називали цей райончик до того, як розбудувався Сихів. Тому, мабуть, старші люди і досі називають Хуторівкою, а молоді - Сихів.

no_coment
16.10.2007, 10:13
А де то є БАМ у Львові?

Це - спальний район між "ракушкою" (або танково-ремонтним заводом) та автовокзалом (на вул. Стрийській)! Раніше кінцева тролейбусів була біля підземного переходу, згодом її перенесли до автовокзалу поруч з яким розпочали будівництво ДОСів (рос. "домов офицерського состава"). Тоді і утворилася "дірка" між жітловим мікрорайоном "Броньова" та новоствореним біля автовокзалу. Будинки біля автовокзалу почали називатися БАМом (бо дуже далеко були розташовані). Згодом "Броньова" та "БАМ" - з'єдналися, утворивши суцільну лінію забудови! ВСЕ :dance: !