КПК

Показати повну версію : UKRAINA: от мифа к катастрофе

Лось
21.04.2007, 19:38
Большое интервью, учитывая предыдущие тексты этого автора представляет интерес.

UKRAINA: от мифа к катастрофе

Мой сегодняшний скорбный рассказ о том, как появились «украйинци» и «Украйина», я изложил не для того, чтобы кинуть камень в огород наших «свидомых патриотив». Я бы не стал себя для этого напрягать. Главная моя цель сегодняшней беседы, показать глубинные причины той кризисной ситуации, в которой сейчас оказалась Украина. Раскрыть причины стремительно надвигающегося распада страны.

http://politics.in.ua/index.php?go=News&in=view&id=8826

mota_boy
21.04.2007, 20:04
Хочете коментарів? Будь-ласка: брєд сивого лос... ой що це я, кобили звичайно

New Shrek
21.04.2007, 21:55
баня адназначна

New Shrek
21.04.2007, 21:58
до ПАПАЙЯ спочив накінець то в Бозі

пупер
22.04.2007, 01:54
Большое интервью, учитывая предыдущие тексты этого автора представляет интерес...
ви справді киянин?...
пишете нехороші речі...
ні для кого не секрет, що незалежності 91-го року завдячуємо у першу чергу кравчуку і прогнилій системі...
забуваєте тільки про тих українців, які були замордовані за свободу, про тих, яких намагалися зламати у в’язницях...
будьте уважні щодо висловів та провокаційних цитат, будь-ласка...

Лось
22.04.2007, 16:35
ви справді киянин?...
пишете нехороші речі...
ні для кого не секрет, що незалежності 91-го року завдячуємо у першу чергу кравчуку і прогнилій системі...
забуваєте тільки про тих українців, які були замордовані за свободу, про тих, яких намагалися зламати у в’язницях...
будьте уважні щодо висловів та провокаційних цитат, будь-ласка...

Статья представляет интерес, с точки зрения методологии и построения мифов относительно украинского проекта. Я, напаример, сторонник такого проекта, только не в формате этнонационального государства. Поэтому, было бы неправильным не учитывать позиции оппонентов и, самое главное, ту аргументационную линию, с помощью которой они сеют зерна ненависти.

пупер
22.04.2007, 17:05
Статья представляет интерес, с точки зрения методологии и построения мифов относительно украинского проекта. Я, напаример, сторонник такого проекта, только не в формате этнонационального государства. Поэтому, было бы неправильным не учитывать позиции оппонентов и, самое главное, ту аргументационную линию, с помощью которой они сеют зерна ненависти.
зерно ненависті я не бачу з боку форумчан щодо російського і російськості...
тому що її немає; не треба намагатися показати, що українське — меншовартосне...
україна — українська, незалежно від того, хто тут живе і якою мовою спілкується...
коли кожен усвідомить себе українцем, а не "мешканцем україни з російським (польським, німецьким, китайським...) корінням" — проблеми ідентифікації зникнуть...

New Shrek
22.04.2007, 17:28
Статья представляет интерес, с точки зрения методологии и построения мифов относительно украинского проекта. Я, напаример, сторонник такого проекта, только не в формате этнонационального государства. Поэтому, было бы неправильным не учитывать позиции оппонентов и, самое главное, ту аргументационную линию, с помощью которой они сеют зерна ненависти.сами то поняли что сказали? Туть у нас приснопамятний папай був,то як засере мозги ...то думаю або я дурний, або він ідіот...Будьте попроще и люди к Вам потянутся.... думаю Вы интеллигентный человек...

Pedro
22.04.2007, 17:43
Я не зрозумів хто такі Родін і Ваджра, чому мене має цікавити думка про Україну якихось північно-східних покидьків і чому дописувач на імя "лось" привніс сюди цю смердоту?
Мене взагалі не цікавить думка шовіністів і місцевої пятої колони про Україну - вона всім відома.
І моя порада росіянам - думати як Росії вилізти з темного середньовіччя, а російським патріотам які чомусь ще не можуть покинути Києва, поїхати на істарічєскую родіну і допомогти їй приєднатися до цивилізованого світу.

Pedro
22.04.2007, 17:52
Єдине, що мене радує в цій історії - то рівень демократії в Україні. Адже це "інтервю" появилося в українському виданні. Ви уявляєте, якби такий антиросійський пасквіль появився в російському виданні? Думаю, чай з Полонієм210 автору був би гарантований!

Читатель_Обкома
22.04.2007, 18:40
Єдине, що мене радує в цій історії - то рівень демократії в Україні. Адже це "інтервю" появилося в українському виданні. Ви уявляєте, якби такий антиросійський пасквіль появився в російському виданні? Думаю, чай з Полонієм210 автору був би гарантований!
А может лучше диоксин?:eek:
Полоний то что..сразу найдут...а насчет диоксина мона...несколько лет трындеть..и все вокруг..да около...:D

Лось
22.04.2007, 20:47
зерно ненависті я не бачу з боку форумчан щодо російського і російськості...
тому що її немає; не треба намагатися показати, що українське — меншовартосне...
україна — українська, незалежно від того, хто тут живе і якою мовою спілкується...
коли кожен усвідомить себе українцем, а не "мешканцем україни з російським (польським, німецьким, китайським...) корінням" — проблеми ідентифікації зникнуть...
Я не говорю о форумчанах, имелся в виду общеукраинский контекст

Лось
22.04.2007, 20:48
Я не зрозумів хто такі Родін і Ваджра, чому мене має цікавити думка про Україну якихось північно-східних покидьків і чому дописувач на імя "лось" привніс сюди цю смердоту?
Мене взагалі не цікавить думка шовіністів і місцевої пятої колони про Україну - вона всім відома.
І моя порада росіянам - думати як Росії вилізти з темного середньовіччя, а російським патріотам які чомусь ще не можуть покинути Києва, поїхати на істарічєскую родіну і допомогти їй приєднатися до цивилізованого світу.

Характерна для Львіва реакція, нічого другого і не очікував:D

Лось
22.04.2007, 20:53

Да у Росії повно видань, які пишуть і гірші "пасквилі" відносно Росії, але не це є виявом демократії. Росія так ж далека від демократія країна, як і Україна. Обидві країни це держави де панує великий капітал, безвідповідальний, ненажерливий і небезпечний для простих людей. Відмінність тільки в том, що в Росії виник статус-кво між корпораціями та державною бюрократією, а у нас корпорації підімяли під себе державу. Але це не мішає і там, і в Україні грабувати простих людей. А надривити пельки відносно того, де грабують краще :D не бачу ніякого сенсу

New Shrek
22.04.2007, 21:07
Характерна для Львіва реакція, нічого другого і не очікував:DПан Pedro живе в Австралії

Лось
22.04.2007, 21:33
Пан Pedro живе в Австралії

Львів або Москва і т.д., вони завжди у голові незалежно від місця знаходження

Pedro
23.04.2007, 06:40
Пан Pedro живе в Австралії

Щодо громадян Австралії, то вони будучи синами, внуками чи правнуками англійців, ірландців, італійців чи словян щиро себе вважають австралійською нацією, навіть з добре помітним накипом націоналізму. І попробуйте австралійця, навіть якщо він є англійський іммігрант в другому поколінні,назвати його англійцем. Будете мати великі неприємності.
І я собі уявляю результат інтервю одного папуаса другим на тему чи є така нація австралійці. Але ж папуаси краще виховані ніж деякі сусіди України.

afterstep
23.04.2007, 10:47
Але ж папуаси краще виховані ніж деякі сусіди України.
що є - то є.

Степаныч
23.04.2007, 10:55
Щодо громадян Австралії, то вони будучи синами, внуками чи правнуками англійців, ірландців, італійців чи словян щиро себе вважають австралійською нацією, навіть з добре помітним накипом націоналізму. І попробуйте австралійця, навіть якщо він є англійський іммігрант в другому поколінні,назвати його англійцем. Будете мати великі неприємності.
І я собі уявляю результат інтервю одного папуаса другим на тему чи є така нація австралійці. Але ж папуаси краще виховані ніж деякі сусіди України.
О-о-о! А от російськомовні українці в очах їхніх співгромадян, "свідомих" патріотів, - 5-та колона!
Цивілізованість - вона або є, або її немає!:(

MARTINI
23.04.2007, 11:16
І попробуйте австралійця, навіть якщо він є англійський іммігрант в другому поколінні,назвати його англійцем. Будете мати великі неприємності. Ви вважаєте, що це добре?

Лось
23.04.2007, 11:26
О-о-о! А от російськомовні українці в очах їхніх співгромадян, "свідомих" патріотів, - 5-та колона!
Цивілізованість - вона або є, або її немає!:(

Вот я про то же, есть две правды, одна их, вторая неправильная, в этом плане, что львовский ура-патриот, что московский шовинюга ничем не отличаются

Невстранец
23.04.2007, 11:37
Вот я про то же, есть две правды, одна их, вторая неправильная, в этом плане, что львовский ура-патриот, что московский шовинюга ничем не отличаются

Всё верно, только в терминологии небольшая поправочка: "московский ура-патриот и львовский шовинюга" - хоть и ничем не отличаются, но так правильнее звучит ИМХО.

Boris_Kiev
23.04.2007, 11:40
( с бодуна): А тут чё - масковский форум ?

Степаныч
23.04.2007, 11:42
( с бодуна): А тут чё - масковский форум ?
:D Упсссс! И как нас сюда занесло?:confused: Ну я-то с бодуна... А остальные?:eek:

New Shrek
23.04.2007, 11:44
......ребьята ...а вы че здесь делаете?

Степаныч
23.04.2007, 11:47
......ребьята ...а вы че здесь делаете?

Занесло...:D

New Shrek
23.04.2007, 11:49
на поворотах то притормаживать надо...

Boris_Kiev
23.04.2007, 11:52
Наводжу повністю статтю киянина, якого я особисто знаю і поважаю. Колишній офіцер СА, нині зайнятий чесним бізнесом (телекомунікації), чудовий організатор. Цінує людей не за їхні "гасла", а за вміння робити своб справу. А також за надійність.
================================

DADDY: Без емоцій та дискусій про світогляд.
http://maidan.org.ua/static/mai/1177310034.html

Дискусії між прибічниками Стабілізецю на московський манер та „нечисельними групами” підтримки „зради нашої сов‘єтськой родіни” на користь нікому невідомим і жахливим європейським стандартам або, не дай Боже, агресивному блоку НАТО точаться сьогодні в основному на конституційному полі, або на якомусь світоглядно-мовному терені. Насправді все значно простіше. Просто, як прямий кут.

Прибічники коаліції, вони ж носії „славетних радянських бойових та трудових традицій”, які займають сьогодні Майдан, Маріїнський парк та перехрестя Жилянської та Горького, здебільшого є прибульцями з так званих депресивних районів Сходу країни.

Що таке депресивний регіон? Це величезні за площею та кількістю населення райони країни, в яких , з одного боку, повністю збережена радянська система взаємовідносин влади та народу, тобто народ повністю залежить та підпорядкований місцевій владі. З іншого боку, все суспільне життя підпорядковане кримінальним кланам, які провели своїх представників в легальні органи влади.

Висунення кандидатів у місцеві органи влади та вибори відбуваються виключно у командній системі згідно традицій радянської імперії.

Сперечатися з політико-ідеологічними та застарілими принципами громадян Сходу не має сенсу. Потрібно просто проаналізувати: хто є виразниками цієї ідеології і які наслідки від їхнього панування вже є у регіонах їхньої підтримки і що ж вони нарешті пропонують всій країні?
Одним з основних гасел вихідців з краю териконів є : Розповсюдити наш досвід на всю країну.
Полишимо поза розглядом тему панування кримінальних взаємовідносин, хоч це є одним з найжахливіших прикладів шкодливого впливу на українське суспільство „іржи” криміналітету.

Розглянемо тільки „депресивність”.
Все ж таки: що це?
Депресивний регіон – це регіон, де є сьогодні високий рівень безробіття, високий рівень не виплат по зарплатні, високий рівень злочинності, високий рівень вживання наркотиків, високий рівень захворювань на СНІД, гепатит „Б”, туберкульоз, сифіліс, тощо.
Нерозвинута інфраструктура, низький рівень соціального забезпечення доповнює загальну негативну картину. Не будемо казати вже про високий рівень криміналізації економічних, в тому числі і податкових, відносин.
Нагадаємо, що керівником краю депресивних регіонів довгий час був саме Віктор Федорович Регіонов.
Саме такий досвід відомий проФФесор та лідери влади регіонів прагнуть розповсюдити на всю країну?

До речі, посилання на те, що край териконів годує всю решту держави відкидаємо відразу, як ті, що не відповідають дійсності, згідно даним Мінстату.

З іншого боку політичні сили , які місцем своїх акцій символічно обрали саме Європейський майдан, намагаються запропонувати суспільству інший, відмінний від совкового, шлях подальшого, саме європейського розвитку країни.

Таким чином, маємо просту ситуацію:
Одна група виборців – громадян України, кількість якої сягає можливо до 35-40%% ( а можливо і ні, бо рахувати вміють всі ) від загальної кількості, прагне розповсюдити на всю країну досвід пост-совкового зубожіння.

Інша частина суспільства прагне спробувати модернізувати країну до того стану, аби вступ її в глобальну економічну та політичну систему став би абсолютно природнім та єдино можливим шляхом розвитку.
Ну, і хто це там розповідає, що синтетично-масові виступи „синяків” на Майдані є виявом народного обурення щодо порушення Конституції України Указом Президента.

Виходить таким чином, що політичні екскурсанти вважають себе повноважними диктувати мені та моїм дітям наше майбутнє?
Ні, хлопці, це даремно. Не вийде у вас затягти нас назад у совок.

Степаныч
23.04.2007, 11:53

Отож:(

Степаныч
23.04.2007, 11:56
Виходить таким чином, що політичні екскурсанти вважають себе повноважними диктувати мені та моїм дітям наше майбутнє?
І з іншого боку таке скажуть... Що далі?

Boris_Kiev
23.04.2007, 12:02
Степаничу, а людину, яку я зараз прочитую, Ви поважаєте ? Свого часу (серпень 1991 і потім) саме він показав приклад Стійкості, Державності, Мудрості.

Екс-президент Литви та депутат Європарламенту Вітаутас ЛАНДСБЕРГІС одним із варіантів виходу із ситуації, що склалася в Україні, називає дострокові вибори. Про це він заявив в інтерв’ю тижневику «Главред».

На його думку, «це – найкращий вихід». «Якщо український народ – такий, який він на сьогодні є, стане на бік коаліції, то вона й нестиме відповідальність і перед сучасністю, і перед історією за те, якою Україна могла б стати, але не стала. А, можливо, люди усвідомлюють важливість цього моменту, і ті, хто хоче іншої, нової України, прийдуть і проголосують за майбутнє»,- сказав В.ЛАНДСБЕРГІС.

На його переконання, однією з причин політичної кризи в Україні стала «нестача віри в себе у розколотого українського народу». Крім того, він висловив думку, що резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи з українського питання «не матиме значної ваги у вирішенні цієї кризи».

«Гадаю, що такі резолюції мінімально допомагають, тому що в суперечці, куди повернути кермо, особливо, коли кермо хочуть повернути у степ, якісь резолюції не матимуть значення. Вони можуть лише підбадьорити, надати більше впевненості тим людям, які хочуть змін», - підкреслив депутат Європарламенту.

УНІАН

Степаныч
23.04.2007, 12:06
Степаничу, а людину, яку я зараз прочитую, Ви поважаєте ? Свого часу (серпень 1991 і потім) саме він показав приклад Стійкості, Державності, Мудрості.
Правильно сказав.

Невстранец
23.04.2007, 12:16

От комплексов избавляться надо, вместе с убеждённостью, что будто бы на московских форумах обзывать львовян шовинистами, а себя патриотами (и наоборот - на львовских форумах) - правильно. Серьёзные люди стремятся разговаривать в общей терминологии, а иначе никаких разговоров и не выходит - перебрёх один ...

Boris_Kiev
23.04.2007, 12:34
Правильно сказав.
Я маю свої підстави (тепер - майже ностальгічні) поважати Ландсбергіса.

Ось лінки на балтійський патріотичний кліп (9,4 Мб)
Завантажеється повільно, по першому разу смикається.
Тому дайте йому "просмикатися" до кінця, а потім запустіть ще раз.

http://www.youtube.com/watch?v=CLSvMas6ibo&mode=related&search=
або http://www.youtube.com/watch?v=MXxDFw3tm0o

afterstep
23.04.2007, 12:40
Серьёзные люди стремятся разговаривать в общей терминологии, а иначе никаких разговоров и не выходит - перебрёх один ...

дык спамеры тоже начинают как серьезные люди.... просто в какой-то момент начинают делать сомнительные выводы, подмену понятий, а также пользуют и другие элементы, выученые в детстве на комс/ собаниях и в зрелом возрасте на политзанятиях ;)

Невстранец
23.04.2007, 12:48
дык спамеры тоже начинают как серьезные люди.... просто в какой-то момент начинают делать сомнительные выводы, подмену понятий, а также пользуют и другие элементы, выученые в детстве на комс/ собаниях и в зрелом возрасте на политзанятиях ;)

Два вопроса: 1) при чем тут спамеры? 2) что сказать-то хотели? Что на этом форуме подменять понятия и пользовать "другие элементы, выученные на..." имеют право только местные? :rolleyes: (напоминаю, сообщение, которое Вы комментировали, было именно об этом).

afterstep
23.04.2007, 13:15
хм... двусмысленно высказался ;)
Хорошо - обьясню. В применении местного форума - и на примере одного вопроса - дальше воспользуйтесь поиском:
- посетители, особо из-за рубежа, которые пришли сказать нам, что наша страна находится на грани гражданской войны, поелику мы (галычане) даже на супружеском ложе обсуждаем едино вопросы украинизации Одессы и востока Украины
--
есть типичные спамеры, которым заняццо нечем - так пошли по форумам "поприкалываццо"

Невстранец
23.04.2007, 13:29
хм... двусмысленно высказался ;)
Хорошо - обьясню. В применении местного форума - и на примере одного вопроса - дальше воспользуйтесь поиском:
- посетители, особо из-за рубежа, которые пришли сказать нам, что наша страна находится на грани гражданской войны, поелику мы даже в супружеском ложе обсуждаем едино вопросы украинизации Одессы и востока Украины.

Ниччо не понятно. Вы сейчас воспользовались одним из "элементов, выученных в детстве на комс/ собаниях и в зрелом возрасте на политзанятиях"? Вы обо мне "посетители из-за рубежа"? Я-то из-за него, самого, рубежа, вроде. Ежели обо мне - то я сейчас без всяких "элементов" попрошу подтвердить цитатами про "гражданские войны" (и про ложа. ТО, что на форуме вас (галычан) тема украинизации живо интересует - доказательства в активности на ветках :))- хоть пользуйтесь поисками, хоть не пользуйтесь, а ежели о ком другом - то мне неинтересно. Поскольку Вы прокомментировали моё сообщение, вернитесь будь ласка к контексту, иначе придётся признать Ваше поведение "элементом, выученным..." ;)

Невстранец
23.04.2007, 13:30
есть типичные спамеры, которым заняццо нечем - так пошли по форумам "поприкалываццо"

Это не спамеры, а флудеры ;)

afterstep
23.04.2007, 13:38
От комплексов избавляться надо, вместе с убеждённостью, что будто бы на московских форумах обзывать львовян шовинистами, а себя патриотами (и наоборот - на львовских форумах) - правильно. Серьёзные люди стремятся разговаривать в общей терминологии, а иначе никаких разговоров и не выходит - перебрёх один ...
первая часть поста - вполне согласен. ко второй - есть дополнение

дык спамеры тоже начинают как серьезные люди.... просто в какой-то момент начинают делать сомнительные выводы, подмену понятий, а также пользуют и другие элементы, выученые в детстве на комс/ собаниях и в зрелом возрасте на политзанятиях
В терминологии - спамер ли, флудер ли - флудер просто треплеццо, а спамер старается дополнительно нам втулить драку "схід/захід"

Невстранец
23.04.2007, 13:45
В терминологии - спамер ли, флудер ли - флудер просто треплеццо, а спамер старается дополнительно нам втулить драку "схід/захід"

Уговорили. Но спамер обязательно светится и на других форумах с ТЕМИ же текстами (иначе он всё-таки не спамер). За энтим обчественность ЛФ следит со всем тщанием - на кривой козе не объедешь. Особенно - о чём именно спам. Ежели на "правильную" тему, то это и не спамер получается, а "активист" ;) :D

По сути: Но Вас-то никто в любом случае не заставляет относиться ни к спамерам, ни к флудерам, ни без терминов - просто к неприятным Вас людям - как к серьёзным собеседникам. У меня, например, 6 активных участников в игноре, и дальше - больше... Когда совсем много станет, тогда и форум в целом перестанет меня привлекать.

afterstep
23.04.2007, 13:50
уговорили ;)

пупер
23.04.2007, 17:11
нєвстранцю, чому ви так любите слівце "брєхать"?...
це ж образливе слово...
воно означає "лаять", "гавкать"...
можливо краще вживати "лгать", "говорить неправду", "обманьівать"?... ;)

afterstep
23.04.2007, 17:25
це ж образливе слово...

зате точно відображає суть....

Невстранец
23.04.2007, 17:36
це ж образливе слово...
воно означає "лаять", "гавкать"...
можливо краще вживати "лгать", "говорить неправду", "обманьівать"?... ;)

А Вы исправьте. Только цветом, конечно, чтобы все видели, кто и что исправил. Исправьте слово "перебрёх" в моём сообщении на "лгать", "говорить неправду", "обманьівать"?... - я-то уже не могу, лимит времени... ;) :D :D

Boris_Kiev
23.04.2007, 17:52
UA -------- RU
Гавкати - - лаять (соб)
Гавкати - - брехать (соб)
Брехати - - врать (чел).
Лаяти - - - ругать (чел)
Лаятися - - ругаться (чел)

Жаба - - - лягушка
Ропуха - - жаба
(в останньому я не помилився ?)

Danilo
23.04.2007, 18:13
можливо краще вживати "лгать", "говорить неправду", "обманьівать"?...
У російській мові є жаргонне слівце синонім брехні- "чесня","чесать".
Наприклад цитата Невстранеця Когда совсем много станет, тогда и форум в целом перестанет меня привлекать. є прикладом такоі "чесні".:D :D :D

Danilo
23.04.2007, 18:21
Главная моя цель сегодняшней беседы, показать глубинные причины той кризисной ситуации
Лосю. Іді стрибай з мосту Патона, зємєля.:) Якщо не потонеш одразу, я там чекатиму з веслом, добиватиму проміж рогів. Це я не дуже грубо висловлююсь тут у салуні?:) Гілка - суцільний бздур.

пупер
24.04.2007, 01:42
Лосю. Іді стрибай з мосту Патона, зємєля.:) Якщо не потонеш одразу, я там чекатиму з веслом, добиватиму проміж рогів. Це я не дуже грубо висловлююсь тут у салуні?:) Гілка - суцільний бздур.
:D :D :D
нема слів...

New Shrek
24.04.2007, 08:11
це не реклама білайна, київстар бест он зе бест!
А можно опухоль оставить ,а боль убрать.....

levandivka
24.04.2007, 10:21
Мені не подобається "клікушество".
Не буде (зараз) катастрофи роздрібнення в Україні!

Скільки не говори "халва" - солодко в роті не стане.:cool:

10.05.2007, 20:27
Я - человек далекий от политики, но страшно xочу видеть Украину xотя бы на уровне США по уровню патриотизма и экономики. Так вот. Возникает у меня вопросы по поводу современной Украины, а ответов нет. Может кто на форуме раз*яснит мне. Все цивилизованые страны стремятся к демократии, Украина не исключение. Но демократия бывает разная, в России имеем сегодня демократию - режим, в Украине имеем демократию - анарxию. Если кто то не согласен с последним, то как об*яснить тогда не работающие законы и Констуцию? Как об*яснить вакxаналию провокаторов всеx мастей в Крыму и базу ВМФ РФ? Как об*яснить бандитизм и сепаратизм на Востоке? Как об*яснить что страной руководят бандит-рецидивист и совершенно случайный человек, не имеющий достаточной подготовки к такому уровню? Никак не об*яснить. Имеем то, что имеем. Гротескная страна какая то.

Теперь по реформам. Я согласен, что можно провести в Украине экономическую реформу, я согласен, что реально сделать реформу здравооxранения, образования, среднего и высшего образования... Но я не понимаю, что надо сделать, что бы в Украине заработали суды и прокуратура так, как положено. Как начать жить по Конституции? Это же основной закон любой страны!! Сегодня вся страна наблюдает кто больше судей купит Премьер или Президент? Вдумайтесь! Высшие лица страны превратили КС в биржу!
Основа государства и демократии - это КОНСТИТУЦИЯ и ЗАКОН!
В Украине все это не работает, следовательно, никакой демократии и практически сильного государства у вас нет. И не будет в ближайшие 50-100 лет. Почему? Потому как всеx судей и прокуроров (а 99.9% из ниx коррумпированые) не заменишь на честныx и правдивыx. С луны разве что выписать.
Надо ждать несколько поколени, пока эта коммунистическая пена из мозгов выветрится..А главный идол лежит у соседей в самом сердце иxней страны, и неспроста он там лежит.
Вот такие не веселые думки одолели меня.
P.S. Просьба сильно не бить, если что то не так написал. Изложил, как чувствую. Переживаю за Украину.....:rolleyes:

пупер
10.05.2007, 22:53
в Украине имеем демократию - анарxию...
американська демократія починалася з кольта...
тобто із закону сильнішого....
і у нас буде демократична демократія...

Mike
10.05.2007, 23:04
Ничего гротескного, всё в общем-то закономерно. Достаточно посмотреть на реалии того, как и из чего (кого) образовывалась страна.
У нас не было демократических традиций у населения, не было реальной избирательной системы, был тоталитаризм и атрофированные общественные организации. В 1991-м власть перешла к номенклатуре и криминалу, которые поспешили узаконить свои права на бывшую "общественную собственность", теперь ставшую ничейной, что продолжается и до сих пор, осталось только ЖКХ, земля и недра.
Что ж вы хотите? Пену в мозги населению вдувают именно они, спекулируя на противоречиях, которые есть у всех и всегда будут. Мне сложно представить кого-либо из реально обладающих властью людей, скажем Ахметова, коммунистом или националистом, у них другой бог. Так что вопрос не в пене как таковой, вопрос во власти, старый вопрос. По существу население не было источником власти до 91-го и не является им сейчас, поэтому имеем цирк наверху (и иметь будем), на который не имеем законных рычагов повлиять.
Нам "всего-то" надо осознать всем вместе, что мы, а не они, здесь хозяева.
Но не дают, делят :)
И пока мы будем "вестись" на делёжку и "исторические справедливости", сильного государства действительно я себе представить не могу. Сильное государство может начаться только если начать отсчет Украине с 1991-го, не ранее. Тогда мы стали жить все вместе, и пора начинать извлекать из этого пользу. И делать это сможет только население страны, элиты у нас нет, увы. Пока нет.

Mike
10.05.2007, 23:16
американська демократія починалася з кольта...
тобто із закону сильнішого....
і у нас буде демократична демократія...

Мені здається, ви не так трактуєте роль Кольту в американській демократії. Він зрівняв у правах бідних та багатих, бо був у кожного. І якщо хтось був дуже нахабний та недемократичний :), то цілком можливо було посередництво кулі у вирішенні питань свободи та демократії. :)
В нас же цього нема, в нас століттями були пани та кріпаки фактично.
От якби ми усі у 91-му вирішили, що опинилися вільними людьми як переселенці у Америку... Але менталітет нажаль був не той, та й пани переселилися разом з нами, де вони взялися на нашу голову :)

11.05.2007, 15:30
Xуx, думал, убьют, ан нет, живой пока.. Согласен со всеми допысувачами, действительно, надо время, много времени, И соседи что бы были нормальные, но иx не выбирают. Так что предстоит долгий-долгий путь для Украины как государства.
А ведь потенциал великолепный! Славянский острый ум, легкая обучаемость и, главное, желание жить как все демократические государства. Я верю, что в конце концов пена сойдет, мозги прояснятся и Украина еще покажет Кузькину Мать всем, и Европе и России (в xорошем смысле слова Кузькину).

Дальневосточник
11.05.2007, 16:31
to www
читал и плакал....
"...Как об*яснить вакxаналию провокаторов всеx мастей в Крыму и базу ВМФ РФ? Как об*яснить бандитизм и сепаратизм на Востоке? Как об*яснить что страной руководят бандит-рецидивист и совершенно случайный человек, не имеющий достаточной подготовки к такому уровню? Никак не об*яснить. Имеем то, что имеем. Гротескная страна какая то...."
плакал от разнесенного в пух и перья Ирака.....от разоренной Сербии....(кстати - как там поживают Албанские сепаратисты?)...да и от душки-Буша (ему бы хоть в школу походить, поучить географию..... а потом управлять великой державой...)....от десятков недавно расстреляных вооруженным учеником школников в американских школах...
Может это примеры демократии для нас? И примеры руководителей? Воля Ваша, но сомнительные они какие-то....

Danilo
11.05.2007, 16:38
Может это примеры демократии для нас? И примеры руководителей? Воля Ваша, но сомнительные они какие-то....
Ви хочете що б я нагадав які приклади надає Росія? Ось Вам останній: Закрито міст через річку Нарову на кордоні з Естонією. Про Грузію, про Літвиненка, про Анну Політковську, про "марш незадоволених, десятки прикладів....

Дальневосточник
11.05.2007, 16:44
Ви хочете що б я нагадав які приклади надає Росія? Ось Вам останній: Закрито міст через річку Нарову на кордоні з Естонією. Про Грузію, про Літвиненка, про Анну Політковську, про "марш незадоволених, десятки прикладів....
я что - путина в пример приводил???? Упаси меня Боже!!!!
Выб еще меня в любви к туркменбаши заподозрили....

12.05.2007, 20:30
2Дальневосточник

По всему миру что то где то случается. Я приводил в пример США как символ демократии и патриотизма, может это и не очень корректно, но.. Не путайте и не месите все в кучу, демократию как институт и войну в Ираке, или Албанские проблемы. Это поxоже на ответ " Сам дурак". И в Америке стреляют в школаx, и в России солдаты вешаются каждую неделю, вопрос в другом: как побыстрее выбраться из этого болота Украине? Какие есть пути, методы, средства для этого?

пупер
13.05.2007, 20:17
Ничего гротескного, всё в общем-то закономерно....
не можу погодитися...
україні якраз, на відміну від росії властива саме демократія, а не авторитаризм...

13.05.2007, 21:18
не можу погодитися...
україні якраз, на відміну від росії властива саме демократія, а не авторитаризм...

Не могу с Вами полностью согласиться, украинская демократия настолько переплетается с анарxией, что иногда очень трудно провести границу между ними. Росийская демократия настолько же тесно переплетается с режимом, и там тоже иногда очень трудно разглядеть различие.
В одном я согласен, от анарxии до демократии путь намного ближе, чем от режима к демократии.

пупер
13.05.2007, 21:41
Не могу с Вами полностью согласиться, украинская демократия настолько переплетается с анарxией, что иногда очень трудно провести границу между ними. Росийская демократия настолько же тесно переплетается с режимом, и там тоже иногда очень трудно разглядеть различие.
В одном я согласен, от анарxии до демократии путь намного ближе, чем от режима к демократии.
те, що робиться зараз — можливо...
я маю на увазі, що саме українці більше схильні до демократії...
та й сама "анархія" — що це таке?...
це свого роду демократія, замішана на авторитаризмі...
як би дивно це не звучало... :)

14.05.2007, 03:57

Согласен

Mike
14.05.2007, 15:04
Допис від пупер

Согласен

Ребята, вы что, хотите внести свой вклад в рассовую теорию? :)
Один этнос генетически склонен к демократии, другой нет? :)
Поздравляю...

Boris_Kiev
14.05.2007, 15:18
Це не "расова теорія". Це - в чистому вигляді наука СОЦІОНИКА.
Люди/колектив: 16 соціотипів, 256 типів взаємодії.
Нація /міждержавні відносини. Те ж саме.

До речі: українець-росіянин. Взаємодія характеризується як "квазітотожність" ("слабкий тип").
Ознаки: нескінченні дискусії/суперечки, які НІКОЛИ не закінчаться.