КПК

Показати повну версію : Інспектор петренко чому порушуєм

Ksani
16.04.2007, 10:58
Привіт,хто на колесах:)
Вчора інспектор, що зупинив нас за проїзд під знак, що діє на вихідні, спочатку обшукав права, тоді взявся писати протокол, задумався, і запитав "а може не будемо писати?". Не отримавши відповіді, замахнувся ручкою над пепером, а тоді знову : "а може не будемо писати?":)
Але переконався, що важкої праці писання не оминути. І що тепер? Прийде квитанція на оплату штрафу? А в якому розмірі? (ми раніше не порушували, тож не знаємо алгоритму). І ще: автострахування тепер обов'язкове?

Дімон
16.04.2007, 11:02
Автострахувуання не обовязкове поки що, А що до протоколу то залежно що вын там написав, а ви пыдписали протокол???? якщо просто поворот в недозволеному мысцы то 8грн.50коп

Ума
16.04.2007, 11:31
невідомо коли і чи взагалі прийде Вам повістка до суду. Мені річної давності ще досі не прийшла :)

Ksani
16.04.2007, 11:45
Автострахувуання не обовязкове поки що, А що до протоколу то залежно що вын там написав, а ви пыдписали протокол???? якщо просто поворот в недозволеному мысцы то 8грн.50коп
а куди платити і з якою бумажкою?:)
і чому тоді інспектор питає номер страховки?

Ksani
16.04.2007, 11:47
невідомо коли і чи взагалі прийде Вам повістка до суду. Мені річної давності ще досі не прийшла

Умо, то за порушення приходить повістка в суд? а я думала- квитанція на сплату штрафу...поясніть алгоритм, будьласка

Ольга
16.04.2007, 11:48
моєму чоловікові запропонували підписати порожній протокол... можна тільки уявити, що пан Інспектор там міг дописати :)
Тиждень минув, а листів немає...

Дімон
16.04.2007, 12:04
Умо, то за порушення приходить повістка в суд? а я думала- квитанція на сплату штрафу...поясніть алгоритм, будьласка
-Заповнення протоколу
-Передачі справи в суд
-повістка з суду про розгляд справи
-квитанція на оплату штрафу
-оплата в банку!!

Дімон
16.04.2007, 12:11
і чому тоді інспектор питає номер страховки?
страховки не ато , а водія " Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" http://dedal.ua/files/ogo.htm

Дімон
16.04.2007, 12:11
Тиждень минув, а листів немає...

Ума
16.04.2007, 12:21

спочатку повинен суд встановити, що ви дійсно порушили... а то мало що, ви може не згідні із цим, міліціонер придумав і тп. :D а тоді вже суд призначить суму до оплати, як правило, це в межах мінімального штрафу.. щоправда, крім штрафу потрібно буде заплатити за проведення судового процесу - це копійки,а ле разом зі штрафом вийде більше 10-ти грн. Тому часто легше дати менту 10 грн, ніж потім амти волокіту. Я іншої думки - краще більше заплачу за суд, але менту ніц не дам :)

Дімон
16.04.2007, 12:33
краще більше заплачу за суд, але менту ніц не дам
Я теж! Знахабніли вони вже! Якби всі так поводилися, то може б вони дісно слідкували за пробками і аварійністю, а не стояли по кущах і заробляли гроші!

Ksani
16.04.2007, 12:35
Погоджуюсь! І дякую за пояснення.

Ksani
16.04.2007, 12:37
повістка з суду про розгляд справи
-квитанція на оплату штрафу

між повісткою і квитанцією якийсь пробіл:)
то тре в суді з'являтися, та? сподіваюсь, та процедура не забирає багато часу ?

Ума
16.04.2007, 12:40
між повісткою і квитанцією якийсь пробіл:)

як не з"явитесь, то нічого страшного. Просто тоді штраф може бути ближчим до максимального :) в залежності, що Ви порушили :) і як то записали в протоколі + Ваші пояснення в тому протоколі

Дімон
16.04.2007, 12:43

як не з"явитесь, то нічого страшного. Просто тоді штраф може бути ближчим до максимального в залежності, що Ви порушили і як то записали в протоколі + Ваші пояснення в тому протоколі

Так воно і є, але часто густо за дрібні порушення навіть не викликають (нема грошей на папір , марки і конверти) їх просто вирішують на користь водія, типу усне попередження, а до Вас нічого навіть не прийде!! В мене просто є знайома суддя , ото все вона і розказала!

Ksani
16.04.2007, 12:48
Ще раз дякую за цінну інформацію! Ми заспокоїлися:)
Дімон, ви дали лінк на проект закону. Його уже затвердили?

Дімон
16.04.2007, 12:54
Дімон, ви дали лінк на проект закону. Його уже затвердили?
Нема за що. На рахунок закону на скільки я знаю він затверджений, але вводити обовязкове планують з 01,08,2007

Ума
16.04.2007, 12:59
Так воно і є, але часто густо за дрібні порушення навіть не викликають (нема грошей на папір , марки і конверти) їх просто вирішують на користь водія, типу усне попередження, а до Вас нічого навіть не прийде!! В мене просто є знайома суддя , ото все вона і розказала!

О! хоч тут їм розуму не забракло :)

у мене в житті був випадок. Коли з податкової прийшов лист, що щось я там не доплатила. Недоплата була в розмірі 25 копійок (!!!), а марка з конвертом і рекомендованим пересиланням вартувала втричі більше :D

Мих
16.04.2007, 13:10
О! хоч тут їм розуму не забракло :)

у мене в житті був випадок. Коли з податкової прийшов лист, що щось я там не доплатила. Недоплата була в розмірі 25 копійок (!!!), а марка з конвертом і рекомендованим пересиланням вартувала втричі більше :D

А вони не вимагали морального відшкодування? Все-таки вони чекали на гроші, а Ви своєчасно не оплатили.

Ума
16.04.2007, 13:12
А вони не вимагали морального відшкодування? Все-таки вони чекали на гроші, а Ви своєчасно не оплатили.

вони неправильно нарахували і відповідно я неправильно заплатила, а потім вони перерахували :D Певно якби забагато мені нарахували, то вже б не повідомляли :)

Boris_Kiev
16.04.2007, 17:11
Останній раз, після кількох років "непопадання". Розмова з Петренком була така:
Я спізнювався на вокзал (зустріти людей) і свідомо поїхав на червоний (ані машин, ані пішоходів не було). Засада.
Кажу "порушив свідомо, завади не створив, запізнююся на вокзал".
- Ну ми зараз швиденько протокол складемо.
- Інспекторе, сядьте до машини! (сів). Нема часу навіть на "швиденько". На скільки я порушив ?
- Ну ви же свідомий порушник, мусите знати - 17!
- Ні. ви в мене перший інспектор (подив !!!). Ось 20. Дізнайтеся по рації, де вулиці більш-менш вільні ?
- (гав-гав) - їдьте Бульваром Шевченка.

Оце - сервіс. А вистоювати години в суді - хіба що для пенсіонерів зручно :)

Дімон
16.04.2007, 17:36
Останній раз, після кількох років "непопадання". Розмова з Петренком була така:
Я спізнювався на вокзал (зустріти людей) і свідомо поїхав на червоний (ані машин, ані пішоходів не було). Засада.
Кажу "порушив свідомо, завади не створив, запізнююся на вокзал".
Коли порушив свідомо то буває що і заплачу , але буває що наприклад як ви знаєте "Чорновола-Артема" Заправка на Чорновола , а мені треба було на Севастопільську отя повернув направо і по колії наліво повернув , при чому я його бачи і він мені кричав куди я їду я повернув бо спізнювався, то він довго мені намагався пояснити що я порушив , що треба було обїхати 10 вулиць і там розвернутися , а я йому на свої номера показую а вони в мене львівські , то він дивився дивився , протокол вже порав писати, а потім в тпротоколі зазначив що я переходив дорогу в недозволеному місці і обійшлося усним попередженням :)) ги і так проходить часто.

Ума
16.04.2007, 18:00
Оце - сервіс. А вистоювати години в суді - хіба що для пенсіонерів зручно :)

а на Майдані хіба не проти корупції стояли? :D

до суду можна не йти, потім прийде квитанція на оплату і в найближчому банку (без черг) оплатити разом із комунальними послугами...

Boris_Kiev
16.04.2007, 18:12
Умо, якось я писав про міні-ДТП (шкрябанув двері гарантійної Міцуби). Аж на 138$ (безготівка з ПДВ), при моїй франшизі ОЦВ 100$.
Але ж ... права вилучили і невідомо що-де-коли (перед відпусткою). Я разів 8 бігав до секретаря з адмінсправ (8 коробок цукерок), поки моя справа лягла "верхньою" у доброї тьоті-судді і нарешті мене ощасливили штрафом на 34 гривні.

Якщо я "на перехресті" визнаю себе винним у порушенні, то навіщо мені "требі особи" ? Мій час і нерви - дорожчі !
Тодішньому Петренку я вдячний за те, що в талоні зробив напис олівцем і тепер я тіпа чистенький. :)