КПК

Показати повну версію : Якими ви бачите Україну, Галичину і Львів у 2027 році?

Той, що в очереті сидить
13.04.2007, 23:04
Весна 2007 року.
На Україні панує двовладдя - президент і парламент.
Україна розколота на два ідеологічних, політичних та культурних табори - демократичний і консервативний.
Іде боротьба кольорів - оранжевого і синьо-білого. Боротьба Сходу із Заходом. Покищо холодна.
Ідуть розмови про вибори, федералізацію, про адміністративний переділ, про відокремлення, про диктатуру, громадянську війну і т.п.

Я ж пропоную заглянути у майбутнє.

Шановне панство!
Якими будуть Галичина і Львів через 20 років?
І взагалі - якою вам бачиться Україна через 20 років?
Запропонуйте своє бачення, футурологічний аналіз, пророцтво, і просто соціальну фантастику.

New Shrek
13.04.2007, 23:11
Я вже не доживу...

New Shrek
13.04.2007, 23:19
наші діди ,батьки хтіли зробити для своїх дітей краще життя,А що хоче ваше покоління ? то шо воно хоче ,таким буде і Україна,а то шо Ви виокремили Галичину то певне "згаряча",без України вона зникне

Той, що в очереті сидить
14.04.2007, 00:52
наші діди ,батьки хтіли зробити для своїх дітей краще життя,А що хоче ваше покоління ? то шо воно хоче ,таким буде і Україна,а то шо Ви виокремили Галичину то певне "згаряча",без України вона зникне
Розумію, пане Шреку. Значить, ви бачите Галичину у скаладі України. А якої України - такої самої як зараз - з двома гетьманами, федеративної республіки, країни-сателіта Росіїї, диктаторського режиму на чолі з оранжевим чи синьобілим диктатором?
А Галичину я виділив, бо вона була вставлена в Україну тільки у 1939 році.
Ви кажете, що без решти України Галичина щезне. А цікаво куди вона дінеться?
До речі, а Україна (як саме Україна, а не Украіна) не щезне без Галичини?

пупер
14.04.2007, 00:59
зрусифікованою....

Той, що в очереті сидить
14.04.2007, 01:18
Прогнози саєнтологів и футурологів стосовно майбутнього Європи через 50 років. Закарпаття окремо Галичина окремо.
http://www.pudkarpatskarus.eu/

пупер
14.04.2007, 01:24
і з чого це раптом зараз про це заговорили в європі?....

Той, що в очереті сидить
14.04.2007, 02:15
Пан Залізняк вважає, що Україна не може бути федерацією.
http://www.umoloda.kiev.ua/number/351/222/12690/
http://www.bbc.co.uk/ukrainian/indepth/story/2005/01/050131_zalizniak_ie.shtml
Але стосовно федералізацїї України є і інші точки зору
http://www.regnum.ru/dossier/778.html

Варто завважити, що як і Чорновіл (батько) і Грушевський бачили Україну федеративною.
Але думка радянського історика Залізняка теж варта уваги

spm1950
14.04.2007, 02:29
Вона буде такою як і сьогодні а може ще гіршою , до того часу поки ви не будете мати своєї думки , або БОГ розуму не прибавить. СЛАВА УКРАЇНІ!

пупер
14.04.2007, 05:31
доки є львів — жеврітиме надія на україну....

Степаныч
14.04.2007, 10:57
А хіба Львів не Галичина?
А через 20 років усе буде путём! Якщо глобального потепління не буде, звісно. Тоді справи кепські.;)

Оля
14.04.2007, 11:02
Я вже не доживу...

Шреку! Звідки такий песимізм? :eek: Доживете! І в нормальній атмосфері внуків бавитимете! ;)

Оля
14.04.2007, 11:04
А хіба Львів не Галичина?

Галичина - то Львівська, Тернопільська і Франківська області. :) А Львів - культурний і патріотичний осередок в ній...;)

OldMan
14.04.2007, 12:07
Іде боротьба кольорів - оранжевого і синьо-білого.
В основном борьба идёт оранжевого с оранжевым.
А вот синий с белым не борятся.
:)

zet
14.04.2007, 16:36
Умгу, одно целое и неделимое - блювайлы, как говорят Одесситы...

Той, що в очереті сидить
14.04.2007, 18:58
Мрійте, мрійте, панове.
Все починається з мрії.
Ну, скажімо, так.
В 2027 році Львів - це столиця нової держави - Карпатії. Офіціально Карпатська Федеративна республіка. Штати Карпати :)
КФР - член НАТО і Спільного ринку. Грошова одиниця- євро. Державна мова -українська
Кордон з Польщею, Угорщиною, Чехією безвізовий.
На сході межує Україною. Україна член СCНГ - "Славянского Содружества независимых государств" Столица содружества - Москва. В цю спільноту входить крім України і Росії, ще і Білорусія. У всіх цих державах - фактично авторитарні режими. На Україні - російська мова - друга державна і мова міжнаціонального спілкування. Країни ССНГ - не є членами НАТО і Європи.
З Україною у Карпатії - візовий режим.
Карпатія має свої збройні сили. На територїї розміщені бази НАТО.
Нацизм і комунізм поза законом.
Вишли з вжитку слова - комуніст, рада.
Львів став європейською столицею.
Узаконено проституцію, а також деякі види наркотиків. Але більшість львів'ян як і далі віддає перевагу каві із коньяком.
Громадянство Карпатії отримується тільки після здачі іспиту української мови та історії.
При прийомі на роботу знання української мови обов'язкове.
У кінотеатрах ідуть фільми тільки українською мовою.
Російська мова в середніх школах не викладають. Вона вивчається тільки у вищих учбових закладах як друга іноземна мова.
По телебаченню закінчився показ художнього пригодницького фільм багатосерійного фільму " Називайте мене просто Степаном"
На вулицях Львова почались зйомки художнього багатосерійного фільму - "Місто Лева".
А взагалі місто стало центром мистецтв Європи. Львівська краля стала найкрасивішою жінкою світу.

Читатель_Обкома
14.04.2007, 19:10
Але більшість львів'ян як і далі віддає перевагу каві із коньяком.
Громадянство Карпатії отримується тільки після здачі іспиту української мови та історії.
При прийомі на роботу знання української мови обов'язкове.
У кінотеатрах ідуть фільми тільки українською мовою.
Російська мова в середніх школах не викладають. Вона вивчається тільки у вищих учбових закладах як друга іноземна мова.
По телебаченню закінчився показ художнього пригодницького фільм багатосерійного фільму " Називайте мене просто Степаном"
На вулицях Львова почались зйомки художнього багатосерійного фільму - "Місто Лева".
А взагалі місто стало центром мистецтв Європи. Львівська краля стала найкрасивішою жінкою світу.
5 баллов!!!!!!!!!!!!!!

Саша Львовский
14.04.2007, 19:22
Будущее Украины для меня довольно трудно описать - во-первых я живу далеко и информацию черпаю из Интернета и масс-медиа,во-вторых - увлекаюсь фантастикой...Мне кажется,что Украина в том виде,который мы знаем прекаратит существование,поскольку расколеться на два государства - Западную и Восточную...Тут и языковой барьер,культурный,религиозный...Жаль,но дело идет к тому,ая хотелось бы к старости приехать доживать на Родину.Родину ,сказано без пафоса.

пупер
15.04.2007, 01:45
Мне кажется,что Украина в том виде,который мы знаем прекаратит существование,поскольку расколеться на два государства - Западную и Восточную...
не хочу говорити де я працюю, але відповім так (повірте мені наслово): немає такого поділу, про який говорять...
це все робиться штучно....
різного роду, даруйте на слові, бариги, які просто набивають собі кишені, а досягається це саме оцим розділенням...
наприклад, вся дніпропетровсяька область розмовляє українською мовою, літературною українською, за виїмком великих міст...
прикладів можу навести безліч, благо: є можливість переконатися на власному досвіді...

пупер
15.04.2007, 01:55
Мрійте, мрійте, панове.
Все починається з мрії...
"ради" не зникнуть, бо це хороше українське слово ("чорна рада"), те саме стосується "товариша" (пане товаришу — звертання у козаків)...

щодо "помріяти"...
буде у львові метро...
будуть митися шампунем ідеально рівна бруківка та тротуари...
трамваї на повітряних подушках, які не трясуть будинки...
море багатих туристів з культурних країн, які не плюють на тротуар...
велосипедний, принаймні, центр...
львів’яни будуть знати тих особистостей, прізвищами яких названо вулиці... :)

гаразд, поки досить....
ато скажуть "розмріявся пупер"...

Полковник
15.04.2007, 17:33
"море багатих туристів з культурних країн, які не плюють на тротуар...

Пупер, честно, НИКОГДА не плевал на тротуар. И за неделю во Львове меньше 1000 у.е. не оставлял. Вы меня ждёте?:confused:

Той, що в очереті сидить
15.04.2007, 18:06

Ніде правди діти. Помаранчі погнили.
Дякую за те, що мене підправили, старий.

Той, що в очереті сидить
15.04.2007, 18:10
зрусифікованою....

Та й на мене часом серед ночі такі страхіття надходять про те, що Галичині - повільний гаплик. :(
Але настає день і я продовжую мріяти :)

Той, що в очереті сидить
15.04.2007, 18:11
і з чого це раптом зараз про це заговорили в європі?....

А що, Львів уже не Європа?!

Той, що в очереті сидить
15.04.2007, 18:15
Будущее Украины для меня довольно трудно описать - во-первых я живу далеко и информацию черпаю из Интернета и масс-медиа,во-вторых - увлекаюсь фантастикой...Мне кажется,что Украина в том виде,который мы знаем прекаратит существование,поскольку расколеться на два государства - Западную и Восточную...Тут и языковой барьер,культурный,религиозный...Жаль,но дело идет к тому,ая хотелось бы к старости приехать доживать на Родину.Родину ,сказано без пафоса.

А я думав ви справді "Львівський Саша"

Той, що в очереті сидить
15.04.2007, 18:24
"ради" не зникнуть, бо це хороше українське слово ("чорна рада"), те саме стосується "товариша" (пане товаришу — звертання у козаків)...

щодо "помріяти"...
буде у львові метро...
будуть митися шампунем ідеально рівна бруківка та тротуари...
трамваї на повітряних подушках, які не трясуть будинки...
море багатих туристів з культурних країн, які не плюють на тротуар...
велосипедний, принаймні, центр...
львів’яни будуть знати тих особистостей, прізвищами яких названо вулиці... :)

гаразд, поки досить....
ато скажуть "розмріявся пупер"...

Дорогий Пупере!
Не дозволяйте нікому зупинити себе! В тім числі і самому собі.
Ви покищо єдина надія цієї гілки форуму.:)

Ті люди , що здатні мріяти - є скарбом і майбутнім кожної країни.
Той хто мріє - здатен мислити поверх сьогодення, а даному разі, поверх нашого рідного кольорового болота.
Дякую.

New Shrek
15.04.2007, 18:25
Львів це п"ємонт!

Той, що в очереті сидить
15.04.2007, 18:28
Я вже не доживу...

А хіба Львів кінчиться, коли ми повмираєм?
Якщо будете мріяти, то і продовжуватимете жити у мріях, що рано чи пізно стануть реальністю.

пупер
15.04.2007, 18:30

про "закарпатську україну"....
домен зареєстрований на євросоюз....

Той, що в очереті сидить
15.04.2007, 18:31
Пупер, честно, НИКОГДА не плевал на тротуар. И за неделю во Львове меньше 1000 у.е. не оставлял. Вы меня ждёте?:confused:

Палковнік, а у вас іших мрій крім як про слину нема?:)

New Shrek
Той хто мріє - здатен мислити поверх сьогодення, а даному разі, поверх нашого рідного кольорового болота.
Ну що ви вже так на моє болото...А про що це я ???? Мрія перший крок,наступний бажання ,по російськи "Желание" А высказанное желание ,осуществленая мечта!!!.Вибачай те за русизми...

пупер
Не дозволяйте нікому зупинити себе! В тім числі і самому собі....
дякую вам....

пупер
15.04.2007, 18:34
Допис від Полковник
Пупер, честно, НИКОГДА не плевал на тротуар. И за неделю во Львове меньше 1000 у.е. не оставлял. Вы меня ждёте?
а ви з культурної країни приїдете?.....

Той, що в очереті сидить
15.04.2007, 18:35
Ну що ви вже так на моє болото...А про що це я ???? Мрія перший крок,наступний бажання ,по російськи "Желание" А высказанное желание ,осуществленая мечта!!!.Вибачай те за русизми...

Вибачте Шреку, я не мав на увазі болото реальне. З вашим болотом все гаразд. Воно мені симпатичне. Не забувайте, що я в очереті. Поряд.:)
Та ми тут не про це говорим.
А русизми не вибача ю.
Що ліньки в словник подивитись?;)
Але продовжимо мріяти.

Полковник
15.04.2007, 19:21
Палковнік, а у вас іших мрій крім як про слину нема?:)

Нема!:(

Ascorbinka
15.04.2007, 20:09
а ви з культурної країни приїдете?.....
ви мене звичайно вибачайте, але і з культорної країни іноді така бидлота приїжджає:(((((((( що нашим вуйкам ще дуже далеко.

пупер
15.04.2007, 20:16
ви мене звичайно вибачайте, але і з культорної країни іноді така бидлота приїжджає:(((((((( що нашим вуйкам ще дуже далеко.
а давайте поіменно....
це з яких культурних країн?.... ;)

Mariya
15.04.2007, 20:32
Скажімо, про поляків, деколи ТАКА бидлота, що жах, а як горілки нажльопаються - то взагалі, no comment :cool:

Ascorbinka
15.04.2007, 20:32
а давайте поіменно....
це з яких культурних країн?....
ага ... і сіяти міжнаціональні конфлікти на форумі.... Ще забанять за сепаратизм;)

ugra
15.04.2007, 21:45
Шановне панство!
Запропонуйте своє бачення, футурологічний аналіз, пророцтво, і просто соціальну фантастику.

100% прогноз!
Как и до 39 года, властвововать будут паны-поляки, а у укринцы, как и тогда будут ходить у них в холопах. Ничего личного, это просто моё мнение... у вас же демократия, а значит надо терпеть стиснув зубы. :)

Mariya
15.04.2007, 21:49
100% прогноз!
Как и до 39 года, властвововать будут паны-поляки, а у укринцы, как и тогда будут ходить у них в холопах. :)

Апять пацстулам. :D

А ви не помилились, точно пани-поляки, а, може, пани-американці, а, може, пани-німці ... ;)

пупер
15.04.2007, 21:59
100% прогноз!
Как и до 39 года, властвововать будут паны-поляки, а у укринцы, как и тогда будут ходить у них в холопах. Ничего личного, это просто моё мнение... у вас же демократия, а значит надо терпеть стиснув зубы. :)

:D :D :D
що тут скажеш....
дворянин!

ugra
15.04.2007, 22:08
Апять пацстулам.
Стараюсь... повеселить Вас Мария! А то ж ведь у вас тут никакого плюрализма. Все одим цветом мазаны..:D

levandivka
15.04.2007, 22:25
100% прогноз!
Може і 100%... тільки чого (%) :D
УГРО, (ой, а що б це означав нік?), безбашенних прогнозів вистарчало завжди.
Cильно сумніваюся, що Ви Галичину взагалі колись бачили/будете бачити.

ugra
15.04.2007, 22:31
УГРО, (ой, а що б це означав нік?)
Правильно Югра, ну можно и Угра.. Это примерно тоже самое, что Галичина... толь в россии Ханты-Мансийский АО - ЮГРА

New Shrek
15.04.2007, 22:34
у вас же демократия,а у вас Путинократия,..эх даром Вы меня за живое....

New Shrek
15.04.2007, 22:36
Все одим цветом мазаны а вот
Mariya трогать не нада пасть порву

ugra
15.04.2007, 22:41
а вот
Mariya трогать не нада пасть порву

Эх! Доброй души человек!

пупер
15.04.2007, 22:45
Правильно Югра, ну можно и Угра.. Это примерно тоже самое, что Галичина... толь в россии Ханты-Мансийский АО - ЮГРА

дворянин!... адназначьна!..
коли починалась держава, яку тепер незаслужено називать росією (насправді це московія), був дрібний князьок (про нього не будемо, вже говорено було немало) і були його вірні слуги — дворяни, що жили в дворі...
підспівували князьку!.....

New Shrek
15.04.2007, 23:23
ну можно и Угра..

А переставь одну буковку ,и милейшая история бы вышла....
Слово "урга" - это петля на конце шеста, которым монгольские скотоводы отлавливают животных. Для тех, кто живет в степи, урга - символ любви, уединения и силы в бескрайних ее просторах. Монгольская пара, живущая в степи в приграничном районе с Китаем, по законам не может иметь больше трех детей. Но троих она уже имеет. Тогда Пагма посылает мужа в город за презервативами. Он едет в город за покупкой вместе с русским шофером. Но вместо этого герой покупает телевизор, ковбойскую шляпу, велосипед, и, вернувшись домой, втыкает в землю шест с ургой, как символ желания дать жизнь еще одному человеку...

Той, що в очереті сидить
16.04.2007, 00:49
100% прогноз!

Я дякую за ваше мнєніє,Пані чи пан Угра.

Полковник
16.04.2007, 00:55
Я дякую за ваше мнєніє,Пані чи пан Угра.

Это Вы по-каковски?????:cool:

Той, що в очереті сидить
16.04.2007, 00:58

Ви, маєте рацію, бродівська Аскорбінко! Є культура і є культура. Я ставлю нашого карпатського вуйка вище за багатьох предствників більш розвинутих, в розумінні всяких зручностей, країн. Наш вуйко природній, він я американський індіанець, чи бушмен північної Африки. Він натуральна людина. так би мовити. Я його люблю. Він від полонин і смерек. від річок і долин, які були і будуть і після того, як змиє оранжеву і синьо-білу намулу.
Але прошу Вас, ми договорились мріяти тут. Хоч про слину, але мрійте.

Той, що в очереті сидить
16.04.2007, 01:00
Скажімо, про поляків, деколи ТАКА бидлота, що жах, а як горілки нажльопаються - то взагалі, no comment :cool:

Марія, на форумі є багато місця для подібних коментарів. Ця гілка для мрій про Галичину і Львів.
Вибачте. Але я поважаю вашу думку

Той, що в очереті сидить
16.04.2007, 01:02
ага ... і сіяти міжнаціональні конфлікти на форумі.... Ще забанять за сепаратизм;)

Заборонимо за відстуність мрій про майбутнє. :)

Той, що в очереті сидить
16.04.2007, 01:04
Апять пацстулам. :D

А ви не помилились, точно пани-поляки, а, може, пани-американці, а, може, пани-німці ... ;)

Марія. ви помилился гілкою.
А може і деревом. Каркайте собі десь інде.

пупер
16.04.2007, 01:05
можливо біде річка у львові?....
полтва, яка знову буде починатися на пасічній, стікатиме личаківською....
і в неї не будуть піс*ти і как*ти....

Той, що в очереті сидить
16.04.2007, 01:06
:D :D :D
що тут скажеш....
дворянин!

Пупер, не давайте себе уграм і маріям відволікти від розмови про майбутнє.
Будь-ласка

Той, що в очереті сидить
16.04.2007, 01:09

Угра - провокатор.

Той, що в очереті сидить
16.04.2007, 01:16
Пропоную Угру ігнорувати. Може не так смердіти буде.

Зважаючи на добре слово пана Шрека, дамо Маріїї шанс.
Маріє, то не є наша остання ніч.;) Про що вам мріється, рибко?
А у Львові і далі проблема з водою?
Було добре як би у 2027 на всіх вистарчало води - холодної і гарячої.
А трамваї в моїх мріях такі я є. Я закоханий у них, особливо. коли вони кричать на поворотах нічним Львовом.

New Shrek
16.04.2007, 01:17
полтва, яка знову буде починатися на пасічній, стікатиме личаківською
Слухай! а я вважав шо в зворотньому напрямку ...де геодезисти, хто розсудить?

пупер
16.04.2007, 01:17
пан Той, що в очереті сидить запропонуйте й ви щось....

повихваляюся трохи:
у мене колись (ще з "самісінького" "найраннішого" дитинства) була мрія видертися на вежу, яка біля церкви покрови на личаківській....
у 2000-му був там....
незабутні враження...

пупер
16.04.2007, 01:19
Слухай! а я вважав шо в зворотньому напрямку ...де геодезисти, хто розсудить?
я геодезист, маю диплом, кажу: по личаківській — вниз...
щоправда, це був "рукав"...
звідки основний потік був — не пригадую...

New Shrek
16.04.2007, 01:20
коли вони кричать на поворотах нічним Львовом
Як чайки в Ялті,нє?

New Shrek
16.04.2007, 01:24
звідки основний потік був — не пригадую...
смутно пригадую,що туть у нас по Полтві .,а вірніше по Високому Замку ,не телевежі .а кряжу, проходить водорозділ,так що ми обидва можем мати рацію

пупер
16.04.2007, 01:36
смутно пригадую,що туть у нас по Полтві .,а вірніше по Високому Замку ,не телевежі .а кряжу, проходить водорозділ,так що ми обидва можем мати рацію
з високого замку ще досі тече потік...
там навіть є маленький ставок....
джерело непогане....

Той, що в очереті сидить
16.04.2007, 01:37
пан Той, що в очереті сидить запропонуйте й ви щось....

повихваляюся трохи:
у мене колись (ще з "самісінького" "найраннішого" дитинства) була мрія видертися на вежу, яка біля церкви покрови на личаківській....
у 2000-му був там....
незабутні враження...

Всюди буде безлімітний і безплатний Інтернет.
Буде створено таку спеціальну компютерну інтернет- фарбу. Помалював скажімо, паркан і ось тобі екран, інтернет ловить. Одежа теж буде компютерною.
І ще. Ми будемо більше мріяти. Це я точно знаю.
У Львові відбудують Високий замок.
Кожен рік будуть проводитись фестивалі живої історії.
Створять квартал, де буде відтворено старий Львів і цей квартал буде відкрито для відвідувачів круглий рік - ремісничі майстерні, зброярні тощо. Буде квартал червоних ліхтарів, як у Амстердамі.;)
Батяри будуть тільки львівські.:)
У Львові буде своя кіностудія і вона стане Галівудом, як Болівуд у Індії.

Угри будуть займатись своїми, нецікавими для нас, справами. :D

пупер
16.04.2007, 01:41
Всюди буде безлімітний і безплатний Інтернет....
непогано!..
комп’ютерно-ремесленне майбутнє....

Той, що в очереті сидить
16.04.2007, 01:54
непогано!..
комп’ютерно-ремесленне майбутнє....

Так, просто, щоб мати цівілізоване майбутнє треба відновити перерваний совітами звязок часів. Нам є чим гордитись і є чим ділитись з іншими країнами. Особливо Галичина. Це перлина, справді. Унікальна країна.
Без минулого, навіть при заможності, вийде одна блатота, угрота.
Але ми про це не говоримо тут. Це вітка мрій.

Я вірю і знаю, що те, що зробили Сталін і Гітлер з Галичиною, буде виправлене. І хай через 20, 40 чи сто років - Карпатія буде державою. Європейською державою. А ми будем - карпатцями. Щоб ніхто не сумнівавася і не переіначував нас. Будемо триматись за Карпати, вони нікуди не дінуться.
Карпатія - моя любов! Я мрію про неї.

пупер
16.04.2007, 02:01
Так, просто, щоб мати цівілізоване майбутнє треба відновити перерваний совітами звязок часів...
погоджуюся частково...
у нас ще живуль люди, які "застали ті часи"...
тобто часи до комуністів, тому у нас немає розриву з минулим....
мені шкода, що на сході є такий розрив, але тим більше шанування таким українцям, які себе ними усвідомлюють!...

Той, що в очереті сидить
16.04.2007, 04:58
погоджуюся частково...
у нас ще живуль люди, які "застали ті часи"...
тобто часи до комуністів, тому у нас немає розриву з минулим....
мені шкода, що на сході є такий розрив, але тим більше шанування таким українцям, які себе ними усвідомлюють!...

Розрив стався в 1939 році, друже.Ті хто памятали, загинули в лісах в 40х, чи доживають на чужині. Тому то і лідери у нас продажні, в них нема історичноі памяті і совісті. Але ми про це тут не говоримо.
Ми тут мріємо.
Я мрію, що народяться в Україні ті, хто буде ставити благо незалежності України вище блага особистого. Я мрію про тих, хто не буде продажним, хто не буде блудити словами, хто буде любити і головне, жаліти серцем народ. Про тих, хто зрозуміє, що людина починається з мови. Мова формує мислення, мислення формує долю. Все інше похідне, другорядне. У мові - і культура, і віра, і справжній успіх і майбутнє.
Я мрію про тих, хто зрозуміє всю трагедію історії України. Вона унікальна в своїй трагічності. Долю її можна порівняти тільки з долею індійців Америки, Північної і Південної. Я кажу, тільки порівняти. Бо ні одна з існуючих націй не була обкрадена настільки - історично, лінгвістично, матеріально, духовно і генетично.
Кому не буде стидно визнати свої помилки. І хто раз і назавжди зрозуміє те, що не може бути дружби між колонізатором і колонією, між гнобителем і пригнобленим.
Можливо, вони ще у першому класі, а можливо їм ще тільки народитись.
Народяться ті, хто буде мріяти.

Оля
16.04.2007, 06:46
Не діліть Україну, шановні! :(:(:( Бо хтось того тільки й чекає!
Бо не буде проблеми москалів і російської мови, то все одно знайдете за що жертися! Натура така! :(:(:( І не кричіть відразу, що я проти Галичини і за москалів. Якраз напроти, але реальність себе показує... :(

Оля
16.04.2007, 07:03
Пане Той, що в очереті сидить! Всі Ваші мрії збудуться, якщо кожен вже нині почне щось для цього робити. Маєте вже 16 років незалежність, то чим зробленим можете похвалитися? Замість того, щоб хоча б підтримати те, що залишилося від спільного "общєжитія", все розвалили, розламали, ніби комусь назло! :( Кому? Самі собі? Загаджені під"їзди в будинках, розкурочені ліфти, позривані кришки люків з каналізацій, побиті лямпочки вуличних ліхтарів, поломані лавки на зупинках - то чиїх рук справа??? Не вас самих і ваших дітей! Ніц вам з неба не впаде, як самі не почнете закасувати рукави і направляти те, що спільне. Як хочете до Європи, Заходу, то вже нині вчіться, як там люди живуть і собі то переймайте. У нас, де я живу, "нейборхуд" налічує десь сто з чимось приватних будинків. За сміття кожен сам собі платить, щоб вивозили щотижня, а за прибирання вулиць, сек"юріті - самі жителі обирають такий осередок, де є скарбник і він збирає певні кошти з кожного будинку, щоб все це оплатити. Де є мій бізнес - таке саме. Уявіть собі, що я мушу тільки в місяць платити 650 баксів за прибирання території навколо бізнесу. Зато все гарно, чисто, що тільки око радує. Місто тільки прибирає придорожні рови і площі, що йому належать.

Степаныч
16.04.2007, 07:21
Угри будуть займатись своїми, нецікавими для нас, справами.
Классссссс!!! А хто такі "Угри"?

levandivka
16.04.2007, 08:26
Я мрію, що народяться в Україні ті, хто буде ставити благо незалежності України вище блага особистого. Я мрію про тих, хто не буде продажним, хто не буде блудити словами, хто буде любити і головне, жаліти серцем народ. Про тих, хто зрозуміє, що людина починається з мови. Мова формує мислення, мислення формує долю. Все інше похідне, другорядне.
Не знаю - не знаю...
Волію не мріяти про щось казкове ("буде ставити благо незалежності України вище блага особистого"), а продумувати реальні кроки до кращого.
На мій погляд постановка питання "благо незалежності - вище особистого" - бздура, радикальне або інфантильне гасло.
Згадайте , сп В.Чорновола.
любив мову? -Любив! "Жалів серцем"? -Жалів! А що з того?
Що зробив реально? :o
Навіть сина Тараса не виховав...
Людина починається з мови? :eek:
А може з діла? З конкретної справи?..:rolleyes:
Не чекайте Мессії в політиці і господарці!
Не чекайте (і не мрійте), що злодій розкаїться!
Треба вибудовувати рамки взаємовідносин, які унеможливлюють злодійство, роблять невигідним.
Тобто не "незалежність - вище особистого", а "особисте благо через Незалежність (/непідкупність, /чесноту... підставляй далі)".:cool:

levandivka
16.04.2007, 08:26
Я мрію, що народяться в Україні ті, хто буде ставити благо незалежності України вище блага особистого. Я мрію про тих, хто не буде продажним, хто не буде блудити словами, хто буде любити і головне, жаліти серцем народ. Про тих, хто зрозуміє, що людина починається з мови. Мова формує мислення, мислення формує долю. Все інше похідне, другорядне.
Не знаю - не знаю...
Волію не мріяти про щось казкове ("буде ставити благо незалежності України вище блага особистого"), а продумувати реальні кроки до кращого.
На мій погляд постановка питання "благо незалежності - вище особистого" - бздура, радикальне або інфантильне гасло.
Згадайте , сп В.Чорновола.
любив мову? -Любив! "Жалів серцем"? -Жалів! А що з того?
Що зробив реально? :o
Навіть сина Тараса не виховав...

Людина починається з мови? :eek:
А може з діла? З конкретної справи?..:rolleyes:
Не чекайте Мессії в політиці і господарці!
Не чекайте (і не мрійте), що злодій розкаїться!
Треба вибудовувати рамки взаємовідносин, які унеможливлюють злодійство, роблять невигідним.
Тобто не "незалежність - вище особистого", а "особисте благо через Незалежність (/непідкупність, /чесноту... підставляй далі)".:cool:

vas59
16.04.2007, 09:07
Важко щось предбачити. На місці Львівщини може бути пустеля,якщо ставлення до навколишнього середовища не зміниться.
http://www.kontrast.org.ua/news/51.html
Ми любимо мріяти про майбутньє, знищующи в цей час наше минуле.

Ascorbinka
16.04.2007, 10:43
У Львові буде своя кіностудія і вона стане Галівудом, як Болівуд у Індії.
Лілівуд чи Львівівуд:D ;)

Pushystik
17.04.2007, 12:16
Навіщо Вам та "Родіна"???
Вам зле в Ізраїлі???? Думаю, що ні....

New Shrek
17.04.2007, 12:41
Ассоциация -пестня:
Родина
Боже, сколько лет я иду, но не сделал и шаг.
Боже, сколько дней я ищу то, что вечно со мной,
Сколько лет я жую вместо хлеба сырую любовь,
Сколько жизни в висок мне плюет
Вороненым стволом долгожданная даль !

Черные фары у соседних ворот,
Люки, наручники, порваный рот.
Сколько раз, покатившись, моя голова
С переполненной плахи летела сюда, где

Родина. Еду я на родину,
Пусть кричат -- уродина,
А она нам нравится,
Хоть и не красавица,
К сволочи доверчива,
Ну, а к нам -- ...

Боже, сколько правды в глазах государственных шлюх !
Боже, сколько веры в руках отставных палачей !
Ты не дай им опять закатать рукава,
Ты не дай им опять закатать рукава
Суетливых ночей.

Черные фары у соседних ворот,
Люки, наручники, порваный рот.
Сколько раз, покатившись, моя голова
С переполненной плахи летела сюда, где

Родина. Еду я на родину,
Пусть кричат -- уродина,
А она нам нравится,
Спящая красавица,
К сволочи доверчива,
Ну, а к нам -- ...

Из-под черных рубах рвется красный петух,
Из-под добрых царей льется в рты мармелад.
Никогда этот мир не вмещал в себе двух --
Был нам богом отец, ну а чертом --

Родина. Еду я на родину,
Пусть кричат -- уродина,
А она нам нравится,
Спящая красавица,
К сволочи доверчива,
Ну, а к нам -- ...

Pedro
17.04.2007, 14:54

А я Сашу розумію. І мені теж непогано в Австралії, якщо брати тільки матеріальний сенс життя. І в мене таке ж, а може ще більше бажання опинитися на Батьківщині якомога скорше.

Halyna
17.04.2007, 15:51
Весна 2007 року.
На Україні панує двовладдя - президент і парламент.
Україна розколота на два ідеологічних, політичних та культурних табори - демократичний і консервативний.
Іде боротьба кольорів - оранжевого і синьо-білого. Боротьба Сходу із Заходом. Покищо холодна.
Ідуть розмови про вибори, федералізацію, про адміністративний переділ, про відокремлення, про диктатуру, громадянську війну і т.п.

Я ж пропоную заглянути у майбутнє.

Шановне панство!

У Львові я думаю нічого не зміниться....

Pedro
17.04.2007, 16:04
У Львові я думаю нічого не зміниться....

Все залежить тільки від львівян. Захочуть - поміняють. А будуть сидіти і нити - ніхто не допоможе. Ні Ющенко, ні Буш, ні навіть Ніколя Шаркозі, навіть якщо його виберуть наступним президентом Франції:rolleyes: .

Halyna
17.04.2007, 16:26
Все залежить тільки від львівян. Захочуть - поміняють. А будуть сидіти і нити - ніхто не допоможе. Ні Ющенко, ні Буш, ні навіть Ніколя Шаркозі, навіть якщо його виберуть наступним президентом Франції:rolleyes: .
Мені подобається Львів такий як він є....і я не хочу особливих змін...але ось воду би здалось...

Степаныч
17.04.2007, 16:31
.... І мені теж непогано в Австралії, якщо брати тільки матеріальний сенс життя. І в мене таке ж, а може ще більше бажання опинитися на Батьківщині якомога скорше.
Педро,
приїжджайте! Нормальне життя у нас! Я щиро!

zet
17.04.2007, 16:36
Педро,
приїзджайте! Нормальне життя у нас! Я щиро!
Главное, в Верхвную Раду не гулять. Это у них там проблемы, а не у нас.. :)

Степаныч
17.04.2007, 16:40
Шо є, то є...:D

Halyna
17.04.2007, 16:42

Приїзжайте і тоді Ви вже не захочите покинути це місто....

New Shrek
17.04.2007, 17:16
І Сихів....

Halyna
17.04.2007, 17:31
І Сихів....
А Сихів найбільше.................

пупер
17.04.2007, 17:35
Можливо, вони ще у першому класі, а можливо їм ще тільки народитись.
Народяться ті, хто буде мріяти.
після занепаду імперії — розквітає на її частинках інша....
найпростіша геополітика...
російські потуги вже нікого не страшать....
щось мені підказує, що не той потенціал...
потенціал прос*али.... тоді, коли почали бавитися в автономію з україною...
без україни — російська імперія як нуль без палички...

пупер
17.04.2007, 17:36
в ізраїлі перманентні військові дії...
чи може бути не зле?...

пупер
17.04.2007, 17:38
А я Сашу розумію. І мені теж непогано в Австралії, якщо брати тільки матеріальний сенс життя. І в мене таке ж, а може ще більше бажання опинитися на Батьківщині якомога скорше.
інколи такі бажання не виконуються....
а в мене є хороший товариш, який повертатися не хоче...
яппі... нове покоління...

Halyna
17.04.2007, 18:08
В Верховній Раді - їхня кухня, а в нас - своя...

New Shrek
17.04.2007, 21:18
В Верховній Раді - їхня кухня, а в нас - своя...Молодець !л ожили ми на верховну раду з прибором....

пупер
18.04.2007, 03:34
до речі, якщо вже мова пішла про раду....
хто-небудь контролює витрати на обслуговування?...
чи це тайна за сімома печатками?

New Shrek
18.04.2007, 09:03
З останніх повідомлень по ящику вони ту інформацію в розряд "ДСП" перевели,ну в кращих традиціях комуняк,"слуги народа всегда жили лучше своего народа"

ugra
18.04.2007, 22:28
Не діліть Україну, шановні! :(:(:( Бо хтось того тільки й чекає!
Бо не буде проблеми москалів і російської мови, то все одно знайдете за що жертися! Натура така! :(:(:( І не кричіть відразу, що я проти Галичини і за москалів. Якраз напроти, але реальність себе показує... :(

Ну надо же...
отрадно слышать, что и оранжевый стан, посещают здравые мысли.
А мне Оленька, сначало показалось, что Вам мозги окончательно прополоскали экспортеры цветных революций.
РЕВОЛЮЦИЯ - ведь это так модно...

New Shrek
18.04.2007, 23:15
Ну надо же...
да нада ж.... пані Оля в Сіетлі живе...

New Shrek
18.04.2007, 23:18
так что мозги как Вы изволили изрыгнуть,полоскать могла она ,а не ей,а у нас иммунитет от полоскания проклятыми комунякками выработан

ugra
18.04.2007, 23:27
так что мозги как Вы изволили изрыгнуть,полоскать могла она ,а не ей,а у нас иммунитет от полоскания проклятыми комунякками выработан

что ты все к коммунякам цепляешся..
я их тоже не жалую.
Такое впечатление, что они тебе на заднице звезду выжегли, с тех пор везде мерещатся.

New Shrek
18.04.2007, 23:36
ну не умею я их готовить ....вот и не нравятся