КПК

Показати повну версію : Правила дорожнього руху у Львові

Ума
27.11.2006, 12:58
Потрібна консультація (ліньки правила відкривати)

Ситуація така. На вул. Стрийській біля Податкової є світлофор. На ньому колись був дозволений поворот на ліво (якщо їхати з центру на виїзд зі Львова, я забула як та вулиця називається). Згодом повісили знак - рух прямо, чим заборонили поворот на ліво. Але інколи водії повертають, бо їм треба, чим створюють неприємні корки.

Так от, в мене виникла "правова колізія" відносно знаків і розмітки. Розмітка залишилась стара і дозволяє рух прямо і наліво, а знак дозволяє лише рух прямо. Чим тоді користуватися, тобто що головніше? Я десь так розумію, що знак головний.. але ж.. хіба можна сказати, що водій, котрий повернув наліво винен і порушив правила дорожнього руху?

Капітан
27.11.2006, 13:05
Треба керуватися присутністю/відсутністю дайців :)
А якщо серйозно, то згідно знаку. Тіко прямо і всьо!

MARTINI
27.11.2006, 13:08
до речі, справді, по-дурному продумане перехрестя... всі й так повертають наліво, ніхто не хоче коло попід міст робити пів кілометра

Ума
27.11.2006, 13:11
Я десь так і думала, але не пригадую чітко правило, щоб вказувало, чим перше керуватися!

ну такі колізії часто виникають, особливо з розміткою.

Взимку, коли сніг на дорозі, то спробуй доведи, що водій перетнув подвійну суцільну :) нічого не видно... а отже... не порушив...

Ума
27.11.2006, 13:17
І ще одна консультація потрібна (бажано згідно правил):

Дибільне перехрестя на вул. Франка, де та вулиця завертає до Стрийського ринку (там, ще є острівок такий з зупинкою трамвайною). Так от. під"їзджаєш до світлофору - ще коли червоне світло світить, то все ок. Але коли світить червоне, а поруч дозволений зелений поворот наліво (!), то курча... як то проїхати? Там завжди їдуть зустріні авта... і абсолютно не встигаєш, та й куди там на ліво їхати? Якась маячня. Я завжди проїзжаю не по стілофору, а сама по собі - є\нема машини і їду, а шо робити? Я не доганяю того перехрестку :(

Boris_Kiev
27.11.2006, 13:40
Зателефонуйте або напишіть до Львівської ДАІ
УДАI УМВС України в Львiвськiй областi 0322 64-69-41
вул.Перфецького, 19, м.Львiв, 79053.
(інфа з сайту http://sai.gov.ua/ )

В центрі Чернігова, наприклад, є площа, де колись була незрозуміла розмітка - ніби круговий рух + пішоходний рух в "колі". 4 роки тому я внаглу зупинився, ввімкнув аварійку та підійшов до ДАЇшників, які уважно стежили за "чужинцями", запитав, як я мушу тут проїхати.
Відповіли - "машин нема, пішоходів нема - то й їдьте!".
Все ж таки повернув праворуч, за квартал розвернувся й поїхав, куди треба.

Зараз впорядкували.

Капітан
27.11.2006, 13:58
Умо, я через це перехрестя щодня їжджу, увечері. Колись обїзжав „острівець”, і повертав на головну дорогу за ним (з трамвайної колії, за зупинкою) таким чином уникаючи дійсно дурнуватої розвязки. Тепер дію в залежності від ситуації – так як мені потрібно на Н.Львів, то обганяю всі машини по лівому ряду, і вискакую на перехрестя, трохи „боком”, але за умови, щоб не зашкодити руху інших машин, які їдуть по головній.

Мих
27.11.2006, 13:59
Потрібна консультація (ліньки правила відкривати)

Ситуація така. На вул. Стрийській біля Податкової є світлофор. На ньому колись був дозволений поворот на ліво (якщо їхати з центру на виїзд зі Львова, я забула як та вулиця називається). Згодом повісили знак - рух прямо, чим заборонили поворот на ліво. Але інколи водії повертають, бо їм треба, чим створюють неприємні корки.

Так от, в мене виникла "правова колізія" відносно знаків і розмітки. Розмітка залишилась стара і дозволяє рух прямо і наліво, а знак дозволяє лише рух прямо. Чим тоді користуватися, тобто що головніше? Я десь так розумію, що знак головний.. але ж.. хіба можна сказати, що водій, котрий повернув наліво винен і порушив правила дорожнього руху?

Хе, у мене саме на тому місці була така справа. Виїжджав я з цієї бічної (в.Динамівська) повернув направо на Стрийську. Дивлюсь, біля повороту в податкову стоять ДАІ. Я довго не думачи розвернувся на 180 градусів і поїхав, даїшникам лише щелепи повідвисали.....

Якщо говорити про правову сторону цієї справи, то знак головніше, але в суді Ви завжди можете сказати, що розмітки Вас збили з пантелику і Ви будете праві. Неможна розмітку малювати в "піку" ЗНАКАМ.
Або розмітку треба витерти як слід. Адже тикими діями даішники могли створити по суті аварійну ситуацію.

Мих
27.11.2006, 14:05
І ще одна консультація потрібна (бажано згідно правил):

Дибільне перехрестя на вул. Франка, де та вулиця завертає до Стрийського ринку (там, ще є острівок такий з зупинкою трамвайною). Так от. під"їзджаєш до світлофору - ще коли червоне світло світить, то все ок. Але коли світить червоне, а поруч дозволений зелений поворот наліво (!), то курча... як то проїхати? Там завжди їдуть зустріні авта... і абсолютно не встигаєш, та й куди там на ліво їхати? Якась маячня. Я завжди проїзжаю не по стілофору, а сама по собі - є\нема машини і їду, а шо робити? Я не доганяю того перехрестку :(

Ті, що ставлять знаки - теж не святі.
Така ж ситуація перехрестя Коперніка - Сахарова-Дзержинського. Неможливо повернути з Коперніка на Дзержинського(наліво), хіба після червого - ривком.:)

MARTINI
27.11.2006, 14:05
Про кільця

У Львові звик, що завжди кільце - це головна дорога. КОли під"їжджаєш, то пропускаєш тих, хто рухається по кільцю. Але в Рівному і у Франківську я був збитий з пантелику. Під"їзжаю до кільця, машини що рухаються ним, зупиняються і мене пропускають. Тобто діють за "правилом правої руки", як на нерегульованому перехресті. Ото я плювався поки звик :) Виїдеш на кільце, потім думаєш як з нього з"їхати :)

Капітан
27.11.2006, 14:15
Мене у Львові шо нервує, так це те, що вночі світлофори не переводять в офф-лайн режим... Їдеш година 2-3 по вулиці, людей нема, машин нема, а на червоному стояти мусиш... Могли би вимикати, наприклад з 01.00 до 06.00...

Ума
27.11.2006, 14:36
Умо, я через це перехрестя щодня їжджу, увечері. Колись обїзжав „острівець”, і повертав на головну дорогу за ним (з трамвайної колії, за зупинкою) таким чином уникаючи дійсно дурнуватої розвязки. Тепер дію в залежності від ситуації – так як мені потрібно на Н.Львів, то обганяю всі машини по лівому ряду, і вискакую на перехрестя, трохи „боком”, але за умови, щоб не зашкодити руху інших машин, які їдуть по головній.

ну, я бачу, що кожен вдається до якихось махінацій :)

але як то ПРАВИЛЬНО мало би бути? там суцільний конфлікт правил!

Я чого питаюся, бо мені сьогодні знайомий, коли я проїзджала це перехрестя на Франка сказав, що не знає як його правильно проїхати - і розповів, що його якось зупинили міліціонери за порушення переїзду перехрестя. А як правильно мало бути, то вони сказали правила треба вчити.... видно самі не знають :) там така головоломка!!!

Мих
27.11.2006, 14:58
Якщо є конфлікт правил, то Вас не можуть наказати за порушення правил. По-моєму тут все ясно.

Як можна визнчити як правильно, коли є конфлікт правил????

Вина не доведена.

Ума
27.11.2006, 15:32
але ж про щось думали і чимось керувалися, коли ставили такий світлофор на тому перехресті?

Boris_Kiev
27.11.2006, 15:39
Про кільця
У Львові звик, що завжди кільце - це головна дорога.

"Звикли" - це одне. Українські Правила такого не визначають.
В деяких країнах це зафіксовано. А в Києві як правило є табличка із зазначенням головної дороги.
Точно так же дехто вважає, що на Т-подібному перехресті перевагу має той, хто рухається "по верхній перекладинці" літери "Т".

MARTINI
27.11.2006, 16:25
На курсах точно пам"ятаю, що інструктор розказував, що кільце - завжди головна дорога :) Мабуть він просто мав на увазі, що це у Львові так, а про те, що буває інакше - не попередив

Ума
27.11.2006, 16:41
У Львові перед кожним кільцем стоїть знак значимості доріг і знак поступитися дорогою, саме тому воно головне, а не тому, що воно завжди головне. У Рівному просто стоять знаки, що кільцеве перехрестя!

MARTINI
27.11.2006, 16:50
Угу, є такий знак - жирне чорне коло на білому фоні. До речі, в правилах і офіційному переліку дорожніх знаків такого знака нема :)

Ума
27.11.2006, 16:57
ну ж не всі види знаків можливо описати, я маю на увазі - розв"язки різні бувають і усіх варіантів передбачити неможливо, імхо :)

Мих
27.11.2006, 17:27
але ж про щось думали і чимось керувалися, коли ставили такий світлофор на тому перехресті?

Та хто там думав, Умо?

Я знаю в одному місці знак СТОП, який повністю заріс деревом. Даїшники пасуться весь час там, шкода, що мене не зупиняють..... Халатності багато кругом, наша задача відстоювати свої права, нє? Природно, що даішники будуть говорити, що вони праві, але сами ми з Вами, Умо знаємо, що саме ми білі й пухнасті, нє?

angal
30.11.2006, 07:04
ну, я бачу, що кожен вдається до якихось махінацій :)

але як то ПРАВИЛЬНО мало би бути? там суцільний конфлікт правил!

То, що при русі під зелену стрілку світлофора при основному червоному треба пропускати всіх, хто їде з інших напрямків - це в ПДР прописано чітко. Як і те, що, дотримуючись цього правила на перехрестку Франка-Зарицьких-Шота Руставелі, можна простояти в годину пік "до другого пришестя", оскільки по напрямку, де якраз найбільший транспортний потік (з центру по Франка наліво до Стрийського ринку) основний зелений сигнал світлофора не передбачено. Так що вибирати момент і "проскакувати" - єдиний можливий вихід. Така організація режиму роботи світлофора, як на мене, просто черговий "ляп" ДАІ, який затягнувся на роки. Але на цьому перехрестку є ще один дуже суттєвий момент, який постійно провокує аварійну ситуацію і пов'язаний з двозначністю самих Правил Дорожнього Руху. Дивіться: яке положення на проїзжій частині повинен займати водій перед поворотом наліво? Природно - крайнє ліве на своїй полосі. Що, згідно ПДР є межею проїзжої частини? А в т.ч. і трамвайна колія, причому жодного уточнюючого коментаря (попутна, зустрічна, зліва від водія, справа від водія) в визначенні межі нема. Значить, керуючись цим пунктом треба очікувати на поворот притиснувшись якнаймога ближче до попутної колії справа від неї. Читаємо інший пункт тих самих ПДР. Виявляється в багатьох випадках дозволений рух по трамвайній колії попутного напрямку, розташованій зліва від водія, в тому числі і для повороту наліво. Значить цей пункт дозволяє очікувати на поворот наліво, знаходячись НА трамвайній колії (аби не на зустрічній, а на попутній - будь-ласка). В результаті з обидвох положень на проїзжій частині , виходить, водії мають право на ОДНОЧАСНЕ здіснення одного і того самого маневру. Причому вони з обидвох рядів повинні "втискуватись" і "проскакувати". 100% аварійна ситуація. Ну а спосіб уникнути цього "вузького" місця, який багато львівських водіїв використовують - крайнім правим рядом, наплювавши на світлофор з секцією перетнути колії, що ідуть від Стрийського базару в сторону Вітовського і вже на іншому світлофорі без секцій чекати на основний зелений, хоча і економить купу часу, і при необхідній увазі, значно менш аварійно-небезпечний, але згідно ПДР є однозначно порушенням. Не можна плювати на світлофори. Теоретично. А практично - нехай доведуть. Тим хто спробує таким макаром справлятись з придуркуватим перехрестком нагадування: не забудьте пропустити тих, що їдуть поперек. Все таки вам горить червоний.

mavka
30.11.2006, 08:52
Умо, напишіть статтю в якусь поважну львівську ґазету. В Штатах так роблять водії, якщо виявляють непорозуміння чи конфлікт інтересів. правда, тут газет багато, кожен район має свою. як і кожна поліцейська дільниця вважає за справу честі такі речі полагоджувати і відчитуватися в тій же ґазеті за проведену роботу. :)
на щастя для Америки землі тут багато, вулиці широкі й для поворотів наліво є окрема центральна смуга дороги, куди з"їжджають і чекають не заважаючи іншим. Єдине, треба бути обережним, коли хтось із зустрічного ряду забагне з"їхати в той момент, коли й вам потрібно. Є небезпека зіштовхнутись.

Ума
30.11.2006, 11:55
Ангале, щире Вам спасибі :)

Я, очевидно, завжди там порушую правила, бо їду на червоне :D :p :o

Мене, до речі, оті такі поворити допоміжні наліво і направо в центрі завжди заплутують. Пригадую, ще як на початку свого водійського стажу, я не була впевнена, що вул. Герцена (вона зараз так називається?) одностороння. А їхала я зі сторони вул. кн. Романа. Стою на світлофорі, а там направо зелений загорівся. Ну логічно подумати, що основний світлофор вказує напрямок руху прямо - а прямо їхати не можна - цегла, отже, основний - це трішки на право - на вул. Франка, а правий поворот - це дуже направо - це на Герцена. Повернула я. Добре, що зустрічних не було автомобілів :o

Ума
30.11.2006, 11:58
Мартіні, пропоную впасти на пропозицію Мавки та зібрати усі такі казуси і конфлікти на дорогах Львова і опублікувати в поважній львівській газеті ;) Може якраз прислухаються :)

Капітан
30.11.2006, 12:01
В мене є ще пропозиція - чому не зробити як у Києві - на регульованих перехрестях водій при червоному світлі може повернути праворуч, за умови якщо не перешкоджатиме іншим учасникам д/р?

Ума
30.11.2006, 12:03
в Києві, то ще не втановлено, здається, то в межах експерименту... але так у багатьох країнах і штатах є..

Капітан
30.11.2006, 12:10
Але цей експеримент вже триває понад три роки :)

Мих
30.11.2006, 12:18
Мене у Львові шо нервує, так це те, що вночі світлофори не переводять в офф-лайн режим... Їдеш година 2-3 по вулиці, людей нема, машин нема, а на червоному стояти мусиш... Могли би вимикати, наприклад з 01.00 до 06.00...

Та ну, капітане, вночі я взагалі світлофрів не бачив.:D

Капітан
30.11.2006, 12:28
То Ви Миху певно по Кільцевій їхали... Там не до світлофорів... Є на шо подивитися, нє? :D

Samojlovu4
30.11.2006, 13:03
А мене в Європі теж світлофори дратують.:cool: З кнопочками для пішоходів. Їдеш, наприклад, вночі, на дорозі пусто. Файно так, котишся в своє задоволення... І тут якась колєра, перепрошую, натисне кнопку, щоб дорогу перейти, і тобі вже червоне. :mad: Ну ж пусто на дорозі, до найближчого авто кілометр, та переповзи собі тихенько ту дорогу, не включай червоне, най я далі їду... :confused: Нє, то треба натиснути, поважно перейти собі, тут за хвилину і я на авті до світлофора підкотився і стою як той... , ще енну кількість часу, чекаю зеленого.

Boris_Kiev
30.11.2006, 14:05
в Києві, то ще не втановлено, здається, то в межах експерименту... але так у багатьох країнах і штатах є..
Умо,
1) Відразу після введення того експерименту (а зручна штука !) були публікації, що при "розбірках" ДТП "ескпериментальний дозвіл на рух" НЕ БЕРЕТЬСЯ ДО УВАГИ. як скажімо, пункти Правил.

2) Приїжджі водії цим дозволом не користуються (поки прочитає на білому щиті "Увага ! Експеримент!" і ще абзац тексту). Особливо не-українські.
Тому ті, кому треба повернути під "експериметнальну стрілку", намагаються приїжджих підрізати з 2-го ряду. Не знаю, чи були зіткнення саме на цьому грунті.

Мих
30.11.2006, 18:04
То Ви Миху певно по Кільцевій їхали... Там не до світлофорів... Є на шо подивитися, нє? :D

Все то Ви бачили й знаєте...:) ;)

angal
01.12.2006, 07:00
Ангале, щире Вам спасибі :)

Пригадую, ще як на початку свого водійського стажу, я не була впевнена, що вул. Герцена (вона зараз так називається?) одностороння. А їхала я зі сторони вул. кн. Романа. Стою на світлофорі, а там направо зелений загорівся. Ну логічно подумати, що основний світлофор вказує напрямок руху прямо - а прямо їхати не можна - цегла, отже, основний - це трішки на право - на вул. Франка, а правий поворот - це дуже направо - це на Герцена. Повернула я. Добре, що зустрічних не було автомобілів :o

Умо, не тільки Вас цей перехресток збиває з пантелику. Львівські водії зі стажем, звичайно, тут не плутаються, але іногородні повторюють Ваш маневр, хоча і не дуже часто, але з стабільною періодичністю. Мені приходилось разів з п'ять при спробі повернути з Герцена (так і називається, Герцена наші депутати пожаліли і залишили в спокої на відміну від Пушкіна чи Лермонтова, чи не дивно, до речі) на Князя Романа (звичайно лівим рядом) впиратись в капот легковушки якого-сь поляка чи східняка і дивлячись на його нерозуміючі і здивовано-перестрашені (а було і нагло-хамуваті) очі жестами пояснювати, що я думаю з приводу його маневру і куди він має їхати...

А ідея, стосовно діалогу з представниками влади з приводу таких несуразностей в організації дорожнього руху давно на часі. І не тільки дорожнього руху. І міського транспорту, і таксі, і комунгоспу, і багатьох інших важливих для нашого міста тем. Наприклад, мені ссилочку давали харків'яни на свій форум, подібний до нашого, де є спеціальна гілка, яку веде начальник міського відділу транспорту і зв'язку, де він не тільки оперативно коментує подібні міські проблеми, але і повідомляє про можливі і вжиті заходи. Нам би до такого рівня добратися. Ну а поки - газета друкована, яка крім самостійного видумування "гострих тем" візьме і раптом просто побачить їх на сторінках цього форуму, і надрукує щось про них, думаю і в роз'вязанні проблем нашого міста допоможе, і собі рейтингу добавить. Якщо теми достатньо болючі, щоби про них тут писали, то і читати про них будуть. В тому числі і масса тих львів'ян, для яких інтернет і комп'ютер - незрозуміла забавка.

Чи не так, пане Мартіні - запитання до Вас!

MARTINI
02.12.2006, 12:32
Тактакитак :) Я гадаю, ми почнемо з таксі, а далі може візьмемося за розмітку, знаки і світлофори

Boris_Kiev
02.12.2006, 14:10
У Києві є трохи дурнувате Т-подібне перехрестя Кріпосного провулку (де будинок офіцерів) та Грушевського. Тільки коли мені треба з Кріпосного повернути наліво.
Світлофор регулює тільки рух по Грушевського, тож на "їхній" червоний сигнал я мушу або перетнути подвійну роздільну смугу на Грушевського, або лізти просто на пішохідний перехід поза стоп-лінією. І завжди трохи далі стоїть ДАІшник (ВР за квартал !) і дивиться на кожного водія, як на ворога народу. :)
Краще в години пік проїхати ще 2 квартали по Інститутській, повернути на Грушевського з Садової під нормальний світлофор.

angal
02.12.2006, 20:01
Тактакитак :) Я гадаю, ми почнемо з таксі, а далі може візьмемося за розмітку, знаки і світлофори

ОК! Таксі до Ваших послуг. :) І у вигляді транспортного засобу, і у вигляді коментарів для газетної теми.:) :) :)

angal
02.12.2006, 20:18
У Києві є трохи дурнувате Т-подібне перехрестя Кріпосного провулку (де будинок офіцерів) та Грушевського. Тільки коли мені треба з Кріпосного повернути наліво.
Світлофор регулює тільки рух по Грушевського, тож на "їхній" червоний сигнал я мушу або перетнути подвійну роздільну смугу на Грушевського, або лізти просто на пішохідний перехід поза стоп-лінією. І завжди трохи далі стоїть ДАІшник (ВР за квартал !) і дивиться на кожного водія, як на ворога народу. :)
Краще в години пік проїхати ще 2 квартали по Інститутській, повернути на Грушевського з Садової під нормальний світлофор.

О, а я думав, що таке ноу-хау в світлофорному регульуванні - інтелектуальна власність виключно Львівського ДАІ. Точно така сама ситуація (Ніби дозволений лівий поворот не дає завершити світлофор, що регулює проїзд через пішоходний перехід на виїзді перехрестку, примушуючи зупинитись навскоси на полосі зустрічного руху) протягом кільканадцяти (може більше 10) років на двох львівських перехрестках (вул.Стрийська-вул.Сахарова і вул.Сахарова-вул.Горбачевського) з'їла чимало нервів нашим водіям. Напевно наші київським продали ідею, а швидше подарили, оскільки пасуться і ті, і ті на асфальті, значить на своїх заробляти не повинні. :) В цьому році світлофорів добавили і режими їх роботи на цих перекрестках поміняли. Але на одному допомогло, а на другому - в годину пік взагалі параліч. Знову "ляп" відповідальних за організацію руху.

Boris_Kiev
02.12.2006, 21:18
Angal,
ви читаєте "За рулем" ?
Там у кожному номері є сторінка гумору, присвяченого маразматичним сполученням знаків та розмітки.
Вказується місто (Росія), адреса, коментар редактора.

А ще наші київскькі гумористи людлять домальовувати знаки.
Наприклад, при в"їзді з моста метро до Гідропарку, є "цеглина". Один гуморист щопонеділка чіпляв табличку "21:00 - 7:00". А ми заїжджали о 7 - 7:30 перед роботою.
Ще на вуличці. де я часто їжджу, колись вішали "Рух заборонено" з табличкою "сніг", а потім - без таблички.
І кілька разів "паслися" ДАІшники. Знайшовся веселий дядечко, який високохудожньо прималював голову коня - "Гужовий рух заборонено!".
Можу тільки уявити, як він (або хтось інший) веселився, коли ДАІшники "розбирали ситуацію" ! :)

А Львів"яни бавляться в такий спосіб ?

angal
03.12.2006, 07:41
....А ще наші київскькі гумористи людлять домальовувати знаки.....
А Львів"яни бавляться в такий спосіб ?
Ні, тут в наших з гумором тугувато.:( Набризкати з балончика з фарбою якісь незрозумілі лінії чи слово з трьох букв - це можуть. А додуматись до "художнього редагування" - слабо. Ну а взагалі, дорожні знаки з самопальними малюнками - доволі оригінальна і смішна тема, яка має давню історію. Пригадую, у 80-х пасажира з Грузії, який розповідав про їхніх фантазерів, які спеціально для приїзжих перед розгалуженням дороги вліпили трикутний знак з намальованими на ньому, за перепрошенням, двома яйцями і тим, що в мужчини поміж ними. На здивовані запитання не грузинських водіїв, "що це значить?", відповідали з грузинським акцентом:"Дарагой, как ты нэ панимайэш, сматри - по середине дарога, а по бокам - значит она раздвояетса":)

Клірік
03.12.2006, 09:58

А можна просто почекати автобуса № 55, який повертає туди, щоб просто спокійно поїхати за ним. ;)

angal
03.12.2006, 11:26
Ха. Порада хороша, але тоді вже ліпше в тому автобусі і їздити. Нафіга тоді машина?

Ума
11.12.2006, 13:28
То тільки мені так здається?

На перехресті Любінська-Виговського замінили світлофори на нові модні. Світять гарно. Але курча, відрегулювали їх так... що тепер можна декілька світлофорві стояти щоб проїхати перехрестя! Раніше так не було, імхо. Щоб я Південний проїхала без перешкод і простояла 5 світлофорів у напрямку Виговського до Городоцької!!!! А ще погана ідея не ставити дублюючі світлофори навпроти (як то пояснити?) Виїхав на перехрестя. І вже не знаєш чи ще рухатись чи вже не рухатись... корок стоїть і всі сигналять один одному...

Капітан
11.12.2006, 13:38
Вчора також їхав тим маршрутом. Від Кульпарківської до Південного сунувся по метру десь хвилин 15. Там завжди пробки, особливо на вихідні. Світлофори нові помітив. Дуже класно, особливо в сонячну погоду.

Ума
11.12.2006, 13:46
А Вам не здалося, що вони відрегульовані погано? раніше так не було... там і пішоходи не встигають перейти дорогу

angal
11.12.2006, 14:13
раніше так не було... там і пішоходи не встигають перейти дорогу

Як тільки попаду на цей перекресток - придивлюсь, що там за новшества, а стосовно дублюючого світлофору - це в ПДР чітко:
"Водій, що в'їхав на перекресток на дозволяючий сигнал світлофору, зобов'язаний виїхати з нього в наміченому напрямку, незалежно від сигналу світлофору на виїзді з перекрестку." Це правило не діє, якщо на шляху виїзду встановлено "стоп-лінії". Тоді треба керуватися сигналами кожного з світлофорів з стоп-лінією окремо.

Ума
11.12.2006, 14:24
ну то зрозуміло, що потрібно завершити маневр... але от коли всі на купу з"їхались і всі закінчують маневр... :) в нас так часто буває

Капітан
11.12.2006, 14:54
А Вам не здалося, що вони відрегульовані погано? раніше так не було... там і пішоходи не встигають перейти дорогу

Та пес його знає :) Не встиг, та й рідко там їжджу. Частіше по Науковій - так там точно світлофори регулювати треба. Замість "зеленої хвилі" завжди "червона"...:(

angal
11.12.2006, 19:22
ну то зрозуміло, що потрібно завершити маневр... але от коли всі на купу з"їхались і всі закінчують маневр... :) в нас так часто буває

Тоді правила не діють. Прав той у кого більше прав:) Чи грошей:D

Нуся
12.12.2006, 13:12
Нарешті я знайшла те, про що мені давно розходилося. Я маю безпосереднє відношення до преси (львівської, спеціалізованої, на автомобільну тематику), ви маєте живі матеріали, які можна публікувати. Під це можна створити навіть окрему рубрику (назву виберемо спільно). Перша порція інформації вже є - ті ваші зауваження щодо заплутаних ситуацій на львівських автомобільних дорогах, а далі - що підкаже досвід. Як ви на це?

Капітан
12.12.2006, 13:14
Посилання на авторів будуть ? :)

Нуся
12.12.2006, 15:24
Якщо ви в тому зацікавлені, - будуть.

Капітан
12.12.2006, 16:09
Якщо ви в тому зацікавлені, - будуть.

Интересно будет смотрется :p
А какое издание, если не секрет?

Нуся
12.12.2006, 18:03
Видання називається "АвтоАфіша", виходить раз на тиждень, має добрий рейтинг. Розповсюджується у Львові і Львівській області. Це два зошити: "Легкові авто" і "Комерційні авто". Основне в газеті - оголошення, але кожен зошит стабільно має дві кольорові інформаційні сторінки всередині, де я власне і пропоную започаткувати нову рубрику. Завтра якраз буде свіжий номер в кіосках.

Ума
12.12.2006, 18:09
Нам, форумчанам, як співавторам ідеї, публікацю безкоштовно на форум! У свіжу пресу можна! Або ж просто статті сюди постіть :)

angal
13.12.2006, 04:54
Нарешті я знайшла те, про що мені давно розходилося. Я маю безпосереднє відношення до преси (львівської, спеціалізованої, на автомобільну тематику

Ну, Нуся, "на ловца и зверь бежит". Автомобільну тематику дещо специфічного плану - про таксі, давно деяким небайдужим львівським таксистам хотілося обговорити на сторінках преси. (Співавторство не обов'язкове, посилання - бажане:) :) :) ) Загляньте сюди http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=1998 (читати дещо складніше, оскільки тема відновлена після сбою ПЗ Форуму, і всі пости зліпились до купи). А також сюди
http://nashpereviznuk.net/forum/viewtopic.php?t=29 , http://nashpereviznuk.net/forum/viewtopic.php?t=6 , http://taxi.in.ua/forum/viewtopic.php?t=701 , і, особливо
http://taxi.in.ua/forum/viewtopic.php?t=676 .
Якщо тема не зовсім Ваша, не пошкодуйте часу дати ссилочку журналістам більш близьким до цієї тематики, або хоча би мені ссилочку на таких журналістів. Подяка від львівських таксо-профі не забариться:) :) :)

Нуся
20.12.2006, 11:59
Трохи мене застуда вивела з робочої форми, але за той час я звела докупи все, про що ми домовлялися, тобто як запровадити в газеті нову рубрику з участю форумчан. Я погрупувала весь матеріал умовно в кілька розділів: про ситуацію зі знаками і розміткою, про червоне світло і зелену стрілку, про світлофори взагалі, про гумор і т.д. Нижче подаю вступ до рубрики і перший блок спілкування так, як воно мало би бути в газеті. Думаю, доцільно створити цю рубрику в січні. коли народ активізується після свят і почне читати газети, бо зараз її просто ніхто не помітить. Головне, щоб ви писали на форум, бо це тепер джерело інформації для газети.
Отже. вступ:
Без сумніву, українські водії – професіонали з професіоналів, але ніде правди діти: частенько вони потрапляють в ситуації, котрі інакше як головоломкою не назвеш. “Автомобільні казуси” – чим не ідея для нової газетної рубрики, помізкували експерти “АвтоАфіші”? Буде у ній всього потроху – і різні цікаві трафунки на атошляхах, і конфлікти дорожніх правил, і приклади водійської солідарності та взаємодопомоги, і, звісно ж, автомобільний гумор. То що, рушаймо? Рушаймо!
Уявіть собі, що компанія таких самих автолюбителів, як ви, гарно сидить собі за пивом і спілкується на улюблені автомобільні теми. А збоку примостився кореспондент “АвтоАфіші” з диктофоном. І ось що він почув.
(Учасники бесіди виступають під псевдонімами, які вони обрали собі самі).
4. Веселі світлофори
Капітан
Мене у Львові шо нервує, то це те, що вночі світлофори не переводять в офф-лайн режим... Їдеш година 2-3 по вулиці, людей нема, машин нема, а на червоному стояти мусиш... Могли би вимикати, наприклад з 01.00 до 06.00...

Samojlovuch
А мене в Європі теж світлофори дратують. З кнопочками для пішоходів. Їдеш, наприклад, вночі, на дорозі пусто. Файно так, котишся в своє задоволення... І тут якась колєра, перепрошую, натисне кнопку, щоб дорогу перейти, і тобі вже червоне. Ну ж пусто на дорозі, до найближчого авто кілометр, та переповзи собі тихенько ту дорогу, не включай червоне, най я далі їду... Нє, то треба натиснути, поважно перейти собі, тут за хвилину і я на авті до світлофора підкотився і стою як той... , ще енну кількість часу, чекаю зеленого.

Ума
На перехресті Любінська - Виговського замінили світлофори на нові модні. Світять гарно. Але відрегулювали їх так, що тепер можна декілька світлофорів стояти, щоби проїхати перехрестя! Раніше так не було. Щоб я Південний проїхала без перешкод і простояла 5 світлофорів у напрямку Виговського до Городоцької! А ще погана ідея не ставити дублюючі світлофори навпроти (як то пояснити?). Виїхав на перехрестя і вже не знаєш, чи ще рухатись, чи вже не рухатись... корок стоїть і всі сигналять один одному.

Капітан
Вчора також їхав тим маршрутом. Від Кульпарківської до Південного сунувся по метру десь хвилин 15. Там завжди корки, особливо на вихідні. Світлофори нові помітив. Дуже класно, особливо в сонячну погоду.

angal
А стосовно дублюючого світлофора – це в ПДР чітко:
"Водій, що в'їхав на перехрестя на дозволяючий сигнал світлофора, зобов'язаний виїхати з нього в наміченому напрямку, незалежно від сигналу світлофора на виїзді з перехрестя". Це правило не діє, якщо на шляху виїзду встановлено "стоп-лінії". Тоді треба керуватися сигналами кожного з світлофорів зі стоп-лінією окремо.

Ума
Ну то зрозуміло, що потрібно завершити маневр, але от коли всі на купу з'їхались і всі закінчують маневр... В нас так часто буває.

Чекаю зауважень і рекомендацій.

Ума
20.12.2006, 18:07
Ги :) Прикольно буде читати нік Ума ще десь крім Львівського форуму :)

Не знаю як інші учасники форуму, але я помилки роблю не навмисно - просто швидко пишу і все... а то якось мені соромно, що Ума на сторінках газети безграмотна буде :):) А перевіряти свої пости - на це немає часу ;)

Мих
20.12.2006, 23:09
Даїшники інколи прикольний народ.
Був у мене період, коли на протязі двох місяців на вул. Сахарова стояв якийсь дивний даїшник - капітан Стеценко. Він регулярно щодня майже в обовязковому порядку мене зранку зупиняв, задавав одне й теж запитання: чи я не пив і попереджав, що великий рух і щоб я був уважний. Спочатку це мене почало дратувати, але потім я сприймав це як прикол, тобто смішило.

MARTINI
21.12.2006, 00:36
Ото почитає ту газету Умин чоловік і влаштує сцену - що це в газетах пишуть , що ти з чужими мужиками пиво п"єш !?

angal
21.12.2006, 06:03
Чекаю зауважень і рекомендацій.

Щось воно, як на мене "плоскенько" виглядає. Теревені за столом, звичайно, вони і є теревені. Нічого серйозного. Але, якщо нема серйозного, то навіщо ці теревені на сторінках газети? Були би анекдоти - зрозумів би. А так заради чого Умі виправляти помилки (Умо не ображайтесь, так само як Ви швидко пишете, так я швидко і читаю і у Ваших постах помилок не помітив, але Ви самі казали:) ) а мені, наприклад, виступати в ролі цитувача ПДР? ПДР і без мене можна прочитати і процитувати. Якщо вже писати, то хоча би обговорення якоїсь більш виразної проблеми в дорожньому русі Львова. Нехай і на окремо взятому перехрестку, але дійсно "вузького місця", яке утворилось, чи то через недогляд ДАІшників, чи спровоковане змінами в інтенсивності дорожнього руху, чи непродуманістю режимів роботи світлофорів, або тимчасових об'їздів. І в цій темі, на мій погляд можна вибрати матеріал. Зокрема чого вартий перехресток Франка-Руставелі-Вітовського, чи той самий кн.Романа-Франка-Герцена. Та і в іншій темі цього ж Форуму http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=273 матеріали для більш серйозного підходу до проблем дорожнього руху у Львові знайдуться.
Шановна Нуся! Може все таки вийде про серйозне говорити більш серйозно, а?

Оля
21.12.2006, 08:58
Прочитала, про що ви тут дискутуєте і стало мені смішно. :) Я - водій з 18-річним стажем. Але те, що діється на дорогах в Україні, а особливо у Львові, то то є "шото с чємто"! :eek: Або точніше самовбивча їзда! Завжди маю нагоду їздити сама, але хочу ще живою і цілою повернутися додому....:mad:

Мих
21.12.2006, 09:03
Прочитала, про що ви тут дискутуєте і стало мені смішно. :) Я - водій з 18-річним стажем. Але те, що діється на дорогах в Україні, а особливо у Львові, то то є "шото с чємто"! :eek: Або точніше самовбивча їзда! Завжди маю нагоду їздити сама, але хочу ще живою і цілою повернутися додому....:mad:

Оля, то не так всьо страшно, як тут пишут. У нас просто свобода - їду, куди хочу і як хочу, нє?;)

Оля
21.12.2006, 09:17
Оля, то не так всьо страшно, як тут пишут. У нас просто свобода - їду, куди хочу і як хочу, нє?;)

Ага. Це я й помітила. :D Їздила хіба тільки до автовокзалу і на "Шувар". ;)

Мих
21.12.2006, 09:23
Ага. Це я й помітила. :D Їздила хіба тільки до автовокзалу і на "Шувар". ;)

Подумати тільки... шувар. Оля, Ви мусіли повз мою халупу прождети, нє?;)

MARTINI
21.12.2006, 10:46
То котра халупа? Та шо пише шиномонтаж?

Мих
21.12.2006, 10:59
З вікна мої халупи було видно, як Ви оце на Зеленій ДТП зробили, нє?

Ума
21.12.2006, 11:41
Ото почитає ту газету Умин чоловік і влаштує сцену - що це в газетах пишуть , що ти з чужими мужиками пиво п"єш !?

ключовим в тому здивуванні буде слово "ПИВО", бо тепер я його не п"ю з відомих причин :D :D :D

MARTINI
21.12.2006, 11:45
З вікна мої халупи було видно, як Ви оце на Зеленій ДТП зробили, нє?
Ого, висока халупа, якшо так далеко від шувару видно :)

Уточнення: ДТП я не зробив, а потрапив у нього, про що й була відповідна довідка ДАІ :)

Нуся
21.12.2006, 13:40
Найперше - всім дякую за відгуки. Тепер по суті. Умо, не мусите журитися помилками, у вас їх не так багато. Я "живцем" перенесла діалоги в кілька погрупованих тем, тільки підправивши орфографію. Пише аngal. що вийшло піснувато і більше подібно на теревені, ніж на серйозний розгляд проблеми. Можливо, саме цей діалог про світлофори не надто цікавий (зараз прикріплю інший. для порівняння). Зрештою, я відштовхувалася від матеріалу, який здибала на форумі тільки в рубриці "Про авто". Якби було більше часу, то пошукала би ще щось за тими посиланнями, яких на місяць наперед заготував мені angal. Форму викладу інформації завжди можна змінити, хоча, мені здається, живе спілкування між самими учасниками дорожнього руху, перенесене на папір, виглядає цікавішим за причесані статті. Взагалі, те, що я надіслала, треба розглядати як проект, я не ставила собі за мету "влізти" в тему з головою. Ану ж би вам цей експеримент з рубрикою не сподобався, тоді чого ради мені перевертати купу інформації, щоб дістати з неї раціональне зерно?
Але, я так бачу з останніх дописів, натхнення писати про наболілі автомобільні теми вичахло...

Нуся
21.12.2006, 13:44
Це наступна тема

2. Ні обійти, ні об'їхати

Ума
Зварйоване перехрестя на вул. Франка, де та вулиця завертає до Стрийського ринку (там, ще є острівок такий з зупинкою трамвайною). Так от. Під'їжджаєш до світлофора – ще коли червоне світло світить, то все ОК. Але коли світить червоне, а поряд дозволений зелений поворот наліво (!), як же то проїхати? Там завжди їдуть зустрічні авта... і абсолютно не встигаєш, та й куди там наліво їхати? Якась маячня. Я завжди проїжджаю не по світлофору, а сама по собі – є/нема машини і їду, а що робити? Я не розумію того перехрестя.

Капітан
Я через це перехрестя щодня їжджу, увечері. Колись об'їжджав “острівець” і повертав на головну дорогу за ним (з трамвайної колії, за зупинкою), таким чином справді заплутаної розв'язки. Тепер дію залежно від ситуації – оскільки мені потрібно на Новий Львів, то обганяю всі машини по лівому ряду і вискакую на перехрестя, трохи “боком”, але за умови, щоб не зашкодити руху інших машин, які їдуть по головній.

Мих
Така ж ситуація на перехресті Коперніка – Сахарова-Вітовського. Неможливо повернути з Коперніка на Вітовського (наліво), хіба після червоного – ривком.

Ума
Я бачу, кожен вдається до якихось махінацій. Але як то правильно мало би бути? Там суцільний конфлікт правил! Мені знайомий розповів, що його якось зупинили міліціонери за порушення переїзду перехрестя. А коли він поцікавився, як же треба було їхати, йому пояснили: “Правила треба вчити!” Видно, самі не знають, там така головоломка!

angal
Те, що при русі під зелену стрілку світлофора при основному червоному треба пропускати всіх, хто їде з інших напрямків, – це в Правилах дорожнього руху прописано чітко. Як і те, що, дотримуючись цього правила на перехресті Франка-Зарицьких-Шота Руставелі, можна простояти в годину пік "до другого пришестя", оскільки по напрямку, де якраз найбільший транспортний потік (з центру по Франка наліво до Стрийського ринку) основний зелений сигнал світлофора не передбачено. Так що вибирати момент і "проскакувати" – єдиний можливий вихід. Така організація режиму роботи світлофора, як на мене, просто черговий "ляп" ДАІ, який затягнувся на роки. Але на цьому перехресті є ще один дуже суттєвий момент, який постійно провокує аварійну ситуацію і пов'язаний з двозначністю самих Правил дорожнього руху. Дивіться: яке положення на проїжджій частині повинен займати водій перед поворотом наліво? Природно – крайнє ліве на своїй смузі. Що, згідно з ПДР, є межею проїжджої частини? А в т.ч. і трамвайна колія, причому жодного уточнюючого коментаря (попутна, зустрічна, зліва від водія, справа від водія) у визначенні межі нема. Отже, керуючись цим пунктом, треба очікувати на поворот, притиснувшись якомога ближче до попутної колії справа від неї. Читаємо інший пункт тих самих ПДР. Виявляється в багатьох випадках дозволений рух по трамвайній колії попутного напрямку, розташованій зліва від водія, в тому числі і для повороту наліво. Значить, цей пункт дозволяє очікувати на поворот наліво, перебуваючи НА трамвайній колії (аби не на зустрічній, а на попутній – будь ласка). В результаті з обидвох положень на проїжджій частині, виходить, водії мають право на ОДНОЧАСНЕ здійснення одного і того самого маневру. Причому вони з обидвох рядів повинні "втискатись" і "проскакувати". 100%-на аварійна ситуація. Ну а спосіб уникнути цього "вузького" місця, який багато львівських водіїв використовують, – крайнім правим рядом, “начхавши” на світлофор зі секцією, перетнути колії, що ідуть від Стрийського базару в сторону Вітовського, і вже на іншому світлофорі без секцій чекати на основний зелений, - хоч і економить купу часу, і при необхідній уважності, значно менш аварійно небезпечний, але, згідно з ПДР, є однозначно порушенням. Не можна ігнорувати світлофори. Теоретично. А практично – нехай доведуть. Тим, хто спробує таким “макаром” справлятися з ненормальним перехрестям, нагадування: не забудьте пропустити тих, що їдуть поперек. Все таки вам світиться червоне.

Мих
21.12.2006, 14:10
Ого, висока халупа, якшо так далеко від шувару видно :)

Уточнення: ДТП я не зробив, а потрапив у нього, про що й була відповідна довідка ДАІ :)

Моя халупа на Зеленій.

От недавно там, теж ДТП було. Запорожець ТАК протаранив іномарку, що та від цього удару протаранила іномарку, що їхала перед нею. Запорожець - це сила.

angal
22.12.2006, 05:56
Це наступна тема
....Ні обійти, ні об'їхати

Про перекресток на Франка писати, я вважаю, можна і треба. І вже давно було треба. Нуся - вперед.:) Якщо треба додаткову інфу про ньюансах ПДР чи по, наприклад, іншому способі організації руху на цьому перехрестку, який колись був логічнішим і менш аварійно-небезпечним - звертайтесь.

Те що зараз тематика про автомобільний рух та корки "підвисла" - не біда. Тем вже на статей 5 набереться на цій сторінці та на сторінці "І що з пробками в центрі" розділу "Влада і коммуналка", а якщо Ви почнене друкувати про це, то будьте певні, і дописувачі зацікавлені повернуться в тему, і нові прийдуть, і тем у Львові Вам на рік вистачить. В нас щодругий перехресток - тема.

Від себе коментарі обіцяю, оскільки терпіти бардак на вулицях мовчки дістало. Якщо не вдасться заставити владу дослухатись (слабка надія), то хоча би висловитись письмово вже певну розрядку мені дає. Тому і пишу.:)

Мих
22.12.2006, 09:50
Сьогодні знову повторився фокус. Звертаю з Динамівської на Стрийську направо, біля податкової, бачу стоять даїшники, різко розвернувся на 180 градусів і спокійно поїхав в сторону автобусного заводу.
Для чого заборонили поворот направо - біда його знає, глупість якась, нє?

angal
22.12.2006, 10:11
Сьогодні знову повторився фокус. Звертаю з Динамівської на Стрийську направо, біля податкової, бачу стоять даїшники, різко розвернувся на 180 градусів і спокійно поїхав в сторону автобусного заводу.
Для чого заборонили поворот направо - біда його знає, глупість якась, нє?

Глупість однозначно. Заборонили в комплексі з лівим поворотом зі Стрийської на Динамівську (тобто теперішня назва - Чмоли). Так як колись було, коли Податкової на Стрийській 35 ще не було. Тоді вищезгаданий правий поворот не так часто був потрібний, як тепер, при великій кількості бажаючих потрапити власне в Податкову з того напрямку і перевантаженості перехрестка в цілому. Цілком можна би було такий поворот дозволити, залишаючи водіям обов'язок пропускати пішоходів, як в багатьох інших випадках робиться згідно ПДР при правому повороті. Додаткових заторів це би не зробило, а перехресток частково розвантажило (не портібно було би ще раз його перетинати, об'їхавши півтора кілометра) і зекономило би купу часу, бензину і нервів. Але думали, напевно, тим самим місцем, яким завжди. Тим де в машини-запорожця розташований двигун.:)

Ума
22.12.2006, 11:20
Я рідко користуюся цим поворотом :) А тому мене страшенно дратує коли їду по Стрийській, а якийсь "порушник" хоче повернути на Чмоли, тоді створюється корок, бо на одній смузі порушник, а на іншій - тролейбуси, маршрутки і припарковані авта... зайвий світлофор доводиться стояти :( Тому (з огляду моєї практичності) потрібно розширити дорогу, щоб ті, хто повертав мав окрему смугу і не перешкоджав іншим :) Пропоную розширення за рахунок тротуарної площі від Податкової - їм і так забагато ;)

Мих
22.12.2006, 12:09
Я рідко користуюся цим поворотом :) А тому мене страшенно дратує коли їду по Стрийській, а якийсь "порушник" хоче повернути на Чмоли, тоді створюється корок, бо на одній смузі порушник, а на іншій - тролейбуси, маршрутки і припарковані авта...)

Умо, то не я!;)

Ума
22.12.2006, 12:28
Умо, то не я!;)

Але я тепер буду мати на увазі... ;) знаю вже яке у Вас авто :p

angal
22.12.2006, 13:53
Я рідко користуюся цим поворотом :) А тому мене страшенно дратує коли їду по Стрийській, а якийсь "порушник" хоче повернути на Чмоли, тоді створюється корок, бо на одній смузі порушник, а на іншій - тролейбуси, маршрутки і припарковані авта... зайвий світлофор доводиться стояти :( Тому (з огляду моєї практичності) потрібно розширити дорогу, щоб ті, хто повертав мав окрему смугу і не перешкоджав іншим :) Пропоную розширення за рахунок тротуарної площі від Податкової - їм і так забагато ;)

Умо, ви трохи не про той поворот. Не зі Стрийської наліво. Цей якраз треба, щоби лишався забороненим. Ви тут праві. Повертаючий тут наліво створює купу проблем і попутним і зустрічним. Говорилось про поворот направо з Чмоли на Стрийську. Може я недостатньо чітко описав...

Ума
22.12.2006, 15:17
Умо, ви трохи не про той поворот. Не зі Стрийської наліво. Цей якраз треба, щоби лишався забороненим. Ви тут праві. Повертаючий тут наліво створює купу проблем і попутним і зустрічним. Говорилось про поворот направо з Чмоли на Стрийську. Може я недостатньо чітко описав...

нє, все Ви добре сказали і я зрозуміла. Просто в моєму випадку (зі Стрийської на Чмоли) теж треба зайві 1,5 км об"їзджати :p Можна ж було середню полосу зробити для тих, хто їздить на ліво ;)

angal
22.12.2006, 15:23
нє, все Ви добре сказали і я зрозуміла. Просто в моєму випадку (зі Стрийської на Чмоли) теж треба зайві 1,5 км об"їзджати :p Можна ж було середню полосу зробити для тих, хто їздить на ліво ;)
Можна. Тільки на це вже гроші треба. А "зайвий" знак зняти можна дуже швидко і просто. Хоча приєднуюсь до ідеї лівої додаткової полоси. Мені тих півтора кілометра кожний раз вилазять боком, коли висадивши пасажира по дорозі "туди", приходиться накручувати 1,5 неоплачених порожніх кілометра, щоби потрапити "назад". Вся бухгалтерія оплаченого і холостого пробігу летить під три чорти!:(

Мих
23.12.2006, 00:19
Але я тепер буду мати на увазі... ;) знаю вже яке у Вас авто :p
Давайте, я вгадаю. Ваше авто синього(голубого) коліру, нє?;)

Ума
23.12.2006, 00:20
Давайте, я вгадаю. Ваше авто синього(голубого) коліру, нє?;)

нє, в мене таке саме як синє тіко червоне :D

Мих
23.12.2006, 00:35
нє, в мене таке саме як синє тіко червоне :D

А-а-а! Ясно-ясно. А то нині видів їдну похожу до Вашого аватара, виходила з синього авто і подумав: а може це Ума?:rolleyes:

Ума
25.12.2006, 13:19
Щось невдало я гілку назвала... здалось би перейменувати..

отож, ще один прикол нашего городка.

просп. Чорновола. Проїзджаю кільце у напрямку центр-арсен, мені потрібно паркуватися під офіс, що на другій стороні. Розворот найближчий через 200-300м після кільця. Але в цьому розвороті не можна розвертатися!!! Маячня повна. Стоїть знак, який вказує напрямок руху на три (!) смуги, в той час як там тільки дві! І третя смуга починається за метрів 50 від розвороту. По правилам потрібно їхати, аж до Арсену, а це ще один світлофор в ту сторону і назад два! Я звісно, то всьо мала в носі - і порушую, якщо немає ментів. Хоча одного разу, довго стояла на розвороті за той час під"їхав сержант Петренко :) Ну і звісно пиняє мене. Я не знайшла нічого кращого сказати, як заплутати його тими двома-трьома смугами! Вуйко сам не зрозумів як то так коли дві смуги вього, знак на три. Відповідно, я кажу, що нічого не порушила. Поки він думав, я поїхала.

Але як бути з тим розворотом в правовому полі?

п.с. я забула вказати, що знак на три смуги вказує напрямок руху крайньої лівої смуги прямо, тому типу не можна розвертатися.

Мих
25.12.2006, 22:14
.... Поки він думав, я поїхала.....

Свої документи не забули забрати у даїшника?:confused: ;)

Ума
25.12.2006, 22:15
Свої документи не забули забрати у даїшника?:confused: ;)
а він перш, ніж взяти мої документи сказав причину чому зупинив... ну тут і почалося :p Новенький видно :D

Мих
25.12.2006, 22:19
Ну може він був зачарований, не міг грубіянити і таке інше, нє?:p

Ума
25.12.2006, 22:27
Ну може він був зачарований, не міг грубіянити і таке інше, нє?:p

угу, точно був зачарований - смуги дві, а знак вказує напрямок трьох смуг :D

хоча я навмисне туди не їду, як бачу, що стоїть підозріла машина. Хто часто їздить там, той вже в курсі, хто є свій, а хто під свого косить, а потім зі свистом вибігає і спотикаючись перебегає смугу, щоб тебе зупинити :) Я тільки раз попалася (хоча постійно там порушую) і то через те, що поки я на розвороті пропускала потік зустрічних автомобілів він уже встиг приїхати і чекати мене там :cool:

Мих
25.12.2006, 22:32
Для експерименту, треба було ще раз проїхати довкола і знову на те місце. Просто цікаво для себе: ану чи викручуся ще раз?

Ума
25.12.2006, 22:37
Для експерименту, треба було ще раз проїхати довкола і знову на те місце. Просто цікаво для себе: ану чи викручуся ще раз?

е нє, я невпевнена, що така колізія у знаках і рядності на дорогах може дати оправдання порушнику. Бо мент завжди скаже, що немає крайньої правої смуги (типу була і зарили), а отже дві ліві вказують напрямок руху тільки прямо... я собі просто думаю, чому б там не дозволити розворот? і чому б не намалювати правильний знак?
на перевірки я не годюся, бо порушую тільки тому, що економлю свій час :) Якби в сторону арсену і назад не було зайвих світлофорів (а в якусь сторону обов"язково попадається червона хвиля), я б і не думала порушувати - подумаєш зайвих 500 метрів туди, а потім ще 700 назад :rolleyes:

Мих
25.12.2006, 22:44
Він би Вас з радістю зупинив, а Ви б з радістю сказали:
- я Вам вже все пояснила і по-моєму Ви просто до мене чіпляєтесь.
Ну міліціянт би зразу зашарівся... А Ви третій раз довкола... А він би знову не проти зупинити. До штрафу все одно б не дійшло.

Ума
25.12.2006, 22:51
і в мене і в нього голова б закрутлася :)

Мих
25.12.2006, 23:03
і в мене і в нього голова б закрутлася :)

:D :D :D

angal
26.12.2006, 04:02
...просп. Чорновола. Проїзджаю кільце у напрямку центр-арсен, мені потрібно паркуватися під офіс, що на другій стороні. Розворот найближчий через 200-300м після кільця. Але в цьому розвороті не можна розвертатися!!! Маячня повна. Стоїть знак, який вказує напрямок руху на три (!) смуги, в той час як там тільки дві! І третя смуга починається за метрів 50 від розвороту. По правилам потрібно їхати, аж до Арсену, а це ще один світлофор в ту сторону і назад два! ...
Але як бути з тим розворотом в правовому полі?
п.с. я забула вказати, що знак на три смуги вказує напрямок руху крайньої лівої смуги прямо, тому типу не можна розвертатися.

Умо, ви дійсно натрапили на черговий "ляп". Того знаку там не було до того, як збудувався Арсен. І смуг було всього дві. З лівої можна було розвертатися через розрив для розвороту, з правої - через 50 метрів повертати направо, на вул. Торф'яну. Після будівництва Арсену і заправки напроти нього добавили третю смугу справа для повороту направо на Торф'яну (на тому "дальньому" перехрестку, який від місця для розвороту за 50 метрів). І, напевно, для "особливо тупих", вирішили знаком нагадати: панове водії - направо тільки з правої смуги. На стовбі для знаку вирішили зекономити. Дали команду почепити на розтяжці, що тримає тролейбусні дроти. І, напевно зле пояснили, на якій з розтяжок. Чи то машина з люлькою не могла підїхати під потрібне місце, чи роботяги були "з бодуна", знак вчепили не на ту розтяжку. Ну переплутали хлопці на одну.:) І вийшло - там де три полоси - знаку нема. Там де дві - Є. Правда в цьому місці нема повороту направо. Зате є місце для розвороту наліво, причому часто потрібного, який виявився забороненим. Чим не ситуація з відомого анекдоту - треба ДАІшнику матеріальну допомогу - нехай бере знак і ставить де хоче. Для того, щоби з цим знаком дати раду, треба відшукати Рішення Міськради (чи, може, Виконкому), де затверджене його розташування. Без такого затвердження ні один знак не встановлюється. І спираючись на нього посилати "Петренка" туди, куди він сам іти не хоче. Мені відшукати не вдалося. По верхах в неті не видно, а копатись - ліньки і нема часу. В мене "Петренко" "ходить за власним бажанням", коли я йому повідомляю, що на місці платити не буду, а мої наступні дії після складання ним протоколу - відшукати вищезгадане рішення, і звернутись зі скаргою на неправильне його виконання посадовими особами ДАІ, разом зі спробою на цьому заробляти. "Петренкові", звісно не подобається перспектива відповідати "посадовим особам" на запитання про його роль "ініціатора" такої скарги. Двічі діяло безвідмовно.:)

Ума
26.12.2006, 11:11
Дякую, Ангале :)

От що означає профі! :)

Ума
26.12.2006, 11:14
Можливо Нуся здійснить журналістське розслідування і в черговому номері роздрукує це рішення, на поміч водіям :)

angal
26.12.2006, 19:37
Можливо Нуся здійснить журналістське розслідування....

Нуся заглядає зрідка. І поки більше обіцяє.... А може...
Нуся!!!!!!! Де ви!!!!!!!!!!

Мих
26.12.2006, 23:29
Нусі"ма, нє?

Ума
27.12.2006, 21:16
Ментам прикольну форму видали :) Таку яскраву! Вони тепер як лампочки на сірому фоні міста :)

Сьогодні пасли на Чорновола "порушників" розвороту :) Але сховалися тепер аж під офіси (може через форму). Я як завжди, порушила тама, але мене не зупинили - чи то не запам"ятали, чи знали, що я володію інформацією на цю тему ;)

angal
28.12.2006, 07:42
...Сьогодні пасли на Чорновола "порушників" розвороту...

Не дивно Новий Рік і Різдво на носі. А "більше грошей" завжди ліпше, чим "менше грошей". Особливо перед святами. Але ми їм, підпершись знаннями та Правилами, не дамося.:)

Мих
28.12.2006, 11:40
Ментам прикольну форму видали :) Таку яскраву! Вони тепер як лампочки на сірому фоні міста :)

Сьогодні пасли на Чорновола "порушників" розвороту :) Але сховалися тепер аж під офіси (може через форму). Я як завжди, порушила тама, але мене не зупинили - чи то не запам"ятали, чи знали, що я володію інформацією на цю тему ;)

Я б до цієї даїшникової форми зробив ще одну добавку: на шапці кожного дішника тре вчипити червону жарівку ват так 200, і щоб та жарівка мигала. Тоді їх би було видно навіть у кущах. :D

Ума
28.12.2006, 12:10
Я б до цієї даїшникової форми зробив ще одну добавку: на шапці кожного дішника тре вчипити червону жарівку ват так 200, і щоб та жарівка мигала. Тоді їх би було видно навіть у кущах. :D

:D :D :D :D

підтримую пропозицію!!!

Нуся
28.12.2006, 13:36
Нуся заглядає зрідка. І поки більше обіцяє.... А може...
Нуся!!!!!!! Де ви!!!!!!!!!!

Та я є! Де би я у Львові могла пропасти?! На роботі передноворічна "гарячка" і нема коли в голову пошрябатися. Але то не означає, що я занедбала форум. Я чесно все поперечитувала, зрозуміла, що матеріалу до нової рубрики є вже на кілька номерів. І хай angal не думає, що я тільки обіцяю. Просто який сенс відкривати ту рубрику вкінці року, коли народ купує ялинки, а не газети. Ми будемо мати різдвяні канікули, а після того 17 січня вийде перший номер "АвтоАфіші". З новою рубрикою. З Вашими іменами. З автографом для angal, щоб не сумнівався. Але не все і відразу! Принагідно всім бажаю щасливого Нового року і веселих свят!

Мих
28.12.2006, 14:20
Та я є! Де би я у Львові могла пропасти?! На роботі передноворічна "гарячка" і нема коли в голову пошрябатися. Але то не означає, що я занедбала форум. Я чесно все поперечитувала, зрозуміла, що матеріалу до нової рубрики є вже на кілька номерів. І хай angal не думає, що я тільки обіцяю. Просто який сенс відкривати ту рубрику вкінці року, коли народ купує ялинки, а не газети. Ми будемо мати різдвяні канікули, а після того 17 січня вийде перший номер "АвтоАфіші". З новою рубрикою. З Вашими іменами. З автографом для angal, щоб не сумнівався. Але не все і відразу! Принагідно всім бажаю щасливого Нового року і веселих свят!

О! як добре, Нуся, що Ви є!

Нуся а Миха опоблікуєте, нє?;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) :D

Капітан
28.12.2006, 14:58
Надо будет прикупить газету. Неплохой способ рекламы! Про меня раньше только две статьи в газетах печатали. Одну хорошую, одну плохую соответственно :)
Это хоть не про меня, но...

angal
29.12.2006, 06:28
О, а де подівся допис від Бориса з Києва з мапою перехрестка? Тільки зібрався відповісти, а його ма? Там було пару моментів, на які хотілося звернути увагу, які не тільки Києва стосуються, а загальних підходів до трактування окремих пунктів ПДР, які важливі для багатьох водіїв.

Умо, і Ваш коментар так само безслідно зник! А я з ним хотів посперечатися!:) Оскільки працюючі світлофори автоматично відміняють дію знаків пріорітету, якими є знак "головна" і "надати дорогу". Тому приклад цього перехрестку міг би бути корисним для розуміння правильного порядку дій при розїзді на такому, і подібних йому, не тільки києвлянам.

Борисе - схему перекрестка в студію. Повторно. :)

Boris_Kiev
29.12.2006, 11:53
Моє запитання винесли в окрему гілку. Мабуть правильно - щоб не плутати зі Львовом.
http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=20228#post20228

angal
29.12.2006, 19:37
Нова гілка про актуальні новини на львівських дорогах. Водіям на замітку. Тисніть тут http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=12392

Ума
29.12.2006, 19:42
Є ще ідея обговорити тут левандівський міст :)

де раптово тре зупинитися, бо виявляється, що дорога, якою їхали не головна, а другорядна! і ото на мості треба стояти і пропускати водіїв з Городоцької. Як на мене повний абсурд. Могли б зробити виїзд з Городоцької на міст по знаку вступити дорогу, а з моста на городоцьку - їхати донизу і там вже виїзджати на Городоцьку в правильний ряд. (я зрозуміло пояснила свою думку?) :)

angal
30.12.2006, 06:24
Умо, Ви завжди зорозумілі на 100%.:) Коли хочете.:) :) :)
Перехресток на Левандівському мості дійсно виглядає нелогічним. Там просто на кілька десятилітть "заморозили" недобудовану розв'язку. Такий, ненормальний для 4-х рядної дороги, напрямок головної в цьому місці можна пояснити хіба що бажанням уникнути зупинки на мості, над залізничними коліями, транспорту, який з Левандівки прямує до центру. Може бояться, що міст завалиться?:) :) :)

Ума
30.12.2006, 21:12
Умо, Ви завжди зорозумілі на 100%.:) Коли хочете.:) :) :)

нє, ну всьо решту зрозуміло... а ото, процитоване, як сприймати? ;)

щодо моста. Щоб ніхто на мості не зупинявся - невже не можна зробити проїзд прямо до Городоцької, де зараз поворот на ліво заборонений і дозволити цей поворот? Тим самим маршруткам було б дуже зручно! і Пасажирам теж, а то та вузенька напіводностороння вуличка, що виїзджає на міст не передбачена для висадки пасажирів.

п.с. Єдине, що там тролейбус ходить... його так, як я запропонувала не перенесеш :rolleyes:

Мих
31.12.2006, 00:02
нє, ну всьо решту зрозуміло... а ото, процитоване, як сприймати? ;)
:rolleyes:
Як дружню підказку.;)

angal
31.12.2006, 06:03
нє, ну всьо решту зрозуміло... а ото, процитоване, як сприймати? ;) ....

З притаманним Вам почуттям гумору. :) Особливо в передсвяткові дні

Може мені деколи приємно читати від Вас репліки з елементом емоційно-особистого. ;) І так само мати нагоду відповісти в такому ж стилі. :) Я ж "мухи" маю. Хоча і "в рамках". :D Але це вже офтоп. Цікаво, а чи може один модер вжухати штрафом другого за офтоп чи флуд? Ваууууу!!! А раптом може, якщо це "супер"?! :eek: Все закінчую месседж....:eek: :eek: :eek:

Мих
31.12.2006, 14:42
Ну все, angal, тримайтеся!!! Зараз з Вас піря посипеться няй лише Ума прочитає, я то вже привик.:) :) :)

Мих
04.01.2007, 10:53
Для мене саме дурне перехрестя знаходиться навпроти Шувару. До чого там додумалися Гаїшники.
Якщо їдеш по проспекту Червоної калини з Хуторівки у напрямку Сихова, то Ти не на головній, якщо їдеш по паралельній вулиці через славнозвісний міст (який Кучма зробив за 100 днів), то Ти вже на головній. Якщо Виїхати з базару по вулиці, де підірвали директора, на Проспект Червоної Калини, то частинау проспекту ми є як на головній, а частина, як на другорядній вулиці. Тобто робилося все це на пяну голову тупого даїшника. Море водіїв просто помиляються на цьому перехресті від нелогічності.

Капітан
04.01.2007, 12:52
Мих, а там в принципі нічого кращого і не придумаєш :( Складне перехрестя, тому доводиться переживати незручності при русі по ньому. Проте, я кожен день там їжджу, але пробок не помічав навіть у годину пік. Інше питання - це обладнання перехрестя підземним переходом. Це значно розгрузило би потік автотранспорту і сприяло безпеці обох сторін - пішоходів і водіїв. Колись там шось починали рити, викопали яму заставили парканом і на тому була квітка.

MARTINI
05.01.2007, 03:42
Дурнувате перехрестя Липинського-Промислова. Їдуть собі люди по Липинського спокійно у лівому ряду і раптом за перехрестям опиняються на зустрічній смузі. Хто часто їздить , то вже знає, що перед проїздом перехрестя треба зайняти правий ряд. Але нераз бачу як там народ не може розминутися.

angal
05.01.2007, 09:52
Дурнувате перехрестя Липинського-Промислова. ...

Не стільки дурнувате, як аварійно небезпечне, так само як загалом і весь відтинок вул. Липинського від вул. Замарстинівської до вул. Промислової. Подвійна суцільна смуга - не бетонний забор, і не може втримати багатьох від бажання заїздити-виїздити через неї у бокові проїзди до новостворених фірм по парній стороні вулиці. Як і не виконуються водіями знаки "зупинка заборонена" на цій ділянці. Що не тільки залишає тільки одну смугу для руху, замість двох в кожному з напрямків, але і дуже обмежує оглядовість. Аварії трапляються майже щоденно. З тяжкими наслідками - з пригнічуючою регулярністю.

А перекресток продуманий, як на мій погляд, добре. І знаки потрібні стоять. Проблема в тому, що декотрі водії з порушенням паркуються в правому ряду і заступають своїми машинами знаки напрямків руху по рядах, а інші, безшабашно спішучи проскочити на жовтий, не беруть до уваги таких самих, як вони, які вирішили не збавляти швидкість, коли їм ось-ось включиться зелений. Аварії трапляються часто. І з тяжкими наслідками. Оскільки в цьому місці дорожнє покриття в якісному стані, і швидкості великі. Минаючи цей перехресток привчив себе в любому випадку, незалежно від кольору світлофора, зважати на дії водіїв, які знаходяться на перпендикулярному напрямку. І всім раджу те саме. Згідно самого головного правила Правил дорожнього руху, яке викадають в любій порядній автошколі: це правило "Три Д" - "Дай дорогу дурню".

Мих
05.01.2007, 12:04
Мих, а там в принципі нічого кращого і не придумаєш :( Складне перехрестя, тому доводиться переживати незручності при русі по ньому. Проте, я кожен день там їжджу, але пробок не помічав навіть у годину пік. Інше питання - це обладнання перехрестя підземним переходом. Це значно розгрузило би потік автотранспорту і сприяло безпеці обох сторін - пішоходів і водіїв. Колись там шось починали рити, викопали яму заставили парканом і на тому була квітка.

Та чому нє?
Треба просто вулицю, що йде з Хуторівки на проспект Червоної Калини зробити головною у повному розумінні слова, все, а бічні - хай будуть бічними. І всі діла. Водії б не плутались, а то буває, що всі думають, що вони на головній.

Капітан
05.01.2007, 12:53
Ага, тоді наприклад дві-три машини, які їдуть з Чукаріна і хочуть повернути на міст, автоматично будуть створювати аварійну ситуацію, перетинаючи дві головні дороги одна за другою.

angal
05.01.2007, 17:25
Для мене саме дурне перехрестя знаходиться навпроти Шувару. До чого там додумалися Гаїшники.
Якщо їдеш по проспекту Червоної калини з Хуторівки у напрямку Сихова, то Ти не на головній, якщо їдеш по паралельній вулиці через славнозвісний міст (який Кучма зробив за 100 днів), то Ти вже на головній. Якщо Виїхати з базару по вулиці, де підірвали директора, на Проспект Червоної Калини, то частинау проспекту ми є як на головній, а частина, як на другорядній вулиці. Тобто робилося все це на пяну голову тупого даїшника. Море водіїв просто помиляються на цьому перехресті від нелогічності.

Миху, щось я Вас не можу зрозуміти. Там виглядає складне, але логічне перехрестя. Просп. Ч.Калини - головна. Виїзд з вул. Хуторівки - другорядна. Виїзд ві Шувару - також другорядна. Всі знаки на своїх місцях. Якщо хотіти від Шувару повернути на пр. Ч. Калини в сторону центра - звичайно треба уступати дорогу тим, що по ньому рухаються. Так само повинні уступати дорогу їдучим по пр.Ч. Калини ті, що виїзжають на перехресток з Хуторівки. Вони такох на другорядній. І оскільки виїзжаючі від Шувару - перешкода справа для машин з Хуторівки, то останні і їм повинні уступати. Тому при виїзді з Шувару водій знаходиться на другорядній (ні капельки і ні секунди на головній), але має перевагу перед машинами з такої самої другорядної - Хуторівки. А щоби не приходилось виїхавши прямо, зупинятись на перехрестку, пропускаючи транспорт по пр. Ч.Калини, і тим самим створювати затор на виїзді з Хуторівки, такий маневр на цьому перехрестку просто заборонили. Якщо ви придивитесь, то при виїзді з Шувару побачите наказовий знак "Тільки направо". Звичайно, якщо ним нехтувати, то проїхати перекресток складно. І аварійно небезпечно. Напевно ліпше не нехтувати. Об'їхати лишніх 200 метрів до місця для розвороту буде швидше, і для нервів спокійніше...

Ага, тоді наприклад дві-три машини, які їдуть з Чукаріна і хочуть повернути на міст, автоматично будуть створювати аварійну ситуацію, перетинаючи дві головні дороги одна за другою.

Капітане. Не можу з Вами погодитись. Не можуть на одному перехрестку бути дві головні дороги. Тільки одна. Може бути зі зміною напрямку, але все таки одна.

Капітан
09.01.2007, 09:51
Це не зі мною треба не погоджуватись :) Мене цілком влаштовує таке розташування дорожніх знаків на цьому перехресті, яке зараз є.

Мих
11.01.2007, 13:52
Це не зі мною треба не погоджуватись :) Мене цілком влаштовує таке розташування дорожніх знаків на цьому перехресті, яке зараз є.

Я б зробив виїзд з Хуторівки головною. Ті, що їдуть з моста - мають ліву полосу на проспекті ЧК, а ті, що з Хуторівки - праву., ну а ті, що з Шувару - чекають, а не вискакують на переріз тим, що їдуть з Хуторівки. (бо З Хуторівки я їду:D ).
Нелогічність у даному випадку полягає в тому, що з Хуторівки в разів 10 більше авто їдуть, ніж з Шувару і от та вся черга, а там багато рейсових маршрутів, мусить чекати, поки з Шувару повиїжджають. От в чому "не логіка". А знаки висять як висять - правильно, але не логічно.

angal
11.01.2007, 14:20
Просто якби виїзджаючі з Шувару виконували знак "тільки направо", то транспорту з напрямку Хуторівки не прийшлося би чекати. Проблема, на мій погляд, в елементарному невиконанні вимог дорожнього знаку. А напрямок "головної" з Хуторівки виглядав би не логічним. Це явно виїзд з розв"язки від примикаючої дороги на багаторядну головну. Подібна нелогічність у Львові вже є - на Левандівсько-городоцькому мості. І одної вистачає. Приїзжих збиває з пантелику, однозначно створюючи аварійну ситуацію.

Капітан
11.01.2007, 14:38
Ангале, а я би запропонував наступне. Перехрестя Ч.Калини - Сихівська (навпроти церкви). Ті, що їдуть від С.Барбари по ч. Калини, доїжджаючи до даного перехрестя, змушені уступати дорогу транспорту, який повертає з Ч.Калини на Сихівську. Де логіка? Є ж нормальний лівий ряд, де можно не створюючи пробок пропускати транспорт що їде по Ч.Калини. Нікому не перешкоджаючи.

angal
11.01.2007, 14:47
Ну а правим рядом, здійснюючи правий поворот, там практично нема потреби уступати, оскільки від Церкви на Сихівську більшість, не порушуючи правил, повертає лівим рядом. Правий залишається вільним для бажаючих від Барбари їхати направо.

Лівим рядом від Барбари для руху прямо приходиться уступати. Як там інакше зробиш? Та ніби і не треба. Там не приходиться довго стояти.

Капітан
11.01.2007, 14:53
Зранку інколи доводиться. Тим більше транспорт у цьому напрямку переважно "спішить" на роботу. На відміну від іншонапрямкових.

angal
11.01.2007, 15:00
Що поробиш. Транспорту більшає. Той перехресток, в усякому разі кращий від, наприклад, Стрийської-Наукової, де спішиш-не спішиш, а приходиться значно довше вистояти.

Ума
25.01.2007, 23:49
Вчора бачила новий знак у Львові. Або я відстала від ПДР, або то новинка львівських ментів (чи хто там знаки ставить?)

то на вулиці, яку нещоданво поремонтували (трамвайні колії замінили) біля Ляльковго театру.

Знак такий як "рух заборонено". Білий круг з червоною смужкою по колу. А в середині один дяпчик намальований. І що би то мало означати? Я так зрозуміла, що то стосується пішоходів.. але як саме? Одна з таких ідей - з правої сторони цієї вулиці дуже маленький тротуар і фактично закінчується просто так - тож половину вулиці не має тротуару з цієї сторони взагалі. Мо" це щоб пішоходи там не ходили? типу рух їм заборонений? Але тоді це можна застосувати взагалі-то і до лівого тротуару, а там магазини і зупинка трамвайова... Чи то водіям попередження, що люди ходять? Але ж є інший знак для цього...

angal
26.01.2007, 17:31
А що, нормальний знак. Називається "Рух пішоходам заборонено". Правда знак нашим пішоходам - не указ. Тому і парапет добавили. Але і він - не указ, як видно з фото...

Ума
26.01.2007, 22:43
Просто я такий знак на практиці зустрічаю вперше... Сьогодні він мені вже таким дивним не здавався :) Все стало зрозуміло, як я собі пригадала що є знаки, які можуть діяти лише по тій стороні, де стоять.

Хоча дивно, як там люди можуть не ходити, якщо там є під"їзди від будинків :)

А ремонт тієї вулиці зробили щоб подражнити водіїв? їдеш так файно і думаєш, що така дорога буде до перехрестя із вул. Замарстинівською. А нє... раз і знову стара трамвайна колія, горби і тп. Я не розумію, чому б одразу не зробити ще тих 20 метрів дороги? Це ж якщо колись захочуть доробити, то знов на тривалий час перекриють рух трамвайний!! Якось не раціонально то все в нас!

Zoryanazirka
20.02.2007, 21:53
А що, нормальний знак. Називається "Рух пішоходам заборонено". Правда знак нашим пішоходам - не указ. Тому і парапет добавили. Але і він - не указ, як видно з фото...

В районі привокзальної (бічна городоцької) стоїть знак проїзд заборонено, тільки всередині хтось гарно написав SEX :)

Мих
20.02.2007, 22:26
В районі привокзальної (бічна городоцької) стоїть знак проїзд заборонено, тільки всередині хтось гарно написав SEX :)

Є-є-є таке, то ззаді синагоги, нє?:)

Zoryanazirka
20.02.2007, 22:43
Є-є-є таке, то ззаді синагоги, нє?:)

Точно :)

Мих
09.05.2008, 21:29
Миху, щось я Вас не можу зрозуміти. Там виглядає складне, але логічне перехрестя. Просп. Ч.Калини - головна. Виїзд з вул. Хуторівки - другорядна. Виїзд ві Шувару - також другорядна. Всі знаки на своїх місцях. Якщо хотіти від Шувару повернути на пр. Ч. Калини в сторону центра - звичайно треба уступати дорогу тим, що по ньому рухаються. Так само повинні уступати дорогу їдучим по пр.Ч. Калини ті, що виїзжають на перехресток з Хуторівки. Вони такох на другорядній. І оскільки виїзжаючі від Шувару - перешкода справа для машин з Хуторівки, то останні і їм повинні уступати.
ну і зле... з Хуторівки тре було зробити головною на своїй полосі і крапка.

Капітан
25.05.2008, 20:50
Лівим рядом від Барбари для руху прямо приходиться уступати. Як там інакше зробиш? Та ніби і не треба. Там не приходиться довго стояти.
В который раз убеждаюсь в правильности своих доводов. Аварий куча. Пробки по утрам иногда аж до поликлиники. Те кто поворачивают на Сыховскую улицу с пр.Ч.Калини в первых пребывают в меньшинстве, во вторых умудряются ехать не один за другим а с интервалом в 50 м, так что между ними опасно "проскакивать". Хотя бы светофор поставили...

Michel
06.06.2008, 11:06
Мифы об оказании скорой помощи. Познавательно.

1. Сам погибай, а товарища выручай

Этот стереотип крепко-накрепко вбит в головы представителей старшего поколения фильмами, книжками и просто идеологиейсоветского времени, отчаянно воспевавшей героизм и самопожертвование. Спору нет - качества эти важны, ценны и иногда даже необходимы. Но в реальной жизни, на улице, в городе или на природе следование заученным правилам может стоить жизни как герою, так и спасаемому. Простой пример - машина врезалась в столб линии электропередачи. Водитель сидит внутри без сознания, ток ему не страшен. И вдруг на выручку ему бросается герой. Добегает до машины, не видя провода, и раз - одним пострадавшим больше. Следом -еще герой, потом - еще пара... и вот перед нами машина с живым водителем, окруженная кучей героических тел, так и не успевших вызвать спасателей и "скорую". Ясное дело, шумиха в прессе, митинг с плакатами "Доколе?!", кого--то засудили, а в целом по стране ввели чрезвычайное положение. Короче - бардак, а все почему? Потому что наши герои не знали одного простого правила - сначала определите, что угрожает вам, а уже потом - что угрожает пострадавшему, ведь если с вами что-то случится, помочь вы уже не сможете. Оцените обстановку, позвоните 01 и по возможности воздержитесь от экстремального героизма. Как бы это цинично ни звучало, один труп всегда лучше, чем два.

2. Достать любыми средствами

Продолжим тему дорог и ДТП. Вы не поверите, сколь распространен у нас в стране следующий сценарий: скорая и спасатели приезжают к месту аварии, а пострадавшие уже извлечены из покореженных машин, уложены в тенечке и напоены водичкой. При этом добровольные спасатели тянули людей из машин за руки-ноги и вдобавок к уже полученным травмам нагнали еще парочку совсем небезобидных, вроде деформации поломанного позвоночника. Так бы человек посидел в машине, дождался помощи, спецы аккуратно эту машину разобрали бы, положили его на носилки и передали врачам. Полгода в больничке -и снова на ноги. А теперь нет. Теперь - пожизненная

инвалидность. И все ведь не специально. Все из желания помочь. Так вот - не надо. Не надо изображать спасателей. Действия свидетелей ДТП сводятся к следующему: вызвать помощь, отключить аккумулятор аварийной машины, чтобы от случайной искры не вспыхнул разлитый бензин, огородить место ДТП, остановить у пострадавшего кровотечение (если есть) и до прибытия врачей просто с человеком... разговаривать. Да-да, психологически поддерживать, отвлекать, ободрять, шутить в конце концов. Раненый должен почувствовать, что о нем заботятся. А вот тащить человека за руки-ноги из авто можно лишь в одном случае - когда возможные последствия транспортировки будут меньше, чем ее отсутствия. Например - когда машина загорелась. ...

3. ... --> http://se7en.ru/post/14990.html

Koza-Dereza
12.06.2008, 22:57
У Львовi на свiтлофорi переходити дорогу безпечно?

afterstep
12.06.2008, 23:33
У Львовi на свiтлофорi переходити дорогу безпечно?
Однозначно - ні.
Найбезпечніше - стрибати через огорожу і навпростець - облають, зате гарантовано не травмують. А от на світлофорі - там по асфальту можуть розмазати :)
Типовий варіант - жовтий то майже те саме що зелений, але якщо жовтий після зеленого - то тра' тиснути на газ як в літаку при злеті.

bora
13.06.2008, 09:07
Але я Вам скажу і їздити небезпечно. Приміром кожні 20 метрів по Зеленій шастають люди, нерідко за кілька метрів від пішоходних. Ну що ж це таке?? А уявіть коли машина йде по вулиці на обгін тролейбуса чи маршрутки..а тут здрасті - дівчонка в короткій спідниці думає, що всі мают перед нею ниц впасти на дорозі. Ну доки львів"яни вирітимуть шо то село. Коли вже й для цих учасників д.р. введуть анонсовані штрафи - адже пішоходи ще менше дотримуються правил дорожнього руху, і байдуже що самі можуть постраждати:(
Ну от за кордоном скажіть хтось - бігають люди як ненормальні перелазячи через парапети напереріз дороги за маршрутками?? Ходять поза пішоходними переходами?

afterstep
13.06.2008, 09:22
от-от... і доки то львів'яни поводитимуться гірше, ніж в селі?
до речі - Львівська газета так і не написала - що там чувати про знесену автолюбителем чавунну решітку (чи огорожу?) навколо Божої матері (в центрі, коло пам'ятника Міцкевичу)?

Капітан
20.06.2008, 10:14
В последние дни пришлось много поездить, проезжал через Тернополь, Хмельницкий, Винницу, Николаев, Херсон. Если честно, был удивлён. Тамошние водители намного культурнее и аккуратнее ездят, чем львовские. Я поначалу немного смущенно обганял бумеры, лексусы и крузеры, привыкнув что именно они во Львове "вставляют" всех по встречке и тротуару. Потом немного пообтесался и смирился с мыслью, что в городе можно ехать 50-60 км/ч, даже если впереди пусто и нет гайцев.
Вчера заехал во Львов, проехался пару километров, попустило :)

Deus igrok
20.06.2008, 10:22
))) Доречі, на Вінницю є дві дороги ... одна бокова, воєння, ща сталінська ... то майже автобан ))) Перешкод немає )

Капітан
20.06.2008, 10:33
))) Доречі, на Вінницю є дві дороги ... одна бокова, воєння, ща сталінська ... то майже автобан ))) Перешкод немає )
На самом деле вариантов дорог куча, и не только в Винницу. Как вспомню езду по Первомайску... Если ехать по городу на Красноперекопск - указатели есть. В обратную сторону - нет. Представьте себе ситуацию, когда едешь по городу, куча перекрестков и ни одного указателя куда ведут эти дороги. Это Первомайск. На трассу в результате я выбирался через глухие деревушки, по таких дорогах что лучше не вспоминать.

Deus igrok
20.06.2008, 10:46
Такі ситуації у нас виникали в Вінниці - центр перекрили на ремонт. І в Херсоні, ми там залишалися ночувати.

Toha
20.06.2008, 13:14
Але я Вам скажу і їздити небезпечно. Приміром кожні 20 метрів по Зеленій шастають люди, нерідко за кілька метрів від пішоходних. Ну що ж це таке?? А уявіть коли машина йде по вулиці на обгін тролейбуса чи маршрутки..а тут здрасті - дівчонка в короткій спідниці думає, що всі мают перед нею ниц впасти на дорозі. Ну доки львів"яни вирітимуть шо то село. Коли вже й для цих учасників д.р. введуть анонсовані штрафи - адже пішоходи ще менше дотримуються правил дорожнього руху, і байдуже що самі можуть постраждати:(
Ну от за кордоном скажіть хтось - бігають люди як ненормальні перелазячи через парапети напереріз дороги за маршрутками?? Ходять поза пішоходними переходами?

Така ситуація не тільки на Зеленій. Біля Південного, на Пасічній біля церкви і на багатьох інших вулицях. Коли їду біля маршрутки чи тролейбуса, що спинився, стараюся зменшувати швидкість.

Стосовно дівчат :-) Коли вони пішоходи - то дорогу їм уступай. А от коли за кермом... Недавно - я вже був на третині переходу. Дівчина за рулем і не подумала зупинитися - обїхала переді мною.

bora
20.06.2008, 13:55
Дівчина за рулем і не подумала зупинитися - обїхала переді мною.
:bazar:Знаєте як то складно потім з місця рушати:) Певно з тих міркувань))

volk
20.06.2008, 15:45
До речі, питання з точки зору пішоходу :)
Ось всі, мабуть, знають перехрестя біля бувшої школи міліції на Городоцькій. Раніше рух по вул Лепкого був в іншу сторону, тобто від парку на вул Городоцьку. Відповідно були встановлені світлофори, і перехід Городоцької здійснювавася справа від від вул Лепкого, якщо стояти до неї спиною. Потім десь в кінці 90х рух по вул Лепкого змінили навпаки - з Городоцької до університету. Але ніяких змін в обладнанні переходу Городоцької не зробили, хоча перехід мав би здійснюватися зліва, якщо стояти спиною до вул Лепкого. Дуже часто спостерігаю цей очевидний приклад львівської тупості і рагулізму ДАЇ, коли люди, переходячи на зелений, змушені витанцьовувати між водіями, які теж рухаються на зелений (як в прямому напрямі руху, так і на поворот наліво). Ось вже маємо "справжніх" ДАЇ-шників.:)

Додано через 2 хвилини
от-от... і доки то львів'яни поводитимуться гірше, ніж в селі?
до речі - Львівська газета так і не написала - що там чувати про знесену автолюбителем чавунну решітку (чи огорожу?) навколо Божої матері (в центрі, коло пам'ятника Міцкевичу)?
А кому то цікаво? От якби це був москаль...

afterstep
20.06.2008, 15:51
пішоходи мають перевагу перед транспортними засобами, що повертають на зелене :)
правда, водії транспортних засобів не завше те знають :)

Leopolis
20.06.2008, 16:15
З кожним днем збільшується потік автотранспортних засобів вулицями та проспектами нашого міста, а також і довжина корків перед перехрестями (( Дорожні служби і у вус не дмухнуть, аби впровадити у життя праві "кишені" перед перехрестям, які допоможуть розвантажити хоча б одну з полос руху, для тих, кому їхати прямо непотрібно, а повернути праворуч. При цьому, попередньо пропустивши тих, хто рухається з прилеглої ділянки перехрестя. Приклад: Стрийська - Наукова.

Koza-Dereza
20.06.2008, 17:16
пішоходи мають перевагу перед транспортними засобами, що повертають на зелене
правда, водії транспортних засобів не завше те знають
От тому я i питаюсь. Божарти жартами, а i на свiтлофорi задавлять i нiхто не зверне уваги.
Тут тоже бардак є. Була раз в Маямi то один мiнiвен повертав на своє лiво, коли ми переходили то перехрестя i просто пер на нас, i це одразу пiсля того як таксист мало не переїхав мого чоловiка, то я вже просто вкурвилась (перепрошую на словi) i просто витягнула руку вперед типу "СТОП" i тупо йшла на СВОЄ ЗЕЛЕНЕ СВIТЛО. Бидло неотесане ще щось вiдгаркувалось, то я йому ще раз сказала "СТОП!!!!" :aggressive:В рiдному Чiкаго мене одна с...ка на мерсi мало не переїхала ВАГIТНУ! Вже на 8му мiсяцi, iду на своє зелене а вона повертає, i ще так дивиться нiби то Я її мало не переїхала. Я їй пальця в догонку показала.:bazar:
Я можу сказати що я водiй толерантний, завжди стою чекаю на стопi поки всi пiшоходи перейдуть. Єдиний контингент з ким я не цяцькаюсь i не пропускаю нiкуди i майже нiколи то це таксисти. :mad:Бо вони за свої $3 зпихнуть з дороги, наглоти! У них напевно є спецiальна школа наглостi для таксистiв, бо хто б вiн не був, якого вiку чи нацiональностi то однаковi наглєци! I ще менi здалось що чим старшi тим наглiшi. Треба Хамера собi купити "Щоб усi боялись, щоб не насмiхались" :bazar: :D

afterstep
20.06.2008, 17:48
гм... у сучасному львівському дорожному русі таксисти "старої школи" (яких тоді лаяли - сміття на дорозі! наглота!) - є справжніми інтелігентами в порівнянні з "загалом"....

Капітан
20.06.2008, 18:35
у сучасному львівському дорожному русі таксисти "старої школи" (яких тоді лаяли - сміття на дорозі! наглота!) - є справжніми інтелігентами в порівнянні з "загалом"....
"Старой школы" - это те что на Волгах? :) А то остальные всесезонной Росавой брусчатку до крови обдирают, маневрируя в потоке.

Zoryanazirka
26.06.2008, 16:33
А що то в нас за стажери-регулювальники з"явилися на Привокзальній, і то при працюючих світлофорах? Це створює страшні корки...!!! А там де світлофор переведений на жовте блимання, на диво всі роз"їжджаються без проблем. Таке от диво.

Princess
26.06.2008, 16:38
А що то в нас за стажери-регулювальники з"явилися на Привокзальній, і то при працюючих світлофорах? Це створює страшні корки...!!! А там де світлофор переведений на жовте блимання, на диво всі роз"їжджаються без проблем. Таке от диво.
вони і на пр.Чорновола сьогодні "відривались". причому водіїї ззаду не бачать в чому проблема - зелений, а ніхто не їде. а регулювальника здалеку ж не видно, його бачать лише передні кілька машин. шуму створюють :(

Zoryanazirka
26.06.2008, 16:47
Це в них стажування таке, чи що.. Найсмішніше те що 80% водіїв не знають і не знали що він там показує :)

Adriana
26.06.2008, 17:29
Правила дорожнього руху у Львові а хіба вони у Львові є????

Капітан
26.06.2008, 23:09
Во Львове беспредел, причём не только со стороны водителей. Часто наблюдаю ситуацию, когда автомобиль (о чудо!!!) пропускает пешехода на "зебре", и начинает движение сразу после того как пешеход освободил проезд, но ещё не вышел на тротуар. Всё бы ничего, но некоторых пешеходов такое поведение водителей возмущает до всей глубины их правдолюбивой души, и они вместо того чтоб преспокойно идти по тротуару, аж бегом возвращаются по своему фарватеру и с матами выпрыгивают на капот пропустившей их машины... Если ещё кто нибудь хоть раз выпрыгнет - бошку оторву :)

Princess
27.06.2008, 09:52
хм, а мені розшаркуються після того, як я пропускаю :)

Капітан
27.06.2008, 20:35
Ага, я сегодня уже пропустил. Отсановился, пешеход пошел через дорогу но вдруг едущий сзади водитель Вольво С80 решил проверить крепость металла моего кузова и багажника. Тест ему стоил 7500 грн. :) И я теперь неделю без машины. Пешеходы, примете Капитана в свои стройные ряды? :D

afterstep
27.06.2008, 21:03
німабазару...
де п'єм пиво, кептейн?

Капітан
27.06.2008, 21:23
де п'єм пиво, кептейн?
Возле какого-нибудь большого перекрёстка. Будем сидеть за летними столиками, пить прохладное пиво и всеми фибрами души ощущать пьянящую вседозволенность, наблюдая за броуновским движением вонючих металлических банок на искорёженном ямами и распаленным летним солнцем асфальте...

Liliyah Romanova
27.06.2008, 21:29
и всеми фибрами души ощущать пьянящую вседозволенность, наблюдая за броуновским движением вонючих металлических банок на искорёженном ямами и распаленным летним солнцем асфальте...
О, правдива львівська натура проявилася... http://s8.rimg.info/f83566858dee5b317376ee8f6778ee64.gif

Капітан
27.06.2008, 21:30
О, правдива львівська натура проявилася...
Я и не скрывал :)

Мих
27.06.2008, 21:34
О, правдива львівська натура проявилася...
Я б сказав Сихівська, нє?

Капітан
27.06.2008, 21:37
Я б сказав Сихівська, нє?
Хто би спорив, я не буду :)
Правда в даній ситуації є певний мінус. Машина то є мій засіб до існування, хоч я і не таксую. Тиждень без неї... Прорвемся, нє? :)

Liliyah Romanova
27.06.2008, 21:42
Я и не скрывал
Хто каже, що приховував? Просто сподобалося оте формулювання. Його би ще львівською написати... Смакота би була та-а-ака-а-а...!!!

Додано через 1 хвилину
Машина то є мій засіб до існування, хоч я і не таксую. Тиждень без неї... Прорвемся, нє?
На чім прориватися будете?
Пригадалося бабцине село, віз повний сіна... Не люкс, але романтика 100%. http://s8.rimg.info/2e055bf095ebddd0940558ae3914a0e2.gif

Ой, тільки без сороміцьких асоціяцій будь ласка! :ninja:

Капітан
27.06.2008, 21:53
Просто сподобалося оте формулювання. Його би ще львівською написати... Смакота би була та-а-ака-а-а...!!!
я львівською так не втрафлю, соррі. Пишу як думаю, а думаю на російській. Зате по львівськи їжджу :D

Liliyah Romanova
27.06.2008, 22:00
Зате по львівськи їжджу
А я думала, то була вина того Вольво С80. :ninja:

Капітан
27.06.2008, 22:01
А я думала, то була вина того Вольво С80.
Так і є, його вина. Я був винен тільки у тому що згідно ПДР пропускав пішохода на переході :) Розслабився, не по львівськи поступив.

Liliyah Romanova
27.06.2008, 22:05
Розслабився, не по львівськи поступив.
http://s8.rimg.info/f83566858dee5b317376ee8f6778ee64.gif О, а мій чоловік уже вкотре на повні права не можу здати, бо все від львівських звичок відійти не може: забуває пропускати пішоходів... http://s8.rimg.info/f83566858dee5b317376ee8f6778ee64.gif Отако наші львівські хлопці по заграманицях мордуються...

Капітан
27.06.2008, 22:06
До речі, Вольво С80 був з київськими номерами ;)

Liliyah Romanova
27.06.2008, 22:13
До речі, Вольво С80 був з київськими номерами
Це типу, як тут номери з Квебеку.
Від таких дарма чекати, що покажуть поворот. Взагалі важко чекати, що будуть за правилами їхати...

afterstep
27.06.2008, 22:27
Возле какого-нибудь большого перекрёстка. Будем сидеть за летними столиками, пить прохладное пиво и всеми фибрами души ощущать пьянящую вседозволенность, наблюдая за броуновским движением вонючих металлических банок на искорёженном ямами и распаленным летним солнцем асфальте...
будемо сиділи десь "під парасольками" та пили прохолодне пиво, незважаючи на косі (заздрісні) погляди перехожих, всіма фібрами душі вічуваючи хмільну вседозвозволеність та батярську розпусність, спостерігаючиза броунівським рухом смердючих метальових (не плутати з консервними та "спамом") банок (чи баняків?) на покрученому (подірявленому, спаплюженому, спотвореному та зрихленому) ямами та розігрітому до розпареності: млості та стану золотої рибки - "роби що хочеш: тільки облиш мене в спокої" асфальті ....
==
прошу мій допис не супроводжувати додаванням карми :) оскільки цей допис було створено виключно з метою "назбирати" карми :)
==
кеп, в вівтірник десь на привокзалці чи коло готелю Львів?

syavych
27.06.2008, 22:37
кеп, в вівтірник десь на привокзалці чи коло готелю Львів?
на пл.Ринок, десь в районі 19.00-20.00 http://kolobok.us/smiles/standart/whistle3.gif

afterstep
27.06.2008, 22:59
кеп - може дійсно в центрі?

Liliyah Romanova
27.06.2008, 23:19
кеп - може дійсно в центрі?
Кеп, не раджу! Я тих папараці знаю: ковтка пива не дадуть зробити, тільки заглядатимуть своїми люфами до писка... :ninja:

syavych
28.06.2008, 00:12
ковтка пива не дадуть зробити, тільки заглядатимуть своїми люфами до писка...
Йой, та хто ж не давав ковтати? І взагалі люфи були не на писок націлені (на бокал з пивом, не подумайте... :ninja: )

afterstep
28.06.2008, 00:28
заглядатимуть своїми люфами
певно малося на увазі - ліфами? коли доки в кепа косоокість - пиво й випарується?
кеп, в мене з С++ не склалося - при бажанні можу лише по писку дати або в кістку копнути :)

levandivka
28.06.2008, 00:33
И я теперь неделю без машины. Пешеходы, примете Капитана в свои стройные ряды?
Капітане!
Тут гілка є "прокат велосипедів". бачили? :)

Додано через 1 хвилину
Возле какого-нибудь большого перекрёстка. Будем сидеть за летними столиками, пить прохладное пиво и всеми фибрами души ощущать пьянящую вседозволенность, наблюдая за броуновским движением вонючих металлических банок
ггг...
То, може, на Городоцькій, біля відділення? там ще й на людей у формі можна поґапитися...

Мих
28.06.2008, 00:35
Хто би спорив, я не буду
Правда в даній ситуації є певний мінус. Машина то є мій засіб до існування, хоч я і не таксую. Тиждень без неї... Прорвемся, нє?
Сказалисьби - я б вас підкинув до Привокзальної, нє?

Капітан
28.06.2008, 19:27
Во вторник смогу около 20.00, пожалуй на пл.Рынок :) Только на люфы не подписываюсь - насмотрелся. Лучше на лифы :D

afterstep
28.06.2008, 23:11
не певен, що зможу... постараюся... рівняння на левандівку - чи як пізнаватимемося?

levandivka
29.06.2008, 02:03
рівняння на левандівку - чи як пізнаватимемося?
(в стилі "17 мгновєній"): в 20-00 Levandivka выйдет из дверей Foto-Nova, и направится на явку.

ЗІ: я там з 19-ї буду вільний. ;)

afterstep
29.06.2008, 12:41
ясно - якщо в фотановій на вітрині буде 61 праска - знаця, явка провалена....

Chortenia
09.07.2008, 16:37
Думаю, цікаво буде подивитися.
Не зовсім стосується Львова, але, думаю, у нас те саме
http://rutube.ru/tracks/657018.html?v=24cf2741fce63550955039de1cef198b

Princess
14.09.2008, 19:03
вже обговорювали це перехрестя, але прошу ще раз... для блондинистих принцес :)

перехрестя на Сихові, коло Шувару. коли їду з мосту по Ч.Калини, маю 3 смуги: направо, прямо, прямо і наліво. коли вже в*їхала на Ч.Калини поза мостом, ота третя смуга - де вона закінчується? і хто кого має пропустити? там ще й пішохідний перехід є, і суцільна між смугами (правда недовго). перестроїтись на перехресті не можна (якщо ще й врахувати, що там можуть і наліво повертати з Хуторівки - вони стоять, загороджуючи частину дороги).
увага, питання: їде дві машини з мосту, в середній і лівій смузі, їдуть прямо. як їм роз*їхатись далі, за умови, що з середнього ряду перестроїтись у геть правий можна тільки перетину перехрестя і переходу, і враховуючи, що там вже можуть знаходитись інші машини і автобуси (на зупинці)?
(добре, що мені зазвичай там направо повертати треба :))

Капітан
14.09.2008, 19:09
Машины едущие с моста - на главной дороге, их пропускают все. Если Вы едете в средней полосе и перестраиваетесь налево - пропускаете тех кто слева. Перестроится направо можна до начала сплошной, Вас должны пропустить те кто едет справа. Если неуспели или были помехи - придется пропускать левый ряд или нарушать через сплошную направо. Перекресток крайне неудобный, в связи с отсутствием подземного перехода и дурацкой полустёртой разметкой.

Princess
14.09.2008, 19:13
Перестроится направо можна до начала сплошной, Вас должны пропустить те кто едет справа
так в тому і річ, що там я не знаю як можна перестроїтись правіше, права смуга після мосту значно зміщена порівняно з середньою смугою мосту, і ще й на поворот купа машин зазвичай чекає... але тішить, що не я одна думаю, що там незручно їхати! :)

Princess
14.09.2008, 19:16
а взагалі, може я в неправильний час їзжу, але не бачу в тому напрямку з мосту аж такого сильного трафіку - зробити 2 смуги по окремих напрямках, середня переходить в ліву, а ті, хто з Хуторівки - їдуть по правій, (пропускаючи з мосту на поворот) може би швидше то все проїзжалось...

Капітан
14.09.2008, 19:18
що там я не знаю як можна перестроїтись правіше
если хотите ехать дальше прямо, то лучше предусмотрительно занимать крайний левый ряд. Средний на мосте - самый непродуманно-неудобный, с него и прямо сложно ехать, и направо не повернешь.

Princess
14.09.2008, 19:23
если хотите ехать дальше прямо, то лучше предусмотрительно занимать крайний левый ряд. Средний на мосте - самый непродуманно-неудобный, с него и прямо сложно ехать, и направо не повернешь.
дякую, так і робитиму. просто такі от нюанси виявляються тільки з досвідом - якщо початківець їде, орієнтуючись на знаки і розмітку - заїзжає в тупикові ситуації :(

а ще, коло мосту "бавиться" якийсь жартівник - періодично знаки перекручені на 180 градусів, це якщо з Луганської на міст заїзжати зі сторони Стрийської, десь раз на тиждень точно перекручені знаки бачу.

Капітан
14.09.2008, 19:35
а взагалі, може я в неправильний час їзжу, але не бачу в тому напрямку з мосту аж такого сильного трафіку - зробити 2 смуги по окремих напрямках, середня переходить в ліву, а ті, хто з Хуторівки - їдуть по правій, (пропускаючи з мосту на поворот) може би швидше то все проїзжалось...
Делать разметку нужно учитывая ментальность наших водителей. Едущие с моста обычно выскакивают на перекресток со скоростью, превыщающей не только дозволенную ПДР, но и скорость водителей, выехавших на перекресток с других направлений.
Если выезжать на перекресток по дороге, направляясь от нижнего Шувара - там вообще может непонятка возникнуть. Два ряда если поедут прямо, пресекутся с водителями едущими с моста. Левый ряд окажется зажатым на самом перекрестке, перекрывая кислород едущим перпендикулярно, по главной относительно них. Здесь уже наоборот лучше держаться правее.