КПК

Показати повну версію : Чому мовне питання стоїть так гостро?

Сторінки : 1 [2] 3

Полковник
16.06.2007, 18:45
Ответ понял.
Я тоже так считаю.
Русских Вы уважаете и ничего против них не имеете.
Это хорошо и очень редко на форуме.
Хорошего общения!

Drug
16.06.2007, 18:57
Проти росіян я нічого не маю!!!!!!!!

Я хочу, щоб Україна і Росія були "друзями", але ніколи не заважали один одному культурно розвиватись!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

paschenkomax
16.06.2007, 19:00
Я нейтрально ставлюся до росіян, які розмовляють російською мовою, але я не поважаю українців які живуть в Україні і посміли розмовляти чужою, іноземною, російською мовою!!!!!!!!!!!
Спробуйте їм пояснити.Розвиток української, вони сприймуть як придушення"общєпанятнава".
http://www.donetskforum.net/viewtopic.php?t=168

Полковник
16.06.2007, 19:02
Спробуйте їм пояснити.Розвиток української, вони сприймуть як придушення"общєпанятнава".
http://www.donetskforum.net/viewtopic.php?t=168

О, наконец-то!
Ну-ну! :moskali:

Mattilainen
16.06.2007, 19:04
Хех! :moskali: :radist:

Читатель_Обкома
16.06.2007, 19:10
Ответ понял.
Я тоже так считаю.
Русских Вы уважаете и ничего против них не имеете.
Это хорошо и очень редко на форуме.
Хорошего общения!
Полковнику?А Вы любите..украинскую природу?Горячий борщь?Холодну воду?:cowboy:

Drug
16.06.2007, 19:12
Українська мова повинна розвиватися!!!!!!!!!!!!!!!!

Якщо ми перестаним активно розвивати нашу мову, то Україна перестане існувати як нація і наші сусіди з Донецьку зможуть витіснити українську мову із нашогожиття!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci:

Полковник
16.06.2007, 19:15
Полковнику?А Вы любите..украинскую природу?Горячий борщь?Холодну воду?:cowboy:

ТАК!!!!:moskali:

Читатель_Обкома
16.06.2007, 19:18
ТАК!!!!:moskali:
И все?????????????:(
И больше ничего??????????:mad:
А это..как там дальше.."полну пазуху....." ?:)
мне так лично...очень даже...ну просто очень...последняя строчка нравится!:moskali:
(в том стишке..)

Читатель_Обкома
16.06.2007, 19:20

Якщо ми перестаним активно розвивати нашу мову, то Україна перестане існувати як нація і наші сусіди з Донецьку зможуть витіснити українську мову із нашогожиття!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci: :naci:
Не в жисть!!!!!!!!!!:mad:
Украинская мова была!Есть и будет!:naci:
(и российская тоже..... местами...:moskali: )

Полковник
16.06.2007, 19:24

А шо там трапилося у Донецьке? Там, шо, москалi???

Drug
16.06.2007, 19:24
:naci: :naci: :naci: :naci: :naci:
А Вы любите..украинскую природу?Горячий борщь?Холодну воду?
Це навіть питати не потрібно, бо кожна свідома людина, яка була в Україні закохалася в її красу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Читатель_Обкома
16.06.2007, 19:28
:naci: :naci: :naci: :naci: :naci:

Це навіть питати не потрібно, бо кожна свідома людина, яка була в Україні закохалася в її красу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Однозначно!Я старый человек..и много поездил..всяко повидал!:cowboy:
Но такого количества,красоты и качества..как содержимое женских бюстгалтеров на Украине НИ ГДЕ не бачил!:moskali:

Drug
16.06.2007, 19:30
Украинская мова была!Есть и будет!
Хотілось би вірити!!!!!!!!!!!!!!

Якщо українці почнуть розмовляти іноземними мовами вони почнуть забувати рідну!!!!!!!!!(це вже відбувається)

Полковник
16.06.2007, 19:33
Но такого количества,красоты и качества..как содержимое женских бюстгалтеров на Украине НИ ГДЕ не бачил!:moskali:

Читатель, а поезд-то Московский встретили?

paschenkomax
16.06.2007, 19:33
Трохи є москаликів, але більшість російськомовні українці, які тепер дуже войовниче ставляться до поширення української мови.Вони боряться за те щоб не знати державної мови, плачуть що придушують російську на Сході України.
А недавно з"явилась божевільна ідея - зробити другу державну російську.
Цікаво як зреагували б росіяни, якби в них почався рух за другу державну українську?

Полковник
16.06.2007, 19:35
але більшість російськомовні українці, які тепер дуже войовниче ставляться до поширення української мови.

ЖАХ!!!!:moskali:

paschenkomax
16.06.2007, 19:38
ЖАХ!!!!
Це що насміхування?!
Тут не смішно, я патріот України і мова є складовою патріотизму.
В Україні проблема з власною мовою.

Читатель_Обкома
Якщо українці почнуть розмовляти іноземними мовами вони почнуть забувати рідну!!!!!!!!!(це вже відбувається)
БРЕХНЯ!!!!!!!!!!100%%%:mad: :mad: :mad:
Пока живы...Данило,Борис,Drug.Мото-бой и многие другие на этом форуме!
Украинская мова будет!!!!!:naci:
(и российская тоже..... местами... :moskali: )

Drug

Про москалів я нічого не казав, бо не хочу нікого ображати, але більшість людей в Донецьку забули українську мову, культуру і в них одна мета зробити російську мову єдиною в Україні.

Надіюсь цього ніколи не буде!!!!!!

Читатель_Обкома
16.06.2007, 19:44
"Есть человек..есть проблема.Нема человек..нема проблемы!" (с)
Растрелять..к едрене-фене..всех кто против Украинской мовы!И Баста!:aggressive:
(тут на форуме..уже кто то предлагал...применять "высшую меру социальной защиты" :ninja: )

Полковник
16.06.2007, 19:46
Це що насміхування?!
Тут не смішно, я патріот України і мова є складовою патріотизму.

Никаких насмешек. Успехов в борьбе. ИМХО!

Читатель_Обкома
16.06.2007, 19:49
і в них одна мета зробити російську мову єдиною в Україні.

Вас обманули!!!!!!!!!!!!!!!!!Не единую.... а вторую..:moskali: .

Полковник
16.06.2007, 19:51
Вас обманули!!!!!!!!!!!!!!!!!Не единую.... а вторую..:moskali: .
О, идея!
А может сделать ТРЕТЬЕЙ? Тогда, может, пройдёт?

Drug
16.06.2007, 19:52
Растрелять..к едрене-фене..всех кто против Украинской мовы!
Я б зробив це охоче, але не хочу порушувати закон!!!!!!!!!!!!!!!!!!:crazy:

paschenkomax
16.06.2007, 19:53
Растрелять..к едрене-фене..всех кто против Украинской мовы!И Баста!
Рострілюють за злочини.Незнання мови держави в якій живеш не злочин, я б назвав неповагою до держави, лінощами або власною неосвідченістю,приземленістю.Я не хочу ні з ким боротись, я за популяризацію, розвиток української мови, адже вона наша і милозвучна і досконала

Полковник
16.06.2007, 19:54
Я б зробив це охоче, але не хочу порушувати закон!!!!!!!!!!!!!!!!!!:crazy:

ОДНАКО..... "Ты помнишь, как всё начиналось..."
Пока, "Друг". :moskali:

П.С. Свою карму, данную Вам, забираю. Обшибся, бывает.

Drug
16.06.2007, 19:55
Вас обманули!!!!!!!!!!!!!!!!!Не единую.... а вторую..

Це спочатку другу, а що буде через років п’ять!!!!!!!!!!

paschenkomax
16.06.2007, 19:56
Цікаво - чому росіянам така цікава ця тема, підскажіть будь-ласка.Це ж наша внутрішньо українська проблема.

Полковник
16.06.2007, 19:59
Цікаво - чому росіянам така цікава ця тема, підскажіть будь-ласка.Це ж наша внутрішньо українська проблема.

Вы совершенно ПРАВЫ.
Извините. Честно, Слово Офицера, ПРОСТО хотелось с новым софорумником пообщатся.
Вывод сделал.
Был не прав.
Больше СЮДА ни-ни!
Честь Имею.
:moskali:

paschenkomax
16.06.2007, 20:03
більшість людей в Донецьку забули українську мову
Напевно половина і зроду не знали, але в державі якби була модна і значно переважаюча українська, вони б її вивчили.Російська нехай існує собі на здоров"я в Росії. В Україні теж хай існує на побутовому рівні, нехай не пхають її в ділове життя, а якщо труднощі з українською, то вивчайте, то не складно або найміть перекладача, можу дати телефон.:)

Drug
16.06.2007, 20:05
ОДНАКО..... "Ты помнишь, как всё начиналось..."
Пока, "Друг".

П.С. Свою карму, данную Вам, забираю. Обшибся, бывает.

Я сказав що розстріляв би усіх хто проти української мови! А ви хіба проти?????

afterstep
16.06.2007, 20:19
Я сказав що розстріляв би усіх хто проти української мови!

вітаю з бойовим хрещенням ;)
при вході на новий форум краще (на майбутнє) спершу тиждень-два почитати - а тоді вже писати ;)

Читатель_Обкома
16.06.2007, 20:21
Я б зробив це охоче, але не хочу порушувати закон!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ай-яй-яй...:mad:
А как красиво веточку то начали...м..да...не хорошо-с!:aggressive:

назвав неповагою до держави, лінощами або власною неосвідченістю,приземленістю.
"Какие громкие слова..а как кружится голова..." (с)
я за популяризацію, розвиток української мови, адже вона наша і милозвучна і досконала
:y: :naci:

В Україні теж хай існує на побутовому рівні, нехай не пхають її в ділове життя, а якщо труднощі з українською, то вивчайте, то не складно або найміть перекладача, можу дати телефон
Фигня полная!!!!!;)
Берите пример с Данило...тот дочке не разрешает ..даже мультики советские смотреть,не дублированные!А если есть титры..то звук сразу выключает..и сам читает титры...!
Вот ето я понимаю молодец одним словом..и даже на улице смотрит..что бы ребенок..не якшался..с рускоязычными детьми!:y:

Drug
16.06.2007, 20:25
"Есть человек..есть проблема.Нема человек..нема проблемы!" (с)
Растрелять..к едрене-фене..всех кто против Украинской мовы!И Баста!
(тут на форуме..уже кто то предлагал...применять "высшую меру социальной защиты"
Растрелять..к едрене-фене..всех кто против Украинской мовы!

Я б зробив це охоче, але не хочу порушувати закон!!!!!!!!!!!!!!!!!!

при вході на новий форум краще (на майбутнє) спершу тиждень-два почитати - а тоді вже писати

???????????????????????????????????????

Фигня полная!!!!!
Берите пример с Данило...тот дочке не разрешает ..даже мультики советские смотреть,не дублированные!А если есть титры..то звук сразу выключает..и сам читает титры...!
Вот ето я понимаю молодец одним словом..и даже на улице смотрит..что бы ребенок..не якшался..с рускоязычными детьми!
Чому ви самі тоді розмовляєш російською!?!?

Читатель_Обкома
16.06.2007, 20:34
Чому ви самі тоді розмовляєш російською!?!?
Кто Вам такое сказал??????????????????????????:mad:
Я просто не грамотный!:moskali:
(желательно бы... ви..писать с большой литеры....:aggressive: )

Drug
16.06.2007, 20:35
А как красиво веточку то начали...м..да...не хорошо-с
Я казав, що добре ставлюся до росіян, а до українців, які розмовляють російською ставлюсь вороже!!!!

Кто Вам такое сказал??????????????????????????
Я просто не грамотный!
Ясно!

levandivka
16.06.2007, 20:38
!!!!!!!!!!!!!!!!
Не кричіть, Друже!

paschenkomax
16.06.2007, 20:45
Вот ето я понимаю молодец одним словом..и даже на улице смотрит..что бы ребенок..не якшался..с рускоязычными детьми!
Ну то вже занадто.Знання мов прикрашає людину, а не знання мови своєї держави - Ганьба.

Фигня полная!!!!!
Не фігня, а так, на мою думку, повинно бути у нашій державі.

Читатель_Обкома
16.06.2007, 20:49
а не знання мови своєї держави - Ганьба.
Перепрошую..а в каком обьеме надо знать?

Drug
16.06.2007, 20:52
Повністю!:naci: :naci: :naci:

paschenkomax
16.06.2007, 20:57
Важко в чомусь то виміряти.Чим більше - тим краще.Це ж логічно.Дивне запитання

Читатель_Обкома
16.06.2007, 21:09
Повністю!
НЕ ВОЗМОЖНО!!!!!!!!!:no:
Важко в чомусь то виміряти.Чим більше - тим краще.Це ж логічно.Дивне запитання
Ой...даже и не знаю чо делать то...вторую неделю...собираюсь до стоматолога пойти..а букваря по стомотологии еще и не нашел....
А стоматолог..со Львова...медицинский закончил...по зубьям...и по русски ни бельмеса не понимает...а я украинских слов...стоматологических не знаю..как быть то?:no:
Кушать то хочется..мяса там пожевать....:(

Boris_Kiev
16.06.2007, 21:17
Читатель,
украиноязычный стоматолог Вас поймет. А том числе Педро.
А русскоязычный стоматолог, который не будет знать украинского, пусть вставляет зубы догам и шнауцерам. Платят круче :)

Читатель_Обкома
16.06.2007, 21:21
Читатель,
украиноязычный стоматолог Вас поймет. А том числе Педро.
Педро то ясный перец что поймет..он же в советском мединституте учился..а еще и таджикскую мову знает.. и даже английскую...:moskali:

paschenkomax
16.06.2007, 21:21
Ой...даже и не знаю чо делать то...вторую неделю...собираюсь до стоматолога пойти..а букваря по стомотологии еще и не нашел....
А стоматолог..со Львова...медицинский закончил...по зубьям...и по русски ни бельмеса не понимает...а я украинских слов...стоматологических не знаю..как быть то?
Кушать то хочется..мяса там пожевать....
Стоматолог Вас зрозуміє не переживайте(99% українців розуміють російську), тим паче там багато говорити не треба,не зручно(лікар сам побачить хворобу). А Вам поради вивчіть українські числівники щоб знати скільки Вам сказав заплатити дантист, раптом він не знає іноземної щоб Вам пояснити наскільки гривників насвердлив.Хоча можна написати на листку цифрами і все буде ГУД.
Ви пожартували і Я пожартував.
Проблем з розумінням укр і рос. мов нашими громадянами немає.Особисто я не чув щоб в Україні хтось не розумів російської мови.Тема гілки ж інша.

Boris_Kiev
16.06.2007, 21:33
тим паче там багато говорити не треба,
Як в анекдоті про ветеринара та вівцю ?
- Скажіть А-А-А!
- БЕ-Е-Е !

українські числівники щоб знати скільки
Російський дрібний домушник-гастролер теж не зрозумів. Добрий конвоїр показав йому три пальці...

Читатель_Обкома
16.06.2007, 21:35
(99% українців розуміють російську)
Интересное кино получается..я практически уверен..что российскомовные громадяне..в количестве не менее 99%...тоже понимают украинскую мову...
В чем проблема то?В том что не правильно произносят "паляница"?
Так етому...с детства надо учить..тогда получится!

paschenkomax
16.06.2007, 21:48
российскомовные громадяне..в количестве не менее 99%...тоже понимают украинскую мову...
Я вважаю що 80-90%, та мова не про те
В чем проблема то?

Проблем із розумінням у нас немає(лише поодинокі випадки), це визнає і західна і східна Україна,Україномовне населення відстоює інтереси української мови, російськомовне захищається від ніби утисків російської мови.Насправді утиски російської я б назвав популяризацією української мови в державі, що є природнім процесом.Пройдуть роки, десятиліття і Україна по-любому буде україномовною на 90-95%
А ще й пришелепкуваті політикани придумали роздмухувати цю проблемку, цькувати людей і на цьому збирати голоси.Без політики, я вважаю, боло б спокійно, просто людей озлобили одне на одного на мовній основі та й все.

Читатель_Обкома
16.06.2007, 22:02
.Пройдуть роки, десятиліття і Україна по-любому буде україномовною на 90-95%
Сомневаюсь я однако!!!!
К примеру...Львов..под советами был 50 с лишним лет..и что?Львовяне забыли украинскую мову?Нет!И не без помощи той державы!
Вы думаете...российскомовные хуже?;)

Boris_Kiev
16.06.2007, 22:19
К примеру...Львов..под советами был 50 с лишним лет..и что?Львовяне забыли украинскую мову?Нет
Читатель! А коми-пермяцкую мову забыли ?

afterstep
16.06.2007, 22:42
К примеру...Львов..под советами был 50 с лишним лет..и что?Львовяне забыли украинскую мову?Нет!И не без помощи той державы!
всупереч тій державі...

Читатель_Обкома
17.06.2007, 09:55
Читатель! А коми-пермяцкую мову забыли ?
Борисе!Вы бы не свистели..про то чего не знает!:cowboy:
Коми-пермяки..до советской власти..как и многие народы ,не имели своей писменности!
У нас в группе (1971г) был пацан...коми-пермяк по национальности...так он он ни хрена по русски то практически и не знал..ВСЕ предметы в школе преподавались..на коми-пермяцком языке....ничего...дали ему годик пообтерется...потом все ок был...
А Вы пишите русификация...:cowboy:
всупереч тій державі...
ага...ага...и даже...учебники по грамматикн украинского языка...были рукописные...и передавались...из поколения в поколения...в тихушку...что бы ни кто не бачил!
Верим-с!:)
Между прочим..если не секрет...у Вас в свидетельстве о рождения...на каком языке написано..если конечно Вы родились...на территории Украины..в советское время?Просто интересно...:moskali:

levandivka
17.06.2007, 10:07
ага...ага...и даже...учебники по грамматикн украинского языка...были рукописные...и передавались...из поколения в поколения...в тихушку...что бы ни кто не бачил!
Верим-с!
Хто б сумнівався у Вашій вірі... (і її коренях). без жодних сподівань на вибачення.
За таку листівку Репетюк В.Д. у 1948 р. отримав 10-річний термін:
http://www.gulag-museum.org.ua/img/img_lim/zal/4-310s.jpg

Читатель_Обкома
17.06.2007, 10:13
Хто б сумнівався у Вашій вірі... (і її коренях). без жодних сподівань на вибачення.
За таку листівку Репетюк В.Д. у 1948 р. отримав 10-річний термін:

С какого боку...здесь религия..к грамматике?

levandivka
17.06.2007, 10:14
І до пунктуаціїї - теж!

Читатель_Обкома
17.06.2007, 10:20
І до пунктуаціїї - теж!
Понятненько....:cowboy:
(хотя честно признатся..ни хрена не понял...что к чему...:scare: )
А у самих то?Пан levandivka..если не секрет конечно же...свидетельство о
рождение..ну и ВУЗовский диплом...на какой мове?:cowboy:

afterstep
17.06.2007, 10:26

підручники переписувалися - причому так, щоб видно було жи мова молодших братів. Крім того - не слід видавати необхідне за милість - не могли не видавати підручники українською, зате могли ті підручники каструвати - як літературу, так і історію. Що й робили.

Между прочим..если не секрет...у Вас в свидетельстве о рождения...на каком языке написано..если конечно Вы родились...на территории Украины..в советское время?Просто интересно...

двомовне. А що тут цікавого? основна (перша) частина - на майбутньому апчепанятнам. Тобто я з повагою ставлюся до російської мови, до російських класиків... Але зараз виник інший різновид російської мови - щось на кшталт суржику... і це називається апчепанятний.

levandivka
17.06.2007, 10:34
Цитата:
Допис від levandivka
І до пунктуаціїї - теж!

Понятненько....
(хотя честно признатся..ни хрена не понял...что к чему... )
А у самих то?Пан levandivka..если не секрет конечно же...свидетельство о
рождение..ну и ВУЗовский диплом...на какой мове?

Симптоматичне непоніманіє...
Анекдот в тему.
-Товаріщ майор, я вам анекдот політичний розповім...
-Я ж офіцер КГБ!
-А я вам 2 рази повторю...:)

повторюю:
І до пунктуаціїї - теж!
Афтер не звинувачував совєти у боротьбі з граматикою...
Пересмикування ваше на "граматику" не вийде. Українська мова, культура і релігія вижили всупереч тій державі. За самвидав постраждало чимало українців...

Доречі! Одна з публікацій про совєти називається "Репресована літера "Ґ"" / автор - Ольга Ерн з роду ҐаҐенмейстер/ :beee:

afterstep
17.06.2007, 10:50
За самвидав постраждало чимало українців...

до речі, за російський самвидав - постраждало чимало росіян ;)

Читатель_Обкома
17.06.2007, 10:50
підручники переписувалися - причому так, щоб видно було жи мова молодших братів. Крім того - не слід видавати необхідне за милість - не могли не видавати підручники українською,
А с чего бы это?Если Вы пишите русификация?
Все было бы чики -пики..все учебники на русском языке...ан нет же...и
физика..и химия..и др.учебников на украинском хватало..даже ВУЗы были
по подготовке учителей!При чем здесь русификация?????
Я приехал..в Лысянку..в первый раз в 1983 году...дак там никто..практически никто не разговаривал на русском...я там был как белая ворона...а это Черкаская область..что тогда про Львов говорить?
зате могли ті підручники каструвати - як літературу, так і історію. Що й робили.
Скорее всего..так и было!
Афтер не звинувачував совєти у боротьбі з граматикою...
Пересмикування ваше на "граматику" не вийде. Українська мова, культура і релігія вижили всупереч тій державі. За самвидав постраждало чимало українців...
Оля-ля-ля... интересненько..а чего ж тогда в Пирогово...в Киеве.. постро-или..такой заповедничек?А как же...известный..всему миру..на то время...хор имени Веревки?...а Государственый ансамбль танца "Гопак"...
А что?Майборода..на русском..писал песни про Киев?Может и Андрей Малышко?
Доречі! Одна з публікацій про совєти називається "Репресована літера "Ґ"" / автор - Ольга Ерн з роду ҐаҐенмейстер/
Вот чего не знаю...того не знаю..я же не филолог!
Просто интересно..а что эти то литеры.."І"...."Ї".."Є"....не репресировали?
И кто репресировал?Москали?:moskali:

levandivka
17.06.2007, 11:01
постраждало чимало росіян
Чи російських євреїв (більше)? ;)
Оля-ля-ля... интересненько..а чего ж тогда в Пирогово...в Киеве.. постро-или..такой заповедничек?А как же...известный..всему миру..на то время...хор имени Веревки?...а Государственый ансамбль танца "Гопак"...
А что?Майборода..на русском..писал песни про Киев?Может и Андрей Малышко?
Окозамилювання і зараз на висоті!
Шароварщини... вагонів забракне...

Мене єдине дивує:
як Гнатюк при совєтах умудрявся співати "два кольори мої, два кольори...
оба - на полотні,
в душі моїй оба...
червоне - то любов
а чорне-е-е - то журба-а-а..." :radist:
http://oun-upa.org.ua/organization/oun_b_flag.gif
Як ТАКе могло статися? проморгали? :ninja:

afterstep
17.06.2007, 11:06
Чітатель - не пересмикуйте вже аж так - бо на клоунаду подібно.
Все ви чудово знаєте - і про менших братів, і про люстровані хорИ.
Відбувалася тотальна совіцька люстрація. І якщо знищена російська інтелігенція - це проблема росії, то морально знищені, асимільовані загарбником цілі регіони України - це наша проблема. От і все.
--
А те, що це саме "асимільовано загарбником" - про це свідчить гострота "мовного питання" - інакше з чого б то кричати про зверхність, про "добро, зроблене протягом століть, коли небажаючі то добро сприйняти вимушено винищувалися, або переселялися у відповідні затишні міцини в Сибіру, біля Архангельську тощо"?

levandivka
17.06.2007, 11:15
знищена російська інтелігенція - це проблема росії
А вдастся дистанціюватися?
Поки - це спільний геморой...
Смердючка і Росії шкодить. Чи не ТАК?
/не плутати з Кремлем!/

Читатель_Обкома
17.06.2007, 11:21
Окозамилювання і зараз на висоті!
Шароварщини... вагонів забракне...
Дык...кому как..кому то и Данилко...ныне..представитель Украины..а кому и "Окена Эльзы" и Скрипка....кому то и Могилевская... для кого то...
София Ротару.."запроданка москальская"..а кому то и нравятся ее песни на украинском языке....
Все относительно!Как говорится..."во вкусах...нам никто не указчик...кому арбуз...кому свиной хрящик!"
Мене єдине дивує:
червоне - то любов
а чорне-е-е - то журба-а-а..."
Як ТАКе могло статися? проморгали?
Так Слава Богу..не в 37-м уже пел....
Да и достаточное количество...хороших песен пел..что на русском..что на украинском языке...:moskali:

levandivka
17.06.2007, 11:24
Да и достаточное количество...хороших песен пел..что на русском..что на украинском
Що значить чужинець...
Я про Миколу Гнатюка старшого. не плутайте з "барабанщиком"...

Читатель_Обкома
17.06.2007, 12:23
Що значить чужинець...
Блинн..:scare:
А я про кого??????????????????????
Разве не он пел (извините за российскую транскрипцию):
"Ридна маты моя..."
"Як тебе не любити Киеве мий.."
"Ничь така..."
А арии...из оперы.."Запорожец за Дунаем"???

levandivka
17.06.2007, 12:29
"Ридна маты моя..."
"Як тебе не любити Киеве мий.."
"Ничь така..."
Ну-ну...
А з російського репертуару?

Читатель_Обкома
17.06.2007, 12:36
Ну-ну...
А з російського репертуару?
Да много чего он пел..и романсы русские...
и..."Широка страна моя родная..":moskali:
Но украинские..у него красивее звучали...:naci:

levandivka
17.06.2007, 12:40
Да много чего он пел..и романсы русские...
и..."Широка страна моя родная.."
"А документик имеется? Или ТАК..."/Полковник, ©/

Boris_Kiev
17.06.2007, 12:43

Офтоп:
Ох, яких я колись "лящів" навішав "барабанщику" на Андріівському узвозі (1984 рік) - на очах його "спонсорки", яка п"яним голосом намагалася розповісти, що вона - співробітниця Останкіно і нібито племінниця Черненка.
... Було за що навішати. Кричав на наших інженерів та водіїв голосом Кіси Воборьянінова - "Хами!.."

Читатель_Обкома
17.06.2007, 12:51
"А документик имеется? Или ТАК..."/Полковник, ©/
Вот ничо себе...:no:
У Вас что?В детстве..в советские времена..не было радиоточки в квартире?
Там тогда...целый день...на украинском говорили...всякие передачи...для разных возрастов.. пару раз в день в 12-00..и в 20-00..новости на русском передавали... по 30 минут...(Борис не даст соврать)...
Много песен тогда звучало..в том числе и в исполнении...М.Гнатюка
:naci:

levandivka
17.06.2007, 13:01
ОТАКої...
Про пам'ять заговорили...
Свідків закликаєте...

Був "брехунець" і в мене. досі стоїть...
І алергія на його (не-)ча(и)стоти... :mad:
Але виконання Гнатюком російського реп-у - не пригадую.

От "льон цвіте
си-и-иньо си-и-иньо,
а матті жде з дороги си-и-ина-а-а..."
-гірше стіхов о совецком пасспортє закарбувалося. :shutup:

Boris_Kiev
17.06.2007, 13:02
Гнатюк-старший був ДМИТРО. Не плутайте з Миколою Кондратюком (колишнім ректором консерваторії).
Д.Г. російською співав лише окремі оперні партії.

levandivka
17.06.2007, 13:08
Точно-точно... Дмитро.
То батько любив його пісні, і поважав. А я не міг второпати, за що... :rolleyes:

російською співав лише окремі оперні партії.
Цікаво, а "страна моя родная" з кокої оперної партії (партійної опери?)?

Читатель_Обкома
17.06.2007, 13:29
Точно-точно... Дмитро.
То батько любив його пісні, і поважав. А я не міг второпати, за що... :rolleyes:

http://vip-ua.com.ua/images/o-00005008-a-00000935.jpg

Певец известен далеко за границами страны. Особую популярность певцу принесло исполнение украинских песен. Один из пылких поклонников – Никита Хрущев – расплакался на одном из концертов и приказал присвоить 35-летнему Гнатюку звание народного артиста СССР.
http://ntn.tv/ru/news/ukraine/05/03/28/1004.html

levandivka
17.06.2007, 13:44
Певец известен далеко за границами страны. Особую популярность певцу принесло исполнение украинских песен.
Цікавий хід думки...
Будемо вгадувати (з 3-х разів) хтО писав "це"?

Mike
17.06.2007, 21:33
Просто приємне інтерв`ю :)

"За вечер по просьбе Хрущева я трижды исполнил "Рідна мати моя", а Георг Отс несколько раз - "Я люблю тебя жизнь"."
http://www.obozrevatel.com/news/2005/3/29/4365.htm

OldMan
18.06.2007, 02:03
оба - на полотні,
в душі моїй оба...
червоне - то любов
а чорне-е-е - то журба-а-а..." :radist:
http://oun-upa.org.ua/organization/oun_b_flag.gif
Як ТАКе могло статися? проморгали? :ninja:
Кто о чём, а вшивый о бане. :)
http://img68.imageshack.us/img68/5628/255449bf6681fda42768d639fi.jpg http://www.stitchua.com/images/gallery/275.jpg http://www.stitchua.com/images/gallery/272.jpg

levandivka
18.06.2007, 05:55
ТАК-ТАК! Зовсім випадкове співпадіння... :D
Коли я мислив категоріями совдепії, я теж ТАК думав: вишивочка... :D
А всі пісні про партизан у ЗУ - виключно, про діда Ковпака...

Якщо вишивка, то ТАКа: ;)
http://www.gulag-museum.org.ua/img/buch/odiag/s/d.JPG
Вишита сорочка Піруса Василя. Атлас, гладь.
Пірус В., 1924 р.н. (с. Зариванці), у 1950 р.
приймав у цій сорочці присягу на вірність УПА. / http://www.gulag-museum.org.ua /

OldMan
18.06.2007, 08:44
ТАК-ТАК! Зовсім випадкове співпадіння... :D
Коли я мислив категоріями совдепії, я теж ТАК думав: вишивочка... :D

Вот видите, Вы и сами хорошо помните мышление в совдеповских категориях. Зачем притворяетесь? :)
Якщо вишивка, то ТАКа: ;)
Как говорят сегодня - гламурненько.

levandivka
18.06.2007, 10:51
Зачем притворяетесь
А коли я на пам'ять скаржився?

Мася
19.06.2007, 00:41
Найщиріші вітання всім! Я недавно на форумі, та й часу бракує на таке спілкування, хоча теми досить цікаві. Хотів би поділитися своїми спостереженнями на тему української мови і зокрема "львівської".
По профілю своєї роботи я постійно спілкуюся по телефону і ICQ зі всією Україною. Інколи до нас приїжджають на представники з різних куточків України. В принципі я нічого не маю проти росіян чи російськомовного населення (є багато друзів всюди), але... наведу кілька цікавих фактів, котрі мене в певний час трохи шокували. Може це не дуже в тему, та думаю мене зрозуміють.
1. Приїхала людина (вік приблизно 35 років)зі Східної України. Пробує зі мною спілкуватися українською. Бачу, що це йому дуже важко вдається. Нарешті не витримую і пропоную йому говорити російською. Невеликий шок і фраза - "А мне перед выездом настоятельно рекомендовали во избежание всяких неприятностей разговаривать только на украинском языке !??? Могут в городе даже побить, если будешь обращаться на русском". Та ще, виявляється, одягаються в нас в що попало, навіть "ходят по городу в фуфайках".
2. Інша людина (теж зі Східної України приблизно такого ж віку). Питає, чи можна ввечері подивитись Львів, бо, виявляється, в нас такий бандитизм, що будь-кого можуть ввечері зарізати навіть в центрі міста, не кажучи вже про російськомовного. Хоча теж важко, але старається розмовляти українською (хоча я запропонував говорити російською). Наступного дня перед відїздом признається, що шокований від Львова і "львівської" говірки - "Я обязательно займусь изучением украинского языка. У нас такое искаженное представление о Западной Украине, что я даже не мог себе представить истинное положение вещей".
3. Моя дружина продавець в магазині (не продтовари). Приходить жінка років десь 50 і російською мовою просить показати той чи інший товар. Дружина звичайно показує, але відповідає українською. Дама підвищеним тоном говорить - "Я ничего не понимаю и, если я к вам обращаюсь по русски, отвечайте мне тоже по русски". Дружина питає, звідки та приїхала. Виявляється, з Дністерської (район, де проживає близько 80 відсотків росіян - колишніх військових, котрі переїхали з Росії в 60-70 роках). Дружина принципово не перейшла на російську, а решта покупці швидко втихомирили цю горе-українку.
4. І випадок часів помаранчевої революції. Старша людина повністю серйозно запитує:
-А это правда, что где-то там у вас в горах уже строят виселицы? По телевизору говорили, что будут вешать всех, кто не голосовал за Януковича.
Це лише декілька фактів. Міг би написати значно більше, та чи є потреба?
Мої висновки:
1. За 30-40 років можна без проблем вивчити і китайську і Львові, було б лиш бажання і любов до України.
2. Влада різними технологіями свідомо затуркує народ східних областей. "Західняків" значно важче "перевиховати".
3. Якби інформаційне поле східних областей було такеж відкрите, як у нас (хоча теж не найкраще),проблема була б значно меншою.
Хотів би почути думки з цього приводу. Моє шанування!!!

Чернобылец
19.06.2007, 02:10
Задачка из условий рыночной экономики.

В украинском городе N (90% украинского населения, 10% русскоязычного и приезжие туристы из близлежащих стран СНГ) имеется 10 магазинов примерно с одним и тем же ассортиментом. В одном только владелец установил правило, чтобы продавцы отвечали на том языке на котором к ним обращаются и обязательно обслуживали вежливо с особым вниманием к тем, кто не знает украинского языка.

Вопрос. Какой магазин будет иметь больше прибыли, а продавцы иметь бОльшую премию ? :)

Но зато вот если нам опять "совок", но только на украинском, тогда у нас собственная гордость и естесственно тогда ответ неочевиден. :)

levandivka
19.06.2007, 10:30
Влада різними технологіями свідомо затуркує народ східних областей
Нажаль, наша влада сама "ТАКа затуркана, ТАка затуркана" (з анекдоту про зрадливу жінку)...
Випадок з обрізом у донецькій владі - луччий приклад!

Какой магазин будет иметь больше прибыли, а продавцы иметь бОльшую премию ?
Збільшення доходу на 33 срібняки обіднЯє...
/Юда, "Прикладна математика для християн", ©/

Мих
19.06.2007, 10:57
Полковнику?А Вы любите..украинскую природу?Горячий борщь?Холодну воду?

ТАК!!!!

Шо то за посягання на наші ресурси? Все їм мало, нє?

levandivka
19.06.2007, 11:44
посягання на наші ресурси? Все їм мало, нє?
То - торгівля, за валюту (дерево теж коштує).

пупер
19.06.2007, 12:37
Найщиріші вітання всім!....
у львові окрім дністерської є ще броньова, є центр, є топольна....
ті райони, куди компактно селилися росіяни-військовики...
українською вміють розмовляти ВСІ львів’яни...
не розмовляють тільки ті, які ПРИНЦИПОВО не хочуть, тобто зневажають українців (як приклад: пункт третій вашого допису)...
таких варто бити по писку...

Задачка из условий рыночной экономики....
задачка неповна...
ви “забули” про білорусів, поляків, молдаван...

Дальневосточник
19.06.2007, 15:30
ви “забули” про білорусів, поляків, молдаван...
Почему забыли? Я совсем недавно общался с предпринимателем из Таллинна - он говорит, что отказ общаться на русском в баре или магазине пресонала с покупателем - "кремлевская пропаганда". Нечто подобное рассказывали мне друзья, побывавшие в Чехии. Зато у нас - "по писку....". Как говориться - почувствуйте разницу.

afterstep
19.06.2007, 15:34
Как говориться - почувствуйте разницу.

не плутайте, шановний, туризм з еміграцією... крім того - це емоції не продавця - а чоловіка того продавця, який за зневагу своєї дружини готовий надавати по писку.
Чи ви би не дали "по мордам" хаму, що чіпляється до вашої дружини, використовуючи свою тимчасову перевагу?

Дальневосточник
19.06.2007, 15:57
не плутайте, шановний, туризм з еміграцією... крім того - це емоції не продавця - а чоловіка того продавця, який за зневагу своєї дружини готовий надавати по писку.
Чи ви би не дали "по мордам" хаму, що чіпляється до вашої дружини, використовуючи свою тимчасову перевагу?
т.е. априори - человек, обратившийся по-русски - уже высказал неуважение? И каким образом Вы планируете разделять овец от козлищ? Нашивку делать - например - "я из Эстонии"? Тогда - говори по-русски? Мы уже обсуждали на форуме - кто для кого - продавец царствует (как в совке) - или покупатель. Если какие-то языки вызывают аллергию - то лучше найти работу, не связанную с общением с людьми.

vasili
19.06.2007, 15:59
задачка неповна...
ви “забули” про молдаван...
Не забули і кожен день чую їхній говір...

Мася
19.06.2007, 16:29
Досить цікава дискусія. Хотів би лишень уточнити деякі деталі, бо бачу, що не всі мене правильно зрозуміли, а може я не надто чітко описав ситуацію. Вся справа в тому, що моя дружина не є якимось затятим націоналістом і при потребі без проблем розмовляє з клієнтами українською, російською чи польською мовами. Але якщо покупець (в даній ситуації) з перших слів починає привселюдно показувати свою зверхність і переходить на підвищений тон, то це, на мою думку, вже чистої води хамство. І я просто дивуюся витримці моєї дружини, бо сам вже мабуть би не стримався. У нас державною мовою поки що є українська і розуміють її мабуть 99 відсотків жителів України. Я особисто при телефонних розмовах користуюся українською мовою і без проблем переходжу на російську, якщо мене попросять, бо погано розуміють. Просто всюди треба бути перш за все ЛЮДИНОЮ.
Моє шанування!!!

vasili
19.06.2007, 16:40
моя дружина не є якимось затятим націоналістом
Скажіть шо ви мали на увазі по відношенню до форумчан, розшифруйте?

Мася
19.06.2007, 21:55
Досить каверзне запитання. По відношенню до форумчан в мене абсолютно ніяких зашифрованих думок не було. Маю на увазі заклики деяких так званих "націоналістів" типу "-москали, уезжайте на свою генетическую родину !" і т.п. Як на мене, це не вихід і моя дружина такої ж думки. Нічого хорошого з цього не вийде, хіба що відносини російськомовних і українськомовних ще більше загостряться. Якщо хтось і виїде, то скоріше якраз не такі, як ця дама (покупець). Бо в її душі ще змалку закладено, що росія - старший брат, а всі решта національності "бидло". Горбатого, як кажуть, тільки могила виправить. А для того, щоб дійсно наша рідна мова не занепала потрібно, на мою думку, створити такі умови, щоб молодше покоління росіян чи російськомовного населення саме старалося вивчити українську (як приклад - пункт 2 мого першого допису). І ще один приклад. Був кілька років тому в Польщі (ближче до Балтики). Польську розумію, але розмовляти важко. В результаті спілкувалися і польською і українською і російською, так як мій основний співрозмовник їх знав. А на моє запитання, чи розуміють решта українську і російську він мене в якійсь мірі шокував. - Більшість не тільки розуміють, а й можуть розмовляти. І на моє наступне запитання -Чому ж тоді вони зі мною спілкуються тільки польською або через вас, як перекладача? відповідає -А в нас є своя мова і більшість людей принципово говорять тільки польською. От і робіть висновки...Вибачте, якщо можливо когось образив.
Моє шанування!!!

Одессит
19.06.2007, 22:07
Банально, но факт
Читаю и поражаюсь тому как автор раскрывает суть проблемы.
Опять же откоментирую цитатой из книги "На марше пятилеток"
http://www.bookshop.ua/Asp/annot.asp?bid=3798789

Когда видишь, как иные горячие головы торопятся отмежеваться от русской культуры, от русского языка, возникает подозрение, что эти великие государственные мужи кроме чемоданов с деньгами никогда в руках ничего не держали. Разве что для политического куража подарочное издание "Кобзаря" в сафьяновом коленкоре. Люди, принуждающие общество сравняться с их собственным образовательным уровнем, вернее скатиться в пропасть их дремучего невежества, совершают интеллектуальную диверсию. Последствия не заставят долго ждать, самые печальные, и вдвойне обидно, что пострадает наша молодежь, будущее страны.
Скажите на милость: чему можно научить современного студента при помощи языка, на который никто еще не собирался переводить труды Эйнштейна, Резерфорда, Пуанкаре, да и вообще весь классический арсенал от Лукреция и Аристотеля, до нынешних нобелевских лауреатов, и это только применительно к физике. А ведь есть еще масса иных наук, положим, философия, которую невозможно постигнуть без знакомства с наследием Гегеля, Спинозы, Шопенгауэра, полностью не представленным в украинском языке. Господи, понимает ли кто-либо в нашей стране, чего стоит, какого ума и труда, публикация одной только серии "Философское наследие", это же около сотни томов высочайшей мудрости, это же гимн и космическая ода человеческой цивилизации. Пропасть, разделяющая информационную насыщенность современного украинского языка и мировое культурное информационное поле, воистину невообразима.
Досадно говорить, но по количеству липовых академиков, профессоров, ректоров-скоморохов и, собственно, высших учебных заведений, Украина давно уже обставила все передовые европейские страны, иногда возникает ощущение, что и вместе взятые. Международный рейтинг этих доморощенных ликбезов таков, что ни один наш ВУЗ не числится даже в первой полтысяче уважаемых европейских школ. Случилось невероятное: мы умудрились профукать авторитет легендарного Киевского политеха. Между прочим, базовая оценка возможностей любой высшей школы строится на ее интеллектуальном обеспечении, проще говоря, на наличии хороших книжек. Там ведь интересуются, кто учит, чему, на каком языке и с помощью каких учебников. Но как пошутил незабвенный старик Иммануил Кант, «если факты против нас, то тем хуже для фактов».

zet
19.06.2007, 22:38
Одессит, это бред сивой кобылы...Предъвзято и глупо написано, хотя бы потому, что дело не в языке абсолютно. У нас гуманитарные предметы читают на украинском, а технические на русском. Приезжают "науковці" из Винницы и Львова, из Киева и Донецка и все друг друга прекрасно понимают. А в Киевском ВУЗе гражданской авиации (да и в Донецке такие группы есть), то вообще есть группы с преподаванием полностью на английском языке. Так что чушь несусветная. Хотя проблема есть, но она совсем в другом. Она в присоединении к Булонскому процессу. Вот это и есть чистой воды вредительсво для нашего образования. Так в это дерьмо Россия еще раньше нас вляпалась по самые уши... :( Мнение же многих технарей сходится в том, что Европе проще опустить наше теоретическое образование, чем поднять свое, поэтому и навязывается этот Булонский процесс. Язык же здесь абсолютно не при чем. Так что автор просто мутит воду, а вы ведетесь, т.к. вам именно это и хотелось услышать, не более того...

Одессит
19.06.2007, 22:59
У нас гуманитарные предметы читают на украинском
А у нас - нет.
Я и есть технарь, :) поэтому и заинтересовало, и Вам подкинул.

zet
19.06.2007, 23:07
Я и есть технарь, поэтому и заинтересовало, и Вам подкинул.
Подстрекаете? Ну-ну.... Из Одессы к нам пока не приезжали, хотя на одну кандидатскую отзыв писали... Ничего, разобрались как-то.. Может, правда, и с трудом, т.к. юмором украсить работу у автора не получилось. Одни формулы, скукотища... :8:

afterstep
19.06.2007, 23:11
Одни формулы, скукотища...

ето такой обостренньій одесский юмор.... надо бьіло просто вчитаться.... там же ясно в аннотации бьіло написано - переменную pi примем равной 3.1415926 из соображений округленньіх рассчетов, хотя общеизвестно, что в военное время ета переменная может достигать 4-ех....

STELS555
23.06.2007, 22:30
:naci: Рідна мова - це та, якою ти розмовляєш вдома. А я наприклад можу вдома розмовляти українською, російською та угорською. То хто я тепер?
А на роботі, чи десь у суспільстві можу польською, чеською, німецькою, англійською та французькою. Розумію молдавську та румунську. Як я називаюся за національністю? Хто мені скаже? Я знаю, але ви скажіть.
Нацизму не треба, просто знати потрібно не тільки одну мову і тупо цікавитися тільки нею. Так, українська мова - то пісня соловїна, але ж навкруги живуть стільки різних народів, і як добре, коли ти їх розумієш. Ви собі уявити цього не можете. Тому потрібно свою мову поважати, вчити, цінити, але так само поважаймо і інші мови. В тому числі і російську. Це мова великого народу, словянського, і ми повинні її знати і поважати.

Melown
23.06.2007, 23:38
і ми повинні її знати
Отут не треба загинати! Поважати - так. Розуміти - так. Але обов'язконо знати - ні!
Іншими словами, володіти ще однією іноземною мовою, не зашкодить.

Як колись було сказано: "Скількома мовами ти володієш - стільки разів ти Людина!"

До речі! Диву дивуюся... сьогодні вмикаю телевізор, йде фільм на 1+1.
Десь хвилин 20 продивився - а потім: БАЦ, а він Українською мовою!

Ще трохи часу, і взагалі не буду помічати, як фільми будуть крутити на Державній мові...
приємно, як не як...:radist:

Войцек
24.06.2007, 13:29
Отут не треба загинати! Поважати - так. Розуміти - так. Але обов'язконо знати - ні!
Іншими словами, володіти ще однією іноземною мовою, не зашкодить.

Як колись було сказано: "Скількома мовами ти володієш - стільки разів ти Людина!"

Ще трохи часу, і взагалі не буду помічати, як фільми будуть крутити на Державній мові...
приємно, як не як...:radist:

Якшо воно так і далі буде, бо є хлопці, яким не подобається Державна

Читатель_Обкома
24.06.2007, 14:02

Блинн..как же людям везет!:o
А я как не включу..."1+1","Интер",Айситиви,СТБ,Тонис, и другие...все российские сериалы идут..да ладно бы хоть с титрами..а то и бывают без дубляжа..и без титров..все на российской мове шпарят!
:suicide:
Может я не в то время смотрю?:dance:

Войцек
24.06.2007, 14:48
Блинн..как же людям везет!:o
А я как не включу..."1+1","Интер",Айситиви,СТБ,Тонис, и другие...все российские сериалы идут..да ладно бы хоть с титрами..а то и бывают без дубляжа..и без титров..все на российской мове шпарят!
:suicide:
Может я не в то время смотрю?:dance:

Та навпаки, Вам ліпше російською, чи ні?
До речі, як з російської слово мова перекладається? А то у словничку не знайшов:o

Читатель_Обкома
24.06.2007, 14:52
Та навпаки, Вам ліпше російською, чи ні?

Да как то фиолетово...привык за двадцать то лет...:cowboy:

До речі, як з російської слово мова перекладається? А то у словничку не знайшов:o
Вы в каком словаре искали?:cowboy:

Войцек
24.06.2007, 14:59
Вы в каком словаре искали?:cowboy:

До речі, як з російської слово мова перекладається? А то у словничку не знайшов

не в японському:cowboy:

Одессит
25.06.2007, 17:32
ето такой обостренньій одесский юмор.... надо бьіло просто вчитаться.... там же ясно в аннотации бьіло написано - переменную pi примем равной 3.1415926 из соображений округленньіх рассчетов, хотя общеизвестно, что в военное время ета переменная может достигать 4-ех....

на умное его не хватило, а вам понравилось.
жаль.

STELS555
25.06.2007, 20:26
:naci: Як приємно з вами спілкуватися. Все ви розумієте.
Так, я за те, щоб народ знав не тільки одну мову. Як мені баба моя колись казала: "Ну, тепер вже тебе не продадуть на базарі"... Це було сказано тоді, а саме мені було років з чотири, коли я почала розмовляти угорською мовою. Не знаю, як для кого, а для мене це послужило стимулом для вивчення різних мов.
Тепер, коли я маю досвід, я розумію, знаю, що наприклад, коли йде фільм якоюсь іноземною мовою, переклад буває зовсім не ідентичним. Навіть, якщо перекладається з російської на українську. Прислухайтеся уважно, самі почуєте. А що тоді казати про арабську, англійську, та інші "важкі" мови?
Російську мову нам навязали фактично, сімдесят років тому, та не з поганою метою, повірте. Але, все ж вона споріднена з українською. Є багато подібних слів. Яка вона мелодійна. Я вчила її в школі, не один рік, мала найвищі оцінки, так само і за українську і за англійську. І не важко було навчатися, бо я того хотіла. Веду до того, що хто хоче - хай вивчає на здоровя. І не тільки російську. Японську, китайську, болгарську та багато інших різних мов народів. Щоб вільно могли спілкуватися люди всієї землі.
Дякую за увагу.

zenyk
26.06.2007, 08:47
хоч я і пам'ятаю що Латвія разом з Польщею також була окупантом

ну по-перше не Латвія, а Литва, а по-друге Литва не окуповувала Україну, а разом з Україною і Польщею створили федерацію яка іменувалась "Річ посполита" іншими словами "Справа спільна".
Нажаль в цій федерації українці відігравали незначну роль саме через свою ментальну пасивність до політичних рухів! однак мали свою еліту, свою релігію, свою систему освіти - мали свою державу в тій федерації!

zenyk
26.06.2007, 08:53
Рідна мова - це та, якою ти розмовляєш вдома. А я наприклад можу вдома розмовляти українською, російською та угорською

рідна мова, це не просто та, якою можеш розмовляти (навіть і вдома) а та, якою ти спілкуєшся з своїми рідними, найріднішими людьми: мамою, татом, бабцею, дідом, братами, сестрами - на родинних святах, як от різдво, паска та на інших суто сімейних подіях

zenyk
26.06.2007, 08:55
А на роботі, чи десь у суспільстві можу польською, чеською, німецькою, англійською та французькою. Розумію молдавську та румунську. Як я називаюся за національністю? Хто мені скаже?

ви називаєтесь високоосвідченою людиною, однак ваша освіта ніяким чином не може вказувати на вашу національність. Як і національність не може визначати рівня освідченості!

Це мова великого народу, словянського, і ми повинні її знати і поважати

безумовно я знаю, що така мова існує, однак як і всі інші мови - щоб її знати треба щонайменше періодично нею спілкуватись. Ваше широке коло спілкування дає вам більше можливостей знати багато мов. На теперішній час, за характером своєї роботи я не маю можливості зустрічатись з іншомовними людьми, а від так і не можу похвалитись знанням багатьох іноземних мов.
Однак навіть ше кілька років тому - я періодично спілкувався з людьми різних національностей, в тому числі з поляками, італійцями, німцями....і ніхто з них не ставив вимогу обовязково говорити їхньою мовою (хоч я намагався на скільки міг) оскільки вони розуміли, що перебуваючи в гостях щонайменше некультурно вимагати таке від співрозмовника, тоді як тільки від руских я чув "....гаварі па рускі....".

висновки робіть самі

Danilo
26.06.2007, 10:44
рівня освідченості!
Даруйте, мені не слід напевно Вас вчити, але я помітив помилку.
Мова йшла про рівень освіти, то ж повинно "освіТченості".
Коли б мова йшлася про досвід, тоді відповідно "досвіДченості"

Що до змісту допису, цілком згоден.

Danilo
26.06.2007, 11:08
Це мова великого народу, словянського, і ми повинні її знати і поважати.
1."Великого", це в смислє бальшова?:) Це точно їх 140 млн. , а у цих 140 ще 100 національностей серед яких слов'ян меншість, лише напевно українці на заробітках та поляки – туристи, та ще дипломати з Сербії та Хорватії:)
2. Знати? Чи повинні наші діти ЗНАТИ російську? Це питання, тому що якщо у ЄС, тоді треба вчити європейські мови та англійську. І тоді автоматично російська стає на рівень з китайською чи будь якою азіатською, не краще і не гірше, разом з літературою. Доречи хто заперечить що східна мудрість, мудріша за російську. Вони самі це усвідомлюють.:)
3. Повагу, взагалі треба заслуговувати а не нав'язувати. Бажано діями, а ми що останнім часом спостерігаємо. Про пам’ятник Катерині у Одесі взагалі мовчу.

Дальневосточник
26.06.2007, 11:09
щонайменше некультурно вимагати таке від співрозмовника, тоді як тільки від руских я чув "....гаварі па рускі....".
висновки робіть самі
Не надо вот так окатывать помоями всех русских. Я - русский, но ни от кого не требую "спiлкуйся росiйською!"....
(замечу - всем знаком растиражированный СМИ выкрик Азарова "...та пошли вы!" - но почему-то опускают, почему он так крикнул - а крикнул он на скандирование - "державной мовой!!!"... Я не делаю оценок - просто нетерпимости слишком много... И тогда становится не важно - что говорит человек, а важно - на каком языке....)

no_coment
26.06.2007, 12:18
Відповідаючи НЕ ПО СУТІ запитання, що поставлене гілкою, хочу висловити наступне:

1. Коло основних "тусовщиків" цього форуму досить обмежено, всі чудово розуміють (і самі ображаються якщо це роблять інші), що варто притримуватися теми конкретної гілки (бо вони доволі подібні між собою, або є похідними), але БІЛЬШІСТЬ цим нехтує. Потенційні нові учасники не можуть впетрати "що й до чого" тому не в змозі вклинитися в диспути..
Тому часто виходить, що (рос.) "... смешались в кучу - кони, люди.."

2. Статусу кво не існує! Є чіткий вагомий перевіс "в командах по уподобаннях", що робить форум дуже жорстким і НЕдемократичним (а по суті необ"єктивним).
Тому часто одні (меншість) постійно змушені "захищатися" в той час коли інші (більшість) постійно "нападають".

3. Не існує бажання порозумітися! Є чітка лінія довести будь-що власну "правоту" та бажання витягнути опонента на "власне поле".
Тому часто знаходяться ті, хто намагається вийти за межі умов гілки (теми) за принципом: "І знову вийшов на Деребасівську.."

4. Голос окремого учасника, це голос (рос.) "Вопиющего в пустыне". Ми реально не бажаємо вникнути в суть питання.
Тому постійно прагнемо "начіпляти ярликів", "зкотитися" на образи, та особистості, призначити "крайнього", тощо..

Ось моя Вам відповідь, на питання (і не тільки) "гостроти мовного питання".

P.S. (рос.) Сам - играю, сам - пою, сам - билеты продаю!"

zenyk
26.06.2007, 12:27
Не надо вот так окатывать помоями всех русских. Я - русский, но ни от кого не требую "спiлкуйся росiйською!"....

....де ви побачили в цих моїх рядках помої на руских?!!
...хіба що самі зробили висновок....
...на злодію і шапка горить!

zenyk
26.06.2007, 12:32
Не існує бажання порозумітися! Є чітка лінія довести будь-що власну "правоту" та бажання витягнути опонента на "власне поле".

та я з радістю запрошу людей всіх національностей на власне поле!!!
але буду категорично проти, коли ці люди будуть в свій спосіб, проти моєї волі витоптувати моєю працєю посажену бульбу!!! (алегорія)
через то і весь скандал, який виливається в численні диспути на незліченних гілках форуму

Городецький
26.06.2007, 13:19
1. Коло основних "тусовщиків" цього форуму досить обмежено ...
2. Статусу кво не існує!
3. Не існує бажання порозумітися!
4. Голос окремого учасника, це голос (рос.) "Вопиющего в пустыне".

Ви так завзято обурюєтеся наче ЛФ - Ваш перший форум у житті :eek:
А насправді - скрізь так ...

dmitry
26.06.2007, 13:19
Всем привет

Считаю что "мовного питання" в Украине нет и быть не может.
Остро его ставят только российские СМИ. Только зачем????
И для кого?

А кажется знаю это называется "защита прав наших соотечественников за рубежом"
И это, если заметили не только в Украине.

no_coment
26.06.2007, 13:57
Ви так завзято обурюєтеся наче ЛФ - Ваш перший форум у житті :eek:
А насправді - скрізь так ...

На привеликий жаль я все в житті прагну робити завзято!
А чому саме цей форум не повинен мати власної ідентифікації? Чому він повинен бути таким "ЯК ВСІ"?

Дальневосточник
26.06.2007, 14:00
...на злодію і шапка горить!
"... і ніхто з них не ставив вимогу.....тоді як тільки від руских я чув "....гаварі па рускі...."
no comment

zenyk
26.06.2007, 14:02
И для кого?

захист співвітчизників - то тільки благородне прикриття!
насправді - це ведення геополітичної гри, ідеологічної війни, мета якої переконати в необхідності віддати владу на Україні - москві.

якби насправді хотіли допомогти своїм співвітчизникам - не затіювали б воєн в Чечні, піклувались про тверезість нації і т.д.

Городецький
26.06.2007, 14:07
На привеликий жаль я все в житті прагну робити завзято!
А чому саме цей форум не повинен мати власної ідентифікації? Чому він повинен бути таким "ЯК ВСІ"?

Авжеж, не повинен! Більш за те - ніхто й не прагне його зробити як всі. Але ніхто й не прагне змагатися з суттю речей ... І не треба.

dmitry
26.06.2007, 14:15
Так воно і є. Тоді чому самі українці зі сходу та півдня цього ніяк не зрозуміють.

no_coment
26.06.2007, 14:22
та я з радістю запрошу людей всіх національностей на власне поле!!!
але буду категорично проти, коли ці люди будуть в свій спосіб, проти моєї волі витоптувати моєю працєю посажену бульбу!!! (алегорія)
через то і весь скандал, який виливається в численні диспути на незліченних гілках форуму

Яких "людей" і на на якому "городі" Ви мали на увазі?

Питання російської мови в Росії (чи будь де) мене НЕхвилює в принципі.
Мене цікавить це питання в контексті України та її громадан!

Наприклад, англійська (як і іспанська або французька, тощо) - є державною не в одному десятку країн світу (а більше ніж у 60!).

На яких підставах Ви пов"язуєте російську (мову) не з власним населенням (для значної частки якої вона є рідною), а із зовсім іншою країною?

Невже більшість з Вас (прибічників НАТО та американської демократії) НЕзнає, що у США НЕ існує ДЕРЖАВНОЇ мови (в нашому розумінні)http://www.ffwd.ru/article.html?article%5Bid%5D=3. Лише у 27 штатах є офіційна мова (англійська)?
Невже Ви НЕзнаєте про існування Акту о громадянських правах США (1964 року), згідно з яким, ВСІ важливі документи повинні видаватися ВСІМА мовами громадян, що користуються привилегіями від федерального уряду?

Чому Ви незаміслюютеся над тим, що в "етничний" районах по всій території США існують всі атребути "етнічної" влади, яка (влада) спілкується на мові власних громадян, а не навпаки?

Тому питання яка мова є ГОЛОВНОЮ не може навіть постати в цій країни в принципі.

То як, у цьому контексті, виглядають ухвали "дермократичної" львівської влади, щодо обмеження використання НЕукраїнської мови в громадських місцях?

Городецький
26.06.2007, 14:25
Так воно і є. Тоді чому самі українці зі сходу та півдня цього ніяк не зрозуміють.
Чого, перепрошую, не розуміють? Відповім Вам як мешканець Південного Сходу зі стажем.

no_coment
26.06.2007, 14:30
Авжеж, не повинен! Більш за те - ніхто й не прагне його зробити як всі. Але ніхто й не прагне змагатися з суттю речей ... І не треба.

P.S. "Говорили-балакали, сіли-заплакали!"

dmitry
26.06.2007, 14:33
По перше дозвольте вас привітати, бо я сам досить тривалий час мешкав у Дніпропетровську.

А не розуміють того що їх просто розводять ті люди які взагалі загострюють це "мовне питання", читайте відповідь на мій пост від Zenyk.

Городецький
26.06.2007, 14:34
P.S. "Говорили-балакали, сіли-заплакали!"
Даруте, я не такий щирий прихильник народного слова як Ви, тому подеколи не сповна доходжу про що Ви ведете ...

no_coment
26.06.2007, 14:43
Даруте, я не такий щирий прихильник народного слова як Ви, тому подеколи не сповна доходжу про що Ви ведете ...

Справа в тім, що Ви самі ставите запитання і самі на них відповідаєте (при цьому безапеляційно).
За такою "формулою" спілкування (як категорія) не відбудеться взагалі. Порозуміння знаходиться в секторі де є спільне бачення процессу і з нього воно і розпочинається.

Городецький
26.06.2007, 15:07
По перше дозвольте вас привітати, бо я сам досить тривалий час мешкав у Дніпропетровську.

А не розуміють того що їх просто розводять ті люди які взагалі загострюють це "мовне питання", читайте відповідь на мій пост від Zenyk.

Чудово, земляче. Не можу Вам навіть зауважити чи гарно Ви поінформовані, але швидше за все - не дуже. Спробую пояснити: справа в тому, що галасує щодо цього питання виключно певна купка маргиналів, які, проте, є досить активними учасниками полічних подій. Саме тому складається хибне враження, начебто таке питання дійсно цікавить пересічного східняка.

Ось (http://gorod.dp.ua/forum/viewtopic.php?t=30200) наприклад - експрес-голосування на дніпровському міському форумі. Модератор закрив гілку, бо певна купка провокаторів постійно підіймає цю тему, хоча вона вже набридла. Зважте на результати і коментарі типу "шо, знову?!!" :)

Городецький
26.06.2007, 15:15
Справа в тім, що Ви самі ставите запитання і самі на них відповідаєте (при цьому безапеляційно).
За такою "формулою" спілкування (як категорія) не відбудеться взагалі. Порозуміння знаходиться в секторі де є спільне бачення процессу і з нього воно і розпочинається.

Навіть не знаю чому саме я викликав у Вас таку алегорію.

Звісно, порозуміння - чудова річ. Його треба прагнути. Але:
- Коли матимемо порозуміння скрізь, і тут на ЛФ, про що спілкуватимемось? Якого подальшого порозуміння здобуватимемо?
- Ви впевнені, що всі люди, які наразі завітали до ЛФ, прийшли сюди знайти порозуміння? (власний приклад не приводьте :) )
- На мене - приємніше прагнути порозуміння, ніж вже мати досягнуте :) А Вам як?

no_coment
26.06.2007, 15:19
Всем привет

И для кого?

1. Депутат Львівської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ірина Фаріон, виступаючи 10 грудня 2006, у львівському кінопалаці "Кіно" перед громадою Львова, закликала львів'ян до "агресивного спротиву проти всього москальського".

Чому у Львові і в Україні загалом видається і продається стільки книг, перекладених не українською, а російською мовою? Чому у наших маршрутках звучить москальська попса і москальська реклама? Аби боротися з цим ми повинні вдатися до агресивного спротиву. І я прошу вас про цей агресивний спротив проти всього москальського.

Львівська облрада ухвалила заяву до керівництва держави з приводу регіоналізації мови у деяких областях України. Російська мова в Україні не може бути ані регіональною, ані другою державною, а лише окупантською.

Окрім цього, завдяки зверненню ВО "Свобода" до міського голови Львова Андрія Садового містом врешті перестала курсувати маршрутка із написом "Живательная рєзінка", а також зникла реклама невідомого видання із написом "Сфокусіруйся".

zenyk
26.06.2007, 15:19
їх просто розводять ті люди які взагалі загострюють це "мовне питання", читайте відповідь на мій пост від Zenyk

я, шановний, не загострюю, а констатую факти. Не будуть такі факти проявлятись - і я ніяким чином не згадаю про це. Як не згадую про ополячення Галицької освіти наприкінці 19-го на початку 20-го століття - бо цього нема.
припиняться факти втручання рускої влади в українські справи (читай "в мій город") і жодним словом не загадаю я ці буремні часи стосунків з московією!

однак, незважаючи на те, що становище української мови на Україні катастрофічне, особливо в великих містах сходу та криму, мовне питання чомусь порушують рускомовні жителі саме цих русифікованих міст сходу України та криму!

от найбільше ваше звернення стосується їх!

no_coment
26.06.2007, 15:21
Всем привет

И для кого?

2. 12 червня 2007 року
У Львові хочуть „обмежити звучання іншомовної низькопробної музики”. Особливо – російської. Відповідне рішення сьогодні ухвалили депутати обласної ради. Вони за те, щоб іноземна музика не звучала у закладах громадського харчування та на дискотеках.
Голова Львівської обласної ради Мирослав Сенник: „Суть у тому, щоб загострити питання, що є проблема. Ви ж не будете говорити, що проблеми нема - проблема є. Саме постановка питання привертає увагу до нього. І хтось задумається із керівників закладів, із органів місцевого самоврядування. Тому загострити увагу треба.”

Відповідно до рішення з території Львівської області мають також зникнути усі рекламні вивіски, написані іноземною мовою.

Голова обласної адміністрації Петро Олійник: „До кінця літа всі іншомовні рекламні щити повинні забрати. Хоча тут є дуже велика складність. Але з більшістю рекламовдаців ми знайшли порозуміння.”

Додамо, що для боротьби із порушниками мовного законодавства обласна влада цьогоріч виділила понад мільйон гривень.

Всем привет

И для кого?

3. А починалося все з цього http://www.lviv.vosvoboda.info/dokument001243.html

Mattilainen
26.06.2007, 15:29
У Львові хочуть „обмежити звучання іншомовної низькопробної музики”. Особливо – російської. Відповідне рішення сьогодні ухвалили депутати обласної ради. Вони за те, щоб іноземна музика не звучала у закладах громадського харчування та на дискотеках.
:radist: Прикольно.
Интересно, а каким образом, и главное кто, будет снимать пробу с музыки? То есть определять - высокопробная то музыка или низкопробная? Худсоветы опять сделают? Или как раньше - ди-джеи понесут трек-листы на утверждение в идеологический отдел? :D
Весело. :D

Особливо – російської.
:moskali: :D :D :D

Городецький
26.06.2007, 15:31
Mattilainen, вибачте, али Ви упіймалися на "боян", себто на старий факт. Це вже було ген зна коли ... :)

Mattilainen
26.06.2007, 15:34
Mattilainen, вибачте, али Ви упіймалися на "боян", себто на старий факт. Це вже було ген зна коли ...
Хех! Пан no_coment пишет: "12 червня 2007 року". :)

Пан no_coment, будьте так любезны, предоставьте линк на источник, пожалуйста.

afterstep
26.06.2007, 15:36
угу - боян. І з бородатим баяністом....

no_coment
26.06.2007, 15:37
Навіть не знаю чому саме я викликав у Вас таку алегорію.

Звісно, порозуміння - чудова річ. Його треба прагнути. Але:
- Коли матимемо порозуміння скрізь, і тут на ЛФ, про що спілкуватимемось? Якого подальшого порозуміння здобуватимемо?
- Ви впевнені, що всі люди, які наразі завітали до ЛФ, прийшли сюди знайти порозуміння? (власний приклад не приводьте :) )
- На мене - приємніше прагнути порозуміння, ніж вже мати досягнуте :) А Вам як?

Виходячи з Ваших тлумачень:

1. Порозумітися для мене це не "погодитися з усім";

2. Наразі, громадська думка формується "засєраниєм" мозгів "пересічних" українців (які часто-густо не те, що власної історії не знають, а ще і власною мовою володіють "зі словником". Пригадайте: колідори, лісапеди, тощо...) пересічними "депутатами". З цим я нехочу миритися в принципі! Тому спілкуванння на рівні звичайних громадян вважаю більш продуктивним та перспективним;

3. Я впевнений, що "провокативна" частина учасників форуму власне налаштована на деструктив і ім вдається (на жаль) "забанити" людей толерантних та тих, які висловлюються і мають відверте бажання самовдосконалюватися, сформувати чітку позицію по ряду питань, тощо.

4. А для того щоб виграти мільйон (читай досягнути поразуміння) треба, принайми, хоча б лотерейний квиток купити.

ПЕРЕПРОШУЮ.

Городецький
26.06.2007, 15:41
Mattilainen, справа в тому, що це вже друга спроба, якщо я не помиляюся. Після оголошення першої виникали такі самі питання: - "хто, яким чином, як контролюватиметься". Саме це я й мав на увазі, кажучи "боян" :)

Панове лвів'яни, нагадайте, будьте ласкаві, коли була переша спроба.

no_coment
26.06.2007, 15:45
Хех! Пан no_coment пишет: "12 червня 2007 року". :)

Пан no_coment, будьте так любезны, предоставьте линк на источник, пожалуйста.

ПЕРЕПРОШУЮ!

Я Як чукча - что вижу то пою! http://www.svoboda.lviv.ua/dokument001901.html

P.S. А для Вас тіждень тому то вже "дуже давно"?

4. http://www.lviv.vosvoboda.info/dokument001887.html

Mattilainen
26.06.2007, 15:45
Боян говорите??? :D
Мирослав Сеник, голова обласної ради: « Головне – привернути увагу до звучання іншомовної, низькопробної музики»
12 червня 2007 16:02

«Ми прийняли дуже гарне рішення. Нам все-таки вдалося прийняти виважене рішення, щоб з нього не сміялися. Там не має таких речей, які були на початку. Це заборонити звучання іншомовної музики. Не можна цього робити. Ми ж не дикуни, щоб таке робити, щоб з нас сміялися.

Рішення прийняте нормальне, оптимальне і абсолютно реальне до виконання. Є спеціальна комісія, яка слідкує за дотриманням закону про мови і за функціонуванням української мови на території Львівської області. Вона існує давно, зараз змінився її склад, і очолює її Іван Денькович.

У рішенні йдеться ж про обмеження звучання іншомовної, низькопробної музики. Ми рекомендуємо перш за все власникам закладів, щоб вони дослухалися рішення. І міській раді теж. Суть в тому, щоб загострити проблему, проблема є. Саме постановка питання привертає увагу до нього. І хтось з керівників закладів, органів місцевого самоврядування задумається, які встановлюють правила на своїй території. Ми не маємо просто такого права, а міська рада має, сільські ради мають, тому головне загострити увагу».
http://portal.lviv.ua/comments/2007/06/12/160233.html
:D :D :D

no_coment
26.06.2007, 15:51
:radist: Прикольно.
Интересно, а каким образом, и главное кто, будет снимать пробу с музыки? То есть определять - высокопробная то музыка или низкопробная? Худсоветы опять сделают? Или как раньше - ди-джеи понесут трек-листы на утверждение в идеологический отдел? :D
Весело. :D

:moskali: :D :D :D

А просто... Завітають до Вас у кав'ярню хлопці "з чубами" та дівчатка із "грудями" і почнуть Вас розпитувати, А чому? А коли? А скільки? І Ви взамін того, щоб каву готувати - будете пояснення писати та бамбук курити :cowboy: !

ДеЖаВю! (зимова історія)

У Львові "Свобода" провела кампанію проти російської мови

З нагоди Шевченківських днів у місті повинні з'явитися плакати з цитатами з творів Тараса Шевченка. На деяких плакатах будуть написані слова з вірша Катерина: "Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями".

Всеукраїнське об'днання Свобода хоче, зокрема, очистити українську мову від російських лайок. На сміттєвих контейнерах будуть наклеєні листівки: "Їхні лайки забруднюють наші язики".

Також булиь надруковані плакати з гаслом: "Лайка зробить з тебе москаля" і з написом "У Росії матюками не лаються, вони так розмовляють". На кожному з них представлений п'яний чоловік.

Свобода зазначає, що львів'яни підтримують дії об'єднання. У місцевих росіян, проте, є підстави почувати себе скривдженими. Поки що локальні організації цієї національної меншини не відреагували.

Дальневосточник
26.06.2007, 16:05
що становище української мови на Україні катастрофічне, особливо в великих містах сходу та криму
ну вот - снова истерика....Вы бы, уважаемый, почитали этот форум сначала....Смотришь - и не стали бы столь апокалипитчны...

afterstep
26.06.2007, 16:06
коли була переша спроба.
ой, ще певно за рудого панька! чи не при Куйбіді?
але то все до дупи - так само, як і президентський указ про заборону куріння ;)

afterstep
26.06.2007, 16:09
Боян говорите???
ой, ви на того придурка Сеника уваги не звертайте...
то щось таке як радіоточка, чи як тарасик чорновіл.... Роздуті щоки, палаючі очі, багато зуву, кінчиться пшиком... Все як завжди...

Дальневосточник
26.06.2007, 16:11
ДеЖаВю! (зимова історія)
У Львові "Свобода" провела кампанію проти російської мови

Господа! Ну не надо всуе поминать ВО "Свобода"....Это украинский вариант Жириновского + Эдичка Лимонов.... Цитирование всех этих "товарищей" сродни с ковырянием в помойке... Вымойте руки - и больше не ковыряйтесь там...

no_coment
26.06.2007, 16:25
ой, ви на того придурка уваги не звертайте...
то щось таке як радіоточка, чи як тарасик чорновіл.... Роздуті щоки, палаючі очі, багато зуву, кінчиться пшиком... Все як завжди...

Цей "придурок" (як Ви його назвали) "протягує" "відбиті" рішення за рішенням через сісії обласної Ради.
А ми (решта громадян) мусимо спостерігати за тим, як решта, нібито свідомих і адекватних депутатів за це голосують???!!!

І це - депутати ОБЛАСНОЇ РАДИ????? А "пАН" Сеник їх "ватажок"!

То може не тільки він один "звездонутий"?

P.S. (рос.) "Чем больше я общаюсь с гаишниками - тем больше мне нравятся - таможенники!"

Господа! Ну не надо всуе поминать ВО "Свобода"....Это украинский вариант Жириновского + Эдичка Лимонов.... Цитирование всех этих "товарищей" сродни с ковырянием в помойке... Вымойте руки - и больше не ковыряйтесь там...

Прошу прощения!
При всем уважении, имею честь обратить Ваше внимание на то, что эта ВО "Свобода" выступает катализатором решений..... ЛЬВОВСКОГО ОБЛАСНОГО СОВЕТА НАРОДНЫХ ДЕПУТАТОВ (что то совком потянуло?)

Поэтому "отмыть руки" от решений ЛОС просто так не удается!

dmitry
27.06.2007, 13:15
"однак, незважаючи на те, що становище української мови на Україні катастрофічне, особливо в великих містах сходу та криму, мовне питання чомусь порушують рускомовні жителі саме цих русифікованих міст сходу України та криму!"

Те саме я й мав на увазі, загострюють питання російськомовні, доречі я сам російськомовний, хоча жодних підстав цього робити в них немає.

no_coment
27.06.2007, 14:13
"однак, незважаючи на те, що становище української мови на Україні катастрофічне, особливо в великих містах сходу та криму, мовне питання чомусь порушують рускомовні жителі саме цих русифікованих міст сходу України та криму!"

Те саме я й мав на увазі, загострюють питання російськомовні, доречі я сам російськомовний, хоча жодних підстав цього робити в них немає.

На мою думку "мовне питання" є складовою будь-якого громаданського суспільства (тому я наводив приклад із США).

1. ВСІМ громядянам повинно бути комфортно у ВЛАСНІЙ країні.
Тому, як на мене, кожен має право вільно користуватися (та отримувати інформацію) власною (рідною) мовою у власній країні. І питання російської мови не є виключенням з правил (в т.ч. угорської, татарської, тощо). Саме реформа місцевого самоврядування може розв'язати цю проблему. Тоді буде реальна можливість привентивно "прививати" (захищати) українську в Криму, угорську та руську у Закарпатті, та російську у Львові одночасно (а не робити вигляд, що щось робиться).

2. А питання мови "загострюють" своїми рішеннями власне представники влади (в т.ч. Львівської обласної ради). Вона (ЛОР) фактично штучно прагне обмежити використання російської мови (у всіх її проявах) у Львівській області. Не припустимо досягати сталого розвитку однієї мови за рахунок обмеження використання іншої! ЦЕ ні чим не відрізняється від методів так "нелюбимих" деякими "сов'єтських окупантів".

3. Те, що у Криму обмаль українських шкіл - це ганебна дійсність, але те, що "розвиток" української там здійснюється не за рахунок ВІДКРИТТЯ нових українських шкіл, а ЗАКРИТТЯМ (переводом на українську мову навчання) шкіл з російською мовою викладання (щоб відрапортувати про виконання), це на мою думку, теж є неприпустимим у цивілізованому суспільстві. А по суті наносить непоправиму шкоду самій ідеї розвитку української мови в цих регіонах.

І на останок.
Наші "дермотати" з ВР люблять, на передодні чергових виборів, порушувати "мовні" питання, але не бажають іх вирішувати не тому, що неможуть, а тому, що зникнуть "вагомі" важели на електорат у всіх (без війнятку) регіонах.

Бо біда нашого електорату в тім, що він тішиться з того, що йому говорять те, що він хоче чути!

zenyk
27.06.2007, 17:14
доречі я сам російськомовний

ну так то й не дивно - ви ж підписались, шо з росії

доречі як в вас ставляться до людей (таджиків, молдаван, північних народів) які не знають рускої і спілкуються тільки на своїй національній мові?

Д-р Геббельс
27.06.2007, 19:55
ИМХО таджыки, молдаване, северные народы в межнациональном (да и между собой в большинстве случаев) общении используют русский язык.

Не веришь заедь в те же молдавские Бендеры.

mota_boy
27.06.2007, 20:02
ИМХО таджыки, молдаване, северные народы в межнациональном (да и между собой в большинстве случаев) общении используют русский язык.

Не веришь заедь в те же молдавские Бендеры

Ну і що???

Д-р Геббельс
27.06.2007, 20:12
доречі як в вас ставляться до людей (таджиків, молдаван, північних народів) які не знають рускої і спілкуються тільки на своїй національній мові?

Ну и то - читай коммент...

Не зная брода - не лезь в воду!:moskali:

Д-р Геббельс
27.06.2007, 20:25
Она в присоединении к Булонскому процессу. Вот это и есть чистой воды вредительсво для нашего образования. Так в это дерьмо Россия еще раньше нас вляпалась по самые уши...

То что Болонский процес не нужен Украине, и что в нём собраны все европейские посредстсвенные ВУЗы( и ни одного действительно достойного) с этим не согласится трудно!:agree:
И что общее качество образования на Украине от этого никак не улучшится, это тоже и ежу понятно. От этого примитива студенты вообще тупеют(они и так ни ахти-какие Энштейны).
Но откуда информация что Россия вступила в это? Тебя кто-то жестоко обманул! Наоборот - недавно там же в России была принята программа по усовершенствованию, и доведению до требований нынешнего времени советской системы образования, которая и на данный момент является лучшей в мире. Не в пример америкосской тупизации нового поколения негров-имбецилов: которые способны выполнять лишь одну операцию. Поэтому если считать российских выпускников компьютерами, то наши калькуляторы, а пиндосовские - в лучшем случае счёты("рахівниця")!:bazar:

Полковник
27.06.2007, 21:00
Тебя кто-то жестоко обманул!

Раньше на форуме было принято обращаться на "ВЫ"!
Что-то изменилось за последние 2 дня?;)

Д-р Геббельс
28.06.2007, 14:11
Раньше на форуме было принято обращаться на "ВЫ"!
Что-то изменилось за последние 2 дня?

Конечно изменилось: на форуме взошло Солнце и вернуло Ваши погрязшие в пороке души из небытия, и мира иллюзий и теней в мир господства Прекрасноликого(в смысле здесь появился Я)!:D

З. Ы. Глубоко уважаемый Полковник: если ВАС так шокировало моё обращение на "ты", то покорнейше приношу Вам свои глубочайшие извинения, надеясь что причинённая мной психологичесская травма, не отразится на здоровье Вашей хрупкой души. В ином случае я вынужден буду принять адекватные меры:suicide: , т.к. не могу позволить себе находится на этой земле зная сколь много траданий я приношу населяющим её существам...

С уважением, всегда преданный своим идеалам, и иллюзиям Д-р Геббельс.

God love, god dead something in my head killing all so way...

пупер
28.06.2007, 16:02
Ну и то - читай коммент...

Не зная брода - не лезь в воду!:moskali:
а навіщо карму собі наклацувати?...
комплекси мучають?...

zenyk
28.06.2007, 16:50

Не веришь заедь в те же молдавские Бендеры.

......ну Ви мене не здивували....як і всі рускі фашисти, Ви д.Гебельс, як в українському прислів'ї: "Плюй в очі, а він каже - дощ падає!"

я не питався про те чи розмовляють перечислені нації рускою,
я питався про відношення самих руских до тих представників перечислених націй, які не володіють рускою!

levandivka
28.06.2007, 17:26
я питався про
"Не чекайте, будьласка!" Клієнт вибув.

Полковник
28.06.2007, 17:55

У меня, например, очень даже к ним ХОРОШЕЕ отношение!
Руковожу ими через тех, кто знает!
Но ОНИ САМИ стараются учить русский. Им это нужнее и важнее, чем мне. Кто знает язык, тот становится старшим и, соответственно, может расчитывать на более оплачиваемую работу.
А ежеле не говорит иле не хочет говорить - то мне не холодно от этого, не жарко.
Так что НОРМАЛЬНО я к ним отношусь...

Мих
28.06.2007, 23:58
російська мова ніколи не стане державною мовою в Україні, бо це нікому не вигідно.

levandivka
29.06.2007, 09:24
це нікому не вигідно
А москалі?!

Степаныч
29.06.2007, 10:20
А москалі?!

Нє... нам теж невигідно... Чим тоді обурюватись будемо? НАТом?:no:

levandivka
29.06.2007, 10:34
Не бійтеся! Щось придумають...

Наспівуючи:
Была бы водка
А повод мы всегда найдём!

Степаныч
29.06.2007, 10:38
...Была бы водка
А повод мы всегда найдём!
Только алкаши пьют по поводу. А мы, нормальные мужики, пьем когда захотим!:dance:

levandivka
29.06.2007, 10:45
Када ніхатім - тоже пйом? /но без аппетита/

zenyk
29.06.2007, 12:04
Кто знает язык, тот становится старшим и, соответственно, может расчитывать на более оплачиваемую работу.
А ежеле не говорит иле не хочет говорить - то мне не холодно от этого, не жарко

а як це розцінити з точки зору Європейської конвенції яка говорить про національні меншини і мови, на підставі якої руску визнали регіональною мовою в деяких областях східної України??? Вони не мають права використовувати в роботі, на довзіллі свою національну мову? користуватись нею при звененні до державних органів???!!!

levandivka
29.06.2007, 12:15
як це розцінити з точки зору Європейської конвенції яка говорить про національні меншини і мови
Як хочете (-мо), ТАК і розцінюйте (-ємо).
Бо кожен читає/трактує на свій розум. Тепер розмахують (перекладами), як дрючком.
Дайте спокій...

afterstep
29.06.2007, 12:22
Када ніхатім - тоже пйом? /но без аппетита/

Справжні мужчини пють коли добре - від радості, як погано - згоря, якщо ж все в поряддку - від нудьги ;)

Вспомните хотя бы Роберта Бёрнса:
Для пьянства есть такие поводы:
Поминки, праздник, встреча, проводы,
Выздоровленье, новоселье,
Печаль, раскаянье, веселье,
Помолвка, свадьба и развод,
Мороз, охота, Новый год,
Успех, награда, новый чин
И просто пьянство -- без причин.

dmitry
29.06.2007, 13:37

Ужасно

zenyk
29.06.2007, 16:58
Ужасно

чому так ставляться?

і протилежне питання: які підстави в руских (які вирішили проживати в Україні на постійно) сподіватись на хороше ставлення українців до них, якшо вони не тільки не знають української, але вперто не бажають знати?

no_coment
29.06.2007, 17:44
чому так ставляться?

і протилежне питання: які підстави в руских (які вирішили проживати в Україні на постійно) сподіватись на хороше ставлення українців до них, якшо вони не тільки не знають української, але вперто не бажають знати?

В "руских" (які вирішили проживати в Україні на постійно) вважаю - НІЯКИХ! А от у російськомовних українцях - (які не одним десятком поколінь проживали в Україні) придостанньо!

Я все більше схиляюся до думки, що частина форумчан взагалі не читає відповіді (а рівно і доводи співрозмовників).
Можливо хтось не зовсім заглибився в тему самої категорії - державної (офіційної) мови?

почнемо з початку http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0_% D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B0 хоча російська версія більш повна http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D 0%BD%D1%8B%D0%B9_%D1%8F%D0%B7%D1%8B%D0%BA

zenyk
29.06.2007, 17:55
А от у російськомовних українцях .......

та "політкоректна" фраза, на зразок "афроамериканців" мене вже починає доставати.....

в таких "українців" тато, мама, баба, дідо - якою мовою спілкуються?

no_coment
29.06.2007, 18:06
Поїхали далі:

Національний склад населення України характеризується знач*ною чисельною перевагою основної нації — українців.
За даними останнього перепису населення, українці становили понад 70% усіх жителів України.
Поряд з українця*ми на території України проживає понад 100 національностей.

Серед них найбільшу частку становлять росіяни — понад 20% всього населення країни.

Друге місце за чисельністю після росіян займають жителі єврейської національності, чисельність яких пос*тійно зменшується, і нині вони становлять близько 1% населення України проти 2,0% у 1959 році.

На території України проживає значна чисельність населення з прилеглих до країни держав. Це, перш за все, білоруси, чисельність яких перевищує 400 тис. чоловік, молдавани (майже 300 тис. чол.), болгари (близько 250 тис. чол.), угорці (150 тис. чол.), румуни (100 тис. чол.), поляки (250 тис. чол.). Крім цих національностей, в Україні проживають греки, татари, вірмени, цигани, німці, гагаузи та ін.

За останні роки з України виїжджало біль*ше населення, ніж приїжджало на її територію. Серед націо*нальностей, що виїжджають з України, найбільшу чисельність становлять росіяни, євреї, молдавани. Разом з тим населення України зростало за рахунок азербайджанців, білорусів, вірмен, болгар, грузинів.

Зміни у національному складі населення України обумовлені і поверненням на її територію примусово виселених раніше в Росію та інші республіки колишнього Союзу кримських татар та німців. Вони розміщуються переважно в Криму та на півдні України.

Нині українці за чисельністю переважають в усіх областях рес*публіки (за винятком Автономної Республіки Крим, де майже дві третини її населення становлять росіяни, а частка українців дещо перевищує 25%).

Понад 90% всього населення становлять україн*ці — у Волинській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопіль*ській, Вінницькій, Хмельницькій, Київській, Черкаській та Черні*гівській областях. Це найбільший регіон компактного проживан*ня українців.

Другий регіон, де частка українців складає від 75 до 90%, формують Житомирська, Закарпатська, Кіровоградська, Ми*колаївська, Полтавська, Сумська, Херсонська області.

В областях Донбасу та Придніпров'я, а також у Харківській, Одеській та Чернівецькій областях частка українців знаходиться в діапазоні від 50 до 70%.

Регіоном найбільш компактного розселення росіян, крім Ав*тономної Республіки Крим, є Дніпропетровська, Донецька, Запо*різька, Луганська, Одеська і Харківська області. Тут частка росі*ян становить від 24% в Дніпропетровській до майже 45% в Луган*ській областях.

Серед населення інших національностей слід виділити

поля*ків, які в Житомирській області становлять більш як 4% її насе*лення, у Хмельницькій — більш як 2%, у Львівській — близько 1%.
Білоруси становлять понад 2% населення Криму, близько 1% — населення Рівненської та Луганської областей.
Найвища частка євреїв в усьому населенні, в Харківській (1,5%), Вінницькій (1,4%) та Дніпропетровській (1,3%) областях.
На молдаван припадає значна частина жителів Кіровоградської, Миколаївської та Черні*вецької областей.
Угорці зосереджені в основному в Закарпатсь*кій, а румуни — в Чернівецькій областях.

та "політкоректна" фраза, на зразок "афроамериканців" мене вже починає доставати.....

в таких "українців" тато, мама, баба, дідо - якою мовою спілкуються?

Дякую за цікаве запитання.

А що Ви вкладаєте в категорію "рідна мова"?
А тепер порівняйте, будь ласка, з цим http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B9_%D1%8F%D0%B7% D1%8B%D0%BA

zenyk
29.06.2007, 18:10
А що Ви вкладаєте в категорію "рідна мова"?

а де ви знайшли в моєму питанні "поняття "рідна мова"?

якшо він виплив у Вашій фантазії з прочитаного "....говорять мама, тато, баба, дідо...." - то це цілком правильний висновок. А раз Ви його зробили самі - то не задавайте мені таких питань!

no_coment
29.06.2007, 18:13
Щодо питання застосування мови (української) в державних установах є відповідне рішення Конституційного Суду України http://www.ccu.gov.ua/pls/wccu/p0062?lang=0&rej=0&pf5511=33767

А ось, до Вашої уваги (цікава річ), щодо того яку мову вважають рідною українці http://www.edrus.org/content/view/5207/56/

Полковник
29.06.2007, 23:04
1.Вони не мають права використовувати в роботі, на довзіллі свою національну мову?
2 користуватись нею при звененні до державних органів???!!!

1. Имеют право и реализуют его, т.к. другого языка и не знают.
2. Тоже имеют право. Но как без переводчика-то?

Одессит
29.06.2007, 23:24
Некоторые последние новинки в области условно бесплатной связи на базе VoIP объединяет одна особенность. Их изобретатели, те, кто разрабатывает ПО для новых систем, хорошо знают русский язык. По русски говорит эстонец, написавший Skype. По русски рассказывал журналистам о системе fring израильтянин Alex Nerst. MForum.ru предлагает всем интересующимся возможностью безграничного мобильного общения, когда не нужно считать минуты и интересоваться - в какой, собственно, стране находится ! сейчас ваш собеседник, уникальную возможность поприсутствовать на выступлении одного из изобретателей frings, главного технолога этой системы.

Мих
30.06.2007, 00:51
А москалі?!
які москалі?

Полковник
30.06.2007, 01:19
Ээээ, Мих! У Вас там что с Левандовкой? Непонятки с ПОНЯТИЯМИ и ОПРЕДЕЛЕНИЯМИ? :):):)

Мих
30.06.2007, 01:21
Ээээ, Мих! У Вас там что с Левандовкой? Непонятки с ПОНЯТИЯМИ и ОПРЕДЕЛЕНИЯМИ?
Та хотілося б вияснити про кого йдеться.

Полковник
30.06.2007, 01:23
Та хотілося б вияснити про кого йдеться.

:D Блин! Спасибо! Давно так не смеялся! Спасибо, ув. Мих!:D

Мих
30.06.2007, 01:31
Блин! Спасибо! Давно так не смеялся! Спасибо, ув. Мих!

Будьласка.

levandivka
30.06.2007, 09:20
Цитата:
Допис від levandivka
А москалі?!

які москалі?
Оці москалі (http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=95161&postcount=13) :cowboy:

afterstep
30.06.2007, 09:44
Оці москалі

щось картинки не завантажуються....

levandivka
30.06.2007, 09:48
А Мих там ще й рисував? :scare:

Одессит
30.06.2007, 10:50
как вы понимаете, в резидентуре ограниченных идиотов не держали, и с Булонским процессом в России не так просто. Провалы в техническом образовании опаснее провалов в археологическом.
А у нас, зависит от ректора. Неравнодушные люди стараются "держать марку" ВУЗа.
(Знакомая перешла на работу в престижный киевский ВУЗ, так там НАСТОЙЧИВО рекомендовали ВСЕ разговоры вести на дер.мове. Ну ни малейшего ущемления :) )

Полковник
30.06.2007, 11:02
А Мих там ще й рисував? :scare:
МАЛЮВАВ!

levandivka
30.06.2007, 11:13
Цитата:
Допис від levandivka
А Мих там ще й рисував?

МАЛЮВАВ!
Думаєте?
12) Нарисувати мапу Соборної України з головними ріками, містами, залізницями. Вміти добре історію України аж до найиовіщих часів, знати ґеографію України.

/Кархут Василь. Друга і трета проба пластуна.(Научний матеріял до II. і III. пластового іспиту.) Накладом 50 пл. Куріня (ремісничого) ім. скавтм. О. Вахнянина. Львів, грудень 1929/джерело (http://64.233.183.104/search?q=cache:yPxSvS3OSIcJ:3proba.plast.org.ua/download.php%3Fdownloadid%3D179+%D0%BD%D0%B0%D1%80 %D0%B8%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8+%D0%B2+ %D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D 0%BA%D1%96%D0%B9+%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D1%96&hl=ru&ct=clnk&cd=1&gl=ua)

за цей час вдалося мені нарисувати олівцем кілька краєвидів
/Музика .Текст звірено з виданням: Повне видання творів Тараса Шевченка. Том сьомий. Повісті. Chicago: Видавництво Миколи Денисюка, 1960. ст.45-129./джерело2 (http://64.233.183.104/search?q=cache:BsFugaTRYgcJ:www.kobzar.info/kobzar/works/prose/2002/10/04/308.html+%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%83%D0%B 2%D0%B0%D1%82%D0%B8+%D0%B2+%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B 0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96%D0%B9+%D0%BC %D0%BE%D0%B2%D1%96&hl=ru&ct=clnk&cd=2&gl=ua)

ТАК що, "кругом, шагом-арш" цитувати? :cowboy:

levandivka
30.06.2007, 11:20
как вы понимаете, в резидентуре ограниченных идиотов не держали,
Шо, опять?! (з м/ф "Жил-был пёс")

Одессит
30.06.2007, 11:21
Вячеслав ( 2007-06-27 22:21:18 , регион: Крым , партия: ПР )
тОЛЬКО БЕЗ ОБИД. нУ НЕ ГОЖЕ РУССКОМУ ГОРДИТСЯ своей национальностью!!! Мы Люди, должны оставаться Людьми и гордиться именно этим! А гордость за национальность, как бы это помягче - удел вымирающих народностей и прочего ущербного отребья!!!Тут кто то до меня сказал: Кому самолеты строить, а кому "думкою" багатеть... - то есть каждому своё!
Очень достала безграничная глупость.Ведь 2-е недели назад у моей жены,работающей в военной стоматологии была госкомиссия с проверкой,но они ведь не проверяли знания по-специальности,а задавали вопросы по истории Украины??!Нахрена,скажите мне? И какие спецы будут работать с людьми потом?Что они будут изучать?Я даже не представлю себе что делается в других сферах нашего государства. И всё это можно теперь назвать голимой совдепией.(методы похлеще коммунистов).

http://www.dkr.com.ua/index.php?new=2786
Когда едешь по Швейцарии на машине, по дорожным указателям легко угадывается, какой язык является доминирующим в данной местности. Поскольку страна невелика, а кантоны нередко сопоставимы по размеру с нашими районами, очень быстро меняется окружающая вас языковая стихия.
Есть даже такие кантоны, в которых имеется два или три государственных языка. Один из них - Фрибург, название которого одни его обитатели произносят как Фрибур, а другие – как Фрайбург, потому что в нем французский мирно соседствует с немецким.

«Швейцарцы – нация многоэтническая, многоязыковая и многоконфессиональная», - так определяет само государство структуру населения страны. Что касается языков, то официальных четыре: 63,7% говорит на немецком (точнее, на одном из его диалектов, так называемом «швайцер-дойч»), 20, 4% – на французском, 6,5% - на итальянском, 0,5% – на ретороманском. Есть еще 9% «прочих», языков которые государственными не являются: это языки национальных общин эмигрантов. Все они совершенно равны в правах, и нет среди них «хорошего» и «плохого», «полноценного» и «ущербного», на каждом из них можно обращаться в любые официальные инстанции, получать образование и общаться в какой бы то ни было среде. К примеру, говоря по-итальянски, вы не рискуете быть восприняты как не патриот, неполноценный патриот или «запроданець» соседней Италии.

На первый взгляд, было бы гораздо проще «перевести» всех на один из официальных языков, скажем, на самый широко представленный - немецкий. Почему подобная идея никому не приходит в голову? Попробуем проанализировать. Во-первых, это невозможно с точки зрения закона: федеративное устройство Швейцарии дает широкие полномочия каждому из входящих в него 26 кантонов, и только население конкретного региона вправе решать, на каком языке ему говорить. Во-вторых, попытку лишить исконных граждан их родного языка, а следовательно, культуры, нельзя назвать ни моральным, ни этичным, ни, тем более, демократичным актом. Вообще, здесь хорошо понимают, что принуждение – самый простой способ вызвать отторжение и ненависть. Не силой или угрозами держится единство страны, а исключительно доброй волей, основанной на взаимном уважении и подлинной демократии. Это - цемент, скрепляющий нацию, несмотря на всё её разнообразие. Именно поэтому франкоязычная часть Швейцарии не стремится воссоединиться с Францией, немецкоязычная – с Германией и т. д. Людей объединяет нечто большее, чем то, что могло бы их разъединить.

Полковник
30.06.2007, 11:25
Думаєте?

/ТАК що, "кругом, шагом-арш" цитувати? :cowboy:

Хм, я что ли виноват, что ваши классики русизмы иногда употребляли? :moskali:

levandivka
30.06.2007, 11:31
я что ли виноват, что ваши классики русизмы иногда употребляли?
Дійсно, і слово "нарис" - іншомовне, запозичене...

Наспівуючи:
Не в тому річ,
Не в тому річ,
Що горябіна
Плаче ні-іч..

afterstep
30.06.2007, 12:20
Хм, я что ли виноват, что ваши классики русизмы иногда употребляли?

та воно як пишеться у стилі соцреалізму - то й лайку в адаптованій формі допускається.... Чи ви про яких класиків? Тільки не кажіть, що Куліша читали - в житті не повірю ;)

Степаныч
30.06.2007, 13:15
:radist: ...здесь появился Я)!
12 баллов!!!:radist: :clapping: :clapping:

levandivka
30.06.2007, 13:15
Куліша читали - в житті не повірю
Хм-м-м...
Або пішов читати, або команду "арш" виконує...
Ні, :cowboy: , виявляється,
Полковник 11.10 Дивиться тему
Чи потрібна дітям вища освіта (повна) ..

afterstep
30.06.2007, 14:12
та ж йому ніби вже не актуально? чи про внуків задумався?

levandivka
30.06.2007, 14:16
Нє!
Вєк живі - вєк учісь!

afterstep