КПК

Показати повну версію : Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

ihorweb
06.04.2007, 11:06
Ви зовсім неправі. :) Ніяке це не заробляння багатших на бдніших. Це - БІЗНЕС! :) Часи "бідняків і панів" пройшли. Нині Ви можете бути і бідним і паном. То, правда, в цивілізованих країнах. :) Ви працюєте, заробляєте гроші, кладете їх в банк під проценти, а банк Ваші гроші дає іншим ще під більші проценти. :) І всі заробляють з того. І Ви, і банк. Тільки Ви - маленький пан, а банк більший, бо він має таких, як Ви багато. Це я так, в гумористичноу плані зобразила. ;)
[/B]
Бізнес - це обкрадання людей. Бізнесмени тому процвітають, що вони завищують ціни за свою "роботу".
Банки нехай будуть і кредити нехай дають. Але "все професии важны, все професии нужны". Чого хтось має бути менший, а хтось більший? Нічого собі більший! Пів мільярда прибутку за рік (ПриватБанк помоєму). І скіки їх там є тих власників? Це ж пару людей мають такий прибуток... І невже це вони вдвох чи втрьох таку велику роботу виконують? Ні!!!!!!!!! Цю роботу робить багато людей і кожному від загального результату має одинаково перепасти.

А якщо серйозно, то кредити - потрібна і хороша справа. Ви можете взяти гроші на кредит,купити хату, а через деякий час її продати, заробивши на цьому. Якби не було змоги взяти кредит, змогли б Ви таке зробити? Однозначно - ні! Чи для розширення бізнесу, чи для придбання просто мешкання, щоб не тиснутися ні з ким. Та багато всього! Тільки ще раз повторюю: КРЕДИТИ ТРЕБА ВМІТИ ВІДДАВАТИ і не тратити їх на дурниці!
Так в тому то і справа, що немає змоги його взяти. Взяти кредит на житло, треба ЗАСТАВИТИ ЖИТЛО... - ну це ж нісенітниця. Якщо в мене нема житла, то шо я можу заставити?..

Треба створити умови для роботи і оцінювати ту роботу. А не ректор всіма керує, значить в нього зарплата більша в 10 разів. Як він може мною керувати, скажем в програмуванні, якщо він в цій галузі ТУПИЙ ЯК ВАЛЯНОК?!! Шо з того, шо він генератор ідей? Прочитав десь на конференції, приїхав назад і ляпнув: "І нам треба таке зробити..." Ідеї то втілюють інші!

Мене це все дратує... Я згідний, що різниця має бути, але не в 10 разів. Ну можна подумати, шо начхальство прямо паше з ранку до вечора, і не спить і пообідати не встигає... Не було би цієї колосальної різниці в зарплатах (в оцінюванні праці), то не було б кому брати кредити під 30%. Одні можуть собі таке дозволити, а банки цим одним і раді і ставки по кредитах не зменшують... А на інших всім начхати з десятого поверху.

Оля
06.04.2007, 11:23
Бізнес - це обкрадання людей. Бізнесмени тому процвітають, що вони завищують ціни за свою "роботу".
Банки нехай будуть і кредити нехай дають. Але "все професии важны, все професии нужны". Чого хтось має бути менший, а хтось більший? Нічого собі більший! Пів мільярда прибутку за рік (ПриватБанк помоєму). І скіки їх там є тих власників? Це ж пару людей мають такий прибуток... І невже це вони вдвох чи втрьох таку велику роботу виконують? Ні!!!!!!!!! Цю роботу робить багато людей і кожному від загального результату має одинаково перепасти.

Бажала би Вам спробувати того хліба "обкрадання людей". :( Коли за місяць треба за аренду заплатити 5 тисяч + тисячу за компослуги. І людям зарплати виплатити 6 тисяч. :(
А Ви відробили, і пішли собі додому. Ні голова Вас не болить ні за що, ні не переживаєте ... А тут, як я писала, 24/7.
А про рівність вже не одні мріяли. А одні вже таку будували. І що з того? Нема рівності, бо люди неоднакові. Один паше, а другий хотів би спати, та легенько жити, а щоби все порівну було. Нема такого, і не буде...:( "Як дбаєш, так і маєш!" Не глупий придумав.

Дімон
06.04.2007, 11:30
Бажала би Вам спробувати того хліба "обкрадання людей". :( Коли за місяць треба за аренду заплатити 5 тисяч + тисячу за компослуги. І людям зарплати виплатити 6 тисяч. :(
А Ви відробили, і пішли собі додому. Ні голова Вас не болить ні за що, ні не переживаєте ... А тут, як я писала, 24/7.
А про рівність вже не одні мріяли. А одні вже таку будували. І що з того? Нема рівності, бо люди неоднакові. Один паше, а другий хотів би спати, та легенько жити, а щоби все порівну було. Нема такого, і не буде...:( "Як дбаєш, так і маєш!" Не глупий придумав.

Рівність це звичайно абсурд!!!
але от на рахунок
"А Ви відробили, і пішли собі додому. Ні голова Вас не болить ні за що, ні не переживаєте ..." це ви повірте дуже помиляєтеся, я знаю дуже мало таких людей які працюють на когось і їх голова не болить , ой болить щей як болить і переживаємо ми не менше!!!

ihorweb
06.04.2007, 11:34

От і я про це кажу: 5 тисяч - це з Вас хтось ДЕРЕ бабки, а Ви і собі з когось дерете. От шо та людина РОБИТЬ сильно, коли здає в аренду приміщення? НІЧОГО! Бабки отримує. Сам себе оцінив великою зарплатою і дере з людей...

В економічному плані має бути приблизно Радянський Союз. Всі порівну користуються державними ресурсами (бо інакше це просто війна не на життя, а на смерть - хто раніше займе територію, і хто міцніше в неї зубами вчепиться), і кожному по потребах, але і про заслуги не забувати.

Ні-ні. Тут я згідний: хто не паше, а спить - тому і фіга. Але якщо працюють, то кожен приносить якусь користь своєю роботою. І різниця має бути, але не в 10, 20, 100 разів.

ihorweb
06.04.2007, 11:44
Для цього є релігійні гілки. Де і я Вас підтримаю, а тут Ви щось не те з тим порівняли. Тут ніби про кредити. В Едемському саду люди мали все, але не оцінили це. Тому Бог дав їм присуд працювати. А не жити в рівності. Вся Біблія списана прикладами людей різних прошарків - від багатих до бідних. Ви не задумувалися чому? :rolleyes:

Це справді релігійна більше гілка, але я відповім: думаю тому, щоб показати, що в Саду було краще, коли всі все мали і були рівними.

Підтримую Дімона про "болить голова". В мене тут не факультет, а цирк на дроті. Вони собі гризуться, одна кафедра з іншою і з деканатом, а ти маєш всіх обслужити з посмішкою, вимушено-невимушено в цьому варюся. Але в них зарплатка то побільша.

Одним словом можна би було і без кредитів якось... Але можна би було і не грішити Єві з Адамом, але не вийшло :o

New Shrek
06.04.2007, 12:33
Бажала би Вам спробувати того хліба "обкрадання людей". Коли за місяць треба за аренду заплатити 5 тисяч + тисячу за компослуги.
То ви ше виявляєтьсявдячні орендодавцю? мІло!!!

Salata
06.04.2007, 13:04
Не думаю, что банки - эксплуататоры. Иногда - да. Но больше согласна с Олей. Не всем удается найти себе комфортное рабочее место, многие себе создают его сами. У человека есть хорошая идея, есть желание работать, но ему нужен стартовый капитал, который из зарплаты не один год складывать.
Вот кто-то сел, посчитал: сколько ему нужно, сколько за это отдавать, сколько он заработает...
В то же время есть люди, у которых деньги есть, но разворачивать на них дело некогда или нет желания.
Банк берет свои проценты за то, что гарантирует честность сделок. Что бывает, когда первые берут у вторых без "лишних" посредников, многие тут знают :)
Банку нужно содержать кассиров, охранников, помещение, грамотных сотрудников...
Как говорится, просто только с крыши падают :)

ihorweb
06.04.2007, 14:05
...
У человека есть хорошая идея, есть желание работать, но ему нужен стартовый капитал...
В то же время есть люди, у которых деньги есть, но разворачивать на них дело некогда или нет желания.

Банк берет свои проценты за то, что гарантирует честность сделок. Что бывает, когда первые берут у вторых без "лишних" посредников, многие тут знают :)
Банку нужно содержать кассиров, охранников, помещение, грамотных сотрудников...
Как говорится, просто только с крыши падают :)

Банк бере такі проценти, шо має сотні мільйонів прибутку в рік. Хай ділиться цим прибутком зі всіма працівниками (як вони такі важливі: юристи, охорона...) або хай знижує проценти. Рядові працівники з цього ніфіга не отримують.

ihorweb
06.04.2007, 14:17
Ну не кажіть а з чого їм тоді ЗП платять??? а знизити % поки що неможливо, Депозити то тоже в нас не дишевенькі, а наші люди хочуть положити депозит під 15 а кредит взяти під 6 :))) нісенітниця, то банки мають в мінус працювати?? На благо отєчєства??? Банки при чому окрім двох(Ощадного, і УКРЕКСІМ") є недержавними установами, іншими словами це так само чийсь бізнес як скажемо в когось столярка чи ще щось... чому вони мають займатися благодійністю?? не розумію:confused:

Ви хочете сказати, шо працівник охорони банку має такий же річний дохід як власник? Я маю сумнів. От через це і такі великі відсотки, шо директор хоче мати великий прибуток... Благодійністю, таким чином, ніхто не займатиметься, просто знизяться відсотки.

Дімон
06.04.2007, 14:34
Ви хочете сказати, шо працівник охорони банку має такий же річний дохід як власник? Я маю сумнів. От через це і такі великі відсотки, шо директор хоче мати великий прибуток... Благодійністю, таким чином, ніхто не займатиметься, просто знизяться відсотки.

А на якій фірмі , в якому бізнесі працівник охорони отримує стільки ж як Директор, чи власник фірми?????
Давайте вернемося тоді до Комунізму де "всє люді равниє" і то були рівніші від тих всіх рівних, хто був біля корита!!!!

а на рахунок 30% 200% і т дальше то тільки ті кредити по яких банк несе великі ризики!!!! якщо кредит без застави то й де гарантії що клієнт його віддасть???? от банк і перестраховує себе,а депозит під 14 то клієнт має ще страховку на випадок банкротства банку держава повертає гроші, при чому сума виплати у "Фонді ґарантування вкладів" збільшена до 25 тисяч гривень, а чи знаєте ви скільки банк платить в державу за несформовані резерви??? і Взагалі треба спочатку добре розібратися у роботі банку з середини щоб судити про те з чим не знайомі!!! Хіба нє???

ihorweb
06.04.2007, 15:01
і Взагалі треба спочатку добре розібратися у роботі банку з середини щоб судити про те з чим не знайомі!!! Хіба нє???

Нє! :p Я вже казав, шо у всьому самому розбиратися - ніхто не зможе... Я бачу по тому, шо всі банкіри жиріють, і по цьому роблю висновок, що або вони замалу зарплату своїм підлеглим платять, або проценти по кредитах завеликі, або проценти по депозитах замалі. В чому я помиляюся?

А я і з роботою інших подібних фірм не згідний. Я ж про це і говорю, шо не такий підхід в нас... От просто глобально неправильний підхід. Хто захопив територію, той дере до кінця життя з інших, а тоді по спадковості: кому більше лишилося, той знов дере зі всіх інших... Не така велика різниця має бути класова. Але різниця має бути (для заохочення).

Ума
06.04.2007, 15:09
Як на мене, то це типова реакція найманого працівника. Як правило, наймані вважають, що усю роботу роблять вони, а директори знімають тільки вершки, а те, що ті директори несуть ризики на своїй відповідальності ніхто думати не хоче. Одразу питання чому різниця в 10 раз у ЗП.

Дімон
06.04.2007, 15:11
Як на мене, то це типова реакція найманого працівника. Як правило, наймані вважають, що усю роботу роблять вони, а директори знімають тільки вершки, а те, що ті директори несуть ризики на своїй відповідальності ніхто думати не хоче. Одразу питання чому різниця в 10 раз у ЗП.

100 % я також найманий працівник, але поварившись на цій кухні прекрасно все розумію!!

ihorweb
06.04.2007, 15:13

Дімоне, я там правив трохи, так шо почитайте про інші фірми.

Я вже казав: мій ректор ТУПИЙ ЯК ВАЛЯНОК в питаннях програмістів. Він не може нести відповідальність за роботу, яку я буду виконувати. Хай йому зменшать зарплату разом з відповідальністю, а мені підвищать зарплату і відповідальність. А не дурний командир (в цій галузі) керує спеціалістом.

Дімон
06.04.2007, 15:14
А я і з роботою інших подібних фірм не згідний. Я ж про це і говорю, шо не такий підхід в нас... От просто глобально неправильний підхід. Хто захопив територію, той дере до кінця життя з інших, а тоді по спадковості: кому більше лишилося, той знов дере зі всіх інших... Не така велика різниця має бути класова. Але різниця має бути (для заохочення).

Цей допис зявився коли я вже відповідав. тож при чому тут % в банках??? якщо розмова йде про класову різницю, то окрема тема і для неї треба робити окрему гілку!! Хіба не так?

ihorweb
06.04.2007, 15:18
У нас просто вся система так побудована. Я рахував по тарифній сітці (єдиній, ту шо прийняли), то там закладається невелика різниця: якщо в мене десь 500, то в ректора по тарифній сітці має бути 1500, а насправді він отримує 5-6 тис грн. І нашо було приймати справедливу сітку? - це трохи не про кредити, але... крик душі :)

ihorweb
06.04.2007, 15:19
Цей допис зявився коли я вже відповідав. тож при чому тут % в банках??? якщо розмова йде про класову різницю, то окрема тема і для неї треба робити окрему гілку!! Хіба не так?

Класова різниця - це узагальнене поняття, а конкретно: банк - один клас, дрібні вкладники - інший.

Ума
06.04.2007, 15:20
Ректор не зобов"язаний бути мештом у всіх галузях свого інституту - він може бути кандидатом якихось наук, головне мати організаційні і педагогічні дані на його посаду. Крім того Ректор веде дуже багато робіт з іншими органами держави і за це несе відповідальність.

Я, наприклад, не знаю нічого про котельню на своєму підприємстві (окрім, потужності, виробника, принципу роботу і т.п.), але в мене на роботі є енергетик, який несе відповідальність за те, щоб котельня справно працювала і якщо він не годен дати собі раду, а я в тому дурна як валянок, то мудро з моєї сторони знайти особу, яка в тому щось розбирається і зробить сою роботу, але нехай не сподівається, що від того його ЗП буде наближена до моєї чи щось подібне. За цю роботу отримає саме стільки (плюс, мінус) скільки вона вартує на ринку праці.

ihorweb
06.04.2007, 15:23
Умо, а я про шо кажу?... Про це ж і кажу... Він працює, а Ви несете відповідальність за зарплату... :rolleyes: Мені з цього смішно!

Дімон
06.04.2007, 15:29
У нас просто вся система так побудована. Я рахував по тарифній сітці (єдиній, ту шо прийняли), то там закладається невелика різниця: якщо в мене десь 500, то в ректора по тарифній сітці має бути 1500, а насправді він отримує 5-6 тис грн. І нашо було приймати справедливу сітку? - це трохи не про кредити, але... крик душі :)

На рахунок нашої системи я згідний, але візьміть світ ДЕ в якій державі простий робітник має таку ж ЗП як його директор,

А на рахунок відповідальності то Директор несе відповідальність як за свої дії так і за роботу своїх підлегли, а при помилці звісно спитає у того хто допустив цю помилку, тому що спитають з нього!!!!!!!!

Ума
06.04.2007, 15:32
Умо, а я про шо кажу?... Про це ж і кажу... Він працює, а Ви несете відповідальність за зарплату... :rolleyes: Мені з цього смішно!

я говорю не про те, що й Ви. Кожен займає своє місце і відповідно отримує винагороду. Але наймані працівники оцінюють свою роботу інакше, ніж роботодавці.

ihorweb
06.04.2007, 15:34
На рахунок нашої системи я згідний, але візьміть світ ДЕ в якій державі простий робітник має таку ж ЗП як його директор,

А на рахунок відповідальності то Директор несе відповідальність як за свої дії так і за роботу своїх підлегли, а при помилці звісно спитає у того хто допустив цю помилку, тому що спитають з нього!!!!!!!!

Весь світ хай іде топитися, а ми лишимось на березі ;).

От це і є ЦИРК! Ректор несе відповідальність за всіх, а в результаті ніхто ні за шо не відповідає...

Ума
06.04.2007, 15:34

Однозначно, якщо працівник не дотримався ТБ на підприємстві, то відповідальність несе директор, а не потерпілий... якщо працівник думає, що працює від дзвінка до дзвінка і в кінці місяця отримує свою зароблену платню, то директор повине подбати про цю зарплатню... (інша справа на держ. п-ствах, де гроші поступають по запланованому бюджету заздалегіть івсе)

ihorweb
06.04.2007, 15:35
я говорю не про те, що й Ви. Кожен займає своє місце і відповідно отримує винагороду. Але наймані працівники оцінюють свою роботу інакше, ніж роботодавці.

Майже мої думки прочитали. Як каже наш викладач, слова всі ті, а за відповідь - два, сідайте. Трохи поміняти порядок: власники оцінюють себе не так як працівників...

ihorweb
06.04.2007, 15:39
Однозначно, якщо працівник не дотримався ТБ на підприємстві, то відповідальність несе директор, а не потерпілий...

От це і є ЦИРК! Відповідальність нехай несе, хто винен, а не керівник, бо він керівник і зарплату йому за це більшу.

...якщо працівник думає, що працює від дзвінка до дзвінка і в кінці місяця отримує свою зароблену платню, то директор повине подбати про цю зарплатню... (інша справа на держ. п-ствах, де гроші поступають по запланованому бюджету заздалегіть івсе)

Сильна то робота: "дбати про зарплатню"... Напевно важча, ніж ремонтувати котельню :rolleyes:

ihorweb
06.04.2007, 15:43
Умо, вибачте за те шо ніс пхаю може не в свої справи, але Ви, я так зрозумів, керуєте... типу як ректор. А хто Вам зарплату призначає?

Дімон
06.04.2007, 15:50
От це і є ЦИРК! Відповідальність нехай несе, хто винен, а не керівник, бо він керівник і зарплату йому за це більшу.

Сильна то робота: "дбати про зарплатню"... Напевно важча, ніж ремонтувати котельню :rolleyes:

звичайно важча!!!! А що таке ремоонт для спеціаліста в цій області??? а от організувати роботу так щоб було за що дати ту ЗП і ще щоб йому перепало, і в нашій державі поділитися з податковою тай іншими службами, ой як не легко, треба спробувати що б судити!!!!

ihorweb
06.04.2007, 15:53
звичайно важча!!!! А що таке ремоонт для спеціаліста в цій області??? а от організувати роботу так щоб було за що дати ту ЗП і ще щоб йому перепало, і в нашій державі поділитися з податковою тай іншими службами, ой як не легко, треба спробувати що б судити!!!!

:D Поділитися з податковою... Звучить як "хабар дати" :D То дуже тяжка робота, але не в 10 разів і не в 100 разів. Спеціаліст є спеціалістом в своїй галузі, а управлінець (тепер правильно менеджер) є спеціалістом в галузі управління. Всі професії важливі і потрібні й не шкідливі! Тобто спеціалісту легко ремонтувати, а управлінцю легко управляти, тому і зарплата має бути приблизно одинакова...

Дімон
06.04.2007, 15:55
Весь світ хай іде топитися, а ми лишимось на березі ;).

От це і є ЦИРК! Ректор несе відповідальність за всіх, а в результаті ніхто ні за шо не відповідає...

І чому це ніхто ні за шо?? кожен відповідає за свою ділянку роботи перед начальником а він перед своїм начальством!!!

New Shrek
06.04.2007, 15:56
Кожен займає своє місце і відповідно отримує винагороду.

]Допис від ihorweb
От це і є ЦИРК! Відповідальність нехай несе, хто винен, а не керівник, бо він керівник і зарплату йому за це більшу[/quote]
ihorweb вже виріс з коротких штанців ,а Ви того не бачите в його дописах,тепер два виходи я бачу: або він буде на Майдані (барикадах ) або директором стане

ihorweb
06.04.2007, 15:57
І чому це ніхто ні за шо?? кожен відповідає за свою ділянку роботи перед начальником а він перед своїм начальством!!!

І всі би ше мали одинакову зарплату за одинакову відповідальність, а то так виходить, шо відповідають всі, але декому за відповідальність доплачують, а іншим - ні.

ihorweb
06.04.2007, 16:00
]Допис від ihorweb
От це і є ЦИРК! Відповідальність нехай несе, хто винен, а не керівник, бо він керівник і зарплату йому за це більшу
ihorweb вже виріс з коротких штанців ,а Ви того не бачите в його дописах,тепер два виходи я бачу: або він буде на Майдані (барикадах ) або директором стане[/QUOTE]

:D На майдані - навряд. 2004-го не був, а тепер, то взагалі не то... А директором я проти, бо він несе відповідальність за всіх зразу, я так не зможу. Це суперечить моїм дописам... тобто принцимам :).

Всі м до Вівторка! Веселої Пасхи, смачної ковбаски! (хто святкує)

Дімон
06.04.2007, 16:02
На майдані - навряд. 2004-го не був, а тепер, то взагалі не то... А директором я проти, бо він несе відповідальність за всіх зразу, я так не зможу. Це суперечить моїм дописам... тобто принцимам .

Так Ви і зараз суперечите своїм дописам як так відповідальність різна а платня однакова?????????

Оля
06.04.2007, 20:43
Де модератори? Тема з обговорення актуальної кредитної теми перетворилася на істерики лузерів з приводу важкого життя та всесвітньої несправедливості. Розділіть теми чи що.

Та вони може не лузери, а просто хочуть жити, як при капітілізмі, а щоб до роботи відносилися, як при соціалізмі. А як відносилися, то ми вже знаємо. "Всё вокруг колхозное - всё вокруг моё!" Так любив говорити мій колишній чоловік, що виріс на Миколаївщині. В них коло хати ніяка городина не росла навіть, бо все можна було вкрасти з поля. :( А мої батьки то трускавки на Бродівщині садили і возили, то вафлі пекли, то норки тримали. І ще мусіли зі всім ховатися, бо були капіталістами при соціалізмі. Як по маму тато приїжджав своєю машиною на роботу, то начальника відділу НДІ на Науковій, де вона працювала секретаркою-машиністкою, перекошувало від зависті, бо він з вищою освітою не міг до машини доробитися.:cool: То хто йому винен був? Можна було мати і вищу освіту, і ще й руками працювати, щоб добре жити.
Я знаю, що зараз багато людей позакидали свої дипломи і працюють так, щоб можна було і сім"ї позабезпечувати, і жити згідно плодів своєї голови і своїх рук. Раз в державі інтелектуальна праця не ціниться, то нема чого на бізнесменах чи кредиторах злість зганяти.

Кредити мають бути. Це можливість жити як хочется вже зараз, а не чекати збираючи у шкарпетку гроші. І за цю можливість звичайно приходиться платити. Наголошую - абсолютно добровільно.

У нас така картина тут. Приїжджають наші нові емігранти, з великим бажанням все мати і з великою заздрістю до тих, хто вже щось має, але з типовою українською думкою, що треба перше на щось назбирати. :) І ніякі доводи не переконають, поки самі не пересвідчаться, що жити при капіталізмі треба по-іншому. Інфляція і ріс цін на житло росте не по днях, а по часах. Раз банк може дати тобі кредит нині, не чекай на завтра, бо втратиш більше і ніколи не вженешся за ними перше складати гроші в шкарпетку. Два роки тому у нас хати були по 240 тис. За цей час зросли до 450 тис. І продовжують рости. То хіба варта було чекати? Хто не боявся рискувати, чи попав в такі ситуації, що не міг тоді продати хату, то тепер тішиться, бо заробив на цьому вже добряче. Але то ж людям не втлумачиш, поки вони того самі не зрозуміють.

Це нагадує ситуацію з компьютерним залізом. Варто почекати півроку і будь-яку новинку вже можна взяти за пів ціни.

І я так кажу. Ще більше кредиторів прийде в Україну і проценти впадуть. Але й ціни на житло зростуть набагато. Так що, хто і під вищий процент зараз візьме, не втратить, якщо є змога платити, бо скоро ви будете мати можливість перефінансовувати займи так само, як ми тут. ;)Тоді свій високий процент перефінансуєте під нижчий і хату матимете ще по старій ціні. :)

New Shrek
06.04.2007, 22:30
Тема з обговорення актуальної кредитної теми перетворилася на істерики лузерів з приводу важкого життя та всесвітньої несправедливості
А воть засирати мозги то не тре,Коли Аліко ше пішки під стіл ходило ,я вже дівок грав.Это у тебя истерика от головокружения от успехов ,и обмана своих соотечественников, с которыми одним воздухом дышишь.Мне -то фиолетово конечно ,но мое сообщение прочитают в нете сотни моих земляков,и американским прихвостням дадут достойный отпор

New Shrek
06.04.2007, 22:31
Допис від Thror
Де модератори?

Прошу глянути на головну сторінку...
Може в Алыко того не вчать?

Ума
06.04.2007, 23:15
спробуй тепер поділити ці дописи... Ума закочує рукави ;)

Ума
06.04.2007, 23:47

1. Тому що керівник відповідає за організацію робочого місця, трудового процесу і т.п. Це не тільки підлеглому сказати - пхати пальці до розетки не можна і все, це значно більше! це кримінальна відповідальність, якщо у випадку не дотримання на підприємстві умов ТБ, ПБ і ОП хтось з підлеглих зазнає травми.

2. Видно, що Ви на держ. підприємстві працюєте... На приватних підприємствах гроші по плану ніхто не дає. Інколи керівник сам може бути без грошей, але видати підлеглим, бо це його відповідальність перед ними, а його ризики і проблеми не хвилюють підлеглих, чи не так? Зрештою, якщо підприємство стало через поломку котельні, яка приймає безпосередню участь у виробництві, то не має і збуту і не має доходу коштів. З чого платити ЗП працівникам їх не хвилює - їм треба вчасно виплатити і ще й бажано таку саму суму як директору, бо він ніфіга крім підписів не робить... А працівнику не посяниш, зачекай місяць і потім отримаєш дві ЗП.
Ви знаєте, що в кінці місяця повинні отримати свої 500 грн. і якщо Ви їх не отримуєте, то не Ректора звинувачуєте, а державу - мін. освіти і тп. Зрештою, я думаю, що Ректор теж добре пороги оббиває в мін. освіти для того, щоб його запланований бюджет не сильно врізали... Бо в результаті він виплачує з того, що йому виділили, а не з того, що він хотів запланувати. Я добре ознайомлена з плануванням бюджету і чітко розумію, коли економіст напише на ЗП статтю витрат 10000 грн, то там де затверджують бюджет, видадуть 5000, але при тому попросять обгрунтувати ці 10000. Особисто я, на державному п-стві воліла б бути підлеглим. Чесно!

Оля
06.04.2007, 23:52
То ви ше виявляєтьсявдячні орендодавцю? мІло!!!

З однієї сторони вдячна, бо не мала б куди свого бізнесу примостити. :) В хаті ж не дадуть відкрити.А з другої - рент мене дусить, тому подумую, якби вимудрувати і мати своє приміщення.Мій брат один вже викупив будівлю і тепер сам здає.:) В мене такої змоги нема, бо я у великому торговому центрі знаходжуся. :(

Ума
06.04.2007, 23:53
Умо, вибачте за те шо ніс пхаю може не в свої справи, але Ви, я так зрозумів, керуєте... типу як ректор. А хто Вам зарплату призначає?

у мене не має фіксованої плати. Вона залежить від загального результату підприємства. А оскільки, саме та галузь, якою я безпосередньо зараз займаюся є сезонною, то розумію, що в несезон, я зобов"язана при будь-яких моїх фінансових становищах в першу чергу виплатити людям ЗП. Що я й роблю, вчасно.

Крім того, я не на одній роботі працюю ;)

ihorweb
10.04.2007, 10:23
Так Ви і зараз суперечите своїм дописам як так відповідальність різна а платня однакова?????????

Я казав, що система неправильна: ректору приписують супервелику відповідальність і він отримує в 10 раз більшу зарплату. Як буде правильна система, то буде кожен за своє відповідати і більш-менш одинакова зарплата. Про різну відповідальність і одинакову зарплату ніхто ніде не говорив.

ihorweb
10.04.2007, 10:54
...Я знаю, що зараз багато людей позакидали свої дипломи і працюють так, щоб можна було і сім"ї позабезпечувати, і жити згідно плодів своєї голови і своїх рук. Раз в державі інтелектуальна праця не ціниться, то нема чого на бізнесменах чи кредиторах злість зганяти.
...

Радий, що попереносили дописи... так навіть правильніше, бо фінансово-класова різниця - це результат, а причина - в системі, в неправильному підході до організації будь-чого, в тому числі і до праці. У нас в кого більша зарплата?: хто крутить лєбьодку, з каналізації лайно виймаючи, чи хто крутить таку ж лєбьодку, але виймаючи діамантики в відерку? Відповідь очевидна. А чого так?! Вони виконують різну роботу? Ні! Просто хтось зайняв місце під сонцем і каже, шо це відповідальніша робота, і моїм працівникам - більша зарплата. Просто хтось сидить і вирішує... богом себе уявляє...

Так тому і не ціниться, шо такі бізнесмени і кредитори в нас... Як раз в Мамериці (Німеччині) інтелектуальна робота і ціниться. Бо весь бізнес зацікавлений у розвитку нових технологій. Це в нас все навпаки... Тому Ви, пані Олю, і втекли з України. Чи не так? Як Вам так подобаються кредити, то треба було ТУТ їх брати. Чого аж в Мамерику виїхали (здається там Ви зараз). Вертайтеся! Розвиньте свій бізнес з НАШИМИ КРЕДИТОРАМИ, а тоді розкажете про доцільність кредитів. А то ми говоримо про різні кредити, про різну організацію, і так можна довго сперечатися. Я вірю, що Вам там ліпше...

Оля
10.04.2007, 11:19
Тому Ви, пані Олю, і втекли з України. Чи не так? Як Вам так подобаються кредити, то треба було ТУТ їх брати.

Ми "втекли" з України ще 15 років назад. І основна ціль нашої "втечі" була забезпечити собі свободу сповідання релігії, а не гроші і бізнес. :( Я їхала з трьома малими дітьми і 6-ма сумками, де були наші лахи на перші пори, постіль... І з сотнею доларів в кишені. Так що, не знаючи, не дорікайте....

Вертайтеся! Розвиньте свій бізнес з НАШИМИ КРЕДИТОРАМИ, а тоді розкажете про доцільність кредитів.

Вертатися, чи ні, то моя справа і не треба мені вказувати.:( А про доцільність кредитів я Вам не розказую, а просто ділюся досвідом. Не хочете - не слухайте! Нікого до цього не змушую.І проценти на кредити я Вам не встановлювала. Нема чого до мене з такими претензіями.:cool:

ihorweb
10.04.2007, 11:19
1. Тому що керівник відповідає за організацію робочого місця, трудового процесу і т.п. Це не тільки підлеглому сказати - пхати пальці до розетки не можна і все, це значно більше! це кримінальна відповідальність, якщо у випадку не дотримання на підприємстві умов ТБ, ПБ і ОП хтось з підлеглих зазнає травми.

Кожен відповідає за те, за шо він відповідає. Це в нас недолугі закони такі ж як і Конституція. І в нас відповідальність лежить на керівництві. Я про це і кажу. Керівник має нести відповідальність: забезпечити умови праці, ознайомити працівників під розписку з ТБ, ПБ і ОП і контролювати працівників (шоб одні - п'яні - не заважали іншим - тверезим). А хто їх порушить (пальці запхає), той і відповідати має, тобто він зразу і відповість (поламаними пальцями).

2. Видно, що Ви на держ. підприємстві працюєте... На приватних підприємствах гроші по плану ніхто не дає. Інколи керівник сам може бути без грошей, але видати підлеглим, бо це його відповідальність перед ними, а його ризики і проблеми не хвилюють підлеглих, чи не так? ...

Працюю. На приватному ризики для працівника більші. На приватному підприємстві це все вирішується дуже швиденько: воно оголошується банкрутом і всіх працівників фі-і-іть - і на вулицю :rolleyes: . А якщо серйозно, то працівник ризикує, бо може пальці поламати, а керівник відповідає-ризикує ше там за шось. Кожен виконує свою роботу: все професии важны, все професии нужны. Оцінка праці повинна бути... А не у Вас немає конкретної зарплати, але як підприємство нормально працює, значить це керівник все заслужив - і весь прибуток підприємства собі в кишеню...

ihorweb
10.04.2007, 11:31
...Так що, не знаючи, не дорікайте....

Сорі вері мач :) Не буду більше :)

Вертатися, чи ні, то моя справа і не треба мені вказувати.:( А про доцільність кредитів я Вам не розказую, а просто ділюся досвідом. Не хочете - не слухайте! Нікого до цього не змушую.І проценти на кредити я Вам не встановлювала. Нема чого до мене з такими претензіями.:cool:

Це була іронія про повернення, а не вказівка. В Америці кредити - це обдирання, а в нас кредити - це грандіозне обдирання. Жив би в США, теж брав би кредити... напевно...

Оля
10.04.2007, 11:51
В Америці кредити - це обдирання, а в нас кредити - це грандіозне обдирання. Жив би в США, теж брав би кредити... напевно...

І кредит на машину - обдирання, і кредит на хату - обдирання. Але я не хочу чекати, поки я ті гроші зароблю і тоді щось собі позволю. Я нині хочу їздити на файній новій машині, а не бігати по фрівею, бо моя стара встала посеред дороги. І жити хочу у власній хаті, а не в апартменті, бо там я гроші плачу якомусь багачеві як в порвану кишеню і в разі чого він мене може вигнати звідти, бо я заголосно розмовляю, чи щось роблю, що іншим заважає,а тут я собі сама господиня, гроші ще й доплачую до місячної плати, щоб раніше сплатити. І хата моя в ціні росте з кожним роком. Тому я можу нічого не мати, але маючи хату, я завди маю капіталовкладення... А що би я могла зробити без кредиту? :confused: Нічого!!! То чого би я була така свиня, щоб ще на кредити і їх власників бочку котити? :rolleyes: Я їм вдячна, що вони мені ті гроші позичають, а при своїй практиці виживання в колишньому соцтаборі, то я ще й вмію так собі зарадити, щоб мої діти не були колись заручниками банків. Щоб вони вже щось мали, як виростуть, раз я з парою сумок в Америку приїхала. :rolleyes:

levandivka
10.04.2007, 12:00
Оцінка праці повинна бути... А не у Вас немає конкретної зарплати, але як підприємство нормально працює, значить це керівник все заслужив - і весь прибуток підприємства собі в кишеню...
Саме ТАК:
якщо керівник зумів організувати роботу дешевими кадрами, прибуток належить керівнику (в межах чинного законодавства і оподаткування).
Існує головний цивілізований критерій-регулятор:
влаштовує - погоджуюся, не влаштовує - звільняюся.
Коли мова при оплаті заходить про порушення законодавства - потрібно "палити" того керівника-злодюгу.

ihorweb
10.04.2007, 12:04
І кредит на машину - обдирання, і кредит на хату - обдирання. Але я не хочу чекати, поки я ті гроші зароблю і тоді щось собі позволю... А що би я могла зробити без кредиту? :confused: Нічого!!! То чого би я була така свиня, щоб ще на кредити і їх власників бочку котити? :rolleyes: Я їм вдячна, що вони мені ті гроші позичають...

Могли би зробити, якби були розстрочки... а не дехто узаконював обкрадання, як вид діяльності банків.

Ума
10.04.2007, 12:09
Працюю. На приватному ризики для працівника більші. На приватному підприємстві це все вирішується дуже швиденько: воно оголошується банкрутом і всіх працівників фі-і-іть - і на вулицю :rolleyes: . А якщо серйозно, то працівник ризикує, бо може пальці поламати, а керівник відповідає-ризикує ше там за шось. Кожен виконує свою роботу: все професии важны, все професии нужны. Оцінка праці повинна бути... А не у Вас немає конкретної зарплати, але як підприємство нормально працює, значить це керівник все заслужив - і весь прибуток підприємства собі в кишеню...

Шановний, а Ви ніколи не чули про точку окупності бізнесу? Так от, доки п-ство не дійде до цієї точки, то всі витрати несуть власники чи керівництво, а ЗП людям платять з першого дня. А не так само кажуть, почекайте, любі друзі, за два роки ми вийдемо нарешті на нуль, а тоді почнемо ЗП всім порівно платити від прибутків...

Краще ніж намагатися повернути утопічну систему в ринкові і трудові відносини, дайте собі гідну оцінку і працюйте там, де належно оцінять вашу працю і відповідальність. А якщо Ви погоджуєтесь працювати на 500 грн., то хто Вам лікар? Навіщо заздрити ректору? Стань ректором!

ihorweb
10.04.2007, 12:35
Шановний, а Ви ніколи не чули про точку окупності бізнесу? Так от, доки п-ство не дійде до цієї точки, то всі витрати несуть власники чи керівництво, а ЗП людям платять з першого дня. А не так само кажуть, почекайте, любі друзі, за два роки ми вийдемо нарешті на нуль, а тоді почнемо ЗП всім порівно платити від прибутків...

Краще ніж намагатися повернути утопічну систему в ринкові і трудові відносини, дайте собі гідну оцінку і працюйте там, де належно оцінять вашу працю і відповідальність. А якщо Ви погоджуєтесь працювати на 500 грн., то хто Вам лікар? Навіщо заздрити ректору? Стань ректором!

Ну я сумніваюся, шо по 2 роки прибутку нема. І якби цю точку було важко досягнути, то і Ви би працювали на держ. п-ві за 500 грн, а не свідомо банкрутіли, бо працівникам треба платити зарплату...

Ректору ніхто не заздрить. Я хочу бути тим, ким я хочу бути. І всі так. А не пертися туди, де зараз гроші більші платять (а дехто так робить). Я за справедливість :cool: ! І на приватному підприємстві, і на державному зарплата однієї професії має бути одинакова. Хіба як хто спить на роботі, ну то ясно шо не платити. Бо так буде ВІЙНА! Люди з одинаковими здібностями захочуть туди, де більша зарплата, але приватнику не треба двох таких спеціалістів, йому вистачит одного. І починається війна не на життя, а на смерть: хто вдере собі це місце, хто начальнику більшого хабаря дасть, хто йому ніжніше попу полиже... Тому я і не йду там де більше платять. Бо це несправедливість :) ! Всє профєсіі важни! (та й попу нікому лизати не хочеться)

Ума
10.04.2007, 12:40
Ну я сумніваюся, шо по 2 роки прибутку нема. І якби цю точку було важко досягнути, то і Ви би працювали на держ. п-ві за 500 грн, а не свідомо банкрутіли, бо працівникам треба платити зарплату...

Ви з економікою явно не дружили в навчальному закладі. 2 роки - це оптимістичний прогноз для малого бізнесу. А різного роду заводи - це не менше 5 років.

І на приватному підприємстві, і на державному зарплата однієї професії має бути одинакова.

професія ректор і програміст трохи різні. от і ЗП різні у Вас :D

ihorweb
10.04.2007, 12:46
Ви з економікою явно не дружили в навчальному закладі...

професія ректор і програміст трохи різні. от і ЗП різні у Вас :D

Мені з економіки натягнули до відмінно. А взагалі я думав, шо економіка - серйозна наука, математику використовує, формули, закони... А вона на тій самій кафедрі, що і філософія :o - жах! От тут я і прозрів, що таке економіка...

Так і різниця має бути, але не в 10 разів. А от для людей ОДИНАКОВОЇ ПРОФЕСІЇ і на пп і в держ. сфері, має бути одинакова зарплата. І ціни на яйця мають бути одинакові, а не за тиждень до Пасхи підняли - всім пофігу, ніхто не контролює, через тиждень опустили - знов всім пофігу. Контролю нема! От і розпоясалися...

levandivka
10.04.2007, 13:08
І ціни на яйця мають бути одинакові, а не за тиждень до Пасхи підняли - всім пофігу, ніхто не контролює, через тиждень опустили - знов всім пофігу. Контролю нема!
Ціни, слава Богу, ринкові: є попит/нема попиту.
Ви про який контроль?

ihorweb
10.04.2007, 13:26
Ви про який контроль?

Я собі уявляю закон попиту і пропозиції так: нема попиту, то коштують яйця 30 коп. Є попит, то вони все-одно коштують 30 коп., але їх стає більше (зростає пропозиція! не ціна!) А в нас, як збільшується попит на яйце, то його не стає більше, воно залишається одне на прилавку, але вже коштує 40 коп. От про такий контроль, щоб не робили шо кому хочеться, бо я теж так можу, а тоді подивимось, кому стане погано, а кому гарно...

ihorweb
10.04.2007, 13:52
Ви про який контроль?

Ніколи не розумів, що таке "ринкові ціни". Ціна має бути: окупитися все витрачене (матеріяльне) + оплата праці. От тут і виникає питання: за тиждень до Пасхи більше витратився хтось на зерно курам? А через тиждень зразу все стало на свої місця? Чи продавати яйця - стало престижнішою роботою якраз перед Великоднем, шо аж оплату своєї праці треба піднімати? От тут і є питання про трудові відносини: хто і чому саме так себе чи інших оцінює? Контроль тут має бути. А то знайшлися гадики, які хочуть підзаробити, прикриваючись ринковими цінами. Бабка на базарі кожна друга каже: та хіба я би стояла тут по таких цінах сама продавати... Ходять спекулянти кляті і дивляться, щоб народ ціну не спускав. От це точно не по ринковому. Як хоче продавати дешевше, то так і має бути, а не... гадство розвели одним словом.

Мих
10.04.2007, 14:09
Ціна має бути: окупитися все витрачене (матеріяльне) + оплата праці.

Не завжди так є.

Якщо ціна значно перевищує те, що Ви написали, значить є недостаток цього товару. Ця різниця швидко ліквідує цей недолік, товару стане більше і ціна поповзе вниз. Такий закон торгівлі, інакше завжди будуть перебої у товаропостачанні.

levandivka
10.04.2007, 15:03
А в нас, як збільшується попит на яйце, то його не стає більше, воно залишається одне на прилавку, але вже коштує 40 коп. От про такий контроль, щоб не робили шо кому хочеться, бо я теж так можу, а тоді подивимось, кому стане погано, а кому гарно...
Спробуйте перед Паскою поторгувати яйцями... по 30...

ihorweb
10.04.2007, 15:19
Не завжди так є.

Якщо ціна значно перевищує те, що Ви написали, значить є недостаток цього товару. Ця різниця швидко ліквідує цей недолік, товару стане більше і ціна поповзе вниз. Такий закон торгівлі, інакше завжди будуть перебої у товаропостачанні.

Нестача товару буде тоді, коли цього товару не буде. А не тоді коли він є, але по завищених цінах.

ihorweb
10.04.2007, 15:23
Спробуйте перед Паскою поторгувати яйцями... по 30...

Шо? Наб'ють? :) То я ж про це і говорю: контроль потрібен за спекулянтами, щоб дозволяли бабцям ціни такі виставляти, які самі бабці хочуть, а не які їм директор ринку порекомендує... ні-і-іжно так порекомендує. Тоді буде РИНОК. А тепер - не ринок, тепер надуваловка.

zolotoy
10.04.2007, 15:28
Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

На мою думку, в оплаті праці, повинна бути спарведливість а не рівність. Кожна праця, чи то розумова чи фізична повинна оцінюватьсь., І відповідно оцінки - оплачуватись. РІвність повинна бути в трудових відносинах. Кожний має право на працю (пітверджено Конституцією). Відповідно і оплата повинна бути за виконану роботу.

levandivka
10.04.2007, 15:28
Шо? Наб'ють? То я ж про це і говорю: контроль потрібен за спекулянтами, щоб дозволяли бабцям ціни такі виставляти, які самі бабці хочуть, а не які їм директор ринку порекомендує... ні-і-іжно так пореклмендує.
Мо' і не наб'ють, але лікаря викличуть... (ветеринара чи психіятра).

levandivka
10.04.2007, 15:31
Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

На мою думку, в оплаті праці, повинна бути спарведливість а не рівність. Кожна праця, чи то розумова чи фізична повинна оцінюватьсь., І відповідно оцінки - оплачуватись. РІвність повинна бути в трудових відносинах. Кожний має право на працю (пітверджено Конституцією). Відповідно і оплата повинна бути за виконану роботу.

Та "повинна", золотий Ви наш!..
А хто, крім нас самих ту "повинність" забезпечуватиме, Конституція?

zolotoy
10.04.2007, 15:39
А хто, крім нас самих ту "повинність" забезпечуватиме, Конституція?
Ви тільки що відповіли самі на це запитання. Конституція дає право- а забезпечити ви повинні самі. Хіба ви не чуєте як Держава кричить у весь голос, що своїм життям ви самі повинні опікуватись.

Ума
10.04.2007, 15:55
Так і різниця має бути, але не в 10 разів. А от для людей ОДИНАКОВОЇ ПРОФЕСІЇ і на пп і в держ. сфері, має бути одинакова зарплата.

Шановний, Ви намагаєтесь перевернути усе з ніг на голову.

Особи, котрі працюють на держ. роботах - добре знають чого там штани протирають - хто через стаж держслужбовця, хто через пенсію професорську і тп. На приватних п-ствах таких умов не має, але є більші ЗП!

Про попит і пропозицію дуже настрій підняло. Пишіть ще :)

ihorweb
10.04.2007, 16:26
Шановний, Ви намагаєтесь перевернути усе з ніг на голову.

Особи, котрі працюють на держ. роботах - добре знають чого там штани протирають - хто через стаж держслужбовця, хто через пенсію професорську і тп. На приватних п-ствах таких умов не має, але є більші ЗП!

Про попит і пропозицію дуже настрій підняло. Пишіть ще :)

Пропозицію Вам більше не зроблю ;) , а то Ви як всі жінки: на пропозицію довго чекали, а шо далі - про це ніколи не мріяли... :)

Справа не в приватний-державний, а в керівник-підлеглий! Це Ви мене просто так хитро завели не в ту стєпь :). І в держ. і в приват. секторах керівники мають значно більшу зарплату, ніж їхні підлеглі. ЗНАЧНО більшу! Виникає соціальна несправедливість: працюємо всі, а премії самі собі виписують тіки дуже поважні персони. Що рано чи пізно приведе до другої жовтневої революції.

levandivka
10.04.2007, 16:27
Ви тільки що відповіли самі на це запитання. Конституція дає право- а забезпечити ви повинні самі. Хіба ви не чуєте як Держава кричить у весь голос, що своїм життям ви самі повинні опікуватись.
ТАК! Я відповів.
А який "посил" у повторенні "повинно-повинно-повинні..."?
Що Ви пропонували?:eek:

afterstep
10.04.2007, 16:36
Виникає соціальна несправедливість: працюємо всі, а премії самі собі виписують тіки дуже поважні персони.
то може влаштуйтеся керівником - і виписуйте собі, га?

ihorweb
10.04.2007, 16:38
то може влаштуйтеся керівником - і виписуйте собі, га?

Ну як Ви мені звільните, то вперед - звільняйте.

Ума
10.04.2007, 20:48
Справа не в приватний-державний, а в керівник-підлеглий! Це Ви мене просто так хитро завели не в ту стєпь :). І в держ. і в приват. секторах керівники мають значно більшу зарплату, ніж їхні підлеглі. ЗНАЧНО більшу! Виникає соціальна несправедливість: працюємо всі, а премії самі собі виписують тіки дуже поважні персони. Що рано чи пізно приведе до другої жовтневої революції.

Ігоре, ще запропонуйте все майно у всіх зібрати і поділити порівно між всіма... усі люди рівні... десь вже це було ;) ну що за маразм? :D

afterstep
10.04.2007, 21:09
ні - Ігор просто не може зрозуміти, чим займається керівник (крім виписування премій) ;)

Оля
10.04.2007, 21:31
Я собі уявляю закон попиту і пропозиції так: нема попиту, то коштують яйця 30 коп. Є попит, то вони все-одно коштують 30 коп., але їх стає більше (зростає пропозиція! не ціна!) А в нас, як збільшується попит на яйце, то його не стає більше, воно залишається одне на прилавку, але вже коштує 40 коп. От про такий контроль, щоб не робили шо кому хочеться, бо я теж так можу, а тоді подивимось, кому стане погано, а кому гарно...

Ігоре, якщо Ви приватний власник, то хто Вам вказуватиме, коли і по скільки яйця продавати?Про який контроль Ви тут постійно твердите???:cool: Я сама собі і ціноутворювач, і контроль, і господиня. Я не поставлю ціни більшої, ніж інші ставлять, бо ніхто в мене не купить. А процент накрутки я сама собі встановлюю. А виходжу я з того, чи я щось зароблю після всіх оплат і витрат. Я помітила таку закономірність, що і тут наші люди хочуть купити все за копійки, але робити всі відразу пхаються за десятки доларів на годину.:( Приходила до мене одна клієнтка. До речі теж тернопільчанка. ;) І весь час мені псякала, що в мене ціни більші, ніж в інших "руских". Мене то спочатку дивувало, бо чи я кого заставляю до мене йти купувати? :confused: Йди в інший, раз не подобається. Але з часом то мені набридло і я розпитала про неї тих, хто її знав. І вияилося, що вона мала бізнес по прибиранню хатів. Менше ніж за 100 дол.вона хату не бралася прибирати, а як наймала людей до помочі, то платила, як можна менше і то ще люди нераз чекали на зарплату. А хату після двох років перебування в Америці відразу взяла шикарну за 350 тис. До порівняння: я тоді купила собі хату за 250 тис і то думала, що я дорого купила. От, коли вона наступного разу прийшла і знову почала мене "лічити", я вже не стерпіла і вивернула кожуха до неї. Вона зробилася червона, як буряк і нічого не заперечувала, крім того, що вгадувала, хто то мені міг сказати. От така історія. Яка лише підтверджує, що є люди, що дуже високо цінять свою працю, а кричать про обдирайлівку іншими. Закон ринку - здорова конкуренція, з якої виграє споживач. А рівність - в Китаї. Бо там ще комунізм будують...;)

zolotoy
10.04.2007, 22:44
Пані Оля має рацію. Це важко зрозуміти людині яка є найманою , бо у всьому що відбувається легше винити когось, а коли ти сам принімаєш рішення та береш на себе певні зобов'язання, світ сприймає тебе в інших аспектах, ніж насправді воно так є.

ihorweb
11.04.2007, 09:29
ні - Ігор просто не може зрозуміти, чим займається керівник (крім виписування премій) ;)

То чим займається керівник? Напевно працює за всіх зразу, бо має найбільшу зарплату :rolleyes:. Напевно працює як 10 інженерів, тобто 8х10=80(!) годин на добу :rolleyes: , раз має в 10 разів більшу зарплатню. А може в нього результати роботи в 10 разів кращі... Хм... Дійсно: я зробив 0 (нуль) відкриттів і раціоналізацій, а він зробив, напевно, 0х10=0 відкриттів, тому в нього в 10 разів більша зарплата. Все сходиться ;) ;) ;) ...

ihorweb
11.04.2007, 09:44
Ігоре, ще запропонуйте все майно у всіх зібрати і поділити порівно між всіма... усі люди рівні... десь вже це було ;) ну що за маразм? :D

У тому то і справа, що такого ніколи і ніде не було (крім Едемського Саду). СРСРівський соціалізм був спотвореним, так само як і в Китаї, пані Олю... При економічному соціалізмі ніхто і тоді не жив, і тепер навіть пробувати ніхто (зокрема afterstep, Оля, Ума) не хоче. Як так казати, то дотримуйтесь ринкових відносин від початку і до кінця: інваліди не можуть себе забезпечити так як здорові люди, то по законах ринку вони або лузери, або ті шо сплять постійно на роботі... їм зась! бо вони працюють менше, ніж звичайні працівники, а в порівнянні з зайнятим керівництвом, ну то вони просто таки хропуть і то безпробудно! Це не маразм. Пані Оля казала, шо тут не релігійна гілка, але якось дуже вже воно все переплетено в тому житті... Ми після розвалу СРСР мали чудову нагоду, як Ви кажете, зібрати все майно і поділитися порівну між всіма, але хтось ТАК не вважав, а точніше вважав зовсім НЕ ТАК.

Це вже десь було, і як так піде далі, то буде ще раз!.. Є багато середняків, є трошки бідняків і трошки мільярдерів. Знайдеться ще один вождь і скине за допомогою купки бідняків купку багатіїв, а тоді і всі середняки будуть оголошені куркулями і тоді будуть розкуркулені...

New Shrek
11.04.2007, 10:03
Знайдеться ще один вождь і скине за допомогою купки бідняків купку багатіїв, а тоді і всі середняки будуть оголошені куркулями і тоді будуть розкуркулені...А чи не казав я ,що привид комунізму бродить по Україні ,а з мене туть всі сміялись...

ihorweb
11.04.2007, 10:22
...Про який контроль Ви тут постійно твердите??? Я сама собі і ціноутворювач, і контроль, і господиня
...
А процент накрутки я сама собі встановлюю. А виходжу я з того, чи я щось зароблю після всіх оплат і витрат.
...

І всі так роблять... роблять шо хочуть і скільки хочуть... самі собі боги і судді... сумно...

"чи я щось зароблю" - і чим вимірюється це ЩОСЬ? Дуже хорошим (читай дуже дорогим) життям. Тобто "щось зароблю" - це пристойненька така сума, як я собі уявляю... Оплати і витрати - це вже "пристойна" сума, бо з Вас її хтось дере, а ше "шось заробите" і виникає соціальна різниця.

Я, наприклад, підзаробляю друкуванням на принтері. Як прийшов на роботу, то собівартість (з безкоштовною електрикою і без сплати оренди) одного листочка - в межах 5 копійок. А брали всі по 25 коп за листочок. Це виходить при неповній зайнятості (бо друкують не весь час, купа вільного часу є) пристойний заробіток - ше одна зарплата. От тут і потрібен контроль. А то 400% накрутки - трохи забагато, хіба ні?..

ihorweb
11.04.2007, 10:24
А чи не казав я ,що привид комунізму бродить по Україні ,а з мене туть всі сміялись...

Саме так! І це страшно! Вернутися в ті часи... Ліпше і демократично, і соціально справедливо все збацати, а то... буде революція! Але вже не помаранчева, а хто шо в руки візьме, тим буде не дивлячись махати...

Оля
11.04.2007, 10:27
Ігоре, от хотіла Вас запитати. А як то виходить, що на даний час, Ви, людина з вищою освітою заробляєте 500 гривень, працюючи у вищому навчальному закладі?:eek: Моя сестра двоюрідна має закінчений технікум легкої промисловості, але працює просто в реєстратурі гінекологічної клініки у Львові. Наскільки я знаю, її зарплата становить 900 - 1,000 гривень. То що це виходить? Що у Вас настільки менше? :eek: Чи у Вас ще є лівий заробіток? ;)

Оля
11.04.2007, 10:35
А то 400% накрутки - трохи забагато, хіба ні?..

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Вас послухати, то я би вже мала бути давно мільйонерка! :D
А 10%, 20%, 30 % не хочете? :cool: В середньому 30 %. Хоча є і 50%...
Ех, що Вам розповідати? Відкрийте свій бізнес і будете по 400% накручувати! Може тоді щось зрозумієте, перше, ніж тут байки писати.:cool:

ihorweb
11.04.2007, 10:39
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Вас послухати, то я би вже мала бути давно мільйонерка! :D
А 10%, 20%, 30 % не хочете? :cool: В середньому 30 %. Хоча є і 50%...
Ех, що Вам розповідати? Відкрийте свій бізнес і будете по 400% накручувати! Може тоді щось зрозумієте, перше, ніж тут байки писати.:cool:

Це не байки! Я ж Вам кажу, шо і я так брав... А як побачив, шо це діло забагато шось виходить, то скинув ціну до 10-15 коп за сторіночку. А інші (понагліші), то таку і тримали 4 роки підряд.

ihorweb
11.04.2007, 10:46
Ігоре, от хотіла Вас запитати. А як то виходить, що на даний час, Ви, людина з вищою освітою заробляєте 500 гривень, працюючи у вищому навчальному закладі?:eek: Моя сестра двоюрідна має закінчений технікум легкої промисловості, але працює просто в реєстратурі гінекологічної клініки у Львові. Наскільки я знаю, її зарплата становить 900 - 1,000 гривень. То що це виходить? Що у Вас настільки менше? :eek: Чи у Вас ще є лівий заробіток? ;)

А я про це і говорю, що ніякого контролю нема. Чого людина в реєстратурі в поліклініці має отримувати 900, а в реєстратурі Податкової 9 000? Я працюю не по своїй освіті. Якби працював вчителем, то мав би ненабагато більше (на 100 грн), але загружений був би зранку і до ночі... і нету в очі би не бачив... і з Олею би не познайомився :). А в вищому навчальному закладі ще є прибиральниці... теж важка робота як на мене, важча, ніж в мене, а зарплата трохи менша ніж в мене. НІЯКОГО КОНТРОЛЮ!

Оля
11.04.2007, 10:48
Це не байки! Я ж Вам кажу, шо і я так брав... А як побачив, шо це діло забагато шось виходить, то скинув ціну до 10-15 коп за сторіночку. А інші (понагліші), то таку і тримали 4 роки підряд.

А! То Ви і інші дійсно шкуродери! :cool: То до них і майте претензії! :rolleyes: Торговий бізнес того не має. Я Вас можу запевнити.Якщо за гривню купують, а за півтора продають, то дуже добре! А оптовики працюють на 2% і то дуже тішаться! :rolleyes: Виїжджають тільки кількістю.

zolotoy
11.04.2007, 11:35
От українська натура, завжди боляче дивитись як у сусіда на гроді капуста гарно цвіте, яка він сволоч, що вона так гарно цвіте

ihorweb
11.04.2007, 11:39
А! То Ви і інші дійсно шкуродери! :cool: То до них і майте претензії! :rolleyes: Торговий бізнес того не має. Я Вас можу запевнити.Якщо за гривню купують, а за півтора продають, то дуже добре! А оптовики працюють на 2% і то дуже тішаться! :rolleyes: Виїжджають тільки кількістю.

УСІ повинні виїжджати тільки кількістю. Тоді буде прогрес, тоді буде розвиток. А то 10 яєць по 10 грн - і з нього вистачить :( на один день.

Та знаємо ми як вони купляють по 70 коп молоко в селян, тоді розбавляють не відомо чим, а тоді продають по 2 грн (2.20)http://www.umoloda.kiev.ua/regions/75/160/0/17050/. От Вам і 10% накрутки... Не всі живуть в Америці ;)

ihorweb
11.04.2007, 11:40
От українська натура, завжди боляче дивитись як у сусіда на гроді капуста гарно цвіте, яка він сволоч, що вона так гарно цвіте

Ні-ні. В сусіда і городу нема, і 80 годин на добу він не працює, а має ЗНАЧНО більше - на таких сусідів дивимося.

ihorweb
11.04.2007, 11:47
Я на СВОЄ життя не жаліюся. І на квартиру до років 30 готівкою назбираю і без кредитного обкрадання :cool: Справа в справедливості, а її нема!

afterstep
11.04.2007, 11:47
УСІ повинні виїжджати тільки кількістю. Тоді буде прогрес, тоді буде розвиток.
гм.... ще в античні часи знали, що це твердження невірне ;)

ihorweb
11.04.2007, 11:59
гм.... ще в античні часи знали, що це твердження невірне ;)

в різні часи знали по-різному: задовільняйся малим і боги заздритимуть твоїй перловій каші три рази в день :p І зараз знають по-різному: ihorweb за справедливість, а afterstep - проти... Чи ні? :)

Ума
11.04.2007, 12:40
То чим займається керівник? Напевно працює за всіх зразу, бо має найбільшу зарплату :rolleyes:. Напевно працює як 10 інженерів, тобто 8х10=80(!) годин на добу :rolleyes: , раз має в 10 разів більшу зарплатню. А може в нього результати роботи в 10 разів кращі... Хм... Дійсно: я зробив 0 (нуль) відкриттів і раціоналізацій, а він зробив, напевно, 0х10=0 відкриттів, тому в нього в 10 разів більша зарплата. Все сходиться ;) ;) ;) ...

Ігоре, Ви через свою людську заздрість замість того, щоб свою ЗП збільшувати до рівня Ректора, так Ви йому зменшуєте... І ще кажете, що це не заздрість - справжнісінька вона! Бо тільки заздрість може сказати те, що ви написали... тикати пальцем на когось і говорити, а він що більше робить ніж я?

Ума
11.04.2007, 12:46
У тому то і справа, що такого ніколи і ніде не було (крім Едемського Саду). СРСРівський соціалізм був спотвореним, так само як і в Китаї, пані Олю... При економічному соціалізмі ніхто і тоді не жив, і тепер навіть пробувати ніхто (зокрема afterstep, Оля, Ума) не хоче. Як так казати, то дотримуйтесь ринкових відносин від початку і до кінця: інваліди не можуть себе забезпечити так як здорові люди, то по законах ринку вони або лузери, або ті шо сплять постійно на роботі... їм зась! бо вони працюють менше, ніж звичайні працівники, а в порівнянні з зайнятим керівництвом, ну то вони просто таки хропуть і то безпробудно! Це не маразм. Пані Оля казала, шо тут не релігійна гілка, але якось дуже вже воно все переплетено в тому житті... Ми після розвалу СРСР мали чудову нагоду, як Ви кажете, зібрати все майно і поділитися порівну між всіма, але хтось ТАК не вважав, а точніше вважав зовсім НЕ ТАК.

Це вже десь було, і як так піде далі, то буде ще раз!.. Є багато середняків, є трошки бідняків і трошки мільярдерів. Знайдеться ще один вождь і скине за допомогою купки бідняків купку багатіїв, а тоді і всі середняки будуть оголошені куркулями і тоді будуть розкуркулені...

:p
Ігоре, не смішіть мої тапочки!!! Як віруюча особа, то мусите знати, що Бог не засуджує багатство! Йов був дуже багатим (найбагатшим в тому краю в той час, як каже Біблія), і що він робив? Сидів при брамах свого маєтку і споживав плід свого урожаю. А на нього гарувало тисячі рабів (підлеглих) і що з того? Бог засудив його? Забрав все і поділив? Натомість після випробувань вдівчі більше благословив! Чи може не читали Ви, що Бог засуджує ледарів і тп.?
Якщо особа заробила своєю працею собі краще матеріальне життя, ніж інший - то це не гріх!

А за інвалідів дбає не тільки держава, яка надає йому допомогу, але й ваш ректор і ви, коли сплачуєте чесно податки із своєї ЗП. Так виходить, що Ваш ректор менше працює, але більше допомагає інвалідам :D

краще не вмішуйте сюди Бога, бо то дійсно не релігійна гілка...

Ума
11.04.2007, 12:56
Я, наприклад, підзаробляю друкуванням на принтері. Як прийшов на роботу, то собівартість (з безкоштовною електрикою і без сплати оренди) одного листочка - в межах 5 копійок. А брали всі по 25 коп за листочок. Це виходить при неповній зайнятості (бо друкують не весь час, купа вільного часу є) пристойний заробіток - ше одна зарплата. От тут і потрібен контроль. А то 400% накрутки - трохи забагато, хіба ні?..

А Ви з цього заробітку податки сплатили? Що означає безкоштовна електрика? Тобто обкрадали державу? (а ректор потім віддувається за це) о принтер не Ваш, знос на нього Ви не передбачали... і картридж підозрюю Ви не заправляли за свої кошти... і папір видно нахаляву дістався... а приміщення, де Ви таку діяльність робили чиє? оренду не платили... Ну тоді зрозуміло звідки собівартість 5 коп. :D :D

ihorweb
11.04.2007, 12:59
Ігоре, Ви через свою людську заздрість замість того, щоб свою ЗП збільшувати до рівня Ректора, так Ви йому зменшуєте... І ще кажете, що це не заздрість - справжнісінька вона! Бо тільки заздрість може сказати те, що ви написали... тикати пальцем на когось і говорити, а він що більше робить ніж я?

Я вважаю багатство - перешкодою на шляху до Раю, якщо в глобальному масштабі. Тому я кажу, щоб ректору понизити зарплату, а не мені її підняти. Я ж постійно про це дописую, що не в мене замала, а в ректора незаслужено завелика. Можна і мені підняти... Не в цьому справа. Треба щоб все було визначено! Щоб була оцінка (нормування) праці, а не користуючись попитом на товар (послугу) ні з того ні з сього підвищити ціну, а тоді опустити. Це невмотивовані нічим (крім жадності) явища. Якщо мною керує заздрість (з Вашої точки зору), то Вами керує жадність (з моєї точки зору).

Ума
11.04.2007, 13:02
Я на СВОЄ життя не жаліюся. І на квартиру до років 30 готівкою назбираю і без кредитного обкрадання :cool: Справа в справедливості, а її нема!

Отут вже значно цікавіше і серйозніше!

Поділіться досвідомя, як за 10 років при ЗП в 100 у.о. (+лівий заробіток ще одна ЗП) наскладати готівкою на квартиру, без кредитів і депозитів і при тому, ще крім повітря щось їсти.

я серйозно.

п.с. а в якому місті Ви хотіли квартиру купити?

Ума
11.04.2007, 13:03
Я вважаю багатство - перешкодою на шляху до Раю, якщо в глобальному масштабі. Тому я кажу, щоб ректору понизити зарплату, а не мені її підняти. Я ж постійно про це дописую, що не в мене замала, а в ректора незаслужено завелика. Можна і мені підняти... Не в цьому справа. Треба щоб все було визначено! Щоб була оцінка (нормування) праці, а не користуючись попитом на товар (послугу) ні з того ні з сього підвищити ціну, а тоді опустити. Це невмотивовані нічим (крім жадності) явища. Якщо мною керує заздрість (з Вашої точки зору), то Вами керує жадність (з моєї точки зору).

:D :D :D
а що по Вашому є жадність?

п.с. заздрість - це гнилизна костей.

п.п.с. є пропозиція тим хто хоче до Раю - понижувати ЗП, а хто не хочу підвищувати. Справедливо, як на мене :) Ректор певно не хоче до Раю :)

ihorweb
11.04.2007, 13:10
А Ви з цього заробітку податки сплатили? Що означає безкоштовна електрика? Тобто обкрадали державу? (а ректор потім віддувається за це) о принтер не Ваш, знос на нього Ви не передбачали... і картридж підозрюю Ви не заправляли за свої кошти... і папір видно нахаляву дістався... а приміщення, де Ви таку діяльність робили чиє? оренду не платили... Ну тоді зрозуміло звідки собівартість 5 коп. :D :D

Я ж все перчислив, шо на халяву: електрика і робоче місце. Все інше своїми нозями таскаю (і папір, і тонер бігаю купляти і барабан - все за свої гроші) і сам заправляю, і за свої гроші перший раз картрідж купив, шоб зі старим довго не бавитися, а тепер сам (не здаю на фірму, де за 20 хв. роботи беруть 60 грн за заправку) їх підтримую в робочому стані. Я не винен, шо наш ректор (і проректор з соцеконом розвитку) отримує завищену зарплату, а за працівниками не слідкує, щоб податки платили... Хай доплачують за роботу, якої я виконувати не маю, тоді будуть самі податки знімати. Вони погано керують, а я винен... От я про це і кажу: був би керівник такий як Ума, він би за мною "глаз да глаз". А так має чоловік шалені бабки, а тіки ходить і пальцем тикає, шо пилюку хтось не повитирав, а викрутки, плоскогубці, молоток, подовжувач, одяг - все за свої грошики. Погані керівники! Такі і працівники... Як без правил, то без правил!

ihorweb
11.04.2007, 13:12
...
а що по Вашому є жадність?
...

Самому визначати собі ціну не маленьку.

Ума
11.04.2007, 13:14
Ігоре, це не ректор має з Вас податки знімати, а Ви ДОБРОВІЛЬНО в кінці року складати декларацію про доходи, як фізична особа, якщо маєте крім ЗП ще заробітки... отут треба й задуматись за інвалідів, які з Вашого додаткового заробітку ніц не мають :)

Ума
11.04.2007, 13:15
Самому визначати собі ціну не маленьку.

дивне визначення скупості...

а де ви читали, що я сама собі встановила НЕМАЛЕНЬКУ ціну? і звідки ви знаєе, скільки я встановила підлеглим? ;) :p

Приїзджайте до мене на завод - будете мати в декілька разів вищу ЗП, ніж маєете зараз... щоправда, халявної електроенергії і принтера не обіцяю, а піймаю на лівому - то звільню з доганою :D

ihorweb
11.04.2007, 13:18
Отут вже значно цікавіше і серйозніше!

Поділіться досвідомя, як за 10 років при ЗП в 100 у.о. (+лівий заробіток ще одна ЗП) наскладати готівкою на квартиру, без кредитів і депозитів і при тому, ще крім повітря щось їсти.

я серйозно.

п.с. а в якому місті Ви хотіли квартиру купити?

Чого без депозитів? Ніхто такого не казав... Депозити - це круто!

Можна повисіти в когось на шиї... наприклад, в батьків, поки не дозрію до власної. Крім того самому в квартиру - сенсу нема... з КИМОСЬ треба ;) з неї і друга половина на квартиру буде. А в якому місті - це Ви гарно зауважили... В одному - одна ціна, в іншому - інша - РИНОК на... Хто в ліпшому місці територію помочив (тобто позначив), той і більше гребе більшою лопатою - справедливість аж ПРЕ!!!

ihorweb
11.04.2007, 13:27
дивне визначення скупості...

а де ви читали, що я сама собі встановила НЕМАЛЕНЬКУ ціну? і звідки ви знаєе, скільки я встановила підлеглим? ;) :p

Приїзджайте до мене на завод - будете мати в декілька разів вищу ЗП, ніж маєете зараз... щоправда, халявної електроенергії і принтера не обіцяю, а піймаю на лівому - то звільню з доганою :D

Але стільки само призначили собі, скільки працівникам? Похвально! :rolleyes: Все... питань нема... Раз справедливість на заводі, значить всьо пучком. :rolleyes:

А про декларацію про доходи, то ректор ніби не знає, шо всі друкують студентам і не безплатно. Він керівник - він хай печеться, хто шо має декларувати і не через рік, а вже. Керівники просто погані... Ну, не всі... В Уми на заводі - все гуд :rolleyes: Там революції не буде.

Ума
11.04.2007, 13:29
Чого без депозитів? Ніхто такого не казав... Депозити - це круто!

Можна повисіти в когось на шиї... наприклад, в батьків, поки не дозрію до власної. Крім того самому в квартиру - сенсу нема... з КИМОСЬ треба ;) з неї і друга половина на квартиру буде. А в якому місті - це Ви гарно зауважили... В одному - одна ціна, в іншому - інша - РИНОК на... Хто в ліпшому місці територію помочив (тобто позначив), той і більше гребе більшою лопатою - справедливість аж ПРЕ!!!

про депозити Ви на іншій гілці висловились, тож я зрозуміла, що це такий самий розвод для Вас, як і кредити (з огляду на інфляцію)...

а до 30-ти років в батьків на шиї висіти :eek: Може краще на іншу роботу підіть? батьки троха відпочинуть...

а якби ваша жінка була ректором, то певно вдвох за 10-ть років на квартиру в Тернополі і заробите :)

ihorweb
11.04.2007, 13:36
про депозити Ви на іншій гілці висловились, тож я зрозуміла, що це такий самий розвод для Вас, як і кредити (з огляду на інфляцію)...

а до 30-ти років в батьків на шиї висіти :eek: Може краще на іншу роботу підіть? батьки троха відпочинуть...

а якби ваша жінка була ректором, то певно вдвох за 10-ть років на квартиру в Тернополі і заробите :)

Для малоімущих депозити - це не спосіб заробити (до речі чомусь з депозитів податки не знімають, хоча там непогані суми крутяться, інвалідам би помогло), а спосіб зберегти від інфляції + шось ше там цвиркають, як собаці кістку. Хотіли би відпочити - самі би мене давно відправили. Не відправляють, значить потрібен я їм... Зайві руки вдома нікому не завадять як і на заводі ;) . Ректор один заробить за 2 роки і без жінки чи як там... А я половину суми якраз за 10 років (~5 вже пройшло) - це дивлячись який РИНОК нам нежадні, а працьовиті власники будівельних фірм запропонують...

Ума
11.04.2007, 13:37
Але стільки само призначили собі, скільки працівникам? Похвально! :rolleyes: Все... питань нема... Раз справедливість на заводі, значить всьо пучком. :rolleyes:

А про декларацію про доходи, то ректор ніби не знає, шо всі друкують студентам і не безплатно. Він керівник - він хай печеться, хто шо має декларувати і не через рік, а вже. Керівники просто погані... Ну, не всі... В Уми на заводі - все гуд :rolleyes: Там революції не буде.

в мене революції немає, бо я їх тримаю в чітких обмеженнях і нікого силою не заставляю працювати, а не хочуть - то нехай звільняються, незамінних людей не буває.

ЗП в мене не така як в працівників і то логічно і справедливо. А як вам то виглядає скупо, то най так буде... Зате я вважаю, що в тому районі де взагалі немає ніякої роботи, мій завод тим людям за щастя! Мають і роботу і вчасно ЗП (навідміну від них в директора ЗП не по графіку) і соц. пакет мають і т.п.

Люди здебільшого задоволенні, але є двоє з такими думками як Ви - от я й спілкуюся з Вами, щоб більше зрозуміти природу тих думок. Прийшла до висновку - заздрість.

Ви свій обов"язок подати декларацію про прибуток не переставляйте на ректора, а то потім кажете, що він ніяких обов"язків не має, а ЗП в 10 разів більша ... Декларація - справа індивідуальна і добровільна. Обікрали державу, то так і кажіть, а то починаєте тільки в комусь бачити нечесність, скупість :D :D :D

Ума
11.04.2007, 13:40
Для малоімущих депозити - це не спосіб заробити (до речі чомусь з депозитів податки не знімають, хоча там непогані суми крутяться, інвалідам би помогло), а спосіб зберегти від інфляції + шось ше там цвиркають, як собаці кістку. Хотіли би відпочити - самі би мене давно відправили. Не відправляють, значить потрібен я їм... Зайві руки вдома нікому не завадять як і на заводі ;) . Ректор один заробить за 2 роки і без жінки чи як там... А я половину суми якраз за 10 років (~5 вже пройшло) - це дивлячись який РИНОК нам нежадні, а працьовиті власники будівельних фірм запропонують...

А по скільки у Вас квартири в Тернополі?

Нехай ректор має 5000 грн, але десь Ви іншу суму (значно меншу) називали. В рік це 60000, а за два це 120000. Це я навіть рахувати не буду, що він ще на щось тратить... і які у Вас квартири за 24 тис. дол. є?

ihorweb
11.04.2007, 13:45
...
ЗП в мене не така як в працівників і то логічно і справедливо. А як вам то виглядає скупо, то най так буде... Зате я вважаю, що в тому районі де взагалі немає ніякої роботи, мій завод тим людям за щастя! Мають і роботу і вчасно ЗП (навідміну від них в директора ЗП не по графіку) і соц. пакет мають і т.п.
...

О! Зайняли територію і робите людям щастя! Похвально!

...
Ви свій обов"язок подати декларацію про прибуток не переставляйте на ректора, а то потім кажете, що він ніяких обов"язків не має, а ЗП в 10 разів більша ... Декларація - справа індивідуальна і добровільна. Обікрали державу, то так і кажіть, а то починаєте тільки в комусь бачити нечесність, скупість :D :D :D
Хай він мені заборонить друкувати, як він керівник. Хай слідкує за працівниками, от як Ума. А я за той заробіток (~130 грн на місяць) не дуже тримаюся. Головне - вільний час! Врємя - денгі, а не праця - дєнгі...

ihorweb
11.04.2007, 13:49

Нехай ректор має 5000 грн, але десь Ви іншу суму (значно меншу) називали. В рік це 60000, а за два це 120000. Це я навіть рахувати не буду, що він ще на щось тратить... і які у Вас квартири за 24 тис. дол. є?

Ну, за три роки на однокімнатну нашкребе... Він ше себе запише в профспілці на дешевшу квартиру на території універу, бо він заслужив на посаді ректора, не то шо дехто - нічо не робить, і зарплату тому має меншу. :rolleyes:

ihorweb
11.04.2007, 13:55

По 50 000 уо точно є (однокімнатні). Я вже не памнятаю тої реклами з газети... Зара піду на обід, гляну. Я писав, що в нього по тарифній сітці 25 розряд мала би бути 1500. Але він, як ректор, певно ше звідкись має... може теж на прінтері підзаробляє :o А може він чекає на гроші з бюджету (як власник заводу на прибуток підприємства), а тоді все собі бере...

Ума
11.04.2007, 13:57
Ігоре, перестаньте заглядати до чужого гаманця і життя стане веселіше :)

Як у Вас такі ціни на квартири, то й такі ЗП. Все справедливо... у Києві Ви б із ЗП ректора складали б гроші, як в Тернополі із ЗП підлеглого..

а те, що для Вас особисто головніше - це очевидно! От тому Ви і тримаєетсь за свою роботу - де ще стільки вільного часу буде? і тп.? (хіба в Уми на її посаді :);)) Тому або ставте собі ціль стати Ректором і коли станете добровільно собі зменшіть ЗП до рівня підлеглого, або годі намагатися зменшити ЗП теперішньому ректору! Підіть і все йому скажіть, як Вам важко від того, що він ніц не робить і в 10 разів більше має. Мо" він Вам дякую скаже - поділитесь з ним роботою, а він з вами із ЗП, а там гляди і справедливість буде :)

ihorweb
11.04.2007, 15:23
Ігоре, перестаньте заглядати до чужого гаманця і життя стане веселіше :)

Як у Вас такі ціни на квартири, то й такі ЗП. Все справедливо... у Києві Ви б із ЗП ректора складали б гроші, як в Тернополі із ЗП підлеглого..
...

Про ціни: НЕСПРАВЕДЛИВІСТЬ! Суцільна! Там зарплата в вчителя більша, не там - менша, там квартира дорога, не там - дешева, одне і те саме там коштує по одному, а не там - по іншому! ЗДУРІТИ МОЖНА!!! :mad:

Згідно закону збереження енергії: енергія не береться нізвідки і нікуди не зникає безслідно. То не чужий гаманець... То мій гаманець. Як в Вашому гаманці приплив грошей від бізнесу, то в інших гаманцях - відплив цих грошей. Ви не просто заробляє ці гроші, Ви НА КОМУСЬ заробляєте ці гроші. Ви не вкладаєте в свій дохід (чи там дохід підприємства) конкретний виробіток, Ви просто собі берете все, що залишилося. Тобто не зрозуміло ЗА ЩО Ви берете ці гроші (Ви і самі не можете сказати, яка в Вас зарплата). Не зрозуміло чому інші мають платити по цих завищених цінах. Буде нормування праці, не буде питань і може тоді життя стане веселішим...

KabMiner
11.04.2007, 15:28
Ігоре, ще запропонуйте все майно у всіх зібрати і поділити порівно між всіма... усі люди рівні... десь вже це було ну що за маразм?
Нє-нє, того робити не треба. Вже пробували, ніц доброго не вийшло. Треба реалізувати іншу світлу ідею: зробити спільними жінок! Ото була б радість! Хочеш чорняву - прошу, біляву - і такі є, високі-низькі - прошу дуже! А то запровадили приватну власність на жінок, і що в тому доброго? Де справедливість?!!! Весь час одна і таж дружина!!!:D :D :D

Я на СВОЄ життя не жаліюся. І на квартиру до років 30 готівкою назбираю і без кредитного обкрадання Справа в справедливості, а її нема!
О.Бендер: Шура, эти деньги ничего не решают, нужна идея, а её нет!!!

А якщо серйозно, то я не розумію про що так довго говорити?

Поняття справедливості, у т.ч. соціально-економічної, напряму завязано на тип соціально-економічної формації, який обрало собі суспільство/народ. В залежності від цього формується і певний тип моралі.

При соціалізмі підприємницька діяльність була злочином і вважалася аморальною. При капіталізмі - це норма життя. Ніякої майнової рівності при капіталізмі не буде, так само як і засудження майнової нерівності. Майнова нерівність - суть системи капіталізму, норма.
Ну, про ціноутворення говорити не хочу - окрема тема.

А ihorweb-у скажу: якщо ваше єство не погоджується із суспільно-економічною формацією в якій живете, то або міняйте країну (наприклад на Бєларусь), або міняйте соціально-економічну формацію - як Лєнін.

zolotoy
11.04.2007, 15:32
Цікава у вас дискусія: справедливо- несправедливо. В мене, для пана Ігора з Тернополя, є досить справедлива пропозиція. Це і справедлива оплата праці за виконану роботу, справедливий кар'єрний ріст до директорської посади, але я думаю що пан Ігор навряд чи погодиться. Бо це прийдетсь взяти на себе певні зобов'язання, відповідальність, за яку прийдеться справедливо відповідати. Умови праці рівні, для всіх, і для нищих посад і для директорських. Ак вам пропозиція. Я думаю пані Ума оцінить її.

afterstep
11.04.2007, 15:33
Згідно закону збереження енергії: енергія не береться нізвідки і нікуди не зникає безслідно

Забудьте Ломоносова - читайте більш пізні праці ;) хоча б теорію відносності ;)
наприклад: три волосини - то багато чи мало? на голові? в борщі?

afterstep
11.04.2007, 15:35
справедлива оплата праці за виконану роботу, справедливий кар'єрний ріст
то тільки для Igorweb пропозиція?

ihorweb
11.04.2007, 15:47
Нє-нє, того робити не треба. Вже пробували, ніц доброго не вийшло. Треба реалізувати іншу світлу ідею: зробити спільними жінок! Ото була б радість! Хочеш чорняву - прошу, біляву - і такі є, високі-низькі - прошу дуже! А то запровадили приватну власність на жінок, і що в тому доброго? Де справедливість?!!! Весь час одна і таж дружина!!!:D :D :D
...

В рівності ніхто не жив! І не пробував. І KabMiner, очевидно, теж не хоче пробувати... А про чорняву-біляву - це дотепний сарказм вийшов, тіки ihorweb говорив про економіку, а сімейне, духовне - на це ніхто не скаржиться.

А якщо серйозно, то я не розумію про що так довго говорити?

То нашо так багато написали? ;) :)

...
При соціалізмі підприємницька діяльність була злочином і вважалася аморальною.
Так і зараз вважаю. Діяльність "купи-продай" - це не діяльність. В польщі закупитися м'ясом по 7 грн, приїхати в Україну, і до того обнагліти, шоб в тричі збільшити ціну (і це при тому, шо товарчик то по ТорговихСвітах і Родинах то гниє помаленьку, і все-одно не спустять ціну, паскудники) - це обкрадання. Він собі вирішив, шо найважче працює за всіх...

...
Ніякої майнової рівності при капіталізмі не буде, так само як і засудження майнової нерівності. Майнова нерівність - суть системи капіталізму, норма.
...

Багато людей багатими не стануть, небагато буде таких людей. А тих шо побільше - влаштують революцію. В Росії це діло (майнова нерівність) та й не тільки в Росії довго дуже було, то там і революцій було більше, так шо історія США - це тільки початок, подивимось (вже з пекла, напевно), до чого вони докотяться... зі своїм капіталізмом.

ihorweb
11.04.2007, 15:52
Цікава у вас дискусія: справедливо- несправедливо. В мене, для пана Ігора з Тернополя, є досить справедлива пропозиція. Це і справедлива оплата праці за виконану роботу, справедливий кар'єрний ріст до директорської посади, але я думаю що пан Ігор навряд чи погодиться. Бо це прийдетсь взяти на себе певні зобов'язання, відповідальність, за яку прийдеться справедливо відповідати. Умови праці рівні, для всіх, і для нищих посад і для директорських. Ак вам пропозиція. Я думаю пані Ума оцінить її.

Умови праці рівні, але є посади нижчі, а є директорські... Це я к в СРСР: перша серед рівних - Росія, друга серед рівних - Україна...

Дімон
11.04.2007, 15:55
Умови праці рівні, але є посади нижчі, а є директорські... Це я к в СРСР: перша серед рівних - Росія, друга серед рівних - Україна...

А Вам пане Ігоре не вгодиш :)))) Ви як хочте щоб не було різних посад??М ви хочте що були всі єднакі?? та то буде БАРДАК і повна АНАРХІЯ!!!! Чи нє???

ihorweb
11.04.2007, 15:57
Забудьте Ломоносова - читайте більш пізні праці ;) хоча б теорію відносності ;)
наприклад: три волосини - то багато чи мало? на голові? в борщі?

Шо значить забудьте????????????????? Закон збереження і перетворення енергії ше ніби ніодна теорія не спростувала ні в макросвіті, ні в мікро... Чи вчитель фізики проспав якесь ноухау :) Це буде ганьба чорна :D

ihorweb
11.04.2007, 15:58
А Вам пане Ігоре не вгодиш :)))) Ви як хочте щоб не було різних посад??М ви хочте що були всі єднакі?? та то буде БАРДАК і повна АНАРХІЯ!!!! Чи нє???

Нє.

Анархія є тепер, коли купка вибраних (всенародним вільним голосуванням) вважає себе ліпшими серед ліпших, а от мільйони інших - це ніхто і фамілія їхня нікак. Ніхто нічого не дотримується та й інших не заставляє... Посади мусять бути різні, але начальник - це дуже смішна посада. Шоб тикати пальцем на пилюку, треба багато вчитися в Академії народного господарства на Менеджера...

afterstep
11.04.2007, 15:59
В рівності ніхто не жив! І не пробував.

пробували. Але навіть Томас Мор розумів, що то є неможливо ;)
спробуйте поповнити свій багаж знань "основами мікроекономіки" - якщо дійсно прошлябізуєте, то й світогляд зміниться на радикально протилежний ;)

afterstep
11.04.2007, 16:01
Закон збереження і перетворення енергії ше ніби ніодна теорія не спростувала ні в макросвіті, ні в мікро...
ні - є тільки одна поправка - що у чистому вигляді вислів Ломоносова не містить нічого, крім філософії. А класична механіка (ньютонівська) має доволі обмежене застосування ;) І ті самі рівняння Максвела показують, що енергія не зникає, але, так як вона радикально перетворюється з одного виду в інший6 то, якщо ви будете заміряти тільки магнітне поле, - у вас складеться враження, що вас ошукали. Як зараз складається в економіці ;)

Дімон
11.04.2007, 16:02
Цитата:
Допис від Дімон Переглянути допис
А Вам пане Ігоре не вгодиш ))) Ви як хочте щоб не було різних посад??М ви хочте що були всі єднакі?? та то буде БАРДАК і повна АНАРХІЯ!!!! Чи нє???
Нє.
кажете нє?? тоді напишіть будь ласка як то виглядатиме??? Хто буде нести за все відповідальність і перед ким???

ihorweb
11.04.2007, 16:13
кажете нє?? тоді напишіть будь ласка як то виглядатиме??? Хто буде нести за все відповідальність і перед ким???

Має бути закон! Норма! І органи, які перевіряють відповідність цим нормам і законам. Є тарифна сітка - справедлива, нема претензій. Тіки по тій тарифній сітці ніхто не жиє. Хто біля корита, той знайде собі спосіб (указ там виписати, списати шось лишнє), шоб забезпечити себе трохи більше. Не біля корита такої можливості нема - і ніхто за цим не дивиться...

ihorweb
11.04.2007, 16:17
ні - є тільки одна поправка - що у чистому вигляді вислів Ломоносова не містить нічого, крім філософії. А класична механіка (ньютонівська) має доволі обмежене застосування ;) І ті самі рівняння Максвела показують, що енергія не зникає, але, так як вона радикально перетворюється з одного виду в інший6 то, якщо ви будете заміряти тільки магнітне поле, - у вас складеться враження, що вас ошукали. Як зараз складається в економіці ;)

Мене в економіці ошукують, бо всі знають, шо ціна молока в селянина - 70 коп. А продають молоко нам міщанам по 2 грн. Хто більше вклав в це молоко? Селянин, який вигодував, напахався, набігався чи перекупщик сцяний, який оптом (!) привіз, розбавив і продає вдвічі дорожче? Бо в нього кум біля корита, він йому ліцензію видав, а іншим так просто не видасть... Ух я б їх всіх... з калаша!

ihorweb
11.04.2007, 16:28
Тарас про торгашів написав гарно:

Ви – розбойники неситі,
Голодні ворони.
По якому правдивому,
Святому закону
І землею, всім даною,
І сердешним людом
Торгуєте? Стережіться ж,
Бо лихо вам буде.
Тяжке лихо!

- це про будівельні фірми, трястя... В Франції квартира коштує дешевше, ніж в Україні - зашибісь!

І я притримуюсь точки зору:

О люди! люди небораки !
Нащо здалися вам царі?
Нащо здалися вам псарі?
Ви ж таки люди, не собаки!

Ніхто не має права торгувати тим, шо дано всім, тільки через те, шо він місце зайняв файне і не підпускає нікого. Не царі мені перекупщики, ділки, бізнесмени, хай їм грець! Злодії вони! (ті шо ціни завищують :mad: , а ті, шо не завищують, ті молодці :) )

afterstep
11.04.2007, 16:32
Ух я б їх всіх... з калаша!

і таке вже було6 тілько не з калаша, а з ППШ. І навіть селяни під ту роздачу халявних куль попали. І жити їм від того краще не стало.
--
Давайте спробуємо зробити самий простий і примітивний підрахунок.
- для привозу молока з села до міста гроші тра'?
- для оплати праці лаборантів6 що зроблять аналіз - тра'?
- утримання холодильників6 щоб молоко до ранку не скисло - не безкоштовне?
- оплата праці продавців - чи вони зобов'язані працювати задурно?
--
А що ви думаєте на рахунок різної якості молока від різних корів? це "хто зна шо", яким розбавляють ваше "хороше молоко" - це молоко від іншої корови. За тих самих 70 коп. куплене.
--
А якщо хтось з селян "зробить западло", свідомо чи несвідомо - і вся партія закупленого молока прокисне - що тоді?

afterstep
11.04.2007, 16:43
Тарас про торгашів написав гарно:

Ви – розбойники неситі,
Голодні ворони.
По якому правдивому,
Святому закону
І землею, всім даною,
І сердешним людом
Торгуєте? Стережіться ж,
Бо лихо вам буде.
Тяжке лихо!

Невірна цитата6 вирвана з м'ясом з контексту.
http://poetry.uazone.net/kobzar/holodnyj_jar.html
мало би бути

«Гайдамаки не воины —
Розбойники, воры.
Пятно в нашей истории...»
Брешеш, людоморе!
За святую правду-волю
Розбойник не стане,
...
Ви — розбойники неситі,
Голодні ворони.
По якому правдивому,
Святому закону
І землею, всім даною,
І сердешним людом
Торгуєте?

і, як видно з цитати - то зовсім не стосується торгашів...
Негарно аж так незугарно брехати, в хороших традиціях марксизму-ленінізму підсовуючи кастровані праці класиків...

ihorweb
11.04.2007, 16:48
і таке вже було6 тілько не з калаша, а з ППШ. І навіть селяни під ту роздачу халявних куль попали. І жити їм від того краще не стало.
--
Давайте спробуємо зробити самий простий і примітивний підрахунок.
- для привозу молока з села до міста гроші тра'?
- для оплати праці лаборантів6 що зроблять аналіз - тра'?
- утримання холодильників6 щоб молоко до ранку не скисло - не безкоштовне?
- оплата праці продавців - чи вони зобов'язані працювати задурно?
--
А що ви думаєте на рахунок різної якості молока від різних корів? це "хто зна шо", яким розбавляють ваше "хороше молоко" - це молоко від іншої корови. За тих самих 70 коп. куплене.
--
А якщо хтось з селян "зробить западло", свідомо чи несвідомо - і вся партія закупленого молока прокисне - що тоді?

І та ціна настільки завищена, що пани підприємці всім отим, шо Ви написали, все виплачують, і ще й собі лишають набагато більше, бо це справедливо, як писала Ума. :rolleyes:

ihorweb
11.04.2007, 16:54
Невірна цитата6 вирвана з м'ясом з контексту.
http://poetry.uazone.net/kobzar/holodnyj_jar.html
мало би бути

і, як видно з цитати - то зовсім не стосується торгашів...
Негарно аж так незугарно брехати, в хороших традиціях марксизму-ленінізму підсовуючи кастровані праці класиків...

:D Трохи підловили, але... То ж образно про одних, але стосується всіх! Чи Ви хотіли, щоб Тарас всі злочинні спеціальності перерахував? Та він про них і не чув ше тоді. Він - геній, він всіх охопив, хто "торгує" і в прямому і в переносному смислі того слова ;).

afterstep
11.04.2007, 16:55
І та ціна настільки завищена, що пани підприємці всім отим, шо Ви написали, все виплачують, і ще й собі лишають набагато більше, бо це справедливо, як писала Ума.
брехня - не було навіть спроби порахувати. Є посилання на якусь "справедливість" - і в той же час є ЛІНЬ, жахливе небажання покращити свої знання. А порожнина в мозку, де би мали бути знання - заповнюється популістськими пролетарськими гаслами і абстрактним поняттям справедливості. щоб претендувати на з/п директора - то побудьте в шкурі того директора6 і порахуйте собівартість того молока, що везеться до вас на фірму з околиць радіусом 25 км. І виходьте з міркувань6 що більше тонни в добу ви не переробите. Розхід бензину молоковозу вважайте 20 л на 10 км. Ото й нарахуйте справедливі з/п працівникам...
яка є руші

afterstep
11.04.2007, 16:56
Чи Ви хотіли, щоб Тарас всі злочинні спеціальності перерахував?
Холодний Яр - твір виключно політичного спрямування, до речі - замовчуваний "старшим братом" за совітів. Тому що певно лише ви там змогли вичитати докори торгашам - там докори якраз в сторону сучасних "отстойщиков второго государственного" та їх керовніків

ihorweb
11.04.2007, 17:01
Холодний Яр - твір виключно політичного спрямування, до речі - замовчуваний "старшим братом" за совітів. Тому що певно лише ви там змогли вичитати докори торгашам - там докори якраз в сторону сучасних "отстойщиков второго государственного" та їх керовніків

А ще там про кріпацтво: про торгівлю людьми, і про торгівлю землею і в переносному і впрямому значенні...

ihorweb
11.04.2007, 17:11
брехня - не було навіть спроби порахувати. Є посилання на якусь "справедливість" - і в той же час є ЛІНЬ, жахливе небажання покращити свої знання. А порожнина в мозку, де би мали бути знання - заповнюється популістськими пролетарськими гаслами і абстрактним поняттям справедливості. щоб претендувати на з/п директора - то побудьте в шкурі того директора6 і порахуйте собівартість того молока, що везеться до вас на фірму з околиць радіусом 25 км. І виходьте з міркувань6 що більше тонни в добу ви не переробите. Розхід бензину молоковозу вважайте 20 л на 10 км. Ото й нарахуйте справедливі з/п працівникам...
яка є руші

Так не власник же це все робить!!! Ну ми про одне і те ж вже стільки часу!!! Всі працюють! Не треба робити з себе самого працьовитого! А шо жиріють власники, то це ж і єжу понятно! Не було би Гейтсів, Ахметових, Тимошенків і всіх інших... Забагато вони себе оцінюють! ЗАБАГАТО!!!!! З інших деруть (згідно закону збереження енергії, ніким не спростованого), бо совісті нема...

І ніхто ні на чию зарплату не претендує! Скіки разів повторювати?!. Уважніше читайте: зарплата має бути обгрунтована. Якщо мене недооцінюють, то мені підняти, а як ректор забагато бере, то йому знизити. Для чого писати дурниці типу заздрість, претендує, стань сам директором... А Ви станьте інженером. Кожен робить те, що йому подобається, але справедливого оцінення праці нема, і видно ще довго не буде, а як вернутися до релігії та політики, то "правільним путьом ідьотє, таваріщі" і заведе нас всіх цей путь до кінця світу. Гуд-бай.

Дімон
11.04.2007, 17:29
Має бути закон! Норма! І органи, які перевіряють відповідність цим нормам і законам. Є тарифна сітка - справедлива, нема претензій. Тіки по тій тарифній сітці ніхто не жиє. Хто біля корита, той знайде собі спосіб (указ там виписати, списати шось лишнє), шоб забезпечити себе трохи більше. Не біля корита такої можливості нема - і ніхто за цим не дивиться..
Так ви собі уявіть органи які будуть слідкувати за кожним працівником на підприємстві :)))) то який же штат тоді має бути в тих органах :)))

zolotoy
11.04.2007, 17:34
то тільки для Igorweb пропозиція?
Для всіх пропозиція. Ми ж за справедливість та рівність!!!!!!!!!!!

Дімон
11.04.2007, 17:39
Для всіх пропозиція. Ми ж за справедливість та рівність!!!
І що ж то за пропозиція така?

zolotoy
11.04.2007, 17:42
Умови праці рівні, але є посади нижчі, а є директорські...
Посади різні , і відповідальність різна!!! А, можливо ви думаєте що якщо почнете з нищого щабеля кар'єри, то хтось за окрему плату стане одразу директором??? Так?

zolotoy
11.04.2007, 17:49
Дімон, ви готові взяти на себе відповідальність за результат?

afterstep
11.04.2007, 18:04
ви готові взяти на себе відповідальність за результат?
готовий - та зазвичай так і є ;) але що там стосовно оплати праці?

Дімон
11.04.2007, 18:08
Дімон, ви готові взяти на себе відповідальність за результат?
Якби не був готовий взяти на себе відповідальність то й не питав би :)))

KabMiner
11.04.2007, 18:13
Має бути закон! Норма! І органи, які перевіряють відповідність цим нормам і законам. Є тарифна сітка - справедлива, нема претензій. Тіки по тій тарифній сітці ніхто не жиє. Хто біля корита, той знайде собі спосіб (указ там виписати, списати шось лишнє), шоб забезпечити себе трохи більше. Не біля корита такої можливості нема - і ніхто за цим не дивиться...
Золоті слова. :)
Але ж всі керуються не законом, а доцільністю. От і Президент також. А ви кажете директор, виписує собі премії....;)

zolotoy
11.04.2007, 18:58
готовий - та зазвичай так і є але що там стосовно оплати праці?
Чудово! Тоді давайте поспілкуємось в ПП. Щоб не робити зайвої дискусії на гілці. Ок?

afterstep
11.04.2007, 19:02
Тоді давайте поспілкуємось в ПП. Щоб не робити зайвої дискусії на гілці.
нема проблем ;)

New Shrek
11.04.2007, 19:29
брехня - не було навіть спроби порахувати.
А ніхто і не рахував майже всі ціни списані з часів застою,затратної економіки,тільки різниця йшла тоді КПРС ,а тепер приватним особам(читай частково бувшій партійній номенклатурі,правда молоді зятья трохи їх потіснили,але то суті не змінило),вот такая разница ,один грає ,а другий дразниться...(молоко 2.20 -22коп,сірий хліб формовий1.60-16коп.навіть якість хліба і молока така як в часи застою,сирок плавлений,пиво,ковбаса...

ihorweb
12.04.2007, 09:11
З новин по НТН: вчора двірникам Києва підняли зарплату до 2 000 гривень.

:mad: :p ;) :D :o :) :( :confused: :rolleyes: :cool: :eek: - нема слів для вираження, хіба шо так:

Українська трудова сістєма -
- САМАЯ ГУМАННАЯ СІСТЄМА В МІРЄ!!!!!
УРА-а-а-а-а-а!!!!!

New Shrek
12.04.2007, 09:15
Я бы в дворники пошел,пусть меня научат...

New Shrek
12.04.2007, 09:19
Можна нескромне питання ihorweb, Ви росли в дитбудинку?якщо вважаєте за потрібне ,дайте відповідь відкрито,якщо ні в ПП.

ihorweb
12.04.2007, 09:52
Можна нескромне питання ihorweb, Ви росли в дитбудинку?якщо вважаєте за потрібне ,дайте відповідь відкрито,якщо ні в ПП.

Ні. У нас дуже хороша, повноцінна сім'я. Тато раніше (років 10 назад) курив і випити любив на роботі, а як попав до лікарів, настрашили його шо будуть капці, то і не курить і не п'є. А чого Вас зацікавило це питання? :confused: :confused: :confused:

Оля
12.04.2007, 09:54
З новин по НТН: вчора двірникам Києва підняли зарплату до 2 000 гривень.

:mad: :p ;) :D :o :) :( :confused: :rolleyes: :cool: :eek: - нема слів для вираження, хіба шо так:

Українська трудова сістєма -
- САМАЯ ГУМАННАЯ СІСТЄМА В МІРЄ!!!!!
УРА-а-а-а-а-а!!!!!

Ігоре, а у нас негри-смітярники заробляють по 3,000 - 4, 000 тисячі доларів. :) Відразу біжіть по валер"янку, або "Персен". ;)

ihorweb
12.04.2007, 09:56
Ігоре, а у нас негри-смітярники заробляють по 3,000 - 4, 000 тисячі доларів. :) Відразу біжіть по валер"янку, або "Персен". ;)

А вчителі в вас заробляють 1500 - 2000 $ ? А системні адміністратори 1000 - 1500 $ ? Вже біжу по валер'янку...

Оля
12.04.2007, 09:58
А вчителі в вас заробляють 1500 - 2000 $ ? А системні адміністратори 1000 - 1500 $ ? Вже біжу по валер'янку...

Вчителі десь три тисячі теж. Менше, ніж смітярники без освіти. ;) А про адміністаторів не знаю. :)

ihorweb
12.04.2007, 10:01
Вчителі десь три тисячі теж. Менше, ніж смітярники без освіти. ;) А про адміністаторів не знаю. :)

Ну так... Вчителі в Мамериці... такі самі як і учні :) Їм більше нема за шо...

От бачите: в Мамериці - справедливість - всі отримують одинакову зарплату... вчителі, сміттярі, адміністратори... То може в США - соціалізмъ, а не капіталізм? :rolleyes:

Оля
12.04.2007, 10:07
Ну так... Вчителі в Мамериці... такі самі як і учні :) Їм більше нема за шо...

От бачите: в Мамериці - справедливість - всі отримують одинакову зарплату... вчителі, сміттярі, адміністратори... То може в США - соціалізм, а не капіталізм? :rolleyes:

Та яка ж то справедливість? :rolleyes: Людина з вищою освітою заробляє менше, ніж смітяр з добре накачаними м"язами, щоб важкі сміттєві бачки тягати. Просто сміттєзбирання - власний бізнес, а загальна освіта під юрисдикцією держави. А все, що державне, тут теж небагате! :cool:

ihorweb
12.04.2007, 10:11
Та яка ж то справедливість? :rolleyes: Людина з вищою освітою заробляє менше, ніж смітяр з добре накачаними м"язами, щоб важкі сміттєві бачки тягати. Просто сміттєзбирання - власний бізнес, а загальна освіта під юрисдикцією держави. А все, що державне, тут теж небагате! :cool:

Ну для того, шоб бути сміттярем, може теж треба шось закінчити, там Львівську музичну консерваторію :rolleyes: Наскільки я зрозумів з новин, то вони - державні службовці...

А в Америці зарплата державного вчителя змінюється від штату до штату?

Оля
12.04.2007, 10:13
Слухайте, люди!

Гамерика, Мамерика... Ви що, правильної геогафічної назви країни не знаєте? :cool: Ну, хай москалі пристьобуються....:rolleyes: А українців не розумію. Чи то зневага, чи комлекс раба? :cool:

New Shrek
12.04.2007, 10:13
А чого Вас зацікавило це питання
Яким чином сформувалась Ваша ситтема поглядів для мене не ясно ,то і висловив таке припущення.Відчувається якійсь вплив середовища

New Shrek
12.04.2007, 10:17
А системні адміністратори 1000 - 1500 $
В хорошій фірмі 100-150 тис в рік

ihorweb
12.04.2007, 10:18
Слухайте, люди!

Гамерика, Мамерика... Ви що, правильної геогафічної назви країни не знаєте? :cool: Ну, хай москалі пристьобуються....:rolleyes: А українців не розумію. Чи то зневага, чи комлекс раба? :cool:

Я якраз останній раз добре написав... Мене совість якраз замучила :rolleyes: От америкоси ж кажуть на Україну Укріне (точніше пишуть, а кажуть то взагалі Юкрейн, ніби юк (ікнув хтось) Рейн - німецьке шось :D )

Оля
12.04.2007, 10:19
Наскільки я зрозумів з новин, то вони - державні службовці...

Нє, приватні компанії. А щодо Вашого сарказму про Львівську Консерваторію, то Ви даремно. :( У нас не бачила, щоб емігранти працвали. Не знаю, чому так.

ihorweb
12.04.2007, 10:22
Яким чином сформувалась Ваша ситтема поглядів для мене не ясно ,то і висловив таке припущення.Відчувається якійсь вплив середовища

системні адміністратори
В хорошій фірмі 100-150 тис в рік

О! Вплив середовища колосальний! А мене шо в чотирьох стінах тримали? :D

О! Таки капіталізм! Біл Гейтс - великий пупець, то і зарплата в працівників хороша. А а пан президент США Буш - кака, то вчителі і бідують :o

ihorweb
12.04.2007, 10:25
Нє, приватні компанії. А щодо Вашого сарказму про Львівську Консерваторію, то Ви даремно. :( У нас не бачила, щоб емігранти працвали. Не заю, чому так.

В нас ше не приватні... Може я відстав від життя (та точно відстав :( ) А про емігрантів я взагалі не зрозумів... Ким працювали? Чого емігранти?

Оля
12.04.2007, 10:26
Я якраз останній раз добре написав... Мене совість якраз замучила :rolleyes: От америкоси ж кажуть на Україну Укріне (точніше пишуть, а кажуть то взагалі Юкрейн, ніби юк (ікнув хтось) Рейн - німецьке шось :D )

Американці якраз і називають, як воно літературно звучить. Україна - Юкрейн, українці - юкреініанс. Росія - Раша, росіяни - рашинс.То чому би й собі не називати Америка, США. Вічно ми мастаки клички давати, навіть і тим, в кого допомогу не встидаємося брати. :cool:

Оля
12.04.2007, 10:30
А а пан президент США Буш - кака, то вчителі і бідують

Ігоре, якщо вчитель заробляє тут 36-40 тис в рік, то директор школи має - 60-80 тис, яка би кака не була Президентом. От така "несправедливість" з Вашого погляду. ;)

ihorweb
12.04.2007, 10:34
Все! Перекрнали. Справедливість була, є і буде. ВР у відставку не треба, Президнт у нас взагалі лапонька. Все буде добре... напевно...

Оля
12.04.2007, 10:35
А про емігрантів я взагалі не зрозумів... Ким працювали? Чого емігранти?

А до чого Ви це запитали? "Ну для того, шоб бути сміттярем, може теж треба шось закінчити, там Львівську музичну консерваторію?";)

Оля
12.04.2007, 10:42
Все! Перекрнали. Справедливість була, є і буде. ВР у відставку не треба, Президнт у нас взагалі лапонька. Все буде добре... напевно...

Називається "Поговорили!" :D Я Вам про образи, а Ви мені про гарбузи! Хіба я Вам про українську Верховну Раду і Уряд, взагалі, доказувала?! :eek: Я ж Вам товчу три дні, що нема комунізму і не буде його ніколи! Хто не будував, всі зазнали краху! :eek: Бо то УТОПІЯ! Та і взагалі, нічого нема на цій землі досконалого! Чи мені Вам про це розповідати? :(

ihorweb
12.04.2007, 10:43
Американці якраз і називають, як воно літературно звучить. Україна - Юкрейн, українці - юкреініанс. Росія - Раша, росіяни - рашинс.То чому би й собі не називати Америка, США. Вічно ми мастаки клички давати, навіть і тим, в кого допомогу не встидаємося брати. :cool:

... ше не все :) Придумувати назву іншим народам - це нормальне явище. От українську жінку назвати коровою - це ж щиро, просто ганьба всім тим, хто так говорить. А от назвати китаянку (чи то індуску) коровою не вийде, бо в них це священна тваринка. Виходить, щоб когось з іншої нації сильно образити, треба детально вивчити їхню культуру, а то образити не вийде :) А люди - ліниві, вони вчитися не люблять (у консерваторіях), іншу культуру пізнавати - це ж муки нестерпні, от і придумали - коротко і шоб всіх зразу охопило: косоокі, краснокожі, блєдноліці, нігери, рожевозаді, хохли, москалі - нічого поганого в цьому нема. Євреї, наприклад, - це культурна назва, а от жиди - образлива, правда? Але ж їх здається всі так називають JUDEs... Чи ні?..

ihorweb
12.04.2007, 10:45
Називається "Поговорили!" :D Я Вам про образи, а Ви мені про гарбузи! Хіба я Вам про українську Верховну Раду і Уряд, взагалі, доказувала?! :eek: Я ж Вам товчу три дні, що нема комунізму і не буде його ніколи! Хто не будував, всі зазнали краху! :eek: Бо то УТОПІЯ! Та і взагалі, нічого нема на цій землі досконалого! Чи мені Вам про це розповідати? :(

Ну, комуністичний Китай, наприклад, - процвітає. А шо він загнеться, то я ж казав, шо на США теж треба трохи почекати... куди їх демократія заведе... Не така в них вже і тривала історія... В комунізм вкладають передусім політику: репресії інакомислячих, я ж не про це... Зараз плакати буду :'''(. Я ж про економіку... Все!!! Не хочу більше. Роботу треба робити.

Оля
12.04.2007, 10:51
Ну, комуністичний Китай, наприклад, - процвітає. А шо він загнеться, то я ж казав, шо на США теж треба трохи почекати... куди їх демократія заведе... Не така в них вже і тривала історія...

Ага! Процвітає так, як колись Радянський Союз "процвітав". :( Всі теж вірили, що то правда. Але правду тільки ми знали, бо жили в тому. :( А за США я з Вами згідна. Те, що вони щоразу далі відступають від своєї Конституції, в основій якої є Божі закони, приведе їх таки до краху, як не зупиняться. :( Те саме чекає "цивілізовану" Європу, де вже гидота все більше процвітає буйним цвітом. :(

New Shrek
12.04.2007, 11:28
Чи то зневага
Зневага і... далі самі знаєте

New Shrek
12.04.2007, 11:30
Львівську музичну консерваторію
Єдиний диплом про вищу освіту який признається в США без сертифікації

New Shrek
12.04.2007, 11:33
тим, в кого допомогу не встидаємося брати.
Ну питання сп