Показати повну версію : Накопичувальне страхування - реалії життя
Ця гілка створена для того, щоб ви могли висловити всі за і проти накопичувального стархування. Задати питання та отримати відповіді. Поділитись своїм досвідом та чутками.
mota_boy
05.04.2007, 20:50
Правила страхування в студію. Коли прочитаєм зможемо говорити більш предметно
Коротко правила страхування життя можна описати так:
(чи може мається на увазі повний текст страхового договору?)
Ми щорічно вносим на свій рахунок у СК (страховій компанії) страхову премію у розмірі який ми самі обираємо виходячи з власних фінансових можливостей зараз та сподівань у майбутньому. Мінімум знаходиться десь на рівні 300 у.о. на рік. Верхньої межі ніби не має, єдине що процедура перевірки при великих сумах ускладнюється (наприклад стане обовязковим медичний огляд у рекомендованій компанією клініці).
На протязі терміну дії страхового договору сума накопичується, крім того на суму нараховується інвестиційний дохід у розмірі який залежить від того наскільки успішними були вкладення СК у поточному році (зараз це порядка 9-16 відсотків річних).
Наприкінці терміну ви обираєте форму за якою будете отримувати гроші:
- всією сумою відразу
- певними частками через рівні проміжки часу, які самі обираєте
- пожиттєва пенсія (приблизно як попередній варіант, але якщо проживете довше, то СК буде продовжувати виплачувати пенсію, якщо ж
менше, то гроші відходять до нащадків)
Для прикладу. Договір на 20 років. Щорічна премія 5000 грн. Річний відсоток 14.
Через двадцять років буде вкладено 100000 грн. Якщо врахувати складний процент на протязі всього цього періоду, то повна сума виходить 523842 грн, що є досить приємним результатом:-)
І власне про те чому це називається страхуванням.
На протязі всього періоду діє страховий захист у випадках смерті, хвороби, часткової або повної непрацездатності.
У різних СК по різному, але переважно схема однакова:
Смерть по хворобі - відразу виплачують повну страхову суму
Смерть від нещасного випадку - відразу виплачують подвійну повну страхову суму
Повна непрацездатність - повна сума відразу, та ще раз повна сума при закінченні терміну договору.
У договорі Аліко, наприклад, описано достатньо ситуацій яки не призводять до страхових випадків. Скажімо в разі приймання участі у бойових діях. Але виходячи з кількості страхових шахрайств, багато з тих пунктів є абсолютно доцільними.
Особисто я обрав для себе поліси у СК Аліко та у Граве Україна (за ними більше 60% українського ринку)
Тема відсотків які отримують страхові агенти відношення безпосредньо до теми страхування немає.
Ну і наостанок. Наразі, усе, що відбувається в Україні, вже відбулося колись у більш розвинених країнах. Така сама ситуація з страхуванням.
70% коштів громадяни зберігають в СК, майже всі мають страхування, натовпи стареньких американців чи японців у туристичних мекках наслідок виключно системи страхування життя.
Бум в Україні, ще не почався, але вже досить близький. А починати чим раніше є найкращим варіантом (адже грошей збереться більше:-)
New Shrek
06.04.2007, 19:55
поліси у СК Аліко та у Граве Україна (за ними більше 60% українського ринку)
Ех зачепили Ви за живе...а жаль...
New Shrek
06.04.2007, 19:57
zolotoy не ображайтесь
New Shrek
06.04.2007, 20:06
І так америкоси,наші завжди проговоряться http://sobol.biz/
Чергова фінансова піраміда.В белых тапочках я вас видал!!!!!!!!!!
New Shrek
06.04.2007, 20:09
Пів -життя працював на комуняків ,а тепер на старості Thror хоче щоб я працював на америкосів? ну вже дутки!!!!
В мене на роботу вже два рази агенти приходили, що до такого страхування. Я ніяк не міг зрозуміти: на чому заробляє страхувальна фірма. І поки я цього не зрозумію - не піддамся. Двоє мені пояснювали, але їх аргументи виявилися слабкими і не впевненими.
А ми тут таким не користуємося. Хіба в нас є пенсійні вклади і то вони ще мене не зацікавили. Я собі чесним сплачуванням займів заробила добру кредитну історію, то краще хату куплю, здам в аренду, а ще при рості цін на хати, то нащо мені їхні всі фонди, які не можна чіпати! А хату при потребі можна продати і гроші мати готівкою. ;)
New Shrek
06.04.2007, 21:57
А ми тут таким не користуємося Дякую .,цілую Ваші руки!Неочікував ,що поможете.Поясню :туть у Львові один щирий ,хотів мою дочку застрахувати по Аліко.Вона каже :тату! ,в тебе старческий маразм. Я проковтнув. А наш щирий приходить і приходить...Чесно признаюсь .послав на три веселі букви...Навіть свідки приходять один чи два рази максимум ,а він мене місяць окучував
Полковник
06.04.2007, 22:29
В мене на роботу вже два рази агенти приходили, що до такого страхування. Я ніяк не міг зрозуміти: на чому заробляє страхувальна фірма. І поки я цього не зрозумію - не піддамся. Двоє мені пояснювали, але їх аргументи виявилися слабкими і не впевненими.
Очень тезисно!
Допустим ОСАГО!
Тарифы у всех страх. фирм. ОДИНАКОВЫЕ, но, если Вы молодой агент, то Ваше вознаграждение от сделки - 5%, а если Вы брокер, до почти до 30%!!!! Про добровольное страхование даже говорить не хочу!
Я ще за совєтів була застрахована і на заміжжя і на 16-ти річчя (бабці постаралися). І що тепер мені з цього і 16 давно минуло і заміж вийшла, а тих СК давно нема :(
Полковник
07.04.2007, 00:04
Я ще за совєтів була застрахована і на заміжжя і на 16-ти річчя (бабці постаралися). І що тепер мені з цього і 16 давно минуло і заміж вийшла, а тих СК давно нема :(
Да, ладно прикалываться - "давно минуло"!:D
У нас ще є страхування в УС на випадок смерті. Я сама застрахувалася і дітей застрахувала. І вони, ніби, кажуть, що то теж якесь накопичення. Але ще чомусь нікому не віддали, як хотів то порвати. ;) Але мені й про то не ходить. Там суми невеликі, хай буде на всяк випадок, щоб мати собі спокій. :) Бо знаю, що такі страхівки люди проігнорували, а як помер жінці чоловік 40-річний, то "с миру по нитке" збирали на похорон. :(
у Львові один щирий ,хотів мою дочку застрахувати по Аліко.Вона каже :тату! ,в тебе старческий маразм. Я проковтнув. А наш щирий приходить і приходить...
Може то зять, а може свідок, нє?
І що тепер мені з цього і 16 давно минуло і заміж вийшла, а тих СК давно нема
Може ще не минуло?
А ми тут таким не користуємося. Хіба в нас є пенсійні вклади і то вони ще мене не зацікавили. Я собі чесним сплачуванням займів заробила добру кредитну історію, то краще хату куплю, здам в аренду, а ще при рості цін на хати, то нащо мені їхні всі фонди, які не можна чіпати! А хату при потребі можна продати і гроші мати готівкою. ;)
О! прошу дуже, а мені він повідав, що в Гамериці всі тутО мают окрім пенсії.
mota_boy
07.04.2007, 10:48
Та ні не текст договору а дещо ширше, ось витяг з закону про страхування
Стаття 6. Добровільне страхування та його види
Добровільне страхування - це страхування, яке здійснюється на
основі договору між страхувальником і страховиком. Загальні умови
і порядок здійснення добровільного страхування визначаються
правилами страхування, що встановлюються страховиком самостійно (правила реєструються в міністерстві фінансів)
відповідно до вимог цього Закону. Конкретні умови страхування
визначаються при укладенні договору страхування відповідно до
законодавства.
А договір це тільки витяги з правил. І якщо в договорі якесь положення не вказане це ще не означає що воно не діє, і Вам його не потрібно дотримуватись.
Тема відсотків які отримують страхові агенти відношення безпосредньо до теми страхування немає.
Має, оскільки на цей відсоток йде з Ваших коштів. Ринок у нас є ще зовсім не розвинений (в плані лайфового страхування), тому компаніям доводиться велику частину отриманих страхових премій віддавати у вигляді комісій, а це впливає на стабільність компанії. Особисто я нічого проти лайфового страхування немаю, хоч і не застрахований
mota_boy
07.04.2007, 10:52
Я ніяк не міг зрозуміти: на чому заробляє страхувальна фірма. І поки я цього не зрозумію - не піддамся.
Вони отримують від Вас кошти які і інвестують в інший бізнес, тобто надійність компанії напряму залежить від того куда вони вкладають гроші.
В розвинених країнах кошти як правило інвестуються в акції потужних компаній, що дає не малий прибуток
mota_boy
07.04.2007, 10:58
Можете подивитись сюди (досить цікавий сайт про страхування) http://forinsurer.com/ratings/life/06/9/6
це суми виплачені за 9 міс минулого року українськими лайфовими компаніями.
726 - страхових випадків на всю Україну - виглядає доволі смішно, тому говорити про надійність будь-якої компанії ще дуже рано, треба хоча б 10-20 років щоб почали закінчуватись перші укладіні договори тоді буде видно хто є хто
Вони отримують від Вас кошти які і інвестують в інший бізнес, тобто надійність компанії напряму залежить від того куда вони вкладають гроші.
В розвинених країнах кошти як правило інвестуються в акції потужних компаній, що дає не малий прибуток
Та вони так і кажуть, але.... казати - це добре.
От вони казали, що в США майже всі люди крім пенсії отримують додаткові кошти за рахунок такого страхування, а Оля каже, що нема такого. Інвестування коштів - це добре, але є багато прикладів як багато фірм-монстрів банкрутують.
Полковник
07.04.2007, 21:35
От вони казали, що в США майже всі люди крім пенсії отримують додаткові кошти за рахунок такого страхування, а Оля каже, що нема такого. Інвестування коштів - це добре, але є багато прикладів як багато фірм-монстрів банкрутують.
Хватит, Мих, на это США внимание обращать!
Повернитесь лицом к России!
Там Ваше счастье!
Хватит, Мих, на это США внимание обращать!
Повернитесь лицом к России!
Там Ваше счастье!
Полковнику, так не жартуйте, бо я трохи з крісла не впав!:D
Моя щастя в Україні і не в Росії і не в США.
mota_boy
07.04.2007, 22:18
Ну як там в США я не знаю, але схема страхування життя працює в багатьох розвинених країнах, і приносить прибутки як страховикам так і страхувальникам.
Тут як будь-якому бізнесі - діяльність на свій страх та ризик. Хтось ризикує та виграє, а хтось... довго плаче за грошима що пропали.
Питання в тому чи готові наші топ-менеджери і наш ринок планувати вкладення на 20 років наперед, щоб собі щось заробити і людям повернути з відсотками.
За 20 років побачимо, зараз рано щось говорити.
За 20 років побачимо.....
Через 20 років побачимо, тільки от толку з того.... цвинтар тоді цікавитиме більше, аніж страхувальники з їхніми грошима. Інші інтереси, розумієте?
mota_boy
07.04.2007, 23:58
Через 20 років побачимо, тільки от толку з того.... цвинтар тоді цікавитиме більше, аніж страхувальники з їхніми грошима. Інші інтереси, розумієте?
Ну не в той час ми народились, що поробиш ((((
Має, оскільки на цей відсоток йде з Ваших коштів. Ринок у нас є ще зовсім не розвинений (в плані лайфового страхування),
Хибна інформація. Комісійні СК сплачують з заробітку який виникає після інвестування ваших грошей. Сплата їх з ваших коштів суперечила б умовам договору. Порахувати не важко, адже СК звітуються про процент доходу кожден рік
треба хоча б 10-20 років щоб почали закінчуватись перші укладіні договори тоді буде видно хто є хто
Є люди котрі купляли поліси у Граве 10 років тому в Угорщині. Вже отримують виплати.
За 20 років побачимо, зараз рано щось говорити.
За 20 років буде трохи запізно робити вклади у СК яка себе добре зарекомендувала.
Тут питання стоїть інакше. Накопичувати гроші чи ні - сподіваюсь для всіх відповідь однозначна - так.
А от куди... Виходячи з того як формуються інвестиційні портфелі СК і який за цим здійснюється контроль - для мене варіантів СК немає.
(Топ-новина цієї галузі була місяць тому коли ДержФінПослуги притиснули більшість СК, щоб вони вкладали гроші тільки у найбільш надійні банки та цінні папери).
Питання довіри в данному випадку стоїть гостро. Але якщо зовсім вже нікому не довіряти, то далеко так на заїдеш.
Та ж нерухомість не так надійно - у інвестиційних портфелях це 30%. 50-60% цінні папери з рейтингом ААА.
А з нерухомістю може бути скажімо як у Детройті:-)
Пів -життя працював на комуняків ,а тепер на старості Thror хоче щоб я працював на америкосів? ну вже дутки!!!!
Дякую, нареготався. Гарний жарт.
New Shrek
08.04.2007, 01:52
Накопичувати гроші чи ні - сподіваюсь для всіх відповідь однозначна - так. Однозначно ні ....!!!!!!!!!!я вже туть писав ,як три попередні покоління моєї родини обклеювали банкнотами ,асигнаціями віходок
New Shrek
08.04.2007, 01:53
Дякую, нареготався.
Радий за Вас,чесно.
New Shrek
08.04.2007, 01:55
Але якщо зовсім вже нікому не довіряти
Не верь ,не бойся ,не проси.... Пестня ....асоциация
Автор текста ( слова ) - Полиенко В., композитор ( музыка ) - Шаповалов И.
Аранжировка - Кононов Александр
Разные ночи, разные люди,
Хочет - не хочет, любит - не любит,
Кто-то отстанет, кто-то соскочит,
Кто-то устанет и перехочет.
Кто-то закрутит провод на клеммы,
Кто-то замутит новые темы,
Кто-то - понты, а кто-то - маньяк,
Кто-то - как ты, кто-то - как я.
Не зажигай и не гаси,
Не верь, не бойся, не проси
И успокойся
И успокойся
Не верь, не бойся, не проси,
Не верь, не бойся,
Не верь, не бойся,
Не верь, не бойся,
И не проси.
Где-то ведь много то, чего мало,
Но на дорогах будет облава.
Кто-то рискнет, а кто-то не сможет,
Кто-то поймет, но не поможет.
Кто-то уйдет, кто-то вернется,
Кто-то найдет новое солнце,
Кто-то в кусты, а кто-то в меня,
Кто-то - как ты, кто-то - как я.
Не зажигай и не гаси,
И успокойся
И успокойся
Не верь, не бойся,
Не верь, не бойся,
Не верь, не бойся,
И не проси.
И не проси.
Не зажигай и не гаси,
И успокойся
И успокойся
Не верь, не бойся,
Не верь, не бойся,
Не верь, не бойся,
И непроси.
New Shrek
08.04.2007, 01:58
може бути скажімо як у Детройті:-)
в білих тапках...Ваш Дейтройт(орфографічна помилка спеціяльна)
mota_boy
08.04.2007, 08:10
Хибна інформація. Комісійні СК сплачують з заробітку який виникає після інвестування ваших грошей. Сплата їх з ваших коштів суперечила б умовам договору. Порахувати не важко, адже СК звітуються про процент доходу кожден рік
Стаття 15 закону про страхування:
Страхові агенти - громадяни або юридичні особи, які діють від
імені та за дорученням страховика і виконують частину його
страхової діяльності, а саме: укладають договори страхування,
одержують страхові платежі, виконують роботи, пов'язані із
здійсненням страхових виплат та страхових відшкодувань. Страхові
агенти є представниками страховика і діють в його інтересах за
винагороду на підставі договору доручення із страховиком.
в договорі дорученні чітко прописані комісійні агента. Так що інформація в мене не хибна. ))
Те про що Ви говорите справедливо для всього світу але не для нас. У всьому світі прибуток страховика та комісійні не закладені в тариф (прибуток страховик отримує від розміщення тимчасово вільник коштів), в нас інакше в тариф закладено все підряд, і комісійні, і прибуток і т.д.
Ну не в той час ми народились, що поробиш ((((
Страхування виникло не в той час, а ми народились своєчасно.:)
в договорі дорученні чітко прописані комісійні агента. Так що інформація в мене не хибна. ))
В договорі-дорученні написано, що гроші беруться з страхових премій?
У страховому договорі є купа пунктів на рахунок різних платежів і жодного щодо сплати комісії агенти з власних коштів.
Крім того в будь який момент можна отримати свій баланс з якого видно, що жодна копійка з коштів які я заплатив нікуди не пішла. Вагоміший доказ придумати важко.
Крім того невже жаба задусить, якщо людина яка витратила свій час і використала свої знання отримає за це гроші? Десь біля 1% страхової суми договору.
Те про що Ви говорите справедливо для всього світу але не для нас Ну що за вічна проблема? В нас все погано он подивіться на Захід. В нас деякі моменти навіть кращі. Скажімо далеко не всюди є можливість відшкодувати податок на доходи фізичних осіб який ви платите з зарплати у розмірі 13%. А в нас є така можливість в разі довготермінового страхування.
Про закладені в тариф різні суми я вже писав вище. Ніяких відхилень від тої суми яку я проплатив я не бачу.
Крім того якщо проаналізувати звітність Аліко за останні роки то видно, що компанія є цілком збитковою. Тобто витрати на розвиток мережі, виплати комісійних та інші витрати переважають доходи від інвестиційної діяльності. А якби погані американці закладали в тариф всі свої витрати, і комісійні агентам, то вони б тільки рахували величезні прибутки.
Втішений, що про це всім відомо. Саме про це й шлося - чудова та дорога нерухомість Детройта в якийсь момент почала стрімко падати в ціні і зараз коштує 0 доларів 0 центів. Тобто нерухомість не панацея.
Однозначно ні ....!!!!!!!!!!я вже туть писав ,як три попередні покоління моєї родини обклеювали банкнотами ,асигнаціями віходок
Це закономірно якщо вважати накопиченням таке - напхати в шкарпетку великих купюр. А можно розумно вкласти кошти, які при цьому ще й будуть давати прибуток. Це називається - інвестувати. А доля тих хто складав в шкарпетку завжди була однакова. І не тільки в нас.
Шреку, а слові "песТня" теж навмисна орфографічна помилка ? ;)
mota_boy
09.04.2007, 16:34
В договорі-дорученні написано, що гроші беруться з страхових премій?
ні там написано що комісійні платяться у певному відсотку до залученої страхової премії
У страховому договорі є купа пунктів на рахунок різних платежів і жодного щодо сплати комісії агенти з власних коштів.
А клієнту такі речі знати зовсім не обов'язково, і закон страховика до оголошення таких речей не зобов"язує
Крім того в будь який момент можна отримати свій баланс з якого видно, що жодна копійка з коштів які я заплатив нікуди не пішла. Вагоміший доказ придумати важко.
Я не читав Вашого договору, але думаю що є там пункт про дострокове припинення дії договору (закон до цього зобов'язує) з ініціативи страхувальника (клієнта). Так от сума яка повертається страхувальнику на руки розраховується наступним чином:
сплачена страхова премія - виплачені страхові відшкодування - (сплачена страхова премія/365 днів)*кількість днів що діяв договір - ВИДАТКИ НА ВЕДЕННЯ СПРАВИ
ці видатки на ведення справи у ризикових компаній (не лайфових, за лайфові не знаю, але думаю що десь близько) становлять 20-30% страхової премії, туда включається і комісійні агента.
Крім того невже жаба задусить, якщо людина яка витратила свій час і використала свої знання отримає за це гроші? Десь біля 1% страхової суми договору.
:D :D :D повірте мені що за 1% агент з крісла не встане, не те щоб ходити за кимось місяць, Ви помиляєтесь в дуже багато разів.
Крім того якщо проаналізувати звітність Аліко за останні роки то видно, що компанія є цілком збитковою. Тобто витрати на розвиток мережі, виплати комісійних та інші витрати переважають доходи від інвестиційної діяльності. А якби погані американці закладали в тариф всі свої витрати, і комісійні агентам, то вони б тільки рахували величезні прибутки.
Якщо бізнес не дає прибутку то то він нікому не потрібний, невже Ви думаєте що знайшовся добрий вуйко який готовий всім просто так платити пенсію :D
Прибуток можна рахувати як в короткотерміновому періоді (квартал, рік) так і в довготерміновому періоді (3,5,10 років і т.д.)
Це закономірно якщо вважати накопиченням таке - напхати в шкарпетку великих купюр. А можно розумно вкласти кошти, які при цьому ще й будуть давати прибуток. Це називається - інвестувати. А доля тих хто складав в шкарпетку завжди була однакова. І не тільки в нас.
Я ж ніразу не сказав що я проти інвестицій, чи проти страхування життя, просто хотів наголосити що на сьогоднішньому етапі розвитку даного ринку ця справа є в кілька разів ризиковішою ніж закордоном. Але будь-яка інвестиція це завжди ризик, і справа кожної людини самій приймати рішення.
New Shrek
09.04.2007, 17:03
повірте мені що за 1% агент з крісла не встане, не те щоб ходити за кимось місяць, Ви помиляєтесь в дуже багато разів.
Якщо бізнес не дає прибутку то то він нікому не потрібний, невже Ви думаєте що знайшовся добрий вуйко який готовий всім просто так платити пенсію
За це роз"яснення окреме спасибі,а то Thror так мозги закрутив....
ні там написано що комісійні платяться у певному відсотку до залученої страхової премії
Але не написано, що вони беруться саме з страхових премій, тобто це тільки здогадки.
сплачена страхова премія - виплачені страхові відшкодування - (сплачена страхова премія/365 днів)*кількість днів що діяв договір - ВИДАТКИ НА ВЕДЕННЯ СПРАВИ
При цьому у випадку закінчення договору у разі страхового випадку, сума виплачується повністю і ніяких комісійих там чомусь не має.
А сума є меншою ніж вкладена при достроковому припененні договору за зрозумілих причин - СК робить такі самі довготермінові інвестиції і повернути відразу вкладені надовго гроші без збитків не може.
ці видатки на ведення справи у ризикових компаній (не лайфових, за лайфові не знаю, але думаю що десь близько)
З цього було варто починати. В діяльності ризикових та лайфових СК є принципова різниця.
повірте мені що за 1% агент з крісла не встане, не те щоб ходити за кимось місяць, Ви помиляєтесь в дуже багато разів.
Справді. Вказав дещо не точну цифру. Страховому брокеру компанія сплачує біля 5 відсотків. 1% це для рядового працівника першого рівня (діє система МЛМ).
Та й не треба уявляти собі страхових агентів як виключно топ-менеджерів. Крім того треба розрізняти ще й страхове брокерство.
Взагалі, ви маєте рацію - страхові агенти це спеціально навчені люди, які роблять основний обєм продажу страхових програм. Але в нашому випадку страховий ринок є нецивілізованим і страховим агентом може стати людина асболютна некваліфікована - студент або домогосподарка.
З часом така работа буде потребувати сертифікації.
Якщо бізнес не дає прибутку то то він нікому не потрібний, невже Ви думаєте що знайшовся добрий вуйко який готовий всім просто так платити пенсію
Власне на це ви самі собі і відповіли наступним реченням. Це довготермінові вкладення у розвиток бізнесу. Прибуток почнеться років за 5.
Мені видається дивним, що ви в деяких випадках користуєтесь інформацією яка не є перевіреною і побудована на здогадках та аналогіях.
Я пройшов через декілька семінарів де мав змогу вивчити проблему з середини і знаю, що кажу.
New Shrek
09.04.2007, 18:56
Я пройшов через декілька семінарів де мав змогу вивчити проблему з середини і знаю, що кажу.
Радий за Вас,але на семінарах Вас навчали,як обманути своїх співвітчизників,і Вам то вдасться років через три, коли безмозгле покоління досягне вісімнадцятиліття ,але не раніше...мій син послав брокера Аліко на три веселі букви між іншим
mota_boy
09.04.2007, 19:24
Мені видається дивним, що ви в деяких випадках користуєтесь інформацією яка не є перевіреною і побудована на здогадках та аналогіях.
А Ви інформацію видану Вам на семінарах де перевіряли, чи сприйняли за аксіому?
В первые 13 месяцев работы финансовый консультант получает фиксированную стипендию до тех пор, пока его собственный доход от заключенных договоров не превысит размера стипендии.
В зависимости от заключенного с Росгосстрахом договора страховой консультант получает от 10% до 38% комиссионных от страхового взноса с каждого купленного полиса страхования жизни. Если он продает договор клиенту на всю его жизнь (а таких договоров по статистике большинство), то на протяжении действия договора до страхового случая консультант будет получать с такого договора свой процент.
http://www.rgs.ru/rus/personal/fin_consult/how_much/index.wbp
Так що Ви там про 1-5% казали )))
от 10% до 38% комиссионных от страхового взноса с каждого купленного полиса страхования жизни
Не хіло.
mota_boy
09.04.2007, 19:33
А ось ще цитата
Страховому агенту гораздо проще и выгоднее работать с корпоративными клиентами, чем ловить одиночек. Как правило, страховые агенты специализируются на отдельных видах страхования. Самое доходное во всем мире - страхование жизни. Оно самое прогнозируемое. Выгодно страхование имущества, страхование выезжающих за границу. Менее выгодно - грузов и автотранспорта. А добровольное медицинское страхование, пожалуй, самое низкоприбыльное. Хорошие деньги можно будет делать на страховании автогражданской ответственности, когда этот вид страхования сделают обязательным (страховщики ждут не дождутся такого закона).
Страховым агентам полагаются проценты от сделок. В среднем страховой агент получает двадцать процентов от страховой премии (то есть суммы, которую выплачивает клиент, покупая полис). При страховании жизни (наиболее тяжело продаваемом) комиссионные доходят до 60%.
Ирина Князевская, руководитель отдела по работе с персоналом AIG: "Агенты, которые продают полисы физическим лицам, у нас получают проценты от продаж. При страховании жизни им полагается 46%, при страховании от несчастных случаев - 23%, при имущественном страховании - 15%. Сотрудникам, которые занимаются корпоративными клиентами, фирма платит фиксированную зарплату.
http://www.kariera.orc.ru/01-00/Profe062.html
New Shrek
09.04.2007, 20:08
та у Граве Україна
по работе с персоналом AIG: "Агенты, которые продают полисы физическим лицам, у нас получают проценты от продаж. При страховании жизни им полагается 46%, при страховании от несчастных случаев - 23%, при имущественном страховании - 15%.
То пан Thror на двох базарах сидить?А я вже тут попереджував ,шо то неможливо зробити
New Shrek
09.04.2007, 20:10
страхование выезжающих за границу
Лажа повна перевірено New Shrek
Читатель_Обкома
09.04.2007, 20:15
:confused: :confused: :confused:
Читал...читал...так и ни чего не понял....:mad:
Так страховатся пересичному грамадянину..или нет?:eek:
mota_boy
09.04.2007, 20:24
:confused: :confused: :confused:
Читал...читал...так и ни чего не понял....:mad:
Так страховатся пересичному грамадянину..или нет?:eek:
Страхуватися однозначно. А от де, за скільки і в кого тут ще треба дуже довго думати ))))
mota_boy
09.04.2007, 20:25
Пане Шрек, а можна докладніше:cool:
Ви Турцію маєте на увазі?
Всі ті проценти це чудово, але потрібно трохи логічно міркувати.
Поперше відсотки наведені не відносно всієї суми договору, а відносно ПЕРШОЇ страхової премії. Я ж наводив відносно всієї суми договору.
По-друге я вже неодноразово казав, що сума внесків ніяким чином не зменшується, скільки вкладається, стільки ж й повертається (плюс інвестиційний фонд).
По-третє у наведених цитатах жодного свідчення того, що комісійні беруться прямо з страхових премій не має. І бути не може.
Крім того наведені цитати някого відношення до ALICO AIG Life не мають. Можливо до якогось російського філіалу. Українська компанія нічим іншим крім страхування життя не займається і найближчі 10 років не планує.
Тобто цитати трохи вибиваються з загальної картини.
Загалом ті хто хоче вірити в те як все жахливо і яка страшна штука це страхування завжди знайдуть необхідні аргументи.
Щоправда пенсія в них теж буде державна, але то вже буде чисто їх персональна проблема...
А я вже тут попереджував ,шо то неможливо зробити
Отже виходить, що хтось істотно помилився.
New Shrek
09.04.2007, 21:26
же виходить, що хтось істотно помилився.
Помилявся і неодноразово ...але вже довго живу
mota_boy
09.04.2007, 21:32
Всі ті проценти це чудово, але потрібно трохи логічно міркувати.
На відсутність логічного мисленя не жаліюсь:D
Поперше відсотки наведені не відносно всієї суми договору, а відносно ПЕРШОЇ страхової премії. Я ж наводив відносно всієї суми договору.
Читайте уважніше мій попередній пост
Если он продает договор клиенту на всю его жизнь (а таких договоров по статистике большинство), то на протяжении действия договора до страхового случая консультант будет получать с такого договора свой процент.
Це сказано в офіційній пропозиції роботодавця, я мав можливість працювати в Аліко, умови аналагічні наведеним вище
По-друге я вже неодноразово казав, що сума внесків ніяким чином не зменшується, скільки вкладається, стільки ж й повертається (плюс інвестиційний фонд).
Безперечно. Просто інвестується сума менша ніж Ви думаєте
По-третє у наведених цитатах жодного свідчення того, що комісійні беруться прямо з страхових премій не має. І бути не може.
Інвестиційний дохід буде завтра, а платити за виконану роботу треба сьогодні
Крім того наведені цитати някого відношення до ALICO AIG Life не мають. Можливо до якогось російського філіалу. Українська компанія нічим іншим крім страхування життя не займається і найближчі 10 років не планує.
Тобто цитати трохи вибиваються з загальної картини.
До Аліко відношення не мають. Це стосується російського ринку, а він на такій самій стадії як і український, як результат - умови роботи однакові.
Загалом ті хто хоче вірити в те як все жахливо і яка страшна штука це страхування завжди знайдуть необхідні аргументи.
Я жодного разу не сказав що страхування є жахлива і непотрібна річ.
New Shrek
09.04.2007, 21:48
Читайте уважніше мій попередній пост
Если он продает договор клиенту на всю его жизнь (а таких договоров по статистике большинство), то на протяжении действия договора до страхового случая консультант будет получать с такого договора свой процент.
Це сказано в офіційній пропозиції роботодавця, я мав можливість працювати в Аліко, умови аналагічні наведеним вище
За це окреме спасибі!
New Shrek
09.04.2007, 21:49
Ви Турцію маєте на увазі?
якщо можна в ПП
Безперечно. Просто інвестується сума менша ніж Ви думаєте. Інвестиційний дохід буде завтра, а платити за виконану роботу треба сьогодні
Це трохи інша ситуація. Крім того мене цей момент абсолютно необходить.
Як необходить коли я йду в магазин і купляю хліб. Скільки вона там на ньому заробляють нецікаво. Зазирати в чужу кішеню не варто.
І все ж таки однозначно сказати це не можна. Виплата комісійних може йти з частини доходу який отримує СК після інвестицій. По закону певний процент вона лишає собі. З нього й покриваються усі витрати. А на рахунок того, що гроші є не відразу - це й називається "стартовий каптіла":-)
Взагалі я дискутую на тему комісійних тільки виходячи з того що момент виплати комісійних за рахунок клієнта демонструється як певний мінус самого страхування хоча по суті не має до нього відношення.
Всім привіт! Вітаю всіх з Пасхою!
Мені приємно було читати всі дописи, що стосуються даної теми. Все ж таки розпочати її було правильним рішенням.
Що можу сказати, люди міняються, і міняються погляди. Якщо б цю тему можна було розпочати 5 років тому, і порівняти з дописами сьогодні, то можна було б зробити наступне заключення: Всі ми стали більш освідченішими та більш вимогливішими (це стосується інформаціїї яку ми отримуємо). Приємно було читати дописи шановних New Shrek, Мих, пані Олі, а шановний mota_boy добре орієнтується в пошуку законів , які стосуються даної теми.
Мій колега Thror, стійко відстоював свою позицію.
Але, що саме цікаво, Ви всі праві,:) .
Неправильно підходити до питань (а особливо які стосуються грошей) однобічно.( з точки зору крититики або пропаганди).
Накопичувальне убезпечення (страхування) - це всього- на-всього інструмент. Гвинтик великого механізму ДОБРОБУТ.
Сам по собі цей гвитнтик не має великої цінності, і тому сперечатись про його красу та вишуканість недоречно.
Потрібно розлядати його в рамках цілої системи.
Уявіть собі автомобіль (дуже вишуканий та дорогий). Ви сіли за кермо, включили аудіосистему, обернули ключ в системі запалення. Одразу відчули потужність "кінських сил" під капотом (хто водій , той зрозуміє), натиснули на педаль до коврика і ваше тіло втиснулось в шкіряні сидіння . Автомобіль набрав шалену швиткіст за рекордно малий проміжок часу і ..... націй приємній ноті у вашого ато відлетіло колисо. Причина - гвинтик , який тримав колесо, був викинутий вами як річ, котра для вас не предсталяла цінності.
Так само і в житті. Все складається з маленьких гвинтиків та інших частинок. Життя наше залежить від уміння будувати цілу систему (механізм або долю).,і від якості та цінності даних гвинтиків ми отримуєм о результат. Для когось він гіркий, а для когось - радісний.
Якщо не розуміти для чого це вам :confused: (накопичувальне убезпечення і яка його роль в цілій системі) то нема сенсу і сперичатись , ваш результат неважко зпрогнозувати.
Что такое страхование жизни?
Это защита всего того, что представляет ценность для отдельного человека, его семьи, бизнеса, чувства собственного достоинства, безопасности. Это - не затрата денег, это - вложения в новое качество жизни, в уверенность, которую накопленные денежные суммы принесут Вам, это - Ваше благосостояние в будущем.
Каждый день мы можем столкнуться с непредвиденными рисками, которые сложно предусмотреть, но от последствий, которых можно обезопасить себя заранее. Это: болезни, травмы, инвалидность, смерть близких. Наступление каждого из этих событий может тяжело сказаться на нашем финансовом состоянии. Как же сделать так, чтобы быть готовыми к решению таких проблем в любой момент нашей жизни? Ответ на этот вопрос - приобретение полиса страхования жизни. Страхование жизни придает уверенность в том, что если Вас не станет или Вы серьезно заболеете, Ваши планы относительно себя или Вашим детей, родившихся или еще не родившихся, будут воплощаться, таким образом, как Вам бы этого хотелось. Эта уверенность прибавит ощущениям Вашей сегодняшней жизни дополнительную ценность. Полис по страхованию жизни обеспечивает финансовую защиту Застрахованного или его родственников в случае наступления трагических событий в жизни застрахованного (смерть, травма или увечье, тяжелое заболевание). Дает возможность безболезненно для семейного бюджета накопить определенную сумму средств. При этом внесенные средства сразу же включаются в работу, и на них начисляется инвестиционный доход, в соответствии с действующим законодательством.
Предлагаются различные программы долгосрочного страхования жизни, в число которых входят: страхование с условием выплаты страховой ренты, страхование на образование, накопительное страхование жизни, страхование пожизненной дополнительной пенсии, страхование на случай смерти и расходов на ритуальные услуги. Чрезвычайно важным аспектом является возможность клиента при выборе варианта защиты самостоятельно определить размер страховой выплаты. Страховые взносы по этим программам могут уплачиваться с различной периодичностью (ежемесячно, ежеквартально, ежегодно), при этом срок действия договора страхования, периодичность уплаты страховых взносов и страховую сумму страхователь определяет самостоятельно при заключении договора страхования.
Apaullo440
15.05.2007, 13:06
не можу не погодитись з тим що написано вище
На протязі терміну дії страхового договору сума накопичується, крім того на суму нараховується інвестиційний дохід у розмірі який залежить від того наскільки успішними були вкладення СК у поточному році (зараз це порядка 9-16 відсотків річних).
Закон України "Про страхування" забезпечує мінімальний інвестиційний дохід у розмірі 4%.
Скажу так, реально на сьогоднішній день є приблизно 5 компаній (страхових) яким би я довіряв і які функціонують "нормально". Це Аліко аіг Лайф, Гарант Лайф (Дженералє) та ще декілька інших, на жаль не пригадую.
Гарант Лайф у цьому році дав приблизно 9 % інвестиційного доходу.
Моя рекомендація панове не купуйтеся на більші відсотки бо то вже йде ризикове інвестуванння ваших коштів. Ці компанії що я назвав (це не реклама) також інвестують гроші (саме звідси і прибуток- інвестиційний дохід), проте 90% (якщо не помиляюсь) цих інвестицій є в Українську економіку, тільки в найбільш вигідні і стійкі проекти. А самі ці компанії (страхові) є перестраховані. Наприклад Гарант Лайф - Свісс Рі І Мюніх Рее.
перепрошую якщо продублював чийсь пост, всього не читав ще :).
Як каже мій друг: Страховий поліс - путівка в життя :)
ну чого в Болгарії все чудово працювало. Перевірено ангіною :) по-перше ми не платили за візит до лікаря, по-друге повернули кошти затрачені на лікарства.
А от в Хорватії не працювало. Тобто там страхівку не хотіли приймати. Ми заплатили готівкою взяли чеки. гроші тут у Львові повернули.
Треба тільки документи вчасно і вповному обсязі подати.
New Shrek
26.05.2007, 19:34
не можу не погодитись з тим що написано вищеі не погоджуйтесь,вірно поступите
Deus igrok
26.05.2007, 21:55
Граве вже понад 100 років. Але то таке. Страховка для тих хто планує на пасивне спокійне пенсійне життя.
Але там є цікаві аспекти. Одна з умов передбачає повну виплату правонаступникам у разі нещасного випадку. Короче у Росії відкрили Євролайфа. Місцеві хлопаки шукалі бомжів з паспортом, страхували на кругленькі суми і через 2-3 дні з бомжем щось траплялося. Виплату у повній сумі виплачували хлопакам як правонаступникам. Контора проіснувала пару місяців в Росії =)
Доречі, ще про Євролайф, як приклад вони наводять німецьких пенсіонерів, як на старості років подорожують світом. А наш пенсіонер так може ?
Apaullo440
26.05.2007, 22:28
на цей допис можу лише повторити цитату з "Центрику"
Немає тако бізнесу, який би не спортили "руские" (лапки не тому що про нових "руских").
Просто закордоном нас всіх (бялорусів, українців,росіян) ідентифікують як руских. Не дарма ж ми братні народи:)
Apaullo440
26.05.2007, 22:34
а ось і зсилочка. Це якщо хтось не чув про Центрик:)
http://center.lviv.ua/showthread.php?t=2284&page=4
Deus igrok
26.05.2007, 22:36
Ну то таке, а щодо накопичувальної системи - нормальна річ. Вони як і банки інвестуються гроші. Зароблять, частину собі, частину Вам. Тай загалом це не мусить турбувати вкладника.
Apaullo440
26.05.2007, 22:50
а отут бажаючі можуть знайти цікаву інфу щодо Гарант(Дженералі) та й нетільки.http://www.insurhelp.org.ua/home.html
Досить непоганий ресурс.
Apaullo440
26.05.2007, 22:52
наводять аргумети яким я рахую можна довірятти, принаймні я так думаю.
Так страховатся пересичному грамадянину..или нет?
покуда не пересікли - да.
mota_boy
27.05.2007, 20:50
Вони як і банки інвестуються гроші. Зароблять, частину собі, частину Вам. Тай загалом це не мусить турбувати вкладника.
Все вірно, але на сьогоднійній день, вони на такому етапі розвитку як банки в середині 90-х років. І тоді люди вкладали гроші в банки, в результаті якась частина банків прогоріла і грошики тю-тю...
Інші банки залишились і успішно працють до цього часу.
На даний момент лайфове страхування доволі ризикове вкладення коштів (хоча і досить потрібна штука), ризик штука потрібна, час розсудить, хтось прогорить хтось залишиться. Далі буде видно...
Ну то таке, а щодо накопичувальної системи - нормальна річ. Вони як і банки інвестуються гроші. Зароблять, частину собі, частину Вам. Тай загалом це не мусить турбувати вкладника.
Згідно Зако України "Про страхування" - ст. 9 - страховик (компанія) лишає собі 15% інвестиційного доходу, решта доходу рівномірно (пропорційно) розподіляється між тримателями полісів.
Накопичувальне страхування вигідне лише страхувальним фірмам.
Щоб в цьому переконатись треба лише прикинути річний рівеь інфляції й помножити його на кількість страхувальних років. Для прикладу, згадайте Що таке було 1000 вічнозелених скажімо у 1990 році і 1000 баксів зараз і Вам зразу стане все пойнятно.
Накопичувальне страхування вигідне лише страхувальним фірмам.
Щоб в цьому переконатись треба лише прикинути річний рівеь інфляції й помножити його на кількість страхувальних років. Для прикладу, згадайте Що таке було 1000 вічнозелених скажімо у 1990 році і 1000 баксів зараз і Вам зразу стане все пойнятно.
це правда пане Мих.
Але скажіть будь-ласка коли ці вічнозелені у вас на руках їх же інфляція зїдає швидше. правда?! (між іншим інфляція долара десь приблизно 4,5 % за рік). от.
Банк на сьогоднішній день (такий, якому можна довіряти, особисто для мене це банки першої групи класифікації банків за активами "Найбільші банки", а серед них багато з іноземним капіталом) дають приблизно 8-9 % по депозиту по доларах на рік, банки з іноземним капіталом ще менше. Отже страхова компанія, яка дає 9 і більше % (%-т росте з кожним роком, тому що вдосконалюється інвестиційний інструментарій СК) вигідніша.
Але скажіть будь-ласка коли ці вічнозелені у вас на руках їх же інфляція зїдає швидше. правда?! (між іншим інфляція долара десь приблизно 4,5 % за рік). от.
Та воно-то так, ліпше. Не думаю, що інфляція бакса у нас, в країні 4-5%, за кордоном - так. У нас долар був завищений - от тому і падає так.
А може краще просто купити золото? Пригадується на початку 90-х, золото скупляли десь по 5-6 баксів за грам, а зараз? Тим більше, інфляції золота по суті нема і в банк можна на дрібні проценти поставити....
Deus igrok
28.05.2007, 08:57
прикинути річний рівеь інфляції
А ще як аргумент, кажуть вкладаєте гроші в нерухомість. Іпотечне кредитування. Так то воно так, але грамотність населення не на такому рівні, щоб розбиратися в економічних нюансах.
грамотність населення не на такому рівні, щоб розбиратися в економічних нюансах.
То правда.
а мені здається грамотність тут ні при чому.
Ти або це знаєш або ні. Тут освіта ні причому.
Але це знову палка з двома кінцями. Інколи починаєш розуміти забагато :)
New Shrek
28.05.2007, 19:34
а мені здається грамотність тут ні при чому.
Ти або це знаєш або ні. Тут освіта ні причому. Як мені подобається молодь! Тіко з такими поглядами ми ще чуть і станемо американськими недолугими людьми,без царя в голові і Бога в серці.Жили ми без Aliko,і запевняю вас проживемо."Двум смертям не бывать!!!"
mota_boy
28.05.2007, 21:20
Жили ми без Aliko,і запевняю вас проживемо.
Ви відкидаєте Аліко, чи взагалі страхування?
Жили ми без Aliko,і запевняю вас проживемо
цікаво, а це так старікі думають :)
New Shrek
28.05.2007, 21:52
це так старікі думаютьмолодість недолік який швидко проходить,а то що комуняки Вам сказали шо молодим усюди у нас дорога ,то вони Вас обманули ,світ дійсно належить старикам,і ми живемо по їх законам ,а не по Вашим
Apaullo440
28.05.2007, 23:30
Все вірно, але на сьогоднійній день, вони на такому етапі розвитку як банки в середині 90-х років. І тоді люди вкладали гроші в банки, в результаті якась частина банків прогоріла і грошики тю-тю...
Інші банки залишились і успішно працють до цього часу.
На даний момент лайфове страхування доволі ризикове вкладення коштів (хоча і досить потрібна штука), ризик штука потрібна, час розсудить, хтось прогорить хтось залишиться. Далі буде видно...
Це Ви напевно не про то говорите. Або не про ті банки. Я так розумію ви говорите про банки незалежної України. Питання. А хіба не було надійних фінансових інституцій до часу, Україна стала незалежною? Відповідь впевнений буде тілько одною - були. І відколи український фінансовий ринок є прикладом для "подрожания".
На сьогодні немає на теранах України банку, частка активів якого не належала б закордонним "монстрам капіталу".
Сумніваюся що рівень надійності тої чи іншої компанії втому числі старахової треба оцінювати тільки за критерієм - скільки вона на Українському ринку.
Питання. Скільки працюють такі компанії, як AIG, Generali, ING, Райфайзен?
І тому цитата що стосується надійності лайфового страхування в Україні стосується я вважаю лише компанії з українським капіталом. І основним фактором який впливає на надійність наших компаній є акціонери. А акціонерами так чи інакше я вважаю є ті 450 "у......" що сидять поблизу Маріїнського палацу, в Верховній ЗРаді.
молодість недолік який швидко проходить,а то що комуняки Вам сказали шо молодим усюди у нас дорога ,то вони Вас обманули ,світ дійсно належить старикам,і ми живемо по їх законам ,а не по Вашим
на 100% процентів буду згідний - років через 20.
А зараз згідний на 95%
Ви не ображайтеся бо мені здається ви трошки так, як би то сказати, різко відповідаєте на мої дописи, а я зовсім не мав на думці зачепити поважного містера New Shrek`a.
а в тому пості (№75) я якраз захищав наш український нарід, якй є таким неоднорідним, колоритним і багатим, щирим, добросердим, подекуди найрозумнішим в світі але подекуди, на жаль, таким наївним і все ж рідним! Так от я мав на увазі що не зважаючи чи людина має освіту (вищу чи іншу) вона завжди розуміє що їй добре, а що ні.
А що стосується того страхування то кожен собі обирає своє майбутнє. Я от так ніби за нього агітую, а сам ще не застрахувався :) проте серйозно над цим подумую.
а ще ото всі товчуть "пересічний українець" "пересічний громадянин" а нема таких! є особистості (це в мені та молодість говорить:) ) !
mota_boy
29.05.2007, 08:41
Це Ви напевно не про то говорите. Або не про ті банки. Я так розумію ви говорите про банки незалежної України.
Про то я говорю, про ті банки, саме про ті що на території України працюють.
Питання. А хіба не було надійних фінансових інституцій до часу, Україна стала незалежною? Відповідь впевнений буде тілько одною - були.
І звідки така впевненість??? Говорити про надійність якоїсь організації в адміністративно-командній економіці складно, там діяли принципи не економічної а політичної доцільності :cool:
На сьогодні немає на теранах України банку, частка активів якого не належала б закордонним "монстрам капіталу".
Іибачте, але Ви здається доволі далекі від банків. Іноземні банки зовсім недавно прийшли на наші терени, тому велика частина банків належать Українським власникам, хоча процес звісно ж позитивний
Сумніваюся що рівень надійності тої чи іншої компанії втому числі старахової треба оцінювати тільки за критерієм - скільки вона на Українському ринку.
Треба ой як треба, особливо банк та страхова
І тому цитата що стосується надійності лайфового страхування в Україні стосується я вважаю лише компанії з українським капіталом.
Стосується всіх, іноземний капітал це просто дешевший ресурс ніж наш внутрішній, а керують ним то одні і ті ж самі люди, з УКРАЇНСЬКИМ менталітетом:D
Apaullo440
29.05.2007, 09:42
Читайте уважніше. Я не казав що іноземний капітал володіє контрольними пакетами акції тих чи інших фінансових установ. А лише про то що не має банків акціями яких не володів би "інтуріст".
Щодо надійності компаній на українському ринку, я вважаю надінішими є ті компанії які є підконтрольними іноземним фінансовим установам з далеко не 13-ю історією діяльності.
А оця цитата - А хіба не було надійних фінансових інституцій до часу, Україна стала незалежною? Відповідь впевнений буде тілько одною - були.
Стосується не СРСР і країн що після розвалу утворилися.
Читайте уважніше. Я не казав що іноземний капітал володіє контрольними пакетами акції тих чи інших фінансових установ. А лише про то що не має банків акціями яких не володів би "інтуріст".
за офіційними даними із 172 банків які мають ліцензію НБУ є 40 банків із іноземним капіталом з яких 18 з 100% іноземним капіталом (www.bank.gov.ua)
а щодо страхових компаній ми дійсно не можемо багато говорити. Адже новий закон Про страхування був прийнятий лише 2001 р. тобто 6 років тому, а мінімальний термін лайфового договору 10 р. тому всіх скептиків прошу почекати ще 4 роки і тоді будемо розбиратися.
mota_boy
29.05.2007, 15:40
тому всіх скептиків прошу почекати ще 4 роки і тоді будемо розбиратися.
А я б казав навіть рохи більше щоб виплати пішли не по першому а вже по n-ному колу, тоді хтось буде радіти (як страховики так і страхувальинки) а хтось плакати.
Apaullo440
29.05.2007, 23:08
лотр_ан дякую за просвітлення. Нажаль непамятаю джерело на основі якого роблю такі висновки.
Apaullo440
29.05.2007, 23:11
щодо "лайфу" можу лише додати, що вже цього року розпочалися виплати по програмі страхування життя. Тож скептикам не варто чекати 4 роки.:)
Apaullo440
29.05.2007, 23:12
маю питання. Яка компанія що займається "лайфом" найдовше працює на теренах України?
маю питання. Яка компанія що займається "лайфом" найдовше працює на теренах України?
якщо не помиляюся декілька компаній прийшли на ринок майже одночасно. На жаль не орієнтуюсь які. Здається що Аліко і Гарант.
щодо "лайфу" можу лише додати, що вже цього року розпочалися виплати по програмі страхування життя. Тож скептикам не варто чекати 4 роки.
все вірно адже люди на жаль помирають щоденно, і травмуються також. І з такого боку то аналіз виплат можна вести від першого укладеного договору.
Мені ще друг підказав, що незважаючи на те, що Закон прийнятий 2001-го р. активно укладати договори фактично почали з 2003 р.
Apaullo440
29.05.2007, 23:30
я говорю про виплати по закінченю терміну дії договорів страхування життя. А ще мені відомо що є компанія яка на Україні з 1998 року.:0
Найдовше з компаній з західним капіталом на ринку є GRAWE. З 1998 року.
Але деякі люди підписували договори страхування з Граве ще на початку 90-х через Угорське(здається) представництво.
То вони вже виплати отримали.
Apaullo440
30.05.2007, 09:33
Так воно і є
New Shrek
30.05.2007, 09:45
ще на початку 90-х через Угорське(здається) представництво.
на початку 90-х була стаття "Незаконні операції з валютою",не думаю що угорська філія приймала страхові внески в купонокарбаванцях, висновок то хто ті люде?
Apaullo440
30.05.2007, 10:18
незнаю як було на початку 90 з валютою, я ще в школу ходив. В одному я впевнений. Будь я на місці тих людей я б робив те саме. І не тільки я.
Apaullo440
30.05.2007, 10:21
а ще мені приємно що належу до тих 0,3% здається громадян України, які вирішили самі подбати про себе а не надіятися на державу.
Apaullo440
30.05.2007, 10:23
так чи інакше, але від такої системи забезпечення свого майбутнього ми нікуди не дінемся хіба що закопаємся, або нас закопають.:)
так чи інакше, але від такої системи забезпечення свого майбутнього ми нікуди не дінемся хіба що закопаємся, або нас закопають.
Людина схильна думати про хороше - така природа людини. Щоб людину обманути, треба у її вухо вкласти те, що вона хоче почути і діло зроблено. Ну а життя.... життя ставить свої закони....
Apaullo440
30.05.2007, 10:35
кордони відкриваються люди все частіше їздять за кордон, хто на заробітки хто на відпочинок. І наскільки мені відомо якщо люди їдуть на курорт закордон, вони підлягають обовязковому страхуванню на випадок смерті, нещасного випадку і т.д. + медичне страхування.
Недавно навіть статтю надибав в інеті по цій темі. В ній на прикладі Росії наводили плюси для туристів, якщо у них є поліс. Як найду ссилку то скину
Apaullo440
30.05.2007, 10:43
ось найшов http://forinsurer.com/public/07/04/20/3019
Apaullo440
30.05.2007, 10:46
Людина схильна думати про хороше - така природа людини. Щоб людину обманути, треба у її вухо вкласти те, що вона хоче почути і діло зроблено. Ну а життя.... життя ставить свої закони....
Без сумніву.
Але тут я вважаю ще можна говорити про те що одні люди бачать стакан наполовину повним інші наполовину пустим.
Apaullo440
30.05.2007, 10:48
тобто якщо людина налаштована на позитив, то відповідно і результат буде таким. Ну а якщо навпаки - на негатив, торезультат не заставить себе довго чекати.
New Shrek
30.05.2007, 10:50
Недавно навіть статтю надибав в інеті по цій теміта не тре ,ми то на практиці як то кажуть,хочеш заробити на смерті близьких страхуй їх в поїздці...а чи не будим ми "лихо пока оно тихо" чи ви вважаєте що наші вчинки не бачить лукавий,до речі туть недавно хтось казав що демони читають думки,ні! то їм заборонено і вони про наші думки дізнаються тіко по словам або первинним вчинкам
New Shrek
30.05.2007, 10:52
тобто якщо людина налаштована на позитив,
сексопатолог -оптиміст ""Не стоит ,зато как лежит!""
Apaullo440
30.05.2007, 10:56
ще одна цікава стаття Жизненный случай. Страховщики жизни нашли способ заинтересовать украинцев своими услугами.http://www.ins-club.com/?area_id=6&id=9226.
Apaullo440
30.05.2007, 11:08
питання. В кого є авто?
В кого є страхівка на нього?
а тепер таке питання. То хіба купуючи поліс на авто ви не накликаєте лихо?
Apaullo440
30.05.2007, 11:16
не правільно ставити в порівняння авто і людину. Тим не менше ситуація така що люди в більшості своїй дбають про авто, квартири і таке інше. А найціннішим що в них є нехтують.
Хтось може аргументувати таку поведінку тим що свого часу були такі організації як МММ. Але хочу сказати, що це добре що було таке. Тепер наших людей не надують вже. Та й непотрібно це тим компаніям що пропонують такий фінансовий інструмент як накопичувальне страхування життя. Принаймні тим що працюють на даний момент на Україні.
Apaullo440
30.05.2007, 11:24
не варто зациклюватися на тому що було. Я вважаю що треба лише з подібних ситуацій робити висновки і рухатися далі.
люди не привязуйте до страхування всілякі забобони.
ми маємо долю і живемо "згідно" неї. проте ми можемо впливати на неї і страхова компанія покриває збитки які ми робимо :) це якщо так напів жартома.
Про те чи ми викликаємо лихо то я думаю філософсько-релігійне питання.
Між іншим люди ми тут обговорюєм недержавне пенсійне страхування (НПС). Проте існує друга складова недержаного пенсійного забезпечення (НПЗ) - недержавні пенсійні фонди (НПФ), які між іншим регламентуються окремим Законом Про недержане пенсійне забезпечення (незважаючи на те що на мою думку НПЗ охоплює обидва види забезпечень).
В мене зявилося геніальне :) питання :
Хто з наших дописувачів чекає, сподівається, надіється чи вірить у пенсію від Держави (читати від Пенсійного Фонду у його однорівневому вигляді - тобто без загальнообовязкової накопичувальної пенсійної системи та добровільної недержавної система пенсійних заощаджень (НПЗ), лише солідарна пенсійна система яка фактично функціонує сьогодні і забезпечує пенсію сьогоднішнім пенсіонерам)? це довго.
А якщо коротко: чи Ви надієтесь на пенсію від Держави?
Я сам не застрахований, оскільки ця стаття видатків якось не вписується в мій "власний бюджет" (не вистачає), але я планую в перспективі застрахуватися і саме методом накопичувального страхування. Можливо хтось сміється, вважає це марною тратою грошей, але погодьтесь, отримати доволі значну суму (хоч і через 20 років) не відмовиться ніхто. Такий негативізм до страхування пов'язаний з тими махінаціями, що були в період початку незалежності України, багато людей втратили всі свої вклади, оскільки їх страхових компаній просто нестало і всі вклади пропали. Але я вважаю великою помилкою рівнятися на ті часи.
Нам пропонують свої послуги страхові фірми, що вже здобули довіру багатьох людей в інших країнах, де ця галузь розвинена набагато краще, ніж у нас.
Я буду дуже радий, якщо застрахуюсь і мені не буде потрібно користуватись послугами страхової фірми аж до кінця терміну накопичувального страхування. Зараз поясню! Користуватись послугами фірми - значить потрапити в страховий випадок, а цього, я вважаю нікому б не хотілося. Та знаєте - в житті всяке буває, не знаєш що з тобою буде завтра, а потім (боронь боже) локті кусаєш де взяти гроші, як врятуватись.
Мати гарантію нікому не зашкодить.
Розкажу одну історію. Один чоловік (знайомий мого знайомого) отримав травму (розбився на автомобілі), лікарня, операція.... в результаті ампутували обидві руки. Людина за професією чи то столяр, чи токар, (значення великого нема), все що вміє - працювати руками і що тепер - жити на копійки, які дає держава. А застрахувавшись, незалежно від терміну, отримував би ще більше ніж до нещасного випадку.
Краще б нікому не потрібно було такої допомоги, але ще раз повторюю - гарантія нікому не зашкодить.
Ще кілька слів про страховий бізнес. Це один з найперспективніших видів діяльності. Просто копійки використавши для цього, можна проникнути в страхову сферу. Погодьтесь дуже мало таких можливостей в інших сферах бізнесу.
Не розумію, чому всі хто висловився на цю тему так категорично настроєні проти цього виду страхування. Думаю це недовіра до страховика, хоча дарма, мене, наприклад, більше цікавить де взяти майже 200 грн. щомісяця простому українцю, щоб сплатити страхові внески? Це дійсно питання. Але той, хто має можливість, міг би і задуматися над цим.
Ось така моя точка зору з цього приводу.
Boris_Kiev
30.05.2007, 20:43
Привіт на цій гілці !
Щодо автострахування- я вже 6-й рік страхую "цивільну оборону" :)
Один раз дряпанув нову Міцубу - шкода 138 баксів, франшиза (те, що я сплачую сам) - 100 баксів :)
А тепер маю запитання: хтось мав справу з мед. страхуванням ?
Ось ми на підприємстві отримали таке - з довгим переліком закладів (в т.ч. комерційних). В їхньому числі - клініка мого колишнього знайомого, який колись мені рихтував хребет після травми.
Нещодавно рубав дрова, схопив радикуліт. Послуги клініки дорогі - візит до шефа 430-550 грн (якщо з корекцією). З практики знаю - мінімум 4 корекції. Між ними - масаж (10*50 грн). Та ще й дружину пристрою. :)
Хотілося би дізнатися: якщо я в перші місяці "розкручу" страхову компанію (а взагалі в районній поліклініці був останній раз 11 років тому) - то чи не потраплю я в страховиків в якийсь неблагонадійний список на майбутнє ?
mota_boy
30.05.2007, 21:31
Хотілося би дізнатися: якщо я в перші місяці "розкручу" страхову компанію (а взагалі в районній поліклініці був останній раз 11 років тому) - то чи не потраплю я в страховиків в якийсь неблагонадійний список на майбутнє ?
Медичне страхування в перший рік це гарантовано збитковий бізнес для страхової компанії, це бізнес на перспективу. В перший рік усі поголовно лікують зуби )))). На рахунок процедур які оплачуються, які ні мусите прочитати перелік виключень, в договорі він присутній.
Якщо страхуєте цивілку то знаєте про систему бонус-малус, яка присутня в автострахуванні, не думаю що в медицині є щось подібне, але це швидше залежить від компанії. А з іншої сторони Вам медичну страхівку оплачує працедавець (наскільки я зрозумів з Ваших постів) так що хвилюватися Вам не чого.
Boris_Kiev
30.05.2007, 21:57
Дякую, Mota_boy.
У нас якраз "на зуби" обмеження.
Я зателефонував страховому диспетчеру, той намагався мене "записати" до більш демократичного (за цінами) лікаря та пропонував свого масажиста.
Я відповів, що їхніх порад мені не потрібно і вирішуватиму сам, в кого лікуватися (в межах списку). Поставив вимогу скинути факсом копію договору їхньої компанії з тією клінікою.
От якби ще замовити масажистку-мулатку. Або тайку !
mota_boy
30.05.2007, 22:08
У нас якраз "на зуби" обмеження.
Що навіть гострий біль не покривається :confused:
Як правило встановлюється певний ліміт на зуби в межах 1000-3000 грн., і не оплачується протезування, а пломбування і т.д. входить.
Поставив вимогу скинути факсом копію договору їхньої компанії з тією клінікою.
Та Вам не той договір потрібно, Ви перечитайте перелік виключень (захворювань та медичних маніпуляцій) які не оплачуються за рахунок страхової компанії (можливо там курс масажу взагалі не оплачується, а може я й помиляюсь)
От якби ще замовити масажистку-мулатку. Або тайку !
Хіба це проблема :D Але її послуги нажаль компанія не оплатить, доведеться зі своєї кишені, а шкода :D
Boris_Kiev
30.05.2007, 22:22
По зубах щось є. 1000 грн за документом, але головбух казала, що нібито 560.
То не актуально, мені ставлять класні фотополімерні пломби за 100 грн.
Послуги швидкої допомоги поширюються також на членів сім"ї. Підтвердили, що масаж оплатять.
Власне, я командира клініки добре знаю, він дасть команду своєму бухгалтеру розібратися. Та ще й "поширимо" страховку на мою дружину, яка приватно консультується в його батька. :)
Apaullo440
30.05.2007, 22:43
хловцы ми тут не про це ведемо розмову. Варта розпочати іншу тему яке б висвітлювало дану проблему.
Apaullo440
30.05.2007, 23:05
Людина оформляє шенгенську візу, як відомо при оформленні обовязковим є страхування. Питання маючи програму накопичення чи є обовязковим ця страхівка?
Я просто не знаю яку страхівку тулять при оформлені "шенгену"- медичну чи життя. Чи може універсальну.
Apaullo440
30.05.2007, 23:25
А ось тему "Медичного страхування" можна вісвітлювати тут http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=80220#post80220
Apaullo440
30.05.2007, 23:49
В мене зявилося геніальне :) питання :
Хто з наших дописувачів чекає, сподівається, надіється чи вірить у пенсію від Держави (читати від Пенсійного Фонду у його однорівневому вигляді - тобто без загальнообовязкової накопичувальної пенсійної системи та добровільної недержавної система пенсійних заощаджень (НПЗ), лише солідарна пенсійна система яка фактично функціонує сьогодні і забезпечує пенсію сьогоднішнім пенсіонерам)? це довго.
А якщо коротко: чи Ви надієтесь на пенсію від Держави?
Думаю що ті хто має програму накопичення точно на державу не розраховують.
На рахунок НПФ (недержавних пенсійних фондів) вважаю їх менш привабливими ніж СК. Беспосередньо з їхніми послугами не стикався, але сама назва наштовхує на те що працюють вони за принципом копілки. Що положив те і отримав( ну може ще і %). Ну і захист, як клієнтів так і коштів теж шкутильгає мягко кажучи.
Думаю що ті хто має програму накопичення точно на державу не розраховують.
На рахунок НПФ (недержавних пенсійних фондів) вважаю їх менш привабливими ніж СК. Беспосередньо з їхніми послугами не стикався, але сама назва наштовхує на те що працюють вони за принципом копілки. Що положив те і отримав( ну може ще і %). Ну і захист, як клієнтів так і коштів теж шкутильгає мягко кажучи.
абсолютно згідний. Захист ніби прописаний на законодавчому рівні (хочеш не хочеш, а саме цей аргумент є одним з найвагоміших стосовно СК і пенсійного страхування :) ) проте на сьогоднішній день такі фонди під силу утворювати тільки підприємствам-гігантам (де працючих, а відповідно і вкладників у НПФ є більше 1000), яким збитки перших років діяльності не будуть надто дошкуляти.
До тогож при корпоративному НПФ існують проблеми з переходом на інше місце праці і таке інше.
Особисто мені шкода, що Пенсійна Реформа, яка фактично відбулася в Україні, пройшла мимо багатьох людей і інформація про неї не була розповсюджена. Адже тоді б люди зрозуміли, що недержавне пенсійне забезпечення це невідємна складова існуючої трьохрівневої пенсійної системи України, яка, як відомо, має бути зведена до двох рівневої системи (і на мою думку має бути в майбутньому взагалі зведена до однорівневої - тобто лишити НПЗ (НПФ І СК)) і звільнити повністю державу від фінансової підтримки пенсіонерів. За державою в такому випадку лишилися б функції контролю, регулювання і істанції яка б гарантувала відповідальність і функціонування СК-зберігачів пенсій.
New Shrek
31.05.2007, 08:21
А якщо коротко: чи Ви надієтесь на пенсію від Держави?Не тільки надіюсь, а і отримаю,як доживу...
New Shrek
31.05.2007, 08:31
Людина оформляє шенгенську візу, як відомо при оформленні обовязковим є страхування.
Прошу уточнити в консуляті якої країни таке тулять,по ящику чув що відкрили гарячий телефон скарг на неправомірні рішення питань в консулятах
Deus igrok
31.05.2007, 08:39
рошу уточнити в консуляті якої країни таке тулять
Австрію
mota_boy
31.05.2007, 08:42
Прошу уточнити в консуляті якої країни таке тулять
В консуляті цього тулити не мають права, але вимагати наявність полісу медичного страхуванна ПОВИННІ, поїде якись пан в Європу, щось з ним трапиться, чому та країна має оплачувати лікування нашому громадянину, нехай краще страхова компанія оплатить, нє?
New Shrek
31.05.2007, 08:54
ну саме гірше посольство то США.... там не вимагають
New Shrek
31.05.2007, 08:57
та країна має оплачувати лікування нашому громадянину
З цього місця детальніше будь ласка,посилання на правові норми
Apaullo440
31.05.2007, 09:45
я напевне не так спитав. Мене впершу чергу цікавить таке. Маючи накопичувальну програму чи треба оформляти той поліс при отримані візи?
І які взагалі поліси оформляють при отримані візи страхування життя чи медичне страхування, або може універсальні.
New Shrek
31.05.2007, 09:51
я напевне не так спитав.І які взагалі поліси оформляють при отримані візи
Звідки Ви взяли що при отриманні візи потрібен страховий поліс,я напевне не так пояснив .
Зайдіть на сайти консулятів і посольств і подивіться перелік необхідних документів для отримання візи http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=80294#post80294
Найбільше, хто виграє від такого страхування - це фірма-страхувальник. Бізнес розрахований на інфляційні процеси. Динаміка росту інфляції досить велика у світі. Падає долар. В Україні перспективи падіння ще більші, аніж за кордоном., бо у нас 100 доларів - це все-таки ще гроші, а за бугром - то вже ніц. Тобто вже на тому видно перспективу інфляції. У нас гроші мають поки більшу вагу, ніж ті самі гроші за кордоном. Пригадую, в себе на весіллі чотирьом музикантам за один день живої музики я заплатив 45 доларів США, але то було 13 літ назад. А за кордоном за такі гроші хіба пообідаєш і то.....
15 років назад у райцентрі квартиру пропонували по 500 баксів (однокімнатну), а в Сихові 7-8 тисяч коштувала 2-кімнатка. Уявляєте як обезцінилися гроші???? Тому таке страхування не таке вже гарне, як на перший погляд.
Apaullo440
31.05.2007, 10:00
я не говорив що вкладання коштів у нерухомість не є вигідним. Мені сподобався пост Трора там є реальний приклад, який показує місце страхування у фінансовому забезпечені людини.
Apaullo440
31.05.2007, 10:06
http://forinsurer.com/public/07/01/22/2784 Украинские страховые компании хотят управлять средствами пенсионеров.
New Shrek
31.05.2007, 10:37
Украинские страховые компании хотят управлять средствами пенсионеров
а на кусь выкуси не хотят
реальний приклад: дівчина поїхала до Франції, їхала там на ровері, впала, травма голови. Якби не було медичної страхівки то лікування її б коштувало 1700 євро на добу. А так, як придбала поліс за 30 грн. СК оплачує всі витрати + можливо транспортацію додому.
Взагалі полісів медичного страхування є 4 види (A B C D). Там досить чуттєві різниці в ціні. Так у поліс D включено навіть перевезення ваших родичів до вас у лікарню за кордон і багато інших послуг.
Apaullo440
31.05.2007, 10:56
так які поліси все ж таки пропонують при оформлені візи? Медичні, життя чи універсальні?
Нагадаю що поліс життя у людини є.
New Shrek
31.05.2007, 10:57
поліс за 30 грн.це де такі дешеві ,дешевий сир в мишолапці ціна на двадціть днів на $20 000 коштує 250 грн
New Shrek
31.05.2007, 10:58
так які поліси все ж таки пропонують при оформлені візи
від смерті
це де такі дешеві ,дешевий сир в мишолапці ціна на двадціть днів на $20 000 коштує 250 грн
щось я не знаю таких розцінок.
Ось я сам застрахувався на 7 днів за 10 грн. покриття 50 тис. грн. (це на закордон)
New Shrek
31.05.2007, 11:10
Таблица № 2 Страхование от Несчастного случая во всем мире. Страховая сумма 1000 грн.
Продолжительность поездки (в днях) Страховой взнос (в грн.)
до 5 дней 1,20
до 15 дней 3,00
до 31 дня 4,00
до 62 дней 6,00
до 92 дней 8,00
до 122 дней 10,00
до 153 дней 12,00
до 183 дней 14,00
до 214 дней 15,00
до 244 дней 16,00
до 275 дней 17,00
до 305 дней 18,00
до 336 дней 19,00
до 366 дней 20,00
New Shrek
31.05.2007, 11:11
О вже подорожчало http://www.sti.com.ua/ru/insurance/
Таблица № 1 Медицинское обслуживание во всем мире (за исключением Австрии, Турции, Италии, Израиля).
Длительность поездки, дн. Лимиты страхования покрытия, Евро
5.000 10.000 15.000 30.000 50.000 75.000
до 7 дней 1,40 2,10 2,20 3,15 6,77 9,56
до 15 дней 1,40 1,90 2,10 2,90 6,18 8,76
до 31 дня 1,40 1,60 1,90 2,70 5,98 8,60
до 62 дней 1,30 1,55 1,80 2,50 5,60 7,65
до 92 дней 1,20 1,45 1,75 2,20 5,55 7,20
до 184 дней 1,20 1,30 1,55 1,80 4,80 6,40
до 365 дней 1,00 1,10 1,10 1,60 3,96 5,57
Apaullo440
31.05.2007, 11:13
від смерті
це юмор чи відповідь?:cool: Якщо відповідь то попросив би більш детально.
mota_boy
31.05.2007, 11:14
З цього місця детальніше будь ласка,посилання на правові норми
В українському законі про страхування цей вид страхування до обов'язкових видів не внесений.
Але ми всі розуміємо (в тому числі і працівники консулятів), що Україна країна бідна, і вартість лікування за кордоном не по кишені ДУЖЕ великій частині наших громадян. Ви зрозумійте іншу країну, приїхав пан, щось трапилось - лікувати треба, а грошей нема, ХТО ОПЛАТИТЬ? Вони ж комунізм не будують, в них медицина платна.
Apaullo440
31.05.2007, 11:18
так поліси значить медичного страхування пропонують? Так?
Вони ж комунізм не будують, в них медицина платна.
Медицина в них то платна, але потрапивши там в лікарню птерпілий чи його родичі не бігають по аптеках, не скуповують ліки, а просто кажуть номер страхового рахунку і все. Не траба так, як у нас давати "на лапу" лікарю.
Привозять людину - непритомну, без документів - несчасний випадок. Одразу по відбитках пальців ідентифікують особу, номер страхового рахунку і надають першокласну допомогу. І застрахований там кожен.
А в нас що - шукають, чекають, поки не знайдеться хтось з близьких, так і померти можна!!!!
Хоч там і дорого лікуватись, але платиш не всю суму зразу а частинами протягом життя і хворій на здоровя! Нам до такого ще далеко.
Хоч там і дорого лікуватись, але платиш не всю суму зразу а частинами протягом життя і хворій на здоровя!
Дозвольте сказати що медицина закордоном дуже дорога, і про хворобу там думають серйознійше ніж ви гадаєте, капіталісти дійсно не соціалісти.
New Shrek
31.05.2007, 15:55
так і померти можна!!!!
Боїтесь?
mota_boy
31.05.2007, 16:25
Медицина в них то платна, але потрапивши там в лікарню птерпілий чи його родичі не бігають по аптеках, не скуповують ліки, а просто кажуть номер страхового рахунку і все. Не траба так, як у нас давати "на лапу" лікарю.
Привозять людину - непритомну, без документів - несчасний випадок. Одразу по відбитках пальців ідентифікують особу, номер страхового рахунку і надають першокласну допомогу. І застрахований там кожен.
А в нас що - шукають, чекають, поки не знайдеться хтось з близьких, так і померти можна!!!!
Хоч там і дорого лікуватись, але платиш не всю суму зразу а частинами протягом життя і хворій на здоровя! Нам до такого ще далеко.
А я хіба це заперечував???
Apaullo440
31.05.2007, 16:27
хочу нагадати що є розділ спеціательно для медицини і всім що з нею повязане http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=80220
хочу нагадати що є розділ спеціательно для медицини і всім що з нею повязане http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=80220
п. Apaullo440 та не кипятіться ви так, от в п. Dolara по одному балу і в плюсі і в мінусі карим через вас :)
дуже гарно сказав п. пупер чи п. Мих десь на форумі - з чого б тема не починалась люди все на гроші переводять розмову :)
опс зара в мене буде мінус 2 по кармі ;)
Дозвольте сказати що медицина закордоном дуже дорога, і про хворобу там думають серйознійше ніж ви гадаєте, капіталісти дійсно не соціалісти.
Я маю на увазі взагалі всю систему медичного страхування. Оскільки дорога, значить ефективна. І гроші на лікування, хоч і не маленькі, але вже є в страховому фонді, не треба, так як в нас шукати, позичати ....
Боїтесь?
Чого, смерті чи страхування?
А я хіба це заперечував???
Ні, просто хотів наголосити!!!!!!!!!!!!
дуже гарно сказав п. пупер чи п. Мих десь на форумі - з чого б тема не починалась люди все на гроші переводять розмову :)
Ми ж все таки про страхування говоримо? На що переводити розмову, як не на гроші?
Ми ж все таки про страхування говоримо? На що переводити розмову, як не на гроші?
сто пудів :D
проте я схильний до теоретичної, законодавчої сторони проблеми, ну звичайно ще якісь реальні випадки: виплати, шахрайства, pro&contra так би мовити.
А гроші - ну їх (так на часинку)
Apaullo440
01.06.2007, 00:22
ну про випадки я думаю не варто говорити. Бо врезультаті тема змінить назву на "Чи є життя після смерті"
afterstep
01.06.2007, 00:57
тема змінить назву на "Чи є життя після смерті"
залежить, чиє життя і після чиєї смерті...
проте я схильний до теоретичної сторони проблеми
Мені здається цікаво було б розглянути такі види страхування, як страхування відповідальності (ділової, професійної, приватних власників від нещасних випадків на виробництві), страхування підприємницьких ризиків, інвестиційних, фінансових. Хоча б навіть і в теорії. Надзвичайно цікаві і перспективні види страхування, а використовуються не так часто.
А потім чуть якась фінансова криза починаються масові банкрутства...
Мені здається цікаво було б розглянути такі види страхування, як страхування відповідальності (ділової, професійної, приватних власників від нещасних випадків на виробництві), страхування підприємницьких ризиків, інвестиційних, фінансових. Хоча б навіть і в теорії. Надзвичайно цікаві і перспективні види страхування, а використовуються не так часто.
А потім чуть якась фінансова криза починаються масові банкрутства...
о я був би щасливий.
На даний момент трохи шурупаю по страхуванні життя.
Якщо ж ми заведемо наукову, наголошую, наукову дискусію по цих видах страхування то мені здається це буде і цікаво і пізнавально навіть не для фахівців.
Apaullo440
01.06.2007, 13:57
Теж не проти такого обговорення, але нагадую що не в тій темі. Ну не можна мішати одне з одним. Це різні види страхування. І відповідно різні механізми реалізації. Тож створюйте теми по окремих видах і покалякаємо.
Apaullo440
01.06.2007, 14:00
знову ж таки стаття для песимістів
За І квартал 2007 года За I квартал 2007 года компанией ALICO AIG Life были осуществлены 23 страховые выплаты на общую сумму 626 697 грн.
Из них было осуществлено 6 страховых выплат по причине смерти вследствие болезни (на общую сумму 210 973 грн.); 5 страховых выплат на сумму 316 830 грн. по причине смерти вследствие несчастного случая; 11 страховых выплат по причине постоянной нетрудоспособности вследствие несчастного случая (на общую сумму 96 975 грн.); и 1 случай освобождения от уплаты страховых премий вследствие полной и постоянной нетрудоспособности страхователя.
Apaullo440
01.06.2007, 14:08
По прогнозам, к концу года лайфовым СК удастся обеспечить своим клиентам инвестдоход не ниже, чем в прошлом году,- 11-13% в валюте.
Прикольна математика 4 + 11 = 15 % у вічнозелених рублях.
Не думаю що банки можуть запропонувати шось краще, враховуючи захист.
Apaullo440
01.06.2007, 14:12
а ось що говорять про перспективи росту клієнтської бази
Предправления СК "ТАС" Павел Царук говорит: "В прошлом году, когда были выборы, количество клиентов-физлиц лайфовых СК увеличилось. Такая же тенденция наблюдалась и в конце 2004 года - люди забирали деньги из банков и заключали договоры накопительного страхования. В СК шли потому, что на черном рынке курс доллара был 7 грн./1$, а в СК можно было застраховаться в валюте по курсу НБУ под гарантии западного перестраховщика"
mota_boy
01.06.2007, 17:47
на черном рынке курс доллара был 7 грн./1$, а в СК можно было застраховаться в валюте по курсу НБУ
Кривить душею СК "ТАС".
В ті часи на чорному ринку так і було (і банки обмежували продаж готівкової валюти), але якщо людина хотіла поставити депозит у валюті маючи на руках гривню то по нормальному курсу брала валюту в касі банку. І в той час була заборона НБУ на дострокове розірвання депозитних договорів (в той момент це могло погубити банківську систему), так що як їх забирали?
як видно Аліко свої зобовязання виконує.
По прогнозам, к концу года лайфовым СК удастся обеспечить своим клиентам инвестдоход не ниже, чем в прошлом году,- 11-13% в валюте.
Прикольна математика 4 + 11 = 15 % у вічнозелених рублях.
11-13 % це вже з урахуванням 4 %.
Цих 4% вони просто гарантовані законом і в разі чого мають бути виплачені з резервів чи проданих активів СК.
Apaullo440
02.06.2007, 00:43
а я то думав. Але стоп чого тоді говорять про інвестдохід? Можливо я помиляюся, але вважаю що 4% гарантовані це одне, а додатковий інвестдохід це інше.
Apaullo440
03.06.2007, 00:15
проте я схильний до теоретичної, законодавчої сторони проблеми, ну звичайно ще якісь реальні випадки: виплати, шахрайства, pro&contra так би мовити.
А гроші - ну їх (так на часинку)
ну про випадки я думаю не варто говорити. Бо врезультаті тема змінить назву на "Чи є життя після смерті"
А от статистика річ вперта. Проти неї не попреш.:naci:
Ще одна стаття для песимістів досить овторитетного інформаційно-аналітичного порталу: http://www.bos.dn.ua/view_article.php?id_article=290
New Shrek
04.06.2007, 12:07
овторитетного інформаційно-аналітичного порталу
послуги якого оплачені АЛІКО....
mota_boy
04.06.2007, 13:09
послуги якого оплачені АЛІКО....
Пане Шрек, Ваше негативне відношення до лайфого страхування, я зрозумів, а як ставитесь до КАСКО та цивільної відповідальності? Автомобіль страхуєте?
Але стоп чого тоді говорять про інвестдохід? Можливо я помиляюся, але вважаю що 4% гарантовані це одне, а додатковий інвестдохід це інше.
але 4% гарантовані державою це ж також, по ідеї, має бути інвестдохід. Тільки у випадку коли СК не отримує доходу чи отримує збиток це дійсно стає не інвестдоходом, а доходом (точніше виручкою) від реалізації активів, які СК зобовязана реалізувати і виплатити 4% по кожному лайфовому договору.
Ирина ВАСИЛЕНКО, Контракты [1]
Контракты проверяют, сколько реально можно заработать на полисе накопительного страхования жизни
В Украине зарегистрировано 56 лайфовых компаний-страховщиков, предлагающих рисковые и накопительные программы страхования жизни. Однако, накопительным страхованием жизни активно занимаются только около десяти. За первое полугодие эти страховщики увеличили свои доходы на 100% — до 126 млн грн (с 60 млн грн за весь прошлый год).
Суть столь перспективного для страховщиков направления в следующем. К примеру, клиент страховой компании желает за 10 лет накопить определенную сумму ($10 тыс.) и одновременно застраховать жизнь. С этой целью он заключает договор со страховщиком и обязуется вносить регулярные платежи: в нашем случае — по $1 тыс. ежегодно равными квартальными или помесячными платежами. Страхуют, как правило, в гривне. Компания, в свою очередь, обещает страхователю выплатить оговоренную сумму плюс так называемый инвестиционный доход, размер которого зависит от результатов инвестиционной деятельности страховой компании.
Впрочем, возможностей много заработать у страховщиков, а значит, и у страхователей, практически нет. Согласно законодательству, страховые компании имеют право держать деньги на банковских депозитах, вкладывать в недвижимость, банковские металлы, государственные ценные бумаги и бумаги прибыльных компаний (как правило, речь идет о голубых фишках фондового рынка).
«Поскольку возможности лайфовых страховщиков в качестве инвесторов ограничены, в борьбе за клиента многие страховые компании делают ставку на качество услуг и на свое имя», — отмечает председатель правления СК «ALICO AIG Life» Павол Норулак. Не случайно из десятки лидеров рынка накопительного страхования шесть компаний контролируют иностранцы, еще две — ALICO AIG Life и Граве-Украина — дочерние структуры известных зарубежных страховых групп.
«Для выбора страховщика целесообразно использовать показатель «кратность/надежность». То есть количество лет присутствия компании на рынке делится на срок действия договора страхования. Взять, к примеру AIG, в состав которой входит ALICO AIG Life. Компания работает на мировом рынке 80 лет. Страховой договор с AIG рассчитан на 10 лет. Получается восьмикратная надежность», — советует Руслан Васютин, директор консалтинговой компании «ЛайфСервис».
10 лет ожидания
Главное преимущество накопительного страхования — возможность выбора клиентом периодичности платежей (единовременно, два раза в год, раз в квартал или помесячно). Платежи выгодно осуществлять реже: к примеру, в СК «АСКА-Жизнь» страхователю, желающему накопить $12 тыс. с помесячными платежами, за весь период страхования придется выплатить полную сумму. Соглашаясь на поквартальные взносы, клиент СК сэкономит около $400 (сумма взносов составит $11 660).
Некоторые страховые компании (ТАС-Лайф, АСКА-Жизнь), борясь за клиентов, предлагают так называемые финансовые каникулы (до 3 лет). Правда, на период каникул страховой договор действует только в случае естественной (проще говоря, от старости) смерти страхователя. Максимум, который может предложить большинство других компаний — это отсрочка выплат на 10-15 дней, суточная задержка — и договор теряет силу. В таком случае клиент безвозвратно потеряет 25-27% от уже внесенной суммы.
Если со страхователем произошел несчастный случай, страховая компания обязана через 10 лет после старта действия договора выплатить наследникам оговоренную в нем страховую сумму, даже если клиент успел сделать лишь один взнос.
Сложнее с другими рисками — смерть в случае ДТП или потеря трудоспособности (от чего страхуется каждый седьмой клиент лайфовых компаний). Для страхования этих рисков нужно вносить дополнительную сумму — каждый год от $20 до 100. Пакетные полисы (страхование сразу от нескольких рисков) предлагают ALICO AIG Life, «Блакитний поліс» и ТАС-Лайф. Оформление комплексного договора предполагает, что при наступлении страхового случая застрахованный получит сумму, вдвое, а то и втрое большую указанной в договоре.
А при утрате трудоспособности страхователя — компания будет вносить платежи самостоятельно до окончания действия договора. Однако менеджеры страховых компаний зачастую не говорят о дополнительных расходах клиента. «Это своего рода маркетинговый ход компаний. Плата за дополнительные риски все равно заложена в издержки клиента, который по истечении срока страхования получит на руки меньшую сумму, чем планировал», — рассказывает Павол Норулак.
Чтобы завлечь клиентов, лайфовые компании предлагают потенциальным страхователям эксклюзивные услуги. «Вскоре в ассортименте компаний по страхованию жизни появится новая услуга: кредитование клиентов, — прогнозирует Руслан Васютин. — Правда, сумма кредита, которую смогут предлагать страховщики, скорее всего, не будет превышать выкупной суммы (разница между суммой внесенных платежей и издержками страховщика за период действия договора. — Прим. Контрактов)».
Еще один плюс программ накопительного страхования — возможность получить налоговый кредит. То есть при подаче в налоговую квитанции о страховых платежах, страхового договора и справки о здоровье клиент имеет полное право на возмещение 13% подоходного налога.
Дешевый неликвид
Оформление полиса накопительного страхования жизни нередко растягивается до 2-3 месяцев. Помимо паспорта и идентификационного кода, страховой компании нужно предоставить медсправку. В СК могут потребовать даже пройти полный медицинский осмотр. Оформляют полис далеко не каждому — с сердечниками, психически нездоровыми людьми, диабетчиками и онкобольными договор не подписывают.
Еще один недостаток накопительного страхования — низкая ликвидность накоплений. Разорвать договор можно, но штраф — те же 25-27%. «До седьмого-восьмого года действия договора разрывать его не имеет смысла — лучше прекратить делать взносы, дождаться окончания срока действия полиса и получить на руки внесенную сумму», — советует Руслан Васютин.
Кроме того, ограниченные инвестиционные возможности страховщиков сулят страхователям не очень высокие доходы. Максимум, предлагаемый лайфовыми компаниями, — 14% за 10 лет. Даже положив деньги на депозит под 8% и отдельно покупая страхование жизни, можно накопить гораздо больше (см. Депозиты лучше).
Неудивительно, что программами накопления обзавелись только 0,3% украинцев. В развитых странах — США или Канаде — накопительными программами пользуются около 90% населения. Но в этих странах депозитные ставки намного ниже украинских — средний уровень доходности по этому виду страхования за последние 50 лет превысил показатели прибыльности по банковским вкладам для населения.
Зачем тогда покупать накопительный страховой полис? Контракты нашли три причины. Во-первых, покупка длинной страховки дисциплинирует финансово — страхователь не может пропустить очередной платеж, иначе все потеряет. Во-вторых, полис может быть жизненной необходимостью — клиент связан обязательством выплатить определенную сумму через 10-15 лет, но при этом не уверен в собственной пунктуальности и силе воли. Наконец, если страховщикам рано или поздно разрешат инвестировать не только в госбумаги или банковские металлы, инвестиционный доход крупнейших из них позволит клиенту заработать больше, чем сейчас.
Apaullo440
04.06.2007, 23:42
це стаття здається за 2005 рік якщо не помиляюся.
Apaullo440
08.06.2007, 10:05
дуже цікавить мене одне питання. Які відміності між програмами компаній АЛІКО, Граве та Дженералі. Сильні і слабкі сторони програм.
mota_boy
08.06.2007, 10:19
дуже цікавить мене одне питання. Які відміності між програмами компаній АЛІКО, Граве та Дженералі. Сильні і слабкі сторони програм.
Для цого потрібно читати правила страхування написані компанією, був тут один прихильник Аліко (автор гілки) я кілька разів просив викласти правила (вони не є комерційною таємницею, в договорі написано що договір укладений на основі правил, і клієнт з правилами ознайомлений та згідний), та марно, чомусь ховає їх від широкого загалу, або й сам ніколи їх не бачив.
На сайті Аліко правил немає, на інших ще пошукаю
знаю одне про Аліко: компанія йде в "відрив". Мінімальні щорічні суми внесків по лайфових договорах вже тепер існують на рівні 700$ (я так розумію що з наступного року буде 1000$).
Граве та Дженералє трохи помірніші (покищо).
Знаю також що Дженералє-Гарант шукає ще одну українську СК щоб придбати, і вкоренитися на 1му місці.
Apaullo440
08.06.2007, 16:44
та це я знаю.
Мене от цікавить конкретно по програмах відмінності.
вдячний за інформацію:)
Apaullo440
08.06.2007, 16:48
є ж в кожної з пропонованих програм свої плюси і мінуси які впливають на вибір продукту тієї чи іншої компанії. От хотілося б їх знати.
Іншими словами, які чинники впливають на клієнтів.
Аліко пропонує в Україні 3 програми: "Золотий капітал", "Євролайф капітал", та "Юніор капітал".
Граве - десь біля 9, в тому числі корпоративні програми.
Програми Аліко на порядок кращі тим, що є прибуток і вищий захист по здоровю.
"Золотий капітал" - найкраща програма для молоді віком 18-25 років.
"Юніор капітал" - для дітей.
"Євролайф капітал" - з фіксованою страховою сумою.
Програми Граве кращі для старших людей. Граве більш лояльніше ставляться до клієнта і відповідно гірший захист по здоровю. Скажімо, інвалідність менше 50 % (від втрати працездатності) навіть не розглядаються.
Для бажаючих детальніше дізнатися, пишіть: lypovyk.lucky@gmail.com
Вітання всім!
Читати все не має терпцю, але хочу бодай трохи надати інформацію.
Досвід роботи з Українським законодавством підказує, що у нас знову змішали грішне з праведним, а страхові компанії (над якими не раз жорстоко знущалися закономази) переважно "страхують" свої доходи.
Ситуація в закордонному законодавстві (зокрема США) приблизно така:
існує два види полісів (з великою кількістю поправок до конкретних контрактів) страхування життя (лише життя - не лікування і т.п.).
Один то є "страхування життя" (life insurance):
- фіксується сума виплати у випадку смерті в означеному віці
- внески сплачуються "разово", "кількаразово", "регулярно", "зростаючі", "спадаючі"
- стан здоров"я не важливий так само як і вік
- чи смерть наступила скоріше чи пізніше страхова фірма виплачує певну суму (меншу коли "природна" смерть наступила скоріше)
- при нещасному випадку як правило сума (повна полісу) подвійна, при самогубстві сума виплачується якщо "вік" полісу перейшов двохрічний рубіж.
При цьому полісі страхова компанія практично відіграє роль накопичувального банківського рахунку з річним відсотком близьким до банківського (тобто сплачена сума завжди менша отриманої) а застрахований(а) не дбає про відкладення на "чорний день" і його інвестування, щоб з роками не пропало в силу інфляції.
Другий вид пролісу то є "строкове страхування життя" (term life insurance).
При даному полісі фіксується кількість років з моменту укладення контракту на протязі яких фіксована сума (ті ж поправки про нещасний випадок і самогубство) буде виплачена у випадку смерті.
За відсутності випадку смерті нічого і не виплачується.
Теж є різні (див. вище) способи виплати внесків.
Вік і стан здоров"я відіграють важливу роль в обрахунку платежів.
Цей вид страхування є дуже специфічним. Приклад: купила сім"я дім в кредит (на 10 років для прикладу) за велику суму. Основне джерело доходів (теж можна страхувати, але то вже інша історія) зарплата дружини (для прикладу). Вона (дружина) укладає строковий страховий поліс на суму кредиту і не дбає, що стане, якщо не дай Бог щось буде не так як думалося :)
Цифри для прикладу:
чоловічої статі особа котрій нині виповнюється 30 років і котра не палить за 10 річну страхівку платитиме (фіксовані платежі) близько 130дол в рік при сумі полісу 100 тис (всього сплатить 1300) і близько 350дол в рік при сумі полісу 500тис (всього сплатиь 3500).
Ситуація в закордонному законодавстві (зокрема США) приблизно така:
в цілому наведені види страхування і полісів аналогічні тому що застосовуються в Україні.
Фішка в тому що "Страхування життя" можуть проводити тільки СК.
А "Строкове страхування життя" в нас може надаватися і НПФ.
З цього виникає конфлік фактично між банками і СК за ринок.
Привіт всім!
Розкажу про випадок, який стався із моїм двоюрідним братом.
Кілька років назад він виїхав в Англію на заробітки. Виїхав нелегально! Пізніше вийшло так, що він залишився там працювати і жити. Знову ж таки - нелегально.
Зараз в нього народився син, там вже має сім'ю. Заробітня плата - невисока, а причина банальна: не має страховки. І що саме страшне: не може її оформити, бо живе нелегально.
Тепер він оформляє контракт з АЛІКО тут, в Україні. Прийшов на роботу, сказав своєму роботодавцю: "I'll have life insurance contract". Після цього його автоматично переводять на більш високооплачуване місце роботи, і подвоюють заробітню плату.
Питає англічан, чи є в них люди, що не мають страховки... (саме страховки життя!)
Люди з круглими очима дивляться на нього і кажуть: "Who? Illegals". ("Хто? Нелегали?)
Такі-от Реалії!!!
Apaullo440
15.06.2007, 00:18
ну раз вже посипались приклади з життя то розкажу теж історію.
Сестра виїхала за кордон(нелегально) нетак давно отримала вид на проживання. взяля будинок у кредит. відповідно на неї і поширилась страхівка (строкове страхування) на термін кредиту. зацікавилась накопиченням. і опа всі тамтешні компанії які пропонують такі послуги нічим не допоможуть. причина? ГРОМАДЯНСТВО. Як відомо для розміщення коштів за кордоном нам потрібно дозвіл від нбу. вихід? оформляти поліс на Україні, або міняти громадянство.:)
Такі-от Реалії!!!
і в нас таке буде!
Лишилося п. Нюв Шрека переконати :)
а якщо серйозно: наведений дуже гарний приклад (реальний) для того щоб просто задуматися про недержавне пенсійне забезпечення. На сьогоднішній день, для пеевних вікових категорій громадян, ще достатньо простого вивчення фактів, так на майбутнє.
а якщо серйозно: наведений дуже гарний приклад (реальний) для того щоб просто задуматися про недержавне пенсійне забезпечення. На сьогоднішній день, для пеевних вікових категорій громадян, ще достатньо простого вивчення фактів, так на майбутнє.
Розумно сказано!!!
Apaullo440
15.06.2007, 10:57
Украинские актуарии достаточно точно могут определить, сколько людей умрет, скажем, в 2006 году, при этом, сколько из них покинет сей мир не по своей воле.
А сицилийским актуариям известны даже их фамилии.
Apaullo440
15.06.2007, 10:58
Как поступает жена актуария, если не может уснуть?
Поворачивается к мужу и говорит: «Дорогой, расскажи мне еще раз, чем ты занимаешься на работе?»
Apaullo440
15.06.2007, 10:59
Звонят в роддом и спрашивают у медсестры:
- К Вам тут вчера вечером застрахованную девушку привезли, кого она родила?
Медсестра отвечает:
- К нам девушек не привозят, даже застрахованных!:)
п. Апаулло440 анегдоти в відповідну гілку! Пригадується тут хтось карму віднімав.
До того ж останнього не зрозумів :)
і в нас таке буде!
Лишилося п. Нюв Шрека переконати :)
Знаєте, а я знову за старе.:) Бо воно ближче до нас, ніж цивілізоване майбутнє. З досвіду роботи у страхових знаю, що вони більше аніж на 5 років не фіксують стратегію. Чому? Бо си не знають, що буде далі.:)) Ви б довірили такій компанії свої гроші? Думаєте є ті, що планують у нашій країні зо 50 років пропрацювати?
Згадайте лишень Держстрах. Його правонаступником є Оранта. І логічно, що по зобов"язанням також. Отож, мала б виплатити старі борги своїм страхувальникам (про що, до речі, неодноразово для чогось, але говорила).
Я вже не сподіваюсь на ті виплати. Бо телефоную до них не один рік, а вони бачте все не зберуться почати виплачувати.:((
Пане Bora! Може ви дасте відповідь, яким чином Граве (Австрія) проіснувала більш ніж 170 років? Яким чином вона могла виплачувати гроші по програмам на 60 років? Звідки в неї взявся рейтинг фінансової надійності ААА?
Є факти, є статистика... а те, що Оранта і їм подібні Держстрахи не виконують своїх зобов'язань - це відомо всім!
З досвіду роботи у страхових знаю, що вони більше аніж на 5 років не фіксують стратегію.
можете сказати що саме за компанії. Як я вже писав раніше, довіряю далеко не всім СК що існують в Україні. Якщо бути точнішим то не більше 3-м компаніям. Це якщо про лайфові.
Така сама позиція стосовно інших страхових послуг.
Скажіть в якій компанії буде краще обслуговування - в наслідниці Держстраху Оранти чи Дженералє, яка давно існує на ринку, має контакти з іноземними лікарнями і т.д.?
На жаль, етика не дозволяє назвати ті компанії. Але не маю я таких надій на Дженераллє...Мається на увазі колишнє Гарант-авто? В них і раніше з добросовістністю була недружба, а керівництво наскільки мені відомо не змінилось.
І знову ж таки - де гарантія, що в Раді не захочуть пролобіювати якісь мєсні інтереси, і її попхати з ринку?
Коли мені намагаються страхові натягнути на змучені очі рожеві окуляри я заглядаю на один сайт - http://www.insurhelp.org.ua/home.html
Знаючи ринок зсередини можу сказати, що не дурачки тут пишуть.
Пане Bora! Може ви дасте відповідь, яким чином Граве (Австрія) проіснувала більш ніж 170 років? Яким чином вона могла виплачувати гроші по програмам на 60 років? Звідки в неї взявся рейтинг фінансової надійності ААА?
Є факти, є статистика... а те, що Оранта і їм подібні Держстрахи не виконують своїх зо