Показати повну версію : Ох, і штучки ж ці зятьки з невісточками
Liliyah Romanova
26.03.2007, 20:51
Лайка в українській є, але не матюки. :)
New Shrek
26.03.2007, 21:10
А ось погляд технарів"якою згубною силою є матюк — лайливі слова. У російському Інституті квантової генетики кандидат біологічних наук Петро Гаряєв i кандидат технічних наук Георгій Тертишний кілька років тому впродовж трьох років проводили дослідження, якi дозволяють частково відповісти на запитання http://www.day.kiev.ua/158839/
New Shrek
26.03.2007, 21:11
А я то думаю ,чому, поки тещу не пошлеш ,вона не заспокоюється
New Shrek
26.03.2007, 21:46
Слушай, тёща (1981)
Н.Дружининский
От меня жена ушла —
Вот так да…
От меня жена ушла
Навсегда.
Сколько в жизни я потел
От потерь,
Сколько жизни я терпел —
А теперь…
Припев:
Слушай, тёща, друг родной,
Помоги!
Ты пойми, что мы с тобой
Не враги.
По закону если брать,
Мы — родня,
Ты почти вторая мать
Для меня.
Тёща носом повела —
Вот так так…
От тебя жена ушла?
Сам простак!
Эх, куплю баян большой,
Пальцы вниз —
Растяну со всей душой
Вальс-каприс…
Слушай, тёща, друг родной, Этот вальс:
Я его сыграю нежно
Для Вас,
Выпью чарочку вина,
Всех прощу…
Ах, услышь, услышь, жена,
Как грущу http://www.pakhmutova.ru/songs/bogatiko.shtml
New Shrek
26.03.2007, 21:47
всі наречені думають шо теща то мама для її нареченого
New Shrek
26.03.2007, 21:53
А ше щобтещу мамов називов
Автор текста ( слова ) - неизв.автор, композитор ( музыка ) - неизв.автор
Аранжировка - Гонольдов Михаил, сведение в караоке - Иванкины Алексей и Елена
Прислан - 13.01.2005
Подруги замужем давно,
А я о принце всё мечтаю.
Его я видела в кино,
А в жизни как найти - не знаю.
Чтоб не пил, не курил,
И цветы всегда дарил.
В дом зарплату отдавал,
Тёщу мамой называл.
Был к футболу равнодушен,
А в компании не скушен.
И к тому же чтобы он
И красив был, и умён.
В газеты обращалась я,
И мне оттуда отвечали -
Бывают разными мужья,
Но вот такого не встречали.
Чтоб не пил, не курил,
И цветы всегда дарил.
В дом зарплату отдавал,
Тёщу мамой называл.
А в компании не скушен.
И к тому же чтобы он
И красив был, и умён.
Ждать буду терпеливо я,
Надежды всё же не теряя.
Того, кто влюбится в меня,
Уже сама я воспитаю.
Чтоб не пил, не курил,
И цветы всегда дарил.
В дом зарплату отдавал,
Тёщу мамой называл.
А в компании не скушен.
И к тому же чтобы он
И красив был, и умён.
Чтоб не пил, не курил,
И цветы всегда дарил.
В дом зарплату отдавал,
Тёщу мамой называл.
А в компании не скушен.
И к тому же чтобы он
И красив был, и умён. http://www.karaoke.ru/song/5754.htm
навчений...
маю гіркий досвід...
з тещею не можна жити в мирі — має бути перманентна війна, якщо раз поступишся — гаплик...
Если вы так относитесь к теще, то ваши жены в 10 раз хуже относятся к своим свекровям. Почему бы не строить несчастных женщин, кстати любящих бабушек ваших детей, а просто жить на разных территориях, в гости ходить иногда, и в мире.
Если вы так относитесь к теще, то ваши жены в 10 раз хуже относятся к своим свекровям. Почему бы не строить несчастных женщин, кстати любящих бабушек ваших детей, а просто жить на разных территориях, в гости ходить иногда, и в мире.
моя дружина з моєю мамою одразу знайшли спільну мову...
а теща виявилася змією...
http://well.iatp.org.ua/26-03-07_1945.jpg
Liliyah Romanova
27.03.2007, 04:56
всі наречені думають шо теща то мама для її нареченого
Не знаю, до чого тут ця тема, але що ж тоді про свекруху говорити?
Вони теж різні трапляються. Найгірше, коли вважають, що невістка, то суперниця.
моя дружина з моєю мамою одразу знайшли спільну мову...
а теща виявилася змією...
Не думаю, что ваша жена, уважая вас, расскажет всю правду об отношениях с вашей мамой. А вы свою жену не уважаете, считая, что имеете право, какая бы она ни была, поливать грязью ее маму.
Это же относится и к Шреку. Нужно иметь элементарное воспитание, чтобы не позволять себе подобных наездов.
Тем более, что противоречий между женой и свекровью гораздо больше, чем между зятем и тещей. Ведь они обе женщины, любящие одного мужчину, и, если живете в одном доме, 2 хозяйки встречающиеся на одной кухне. Но ваши жены вас щадят, не перекладывая на ваши плечи свои проблемы с вашими мамами, а у вас просто нет совести.
(Шрек, а что сейчас баллы за неприятную правду отнимают? Раз вы так относитесь к теще, то откуда возьмется другое отношение к свекрови? Ведь это вещи взаимные.)
New Shrek
27.03.2007, 14:25
Шрек, а что сейчас баллы за неприятную правду отнимают
У женщин своя правда,и ничего я не отнимал ,там написано:"Допис zet не сподобався:"http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=51735&postcount=53 Ни более ,ни менее.К тому же публичное выяснение отношений запрещено Правилами,Претензии к шефу.Про тещу в Правилах нет,отдельной строки ,я нарушил Правила?
Не думаю, что ваша жена, уважая вас, расскажет всю правду об отношениях с вашей мамой. А вы свою жену не уважаете, считая, что имеете право, какая бы она ни была, поливать грязью ее маму.
ну, по-перше, нікого я брудом не обливав...
назвати тещу змією — ще не означає поливати її брудом... :D
хоча вона заслужила значно більшого...
я не буду "вьіносить сор из избьі", але ситуація у мене була класична: теща робила все можливе і все неможливе, щоб нас посварити...
підглядала, брехала, накручувала мою дружину...
а моя кохана вуха розвісила...
і врешті решт виник величезний скандал...
це враховуючи те, що теща регулярно у мене ночувала, називала мене зменшеним ім’ям, казала, що любить як рідного сина...
пані зет, ви можете казати багато чого, але більшої підлоти я не бачив за все своє життя...
хоча "все добре, що добре закінчується": моя дружина, коли я їх обох вигнав, пожила три дні з тещою...
подумала...
Mattilainen
27.03.2007, 15:18
Прикольная ветка про разницу менталитетов технарей и гуманитариев получилась. :D
Есть такое понятие "расстояние дикобраза". Когда дикобразам холодно они жмутся друг к другу, но начинают колоть друг друга иголками. Тогда они чуть-чуть отодвигаются.
Так и здесь. Если у вас есть отдельное жилье, то используйте тещу и свекровь только по назначению, а не поливайте их грязью. Т.е. иногда подбрасывайте им внуков, когда собрались сходить в гости, и благодарите потом за то, что вас выручили, и не более того...
(Шрек, если бы было возможно, как раньше, поснить свой поступок, то я написала бы вам поснение не здесь...)
теща моя ні гуманітарій, ні технар... :)
New Shrek
27.03.2007, 15:41
Выросли без тещи,Слава Богу ,даже в самые трудные времена,А в гости не ходили ,когда детки малые были ,нечего шляться ,за детьми глядеть нада....
Если у вас есть отдельное жилье, то используйте тещу и свекровь только по назначению, а не поливайте их грязью.
ви — модератор, у вас багато прав...
але факти, будь-ласка...
де було "поливання"...
Обратите внимание на другое. На этом форуме полно женщин. У них разные отношения с родителями мужа, но ни одной из них не пришло в голову делиться здесь способами "ставить на место" свекровь.
Обратите внимание на другое. На этом форуме полно женщин. У них разные отношения с родителями мужа, но ни одной из них не пришло в голову делиться здесь способами "ставить на место" свекровь.
може це не є "наболілим".. ;)
може це не є "наболілим"..
У каждого по разному. У такого количества точно есть и "з наболілим"...
Просто это не тема для разборок. У каждого есть мамы. Мне не приведется быть тещей, но не думаю. что из меня получится золотая свекровь. У бабушки было 3 дочери и 3 сына. Моя мама старшая. Так вот, моя мама искренне была уверена, что из бабушки получится отличная свекровь. Но когда женился старший из братьев, то это вовсе оказалось не так.
У каждого по разному. У такого количества точно есть и "з наболілим"...
Просто это не тема для разборок. У каждого есть мамы. Мне не приведется быть тещей, но не думаю. что из меня получится золотая свекровь. У бабушки было 3 дочери и 3 сына. Моя мама старшая. Так вот, моя мама искренне была уверена, что из бабушки получится отличная свекровь. Но когда женился старший из братьев, то это вовсе оказалось не так.
цікаво, а де ж про це ще можна говорити, як не на форумі?
Пупер вам привет от Капитана
Скажите Пуперу, что моральные качества тещи зависят только от зятя Мало кто умен, как думает его мать, и настолько глуп, как говорит теща
передайте капітанові, що гумор — гумором, а теща існує...
передайте капітанові, що гумор — гумором, а теща існує...
умгу, свекровь тоже http://s6.rimg.info/75b3b0f18708c019ffbb082727f2342d.gif (http://smiles.33b.ru/smile.70799.html)
умгу, свекровь тоже http://s6.rimg.info/75b3b0f18708c019ffbb082727f2342d.gif (http://smiles.33b.ru/smile.70799.html)
анекдоти чомусь тільки про тещу... ;)
а "народ скаже — як зав’яже"...
анекдоти чомусь тільки про тещу...
Никогда не сочиняют анекдоты о том, чего боятся...
Раньше же свекровь боялись, т.к. были зависимы от нее. Жили под одной крышей. Сейчас же появились и про них тоже..
New Shrek
27.03.2007, 20:27
Просто это не тема для разборок.
Перекрасная тема ,молодежь почитает и будет в курсе,воружена,А кто предупрежден тот спасен.Молодая девушка выходя замуж думаэт ,что ее любимый женится на ее семье. Пускай спасибо скажет ,что вообще его в ЗАГС затащила
New Shrek
27.03.2007, 20:31
Обратите внимание на другое. На этом форуме полно женщин. У них разные отношения с родителями мужа, но ни одной из них не пришло в голову делиться здесь способами "ставить на место" свекровь.а какое соотношение жен\муж среди гостей Форума которых постоянно в десять раз больше чем участников.Форум то висит в нете.Это виртуальная реальность .Доколе это объяснять
Шрек, так ведь и молодые люди тоже часто ошибочно считают, что его мама идеал... И не понимают зачем ему решать квартирный вопрос, если ему и с родителями хорошо вместе жить...
Зет, а де це Ви з Капітаном здибаєтеся? :eek:
Зет, а де це Ви з Капітаном здибаєтеся?
Він, як істиний страж порядку, у засаді.. :)
Та по Асьці, як же ще..
Перекрасная тема ,молодежь почитает и будет в курсе,воружена,А кто предупрежден тот спасен.Молодая девушка выходя замуж думаэт ,что ее любимый женится на ее семье. Пускай спасибо скажет ,что вообще его в ЗАГС затащила
Одружуючись, що дівчина, що хлопець одружуються з протилежними сім"ями, не тільки самі зі собою. Тобто, починають мати обов"язки ще й до тих сімей, до котрих раніше не мали. Подивіться, що робиться в родинах, де хтось хоче вихопити звідти тільки собі чоловіка, чи жінку! А на решти йому начхати.:( Крім ворожнечі там нічого нема. І бідні ті діти, що потім ростуть в такій сім"ї, де мама не любить татову родину, або тато мамину. :( Для них що одні, що другі - рідні. І ціле життя ті діти тоді між двох вогнів. Так що треба ще й наперед задумуватися, чи зможу я переносити ту родину, в яку я йду, а не думати, що чоловік/жінка будуть мої,а решта мені ні по чому. Мир і злагода не тільки в сім"ї, а й обох родинах - запорука довгого і щасливого життя пари, що одружується.
Він, як істиний страж порядку, у засаді.. :)
Та по Асьці, як же ще..
Передавайте йому привіт і від мене. ;)
Передавайте йому привіт і від мене.
Обов'язково, тільки вже завтра :)
У його жінки сьогодні день народження. :)
New Shrek
27.03.2007, 21:39
Одружуючись, що дівчина, що хлопець одружуються з протилежними сім"ями, не тільки самі зі собою.
ось бачите наскільки відмінна психологія у жінок і мужчин ,перестаньте тішити себе ілюзіями живучості традицій .Теща то не мама і ніколи нею не стане ,мама одна,або та шо родила ,або та шо виростила тобто дала життя відкрила дорогу в світ.І не тре туть нюні розводити.Все інше від лукавого ,або комплекс Едипа(сексуальна перверзія)
ось бачите наскільки відмінна психологія у жінок і мужчин ,перестаньте тішити себе ілюзіями живучості традицій .Теща то не мама і ніколи нею не стане ,мама одна,або та шо родила ,або та шо виростила тобто дала життя відкрила дорогу в світ.І не тре туть нюні розводити.Все інше від лукавого ,або комплекс Едипа(сексуальна перверзія)
мається на увазі "комплекс електри" — потяг до своєї мами жінок...
у моєї дружини були такі бздури: "це ж мої брати, це ж мама!".. (у мене три швагра — балбеси один одного варті)...
хвала Богу, що дружина цих дурниць позбулася, не без моєї допомоги...
New Shrek
27.03.2007, 21:47
не тільки в сім"ї, а й обох родинах - запорука довгого і щасливого життя пари,Ви це з власного досвіду чи емпірично,Чи це коли :"А ми вашому сину машину купили ,а ви внески за кооператив за прошлий квартал не внесли"А гроші після весілля ви забрали всі а ми дві свинки на ковбаси пустили.Молоди йще на нареченій зраня ,вривається теща: "Дітоньки давайте гроші порахуємо"
Ви це з власного досвіду чи емпірично,Чи це коли :"А ми вашому сину машину купили ,а ви внески за кооператив за прошлий квартал не внесли"А гроші після весілля ви забрали всі а ми дві свинки на ковбаси пустили.Молоди йще на нареченій зраня ,вривається теща: "Дітоньки давайте гроші порахуємо"
до речі, якщо вже про дріб’язковість...
покажу себе з негарного боку: теща і іже билі с німі на наше весілля не подарували нічого... ніц!
ось бачите наскільки відмінна психологія у жінок і мужчин ,перестаньте тішити себе ілюзіями живучості традицій .Теща то не мама і ніколи нею не стане ,мама одна,або та шо родила ,або та шо виростила тобто дала життя відкрила дорогу в світ.
Теща - то мама Вашої жінки, а Ваша мама - то мама Вашій жінці. І не завжди рідні мами є добрими, але ми їх мусимо любити.
І не тре туть нюні розводити.Все інше від лукавого ,або комплекс Едипа(сексуальна перверзія)
Я нюні не розводила. Я говорила то з точки зору людського відношення, не кажучи вже про Боже...:cool:
А взагалі, Шреку, як відноситеся до батьків і своїх і надбаних, так і до Вас будуть відноситися. Здається маєте і доньку і сина, то будете і свекром і тестем. Задумайтеся про старість...;)
до речі, якщо вже про дріб’язковість...
покажу себе з негарного боку: теща і іже билі с німі на наше весілля не подарували нічого... ніц!
Ну і що? :) Буває, що і чоловікові батьки нічого чи не мають що дати, чи не хочуть. А Ви їй любов"ю за те відплатіть тепер. Ану вона зрозуміє...;)
Ну і що? :) Буває, що і чоловікові батьки нічого чи не мають що дати, чи не хочуть. А Ви їй любов"ю за те відплатіть тепер. Ану вона зрозуміє...;)
так отож...
за що ж таку тещу любити, якщо вона скупа?.. :)
New Shrek
27.03.2007, 22:24
як відноситеся до батьків і своїх
Вони вже дома...
New Shrek
27.03.2007, 22:27
і свекром і тестем.Задумайтеся про старість
Ніхто не знає дня смерті,але надіюсь не дожити,Краще вже негроїд ніж,москаль(ка)
Вони вже дома...
Ви здається мене не почули. Якщо добре відносилися до своїх батьків, то і Ваші діти будуть до Вас відноситися добре. Якщо погано відносилися до тещі, тестя, то таке саме дістанете від зятя, невістки. То вже перевірено! :rolleyes:
У мене з колишньою моєю свекрухою були прекрасні стосунки, хоч ми з чоловіком і розлучилися. Поки що на невістку не скаржуся. ;)
New Shrek
27.03.2007, 22:30
Теща - то мама Вашої жінки, а Ваша мама - то мама Вашій жінці
Друге випливає з першого?
так отож...
за що ж таку тещу любити, якщо вона скупа?.. :)
Пупере, якщо читаєте Біблію, то подумайте тільки, що Ваша теща - Ваш ближній....;) Вже і не треба буде шукати причини, за що її любити. :)
New Shrek
27.03.2007, 22:33
Якщо погано відносилися до тещі, тестя, то таке саме дістанете від зятя, невістки.Вже відповів в попередньому дописі
New Shrek
27.03.2007, 22:37
А щодо поганого відношення, то коли в неї виявили рак то я перший дізнався ,вчасно зробили операцію,хоча рідна дочка засирала мозги ,наполягала на консервативному лікуванні ,теща ще жива ,а мами вже нема,та причому туть теща взагалі ,чужа, постороня людина ,просто так прохожа...
Ніхто не знає дня смерті,але надіюсь не дожити,Краще вже негроїд ніж,москаль(ка)
Ну, не дожити до глибокої старості можна тільки, якщо батьків не поважати. Так в Слові Божому написано. В п"ятій заповіді:"Поважай батька і матір свою і будеш на землі довголітнім". :) А якщо тещу і тестя не поважали, то довго будете жити і терпіти назад те від невістки і зятя, чим Ви своїх образили. :) Так що поки ще є час - виправляйте. ;) Руки ж на себе не наложуватимете. :p
Пупере, якщо читаєте Біблію, то подумайте тільки, що Ваша теща - Ваш ближній....;) Вже і не треба буде шукати причини, за що її любити. :)
деякі ближні готові мене пограбувати...
деякі обманути...
ще одні — просто зіпсувати життя...
"щиро", "по-українськи"...
та причому туть теща взагалі ,чужа, постороня людина ,просто так прохожа...
Бабця ваших дітей, здається. А вони ж Вам рідні.
деякі ближні готові мене пограбувати...
деякі обманути...
ще одні — просто зіпсувати життя...
"щиро", "по-українськи"...
Пупере, з тещою не розлучитеся. :) Вже яку Вам Бог дав,таку маєте. Шукайте шляхів примирення. Покажіть людов у відношенні - часто це дуже допомагає.
Пупере, з тещою не розлучитеся. :) Вже яку Вам Бог дав,таку маєте. Шукайте шляхів примирення. Покажіть людов у відношенні - часто це дуже допомагає.
олю, ви мене, мабуть, не зрозуміли...
саме так до тещі я й ставився....
раніше...
до того, коли вона зробила свої паскудні речі...
а навіщо з нею миритися?...
що від цього зміниться?..
я її кожного дня бачу, бо живе вона у нас...
наклейка на дверях — не просто так же висить...
:)
а почую криве слово у свій бік ...
хоча ні, вже кілька років вона мене боїться, і в нас з дружиною спокій та тиша... :)
ця наклейка з написами - то у Вас, пупере, висить дома? :)
ця наклейка з написами - то у Вас, пупере, висить дома? :)
на моїх дверях...
на моїх дверях... :eek: :D
я думала, що це жарт такий.. з інету.. :D :D
Пупере, а як то так, що свекруха з Вами живе? то виходить, що Ви в неї за приймака, а вона господиня хати? ;)
на моїх дверях...
Бідна така теща! ;) Хоч раз я подумала, що добре, що я доньок не маю. :D
Пупере, а як то так, що свекруха з Вами живе? то виходить, що Ви в неї за приймака, а вона господиня хати? ;)
?
не зрозумів..
теща у мене живе...
моя мама — у себе...
?
не зрозумів..
теща у мене живе...
моя мама — у себе...
а навіщо Ви тещу до себе взяли? най би жила у себе :D тоді б і любили один одного
а навіщо Ви тещу до себе взяли? най би жила у себе :D тоді б і любили один одного
і це найбільш прикро....
з малою немає кому сидіти, коли ми з дружиною на роботі...
а як ви думаєте, чого б це раптом теща в мене жила?!!!
а як ви думаєте, чого б це раптом теща в мене жила?!!!
та я одразу недобре про Вас подумала. Думаю, який нахабний зять - мало того що живе в хаті своєї дружини і тещі, то ще й їй рота затикає :D
соррі :)
та я одразу недобре про Вас подумала. Думаю, який нахабний зять - мало того що живе в хаті своєї дружини і тещі, то ще й їй рота затикає :D
соррі :)
ех, так про мене подумали.... :(
а я ще колись хотів з вами об’єднуватися...
ще на попередньому форумі... :)
New Shrek
28.03.2007, 00:19
що живе в хаті своєї дружини і тещі,
то вже краще повіситись
Пупер, а няньку найняти не пробували?
А то так зовсiм по чоловiчому виходуть "Всi баби дури", "Всi тещ змii" от якби iх не стало - то ми би тодi зажили!
Нянька грошей коштує, а теща - задармо. :) І є на кому поганий настрій зігнати, жінці легше...;)
Нянька грошей коштує, а теща - задармо. :) І є на кому поганий настрій зігнати, жінці легше...;)
так, так...
щодо грошей — справді...
маєте рацію, не настільки багато заробляю, хоч і працюю майже весь час, навіть зараз...
а от щодо "зганяти поганий настрій"...
звідки такі висновки?....
А то так зовсiм по чоловiчому виходуть "Всi баби дури", "Всi тещ змii" от якби iх не стало - то ми би тодi зажили!
маріє, чому одразу узагальнення?...
чи я дав привід таке про мене казати?...
а от щодо "зганяти поганий настрій"...
звідки такі висновки?....
З анекдотів....:p
З анекдотів....:p
;)
яких саме?...
;)
яких саме?...
Чим крутіший анекдот про тещу, тим він Вам найбільше подобається. ;)
Чим крутіший анекдот про тещу, тим він Вам найбільше подобається. ;)
мені сподобалися усі анекдоти про тещу, шкода тільки, що не нові...
а найкрутіший я писати не хотів, бо й справді було би за що мені таке зауваження зробити...
а з якою метою ви такі анекдоти писали?.. ;)
а з якою метою ви такі анекдоти писали?..
Та ясно, що не для провокації!:eek:
Ну, смішно ж як зяті тещ сприймають...;)
Вот это мне нравится, это по мужски! Класс!!! ....
... Привезли тещу смотреть за ребенком и права качают. Так отпустите ее домой и решайте свои проблемы сами.
Вот это мне нравится, это по мужски! Класс!!! ....
... Привезли тещу смотреть за ребенком и права качают. Так отпустите ее домой и решайте свои проблемы сами.
ой, та хто права качає?...
я?..
відпустити додому?..
та хто її тримає?!! :D :D :D
пс. ясно, жіноча солідарність... ;)
менше ви б робили таке розмежування: чоловіки — жінки, думаю: менше проблем було з тещами і свекрухами...
чомусь я не зустрічав жодної життєвої історії про тестя чи свекора...
;)
Так их никто и не приглашает за внуками смотреть. Попробуйте, может получится... :)
Так их никто и не приглашает за внуками смотреть. Попробуйте, может получится... :)
неправда, мій батько більше за тамаркою дивиться аніж теща... :p
неправда, мій батько більше за тамаркою дивиться аніж теща...
так почему бы не решить свою проблему?
Создается впечатление, что вы личную проблему переложили на чужие плечи и даже не поняли этого... У моей мамы и сейчас хорошие отношения с моим бывшим мужем, но очень плохие с мужем сестры. Честно, то он просто не так воспитан. Во многих вопросах, в которых можно обойти острые углы, не заметив их даже, он лез на рожон...
Сейчас прошло, может повзрослел, но они не живут вместе...
Создается впечатление, что вы личную проблему переложили на чужие плечи и даже не поняли этого... У моей мамы и сейчас хорошие отношения с моим бывшим мужем, но очень плохие с мужем сестры. Честно, то он просто не так воспитан. Во многих вопросах, в которых можно обойти острые углы, не заметив их даже, он лез на рожон...
вийняток, який підтверджує правило...
мені чомусь здається, що коли ви побачили один з моїх дописів про тещу (про перманентну війну), то перестали читати все інше, що я писав... :)
пс. може це доля, але у мене завжди так складалося, що мене любили або потенційні тещі або мої дівчата... :)
New Shrek
28.03.2007, 19:18
Вот это мне нравится, это по мужски! Класс!!!
Откройте секрет ,почему эта тема Вас так зацепила
New Shrek
28.03.2007, 19:20
Прям думку мою прочитав
New Shrek
28.03.2007, 19:21
Сорри .снимаю предыдущий вопрос
Liliyah Romanova
28.03.2007, 20:01
анекдоти чомусь тільки про тещу... ;)
Ну що, гарну тему зачепили. Народ і справді мудрий.
Про тещу говорять в анекдотах, бо то легкі стосунки в основному, майже неконфліктні, там є місце для гумору.
Про свекруху народ не говорить, а співає, і то у найтрагічнішому жанрі народної творчости - у баладах. Якщо хтось чув хоч одну народну баладу про відносини свекрухи та невістки, то мав відчути усю трагічність ситуації. Свекруха там, як зла відьма, котра прокляттям перетворює невістку у тополю наприклад (а ще дуже часто вагітну невістку), а потім каже синові йти і зрубати "тополину", бо їй вона заважає.
"Як ударив перший, вона ся схилила,
як ударив другий та й заговорила:
Не рубай мя милий я твоя дружина,
поглянь серед віття - то наша дитина."
Дуже радісна ситуація.
Liliyah Romanova
28.03.2007, 20:07
та причому туть теща взагалі ,чужа, постороня людина ,просто так прохожа...
А жінка хіба ні?
-------------
Чоловік жінці не родина. (Із нар. мудрости)
Liliyah Romanova
28.03.2007, 20:10
на моїх дверях...
Це як в анекдоті про діток у школі, коли їх питають, хто яких домашніх тваринок має, а одна дитина каже, що у неї - бабуся. :(:(:(
Щось якось вже дуже не по-людськи. Аж не віриться...
Liliyah Romanova
28.03.2007, 20:17
Ми теж не хотіли, аби свекруха чи теща сиділи із нашим малим, ми винаймали няньку.
Буду дідом, але ґоноровим, а не "най на зло моїй мамі мені вуха всохнуть".
Я би не мала лиця своїй свекрусі хамити, якби вона з моєю дитиною сиділа. Це ж чого вона ще дитину може навчити, якщо зі мною не в мирі?!?! Що я погана і т.д. Ні, треба бути у своїх вчинках послідовним.
Та і нянька так не нашкодить у вихованні дитини, як це роблять дідусі та бабусі (причому з великої любові). Якщо вже я погоджувалася, аби хтось із родини посидів із малим, то це була МОЯ бабуся, а не його.
Це як в анекдоті про діток у школі, коли їх питають, хто яких домашніх тваринок має, а одна дитина каже, що у неї - бабуся. :(:(:(
Щось якось вже дуже не по-людськи. Аж не віриться...
не по-людськи?..
два тижні висіло, доки не перестала дверима з самого ранку грюкати...
про її крики я просто мовчу...
а зараз все добре... :)
Liliyah Romanova
28.03.2007, 20:25
Ми жили 2 роки з моїми батьками.
Всі проблеми вирішувалися під час цивілізованих розмов. Без криків. Просто доходили до спільного висновку. Але в нас із чоловіком був неписаний закон. Я захищала нашу сім'ю від втручань своєї мами, а він - від своєї. Йому гірше вдавалося. Залежність хлопця від мами, видно, сильніше. Але я також більше терпляча, ніж він. Більше промовчу. І сама за себе теж умію заступитися. Кілька разів довелося. Після того я стала не надто любимою невісткою, бо стою на стороні свого чоловіка завжди (не погоджуюся тільки коли сам на сам), але мене то мало хвилює. І в конфлікти з нею я не входжу. Стосунки треба будувати мудро. Хоча часом мене проривало і то саме через свекра. Якось конкретно йому відпалила (словесно), але то того, що порушив святе, з малого мого познущався, навіть того не зауваживши. Хотів, аби вибачалася. Я сказала, що вибачуся перед ним, якщо він вибачиться перед моїм малим. Того не сталося. Так конфлікт і зам'явся. Зате після того почали мене слухати у справах щодо мого сина, а мені більше й не треба.
Передати не можу, як я боялася, коли його батьки хотіли, аби ми з ними жили. На щастя, не склалося.
Потім довелося (під час ремонту) пожити із ними 2 тижні. Більшого пекла ніхто із нас двох ще не переживав. Потім мій чоловік казав, що щасливий, що ми жили ті 2 роки саме з моїми батьками. Якби з його, хто знає чи би досі були разом...
Потім довелося (під час ремонту) пожити із ними 2 тижні. Більшого пекла ніхто із нас двох ще не переживав. Потім мій чоловік казав, що щасливий, що ми жили ті 2 роки саме з моїми батьками. Якби з його, хто знає чи би досі були разом...
Як добре в Америці, що ніхто ні з ким разом не живе. :) Одружуючись, вже мають або окремі апартменти, або свою хату, в яку в"їжджають ще ввечері після весілля. :)
Як добре в Америці, що ніхто ні з ким разом не живе. Одружуючись, вже мають або окремі апартменти, або свою хату, в яку в"їжджають ще ввечері після весілля.
Классно, конечно... Лучше просто ходить в гости.
Ми жили 2 роки з моїми батьками.
Всі проблеми вирішувалися під час цивілізованих розмов. Без криків. Просто доходили до спільного висновку. Але в нас із чоловіком був неписаний закон. Я захищала нашу сім'ю від втручань своєї мами, а він - від своєї. Йому гірше вдавалося. Залежність хлопця від мами, видно, сильніше. Але я також більше терпляча, ніж він. Більше промовчу. І сама за себе теж умію заступитися. Кілька разів довелося. Після того я стала не надто любимою невісткою, бо стою на стороні свого чоловіка завжди (не погоджуюся тільки коли сам на сам), але мене то мало хвилює. І в конфлікти з нею я не входжу. Стосунки треба будувати мудро. Хоча часом мене проривало і то саме через свекра. Якось конкретно йому відпалила (словесно), але то того, що порушив святе, з малого мого познущався, навіть того не зауваживши. Хотів, аби вибачалася. Я сказала, що вибачуся перед ним, якщо він вибачиться перед моїм малим. Того не сталося. Так конфлікт і зам'явся. Зате після того почали мене слухати у справах щодо мого сина, а мені більше й не треба.
Передати не можу, як я боялася, коли його батьки хотіли, аби ми з ними жили. На щастя, не склалося.
гуд...
а я до тещі ставився з усією повагою...
коли це вилізло мені боком (до речі, пані зет говорить, що так має бути і надалі, якщо я правильно зрозумів дописи) — просто вигнав, між іншим не сказавши жодного нехорошого слова...
ось тепер, пані зет, поясніть, що ви маєте на увазі...
яка ваша думка щодо такої ситуації?...
Пупер, никого не пришлось бы никуда выгонять, если б вы обходились своими силами. Вот и воспитывайте сами своих детишек, а не тещу или свекровь. Плохие же отношения моей мамы с мужем сестры никак и ни на что не отразились, т.к. они вместе не жили никогда. Понимаете, я в ответ могу съязвить и обсмеять, а моя мама нет. Как ни странно, это мое умение всегда разряжало обстановку в общении с зятем. А мама просто моя не сможет ответить сразу и будет копить обиду. Именно поэтому, даже когда сестре и очень бы понадобилась помощь, она с ними не жила.
Так что разные характеры, не более того.
Liliyah Romanova
28.03.2007, 20:53
коли це вилізло мені боком (до речі, пані зет говорить, що так має бути і надалі, якщо я правильно зрозумів дописи) — просто вигнав, між іншим не сказавши жодного нехорошого слова...
Мій чоловік якось свою маму вигнав за те, що істерику влаштувала у несвоїй хаті. Я в ті дні була дуже доброю невісткою. Мама показово приходила до мене тоді, коли чоловіка не було вдома.
Я його спонукала перепросити її та помиритися, хоча він таки мав рацію у тій ситуації.
Пупер, никого не пришлось бы никуда выгонять, если б вы обходились своими силами. Вот и воспитывайте сами своих детишек, а не тещу или свекровь. Плохие же отношения моей мамы с мужем сестры никак и ни на что не отразились, т.к. они вместе не жили никогда. Понимаете, я в ответ могу съязвить и обсмеять, а моя мама нет. Как ни странно, это мое умение всегда разряжало обстановку в общении с зятем. А мама просто моя не сможет ответить сразу и будет копить обиду. Именно поэтому, даже когда сестре и очень бы понадобилась помощь, она с ними не жила.
Так что разные характеры, не более того.
а в мене це було три роки тому...
коли ми ще мешкали на сихові...
а зараз спокій...
Мій чоловік якось свою маму вигнав за те, що істерику влаштувала у несвоїй хаті. Я в ті дні була дуже доброю невісткою. Мама показово приходила до мене тоді, коли чоловіка не було вдома.
Я його спонукала перепросити її та помиритися, хоча він таки мав рацію у тій ситуації.
я своїй мамі теж роблю зауваження, якщо "вчить" занадто...
Гліку треба перейменувати на "зяті і тещі, невістки і свекрухи" :)
от читаю Вас і думаю чи я живу не на Землі, чи то мене ще все чекатиме, коли онуки з"являться???
Ми з самого початку живемо окремо (в моєму будинку, точніше мого батька), але моя мама живе з нами на одному подвір"ї (має інший вхід і окреме господарство). З моїм чоловіком живуть добре, ще НІРАЗУ ніхто нікому кривого слова не сказав... хоча часто моя мама і чоловік роблять це через мене. То мама прийде і скаже - я там троянду посадила, а мій зять машиною її переїхав (чи щось в такому дусі), що він не може об"їхати її? Я питаюся, а навіщо вона при самій дорозі ту троянду посадила? Бо їй там так гарно... Потім чоловік каже, чого твоя мама як у квітнику щось робила, не закрила гараж? я вночі мусів йти... і я ото як центр-приймач отримаю усі ті скарги, а потім їм лагідно (інакше не спрацьовує) пояснюю, що щось не так, краще зробімо так-то :)
А зі свекрухою, я дякувати Богу, живу окремо і чоловік мій каже, що не уявляє скільки б часу ми прожили разом, якби жили в неї. Вона дуже галаслива (очевидно відлуння роботи її професійної - вічно сварить підлеглих). Хоча мене вона дуже любить і каже, що я краща, ніж її син, але я її теж люблю тільки на відстані. Хоча доводиться чоловіка заставляти провідати її, купити щось їй... Він якось дуже легко покинув її гніздо і навіть коли ми їх відвідуємо, то це виглядає так: прийшли, поїли і швиденько пішли.... ужасть... тобто йдемо до них тільки на обід чи на вечерю - просто так зайти - то це він в машині сидить і з вікна привітається, а я забіжу на пару хвилин, якийсь гостинець занесу :)
Зате свекор у мене - хоч до рани прикладай :) Видно, йому в житті доньки бракувало :) Як я приходжу, то вже так тішиться мною :) А я в свою чергу "вухами" працюю - слухаю його проповіді (він у мене православний щирий).
А тестя у нас немає.
Все буде у вас, Умочко, добре. Я теж просто не передавала у прямому вигляді усі слова, що казалися мамою й чоловіком. То й досі в них гарні відносини, хоч ми й розлучені....
Гліку треба перейменувати на "зяті і тещі, невістки і свекрухи"
Або перенести то в окрему гілку від тоді, від коли про це почали обговорювати, бо так і до теми гілки не повернулися. ;)
П.С. Або назвати, як американці називають : "In-Laws". ;)
Согласна, что подруг, мужа и родителей не нужно "сваливать до кучи". Можно со всеми общаться по отдельности. Согласна, что нужно считаться со всей семьей мужа, но, если честно, гораздо проще просто вести себя прилично, не лезть друг к другу со своим видением счастья. Про воспитание детей Liliyah Romanova тут очень верно сказала...
А вот кто посоветует - что можно сделать в ситуации, когда бабушка изо всех сил старается не вникать в особенности питания внука, хотя сама забирала его рецепты с диетой у врача, и в то же время только в глухих сибирских деревнях еще не знают, что ее зверская невестка не разрешает ей общаться с ребенком (на самом деле забирать к себе в дом без присмотра :)).
Честно говоря, вообще не представляю как общаться с людьми, которые путают хорошее отношение к человеку с оправданием "я тебе только счастья желаю". У меня от этой фразы всегда тайные мысли о сковородке в руке от такого счастья. :)
Або перенести то в окрему гілку від тоді, від коли про це почали обговорювати, бо так і до теми гілки не повернулися. ;)
я нині пас! :)
я нині пас!
А я, втихаря, жду, что Ума перенесет в другую ветку... ;) :) :)
Ладно уж, предлагайте название.
Ладно уж, предлагайте название.
"Взаємини у свекрів, свукрух - невісток, тесців, тещ -зятів, або "In-Laws". :)
Зето, дуже вдячна буду Вам :)
"родинні взаємини"
Все буде у вас, Умочко, добре. Я теж просто не передавала у прямому вигляді усі слова, що казалися мамою й чоловіком. То й досі в них гарні відносини, хоч ми й розлучені....
ви би знали як до мене ставляться мами тих дівчач, з якими у мене "не склалося".... :)
Зето, дуже вдячна буду Вам :)
"родинні взаємини"
Якщо родинні, то треба ще цьоток, дядьків, або й бабусь і дідусів...;)
ви би знали як до мене ставляться мами тих дівчат, з якими у мене "не склалося".... :)
Ой, здалеку всі файні, поки Ви з ними не поживете з місяць, другий! :D
А в мене так і крутиттся на язиці: "Ох, і штучки ж ці зятьки з невісточками" :)
А в мене так і крутиттся на язиці: "Ох, і штучки ж ці зятьки з невісточками" :)
Ну, так і називайте! ;)
Ой, здалеку всі файні, поки Ви з ними не поживете з місяць, другий! :D
та, ні...
не той приклад...
було у них часу вдосталь, щоб зі мною познайомитися...
те саме стосується і моєї тещі...
ми ж побралися з дружиною не одразу...
А вот кто посоветует - что можно сделать в ситуации, когда бабушка изо всех сил старается не вникать в особенности питания внука, хотя сама забирала его рецепты с диетой у врача, и в то же время только в глухих сибирских деревнях еще не знают, что ее зверская невестка не разрешает ей общаться с ребенком (на самом деле забирать к себе в дом без присмотра :)).
я в цій ситуації звісно не порадник, але певно маю дещо схожу ситуацію зі свекрухою. Вона через свою надмірну любов до сина повністю зіпсула йому шлунок. Я собі як пригадую її розповіді чим вона його годувала з дитинства (навіть немовлям ще!), то мені аж моторошно робиться - вона хотіла як найкраще, але абсолютно не звертала увагу на те, що йому цього не можна - в результаті в дитинстві була бронхіальна астма, а в дорослому віці (поки жив з нею) - дискенезія жовчних шляхів.
Коли ми одружилися, то моя кухня дуже відрізнялася від кухні його мами (свекруха дуже смачно готує, але не все це корисно в таких кількостях і щодня). Спочатку я дивувалася, для чого він після їди п"є якісь пігулки для травлення. А потім пару раз коли не було тих пігулок, то він помітив, що абсолютно нормально його організм справляється сам... За три роки він забув, що мав колись проблеми зі шлунком. Єдине, коли відвідуємо його маму на обід, то він таки випиває ліки (про всяк випадок). Свекруха абсолютно не хоче погодитись із сином про те, що в наслідок зміни кухні у нього налагодилось травлення... вона як все має свою точку зору... :D
Пускай спасибо скажет ,что вообще его в ЗАГС затащила
Ну знаєте!!!!!!!!! дивний у Вас підхід до створення сім'ї!!!!! Чи це Ви один такий неповторний, що дівчині за честь пов'язати свою долю з Вами?!!!!!!!! А що тоді говорити про чоловіків, які роками добиваються згоди дівчини? Чи у Вашому баченні, такі всі без винятку підкаблучники, невдахи?
теща взагалі ,чужа, постороня людина ,просто так прохожа...
але вона дала життя Вашій дружині!!!!!!!!!
Але ж вона сидить з ВАШОЮ дитиною!!!!!! От Ви які - хочете двох зайців вбити, і няньки не треба, і гроші платити не треба....Зато табличку повісити - Ви герой....Якщо Вам так зле з нею, попросіть акуратно....
New Shrek
29.03.2007, 14:10
Чи у Вашому баченні, такі всі без винятку підкаблучники, невдахи?
Вам відкривається нове бачення,я до речі цілком серйозно .Скільки до сина приходило дівчат ,всі без винятку хотіли його підімяти під себе.Почитайте дідуся Фрейда,все звідси.Як може молодий чоловік який хоче і має право бути лідером,перетворюватись на "половую тряпку"?
New Shrek
29.03.2007, 14:12
але вона дала життя Вашій дружині
Думку зрозумів ,продовжуйте будь ласка !.Що з цього випливає?
Ума, ситуация действительно схожа. Только в моей - ребенок, как его отправлять на выходные, если обострение дискинезии впервые было от пюре, съеденого в кафе (видно, маргарина напихали) и это не шутки, когда у него температура и обезвоживание неделю-две. Почему некоторым так весело кормить его беляшами, кубете и "чуть-чуть" жаренными сырниками - не понимаю, но и не виню.
Отсылать его "на выходные", заведомо зная чем это для него может закончится - не могу, очень уж себя ломать нужно. И выслушивать от доброжелателей "ничего страшного" тоже надоедает.
про "чуть-чуть жареное" мені теж відомо :)
Салато, а якщо малий не тільки вихідні побуде в батьків, але й потім увесь тиждень, щоб вони самі оцінили наслідки власної любові?
New Shrek
29.03.2007, 14:43
Ума, ситуация действительно схожа.
"Не все так просто в королестве датском",а то накинулись не мене і на пупера.Ми просто не змогли промовчати,хоча в інших темах мовчимо
New Shrek
29.03.2007, 14:45
Салато, а якщо малий не тільки вихідні побуде в батьків,
А видите як Шрек то сволочь,а як Salata то жертва.несправедливо!!!
Ума, мысль верная, но если нет желания напрягать себя чуть-чуть, то выходить ребенка в совсем тяжелой ситуации - сомнительно. Тем более, там нужна тоже диета, еще более жесткая. Ребенок - даже не компьютер (сломали, и Бог с ним, лишь бы не было войны). Кроме того, у моего есть вероятность "перерасти", если таких приступов избегать.
New Shrek, Я на этой ветке согласна с Вами в следующем: с маленькими детьми по гостям лучше не шастать.
Что касается отдавать ребенка - не отдавать, то у меня не столько моральная, сколько чисто практическая проблема. Моральные (не Вы с Пупером единственные) тоже есть, но это и мои проблемы тоже, не только "их", если ребенку можно со мной, то и с ними, наверно :) (не слишком запутанно?)
Шреку, Ви не плутаєте дописувачів? ;) несправедливо!
Ума, мысль верная, но если нет желания напрягать себя чуть-чуть, то выходить ребенка в совсем тяжелой ситуации - сомнительно. Тем более, там нужна тоже диета, еще более жесткая. Ребенок - даже не компьютер (сломали, и Бог с ним, лишь бы не было войны). Кроме того, у моего есть вероятность "перерасти", если таких приступов избегать.
я просто ще більше дивуюся своїй свекрусі... вона просто шукала лікарів, які підтвердять її діагноз - всі хто непогоджувалися з нею, то це були погані лікарі... але жодного кроку для того, щоб дитині легше було!!! Найгірше те, що вона і досі не усівдомлює, що дискенезія - результат неправильного харчування, яке вона могла уникнути як мама, але не зробила цього.
Що характерно, у них був песик, якого теж харчуванням в могилу звели рік тому :cool:
Думку зрозумів ,продовжуйте будь ласка !.Що з цього випливає?
Будьте Ви розумніші! Мій покійний тато ЗАВЖДИ знаходив підхід до своєї тещі, моя друга баба специфічна людина. я її вперше побачила у 2 класі, хоч ми всі живем в одному місті. І до моєї мами ставилась погано. Так батьки бувають різні, але невже зациклюватись на образах і копатись у скоєному? Тато все намагався примирити матір з точкою (в смислі бабу з мамою), і попри склочний і егоїстичний характер баби йому це вдавалось. Заслужіть повагу тещі, будьте врешті-решт мудріші! Ви ж любите свою дружину? Не робіть їй боляче....
Скільки до сина приходило дівчат ,всі без винятку хотіли його підімяти під себе
Значить сину так нормально, дружити з саме такими дівчатами....У мене теж були різні хлопці - хтось давався "підминатись", а хтось ні.....А дідуся Фрейда я читала....Ми з вами просто різні і часто погляди на одне й те саме теж різні в силу того, що Ви - чоловік, а я - жінка. Тому робіть висновки
Як може молодий чоловік який хоче і має право бути лідером,перетворюватись на "половую тряпку"?
Який же це тоді лідер?
Мій тато мав дуже добрі стосунки з моєю бабуською (тещою) і бабуся завжди приймала його позицію, а не позицію своєї доньки. Один наш знайомий прийшов і оповів історію, як він питав у мого тата, як так склалося, що у нього стосунки добрі з тещою, а тато каже жартома - моя тобі порада, не жінку обирай собі, а тещу! Потім той знайомий одружився з жінкою, в якої мама глухоніма і каже, я то слухав твого батька, думав, що глухоніма - то найкраще - мовчатиме завжди :):):) Але видно не так зрозумів його... доймає його сильно, хоч і глухоніма...
:( прикро!
у нас за 3 роки життя ще не було конфліктів.
Може тому, що маю мудрих мамів, та і мама-чоловіка живе далеко ;)
Але жити з батьками - крок до сварок і в подружжі і в родині! На жаль фінансове становище не дозволяє всім молодятам жити окремо. Ціни на квартири просто скажені. Сподіватися на мудрість молодят і їх батьків - ризикована справа, так от сімї сваряться закрившись по кімнатках.
Найгірше коли мами втручаються і провокують до розлучення.
Маю таких знайомих - жили ЧУДОВО 2-3 роки в шлюбі, і мама і теща далеко були - за сотні км. Але от теща по телефону так нарадила доці, що та вигнала чоловіка за пару годин з речима. За місяць були розлучені. Вона забрала квартиру, яку купували разом. Добре, що дітей не було.
Салата о здоровье ребенка беспокоится, а вы о "себе любимом". Женщины, если касается только себя, то все-таки, ради мира в доме, стараются не обострять отношений...
New Shrek
29.03.2007, 18:43
Заслужіть повагу тещі,для чого ?ще під одну лягти?
New Shrek
29.03.2007, 18:47
о здоровье ребенка беспокоится, а вы о "себе любимом
Не путайте божий дар с яичницей .я своего сына воспитываю сам
для чого ?ще під одну лягти?
Шреку, (тільки не ображайтесь!), у мене складається враження, що Ви - бідний затурканий чоловік...Ви підкаблучник?...що значить, ще під одну лягти?
Шреку, (тільки не ображайтесь!), у мене складається враження, що Ви - бідний затурканий чоловік...Ви підкаблучник?...що значить, ще під одну лягти?
А что тут неясного :) Это, похоже, мой лепший друг по несчастью :(
ОдЫн, совсем одЫн.... и куча проблем с подрастающим поколением.. :)
А вот кто посоветует - что можно сделать в ситуации, когда бабушка изо всех сил старается не вникать в особенности питания внука, хотя сама забирала его рецепты с диетой у врача, и в то же время только в глухих сибирских деревнях еще не знают, что ее зверская невестка не разрешает ей общаться с ребенком (на самом деле забирать к себе в дом без присмотра ).
Салато, а Ви може самі зайдіть до свекрухи на чай і в теплій затишній атмосфері, називаючи свекруху мамою, сядьте і "с глазу на глаз" поговоріть про те, що Вас турбує, що вона неправильно робить, коли харчує вашу дитину. :) Може вона, бідна, й не знає за що Ви на неї недовольні. Старші люди вже, як малі діти. Моя сестра теж на цілий день віддає малу до мами, аж ввечері тільки забирає після роботи. Але деколи бачу, що вона таким зверхнім тоном забороняє мамі чимось годувати дитину і мама, хоч нічого й не говорить, але їй прикро, що та так до неї...:( А коли вона лагідно пояснить, що малій потім ввечері і животик болів, і проносило її, то мама сама старається слідкувати, що може не те дитині дала. І то, бачите, не свекруха, а рідна мама. :) Просто старші люди мають на речі своє колишнє бачення, а просто все то перекреслити, не пояснивши, то тільки спровоковуються образи і нерозуміння.
Liliyah Romanova
29.03.2007, 22:18
Свекруха абсолютно не хоче погодитись із сином про те, що в наслідок зміни кухні у нього налагодилось травлення... вона як все має свою точку зору...
Це цілком типова. Моя свекруха вважає, що як вона не покерує, то нічого не відбуватиметься правильно. І ніяк їй не поясниш, що все діє, але відбувається у протилежному напрямку, ніж їй хотілося. :D
А от до малого свого ми старалися підпускати їх мінімально. І все одно, саме від цих людей найбільше шкоди. А чому? Тому що всі вони вважають, що дідусі та бабусі створені і мають право саме для того, аби дитину псувати і розпещувати. :(:(:(
Liliyah Romanova
29.03.2007, 22:21
Значить сину так нормально, дружити з саме такими дівчатами....У мене теж були різні хлопці - хтось давався "підминатись", а хтось ні...
Чиста правда. У мене була купа хлопців, які давали собою помітати. Не всім, але мені давали. Мені їх було шкода, але поважати я таких не вміла. І я була переконана, що НІКОЛИ не вийду заміж за "шмату". Який сенс? І я таки знайшла такого, що вийшло "найшла коса на камінь". :) І хоч між нами часто іскрило й іноді далі іскрить, то я все одно вважаю, що краще 2 сильні особистості в сім'ї, ніж 1. :)
Який же це тоді лідер?
Прихований. ;):D:D
Liliyah Romanova
29.03.2007, 22:24
для чого ?ще під одну лягти?
Дивні страхи? Це мені нагадує, як маленькі печики на великих гавкають. Ніби дуже сильні та сміливі, а насправді страшенно перелякані.
Даруйте мені цю аналогію, але явно щось негаразд. Іншими словами важко пояснити, що саме я хотіла сказати.
Що ж за ненависть така? Чи вам ті жінки так доїли, що вам вже всі немилі?
Оля, спасибо, хороший совет. Не скажу, что для меня все так просто, но направление, думаю, верное.
Це цілком типова. Моя свекруха вважає, що як вона не покерує, то нічого не відбуватиметься правильно. І ніяк їй не поясниш, що все діє, але відбувається у протилежному напрямку, ніж їй хотілося. :D
Коли мій син купував хату, що прямо через заїзд від нас, то дуже боявся, що так близько і мама буде приходити і керувати їм. Бо я таки ним, ще хлопцем мусіла керувати. :)Особливо в питанні грошей. Нераз не пхалася, пускала все на самоплив. Але мій синочок так вмів сам з грошима зарадити, що за пів року умудрявся назбирати на кредиткарточках не менше 6 тисяч. :rolleyes: А тоді зматкобожиться і :"Мамо, що мені робити?:rolleyes: "Платити,- кажу. - Їх ніхто ж не подарує. Навпаки, ще проценти ростуть." Тому мене то заїло дуже, як він мені сказав, що я буду їм керувати. Весілля зробила, що мала подарувати, подарувала, а тоді сказала, що мовляв так, дітки, як самі не навчитеся собі радити, то ніхто вас не навчить.Вчіться на своїх помилках. І досі вчаться. :) Заробляють обоє 5 тисяч, а ледве кінці з кінцями зводять. Але мама до них не мішається. І мир і спокій! :)
Liliyah Romanova
29.03.2007, 22:55
Наші батьки сусіди (2-3 хв. ходи), так що було весело.
Ми полегшено зітхнули, коли переїхали до власного помешкання. І хоч до нас їм було не надто близько (я навмисне місце обирала;)), то таки приходила мені казати, який вазонок треба переставити, що у мене не там і не так... :(
Свекруха тоді сказала: "От все, тепер не буде так, як раніше, що два кроки і ми у вас".
Я відтоді нарешті почала цінувати і розуміти смак та користь свободи. За рік життя окремо наші стосунки із чоловіком покразилися настільки, що ми самі не могли у це повірити. І тоді ми усвідомили, що часами наші конфлікти зовсім не були нашими.
А я у своїх може за два роки з 20 разів в хаті була, а може й ні. :) Мені часу нема до них ходити. А вони пару разів на тиждень приходять. І замерожіла в них земля, де можна було квітки посадити, як всі люди роблять, то й замерожіла! :) А мені що до того? То їхня хата! ;)
Оля, спасибо, хороший совет. Не скажу, что для меня все так просто, но направление, думаю, верное.
Та нема за що! :) Нікуди нам одні від одних не подітися. Краще шукати порозуміння. :)
Samojlovu4
30.03.2007, 02:47
Дівчата, дівчата, і з вами не легко, і без вас нікуда... І чого так на Шрека з пупером напосіли? Невже Новий Ш. говорить такі вже крамольні речі? Як на мене, більше подібне на правду життя. Народ же ж ясно сказав-зав`язав: "при одруженні чоловік втрачає, жінка здобуває". :o Дівчина 30 років, неодружена - біда, ужос, катастрофа :eek: ; а як хлопець, то йому по великому рахунку до лямпочки. Я також інколи згадую файні парубоцькі часи: свобода, несанкціоновані зустрічі з друзями, пивом і футболом, сам собі господар, зарплата в кишені, жінка через будь-яку неважливу дурницю не дзьобала, зовсім далеке знайомство з постійними серіалами, "Анжелікою і Королем", і шкарпетки завжди лежали там, де я їх поклав вкінці-кінців... :) І так до безкінечності. А тепер величезна купа додаткових проблем, зобов`язань, навантажень... Але ж це зовсім не означає, що я незадоволений одруженням, сиджу під каблуком, женоненависник, або подібна крамола!!! :o Навпаки, женячка додала в життя купу плюсів і позитиву з іншої сторони. І, в принципі, я щасливий і задоволений. З дружиною все Ок, так хіба, іскорки іноді проскакакують, як у всіх. :)
Ну все, понєслась! "Тіко по губах не копайте, я на флейті граю!" :D До шквалу обурливих дописів жіноцтва і стрімкого пониження карми готовий. Постараюсь далі на цю тему не фільософствувати, бо вона вічна і безкінечна між обома статями. Однаково з вами, дівчатами, не посперечаєшся - ви словами закидаєте, круть-верть, чорне на біле, біле на чорне,... всеодно неправий буду. :rolleyes: :)
Samojlovu4
30.03.2007, 03:06
І в тещиному питанні скоріше на сторону Шрека з пупером схиляюсь ("звичайно, я ж казала, це в них така чоловіча солідарність..."). Хоча в мене з тещою не так все запущено, вона, слава Богу, розумна і ситуацію розуміє. Тримає дистанцію. Я маю респект перед нею, вона перед мною. :cool: Була б на один тік менш мудріша, була б гризота в хаті... Рік після весілля відбувся, правда, невеликий розбір польотів, але теща швиденько збагнула політику партії. Хоча зарікатися не буду, тьху-тьху... :rolleyes: :) ;)
Samojlovu4
30.03.2007, 03:13
І взагалі, хтось колись чув про серйозні проблеми з свекром чи тестем???!!! :rolleyes: :) ;)
І взагалі, хтось колись чув про серйозні проблеми з свекром чи тестем???!!! :rolleyes: :) ;)
Ха! Я теж на цю тему думала! :rolleyes: Ви, мужчини, як завджи, хитріші. Як і не вдоволений тесть, чи свекор, то тільки жінці виказує. Та так виказує, ніби то вона в виборі зятя, чи невістки винна. А та бідна вже мусить робитися дипломатом і далі діяти за обставинами....А що, як дипломатія не її професія? :rolleyes:
До речі. хто називає свекра і свекруху "татом" і "мамою"? Мій чоловік називає мою маму - мамою, а я не можу до його батьків так звертатись....Хоч свекруха чудова жінка, але все-таки.....мама одна, рідна...Мені здається, що я кривитиму душею, коли так називатиму :( А свекра тим більше не назву татом, коли власний помер....:( Тим більше порівнюючи власного тата, який був просто золотим, і чоловікового...Явно йому не на користь...Моя мама каже, щоб я зверталась до батьків чоловіка "мама-тато", а мені язик не повертається...
Моя мама каже, щоб я зверталась до батьків чоловіка "мама-тато", а мені язик не повертається...
А це так важливо для батьків...:( І я називала без проблем. Мене мама ще наставляла перед одруженням:"Клич її мамою, дай її добре слово, бо вона своїх доньок не мала." А свекра не було, бо моя свекруха була вдовою, так що мені не випало мати ще одного батька. А так хотілося...:(
ми з чоловіком батьків один одного мама-тато кличемо. З початку так не було (принаймні в мене). Я свекруху по імені-батькові кликала, а потім якось просто пересилила себе і сказала "мамо" - вона аж сльозу пустила. То я вирішила, що для кращих стосунків називатиму їх батьками :)
Невстранец
30.03.2007, 13:10
Я свекруху по імені-батькові кликала, а потім якось просто пересилила себе і сказала "мамо" - вона аж сльозу пустила.
Если бы моя жена сказала моей маме "мамо", та точно бы расплакалась :eek: :D :D
Если бы моя жена сказала моей маме "мамо", та точно бы расплакалась :eek: :D :D
:D :D :D
це ж українське звертання. "мама", але "мамо", НевстранцЮ :D
а потім якось просто пересилила себе і сказала "мамо" - вона аж сльозу пустила
Може з часом і я спробую, але все одно це буде трохи фальшиво з мого боку....
Невстранец
30.03.2007, 13:33
:D :D :D
це ж українське звертання. "мама", але "мамо", НевстранцЮ :D
Спасибо, Умочка, я в курсе ;) Об этом все в курсе :) Оченно колоритно.
"Мамо, Вы ..." :)
Со свекром - слышала, не раз. Причем со свекровью в той ситуации жили "душа в душу".
Еще вопрос по поводу "шкарпеток" :) А, живя с родителями, Вы тоже любили художественный беспорядок?
New Shrek
30.03.2007, 14:49
А це так важливо для батьків...
Для кого і де ?в США? яка мені дочка чи син невістка чи зять ,з якого дива вони мене мають татом обзивати.А там детак ластяься та мій синок ми приймем тебе як рідного сина(на весіллі )якраз лицемірство і найбільше проблем.Це все моє .і пішов ти на... А зять как,ведомо ,любит взять...
New Shrek
30.03.2007, 14:55
Мамо, Вы ..." Это постояно выводит меня из себя,и коробит.Как можна к единокровной матери обращаться на Вы,как к прохожему на улице,?
Это постояно выводит меня из себя,и коробит.Как можна к единокровной матери обращаться на Вы,как к прохожему на улице,?
Считаеться,что так вы выражаете свое уважение и почтение старшему поколению.У нас в семье говорят родителям "ты",а вот свекру говорю "Вы".Он то как раз чужой дядя
Но дядя мой свекр хороший:живет отдельно ,к нам не лезет.Нормально общаемся без проблем.А вот свекрови у меня нет- умерла:(
Это постояно выводит меня из себя,и коробит.Как можна к единокровной матери обращаться на Вы,как к прохожему на улице,?
до рідних на "ти", а до свекра і свекрухи - "ви" :D Одразу видно різницю - що то не рідні ;)
Невстранец
30.03.2007, 16:11
Считаеться,что так вы выражаете свое уважение и почтение старшему поколению.У нас в семье говорят родителям "ты",а вот свекру говорю "Вы".Он то как раз чужой дядя
Так он Вам и не папа.
Невстранец
30.03.2007, 16:11
до рідних на "ти", а до свекра і свекрухи - "ви" :D Одразу видно різницю - що то не рідні ;)
И сразу видно, что папой и мамой Вы их на самом деле не считаете.
Честно, то сама попрошу невесток называть меня по имени и отчеству.
И сразу видно, что папой и мамой Вы их на самом деле не считаете.
кому видно? ;)
у нас в деяких сім"ях є традиція до батьків рідних на Ви говорити... я цього не розумію, але для таких осіб певно видно, що мої свекри більше мені рідні, ніж рідні - рідні :D
Невстранец
30.03.2007, 17:40
кому видно? ;)
Вам видно. Разве не достаточно? :)
у нас в деяких сім"ях є традиція до батьків рідних на Ви говорити...
Да что Вы говорите? :eek: :D :D :D
Про що ви тут сперичаетесь ,панове? В кожному середовищі є свої традиції,які треба поважати.Мій свекор звик до звертання "ВИ,ТаТо".Але відчуває,що я до того не звикла,ось і не фіксує на цьому уваги.Здається його більше хвилює те, як я ставлюся до його сина.;)
Про що ви тут сперичаетесь ,панове? В кожному середовищі є свої традиції,які треба поважати.Мій свекор звик до звертання "ВИ,ТаТо".Але відчуває,що я до того не звикла,ось і не фіксує на цьому уваги.Здається його більше хвилює те, як я ставлюся до його сина.;)
абсолютно згідний, я наприклад звик батків з дитинства називати на Ви,а моя дружина на Ти, то що мені тепер переучуватись?? чи її переучувати??
New Shrek
30.03.2007, 19:02
я наприклад звик батків з дитинства називати на Ви
Звідки Батьки Ваші родом ,дозвольте поцікавитись,ну так щоб не була відповідь.... Галичина!
Вам видно. Разве не достаточно? :)
я думаю, що вона (свекруха) добре розуміє, що я вкладаю у ці слова. Це швидше їй приємно, що ХТОСЬ інший зі сторони почує, яка в неї файна невістка :) :D
Liliyah Romanova
30.03.2007, 21:17
У мене проблеми постійно. Більші ніж зі свекрухою.
(Знову аномалія? :eek: :confused: )
У мене проблеми постійно. Більші ніж зі свекрухою.
(Знову аномалія? )
А у поглядах на що не сходитесь?
New Shrek
30.03.2007, 22:13
Да как у нас все запущено ,а все туда же ,других учить!
Liliyah Romanova
30.03.2007, 22:15
У поглядах про виховання дітей. Що ж іще?
Liliyah Romanova
30.03.2007, 22:19
Народ же ж ясно сказав-зав`язав: "при одруженні чоловік втрачає, жінка здобуває".
З того ж народного.
Чому ж тоді на весіллі всі так плачуть, ніби дівчину ховають? Я вивчала обряд шлюбу. Жодна бабуся не може сліз стримати, коли говорить про цей обряд. Питаю: "Чого ж ви, бабцю, плачете?", а вона мені: "Та то, дитинко, всі плачуть і я плачу, бо як дівчина заміж вийшла, то вже си світ зав'язала". І весільні пісні послухайте від жіночої частини? Нема там веселих, всі дуже сумні та плаксиві.
З великої радости, певно...
(Із заручальної пісні:
Молоденькая Маруся всенькі двори обходила, в жодному не плакала, а як прийшла у батьків двір, там стала й заплакала: "ой, ти дворе ж мій, дворе, чим я тобі не вгодила? чи я рано не вставала, чи тебе не замітала?". Шкода, не можу вам мелодію передати. Така трагічна, що як її співаю, то всі плачуть. Це з жіночої сторони.
З чоловічої: "Казав мені батько, щоб я оженився, по одвірках не ходив та й не волочився.")
Liliyah Romanova
30.03.2007, 22:30
До речі. хто називає свекра і свекруху "татом" і "мамою"? Мій чоловік називає мою маму - мамою, а я не можу до його батьків так звертатись....Хоч свекруха чудова жінка, але все-таки.....мама одна, рідна...Мені здається, що я кривитиму душею, коли так називатиму :( А свекра тим більше не назву татом, коли власний помер....:( Тим більше порівнюючи власного тата, який був просто золотим, і чоловікового...Явно йому не на користь...Моя мама каже, щоб я зверталась до батьків чоловіка "мама-тато", а мені язик не повертається...
Гарна тема. :)
Для мене то було особливо важко. І не тому, що то применшувало моїх батьків, тому що достатньої поваги до свекрів не було, а більше страх. А вони ще й на мене у тому тиснули, особливо свекор. А він у порівнянні з моїм татом на всі 200 програє. Я перше себе пересилювала. Потім звикла. Це просто момент традиції, то і всього. Є люди більше традиційні, є менше. Мені допомогло захоплення фольклором. :p
Коли почала називати так батьків свого чоловіка, то моє "тату" і "мамо" до рідних набуло більшої ваги. Я усвідомила, які то важливі слова насправді, а ми їх трактуємо, як "привіт". :)
До речі, мої батьки були навіть дуже "за" в цьому плані. Мама мене якраз спонукала так чоловікових батьків називати, бо то вони є тими, завдяки кому я маю свого чоловіка. То теж був для мене сильний аргумент. Ви поговоріть зі своєю мамою про це. ;)
А я вам таке скажу. Мій тато - сирота з 8 місяців. Уявляєте, як йому пощастило, що він одружився і має маму, якої ніколи не мав. У нього такі класні відносини із моєю бабусею. Вони дуже один одного люблять, справді як рідні! Хоча для своєї мами він і далі пише вірші, і ми постійно ходимо на цвинтар її відвідати.
А от татів тато такий, що ніхто із його онуків до нього діду не каже. До чужих би казали, а до того ні, бо він нам як нерідний. В житті різне буває.
У вас і так є не одна мама і тато, адже хресні - теж батьки. ;)
Liliyah Romanova
30.03.2007, 22:34
Спасибо, Умочка, я в курсе ;) Об этом все в курсе :) Оченно колоритно.
"Мамо, Вы ..." :)
Це навіть у поезії відбилося, і в піснях.
Мамо! Мамо! Вічна і кохана
Ви пробачте, що був неуважний.
Знаю, ви молилися за мене
Дні і ночі, сива моя нене.
Liliyah Romanova
30.03.2007, 22:37
У Франції навіть до батьків на ім'я звертаються без жодних "тату-мамо", просто "Софі, Етьєн" і все. І дійсно, кому то треба... :(:(:(
я от як народиться син, то до свекрів буду певно тілько бабця-дідо казати :D
а от в моєї подруги, яка заміжня вже 10 років, чоловік до її батьків ніяк не каже, хоч і живуть в одній хаті. Він просто підходить до них і каже - вас до телефону чи ще щось.. :eek:
Liliyah Romanova
30.03.2007, 22:49
я от як народиться син, то до свекрів буду певно тілько бабця-дідо казати
Ми так до всіх чотирьох говоримо. :) Але не весь час.
а от в моєї подруги, яка заміжня вже 10 років, чоловік до її батьків ніяк не каже, хоч і живуть в одній хаті. Він просто підходить до них і каже - вас до телефону чи ще щось..
О, то чисто мій свекор. Мене змушував казати йому "тату", а до свого тестя все життя казав тільки "ви" і "чуєте". І де справедливість?
Koza-Dereza
31.03.2007, 01:09
У Франції навіть до батьків на ім'я звертаються без жодних "тату-мамо", просто "Софі, Етьєн" і все. І дійсно, кому то треба... :(:(:(
В америцi теж. Хоча є i люди якi кажуть мама, тато на свекрiв, тестiв iтд. Я до своєї звертаюсь по iменi, чоловiк до моєї мами теж. Єдине що можу сказати - добре що ми живемо окремо.
Для кого і де ?в США? яка мені дочка чи син невістка чи зять ,з якого дива вони мене мають татом обзивати.
Була б я Вашою невісткою, то тільки б "старим" і називала. ;) З якого дива Ви мені б татом були з такими поглядами?:D
А мене і всіх, хто в той час чув, дуже скоробило, як перед самим весіллям мій майбутній чоловік гаркнув до своєї мами з даху шалашу, який закінчували на весілля, коли вона щось голосно розповідала жінкам, бо була глуха після сталінських таборів:"Ей ти! Поменше там говори!" Що засвідчило, що там ні людяності, ні виховання в нього нема.
А ще дуже "гарно" звучить, як такі сини, що "тикають" кажуть: "Та що ти, стара,чи старий знаєш?!:mad:
А я ніяк не просила. Моя невістка мене відразу мамою назвала. І на "Ви", так як і мої діти мене кличуть. Що мені дуже подобається.:) Я навіть їх поправляю, як вони між собою про мене говорять в 3-й особі:"She said..." ) Я тоді кажу, що я не "She", а мама! :)
у нас в деяких сім"ях є традиція до батьків рідних на Ви говорити... я цього не розумію, але для таких осіб певно видно, що мої свекри більше мені рідні, ніж рідні - рідні
Умо, всі сусіди в Україні мого віку говорять своїм батькам на "Ви". :) І нема в цьому нічого мені дивного. Така була епоха, так повага до батьків виховувалася. А хто хотів інакше, то вчив інакше. Тільки на старість то дуже ріже вуха те "ти". :( Тому я й своїх хлопців теж привчила до себе говорити на "Ви". Тепер багато хто зі сторони каже:"Які вони в тебе виховані, як гарно до мами звертаються!" А мені смішно, бо хто кому не давав так і своїх виховати. Я вже розповідала, що вони зі мною звіряються своїми тайнами як з найкращою подружкою, чи я й бавлюся нераз з ними нарівні і їм це подобається. Але "Ви" тому не заважає. :)
Олю, я просто не розумію звідки взялася така традиція поваги до рідних батьків? Якщо до Бога на "ти", то чому до батьків на "ви"?
У нас в родині ніхто на "Ви" не говорив. Я завжди думала, що "ви" - це таке виховання в селі, але мій тато з села був і всі його брати і сестри теж до бабуськи на ти зверталися. Можливо це все ж таки від регіону залежить. Я не чула випадків, щоб на сході України на "ви" говорили з батьками рідними. хоча... :)
Полковник
31.03.2007, 16:33
Можливо це все ж таки від регіону залежить. Я не чула випадків, щоб на сході України на "ви" говорили з батьками рідними. хоча... :)
А может от религии? Нет?
Нет. Не знаю. Спрашиваю, просто.
New Shrek
31.03.2007, 17:34
Олю, я просто не розумію звідки взялася така традиція поваги до рідних батьків? Якщо до Бога на "ти", то чому до батьків на "ви"?
У нас в родині ніхто на "Ви" не говорив. Я завжди думала, що "ви" - це таке виховання в селі, але мій тато з села був і всі його брати і сестри теж до бабуськи на ти зверталися. Можливо це все ж таки від регіону залежить. Я не чула випадків, щоб на сході України на "ви" говорили з батьками рідними.
Розумничка!!!!!
Звідки Батьки Ваші родом ,дозвольте поцікавитись,ну так щоб не була відповідь.... Галичина!
Городоцький р-н, якщо знаэте Комарно!!! :)
Я завжди думала, що "ви" - це таке виховання в селі,
Ага,то у нас в селі Сокільники, що коло автовокзалу, такі всі люди забиті. ;)
А мої обидві цьоці жили у Львові. Одна коло автобусного, а одна на Чайковського. І їхні діти теж на "Ви" до них говорять. :)
Коротше, село ми без сільради, що там казати! :)
Мама мене якраз спонукала так чоловікових батьків називати, бо то вони є тими, завдяки кому я маю свого чоловіка. То теж був для мене сильний аргумент. Ви поговоріть зі своєю мамою про це.
Мені теж мама так каже казати, але, але....Вона зразу почала казати своїй свекрусі (татовій мамі. моїй бабці), мамо, бо то була дійсно дуже хороша жінка, приняла маму як рвдну...в той час як рідна мама була не дуже доброю мамою.....Дотепер приїжджаєм у село, хоч бабця вже померла, і мій тато теж...І мама каже до діда - "тату", дійсно щиро...
Ага,то у нас в селі Сокільники, що коло автовокзалу, такі всі люди забиті. ;)
А мої обидві цьоці жили у Львові. Одна коло автобусного, а одна на Чайковського. І їхні діти теж на "Ви" до них говорять. :)
Коротше, село ми без сільради, що там казати! :)
Олю, жодного образливого змісту я не вкладала у свої слова. Так склалося у мене в житті, що ті, хто говорив до батьків на "ви" хоч і жили у Львові (бо разом ходили до школи), але батьки їхні були із села. Тому у мене склалися такі стереотипи. :)
очевидно, таки це просто сімейні традиції :rolleyes:
це просто сімейні традиції
Я теж до мами кажу на "ти". і до тата свого казала, а мій чоловік каже до своїх батьків на "Ви", вони в селі живуть. І всі мої родичі, які в селі живуть, кажуть на "Ви" до батьків, хоча багато друзів у Львові кажуть до своїх батьків на "Ви", уе дійсно залежить від традицій, але по селах їх краще зберігають, чи що....
New Shrek
03.04.2007, 14:01
Городоцький р-н, якщо знаэте Комарно!!!
Знаю ,мій покійний дід Комарницький
New Shrek
03.04.2007, 14:05
очевидно, таки це просто сімейні традиції
Сімей які тяжіють до сільської ментальності
Liliyah Romanova
03.04.2007, 18:56
Мені теж мама так каже казати, але, але....Вона зразу почала казати своїй свекрусі (татовій мамі. моїй бабці), мамо, бо то була дійсно дуже хороша жінка, приняла маму як рвдну...в той час як рідна мама була не дуже доброю мамою.....Дотепер приїжджаєм у село, хоч бабця вже померла, і мій тато теж...І мама каже до діда - "тату", дійсно щиро...
У мене не знаю чи щиро, просто звикла. Їм приємно. Мої знають, які в мене з тими проблеми, так що все розуміють. Але все одно приємно людям робити приємно. ;)
У мене на роботі є такий термін "kill them with your kidness". Вживається, якщо по телефону хтось нахамив, а відповідати треба виховано і спокійно. ;) :D
Liliyah Romanova
03.04.2007, 18:59
Олю, жодного образливого змісту я не вкладала у свої слова. Так склалося у мене в житті, що ті, хто говорив до батьків на "ви" хоч і жили у Львові (бо разом ходили до школи), але батьки їхні були із села. Тому у мене склалися такі стереотипи.
Це не стільки сільські, скільки старі галицькі традиції. Ви згадайте різні літературні приклади. Зверталися на "ви" навіть чоловік до жінки. Як на мене, то це більше шляхетські традиції. І якраз у селі вихованости такої не було. Звідки вона взялася? Хто його знає. Козаки теж один до одного часто на "ви" зверталися.
Ще зараз виникла проблема перед святами Великодніми - я хочу до своєї мами, чоловік - до своїх батьків....Відмовити мені він не може, каже, вагітним відмовляти не мож :), але я знаю, що він до своїх хоче....У чоловіка інші традиції святкування, я привикла до інших...Та й перспектива просидіти в хаті, чи ходити десь від хати до хати не приваблює....В селі які розваги - випити і поспівати....Я не п"ю, голосу нема :( В хаті сидіти не хочу.
А в місті хоч є де погуляти, та й подруг провідати....Ну не хочеться мені сидіти з старшими дядьками і тітками в хаті і все тут! Не знаю. як правильно вчинити - розумію чоловікову маму, мені б теж було образливо, якби майбутня невістка все лиш до своєї мами хотіла на свята ходити, але й свою шкода - вона тоді сама як палець буде на Великдень....Всі родичі живуть в інших містах....
afterstep
03.04.2007, 19:07
на день до нього - і з полудня чкурнути до своїх ;)
на день до нього - і з полудня чкурнути до своїх
Не получиться - регіонально дуже великі відстані :(
Liliyah Romanova
03.04.2007, 19:16
У чоловіка інші традиції святкування, я привикла до інших...
В нас та сама проблема була. Але наші батьки на сусідніх вулицях живуть. У нас були якийсь час 2 Свят-вечори, 2 Великодні обіди... Був просто жах! Бо кожен припрошує і ображається, що майже не їмо. Традиції теж різні. Мене їхні особлио дратують, а сваритися на свята не дуже хочеться.
Вирішилася проблема після народження дитини. Один день в одних, інший в інших. А що? Мені важко було під час вагітности туди-сюди ходити і ще й їсти і там, і там. ;):) А з малим то взагалі ще важче! ;)
Завжди можна знайти компромісну ситуацію, а вагітним та з дітьми то навіть досить легко. :D Поїдьте до чоловікових у Світлий Понеділок чи Вівторок.
afterstep
03.04.2007, 19:26
Не получиться - регіонально дуже великі відстані :(
перед поїздкою до твоїх і зразу після поїздки - два візити до його батьків ;)
помічне - зі свого досвіду стверджую ;)
Koza-Dereza
03.04.2007, 19:54
Тетянка, спiвчуваю, бо у нас теж такi питання виникають. Правда ми вже троха притираємось. День подяки святкуємо всi разом. Американське Рiздво - один день з його мамою (залежно вiд її роботи) або вечеря або саме Рiздво. А тодi вiдповiдно iнший день з моєю. Бо ми ще тут обмiнюємося подарунками.
Православне Рiздво тiльки з моєю мамою, або самi вдома. Тобто моя мама до нас приходить.
Паску - знов, американську з його, українську з моєю. Але цього року iдемо до моєї мами на святий снiданок, а ввечерi до його мами на вечерю. От так i миримось. Я хоч деколи i наполягаю на свому а вiн на свому, менi в кiнцi кiнцiв мир в хатi важливiший. Погодьтесь один раз на його прохання, але можете попросити щоб на другий раз вiн задовiльнив ваше. Я думаю вiн на таку справу згодиться.
Олю, жодного образливого змісту я не вкладала у свої слова. Так склалося у мене в житті, що ті, хто говорив до батьків на "ви" хоч і жили у Львові (бо разом ходили до школи), але батьки їхні були із села. Тому у мене склалися такі стереотипи. :)
очевидно, таки це просто сімейні традиції :rolleyes:
Умо, я не образилася. Просто смішно стало про "сільське" походження звертання на "Ви". :) То не сільське, то вже "ти" сучасне скоріше. Ви ж мені мало не в доньки годитеся, тому Ви вже зовсім з іншого покоління. ;)
перед поїздкою до твоїх і зразу після поїздки - два візити до його батьків
помічне - зі свого досвіду стверджую
типу, щоб ми їм примелькались? :)
Я вирішила цього разу поступитись і поїхати до його батьків...Говорила вчора з чоловіковою мамою, у нею був такий голос...Я зрозуміла, що їй теж серце болить за своєю дитиною...А мій чоловік все-таки швидше мою сторону прийме...Зато на Зелені свята поїдем до моєї мами :)
З мене й так не дуже хороша невістка - не люблю на городі копатись, корову доїти не вмію, бо виросла і живу в місті, їсти варити теж не дуже люблю, і ніякого з мене рецепта чогось смачного не витягнеш - бо не знаю....І погляди на роль жінки в сім"ї в мене феміністичні, жінка не має все сама робити в хаті....Тому зі мною не дуже поговориш, що я там чоловіку на перше-друге виготовлюю...Правда, мама чоловіка мудра жінка, ніколи не повчає мене, що чоловік - то голова сім"ї і маю його в усьому слухатись....
New Shrek
04.04.2007, 12:38
Правда, мама чоловіка мудра жінка, ніколи не повчає мене, що чоловік - то голова сім"ї і маю його в усьому слухатись....зато вона те своєму сину говорить ....
New Shrek
04.04.2007, 12:40
їсти варити теж не дуже люблю,
Я може теж не люблю, але тре... а що чоловік йог?
А я наприклад люблю готувати, і взагаплі вважаю, що якщо жінка працює , нехай і заробляє набагато менше, так все одно приходить до дому виснажена, а я буду валятися на дивані поки вона приготує, чи поприбирає??? Ні я так не можу, В нас дома наприклад, так хто прийде раніше той і готує :))) при чому ніхто нікого не змушує, а в основному разом щось готуємо!!!
Я може теж не люблю, але тре... а що чоловік йог?
Чоловік сам любить готувати:), за що я йому дуже вдячна. Я швидше згідна бути помічником на кухні - щось почистити і все...А чаклувати годинами неохота :)
Ні я так не можу, В нас дома наприклад, так хто прийде раніше той і готує )) при чому ніхто нікого не змушує, а в основному разом щось готуємо!!!
Молодці! Так і має бути!
Молодці! Так і має бути!
Я трошки відхилюся від гілки але вона тут підходить...
а все це напевно тому що я пройшов і рим і крим і мідний тазік :)) Бо життя навчило, хоть мій батько наприклад міг сам собі лише бульбу пожарити, а так завжди чекав щоб мама приготувала.:)))
New Shrek
04.04.2007, 14:42
Підтримую! мужик що вміє готувати, вже не підкаблучник!!!!!
Тетянко, а візьміть свою маму і усі разом в село до свекрухи на свято :)
А я наприклад люблю готувати, і взагаплі вважаю, що якщо жінка працює , нехай і заробляє набагато менше, так все одно приходить до дому виснажена, а я буду валятися на дивані поки вона приготує, чи поприбирає??? Ні я так не можу, В нас дома наприклад, так хто прийде раніше той і готує :))) при чому ніхто нікого не змушує, а в основному разом щось готуємо!!!
якби у нас дома була така домовленість, то кожен з нас би дуууже пізно приходив :D А так, готую завжди я. Останнім часом чоловік деякі експромти-сюрпризи робить, але думаю, що з вагітністю і його ініціатива закінчиться :cool:
Тетянко, а візьміть свою маму і усі разом в село до свекрухи на свято
Я пробувала "проштовхнути" такий варіант, але мама щось не дуже хоче...Вона в гарних стосунках з сватами, але щось не хоче....Дорога до сватів дуууже погана, ми як останній раз їхали в гості з мамою до чоловікових батьків, то дуже шкода було машини....Вона у нас спортивна, а там тааакі ями!!!!!!!!
якби у нас дома була така домовленість, то кожен з нас би дуууже пізно приходив :D А так, готую завжди я. Останнім часом чоловік деякі експромти-сюрпризи робить, але думаю, що з вагітністю і його ініціатива закінчиться :cool:
Думаю, если доходчиво оценить усилия, войдет во вкус :)
Liliyah Romanova
04.04.2007, 21:12
Чоловік сам любить готувати, за що я йому дуже вдячна. Я швидше згідна бути помічником на кухні - щось почистити і все...А чаклувати годинами неохота
У мене погляди в тому плані теж не надто патріярхальні, але на кухню я чоловіка стараюся пускати тільки до миття посуду. І то потім після нього треба все поправляти. Я просто вар'ятка стосовно того, що і де і як має в кухні бути. Якщо хтосб щось не так поставить, то я мушу все переробити. То все мого тата натура - він у мене страшний педант, добре, що мені лише частина його натури перепала, а левова частка - братові. А то хто би зі мною витримав.
З готуванням у мене така справа була, що з моєю мамою на кухні завжди тісно. Вона ніби й хотіла помочі, але потім психічно так тлумила, що я врешті плюнула на то і перестала навіть пробувати їй помагати. Мій чоловік якийсь час переживав навіть, як то ми окремо будемо жити, якщо я готувати не вмію. Я все з того сміялася. Не те, щоби я не вміла, не дають же ж!
Коли переїхали на своє, то мене 3 тижні ніде не було видно, лише на кухні. Я вперше (у 22!!) мала повний доступ до кухні, ще й своєї (що доказує, що до куховарення не сильно треба вміння, а радше бажання та "дриґ"). Одного разу навіть смішно було, бо малий бавився у себе в кімнаті, а потім йому щось від мене треба було. Я в той момент працювала у себе в кімнаті. Малий побіг на кухню, побачив, що мене немає і почав перелякано плакати, бо "мама пропала". Він повірити не міг, що я можу бути ще десь, окрім кухні. :D Потім у мене то нормалізувалося. :)
Мій чоловік із патріярхальної схеми сім'ї. Там мама не має права бути втомлена. Зрештою, ніхто її не притісняє, вона сама так ситуацію поставила. Мені якось чоловік спробував вказувати, як картоплю смажити, то після того, як сам її досмажував, більше не втручається. :p
Щодо прасування, прибирання, миття посуду, прання тощо - я не вважаю, що то суто жіноча праця. Я не домашній трактор. Якщо хтось хоче мати принцесу, то най буде готовий і в домашній справі помагати. ;)
А то потім дивуються, чого то чоловіки на старість такі худеньки та задбані, а кобіта мало не як корова. А хто ж їй давав час про себе подбати? Хто про неї дбав?
Я всім своїм коліжанкам кажу, що для себе треба час мати, а решта - почекає. І мої хлопці то шанують, за що я їм дуже вдячна. :)
Koza-Dereza
04.04.2007, 23:45
Мені якось чоловік спробував вказувати, як картоплю смажити, то після того, як сам її досмажував, більше не втручається.
:D:D:D:D:D:D
Щодо прасування, прибирання, миття посуду, прання тощо - я не вважаю, що то суто жіноча праця. Я не домашній трактор. Якщо хтось хоче мати принцесу, то най буде готовий і в домашній справі помагати.
А то потім дивуються, чого то чоловіки на старість такі худеньки та задбані, а кобіта мало не як корова. А хто ж їй давав час про себе подбати? Хто про неї дбав?
Я всім своїм коліжанкам кажу, що для себе треба час мати, а решта - почекає.
100% погоджуюсь. Менi правда повезло що мiй чоловiк до нашого спiльного життя довгi роки жив сам, отже вмiє все, i прибрати i зготувати. Але так сi стало, що я прибирати НЕНАВИДЖУ!!!! Хоча i прибираю, але у нас є подiл працi, вiн начальник пилососу i всяких засобiв для миття ванни i туалету. А я директорша по витираннi пилу i миття кухнi, умивальникiв. Готувати, я АБАЖАЮ! Тому завжди беру iнiцiативу. Хоча раз хотiла його допомоги нарiзати на олiв'є, але вiн вiдмовився, я йому пробачила. У мене аж серце просто млiє як мiй американсько/армянський чоловiк просить у мене Українського борщу, котлет, вiдбивних, салату з бурячкiв. Ой, зараз заплачу ...
Koza-Dereza
04.04.2007, 23:47
якщо жінка працює , нехай і заробляє набагато менше, так все одно приходить до дому виснажена, а я буду валятися на дивані поки вона приготує, чи поприбирає???
А якщо заробляє бiльше??? :D
У мене аж серце просто млiє як мiй американсько/армянський чоловiк просить у мене Українського борщу, котлет, вiдбивних, салату з бурячкiв. Ой, зараз заплачу ...
Ніно, та добре що просить! Ви йому і пирогів наваріть, і голубців ще! Бо декотрі наші жіночки, що за американців пішли, самі то тільки і їдять...:(
Liliyah Romanova
04.04.2007, 23:55
100% погоджуюсь. Менi правда повезло що мiй чоловiк до нашого спiльного життя довгi роки жив сам, отже вмiє все, i прибрати i зготувати.
Мій теж має добру муштру після 6 років у семінарії. ;):D:D
У мене аж серце просто млiє як мiй американсько/армянський чоловiк просить у мене Українського борщу, котлет, вiдбивних, салату з бурячкiв. Ой, зараз заплачу ...
Ой, а в мене на кожній роботі таке. Де не дізнаються, що я українка, то перше, що кажуть, то "принеси нам українських вареників і борщу". :D
А якщо заробляє бiльше???
:D:D:D
Koza-Dereza
04.04.2007, 23:55
Ой, з варениками, я тойво... ну... тойвово... не вмiю. :o Я пробувала кiлька раз а менi пiв моєї працi розвариться i все! Я вже здалась i покiрно купую у бабусь якi цим займаються. I пельменi теж. Вiн то теж любить. I голубцi любить, я їх хоч зрiдка але роблю, вже навiть наловчилась досить гарнi завертати. :cool: А ще я дуже скромна :D
Liliyah Romanova
04.04.2007, 23:57
Ніно, та добре що просить! Ви йому і пирогів наваріть, і голубців ще! Бо декотрі наші жіночки, що за американців пішли, самі то тільки і їдять...:(
А то чого так??? :eek:
Liliyah Romanova
05.04.2007, 00:02
Ой, з варениками, я тойво... ну... тойвово... не вмiю. Я пробувала кiлька раз а менi пiв моєї працi розвариться i все!
Значить, затонке тісто робиш. ;) Або засильно затискаєш краї, що розтягується тісто. В мене теж так колись було. То з часом приходить. ;)
Я до вареників лінива. Тут раз робила тільки, удома мені простіше. На щастя, у мене чоловік українець, то йому і куповані нормально смакують. :D:D:D
Koza-Dereza
05.04.2007, 00:11
Ох, а як я до свекрухи пiдлизуюсь, люди добрi!!! Навчилась їхню їжу готувати, i при першiй лiпшiй нагодi вимахуюсь. Торти печу, на стiл все подаю... та ви шо.. я така невiстка!!! Але вона у мене iтак добра (тьху тьху тьху) :)
А то чого так??? :eek:
Бо декотрі, крім свого барахла, нічого не їдять. :(
Koza-Dereza
05.04.2007, 00:15
Значить, затонке тісто робиш. Або засильно затискаєш краї, що розтягується тісто. В мене теж так колись було. То з часом приходить
Хмммм..... треба попробувати, може дам собi шанс ще один разочок. Бо я i справдi залiплюю сильно щоб не розварились, а може воно то менi i шкодить.
Ой, з варениками, я тойво... ну... тойвово... не вмiю. :o Я пробувала кiлька раз а менi пiв моєї працi розвариться i все! Я вже здалась i покiрно купую у бабусь якi цим займаються. I пельменi теж. Вiн то теж любить. I голубцi любить, я їх хоч зрiдка але роблю, вже навiть наловчилась досить гарнi завертати. :cool: А ще я дуже скромна :D
Ніно, все приходить з досвідом. :) Так що через деякий час Ваші будуть кращі, ніж в тих бабусь, бо бабусі на всьому економлять...;)
Liliyah Romanova
05.04.2007, 00:16
Але вона у мене iтак добра (тьху тьху тьху)
О, а ми, я бачу, забобонні? А що, якщо на свекруху поплювати, то вона від того ще добріша стане? ;););)
Koza-Dereza
05.04.2007, 00:17
Може й так. Добре, вмовили, попробую ще зробити якось. Я ось дуже люблю з капустою у перемiшку з картоплею начинку. Я таких можу стiльки з'їсти що вухами полiзе!!! Такс... пiду спитаюсь у спiвробiтницi чи її мама ще лiпить вареники :D
Koza-Dereza
05.04.2007, 00:58
О, а ми, я бачу, забобонні? А що, якщо на свекруху поплювати, то вона від того ще добріша стане? ;););)
Як буде псуватись то я спробую :D
Ніно, все приходить з досвідом. :) Так що через деякий час Ваші будуть кращі, ніж в тих бабусь, бо бабусі на всьому економлять...;)
дозволю собі не погодитися, вони може будуть і кращі можливо й гірші, але не такі самі як бабусині, от у мене бабуся теж економила, ну й що?? все одно з дитинства запамяталися бабусині, і тепер сам готую, мама все життя робить смачненькі, але бабусині вони чомусь здається були якійсь особливі :)
але бабусині вони чомусь здається були якійсь особливі
Бо то спогади дитинства, де навіть пісна зупа була вишуканіша за їжу в найфешенебельнішому ресторані! ;)
Бо то спогади дитинства, де навіть пісна зупа була вишуканіша за їжу в найфешенебельнішому ресторані! ;)
Так воно і є!!! :-)))
У нас весело получається з приготуванням їжі - свекруха як варить борщ, то виварює до майже мвітлого кольору і картопля у неї брусочками, а в моєї мами насиченого червоного кольору....Тесаме щодо інших національних страв...Я привикла до одного. а чоловік до другого...Часто у нас суперечка - як варити:" моя мама робить так то, а моя інакше!". Звісно, що це в жартівливому тоні, перемагає той, хто готує...А ще щодо цибулі - я люблю таку прижарену в супі, золотистого кольору, а мама чоловіка (свекруха все-таки якес ьнегарне слово, теща і то милозвучніше) любить таку ледве прожарену, майже сиру. Я її тоді, як в дитинстві, виловлюю з тарілки і складаю на краєчку :)
У нас весело получається з приготуванням їжі - свекруха як варить борщ, то виварює до майже мвітлого кольору і картопля у неї брусочками, а в моєї мами насиченого червоного кольору....Тесаме щодо інших національних страв...Я привикла до одного. а чоловік до другого...Часто у нас суперечка - як варити:" моя мама робить так то, а моя інакше!". Звісно, що це в жартівливому тоні, перемагає той, хто готує...А ще щодо цибулі - я люблю таку прижарену в супі, золотистого кольору, а мама чоловіка (свекруха все-таки якес ьнегарне слово, теща і то милозвучніше) любить таку ледве прожарену, майже сиру. Я її тоді, як в дитинстві, виловлюю з тарілки і складаю на краєчку :)
В мене подібна ситація, адже я зі Львова а дружина Киянка :) відповідно і кухня різниться :)) от ми і сперечаємося уколи готуємо :) а що до цибулі то я теж люблю прижарену :))
Після Великодня з"явились непорозуміння (я навіть не сподівалась!!!!!!) з мамою чоловіка. Ми так гарно ладили, а тут на маєш!!!! І почалось все з того, що я - лівша. Мама чоловіка каже, що коли буде дитинка, то щоб в ніякому разі не прикладати дитини до лівої груді, бо буде лівша....Як на мене, то це все забобони! Крім того я сама лівша, яка різниця врешті решт? Що зміниться від того, якою рукою я більше працюю?!!!! А по-друге, знову ж таки забобони, нічого не купляти до народження дитини. І скільки я доказів не наводила, все як горохом об стінку - типу, старші люди кажуть.....і все тут. Я для видимості пообіцяла, що нічого не куплятиму, але все-таки не згідна з нею, це дурниці.....