Показати повну версію : фізичні травми
поговоримо виключно про фізичні травми...
Кожен про свої, чи про чиїсь? :eek:
За своє коротке життя я ламав два великих пальці на руках і один великий палець на правій нозі..
у мене:
зламано ніс, розбито брову, під правим оком вилицю, верхню губу, розбита кисть правої руки...
одного разу була розтяжка правого коліна...
у мене:
зламано ніс, розбито брову, під правим оком вилицю, верхню губу, розбита кисть правої руки...
одного разу була розтяжка правого коліна...
Це багато пояснює:D
Це багато пояснює:D
невже?!!..
вам це щось пояснює?..
а що саме?..
Liliyah Romanova
19.03.2007, 01:12
Пупере, а де історія кожної травми? ;)
Да, і ше: то всьо було нараз чи поєдинче?
переважно школа...
трошки бокс і решта "видів спорту"...
пс. невже всі решта ніколи не билися, не падали?..
Полковник
19.03.2007, 01:20
переважно школа...
трошки бокс і решта "видів спорту"...
Вы, это, если что не так сказал, так это.... не сильно, типа , обижайтесь... не хотел... получилось так...вот...ну....вот...:D
Ми завжди старалися домовитися.
Вы, это, если что не так сказал, так это.... не сильно, типа , обижайтесь... не хотел... получилось так...вот...ну....вот...:D
Ви то, полковнику хоть далеко, а шо вже мені казати?
дивно, пан мих...
дуже дивно...
Не ображайтесь, Пупер. Ну просто такий настрій. Хто з нас посміється, як не ми один з одного, нє?
пан мих, щоб сміятися без образ — спочатку треба стати друзями...
Може і так. Але повірте я нічого поганого не хотів Вам закинути, але й Ви мусите навчитися тримати удар.
Як-не-як ми вже тут на форумі разом дууууже довго.
Liliyah Romanova
19.03.2007, 01:47
переважно школа...
Небезпечними видами спорту я не займалася. Хіба що їзда на ровері по схилах Кайзервальду. Найгірше, якщо в'їхати переднім колесом в яму, яка була невдало, але дуже природно і мистецько прихована травою. Попри такий екстрім якось все закінчувалося лише синцями та зеленими і коричневими плямами на одязі. ;)
Школа в нас і справді була дика. :) Пам'ятаю найяскравіше 3 знущання: закривання хлопців у жіночому туалеті (вони чомусь дуже тим переймалися, декотрі до бурякового кольору), "операційний стіл" і коли закривали одну дівчину зі старостою у роздягалці (в повній темряві!). Ото були звірства!
Я в нашій школі раз ногу вивхнула, кілька разів мала шрами під очима від дерев, що біля школи росли. Якісь такі дерева були, маленькі ніби, а гілочки довгі і гострі. :)
З дитинства у мене залишився лише один шрам на коліні. Ми у лови бавилися навколо сусідського будинку і я коліно розбила до кості. Шрам лишився. :):(
Може і так. Але повірте я нічого поганого не хотів Вам закинути, але й Ви мусите навчитися тримати удар.
Як-не-як ми вже тут на форумі разом дууууже довго.
я не школяр, щоб ображатися і губи надувати...
ми тут давно, у багатьох питаннях знаходимо спільну мову, у деяких — ні...
якщо ви звернули увагу, на особистості я не переходжу і прошу вас цього не робити...
а "удар тримати", можете повірити, я вмію... :)
Фізичні травми - це найменша дрібниця, яка тільки може бути (якщо тільки вони не призводять до інвалідності). Я на них давно перестав звертати увагу, і інколи навпаки отримавши, тішуся - є можливість повалятися вдома, побути з донькою та дружиною.
Фізичні травми - це найменша дрібниця, яка тільки може бути (якщо тільки вони не призводять до інвалідності). Я на них давно перестав звертати увагу, і інколи навпаки отримавши, тішуся - є можливість повалятися вдома, побути з донькою та дружиною.
у мене таке саме, якщо я захворію на грип або грз...
:)
ныби й хворий — а приэмно...
:D
у мене таке саме, якщо я захворію на грип або грз...
А домашнім як з Вами? ;) Та як хлоп в хаті слабий на просуду, чи грипу лежить, то то гірше ніж троє маленьких дітей нараз! ;)
А домашнім як з Вами? ;) Та як хлоп в хаті слабий на просуду, чи грипу лежить, то то гірше ніж троє маленьких дітей нараз! ;)
ставлю коло себе електрочайник — цілий день чай з калиною і медом...
в "одне місце" після кількох літрів чаю сам ходжу — ходити вмію, ноцник не приносять... :D
Степаныч
20.03.2007, 15:03
пан мих, щоб сміятися без образ — спочатку треба стати друзями...
Оффтоп!
Кілька місяців спілкуюся на ЛФ. У мене таке враження, що ми вже друзі. Незважаючи ні на які сварки і непорозуміння. Я особисто усіх постійних дописувачів вважаю друзями. Чи я не правий?
Оффтоп!
Кілька місяців спілкуюся на ЛФ. У мене таке враження, що ми вже друзі. Незважаючи ні на які сварки і непорозуміння. Я особисто усіх постійних дописувачів вважаю друзями. Чи я не правий?
скороспіла дружба призводить до великої ненависті...
не знаю, чи це я сам придумав, чи чув десь...
повинна бути повага...
дружба виникає з часом...
тоді, коли є щось, що поєднує...
Степаныч
20.03.2007, 15:37
скороспіла дружба призводить до великої ненависті...
не знаю, чи це я сам придумав, чи чув десь...
повинна бути повага...
дружба виникає з часом...
тоді, коли є щось, що поєднує...
Словосполучення "скороспіла дружба" не розумію.
А слово "друг" у множині це не те, що в однині (як сказонув!). Друг є друг. Можна мати 3-4 друга, але багато друзів. ІМХО.
Словосполучення "скороспіла дружба" не розумію.
А слово "друг" у множині це не те, що в однині (як сказонув!). Друг є друг. Можна мати 3-4 друга, але багато друзів. ІМХО.
мені трошки забагацько років, щоб вірити у "велику кількість друзів"...
простіше повірити у святого миколая...
Степаныч
20.03.2007, 15:40
мені трошки забагацько років, ...
:D :D :D
:D :D :D
що смішного?.. ;)
у садочку, у школі у це вірити можна...
Степаныч
20.03.2007, 16:03
що смішного?.. ;)
у садочку, у школі у це вірити можна...
З висоти прожитих років можу сказати, що вірити можна і у зрілому віці.;)
Ось що знайшов: http://chudo-korenomik.narod.ru/fotog.htm
З висоти прожитих років можу сказати, що вірити можна і у зрілому віці.;)
мрійник ви, пан стєпанічь...
вірите в дружбу у зрілому віці...
пардон — за попередній допис...
неправильно написав нік (не навмисне, чесне слово)...
Взагалі-то найкращим засобом проти синяків - це АРНІКА.
Взагалі-то найкращим засобом проти синяків - це АРНІКА.
можна детальніше?...
Є така мастика в тюбіку продається в аптеках, так і називається АРНІКА, намазуємо на синяк і він швидееесенько зчезає. Ще можна гомеопатію паралельно застосувати, внутрішньо вісім горошинок на раз, 4 рази в день. Дуже ефнктивна ця арніка, часто спортсмени використовують.
дякую...
ато я подумав, що це якийсь новий вид спорту...
Leopolis
04.04.2007, 01:59
Це багато пояснюєОсобливо після того, коли нижче допис "повернуся через трошки" )))
А якщо ви раптом і зашкодили мязам тощо, то таки помічна є мазь "Живокосту", продається в аптеках міста.
Та синяк так і сяк зникне. Що його масти, що не масти :) Травми? Ну, були, і що? Ще не вмерла. Коли вмру - скажу :)
"Безмозглі" люди:
http://kermit73.livejournal.com/639122.html
http://www.utro.ru/articles/200103120116463161.shtml
консультант
28.11.2007, 23:40
Один знайомий, з високим вченим ступенем в галузі генної інженерії, розповідав, що череп європейця кардинально відрізняється від черепа південноафриканця, зокрема негра. Згідно досліджень виявлено, що кістки черепа африканця припиняють своє формування і набувають необхідної твердості в 22 роки. В той час. як у європейця це все продовжується до 60-ти років. От чому негри такі витривалі в боксі...!http://casa-latina.ru/s/s/icon_strinklatsch.gif
а де фотки шрамів-як хвалитись то хвалитись
а де фотки шрамів-як хвалитись то хвалитись
це схематично:
http://well.iatp.org.ua/shema.jpg
це схематично:
захист від правші слабкий....
захист від правші слабкий....
брову і око -- шайбою...
губи -- головою...
і тд....
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
Ніс був зломаний 3 рази.
Внутрішня гематома (голови) 2 рази.
Зломаний палець.
Шрами один на голові , чотири на обличі, три на лівій руці, один на правій руці, один на правій нозі.
Перебитий нерв (здається, до лікаря не звертався) на лівій верхній половині торсу.
Все інше не памятаю бо не значне було.
Фізичні травми - це найменша дрібниця, яка тільки може бути
Чекайте-чекайте, пройде років 15-20 всі травми дадуть про себе знати.... Дай Боже, щоб не дали....
Додано через 2 хвилини
Ніс був зломаний 3 рази.
Внутрішня гематома (голови) 2 рази.
Зломаний палець.
Шрами один на голові , чотири на обличі, три на лівій руці, один на правій руці, один на правій нозі.
Перебитий нерв (здається, до лікаря не звертався) на лівій верхній половині торсу.
Все інше не памятаю бо не значне було.
ну я зрозумів, шахматами Ви не цікавитесь.
Один лише раз мала сурйозні травми, надіюсь, що останній. С тих пір маю шурупи в кістці.:8: http://img440.imageshack.us/img440/3021/042gh2.jpg (http://imageshack.us)
ну я зрозумів, шахматами Ви не цікавитесь.
Нє, з 7 семи років в шахову школу в монастирі Єзуітів ходив, шахові задачі на трамваях-тролейбусах в голові вирішував, в олімпіядах змагався, ґросмейстерів годинами виснажував. Шахматист я. Бувший це правда (давно вже фіґур до рук не брав). :)
Додано через 2 хвилини
Один лише раз мала сурйозні травми, надіюсь, що останній. С тих пір маю шурупи в кістці.
Мотоциклі полюбляєте? ;)
Нє, з 7 семи років в шахову школу в монастирі Єзуітів ходив, шахові задачі на трамваях-тролейбусах в голові вирішував, в олімпіядах змагався, ґросмейстерів годинами виснажував. Шахматист я. Бувший це правда (давно вже фіґур до рук не брав).
Фізична підготовка має бути!Спробуйте одною рукою слона підняти...
http://sashka.iatp.org.ua/sashka/topi/23b.gif
Один лише раз мала сурйозні травми, надіюсь, що останній. С тих пір маю шурупи в кістці.:8:
моїй дружині цього року виймали шурупи з ноги...
бо почали турбувати....
вам коли треба буде?...
Мотоциклі полюбляєте? Нє, то машини люблять мене...:D
моїй дружині цього року виймали шурупи з ноги... бо почали турбувати.... вам коли треба буде?... А їх виймати можна??? Я думала на все життя. Зараз не турбують, не заважають.:scare:
Нє, то машини люблять мене...:D
А їх виймати можна??? Я думала на все життя. Зараз не турбують, не заважають.:scare:
не турбують -- і добре.....
але їх можна і виймати, ви в ліраря запитайте, бо чужорідне тіло -- мало корисне для організму....
Нє, то машини люблять мене...
Вибацте помилився.:shy:
В мене просто друг колись такий був. Розбивсь на мотоциклі (Гонда 80-х на 8 циліндрів), після того часу вже таких мотоциклів не випускають, (сам спортивними захоплююсь). Така сама травма але йому ще вставили штир посеред кості. Справді нагадало. :o Але всі 3 шурупи були з платини. А з якого металу у Вас, якщо се не скромно?
В мене просто друг колись такий був. Розбивсь на мотоциклі (Гонда 80-х на 8 циліндрів), після того часу вже таких мотоциклів не випускають, (сам спортивними захоплююсь). Така сама травма але йому ще вставили штир посеред кості. Справді нагадало. :o Але всі 3 шурупи були з платини. А з якого металу у Вас, якщо се не скромно?
Якщо не помиляюсь, то титан.
А я маю шрам під коліном. Ще в глибокому дитинстві грала з батьком в шахи (до речі, на своїх 6 років дуже непогано:bazar: ) і впала на гострющого "офіцера". Витягали цілою сім"єю... :( Зараз лише пам"ятаю як котра фігура ходить, а шрамчик такий виразний, як би зроблений місяць тому.
Ще маю шрам на локті. Теж з дитинства. Стикнувшись "ніс в ніс" на широчезній дорозі роверами з сусідом, мала необережність перелетіти кувирком через руль і приземлитися на асвальті самі знаєте яким місцем... :shy: Сусід нічогісінько не пошкодив. Лише колесо у роверика чомусь вісімкою зробилося...
Два струсу мозку з перервою в півроку.Два відкритих перелома вказівного і середнього пальців на правій руці.
Декілька шрамів на волосистій частині голови,один на надбрівній дузі.
Всі травми пов"язані з транспортом.Якійсь я аварійний,сподіваюсь більше не буду так попадати.
з платини?!!... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif
ого!..
я і не знав, що з платини роблять такі шурупи....
Платина ж окисляється, чи ні?
А я маю шрам під коліном. Ще в глибокому дитинстві грала з батьком в шахи (до речі, на своїх 6 років дуже непогано ) і впала на гострющого "офіцера".
не думав, що шахи - такий небезпечний спорт....
Додано через 1 хвилину
не шкодить...
не шкодить... Мда...Дороге "задоволення"...І важке...:cowboy:
Мені брат раз чи два ніс ламав...Тобто,намагався...До дверей...То все дурійка!Завжди так закінчується!
Потім він мене копнув лижним черевиком в коліно,шо я два місяці скакала на одній нозі.До речі,в мене досі з колінами проблеми.
А так,поки шо,тьху,тьху,я не ламалася...)))
платина ніби благородний метал, як вона може окислятися?....
платина ніби благородний метал, як вона може окислятися?....
Нинаю, тому і спитала...:shy:
Нинаю, тому і спитала...:shy:
просто метал дуже дорогий.....
тому і я спитав.... :shy:
Згадав з титану були. Дурницю бовкнув (. Хоча з платини може і роблять, не знаю. В принципі можливо, але то треба медиків питати.
колись я книжку читав....
там в автора була хороша думка, що всі дослідники шукали серед того, що вже відоме...
"сигом" -- штучний розум, який сам знайшов........
до чого веду: ми й досі тупцюємося на одному й тому самому місці......
Boris_Kiev
05.01.2008, 16:53
Додам невеселий внесок до цієї теми:
За кілька днів до Нового року дружина примудрилася зачепитися ногою за дверцята щафки для взуття в коридорі та впасти (досі невідомо – як саме).
Самостійно встати не змогла.
Привіз найближчого (і ніби тямущого) ортопеда. Покрутив, помацав – каже – на 99% розрив сухожилля або м”яза бедра. Але маніпулювати не буду, поки не зробите рентген. Бо 1% - вколочений перелом шийки стегна.
Другий Гуру (заочно) сказав те ж саме.
Зробили ренген аж 2 січня. Таки перелом. Відразу назвали 2 фірми і 3 прізвища, хто це робить. Вибрали “менш запущену” фірму, ще й до якої легше дістатися та запаркуватися. Пощастило – 2.01 був рекомендований фахівець, але останній день перед відрядженням та відпусткою. Сказав – або чекайте 10 днів, або 4.01 віддайтеся моєму найкращому колезі. Вибрали друге.
Калькуляція: ендопротез суглоба:
Той, що рекомендують “кому за 70” – 13 000 грн + 1 500-1 700 грн медикаменти
Більш надійний (гарантія пробігу мінімум 20 років) 18 000 + медикаменти
Крутий (30-35 років) 27 000 з плюсом, але зараз в Києві нема, постачання 2-3 тижні.
Що добре організовано - усе необхідне для і після операції (ті самі 1500-1700) - приносять у двох ящиках (навіть пластмасове суднО) і ти не маєш турбот "де дістати)
Вибрали за 18 штук.
На секунду: банкомати спустошені, банки не працюють. Ніхто з приятелів більш як 500 баксів або євриків вдома не тримає… Ну й наїздився …
Мушу зазначити, що на запитання про вартість роботи лікар твердо відповів, що вони працюють безкоштовно і на мої натяки “а щоби бригада працювала з піснею” сказав, що то особиста справа пацієнтів і тільки “по результатах”, а не до них.
Хірург сказав, що пацієнтка в чудовій кондиції (зріст 166, вага 58, гнучка) і йому буде легко працювати. Тільки анестезіолог забалдів: пульс, тиск, натяки на тахікардію – звідки, шановна, це ж Вам не притаманно ?
- А я лікарів боюся і ніколи не звертаюся…
Змусили підписати “страшилку” – попередження про ризики – мало місця. Хірург в куточку зізнався, що то – перестраховка для бабусь 80 років.
Анестезія “спинномозкова”, дружина при тямі. Запропонували їй дивитися все на моніторі – відмовилася.
Виникли якісь нестиковки – уламки, додаткова пластика – механізм виявився закоротким. Тут же дістали другий, знову свердління – фактично подвійний обсяг роботи. Нібито (ттт) все зробили добре.
Хоч лікарня вважається “бюджетною”, але там відносно пристойно.
Календарний подаруночок: три дні після операції чергового лікаря у відділенні нема (є в сусідньому), але сестри – найдосвідченіші.
Навіть кнопки виклику в палаті нема !
Довелося “дружитися” із сестрами, записувати їхні моб. тел., вбивати до мобіл дружини та сусідок по палаті (набір однією кнопкою).
Просидів до 3-ї години ночі, потім мало не впав зі стільця… Зрозумів, що другий травмований у родині – дуже небажано. Сестра дозволила мені піти додому.
Наступного ранку, назважаючи на суботу, хірург наніс короткий візит, залишився задоволений. Класний мужик: розмовляє з гумором, на “ти”, “попку сюди, жопку туди”.
І до мене: “А ти, автослюсар (подивився на мої руки) – зроби тут конструкцію з буксирного тросу, щоби дівчинка гімнастикою займалася!”
Послухавши розмови “навколо”, прийшов до сумного висновку:
Там, де віяли Чорнобильські вітри, у жінок під 50 і тим більш за 50, в кістках погана картина з кальцієм (ще й стронцій сидить).
Тому якусь із зазначених вище сум (тис грн) просто необхідно мати в загашнику на чорний день. І пам”ятати, що не завжди буває просто зняти готівку з рахунку або картки.
Прорвемося! Тримайся, Вікусю !
Додано через 31 хвилину
Пупере, дякую, але ЗА ЩО тут карму додали ?
Тепер протягом 2-3 місяців я точно до Львова не приїду... (а також до Миколаєва - і обласного і Львівського, Дніпропетровська, Кривого Рога і Харківщини...)
Маруся-мама
06.01.2008, 05:51
А що про них говорити? :bazar: Руки були поломані 6 разів, нога один раз але так що сухожилля покручені і подріблені кісточки не приросли ну і ключиця один раз. Так що навіть метал мені вставили аби кістки до купи зліпити. Що наступне?
Наразі жию!
Але якщо вас цікавить різниця між тим як лікують переломи в Америці і Україні можу нашкрябати.
Додано через 3 хвилини
Згадав з титану були. Дурницю бовкнув (. Хоча з платини може і роблять, не знаю. В принципі можливо, але то треба медиків питати.
не думаю що роблять з платити.
Мені поставили якусь нержавійку :D:D:D:D
Boris_Kiev
06.01.2008, 08:07
"сигом" -- штучний розум, який сам знайшов........
Якось мій батько (нейрохірург) взяв мене до операційної, де він латав голову пацієнту, якого стукнули пляшкою по кумполу.
Місце дії - Середня Азія. Рік 1975.
Власне, це було демо для студентів (за його словами, "екскурсія вихідного дня"). Контингент студентів - мусульмани, пацієнт - росіянин.
- Ось, товариші студенти, в нього уповільнюється пульс. Чому ? Яка ділянка стиснена гематомою ?
(мовчання ягнят)
- Один наш анестезіолог з бодуна, другий обкурився. Сам обколю новокаїном. На рентгені ніфіга не видно, апарат ехографії (здається, тодішній аналог УЗД) гавкнувся. Де свердлити ? Тут або тут (малює зеленкою контури, ставить цифри 1 і 2). Зеленка має 2 властивості - фарбуюча і нешкідлива. Тепер давайте прикинемо - де робимо дірку - в точці №1 або №2 ? Скільки вас тут - на перший-другий розрахуйсь ! Тоді почнемо з точки 1.
(зробив анестезію, розрізав шкіру, поставив зажим-розширювач).
- Цей розширювач, товариші студенти, замінює мені асистента - лікаря з вищою освітою. Люблю працювати один.
І ще, товариші студенти: якщо я впущу інструмент на підлогу, не вздумайте його піднімати і подавати мені !
(бере звичайний коловорот і починає свердлити дірку 12 мм. Запускає в дірку шпатель.)
- Нема гематоми! Промахнулися! Свердлимо на номері 2. Ура! Влучили !
(Потім бере такі собі "перпендикулярні" кусачки - типу стоматологічних щипців, але з ріжучими кромками- і починає обкусувати края дірки, збільшуючи її. Отут мене, глядача, трохи занудило. Витягнув батько ту гематому - згусток крови).
Нахиляється до пацієнта: - Сашо, жити будеш! Тільки я ще на закінчив!
- Дивяться, тов. студенти, у нього нормалізується пульс. Тепер треба забити порожнину. Голандської гемостатичної губки в мене замало. Прибережемо її для дітей. А в нього виріжемо шматок м"язу з ноги. (новокаїн, розріз на стегні, ножицями вирізає м"ясо, закладає в голову).
- Дуже велика гематома, я не стану зараз робити пластику черепа. Зроблю через півтора-два місяці. Сашо, походиш у хутряній шапці. Тільки не бийся ні з ким!
- Тов. студенти, черепушку латаємо або крихтами трупної кістки, або органічним склом. Вчіться слюсарювати ! Щодо трупних крихт - спитайте дозволу в родичів, може в когось будуть заперечення етичного характеру !
Happy End.
Маруся-мама
06.01.2008, 08:30
Всетаки хірургія классна штука. Напевно цікаво комусь розпанахтати пузо а з відтіля бебехи вивалюються а ти його або назад складаєш або перекладаєш рядками. УУУУУ!!! ІНТЄРЄСТНО!!! ;) Або як я онто дивилась передачу як хлопцеві поїзд відірвав ступню, то її йому шурупами і дрелькою прикручували. Нічо так видовище, потім спати довго не будеш.
Але що ви там не кажіть а робота тяжка але цікава.
нічого не ламала. операцій не мала. єдине що - струс мозку в дитинстві - впала з дитячої спортивної стінки на ящик з цвяхами(благо, закритий).
шрамів є багато.
на нозі - аж 2 і обидва від парнокопитних : корови і коня. з коня летіла на занятті з верхової їзди, залізним стрем"яном по шкірі - був ефект опіку. з коровою взагалі смішно - паслась вона у селі в саду, я наглядала. вхопила корова велетенське яблуко і давиться ним - я до неї, дістаю те яблуко з горла, дістала, а потім хрещений мій до саду заходив, корова - до нього побігла, і зачепила мотузкою, на яку була прив"язана, мене за ноги - протягла метри два, як ковбой в лассо ловить биків. а в мене навпаки - корова мене в петлю піймала!:) але ті шрами непомітні майже.
ще на правому зап"ясті маю маленький шрамик від укусу пацючка. про інші не буду - то багато часу займе.
але думаю, що не всі шрами псують зовнішність - деякі навіть навпаки додають своєрідну "родзинку".
Happy End.
я не про це... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
я маю на увазі, що ми (дослідники) шукають вирішення проблем, наприклад, замінників серед такого самого матеріалу, з якого зроблено оригінал....
дослідники не шукають з інших галузях чи серед інших матеріалів...
схожий приклад:
пошта, телеграф, телетайп, факс.....
це все різні галузі життя...
з’явився комп’ютер та інтернет -- і він витіснить усе це.....
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008