Показати повну версію : Примусова евакуація авто у Львові
Тема для тих , хто матеріально або морально потерпів від евакуації авто з вулиць нашого міста. Хочу обговорити цю тему і спільно протистояти порушенню наших прав.
Ситуаціія з паркуванням транспорту у Львові жахлива, через неправильно запарковані авто бувають величезні корки і т.п. і т.д.
Але спосіб вирішення цієї проблеми міською владою, на мій погляд, є абсолютно протизаконний, ткий що грубо порушує права людини і право приватної власності.
Шановні юристи! Дайте свою, грунтовану на існуючому законодавстві, оцінку примусовій евакуації транспорту з вулиць нашого міста на штрафмайданчик і вимогам оплати за незамовлену "послугу" понад 200 грн.
У Москві і Києві кілька автомобільних клубів колись проводили акцію. Вони надрукували наклейки "Я ПАРКУЮСЬ КАК ИДИОТ" і обклеювали ними машини, які дійсно були припарковані по ідіотськи - закривали дорогу, займали три місця на парковці тощо. Наклейку віддерти було дуже непросто :)
http://www.idiotparking.ru/gallery/albums/userpics/10049/normal__PICT7386.jpg
Я думаю, що наступного разу водій, поїздивши з такою наліпкою, буде включати мізки , де б він не паркував своє авто
afterstep
13.03.2007, 18:14
невже евакуатор забирає "без розбору"? Чи проблеми з зором - знаки "стоянка заборонена" з підписом "працює евакуатор" - не сприймаються як достатня пересторога?
http://pk.kiev.ua/city/2007/01/26/120014.html
http://www.cripo.com.ua/?sect_id=2&aid=26983
Я вже писав, незаконно забирати (евакуйовувати) машини. Треба подавати в суд.
я, мабуть, напишу не в тему, але мене машини у львові дратують...
пропоную зробити місто велосипедним...
levandivka
14.03.2007, 07:06
Знову ідіотизм і беззаконня.
Автомобіль - приватна власність, арешт, вилучення і переміщення якої без стандартних санкцій чи алярмових ситуацій (пожежа, землетрус...) не дозволяється. Бувають випадки безгоспних авт, але дуже рідко.
Замість "місцевих рекет-зборів" треба впорядковувати штрафне законодавство, а ДАІшникам займатися прямими обов'язками - забезпеченням зручного і безпечного руху на дорогах і тротуарах.
Думаю, за гроші витрачені на "евакуації" можна було б працевлаштувати необхідну кількість інспекторів і судових працівників. Навіть прининішніх мізерних штрафах - "не прогорять".:cool:
Знову ідіотизм і беззаконня.
Автомобіль - приватна власність, арешт, вилучення і переміщення якої без стандартних санкцій чи алярмових ситуацій (пожежа, землетрус...) не дозволяється. Бувають випадки безгоспних авт, але дуже рідко.
Замість "місцевих рекет-зборів" треба впорядковувати штрафне законодавство, а ДАІшникам займатися прямими обов'язками - забезпеченням зручного і безпечного руху на дорогах і тротуарах.
Думаю, за гроші витрачені на "евакуації" можна було б працевлаштувати необхідну кількість інспекторів і судових працівників. Навіть прининішніх мізерних штрафах - "не прогорять".:cool:
Міськ рада витратила гроші на евакуатори, на зарплату людей, які займаються цим. А не краще було б за ті гроші поремонтувати дорожні знаки, чи взагалі дороги. Бачу кожен займається тільки тим, що приносить гроші і нічим більше.
afterstep
14.03.2007, 12:36
Міськ рада витратила гроші на евакуатори, на зарплату людей, які займаються цим. А не краще було б за ті гроші поремонтувати дорожні знаки, чи взагалі дороги. Бачу кожен займається тільки тим, що приносить гроші і нічим більше.
Не буду розписуватися за міську раду - не знаю, чим вони думали. Але, "на хлопський розум" - "пацанам" і депутатам знаки до задниці. А також всяким і різним підпанкам. Отже, якщо вони не розуміють умовних позначень, і їм абсолютно до дупи як громадська думка, так і громада - то евакуатор є "саме то". Інше питання - як той евакуатор працює і хто на ньому працює.
Маю знайомого, якому за останній місяць чотири рази евакуйовували авто. Це його навчило? Зовсім ні! Він сказав, а я там завжди ставив машину і буду ставити!
От послухаєш такого і думаєш, що евакуатори то дуже потрібна річ!!! :)
Не буду розписуватися за міську раду - не знаю, чим вони думали. Але, "на хлопський розум" - "пацанам" і депутатам знаки до задниці. А також всяким і різним підпанкам. Отже, якщо вони не розуміють умовних позначень, і їм абсолютно до дупи як громадська думка, так і громада - то евакуатор є "саме то". Інше питання - як той евакуатор працює і хто на ньому працює.
Для панків дорожні знаки там само, де евакуатор, нє?:p
Тема піднята все ж таки для об"єднання тих, хто потерпів від незаконних дій евакуаторів і хоче спільними зусиллями боротися з протизаконням, повернути собі немалі немалі кошти, рекетирським способом забрані місцевою владою.
Можна , звичайно, і поодинці подавати в суди, писати скарги. Але спільно легше скласти юридично обгрунтовані заяви для преси, скарги в прокуратуру, позовні заяви в суди. Велика кількість таких рухів може дати бажаний результат. Пишіть, пропонуйте свої ідеї з цієї теми. Може хтось вже пробував скаржитись в прокуратуру. Розкажіть про результати.
afterstep
14.03.2007, 14:24
на все свій час ;) евакуатори навчать не кидати авто де доведеться тих, хто піддається навчанню. тих, хто дивлячись на "панів та підпанків" думають "а чим ми гірші?" Крім того, є сподівання, що не завше покидьки будуть при владі - а тоді і до "панків" з номерами ВС 00006 час дійде ;)
В якійсь мірі згоден з цим. Але... Міра покарання має відповідати важкості правопорушення. В Кодексі законів про адмінправопорушення є чітко виписано покарання за порушення правил стоянки чи зупинки, а саме 8,50-17,00 грн. І все. Всі інші методи НЕЗАКОННІ. А з такою логікою , що евакуатор чогось навчить, дійдемо до гільйотини або до Сибіру (на вибір).
afterstep
14.03.2007, 14:50
а ви розглядайте це не як покарання за порушення - а як розплату за ігнорування правил громадської поведінки ;) А також - якзасіб уберегти ваш автомобіль від негараздів у безпечному місці. Пам'ятаю, була така показова аварія - на сучасній Дорошенка, коло головпошти, якийсь "козак" припаркувався ну вже зовсім "горбато" - так трамвай на повороті машину зачепив ;) а та - другу... і т.д. - загальна кількість постраждалих - 9-ть
--
зовсім забув - коли громада перестане у своїй більшості захоплюватися цими подонками на джипах та мерсах, що "чесно" жирують коштом громади (або окремих громадян) - а почнуть показувати на них пальцями та улюлюкати - то питання з коректною парковкою вирішиться саме собою ;)
Відповіддю на ігнорування правил громадської поведінки є осуд громади, а відповіддю на порушення законів є покарання чітко виписане у законах.
А методи революційної доцільності приводять до ... Читайте історію.
Невстранец
14.03.2007, 15:12
Відповіддю на ігнорування правил громадської поведінки є осуд громади, а відповіддю на порушення законів є покарання чітко виписане у законах.
А методи революційної доцільності приводять до ... Читайте історію.
Длящееся правонарушение необходимо прекратить.
Вы уже нарушили правила, и уже заслужили штраф, (и по любому обязаны его оплатить) но Ваша машина всё ещё стоит и всё ещё мешает другим средствам транспорта.
Так что, эвакуатор - не способ наказания, а лишь средство прекращения длящегося правонарушения.
Как вытрезвитель ;)
Альтернатива - начислять по одной ставке штрафа (полноценной) за каждые 10 минут (к примеру) неправильной парковки. Счётчик можно поставить на блокиратор колеса или что-то в этом роде... Так лучше было бы? :)
эвакуатор - не способ наказания, а лишь средство прекращения длящегося правонарушения.
одновременно являющееся средством создания нового правонарушения. Работа евакуаторов формально не соответствует юридическим нормам, и в части права владения имуществом им противоречит.
Альтернатива - начислять по одной ставке штрафа (полноценной) за каждые 10 минут (к примеру) неправильной парковки. Счётчик можно поставить на блокиратор колеса или что-то в этом роде... Так лучше было бы?
Так - лучше :)
Невстранец
14.03.2007, 15:23
одновременно являющееся средством создания нового правонарушения. Работа евакуаторов формально не соответствует юридическим нормам, и в части права владения имуществом им противоречит.
----------------------------------
Так - лучше :)
Ответ неверный (насчёт лучше) при Вашем подходе :). И то, и другое требует юридического оформления, внесения изменений в действующее законодательство. При этом второй вариант в настоящее время был бы совершенно незаконен (без всяких зацепок), и не решал бы вопросов в итоге - о беспрепятственном проезде реанимобилей, пожарных машин и т.д. Тогда как первый вариант решает.
Возможно. Только непонятно, почему предложенный Вами вариант при моем подходе более незаконен чем вариант с евакуатором. Я "подходя", учел такие нормы Конституции и УК как право на владение личным имуществом и его неприкосновенность без решения суда, в случае с блокиратором это право не нарушается в той мере, что евакуатором.
Вы абсолютно правы насчет проезда спецавтомобилей, но для того и есть законодательный орган, который должен регламентировать работу евакуаторов и разграничить случаи применения его и блокираторов.
(во завернул! :) )
Невстранец
14.03.2007, 15:30
По опыту могу сказать, что отношение общественности меняется по мере нарастания транспортных проблем. Если при первых экспериментах с эвакуаторами в Москве общественность возмущалась очень сильно, то в последнее время, устав материться от пробок "на пустом месте", от необходимости высаживать пассажиров - останавливаясь в крайнем ЛЕВОМ ряду (т.к. два правых забиты стоящими), после громкой трагедии во Владивостоке, когда из-за перекрытия проезда погибли люди, а пожарные смотрели из машин, как те горят... Страсти поутихли. Ясно, что пора прекращать споры о необходимости как таковой службы эвакуации, а просто заняться нормальным юридическим оформлением.
Полковник
17.03.2007, 18:47
Эххха!
http://se7en.ru/files/post11910/dps_small.JPG
Полковник
17.03.2007, 18:54
Хфотомонтаж
А может просто поломалась? А?
Витягують з води. Рятувальні робОти.
Думаю, что во Львове Король Данила не предусматривал использование механического транспорта в таких количествах! Улицы центра расчитаны на десяток карет.Предлагаю Властям действовать методом отпротивного, т.е. разрешить парковаться на тротуарах, во дворах, у края широких улиц,если это не мешает движущемуся транспорту и пешеходам! Ведь все равно будут парковаться - запрещай, не запрещай! А куда я должен ставить машину,если я роботаю в центре, вот под этим, к примеру,зданием?
Степаныч
20.03.2007, 17:02
... парковаться на тротуарах, во дворах, у края широких улиц,если это не мешает движущемуся транспорту и пешеходам! Ведь все равно будут парковаться - запрещай, не запрещай! А куда я должен ставить машину,если я роботаю в центре, вот под этим, к примеру,зданием?
Был в воскресенье в Киеве. Остановился рядом с Майданом. Стоянка - 10грн в час!!! Ну не наглость ли?
Считай, что Майдан - это заповедное место!Историческое!
Невстранец
20.03.2007, 18:04
А куда я должен ставить машину,если я роботаю в центре, вот под этим, к примеру,зданием?
Это Вы сейчас так говорите, пока у одного из пяти - десяти, работающих "под этим зданием" машины есть. Когда у каждого второго (а самое страшное - "второй"! Те в гараже ни за что не оставят...) машина появится, Вы тут же сами (для них) придумаете множество интересных, и даже весьма эротичных вариантов... куда им машину ставить... Соответственно, и сами воспользоваться своим же советом сможете ;)
afterstep
20.03.2007, 18:06
разрешить парковаться на тротуарах, во дворах, у края широких улиц,если это не мешает движущемуся транспорту и пешеходам! Ведь все равно будут парковаться - запрещай, не запрещай! А куда я должен ставить машину,если я роботаю в центре, вот под этим, к примеру,зданием?
питання вирішується побудовою парковок. Кількаповерхових. Бажано - не коштом міськради, а комерційними структурами. Причому по можливості - біля центру, але не далеко від центру. Замість банків, - скоро на кожних 10 мешканців буде свій банк. Замість інших аналогічних одоробл. До речі, поруч з площею Ринок тривалий час лежали мальовничі руїни - ніхто не в курсі - який там банк будується?
ivansstef
14.08.2007, 02:42
http://www.advocat-volodarsky.kiev.ua/
Хороший сайт адвоката який спеціалізується на автоправі..
Там в переліку є стаття про те що евакуатори не є легітимними..
Корисно почитати..
no_coment
14.08.2007, 09:51
Привет всем!
Считаю необходимым определится по сути вопроса.
Если власти требуют от нас соблюдения законов (напр., в части парковки согласно "Правил дорожного движения"), то почему сами нарушают право неприкосновенности частной собственности?
"На западе" есть соответствующие законы ограничивающие такие права граждан и позволяющие эвакуировать автотранспорт в ряде случаев. У нас такие меры являются противозаконными!
Господин Садовый, в бытность кандитата в меры г.Львова, представляя "интересы" граждан в лице "Самопомичи", активно боролся против незаконной эвакуации, при этом, "опустивши" 5-ю точку в мерское кресло форсировал и преумножил начинания своего предшественника!
P.S. Не бойтесь друзей - они могут только предать, не бойтесь врагов - они могут только убить, бойтесь - равнодушных, ибо с их молчаливого согласия происходят в мире все предательства и убийства на Земле.
Найоптимальніше вирішення проблеми - просте як двері. Потрібно прийняти зміни до законодавства, згідно з якими, штраф за неправильне паркування складатиме не 8 , а хоча би 80 грн. Тоді власник авто буде сам вирішувати чи пошукати нормальне місце для парковки, чи ризикнути власним гаманцем і поставити авто де йому зручно, при цьому не переживаючи про те, що хтось забере його машину на штрафмайданчик, подряпає ітд.
Найефективніше покарання - це покарання "рубльом". Такий простий захід обов"язково дисциплінуватиме. Залишив авто під знаком - заплатиш штраф і при цьому винуватити будеш сам себе, оскільки знав чим це скінчиться. Натомість зараз іде справжня війна між водіями і евакуаторщиками. Евакуаторщики виглядають мудаками, які порушують закони і право на приватну власність, а евакуйовані - жертви і мученики. Маємо ще одне зайве протистояння в суспільстві.
Я висловлю свою думку, у нас завжди робиться все через одне місці, і людина яка залишила авто на тротуарі а через пів години не знайшовши його може отримати серцевий удар. Я сама водій і розумію що парковки в центрі треба робити і робите це потрібно культурно, але люди добрі ви мені вибачте те що творилося на центральних вулицях Львова до цієї примусової евакуації – то жах. На і так вузьких вуличках стоять автівки в ряд – проїхати неможливо, а іноді ставили і в другий ряд, залишали авто посеред вулиці і водії шли собі по справах, не один раз я могла просидіти 15- хвилин в авто чекаючи на такого горе водія. У нас якщо ти не даш правопорушнику по носі- ніхто тебе не буде сприймати, як на мене справа міської влади – максимально коректно і без нервомийки вирішити питання паркування обабіч вулиць.
А то виходить так влада не має права примусової евакуації – значить я залишаю авто там де хочу, мені ніхто і нічого за це не зробить.
levandivka
14.08.2007, 10:59
http://se7en.ru/files/post11910/dps_small.JPG
Витягують з води. Рятувальні робОти.
Та ні!..
Просто у "водія" нові черевики, а тут дощ пішов... :)
Как житель самого центра города приветствую ЛЮБЫЕ медоты борьбы с неправильной парковкой автомобилей. Естественно правильнее всего сначала обустроить нормальные паркингии около центральной части города, а после этого уже жестко боротся с нарушителями.
Однако, когда машину можно поставить за углом, а человек, считая что если он купил "Прадика " в кредит то уже очень крут, бросает его посреди проезжей части, полностью приветствую принудительную эвакуацию.
Посмотрите что творится на Коперника или возле "Красной "Шапочки", "Виденской Кавы": из улицы с 3хрядным движением получается ручеек где автомобили еле протискиваются один за другим. На театральной устроили стихийную парковку, притом бросают машины так, что выехать невозможно, еще и обижаются, "ну мы ж на 5 хвылын, блин". А если не дай Бог где то пожар? Пожарка фиг проедет через эти заторы. Или Скорая...
Не побоюсь этого словоа, РАГУЛЕЙ которые бросают свои автомобили где попало, и которым абсолютно наплевать на других участников движения, нужно наказывать и при том жестко. Вплоть до лишения прав на некоторый срок за создание аварийной ситуации.
Скажу за себя. У меня машинка хоть и не маленькая, но я ВСЕГДА стараюсь ее парковать так, что бы не мешать другим автомобилистам, даже если приходится потерять на парковку 10-15 минут.
А то виходить так влада не має права примусової евакуації – значить я залишаю авто там де хочу, мені ніхто і нічого за це не зробить. Ні, покарання повинно бути.
levandivka
14.08.2007, 11:52
А я завжди знаходжу "притулок" біля лялькового, або Наливайка, або біля Тиктора. І... гуляй, рваніна...
Покарання - одно дело, но необходимо устранить преграду для трафика, каким способом это еще можно сделать если водитель бросил тачку с утра, и пошел на весь день по делам?
ЗЫ ну у меня то машинки вообще хронически в центре стоят, по месту проживания. Где - нескажу :-)
levandivka
14.08.2007, 11:55
каким способом это еще можно сделать если водитель бросил тачку
Можна влаштувати стаціонарний напис: "Машини з цього майданчика евакуюються на стоянку по вул...."
Тільки ж ту стоянку тре влаштувати...
В любому випадку, треба впорядкувати законодавство. Тільки це не входить у коло інтересів дипкорпусу...
Почему не облаштовани, облаштовани - арештмайданчик называются, пусть чешут репу в следующий раз, где машину бросают. Единственное что по моему мнению надо сделать - какую то надпись или наклейку на дороге оставить где стояло авто, что забрали на эвакуаторе, а то так и инфаркт получить можно пока выяснишь где авто.
А в местах, где автомобиль припарковон неправильно, но не мешает движению необходимо использовать блокираторы. Я сам на такую штуку нарвался в Польше. Итог - 35 баксов, потеря времени и очень неприятные ощущения "Капкана". С тех пор 10 раз на знаки за рубежом смотрю перед парковкой.
levandivka
14.08.2007, 12:02
так и инфаркт получить можно пока выяснишь где авто.
Якось у Москві вийшов з установи, а на стоянці бачу розпанаханий зад...
Ото було екстремально.
Потім згадав, що МОЯ стоїть в іншому місці... :)
А я позавчера запарковал машину не на своем месте (заняли сволочи) сижу, пардон, на унитазе, тут пейджер на сигналке сработал, пока то да се, выбагаю - поцарапали уроды задний фонарь и крыло.. в общем на 200 у е работы, естественно виновника след простыл, вот так... Правда модель мне очевидцы сказали, поймаю ухи откручу с головой.
А в Москве дядька мой бросает свое авто в раене Садового кольца, дальше - на метро, так быстрее говорит гораздо.
Zoryanazirka
14.08.2007, 14:08
А моє авто стояло 2 тижні поки я в пологовому була і з мали вдома. Теж подрапали :( Вулиця вузенька, якщо великі машини то розїхатися тяжко.
На такой срок, конечно, лучше на стояночку. Хорошо, что только поцарапали..
Все таки, наскільки раніше евакуатори заваджали мені... пробки створювали, інші незручності, то тепер помітно краще стало як на мене!
Єдине, що я не розумію для чого евакуйовують авта з просп. Свободи по ту сторону де магазини? В тій крайній правій смузі ніхто не їздить (ну рідко), чому б там не зробити ряд для паркування, як на просп. Шевченка?
ivansstef
15.08.2007, 01:03
До речі.. хзто з шанованих водіїїв назве мені пункт КПАП який говорить про те що потрібно ЕВАКУЙОВУВАТИ авто, якщо порушені правила зупинки та стоянки ???
Ставлю віртуальну пляшку.. :) Можливо в майбутньому і реальну :)
питання вирішується побудовою парковок. Кількаповерхових. Бажано - не коштом міськради, а комерційними структурами. Причому по можливості - біля центру, але не далеко від центру. Замість банків, - скоро на кожних 10 мешканців буде свій банк. Замість інших аналогічних одоробл. До речі, поруч з площею Ринок тривалий час лежали мальовничі руїни - ніхто не в курсі - який там банк будується?
Завжди пыдтримував цю позицыю! За кордоном (та й в україні вже є достатньо) дуже поширені підземні парковки. Ну невже це ніяк неможна організувати у Львові? Де можна там підземні, де ні - наземні багатоповерхові, якшо і то ні - то впорядкувати вулицях відповідні місця для парковки машин. Для початку 2-3 парковки в центрі вже би набагато покращило ситуацію
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008