КПК

Показати повну версію : Примусова евакуація авто у Львові

genykn
13.03.2007, 15:47
Тема для тих , хто матеріально або морально потерпів від евакуації авто з вулиць нашого міста. Хочу обговорити цю тему і спільно протистояти порушенню наших прав.
Ситуаціія з паркуванням транспорту у Львові жахлива, через неправильно запарковані авто бувають величезні корки і т.п. і т.д.
Але спосіб вирішення цієї проблеми міською владою, на мій погляд, є абсолютно протизаконний, ткий що грубо порушує права людини і право приватної власності.
Шановні юристи! Дайте свою, грунтовану на існуючому законодавстві, оцінку примусовій евакуації транспорту з вулиць нашого міста на штрафмайданчик і вимогам оплати за незамовлену "послугу" понад 200 грн.

MARTINI
13.03.2007, 17:36
У Москві і Києві кілька автомобільних клубів колись проводили акцію. Вони надрукували наклейки "Я ПАРКУЮСЬ КАК ИДИОТ" і обклеювали ними машини, які дійсно були припарковані по ідіотськи - закривали дорогу, займали три місця на парковці тощо. Наклейку віддерти було дуже непросто :)

http://www.idiotparking.ru/gallery/albums/userpics/10049/normal__PICT7386.jpg

Я думаю, що наступного разу водій, поїздивши з такою наліпкою, буде включати мізки , де б він не паркував своє авто

afterstep
13.03.2007, 18:14
невже евакуатор забирає "без розбору"? Чи проблеми з зором - знаки "стоянка заборонена" з підписом "працює евакуатор" - не сприймаються як достатня пересторога?

Клірік
13.03.2007, 18:45
http://pk.kiev.ua/city/2007/01/26/120014.html

http://www.cripo.com.ua/?sect_id=2&aid=26983

Мих
13.03.2007, 22:19
Я вже писав, незаконно забирати (евакуйовувати) машини. Треба подавати в суд.

пупер
13.03.2007, 22:28
я, мабуть, напишу не в тему, але мене машини у львові дратують...
пропоную зробити місто велосипедним...

levandivka
14.03.2007, 07:06
Знову ідіотизм і беззаконня.
Автомобіль - приватна власність, арешт, вилучення і переміщення якої без стандартних санкцій чи алярмових ситуацій (пожежа, землетрус...) не дозволяється. Бувають випадки безгоспних авт, але дуже рідко.
Замість "місцевих рекет-зборів" треба впорядковувати штрафне законодавство, а ДАІшникам займатися прямими обов'язками - забезпеченням зручного і безпечного руху на дорогах і тротуарах.
Думаю, за гроші витрачені на "евакуації" можна було б працевлаштувати необхідну кількість інспекторів і судових працівників. Навіть прининішніх мізерних штрафах - "не прогорять".:cool:

Мих
14.03.2007, 11:28
Знову ідіотизм і беззаконня.
Автомобіль - приватна власність, арешт, вилучення і переміщення якої без стандартних санкцій чи алярмових ситуацій (пожежа, землетрус...) не дозволяється. Бувають випадки безгоспних авт, але дуже рідко.
Замість "місцевих рекет-зборів" треба впорядковувати штрафне законодавство, а ДАІшникам займатися прямими обов'язками - забезпеченням зручного і безпечного руху на дорогах і тротуарах.
Думаю, за гроші витрачені на "евакуації" можна було б працевлаштувати необхідну кількість інспекторів і судових працівників. Навіть прининішніх мізерних штрафах - "не прогорять".:cool:

Міськ рада витратила гроші на евакуатори, на зарплату людей, які займаються цим. А не краще було б за ті гроші поремонтувати дорожні знаки, чи взагалі дороги. Бачу кожен займається тільки тим, що приносить гроші і нічим більше.

afterstep
14.03.2007, 12:36
Міськ рада витратила гроші на евакуатори, на зарплату людей, які займаються цим. А не краще було б за ті гроші поремонтувати дорожні знаки, чи взагалі дороги. Бачу кожен займається тільки тим, що приносить гроші і нічим більше.
Не буду розписуватися за міську раду - не знаю, чим вони думали. Але, "на хлопський розум" - "пацанам" і депутатам знаки до задниці. А також всяким і різним підпанкам. Отже, якщо вони не розуміють умовних позначень, і їм абсолютно до дупи як громадська думка, так і громада - то евакуатор є "саме то". Інше питання - як той евакуатор працює і хто на ньому працює.

Ума
14.03.2007, 12:39
Маю знайомого, якому за останній місяць чотири рази евакуйовували авто. Це його навчило? Зовсім ні! Він сказав, а я там завжди ставив машину і буду ставити!

От послухаєш такого і думаєш, що евакуатори то дуже потрібна річ!!! :)

Мих
14.03.2007, 12:46
Не буду розписуватися за міську раду - не знаю, чим вони думали. Але, "на хлопський розум" - "пацанам" і депутатам знаки до задниці. А також всяким і різним підпанкам. Отже, якщо вони не розуміють умовних позначень, і їм абсолютно до дупи як громадська думка, так і громада - то евакуатор є "саме то". Інше питання - як той евакуатор працює і хто на ньому працює.

Для панків дорожні знаки там само, де евакуатор, нє?:p

genykn
14.03.2007, 14:23
Тема піднята все ж таки для об"єднання тих, хто потерпів від незаконних дій евакуаторів і хоче спільними зусиллями боротися з протизаконням, повернути собі немалі немалі кошти, рекетирським способом забрані місцевою владою.
Можна , звичайно, і поодинці подавати в суди, писати скарги. Але спільно легше скласти юридично обгрунтовані заяви для преси, скарги в прокуратуру, позовні заяви в суди. Велика кількість таких рухів може дати бажаний результат. Пишіть, пропонуйте свої ідеї з цієї теми. Може хтось вже пробував скаржитись в прокуратуру. Розкажіть про результати.

afterstep
14.03.2007, 14:24
на все свій час ;) евакуатори навчать не кидати авто де доведеться тих, хто піддається навчанню. тих, хто дивлячись на "панів та підпанків" думають "а чим ми гірші?" Крім того, є сподівання, що не завше покидьки будуть при владі - а тоді і до "панків" з номерами ВС 00006 час дійде ;)

genykn
14.03.2007, 14:35
В якійсь мірі згоден з цим. Але... Міра покарання має відповідати важкості правопорушення. В Кодексі законів про адмінправопорушення є чітко виписано покарання за порушення правил стоянки чи зупинки, а саме 8,50-17,00 грн. І все. Всі інші методи НЕЗАКОННІ. А з такою логікою , що евакуатор чогось навчить, дійдемо до гільйотини або до Сибіру (на вибір).

afterstep
14.03.2007, 14:50
а ви розглядайте це не як покарання за порушення - а як розплату за ігнорування правил громадської поведінки ;) А також - якзасіб уберегти ваш автомобіль від негараздів у безпечному місці. Пам'ятаю, була така показова аварія - на сучасній Дорошенка, коло головпошти, якийсь "козак" припаркувався ну вже зовсім "горбато" - так трамвай на повороті машину зачепив ;) а та - другу... і т.д. - загальна кількість постраждалих - 9-ть
--
зовсім забув - коли громада перестане у своїй більшості захоплюватися цими подонками на джипах та мерсах, що "чесно" жирують коштом громади (або окремих громадян) - а почнуть показувати на них пальцями та улюлюкати - то питання з коректною парковкою вирішиться саме собою ;)

genykn
14.03.2007, 15:06
Відповіддю на ігнорування правил громадської поведінки є осуд громади, а відповіддю на порушення законів є покарання чітко виписане у законах.
А методи революційної доцільності приводять до ... Читайте історію.

Невстранец
14.03.2007, 15:12
Відповіддю на ігнорування правил громадської поведінки є осуд громади, а відповіддю на порушення законів є покарання чітко виписане у законах.
А методи революційної доцільності приводять до ... Читайте історію.

Длящееся правонарушение необходимо прекратить.

Вы уже нарушили правила, и уже заслужили штраф, (и по любому обязаны его оплатить) но Ваша машина всё ещё стоит и всё ещё мешает другим средствам транспорта.

Так что, эвакуатор - не способ наказания, а лишь средство прекращения длящегося правонарушения.

Как вытрезвитель ;)

Альтернатива - начислять по одной ставке штрафа (полноценной) за каждые 10 минут (к примеру) неправильной парковки. Счётчик можно поставить на блокиратор колеса или что-то в этом роде... Так лучше было бы? :)

Капітан
14.03.2007, 15:18
эвакуатор - не способ наказания, а лишь средство прекращения длящегося правонарушения.
одновременно являющееся средством создания нового правонарушения. Работа евакуаторов формально не соответствует юридическим нормам, и в части права владения имуществом им противоречит.
Альтернатива - начислять по одной ставке штрафа (полноценной) за каждые 10 минут (к примеру) неправильной парковки. Счётчик можно поставить на блокиратор колеса или что-то в этом роде... Так лучше было бы?
Так - лучше :)

Невстранец
14.03.2007, 15:23
одновременно являющееся средством создания нового правонарушения. Работа евакуаторов формально не соответствует юридическим нормам, и в части права владения имуществом им противоречит.
----------------------------------
Так - лучше :)

Ответ неверный (насчёт лучше) при Вашем подходе :). И то, и другое требует юридического оформления, внесения изменений в действующее законодательство. При этом второй вариант в настоящее время был бы совершенно незаконен (без всяких зацепок), и не решал бы вопросов в итоге - о беспрепятственном проезде реанимобилей, пожарных машин и т.д. Тогда как первый вариант решает.

Капітан
14.03.2007, 15:29
Возможно. Только непонятно, почему предложенный Вами вариант при моем подходе более незаконен чем вариант с евакуатором. Я "подходя", учел такие нормы Конституции и УК как право на владение личным имуществом и его неприкосновенность без решения суда, в случае с блокиратором это право не нарушается в той мере, что евакуатором.
Вы абсолютно правы насчет проезда спецавтомобилей, но для того и есть законодательный орган, который должен регламентировать работу евакуаторов и разграничить случаи применения его и блокираторов.
(во завернул! :) )

Невстранец
14.03.2007, 15:30
По опыту могу сказать, что отношение общественности меняется по мере нарастания транспортных проблем. Если при первых экспериментах с эвакуаторами в Москве общественность возмущалась очень сильно, то в последнее время, устав материться от пробок "на пустом месте", от необходимости высаживать пассажиров - останавливаясь в крайнем ЛЕВОМ ряду (т.к. два правых забиты стоящими), после громкой трагедии во Владивостоке, когда из-за перекрытия проезда погибли люди, а пожарные смотрели из машин, как те горят... Страсти поутихли. Ясно, что пора прекращать споры о необходимости как таковой службы эвакуации, а просто заняться нормальным юридическим оформлением.

Полковник
17.03.2007, 18:47
Эххха!

http://se7en.ru/files/post11910/dps_small.JPG

Мих
17.03.2007, 18:51
Хфотомонтаж

Полковник
17.03.2007, 18:54
Хфотомонтаж
А может просто поломалась? А?

Мих
17.03.2007, 22:54
Витягують з води. Рятувальні робОти.

Компакт
20.03.2007, 16:50
Думаю, что во Львове Король Данила не предусматривал использование механического транспорта в таких количествах! Улицы центра расчитаны на десяток карет.Предлагаю Властям действовать методом отпротивного, т.е. разрешить парковаться на тротуарах, во дворах, у края широких улиц,если это не мешает движущемуся транспорту и пешеходам! Ведь все равно будут парковаться - запрещай, не запрещай! А куда я должен ставить машину,если я роботаю в центре, вот под этим, к примеру,зданием?

Степаныч
20.03.2007, 17:02
... парковаться на тротуарах, во дворах, у края широких улиц,если это не мешает движущемуся транспорту и пешеходам! Ведь все равно будут парковаться - запрещай, не запрещай! А куда я должен ставить машину,если я роботаю в центре, вот под этим, к примеру,зданием?
Был в воскресенье в Киеве. Остановился рядом с Майданом. Стоянка - 10грн в час!!! Ну не наглость ли?

Компакт
20.03.2007, 17:49
Считай, что Майдан - это заповедное место!Историческое!

Невстранец
20.03.2007, 18:04
А куда я должен ставить машину,если я роботаю в центре, вот под этим, к примеру,зданием?

Это Вы сейчас так говорите, пока у одного из пяти - десяти, работающих "под этим зданием" машины есть. Когда у каждого второго (а самое страшное - "второй"! Те в гараже ни за что не оставят...) машина появится, Вы тут же сами (для них) придумаете множество интересных, и даже весьма эротичных вариантов... куда им машину ставить... Соответственно, и сами воспользоваться своим же советом сможете ;)

afterstep
20.03.2007, 18:06
разрешить парковаться на тротуарах, во дворах, у края широких улиц,если это не мешает движущемуся транспорту и пешеходам! Ведь все равно будут парковаться - запрещай, не запрещай! А куда я должен ставить машину,если я роботаю в центре, вот под этим, к примеру,зданием?
питання вирішується побудовою парковок. Кількаповерхових. Бажано - не коштом міськради, а комерційними структурами. Причому по можливості - біля центру, але не далеко від центру. Замість банків, - скоро на кожних 10 мешканців буде свій банк. Замість інших аналогічних одоробл. До речі, поруч з площею Ринок тривалий час лежали мальовничі руїни - ніхто не в курсі - який там банк будується?

ivansstef
14.08.2007, 02:42
http://www.advocat-volodarsky.kiev.ua/

Хороший сайт адвоката який спеціалізується на автоправі..
Там в переліку є стаття про те що евакуатори не є легітимними..
Корисно почитати..

no_coment
14.08.2007, 09:51
Привет всем!
Считаю необходимым определится по сути вопроса.
Если власти требуют от нас соблюдения законов (напр., в части парковки согласно "Правил дорожного движения"), то почему сами нарушают право неприкосновенности частной собственности?
"На западе" есть соответствующие законы ограничивающие такие права граждан и позволяющие эвакуировать автотранспорт в ряде случаев. У нас такие меры являются противозаконными!

Господин Садовый, в бытность кандитата в меры г.Львова, представляя "интересы" граждан в лице "Самопомичи", активно боролся против незаконной эвакуации, при этом, "опустивши" 5-ю точку в мерское кресло форсировал и преумножил начинания своего предшественника!

P.S. Не бойтесь друзей - они могут только предать, не бойтесь врагов - они могут только убить, бойтесь - равнодушных, ибо с их молчаливого согласия происходят в мире все предательства и убийства на Земле.

MARTINI
14.08.2007, 10:41
Найоптимальніше вирішення проблеми - просте як двері. Потрібно прийняти зміни до законодавства, згідно з якими, штраф за неправильне паркування складатиме не 8 , а хоча би 80 грн. Тоді власник авто буде сам вирішувати чи пошукати нормальне місце для парковки, чи ризикнути власним гаманцем і поставити авто де йому зручно, при цьому не переживаючи про те, що хтось забере його машину на штрафмайданчик, подряпає ітд.
Найефективніше покарання - це покарання "рубльом". Такий простий захід обов"язково дисциплінуватиме. Залишив авто під знаком - заплатиш штраф і при цьому винуватити будеш сам себе, оскільки знав чим це скінчиться. Натомість зараз іде справжня війна між водіями і евакуаторщиками. Евакуаторщики виглядають мудаками, які порушують закони і право на приватну власність, а евакуйовані - жертви і мученики. Маємо ще одне зайве протистояння в суспільстві.

Дана
14.08.2007, 10:42
Я висловлю свою думку, у нас завжди робиться все через одне місці, і людина яка залишила авто на тротуарі а через пів години не знайшовши його може отримати серцевий удар. Я сама водій і розумію що парковки в центрі треба робити і робите це потрібно культурно, але люди добрі ви мені вибачте те що творилося на центральних вулицях Львова до цієї примусової евакуації – то жах. На і так вузьких вуличках стоять автівки в ряд – проїхати неможливо, а іноді ставили і в другий ряд, залишали авто посеред вулиці і водії шли собі по справах, не один раз я могла просидіти 15- хвилин в авто чекаючи на такого горе водія. У нас якщо ти не даш правопорушнику по носі- ніхто тебе не буде сприймати, як на мене справа міської влади – максимально коректно і без нервомийки вирішити питання паркування обабіч вулиць.
А то виходить так влада не має права примусової евакуації – значить я залишаю авто там де хочу, мені ніхто і нічого за це не зробить.

levandivka
14.08.2007, 10:59
http://se7en.ru/files/post11910/dps_small.JPG
Витягують з води. Рятувальні робОти.
Та ні!..
Просто у "водія" нові черевики, а тут дощ пішов... :)

dArt
14.08.2007, 11:45
Как житель самого центра города приветствую ЛЮБЫЕ медоты борьбы с неправильной парковкой автомобилей. Естественно правильнее всего сначала обустроить нормальные паркингии около центральной части города, а после этого уже жестко боротся с нарушителями.
Однако, когда машину можно поставить за углом, а человек, считая что если он купил "Прадика " в кредит то уже очень крут, бросает его посреди проезжей части, полностью приветствую принудительную эвакуацию.
Посмотрите что творится на Коперника или возле "Красной "Шапочки", "Виденской Кавы": из улицы с 3хрядным движением получается ручеек где автомобили еле протискиваются один за другим. На театральной устроили стихийную парковку, притом бросают машины так, что выехать невозможно, еще и обижаются, "ну мы ж на 5 хвылын, блин". А если не дай Бог где то пожар? Пожарка фиг проедет через эти заторы. Или Скорая...
Не побоюсь этого словоа, РАГУЛЕЙ которые бросают свои автомобили где попало, и которым абсолютно наплевать на других участников движения, нужно наказывать и при том жестко. Вплоть до лишения прав на некоторый срок за создание аварийной ситуации.

dArt
14.08.2007, 11:47
Скажу за себя. У меня машинка хоть и не маленькая, но я ВСЕГДА стараюсь ее парковать так, что бы не мешать другим автомобилистам, даже если приходится потерять на парковку 10-15 минут.

MARTINI
14.08.2007, 11:49
А то виходить так влада не має права примусової евакуації – значить я залишаю авто там де хочу, мені ніхто і нічого за це не зробить. Ні, покарання повинно бути.

levandivka
14.08.2007, 11:52
А я завжди знаходжу "притулок" біля лялькового, або Наливайка, або біля Тиктора. І... гуляй, рваніна...

dArt
14.08.2007, 11:52
Покарання - одно дело, но необходимо устранить преграду для трафика, каким способом это еще можно сделать если водитель бросил тачку с утра, и пошел на весь день по делам?

ЗЫ ну у меня то машинки вообще хронически в центре стоят, по месту проживания. Где - нескажу :-)

levandivka
14.08.2007, 11:55
каким способом это еще можно сделать если водитель бросил тачку
Можна влаштувати стаціонарний напис: "Машини з цього майданчика евакуюються на стоянку по вул...."
Тільки ж ту стоянку тре влаштувати...

В любому випадку, треба впорядкувати законодавство. Тільки це не входить у коло інтересів дипкорпусу...

dArt
14.08.2007, 11:59
Почему не облаштовани, облаштовани - арештмайданчик называются, пусть чешут репу в следующий раз, где машину бросают. Единственное что по моему мнению надо сделать - какую то надпись или наклейку на дороге оставить где стояло авто, что забрали на эвакуаторе, а то так и инфаркт получить можно пока выяснишь где авто.

А в местах, где автомобиль припарковон неправильно, но не мешает движению необходимо использовать блокираторы. Я сам на такую штуку нарвался в Польше. Итог - 35 баксов, потеря времени и очень неприятные ощущения "Капкана". С тех пор 10 раз на знаки за рубежом смотрю перед парковкой.

levandivka
14.08.2007, 12:02
так и инфаркт получить можно пока выяснишь где авто.
Якось у Москві вийшов з установи, а на стоянці бачу розпанаханий зад...
Ото було екстремально.
Потім згадав, що МОЯ стоїть в іншому місці... :)

dArt
14.08.2007, 12:12
А я позавчера запарковал машину не на своем месте (заняли сволочи) сижу, пардон, на унитазе, тут пейджер на сигналке сработал, пока то да се, выбагаю - поцарапали уроды задний фонарь и крыло.. в общем на 200 у е работы, естественно виновника след простыл, вот так... Правда модель мне очевидцы сказали, поймаю ухи откручу с головой.
А в Москве дядька мой бросает свое авто в раене Садового кольца, дальше - на метро, так быстрее говорит гораздо.

Zoryanazirka
14.08.2007, 14:08
А моє авто стояло 2 тижні поки я в пологовому була і з мали вдома. Теж подрапали :( Вулиця вузенька, якщо великі машини то розїхатися тяжко.

dArt
14.08.2007, 14:47
На такой срок, конечно, лучше на стояночку. Хорошо, что только поцарапали..

Ума
14.08.2007, 21:58
Все таки, наскільки раніше евакуатори заваджали мені... пробки створювали, інші незручності, то тепер помітно краще стало як на мене!

Єдине, що я не розумію для чого евакуйовують авта з просп. Свободи по ту сторону де магазини? В тій крайній правій смузі ніхто не їздить (ну рідко), чому б там не зробити ряд для паркування, як на просп. Шевченка?

ivansstef
15.08.2007, 01:03
До речі.. хзто з шанованих водіїїв назве мені пункт КПАП який говорить про те що потрібно ЕВАКУЙОВУВАТИ авто, якщо порушені правила зупинки та стоянки ???

Ставлю віртуальну пляшку.. :) Можливо в майбутньому і реальну :)

Tony
22.02.2008, 02:25
питання вирішується побудовою парковок. Кількаповерхових. Бажано - не коштом міськради, а комерційними структурами. Причому по можливості - біля центру, але не далеко від центру. Замість банків, - скоро на кожних 10 мешканців буде свій банк. Замість інших аналогічних одоробл. До речі, поруч з площею Ринок тривалий час лежали мальовничі руїни - ніхто не в курсі - який там банк будується?
Завжди пыдтримував цю позицыю! За кордоном (та й в україні вже є достатньо) дуже поширені підземні парковки. Ну невже це ніяк неможна організувати у Львові? Де можна там підземні, де ні - наземні багатоповерхові, якшо і то ні - то впорядкувати вулицях відповідні місця для парковки машин. Для початку 2-3 парковки в центрі вже би набагато покращило ситуацію