КПК

Показати повну версію : Як мене "розвели" у "Сільпо" - прошу допомоги!

Loi
11.03.2007, 03:08
4-го березня роблю покупки в супермаркеті "Сільпо" - Львів, вул. Городоцька, 179 (навпроти приміського вокзалу);
вивантажую на касі, плачУ, відходжу, учитуюсь в чек і поволі міркую, що пробито товару (і заплачено грошей) на суму, набагато меншу, ніж я розраховувала;
збираюся вже повернутися до каси і запитати: "А шо таке?", як бачу, що до мене йде охоронець;
відводить убік, просить дозволу подивитися вміст візка і порівняти його з чеком;
я намагаюся було пояснювати, що відбулася якась помилка, але він мене не слухає;
підходять ще троє, розсортовують товар: наявне в чеці на стіл, відсутнє - в корзину;
прикидають вартість на око (не пропускаючи через касу) і заявляють, що я зробила розкрадання у розмірі двохсот гривень, а ще вчора, мовляв, ви винесли з магазина банку червоної ікри (?) - її ми теж порахували;
далі говорять, що правила (?) такі: або ви платите штраф (200 грн помножені на 10, тобто 2 000 грн), або ми викликаємо міліцію - вас посадять як мінімум на 3 роки;
я в сльози, шок, погляди мимо тих, що йдуть, ганьба, нічого не тямлю;
дзвоню чоловікові, він теж лякається, говорить, що, звичайно, ніякої міліції, потрібно платити гроші - зараз, мовляв, принесу;
поки він йде, один з охоронців вирішив змилуватися наді мною - платіть не 2 000, а 1 000 грн;
чоловік приходить, я віддаю гроші, ніхто не пише мені розписку, товар не повертають;
добу я в шоці, потім починаю нишпорити по І-нет, з'ясовую, що це звичайна практика працівників супермаркетів - "розводка" лохів на зразок мене;
іду назад в "Сільпо", говорю спершу з адміністратором, потім з начальником охорони - прошу повернути незаконно відібрані 1000 гривень, він дивується - як я можу так недобре поступати, якщо охоронець зробив добру справу - не здав мене міліції, а у нас є відеозаписи - там все видно, як ви крали;
прошу показати мені ці записи - відмова;
приходьте завтра - працюватиме зміна, в якій це трапилося, розбиратимемося, того, хто брав гроші я, мовляв, покараю - треба було викликати наряд, а не жаліти вас;
приходжу 7-го березня - розмова вже йде по іншій дорозі: які гроші? який охоронець? якій такій випадок? нічого не знаю, і охоронці нічого не знають, а ще у нас є папір, де ви розписалися, що до охорони претензій не маєте (прошу показати і його - також відмова), давайте, скаржтеся, ви нічого не доб'етесь, а дійде до суду, так ми зустрічний позов подамо - за наклеп.

Висновок - БУДЬТЕ МАКСИМАЛЬНО УВАЖНІ, роблячи закупи в супермаркетах!

А тепер я шукаю свідків, друзі: може ви, або ваши друзі-знайомі-рідні були саме у цьому магазині "Сільпо" (вул. Городоцька, 179 у Львові) 4-го березня з 21-00 до 22-00. И бачили, як четверо працівників супермаркету оточили жінку 44-х років (окуляри, коротка зачіска, коричнева куртка з капюшоном). Може, бачили, як з боку Городоцької увійшов в магазин чоловік, передав цій дурепі в окулярах (мені) гроші, як я их перерахувала та віддала високому охоронцю зі світлим волоссям, зібраним в хвостик.
Мій e-mail: elizabetttiger@gmail.com
моб. тел.: 8-097-838-51-21
Щіро дякую за допомогу. :)

levandivka
11.03.2007, 08:07
Прикро, розвели.:(
Думаю, Ви вже зрозуміли, що в такому випадку потрібно (було) дочекатися підмоги і не панікувати.
Варто твердо пам'ятати:
Магазин не може встановлювати своїх обмежень, дотичних Прав і Свобод Громадянина.
Працівники магазину (і служба охорони теж!) не мають права заглядати у Ваші торби/кишені, як це іноді робиться на касах
Навіть охоронці не мають права влаштовувати обшук - це не їх компетенція. Є стандартна для території всієї країни процедура.
Ось тут (http://www.yablonsky.com.ua/criminal_procedural.htm#_Toc4982880) знаходиться текст:
КРИМІНАЛЬНО-ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ
Глава 16
ОБШУК І ВИЇМКА
Стаття 177. Підстави для проведення обшуку та порядок надання згоди на його проведення
Стаття 178. Підстави для проведення виїмки та порядок надання згоди на її проведення
Стаття 179. Обов'язковість видачі предметів і документів.
Стаття 180. Час проведення обшуку і виїмки.
Стаття 181. Особи, в присутності яких провадяться обшук і виїмка.
Стаття 182. Умови проведення обшуку і виїмки в приміщеннях дипломатичних представництв
Стаття 183. Порядок проведення обшуку і виїмки.
Стаття 184. Обшук особи та виїмка у неї предметів і документів.
Стаття 185. Нерозголошення обставин особистого життя обшукуваних.
Стаття 186. Вилучення предметів і документів.
Стаття 187. Накладення арешту на кореспонденцію і зняття інформації з каналів зв'язку
Стаття 1871. Огляд і виїмка кореспонденції та дослідження інформації, знятої з каналів зв'язку
Стаття 188. Протокол обшуку і виїмки.
Стаття 189. Обов'язковість вручення копії протоколу обшуку або виїмки.

New Shrek
11.03.2007, 08:23
Все гарно, а що Ви пропонуєте кобіті,свідків вона навряд чи знайде та ще в неті

New Shrek
11.03.2007, 08:39
Яким боком дотична до Сільпо Глава 16 КРИМІНАЛЬНО-ПРОЦЕСУАЛЬНогоКОДЕКСу УКРАЇНИ ?

levandivka
11.03.2007, 08:56
Повторюю: прикро, розвели . (жирна крапка)
Що би я пробував?
написати "відкритого" листа в Газету із зверненням до "свідків" (і майбутніх НЕпокупців Сільпо): "поможіть-відгукніться, хто бачив" ;)
Думаю, відкриття цього ТОПу має саме таку мету.
Конкретні пропозиції викладені у попередньому пості:твердо пам'ятати:
Магазин не може встановлювати своїх обмежень, дотичних Прав і Свобод Громадянина

New Shrek
11.03.2007, 09:13
А я би зарядив другу тисячу гривнів ,що залишилась бандюкам і вони би з Сільпо стягнули неустойку і моральну шкоду

levandivka
11.03.2007, 09:52
А я би зарядив другу тисячу гривнів ,що залишилась бандюкам і вони би з Сільпо стягнули неустойку і моральну шкоду
А візьметься хтось, за тисячу гривень бодатися ? :eek:

Оля
11.03.2007, 11:25
4-го березня роблю покупки в супермаркеті "Сільпо" - Львів, вул. Городоцька, 179 (навпроти приміського вокзалу);

Раз таке вже сталося, то нічого нікому не докажете, крім того, що хіба те "Сільпо" можете добре обславити! :( Постарайтеся зайти на всі львівські форуми і розмістити цю саму інформацію всюди. Люди розповсюдять то швидко, а ще добре би було, щоб то потрапило на очі до конкуруючого супермаркету. Або власника "Сільпо", бо може він і не знає, яким рекетом займаються його охоронці. :( У всякому разі мовчати не треба! Грошей Вам не повернуть :(, треба було таки самій вимагати виклику міліції, не думаю, що вони би самі на це згодилися...;)

Минулого року мала випадок шахрайства у Львівському аеропорту, як поверталася додому через німецьку авіалінію.Багато форумлян пам"ятають мої розповіді. Нічого я не виграла, річ мою таки конфіскували, але знаю, що виставлена тут стаття мала свої результати. Той пан бандит в погонах вже там не працює. :) Мені треба було їхати на суд до Львова, наймати адвоката, на що я махнула рукою і подумала, що хай краще йде на другі руки! І таки пішов! До своїх дійшла та інформація і вони його з"їли, адже там боротьба за виживання ще та! :)

New Shrek
11.03.2007, 12:10
але знаю, що виставлена тут стаття мала свої результати.
Як знаєте? секрет?Ваш випадок трохи не підходить, наскільки я памятаю Ви порушили митні правила?(незадеклароване золото)А тут чистий розвод з попереднім зговором з касиром і старшим по зміні охорони

Оля
11.03.2007, 12:36
Як знаєте? секрет?Ваш випадок трохи не підходить, наскільки я памятаю Ви порушили митні правила?(незадеклароване золото)А тут чистий розвод з попереднім зговором з касиром і старшим по зміні охорони

Ага, секрет. :) Основне, що знаю. В мене дійсно було незадеклароване золото, але я його не ховала, а тримала наверху, щоб запитати, як мені поступити. Але так, як всі декларації були навмисне так покладені, щоб їх ніхто і не міг знайти, то і за махінаціями з вагою багажу, за який мені нарахували 100 дол і не видали жодного чека на ці гроші, я й забула про це запитати. І якщо я була порушницею, а вони такими стражами порядку, то чому пару разів присилали мені різних людей, щоб я хабаря дала?

Мій приклад не є ідентичним з тим, про який Loi розповіла, але принаймі я розповіла їй, як можна дати цій справі розголошення, щоб далі так людей не розводили. А Ви, Шреку, радите найняти бандитів. І чи не зайде з таким вирішенням справ Україна ще в більший глухий куток, де все за допомогою бандитів тільки можна буде і вирішити? :confused:

New Shrek
11.03.2007, 12:51
І чи не зайде з таким вирішенням справ Україна ще в більший глухий куток, де все за допомогою бандитів тільки можна буде і вирішити?То тре Кеп"а спитатись він туть один у нас спец

Капітан
12.03.2007, 10:25
Та що тут питатись... Пізно :) Вже грошей не повернеш, не такі вони й дурні ці охоронці, наскільки я зрозумів по їх поведінці. Просто у майбутньому слід звертати на це увагу, а також на те, що охорона супермаркету не має права Вас обшукувати, - це прерогатива правоохоронних органів а не дядька Валєри з Зубри, який по блату влаштувався в охорону Сільпо. Крім того за крадіжку кримінал - з 545 грн., 200 грн. - просте адмін правопорушення, штраф за яке має право накладати тільки суд.
В принципі, я би радив "знайти" 3-4 свідки, класного юриста і підійти до нач. охорони. З їхнього боку був вже точно кримінал, а так як начальники охорони - це екс-СБУ/МВС, то з ними легко буде порозумітися :)

Ser tabu
12.03.2007, 10:51
а так як начальники охорони - це екс-СБУ/МВС, то з ними легко буде порозумітися :)

врахуй факт, що вони шивдше за все "в тємі"))))))))))))))))))))))

Капітан
12.03.2007, 10:53
:) Може... їм "постанову вклеїти"? :rolleyes: В принципі, якщо вони цим регулярно займаються....

Ser tabu
12.03.2007, 11:13
:) Може... їм "постанову вклеїти"? :rolleyes: В принципі, якщо вони цим регулярно займаються....

а це пойдьот ;)

KabMiner
12.03.2007, 11:22
Ну, очевидно, що за 1000 грн. ніхто не буде влаштовувати довготривалої судової тяганини.
Простішими і ефективнішими, на мою думку, є інформаційні засоби боротьби з жуліками із супермаркетів.
Хотілось би взнати, чи є у Львові загальноміська чорна дошка на яку заносять подібні "супермаркети" щоб народ знав куди не потрібно йти?

Капітан
12.03.2007, 11:22
а це пойдьот ;)
Може... Тільки треба свою людину в охороні мати...
Мене ще одне питання цікавить: яким чином можна було перед очима у клієнта "не пробити" на касі таку кількість товару? (на 200 грн.) ? По моему, це завжди очевидно, що касир пробиває, а що ні. Тим більше, купуючи в супермаркеті Ви орієнтуєтесь на яку суму купуєте, а тут раптом така різниця у ціні... Щось тут не так.

lopik
12.03.2007, 11:28
взагалі-то вся мережа Сільпо - суцільний лохотрон і разводілово. Вчора мої стареньки батьки купили там апельсини в сітці для внучки - половина апельсинів виявились гнилі. Хто не дурак - закуповується в мережах інтермаркету і "рукавичці" - це львівські контори і вони працюють добросовісніше. А мережа Сільпо - це гастрольори з Києва (а-ля Суркіс), зі всіма типовими найо..ками, цінами і лохотронами.

Капітан
12.03.2007, 12:01
Та нє, однозначно щось не то... чому чоловік без жодних питань віддав 1000 гривень? Знаючи, що його жінка не крала... Я би за свою пасть всій охороні порвав... Фігня якась.

MARTINI
12.03.2007, 14:04
А може це чорний піар? Аналогічна гілка у інших форумах з"явилася
http://center.lviv.ua/showthread.php?t=2003

levandivka
12.03.2007, 14:16
Та нє, однозначно щось не то... чому чоловік без жодних питань віддав 1000 гривень? Знаючи, що його жінка не крала... Я би за свою пасть всій охороні порвав... Фігня якась.
Сказка - ложь, да в ней нам'йок!.. Лейтенантікам урок.

New Shrek
12.03.2007, 14:52
А може це чорний піар? Аналогічна гілка у інших форумах з"явилася
Мило дійсне..

Ума
12.03.2007, 15:13
Цікава тема, хоча більше схожа на чорний піар... але з власного досвіду і досвіду моїх друзів НІКОЛИ не закуповуюсь в Сільпо - хіба би вже сильно приперло :)

Але нам недонараховували, а навпаки забагато товару проводили по касі - вручну добивала к-сть, чи вагу... коли підійшла до адміна, то він тихо і без усяких галасів запропонував добрати товар на суму, на яку мене ошукали (знайомим так само), але я вимагала повернення коштів, на касі чітко знали, який зайвий товар потрібно забрати і касира абсолютно ніхто не лаяв з адміністрації за "неуважність"

а про "свіжість" вкотре перезаморожених продуктів я вже мовчу

Капітан
12.03.2007, 15:17
Мені до Сільпо ближче ніж до Арсену, там і закуповуюсь. Наразі все ОК, далі дасьться чути... Пару раз в Барвінку хотіли намахати...

levandivka
12.03.2007, 15:34
А мені до базару ближче. І ніяких лохотронів.

New Shrek
12.03.2007, 15:38
можна дізнатись як перевіряєте жирність і якістю молочних і кисло молочних продуктів?

levandivka
12.03.2007, 15:50
Дуже просто :D
молочниці я кажу: "2, 2, 1" - дає тільки свіже - 2л молока, 2*400 сметани і один майонез.
Продавщиця сиру каже: "сьогодні Вашого сиру немає, покуштуйте оцей..."
Да-а-авно не проколювався.:cool:

lopik
12.03.2007, 16:58
А взагалі-то і лохи є для того ,щоб їх розводили. Такова се ляві...

Zoryanazirka
12.03.2007, 20:19

В мого вуйка винаймає помешкання одна пані, що дуже довний час торгує на привркзальному м"ясом, а її донька мішечками. Після їх розповідей шо з тими продуктами роблять ми на базарі нічого не купуємо..

levandivka
12.03.2007, 20:36
На Левандівському базарі трохи простіше.
От Привокзальний і Сільпо близько вокзалу, там посилений рух. Лохи.

Тут раз проколовся - з'являється небезпека. Продавці самі іноді радять не купувати зараз (прийдіть завтра):rolleyes:

Loi
12.03.2007, 21:21
Я бачу, у багатьох виникає у зв'язку з моєю розповіддю ряд закономірних питань. Головні з них:
1. Як могло трапитися, що товар на таку суму опинився не пробитий - куди я дивилася, про що думала?
2. Чому я не протестувала, не наполягала на виклику міліції, а покірливо віддала гроші?
3. Чи не чорний це піар?
Спробую на них відповісти. Почну з третього пункту.
Ні, це не чорний піар. До конкурентів "Сільпо" я не маю анінайменшого відношення. Хоча, треба признатися, думка: піти до них і попросити підтримки - на самому початку така думка виникала в моїй голові. Я роздумувала так: ніякої підтримки у мене не немає (чоловік, як ви, напевно, зрозуміли, ніяка допомога, так вийшло) - ні матеріальною, ні юридичною. Я не ходжу в "норках", мене не привозять в магазин на джипі, за мною не слідують мотузочком бритоголові "братки", у мене немає власного адвоката, немає і зв'язків-знайомств серед юристів. Я - звичайна жінка, вже немолода, зовсім небагата, одягнена, як то кажуть, "чисто, але бідно". Ось я прикинула, що, в принципі (теоретично) могла б прийти до одного з конкурентів (а конкуренція, як ви розумієте, на ринку роздрібної торгівлі - величезна; часто супермаркети зводяться, буквально, в метрі один від одного, як у випадку з "Арсеном" і "Вам" на Науковій; і при більш-менш однакових цінах в них, покупець, природно, піде туди, де йому буде запропонований кращий сервіс).
Прийти і попросити допомоги, юридичної, як мінімум - роздумувала я - конкуренти повинні схопитися за можливість трохи зіпсувати іншому репутацію руками і ногами.
Але, після деяких міркувань, я відкинула цей варіант. По-перше, мені було ніяково: як це - от так прийти, напроситися на прийом, скажімо, до директора, і сказати: "З вашою допомогою я можу напаскудити конкурентові - підтримайте!" (по типу "не учите меня жить, лучше помогите материально"©) - НЕДОБРЕ ЦЕ, неетично, на мою думку.
По-друге, я якраз і не бажаю "паскудити". Єдине, чого я намагаюсь добитися, так це повернення грошей. І все. І претензії мої - не до керівництва компанії, і не до самої компанії. Смішно припускати, що керівництво схвалює і підтримує політику обману покупців своїми співробітниками - нонсенс!
І до самого охоронця - я теж, загалом, не маю претензій: кожен заробляє, як може. Зарплата у нього, можливо, невелика. А утриматися і не "розвести" явного простака - не кожному під силу. Як писав О'Генрі: "И не хочется, да нельзя упустить такой случай". :)

Мих
12.03.2007, 21:40
Я взагалі не розумію однієї простої речі. Касир прогнала весь товар. Видала чек і товар. Чому я винуватий, що товару менше, ніж у чеку? Всі притензії касиру. Ніхто ж не бачив, що я крав. Дивно все це. Людина просто розгубилася.

New Shrek
12.03.2007, 21:52
Я взагалі не розумію однієї простої речі. Касир прогнала весь товар. Видала чек і товар. Чому я винуватий, що товару менше, ніж у чеку? Всі притензії касиру. Ніхто ж не бачив, що я крав. Дивно все це. Людина просто розгубилася.Туть вже раз шеф мене стер ,а як Ви думаєте про це
http://center.lviv.ua/showthread.php?t=2003 тільки чесно.якщо можна будь ласка

Loi
12.03.2007, 22:17
2. Чому я не протестувала, не наполягала на виклику міліції, а покірливо віддала гроші?

Близько року тому на одному з форумів я завела тему про міліцію, про моє до неї відношення (на жаль, цей форум накрився мідним тазом, так що посилання дати не можу).
Міркуючи там, я прийшла до висновку, що відношення моє до міліції не як до органів правоохоронним, а як до каральних органів - мало не на генному рівні, або на рівні пам'яті минулих життів, якщо такі існують. Тому що в своєму житті я НІ РАЗУ, НІ ПО ЯКОМУ ПРИВОДУ і НІКОЛИ не стикалася з міліцією - мені, виходить, нема за що не любити її, не довіряти їй.
Ну, був випадок (ще в часи СРСР), розказаний свекрухою: як вона чекала на зупинці тролейбуса, як раптом з машини, що під'їхала, вискочили троє міліціонерів, підбігли до хлопця, що стояв недалеко, стали його бити, звірячо викручувати руки і тягнути волоком в машину. Свекруха вступилася, вона запитала: за що ви його? навіщо бити? руки - навіщо крутити? що ви собі доззволяте? треба заарештовувати - заарештовуйте, але навіщо ж так нелюдськи? хіба ви звіри?
Тут підскочив до неї один з "ментів" і зашипів, що будеш, мовляв, гундіти, тітка, так ми і тебе заберемо, посадимо на 15 діб за хуліганство, а на роботу "віз" накатаємо. Свекруха, ясна річ, замовкла - героїв в ті часи було мало...
Можливо, і ця розповідь вплинула на мене...
І потім... всі ці статті в газетах про корупцію, про вимогання, про засудження невинних, тільки б закрити "вісяк", про тортури, про дивні смерті підозрюваних-ув'язнених "від серцевого нападу", "кривава гебня", etc.
І ще... я завжди розділяла державу і його громадян, мені бачилося, що вони - по різні сторони барикад. У держави - свої завдання, у громадян - свої. Завдання ці не перетинаються, держава і народ - завданнями один одного не цікавляться. Так-так, це психологія типового "совка", яким я, безперечно, і є. Може, зараз все по-іншому, не знаю.
Тому я давно вирішила для себе: трапиться щось, НІХТО і НІЩО не зможе (і не винен) мені допомогти, окрім мене самої. Та ще система моїх філософських переконань на життя, на себе у ньому: якщо з тобою щось відбувається, ти, і лише ТИ несеш за це відповідальність. Від тебе пішов(-шла) чоловік (дружина)? Він (вона) НЕ ВИНЕН(-на), але ти - відповідаєш за це. Тебе обібрали в магазині? Той, хто це зробив, НЕ ВИНЕН, але ти - відповідаєш за це. Розумієте? Втім, це окрема велика тема...
Крім того, охоронець в супермаркеті був для мене - влада (як хтось, що відноситься не до мене, а до держави: адже саме держава дала дозвіл на розвиток приватної власності, підприємництва і т.ін.; люди, що відкрили мережу супермаркетів - законослухняні громадяни, ті, кого вони наймають на роботу - теж законослухняні громадяни, а як же інакше?), і якщо влада в особі охоронця упевненим голосом говорить, що є Правила - значить, вони Є. Якщо влада, не коливаючись, заявляє, що Правила такі - значить, вони ТАКІ. І якщо влада стверджує, що міліція - не цяцькатиметься зі мною, а просто посадить, значить, так воно і є. Який сенс брехати? Розумієте? У мене і в думках не було, що охоронець може не повідомити всієї правди, або перекрутити її. Я - ДОВІРЯЛА цій людині БЕЗЗАСТЕРЕЖНО.
І, зрозуміло, опинитися за гратами мені не хотілося. І, зрозуміло, коли влада вирішила бути поблажливою, узяти тільки штраф, я була ВДЯЧНА їй.
Мені говорили, що треба було, навпаки, голосно кричати, стукати кулаками, топати ногами, влаштовувати уселенський скандал, привертаючи до себе увагу інших покупців. Напевно, так і треба було поступити. Але я НЕ МОЖУ так поводитися, не моє це. Завжди відносилася до людей, яки ведуть себе так, негативно, з соромом за них. А тут мені було слід і самій бути такою... Для мене це рівносильно самогубству...
Та і, повторюся, відчуття провини - терзало мене. Адже якщо відкинути все зайве, що залишиться: жінка, у візку якої був неоплачений товар. І абсолютно неважливо, чому так вийшло - факт залишається фактом: є товар, за який не заплатили, отже, він вкрадений. Йдучи по цій логіці, була упевнена я, міліція прийде точно до такого ж висновку.

Доброчин
12.03.2007, 22:45
Те, що в "Сільпо" роблять пакості - це факт, але допомогати теж не варто їм!

Я наприклад слідкую за кожним їх рухом, хоча зазвичай вони навпаки пробивають більше ніж Ви купуєте реально! подвоюючи товари...

New Shrek
12.03.2007, 22:49
[QUOTE=Доброчин;46600]Те, що в "Сільпо" роблять пакості - це факт, але допомогати теж не варто їм!

Я наприклад слідкую за кожним їх рухом, хоча зазвичай вони навпаки пробивають більше ніж Ви купуєте реально! подвоюючи товари...[/QUOTEЧого туди ходите?

Доброчин
12.03.2007, 22:58
[QUOTE=Доброчин;46600]Те, що в "Сільпо" роблять пакості - це факт, але допомогати теж не варто їм!

Я наприклад слідкую за кожним їх рухом, хоча зазвичай вони навпаки пробивають більше ніж Ви купуєте реально! подвоюючи товари...[/QUOTEЧого туди ходите?

Так 2 хвилини ходу від дому. й цілодобово
:D

а з лохоторонщиками знаюсь давненько:p у мене в класі таких було багато, в школі! Мене правда не чіпали;)

Мих
12.03.2007, 23:49
Туть вже раз шеф мене стер ,а як Ви думаєте про це
http://center.lviv.ua/showthread.php?t=2003 тільки чесно.якщо можна будь ласка

Зрозумів. Є питання, чи це часом не казка. Два варіанти - або це одна і та ж людина, або це просто різні люди. Виникає запитання, чому з тамтого форуму людина просто не перекопіювала весь текст, а виглядає, що він скопійований лише місцями. Треба дуже добре порівняти текст на тамтешньому форумі і цей текст і обовязково перевірити чи нема розбіжностей з повідомленнями, що й йдуть як пояснення. Може є розбіжності. Тут треба психолога. Я б себе в тій ситуації вів по-іншому, але люди теж різні є. Важко щось зразу сказати.

Ольга
13.03.2007, 00:10
вчора друзі розповідали про наглість охоронців в Сільпо, вони вийшли з ситуації по-іншому - подзвонили на гарячу лінію до Києва. Розказали хто саме і що зробив не так,і їм за кілька днів передзвонили,вибачилися, і сказали, що охоронця покарано (стягненням зп). Тепер охоронець вдає, що їх не знає :)

Інші друзі вчора про Метро розповіли. Кажуть на товарі одна ціна,а на касі інша пробиває! Уявіть! Наступного разу треба знайти час і пройтися з чеком ще раз по товарах.

А нині, чоловік прийшов з роботи і якраз цю історію розповів з форуму...

Навіть,якщо в словах форумчанки і є обман, то нам корисно знати, КУДИ ЙТИ і ЯК СЕБЕ ПОВЕСТИ, якщо ми стали жертвами супермаркету!

Svitlyk
13.03.2007, 00:14
Зрозумів. Є питання, чи це часом не казка. Два варіанти - або це одна і та ж людина, або це просто різні люди. Виникає запитання, чому з тамтого форуму людина просто не перекопіювала весь текст, а виглядає, що він скопійований лише місцями. Треба дуже добре порівняти текст на тамтешньому форумі і цей текст...

По-моєму, це безпідставні підозри:) Тексти ідентичні, включаючи е-mail номер телефону, здається, людина просто скористалась порадою Олі:
Постарайтеся зайти на всі львівські форуми і розмістити цю саму інформацію всюди.
Всього лише:) А всі кинулись шукати якісь підводні течії (чи то,може, я наївна, схильна вірити людям;) )
А "Сільпо" і справді грішить різними вибриками, на зразок обрахунків, перерахунків, акцій, котрі минули "вчора" і т.д.... Тільки от чи є якась рада на це все...

Мих
13.03.2007, 00:29
Рада є. Якщо знайдуться таких ошуканих троє - четверо і напишуть в органи, то це буде серйозно. Особливо для Сільпо та охоронців.

Ольга
13.03.2007, 00:37
Рада є. Якщо знайдуться таких ошуканих троє - четверо і напишуть в органи, то це буде серйозно. Особливо для Сільпо та охоронців.
це пройде кілька днів=місяців, але як відповідати в ту ж хвилину? Крім того, що викликати начальника охорони, адміністратора і всіх інших...

Boris_Kiev
13.03.2007, 00:52
Крім того, охоронець в супермаркеті був для мене - влада
ЯКА ВЛАДА ???
Охоронець у супермаркеті - це частіше дебіл, біомаса, якій в лом працювати вантажником.
Начальник їх - колишній мент або СБУшник.

Ось 6 років тому обікрали мою квартиру. Серед домушників був один охоронець охоронної фірми "Глатекс" (під дахом МВС), прізвище Штефаньо.
Деякі викрадені речі знайшли в охоронця казино (він пройшов свідком - "купив").
Штефаньо отримав "умовно", оскільки його матуся працювала в медслужбі МВС і організувала "взяття на поруки".

Як тільки на його чергову роботу приходив виконавчий лист, його тут же звільняли. То з посади вантажника, то з посади охоронця.

~~~~~~~~~~~~~~~~
А Вам, п. Loi, раджу звернутися до суду.
І крім відшкодування матеріальної шкоди, ще раджу вимагати відшкодування МОРАЛЬНОЇ шкоди, тисяч на 15 гривень.

Для цього знайдіть психіатра, нехай випише довідку про "ситуаційно-обумовлений астено-депресивний синдром". І що Ви лікувалися амбулаторно кілька місяців.
Нехай в натурі продемонструє Вам, як виглядають ліки, які він нібито Вам виписав.
Цей прийом спрацьовує на 100%
Плюс потрібен свідок з Вашої роботи, який підтвердить, що "внаслідок наслідків" постраждала Ваша ділова репутація і кар"єрне зростання.

Плюс пресу. Можливо, те бидло саме запропонує Вам "відступне".
Менше як на дві штуки баксів (+ витрати на адвоката і т.п.) не погоджуйтеся.

Loi
13.03.2007, 01:47
Про те, чому трапилося так, що я взагалі не відмітила, як непробитий товар опинився в моїй корзині, я вже писала на другому форумі:
http://www.domivka.net/forum/showpost.php?p=133955&postcount=8
Нагадаю також про дві речі: мені поставили в провину ще і банку ікри, яку я, за словами охорони, "свиснула" ще напередодні (тут зовсім таємничо... хто, коли, куди і навіщо поцюпив цю банку - невідомо, по якому-такому натхненню охорона вирішила приписати її мені - невідомо... темна, загалом, історія), і оцінка товару проводилася НА ОКО - я не вимагала перевірити ще раз вартість, пропустивши товар при мені через сканер на касі - чого вони там налічили, скільки накинули, знову ж таки, невідомо.

Далі... Я продублювала моє повідомлення на 4-х львівських форумах (і прошу пробачити мене за це) з ЄДИНОЮ метою: знайти свідків події. Я не ставила завдання лякати "Сiльпо", дурість це. Не ставила також завдання поширити інформацію якомога більш по Мережі. Як людина надзвичайно неконфліктна, всі проблеми прагну вирішувати мирним шляхом. Тому я не помчала в міліцію, до суду, в прокуратуру, не стала писати тужливі листи в газети, не наполягала на форумах, щоб інформацію з мого постінга люди рознесли по місту.
Спочатку я звернулася в on-line юридичну консультацію. Відповідь юриста була ясною: шукайте свідків. Що я і роблю.
Потім я спробувала поговорити з начальником служби охорони - ви знаєте, чим все закінчилося.
Потім я відправила листи електронною поштою на дві адреси центрального офісу - відповіді немає до цих пір (мені підказали, що і у наш час "без папірця ти комашка" - потрібно писати рекомендованим листом, з повідомленням і описом вкладення).
Потім я зробила запис в "Книзі відгуків і пропозицій" - ніякої реакції.
Потім вийшла на львівські форуми: описала ситуацію, щоб ті, хто знаходився у магазині в цей час, міг пригадати, що він бачив, нехай навіть і мигцем. Якщо тоді, в неділю, людина і не звернула особливої уваги на дивну групку, що стоїть посеред залу, то, прочитавши мій запит, можливо, зрозуміє, ЩО САМЕ він бачив. І, хто знає, раптом людина захоче допомогти? Але я розумію - шансів на це у мене практично немає...
Правда, залишилася ще газета "Ваш магазин" - спробую тиснути об'яву і туди.

Вчора мені подзвонили з київської газети, узяли по телефону інтерв'ю. Сьогодні... тобто вже вчора :) я зустрілася з їх львівським фотографом, були зроблені знімки. Коли стаття з'явиться в публікації (у них є і on-line версія), викладу посилання.
Це я до того, що кожен з тих, хто сумнівається в тому, а чи існую я взагалі; у тому, "а чи був хлопчик"; у тому, чи я щира і т.ін. - може запросто зустрітися зі мною, якщо захоче (адже ми живемо в одному місті). Може подзвонити по телефону (як це зробив адмін одного з форумів). Може написати лист (як багато хто вже написав, дякую їм!). Можу і адресу дати, звичайно, для особливо підозрілих. Але ми живемо із старенькими батьками, вони дуже хворі і немічні, і, як всі стареньки, нервують, коли відбувається незрозуміле (я їм не розповідала ні-чо-го про мої пригоди), тому якщо лунатимуть дзвінки на міський телефон і в двері, якщо у вікна почнуть заглядати люди (перший поверх), то можете собі уявити реакцію моїх тата і мами...
Але адреса є, зрозуміло, в "Книзі скарг" магазина.

І взагалі, я страшно втомилася від цієї дурної плутанини і з моїм повним маразмом (що і довела історія в супермаркеті); від пояснень усім-усім-усім, що я не верблюд; від думок про все це; від свідомості, що зусилля мої, швидше за все, нічого не змінять... Все більше і більше я схиляюся до чоловікових умовлянь, який говорить, що потрібно махнути рукою і забути, як страшний сон...

Спасибі всім, друзі, за участь, підтримку і поради. Але я вже не знаю, нічого не знаю... Це якийсь глухий кут... Як каже мій татусь (з іншого приводу), для того, щоб пробити цю стіну, потрібно мати або залізне чоло, або великий розбіг. :(

Loi
13.03.2007, 01:58
Зрозумів. Є питання, чи це часом не казка. Два варіанти - або це одна і та ж людина, або це просто різні люди. Виникає запитання, чому з тамтого форуму людина просто не перекопіювала весь текст, а виглядає, що він скопійований лише місцями. Треба дуже добре порівняти текст на тамтешньому форумі і цей текст і обовязково перевірити чи нема розбіжностей з повідомленнями, що й йдуть як пояснення. Може є розбіжності. Тут треба психолога. Я б себе в тій ситуації вів по-іншому, але люди теж різні є. Важко щось зразу сказати.
Я вже говорила, але скажу знову: ЦЕ МОЇ ПОСТИ. Під різними ніками, але мої. Чому ОДИН І ТОЙ САМИЙ текст (обов'язково, обов'язково звірте їх, шановний, бажано з калькулятором в руках, щоб, якщо, не дай бог, є різниця хоч в одній комі, тут же викрити) - тому що була мета не зчінити галас, а знайти свідків.
Так, не забудьте запросити на консультацію психолога. Кого ще запропонуєте залучити до справи? Може, СБОН? Нехай проведе обшук?

Мих
13.03.2007, 01:59
Не варто так себе картати. Можливо знайдуться свідки, або такі ж постраждалі. Терпіння.

Loi
13.03.2007, 02:09
Вибачте мене, Мих... я вже не тямлю, що мелю...
Svitlyk, дякую за довіру...

MARTINI
13.03.2007, 04:57
Обов"язково тримайте нас в курсі

Даремно Ви намагалися нас переконати, що Ви затуркана дурепа. Із того як і що Ви пишете , зрозуміло що це не так. І тому мені дуже дивно - чому Ви віддали їм гроші...

MARTINI
13.03.2007, 05:04
Як на мене, надія на те, щоб повернути гроші є.

Адже мусить бути відеозапис, на якому видно, що Ви нічого не крали, що після каси до вас підійшли охоронці і Ви віддали їм гроші.

Хоча вони могли це передбачити, і обробляти Вас у "мертвій точці", яку не видно із жодної з камер, або обступити Вас так, щоб не було видно самого моменту передачі грошей. Але тим не менше, цей відеозапис був би хоча б якимось доказом Ваших слів, що такий інцидент і такий день мав місце.

Капітан
13.03.2007, 10:35
Ще одне питання: коли до Вас підійшли охоронці, де знаходився товар? Ще у візку чи Ви встигли його перекласти у пакети?

Оля
13.03.2007, 10:38
Вибачте мене, Мих... я вже не тямлю, що мелю...
Svitlyk, дякую за довіру...

Пані Loi, борітеся- поборете! Раз вже задіяні журналісти і у Вас брали інтерв"ю, то значить щось з того буде. Не відступайтеся від свого! Я Вас дуже розумію, як то нестерпно почуватися винною, коли ти є безвинним.А ще, як мало не останні гроші шахраям віддаєш. :( Чому вони вибрали саме Вас, то я думаю, що будь Ви претензійно одягнені, вони би того не зробили, бо побоялся, що за Вами плечі.
І хоч Мартіні незрозуміло, чому Ви могли віддати гроші, то я Вас дуже навіть розумію. Мене розстрой чимось, особливо тим, що щось стається не знати чого, то я сама не розумію, що я роблю. Можу і здачу покупцям передати, можу на червоне світло поїхати. Ніби свідомість відключається і робиш все собі на шкоду. :(
Тримайтеся!

Капітан
13.03.2007, 10:44
Оля, не спішіть з висновками :) У Вас добра душа і чуйне серце, але не все тут так добре як на перший погляд. Між ВАМ/Сільпо і Інтермаркет/Арсен зараз значна конкуренція, гроші надзвичайно великі... Знайти пару людей, які потребують додаткового заробітку у Львові - не проблема :)
Я не стверджую, але візьміть це до уваги.

Оля
13.03.2007, 10:46
Оля, не спішіть з висновками :) У Вас добра душа і чуйне серце, але не все тут так добре як на перший погляд. Між ВАМ/Сільпо і Інтермаркет/Арсен зараз значна конкуренція, гроші надзвичайно великі... Знайти пару людей, які потребують додаткового заробітку у Львові - не проблема :)
Я не стверджую, але візьміть це до уваги.

Капітане, а я чомусь вірю цій жіночці. :( Може тому, що і сама завжди щира з людьми...

Оля
13.03.2007, 10:49
Між ВАМ/Сільпо і Інтермаркет/Арсен зараз значна конкуренція, гроші надзвичайно великі...

Смішні якісь. А у нас менша конкуренція? :) На великому перехресті у заселеному пункті стоять чотири супермаркети і поперед ними чотири заправки. І всі виживають! :) І бізнес добре йде!

Капітан
13.03.2007, 10:51
Добре Оля, дивіться самі:
1. Жіночка стверджує, що вона небагата. Проте набирає товар на значну суму, що 200 грн. різниці їй не "впадає в око" на касі.
2. Якщо вона навіть запідозрила, що з неї замало взяли грошей, чому відразу не звернулась до касира з запитанням?
3. На Домівці чоловік був з нею разом у супермаркеті. тут написано, що вона йому подзвонила і він приніс гроші. Навіть якщо він був з нею (сім"я небагата) -у нього в кишені опинилося 1000 грн. Супер!
4. Питання, коли ( в який момент підійшли охоронці). Це суттєво. Але поясню дочекавшись відповіді на поставлене мною запитання вище.

Оля
13.03.2007, 11:01
Добре Оля, дивіться самі:
1. Жіночка стверджує, що вона небагата. Проте набирає товар на значну суму, що 200 грн. різниці їй не "впадає в око" на касі.
2. Якщо вона навіть запідозрила, що з неї замало взяли грошей, чому відразу не звернулась до касира з запитанням?
3. На Домівці чоловік був з нею разом у супермаркеті. тут написано, що вона йому подзвонила і він приніс гроші. Навіть якщо він був з нею (сім"я небагата) -у нього в кишені опинилося 1000 грн. Супер!
4. Питання, коли ( в який момент підійшли охоронці). Це суттєво. Але поясню дочекавшись відповіді на поставлене мною запитання вище.

Я зрозуміла, що то їй на таку суму охоронці оголосили "крадіжку". А щодо того, що вона на стільки затарювалася, то може то аж на місяць, якраз після зарплати? Я теж звіряю свій чек, відійшовши трохи від каси. Навіть, якщо мені не здається, що мене могли обрахувати, або не дорахувати мені щось. На інших сайтах не читала, тому про розбіжності в розповіді не можу сказати. :) А 1,000 гривень, доларів можна швидко знайти, якщо біда. Якщо їхати з дому. А якщо вони були відразу у чоловіка, то не знаю, як пояснити. Хай сама Loi і пояснить. :)

Капітан
13.03.2007, 11:03
Оля, на яку суму треба набрати товару, щоб непомітною була розбіжність у 200 гривень? На Вашу думку? :)

Оля
13.03.2007, 11:12
Оля, на яку суму треба набрати товару, щоб непомітною була розбіжність у 200 гривень? На Вашу думку? :)

Зачекайте, ще раз спочатку перечитаю, як то було. ;)

Капітан
13.03.2007, 11:13
Почитайте ще на Домівці ;)

levandivka
13.03.2007, 11:13
<...>коли ( в який момент підійшли охоронці). Це суттєво. Але поясню дочекавшись відповіді на поставлене мною запитання вище.
Думаю, людині без "бійцівських" якостей характеру немає сенсу ввязуватися у розборки.
Сподіватися на нормальний судовий розгляд, пред'явлення відео, тощо - годі у Львові. Відеозапис (якщо й був) міг бути випадково чи планово знищений (хіба вони зобов'язані комусь?:cool: )
Не з нашим "порядком", не з нашим законодавством.
Впиратися можна було зразу (самі відстали би). А зараз..?

MARTINI
13.03.2007, 11:14
Дуже важливі деталі

Скільки було того товару на 200 грн? Взагалі на 200-300 грн - це продуктів на тиждень, по об"єму 2 великих пакети запросто, а то й 3. Виходить , що наша "бідна жіночка" набрала продуктів щонайменше гривень на 400, приблизно 4 пакети. Як вона бідолашна це все несла?

Як при цьому виглядало проходження товару через касу?
Весь товар пройшов через руки касира, але не на кожному спрацював комп"ютер? Чи жіночка провезла два пакети товару мимо каси? Завалялоя там щось у візочку, не помітила ...

Можна припустити, що 200 грн - це якась ікра, може дорога риба чи ще якийсь делікатес. Але як тоді це в"яжеться із "легендою" потерпілої про те, що вона бідна людина?

З іншого боку, правдоподібності історії для мене особисто додає деталь: охоронці намагалися пришити потерпілій вкрадену вчора банку ікри. Це суттєво.

Мій друг дитинства влаштувався був у один із супермаркетів охоронцем. Якось за пляшкою розповідав, що охорона (зарплата мала була) бзяла собі за звичку цупити продукти. Той хлопака вважав себе не гіршим за них, тому теж носив додому всякі ковбаси, шинки і тд. А особливим попитом у охоронців користувалася ікра. Оскільки вона малогабаритна і дорога. І потім її легко продати за пів ціни, поповнивши таким чином сімейний бюджет. Про афери з покупцями він мені не розповідав, але я припускаю, що в даному супермаркеті практикуються крадіжки ікри персоналом, і тому шукають лохів серед клієнтів, на яких можна ці крадіжки повісити.

Капітан
13.03.2007, 11:16
Мартіні, Ви читаєте мої думки :) Не була би дописувачкою кобіта....

Оля
13.03.2007, 11:17
Скажіть, а скільки баночка ікри коштує?

Капітан
13.03.2007, 11:18
Баночка ікри - від 25 грн. в средньому 30 грн.

Оля
13.03.2007, 11:23
Баночка ікри - від 25 грн. в средньому 30 грн.

Хіба? :eek: А я в Києві і по 80 гривень бачила!

Капітан
13.03.2007, 11:34
Може і по 80 грн. в Киеві :)
Добре, поставте себе на місце охорони і касира. Наприклад, вони хочуть "розвести" покупця. Для цього їм потрібно обрати таку людину, яка купує багато одиниць однорідного товару на велику суму. При цьому врахувати, щоб ця людина мала можливість і достатньо грошей сплатити "штраф". Набагато безпечніше "кинути" 5-6 покупців на невелику суму, до 50 - 100 грн. ніж одного на 1000-2000 грн. Проте, як не дивно вони обрали "бідно одягнену" жіночку, яка закуповується на фантастичну суму і "не помічає" різниці при сплаті у 200 грн.
Допустимо, що вона все таки помітила цю різницю, але тоді це говорить також не на її користь - тобто вона свідомо скористалася помилкою касира (яка дійсно може бути втомлена і затуркана за 12 годин сидіння на касі), і фактично вчинила правопорушення :)

levandivka
13.03.2007, 11:38
<...>(яка дійсно може бути втомлена і затуркана за 12 годин сидіння на касі), і фактично вчинила правопорушення :)

Згадалося: "Я така затуркана, така затуркана...":D

Капітан
13.03.2007, 11:39
Згадалося: "Я така затуркана, така затуркана..."
Есть такая буква в етом слове :)

Boris_Kiev
13.03.2007, 12:31
п. Loi,

Ви пишете, що звернулися в онлайнову консультацію.
А чому не до шустрого юриста, котрий має зв"язки у відповідному відділенні міліції? Або до знайомого співробітника міліції ?
Прикиньте реальний сценарій, якого може злякатися служба охорони (або адміністрація супермаркета).
Цей "розвод" - КРИМІНАЛЬНА справа.

Якщо Ви звернетеся до суду - Вам таки знадобляться свідки. І в цьому випадку Ви можете відкликати позов назад (охорона це розуміє).
А якщо Ви порушите кримінальну справу - тут назад дороги нема. Вони це ще краще розуміють.
А щодо свідків (де їх знайти і чи потрібні вони взагалі) - все залежить від спритності опера та ступеню зацікавленості слідчого.

При такій загрозі охорона сама запропонує мирна вирішення конфлікту.
Вам залишається тільки порахувати розмір заохочення співробітників міліції (зазвичай 25-30% від суми) і Вашу особисту зацікавленість (в гривнях).

Втім, фахівці нехай розкритикують та внесуть корективи в мої поради.

Успіхів Вам !

Ума
13.03.2007, 13:04
Направду дивно мені те, що товар викладений на касу і який пройшов через руки касира, але якимось чином не потрапив до чеку - назвали крадіжкою. Спадає на думку історія, коли на касі працюють родичі, які своїм рідним недопробивають товар... інколи в тому задіяні і охоронці... Тому з цим боряться в супермаркетах і на кожну касу є направлена камера, яка може підтвердити, що саме касир провів і яка в результаті сума вийшла. Якщо потерпіла нічого не приховує, то очевидно потрібно вимагати запис її розрахунку на касі. А то я не розумію, чому охоронці підійшли до неї, якщо товар не пищить на воротах, то й підстав перевіряти її немає? А тут з упевненістю знали, що товар крадений

Капітан
13.03.2007, 13:05
В Сільпо вроді немає воріт з пищалками

Ума
13.03.2007, 13:15
В Сільпо вроді немає воріт з пищалками

серйозно??? який же це тоді супермаркет? :D :D :D

Капітан
13.03.2007, 13:16
тут я не звертав уваги, а в Києві у Сільпо точно не було пищалок на виході :)

levandivka
13.03.2007, 13:21
серйозно??? який же це тоді супермаркет? :D :D :D
ТАК написано ж : СІЛЬ по

Ума
13.03.2007, 13:39
До речі, оповім одну історію про свою знайому, яка в Арсені купувала якусь фігню - ітого на 18 грн. Зазвичай вона розраховується платіжною карткою, а тут така сума невелика... думала-гадала чи готівкою заплатити і з того всього таки розрахувалася карткою. Підписала чек про оплату і пішла собі додому. Зранку їй телефонують з банку і кажуть, що хочуть уточнити, чи в неї бува не вкрали її картку. Вона перевірила все на місці, каже, що ні. А тоді її перепитали, чи вона дійсно вчора в Арсені купила товару на суму 180 000 грн!!!! (на рахунку було більше, тому сума фактично знялася з її рахунку ) Вона одразу не второпала, а коли дійшло, то дуже довго в смітнику шукала чек :) Знайшла, поїхала до адміністрації, повернули гроші через тиждень. На касі в той день сиділа новачок і ще не дуже вміла з терміналами працювати - не поставила знаки де треба... отак от буває :)

пупер
13.03.2007, 14:38
я такого у сільпо ще не спостерігав....
але обов’язково розповім своїм друзям про цей випадок, щоб були обачнішими...

MARTINI
13.03.2007, 15:20
цікаво, якби в сільпо закупитися на 180 000 грн, чи там би щось лишилося на полицях? :)

Капітан
13.03.2007, 15:23
цікаво, якби в сільпо закупитися на 180 000 грн, чи там би щось лишилося на полицях? :)
продавці-консультанти в полуобморочном состояніі
:D

MARTINI
13.03.2007, 17:53
Я думаю за ті гроші їх теж можна було б купити

Мих
13.03.2007, 20:36
Я думаю за ті гроші їх теж можна було б купити

Та про шо Ви? 180 000 досить небагато для такого склепу.

Loi
14.03.2007, 03:09
http://center.lviv.ua/showpost.php?p=25377&postcount=82

MARTINI
14.03.2007, 04:03
http://blik.net.ua/images/stories/13_03_2007/13.jpg

Как нас дурят в супермаркетах http://blik.net.ua/images/M_images/printButton.png (http://blik.net.ua/index2.php?option=com_content&task=view&id=6390&Itemid=143&pop=1&page=0) 13.03.2007

Тысяча гривен, слезы, нервный шок. Вот так расплатилась с одним из супермаркетов Львова 44-летняя Катерина. Женщина стала жертвой мошенничества со стороны сотрудников магазина.

– Они обвинили меня в воровстве! – дрожащим голосом произносит Катерина и рассказывает «БЛИКу» свою историю.

Далі
http://blik.net.ua/content/view/6390/143/

пупер
14.03.2007, 04:23
я вже мовчу про те, як у супермаркетах підробляють дату виробницта....

Читатель_Обкома
14.03.2007, 12:32
У меня был противоположный случай в "Великой Кишене"....
Продавщица пыталась обмануть... охранник заметил...и указал мне....
Второй случай в "Метро"... компаньон приехал...оказалось не до дали товар...позвонил..сказали приезжайте...просмотрели видеозапись...и вернули деньги.... видеозапись хранится 2 месяца...
А "Фуршет"...что то мне не нравится...не знаю почему...:confused:

Капітан
15.03.2007, 11:51
http://center.lviv.ua/showpost.php?p=25377&postcount=82
Loi, ознакомился с Вашими постами на всех форумах. Довольно неприятно читать о Вашей материальной ситуации и семейных проблемах, и если это правда, то искренне Вам сочувствую. Вы говорите о том, что основной Вашей целью является найти свидетелей, но в то же время вываливаете кучу своих проблем и выворачиваете свою частную семейную жизнь наизнанку, пытаясь убедить читателя в правдивости своих слов, но с оговоркой что это Вам в принципе не нужно. Безусловно, будь это "черный пиар", Вам бы обеспечили свидетелей и не было бы необходимости размещать объявление в интернете. Именно по этому мне непонятна логика Ваших действий, принцип избирания ников в сети на форумах и многое другое. В любом случае Вам не стоит обижаться на реакцию участников сетевых форумов:cool:

Boris_Kiev
15.03.2007, 11:57
Торгівці досі не можуть змиритися, що ікра перестала бути дефіцитом.
А вони - торгівці - перестали бути привілейованою кастою, яка могла "дістати з-під прилавка" дефіцит. За подвійну ціну...

Праджу прочитати:

Икра под замком
Газета по-киевски http://pk.kiev.ua/goodies/2007/03/14/120538.html

В некоторых супермаркетах до сих пор считают икру роскошью и думают, что киевляне приходят к ним воровать

3% от оборота – таков в среднем объем краж в супермаркетах, где бы они ни находились: в Европе, России или в Украине.

Но по данным Британского исследовательского центра розничной торговли, 53% краж в супермаркетах совершают сами работники, а не покупатели. Приблизительно о таком же проценте говорят и результаты исследований, проведенных в США.

Повний текст: http://pk.kiev.ua/goodies/2007/03/14/120538.html

mamaoksana
15.03.2007, 14:28
Добрый день.
Вы ищите помощи и это правильно, но у меня один вопрос и моя версия.
ВОПРОС: "лохов" разводили во все времена и во все года, но не один "лох" просто так деньги, а еще и 1000 гривень не отдаст, значит ГРЕШОК есть (и не надо валить на наезд, на запугивание, на стрес, Вы взрослая женщина, а дурой и жертвой прикинуться легко), и Вы об этом не пишите.
МОЯ ВЕРСИЯ: я была вэто время на соседне кассе, мы пересекались с Вами в зале (я свидетель того что было).
Вы в зале прикрывали товар шарфом и шапкой (тогда я и обратила на Вас внимание). На кассе на ленту Вы выложили не весь товар, начали заговариватьзубы кассирше, взяли большой фирменный кулек в первую очередь и прикрыли им оставшийся товар в возыке (до этого Вы ложились на возык прикрывая его своим телом) продолжая розговаривать миленько так, с кассиршей. Я тогда еще подумала вот это "лохи" тут работают и кассирша и охрана (но ошиблась) МОЛОДЦЫ. Вы пишите полную противоположность того что было на самом деле причем во всем. Каждое слово ЛОЖЬ. Еслиб не подруга я бы и не знала об этом, а оказывается я была свидетелем того инцендента хотя я не видила концовки. Вы самая настоящая АФЕРИСТКА и ВОРИШКА, люди которые Вам верят не видели этой картины они верят Вам на слово, а Вы ................. (маты в Вашу сторону).
Хотите иметь свидетеля?
P.S. А икорку Вы и в этот днь брали 2 баночки и я их видела как Вы брали, а на ленте у кассирши их небыло.

New Shrek
15.03.2007, 14:35
Дело приняло неожиданный поворот!

New Shrek
15.03.2007, 14:39
P.S. А икорку Вы и в этот днь брали 2 баночки и я их видела По видимому икорку по Стендалю уважает?

Капітан
15.03.2007, 14:40
Тоже странно... было это 4 марта. Сегодня 15. Мамаоксана - хорошая память!

Ума
15.03.2007, 14:42
Про ікру, але не про Сільпо:

Років п"ять тому, моя подружка пішла купувати продукти на ринок і у когось з продавців купила консерву Сардіни. А дома відкрила, а там - червона справжня ікра :):):) Потім пішла купила ще пару баночок сардін, але ікри в них вже не було - лотерея така собі... контрабанда ікри під назвою сардіна ;)

mamaoksana
15.03.2007, 14:43
Поздно узнала, а история просто из рук вон віходящая.

Капітан
15.03.2007, 14:46
Поздно узнала, а история просто из рук вон віходящая
Вопрос в том, как Вы умудрились запомнить столько мелких нюансов. Среднестатистический человек без спецподготовки и не задаваясь такой целью... Я например "неспециально" не могу запомнить товар, который брали неделю назад на соседней кассе в супермаркете, даже если девушка-покупатель было очень красива и привлекательна :)

Ольга
15.03.2007, 14:47
А Ви впевнені, що це була саме та жінка?
Ваша розповідь досить емоційна і агресивна, мало інформації.

Невстранец
15.03.2007, 14:59
Вопрос в том, как Вы умудрились запомнить столько мелких нюансов. Среднестатистический человек без спецподготовки и не задаваясь такой целью... Я например "неспециально" не могу запомнить товар, который брали неделю назад на соседней кассе в супермаркете, даже если девушка-покупатель было очень красива и привлекательна :)

Ну, девушку-то Вы запомните! Кто в чём профи, тот то и помнит... ;)

Капітан
15.03.2007, 15:00
Ну, девушку-то Вы запомните! Кто в чём профи, тот то и помнит...
Ну да... но я не об этом, может просто пример несколько неудачный.

MARTINI
15.03.2007, 15:18
Ви не зовсім правий, Капітан. Я, наприклад, зовсім не часто стаю свідком злочинів. І я не виключаю, що якби на моїх очах хтось таке витворяв, то я би також запам"ятав в деталях, а може навіть би вирішив, що мене знімають у передачі "Прихована камера" щоб посміятися з моєї реакції :)

Ума
15.03.2007, 15:25
ну але як мамаоксана помітила таку підозрілу поведінку тієї жінки, а касирка - ні? коли там і на візок лягаєш, і шапкою шаликом прикриваєш - то це я думаю, і касиру видно буде.

а на фото жінка без шапки і шалика, між іншим ;)

Капітан
15.03.2007, 15:46
Да тут сам черт ногу поломает... Одной интуиции может нехватить, и выиграет тот, кто велеречивее и убедительнее излагает свою версию.
Чтоб точно узнать правду, нужно поговорить со обеими сторонами, в глаза так ласково посмотреть, за руку подержать, может даже кофею попить... (охрану супермаркета я не имею в виду, с теми - построже :) )

MARTINI
15.03.2007, 16:39
ну але як мамаоксана помітила таку підозрілу поведінку тієї жінки, а касирка - ні? коли там і на візок лягаєш, і шапкою шаликом прикриваєш - то це я думаю, і касиру видно буде.

Власне, касирці платять за те, що вона касирка. Тому природньо, що вона все помітила, але не схотіла особисто вступати з тою тіткою в конфлікт. Міркування касирки могли бути і інші. Ось йде злодюжка, на якій можна відбити недостачі. І коли та провезла товар мимо каси , касирка зразу викликала охорону.

Хіба не правдоподібно?

З іншого боку, для мене завжди підозріло, коли люди пишуть на форум з інтернет-клубу. Це ж треба, який свідомий свідок! Пішла в клуб, заплатила грошей, зареєструвалася на форумі і написала як усе було...

З обох боків є правдоподібні і сумнівні моменти... Не можу в цій ситуації прийняти на віру все , що тут писалося...

Ума
15.03.2007, 16:45
А навіщо касирам дзеркало згори, яке показує чи за спиною чи ще десь у візочку не прихований товар? я не раз бачила, що касир зазирає у візок і пробиває товар, який важко дістати на стрічку. Тож нормальний касир, коли помітить такі підозрілі дії клієнта, одразу на це відреагує - інакше буде керівництвом звинувачена у співучасті злочину...

MARTINI
15.03.2007, 17:00
Ну це ти пишеш про "ідеальну касирку" :) У якої нема проблєм з недостачами і яка не бажає ті проблєми будь-яким чином вирішити. Я ж беру до уваги усі людські слабкості касирки і припускаю, що вона навмисно пропустила закиданий лахами товар мимо каси, щоб викликати охорону, яка виб"є із жертви побільше грошви. І те, що кобіта так легко розлучилася із 1000 грн дійсно свідчить на користь того, що у неї також совість не дуже чиста в даній ситуації.

Loi
15.03.2007, 17:56
Вы в зале прикрывали товар шарфом и шапкой (тогда я и обратила на Вас внимание). На кассе на ленту Вы выложили не весь товар, начали заговариватьзубы кассирше, взяли большой фирменный кулек в первую очередь и прикрыли им оставшийся товар в возыке (до этого Вы ложились на возык прикрывая его своим телом) продолжая розговаривать миленько так, с кассиршей.
О! Орест уже подсуетился! Уже нашлись свидетели! Они не только собственные покупки делают, но и внимательно (сознательные граждане, а как же!) следят за окружающими! Пристально заглядывают в чужие корзинки - а не обманывает ли кто? С готовностью приходят на помощь невиннооговоренным!
Надо же: из всего населения Львова именно эта женщина оказалась в "Сильпо" в нужный момент! Именно в это время! Именно на соседней кассе! Не смогла сдержаться и побежала в интернет-кафе (как говорит админ)! Нашла (случайно, совершенно случайно!) именно этот форум - какая удача!
Где обсуждается именно этот случай!
Сразу поняла, что именно эту "воришку" она и видела полторы недели назад!
Так счастливо помнит все мельчайшие подробности!
Какой великолепный свидетель! Да, "Сильпо" с Вами страшно повезло, не спорю. :)
А вот у меня нет свидетелей, кроме мужа. Что ж, скорее всего доводить дело до суда не имеет смысла: мои с мужем слова против слов четырёх охранников, да ещё слов пары-тройки удачно подвернувшихся покупателей - заранее проигрышный вариант, факт.

Вы пишете о факте кражи, ОК. Предположим на секунду, что всё так и было. Но почему же Вы ничего не упоминаете о деньгах? Факт вручения - был? Вы, случайно, не проследили за развитием событий дальше? Ну, раз уж Вы настолько сознательны?
Ах, нет... Вам было не до того, у Вас и своих дел достаточно... Понимаем©...
Вы говорите о том, что основной Вашей целью является найти свидетелей, но в то же время вываливаете кучу своих проблем и выворачиваете свою частную семейную жизнь наизнанку, пытаясь убедить читателя в правдивости своих слов, но с оговоркой что это Вам в принципе не нужно. Безусловно, будь это "черный пиар", Вам бы обеспечили свидетелей и не было бы необходимости размещать объявление в интернете. Именно по этому мне непонятна логика Ваших действий, принцип избирания ников в сети на форумах и многое другое. В любом случае Вам не стоит обижаться на реакцию участников сетевых форумов
Я не обижаюсь на реакцию - её можно понять, это нормально.
Да, вывернула, и написала, что мне стыдно делать это. Люди не верят, просят объяснить, как же так вышло, я пробую рассказать, кажется, неудачно, глупо, простите.
Логики в моих действиях и не может быть, поскольку, повторюсь, я никогда не вступала в противоречия с Законом, понятия не имею, на что имею право, а на что - не имею. Не в курсе совершенно, куда бечь и что делать в подобных ситуациях. Какая, на хрен (пардон), логика, если человек в полной растерянности?
Про "ники" вообще не поняла - они здесь причём? Какая разница, что за "ники"? Первые, пришедшие в голову. Что Вас удивляет?

Продолжение истории:
http://center.lviv.ua/showthread.php?t=2003&page=10

New Shrek
15.03.2007, 18:36
И тут Остапа понесло!
Какая, на хрен (пардон), логика, если человек в полной растерянности?
Про "ники" вообще не поняла - они здесь причём? Какая разница, что за "ники"? Первые, пришедшие в голову. Что Вас удивляет?

Продолжение истории:
http://center.lviv.ua/showthread.php?t=2003&page=10

Оля
15.03.2007, 19:27
Добрый день.
МОЯ ВЕРСИЯ: я была вэто время на соседне кассе, мы пересекались с Вами в зале (я свидетель того что было).
Хотите иметь свидетеля?
P.S. А икорку Вы и в этот днь брали 2 баночки и я их видела как Вы брали, а на ленте у кассирши их небыло.

Оця mamaoksana і все, на що спромоглося "Сільпо" у відповідь? :D

Boris_Kiev
15.03.2007, 20:25
Loi, слухайте уважно. Я вже писав, ще раз повторюю.

Ви (і Ваш адвокат) орієнтовані на цивільний процес «про відшкодування збитків…». Тут ВАМ доведеться шукати аргументи, докази, свідків…
Адвокат-цивіліст, як правило, знає персонально суддів. Прокурора на цивільному процесі не буде.

А якщо буде порушено КРИМІНАЛЬНУ справу (формулювання, статті придумають у міліції) – то:
1. Адвокат-криміналіст, як правило, якщо не сам – виходець з ментів, то вась-вась не тільки із суддями, але й зі слідчими, і з прокуратурою.
2. Звинувачувана сторона буде змушена САМА шукати аргументи, доказі. Свідків для СВОГО захисту. Не від Вас, але від органів правопорядку.

Виграєте Ви чи не виграєте – але ТІЙ СТОРОНІ добре попсують нерви і це їм обійдеться не в одну копієчку. Вловлюєте різницю ?

Обслуга (прикажчики, гарсони, швицари та інші) повинні знати своє місце.
І щодня казати Вам «Дякуємо за візит, Мадам!»

Ще запам’ятайте золоте правило: затіявши ЩОСЬ юридичне – тримайте інформацію при собі. Ось вже виникла Мамаоксана (а скільки їх ще буде ?) і уважно стежить за кожним Вашим кроком.

«Тій стороні» на стадії підготовки до процесу Ви НЕ ЗОБОВ’ЯЗАНІ давати якісь усні чи письмові поясенення щодо Ваших дій.
Прийде їм повістка – тоді й прочитають. А не готуются заздалегідь.

Вперед !

(P.S. Я не юрист. Але довелося бути й потерпілим, і представником відповідача, і цивільним позивачем,. І з операми їздити на затримання, сидіти в засідках, начепивши на тачку блискучі литовські номери :).

Loi
15.03.2007, 22:16
Вы в зале прикрывали товар шарфом и шапкой (тогда я и обратила на Вас внимание). На кассе на ленту Вы выложили не весь товар, начали заговариватьзубы кассирше, взяли большой фирменный кулек в первую очередь и прикрыли им оставшийся товар в возыке (до этого Вы ложились на возык прикрывая его своим телом) продолжая розговаривать миленько так, с кассиршей. Я тогда еще подумала вот это "лохи" тут работают и кассирша и охрана (но ошиблась) МОЛОДЦЫ. Вы пишите полную противоположность того что было на самом деле причем во всем. Каждое слово ЛОЖЬ. Еслиб не подруга я бы и не знала об этом, а оказывается я была свидетелем того инцендента хотя я не видила концовки. Вы самая настоящая АФЕРИСТКА и ВОРИШКА, люди которые Вам верят не видели этой картины они верят Вам на слово, а Вы ................. (маты в Вашу сторону).
Хотите иметь свидетеля?
Так, я не занудствую, я просто туго соображаю. Всякие соображения обычно посещают меня ПОСЛЕ, гораздо ПОЗЖЕ того, как должны были возникнуть. Наверное, от этого все мои проблемы... И эта история возникла, кажется, именно поэтому - в нужный момент просто не нашлось аргументов, ёпта!

Вот сейчас я погуляла с собакой, зашла в ту "Скриню" - осмотреться на месте.
Да, я прошу меня извинить за все эти подробности, наверное, всем уже до чёртиков надоело. Те, кто не хотят, могут смело пропустить ниженаписанное. Ещё раз простите...
Начнём с этой фразы.
Кто был в данном "Сильпо", тот знает, что икра там продаётся в двух местах (сегодня я, наконец, присмотрелась): искусственная стоит на стелажах по правой стороне магазина (где селёдка в банках), в левом верхнем углу, цена - много меньше, чем за натуральную, ес-но; натуральная - в дальнем конце магазина всё по той же правой стороне, там баночки лежат за витриной, на которой кучкуются ещё всякие копчёные рыбы, выдаёт эту икру девушка-продавец, цена такой икры от (приблизительно) 22-х гривен, до, кажется, трёхсот гривен.
mamaoksana, позвольте пару вопросов: итак, Вы видели, как я брала банку красной икры?
1. Откуда именно?
2. По какой цене?
Смотрите, что получается: некая дама (девушка?) ВИДИТ, как я беру (откуда?) две банки икры, СЛУЧАЙНО оказывается на соседней кассе, причём, точно запоминает и мою внешность, и то, что именно я положила в корзинку, и эта дама - ПРИСТАЛЬНО следит не за своими покупками, а ЗА МОИМИ! Слышит, как я "заговариваю зубы кассирше" - Вы, может быть, даже слышали, ЧТО ИМЕННО я говорила кассирше (иначе как Вы определили, что я не уточняю, например, стоимость чего-либо, а именно "заговариваю зубы")?
Ещё один вопрос: как Вы могли видеть, что выложила я - не весь товар? Вы НЕ МОГЛИ этого видеть: всё это кассовое сооружение ЗАСЛОНЯЕТ обзор (сегодня я пыталась увидеть, что лежит на тележке у мужчины на соседней кассе - ТЩЕТНО!) - края тележки ГОРАЗДО НИЖЕ кассы, и она, повторюсь, скрыта следующей кассой.
Да, вполне возможен следственный эксперимент, чтобы опровергнуть Ваши слова.
Вообще, получается, что Вы заметили меня в торговом зале и с тех пор, буквально, ходили за мной следом, ничего не упуская из вида: что, где, почём я беру, и как роюсь в своей тележке, и как прохожу к кассе и ля-ля-ля - так?
И, надо думать, если бы "аферистка" благополучно покинула магазин, Вы забили бы тревогу? Бросились бы наперерез мне с тележкой наперевес?
Какой приятный сюрприз! Подруга поделилась с Вами обсуждением на форуме! Вы вовремя вспомнили, что как раз "видели" ЭТО! Сколько Вам пообещала администрация "Скрини" за эти показания? ;) Тем более (ах, как хорошо получилось!), что Вы не видели САМОГО ГЛАВНОГО, того, что напрочь отрицает и Орест, и администрация - того, как у меня БРАЛИ ДЕНЬГИ!
Здорово, правда? ;)
Да, советую Вам как-то скоординировать свои показания, ведь по словам Ореста, я брала ОДНУ банку икры НАКАНУНЕ, т.е. в субботу (кстати, почему же меня не задержали тогда же?!). А то на суде выйдет неприятность...
Ви (і Ваш адвокат)
(Грустно)... Да откуда же у меня адвокат... :(
Это стоит денег - у меня их нет. К тому же, надо знать, где он - ХОРОШИЙ адвокат, знакомства какие-то - их тоже нет, я сама за себя. Обратиться разве в первую, попавшуюся на глаза, контору?

Loi
15.03.2007, 22:23
А вот новая информация (мой форум, где я тусуюсь в отделах "Варез" и "Программы"): http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=9&topic=0131&start=400#12
Интересно, насколько это соответствует действительности. А если так оно и есть, то ЧТО ЭТО ЗНАЧИТ?

Капітан
16.03.2007, 10:46
А зачем Вы ищете свидетелей, если не собирались нанимать хорошего адвоката и обращаться в суд или милицию? Да и не рассчитывайте особо на видеозапись - в ответ на требование следователя (если Вы обратитесь в милицию) наверняка последует ответ - запись стерта по срокам давности либо ее невозможно предоставить по техническим причинам - форматнулся винт на компе например :)

ihorweb
16.03.2007, 11:17
Про те, шо людину можна затуркати такими нападками ше й колективними - це чистісінька правда. Як цигани (та й інші всякі нехороші) людей до гола роздягають... вміють люди та й все. Наші юні психологи в університеті то прямо і методики вчать різні, і гіпноз в тому числі... Але і "покази" постраждалої шось не дуже в'яжуться до купи... і взагалі це нагадує піарчик зі вказанням адреси "Сільпо".
А гнилі апельсинки з мандаринками і в "Родині" продають, і де завгодно можуть всунути, і на базарі, і в будь-якому кіоску.

Висновок такий... І жіночка виявилася і не дуже бідною, і досить хитрою... та й в супермаркетах крадуть і обдурюють аж свистить... Коротше, злодій на злодієві і злодієм поганяє... Сумно.

Мих
17.03.2007, 16:41
Лоі, я що якщо звернутися до керівництва Сільпо? До адміністрації. Не виключено, що воно може зацікавитися вашою історією, як-не-як, вони переживають про свою репутацію. Кому приємно буде в адміністрації Сільпо, щоб про них говорили, ніби у них, в склепі розводять покупців?
Я думаю, що можуть бути розборки.
А почав би я з того, що анонімно подзвонив у Київ, напевно у них є служба, яка займається з такими справами. Думаю, охоронцям буде не діже весело, коли на них впаде така тінь, та й адміністрація шукатиме рішення, щоб на себе не накликати тінь.

Loi
17.03.2007, 17:28
я що якщо звернутися до керівництва Сільпо?
Я же как-будто обратилась к ним - через "Книгу жалоб". Про то, как писался мне ответ там, я уже рассказывала:
Новое в деле "Покупатель vs "Сильпо".
Прохожу за кассы, вижу там стенд "Куток споживача" или как-то в этом роде, ищу там "Книгу отзывов и предложений" (чтобы посмотреть, нет ли ответа на мою жалобу) - "Книги" нет.
Обращаюсь к охраннику (другая смена, не Ореста, а этот молоденький мальчишечка вообще, кажется, совсем недавно появился), спрашиваю, где можно взять "Книгу".
Отвечает: "Минуточку" и кому-то чего-то говорит в переговорное устройство, потом мне: "Пожалуйста, подождите".
Жду, проходит 10 минут, спрашиваю у него, а чего я, соб-сна, жду? И почему так долго? И где, в конце концов, "Книга жалоб"? Разве она не должна висеть для всеобщего доступа?
Охранник говорит, что её вот как раз, вот буквально перед моим приходом взяли для ответов на жалобы покупателей (думаю, уже весь магазин в курсе воскресной истории, все смены охраны; поскольку я сперва долго стояла возле стенда, ища "Книгу", небось, небось, передали по цепочке, что "пришла эта", и побежали делать ответ).
Ещё через 5 минут приходит администратор Гуцало Виталий Владимирович (который первым и говорил со мной, когда я впервые пришла в магазин искать справедливости; а потом он уже вызвал начальника охраны - Пационова Алексея Владимировича).
Подаёт мне "Книгу", стоит рядом, смотрит, как я читаю.
А я читаю следующее (не дословно, конечно, но смысл сохранён, жаль, что у меня нет ни камеры в телефоне, ни "цифровика" - я бы сфотографировала!):
администрация провела беседу со старшим смены охраны п.Орестом (без фамилии), в которой он в категорической форме отрицал факт взятия им 1000 грн у меня;
был также изучен акт задержания (??? разве охрана имеет право составлять какие-либо акты задержания? в котором вы признали, что вывезли за зону торгового зала товара на 200 грн [где опись товара? где чек, подтверждающий, что товара было именно на эту сумму? где упоминание о злополучной банке икры, якобы вынесеной накануне?]);
согласно этому акту вам было сделано замечание (!!!) и предложение никогда не повторять подобного впредь (!!! - меня просто мягко пожурили, оказывается!).
Внизу дата: 13.03.07 и некая закорючка, изображающая подпись.

Спрашиваю у администратора п.Гуцало: а где же расшифровка подписи? кто написал это? видите, внизу специальная строка - "Расшифровка подписи" - так где же фамилия ответившего?
- Вам пришлют ответ почтой, там всё будет.
- Да, это очень хорошо, но ЗДЕСЬ - где фамилия?
- Это написала администрация.
- Да, понятно, но КТО ИМЕННО из администрации?
- Вам пришлют официальный ответ по почте...
- Да, ясно, но почему под этим конкретным ответом нет полной фамилии? Это, вы понимаете, нарушение правил...

Администратор хватается за телефон, кому-то звонит, отойдя от меня, получает, видимо, инструкции, возвращается ко мне:
- Можете написать мою фамилию.
- Нет, вы сами напишите, я буду считать, что этот ответ - ВАШ ЛИЧНЫЙ ответ на моё заявление.
- Но вам придёт ответ по почте!
- А это - кто написал?
- Администрация!
- А где фамилия конкретных людей, если их было много? Вы - ОТКАЗЫВАЕТЕСЬ сообщить мне их?
- Я не отказываюсь! Вы что, хотите устроить скандал???!!!
- Как же "не отказываетесь" - я спрашиваю, где фамилия, вы мне её - не говорите, её тут вообще нет, так как я могу расценивать ваши слова? Только как отказ!

Наконец, он хватает ручку и пишет внизу свою фамилию-инициалы, "Книгу" забирает и куда-то уволакивает, не на стенд.
Это было 14-го марта. Официального ответа на домашний адрес пока так и нет.
К кому же я обратилась через "Книгу", как не к администрации? Их версия - такова.
Сейчас я отправила письмо (зачем анонимно? подписалась, указала все свои реквизиты...) заказным в центральный офис компании в Киеве (на имя Главного - директора холдинга). Жду ответа.

Мих
17.03.2007, 17:41
Ви правильно зробили. Єдине, можливо не слід було акцентувати на підпис у книзі скарг. Я б це не робив. Бо в разі, якщо прийдеться звернутися у міліцію, то їхній самопідпис у Книзі вже щось би доводив.
Вимагайте у них відео, де зафіксовано, що Ви винесли незаконно товар.
Якщо у них таких матеріалів нема, то постає питання, чому? Я думаю відео камери де-де, а на каси направлені, тому факт виносу мусів би бути зафіксовано. Якщо у них цього нема, то чому?

пупер
17.03.2007, 18:01
у супермаркетах забореноне фотографувати чи писати на відео, але самі вони пишуть і зберігають...
навіть, якщо будуть казати про термін, який зберігаюсь плівки вичерпано — брехня...

Мих
17.03.2007, 18:20
Заборонено для відвідувачів, а охорона має море відеокамер. А "пікантні" ситуації вони зберігають довго я думаю, для свого ж оправдання.

Loi
18.03.2007, 03:18
Интересно то, что сегодня я увидела на дверях магазина новые нарисованные знаки (а раньше их не было вовсе): не входить с сигаретой, с собаками, с пирожными, не фотографировать (кстати, а почему в помещении супермаркета нельзя фотографировать? чего они боятся?!), а также значок "в магазине ведётся видеозапись". :)

пупер
18.03.2007, 03:21
Интересно то, что сегодня я увидела на дверях магазина новые нарисованные знаки (а раньше их не было вовсе): не входить с сигаретой, с собаками, с пирожными, не фотографировать (кстати, а почему в помещении супермаркета нельзя фотографировать? чего они боятся?!), а также значок "в магазине ведётся видеозапись". :)

"хазяін-барін"...
якщо ти будеш фотографувати — можеш побачити, що дата на упаковці не відповідає дійсності (наприклад)...

Оля
18.03.2007, 05:06
не фотографировать (кстати, а почему в помещении супермаркета нельзя фотографировать? чего они боятся?!),

Всюди такі правила. У США також. А магазин має право знімати весь торговий зал. Крім приватних місць - роздягалок, туалетів.

Оля
20.03.2007, 09:26
Як там справи у пані Loi? Щось добилися в тій справі?:confused:

New Shrek
20.03.2007, 10:44
Як там справи у пані Loi? Щось добилися в тій справі?:confused:Та то розвод!роздумував над причинами,спало на думку кому вигідно.Одна з версій сексуальна .Бідолагу охоронника турнули ,хто його до того знав? далі додуайте самі...

Loi
20.03.2007, 15:28
Як там справи у пані Loi? Щось добилися в тій справі?
Поки що тихо. Охоронця и начальника СБ таки звільнили: http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=9&topic=0131&start=400#19
Підписавшись таким чином під тим, що рильце в них в пушку - навіщо інакше позбавлятися від тих людей?
Вчора дзвонили з телебачення (чесно, не пам"ятаю, звідки саме - була дуже приголомшена їх дзвінком), сказали, що хочуть зробити передачу про цей випадок. Я їм відповіла, що треба спочатку дочекатися реакції на мію заяву в центральний офіс, напевно. Вони тоді сказали, що будуть туди дзвонити - взнавати, як и що. На тому поки все. :)

Компакт
20.03.2007, 18:25
Цікава тема, хоча більше схожа на чорний піар... але з власного досвіду і досвіду моїх друзів НІКОЛИ не закуповуюсь в Сільпо - хіба би вже сильно приперло :)

Але нам недонараховували, а навпаки забагато товару проводили по касі - вручну добивала к-сть, чи вагу... коли підійшла до адміна, то він тихо і без усяких галасів запропонував добрати товар на суму, на яку мене ошукали (знайомим так само), але я вимагала повернення коштів, на касі чітко знали, який зайвий товар потрібно забрати і касира абсолютно ніхто не лаяв з адміністрації за "неуважність"

Знакомая история, моей девушке тоже в Сельпо на Научной во Львове кое-что лишнее пропечатали в чеке, обнаружили уже в машине, вернулись-разобрались! Все надо делать спокойно, без паники! Помните всегда, Вы на коне, Вы - всегда правы, ибо Клиент всегда прав! Смелее!

New Shrek
20.03.2007, 20:02
Допис від Ума
Цікава тема, хоча більше схожа на чорний піар... але з власного досвіду і досвіду моїх друзів НІКОЛИ не закуповуюсь в Сільпо - хіба би вже сильно приперло

Знакомая история, моей девушке тоже в Сельпо на Научной во Львове кое-что лишнее пропечатали в чеке, обнаружили уже в машине, вернулись-разобрались! Все надо делать спокойно, без паники! Помните всегда, Вы на коне, Вы - всегда правы, ибо Клиент всегда прав! СмелееУмилительные истории господа.Такое впечатление что это репортажи из другого города.Ума кажется местная,господин (жа)
Компакт,(уж извините у нас тут часто под мужскими никами женщины)не знаю откуда .Но сколько я хожу в супермаркеты, ни разу не наблюдал таких перипетий.Loi третью неделю к ряду разводит весь западноукраинский сегмент нета,говорит уже до ТВ добралась ,вот только с памятью ей что -то стало, канала не припомнит!
Побойтесь Бога господа!

Ума
21.03.2007, 14:26
Шреку, я ще в стані була оцінити чи я взяла 4 пляшки горілки, чи 6, які мені вибили на касі - такі "помилки" там трапляються тільки, коли касир вводить, щось вручну - в моєму випадку і випадках моїх знайомих. А "на око", як автор гілки, я не змогла оцінити , що різниця в чеку становила біля 60 грн. Зауважила лише завдяки тому, що купувала ще якісь продукти і просто випадково глянула в чек, скільки певний продукт вартує. А тут виявилося, що я купила 6 одиниць продукції, а не 4...

Loi
23.03.2007, 18:13
Только что позвонили с СТБ! Едут сюда из Киева спецом, чтобы снять репортаж о львовских супермаркетах, будут брать интервью у меня, описывать эту историю! Жжжесть.

А пока я раздумываю над ответом администрации магазина (и ожидаю ответа из центрального офиса). В законах пока не рылась (мой маразматический моск мгновенно теряется во всех нагромождениях статей закона), с юристами не связывалась. Просто рассуждаю ЛОГИЧЕСКИ (отталкиваясь от здравого смысла):
1. Ответ администрации не содержит ни даты, когда написано письмо, ни печати (штампа) магазина - следовательно, он не может считаться ОФИЦИАЛЬНЫМ документом, это просто несколько строк, напечатанных кем-то там, подписанных как-то там - любой сотрудник магазина мог его написать и отправить от имени администрации;
2. Товары, вывезенные покупателем за кассовую зону автоматически становятся СОБСТВЕННОСТЬЮ ПОКУПАТЕЛЯ: т.е. у меня попросили разрешения осмотреть мои вещи (покупки в тележке и чек), но я-то - могла ответить отказом! Могла спокойно сложить покупки в свою сумку и выйти из магазина: охрана НЕ ИМЕЛА ПРАВА ни задерживать меня (даже прикасаться ко мне и к моим вещам не имела права), ни обыскивать. А имела она право на одно: вызов милиции. А пока ехала бы эта самая милиция, я могла бы покинуть магазин, а они могли бы только выйти и посмотреть мне вслед. Это я, выходит, ПОШЛА НАВСТРЕЧУ магазину - захотела прояснить недоразумение. И сделала это на свою голову...
3. Покупатель НЕ ОБЯЗАН следить за тем, весь ли товар пробит на кассе - это обязанность кассира (кстати, читала в И-нет наблюдение товарища, делавшего покупки в одном из супермаркетов в Германии: кассир работал по принципу "сели-встали" - после того, как покупатель выкладывал покупки на ленту транспортёра, кассир вставал, перегибался через кассу и ВНИМАТЕЛЬНО ОСМАТРИВАЛ тележку, руки покупателя и пол у его ног: не осталось ли чего в тележке, не держит ли человек чего-нить в руках, не подталкивает ли чего ногами; никто не сердится на это, никто не негодует - кассир просто выполняет свою работу, и выполняет хорошо!);
4. Никаких актов сотрудники охраны составлять не имели права - это, опять-таки, дело милиции.
5. И уж тем более требовать штраф - тоже не имели права;
6. Как и угрожать тюремным заключением.
7. У меня должен был остаться тот самый товар и чек на него.

Итак, за что могут зацепиться юристы:
а). Ложное обвинение (клевета);
б). Незаконное задержание;
в). Незаконный обыск;
г). Угрозы;
д). Обман (мошенничество);
е). Вымогательство;
ж). Незаконное присвоение имущества (денег, товара, чека);
з). Опять угрозы (судебным преследованием меня за клевету, буде я решу добиваться справедливости).

Да тут обширное поле для разбирательства, блин...

Отправила ещё одно (последнее) электронное письмо на адреса Fozzy Group, со ссылками на форум...
Всё, больше никаких попыток прибраться, не вынося сора из избы, не будет. Надоело.

Loi
27.03.2007, 18:06
Ну, что вам сказать, друзья...
Тёмная эта история становится ещё темнее стараниями руководства "Сильпо".
Итак, хронология.
1. 4-го марта случилось то, что случилось: обвинение меня охранником "Сильпо" (Львов, ул.Городецкая, 179) Орестом в воровстве, его угрозы милицией, предложение выплатить штраф (1 000 грн), каковой и был уплачен;
2. 5-го марта - я прихожу в себя, ищу информацию в Интернет;
3. 6-го марта разговариваю с начальником СБ магазина: он говорит, что Орест, конечно, виноват, приходите завтра, будем разбираться;
4. 7-го марта начальник СБ изменяет "линию защиты": какой случай? какие деньги? ничего не было, ничего не знаю, а будете жаловаться, компания подаст иск за клевету;
5. 7-го марта в 19-18 отслыаю электронные письма на два адреса компании Fozzy Group, где описываю этот случай и прошу разобраться;
6. 8-го марта в половине третьего ночи я делаю запись в ЖЖ-сообществе ua_pravo: http://community.livejournal.com/ua_pravo/100316.html
7. 9-го марта делаю запись в "Книге отзывов и предложений" супермаркета (запись №9) - опять прошу разобраться;
8. 11-го марта (ночью) открываю тему про "Сильпо" на четырёх львовских форумах (попытка найти свидетелей):
http://forum.lviv.ua/showthread.php?t=900
http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=22437
http://forum.domivka.net/showthread.php?t=7243
9. 13-го марта в "Книге жалоб" появляется ответ на моё заявление, его суть: была попытка кражи, охранник проявил бдительность, денег не брал, меня отпустили, погрозив пальчиком;
10. 17-го марта получено уведомление о получении на моё имя заказного письма;
11. 19-го марта забираю на почте это письма - "официальный" ответ супермаркета на запись в "Книге жалоб", повторяющий слово в слово то, что было написано в "Книге". Письмо написано на обычном листе А-4, дата и штамп магазина отсутствуют, подписано "управляющий магазина Коток В.";
12. 19-го марта в 18-00 отсылаю заказное письмо в компанию Fozzy Group на имя директора холдинга Костельмана В.М. с уведомлением о вручении;
13. 23-го марта в 13-00 со мной по телефону связывается телекомпания СТБ - собирается ехать во Львов, брать у меня интервью, делать об этом происшествии передачу, я соглашаюсь;
14. 23-го марта я пишу ещё одно электронное письмо в Fozzy Group, прошу дать ХОТЬ КАКОЙ-ТО ответ на мои многочисленные просьбы, уведомляю о планах телекомпании СТБ;
15. 24-го марта мне звонит региональный представитель "Сильпо" во Львове Волынец Ольга Михайловна (представительство располагается по адресу: Львов, ул.Выговского, 100) и предлагает встретиться, решить проблему;

Loi
27.03.2007, 18:11
16. С Ольгой Михайловном мы встречаемся в 16-00 в том самом "Сильпо" в одном из кабинетов административного отдела на втором этаже. Наш разговор был примерно таким:
- Расскажите, что же произошло.
(Рассказываю)
- А как вы думаете, почему кассирша не пробила часть товара?
- Не знаю.
- А как вы думаете, с какой стати ей дарить покупателю товара на 200 гривен? Вы думали об этом?
- В тот момент я только начала недоумевать по данному поводу, как ко мне подошёл охранник...
- А почему вы не захотели вызвать милицию?
(Объясняю)
- А почему же вы отдали 1000 гривен, если не были виноваты?
- Когда человек, которому не доверять у меня не было оснований, обрисовал ситуацию как выбор между тюремным заключением и штрафом, я, разумеется, выбрала штраф - что здесь странного?
- А почему ваш муж согласился на это? Почему не защищал вас?
- Послушайте, к чему все эти вопросы? Ответы на них вы могли прочитать на форумах - к чему повторяться? Это что - допрос с пристрастием? Или вы хотите помочь потерпевшему восстановить справедливость? Или вы считаете, что охранник поступил правильно? Ни в чём не нарушил закон? Деньги - они были взяты у меня, или нет, в конце концов?
- Начальник СБ, конечно, превысил свои полномочия: он должен был вызвать менеджера, директора, а не разбираться в конфликте самостоятельно... Но почему вы никуда не обращались? Зачем сразу писать в Интернет? Компании нанесён значительный ущерб, пострадала её репутация!
- Я обращалась, я писала электронные письма, заказное письмо, сделала запись в "Книге жалоб" - ответа или не было вообще, или был, но не устраивающий меня, ибо опирался на неправдивую информацию охранника. Например, первые электронные письма были отправлены в компанию 7-го марта, а на форумах я появилась только 11-го. У компании была масса времени, чтобы отреагировать на жалобу покупателя. Выходит, в том, что компания терпит убытки, по вашим словам, виновата сама компания, но никак не я. Зачем вы обвиняете меня в том, к чему я не имею ни малейшего отношения?
- Хорошо... чего же вы хотите? Вы хотите, чтобы мы заплатили вам 1000 гривен?
- Что за интересная формулировка! С какой стати вы должны мне что-то платить? Вы намекаете на вымогательство?!
- Нет, но чего же вы хотите?
- Я хочу, чтобы охранник Орест вернул мне незаконно отобранные у меня деньги.
- Но вы же сами дали их ему! Никто вас не заставлял! Вот у нас есть акт задержания, вы написали... ммм... (пытается разобрать написанное)... тут совсем неразборчиво... а! вот! вы пишете "тому що я є дурна" - что это значит, по-вашему?
- Орест попросил меня написать, что я думаю по поводу инцидента. Вы хотите сказать, что эта строчка, из которой только и можно разобрать, что я - дура, строчка, нацарапанная человеком, пребывающем в шоковом состоянии, может служить доказательством чего бы то ни было? Вы серьёзно?
- Но почему вы так написали?
- Не помню, и больше не желаю вести разговор в подобном тоне. Я вижу, желания разобраться у вас нет, а есть желание объявить меня единственной виноватой в этом происшествии. До свидания.
(Поднимаюсь и покидаю кабинет)

Loi
27.03.2007, 18:14
17. Тот же день, около пяти часов - звонок той же Ольги Михайловны на мобильник:
- Ну зачем же вы так! Давайте решать проблему!
- Давайте. Как?
- Допустим (только допустим!), что компания решит пойти вам навстречу...
- Странно, вообще-то, что компания принимает такое участие в данном мелком инциденте покупателя с охранником. Хочу заметить, что нигде в Сети я не обвиняла всю компанию. Разговор шёл только о нечистоплотности одного конкретного сотрудника - охранника Ореста. К компании я как раз и не имею претензий.
- Но компании нанесён вред...
- Я уже говорила: это вина самой компании, вовремя не принявшей меры. Не вешайте на меня всех собак.
- Хорошо, но как же вы можете поправить...
- Как только Орест вернёт мне 1000 гривен, как только мне будут принесены официальные извинения, я выйду на все форумы и отставлю сообщение крупными буквами сообщение о том, что "Сильпо" свято бдит интересы покупателей и т.д. Это, кстати, добавит веса репутации компании, вы же понимаете.
- Вот! Как раз это я и хотела услышать! Ладно, я должна связаться с Киевом. Буду держать с вами связь.
- ОК. Возможно, компания решит ещё и компенсировать мне моральный ущерб. Я не настаиваю, разумеется, но на месте компании я поступила бы именно так.
- Вы имеете в виду денежную компенсацию?
- Не обязательно. Пусть это будет на усмотрении компании.
- Хорошо, до свидания, я позвоню вам.

18. 25-го марта приезжает СТБ, у меня берут интервью, снимая на камеру. Из разговора между собой журналистов я узнаю, что руководство "Сильпо" около восьми вечера субботы (т.е. уже после моего разгвора с региональным представителем) связывалось с руковоством телекомпании - то ли пыталось отговорить от поездки во Львов, то ли пыталось повернуть сюжет к своей пользе - не очень поняла, в общем;
19. 26-го марта, ранним утром, я получаю, наконец, уведомление о вручении заказного письма получателю (см. п.12): доставлено 22.03.07, получено по доверенности кем-то (очень неразборчиво);
20. 26-го марта в 10-00 СТБ делает съёмку в том самом "Сильпо" (ул. Городецкая, 179), присутствует региональный представитель (Волынец Ольга Михайловна) и начальник СБ всей сети супермаркетов "Сильпо". По рассказу журналиста: руководство супермаркета настаивает на том, что обязательно должно просмотреть готовый материал и откорректировать его (что показывать, что нет). Получив отказ, немедленно останавливает съёмку. На логичный вопрос журналиста: "Охранники за удачное задержание вора должны как-то отмечаться, не правда ли? Благодарность в приказе там, или ещё что-нибудь. Дирекция - как-то поощрила охранников за бдительность, проявленную в воскресенье 4-го марта? Можем мы побеседовать с ними?" присутствующие замялись, ответа не дали, скомкали беседу и быстренько выпроводили съёмочную группу;
21. СТБ уезжает, обещая мне сообщить о времени выхода передачи (ориентировочно 17-го апреля, цикл "Правила жизни");
22. Больше никаких звонков от регионального представителя, никаких писем от центрального офиса в Киеве.
Конец.

Ольга
27.03.2007, 18:16
:)))))))))))))))))))))))

соррі, але такого завершення історії я не очікувала :)

прикро, що репутація Сільпо постраждала, а ми нічого конкретного не почули ні від пані Лоі ні від працівників Сільпо...

Loi
27.03.2007, 18:38
нічого конкретного не почули ні від пані Лоі
Прошу вибачити, але що саме Ви хотіли (мали?) почути від пані Лоі?

Ольга
27.03.2007, 19:14
чи знайшли Ви свідків?
чи якось доведено Ваші слова?
чи були офіційні відповіді від Сільпо?

New Shrek
27.03.2007, 20:43
А чи не казав я тутька шо то розвод?

Оля
27.03.2007, 21:41
А чи не казав я тутька шо то розвод?

Я не зрозуміла!:eek: Ви думаєте, що то нас Loi на всіх форумах розвела, щоб Сільпо дескридитувати? А я тепер більше, ніж впевнена, що людина не потратила б стільки часу, щоб себе ославити.
Дивує інше. Мавпуючи Захід, українські корпорації не вміють загладжувати свою вину. Якимось дешевими совковими методами і далі діють. :cool: Давно би заплатили людині те, що вона втратила і ще би якусь компенсацію дали, щоб покрити все це, а тоді би там всередині в себе розбиралися.

New Shrek
27.03.2007, 21:53
Я не зрозуміла!Нет живе своїми законами

Ольга
27.03.2007, 21:59
Не хочу перечитувати цю гілку, але чи пані Лоі казала своє імя?
І чи показало СТБ новини?

New Shrek
27.03.2007, 22:03
Якось вона хтіла зі мною зконтактуватись особисто ,але тільки інкогніто,може думала ,що я журналіст, що неодноразово туть було.Досліджував я її дописи по всім форумам,то одна і таж особа ,память поганенька ,під кінець дописи просто копіювала ...та взагалі нема про шо говорити

Оля
27.03.2007, 22:49
Людина хоче повернути свої гроші, які по глупості згубила. От і все. Нема нічого неясного. Не розумію тільки, чому люди в Україні такі якісь недоброзичливі до чиєїсь втрати. Згвалтували - сама винна. Обманули - сама винна... Прямо тобі присуд на місці. Не можна так! :( Всі ми час від час в чомусь можемо потрапити в подібні ситуації, незалежно від того, якими б ми мудрими не були... :(

Loi
28.03.2007, 01:30
чи знайшли Ви свідків?
чи якось доведено Ваші слова?
чи були офіційні відповіді від Сільпо?
Ні.
Яки саме? Ким? Чи якось доведені слова "Сільпо"?
Що, що відповідав "Сільпо", я описала.
Не хочу перечитувати цю гілку, але чи пані Лоі казала своє імя?
І чи показало СТБ новини?
Кому чи я казала своє ім'я? Телекомпанії? Так. Керівництву "Сільпо"? Так. Чи вказувала я його в електроних листах до компанії? Так. Як і адреса, телефони міський та мобільний, e-mail. Чи написано воно у "Книзі скарг"? Так. Як і адреса із міським телефоном. Чи називала я ім'я на форумі? Ні. Але мені не тяжко це зробити: Лажовська Катерина Костянтинівна. Рік народження 1963. Місце народження - Алма-Ата. Живу у Львові з 1974 року. Школа №19. В віці 18-ти років закінчила краснодарське медичне училище. Фах - фельдшер-лаборант. Багато років працювала в 1-й міський лікарні м.Львова, в лабораторії (6-й поверх). Заміжня, дітей немає.
Росказувати решту біографії?
СТБ буде росповідати про це не в новинах, а в повноцінній програмі. Цикл програм виходить під загальною назвою "Правила життя" по вівторкам о 18-45.
Передача про мій випадок, повторюю, ориєнтовно, вийде 17-го квітня.
Якось вона хтіла зі мною зконтактуватись особисто
Не зрозуміла, пан New Shrek, що Ви маєте на увазі, говорячи це. Будьте ласкаві, поясніть.
Ні з ким з цього форуму я не намагалася сконтактувати особисто, тим більш інкогніто.
Я зустрічалася з відвідувачами форуму http://center.lviv.ua - вони як раз тоді в черговий раз зібралися на свою звичну здибанку у кафе.
під кінець дописи просто копіювала
Чи це не природньо? Мені треба було одне і те саме викладати на різних форумах різними словами, тільки би не було повторів? Вибачте, на це в мене сил нема.
та взагалі нема про шо говорити
Так навіщо Ви говорите, як Вам нема про що?

Оля, Вам особисто жмуруку. :) Одне Ваше добре слово переважує всі недобрі натяки - величезне СПАСИБІ Вам! :)

MARTINI
28.03.2007, 02:44
Все цікавіше і цікавіше... І все більше правдоподібно, що пані Катерина не бреше

levandivka
28.03.2007, 08:18
Мавпуючи Захід, українські корпорації не вміють загладжувати свою вину. Якимось дешевими совковими методами і далі діють. Давно би заплатили людині те, що вона втратила і ще би якусь компенсацію дали, щоб покрити все це, а тоді би там всередині в себе розбиралися.
Нашим корпораціям немає необхідності загладжувати. Їх позиція: фігня, інші клієнти прийдуть і куплять.
В мене була ТАКа ситуація (давно):
В Канцтоварах "Денді" на вул. Коперніка (біля "Трембіти") купив 5 папок з вклеєними "файлами". Поклав в торбу для ноутбука, поїхав додому.
А там побачив, що кутик обкладинки (з твердого поліетилену) відколовся. За кілька днів та ж доля спіткала другу папку. :eek:
Я прийшов до продавців, показав, чек пред'явив - замінили "зі скрипом" (2 поламані).
А ще за пару днів я приніс решту: замінені папки кололися, як шкло.
От тоді прийшлося набігатися і наслухатися...:eek: Від директора, від продавщиць...:mad:
Що я їх спеціально між дверима маршрутки/автомобіля закладав, під трамвай. Кінчилося зверненням в Захист Споживачів.
В ті дурнуваті Канцтовари вже пару років не заходжу. Собі дорожче.

Оля
28.03.2007, 09:38
Оля, Вам особисто жму руку. Одне Ваше добре слово переважує всі недобрі натяки - величезне СПАСИБІ Вам!

Та нема за що, пані Катю! :) Знаючи, що робиться в Україні з тими новоспеченими капіталістами запросто можу повірити, що ще й не таке може статися. Бізнес захотіли робити, а ні культури, ні відповідальності, як це є на Заході, не навчилися. :(

New Shrek
28.03.2007, 10:54
Ех жаль нема Кеп"а ,на 09 Loi не числиться телефонні бази дають негативний результат.Може Кеп почує ,щоб поставити крапки над"І".Правда можна подивитись ше книжку скарг ,але впевнений там ніц нема

Loi
29.03.2007, 00:48
Ех жаль нема Кеп"а ,на 09 Loi не числиться телефонні бази дають негативний результат.Може Кеп почує ,щоб поставити крапки над"І".Правда можна подивитись ше книжку скарг ,але впевнений там ніц нема
И не надоело Вам, любезный? Если "Книгу жалоб" можно посмотреть - так ПОСМОТРИТЕ, наконец! Вот специально съездите в этот магазин, вот назло мне, аферистке. Вот чтоб прищучить, уличить. Вы очень долго сомневаетесь, но, имея возможность ПРОВЕРИТЬ, даже не подумали сделать это (да-да, сейчас Вы скажете, что "а на фиг мне это надо?"). Но тогда непонятно: если Вам это не нужно (ехать куда-то, смотреть где-то), то ЧЕГО ВЫ ДОБИВАЕТЕСЬ, оставляя подобные сообщения? Сказать гадость? Просто сказать? Низачем? Или сказать, преследуя какую-то цель? Какую?
Специально для Вас повторю: запись в "Книге" сделана мною 09.03.07. Запись идёт под номером 9 (девять). Запомнили? А теперь проверьте.

О телефоне. Вам не приходит в голову, что кроме меня и мужа в этой квартире живут и другие люди? Вам не приходит в голову, что с нами могут жить мои родители? Вам не приходит в голову, что квартира - их? Вам не приходит в голову, что телефон, есссно, записан на ответственного квартиросъёмщика? На моего отца, например? Вам не приходит в голову, что у меня и отца - разные фамилии? (Вы ещё спросИте "почему"!).
Нет, странная, ей-богу, у Вас логика... :rolleyes:

И разрешите вопрос: зачем Вам номер моего домашнего телефона? Чтобы что делать? Звонить? Как часто? И говорить? О чём? И засЫпать стареньких родителей насмешками? Подозрениями? Упрёками?

Ах, да! Чего же я переживаю! Бегите, срочно бегите читать "Книгу жалоб"! Там всё: и адрес, и телефон! А потом заглядывайте в окна! Каждые пять минут набирайте номер! Обклейте дом листовками "Здесь живёт аферистка"! Подождите, когда мама выйдет из подъезда и заорите ей в лицо: "Ты дура, и дочь твоя дура!". Ещё можно подойти к папе и пригрозить: "Пусть твоя идиотка заткнётся, а не то хуже будет". Как Вам план? Годится? Вы - не дружбан ли Ореста? Он попросил Вас помочь? Ему-то самому - опасно... а?

Однако, какая гнусность...

Loi
29.03.2007, 00:50
Якось вона хтіла зі мною зконтактуватись особисто ,але тільки інкогніто
Не зрозуміла, пан New Shrek, що Ви маєте на увазі, говорячи це
Очень прошу Вас ответить на мой вопрос. Иначе Вы будете выглядеть весьма непристойно.

New Shrek
29.03.2007, 09:32
Очень прошу Вас ответить на мой вопрос.
Ми з Вами перекинулись парою фраз в Googl Talk,для продовження спілкування,Ви запропонували мені перейти в Аську, Ваш нік в Googl Talk "elizabetttiger"

Loi
30.03.2007, 04:26
Ми з Вами перекинулись парою фраз в Googl Talk
Ааа! Так это от Вас было письмо? На которое я даже ответила:
<elizabetttiger@gmail.com> 13 марта 2007 г. 3:24
Кому: forposterster <forposterster@gmail.com>

Вы хотели видеть меня в чате? Я редко захожу на сюда - всю почту gmail сливает мне прямо на комп.
Вы лучше письмо напишите - вернее будет.

Вы так и не ответили. :)
Повторюсь: я туда не захожу почти никогда.

New Shrek
30.03.2007, 05:52
Ааа! Так это от Вас было письмо?
Да,такие письма посылает робот Googl Talk

Loi
30.03.2007, 17:39
Да,такие письма посылает робот Googl Talk
Ну, а при чём же здесь Ваши намёки на то, что я горела желанием встретиться с Вами, да ещё инкогнито? Появился Ваш адрес, я ответила, Вы не откликнулись - так? Что же тогда за странные слова с Вашей стороны? Не понимаю...

New Shrek
30.03.2007, 19:07
Беру свои слова обратно,....Что то с памятью моей стало, все что было не со мной помню....(слова из песни)

New Shrek
30.03.2007, 19:13
Слова Рождественский Р. Музыка Фрадкин М.
Поют
Я сегодня до зари встану
По широкому пройду полю.
Что-то с памятью моей стало
Все что было не со мной- помню.

Бьют дождинки по щекам впалым,
Для вселенной двадцать лет мало
Даже не был я знаком с парнем,
Обещавшим :"Я вернусь, мама"

Припев:

А степная трава пахнет горечью
Молодые ветра зелены
Просыпаемся мы- и грохочет над полночью
То ли гроза,то ли эхо прошедшей войны.

Обещает быть весна долгой,
Ждет отборного зерна пашня..
И живу я на земле доброй
За себя и за того парня.

Я от тяжести такой -горблюсь
Но иначе жить нельзя,если,
Все зовет меня его голос,
Все звучит во мне его песня.

Припев.

Оля
09.04.2007, 22:09
Пані Loi , то який ж фінал справи зі "Сільпо"?

peGas
12.04.2007, 01:10
нда, висновок ходіть в арсен :)

Loi
12.04.2007, 15:34
Пані Loi , то який ж фінал справи зі "Сільпо"?
Вот новости, которые я ещё была в силах увидеть: http://center.lviv.ua/showthread.php?t=2003&page=17
Начинаем читать с сообщения 164

А тут мои последние размышления на эту тему: http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=9&topic=0131&start=440#11

Всем - спасибо. :)

New Shrek
13.04.2007, 15:15
У нас вже всі про то забули,А круги все йдуть...йдуть... http://forum.airbit.net/viewtopic.php?t=2639&highlight=

New Shrek
13.04.2007, 15:17
Про то ,при всій повазі до Олі ,памятає лиш вона,і про розвод з мужиком з дитинкою

Ума
13.04.2007, 20:26
треба не забути 17 квітня подивитися репортаж про цей випадок :)

Оля
15.04.2007, 10:39
Про то ,при всій повазі до Олі ,памятає лиш вона,і про розвод з мужиком з дитинкою

Шреку, бо мені шкода людей, що по наївності стають жертвами хапуг! :cool: Якщо пам"ятаєте, то мене розвели в Львівському аеропорту теж по моїй наївності. Що мала заховати того ланцюжка, на шию вчепити, то положила зверху в сумці, щоб запитати вовків, чи ягня має на щось право! :mad:

New Shrek
15.04.2007, 10:53
асоціація байка

На світі вже давно ведеться,
Що нижчий перед вищим гнеться,
А більший меншого кусає та ще й б'є —
Затим що сила є...
Примір не довго б показати,
Та — цур йому! Нащо чіпать?..
А щоб кінці як-небудь поховать,
Я хочу байку розказати.
Улітку, саме серед дня,
Пустуючи, дурне Ягня
Само забилося до річки —
Напитися водички.
От чи пило, чи ні — глядить:
Аж суне Вовк — такий страшенний
Та здоровенний!
Та так прямісінько й біжить
До бідного Ягняти.
Ягняті нікуди тікати;
Стоїть, сердешне, та дрижить...
А Вовк, неначе комісар, кричить
(Він, щоб присікаться, знайшов причину):
— Нащо се ти, собачий сину,
Тут каламутиш берег мій
Та квапиш ніс поганий свій
У чистую оцюю воду?
Та я тобі за сюю шкоду
Ти знаєш, що зроблю?..
Як муху, задавлю!
— Ні, паночку,— Ягня йому мовляє,—
Водиці я не сколотив,
Бо ще й не пив;
А хоч би й пив, то шкоди в тім немає,
Бо я стою зовсім не там,
Де треба пити вам,
Та ще й вода од вас сюди збігає...
— Так себто я брешу? — тут Вовк йому гукнув. —
Чи бач! Ще і базікать стало...
Такого ще поганця не бувало!..
Здається, ти й позаторік тут був
Та капості мені робив... Тривай же!
Ти думаєш, що я забув?
— Помилуйте! — йому Ягнятко каже,—
На світі я ще й году не прожив.
— Так брат твій був.
— Нема братів.
— Так, може, батько,
Коли не дядько...
Або ж хто-небудь з ваших був...
Хіба не знаю я, не чув,
Що ви усі мене б із'їли,
Якби вловили?
Собаки й вівчарі твої,
Усі ви — вороги мої:
Од вас мені життя немає...
Ще мало я терпів?
— Так чим же я вам досадив? —
Ягнятко, плачучи, питає.
— Цить, капосне! Либонь, не знає...
Ще й огризається, щеня!
Що ти за птиця?! Ти — Ягня!
Як сміло ти мене питати?
Вовк, може, їсти захотів!..
Не вам про теє, дурням, знати! —
І —Вовк Ягнятко задавив...
Нащо йому про теє знати,
Що, може, плаче бідна мати
Та побивається, як рибонька об лід:
Він Вовк, він пан... йому не слід...

REDevil
06.06.2007, 03:25
Пропоную відімстити ганебним жидам«Сільпо», спочатку попарити їм мозги, написати декілька скарг на охорону на адміністрацію, повірте їм це так просто не зійде з рук,їх перевіряють вищі адміністратори які будуть їх клепати за це - це для морального задоволенн і розваги а якщо серйозно щось зробити, то балачки на форумі нічого не змінять, треба мати владу, а влада де? - в політиці, перш за все треба належати до якоїсь політичної партії мати розширені можливості, знати впливових людей (це все мафія але по інакшому не вирішиш питання) які зможуть допомогти і обов’язково допоможуть, звісно не просто так і не за гроші, колись вони Вас попросять про послугу. Не будьте користувачем-лохом в цьому світі. Мафія-безсмертна!

Оля
06.06.2007, 07:10
Пропоную відімстити ганебним жидам«Сільпо»,

Що Ви за ненависник якийсь? Жиди, негри... Негідники є серед будь-яких націй і народностей. А хороших людей таки всюди більше. Не думаю, що охоронники були жиди. А скоріше свої рідні галичани, яким плювати на все і на всіх, лиш би з кого гроші здерти!:cool: В банді скоріш за все національностями не розрізняються...

samvexler
27.01.2008, 19:24
Всьо більше в СІЛЬПО ніколи не піду!!!

І всім знайомим скажу, що це мережа суперлохотронів!!!!!!

Капітан
27.01.2008, 20:44
Кто лох, тому необязательно и в СИЛЬПО ходить.

Alla
28.01.2008, 01:38
в мене теж був прикрий випадок....дуже не приємний..правда не на 1000 грн..але все ж..на Львівському вокзалі (там постійно бардак в касах) . отже ми взяли білети в Київ на 25 січня більше місяця до дати відїзду...написали все на листку( дату..поїзд і № ..вагон ..купе ) і от після вчора сідаєм в поїзд а там в нашому купе вже є люди...ми в шоці.йдем до провідника ...і нам провідник повідомляє що не той місяць вказано....ми до чергової вокзалу..її як завжди немає ( кава чай капучіно) ...і вона нам повідомляє що нічого не може зробити і все це не доказуємо..бо на касі пише перевіряйте квитки і гроші зразу...воно теоретично мабуть так..частково це і наша помилка...але частково і касира...тоді чому нам відшкодовувати повну вартість? і платити за чужі помилки? хто за це відповідає ? і нам довелось брати нові білетики ...так ні з кого ніякого спросу...... ... бардак на тому вокзалі страшний....таке враження що люди котрі там працюють вважають себе центром світу...

Додано через 3 хвилини
взагалі-то вся мережа Сільпо - суцільний лохотрон і разводілово.
розказувала мені знайома (вона працювала в Сільпо в мясному відділі), що там такі пацюки бігають..як коні..і товар там не першої свіжості..стараюсь не ходити туди..або купувати все що запаковане виробником...хоча....фіг зна шо на тому виробництві...може таке саме))