Показати повну версію : Самооборона!
Всім привіт! Мене цікавить де у Львові можна записатись у гурток по-самообороні...Наперед подякував!
New Shrek
07.03.2007, 17:41
Всім привіт! Мене цікавить де у Львові можна записатись у гурток по-самообороні...Наперед подякував!Ліцей"Оріяна"вул.Чукаріна
New Shrek
07.03.2007, 17:43
Свій допис краще перенесіть в розділ"Новий сайт"
Я так спішився шо не в ту гілку тему написав :( Прошу модери, перенесіть в гілку спорт ;)
Свій допис краще перенесіть в розділ"Новий сайт" При чому тут новий сайт?
New Shrek
07.03.2007, 18:00
Внизу рекламка Музично-інформаційно-розважальний портал Vechirniy MiX
New Shrek
07.03.2007, 18:01
що думаєте дописувачу гурток айкідо потрібен ? він навіть не уточнив яка саме самооборона в ліцеї
New Shrek
07.03.2007, 18:04
Я вже десь писав що наш рейтинг виріс спамери зачастили
Спамооборона...;)
:D Під Самообороною я маю на увазі рукопашний бій.
levandivka
08.03.2007, 07:10
Всім привіт! Мене цікавить де у Львові можна записатись у гурток по-самообороні...Наперед подякував!
9-го Луценко у Львові.
Ловіть і записуйтесь :D
New Shrek
08.03.2007, 10:22
:D Під Самообороною я маю на увазі рукопашний бій.А я думав самбо.Перебірливі Ви якісь Айкідо не підходить ,самбо не подобається ,точно треба до Луценка в гурток записуватись
А я думав самбо.Перебірливі Ви якісь Айкідо не підходить ,самбо не подобається ,точно треба до Луценка в гурток записуватись
Айкідо було в дитинстві далекому, потім бокс, потім футбол, потім інтернет, тепер черга і до-рукопашки дійшла :cool: ;)
А я думав самбо.Перебірливі Ви якісь Айкідо не підходить ,самбо не подобається ,точно треба до Луценка в гурток записуватись
Под самбо часто подразумевается так же и рукопашный бой. Самбо это самооборона без оружия, и в боевом виде этого спорта есть не только захваты и броски, но так же и удары по болевым точкам.
New Shrek
09.03.2007, 17:04
Под самбо часто подразумевается так же и рукопашный бой.
Цю думку і я хтів донести Topper
Под самбо часто подразумевается так же и рукопашный бой. Самбо это самооборона без оружия, и в боевом виде этого спорта есть не только захваты и броски, но так же и удары по болевым точкам.
Самбо це більш серед "мусарів" розповсюджений вид самозахисту, а мені такий для звичайного жителя міста, 173 см росту, 66 кг вага :) 21 рік.
levandivka
09.03.2007, 20:30
А 100-метрівку за скільки сек. пробігаєте?
А 100-метрівку за скільки сек. пробігаєте?
Як прийдецця :D можу за 1 сек в іншому районі бути :);) :cool:
Viktoria Jichova
10.03.2007, 00:50
А чи не могли б ви порадити, який вид самозахисту є найоптимальнішим для жінки? Ну, так щоб не спричинити собі яких тяжких тілесних пошкоджень?
Як прийдецця :D можу за 1 сек в іншому районі бути :);) :cool:
Душа?;) :D
levandivka
10.03.2007, 05:45
Душа?;) :D
Думка? (кажуть, ще швидша. буває)
New Shrek
10.03.2007, 10:13
Як прийдецця :D можу за 1 сек в іншому районі бути :);) :cool:Певне не пробема, якщо жити на кордоні двох адміністративних районів
Самбо це більш серед "мусарів" розповсюджений вид самозахисту, а мені такий для звичайного жителя міста, 173 см росту, 66 кг вага :) 21 рік.
З такими параметрами я би Вам радив обережніше вживати слово "мусара", тим більше що з Ваших слів, саме серед них розповсюджений такий вид самозахисту як самбо :rolleyes:
А чи не могли б ви порадити, який вид самозахисту є найоптимальнішим для жінки? Ну, так щоб не спричинити собі яких тяжких тілесних пошкоджень?
Віка, мабуть найоптимальнішим варіантом було би айкідо. Це дуже технічний вид спорту, і вимагає не стільки фізичної сили, скільки координації і реакції :)
Віка, мабуть найоптимальнішим варіантом було би айкідо. Це дуже технічний вид спорту, і вимагає не стільки фізичної сили, скільки координації і реакції :)
Для женщины лучше всего подойдёт туфля на шпильке.
Но в руке, а не на ноге. :)
Не иначе Виктория на родину погостить собралась? :D
Viktoria Jichova
10.03.2007, 13:33
Дякую, Капітане, за Вашу відповідь.:)
Бо справді думаю, що жінкам би було вкрай необхідним володіти хоча б основами самозахисту. А це тому, щоб не бути колись згвалтованою, чи, наприклад, нападеною з іншою метою (грабунку, чи просто якимось агресивним блазнем, що любить руки до жінок розпускати), бо, нажаль, і такі вuпадки стаються з жінками. Про це в газетах он скільки пишеться..:(
Так як моя жінка до бойових мистецтв не надається, то я її просто озброїв газовим балончиком Терен-4м... Правда вона його завжди забуває, але сама і так рідко ходить так що підстав для хвилювань в цьому плані у мене практично немає. Елементарні основи самозахисту та можливо спецзасоби потрібні жінкам, які змушені у темну пору доби пересуватись таемничо-темрявими провулками нашого міста (після роботи, наприклад :) ) Хоча, у нашому місті кількість згвалтувань рекордів не б"є, на відміну від пограбувань, але берегтися слід завжди :)
Viktoria Jichova
10.03.2007, 13:53
Капітане, а я собі ось що подумала. Ви кажете, що кількість згвалтувань у Львові рекордів не побиває. Але ж це, як на мене, лише офіційні статистичні дані, правда? А якщо насправді, то як Ви гадаєте, чи всі згвалтовані жінки відважаться піти у міліцію і написати заяву про цей "трафунок"? Гадаю, що ні. Бо з різних причин вони цю травму можуть замовчувати, оскільки бояться, чи просто не мають бажання бути висміяні своїм оточенням, чи не хочуть мати у майбутньому зайвих проблем як зі своїм партнером, безперестанно висвітлюючи йому, що в цьому вона не винна, та так само із своїм насильником, котрому, наприклад, не вдалося довести його вину, а він потім буде переслідувати свою жертву і т.д.. Бо всяке ж буває, нажаль..
Ви праві, існує так звана "латентна" злочинність, тобто офіційно не облікована в МВД та СБУ. Згвалтування на відміну від інших злочинів полягає у значній психологічній травмі для згвалтованого, тому звичайно що не всі потерпілі готові розповідати операм/слідчому/прокурору/судді/адвокату інтимні подробиці, ходити на численні експеритзи і таке інше.
Та й самі правоохоронці не дуже охоче займаються справами про згвалтування, оскільки непоодинокі випадки, коли потрепіла згодом "забирала заяву" змінюючи показання на слідстві чи в суді - піддавшись на спокусу матеріальної винагороди за мовчання.
Щодо переслідування своєї жертви насильником у випадку написання заяви - це надзвичайно рідкі випадки, тому все ж таки слід заявляти. Прощати ТАКЕ не можна!
Viktoria Jichova
10.03.2007, 14:10
І ще мене цікавить таке. Ви кажете (і я з вами погоджуюся), що згвалтування - це, окрім, тілесного грубого втручання та пошкодження, ще й велика психічна травма. Tак от, чи є задіяні в українській міліції і психологи, котрі поясняють такій жертві необхідність цьому злочину протистояти та надають їй підтримки, щоб вона не боялася? Бо як мені відомо, в Чехії такі спеціалісти існують не лише на рівні правоохоронних органів, але й на рівні громадських неприбуткових організацій, чи у сфері соціальних служб, котрі спеціалізуються у питаннях порад та допомоги потерпілим.
В міліції є психологи, але в їх компетенцію не входить спілкування з потерпілими чи злочинцями. Психолога може запросити слідчий чи суд у якості фахівця-спеціаліста, але для цього потрібне клопотання однієї з сторін. Поза силовими структурами безумовно існують центри реабілітації для потрепілих, проте не на держаному рівні, наскільки мені відомо.
З такими параметрами я би Вам радив обережніше вживати слово "мусара", тим більше що з Ваших слів, саме серед них розповсюджений такий вид самозахисту як самбо :rolleyes:
"Мєнти", так ліпше? :) Ну а якшо серйозно, куди можна ще звернутись шоб освоїти нові навики в виді самозахисту? Підкиньте пліз лінк на теорію про самбо;) (тільки google.com і тому подібних нінадо)!
New Shrek
10.03.2007, 17:01
тільки google.com і тому подібних нінадо)!
Бо справді думаю, що жінкам би було вкрай необхідним володіти хоча б основами самозахисту. А це тому, щоб не бути колись згвалтованою, чи, наприклад, нападеною з іншою метою (грабунку, чи просто якимось агресивним блазнем, що любить руки до жінок розпускати), бо, нажаль, і такі вuпадки стаються з жінками. Про це в газетах он скільки пишеться..:(
Угу, знаю це з власного досвіду. :mad: Напав якийсь ненормальний біля самого під"їзду мого будинку у Львові. Давно це, правда, було. Я не чула, щоб хтось йшов за мною, злякалася надзвичайно, що хтось обхопив руками ззаду. З того страху неймовірно голосно закричала. Я б цього не повторила... :o а він втік... теж злякався... от ми й полякали один одного...
096 74 711 23 — рукопашний бій...
айкідо — як найбільш гуманний, кравмага — як найбільш надійний...
096 74 711 23 — рукопашний бій...
З власником номеру мобільного телефону?
Крім того, для дівчат ІМХО краще айкідо, ніж кравмага. Це більш жорсткий вид БМ, і вимагає чималих фізичних зусиль.
З власником номеру мобільного телефону?
в оголошенні побачив на вулиці...
Крім того, для дівчат ІМХО краще айкідо, ніж кравмага. Це більш жорсткий вид БМ, і вимагає чималих фізичних зусиль.
не зовсім...
крав-мага (здається так пишеться) — вдосконалений рукопашний бій, без дурних кіношних витребеньок...
Крав Мага - це фактично набір, "горючая смесь" прийомів з різних видів БМ. В нас не дуже поширена, використовується частіше в спезпідрозділах арабського світу. Де Ви у Львові сенсея по кравмазі знайдете? :)
Крав Мага - це фактично набір, "горючая смесь" прийомів з різних видів БМ. В нас не дуже поширена, використовується частіше в спезпідрозділах арабського світу. Де Ви у Львові сенсея по кравмазі знайдете? :)
ніде... :)
взагалі придумано було одним євреєм з німеччини, орієнтовно у 30-х роках...
Давайте реально створимо свій клуб самозахисту!
Давайте реально створимо свій клуб самозахисту!
Продовжуйте...? :)
ага САМ САМБО...
та інші назви...
виникло у 20-30 роках в ссср...
увібрало в себе: бокс, французьку боротьбу, джіу-джицу...
є спортивне самбо, є бойове...
«Народная самооборона», набирающая популярность день ото дня, не может не вызывать все более растущую тревогу и беспокойство Партии регионов. Для ее вождей сама мысль о том, что «биомасса» может требовать к себе внимания постоянно, а не только раз в пять лет, является глубоко неприемлимой. Главная задача, которую они ставили и ставят перед собой в отношении движения Луценко — загнать его за Днепр и не выпускать оттуда. Сделать его частью навязываемой своим избирателям мифологической концепции «двух Украин», между которыми лежит пропасть — языковая, идеологическая, ментальная. Поэтому приезд «Народной самообороны» в Харьков и Днепропетровск рассматривался ими как наглая вылазка врага на свою территорию, которую следует если не предотвратить, то, по крайней мере, диксредитировать любой ценой. Первый путь избрали власти Харькова, стремясь, очевидно, продемонстрировать «старшим братьям» из Донецка собственную решимость, нужность и недооцененность.
Повний текст статті (http://www.grani.kiev.ua/exp.php?ni=15642&type=1)
пан даніло, не зовсім по темі гілки.... :)
стаття хороша, ще з 2000 року пам’ятаю пана луценка, в колоні демонстрантів я був на відстані двох метрів від нього....
вже тоді було видно, що "далеко піде" чоговік...
пан даніло, не зовсім по темі гілки.... :)
стаття хороша, ще з 2000 року пам’ятаю пана луценка, в колоні демонстрантів я був на відстані двох метрів від нього....
вже тоді було видно, що "далеко піде" чоговік...
Вибачте, не туди запостив, чесно не подивився. Перенесіть куди треба.
Так харизма в нього таки є.
В Древнем Риме только рабы не имели права носить оружия, вы понимаете, о чём я ?
Не всем повезло, как жене капитана - большинству "простых пользователей" приходится каждый раз затирать букву "м" на баллончике с Тереном-4. А ведь вещь хорошая - и на собачку годится и на пьяного...
В Древнем Риме только рабы не имели права носить оружия, вы понимаете, о чём я ?
Не всем повезло, как жене капитана - большинству приходится каждый раз затирать букву "м" на баллончике с Тереном-4. А ведь вещь хорошая - и на собачку годится и на пьяного...
не тільки, пан веломакс...
зброю носити могли виключно і тільки аристократи...
це стосується всіх країн і всіх народів...
Всё равно плохо.
Как я решил вопрос с самообороной :)
Одно время, когда я еще не был женат, мне приходилось поздно ночью или рано утром возвращаться домой от неё. Примерно за год у меня приключилось около 10 потасовок на улице. Я даже стал с некоторой завистью поглядывать на проезжающие мимо машины - уж к машинам-то шпана точно не цеплялась. Неожиданно нашёлся выход - я стал ездить на велике :) Кто-то улыбнётся, кто-то вспомнит старый анекдот про районного акушера и Васю Жукова, но это выход.
Всё равно плохо.
Как я решил вопрос с самообороной :)
Одно время, когда я еще не был женат, мне приходилось поздно ночью или рано утром возвращаться домой от неё. Примерно за год у меня приключилось около 10 потасовок на улице. Я даже стал с некоторой завистью поглядывать на проезжающие мимо машины - уж к машинам-то шпана точно не цеплялась. Неожиданно нашёлся выход - я стал ездить на велике :) Кто-то улыбнётся, кто-то вспомнит старый анекдот про районного акушера и Васю Жукова, но это выход.
так, так...
що за "вєлік"?...
колись я зустрічався з дівчиною, яка проживала у самому центрі — мене більше перечіпали менти, аніж "пацани"...
мабуть, ти маєш характерний вигляд. Мене жодного разу наряд не зупиняв.
(а "вєлік" - це ж ровер ;) )
мабуть, ти маєш характерний вигляд. Мене жодного разу наряд не зупиняв.
(а "вєлік" - це ж ровер ;) )
я ніколи нікого на вулиці не чіпав...
А без разницы. Встречают по одёжке.
А без разницы. Встречают по одёжке.
підкажіть: яка одьожка має бути, щоб не чіпали?... :)
Это лучше спросить у, к примеру, Капитана.
А одёжка у меня самая обычная ...
капітан на форумі вже не пише...
Я что-то пропустил?
Куда делся Капитан?
підкажіть: яка одьожка має бути, щоб не чіпали?... :)
Сині штани з червоними полосками по-швам! ну відповідно чорні мешти, курточка також бажано під колір штанів і що дуже важливо - з пагонами з кількома зірочками, а ше ліпше НАЙБІЛЬШИМИ :) :cool:
краще ходити в касці і посміхатися...
Я что-то пропустил?
Куда делся Капитан?
Випробовує волю:D , або вимкнули інтернет на роботі.:)
До Луценка?;)
До Луценка?
Нє, не на ту показуху(політичну) а для фізичного і духовного розвитку!
"Ментовская система" - это для ментов. Им ничего не грозит. Не даром говорят : "Голова у мента здоровая, потому что она у него дубовая". Нам простым смертным подходит система Вин-чун. Этим видом единоборства могут заниматся как женский пол так и мужской. Какое может быть самбо, если на Вас попрет мужик 120 килограм, а Вам и 50-ти нету. Из практики знаю, Вин-Чун самый надежный способ самозащиты на улице.
KabMiner
05.10.2007, 12:21
Пропоную ознайомитися для початку з цікавою книжечкою:
Анатолий Ефимович Тарас "Боевая машина"
http://www.nssxe.org/books/boevaya_maschina.pdf
Автор стверджує, що всі розрекламовані єдиноборства є лише спортом і не годяться для практичного використання, і пропонує свою альтернативу.
Был как то в институте у нас ,спаринг между боксером(КМС) с уличным прошлым :) и пареньком вроде как неплохо занимавшимся киокошанкаем и айкидо (черный пояс типа, приемчики, шпагатики всякие) . Ну, вот угадайте кто против кого и сколько продержался. Только помните, что это было не в кино :)
Топпер, а сильнейшее качество грамотного бойца -в первую очередь, не попадать в драку.
afterstep
05.10.2007, 13:00
Топпер, а сильнейшее качество грамотного бойца -в первую очередь, не попадать в драку.
+1
виграв боксер - причому відразу, і однозначно. До 20 сек. КМС по боксу купленим не буває ;)
Знайомий розказував(для себе займається вже15 років:айкідо,тейквондо іт.д),що двоє з його колег(міжнародні нагороди,недавно приїхали з Тібету),прийшли на тренування з фінгалами,побиті.На питання - хто вас так?Відповідали - та,малолєтки.А скільки їх було?Троє,а ми удвох...
То реальний випадок.
+1
виграв боксер - причому відразу, і однозначно. До 20 сек. КМС по боксу купленим не буває ;)
Пожалел боксер паренька, минутку потанцевал, потом отправил "спатьки".
Он еще из старых... в цирке когда то дрался, если кто помнит те бои.
New Shrek
05.10.2007, 13:53
Куда делся Капитан?
казав шо скоро буде
Думаю кращим самозахистом у місті може бути посвідчення працівника МВС.
Иногда в темноте да и в случае с пьяными отморозками вряд ли поможет, да и собаке бешенной сорвавшейся с цепи тоже вряд ли.
Я периодически ношу с собой мелкокалиберный пистолет , (калибр 4,5) мм, что разрешено законодательством Украины, а для надежности в малость колдую над патрончиками. После правильной "обработки" в кусок свинины обернутой джинсом пулька уходит на 15 см.
Однако самое опасное, что такой же пистолетик на законных основаниях может купить в магазине любой юный любитель пострелять по голубям и не только, достигший 16ти лет. А это уже страшно. Одно пока спасает, такие игрушечки стоят в раене 1500, не каждый встречный может себе купить со страрта, хатя если задатся целью...
Иногда в темноте да и в случае с пьяными отморозками вряд ли поможет
а не жалко подстрелить пяного, он ведь трезвеет с утра, да и отморозок со времене умнеет...
нет за удар в лицо я убивать не стал бы, вот костет хорошая штука, принципи у меня перстень обьемный, вроди бы действует, на прошлой недели одного усыпил в клубе, так, что пистолет это оружие, а оружием надо убивать, а не пугать...а то глядишь ктото быстрее нажать курок сможит и тогда все, привет...
Естественно пистолет нужно доставать только тогда, когда сразу же будешь стрелять. А коэфициент смертности от пистолетной пули очень низок (слабая зона поражения) я не специалист, но так говаривает мой товарищ, фанат этого дела. Однако выстрела из пистолета в коленную чашечку или в живот, обычно хватает, что бы остановить придурка. Пулька в основном застряет или в мышцах преса или в кости ноги., крайне неприятно, но практически безвредно.
Ну и в нос тоже можно дать, для этого мобильник существует :)
дАрт я представить себе не могу вас бьющим когото в нос мобилкой, это шутка, надеюсь...:)
ЗЫ с пистолетом увы тоже...:)
дАрт я представить себе не могу вас бьющим когото в нос мобилкой, это шутка, надеюсь...:)
ЗЫ с пистолетом увы тоже...:)
Ну, мобилкой в нос, телефона жалко, но в руке Нокия 6300 замечательно лежит, да и корпус металлический. :)
А по поводу пистолета, вот Вам моя жена на 8мом месяце :)
http://rf.foto.radikal.ru/0710/f0/b731206459f2.jpg
Додано через 4 хвилини
Вот еще кое что из моего арсенала самообороны:
http://rp.foto.radikal.ru/0710/7f/53253e54670a.jpg
afterstep
05.10.2007, 17:40
Ну и в нос тоже можно дать, для этого мобильник существует
роль мобілки - незрозуміла...
ну, сірникову коробку - розумію, ну, пляшкою по голові - теж...
Судячи по комплекції - достатньо животом пхнути...
--
Але навіщо мобілка?!
Додано через 1 хвилину
--
а, зозумів - кулаком тяжко влучити - розміри не співпадають... розміри мобіли таки більш підходять...
Все люди, как люди, а мы дАртаньяны!
та ви наш ЗУ?
Афтер, в руке зажать, что бы придать кулаку большую массу. :)
Меня к стати на фотке нет, я снимал :)
Васили, что вы имеете ввыду под абревиатурой "ЗУ"? Не понял вопроса.
afterstep
06.10.2007, 09:52
в руке зажать, что бы придать кулаку большую массу
кажу ж - сірникова коробка. Більш-менш порядна запальничка. В мене колись була - ну прямо не запальничка, а "свинчатка" - якраз в руку лягала, і важила значно більше за мобілу ;)
--
Ну, і основна заповідь - таки слід старатися уникати "драки" ;)
Полковник
06.10.2007, 10:18
кажу ж - сірникова коробка. Більш-менш порядна запальничка. В мене колись була - ну прямо не запальничка, а "свинчатка" - якраз в руку лягала, і важила значно більше за мобілу ;)
--
Ну, і основна заповідь - таки слід старатися уникати "драки" ;)
Кстати, а как на счет мобилы (трубки - С.Пет.)?
Как ОНА в роли кастета?
Кстати, а как на счет мобилы (трубки - С.Пет.)?
Как ОНА в роли кастета?
Дак о том и твержу, Полковник.
Нокие 6300 имеет металический корпус, довольно увесистей (потяжелее Зиппо допустим) В руке очень хорошо лежит, да и при себе всегда :)
Ладно, что то мы вообще уже на мальчишество перешли :)
Васили, что вы имеете ввыду под абревиатурой "ЗУ"? Не понял вопроса.
http://pzaku.net/homepage/uploads/pics/ZU-23M.JPG
ЗУ
консультант
06.10.2007, 12:37
Добре вивчати різні системи самозахисту та аналізувати наскільки вона буде практичною у Вашому житті на вулиці. Яка більш, яка менш надійна, сказати важко, залежить від ситуації і місця. Вуличний боєць- найбільш універсальний, тому що на вулиці немає правил. Там іноді, на жаль, як на війні- вбий або будеш вбитий.
Добре вивчати різні системи самозахисту та аналізувати наскільки вона буде практичною у Вашому житті на вулиці. Яка більш, яка менш надійна, сказати важко, залежить від ситуації і місця. Вуличний боєць- найбільш універсальний, тому що на вулиці немає правил. Там іноді, на жаль, як на війні- вбий або будеш вбитий.
Саме так, якщо не маєш досвіду вуличної бійки, то краще не "встрявати".
Наявність досвіду в спорті - в боксі, т.з. бойових мистецтвах, тощо, вельми умовна запорука перемоги. Бо вулиця - не спортзал. ;) Наведу три приклади.
Приклад перший. Коли я вчився в школі, в нас в класі був один хлопчина, який любив, як то говориться, "дати по бороді", причому часто й старшокласникам. До речі, він з Левандівки. Звісно, ні про який бокс, чи там що, мови не було. Постійно мав проблеми, стояв на обліку в інспекції по справах неповнолітніх. Так от, колись я його спитав, чи ти не відчуваєш докорів сумління за те, що б"єш людину першим. Знаєте, що він мені відповів? "Звичайно, ти правий, що першим бити неправильно, але після того, як вдарять мене, я не знаю, чи зможу дати здачі. А так ніхто не чіпляється".
Приклад другий. В інституті. Вчився з хлопцем, який довший час ходив на карате-джиу-рю. Ніби звичайна секція (тобто, спортивна). Він розповідав про випадок, коли він їхав на авто з колегою, зимою, і їх коло ц.Юра підрізав якийсь фацет. Ну, той фацет зупинився, вийшов, почав махати руками, погрожувати, і т.д водієві. Той хлопець, про якого говорю, дивився-дивився, а потім підійшов до того "крутелика", і каже: "слухай, сідай собі, і шльопай далі, бо я бачу, ти давно по голові не діставав". Той ще більше завівся. Тоді той перший вдарив "братка" ногою в голову. Але була зима, він трошечки підслизнувся, і не дотягнувся буквально кількох міліметрів. Але сила і різкість була такою, що той браток одразу замовк, сів в машину і поїхав. Потім наш хлопець мені казав: "Боже, яке щастя, що я в нього не попав, бо, мабуть, вбив би нафіг". І тішився з того недаремно, бо на парах, коли в аудиторії не було викладача, і знаходився кусок ДСП ще старого зразка, тобто 22 мм завтовщки і "отнюдь" не гнилої, то той хлопець лівою рукою кулаком вибивав в ньому дзюру. Повторюся, секція була "спортивною". Наскільки мені відомо, він потім "підзаробляв", тренуючи якихось спецназів (чи поліцаї, чи митники - не знаю). Інший одногрупник, потім загорівся "навчатися карате", пішов з ним на тренування. На другий день, шкандибаючи по аудиторіі з побитими руками, ногами і нирками, признався, - це не для мене.
Приклад третій. Знову-таки колись давніше, я мав щастя відвідувати "секцію карате". Чому пишу в лапках, - то це тому, що карате там було всяке, тобто займалися зразу три групи, кожна зі своїм тренером, і зі своїми правилами. Один з сенсеїв був вже старшого віку (тобто для нас, хлопців 20-ти і з гачком років, то вже був старший вік ;) ). Він, звісно, навчав і кіхону, і влаштовував спаринги, і розтяжки, і все таке інше, але його фішка була в тому, щоб уникнути бійки. Принаймні, уникнути атаки. Його хлопці вирізнялися своєю "невразливістю", в них неможливо було попасти. Для послідовників "лобової і ломової" техніки Шотокану це було якоюсь незрозумілою екзотикою, розкішшю, - навіщо битися, щоб нікого не бити?
Замість епілогу. Ситуації бувають різні. Якщо говорити про вуличну бійку, то треба враховувати все, - оточуючих, супротивників, навіть настрій свідків :p Все інше - то вже доля. Мій підхід такий: якщо не калічити, то краще не битися, а якщо битися, то вже по ситуації, але треба калічити.
KabMiner
09.10.2007, 11:46
Я периодически ношу с собой мелкокалиберный пистолет , (калибр 4,5) мм, что разрешено законодательством Украины,
А вот с этого места поподробнее, що за пістолет такий? Патрони порохові чи стиснене повітря? І як називається? Хочу собі щось купити, але не можу вибрати. На стисненому повітря не хочеться, з гумовими кулями - слабуваті вони, газовий - немає необхідної точності і неможливо застосувати на короткій дистанції.
консультант
09.10.2007, 17:24
А вот с этого места поподробнее, що за пістолет такий? Патрони порохові чи стиснене повітря? І як називається? Хочу собі щось купити, але не можу вибрати. На стисненому повітря не хочеться, з гумовими кулями - слабуваті вони, газовий - немає необхідної точності і неможливо застосувати на короткій дистанції.
Не рекомендую використовувати зброю до тих пір, поки не освоїте елементарних основ самозахисту та контратаки. Я зброя не спрацює належним чином, а це буває часто і в непідходящий момент, тоді Ви получите набагато більше, ніж могли б. На перших порах вистачає звичайного газового балончика або нормальний біг з прискоренням... .
Пропоную організувати відділ зовнішньої розвідки з участю наших форумчан.
Полковник
09.10.2007, 19:20
Что конкретно интересует?
Какие расценки?
Мы ТУТ как-то с Пупером начинали уже ЭТУ тему мять! :):):)
консультант
09.10.2007, 21:06
Я добре не бачу і погано чую... .;)
Кто Вам сказал что резина слабовата? Ребра с 3х метров ломает вообщето. Просто на резину с разрешением парится долго надо, будет вдохновение как нибудь сделаю себе. Если для самозащиты лучше однозначно резину. Друг взял на днях новый "Форт" с пластиковой рамкой, доволен как глобус, патроны правда дороговаты по баксу штучка, 1 раз пошли постреляли минус сотня зелени, жаба малость давит, но пукалка супер.
Тот пистолетик которым я пользуюсь имеет маленький калибр патрона - 4, 5 мм. Согласно законодательству Украины оружие с калибром менее 5мм не считается огнестрельным. Лазейка такая понимаете ли.
Зайдите в любой оружейно-охотничий магазин, там их валом. Для ежедневного использования рекомендую немецкого производства с укороченным стволом. Удобный, быстро вытаскивается и в руке хорошо лежит. Длинный ствол для лучшего прицеливания, но в условиях города и самозащиты максимальная дистанция с которой придется стрелять 3-5 метров, не промахнетесь. Оригинальные патрончики слабоваты, при желании можете их малость "усилить". Однако при усиленных патронах барабан малость застревает, доворачивать надо, но при опыте проблем несоставляет.
пистолетик которым я пользуюсь имеет маленький калибр патрона - 4, 5 мм. Согласно законодательству Украины оружие с калибром менее 5мм не считается огнестрельным. Лазейка такая понимаете ли.
Зайдите в любой оружейно-охотничий магазин, там их валом. Для ежедневного использования рекомендую немецкого производства с укороченным стволом. Удобный, быстро вытаскивается и в руке хорошо лежит.
Це все чудово, але є лише проект закону, - закону як такого немає і не буде ще довго. Є відомчі інструкції, про які ніхто серьозно говорити не хоче (маю особистий досвід). Мова іде про калібр НЕ БІЛЬШЕ 4,5 мм І ШВИДКОСТІ НЕ БІЛЬШЕ 100М/C (дульна енергія <7 Дж) Тобто, для того, щоб пристрій вважався зброєю, необхідно, щоб і калібр і швидкість були більшими одночасно. Але це логіка з написаного, чого не кожний баче. Отож, вся відповідальність на випадок, наприклад, якого-небудь "профілактичного" затримання, лягає особисто на Вас. Іншими словами, готуйте гроші.
Особисто читав в газеті, як доблесні правоохоронці затримали громадянина, який мав при собі "пневматичний нарізний пістолет калібру 4,5 без відповідного дозволу". Він, бачте, ще й чинив опір, коли цей пістолет в нього вилучали. Я плакалъ. Стаття була підписана підполковником міліції, не згадаю ким саме, якийсь зам відділку на транспорті. В мене до нього, як то говориться, "по гарячим слідам", виникло питання, які саме документи потрібні для оформлення дозволу на зброю, яка продається навіть без пред"явлення паспорта? Ніхто в відділі дозвільної системи з приводу цього нічого сказати не зміг. Як то говориться, коментарі зайві.
ЗЫ Цікаво, якщо в мене в сумці будуть лежати плоскогубці, сталева слюсарна лінійка, шило, викрутка, молоток і стамеска, і я десь випадково "встрягну в історію", то автоматично я стану підозрюваним по наступних злочинах: вбивство чи злісне хуліганство ( молоток, стамеска, шило), угон автомобілів ( лінійка, шило), квартирні крадіжки ( лінійка, викрутка, шило), тортури ( шило, плоскогубці). :D А якщо ще й годинник, то у виготовленні вибухового пристрою.
консультант
10.10.2007, 11:59
Якщо на Вас нападуть з ножем, а Ви вб"єте його граблями, то Вас можливо і посадять, якщо не знайдете грошей, за перевищення меж необхідної самооборони. Граблі ж набагато довші, значить вбивати не було потреби... .
KabMiner
10.10.2007, 12:05
Для ежедневного использования рекомендую немецкого производства с укороченным стволом. Удобный, быстро вытаскивается и в руке хорошо лежит. Длинный ствол для лучшего прицеливания, но в условиях города и самозащиты максимальная дистанция с которой придется стрелять 3-5 метров, не промахнетесь. Оригинальные патрончики слабоваты, при желании можете их малость "усилить". Однако при усиленных патронах барабан малость застревает, доворачивать надо, но при опыте проблем несоставляет.
Дякую, дякую, ніколи б не подумав, що у нас продаються малокаліберні револьвери (я правильно зрозумів, раз барабан- значить то револьвер). Цікаво -Треба буде глянути.
ніколи б не подумав
вас ніщо постійно не переслідує?
консультант
10.10.2007, 12:22
ЗЫ Цікаво, якщо в мене в сумці будуть лежати плоскогубці, сталева слюсарна лінійка, шило, викрутка, молоток і стамеска, і я десь випадково "встрягну в історію", то автоматично я стану підозрюваним по наступних злочинах: вбивство чи злісне хуліганство ( молоток, стамеска, шило), угон автомобілів ( лінійка, шило), квартирні крадіжки ( лінійка, викрутка, шило), тортури ( шило, плоскогубці). :D А якщо ще й годинник, то у виготовленні вибухового пристрою.
Після такого допису Вас дійсно можуть і на примітку взяти... . Дивіться, бо навісити і повісити в нас уміють. Розкриття злочинів більше 90 відсотків. Як розказував мені один знайомий, що в чоловіка, який повісився, в чоботях знайшли записку: "Я повісився, бо обікрав два магазини... !
afterstep
10.10.2007, 12:28
Після такого допису Вас дійсно можуть і на примітку взяти... .
перелік злочинів неповний...
забули про згвалтування. Чи ви з собою той інструмент не носите?
Якщо на Вас нападуть з ножем, а Ви вб"єте його граблями, то Вас можливо і посадять, якщо не знайдете грошей, за перевищення меж необхідної самооборони. Граблі ж набагато довші, значить вбивати не було потреби... .
Типу, в нас дуель на пістолетах, а він взяв мушкет...;)
А якщо я вила триматиму не за держак, а за самі вила? Тобто, переваги не матиму?
Взагалі цікаве питання, - на тебе з ножем нападають, а я, щоб не перевищити межі самооборони, мав би кашкетом по писку. :crazy:
консультант
10.10.2007, 13:29
Типу, в нас дуель на пістолетах, а він взяв мушкет...;)
А якщо я вила триматиму не за держак, а за самі вила? Тобто, переваги не матиму?
Взагалі цікаве питання, - на тебе з ножем нападають, а я, щоб не перевищити межі самооборони, мав би кашкетом по писку. :crazy:
Така система... . Напевно, все-таки краще добре бігати. Якщо він побіжить за Вами і помре від серцевої недостатності, то тут Вам нічого не загрожує, бо Ви не просили його бігти... . Хоч і в нього був мотив, бо Ви втікали... . От тут вже не знаю ?
afterstep
10.10.2007, 13:32
мав би кашкетом по писку.
бажано по свому...
консультант
10.10.2007, 13:45
Це розумне рішення. Злочинець зрозуміє, що Вас і вбивати немає потреби, у Вас і так проблеми... !
Додано через 2 хвилини
Матимете, тому що держак довший від ножа !
Це розумне рішення. Злочинець зрозуміє, що Вас і вбивати немає потреби, у Вас і так проблеми... !
Додано через 2 хвилини
Я ся перепрошую, Ви часом не адвокат?
консультант
10.10.2007, 20:53
Я ся перепрошую, Ви часом не адвокат?
Майже так, але нікому на форумі не кажіть про це... . Т-с-с.с.с.с-
Цитата:
Допис від volk
Отже, на суді повстане наступна картина: той, що НАПАВ, переваги не мав, бо ніж коротший, а постраждалий ( покалічений ) мав переваги, бо держак довший за ножа. Вже цікаво...
До речі, нападник БАЧИВ, що вила довші, міг би й втекти...:p
Якби нападник стріляв в мене з ПМу ( 9х18 ), а я в нього з кольта ( .45х23 АСР ), то я автоматично перевищив межі самооборони, бо в мене зброя "грубша".
Все! Пора купляти БТР. :aggressive:
KabMiner
11.10.2007, 10:31
вас ніщо постійно не переслідує?
про що мова?
afterstep
11.10.2007, 10:44
Отже, на суді повстане наступна картина: той, що НАПАВ, переваги не мав, бо ніж коротший, а постраждалий ( покалічений ) мав переваги, бо держак довший за ножа. Вже цікаво...
трошка інакше.... Спершу будуть визначати не нападника, а постраждалого. І несуттєво, що в постраждалого було в руках, якщо ви йому проломили череп ;)
--
І "калібрами" міряються тільки діти в садочку та пацани мобілками ;) Суд калібру до уваги не бере ;)
трошка інакше.... Спершу будуть визначати не нападника, а постраждалого. І несуттєво, що в постраждалого було в руках, якщо ви йому проломили череп ;)
--
І "калібрами" міряються тільки діти в садочку та пацани мобілками ;) Суд калібру до уваги не бере ;)
:y:
Але тільки спочатку.
Хотів додати Вам карму, а не виходить, клікаю по значку і нічого не відбувається :mad:
Додано через 8 хвилин
І "калібрами" міряються тільки діти в садочку та пацани мобілками
А в мене ще розмір взуття 45 й :p :p :p
консультант
11.10.2007, 11:29
До речі, нападник БАЧИВ, що вила довші, міг би й втекти...:p
Якби нападник стріляв в мене з ПМу ( 9х18 ), а я в нього з кольта ( .45х23 АСР ), то я автоматично перевищив межі самооборони, бо в мене зброя "грубша".
Все! Пора купляти БТР. :aggressive:
Доказати, що міг би втекти - не реально, тому що загинув, а раз загинув, значить не міг!
Ні, тут вже зовсім інша стаття. Незаконне застосування вогнепалльної зброї. Можливо чоловік і не мав наміру Вас вбивати... . А по друге Вам вистачало його поранити, щоб зупинити, а не вбивати...!
Доказати, що міг би втекти - не реально, тому що загинув, а раз загинув, значить не міг!
Ні, тут вже зовсім інша стаття. Незаконне застосування вогнепалльної зброї. Можливо чоловік і не мав наміру Вас вбивати... . А по друге Вам вистачало його поранити, щоб зупинити, а не вбивати...!
Не "не міг", а "не зміг", а це різні речі.
А якщо не загинув?
Стаття інша, але логіка та сама. Мертвих не судять ( хіба лише УПівців)
Ну, добре, як то говориться, - шутки в сторону. Що Ви пропонуєте? Чого боятися більше: суду, бути покаліченому чи вбитому, чи стати на дорозі нападника? З Ваших постів випливає одне: з точки зору закону виходу немає, бо якщо немає інших важелів ( положення, зв"язки, гроші і т.п.) винуватий буде той, хто завдасть більшої шкоди, незважаючи на наміри цієї людини. Нападник, який загинув, стає святим. Ви плачете над його життям і здоров"ям так, як він сам не плакав, бо людина знала, на що йшла, - так чи ні? Мало-хто лізе на вартового, бо знає, що може дістати кулю в живіт. А це означає: нападник має переваги, бо 1) озброєний, 2) ви про його наміри не здогадуєтесь, 3) знає закони краще за вас. То чому не можна калічити людину, яка кидається на тебе з ножем?
А в цілому - демагогія то всьо!
afterstep
11.10.2007, 11:43
ще зі старих батярських часів - має бути тільки один удар. В гіршому разі - вбивство по необережності, покарання - "умовно".
Будь-які знаряддя, або два удари - і проти тебе можуть придумати все що завгодно.
--
Стріляти слід в ногу (стегно, коліно) - біль паралізуючий.
консультант
11.10.2007, 11:44
А якщо не загинув?
Логічно !
А якщо не загинув?
Ну, добре, як то говориться, - шутки в сторону. Що Ви пропонуєте? Чого боятися більше: суду, бути покаліченому чи вбитому, чи стати на дорозі нападника? З Ваших постів випливає одне: з точки зору закону виходу немає, бо якщо немає інших важелів ( положення, зв"язки, гроші і т.п.) винуватий буде той, хто завдасть більшої шкоди, незважаючи на наміри цієї людини. Нападник, який загинув, стає святим. Ви плачете над його життям і здоров"ям так, як він сам не плакав, бо людина знала, на що йшла, - так чи ні? Мало-хто лізе на вартового, бо знає, що може дістати кулю в живіт. А це означає: нападник має переваги, бо 1) озброєний, 2) ви про його наміри не здогадуєтесь, 3) знає закони краще за вас. То чому не можна калічити людину, яка кидається на тебе з ножем?
Тому то я надаю перевагу самообороні(рукопашці, боксу(деякі навики в голові ше збереглись з підліткових літ, також штангі, гантелькі, бруси+перекладина свої рез-тати дають:shy: ))
Ага і ше таке правило в рукопашці: коли ворог з ножем, то треба триматись чим по-далі, коли з вогнепальною зброєю - навпаки, чим ближче! Ото слід пам"ятати!
Додано через 25 хвилин
А якщо не загинув?
Тому то я надаю перевагу самообороні(рукопашці, навикам боксу, а також штангам, гантелям, брусам перекладині, і шо саме головне - голові !!!). Доречі є така штука в самообороні(вуличним боям) якшо ворог з ножем(шилом чи чимось колотим і гострим), то треба триматись на дистанції від нього, а якшо з вогнепальною зброєю, то чим поближче!
консультант
12.10.2007, 23:07
А якщо не загинув?
Я так не думаю... .
Додано через 9 хвилин
а якшо з вогнепальною зброєю, то чим поближче!
Це правильно ! Куля піде на виліт і хірургові не треба буде її шукати, лише
акуратно зашиє. Крім цього, якщо повезе трохи більше і буде осічка, буде можливість його вдарити пару раз, бажано в пах, щоб опустив руки з пістолетом. А як опустить руки, треба робити все, щоб витягнув ноги... .
Це правильно ! Куля піде на виліт і хірургові не треба буде її шукати, лише
акуратно зашиє.
+1!
Не хірургові, а паталогоанатому.
Шукати і зашивати, можливо, доведеться тому, хто був десь поруч...:crazy:
консультант
15.10.2007, 11:44
+1!
Шукати і зашивати, можливо, доведеться тому, хто був десь поруч...
Згідно теорії ймовірності, можливо... . Але й можливо, що куля, пройшовши на виліт, зрокешетить від чогось твердого і потрапивши у висок стріляючого, вб"є його. Тоді слідство зайде в глухий кут. Хто кого вбивав... ?
Згідно теорії ймовірності, можливо... . Але й можливо, що куля, пройшовши на виліт, зрокешетить від чогось твердого і потрапивши у висок стріляючого, вб"є його. Тоді слідство зайде в глухий кут. Хто кого вбивав... ?
Задалеко зайшли...От,розкажіть темному:8: що мені буде за те,що я захищаючись прибив грабіжника,який погрожував мені ножом,кастетом?
Задалеко зайшли...От,розкажіть темному:8: що мені буде за те,що я захищаючись прибив грабіжника,який погрожував мені ножом,кастетом?
Та що буде - гаплик буде, тюрма.
Як варіант, дадуть умовно з випробувальним терміном, це якщо не маєте ніяких "епізодів" у минулому. Типу, працюєте, характеристики нормальні, сім"я, діти, і т.п. В будь-якому випадку крові поп"ють.
А "мой дом - моя крепость" у нас нема?
Цитата:
Допис від volk Переглянути допис
+1!
Шукати і зашивати, можливо, доведеться тому, хто був десь поруч...
Це взагалі з чого ж стріляти треба? Щоб куля навиліт, зрекошетила "від чогось твердого", і ВБИЛА теє саме, через що пройшла навиліт??? Як мінімум, з АПСа ?
А, пардон, я неуважно прочитав.
Тоді винуватий буде той, чия це зборя (якщо такий знайдеться живим), або якийсь відповідальний за зброю. На крайняк, дільничний інспектор.
Чого-ж нема, є! Наприклад, в Солонці, - що не дім, то крепость!
Додано через 1 хвилину
Люблю я ваш город.....
Вітаємо!
Ми теж любимо ;)
А чи є щось спільне між ДДТ, Львовом і самообороною? Якась небезпечна суміш...
консультант
15.10.2007, 13:47
Задалеко зайшли...От,розкажіть темному що мені буде за те,що я захищаючись прибив грабіжника,який погрожував мені ножом,кастетом?
Залежить чим Ви його прибили. По-друге, якщо був варіант, щоб не вбивати, а Ви його вбили, значить перевищення межі необхіної самооборони, яка спричинила смерть. А якщо хтось захоче більше грошей і повитирає відбитки на предметі нападу, суд може не взяти до уваги ці предмети, адже в загиблого теж є свої захисники, в першу чергу рідні, родина, друзі. Не маючи свідків, Вам може дуже багато коштувати , щоб наловго не сісти... . Тому треба бити в любому випадку так, щоб залишився живий, особливо не ушкоджений але тимчасово не працездатний... .
А чи є щось спільне між ДДТ, Львовом і самообороною? Якась небезпечна суміш... КТо знает...кто знает...
А на счет стихов....какая разница чьи они....главное- они гениальны...
консультант
15.10.2007, 16:31
Це взагалі з чого ж стріляти треба? Щоб куля навиліт, зрекошетила "від чогось твердого", і ВБИЛА теє саме, через що пройшла навиліт??? Як мінімум, з АПСа ?
А, пардон, я неуважно прочитав.
Тоді винуватий буде той, чия це зборя (якщо такий знайдеться живим), або якийсь відповідальний за зброю. На крайняк, дільничний інспектор.
Все вірно... . Якщо залишиться живим, то винуватий той чия зброя. Дільничний навряд... . В нього кобура в більшості для огірків або бутербродів, коли виходить на дільницю. Проблема полягає в тому, що хтось може відібрати зброю. А за втрату зброї - службове розслідування, неповна службова, можливе і позбавлення волі. По-друге, він може і не попасти, перебуваючи "з будуна", або мішатиме козирьок від фуражки, таке бувало. Найбільш поширені випадки - це коли забув патрони. Тоді і фуражка не допомагає і зброю втрачає. Одиночний дільничний вечером майже, як бігуща мішень. Всі його бачать, кожен на своє надіється, а він в більшості нічого не може... .
Додано через 3 хвилини
Чого-ж нема, є! Наприклад, в Солонці, - що не дім, то крепость!
Значить є на то причина... .
Залежить, хто в тій крепості живе.
Дільничний навряд... . В нього кобура в більшості для огірків або бутербродів, коли виходить на дільницю.
То трохи застарілий образ...В нас участковий молодий,жвавий у нього маленька дитина.Він жваво бігає по базарі,збирає в бабульок натурою:молоко,яйця,ябка.І грошима не перебирає...
Интересует все о чем не пишут а только говорят шопотом в документах подтверждающих это.Расценки в зависимости от информации.Так что продолжайте дальше эту тему мять,может что-нибудь и получится.А тем кто плохо слышит(не то что требуется),И плохо видит (не то что нужно) рекомендую заняться своим здоровьем,-на него нет расценок.
консультант
15.10.2007, 19:50
Интересует все о чем не пишут а только говорят шопотом в документах подтверждающих это.Расценки в зависимости от информации.Так что продолжайте дальше эту тему мять,может что-нибудь и получится.А тем кто плохо слышит(не то что требуется),И плохо видит (не то что нужно) рекомендую заняться своим здоровьем,-на него нет расценок.
Я бачу і чую не те, що потрібно, а те, що є. Тому в мене із слухом і зором все в нормі. Зате з нюхом в когось бачу не важно... . Взяття хибного сліду - ознака втрати нюху !
консультант
16.10.2007, 15:06
Бачу люди шуганулись... . Видно щось відчули... . Переходимо на інший напрямок, тому що дійсно без дільничного нікуда... . Хай собі працює. Тай в Біблії пише: *Хто над чим працює, той має частку з цього !". Ми ж християни, а осуджувати - гріх. Але то таке, жарт є жарт. Хоч мені один колєга казав, що жарт - це коли один сказав і двоє сміяться. Але коли один сказав, а інший хоче плакати - це не жарт, за це можна і обірвати...!
Менше з тим. Хочу порекомендувати самий надійний вид самозахисту. Це звичайна дерев"янна палиця, яку можна придбати в будь-якому спортивному або господарському магазині, може навіть і інструкцію до неї дадуть. Згідно закону переміщатись з нею по вулиці не заборонено. Злочинці здалека побачать, що можуть бути проблеми і не наважаться навіть підійти до Вас. А якщо підійдуть, а тим більше нападуть, вистачає пару ударів палицею по ногах, чи руках і спокійно продовжуєте прогулянку. Йому вже буде не до Вас і межі необхідної самооборони Ви не перевищили. Міліція ще дякую скаже, тому що не потрібно було за ним ні стріляти, ні бігти. Він буде чекати на швидку.
Бачу люди шуганулись... . Видно щось відчули... . Переходимо на інший напрямок, тому що дійсно без дільничного нікуда... . Хай собі працює. Тай в Біблії пише: *Хто над чим працює, той має частку з цього !". Ми ж християни, а осуджувати - гріх. Але то таке, жарт є жарт. Хоч мені один колєга казав, що жарт - це коли один сказав і двоє сміяться. Але коли один сказав, а інший хоче плакати - це не жарт, за це можна і обірвати...!
Менше з тим. Хочу порекомендувати самий надійний вид самозахисту. Це звичайна дерев"янна палиця, яку можна придбати в будь-якому спортивному або господарському магазині, може навіть і інструкцію до неї дадуть. Згідно закону переміщатись з нею по вулиці не заборонено. Злочинці здалека побачать, що можуть бути проблеми і не наважаться навіть підійти до Вас. А якщо підійдуть, а тим більше нападуть, вистачає пару ударів палицею по ногах, чи руках і спокійно продовжуєте прогулянку. Йому вже буде не до Вас і межі необхідної самооборони Ви не перевищили. Міліція ще дякую скаже, тому що не потрібно було за ним ні стріляти, ні бігти. Він буде чекати на швидку.
Я часом беру з собою каучукову палицю,її можна сховати в кишеню(гнучка)і дуже тверда.Цікаво,це теж холодна зброя?
консультант
16.10.2007, 15:42
Я часом беру з собою каучукову палицю,її можна сховати в кишеню(гнучка)і дуже тверда.Цікаво,це теж холодна зброя?
О..., це те, що потрібно. І законом не заборонено і як паличка - виручалочка пригодиться !
То трохи застарілий образ...В нас участковий молодий,жвавий у нього маленька дитина.Він жваво бігає по базарі,
І, до речі, в кобурі в нього не цигарки і хусточка, а те, що треба
консультант
16.10.2007, 16:15
І, до речі, в кобурі в нього не цигарки і хусточка, а те, що треба
Звичайно, робота є робота, вдома жінка і діти чекають. Ризикувати нема права.
Хочу порекомендувати самий надійний вид самозахисту. Це звичайна дерев"янна палиця, яку можна придбати в будь-якому спортивному або господарському магазині, може навіть і інструкцію до неї дадуть.
Её еще в лесу можно вырубить... могу адресок леса в привате скинуть ;) Вы себе представляете картину, если допустим не все, но хоть каждый 10-й начнет лазить по центру города с палкой, время от времени останавливаясь и почитывая инструкцию по ее применению? :)
Да и толку от нее - практически ноль, разве что захотите рассмешить народ. Если порой возникает волнующее чувство опасности за свое здоровье, то намного еффективнее носить с собой более компактные средства активной и пассивной самозащиты. Из активной могу посоветовать газовый пистолет или просто бюджетный балончик, из пассивной - бронежилеты есть в свободной продаже ;)
консультант
16.10.2007, 20:31
Даю на практиці перевірену рекомендацію. Коли до Вас на вулиці підходить незнайома людина, ніколи без причини не смійтесь та інтуїтивно не розслабляйтесь. В першу чергу будьте напоготові до захисту, щоб він вам не говорив і яку б лапшу на вуха не вішав. Бульте пильні, чесно кажу - це не той час. В любий час, "заговоривши вам зуби"
в любий час може встромити ножа або в кращому випадку оглушити, непомітно розвернувши до себе спиною. При першій підозрі на небезпеку потрібно приймати міри:
1 Постаратись відійти, сказавши, що спішите.
2.Якщо не допомагає, постарайтесь вирватись і втекти.
3.Якщо він надійно Вас захопив за одежу, то самий простий метод - це нанести відкритою долонею, без замаху, короткий але сильний удар по обличчі нападника в ділянці очей і "косячий" удар ногою по ногах. Далі по ситуації або втікати, або добивати.
Не потрібно шарпатись, цим ви насторожуєте противника, готуєте його до того, що ви зараз будете чинити опір. Тут так - або робите щось конкретне своє, або виконуєте його вказівки. Головне все повинно бути для нього несподівано. Ще краще, якщо під час удару ви виконаєте будь-який викрик наподобі ки-йа або просто - йа, чим різкіші будуть ваші рухи і чим сильніший окрик, тим більше розсіється увага нападника і у вас появиться набагато більше шансів.
Якщо вас оточило кілька чоловік. Першим, хто повинен прийняти ваш удар - це той, який може створити вам найбільшу небезпеку, тобто або озброєний, або самий сильніший. Після успішного виконання удару зразу переміщуєтесь в сторону удару, виходячи з оточення і повертаючись обличчям до інших або взагалі втікати.
Её еще в лесу можно вырубить... могу адресок леса в привате скинуть ;) Вы себе представляете картину, если допустим не все, но хоть каждый 10-й начнет лазить по центру города с палкой, время от времени останавливаясь и почитывая инструкцию по ее применению? :)
Да и толку от нее - практически ноль, разве что захотите рассмешить народ. Если порой возникает волнующее чувство опасности за свое здоровье, то намного еффективнее носить с собой более компактные средства активной и пассивной самозащиты. Из активной могу посоветовать газовый пистолет или просто бюджетный балончик, из пассивной - бронежилеты есть в свободной продаже ;)
Ну,не скажіть,моя каучукова паличка вже не раз мені в пригоді стала.
консультант
16.10.2007, 20:38
пассивной - бронежилеты есть в свободной продаже
Капітан, на рахунок інструкції - це звичайно жарт! А от палка іноді, вечером, коли парком прогулюєтесь, не помішає... . Газовий непогано але застосувавши його проти вітру, можна самому потрапити в зону пораження. Та й по-друге нападник може просто відхилитись побачивши зброю. Друга незручність прийдеться витягувати зброю, чим можна спровокувати нападника на рішучіші дії. Про осічку я взагалі мовчу, особливо пістолети на магазин. А так вечерком прогулюючись по парку, тримаєш собі гімнастичну паличку або йдеш і розминаєшся, вдруг пригодиться. Можна використовувати успішно і парасолю. Будь що, що є під руками. Добре, що Ви згадали за бронижелет. Який найлегший по вазі можна придбати у Львові і яка приблизно його вага. Тому що носити 40 кг. на плечах, то краще взагалі в хаті сидіти. Я бачив у Гармаші раніше, вони трохи загроміздкі. На валовій поки що не було.
В принципе я тоже насчет броника невсерьез писАл... Скажите, а где вы броники по 40 кг встречали? :) В историческом музее?
Нормальный весит около 3-4 кг, например Модуль-ТТ, даже цвета разные есть...
Полковник
16.10.2007, 20:54
Нормальный весит около 3-4 кг, например Модуль-ТТ, даже цвета разные есть...
А как с фасончиками?
Додано через 8 хвилин
Чтобы по-настоящему защитить пятилетнего ребенка от автоматного огня, стальной жилет должен весить не менее восьми килограммов. Но для детей такой панцирь слишком тяжел. В НИИ предложили израильтянам сделать бронежилет более лёгким, но прочным. С уровнем защиты от пистолета "ТТ": от пули со стальным сердечником.
У специалистов института есть возможность испытать свою продукцию и по зарубежным стандартам. Для этого используется собственный небольшой арсенал, в котором есть и американские "М-16", и "Магнум" 44-го калибра, и израильский пистолет-пулемёт "Узи".
Испытания прошли успешно, и жилет пошел в серию. Было сделано несколько десятков экземпляров. Получилась уменьшенная копия бронежилета для взрослых, но толще. Подкладка под стальными пластинами стала мягкая. Сталь - та же, что и в жилетах, сделанных московским НИИ для израильского спецназа, только в тех броня гораздо толще. Это и позволяет говорить о надежности разработки, считает ведущий инженер-испытатель НИИ стали Игорь Поляков: "Двадцать выстрелов из "М-16" один жилет выдерживает спокойно. То есть, конечно, человек может испытать какие-то нагрузки, могут возникнуть гематомы, но пробития не будет".
Москвичи детских бронежилетов пока не заказывают, говорят в институте. Но если однажды поступит такое предложение, теперь этому здесь уже не удивятся.
http://www.sec4all.net/kid-bronyk.html
консультант
16.10.2007, 21:05
Скажите, а где вы броники по 40 кг встречали? В историческом музее?
Дякую з інфо. А на рахунок 40 кг знову жарт. Просто армійські знаю від 10-16 кг..Але їх носити, то не діло. Добре, а де ті на 3-4 кг. є?
Полковник
16.10.2007, 21:20
а де ті на 3-4 кг. є?
Это - без проблем!
Вот:
http://www.armo99.ru/
Boris_Kiev
16.10.2007, 22:10
Рецепт від психолога та письменника Михаїла Чулакі.
Якщо Ви йдете із супутницею і назріває конфлікт із “третіми особами”, супутниця повинна закричати (звертаючись до Вас):
- Васю, тільки не покаліч його! Знову по судах затягають!”
(тобто ні в якому разі жінка не повинна кричати "Не лізь!")
консультант
16.10.2007, 23:42
Это - без проблем!
Вот:
Полковник, спасибо Вам, Вы супер !
- Васю, тільки не покаліч його! Знову по судах затягають!
Таке враження що тільки Васі всі бійки затівають :beee:
консультант
17.10.2007, 10:50
Таке враження що тільки Васі всі бійки затівають
Все правильно написано. Інколи Вася осоціюється з нерозумним. Це може також додатково вплинути на зловмисника.
Все правильно написано. Інколи Вася осоціюється з нерозумним. Це може також додатково вплинути на зловмисника.
А я то думаю чого до мене не пристають :(
Я часом беру з собою каучукову палицю,її можна сховати в кишеню(гнучка)і дуже тверда.
То часом не така шо в мусаріків на поясі?! Доречі знайомі розказували випадок: Ідуть якось(троє їх було) в районі краківського, а діло було вечером, хлопці з прогулянки додому вертались, і тут їм на зустріч мусарік. Шось почав до них базікати, нагружати, дрином махати, ну хлопці не розгубились :shy: В підсумку пішли додому з тим дрючком...
І ше: уявив я собі картінку як ви гуляєте в парку з патичком і кубітою:) Поняли про шо я? :borat:
П.С. я також буває вечерком вертаюсь або парком або сквериками, ше м не видів шоб хтось палку мнув :D Вся надія тікі на себе, на 51 прийом карате і на обставини(але то вже другорядне як на мене...)!
консультант
17.10.2007, 15:23
То часом не така шо в мусаріків на поясі?! Доречі знайомі розказували випадок: Ідуть якось(троє їх було) в районі краківського, а діло було вечером, хлопці з прогулянки додому вертались, і тут їм на зустріч мусарік. Шось почав до них базікати, нагружати, дрином махати, ну хлопці не розгубились
Його помилка. Я про це писав. Не потрібно було базікати, нагружати, дрином махати. Просто треба було не чіпати, а йти своєю дорогою. А якщо було за що, то потрібно було зробити зауваження. Побачивши нульову реакію на попередження, не потрібно було їх провокувати нагружаючи і махаючи "дрином". а бити так, щоб шкіра тріщала на спині і було б нормально. Тоді і навчились би, як вести себе на вулиці... .
То часом не така шо в мусаріків на поясі?!
Матеріал подібний,але гнучка...http://img254.imageshack.us/img254/2483/001rk5.jpg (http://imageshack.us)
консультант
17.10.2007, 16:10
Матеріал подібний,але гнучка...
Ну і всьо... . Можна працювати !
Таким самотыком разве только людей дразнить и возбуждать нездоровый интерес и любопытство.
Таким самотыком разве только людей дразнить и возбуждать нездоровый интерес и любопытство.
Так,але мене вона кілька разів виручила.
Так,але мене вона кілька разів виручила.
Цікаво буде почитати хто то так страх втратив нападати на "озброєного" :)
А як на рахунок такої? Вона ліпша за чаугукову? Кажуть там всередині металевий прут:o
Да ничего не будет. Необходимая самооборона. Юридический термин, оговоренный в УК. При условии, что угроза жизни со стороны преступника была реальной, а не воображаемой.
Невже у Львові так актуальна проблема броніка для вечірніх прогулянок,?Гопота аж так сильно розмножилась?
Невже у Львові так актуальна проблема броніка для вечірніх прогулянок,?Гопота аж так сильно розмножилась?
Залежно,де ходити...
Мені палки вистарчає.
консультант
19.10.2007, 16:49
Не наганяйте страху на людей, порівняно з 70-80 роками в загальному набагато тихіше, не враховуючи вбивств на замовлення. Але простим громадянам особливо ризику немає, як і всюди по містах України. Це просто питання на всяк випадок, а ну хтось комусь буде погрожувати. Щоб людина не розгубилась, почитає цю гілку і можливо щось використає... .
консультант
26.10.2007, 23:49
Враховуючи, що і так ніхто тут не пише зараз, опишу одну історію, яку розказав мені знайомий міліціянт років 15 тому.
Одного разу, працюючи в патрульно-постовій службі, він на площі Ринок затримав порушника громадського порядку. Коли супроводжував його у відділок, несподівано один із перехожих почав всіляко ображати міліціонера, називаючи нецензурними словами. Дехто із людей також поступово почали підтримувати цього перехожого, вимагаючи звільнити затриманого. Бачачи небезпеку від оточуючих, той міліціонер шопотом порадив порушникові ніби вирватись з його рук і підбігши до свого захистника, вдарити його, пообіцявши за це волю. Так і було. Хуліган різко вирвався з міліціонерових рук і підбігши до перехожого, з одного удару повалив його на землю і втік. Що просив, той отримав. Сміху було на цілий центр... .
Степаныч
27.10.2007, 09:55
...опишу одну історію, яку розказав мені знайомий міліціянт років 15 тому.
... .Мораль?
консультант
27.10.2007, 10:33
Мораль?
Мораль проста. Іноді не потрібно пхатись туди, куди не треба, а тим більше хамити, не знаючи причини відповідної поведінки певної людини, в даному випадку працівника міліції. Замість того, щоб дякувати, його ще й ображали.
консультант
17.05.2008, 21:58
http://hapkido.dp.ua/openp.htm
Действие кулака подобно взрывающейся гранате, когда маленькие кусочки металла попадают в цель. Удар кулаком наносит разрушение в ограниченной зоне, оставляя синяки и сломанные кости.
В то же время удар ладонью вызывает эффект снаряда кумулятивного действия, где поражение происходит не осколками, а разрушительной шокирующей волной. Правильно выполненный удар ладонью, несущий максимальную потенциальную энергию, может не оставить даже синяка, но разорвёт нервные окончания и кровеносные сосуды, тем самым нанося гораздо большие повреждения, чем кулак.
http://leadway.com.ua/default.php?page=article&aid=5&goid=6
може когось зацікавить, тренінг організовує мій знайомий
Действие кулака подобно взрывающейся гранате, когда маленькие кусочки металла попадают в цель. Удар кулаком наносит разрушение в ограниченной зоне, оставляя синяки и сломанные кости.
В то же время удар ладонью вызывает эффект снаряда кумулятивного действия, где поражение происходит не осколками, а разрушительной шокирующей волной. Правильно выполненный удар ладонью, несущий максимальную потенциальную энергию, может не оставить даже синяка, но разорвёт нервные окончания и кровеносные сосуды, тем самым нанося гораздо большие повреждения, чем кулак.
між іншим, найсильніший удар рукою -- у боксера.... http://levus.info/smile/wink.gif
В НИИ предложили израильтянам сделать бронежилет более лёгким, но прочным. С уровнем защиты от пистолета "ТТ": от пули со стальным сердечником.
Перший раз читав, і не звернув уваги. Вперше чую, щоб в кулі до ТТ було сталеве осердя. Звичайна свинцева плакирована неекспансивна куля. Хіба вже сучасний варіант (китайський включно)?
консультант
21.05.2008, 14:18
може когось зацікавить, тренінг організовує мій знайомий
Якщо це не секрет, то де, коли і по чому буде проводитись тренінг ?
Не секрет. В них на сайті є сторінка з контактами.
http://leadway.com.ua/default.php?page=article&aid=2&goid=3
Якщо це не секрет, то де, коли і по чому буде проводитись тренінг ?
консультант
04.06.2008, 22:32
Без перебільшення, чесно кажу, зрозумів що найкращий метод самозахисту - це біг. Останнім часом мені почало це подобатись. Не втікаю, тому що боюсь бути битим, а втікаю, щоб врятувати нападника від можливих наслідків для його здоров"я або навіть життя. Як не дивно отримую набагато більше задоволення ніж від бажання чинити фізичний опір. Тільки тепер почав розуміти, чому люди впевнені в собі втрачають агресивність. Чим більше знаю про можливі наслідки, тим більше їх не хочу...
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008