КПК

Показати повну версію : Про відносність смаку чорного шоколаду...

Liliyah Romanova
06.03.2007, 07:54
Не знаю чи пасуватиме ця тема до цього розділу, але зараз мені це байдуже, тому доведеться їй таки пасувати.

Я вже писала десь на форумі, що працюю у компанії, котра робить різні опитування для різних замовників. Дзвонити доводиться не лише до різних фірм та бізнесів, а й до приватних будинків.
Випадки трапляються дуже різні. Багато людей просто викидають негатив на того, хто дзвонить. А що їм до того, що мені на життя треба якось заробляти, а зараз це єдина можливість? І вони мають рацію. Але трапляються і добрі люди, і дуже добрі. Люди, які розуміють, що дзвонити до них - це моя робота, а не бажання дурнувато пожартувати чи розважитися. І вони розпитують про погоду, про те місто, з якого я телефону...
За кілька тижнів я навчилася абстрагуватися від усього. Навіть від позитиву. Але сьогодні, одна розмова не була схожою на жодну іншу.

Слухавку підняла жінка. Я протараторила свій звичний текст у слухавку і запитала чи можу порозмовляти із тим, хто за останні два роки отримував допомогу від уряду Канади на розвиток ферми. Жінка спершу авідповіла, що зараз фермою займається її син і саме з ним я повинна говорити, а тоді... тоді вона попросила, аби ми викресили ім'я її чоловіка із нашої баз даних. Він помер уже понад рік тому, а вона досі змушена відповідати на дзвінки, де то уряд, то якась фірма, то ще хтось просить, аби він заповнив анкету, пройшов інтерв'ю, подав інформацію про себе чи про ферму...
Вона не закінчила речення і з такою тугою у голосі запитала: "Ну, ви розумієте?.." І мені здалося, що оте "ви розумієте?" розкроїло мене навпіл. Я розуміла, я відчула її тугу, її розпач і злість. Злість, що у цьому майже цілковито клмпутеризованому світі людині не дають спокою навіть по смерті. І що з того, що вони мають свої бази даних, компутери, телефони, купу людей, які на них працюють, коли у тих величезних жорнах вони з такою легкістю перемелюють серце людини на дрібні кавальчики не кілька разів на рік, а кілька разів на місяць, а часом і на тиждень. І відповідно до того, як росте вартість їхнього часу, паде, надзвичайно стрімко паде вартість їхнього "sorry", яке нічого не загладжує, а ранить ще більше своєю байдужістю.

Мені здалося, що у ту мить, у ту коротку паузу між її "ви розумієте?" і моїм "I'm so sorry" повз неї, котра завмерла ще понад рік тому, і повз мене, котра остовпіла на яких кілька секунд, пронеслися зі страшним гуркотом та галасом величезні жорна, оті жорна людського бажання жити понад міру, жити з купою усілякого непотребу, який нам здається "найнеобхіднішим мінімумом", мінімумом, який має дивовижну здатність розростатися відповідно до того, як збільшується сімейний бюджет... І які ми далекі і недосяжні для справжнього мінімуму, справжнього життя, де важливі не робота, не гроші, не смаколики, а саме людина, людина, яка дбає про те, аби не зашкодити іншій людині.

Я не була готова до її слів, я не могла відгородитися від них, як від усіх інших, так як мене вчили. Це було неможливо. І я ще сильніше ніж досі відчула, яке те все, чого мені начебто хочеться, відносне. Тих мацісіньких бажань часом з'являється стільки, що вони змітають усвідомлення справжнього, усвідомлення того, що я узалежнююся від дурниць і забуваю про такі банальні речі, які тримають мене при житті. Бо ж не буду я жити заради роботи чи грошей, чи заради того, аби могти купувати собі одяг чи чорний шоколад. Те, заради чого я живу стається цілком непомітним, воно легко забувається, дуже легко...
І саме оте "ви розумієте?" пригадало мені і різко повернуло у пам'ять те, без чого в мене відпаде бажання працювати, зникне потреба гарно одягатися і втратить свій смак мій улюблений чорний шоколад...

"Ви розумієте?"

Мих
06.03.2007, 11:07
Ліля, як я Вас розумію! Інколи таке відчуття, що людське життя як жуйка, яку пожувала марнота і викинула. Чому ми всі займаємося тим, що немає жодної перспективи? Як я не люблю таких слів: "вимога часу", "так заведено", "мінімум, який треба робити". В такій суєті й проходить життя. Такі речі спустошують душу. "Стандарти життя", якісь непотрбні гонки... Нема коли над життям задуматися.

Капітан
06.03.2007, 11:11
Ліля, я Вас розумію. Але ніколи не беріть це близько до серця. На всіх Вас не вистарчить, тому бережіть себе :)

Мих
06.03.2007, 11:15
Мова не йде про всіх. Мова йде про те, як в марноті проходить наше життя і проходить повз нас і ми звикли до цього і не вже не звертаємо увагу на це.

Капітан
06.03.2007, 11:18
Мова йшла про те, що якщо Ліля настільки близько буде приймати до серця чужі проблеми, то це негативно відобразиться на її самопочутті.

Мих
06.03.2007, 11:22
:) Мова йде про чорний шоколад.;)

Капітан
06.03.2007, 11:26
:) Мова йде про чорний шоколад.;)
:) мабуть він дуже чорний і лежить у темній кімнаті, бо шось його не видно, навіть не пахне :):rolleyes: :D
До речі, чого всі кобіти люблять саме чорний? Я наприклад - молочний :)

Мих
06.03.2007, 12:21
Я чорний і гіркий, а всі молочні - солодкі, багагато не з"їси, нє?

Мих
06.03.2007, 12:24
---------------------------------------------------

Капітан
06.03.2007, 16:55
Допис Лілі навіяв:

http://v.foto.radikal.ru/0703/78cd7572a127.jpg
не дай Боже нікому...

Viktoria Jichova
06.03.2007, 17:00
Обожнюю чорний шоколад - кажуть, нерви та емоції заспокоює..:)
Ну, і ще деякі інстинкти..;) Але їсти його слід в обмеженій кількості - щоб не поправитися.:)

Капітан
06.03.2007, 17:02
На рахунок інстинктів - 1000%, а більше нічого я в ньому не знаходжу :)

Мих
06.03.2007, 17:11
Від шоколаді неможливо поправитися, хіба від цукру, що в шоколаді.

Наші всі шоколадки перецукровані.

Samojlovu4
06.03.2007, 17:17
Ще кров розріджує. Дуже рекомендую всім їсти найчорніший "гіркий" шоколад під час довгої подорожі автом-автобусом-літаком-поїздом, коли треба довго сидіти без руху. Перешкоджає утворенню застоювання крові і тромбів, з власного "гіркого" досвіду знаю...;)

Liliyah Romanova
06.03.2007, 17:40
Я не вмію не перейматися іншими людьми. В мене природа така дурнувата. З одного боку - сильна і жорстока, а з другого боку - всіх жалію і можу плакати через чужі болі та проблеми.
Учора мало не розплакалася, коли з тою жінкою говорила. І до кінця дня камінь на серці лежав. Мені хотілося потім їй ще раз задзвонити, але в нас це заборонено. Я ж не в службі довіри працюю.
Щодо шоколаду, то так, має бути саме чорний і гіркий. І найкраще смакує із зеленим несолодженим чаєм. Або білим і теж несолодженим. І шоколад має бути щонайменше 75%, а ще краще 82%.

А життя - це конвеєр. Якщо ми самі не будемо боротися за те, щоби на ньому не пронестися у нікуди, то хто інший це для нас зробить? А ніхто!
Егоїзм і гордість. От якщо їх хоч трохи притупити у собі, тоді і буде видно справжнього мене, тебе, його, її, нас...

Капітан
06.03.2007, 17:48
От якщо їх хоч трохи притупити у собі, тоді і буде видно справжнього мене, тебе, його, її, нас...
А як домовитися, щоб всі одночасно "відкрили" себе? Життя більше схоже на боротьбу, і всі просто чекають, поки ти "відкриєшся" першим, щоб нанести удар. Іноді - просто так, без конкретної мети. Я можу "відкритися" тільки з своєю донькою, і то коли жінка не бачить :)

Мих
06.03.2007, 17:56
А життя - це конвеєр. Якщо ми самі не будемо боротися за те, щоби на ньому не пронестися у нікуди, то хто інший це для нас зробить? А ніхто!
Егоїзм і гордість. От якщо їх хоч трохи притупити у собі, тоді і буде видно справжнього мене, тебе, його, її, нас...

Конвеєр, конвеєр.... І що разу той конвеєр рухається швидше і вартість часу стає більшою....

New Shrek
06.03.2007, 18:08
Час це ніщо ,це як пісок на барезі океану чи в пустелі ... ніякої вартості він не має!

New Shrek
06.03.2007, 18:10
А як домовитися, щоб всі одночасно "відкрили" себе? Життя більше схоже на боротьбу, і всі просто чекають, поки ти "відкриєшся" першим, щоб нанести удар. Іноді - просто так, без конкретної мети. Я можу "відкритися" тільки з своєю донькою, і то коли жінка не бачить :)Дуже влучне зауваження,жінки першими наносять удар.

Liliyah Romanova
06.03.2007, 18:25
А як домовитися, щоб всі одночасно "відкрили" себе? Життя більше схоже на боротьбу, і всі просто чекають, поки ти "відкриєшся" першим, щоб нанести удар. Іноді - просто так, без конкретної мети. Я можу "відкритися" тільки з своєю донькою, і то коли жінка не бачить :)
Ми з чоловіком відкриваємося саме один перед одним. І так, як ми знаємо одне одного, ніхто нас не знає і ми нікого не знаємо. І так, як ми відкриваємося один перед одним, більше ні перед ким не відкриваємося, навіть перед нашим сином. І йдеться не про інтим, а про духовний світ, про всю сутність зовнішнього і внутрішнього "я".
Мій чоловік для мене "мій дім", а я - "його дім". І якби я втратила "мій дім", то саме тоді би моя печаль, мої сльози були би найглибшими, найширішими. Для мене навіть безмірний тягар втрати дитини був би менший, ніж втрата чоловіка.
І саме про це йдеться, аби знати ХТО додає смаку моєму чорному шоколаду. ;)

Капітан
06.03.2007, 18:26
Це мабуть прикольно :)

Liliyah Romanova
06.03.2007, 18:27
Дуже влучне зауваження,жінки першими наносять удар.
Ні, не першими, вони просто краще знають, куди бити. І хоч то буде тоненька голочка у ваш бік, вона все одно болітиме сильніше, ніж ваш кулак, що зацідить навмання і невпопад.

Ольга
06.03.2007, 18:40
Лілю, дякую, за всі ці чудові дописи!
Таке враження, що читаю власні думки і переживання... !!!!

Liliyah Romanova
06.03.2007, 18:47
Олю, це все так просто пояснюється трьома словами: Христос посеред нас! :):):)

У нас із чоловіком такий принцип є, дуже допомагає у сімейному житті, якщо я йому ці три слова сказати не можу або якщо він не може, то значить, що між нами не все в порядку і треба поговорити, аби вирішити проблему і недомовки, бо потім все набагато складніше. Це як у притчі (здається Ферреро, але не впевнена), що саджанці треба виривати, поки вони ще саджанці, а не тоді, як вони вже стають деревами.

Ольга
06.03.2007, 19:10
Олю, це все так просто пояснюється трьома словами: Христос посеред нас! :):):)
:)
І є, і буде :)

Василь
21.03.2007, 11:12
... І які ми далекі і недосяжні для справжнього мінімуму, справжнього життя, де важливі не робота, не гроші, не смаколики, а саме людина, людина, яка дбає про те, аби не зашкодити іншій людині.
Дбати про те, щоб не зашкодити іншій людині, є лише громадянський обов’язок, а не сенс людського життя. Бо життя є осягнення єдности...