КПК

Показати повну версію : Музей радянської окупації

Сторінки : [1] 2

New Shrek
03.03.2007, 11:52
Президент України Віктор ЮЩЕНКО завершив дводенний офіційний візит до Грузії і повернувся в Україну
Також у Грузії глава Української держави відвідав Музей радянської окупації.
Не встиг Він ще і ступити на рідну землю як Пересвет вже прореагував і інжектував чергову порцію яду на сторінки славного Львівського Форуму:
"Музей "советской оккупации" важделенная мечта эимгрантов ... и их кулацких подпевал.
Такой безумный шаг в один момент будет являться плевком в душу для покалений украинцев, которые своими руками строили Советскую Украину.

Ненавидишь ГУЛАГ - создай музей памяти жертв Гулага,
Ненавилишь НКВД - создай музей памяти жертв от репрессий НКВД.
Советская власть это не только ГУЛАГИ и НКВД."Кінець цитати.

levandivka
03.03.2007, 15:00
<...>Пересвет вже прореагував і інжектував чергову порцію яду на сторінки славного Львівського Форуму:
" Музей "советской оккупации" <...>будет являться плевком в душу для покалений украинцев, которые своими руками строили Советскую Украину.
Даремно Ви так, Данило. ;)
Пєрєсвєт Правду пише (шкода, що перевернуту).
В мене також завалявся портрет "покалений украинцев, которые своими руками строили Советскую Украину"
http://www.poshuk-lviv.org.ua/1/post-25.jpg
Доречі цей "портрет покаленій" зберігається саме в музеї,
як завєщає нам Пєрєсвєт, строго по тексту:
памяти жертв Гулага (http://gulag-museum.org.ua)
памяти жертв от репрессий (http://www.poshuk-lviv.org.ua/)
Советская власть это не только ГУЛАГИ и НКВД
точно-точно!..:D
Пам'ятаєте, що буде при Совєтах у пустелі СахАрі?
-Перші 5 р. - нічого, а потім почнуться "перебої з піском":D

Читатель_Обкома
03.03.2007, 15:10
А кто будет деньги на музей собирать?:rolleyes:

Pedro
03.03.2007, 15:38
А кто будет деньги на музей собирать?:rolleyes:

Читачу, не переживайте, на таке святе діло гроші повинні знайтися. І бажаючих збирати також знайдеться багато. Треба ж знайти якийсь "осиковий кілок" щоб цього комуністичного вампіра покінчити раз і назавжди. Як це зробили, до речі з фашизмом. А я не думаю, що комунізм чимось кращий від фашизму чи жертв і страждань приніс світу менше. Думаю, навпаки...

Читатель_Обкома
03.03.2007, 16:30
І бажаючих збирати також знайдеться багато.

Во...во..и я о том же...как бы не через чур бажаючих збирати
многовато было...:cool:

Треба ж знайти якийсь "осиковий кілок" щоб цього комуністичного вампіра покінчити раз і назавжди. Як це зробили, до речі з фашизмом. А я не думаю, що комунізм чимось кращий від фашизму чи жертв і страждань приніс світу менше. Думаю, навпаки...
Я кАнеШно не юрист.... но что то не много... бажаючих осудить коммунистическую идеологию во всем мире нашлось....
Кстати о птичках...как там... в Южном полушарии с компартиями???
И кого там арестовали на прошлой недели...в Австралии по случаю приезда Дика Чейни?Мабудь кремлевских агентов?:cool:
Не многовато ли...аж 200 человек....во всяком случае так сказали на RTVi....:eek:

zet
03.03.2007, 16:51
Я грошей на такий музей не дам...

Читатель_Обкома
03.03.2007, 17:11
Ой ли?;) ;)
Помнится во времена помЕранчивой революции...агитаторы ходили по Обуховскому рынку
и собирали деньги с предпринимателей ,для Майдану.... не все хотели сдавать.... "але"...
на мой вопрос знакомому "А ты дал?"..последовал ответ :"Попробуй не дать...сожрут-с!!!!"
Так что не зарекайтесь Зета...если будет компания...дадите...никуда не денетесь...Вас же Ваши же колижанки пристыдят!!!!:cool:

Полковник
03.03.2007, 17:24
Лично я денег на музей, конечно, не дам.
Но поучаствовать (заметте-безвоздмезно) смог бы с огромным удовольствием.
Вот, к примеру, поискать материалы для экспозиции про угнетенных украинских ученых в годы Советской Власти, про видных полководцев. про Героев Советского Союза, про писателей, художников, артистов. музыкантов. Можно даже про видных политических деятелей.
Пожалуйста - первый портрет для стенда про НЕ достижения Украины в угольной промышленности из-за этой треклятой Советской Власти:

НАЙДЫШ Александр Михайлович
(1900 - 1990)
http://www.uran.donetsk.ua/~masters/donntu/painting/naydish/index.html

zet
03.03.2007, 17:27
Разве что централизовано, через налоги вычтут...
Не-е-ет, я экономить буду...
http://s2.rimg.info/5b9b6a2e8f9f3fd54abc1962fb849a24.gif (http://smiles.33b.ru/smile.22823.html)

Доброчин
03.03.2007, 17:53
Разве что централизовано, через налоги вычтут...
Не-е-ет, я экономить буду...
http://s2.rimg.info/5b9b6a2e8f9f3fd54abc1962fb849a24.gif (http://smiles.33b.ru/smile.22823.html)

Нічого, я по товариські і за Вас здам;)

Читатель_Обкома
03.03.2007, 18:50
Во молодцы какие...и детишек привели!!!!
Пусть знают... про счатливое детство при СССР!:cool:
http://photo.unian.net/preview/500/59256.jpg
http://photo.unian.net/preview/500/59257.jpg

levandivka
03.03.2007, 19:21
За гроші не турбуйтеся. На таке діло гроші знайдуть. Львів теж порожняк не жене.
У цьому році (кажуть, виділених за прямою вказівкою шефа ЛОДА) ЛОР затвердила 325 тисяч на Інститут Національної Пам'яті. Вже й на управу культури скинули.
Тільки не подумайте, що їх призначено на роботу. Ні...
Р.Парубій під цю справу(під гроші) тихенько зареєстрував Громадське Об'єднання Інститут Національної Пам'яті :eek:
Вже й програму нарисував, де підписується "директор інституту нп":rolleyes: Не "ГО", а - інституту. Скромняга...
Юхновський і то, підпис ставить "виконуючий обов'язки директора".
На поточні видатки 50 тис. + 10 комунальних платежів. Решта - на фантікі.

Читатель_Обкома, якщо знову на ринку почнуть збирати - женіть їх до біса, в них інші статі видатків: "на озелення Місяця".:D

New Shrek
03.03.2007, 19:31

А почему извольте Вас спросить?

New Shrek
03.03.2007, 19:36
Во молодцы какие...и детишек привели!!!!
Пусть знают... про счатливое детство при СССР!Нам хліба не треба ,роботу давай,нам Сонця не треба,нам партія світит.Спасіба товарищу Сталлину за счастливое детство!

zet
03.03.2007, 19:38
А почему извольте Вас спросить?
Тому, що в мене їх нема...:o

Читатель_Обкома
03.03.2007, 19:40
Нам хліба не треба ,роботу давай,нам Сонця не треба,нам партія світит.Спасіба товарищу Сталлину за счастливое детство!
Оба-на...:confused: :confused:
Вы еще и те времена помните?:cool:

Полковник
04.03.2007, 01:38
Вот, еще на стенд про здравоохранение:

http://finbit.ru/pics/art200611/1163156158.jpg

Полковник
04.03.2007, 01:41
http://www.shprints.com/images/05/01/07/05010713.jpg
http://www.shprints.com/images/05/01/07/05010715.jpg

Полковник
04.03.2007, 01:51
Сверху плакаты для размещения на центральном входе!

Теперь переходим в следующий зал:

http://pressa.irk.ru/images/editions/kop/2004/n41/41-7-3.jpg

New Shrek
04.03.2007, 04:48
Сверху плакаты для размещения на центральном входе!

Теперь переходим в следующий зал:

http://pressa.irk.ru/images/editions/kop/2004/n41/41-7-3.jpgО ,а спрашивают откуда столько п... ой,людей нетрадиционной сексуальной ориентации развелось!

Полковник
04.03.2007, 18:11
О ,а спрашивают откуда столько п... ой,людей нетрадиционной сексуальной ориентации развелось!

Вы тоже обратили внимание на растерянность воина Красной Армии? Спасибо!:)

MIT
26.05.2007, 08:11
А де партійний квиток Ющенка буде знаходитися ?

Степаныч
26.05.2007, 11:37
А де партійний квиток Ющенка буде знаходитися ?
Ну не тільки Ющенка... Та ще й комсомольські квитки є...:cool:

New Shrek
26.05.2007, 12:10
Та ще й комсомольські квитки є...Однако ,не ст ой ноги сегодня встали...не нада передергивать....без комсомола высшее образование получить было невозможно,если знаете такие случаи. было бы интересно и мне

Читатель_Обкома
26.05.2007, 12:19
Однако ,не ст ой ноги сегодня встали...не нада передергивать....без комсомола высшее образование получить было невозможно,если знаете такие случаи. было бы интересно и мне
Вы чо Шрек?????:eek: :eek: :eek:
По крайне мере..на форуме..есть два форумлянина..которые были не комсомольцы в ВУЗах!
А один даже ..в КПИ учился!А потом по блату...распределися в очаг ....
пропаганды КПУ!!!!!!
А второй ето Я!В комсомол вступил на пятом курсе(1975г.)....и то не по принуждению...а тем более не по убеждению..а чисто из меркантильных интересов!;)

Boris_Kiev
26.05.2007, 12:43
Шреку,
мене директриса школи запихнула до комсомолу за 2 місяці до випуску. Канкретно пригрозивши вовчою характеристкою.
А на традиційному вечорі застрічі випускників усіх років (початок лютого, 1 курс) я в компанії двох друзів (третій загримів до армії) спалили квитки на розі вулиць Толстого і Володимирської у бетонній вазі для квітів. Це неподалік від Червоного корпусу Держуніверситету.

Щодо "розподілу" - нехай Читатель не бреше - мене "розподілили" до НІІ електромеханічних приладів (круте ВПК на краю міста), але я прохідну не переступив. TV - це вже друге місце моєї роботи.

"Гольовний редахтор гольовної редахції пропаганди УТ" замовляв будь-яку бригаду, тільки не мою. І скарги пописував. Доки я його не застукав на тому, що Оля називає "Sexual Harassment" до однієї режисерки і він став дуже чемним зі мною.
Бо знаєте ж, був такий совєтський фільм жахів - "Втрата партквитка". Не дивилися ?

New Shrek
26.05.2007, 12:47
Вы чо Шрек?????да вот то....,на західній Україні то було однозначно,без комсомолу до ВУЗу двері закриті,у ВУЗі. виключили з комсомолу,воть тобі бог .а воть тобі порог,мене чуть з аспірантури не поперли на тій підставі

совєтський фільм жахів - "Втрата партквитка". Не дивилися ?
Бог милував

Читатель_Обкома
26.05.2007, 12:57
да вот то....,на західній Україні то було однозначно,без комсомолу до ВУЗу двері закриті,у ВУЗі. виключили з комсомолу,воть тобі бог .а воть тобі порог,мене чуть з аспірантури не поперли на тій підставі
:confused: :confused: :confused:
М...да...вот теперь я понимаю...что творили "акупанты"...на ЗУ...
Действительно..БЕСПРЕДЕЛ!!!!!.:eek: :eek:

Boris_Kiev
26.05.2007, 13:19
Бог милував
Та це ж анекдот !

А в житті - у 1989 р. один чиновник МЗС зняв дівчину в кабаку і загубив піджак з документами. Я знайшов.
І він "за повернення партквитка" їздив до Москви (де тусувалася тодішня спікерка В.С.Шевченко) і підписав в неї клопотання про помилування для сина моїх родичів (сів за бійку на стадіоні).

Оце справді сюжет для згаданого фільму жахів !
Спочатку чинуша надував щоки, а потім здувся, коли я розписав сценарій "знаходження" партквитка у Віденському ресторані, де він його "залишив як заставу".
(він тоді тільки приїхав з Відня, а мій знайомий виїхав туди і влаштувався музикантом у ресторані).

afterstep
26.05.2007, 13:39
без комсомола высшее образование получить было невозможно,если знаете такие случаи. было бы интересно и мне
було таке ;) непересічне було завдання - майже вищий пілотаж ;) деталі, безперечно, висвітлювати не буду - але таке таки бувало ;) 1 на тисячу, якщо не рідше ;)
--
Але ті винятки не просто підтверджували правило - вони навпаки спонукали оточуючих агітувати за комсомол - аж надто був тернистим шлях некомсомольців ;)

Boris_Kiev
26.05.2007, 13:44
Найбільш прикольним було те, що "комуніст не міг стояти перед судом". Отаке собі формулюваннячко !
І навіть якщо був випадок типу ДТП або службової недбалості - то СПОЧАТКУ людину виганяли з партії, а ПОТІМ суд розбирався - чи винний він взагалі.

afterstep
26.05.2007, 16:31
Найбільш прикольним було те, що "комуніст не міг стояти перед судом".

найгірший варіант - коли суд був "дутим". Тільки от перед тим виключали цілком по справжньому.... а потім коли вияснялося, що й суду як такого немає - йди доводь, що не верблюд... "Бдітельні таварісчі нє ашипаюцца!"

Читатель_Обкома
26.05.2007, 17:32
Классно!!!Два не партийца..а как прекрасно знают..все тонкости бывшей партийной жизни!!!!!:D :D

Boris_Kiev
26.05.2007, 17:54
Читатель! А Вы не забыли вашенский лозунг:

"Членство в КПСС не дает никаких преимуществ.
Кроме одного: быть первым ...............
............./секретарем/" :)

New Shrek
26.05.2007, 19:12
все тонкости .... партийной жизниЯ познавал на корпоративных вечеринках инструкторов райкома партии .Каюсь, был секретарем комсомольским предприятия(неосвобожденным)

Boris_Kiev
26.05.2007, 19:15
Шреку, розкажіть Читателю в деталях, як ви там комсомолочок у бані ... мили !

New Shrek
26.05.2007, 19:16
я сі встидаю....

Чернобылец
26.05.2007, 19:21
я сі встидаю....
Не могу не удержаться от комметария по поводу вашей подписи.
1. Уровень энтропии - это мера хаоса.
2. Равновесных систем в природе не бывает в чистом виде
3. Энтропия всегда растет в неравновесных системах.

Уж звiняйте, будь ласка. :)

Boris_Kiev
26.05.2007, 19:25
я сі встидаю....
А мій знайомий М. (у 80-ті рр) вчився і працював "комсомольцем" у Нархозі.
Якщо якась дівчинка просилася до комітету комсомолу, М. запитував "А ти машину вмієш водити ? Тре навчитися!"
Їй підказували - а ти попроси М. (в нього був Запорожець), він охоче повчить!
М. спочатку казав, що не має вільнго часу, але потім погоджувався: "Перше зайняття - на тренажері. Тренажер в мене дома."
Приходить до нього. "А де ж тренажер ?" - "А тренажер в ліжку. Будеш вчитися перемикати передачі - перша, друга, третя, четверта..."

І це - не жарт. Сам якось сидів у М. і хотів піти, коли прийшла "курсантка", але М. попросив послухати музику на кухні, поки вони займаються автосправою.

afterstep
26.05.2007, 22:18
Классно!!!Два не партийца..а как прекрасно знают..все тонкости бывшей партийной жизни!!!!!
ще Лєнін вчив - ворога треба знати!

koleso19
18.06.2007, 16:12
Учитывая, что Хрущев, Брежнев, Горбачев были выходцами с Украины, Сталин грузин, а в руководстве СССР помино того была масса евреев в любой из республик бывшего СССр советский период истории можно назвать периодом грузино-украинско-еврейской оккупации и это будет правильно.

Boris_Kiev
18.06.2007, 16:39
Та хоч марсіанським періодом назвіть !
Столиця де була ?
А правонаступниця ссср - ХТО ?
А в кого з перелічених в паспорті стояла 5 графа - "українець" ?

Danilo
20.06.2007, 11:35
Доречи назва нового закладу : «Музей совєцької окупації». Йдеться про переіменування стрижневої експозиції «Забуттю не підлягає. Хроніка комуністичної інквізиції», яка розташована в приміщенні Київської міської організації товариства «Меморіал» імені В. Стуса на вулиці Стельмаха, 6-а

Леонід ПІЛУНСЬКИЙ, депутат Верховної Ради АРК:
— Добре розумію ідею країн СНД, колишніх радянських республік, у тому числі й України, створити музеї радянської окупації, і підтримую її саме тому, що ми маємо не тільки добре знати, але й адекватно розуміти свою історію. І коли ветерани зараз говорять, що от вони тяжко працювали тощо, а тепер, мовляв, хтось хоче спаплюжити їхнє життя — то це просто неправда, вони просто не розуміють, про що мова. Музей радянської окупації — це музей не про цих людей, а про режим, про те, що він натворив, скількох людей він знищив, скільки доль поламав, які злочини вчинив. Адже з нашої історії не можна викреслити фактів масового і безпідставного терору, голодомору, сталінського терору проти мільйонів людей, як окремих осіб, так і цілих народів. І все це треба добре і адекватно розуміти. Треба розуміти блюзнірство і цинізм того режиму. Наприклад, коли Фрунзе взяв Крим, то за наказом Леніна в Криму були без суду та слідства розстріляні практично всі професори таврійського університету. І щоб ви думали: колишній Кримський університет десятки років після того носив ім’я саме Фрунзе! Хіба це не цинізм окупантів? Добре, що знайшлися люди, які вже останнім часом поступово і без ґвалту змогли заслужено присвоїти університетові ім’я першого ректора Володимира Вернадського. Однак, якщо в Сімферополі до цих пір є вулиця Бела Куна, який під час червоного терору розстріляв десятки тисяч кримчан, якщо з часу падіння СРСР тут жодна вулиця не перейменована, і багато з них носять імена політиків та вождів, причетних до масових убивств, якщо тут зараз намагаються встановити пам’ятник цариці, яка причетна до цілої низки російських війн, де загинули сотні тисяч людей, яка перекреслила мир в цілому регіоні — то це не що інше, як ПРОДОВЖЕННЯ того ж самого режиму окупації, але вже не військовими, а політичними і духовними засобами.
Якщо такий музей не потрібен — то хто ж тоді згадає правду? Ми практично всі вийшли з того часу, але більшість з нас відділяють себе від злочинів того часу. І сьогодні не слід чіпати тих, хто був рядовим комуністом, бо вони були такими ж жертвами того режиму, як і весь інший народ. Але такий музей потрібен для того, щоб у людей відкрилoся свідоме сприйняття тих реалій, щоб вони могли сформулювати значення і сутність того режиму, і щоб це більше не повторилось ніколи.
Микола ВАСЬКІВ, доцент кафедри теорії та історії журналістики й української літератури Кам’янець-Подільського державного університету:
Такий музей конче необхідний, і не для зведення політичних порахунків. Він повинен нагадувати про злочини вчорашнього, аби вони не повторювалися в майбутньому, щоб кожен потенційний злочинець чи злочинна партія знали: нічого в історії не залишиться забутим і безкарним. Безперечно, це повинно би підкріпитися кількома судами над злочинцями проти людства радянської епохи, які ще залишилися в живих: над тими, хто організовував голодомори, хто фабрикував справи, організовував репресії, вчиняв насильство при колективізації, вбивав і виселяв ні в чому не повинних людей у період боротьби з «бандпособничєством», знущався над безправними колгоспниками (мінімум двох таких я знаю у своєму селі на Львівщині). Несуттєвим є те, який термін покарання їм призначать, а чи будуть вони його відбувати умовно. Можливо, достатнім навіть буде привселюдне засудження аморальності їхніх вчинків, публічне оприлюднення. Хоча б у формі популярного в радянські часи товариського суду. З тією ж метою: щоб ніхто не сподівався на свою безкарність, на історичну забудькуватість чи списання злочинів за терміном давності.

Danilo
20.06.2007, 12:25
Георгій МОКРИЦЬКИЙ, директор і головний редактор Житомирського краєзнавчого видавництва «Волинь», почесний член Всеукраїнської спілки краєзнавців:
— Стосовно політичних репресій, то вони дійсно були. Власне всі репресій, які проходили в совецький період, яку б назву вони не мали, були політичними. Навіть якщо комусь приписувалась економічна злочинність. По Житомирській області буквально доводився певний план до органів Народного комісаріату внутрішніх справ (НКВС), що треба по придуманій у Москві справі заарештувати, наприклад, 100 чоловік — як правило, доводилися круглі цифри. У нас в обласному архіві є така розсекречена справа з архівів колишнього КГБ, яка називається «Справа про діяльність в Житомирській області Польської організації воскової», скорочено ПОВ. І по цій справі було заарештовано рівно 100 чоловік, серед них мій дід. У ній я побачив такий момент — 98 чоловік були дійсно наші місцеві волинські поляки-католики, а два чоловіки у самому кінці списку поляками не були, бо брали будь-кого, в тому числі й мого діда. Він був радіомеханіком, потім перед війною працював водієм швидкої допомоги, тобто ніякого стосунку до польської організації не мав. Він був українцем. Його розстріляли у подвір’ї Житомирської в’язниці. Усі звинувачення були стандартними, тільки прізвища інші вставлялись. Що дії організації були направлені проти радянського ладу і спрямовані на повалення влади.
Була також справа про діяльність у Житомирі контрреволюційної німецько-фашистської терористичної організації. У ній фігурувало також майже сотня людей. Правда, там практично всі насправді люди німецької національності, наші волинські німці, які жили тут сторіччями, просто за ознакою німецького прізвища. Під Житомиром у селі Бондарці була науково-дослідна станція лісового господарства, і майже всі її працівники були заарештовані, тому що до Жовтневої революції багато німців на наших землях займалися лісовим господарством, і фактично ця науково-дослідна станція наполовину складалася з місцевих німців. Дивишся у справу і натрапляєш на прізвище німця, який був конюхом чи їздовим, і в анкеті написано, що він неписьменний. Тобто така людина не могла вести пропаганду. А вказується, що вона займалась контрреволюційною антирадянською діяльністю. Знову, як під копірку, двадцятьом особам інкримінувалось таке ж звинувачення. Названі справи (а я їх багато передивився і оприлюднював такі факти у виданих мною книжках), говорять про те, що це були політичні репресії. Тобто влада хотіла показати перед війною наявність п’ятої колони закордонних ворогів.
Коли була відома партійна дискусія у 30-х роках минулого століття — засудження Троцького і троцькізму — в Житомирі під репресії потрапило багато євреїв. По обласній друкарні, наприклад, люди, які нічого не мали спільного з пропагандою, троцькізмом, звичайні робітники, підпали під звинувачення у тому, що вони займаються антирадянською пропагандою. Так, про людину, яка працювала друкарем і в характеристиці якої, прикладеній до справи, де вказується про її засудження, написано, що вона дуже мовчазна і ні з ким не спілкується, приходить у друкарню о 8-й годині ранку і о 4-й уходить, не має друзів, на наступному аркуші йдеться про антирадянську пропаганду з її боку. І не розглядається, як вона практично її могла проводити. Тобто настільки дешевими були ці інсинуації, підставляння людей, що практично підганялися певні особи під звинувачення. І у справах є прямі документальні суперечності, які підтверджують, що людина цим займатися не могла.
Не кажу вже про ситуацію 50 х років, коли з КГБ писалирідним тієї чи іншої репресованої людини, що не відомо, коли вона загинула і де похована, а вказують, що вмер від якоїсь хвороби. А перед цією відповіддю у справі лежить аркуш (думали, мабуть, що її не побачать ще тисячу років), де написано, що ця людина була розстріляна в певний день у названому таборі чи у Житомирській в’язниці. Тобто все це задокументовано і збереглося, і видно цей жахливий механізм знищення і обману власного народу. Більшовицька система вбивала людей по суті двічі — спочатку розстрілювала власне їх, а потім знищувала ще і пам’ять про них.
Виходячи з вищесказаного, думаю, що музей політичних репресій в Україні слід створити. Тільки назву у такому вигляді вважаю не дуже правильною. Він повинен називатися Музеєм пам’яті жертв політичних репресій — людей, які загинули внаслідок їх проведення і не встигли зробили багато чого хорошого. Бо політична мета не варта людського життя. У мене є що надати для такого музею, хоча б історію мого розстріляного діда.
Але я не думаю, що створення на державному рівні закладу з назвою «Музей радянської окупації» є виправданим. Окупація — це коли насильницьким чином іноземним ворогом захоплюється територія і встановлюється режим окупації. Історично так склалося, що не вдалося відстояти і побудувати самостійну українську державу внаслідок переважної сили на боці Росії, і в Україні встановилась радянська влада. Але я б не називав її окупаційною, бо це історичний процес — ми тоді не витримали i встановився режим, який нам приніс багато шкоди, але щось було і добре.

пупер
20.06.2007, 16:14
Учитывая, что Хрущев, Брежнев, Горбачев были выходцами с Украины, Сталин грузин, а в руководстве СССР помино того была масса евреев в любой из республик бывшего СССр советский период истории можно назвать периодом грузино-украинско-еврейской оккупации и это будет правильно.
+1 за дотепність....

сталін був не грузин, а юдей....
горбачов не був з україни, українкою була його дружина...
хрущов і брежнєв — справді, тільки українського в них було мало...
принаймні українець хрущов повернув кермо комуністичного “катка” в інший бік....
не зробив другу камбоджу...
за це йому честь і слава....

Читатель_Обкома
22.06.2007, 12:58
В день начала Великой Отечественной войны, 22 июня, исполняется почти месяц, как в Киеве действует Музей советской оккупации. Его...
...директор, по совместительству председатель националистического по своему духу Киевского общества «Мемориал» Роман Круцик (который, по его собственным словам, до 1990 года работал машинистом) в последнее время проявил недюжинные таланты на почве истории и геополитики.
................
....«Если бы Украина не была частью СССР, война имела бы более мягкую форму или обошла бы Украину стороной», - с достоинством ответил пан Роман. Вот так, и не иначе. Некоторые единомышленники Круцика говорят, что надо было сдаться 22 июня, и тогда уже к концу 1941 года все преспокойно пили бы баварское пиво. Он пошел еще дальше: Украина могла бы остаться в стороне.
http://www.from-ua.com/politics/1ed88660b32d8.html

Trespassers W
22.06.2007, 13:30
Радянські (а тепер російські) історики ані пари з уст про те що "Велика Вітчизняна" була частиною Другої Світової яку розпочали одночасно за попередньою домовленістю (урочисто підписаною в Москві 23 серпня 1939) Німеччина і Радянський Союз. Згідно з протоколом до Договору про Ненапад, СРСР і Німеччина домовилися про спільну окупацію Центральної і Східної європи -- Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії і Румунії. Зрештою, згідно з марксистсько-ленінсько-сталінським вченням, яке мені і багатьом учасникам форуму вбивали до голови на семінарах з історії КПСС, метою СРСР було встановлення комунізму в цілому світі, а найкращим методом вважалася світова війна (Ми на горе всем буржуям мировой пожар раздуем). Так що хто хто але СРСР і нині Росія за війну можуть подякувати тільки рідній партії.

Danilo
22.06.2007, 13:30
Задача from-ua.- утвердження російського викладу історії, де одне влике Зло - Німеччина і одне втілення Добра й "визволитель людства" - Росія. А це і є брехня! Були дві фашистські держави, спочатку союзники, а потім, природно - вороги. Одна трохи опередила іншу з нападом, тільки і всього. Але обидві однаково віроломні й однаково людоїдські!
І це - день пам`яті жертв тих людоїдських держав.

Львiва
22.06.2007, 13:41

Горбачев, который покончил с этой окупацией был выходцем из России, со Ставропольского края он

Danilo
22.06.2007, 13:52
У Горбі жінка була тільки українка, а він москалюга!:)

Читатель_Обкома
22.06.2007, 14:31
Рна семінарах з історії КПСС, метою СРСР було встановлення комунізму в цілому світі,

Видать...у Вас "троечка" была по истории..кпсс...на ХХ сьездн...осудили культ личности... а на ХХII о построении коммунизма..в отдельно взятой стране....:cowboy:

а найкращим методом вважалася світова війна (Ми на горе всем буржуям мировой пожар раздуем). Так що хто хто але СРСР і нині Росія за війну можуть подякувати тільки рідній партії.
Ну...это все во времена...17-го года...
В 60-х...про такое..уже не свистели....:moskali:

Але обидві однаково віроломні й однаково людоїдські!
Удивительно...ну просто удивительно!!!!!:scare:
Вы то Данило..как выжили то?У Вас чо...процедур..в газовых камерах не было что ли?:cowboy:

levandivka
22.06.2007, 15:03
В 60-х...про такое..уже не свистели....
Правильно, в Намібію катались тільки з культурними програмами.
З АКМ, але без свисту.
Вы то Данило..как выжили то?У Вас чо...процедур..в газовых камерах не было что ли?
Я і зараз дивуюся, як Данило на ЛФ виживАє? Стільки вихлопу отруйного в кожній темі, а Данило живе!

Доречі, не пробували хоч щось позитивне постити, Читачу?

Trespassers W
22.06.2007, 15:08
В 60-х...про такое..уже не свистели....

Я говорю про причини "Вєлікой Отєчєствєнной" а не про 60ті роки.

Лозунг "освободить Европу и весь мир" прозвучал впервые совсем не в 1945 году, а в конце 1938 года. Завершая великую чистку в Советском Союзе, Сталин переписал всю историю коммунизма и поставил новые цели. Это было сделано в книге "История ВКП(б). Краткий курс". Она стала главной книгой всех советских коммунистов и всех коммунистов мира. Завершалась эта книга главой о том, что Советский Союз находится в капиталистическом окружении. Сталин ставит великую цель: заменить капиталистическое окружение социалистическим окружением. Борьба с капиталистическим окружением должна была продолжаться до тех пор, пока последняя страна мира не станет "республикой" в составе СССР.
(Суворов, Ледокол)
Що стосується засудження "культа лічності," то в СССР цілий час щось "осуждалі" (того ж Хрущова і копнули в зад брати по політбюро пару років пізніше за таке осуждєніє). Минуло ще пару років і виріс новий культ лічності, на той раз Брежнєва. Минуло пару десятків років і маєте культ гебіста Путіна і тисячі труженіков (і десятки політиків з вищого ешелону) просять його залишитися на трєтій срок . Ви інакше не можете. Бачу, що ви мали з історії КПСС "отлічно" і що ваше знання історії на цьому закінчується.

Danilo
22.06.2007, 15:23
Вы то Данило..как выжили то?У Вас чо...процедур..в газовых камерах не было что ли?
Це демонстрація дружби народів, Пермь і Київ- "братья навєкі"?:)

Читатель_Обкома
22.06.2007, 15:59
Що стосується засудження "культа лічності," то в СССР цілий час щось "осуждалі" (того ж Хрущова і копнули в зад брати по політбюро пару років пізніше за таке осуждєніє)
Ну не пару лет...бросте...
Минуло ще пару років і виріс новий культ лічності, на той раз Брежнєва.
Да уж..что было то было!!!!!
А уж анекдотов скоко в народе ходило...
Минуло пару десятків років і маєте культ гебіста Путіна і тисячі труженіков (і десятки політиків з вищого ешелону) просять його залишитися на трєтій срок .
И я бы..с удовольствием проголосовал за Путина на третий срок....
после того...что ЕБН намутил..еще долго расхлебывать придется...
Боже упаси...я не имею ввиду...Беловежскую Пущу..
Сказал Путин...Ходорковский...будет сидеть в тюрьме..и сидит...и не рыпается...
Не то что..наш пчеловод....больше соплей было..."Бандиты..должны сидеть в тюрьмах!"

Це демонстрація дружби народів, Пермь і Київ- "братья навєкі"?:)
"А в чем сила....брат..?" (с)

Boris_Kiev
22.06.2007, 16:03
Шкодую, що війська Вермахта не дійшли до Пермі.

Danilo
22.06.2007, 16:11
Сказал Путин...Ходорковский...будет сидеть в тюрьме..и сидит...и не рыпается... Не то что..наш пчеловод....больше соплей было..."Бандиты..должны сидеть в тюрьмах!" У нашого не було такої мети - заволодіти фабрикою цукерок "Київ-конті", яка належить Борі Колеснікову.:) А у Вашого була мета - "Юкос"!

Читатель_Обкома
22.06.2007, 16:22
Шкодую, що війська Вермахта не дійшли до Пермі.:ninja: :suicide:

Читатель_Обкома
22.06.2007, 16:27
У нашого не було такої мети - заволодіти фабрикою цукерок "Київ-конті", яка належить Борі Колеснікову.:) А у Вашого була мета - "Юкос"!
Да что Вы говорите?:no:
А я и не знал!!!!!!:cowboy:
А для кого же был лозунг "Бандиты должны сидеть в тюрьмах" (с) В.А.Ющенко
"Экономика,должна быть экономной" (с) Л.И.Брежнев.
"Масло,должно быть маслянным!" (с) (фиг его знает..кто сказал...)
:cowboy:

Danilo
22.06.2007, 16:50
Да что Вы говорите?
П'ятниця. Та йдіть вже в баню, у Вас традиція.:)

mota_boy
22.06.2007, 16:59

від 17-го і по 41, поки поки вожді світової революції не прос..ли прихід Другої світової на їхню територію

levandivka
22.06.2007, 17:58
должны сидеть в тюрьмах"
Я от думаю, звідки ТАКа любов до тюрем (у пермяка)?

Читатель_Обкома
22.06.2007, 18:35
від 17-го і по 41, поки поки вожді світової революції не прос..ли прихід Другої світової на їхню територію
Вот ето...точно!!!
Я от думаю, звідки ТАКа любов до тюрем (у пермяка)?
А Вы не догадываетесь?А вроде ..снимочки..кой какие постили сюда.....

New Shrek
22.06.2007, 19:39
ХХII о построении коммунизма..в отдельно взятой стране.... і продовжували годувати пів- світу,хоч самим їсти було нічого
Памятаю віршик з дитинства
Встань Володю ,подивися
Що той лисий наробив
Всю пшеницю, за границю
А нам бобу насадив

Читатель_Обкома
22.06.2007, 19:45
і продовжували годувати пів- світу,хоч самим їсти було нічого
:ninja: судя..по Вашему аватару...видок у Вас еще ничего....
Вы ето...за последние 15 лет так откормились?:cowboy:
помоему...на ЛФ..уже обсуждалась ета тема...никто.вроде при СССР..с голоду не помирал...:moskali:

і
Памятаю віршик з дитинства
Встань Володю ,подивися
Що той лисий наробив
Всю пшеницю, за границю
А нам бобу насадив
Не понял?Ето Вы про Брежнева???Или Булганина?:no:
А может..про Сталина?:shutup:
Так он вроде и не лысый был...:suicide:

Danilo
25.06.2007, 10:23
ЛФ..уже обсуждалась ета тема...никто.вроде при СССР..с голоду не помирал...
Точно, точно. Обговорювалася, а Ви у гілку "Голодомор" заходили?
Взагалі про якість життя, харчування за СРСР то "цікава ета тема".:)
Спецразподільники, "Елісєєвскій гастроном"...Картки на хліб... Купони на цукор...

Читатель_Обкома
25.06.2007, 10:42
Точно, точно. Обговорювалася, а Ви у гілку "Голодомор" заходили?

Данило!Не свистите... речь шла со Шреком о 80-х годах..:cowboy:

Взагалі про якість життя, харчування за СРСР то "цікава ета тема".:)
Спецразподільники, "Елісєєвскій гастроном"...Картки на хліб... Купони на цукор...
"Елісєєвскій гастроном" - ето вообще Вас не касается..Вы вроде в Киеве родились...
А что ..карточки на хлеб..у Вас сохранились?Так отнесите их в музей...пригодится...
А насчет цукора ..Вы правы...никуда не денешься...в прошлом свистели...что весь СССР..сахаром заваливали..а выясняется...что и самим не хватает....
Курам на смех...сахар на Украине...дороже чем в России!:moskali:

Полковник
25.06.2007, 10:44
Курам на смех...сахар на Украине...дороже чем в России!:moskali:

Пан Читатель - В Украине, В Украине, В Украине - запомнили?

Danilo
25.06.2007, 11:07
"Елісєєвскій гастроном" - ето вообще Вас не касается..Вы вроде в Киеве родились...
Мова йшла за СРСР.

Курам на смех...сахар на Украине...дороже чем в России!
Ссилачку, будь ласка.

А насчет цукора ..Вы правы...никуда не денешься...в прошлом свистели...что весь СССР..сахаром заваливали..а выясняется...что и самим не хватает.... Вистарчає, не свістіть Ви.

А що, зекі у Пермі вже цукровий троснік мачете рубають?:D

Дальневосточник
25.06.2007, 11:12
Скажите, а почему открытию музеев советской оккупации в Грузии и в Украине так негативно относиться Россия? Может потому, что она - правоприемница СССР, а он - соотетственно - Росийской империи.Но тогда и мы, и грузины забыли и о Переяславской Раде и о Георгиевском Трактате... Вернее сказать - вспоминаем, когда выгодно... Почему бы не назвать музеи - "Музей преступлений коммунистического режима" - ведь правильней будет! Но тогда получиться, что большинство ныне власть придержащих - пособники и коллаборационисты!
А так - мы стонали под пятой "оккупантов", вынуждены были "выживать"...Наиболее смелые рассказывают про "дулю в кармане"...убирают из дипломов "КПСС" - оставляя "история"....
Одне очезамилювання, панове!

afterstep
25.06.2007, 11:14
Курам на смех...сахар на Украине...дороже чем в России!

то так файно за Кучми молода українська держава підтримала село. Хоча доклали до цього руку всі - і "шоколадний заяц" - не останній був в цій справі ;)

afterstep
25.06.2007, 11:15
Вистарчає, не свістіть Ви.
данило - тут ти не правий.
Що в радянські часи завозили цукор (правда, там були окремі додаткові мотиви) - що зараз - галузь зруйнована остаточно. тобто цукру (місцевого) - катма. Зате - можна імпортувати ;)

afterstep
25.06.2007, 11:16
Скажите, а почему открытию музеев советской оккупации в Грузии и в Украине так негативно относиться Россия?
тому що росія до всього відноситься негативно. Крапка.
"Музей преступлений коммунистического режима" - ведь правильней будет!
та ніби й правильно.... але росія і в цьому випадку буде проти ;) відразу почне стогнати, що комунізм врятував світ від фашизму ;)

Полковник
25.06.2007, 11:35
але росія і в цьому випадку буде проти ;) відразу почне стогнати, що комунізм врятував світ від фашизму ;)

Вроде, умный чел....:mad:

afterstep
25.06.2007, 11:40
Вроде, умный чел....

ви в шахи граєте, полковнику?
там є таке поняття - стратегія....
тобто брати до уваги слід не той хід, що ти зараз робиш - а ту частину дошки, куди ти цілишся.
Росія не може без ворогів, доки не налагодить внутрішню обстанівку... Зате ворогів шукати - має досвід.

Полковник
25.06.2007, 11:43
ви в шахи граєте, полковнику?
.

Не! В нарды, домино, шашки, преф, дурака!
П.С. ещё в "Морской бой" умею!

Дальневосточник
25.06.2007, 11:45
тому що росія до всього відноситься негативно. Крапка.та ніби й правильно.... але росія і в цьому випадку буде проти ;) відразу почне стогнати, що комунізм врятував світ від фашизму ;)
Я про Россию написал потому, что мы сами со своей историей разобраться не хотим, но виноватых уже назвали....
А фашизм победил народ. А если принять во внимание, что коммунистический режим творил с людьми во время войны (у нас пленных нет - есть только предатели!) - то победил не при помощи, а преодолевая еще и его...И жертв в этой воне у нас, соответственно больше...

afterstep
25.06.2007, 11:45
шашки,

якщо вам відоме поняття - "сортір"

преф
Росія завжди буде ходити під вістуючого з сімки. Навіть коли то не її гра.

Полковник
25.06.2007, 11:47
Вроде, умный чел....:mad:

afterstep
25.06.2007, 11:53
А если принять во внимание, что коммунистический режим творил с людьми во время войны (у нас пленных нет - есть только предатели!) - то победил не при помощи, а преодолевая еще и его...И жертв в этой воне у нас, соответственно больше...
ключове запитання - чи ми можемо визнати за заслугу участь у війні
- тих, то воював проти коммунистического режима навіть враховуючи те, що воював з цілком реальними преставниками победившего народа
- тих, хто по наказу комуністичного режиму стріляв у спини представників победившего народа, коли ті з якихось причин не надто активно бігли на вірну смерть
- тих, хто "годував" коммунистический режим, випорожнюючи продовольчі сховки селян - і мав такі самі "бойові заслуги", як і ті,
- що зуміли вижити незважаючи ні на що, і прийшли зруйновані не стільки фізично, скільки морально...
Вбивство та артобстріли марно не проходять. Навіть однієї черги над головою для більшості цілком достатньо, щоб стати переконаним пацифістом ;)

afterstep
25.06.2007, 11:55
Вроде, умный чел...
а ви перелистайте "поведінку росії" останні два роки - я ж ніби нічого не придумую? як Україна хоче провести з НАТО навчання - Росія на рогах... а сама - так проводить...
як ПРО в Чехії - росія на рогах... а як в Азейбаржані - ніби й не проти...
--
"Умом росію нє понять?"

Полковник
25.06.2007, 11:56
Господи, откуда Вы ТАКУЮ инфу себе в голову запихнули?
Прости, Господи!

afterstep
25.06.2007, 12:01
Господи, откуда Вы ТАКУЮ инфу себе в голову запихнули?

з lenta.ru

Полковник
25.06.2007, 12:03
з lenta.ru

Не читайте, не читайте Вы её!!!!

Дальневосточник
25.06.2007, 12:10
[QUOTE=afterstep;92359]ключове запитання - чи ми можемо визнати за заслугу участь у війні/QUOTE]
-вспомним еще и тех, кого угнали на работы в Германию, а потом прямым ходом на десятку за Урал....
Поэтому - нужен нам музей преступлений коммунистического режима - и не когда нибудь, потом - а - сейчас.

Полковник
25.06.2007, 12:12
и не когда нибудь, потом - а - сейчас.

Ага, и ТУТ!!!!

afterstep
25.06.2007, 12:13
Поэтому - нужен нам музей преступлений коммунистического режима - и не когда нибудь, потом - а - сейчас.

о.... і чорт з ним - пробачити всім. І не крити матом міфічних бандерівців, і не піднімати на сивих дідуганів компромуть...
--
А от сучасних перевертнів - таки варто би привселюдно нагайками... на центральній площі Києва...
--
Але - поки що маємо задоволену ситу пику Симоменка, та окрики "ані же протів савєцкай власті ваєвалі!! ані же бандіти!"
І Натаха, що випускає очманілих від перегару голубів...

levandivka
25.06.2007, 12:16
Цитата:
Допис від afterstep
з lenta.ru

Не читайте, не читайте Вы её!!!!

Правильно, не читайте!
Наспівуючи:
Ех лента за лентою, патрони подавай.
Вкраїнський повстанче в бою не відступай!

Дальневосточник
25.06.2007, 12:20
о.... і чорт з ним - пробачити всім. І не крити матом міфічних бандерівців, і не піднімати на сивих дідуганів компромуть...
--
А от сучасних перевертнів - таки варто би привселюдно нагайками... на центральній площі Києва...
Стравливая людей они обеляют себя. Все просто.
Поэтому не верю я людям, говорящим о борцах с коммуничтическим режимом - но открывающим музей мифической оккупации, как не верю я людям, говорящим о победе над фашизмом, но закрывающим глаза на зверства коммунистов....

levandivka
25.06.2007, 12:24
не верю я людям
А кому ж вірите?

afterstep
25.06.2007, 12:25
ох, як ще довго нам доведеться узгоджувати слова! ;) ніби й однаковими словами говоримо, ніби й однаково до життя ставимося - різниця тільки в місці проживання, локальних персоналіях та керівництві мас-медіа.
--
І в результаті - спілкування на форумі відкидає нас на радикально протилежні рубежі без можливості порозумітися ;)

levandivka
25.06.2007, 12:31
Хотів досипати карми, та шкода "555" псувати.

Полковник
25.06.2007, 12:33
ох, як ще довго нам доведеться узгоджувати слова! ;) ніби й однаковими словами говоримо, ніби й однаково до життя ставимося - різниця тільки в місці проживання, локальних персоналіях та керівництві мас-медіа.
--
І в результаті - спілкування на форумі відкидає нас на радикально протилежні рубежі без можливості порозумітися ;)

Ну, не убегаем же с форума - спилкуемся!
Лично мне не понятно откуда взялись Данилы и Борисы. Ведь мы примерно ровесники, примерно в одно время в песочнице играли, в пионеры, в комсомол вступали...
А теперь они все такие ПРАВИЛЬНЫЕ
а я нащадок, оказывается. Не понятно мне. Проясните!

levandivka
25.06.2007, 12:36
Для начала, предлагаю снять персонализацию вопросов...

Полковник
25.06.2007, 12:47
Для начала, предлагаю снять персонализацию вопросов...

Ладно, снимаю, НО ОНИ же останутся! Вот, еще Педро забыл припомнить!
При чем тут персонизация? Мы же не первый день общаемся? Примерно знаем кто чем дышет.

П.С. Левандовка, прекратите портить мою карму!

levandivka
25.06.2007, 12:59
снимаю, НО ОНИ же останутся
Хіба тільки вони?
прекратите портить мою карму!
Кажный - сам кузнец своей кармы.
При чем тут персонизация? Мы же не первый день общаемся?

При тому, що обговорення теми - хорошо.
Обговорення співрозмовника (персоналії) - плохо (якщо це не є предметом топіку).
Невже не зрозуміло?

Полковник
25.06.2007, 13:02
Понимаю я, понимаю!

Danilo
25.06.2007, 13:08
Полковник. Ви намагаєтесь забалакати гілку, перевести спілкування на скандал, флуд, флейм, та що завгодно. А яке Ваше особисте відношення до музею окупації, конкретно?

Полковник
25.06.2007, 13:10
Музею быть! Раз ТАК решил Украинский народ!

Danilo
25.06.2007, 13:43
Розумію натяк на те що не всі згодні. Ну наприклад вітренковці не згодні.:no: Проте Ви помітили що таких незгодних не дуже й багато, і головне що їх не пакують та не б'ють дубцями правоохоронці як от у Московії.

Читатель_Обкома
25.06.2007, 13:47
Хочется процитировать одного форумлянина...но не буду называть его имени...из этических соображений...просто процитирую...:
Цель ОПРАВДЫВАЕТ средства ? У народа СПРОСИЛИ ?
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=70805&postcount=65

Ваше особисте відношення до музею окупації, конкретно?
У меня!У меня ..есть конкретное предложение Вам Данило!!!!:cowboy:
Вы ето...найдите на антресолях..фотографию...ну ту..с выпускного вечера..
И обведите черными кружочками..всех одноклассников...у которых фамилия заканчивается на "-ов"...
И напишити крупным шрифтом...
"Это дети оккупантов моей Родины!"
:moskali:

Полковник
25.06.2007, 14:01
Розумію натяк на те що не всі згодні. Ну наприклад вітренковці не згодні.:no: Проте Ви помітили що таких незгодних не дуже й багато, і головне що їх не пакують та не б'ють дубцями правоохоронці як от у Московії.

Чем больше Вас читаю, тем больше думаю....
Может у МЕНЯ что-то с головой НЕ ТАК?
Как думаете?

levandivka
25.06.2007, 14:09
Полковнику, Стєпанича невидко, а Данило, сподіваюся, вже вичерпав нинішній ліміт перепалок. Пригальмуйте, зробіть ласку.

И обведите черными кружочками..всех одноклассников...

Читачу, в Україні чорний з червоним - норма. А чорний з "ги-ги-ги" - теж до червоного тягнуться.

Boris_Kiev
25.06.2007, 14:16
Может у МЕНЯ что-то с головой НЕ ТАК?
Це новий підпис ?

+1

Полковник
25.06.2007, 14:19
Спасибо, БОРИС!

levandivka
25.06.2007, 14:19
Тьху!
Ну і шо, що понеділок!?
Показилися нині люди.

Danilo
03.07.2007, 12:06
Станіслав КУЛЬЧИЦЬКИЙ
Чи перебувала Україна під радянською окупацією? (http://www.day.kiev.ua/183675/)

Mike
03.07.2007, 23:50
Станіслав КУЛЬЧИЦЬКИЙ
Чи перебувала Україна під радянською окупацією? (http://www.day.kiev.ua/183675/)

Досліджувати радянську епоху я розпочав iз середини 60-х років, коли цілком перебував під впливом комуністичної доктрини. Тепер мушу визнати маловартісність 20-річного дослідження доробку — аж до середини 80-х років ХХ ст. Але якість доробку вченого визначається не ставленням до будь- якої доктрини — позитивним чи негативним, а його спроможністю поставити себе над доктринами. Мені здається, що більше приниження мали б відчувати антикомуністи, оскільки вони й досі перебувають під впливом деяких стереотипів сталінського курсу «Історії ВКП(б)». Зокрема, антикомуністи з націоналістичного табору й тепер з відкритим забралом можуть кинутися в бій на противника, хоч перед ними — звичайний вітряк. Дискусія про окупаційний характер радянської влади, що раптом спалахнула в Україні — типовий приклад такої боротьби з вітряками

Ну, Кульчицький вчений, та й ще історик, тобто дипломат :), і відкритим текстом не може, а мені можна :)
Я б прокоментував "боротьбу з вітряками" як привід збурити суспільство, і отримати з цього політичні дивиденди у боротьбі за посаду, бо ними можна торгуватися з конкурентами.

В державі склалася доволі смішна ситуація, коли одним потрібна тиша в суспільстві для спокійного обирання народу, а другі периодично роблять якийсь звук, і дивляться на перших - скільки ті дадуть щоб більше не баламутив народ :)
От, дійсно не далеко від істини кажуть, що демократія у країні якось утримується завдяки сварам між Ю та Я. І під таким кутом зору й дійсно гарант виглядає захисником народу від поборів :)
Але справді державними справами займатися нема кому.

levandivka
04.07.2007, 07:37
В державі склалася доволі смішна ситуація, коли одним потрібна тиша в суспільстві для спокійного обирання народу, а другі периодично роблять якийсь звук, і дивляться на перших - скільки ті дадуть щоб більше не баламутив народ От, дійсно не далеко від істини кажуть, що демократія у країні якось утримується завдяки сварам між Ю та Я. І під таким кутом зору й дійсно гарант виглядає захисником народу від поборів. Але справді державними справами займатися нема кому.
А шо смішного?
Пам'ятаєте рекламне "Всё дело в волшебных пузирьках" (з реклами пористої чоколяди)?
ТАКот, навіть той "якийсь звук" - оччень полєзна штука. Бо політика-політикою, а звук... Комусь - настрій зіпсує (наперділи :mad: ), когось - погріє (НАШІ в гОродє), когось - примусить замислитися (шо ета била?).
Музей РО спонукає замислитися.
привід збурити суспільство, і отримати з цього політичні дивиденди у боротьбі за посаду
Та хай їм буде... Посади, дивіденди.
Збурене суспільство прийде до змін. Ви пропонуєте спати далі?

НАШ Мойсей (з гордістю в клавіатурі), Президент Ющенко, хоч і видає, часом непойнятні сигнали/звуки, мусить кидати намісникам (і себе "не обділяти) ласі шматки (України, а шо дєлать?..), але веде Україну правильним путьом.
Можна сподіватися, що за якісь 40 років: ми - вийдемо, вони - сидітимуть, з добробутом впорядкуємо...
Державними справами займатися нема кому?
-ТАК ми в дорозі! Це і є головна справа держави - дорОга (підняти дупу з болота і прибрати під собою.). А "корміть в дорогє нє обєщалі".

(наспівуючи арію з опери "Іван Сусанін")

Читатель_Обкома
04.07.2007, 08:51
НАШ Мойсей (з гордістю в клавіатурі), Президент Ющенко,
http://warnet.ws/img2/171/cats/2.jpg

levandivka
04.07.2007, 09:12
http://www.jokes.com.ua/upload/pics/2006/20-10-2006/3728_0.jpg
З колекції "Убей себяапстену!" Джерело (http://www.kgi.edu.ua/smForum/index.php/topic,1202)
:dance:

Читатель_Обкома
04.07.2007, 10:10
Цьому учаснику сподобався допис Читатель_Обкома:afterstep
http://warnet.ws/img2/171/cats/25.jpg

Danilo
04.07.2007, 10:27
Згоден з Левандівкою. Справа ще в тому Майк що Ви напевно з висот своїх знань не помічаєте простого сенсу, користі від такого перейменування для маси народу - звернути увагу людей на історію, позбавити міфів, а може і притягти до відповідальності за злочини, а може врешті зламати хребет комуністичній гідрі. Чи ми та наші діти повинні пережити ще раз ті жахи? Чи ми повинні спокійно дивитися на вітренок морозів, симоненок? На мій погляд цинічно розглядати цю тему лише з позиції політичних дивідендів та грошей. Це виглядатиме як спроба невілювати подію перейменування, зробити її непомітною та нецікавою PR акцією, що у свою чергу вже викликає підозри що до Вас.:)

Mike
04.07.2007, 11:23
:)
Данило, двічі на ті ж самі граблі навіть сліпі не наступають, а знаєте хто? :)
Один спить і бачить гетьманську булаву, деякі тут шукають "правильну" історію під своє генеалогічне древо, а деким "заполняют перерыв". "Ах, арлекино, арлекино...", як наспівував би Левандівка :)

У 17-му наступили на одні граблі, тепер рвемося на інші, мабуть щось із компасом не так? :)

Без вывески, рекламы, - огромный магазин
здесь мы толчемся с вами и здесь товар один
но кто ж его захочет - умеют же всучить
работают и ночью чтоб сервис отточить
есть всякие размеры, для разных возрастов
юнцов, пенсионеров, хозяек и отцов
для гада и для друга они имеются
от легкого испуга до полного конца
конструкции простые, для умных и ослов
а ручки-то какие, как раз для наших лбов
загибчики лихие, чтоб легче наступать
все грабли боевые, учебных не видать
товар всегда отменный, имеется поход
зуб мелкий, здоровенный, на всяк честной народ
заманят - это верно, им только покажись
известнейшая фирма с простым названьем «Жизнь».

levandivka
04.07.2007, 13:12
У 17-му наступили на одні граблі, тепер рвемося на інші
Ні-ні! Це наклеп! Я граблі використовую за прямим призначенням.

Danilo
04.07.2007, 13:26
із компасом не так?
Всьо чотко! Правільним путьом ідьом таваріщі!:)

levandivka
04.07.2007, 14:42
Всьо чотко! Правільним путьом ідьом таваріщі!
Зюйд-зюйд-вест?

Danilo
04.07.2007, 14:51
Зюйд-зюйд-вест?
ТАК!:radist:

На східних німців совків, західні бюргери кажуть: "ОСТальжі"...:no:

Полковник
04.07.2007, 20:31
Музей-то работает уже давно! Чего молчали?

«Советская Россия оккупировала Украину в 1918-м», - привычной скороговоркой отчитался экскурсовод, и я испугалась. Ощущение, что я в этом музее уже была. Чего не может быть, поскольку экспозиция открылась три дня назад. Вот сейчас за поворотом появится знакомый стенд с портретами Гитлера и Сталина, между которыми будет стоять знак равенства, потом мне вежливо объяснят, что Джугашвили (Берия, Хрущев, Брежнев, Пельше и т. д.) в широком смысле слова были не грузины, не украинцы и не латыши, а потом расскажут, что нацкадры пошли в компартию исключительно для того, чтобы развалить ее изнутри...

На следующем стенде было крупно начертано: «Украинский голокост».

- Да-да, - подтвердил студент-компьютерщик Миша Плотников, подрабатывающий экскурсоводом в организованном киевским обществом «Мемориал» музее советской оккупации. - Я хочу сказать о том, что Советская Россия сознательно истребляла украинский народ.

- Но от голода тогда умирали и в самой России! - возмутилась я.

- Правильно! - обрадовался Миша. - Мы не отрицаем, что люди голодали и на Кубани. Потому что там тоже жило много украинцев. И не надо говорить, что вы нам Днепрогэс построили, - предупреждающе продолжил он пересказывать выученный наизусть текст. - Какой ценой?! Наши девчата там ногами цемент мешали!

Выразительные черепа, зачем-то выставленные в витрине на всеобщее обозрение, вряд ли могли конкурировать с портками российских миротворцев из закрытого ныне музея в Тбилиси, зато смотрелись куда внушительнее стоматологического кресла из музея оккупации таллинского и экспоната под названием «The parasha» (параша. - Авт.) из рижского. Потому что в советское время людей не только морили голодом, но еще заставляли насильно лечить зубы и зверски ходить в туалет...

http://www.kp.ru/daily/23927/69443/

levandivka
05.07.2007, 01:24
Полковнику, направду, не читайте комсомолійської правди.

Полковник
05.07.2007, 05:15
Полковнику, направду, не читайте комсомолійської правди.

Кто-нибудь - чётко ответьте - есть ТАМ черепа или нет?

mota_boy
05.07.2007, 08:13
Кто-нибудь - чётко ответьте - есть ТАМ черепа или нет?
По логіці мали б бути, з дирками від куль та від ударів прикладом, в нас в місцевій тюрмі (тюрмою вона стала в 1939 після приходу асфабадітелей) таких повно познаходили.

Читатель_Обкома
05.07.2007, 08:57
По логіці мали б бути, з дирками від куль та від ударів прикладом, в нас в місцевій тюрмі (тюрмою вона стала в 1939 після приходу асфабадітелей) таких повно познаходили.
И куда дели черепа?Не уж то и по человечески не перезахоронили?

mota_boy
05.07.2007, 09:06
И куда дели черепа?Не уж то и по человечески не перезахоронили? Захоронили, а кілька (здається так) в краєзнавчому музеї залишили

levandivka
05.07.2007, 10:40
есть ТАМ черепа или нет?
А вчому проблема?
У львівському музеї історії релігії (раніше був музеєм атеізму) теж експонуються кості/черепи з могильників. Після ексгумації жертв Замарстинівської тюрми, також виставлялися останки.
http://www.poshuk-lviv.org.ua/images/img_prison/Zamarstyniv2.jpg
Потім їх захоронили на Марсове. Але на цих осіб є списки, є родичі.
А в Биківні сотні останків не мають шансу на ідентифікацію (мародери і КДБ постаралися). То що страшного Ви, Полковнику, вбачаєте у "черепах"?
Звичка реальні факти обклеювати у смердючу обгортку журналюгами Комсомолійської "правди" (і багатьох інших Засобів Масової дезІнформації) - незаперечний факт. То зміїна виставка, то Музей, то УБ...
Що Вас ТАК встривожило?
"Танки у Львові"? - Ше від совєтів несуть пургу.
Читайте ЛГ і ЛФ! ;)

Mike
05.07.2007, 11:24
Левандівка, а фото налідків викликання до СБ ОУН у вас нема? Чомусь нікого не турбує. І ніяких музеїв. Ніякої окупації.

mota_boy
05.07.2007, 11:46
І ніяких музеїв. Ніякої окупації.

А хто Вам заважає, для Вас була окупація, от і музей собі зробіть.
Для нас окупація була радянська ми президента вибрали він нам і зробив.

Danilo
05.07.2007, 12:12
ми президента вибрали він нам і зробив.
А у Харкові що не того президента обирали?:)

mota_boy
05.07.2007, 12:36
А у Харкові що не того президента обирали?

Харків обрав собі прем'єра, ну і мер у них хороший нехай організує

levandivka
05.07.2007, 12:51
фото налідків викликання до СБ ОУН у вас нема?
Добре давайте детальніше: давайте (реальне фото)

ми президента вибрали він нам і зробив.
Щаззз.
Нічо "він" не зробив...

Mike
05.07.2007, 20:18
Добре давайте детальніше: давайте (реальне фото)...

Реального фото в мене нема, тому що для цього я повинен зняти приміщення (чи "перепрофілювати" якийсь музей, що без дозволу мінкультури і вище неможливо), знайти могили жертв по селах, знайти родичів та отримати їх дозвіл... А потім великими літерами написати на стіні цього музею "Наслідки обіцянок націоналістів у виконанні їх СБ ОУН" і зробити те саме фото про яке ви питаєте.
Тільки я знаю, що не це зараз потрібно, не такими "методами" в усякому випадку. Потрібно засудження тоталітарних ідеологій, самого тоталітаризму, який притаманний комунізму та націоналізму.
А ви що рекламуєте? Діти потраплять до музею, і що їм там скажуть? - оце накоїли совєти, а націоналісти з ними боролися, так? і що цікаво, все чиста правда. А висновок? хай живе націоналізм! Але ж логіка цього висновку не спрацьовує коли ми скажемо "хай живе комунізм!", який переміг фашизм, теж так? А чому? А тому, що це дешевий трюк, елементарне шахрайство. Так само як з комунізмом, треба спочатку розібратися і з націоналізмом, а вже потім дозволяти "студентам-компьютерщикам" - екскурсоводам "виховувати" дітей.
А за 18 тис. (за даними Кульчицького) загиблого від ОУН(б) населення хто відповість? це тільки наших громадян, без поляків.
А "діяльність" тільки одного з референтів СБ ОУН Козака (Смок)? Ним вбито біля 1000 "неблагонадійних" бійців УПА та 889 ОУНівців. Чим не НКВД?

levandivka
06.07.2007, 07:46
Вибачте, я розділю на пунктики Ваш текст:
Реального фото в мене нема, тому що для цього я повинен
а/ зняти приміщення (чи "перепрофілювати" якийсь музей, що без дозволу мінкультури і вище неможливо),
б/ знайти могили жертв по селах, знайти родичів та отримати їх дозвіл... в/ А потім великими літерами написати на стіні цього музею "Наслідки обіцянок націоналістів у виконанні їх СБ ОУН" і
г/ зробити те саме фото про яке ви питаєте.
Цікава послідовність дій: фото Ви скинули на останнє місце. Нічого не переплутали, Майку? "Театр починається з вішака", а музей - з реального експонату.

а/ Приміщення - не обов'язково: зробіть Віртуальний Музей (http://www.gulag-museum.org.ua/)
б/ знайти могили. А в чому проблема? Ми - шукаємо. Можу показати Вам на калуському цвинтарі цілий ряд "жертв ОУН" - офіцери НКВС. А через цвинтарну доріжку від них - відновлені групові могили їх "вбивць".
в/ великими буквами на стіні. Ой, не пишіть на стінах...
г/фото. вже писав, з цього тре' починати.

Потрібно засудження тоталітарних ідеологій, самого тоталітаризму, який притаманний комунізму та націоналізму.
А в чому Ви знайшли тоталітаризм НАЦІОНАЛІЗМУ?
А ви що рекламуєте?
Я? Ні, рекламним бізнесом не займаюся... Наклеп!

Діти потраплять до музею, і що їм там скажуть? - оце накоїли совєти, а націоналісти з ними боролися, так? і що цікаво, все чиста правда. А висновок? хай живе націоналізм! Але ж логіка цього висновку не спрацьовує коли ми скажемо "хай живе комунізм!", який переміг фашизм, теж так? А чому? А тому, що це дешевий трюк, елементарне шахрайство.
Як каже О.Тягнибок (прости мене, Господи) -"Ботомушо..."
Ботомушо немає там логіки!
"Комунізм=Націоналізм" - твердження не логічне, працювати не буде.
І Ваша версія "висновку" від музею радянської окупації "хай живе націоналізм!" - ТАКож хибна (нелогічна).
Правильний висновок: "більшовизм - злочинний режим, при якому гинуть і люди з національністю, і без національності, і з освітою, і з оралом, і з штангелем (і навіть "чєловєки з ружйом" - теж гинуть)".
А всю решту навішувати (домислювати) не треба! То - від лукавого...

mota_boy
06.07.2007, 08:05
Можу показати Вам на калуському цвинтарі цілий ряд "жертв ОУН" - офіцери НКВС.

Mike, я Вам також допоможу на стрийському цвинтарі цілий сектор могилок з червоними зірками (дати поховань - після 45 року)

Danilo
06.07.2007, 12:22
А ви що рекламуєте? Діти потраплять до музею, і що їм там скажуть? - оце накоїли совєти, а націоналісти з ними боролися, так? і що цікаво, все чиста правда. А висновок? хай живе націоналізм!
А висновки хай люди роблять самі, з тої чистої правди. А от в вашому допису замало правди здається. Чому ж тоді при советах не було зроблено "музею засудження націоналізму" на кшталт того про який ви тут намріяли? Навпаки все було за сім’ю печатями поховано в архівах КДБ, і досі у Москві багато чого недоступно. Чому ж невідомо де прах таких як Шухевич?

Mike
06.07.2007, 23:11
Вибачте, я розділю на пунктики Ваш текст:

Цікава послідовність дій: фото Ви скинули на останнє місце. Нічого не переплутали, Майку? "Театр починається з вішака", а музей - з реального експонату.

Нічого не переплутав. Саме така послідовність, гадаю, була у вашому фото. Чи ні? Навіщо все плутати? кості в землі як жертв комунізму, так і націоналізму - і це є початок, а не фото.

а/ Приміщення - не обов'язково: зробіть Віртуальний Музей (http://www.gulag-museum.org.ua/)
б/ знайти могили. А в чому проблема? Ми - шукаємо. Можу показати Вам на калуському цвинтарі цілий ряд "жертв ОУН" - офіцери НКВС. А через цвинтарну доріжку від них - відновлені групові могили їх "вбивць".
в/ великими буквами на стіні. Ой, не пишіть на стінах...
г/фото. вже писав, з цього тре' починати.

Знов пересмикуєте, Левандівка, навіщо?
Якщо точніше, то жертви ОУН були як радянські військові (у тому числі внутрішні війська - НКВС), так і цивільні. Перших було 8340, а других - 21466 (сюди віднесено і 3190 з апарату).
Ось могили цих 21 тис. і покажіть, ви їх теж шукали, чи не так? ви ж займаєтеся усіма жертвами війн, чи не усіма?
Звісно, для 8340 було виключення, комуністична ідеологія їх не забула, і те, щоб робили на неї і після смерті. Так само як робить зараз націоналістична зі своїми героями.

Стосовно стін - подивіться на фото, яке ви навели, бачите?

А в чому Ви знайшли тоталітаризм НАЦІОНАЛІЗМУ?

У періоді "національної диктатури". Сподіваюсь ви читали засновників українського націоналізму і змісту терміну не треба пояснювати.
Це те ж саме що і "диктатура робітничого класу". Акцент на "диктатура".

"Комунізм=Націоналізм" - твердження не логічне, працювати не буде.
І Ваша версія "висновку" від музею радянської окупації "хай живе націоналізм!" - ТАКож хибна (нелогічна).
Правильний висновок: "більшовизм - злочинний режим, при якому гинуть і люди з національністю, і без національності, і з освітою, і з оралом, і з штангелем (і навіть "чєловєки з ружйом" - теж гинуть)".
А всю решту навішувати (домислювати) не треба! То - від лукавого...

Прикидаєтесь, чи що? :)
У націоналізму в Україні є велика фора, він вийшов на політичну арену вже після комунізму, тобто міг би вчитися на помилках, але послухати Тягнибока і К, і бачиш, що ніяких перспектив, бо перш за все потрібно було відхреститися від старих "вад", від бандеровщини, тобто донцовщини (тоталітарщини). А що вони роблять? саме її активно і просувають, про реванш мріють. А те що Україна від цього може загинути - начхати, той же тезис Шухевича, хай півкраїни загине, але ми переможемо.

А висновки хай люди роблять самі, з тої чистої правди. А от в вашому допису замало правди здається. Чому ж тоді при советах не було зроблено "музею засудження націоналізму" на кшталт того про який ви тут намріяли? Навпаки все було за сім’ю печатями поховано в архівах КДБ, і досі у Москві багато чого недоступно. Чому ж невідомо де прах таких як Шухевич?

Данило, вибачте, але вам це буде важко зрозуміти - совети приховували не тільки правду про УПА, але й про Волинь, це було заборонене. От тому не могло бути ніякого "музею засудження націоналізму". Здавалося б чому? Волинь, якби була вмикнута пропагандистська машина, знищила б націоналізм політично одразу. Але ж ні! не вмикнули. Причина, мені здається, проста - за нею б потягувся довгий хвіст, і багато іншої правди.

Стосовно ж того, що відомо що не відомо, прочтіть книжку Вєдєнєєва та Биструхіна "Повстанська розвідка діє точно і відважно...". Там 568 сторінок з архівами СБУ, та біографії, вам буде корисно :)

Ольга
16.07.2007, 23:17
Ми, звичайні українці, не впливали на рішення радянського імперського монстра. Ми не обирали для себе фальшиву комуністичну ідею - нам її було нав'язано терором антинаціональною СРСР. Нам ніхто не давав вибору. Саме тому це - окупація, перш за все в духовному, а пізніше і в матеріальному смислі. (http://pravda.com.ua/news/2007/7/13/61501.htm)

Полковник
23.08.2007, 21:06
Еще экспонат - издевательства коммунистов над велосипедистами:

http://se7en.ru/files/post13547/11_pics_31927.jpg

Mike
23.08.2007, 21:21
Ми, звичайні українці, не впливали на рішення радянського імперського монстра. Ми не обирали для себе фальшиву комуністичну ідею - нам її було нав'язано терором антинаціональною СРСР. Нам ніхто не давав вибору. Саме тому це - окупація, перш за все в духовному, а пізніше і в матеріальному смислі.

Емоційно зрозуміло, але формально невірно, бо ідея не може окупувати, можуть тільки люди людей.
А якщо казати, що та влада була окупаційною, бо ми її не обирали, то й ця така ж само окупаційна, бо її ми теж не обирали :)
Проте всеж таки існують загальновизнані визначення терміну "окупація", і бажано б їх додержуватися.

Boris_Kiev
23.08.2007, 21:31
Mike, а Ви мирно приєдналися до ссср у 1922 році ?

levandivka
23.08.2007, 22:55
Ні, Полковнику! Жарти про посвідчення ровериста не канають.
"Список заключённых тюрьмы №4 г.Львова, расстреляных всвязи с началом войны 1941-1945 г.г.".
http://www.poshuk-lviv.org.ua/images/img_doc/spys41.jpg
Грифи прокурора "расстрєлять как врагов народа" і галочки про виконання добре читаються?

Полковник
23.08.2007, 23:06
Каждый подбирает экспонаты для своего стенда, Левандовка!
Ваш мне неинтересен!
А для моих потомков вообще вреден, как, впрочим, и для Ваших!

levandivka
23.08.2007, 23:11
для моих потомков вообще вреден, как, впрочим, и для Ваших!
Цікаво чим? Закриває питання "окупації"? думаєте скучно стане?

Salata
23.08.2007, 23:13
levandivka, а как на Вашей фотографии определить оккупантов и оккупированых? Где графа "национальность"?

Полковник
23.08.2007, 23:15
Цікаво чим? Закриває питання "окупації"? думаєте скучно стане?

Для меня такой темы нет и никогда не будет - ибо оккупации НЕ БЫЛО!

Разве не Вы сегодня рассуждаете о великой и неделимой украине?
Было воссоединение Украинского народа!
Или НЕТ?

levandivka
23.08.2007, 23:33
Где графа "национальность"?
Ця графа в "кримінінальній" справі, в анкеті на кожного сидільця.
Зазвичай, лист №3. Запостити вигляд?
А ще в кожному документі:
http://www.poshuk-lviv.org.ua/1/aktsmert.jpg

а как на Вашей фотографии определить оккупантов
А тепер подумайте, на своє питання...

Каждый подбирает экспонаты для своего стенда
Шо, пляшку "Жигульовського" на свій стенд виставите?

Полковник
23.08.2007, 23:37
Умер человек в 60 лет от рака.
Ну?
Грустно, конечно, но такая болезнь и более молодых забирает.

levandivka
23.08.2007, 23:45
Грустно, конечно, но такая болезнь и более молодых забирает
Перестаньте, Полковнику. Хороба у них була одна - Совєцькі окупанти.
http://www.poshuk-lviv.org.ua/images/img_book/abez_adak/koczarovski.jpg
Син Станіслава. Народився у 1922 р. на хуторі Воля Обша села Любеля Жовківського району Львівської області. Поляк. Мав брата Михайла 1922 р. н. і сестру Яніну 1927 р. н. Жив у селі Звиняч.

Арештований 25.03.1940 р. при переході кордону біля Рави-Руської, разом з Андрієм Головацьким. Засуджений ОС військ УНКВС Львівської обл. 19.06.1940 р., за статтею 16-80, на 3 роки таборів. Слідча справа № 4113-П зберігається в архіві УСБУ Львівської області.

Покарання відбував у Воркутлаґу. Помер в Абезі 8.09.1941 р.

ТАК оцей хлопець наймитував, коли "брати підвалили". А коли спробував до батька перебратися...
Дати подивитеся?

New Shrek
24.08.2007, 09:45
Та совєцкім людям хоч кіл на голові теши, такі зустрічаються твердолобі .
мою бабцю і цьотку в Воркуту на голий сніг вивезли

Пересвет
24.08.2007, 12:06
New Shrek!
Вы хотя бы в этом вопросе прислушивайтесь к мнению Восточной Украины.
Лично мою бабушку никакая советская власть никуда не высылала, а дала дом и работу.

Бранко
24.08.2007, 12:22
Допис від Salata
а как на Вашей фотографии определить оккупантов

А тепер подумайте, на своє питання...

Может, я несколько не в попад, а врач Стушко, подписавший документ, он к какой категории относится?

пупер
24.08.2007, 12:27
New Shrek!
Вы хотя бы в этом вопросе прислушивайтесь к мнению Восточной Украины.
Лично мою бабушку никакая советская власть никуда не высылала, а дала дом и работу.
безумовно, не всі же виселили....

Пересвет
24.08.2007, 12:38
Пупер, Я к тому, что нельзя однозначно судить про то что было в период советской Власти.
Большая часть форумчан, не задумываясь, красит все черной краской. Это тоже самое, что ненавидеть всех немцев, из-за того, что у них был Гитлер.

Читатель_Обкома
24.08.2007, 13:01
рештований 25.03.1940 р. при переході кордону біля Рави-Руської, разом з Андрієм Головацьким. З
Жалко пацанов...не грамотные видать были...не читали наверное...что в те времена...да и в наши тоже...не можна границу...вот...просто ТАК переходить...
Слідча справа № 4113-П зберігається в архіві УСБУ Львівської області.
Как то все выборочно сохраняется...как что...так сразу все документы в Москве...в КГБ...а как нужно...так документы...и немецкую оккупацию пережили.......

New Shrek
24.08.2007, 13:04
прислушивайтесь к мнению Восточной Украины Мені вже пізно прислушиваться, а жив би в ті часи ,то пустив би трохи комуняцької кровушки.Краще загинути в бою ,ніж замерзнути в Сибіру

Пересвет
24.08.2007, 13:53
Шрек, вы создаете себе в роли комуняк образ чудовища. И действуете по принципу либо Сибирь, либо Смерть. Из моих родственников, что по маминой, что по отцовской линии никто и никогда не сидел в лагерях и не отправлялся в Сибирь. Люди занимались своим делом: Работали в полях, на заводах, ростили хлеб, собирали урожай, учились.

Я смотрю в Сихиве все такие боевые.

levandivka
24.08.2007, 14:42
Из моих родственников, что по маминой, что по отцовской линии никто и никогда не сидел в лагерях и не отправлялся в Сибирь
Або нікому про це не казали...

Декілька років тому, до нас звернулася жінка з Москви: шукаю родину з Винницького району, батько (звідси) загинув "при загадкових", а мама більше ніц не розповіла.
Виявився упівцем, арештованим в 45-му...

Додано через 11 хвилин
а как нужно...так документы...и немецкую оккупацию пережили.......
ТАК кримінальні справи для комуняк - важливіші за людей. людей розстріляли при евакуації, а справи відправили. тільки не всі справи повернули...

Полковник
12.09.2007, 12:55
Статья одного из моих бывших сослуживцев. Может кто и прочитает.....
http://www.clubvi.ru/jur/#Я%20поведу%20тебя%20в%20музей…%20ненависти

Б. А. Подопригора ( публицист, участник боевых действий в 7 горячих точках.
)

«Я поведу тебя в музей... ненависти».
Политическое эссе.

Почему генерал Брежнев, бывший в 1953 году заместителем главного политработника Советской Армии, по военной линии не продвинулся, более того, вскоре был назначен в Казахстан? Когда между Брежневым и Хрущевым впервые пробежала черная кошка? Существует версия: причиной того и другого стала формировавшаяся к 10-летию победы концепция Центрального музея Советской Армии. Дело в том, что первые залпы холодной войны развели сторонников двух подходов — «армия-освободительница» и «армия возмездия». Брежнев, якобы, отстаивал второе. За это и подвергся жесткой критики фактического, по тому времени, руководителя Советского Союза. Никите Сергеевичу приписывают слова: «Да, мы — победители, но мы — не мстители».
Не будем ручаться за подлинность истории, рассказанной музейным экскурсоводом. Но «мы — не мстители», согласитесь, больше соответствует нашей национальной традиции. У некоторых она, как видно, другая...
Музеи оккупации, сначала появившиеся в Прибалтике, по существу стали центрами национальной ненависти к России. Их значение состоит не в том, чтобы не забыть о сталинских репрессиях. В том, чтобы постоянно напоминать, какой народ в них повинен. Присно и вовеки веков. Можно, конечно, это объяснить дефицитом национально-сплачивающих символов и мифологии добрососедства. Как, например, у латышей, разместивших «экспозицию ненависти» в бывшем и исторически не менее знаковом музее красных латышских стрелков. Тех, что не только бдительно охраняли вождя мирового пролетариата, но и пустили в расход тысячи русских «белобандитов». Многие из «контрреволюционеров», несильно различавшие немецкий и латышский языки, вполне искренне считали, что воюют не столько против «красных» соотечественн иков. А с нанятой ими «тевтонской силой темною, проклятою ордой». Эти строки родились в первую мировую. Б 41-м с этой песней, адаптированной под Великую Отечественную, ушли на фронт 300 тысяч прибалтов. Чтобы сразиться, в том числе, со 150 тысячами собственных «власовцев»...
Замкнувшийся исторический круг доказывает нашу переплетенность, нерасторжимость в именах, событиях, датах. И если при обновленном прочтении прошлого латышские стрелки оставили краснокаменные стены на берегу Даугавы, то, может, разумнее в них было открыть музей русско-латвийской истории? Такой, чтобы без цензуры и без индейских улюлюканий над скальпированным бледнолицым. Чтобы пусть и посмертно примирить «революционного красного стрелка» Петерса с тамбовским «белобандитом» Антоновым. А вместе с ними — и всех русских и латышей. Ведь из старых семейных альбомов на нас смотрят не сталинисты и чьи-то «прихвостни», не «лесные братья» и энкэвэдэшники, а, прежде всего, наши предки. Нередко породненные кровью в прямом и военно-полевом смыслах. А ненависть, что ни говори, взывает не столько к памяти, сколько к отмщению.
Вот уже и в Грузии возник музей оккупации. Посетивший его президент Украины Ющенко тоже вдохновился национально-мобилизующей идеей. Под лозунгами «восстановления исторической памяти» и «обогащения национальной культуры», создаются новые «комнаты ненависти». Этот термин тоже имеет отношение к истории и «культуре». Так во времена китайской «культурной революции» середины 60-х назывались отделенные брезентом закутки солдатских казарм: стандартные черно-белые карикатуры на «сусю» — советских ревизионистов в виде шакалоподобного Брежнева с мохнатыми бровями, цепляющегося когтями за краснозвездную Великую стену... «Мэйди» — американского империалиста в образе рахитичного Никсона в звездно-полосатых кальсонах, неприлично растопырившего ноги от Тайваня до Японии.., «жигуй» — обрюзгшего «японского черта»-милитариста — с голым брюхом, приготовленным для харакири. А поверх — тоже два лозунга: «Учитесь у Лэй Фэна!» (символ маоистской жертвенности) и «Готовьтесь к войне и стихийным бедствиям!» Правда, мобилизует?
Наверное, на то же рассчитывают и наши соседи. Точнее, их солнцеподобные. Какая им разница, что, например, Георгиевский трактат, спасший Картлийско-Кахетинское царство (грузинского государства тогда не существовало) от персидского поглощения был подписан ночью? Причем тут ночь? При том, что посланцы царя Ираклия — Багратион и Чавчавадзе добрались до первой по дороге «полномочной» русской крепости Георгиевской только под вечер 27 июля 1783 года. И насквозь промокшие от дождя. Дело не терпело отлагательств. Гостей спешно обогрели. Потом в светелку князя Потемкина принесли походную штабную лампу... И тут же освободили всех подозреваемых в связях с «бусурманами-персюками». Чтобы в Тегеране раньше, чем в Петербурге узнали, что грузины приняты под защиту русского царя.
Переяславская рада 1654 года, объединившая русских и украинцев, тоже не обошлась без внешнего влияния. Альтернативой ей явственнее становилось отуречивание Южной Украины. Как, например, части Балкан — Босния, Косово... С тех рад-трактатов и началась «русская оккупация». Правда, если считать московское царство правопреемником Киевской Руси, тогда скорее украинцы оккупировали Россию, чем наоборот. Да и в хронике «оккупации» XX века целых 58 лет (1924-82 гг.) «Москвой правили» выходцы из Грузии да Украины... Подведем черту: можно спорить об истории, но не с ней.
Увы, соблазну «музейной мобилизации» поддались и обиженные потомки «оккупантов». В Севастополе тоже решили создать музей «украинской оккупации Крыма и аннексии Севастополя». Такую же экспозицию пообещали открыть и в Петербурге. Аншлаг обеспечен. Особенно если при выходе наливать стакан пестицидного «Киндзмараули» при «дуже важном шмате сала». Как царь Петр, приучавший соотечественников к доселе богопротивной Кунсткамере. Как и кого еще пригвоздим к исторической Голгофе? Кто злопамятнее?
Через фильмы и «акуниных» мы привыкаем к «попсификации» истории. Уже не замечаем грань, отделяющую Культуру и Память от суррогатов политического рынка. Как индейцы бусами, бренчим словами, зовущими в бой: оккупация, поругание, отмщение... Кстати, у «тевтонов-меченосцев» был обычай: казнить баламутов, объявивших боевой поход, но оставшихся дома. Это близко к традиции украшать клинки надписями: «Без нужды не вынимай. Без славы не вкладывай». Традиции, одинаково чтимой русскими, украинцами, грузинами. А сами клинки, может, сдадим во всемирно-исторический музей? Амбиций и славы, глупостей и правды...

Danilo
12.09.2007, 13:26
Статья одного из моих бывших сослуживцев. Может кто и прочитает.....
Звичайна дурота колишнього замполіта- русофіла. Сонцеподібному Путіну сподобалася, напевно.:D
Особенно если при выходе наливать стакан пестицидного «Киндзмараули» при «дуже важном шмате сала». може великом шматі сала? Тхне ненавистю до всіх "нєрусскіх". І особливо відчай за те що москаля - неробу вже не годує на шару ніхто.:D

Додано через 2 хвилини
Гостей спешно обогрели.
Спасібо, нашлісь добриє люді, обогрєлі, подогрєлі, обобралі...:) (С) "З лехким паром"

Полковник
12.09.2007, 13:30
+1 Данило, спасибо за рекламу! :)

zenyk
12.09.2007, 13:33
ну....п. Полковнику - думку українців з приводу згаданої пачканини пера Ви (завдяки уважному вивченню Львівського форуму) вже знаєте. А в грузинів питали про їхнє ставлення до
Гостей спешно обогрели. Потом в светелку князя Потемкина принесли походную штабную лампу...
?

Полковник
12.09.2007, 13:42
Хм, а почему Вы оба не коментируете это?:

Увы, соблазну «музейной мобилизации» поддались и обиженные потомки «оккупантов». В Севастополе тоже решили создать музей «украинской оккупации Крыма и аннексии Севастополя». Такую же экспозицию пообещали открыть и в Петербурге. Аншлаг обеспечен.

zenyk
12.09.2007, 13:57

а шо тут коментувати? вже не раз говорили! а якщо хочете ще раз скажемо: москалі як завжди примазуються до українських ідей, пробують їх мавпувати і через свою недолугість перекручують весь зміст!

Danilo
12.09.2007, 13:58
пообещали открыть и в Петербурге
Коли, кому пообіцяли? Не смішить, в горадє Путіна музей окупації? Хіба що дійсно нову "рюмашную", де замполітам та кдбістам у відставці - першу чарку без оплати.:D

Полковник
12.09.2007, 14:01
Эээээ, подумал я про себя, да вы ОБА, того, не очень далёкие ребята....

Danilo
12.09.2007, 14:13
Музеи оккупации, сначала появившиеся в Прибалтике, по существу стали центрами национальной ненависти к России Полковнику. Що незрозумілого? Як вже існує ненависть, повинно бути і центр, тобто музей.:D

Полковник
13.09.2007, 19:58
Вот, надыбал, для СВОЕГО стенда!

http://img3.nnm.ru/imagez/gallery/8/2/b/8/8/82b88a05a32eada0a8a89513627a3ee1_full.jpg

http://img3.nnm.ru/imagez/gallery/2/b/6/1/e/2b61e593332b73fc13253aa8937ef6db_full.jpg

http://img3.nnm.ru/imagez/gallery/1/a/9/5/4/1a9546953807d0641b264f99d6910242_full.jpg

http://img3.nnm.ru/imagez/gallery/4/3/a/9/4/43a94f0bb91f96343fe20e93c0f5855f_full.jpg

http://img3.nnm.ru/imagez/gallery/8/9/0/0/e/8900e0e87e2335033a547093b90f8282_full.jpg

Romko
13.09.2007, 20:18
Полковнику,мене знов дістало.По Вашому було освобождєніє.Освобождалі від нажитого майна,від помешкань,від батьківщини,від життя.Та свідки ще живі,ще не всі повимирали,ще памятають то освобождєніє.
Ви ж ніби адекватна людина.

Доброчин
13.09.2007, 20:30

Увы, соблазну «музейной мобилизации» поддались и обиженные потомки «оккупантов». В Севастополе тоже решили создать музей «украинской оккупации Крыма и аннексии Севастополя». Такую же экспозицию пообещали открыть и в Петербурге. Аншлаг обеспечен.

Я й незнав, що українці володіли Пітером:eek: чи то ще в часи Київської імперії? то наче й Пітера тоді не було:naci:

Полковник
13.09.2007, 20:55
Доброчин, уважаемый, читайте уважнише - ведь разговор о Севастополе и Крыме.... ТАКУЮ ЖЕ!!!!!!

Доброчин
13.09.2007, 21:00
Доброчин, уважаемый, читайте уважнише - ведь разговор о Севастополе и Крыме.... ТАКУЮ ЖЕ!!!!!!

В криму є Петербург?:)

Полковник
13.09.2007, 21:08
Доброчин, Вы дурака врубаете или, действительно, не понимаете?

Вот, типа, во Львове открывается музей австро-венгерского угнетения Украинского народа, и в Кыиеве ТАКОЙ ЖЕ!
Теперь понятно?

Доброчин
13.09.2007, 21:11
А взагалі це - абсурд!

Окупація совєтів була(деяка частина населення цього не розуміє просто:)).
Окупація Криму? припускаю, що деяка група кримчан так вважають, та для відкриття подібного музею - для початку необхідно позбутись окупації...

Додано через 54 секунди
Доброчин, Вы дурака врубаете или, действительно, не понимаете?

Вот, типа, во Львове открывается музей австро-венгерского угнетения Украинского народа, и в Кыиеве ТАКОЙ ЖЕ!
Теперь понятно?

:crazy:

Полковник
13.09.2007, 21:15
Окупація Криму?

Кем?

Слушайте, может ТУРКАМ отдадите?
И никакой суперечки!

Доброчин
13.09.2007, 21:17
Кем?

И никакой суперечки!
АГА ЩАС!:aggressive:

levandivka
14.09.2007, 05:40
Аби не москалям... :agree:

ЗІ: Лужков, часом, не турок? :aggressive:

Danilo
14.09.2007, 10:10
ЗІ: Лужков, часом, не турок?
Скорше на "калмика - друга стєпєй" схожий.;)

zenyk
14.09.2007, 14:20
Полковнику,мене знов дістало.По Вашому було освобождєніє.Освобождалі від нажитого майна,від помешкань,від батьківщини,від життя.Та свідки ще живі,ще не всі повимирали,ще памятають то освобождєніє.
Ви ж ніби адекватна людина

....моїй мамі досі страшно, вона досі оглядується коли говорять про Вільну Україну і згадують воїнів УПА!
....отак "асвабаділі", що люди досі відійти від то "дабрадєтєлі" не можуть.....

Богданович
21.09.2007, 12:33
"Увы, соблазну «музейной мобилизации» поддались и обиженные потомки «оккупантов». В Севастополе тоже решили создать музей «украинской оккупации Крыма и аннексии Севастополя»."

Цікаво, що перепис кримського населення (стандартна татарська процедура для збору податків) у 1688 р. фіксує у Криму 1200 тис чол., з них татар - 200 тис., українців - 980 тис.

Про яку окупацію Криму йдеться, шановні???

Полковник
21.09.2007, 22:19
"Цікаво, що перепис кримського населення (стандартна татарська процедура для збору податків) у 1688 р. фіксує у Криму 1200 тис чол., з них татар - 200 тис., українців - 980 тис.

Ссылочку, будьте добры.:cowboy:

afterstep
22.09.2007, 14:34
Ссылочку, будьте добры.
чи вас гугль забанив?

Danilo
02.11.2007, 17:12
Вперше, в сучасній історії України, у вшануванні пам'яті жертв більшовицького терору та етнічних чисток українців візме участь Президет України. Сьогодні 2 листопада ц.р., Президент України Віктор Ющенко візьме участь у скорботних заходах до 70-х роковин початку розстрілів українців у 1937 році у сталінських концтаборах.

Заходи розпочнуться о 17.00 і відбуватимуться біля пам’ятника Лесю Курбасу у Києві (вул. Прорізна, 8).

Програма передбачає покладання Главою держави та керівниками органів влади квітів до пам’ятника Л.Курбасу, проведення панахиди за участю ієрархів різних конфесій, а також мітингу.

Мітинг буде присвячений вшануванню пам’яті жертв Великого терору 1937 – 1938 років, зокрема розстріляних у ці дні 1937 року в урочищі Сандормох (Карелія) представників української наукової, художньої та політичної еліти (так званого Соловецького етапу).

Нагадаємо, що в урочищі Сандормох 2 листопада відбувся масовий розстріл української інтелігенції. В'язнів роздягали до білизни і зв'язували по двоє.

Тоді розстріляли історика Матвія Яворського, письменником Мирослава Ірчана, професора філології, поета-неокласика Миколу Зерова, режисера Леся Курбаса, драматурга Миколу Куліша... Цього дня розстріляно міністра освіти УНР Антона Крушельницького і його синів Остапа (24 роки) та Богдан (31 рік), міністра фінансів УРСР Михайла Полоза, письменників Олексу Слісаренка, Валер'яна Поліщука, Павла Филиповича, Михайла Ялового. Тут покояться Валер'ян Шдмогильний, Марко Вороний, Григорій Епік...

Загалом у ці дні 1937 року в урочищі Сандармох на півдні Карелії було розстріляно 1111 в'язнів Соловецької тюрми особливого призначення.

Проте, це не був початок і не був кінець етнічних зачисток української землі від народу. Винищення українців більшовики розпочали практично одразу піссля жувтневого заколоту. Вже у 1920 році був організований перший штучний Голодомор в Україні.

Потім була хвиля репресій 1927-30 рр. коли вперше, із подачі Вишинського з'явився звинувачувальний термін “ворог народу”, який набув правової публічної реалізації під час “Шахтинського процесу” і показово та не випадково, що більшовики обрали для цього саме Україну.

Потім - був Голодомор 33-го року, який практично винищив населення Харківської, Донецької, Дніпропертровської, Луганської, Кіровоградської та Запорізької областей.

Потім був 37-й рік... Глодомор 47-го року...

Сьогодні достименно не відомо, скільки українців винищила людожерницька більшовицька влада. Проте, всі екперти і дослідники вважають, що кількиість жертв цивільного населення обчислювалася десятками мільйонів людей.

І сьогодні, вшановуючи пам'ять жертв більшовизму, ми звертаємо увагу на те, що жоден більшовицький кат так і не отримав покарання, на яке заслуговує. На сьогодні ні комуністична ідеологія, ні її носії не отримали в українській державі жодної правовї оцінки і продовжують вільно пропагувати свої ідеї. Більш того, правонаступник більшовиків КПУ - й досі править владу в українському парламенті. А донедавна - здійснювала її реально у складі правлячої коаліції із класовоблизькою патртією Регіонів.

Хіба це не нонсенс? Хіба пам'ять безневинних жертв наших родичів не зобов'язує нас раз і назавжди викорінити це криваве кубло із української землі?
Джерело (http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4092)

Mike
02.11.2007, 20:47
Вперше, в сучасній історії України, у вшануванні пам'яті жертв більшовицького терору та етнічних чисток українців візме участь Президет України.
...
Джерело (http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4092)

Цікаве джерело :)
А ні автора, а ні логіки... типовий приклад пропрезидентської істерії.

Romko
02.11.2007, 21:49
Цікаве джерело
А ні автора, а ні логіки... типовий приклад пропрезидентської істерії.
Майку,а скільки Вам треба джерел,щоб доказати,що більш жорстокішої окупації,ніж радянська не було на теренах ЗУ.Навіть фашисти не проводили тут таких масштабних репресій.
А що потрібно,щоб доказати таким,як Ви,що,дійсно приніс комуністичний режим на Україну.
Чи для Вас істина в останній інстанції "Історія СРСР"?

Mike
02.11.2007, 22:23
По-перше, Ромко, потрібно дісно доказувати, а не агітувати :), а з цим вочевидь є проблеми.
І по-друге, є такий напрям в українській політиці, коли дуже люблять скиглити про минуле, намагаючись мати з того цілком реальні дивиденди. Так от, мені потрібне сьогодення та майбутнє, тут повно реальних проблем та ворогів, а не чиїсь примарні теорії про минуле.

Romko
02.11.2007, 22:38
Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього...

"Вся історія відносин між Москвою та Україною протягом більш як 250 літ з моменту злуки цих двох держав є планомірне, безоглядне, нахабне нищення української нації всілякими способами "

(В. Винниченко, "Відродження нації", Київ-Відень, 1920 р.).

"Московські методи нищення українців такі немилосердні, що їх в історії тиранії ніде знайти неможна"

(Чарльз Дж. Керстен, американський сенатор,

1962 р.).
Про те, як московити тиснули у "братських" обіймах українців (http://narodna.pravda.com.ua/history/46a60347bd340/view_print/)
Навіть тут,на форумі,можна знайти безліч лінків.
"Перелік злочинів московського імперіалізму в Руси-Україні фактично є відповіддю на запитання, чому частина українців дійшла до такого ганебного стану, що забула свою мову, культуру, почала зневажати своє, рідне, українське, як і на те, чому Русь-Україна і досі, після проголошення незалежності в 1991 році, знаходиться під "сапогом" окупанта.

Джерело: А.Куліш "Книга пам'яти українців"

Але для таких,як Ви такі докази просто не існують,про що ще тут говорити...

Mike
02.11.2007, 22:50
Ромко, я знаю багато чудових українців, які гарно роблять свою справу - ото і є справжні українці. А ще чую з боку декого постійні стенання про утиски 250 років тому - то є "політичні українці", мені з ними не по дорозі, вони ніколи нічого путнього не зроблять.

Полковник
02.11.2007, 22:52
Але для таких,як Ви такі докази просто не існують,про що ще тут говорити...

Скорее всего, зарекаться не буду, но бОльшую половину своей жизни я прожИл.
И вот, что заметил.
Как правило, люди большого роста и сильные физически всегда очень добродушны.
А люди ростом ниже среднего и худенькие очень говнисты.
Никак понять не могу.
Почему ТАК???:cowboy:
П.С. у меня рост средний - 172 см.

Romko
02.11.2007, 23:09
В мене ріст 185см,вага 90кг.Жиру,ніби ще нема.
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megaraucher.gif
І все одно вважаю,що радянська окупація мала місце бути.

Полковник
02.11.2007, 23:41

Это была аллегория.
П.С. "аллегория" - это не матерное слово.

Romko
02.11.2007, 23:47
Та все я розумію...
люди большого роста и сильные физически всегда очень добродушны.
Як зразок Петро 1 - еталон доброзичливості...
Але Лєнін і Сталін таки підтверджують правило...

Полковник
02.11.2007, 23:59
Та все я розумію...

Як зразок Петро 1 - еталон доброзичливості...
Але Лєнін і Сталін таки підтверджують правило...
Это была аллегория.
П.С. "аллегория" - это не матерное слово.

Чернобылец
03.11.2007, 00:28
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megaraucher.gif
І все одно вважаю,що радянська окупація мала місце бути.

Я хоть и постарше, но повыше и потяжелее и бегаю по 3-5 км 3-4 раза в неделю. :)

Чем еще померяемся ? :):cowboy:

Romko
03.11.2007, 00:30
у меня рост средний - 172 см.
То алегорія?

levandivka
03.11.2007, 08:19
Чем еще померяемся ?
А дозами опромінення мірятися не будем. :) Програємо...
Это была аллегория. (С)Полковник

zenyk
05.11.2007, 10:33
По-перше, Ромко, потрібно дісно доказувати, а не агітувати , а з цим вочевидь є проблеми.

....чергове: "....тату, а де море?...."

Пропоную: внести подібні висловлювання до заборонених за правилами і перебачити якесь покарання за "....тату, а де море?...."

Додано через 3 хвилини
Никак понять не могу.
Почему ТАК???
П.С. у меня рост средний - 172 см.

якщо прийняти Ваше твердження за істпину тоді - питання до Вас відпадають! :D

levandivka
05.11.2007, 10:47
Пропоную: внести подібні висловлювання до заборонених за правилами і перебачити
Пропоную простіший варіант: не звертити уваги на ТАКе, вони і ТАК не підуть до моря топитися.

консультант
05.11.2007, 10:54
І по-друге, є такий напрям в українській політиці, коли дуже люблять скиглити про минуле, намагаючись мати з того цілком реальні дивиденди. Так от, мені потрібне сьогодення та майбутнє, тут повно реальних проблем та ворогів, а не чиїсь примарні теорії про минуле.

" Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього !"
Рильський Максим Тадейович
(1895-1964)

Danilo
05.11.2007, 11:05
Ромко, я знаю багато чудових українців, які гарно роблять свою справу - ото і є справжні українці. А ще чую з боку декого постійні стенання про утиски 250 років тому - то є "політичні українці", мені з ними не по дорозі, вони ніколи нічого путнього не зроблять.
Я, наприклад, чимало тут на різні теми писав, захищаючи свої ідеали у котрі вірю, отже можете і так називати мене Майку, мені байдуже. Але Ви помиляєтеся, одне іншому не заважає. Працюю інженером, дизайнером. Роблю доволі путні речи, п'ять днів на тиждень. По моїх розробках, роками люди виробляють різноманітну продукцію, яка успішно продається. Гадаю, так само й інші патріотично налаштовані, активні форумляни, роблять свою справу, навіть краще за оточуючих.
Тут вже всі про зріст та вагу понаписували, доведеться і собі написати, щоб Полковник не тримав мене за г...:D
ріст 180см, вага 86кг. У гарній фізичній формі, плаваю всіма видами, займаюсь на велотренажері та перекладині, чого і всім раджу.:)

Boris_Kiev
05.11.2007, 11:16
у меня рост средний - 172 см.
А в фуражке ?

У меня 187.

Danilo
05.11.2007, 11:41
А в фуражке ?
То пан указав повний розмір, включаючи фуражку, седло та кобилу і ще трохи привстав у стременах.:D

zenyk
05.11.2007, 12:35
Как правило, люди большого роста и сильные физически всегда очень добродушны.

....шось мені це дуже нагадує фашистські методи визначення "вищої" нації в залежності від походження кольору шкіри, росту.....

...всетаки, як не крути, а союзний договір між німецькими фашистами і москальськими комуністами (сумнозвісний договір "Молотова-Рибентропа, або "договір про ненапад") - був зовсім не випадковий....в них одні і тіж критерії, одні і тіж засоби і одна і та ж мета....саме тому - вони між собою і почали воювати: оскільки досягнення одним із "союзників" своєї мети означало повний провал іншого союзника....як павуки в банці....тільки банка планетарного масшатбу....

Богданович
06.11.2007, 16:48
Навіть фашисти не проводили тут таких масштабних репресій.

Уся справа в тому, що в "Дістрікті Галіція" діяли (!) закони (!) німецького Райху

Danilo
14.11.2007, 15:39
- Убивать научился еще в заградотряде под Сталинградом. Расстреливал разных. Солдат своих жалко было. А здесь, в Станиславе, убивали бандеровцев, этих не жалко было, - мовив далі.

- Однажды в тюрьму привезли молодую красивую девушку.

весь текст (http://www.panianka.info/aggression-1.htm)

Danilo
21.11.2007, 13:16
Ссылочку, будьте добры.
"Музей совєтської окупації"
Україна. 03040 м. Київ вул. М.Стельмаха 6-А
Тел./факс 8(044) 258-00-71
Графік роботи: 10-00 - 18-00, вих. - нд., пн.
Екскурсії замовляються заздалегідь за тел. 258-00-71
Добиратись: Від ст.м. Либідська їхати 2, 4, 11, 12 тролейбусом до зупинки вул.М.Стельмаха (наступна після Голосіївської площі в бік ВДНГ).
Вхід та екскурсії безкоштовні
http://memorial.kiev.ua

Свідчення про голодомор.

Ганна Сергіївна САБЛЯ,
з села Горки (дівоче прізвище -Циган, жила в Чернелому):
Кажуть, хто пішов у колгосп, того не розкуркулювали. От і неправда. Куркулили, та ще й як! Сільактиву чимось не вгодив - уже й ворог трудової кляси, як тоді казали. Отак і батько мій Циган Сергій Іванович пішов у колгосп не огинаючись. Казав: «Як не брешуть, як по-чесному, то й у колгоспі не пропадемо». Так хіба там можна по-чесному? Працював комірником, а начальство до комори, як мухи до меду. Ото батько й сказав їм щось впоперек. А коли так - ти вже й куркуль! Дарма, що тої землі, що коло призьби, дарма, що тебе діти обсіли, як реп'яхи кожушанку - куркуль і все. Ото в березні 1932 року батька спочатку викликали в сільраду, далі описали майно, а тоді й самого потягли на Лебедин, в буцигарню.
...Наїхало на розкуркулення сільське начальство, уповноважені з району, сільські комсомольці, як собашня, напали. Тут же розібрали і кудись вивезли саж, сарай і комору, потягли з двору корову, двох підсвинків, курей і все хатнє: подушки, рядна, скриню, чавуни, горшки, рогачі, не кажучи вже про щось їстівне.
Залишились у хаті тільки три дошки на полику, а на них троє дітей: я, Ванько та Катеринка. Найстарший Федір, той уже на шахті в Донбасі робив. Там його й привалило. Збились ми вкупку на тих дошках: перелякані, плачемо, а голова сільради ще й регочеться: "По одній дошці на куркуленя - га-га-га-га".
Плачемо: що робити будемо? А мати: не гнівіть Бога. В людей он і хатища поперекопували, а в нас хоч криша є - не пропадемо.
І спра