Показати повну версію : Малі автозлодюжки
Zoryanazirka
26.02.2007, 21:32
Мені чомусь з самого початку не везе на гуму. Наступного дня як купила авто вже мусіли поставити запаску, потім рейки, і в жовтні я залищилася тільки з 3ма літніми, вони в мене на титанових дисках - намагалися вкрасти. Авто стоїть в дворі під вікнами, брама замикається на колодку. Тоді в жовтні зранку вибігаю (маючи в голові мільйон планів всюди встигнути по роботі) і маєш - навколо валяються болти, машина стоїть на колесі - хотіли витягнути, не вдалося. (певно наркомани якісь, бо я якби мала знімати колесо взяла б домкрат). Зимова шума в мене на звичайних страшних-престрашних дисках, зверху їх прикрашали звичайні покришки. Тиждень тому поставили запаску - вона в мене інша, покришка не налазить. Рано виходжу - нема жодної покришки. (лишилася одна на пробитому колі).
Zoryanazirka
27.02.2007, 09:55
В сестри таке саме авто, в неї зняли вчора одну таку :) Або співпадіння, або само відлетіло. В будь-якому разі в нас тепер один комплект на двох :)
Зоряна, а сигналізація не спрацьовувала?
Zoryanazirka
27.02.2007, 11:44
Зоряна, а сигналізація не спрацьовувала?
Вона переважно спрацьовує від пересічного кота що вирішив перейтися по машині, то я виглядаю з вікна і вимикаю :(
Тоді є такі варіанти - або відрегулювати поріг чутливості сигналізації, або поставити "секретні болти" на колеса, або охороняєма автостоянка...
Zoryanazirka
27.02.2007, 12:04
Коліжарнка вчора казала в її тата вдень в місті вкрали, він і не помітив поки вона не спитала - тато, а чого в тебе такі чорні колеса.
Найприкріше що ні в кого на подвірї нічого не крадуть, тільки в мене.
Найприкріше що ні в кого на подвірї нічого не крадуть, тільки в мене.
Може хтось у Вас таємно закоханий? :)
Zoryanazirka
27.02.2007, 12:45
Може хтось у Вас таємно закоханий? :)
У вагітну жінку на 9місяці ?:)
Не памятаю, чи я розповідав це вже на форумі, але мо не всі читали, нє?
Так от.
Одним мій знайомий поїхав машиною на цвинтар (до мого підпису це не має відношення жодного).
Залишив машину на деякий час на вулиці і поки порався на цвинтарі, його машину почистили.
Вкрали автомагнітофон, гроші, годинник і ще якесь там барахло. Ну що робити? Приїхав додому.
Ввечері дзвінок по телефону. Підняв трубу, а звідти чоловічий голос:
-Добрийдень, вибачте, це вашу машину грабанули біля цвинтаря?
-Так мою.
-Це говорить батько сина, який Вас грабанув. Ви мені вибачте за сина, бо що з ним вже не роблю: б"ю, сварю, сам у міліцію відвожу - нічого не допомагає. Шо маю робити? Але Ви не переживайте, скажіть чітко що саме він у Вас з машини потягнув і я обіцяю: все буде повернуто!
Мій знайомий все перерахував, що пропало. Незнайомий подякував і сказав, що обовязково звяжеться.
Пройшла доба, дзвінок. Жіночий голос.
-Добрийдень, вибачте, це вашу машину грабанули біля цвинтаря?
-Так мою.
-Це говорить мама сина, який Вас грабанув. Скажіть, до Вас вчора дзвонив чоловік?
-Двонив.
-Він питав які речі пропали з машини?
-питав.
-І Ви йому все розказали?
-Так.
-Ой, не треба було роповідати. Це був не його батько, це був його пахан. Він просто преревіряв, чи вони все йому віддали з награбованого! :eek: :eek: :eek:
Зоряна, на фото спосіб зберегти колеса у зимовий період. Просто обливаєте машину великою кількістю води.... :)
http://r.foto.radikal.ru/0702/db47b13f30c9.jpg
І машину ніхто не вкраде, нє?
Zoryanazirka
27.02.2007, 20:58
Для такиї цілей на балконі тра мати 2 шланги з водою - зимну як припаркувався, і гарячу - для виїзду:)
А як вберегти машину від злодюжок, які називать себе евакуатор.
Zoryanazirka
28.02.2007, 15:36
А як вберегти машину від злодюжок, які називать себе евакуатор.
Вони вибирають авта за які точно "нічого не буде", так шоб не когось відомого чи його кума-брата-свата. Я думала непогано б було причіпити наліпку - Обережно вагітна жінка за кермом, мо допоможе.
Вони вибирають авта за які точно "нічого не буде", так шоб не когось відомого чи його кума-брата-свата. Я думала непогано б було причіпити наліпку - Обережно вагітна жінка за кермом, мо допоможе.
http://r.foto.radikal.ru/0702/e72a1f1ab4e9.jpg
У мене така думка, що евакуація машини взагалі беззаконна. Які правові норми вони мають? яке правове підгрунтя? Навіть, якщо Ви неправильно припаркували авто - це не підстава, щоб хтось її у Вас забрав без Вашого дозволу., тому що ніхто не має права розпоряджатися майном, яке йому не належить.
Така моя думка. Я б подав в суд.
І правильно зробите. Правових підстав немає, а всі постанови місцевих чиновників до одного місця :)
Zoryanazirka
28.02.2007, 17:25
А я якось восени в Києві спостерігала картину - чудовий теплий день, сонечко світить, неділя ранок, перед міськрадою пару наметів ( вже не пам"ятаю лозунгів) і працюють 4 евакуатори - з-під самої міськради евакуйовують авта, а 5го певно небуло (бо авт було 5), то коло 5го авта 2є гаїшніків стояли і сторожили
... а 5го певно небуло (бо авт було 5), то коло 5го авта 2є гаїшніків стояли і сторожили
Зоряна, поясніть пліз що Ви мали на увазі... а то я і так, і сяк читаю, все одно не можу зрозуміти що з тим 5-м авто... було воно чи не було :rolleyes: :D
Тільки-но трапився такий випадок. Йдучи по вулиці під мостом на повороті помітив на смітнику червону сумку. Роздивляюсь, а там всі документи: права, тех. паспорт, мед довідка картка VISA, військовий, та ще купа різних документів, ключи. Це поруч з моїм офісом. Мерщій дзвоню, знаходжу людину на ім`я Іван, 86 року народження. Він приїхав, каже 2 години тому вкрали на заправці. Питає що винен? Кажу:- ніц не треба, побажав бути пильним. Як його побачив, стало так шкода людину, він такий розгублений, видко не багатий хлоп, працює водієм. Ось таке.
Zoryanazirka
01.03.2007, 23:15
Зоряна, поясніть пліз що Ви мали на увазі... а то я і так, і сяк читаю, все одно не можу зрозуміти що з тим 5-м авто... було воно чи не було :rolleyes: :D
На 5те не вистарчило евакуатора, то його сторожили гаїшники :)
У мене була така неперевірена теорія щодо авто, взятих у кредит. Так от, я думала (і думаю), що перш ніж поцупити автомобіль чужий, то злодії співпрацюють з органами і пробивають по базі відомості щодо ймовірного власника. Відомості про кредитне авто напевно є і в міліції, бо таке ж авто не можна відчужувати (знімати з обліку і тп.), а це повинно десь там у них числитись. Відповідно, якщо авто взяте під кредит, то банк, який надав кредит, повинен вимагати застрахувати таку заставу - повне автокаско - це напевно мінімум вимог банку (у випадку чогось, СК відшкодовує втрати банку - бо авто вважається його власністю). А оскільки, авто застраховане і від крадіжок теж, то не має змісту вимагати викуп (це, звичайно, якщо викрадали з такою метою), бо я б, наприклад, не дала пару тисяч викупу зелених за те, що мені і так СК поверне повну вартість автомобіля (якщо перший рік і менше, якщо наступні роки).
А виявилося, що трохи не так. Знайомий купив авто у кредит. Катався аж цілих два тижні, як приїхав ставити в гараж і вийшов з машини, а її залишив заведеною... поки відкривав гараж, то ... злодій вже сидів за кермом і збирався здійснити крадіжку. Знайомий спритний попався - швидко забіг з іншої сторони і встиг заглушити автомобіль, але й злодій встиг утікнути... І що з такими новими автомобілями роблять злодії? На викуп навряд чи, бо СК верне повну вартість автомобіля. на деталі чи комусь під замовлення?
Умо, не знаю, як в Україні, але в Америці ділер таку машину навіть і за ворота не випустить, якщо, поки ти оформлюєш покупку, не прийде підтвердження страхівки від компанії. Тому крадіжка не страшна, адже на нову машину треба брати страхування від всього мислимого і немислимого! :) Але... Якщо ти вже володієш машиною декілька років і звичайно вже виплатив не тільки проценти деякі, а й трохи суму вартості машини, то треба діяти за тією приказкою:"Береженого і Бог береже!" Якщо в Україні така оперативність в крадіжках, я би ні на секунду не залишила машину із заведеним мотором. Я й тут ніколи не залишаю. Не те, що заведену, а й відкриту, навіть як відходжу на пару хвилин. ;)
Данило, все нормально, просто одна просьба: не вживайте слово "пильний", умене від цього слова алергія.
Ума, колись поляки любили прокручувати такий варіант: приїзжали до Львова на дорогих застрахованих (повне КАСКО) машинах, тут їх продавали на шрот і одночасно заявляли про угон, отримували згодом страхову суму. Проте ця схема свого часу була "вичислена" і такі випадки тепер вкрай рідко зустрічаються.
Zoryanazirka
04.03.2007, 15:31
У мене була така неперевірена теорія щодо авто, взятих у кредит. Так от, я думала (і думаю), що перш ніж поцупити автомобіль чужий, то злодії співпрацюють з органами і пробивають по базі відомості щодо ймовірного власника. Відомості про кредитне авто напевно є і в міліції, бо таке ж авто не можна відчужувати (знімати з обліку і тп.), а це повинно десь там у них числитись. Відповідно, якщо авто взяте під кредит, то банк, який надав кредит, повинен вимагати застрахувати таку заставу - повне автокаско - це напевно мінімум вимог банку (у випадку чогось, СК відшкодовує втрати банку - бо авто вважається його власністю). А оскільки, авто застраховане і від крадіжок теж, то не має змісту вимагати викуп (це, звичайно, якщо викрадали з такою метою), бо я б, наприклад, не дала пару тисяч викупу зелених за те, що мені і так СК поверне повну вартість автомобіля (якщо перший рік і менше, якщо наступні роки).
А виявилося, що трохи не так. Знайомий купив авто у кредит. Катався аж цілих два тижні, як приїхав ставити в гараж і вийшов з машини, а її залишив заведеною... поки відкривав гараж, то ... злодій вже сидів за кермом і збирався здійснити крадіжку. Знайомий спритний попався - швидко забіг з іншої сторони і встиг заглушити автомобіль, але й злодій встиг утікнути... І що з такими новими автомобілями роблять злодії? На викуп навряд чи, бо СК верне повну вартість автомобіля. на деталі чи комусь під замовлення?
Може на замовлення, а якшо якісь розповсбджені марки як шевроле чи деу то на запчастини. Авта, яких у Львові є лише кілька мають меньше шансів бути вкраденими. А якщо ще й колір унікальний. Хіба диски познімати :)
Умо, не знаю, як в Україні, але в Америці ділер таку машину навіть і за ворота не випустить, якщо, поки ти оформлюєш покупку, не прийде підтвердження страхівки від компанії. Тому крадіжка не страшна, адже на нову машину треба брати страхування від всього мислимого і немислимого! :) Але... Якщо ти вже володієш машиною декілька років і звичайно вже виплатив не тільки проценти деякі, а й трохи суму вартості машини, то треба діяти за тією приказкою:"Береженого і Бог береже!" Якщо в Україні така оперативність в крадіжках, я би ні на секунду не залишила машину із заведеним мотором. Я й тут ніколи не залишаю. Не те, що заведену, а й відкриту, навіть як відходжу на пару хвилин. ;)
Протизаконно. Обмеження прав людини, адже можу й не страховатись, нє?
Протизаконно. Обмеження прав людини, адже можу й не страховатись, нє?
В Штатах страховка обов"язкова.
В Штатах страховка обов"язкова.
А як же права людини?
Мені чомусь з самого початку не везе на гуму. Наступного дня як купила авто вже мусіли поставити запаску, потім рейки, і в жовтні я залищилася тільки з 3ма літніми, вони в мене на титанових дисках - намагалися вкрасти. Авто стоїть в дворі під вікнами, брама замикається на колодку. Тоді в жовтні зранку вибігаю (маючи в голові мільйон планів всюди встигнути по роботі) і маєш - навколо валяються болти, машина стоїть на колесі - хотіли витягнути, не вдалося. (певно наркомани якісь, бо я якби мала знімати колесо взяла б домкрат). Зимова шума в мене на звичайних страшних-престрашних дисках, зверху їх прикрашали звичайні покришки. Тиждень тому поставили запаску - вона в мене інша, покришка не налазить. Рано виходжу - нема жодної покришки. (лишилася одна на пробитому колі).
Если это в особняке - то заведи собаку!А так - это явная месть или зависть знакомых, живущих рядом!
Zoryanazirka
10.04.2007, 17:56
Если это в особняке - то заведи собаку!А так - это явная месть или зависть знакомых, живущих рядом!
Ми теж про сусідів подумали спочатку, а потім вирішили що то на пляшку хтось хотів
Закон такий.
Цей закон обмежує права людини.
Boris_Kiev
18.06.2007, 16:57
Бувальщина. Трохи терпіння.
80-ті роки. Українське телебачення щомісяця писало фестивалі самодіяльності «Сонячні кларнети» по різних областях. Для нас це була золота жила: хтось писав ліві фонограми, хтось фотографував учасників. Хось просто «пригощався».
Особисто я продавав музичну апаратуру (в основному таку, яка не користувалася попитом в Києві або мала «сіре» походження).
В одному райцентрі музиканти зацікавилися апаратурою, але наполягли на тому, щоби я до комплекту дістав ще дещо. Домовилися, що в певний день вони з грішми приїдуть до Києва. За додаткове “залізо” мені довелося дати під заставу власні гроші.
В день Х – не їдуть і навіть не телефонують. На третій день я почав їм надзвонювати. Зрозумів, що там якісь серйозні проблеми.
Нарешті приїхали і ось що розповіли:
Грали вони три доби на весіллі в селі. В числі гостей були 4 менти, що приїхали на службовому авто. Сіли музиканти з ментами грати в карти. Кілька разів менти продулися до останньої копійки. Попросили дати можливість відігратися. Музиканти сказали – “ставте на кон мигалки!”.
І знову менти програлися. Самі зняли свої мигалки і віддали музикантам.
Що було далі – домисліть самі.
Найбільш цікаве: у 2000 році я познайомився з лейтенантом міліції, родом з того містечка. Каже – та історія передається з покоління до покоління і ментів, і музикантів !
Boris_Kiev
05.12.2007, 18:44
Був свідком спроби розводу:
Затор в районі Палацу Спорту. Я їхав пасажиром на тачці колеги. Бачимо - попереду якась істота в незрозумілому напівмаскарадному одязі щось крутиться попереду навколо тачки у сусідньому ряду. Потім "воно" розсипало речі на асфальт і щось записує на якомусь рекламному листочку. потім - до нас (з боку водія):
"Пожертвуйте на Козацьку православну церкву!"
Водій м"яко посилає і починає рух. Той дядько щось очевидно підклав під колеса - чути пластмасове скреготання.
- Ой, ви мені магнітофон переїхали!
Водій каже "Я зараз тобі фізіономію переїду, пішов звідси!"
Потім водій вирішив запаркуватися, звернувши ліворуч, а я вийшов і сказав тому ідіоту, що зараз його заберуть менти. (ясна річ, менти менше ніж за півгодини не доїхали би).
Роздивився його: якийсь жовтуватий плащ, чорні брюки, розшиті червоним. В руках - згорнутий синьо-жовтий прапор, гітара та пакет з якимось мотлохом.
Мабуть за день щось і назбирає, але й по фізіономії отримає - точно.
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008