КПК

Показати повну версію : Юридична online консультація

toozik
23.02.2007, 16:45
Задайте свої питання.

Мих
22.07.2007, 19:30
А хто скаже, чи має право міліція до мене(наприклад) прийти і на городі вирізати весь мак? Чи є це порушення моїх прав?

пупер
22.07.2007, 21:04
А хто скаже, чи має право міліція до мене(наприклад) прийти і на городі вирізати весь мак? Чи є це порушення моїх прав?
на тому районі, який я не називаю росте мак?!!!!......

afterstep
22.07.2007, 21:22
хто скаже, чи має право міліція до мене(наприклад) прийти і на городі вирізати весь мак? Чи є це порушення моїх прав?

безперечно що так! тому що ваше право, якщо вас спіймали на вирощуванні маку (більше 20 головок, здається, і тільки коло хати) - так от, ваше право - скористатися послугами свого адвоката, щоб отримати без конфіскації майна, і по можливості - умовно...

Deus igrok
22.07.2007, 22:56
50 голівок.
є список наркотичних, психотропних речовин, прекурсорів і їх аналогів.

afterstep
23.07.2007, 00:33
50 голівок.

дякую за поправку - вже підзабув ту постанову - там все було регламентовано: де можна садити, кількість, умови, дозволи/довідки тощо... здається, десь чи 89 чи в тому районі - видано...

Мих
23.07.2007, 23:47
Ще б шприци заборонили було б взагалі супер.

Статтю Закону б....

killy
07.08.2007, 14:28
Всім добридень, в мене питання про армію

нещодавно було прийнято законопроект про офіційний відкуп від армії, але в мене немає 31К грн Т_Т

бо мені треба знятись з військового обліку та отримати відстрочку на навчання

в 2004 мені було 16 і я поступив до універу, в 2006 мені було 18 і я вилетів *sob* *sob*, але одразу подав документи і поступив знову, перед цим я знявся з обліку в Києві (мені написали в приписному що я втратив право відстрочки) і став на облік вдома, у батьків, але коли я поступив до ВУЗу наш комісар відмовився мене виписувати мотивуючи це тим що зараз йде призив і він не має на це права, але він мене не затримав а сказав аби я їхав до Києва вчитись, і коли що то мені прийде повістка до дому, в тому ж 2006 році саме в той час виходить указ президента що особи які поступили до ВУЗу в 2006 звільняються від служби в армії (що правда я не знаю чи вплинув якось цей указ і чи дійсний він зараз)

я "вчився", але в гуртожитку не вистачало місць, і тому мені і не потрібно було зніматись з обліку, адже офіційно я не жив у Києві
довчився я до Нового Року а в 2007 вже покинув, бо неможливо було поєднувати проживання в нічному ком.клубі і навчання

покинув і приїхав до дому аж навесні приходить повістка на медогляд до воєнкомату, я її проігнорував тим більше що отримав її від сусідки в день коли мені потрібно було прибути до воєнкомату

зараз я знов поступив, і мене мабуть селять до гуртожитку, а отже мені потрібно знятись з обліку

питання:
1. чи заберуть мене зараз в армію якщо я є студентом ВУЗу (НТУУ КПІ)?
2. чи потрапляю я під указ 2006 як особа що поступила в 2006 (але вилетіла)?
3. в мене на руках є два приписні в одному стоїть лише штамп про приписку до моєї дільниці(я його буцім-то загубив), а в другому 5 штампів приписан-виписан вдома, приписан-виписан Київ, приписан вдома і текст що я втратив право на відстрочку використання загубленного документа можливе, чи в особовій справі також вказується що я втратив право на відстрочку?
4. як я можу отримати відстрочку зараз(неофіційно)?

New Shrek
07.08.2007, 17:54
Ви так допекли воєнкому ,що є два виходи: або він Вас виловить,або Ви від нього будете ховатись до 2010 року ,а там армія тільки контрактна,правда то Ющенко пообіцяв.Як він на виборах пролетить ,пролетить і законопроект про контрактну армію. І взагалі то питанням подання первинних документів про відстрочку від призову відає уповноважений орган вищого учбового закладу.Так що прийміть покірний вид і йдіть рішати питання у ВУЗі,не забудьте хлопцям ,там працюючим ,купити ковбаски ,рибки ну і до...

D.M.
24.08.2007, 18:45
Я майже випадково вліз на цю гілку і помітив, що killy користується зовсім неправильною інформацією. Ніякого офіційного грошового відкупу від армії в Україні нема. Для з'ясування нюансів, які Вас цікавлять, раджу просто уважно подивитися відповідний закон (у його назві є слова "військова служба" в якомусь відмінку). Знайти закон можна, наприклад, на сайті zakon.rada.gov.ua. При використанні пошуку не забувайте, що відмінків система не знає, так що пишіть не повні слова, а їх основи (коли задане є початковою частиною слова, то система знаходить це слово).

Можна також спробувати ту юр. консультацію, на яку посилаються на початку гілки. Але боюся, що якщо там безкоштовно, то дуже неякісно.

New Shrek
24.08.2007, 19:27
просто уважно подивитися відповідний закон
І що там написано як відкосити від армії?

Додано через 8 хвилин
10. Відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти надається один раз за період навчання, і громадяни призовного віку, відраховані з навчальних закладів за власним бажанням, за невиконання навчального плану, порушення умов контракту або недисциплінованість втрачають право на відстрочку від призову на строкову військову службу незалежно від їх повторного зарахування до того чи іншого вищого навчального закладу або поновлення у вищому навчальному закладі. http://www.democracy.com.ua/ua/bill/228/

Додано через 13 хвилин
Так що хай готовить бабки! А з другої сторони такі люди без армії ,як без пряників.Хай покопає "от забора до об"єда "

Romko
06.09.2007, 21:21
Ч є юристи на форумі?Хочу порадитись(в приваті)

richmen
22.10.2007, 18:18
Чи буде порушенням, якщо під час капітального ремонту дитячого закладу залишити 2/3 ставки завідувачки. І на який нормативний акт можна зіслатися:ninja:

Інкогніто
05.11.2007, 18:59
Допоможіть будьласка з таким питанням. Уряд України звернувся до Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України з проханням розглянути позов України до Уряду Турецької Респу¬бліки про те, що останній не виконує своїх зобов'язань, які випливають із спільної Угоди про торговельно-економічне співробітництво. Яке рішення повинен прийняти міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті України? Яка його компетенція?

New Shrek
08.12.2007, 13:13
http://www.lawyer.org.ua/ ЮРИСПРУДЕНЦІЯ он-лайн

irushka
28.05.2008, 09:52
Дуже прошу, як хтось може, порадьте хорошого адвоката зі сімейних справ у Львові. В моєї подруги проблема: чоловік з нею не живе більш як півтора року і у вихованні сина участі не бере, а свекруха через суд хоче добитись права забирати до себе дитину(1 рік і 3 місяці) на місяць щороку і на вихідні щотижня. Порадьте до кого їй звернутись, бо людина у відчаї!

Галинка
28.05.2008, 10:49
Дуже прошу, як хтось може, порадьте хорошого адвоката зі сімейних справ у Львові. В моєї подруги проблема: чоловік з нею не живе більш як півтора року і у вихованні сина участі не бере, а свекруха через суд хоче добитись права забирати до себе дитину(1 рік і 3 місяці) на місяць щороку і на вихідні щотижня. Порадьте до кого їй звернутись, бо людина у відчаї!
Нехай звернеться в відділ захисту дітей і попитає які в неї є права. Може ще нехай в прокуратуру звернеться, розкаже ситуацію і їй порадять як діяти дальше. Бажано, щоб вона зайнялася своєю свекрухою: нехай позбирає на неї свідчення про шкідливі звички, може умови в хаті в них не найкращі? Це теж потрібно висвітлювати. Має бути чим побільше доказів, що вона забирати дитину не може. І сама мама дитини повинна бути зразковою:ніхто не має бачити її в компаніях, з сигаретою в руці, з пивом і т.д. Мій тато колись хотів відсудити нас від мами і йому не вдалося, хоча свідчень в нього було море. Держаава переважно відстоює права мами, а не батька. Бо маму дитині ніхто не замінить!
А чому свекруха зайнялася тою справою? Здається, що коли живий батько, то баба ніякого права на дитину не має.

Додано через 2 хвилини
чоловік з нею не живе більш як півтора року і у вихованні сина участі не бере
Нехай цей факт письмово засвідчать 2-3 свідки. Це ваговий аргумент в суді.

New Shrek
28.05.2008, 11:59
Гм...у секрухи бабла більше.А бабло зажди перемагає... та най побавит си внучку,чого їй боронити?

irushka
28.05.2008, 12:36
Гм...у секрухи бабла більше.А бабло зажди перемагає...
Так, це саме такий випадок, коли грошовита свекруха хоче помститись невістці, вона на все піде, щоб їй нашкодити, а побавитись із внуком у бабусі чомусь раніше не виникало жодного бажання, лише один раз забрала місячну дитину, яка ще була на грудному годуванні, і не повертала цілий день, а принесла ввечері і дитина без кінця верещала, уявіть собі стан тієї мами і чи зможе вона дозволити тепер забрати свою дитину на місяць?

Нехай звернеться в відділ захисту дітей
Дякую, Галинко, за поради, а де саме знаходиться цей відділ захисту дітей у Львові?

Галинка
01.06.2008, 21:23
а де саме знаходиться цей відділ захисту дітей у Львові?
Здається в соцзахисті.

agro355
08.07.2008, 16:20
Мені сусідка завдала матеріальної шкоди і я збираюся подавати позов до суду про відшкодування матеріальної та моральної шкоди. Всі необхідні документи для того щоб виграти справу у мене є. Може хтось скаже чи не виникнуть проблеми при стягненні коштів з відповідача, якщо врахувати, що відповідач - мати-одиначка (дитині - 1 рік) і вона до народження дитини не працювала.

bora
08.07.2008, 16:30
мати-одиначка (дитині - 1 рік) і вона до народження дитини не працювала
А що Ви з неї тоді стягнете??
Знаєте, в мене в родичів схожа ситуація - над ними студентам купили квартиру, а ті живуть аби як - топлять всіх і нагло заявили, щоб на них до суду подавали, все одно вони студенти і взяти з них нічого, а батьки - на заробітках. Думаю подібні ситуації вже масові. Зарадить хіба індивідуальна психологічна робота, нє?)

Єва
08.07.2008, 16:52
капітального ремонту дитячого закладу залишити 2/3 ставки завідувачки.
Як юрист, не бачу причиново-наслідкового звязку між капітальним ремонтом приміщення і змінами в штатному розписі дошкільної установи.

alone
14.08.2008, 11:19
Доброго дня. Для мене виявилось складним відшукати коментарі до Закону України "Про загальний військовий обов'язок і військову службу", тому вирішив звернутись до вас.

Мій батько був офіцером Російської Федерації і загинув при виконанні своїх військових обов'язків. Згідно зі статтею 18 "Звільнення від призову на строкову військову службу", 4-й абзац*. Чи маю я право на звільнення від строкової служби?

*батько (мати), рідний брат чи сестра яких під час проходження військової служби загинули чи померли або стали інвалідами. Призовники, які мають право на звільнення від призову на цій підставі, можуть його не використовувати; (Абзац четвертий частини першої статті 18 в редакції Закону N1669-III від 20.04.2000)

Kasia
19.08.2008, 11:03
доброго дня! скажіть будь-ласка. який штраф передбачено за відсутність прописки та 2 фотографії в паспорті?
чому для прописки в мене вимагають якийсь папірець з поперднього місця прописки, якого в мене нема. як цей папірець правильно називається? оскільки япроживала в гуртожитку, чи можу я через 5 років отримати у паспортиста гуртожитнку знову цей папірець?

tigos
21.08.2008, 23:36
Здравствуйте.

Есть вопрос, на который я пока не могу получить вразумительного ответа.

На данный момент я в разводе.
Во время брака была приобретена в совместную собственность квартира.

Договор купли-продажи зарегистрирована в БТИ примерно 2.5 года назад.

Квартира была приобретена у родственницы жены.

В договоре была указана не реальная сумма а оценка БТИ квартиры.
Т.е. 4500 грн.

Реально была выплачена сумма - значительно бОльшая,
но меньшая рыночной стоимости жилья.

На эту сумму небыло составлено никаких документов (надеюсь сами понимаете почему)

После этого в том жилье я сделал ремонт (правда не до конца).
В семье я один работаю, т.е. всё происходило только за мой счёт.
(Понимаю что для суда это не имеет значения)

Предварительное слушанье по разводу с расторжением (в одном заявлении) назначено на 16 сентября.

Мои предложения произвести независимую оценку жилья, в том
состоянии как сейчас, и выплатить от этой суммы половину жены,
не встречают поддержки.

I)
Там хотят чтобы я выплатил по меньшей мере половину от стоимости
квартиры просчитанной по средней стоимости квадратного метра
жилья в том районе.

Меня это не устраивает по таким причинам:
1) Я вложил прилично денег в ремонт уже.
2) Покупаю в состоянии далеко от конца ремонта по стоимости отремонтированной
3) Мне ещё предстоит продолжить ремонт с дополнительными вложениями..

II)
Я сейчас достаточно редко общаюсь с той половиной, но до меня
дошли разговоры о том что там хотят аннулировать сделку.

Можно ли избежать I и II негативного действия..?

Насколько угроза - реальна?

Что я могу предпринять уже сейчас?

Каких подробностей не хватает для хоть каких-то советов?

tigos
23.08.2008, 22:42
В ДОГОНКУ:

Мы в равных долях собственники, детей - нет.
Я предполагаю, что суд просто узаконит решение которое мы примем вместе.

По-поводу аннулирования, что значит - веские основания?

Сумма в том договоре - которая меньшая рыночной цены, это - веские основания?

Или если старая хозяйка заявит что продавала НАМ с женой ВМЕСТЕ,
но не МНЕ отдельно - это - может быть веским основанием?

Есть ли срок давности у купли-продажи?

============ добавлено =================
Вот сегодня был разговор с тестем.

Из него такой смысл:
Те изменения которые Я внёс ремонтом - незначительны, максимум 10-20% добавляют к стоимости.
(Хотя я с этим не согласен, ремонт будь он доведён до конца, добавлил бы квартире 1 комнату + "по мелочам")

Если я не соглашусь на минимальную компенсацию в размере тех денег что тогда заплатил + половину
того что я вложил в ремонт, то они начнут процесс аннулирования купли-продажи и уверены что на 100%
выиграют дело..

Я не знаю точно чем будет аргументировано расторжение купли-продажи, но вроде идут разговоры,
что продавец была под сильным давлением (не с моей стороны) и была вынуждена продать квартиру НАМ,
по заниженной цене.

Там и вправду была какая-то история: её (той что продавала) бывший муж был должен крупную сумму
какому-то человеку за невыполненную работу.
Вроде бы тот человек тогда забрал документы на ЭТУ квартиру и как-то угрожал ей, но появилось решение в виде
меня и тестя, в виде денег которые мы вместе заплатили за КВАРТИРУ, тем самым позволив погасить тот долг
+ некая сумма сверху уже на личные расходы.
Причём я свою сумму заплатил, сразу (они и покрыли долг) а тесть, спустя 1 год (я в это тогда не вмешивался).
И на тот момент были ещё какие-то их родственники, которые хотели купить квартиру, за полную рыночную стоимость,
но предпочтение отдано было "молодым".

Правда доказать последнее, я наверное, не смогу, т.к. это были ИХ родственники.

Как сейчас говорят есть какие-то свидетели что ей угрожали и пытались выбивать двери..

Это - может быть теми самыми вескими доказательствами для расторжения купли-продажи?

Напишите мне каких подробностей тут не хватает, для более полного суждения проблеме?

Анна
15.09.2008, 20:03
Модливо хтось знає.
Тато мій народився у 1954 році. у 1966 році, граючись у себе в саду він підірвався на міні, в результаті чого втратив 4 пальці на правій руці та око.
Питання: чи може він бути прирівняний до учасника війни (або щось з такої категорії)?

ХТО ЗНАЄ?

Chortenia
16.09.2008, 08:48
Гм. Учасник війни? У 1966 році???
По-моєму, йому може (мала) бути надана інвалідність і усе. Але вона ще мала бути надана тоді.

Мих
16.09.2008, 10:42
Гм. Учасник війни? У 1966 році???
О, зараз учасником є будь-хто... хто навіть і не бачив війни...

harmony
16.09.2008, 10:56
Модливо хтось знає.
Тато мій народився у 1954 році. у 1966 році, граючись у себе в саду він підірвався на міні, в результаті чого втратив 4 пальці на правій руці та око.
Питання: чи може він бути прирівняний до учасника війни (або щось з такої категорії)?
ХТО ЗНАЄ?

Якщо чоловік впав на спис, який стирчав із землі з часів Куликівської битви, то що ми будемо вважати його учасником Куликівської битви ? :)
Звичайно ні ! Всого навсього шукається "канал", платиться гроші і оформляється інвалідність. Враховуючи. що ми не раки і пальці не відростуть, а тим більше око, оформляється довічна пенсія - 2 група. бо на першу потрібно втратити ї друге око, хоч бувають люди й двома очима і мають першу групу. З війною прольот, а групу робіть.

Мих
16.09.2008, 11:12
О, зараз учасником є будь-хто... хто навіть і не бачив війни...

Маю знайому, вона на війні ніколи не була, перебула на зауральє, но собірала калосья - от і ветеран війни.... За совітів не була ветераном - а зараз - ветеран....

harmony
16.09.2008, 11:16
Маю знайому, вона на війні ніколи не була, перебула на зауральє, но собірала калосья - от і ветеран війни.... За совітів не була ветераном - а зараз - ветеран....

Ветеран не тому, що воювала, а тому що вносила свою лепту в перемогу, значить
приймала участь у війні. А який фронт може існувати без тилу ?

vanya_4
18.09.2008, 15:14
Допоможіть будь ласка, ситуація така, недалеко від свого будинку я сомовольно розпочав будувати гараж на землі яка належить сільській раді, але гараж недобудував оскільки хочу його узаконити, але сільська рада відмовляється виносити рішення на право власності за мною, отже мені потрібно звернутися до суду про визнання права власності на недобудований гараж? підкажіть на які статті посилатися і які необхідні документи для подання позовної заяви до суду?

Ser tabu
29.09.2008, 12:43
Допоможіть будь ласка, ситуація така, недалеко від свого будинку я сомовольно розпочав будувати гараж на землі яка належить сільській раді, але гараж недобудував оскільки хочу його узаконити, але сільська рада відмовляється виносити рішення на право власності за мною, отже мені потрібно звернутися до суду про визнання права власності на недобудований гараж? підкажіть на які статті посилатися і які необхідні документи для подання позовної заяви до суду?

недалеко - це скільки метрів ? само собою, що сіль рада не узаконить. лише у судовому порядку. підіть чи поїдьте в районний суд, а там вже по місцю зорієнтуйтесь. краще всього заплатити пару рублів юристу щоби склав правильно та грамотно заяву і після цього "пропрацював" цю ситуацію з суддею.

Надаю юридичні послуги. По роботі з судами не до мене.(номер аськи в профайлі.)

Веселка
08.11.2008, 13:48
Підкажіть, будь ласка, які документи і що взагалі потрібно для того, щоб отримати робочу візу в Країнах ЄС? Знайомий просив дізнатися, бо подумує їхати, а з країною ще точно не визначився...

levandivka
08.11.2008, 13:50
подумує їхати, а з країною ще точно не визначився...
а спеціальність, принаймні, вибрав?

Мих
08.11.2008, 13:59
теран не тому, що воювала, а тому що вносила свою лепту в перемогу, значить
приймала участь у війні. А який фронт може існувати без тилу ?
ага... у 9 років....

Веселка
08.11.2008, 14:26
а спеціальність, принаймні, вибрав?

За фахом він хімік-біолог, але я так розумію, що він не дуже розраховує на роботу за спеціальністю...

Я розумію, що трошки все по-дурному: піди туди, не знаю, куди... але... він попросив за можливістю дізнатися, то я й питаю:blush:

Мих
14.11.2008, 00:30
Задайте свої питання.
Хто скаже, при яких умовах угода може стати нікчемною?

santama
14.11.2008, 09:02
Ми проживаємо на 2 поверсі 8-квартирного будинку,
один з нас (сусід по поверху) має дозвіл міської ради на будівництво мансардного поверху,
нотаріально завірену заяву всіх мешканців (і нас в тому числі) про те, що ми не проти надбудови
з виходом на мансарду з наших квартир. Будівництво проводиться за кошти наших 4 квартир
2 поверху, це легка надбудова з усіма оформленими ТУ у вигляді окремого поверху
с загальними сходами та окремими входами у приміщення. Крім того, маємо створене ОСББ з
усіх квартир будинку. Виділення часток горища чи підвалів(допоміжних приміщень) ще не оформлялось. Договір про спільну діяльність ми укладаємо між собою, щоб гарантувати собі
майбутню власність, а не купувати її у сусіда після закінчення будівлі. З цього описаного
виникає запитання - чи правомірно оформляти такий договір для ремонту даху та будівництва
житла, чи може є ще якісь спосіб здійснення такої мети? Наперед вдячна Вам за відповідь.

Багіра
14.11.2008, 18:14
Хто скаже, при яких умовах угода може стати нікчемною?

...якщо недотримано вимоги закону про нотаріальне посвідчення,
вчинений малолітнім без схвалення батьків,
без дозволу органу опіки і піклування,якщо така потрібна,
недієздатною особою,
що порушує публічний порядок,
недотримання письмової форми, якщо така вимагається.

Мих
14.11.2008, 19:19
...якщо недотримано вимоги закону про нотаріальне посвідчення,
вчинений малолітнім без схвалення батьків,
без дозволу органу опіки і піклування,якщо така потрібна,
недієздатною особою,
що порушує публічний порядок,
недотримання письмової форми, якщо така вимагається.

то всі умови???? у господарській діяльності є які умови?

Багіра
14.11.2008, 19:45
то всі умови???? у господарській діяльності є які умови?
ну то загальні, цивільні умови... і господарські договори укладаються на цих умовах... про окремі умови нікчемності суто для ГД я не чула, але не заперечую що вони можуть бути, бо є специфічні особливосі укладення щодо кожного виду ГД...
...наскільки знаю внаслідок порушень положень закону (господарсько-правових норм) щодо укладення ГД - визнання недійсності в судовом порядку, а нікчемність - цивільні умови.

Мих
14.11.2008, 19:55
а нікчемність - цивільні умови.
ніби й ні.... але дякую.

Багіра
14.11.2008, 20:00
ніби й ні.... але дякую.
та нема за що, я не дуже компетентна в цьому питанні)) але по-любому треба дивитись щодо конкретного виду договору є свої НПА, особливо щодо держзамовлення і держ, комун майна.

gryvul
15.11.2008, 16:18
щодо міни - здається там можна тільки в соцзахисті дізнатися. раніша теметика щодо відділу у справах неповнолітніх - в Ратуші, 5 поверх, начальник відділу Тарас Гурей, а в області не знаю де, але начальник Володимир здається Лис.

Мене більше цікавить питання про виплати особам, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х річного віку. Зараз моя дружина отримує 100 з чимось там грн. Натомість в Павлограді на Дніпропетровщині якийсь юрист почав вести справи і відсуджує оцю виплату у розмірі прожиткового мінімуму (525 грн.) Ясно, що у нас у Львові тяжко судитися із міськими соцзахистами, але ХТО ШО ПРО ЦЕ ЗНАЄ?

Можливо, треба перенести тему в іншу гілку?

levandivka
15.11.2008, 21:08
ХТО ШО ПРО ЦЕ ЗНАЄ?
Є ТАКа гілка на ДП "Беремо від держави все"...

Натагідра
19.11.2008, 16:18
потрібно заставити людину спростувати недостовірну інформацію яку вона розповсюджує, розповсюдження іде в усній формі (людина має юридичну освіту), але є свідки готові це засвідчити письмово і завірити нотаріально.

До суду доводити не хочеться, потрібно лише щоб ця людина привселюдно вибачилася. (Достатньо буде в присутності 10 зацікавлених осіб)
Неправдива інформація яку розповсюджує ця людина, завдає як морального так і матеріально збитку третім особам (можна трактувати як неотриманий нематериальний прибуток в наслідок завдання шкоди діловій репутації)

Хто має досвід як це зробити