КПК

Показати повну версію : 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм?

Danilo
20.02.2007, 15:58
Львові молодіжна організація УНП та за підтримки низки громадських організацій ініціюють скасування свята 23 лютого, яке по суті є комуністичним. Львівська міська організація Української народної молоді та ряд організацій, об’єднаних у рамках молодіжної громадської акції "Відновимо історичну справедливість", прийняли звернення із закликом до міського голови Львова Андрія Садового "змінити зденаціоналізоване свято День захисника невідомо чиєї Вітчизни 23 лютого на День захисника України, яке пропонується відзначати щороку 14 жовтня"...
... Тому ми вважаємо, що 1 грудня 1991 року, проголосувавши за державну незалежність України, ми тим самим, поклали край кривавій комуністичній диктатурі, а разом із нею - брехні та блюзнірству влади, складовою якої є псевдосвята, міфи й легенди наскрізь брехливої пропаганди. Тому, ми також не вважаємо доречним святкування 23 лютого.

повний текст
(http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2193)

New Shrek
20.02.2007, 16:11
Тому, ми також не вважаємо доречним святкування 23 лютого.

А що є таке свято в календарі чи переліку святкових днів затверджених Верховною Радою?

Капітан
20.02.2007, 16:13
Дебілізм.
23 лютого - день Захисника Вітчизни. Хто не знає, яка в нього Вітчизна, хай не святкує.

Danilo
20.02.2007, 16:19
Дебілізм.
23 лютого - день Захисника Вітчизни. Хто не знає, яка в нього Вітчизна, хай не святкує.
Ви бачили це: Від “Аратти”: хоч в нашій редакції є колишні військовослужбовці радянських Збройних Сил, нам також не зовсім зрозумілий зв'язок 23 лютого із захистом Батьківщини - держави Україна.

Danilo
20.02.2007, 16:21
А що є таке свято в календарі чи переліку святкових днів затверджених Верховною Радою?
Справа в тому що пропонують 14 жовтня зробити. Почитайте статтю.
Хотів додати опитування, але запізно. Взагалі не помітив чи була можливість спочатку
.

Капітан
20.02.2007, 16:25
Бачив. Співчуваю.

Капітан
20.02.2007, 16:25
14 жовтня - Покрови. До чого тут ДЗВ?

Danilo
20.02.2007, 16:31
14 жовтня - Покрови. До чого тут ДЗВ?

Свято Покрови - "починаючи з найдавніших часів, українськими військовими формаціями традиційно відзначався день 14 жовтня". І саме цей день "є святом українського козацтва, він був визначений Проводом ОУН для відзначення Свята Зброї, а згодом став днем народження Української Повстанської Армії"

Danilo
20.02.2007, 16:39
Бачив. Співчуваю.
Поясніть чому? Ви ж офіцер, так? У притаманній Вам демонстративно спокійній манері.
От я вважаю що це дійсно вже давно назріле питання котре потрібно негайно вирішувати. Надії слабенькі, бо 23 лютого в Ющенка День народження.:) Нагадаю що я особисто вітддав 2 роки службі у РВСП , ком відділенням, тобто знаю де в автомата кулі заряджають.:D Мені це не байдуже.

WIZARD
20.02.2007, 16:49
Да хоть 10 раз переносите праздники 23-го февраля и 8-го марта, всё равно наше поколение их будет знать и отмечать.
А искуственно придуманные "дни" - будут отмечать те поколения, для которых придумают историю волзникновения этих "дней".

Мих
20.02.2007, 17:13
Народ, не сваріться!!!!

Я зараз всіх Вас помирю.

Так от 23 лютого - то є велике свято: День народження В. А. Ющенка.

Мих
20.02.2007, 17:21
Я ж казав, що помирю, от і Нєвстранець Михові (страшно подумати) карму +1 добавив.

Невстранец
20.02.2007, 17:29
:) Хороший ход. И на +2 тянет (но это, сами уж понимаете... :))

Мих
20.02.2007, 17:32
:) Хороший ход. И на +2 тянет (но это, сами уж понимаете... :))
Я Вас розумію:) , дісно, а шо народ подумає?

Капітан
20.02.2007, 17:37
23 лютого - день народження моеї доньки. Так що хоче Данило чи ні, а горіляку я буду пити :)

Danilo
20.02.2007, 17:49
Да хоть 10 раз переносите праздники 23-го февраля и 8-го марта, всё равно наше поколение их будет знать и отмечать.
А искуственно придуманные "дни" - будут отмечать те поколения, для которых придумают историю волзникновения этих "дней".
Хто б сумнівався.:) Отже саме про це мова, про зміну свят з поколіннями, про знання та розуміння історії свого народу та шанобливого ставлення саме до своїх героїв. А Вам якщо так вже необхідно буде 14 жовтня бути на службі, ну що ж як маєте мус, ніц не поробиш.:)

Danilo
21.02.2007, 12:36
Свято 23 лютого. Звернемося до історії виникнення історичного міфу, пов"язаного з ним.

Але давайте повернемося до хронології конкретних подій у період з 18 по 24 лютого 1918 р. Отже, 18 лютого німці почали наступ. Того самого дня ввечері, коли прийшло повідомлення, що Двінськ опинився в руках німців, засідав більшовицький ЦК. Більшість його членів проголосувала за те, щоб негайно повідомити німців про згоду підписати мир.
19 лютого більшовицький Раднарком послав уряду Німеччини радіограму, де заявляв про своє бажання укласти мир. Однак згоду з боку німців підписати договір уже на нових, принизливих для Росії умовах, він отримав лише (зверніть увагу!) 23 лютого.
Того ж дня більшовицький ЦК після непростої дискусії прийняв «героїчне рішення» підписати мирний договір із державами Четверного союзу. Отже, можемо вважати 23 лютого днем капітуляції більшовиків перед колишніми противниками Російської держави в період Першої світової війни.
Ніякої Червоної армії ні 23 лютого 1918 р., ні в найближчі дні не було створено. Питаннями військового будівництва більшовики зайнялися тоді, коли народним комісаром у військових справах став Л.Троцький. Сталося це 14 березня 1918 р. Не без впливу Л. Троцького 22 квітня Центральний виконавчий комітет приймає декрет про загальне обов’язкове військове навчання трудящих (Всевобуч), а 10 липня 1918 р. 5 йВсеросійський з’їзд Рад прийняв постанову «Про організацію Червоної армії». Саме тоді реально вона й була створена.
Зрозуміло, відразу після так званої громадянської війни, коли люди ще добре пам’ятали події тих часів, ніхто не збирався святкувати 23 лютого як день народження Червоної армії. Але роки йшли, людська пам’ять притуплювалася. І ось у кінці 1930-х рр. 23 лютого стало офіційним радянським святом.
Тоді з великою помпою відзначили 20-ліття цієї міфічної події. 24 січня 1938 р. заснували першу радянську медаль «20 лет РККА». Нею нагородили багатьох бійців Червоної армії. До 23 лютого 1938 р. було приурочено ряд святкових заходів.
Варто мати на увазі, що даний період — це час остаточного утвердження сталінізму. Виникає запитання: чи випадково сталіністи «призначили» вказане свято на цей день?
У даному випадку маємо справу із класичним пропагандистським прийомом, коли відбувається приховування негативної інформації й вип’ячування позитивної. Більшовикам важливо було приховати те, що 23 лютого 1918 р. вони фактично капітулювали перед німцями, цинічно зрадивши російські (чи точніше — великоросійські) національні інтереси. Власне, для приховування цього факту був запущений міф про героїчні бої, які вели з німцями більшовики в лютому 1918 р.
Однак далеко не лише цим обмежувалося символічно-пропагандистське значення цієї дати. Вона також мала антитроцькістський контекст.
Зазначимо, що в даний час Л.Троцький був фактично головним суперником Й.Сталіна в комуністичному русі. І хоча Й.Сталіну вдалося розправитися із прихильниками Л.Троцького, а його самого вислати з країни, авторитет цього колишнього вождя в Радянському Союзі залишався високим.
Багато радянських людей у 30-х рр. ще продовжували вважати, що організатором Червоної армії був Л.Троцький. Сталінську пропаганду це не влаштовувало. Потрібно було відшукати, а то й просто вигадати якісь події, щоб довести, ніби Червона армія існувала до того, як Л.Троцький очолив народний комісаріат у військових справах. «День народження» Червоної армії, призначений на 23 лютого 1918 р., якраз і послужив цьому.
Це свято, окрім вищенаведених контрпропагандистських аспектів, мало також відносно самостійне значення. У кінці 1930-х рр. Радянський Союз, готуючись до війни, активно нарощував збройні сили. А більшовицька пропаганда всіляко намагалася підняти авторитет Червоної армії. У цьому плані святкування 23 лютого мало свій сенс.
Друга світова війна, участь СРСР у цій війні на боці сил, що воювали проти Німеччини, надала в очах більшовицьких пропагандистів святкуванню 23 лютого ще більшої ваги. Адже відповідно до міфології цього свята, воно було засноване в честь того, що частини Червоної армії виявили супротив німецьким військам. І хоча кайзеровська Німеччина та Німеччина націонал-соціалістична — далеко не одне й те саме, однак певні паралелі напрошувалися.
Після Другої світової війни святкування 23 лютого як дня Радянської армії (так у 1946 р. була перейменована Червона армія) набуло постійного й систематичного характеру.
Щоправда, комуністична пропаганда 1950—1960 рр. певним чином видозмінила ідейно-політичне та психологічне навантаження свята. На далекі події лютого 1918 р. особлива увага не зверталася. Акцент робився на порівняно недавніх здобутках Радянської армії.
Армія трактувалася як «школа мужності», а служба в її рядах вважалася священним обов’язком для чоловіків. До цієї думки громадян Радянського Союзу привчали змалечку. І святкування 23 лютого тут теж відігравало свою роль.

http://www.day.kiev.ua/132835/

Степаныч
21.02.2007, 12:50
От є люди, яким їсти не давай, а дай можливість знайти привід! Згоден з Капітаном, дебілізм!

Pedro
21.02.2007, 13:17
А що, Данило дав дуже конкретні факти. Я наприклад не знав, що то за свято. Правда десь чув, що Троцький має до нього якесь відношення. Думав, що він десь бився тоді на барикадах.
А хіба це свято совєтской армії ще далі святкується в Україні?
Co ma piernik do wiatraka?:confused: :confused: :confused:

Danilo
21.02.2007, 13:18
От є люди, яким їсти не давай, а дай можливість знайти привід! Згоден з Капітаном, дебілізм!
Тихо, тихо! Не треба як папуга повторювати за офіцером. А як гарно Вам тут всім було без Данило, так? Ніяких гострих питань ніхто не ставить, "всьо путьом", один одному додають карму, спасибі адміністрації, зробили цяцьку. Незабаром прийде улюблене свято, бухати всі будете, жінки Вас любити, цілувати, а той Данило хай собі там базікає, так? Ми ж всі знаємо що це дебілізм, тим більше лікарі, не аби як.

levandivka
21.02.2007, 13:26
Да хоть 10 раз переносите праздники 23-го февраля и 8-го марта, всё равно наше поколение их будет знать и отмечать.<...>
Так пусть же Красная
Сжимаєт властно
Свой штик мозолистой рукой
І всє должни ми
Нєудержимо
Іті в послєдній смєртний бой...

Читатель_Обкома
21.02.2007, 13:28
Так пусть же Красная
Сжимаєт властно
Свой штик мозолистой рукой
І всє должни ми
Нєудержимо
Іті в послєдній смєртний бой...
А добавлю ка я кармы..автору сего поста....;)
Скучно ему будет в сей день...тем более пятница....

Капітан
21.02.2007, 13:28
Данило, я буду святкувати цей день з однієї простої причини - відсутності ненависті до минулого. Це свято стало традицією, зокрема в українських сім"ях. Не треба його пов"язувати з Росією, Троцьким та ін. У нас також є ветерани ВОВ, які боролися проти фашизму. Шануймо їх. Це день Захисника Вітчизни. Вітчизна в нас - Україна. Якщо у Вас інша - прошу дуже, можете не святкувати :)
(Так само я відношуся й до свят ветеранів ОУН-УПА.)

Степаныч
21.02.2007, 13:31
Тихо, тихо! Не треба як папуга повторювати за офіцером. А як гарно Вам тут всім було без Данило, так? Ніяких гострих питань ніхто не ставить, "всьо путьом", один одному додають карму, спасибі адміністрації, зробили цяцьку. Незабаром прийде улюблене свято, бухати всі будете, жінки Вас любити, цілувати, а той Данило хай собі там базікає, так? Ми ж всі знаємо що це дебілізм, тим більше лікарі, не аби як.
Даниле,
я взагалі не маю бажання з Вами спілкуватися. Ну не можу поважати таких людей, як Ви. Але щоб було зрозуміло іншим шанованим мною дописувачам поясню, що я особисто 23 лютого не святкую, моє свято 28 травня. Та справа у тому, що є свято, у яке вшановуються ЗАХИСНИКИ ВІТЧИЗНИ. Що в цьому поганого? Звикли його святкувати НОРМАЛЬНІ люди 23.02. Ну нехай так і буде. І не переоцінюйте свою особу.

І.Павлович
21.02.2007, 14:06
23 лютого,як і 8 березня, ЩЕ ЗА РАДЯНСЬКИХ ЧАСІВ ВТРАТИЛО СВІЙ ПОЛІТИЧНИЙ ПІДТЕКСТ.Для нас із друзями це був день згадок про службу, день чоловіків,які вміють тримати у руках зброю.Ми фактично ніколи не пов"язували цей день із будь-якими політичними уподобаннями.Як і 8 березня ЗАВЖДИ було святом жінки,як поетичного образу весни.І ніякою Кларою Цеткін у наших головах НІКОЛИ не пахло.

KabMiner
21.02.2007, 14:45
Була, була вже ця тема. Я і тоді писав і зараз повторю:
23 лютого - це 8 Березня за старим стилем, а 8 Березня це не міжнародний жіночий день, як багато хто думає, а єврейське свято Пурим. Саме його і святкуємо 2 рази на рік! Красота!
Нагадаю, що Пурим це свято коли євреї святкують проведення ними геноциду проти персів. Справді свято! Особливо для словян.

Danilo
21.02.2007, 15:55
23 лютого,як і 8 березня, ЩЕ ЗА РАДЯНСЬКИХ ЧАСІВ ВТРАТИЛО СВІЙ ПОЛІТИЧНИЙ ПІДТЕКСТ.Для нас із друзями це був день згадок про службу, день чоловіків,які вміють тримати у руках зброю.Ми фактично ніколи не пов"язували цей день із будь-якими політичними уподобаннями.
Так, це безперечно, але не всі саме так вважають. Ви були в Севастополі, Керчі, Феодосії? Питання що, та головне хто, українцям заважає святкувати 14 жовтня (аргументів вистачає, див вище), а не 23 лютого? Це так само на мою думку принципове питання як наприклад прийняття закону про голодомор, або питання російського флоту на український території. Це вже давно різні держави та різні армії, тоді чому ми повинні святкувати це архаїчне свято разом з імперією?

Danilo
21.02.2007, 15:58
Та справа у тому, що є свято, у яке вшановуються ЗАХИСНИКИ ВІТЧИЗНИ. Що в цьому поганого? Звикли його святкувати НОРМАЛЬНІ люди 23.02. Ну нехай так і буде. .
А чим Вам ненормальні молодіжна організація УНП у Львові?

Степаныч
21.02.2007, 17:30
А чим Вам ненормальні молодіжна організація УНП у Львові?
Тим, що вони вимагають зробити дурню.

Boris_Kiev
21.02.2007, 19:04
Люди, та святкуйте що хочете і коли хочете. На рівні корпоративної п'янки.
В студентські часи я діставав американські календарі зі святами усіх народів і релігій (з коментарями). Кожне збіговисько ми присвячували найближчому святу з тих календарів.

А вперше відчув "День захисника Вітчизни" "своїм" святом - у 2005.
Коли дівчата з Майданівської команди особливо тепло нас привітали.
І координатор розповів, що він колишній капітан совєцької армії.

Полковник
22.02.2007, 00:00
А вперше відчув "День захисника Вітчизни" "своїм" святом - у 2005.
Коли дівчата з Майданівської команди особливо тепло нас привітали.
І координатор розповів, що він колишній капітан совєцької армії.

А чим Вам ненормальні молодіжна організація УНП у Львові? (с):cool:

Полковник
22.02.2007, 00:05
Люди, та святкуйте що хочете і коли хочете. На рівні корпоративної п'янки.
В студентські часи я діставав американські календарі зі святами усіх народів і релігій (з коментарями). Кожне збіговисько ми присвячували найближчому святу з тих календарів.

Звиняйте! Есть ТОЛЬКО РУ.!

http://www.calend.ru/

Boris_Kiev
22.02.2007, 01:05
Полковник !
Угадайте с 3-х раз (только без поисков в Инете), про какой праздник идет речь в моей любимой песне:

"Гляжу на небо просветлённым взором -
Я на троих с утра сообразил.
Я этот день люблю, как День Шахтёра,
Как праздник наших Вооруженных Сил!"

карабас
22.02.2007, 04:56
Була, була вже ця тема. Я і тоді писав і зараз повторю:
23 лютого - це 8 Березня за старим стилем, а 8 Березня це не міжнародний жіночий день, як багато хто думає, а єврейське свято Пурим. Саме його і святкуємо 2 рази на рік! Красота!
Нагадаю, що Пурим це свято коли євреї святкують проведення ними геноциду проти персів. Справді свято! Особливо для словян.

Почему некоторые люди пишут ерунду? Есть же интерент возьми прогугли и не позорься.... Пурим не отмечают в какой-то определенный день. В этом году он например выпал на 4 марта про геноцид вообще молчу...

Pedro
22.02.2007, 08:08
Карабас, замість сваритися, розказали б краще про свято Пурим і що стоїть за цією назвою. Справа в тім, що дехто з тут присутніх товаришів ще далі рахують євреїв винними в усіх бідах. Не думаю, що вони змінять свою думку під якимось впливом.
Історія Пуриму цікава. Досить стисло і схематично я подам його історію. В 6 столітті до Христа Вавілон завоював древній Ізраїль. Більшість євреїв була переселена до Вавілону (невелика кількість людей залишилась в Ізраїлі або втекла до Єгипту).
Згодом Вавілон був завойований Персією.Гаман, радник Ксеркса, короля персів походив з Амалекитян, древніх запеклих ворогів Ізраїлю. Через ланцюг подій він добився право на масакру євреїв (а не навпаки).
Ксеркс видав закон який не міг бути відмінений. Жінка Ксеркса, Естер, єврейка,
ризикуючи своїм життям добилася права для євреїв озброїтися і захищати себе, що вони і зробили. В честь цієї події зявилося свято Пурим, яке ні до сов. марскова флота чи дня трудящєйся жєнщіни не має ані найменшого відношення.
Шалом.

KabMiner
22.02.2007, 10:23
Почему некоторые люди пишут ерунду? Есть же интерент возьми прогугли и не позорься.... Пурим не отмечают в какой-то определенный день. В этом году он например выпал на 4 марта про геноцид вообще молчу...
Правильно ставите питання. Дійсно, навіщо писати дурниці про те, що в цьому році Пурим святкується 4 березня, якщо свята 23 лютого і 8 Березня були запроваджені не в цьому році, а трошки раніше.
А от про геноцид мовчати не треба - що було те було.

WIZARD
22.02.2007, 12:44
23 лютого,як і 8 березня, ЩЕ ЗА РАДЯНСЬКИХ ЧАСІВ ВТРАТИЛО СВІЙ ПОЛІТИЧНИЙ ПІДТЕКСТ.Для нас із друзями це був день згадок про службу, день чоловіків,які вміють тримати у руках зброю.Ми фактично ніколи не пов"язували цей день із будь-якими політичними уподобаннями.Як і 8 березня ЗАВЖДИ було святом жінки,як поетичного образу весни.І ніякою Кларою Цеткін у наших головах НІКОЛИ не пахло.

Спасибо.
По-моему "ЩЕ ЗА РАДЯНСЬКИХ ЧАСІВ ВТРАТИЛО СВІЙ ПОЛІТИЧНИЙ ПІДТЕКСТ" - больше всего определяет отношение большинства граждан любой пост-советской страны.
Можно подумать, что Danilo отвернётся от открыкти с поздравлением или цветов 23-го февраля, и не подарит цветов 8-го марта никому.
"НЕ ВЕРЮ !!!" (с) Станиславский

Мих
22.02.2007, 13:20
Спасибо.
По-моему "ЩЕ ЗА РАДЯНСЬКИХ ЧАСІВ ВТРАТИЛО СВІЙ ПОЛІТИЧНИЙ ПІДТЕКСТ" - больше всего определяет отношение большинства граждан любой пост-советской страны.
Можно подумать, что Danilo отвернётся от открыкти с поздравлением или цветов 23-го февраля, и не подарит цветов 8-го марта никому.

У нас дома не заведено святкувати, чи когось вітати з 8 березня. Якби я таке зробив поздоровлення для дружини, я б її здивував, та й навря-чи б вона це зрозуміла. А 23 лютого .... як і 24 лютого...:D

Danilo
22.02.2007, 13:24
1. Ми тут говоримо про 23, а не про жіноче свято не треба намагатися нівелювати питання.
Коли Вас будуть вітати пом`ятайте про криваву комуністичну диктатуру, та про тисячи загиблих молодих борців за Ваше майбутнє та Ваших дітей.
2. Не відмахнуся, але дам почитати статтю про історію міфу або перекажу. Шанувати пам’ять борців з фашизмом потрібно, але питання коли саме.
3. Та головне. Мова не про те що свято не потрібно, а про те що я наприклад згоден з тими хлопами зі Львова що пропонують зміну дати на 14 жовтня на свято Покрови. Це принципове для мене питання, ось і все.

PS Прохання до Кабмінера не флудити з антисемітськими, чи навіть юдофобськими нахилами, це Вам не личить.

WIZARD
22.02.2007, 13:42
"Коли Вас будуть вітати пом`ятайте про криваву комуністичну диктатуру, та про тисячи загиблих молодих борців за Ваше майбутнє та Ваших дітей."

Вот только этого - не надо!
За моё будущее и будущее моих детей, сражался мой дед, погибли деды моей жены, а не мифические "тисячи загиблих молодих борців".

WIZARD
22.02.2007, 13:45
Мих.
У каждого свой уклад жизни, и я абсолютно не предлагаю его менять.

Мих
22.02.2007, 14:21
Дійсно, Данило. А якщо дід якраз спускав кров з молодих борців за незелажну Україну, займався бандитизмом, то тоді як? Святкувати 23 лютого, чи ні?

Danilo
22.02.2007, 14:29
Дійсно, Данило. А якщо дід якраз спускав кров з молодих борців за незелажну Україну, займався бандитизмом, то тоді як? Святкувати 23 лютого, чи ні?
От, блін! Вам же ж "русскім язиком" говорять:- "Всегда прздновалі, і всєгда будем, патаму шта ми вас нєнавідім всєй душой недабітиє бандіти і свідомиє дибіли".:D

Boris_Kiev
22.02.2007, 14:45
Люди, не сваріться !

Краще займіться розв"язуванням задачок від Григорія Остера. Ось я підібрав кілька на військову тематику:

1. Генеpал-майоp с генеpал-полковником pаспили бутылку коньяка пятилетней выдеpжки. Сколько звездочек можно было насчитать во вpемя этого события?

2. Из гоpода Багдада вылетели в одно и то же вpемя самолет с гpуппой советских специалистов и pакета советского пpоизводства типа "Скад". Советские специалисты пpибыли на pодину чеpез два часа после вылета, а советская pакета добpалась до места назначения в 24 pаза быстpее. Сколько минут летела pакета до места назначения?

3. Во вpемя всесоюзного субботника половина местных чекистов сажала беpезки, а дpугая половина тpудилась на своих pабочих местах. Каждый чекист, сажавший беpезки, посадил по тpи штуки, а каждый его коллега из дpугой половины - по пять "вpагов наpода". Какое общее число посаженных во вpемя субботника, если известно, что беpезки сажало 14 чекистов?

4. Во вpемя всесоюзной военно-споpтивной игpы "Заpница", в котоpой участвовало 7 миллионов пионеpов и октябpят, 3 миллиона 567 тысяч пионеpов и октябpят было условно убито и pанено. Сколько пионеpов и октябpят условно остались в живых во вpемя всесоюзной военно-споpтивной игpы "Заpница"?

5. Пилоту ночного бомбардировщика дали задание разбомбить несколько вражеских объектов. Пилот так увлекся этой работой, что перевыполнил задание вдвое и вместе с вражескими обьектами разбомбил 5 своих. Сколько вражеских военных объектов должен был по заданию разбомбить пилот ночного бомбардировщика?

6. Стаpый большевик Степан Степанович Гоpюшкин pодился в 1890 году, а умеp в 1962 году. С 1928 по 1936 год Степан Степанович сидел как немецкий шпион. С 1938-го по 1946-й как японский. С 1947-го по 1952-й как английский. С 1952-го по 1955-й как амеpиканский. Сколько лет Степан Степанович гулял на свободе?

7. Опоздавший на уpок истоpии Петя дважды совpал учительнице: сказал, что дома был пожаp и что он спасал котят соседской кошки. А на уpоке истоpии учительница, pассказывая о Дне Красной Армии, совpала 186 pаз. Во сколько pаз больше, чем Петя, навpала учительница?

Мих
22.02.2007, 15:00
От, блін! Вам же ж "русскім язиком" говорять:- "Всегда прздновалі, і всєгда будем, патаму шта ми вас нєнавідім всєй душой недабітиє бандіти і свідомиє дибіли".:D
О тепер понятно! :D

Невстранец
22.02.2007, 15:02
Моя думка - у чувака просто шило в одному місці застрягло,...

О! И тут уместно. Кэп, да Вы ж классик! :) :) А мона перефразировать на "у чуваков"? :D

Капітан
22.02.2007, 15:04
О! И тут уместно. Кэп, да Вы ж классик! :) :) А мона перефразировать на "у чуваков"? :D
Шил... не хватит :D

Невстранец
22.02.2007, 15:08
Шил... не хватит :D
Да они ж друг дружке по очереди... передают :D :D :D :D Хотя, у некоторых индивидуальные. У кого старинные, с гравировкой на рукоятке, ещё австро-венгерские, у кого из сельпо, попроще... Но застряли прочно. :)

Капітан
22.02.2007, 15:17
Да они ж друг дружке по очереди... передают :D :D :D :D Хотя, у некоторых индивидуальные. У кого старинные, с гравировкой на рукоятке, ещё австро-венгерские, у кого из сельпо, попроще... Но застряли прочно. :)
...Давай возьмем по шилу в руки, усядемся, смотря в глаза, начнем колоть друг друга не от скуки и не с того, что просто тормоза. Нам чуждо жить, мой собеседник, прости меня от резкой боли. Не будем делать глупость мести - уж такова судьба и доля ...
:) :) :)

Невстранец
22.02.2007, 15:23
...Давай возьмем по шилу в руки, усядемся, смотря в глаза, начнем колоть друг друга не от скуки и не с того, что просто тормоза. Нам чуждо жить, мой собеседник, прости меня от резкой боли. Не будем делать глупость мести - уж такова судьба и доля ...
:) :) :)

Честно сказать? Похоже на исповедь не очень традиционно ориентированного садо-мазохиста :D :D :D :D :D (без обид? Однако, глубокая мысль, да ещё рифмованная, требует обработки, не надо спешить) :) Конечно, ясно, что Вы имеете в виду. О мести речи быть не может. Хай колются...

Мих
22.02.2007, 15:25

Данило, перепрошую, помилився, не "дід", а "діди"(у множині).
А так все нормально.:D :D

Капітан
22.02.2007, 15:25
...Конечно, ясно, что Вы имеете в виду. О мести речи быть не может. Хай колются...

Приятно общатся с догадливым собеседником :rolleyes: -(...произнес Капитан, огладил только что выбритый начисто подбородок, ещё раз окинул взглядом своё сообщение в мониторе, чуть выпятил челюсть и, запахнув китель, вышел из интернета...)

Невстранец
22.02.2007, 15:31
Приятно общатся с догадливым собеседником :rolleyes:

Взаимно. Проверка: "что делать", - "что делает", "что делают"

WIZARD
22.02.2007, 16:33
"Цитата:Допис від Мих
От, блін! Вам же ж "русскім язиком" говорять:- "Всегда прздновалі, і всєгда будем, патаму шта ми вас нєнавідім всєй душой недабітиє бандіти і свідомиє дибіли".

Для двоих сразу ответ.
Каждый думает в меру своего образования, рапущенности, .... нужное - добавить.
Мой дед воевал на передовой, а после Победы, в спину его однополчанам стреляли "НЕмолоді борці".

Я утвердился в мысли, что Ваши посты, Danilo, читать просто бесполезно.
В "игнор" не поставлю, но читать не буду.

KabMiner
22.02.2007, 17:37
А я вважаю, що день армії повинен бути приурочений не до Пуриму, і не до дивної дати 6 грудня, коли топ-менеджеру вздумалося підписати указ, а до якоїсь дійсно поважної дати. З усього, що найближче до нас стоїть в історичній ретроспективі я б вибрав 9 Травня - це дійсно дата, от її і слід святкувати як День Армії/День захисника Вітчизни.

Пересвет
22.02.2007, 17:52
Wizard!
Вы понимаете, что кто в армии служил, тот на ЛФ не смеется. По всей видимости 2 года в рядах доблестной Армии так подействовали на Данилучку, что у него явное неприятие к 23 февраля. Вообщем так не любит, что кушать не может.

ИМХО ему необходимо пересмотреть свое воззрение на годы коммунистической власти. Однобокость до добра не доведет Данилу.

P.S. А может довести до Магадана :)
P.S.S. Наверное на УЖ снаряды закончились или какие то негаразды. Вся честная компания что то зачастила.

Danilo
22.02.2007, 17:56
Мой дед воевал на передовой, а после Победы, в спину его однополчанам стреляли "НЕмолоді борці".

Я утвердился в мысли, что Ваши посты, Danilo, читать просто бесполезно.
В "игнор" не поставлю, но читать не буду.
А Ви защо воююєте зараз?
В мене три діда (в мого діда 4 брати) були на передовій, така вже доля.

Можна подумати що Ваші пости дуже корисно читати для травлення.:D
Не мучтеся, ставте у ігнор.;)

Boris_Kiev
22.02.2007, 18:08
Даниле, та нехай собі п"ють. І пісні співають. Наприклад, таку:

"Bce, ктo были, cpaзy вcтaли
Kpик и вoй, кpик и вoй.
Из Kpeля выxoдит Cтaлин -
Kopмчий нaш и pyлeвoй...

A вдoль Maнeжa кoнницa идёть
И нa кoлёcax тaщить бpoнeпoeзд..."

(Дівчата ! Не шукайте її в Інеті: в оригіналі вона ДУЖЕ нецензурна.
У нас ходив трохи інший - ідеологізований варіант)

Danilo
22.02.2007, 18:18
Пересветонька.
Ну куди ж ти лізеш, мммм.:) Іван же тобі писав А фактично ти звичайний совєтскій чєловєк, Пєрєсвєт. Чому б не визнати це відкрито? Ти ж десь тут писав, що прагнеш подвійного громадянства. Це виключно радянський міф і свідчить про тебе краще, ніж декларації про захист прав "нєправільних украінцев" :D :D :D Піди до Палковніка у Бескудніково, він тебе хоча б навчить з автамата Калашнікава стріляти, бо свято святом, а гамеріканці ж нападають на Расею. "ЗА ПУТІНА, УРРРА":D

Boris_Kiev
22.02.2007, 18:41
Нехай "яструби" пориються на сайтах:

1.http://www.patriotika.ru/
Возродить великую Россию!
Военная безопасность Российской Федерации в XXI веке.

2. http://www.patriotica.ru (відрізняється однією літерою)
Сегодня предлагаем Вашему вниманию сборники военной публицистики «Разгром немецких войск под Москвой» и «Непокорённый Ленинград», взятые с сайта «Военная литература».
Суммарный дезомбирующий эффект этих книг сравним с атомным ударом. Огонь!

Там і власний "кукаріко" є - Харчиков.
http://www.patriotica.ru/harchikov/
(архіви MP3)
Тільки назви почитайте - все зрозумієте.

Особливо рекомендую його хіти http://www.patriotica.ru/harchikov/anafema1_04.zip - Убей американца!
http://www.patriotica.ru/harchikov/officer2_01.zip - К топору, Россия

Boris_Kiev
22.02.2007, 19:05
Картинка, наведена Данилом вище - це лише половина композиції. Друга частина - тут (форум московського вузу): http://mirea.org/uploads/post-701-1138034691.gif

Мих
22.02.2007, 19:44
А я вважаю, що день армії повинен бути приурочений не до Пуриму, і не до дивної дати 6 грудня, коли топ-менеджеру вздумалося підписати указ, а до якоїсь дійсно поважної дати. З усього, що найближче до нас стоїть в історичній ретроспективі я б вибрав 9 Травня - це дійсно дата, от її і слід святкувати як День Армії/День захисника Вітчизни.

І то краще.:)

Танец
22.02.2007, 21:36
Картинка, наведена Данилом вище - це лише половина композиції. Друга частина - тут (форум московського вузу): http://mirea.org/uploads/post-701-1138034691.gif

картина на 5 баллов. Помню 4 года назад ехали в поход в Карелию. Ехали вначале поездом Москва-Санкт-Петербург. Так вот нашими соседями были 2 китайца, которые по-русски ни бе, ни ме. Им проводник выдал постель, они за целый час не могли себе ее постелить. Мы предложили им постелить постель, они испугались, что мы ее хотим отобрать, забились в уголочек на полке и всю ночь так и спали без постели:D

Полковник
22.02.2007, 22:21
Картинка, наведена Данилом вище - це лише половина композиції. Друга частина - тут (форум московського вузу):

Думаете, Что Киевские ВВУЗы сия чаша минёт????:cool:

карабас
23.02.2007, 00:38
Правильно ставите питання. Дійсно, навіщо писати дурниці про те, що в цьому році Пурим святкується 4 березня, якщо свята 23 лютого і 8 Березня були запроваджені не в цьому році, а трошки раніше.
А от про геноцид мовчати не треба - що було те було.

Будем дальше ерунду писать? Вы хоть знаете когда начали отмечать эти праздики? И кто? Вы в сотоянии построиить какую либо логическую цепочку, и обьяснить связь этих праздников с Пуримой?:confused:

Ivan
23.02.2007, 10:41
Нуууу... цю гілку, здається, можна буде, нє глядя, в оффтоп переносити... :D :D :D
Тепер кілька слів на тему. Колись для мене 23 лютого було звичайним офіційним святом "для мальчіков". Жодних інших підтекстів ніколи не було. Нині ж - з огляду на зміну геополітичних реалій - це дійсно стало анахронізмом. І я ще мовчу про те, що насправді історичної події, яка мала б дати відлік цьому святкуванню, не сталося, а міф про прорив червоних бійців під Псковом у 1918-му придумано набагато пізніше. Тож для мене особисто це свято тихо померло. Так само воно померло і в інституті, де я працюю - останні роки всі взагалі ігнорували 23 лютого, а віднині постановили відзначати "хлопчачий день" 6 грудня - на офіційне свято Українських Збройних Сил. Дата не дуже вдала - 1240 року саме 6 грудня була захоплена Десятинна церква і символічно загинула давньоруська цивілізація. Однак цей "червоний день календаря" вибрали за нас і ми лиш приєдналися. Без особливих емоцій приєдналися, бо ми таки всі гуманітарії і мілітаристський дух в нас відсутній :D :D :D
Але чимало народу продовжує відзначати 23 лютого. Ну що ж = їхнє право... Тим більше, що День захисника вітчизни Кучма таки зафіксував як офіційне свято. Думаю, з роками це все відімре - з відходом поколінь радянських. Але давити тут ні на кого не можна - хай у кожного буде свій холідей :)

WIZARD
23.02.2007, 11:07
"А Ви защо воююєте зараз?"

Я не воюю, а стараюсь, чтоб войны не было.

KabMiner
23.02.2007, 11:39
Будем дальше ерунду писать? Вы хоть знаете когда начали отмечать эти праздики? И кто? Вы в сотоянии построиить какую либо логическую цепочку, и обьяснить связь этих праздников с Пуримой?:confused:
Та звідки ж мені неписьменному таке знати?!:confused:
Звичайно, що я не знаю, але є люди які досить компетентно можуть відповісти на ваші питання. Можу порадити звернутися до класика - диякона Андрея Кураева, його книжку "Как делают антисемитом" можна скачати: http://natahaus.ifolder.ru/549601
або
http://up.spbland.ru/files/0612033/
Всю книгу читати не обовязково, там є відповідна глава "МОЖНО ЛИ НЕ ПРАЗДНОВАТЬ 8 МАРТА?".
Але якщо вам лінь напружувати голову читанням історії жіночо-червоноармійського свята, то можна цього не робити, весь зміст глави виражається одним абзацом який я процитую:

Самое же значимое – то, что Пурим пришелся на 8 марта в 1917 году. Это – по новому стилю. А по старому, который тогда еще был государственным календарем Российской Империи, – на 23 февраля. Так что 8 марта и 23 февраля – это один день и единый муже-женский праздник революционных гермафродитов.

Із святом, шановні гермафродити! тьху, ...шановні захисники Отєчества (цікаво чийого?)

А я своє свято Захисника Вітчизни святкую 9 Травня!

WIZARD
23.02.2007, 12:14
"А я своє свято Захисника Вітчизни святкую 9 Травня!"
У меня в семье этот праздник - один из главных в году

Boris_Kiev
23.02.2007, 13:35

А я вважаю "своїм" військовим святом 21 серпня (1991 року). Вдалося застосувати навички, яким мене довго навчали по фаховій спецпрограмі.
Щоправда, застосував не на території України, але відпрацював на 5 балів !

Кабмінере, для поєднання теми єврейства і воєнщини, пропоную прослухати пісню:

Бітрейт 32 kbps 732 Kb (http://download.sovmusic.ru/m32/3tankis3.mp3)
або
Бітрейт 128 kbps 2950 Kb (http://download.sovmusic.ru/m/3tankis3.mp3)

WIZARD
23.02.2007, 14:10
Между прочим, 23-е февраля, был признан Президентом Украины "Днём Защитника ОТЕЧЕСТВА"

Мих
23.02.2007, 14:16
Ми то знааєм.

карабас
23.02.2007, 22:10
Та звідки ж мені неписьменному таке знати?!:confused:
Звичайно, що я не знаю, але є люди які досить компетентно можуть відповісти на ваші питання. Можу порадити звернутися до класика - диякона Андрея Кураева, його книжку "Как делают антисемитом" можна скачати: http://natahaus.ifolder.ru/549601
або
http://up.spbland.ru/files/0612033/
Всю книгу читати не обовязково, там є відповідна глава "МОЖНО ЛИ НЕ ПРАЗДНОВАТЬ 8 МАРТА?".
Але якщо вам лінь напружувати голову читанням історії жіночо-червоноармійського свята, то можна цього не робити, весь зміст глави виражається одним абзацом який я процитую:

Самое же значимое – то, что Пурим пришелся на 8 марта в 1917 году. Это – по новому стилю. А по старому, который тогда еще был государственным календарем Российской Империи, – на 23 февраля. Так что 8 марта и 23 февраля – это один день и единый муже-женский праздник революционных гермафродитов.

Із святом, шановні гермафродити! тьху, ...шановні захисники Отєчества (цікаво чийого?)

Мдаа... вы вообще в курсе, что 23 февраля нельзя привязать к 1917г? Тогда еще Красной армии не было... Революции еще не было..... Так, что меньше читайте всякую хрень знаток блин.

Пересвет
24.02.2007, 00:36
Ну а те кто в танке...пардон...те кто с веслом до сих пор страшаться битвы двух империй, отсчитывая часы время "Ч".
Данило более советский человек на этом форуме, нежели все форумчане вместе взятые в придаче с Борисом.
Тока Данило об этом не знает :)

А с Полковником мы каждую неделю на стрельбище вместе ездим, как никак положено.

Интересно, а когда Данило собирается праздновать день защитника отечества?

WIZARD
24.02.2007, 11:50
"Тока Данило об этом не знает" - БЕДНЯГА !

Полковник
24.02.2007, 11:57
А с Полковником мы каждую неделю на стрельбище вместе ездим, как никак положено.

Достали, блин, халявщики!
Два раза в неделю стрельбы, Пересвет!
Но Вашему Управления, по-моему, это по фиг!
Когда проставитесь за свои мишени, которые приходится мне дырявить?
Ну, салаги, наглые - я те дам!:)

KabMiner
24.02.2007, 12:19
Мдаа... вы вообще в курсе, что 23 февраля нельзя привязать к 1917г? Тогда еще Красной армии не было... Революции еще не было..... Так, что меньше читайте всякую хрень знаток блин.
Та кажу ж вам, що неписьменний, тому і не знаю, коли революція була, а про красную армію і не чув нічого.:D

Бачу, що розділу вищезгаданої книжки ви не прочитали. Тому і не дивуюся поверховості ваших аргументів.
Наразі для мене авторитетом в цьому питанні залишається диякон Андрей Кураєв, а Кучма, карабас і інші люди які знають коли була революція , при всій повазі, покищо залишаються дилетантами.:)

Капітан
24.02.2007, 12:23
Достали, блин, халявщики!
Два раза в неделю стрельбы, Пересвет!
Когда проставитесь за свои мишени, которые приходится мне дырявить?

Полковник, не сердитесь на Пересвета... Может быть если на следующих стрельбах Вы все таки рискнете, и наконец-то дадите парню оружие, то он сможет попасть в свою мишень?

WIZARD
24.02.2007, 13:07
DANILO.
У Вас, что во время ВОВ, никто не погиб?
Судя по Вашим постам, что вы, уважемый, просто "Данило хай собі там базікає".

WIZARD
24.02.2007, 13:15
Борис.
"А я вважаю "своїм" військовим святом 21 серпня (1991 року). Вдалося застосувати навички, яким мене довго навчали по фаховій спецпрограмі."
1 - Учили Вас плохо.
2 - Учили Вас - без толку.

Boris_Kiev
24.02.2007, 13:47
Мене вчили добре, WIZARD.

І ті, хто тоді опинився в ізоляції від "большой земли", очевидно лаяли "Устав внутренней службы СА", який передбачав "одно очко на 15-17 человек". :)

(для тих, хто не врубився - норматив облаштування туалетів у військових частинах).

Полковник
24.02.2007, 13:56
Мене вчили добре, WIZARD.

І ті, хто тоді опинився в ізоляції від "большой земли", очевидно лаяли "Устав внутренней службы СА", який передбачав "одно очко на 15-17 человек". :)

(для тих, хто не врубився - норматив облаштування туалетів у військових частинах).
Тоже мне - СПИЦИЯЛИСТ!
Пиджак, он и в африке пиджак!

Учите Уставы:

Туалеты оборудуются из расчета одна закрывающаяся кабина с унитазом (очком) и один писсуар на 10 - 12 человек. Туалеты должны содержаться в чистоте, ежедневно дезинфицироваться, иметь хорошую вентиляцию и освещение. Инвентарь для их уборки содержится в специально отведенном для этого месте (шкафу). Наблюдение за содержанием туалетов возлагается на старшин подразделений, санитарных инструкторов и дежурных по ротам.
Наружные туалеты устраиваются с водонепроницаемыми выгребными ямами на расстоянии 40 - 100 м от жилых помещений, столовых и хлебопекарен (хлебозаводов). В северных районах это расстояние может быть меньше. Дорожки к наружным туалетам в ночное время освещаются. При необходимости (на ночь) в холодное время года в специально отведенных помещениях оборудуются писсуары.
Выгребные ямы туалетов своевременно очищаются и дезинфицируются.

Boris_Kiev
24.02.2007, 14:34
Полковник, я учил устав в 1971 году :)
Больше он мне не пригодился.

А меня удивляет другое: милиция не празднует День Вооруженных Сил. У них есть свой праздник.
Так почему к 23 февраля примазывются Гестапо, Штази, Сигуранца ?

Полковник
24.02.2007, 14:38
Полковник, я учил устав в 1971 году :)
Больше он мне не пригодился.

А меня удивляет другое: милиция не празднует День Вооруженных Сил. У них есть свой праздник.
Так почему к 23 февраля примазывются Гестапо, Штази, Сигуранца ?

Российская милиция празднует! А что там у Вас в Гестапо, Штази и в Сигуранца творится я не знаю, да и знать, честно говоря, не хочу!

Boris_Kiev
24.02.2007, 15:00
Полковник, про Штази и Ко - это не Вы иамелись с виду.

А расскажите, как обустраиваются по Уставу дамские туалеты ?

А учили ли Вы устройство и правила пользования гермоунитазами на старых подлодках, НЄ ?

Anchors Ahead !

STELS
24.02.2007, 23:32
Свято!!! Наші прадіди, діди, батьки служили в Збройних Силах. Я особисто більшу половину свого життя в Збройних Силах. Багато моїх колег так само. Це особлива спеціфічна система, не кожен може витримати, не кожен дослужує до пенсії, чи взагалі кілька років, дехто звільняється при першій-ліпшій нагоді. Хто не служив, той не розуміє цього і рахує це свято комуністичним архаїзмом. А хто служив, чи служили його рідні, друзі та знайомі, а це приблизно до 90% населення України, той рахує цей день за святковий.
За тих, хто в погонах, чи в чоботях ми піднімаємо в цей день келихи не спроста. Їх не так вже і багато залишається після служби. Ідуть від нас по закінченні служби відносно молодими. Їм би ще жити і жити. Та служба здоровя забирає добряче. По статистиці ті хто звільняються після 20-25 років служби, довго не живуть. Поки служать, якось не годиться розслаблятися. А після звільнення людина, яка все життя провела в напруженому службовому ритмі, розслабляється, їй вже не треба вставати по тривозі, марширувати на плацу, в сніг і дощ виводити техніку на позиції і т.д. Зявляються болячки та проблеми із здоровям, які неухильно підточують життя. Хоч сумно це признавати, та вони врешті забирають від нас наших друзів.
Та ми їх памятаємо. Вони цього варті. Ми і вони - захисники Вітчизни. І хто б що не говорив, не грузив нас різними байками на рахунок військової служби, поки будемо жити ми, ніхто і ніякими методами нас не заставить думати інакше.

Полковник
24.02.2007, 23:51
Свято!!! Наші прадіди, діди, батьки служили в Збройних Силах.....

Спасибо большое! Очень ВЕРНО сказали! Спасибо!

Мих
25.02.2007, 01:50
Стелз, та ніхто інакше і не думає. Питання лише в тому, чи доцільно саме 23 лютого це свято відзначати.

New Shrek
25.02.2007, 10:06
Стелз, та ніхто інакше і не думає. Питання лише в тому, чи доцільно саме 23 лютого це свято відзначати.А що Ви ото за всіх отуть розписуєтесь?STELS то може воювати і вміє.А що на вулиці війна?Чи може старший брат на нас збирається нападати ,що святкує український народ?Свято однозначно посттоталітарного суспільства

Boris_Kiev
25.02.2007, 11:38
STELS,
Ви – офіцер Збройних Сил України ?
Респект.
Ви авіатор ?
Двічі респект.

Дарма Ви спийняли цю гілку як якусь зневагу до армії та армійських свят. Мова йде тільки про ДАТУ святкування.
Ви (сподіваюся) не асоціюєте день народження нашої Держави
з датою 7 листопада ?
Ось росіяни самі не можуть вирішити, як назвати і до чого прив”язати
те 7 листопада :)

Пригадайте деяких Ваших колег – які вчиняли угони бойових машин до території Росії (і там їх піарили як “героїв”).
Завважте, саме ТІ святкують 23 лютого. Цікаво, чи згадують вони за столом пілота Біленка, який свого часу угнав МиГ до Японії ?

Ви же (чомусь) не улетіли ? І Ви хочете 23 лютого подумки єднатися з тими “угонщиками” ?

Бажаю Вам, Стелсе, ясного неба, завжди м”якої посадки. Боїв – тільки тренувальних. І щоби до вас приходило молоде поповнення – наше, патріотично налаштоване, сильне своїм професіоналізмом і бойовим духом.
І свята, на мою думку, повинні у нас бути свої.

Ivan
25.02.2007, 13:59
Ну, і в мільйонний раз нагадаю, що дата ця фіксує лиш факт банального п"яного дезертирства загону матроса Дибенка (на 120 км у тил) і наступну капітуляцію Радянської Росії перед Німеччиною. Зараз можемо радіти хіба вимушеному (під німецьким тиском) визнанню незалежної (сателітної до німців?) української держави з боку дєдушки Лєніна і його команди. Але ж цього факту в обгрунтуванні Дня СА і ВМФ, здається, немає? :D :D :D

Читатель_Обкома
25.02.2007, 14:49
пілота Біленка,
Борисе?:confused: :confused:
Я щось не зрозумлю?:eek: :eek:
Хиба в украинской мове фамилии с окончанием на "О" склоняются?
Ну типа... БиленкО.... ЛитвиненкО....

Степаныч
25.02.2007, 15:57
Борисе?:confused: :confused:
Я щось не зрозумлю?:eek: :eek:
Хиба в украинской мове фамилии с окончанием на "О" склоняются?
Ну типа... БиленкО.... ЛитвиненкО....
Мужские - да. Поэтому удивляет, почему часто Ющенко, а не Ющенка.

Читатель_Обкома
25.02.2007, 17:31
Мужские - да. Поэтому удивляет, почему часто Ющенко, а не Ющенка.
Щиро дякую...буду вчити украинскую мову!;)

Boris_Kiev
25.02.2007, 20:52
Читатель !
Украинская фамилия Пальто тоже склоняется.
Так же, как Вы склоняете слово пальто в русском языке ! :)

Boris_Kiev
25.02.2007, 21:05
P.S. А я бачив, здається, той самий літак Біленка.
У 1989 р. на "Авіашоу" в м. Олбані (штат NY).
Диктор оголосив, що в небі - угнаний совєтським пілотом винищувач. який пілотує полковник ВПС США. Цей полковник спеціалізується на вивченні "ворожої" техніки і всі викрадені та реставровані апарати він успішно облітав.

А ще ходив анекдот:
- Чули, пілот Біленко повернувся до СССР ?
- Як ? Його же присудили до трьох довічних розстрілів !
- Знятися з партобліку !

STELS
26.02.2007, 00:47
Цікаве питання на рахунок чи я офіцер, чи авіатор. Невже ви рахуєте, що тільки офіцери здатні так думати. Я не офіцер і не авіатор, в плані - я не літаю. Є ще крім льотчиків і війська, що обслуговують аеродроми, нарешті - будують їх, але я теж до цього маю таке собі не пряме відношення. Можна сказати - віртуальне. Та в авіації більше ніж 20 років. І якщо ви згодитеся зі мною, буду так би сказати - в захопленні. Якщо немає аеродрому - жоден літак не злетить. Має бути хоч польовий, але аеродром.
А щодо свята, то це дійсно свято військових. 6 грудня - день Збройних Сил України, а 23 лютого - це все таки День Захисника Вітчизни. І політики тут не треба. Його можуть святкувати як і воїни Червоної Армії, так і Білої гвардії, воїни УПА, - всі хто був і є захисником Вітчизни. Слава захисникам!!! Без них Вітчизни немає.

пупер
26.02.2007, 03:54
вітаю всіх з днем програшу червоної армії від поляків!..

KabMiner
26.02.2007, 11:01
А щодо свята, то це дійсно свято військових. 6 грудня - день Збройних Сил України, а 23 лютого - це все таки День Захисника Вітчизни. І політики тут не треба. Його можуть святкувати як і воїни Червоної Армії, так і Білої гвардії, воїни УПА, - всі хто був і є захисником Вітчизни. Слава захисникам!!! Без них Вітчизни немає.
Не маю нічого проти щоб святкувати день захисника Вітчизни, але не на Пурим.
Ну чому б його не святкувати 9 Травня, наприклад? Адже це свято дійсно захисників Вітчизни!

Ivan
26.02.2007, 11:06
Все класно, тільки назву Вітчизни забув уточнити. Чи нема різниці? Приміром, йде війна (не дай Бог, звичайно!), люди воюють запекло, убивають обне одного, а на 23-тє антракт - спільна п"янка, взаємне віншування захисників всіх різновидів. А з 24-го знову мочилово... Хара-а-а-ашо-о-о-о придумав! Миротворець прямо! ;)
От тільки назву тра модифікувати - хай буде День не захисників Вітчизни, а захисників Вітчизн (у множині). Раніше перебіжчиків зрадниками кликали, а тепер все законно - людина прагне чергову Вітчизну позахищати. :D :D :D
А ще я прямо так і бачу, як ветерани УПА з ветеранами НКВД разом сидять-обнімаються... Чи ветерани ЧА і вермахту... Тобто не про післявоєнне примирення йдеться, а саме про публічне відзначення бойових заслуг ворога. Те, що заслуги ці здобуті смертю твоїх товаришів - пусте. Ворог же теж захисник своєї Вітчизни! Логіка, братику, убойна! :rolleyes:

Boris_Kiev
26.02.2007, 11:11
Шановний STELS,
в даному випадку Ваша спеціалізація абсолютно не має значення (щодо поваги до авіації в цілому). Усі прекрасно розуміють, що авіація - це не тільки пілоти та штурмани, але й мотористи, електрики, заправщики, диспетчери, геодезисти-планувальники аеродромів, проектувальники двигунів.....

І День Захисника Вітчизни потребен людям.
Тільки яким бісом він "паралелиться" зі святом тих, кого я згадав у попередньому пості ?
Ви самі знаєте, скільки людей старшого покоління - і в армії, і на "гражданкє" (а найбільш небезпечні серед них ті, хто виховує молодь) - вважає Державу Україну тимчасовим непорозумінням і мабуть шкодує, що свого часу, образно кажучи, не угнав бойовий літак до Росії.

Ось Танец пише: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=41462&postcount=57

А давайте в порядку експеримента прив"яжемо дату до американського свята ? А ? Яка буде реакція "тих, згаданих вище" ?

Чим швидше ми відчепимося від совєтських дат, тим скоріше піднимемо престиж армії, тим більше буде поваги до наших справжніх Захисників.

Ivan
26.02.2007, 11:20
Чим швидше ми відчепимося від совєтських дат, тим скоріше піднимемо престиж армії, тим більше буде поваги до наших справжніх Захисників.

Повністю приєднуюся! І не треба буде придумувати якихось штучних схем, клонувати поняття Вітчизни і т. п. Просто роззути очі і побачити сьогоднішні реалії. Та й весь тобі рецепт! :)

WIZARD
26.02.2007, 11:55
Борис
"А давайте в порядку експеримента прив"яжемо дату до американського свята ?"
И до какого "американського свята" Вы хотите призязать Ваш эксперимент?

Boris_Kiev
26.02.2007, 12:34
WIZARD:
выбирайте:

1)День ветеранов
Этот праздник, первоначально называвшийся Днем перемирия, был установлен в честь американцев, сражавшихся в Первой мировой войне. Он приходится на 11 ноября - день окончания войны (1918), но сейчас это день памяти ветеранов всех войн, в которых участвовали Соединенные Штаты.

2) День Флага (14 июня)

3)День Поминовения.
Каждый год в последний понедельник мая американцы поминают умерших. Раньше в этот день было принято возлагать флаги и цветы на могилы солдат, погибших во время Гражданской войны. Теперь это день поминовения всех погибших в войнах и вообще всех ушедших из жизни.

WIZARD
26.02.2007, 13:06
Борис.
И каким боком приклеить эти даты к нашей истории?

Читатель_Обкома
26.02.2007, 13:17
Борис.
И каким боком приклеить эти даты к нашей истории?
Оченно просто!!!!
Борисе повесит эти даты на стенку.... ну а мы с Вами... не будем...
И усе!:cool:

Boris_Kiev
26.02.2007, 14:13
Wizard:
23 февраля - день армии несуществующего (т.е. "советского") государства.
7 ноября - день "роюжения" несуществующего государства.
Вы видите связь между абсурдностью этих праздников ?

Давайте праздновать День Эфиопской армии. Точнее, Абиссинской. Римской. Австро-Венгерской.

А в Украине логичнее было бы вспомнить День Героев Крут. Там понятно, ЗА ЧТО парни гибли.

KabMiner
26.02.2007, 15:17
Мені не зовсім зрозуміло за що загинули хлопці під Крутами, та й Вітчизну вони тоді не захистили. Тому я залишаюсь при своїй думці - 9 Травня!!!

Читатель_Обкома
26.02.2007, 17:31
Тому я залишаюсь при своїй думці - 9 Травня!!!
KabMiner... задолбали уже...и с Пуримом тоже...
Да пейте с кем хотите...и когда хотите!
И не морочте вместе с Борисом людям головы!!!
:mad: :mad: :mad:

KabMiner
26.02.2007, 17:38
А що, день захистника Вітчизни це день коли пють?:confused: Пити можна тоді коли хочеться випити, і є можливості для цього.

Невстранец
26.02.2007, 17:39
Пока жив хоть один ветеран, не надо путать День победы с другими днями (тем более, по факту 23-е февраля реально больше "день мужчин", чем "армейский", ведь столы тётки накрывают всем - и служившим, и косившим, а пьёт и жрёт нахаляву как обычно больше всех тот, что потом на форумах хает праздник последними словами ;)). А на будущее мысль Кабминера вполне перспективна ИМХО.

Степаныч
26.02.2007, 18:19
:D :D :D :D :D :D :D :D ...................
Карму добавлю! Рассмешили!;)

Пересвет
26.02.2007, 18:22
Советское государство, которое является частью Истории Украины, является своим государством в отличие от Американского, Эфиопского и пр.
Хватит, Борис, издеваться и глумиться над людьми. Если вы ненавидите Советское государство, это еще не повод ненавидеть его и остальным.
23 февраля тысячи украинцев входили в ряды вновь образованной "Рабоче-крестьянской армии".
Именно из этой Армии вышли тысячи украинцев-героев, прославявших свою страну.

Мих
26.02.2007, 19:36
А що Ви ото за всіх отуть розписуєтесь?STELS то може воювати і вміє.А що на вулиці війна?Чи може старший брат на нас збирається нападати ,що святкує український народ?Свято однозначно посттоталітарного суспільства

А що хтось проти свята для військових? Не чув.:rolleyes:

Ivan
27.02.2007, 07:27
Советское государство, которое является частью Истории Украины, является своим государством в отличие от Американского, Эфиопского и пр.
Хватит, Борис, издеваться и глумиться над людьми. Если вы ненавидите Советское государство, это еще не повод ненавидеть его и остальным.
23 февраля тысячи украинцев входили в ряды вновь образованной "Рабоче-крестьянской армии".
Именно из этой Армии вышли тысячи украинцев-героев, прославявших свою страну.

Суцільна благодать... Аж не віриться, що так було насправді... І все не віриться і не віриться... :rolleyes:

Ivan
27.02.2007, 07:29
Пока жив хоть один ветеран, не надо путать День победы с другими днями
Докотився... Погоджуюся з Невстранцем... :rolleyes: :D :D :D

Доброчин
27.02.2007, 09:41
Як на мене, то зараз 23,02, це день коли жінки роблять маленькі сюрпиризи чоловікам в очікуванні 8 березня! :)
Ніякого іншого значення я особисто не бачу...:D

STELS
04.03.2007, 21:23
До чого обєднувати свята різних народів? Я взагалі про Україну кажу. Але не треба забувати що 70 років ми з Росією були разом. І не так вже й погано було жити. Хоч був застой, простой і т.д. Але хто працював, той мав і їсти що, і вдягнутися, і навчатися, і працювати там де хотів. Взагалі досить нормально жили, будинки будувалися, школи, садочки були.
На сьогоднішній день жити не важче, але безкоштовний сир тільки в мишоловці. Працювати треба було і тоді, і сьогодні. Ось чомусь тільки бомжі зявилися, по смітниках риються. Пяні на тротуарах валяються. Жебраки по електричкам, на вокзалах, по базарах, вулицях ходять з простягнутою рукою. А сиротинці заповнені дітьми, яких батьки викинули з свого життя через сімейні негаразди. Раніше такого не було. Міліція працювала. Профспілки працювали. Ті ж комуністи та комсомольці працювали. А нині - все інакше. Ніхто нікому не потрібний. Кожен виживає наодинці.
Але свято є святом. Воно зявилося як день народження Червоної Армії. І я рахую поки живуть ті люди, що в цій армії служили, чи мали до неї якесь відношення, хай воно собі буде. Хіба Вам від того щось зміниться в житті, якщо Ви лишите цих людей свого свята?
Все проходить.

Степаныч
04.03.2007, 22:10
... Але не треба забувати що 70 років ми з Росією були разом. І не так вже й погано було жити. Хоч був застой, простой і т.д. ...
По-перше, уточнимо, що не 70, а більше 300 років. І не разом, а в одній державі.
По-друге. От цікаво, у чому краще стало жити абсолютній більшості українців після розвалу СРСР? Підкрелюю - абсолютній більшості!

levandivka
05.03.2007, 07:24
Раніше такого не було. Міліція працювала. Профспілки працювали. Ті ж комуністи та комсомольці працювали. А нині - все інакше.
ТАК! Раніше дерева були мЕншими, небо -синІше, волосся - чорнІше...

Нагадаю, Тема: 23 лютого. Свято чи комуністичний архаізм? Звичайно, певна частина служила. і українська ДЕРЖАВНІСТЬ поставила надцять років тому крапку. Більше тої служби не буде.
Он Штірліц... Той і в Берліні собі спокійненько співав на 23-го лютого:D
І картоплю пік. Тихе-е-енько - тихе-е-енько :rolleyes:
І з логікою у штандартер-фюрера було всьо Ок.

Ніхто не боронить Вам святкувати. Для нашої Держави 23/02 актуальних свят немає. Архаізмів - вагон.