Показати повну версію : Як перегнати авто по Україні?
Є авто без документів у Запоріжжі, треба переправити до Львова. Яким чином це можна зробити? Своїм ходом, очевидно, однозначно не можна. Керувати транспортним засобом без відповідних документів заборонено. Натомість, чи дозволяється якимось чином таке авто транспортувати (на фурі, на причепі, буксиром, авакуатором і тд) ? На фірмі, яка займається доставкою вантажів мені сказали, що як посилку переслати його не вийде "бо будуть проблеми". Тож наразі бачу єдиний варіант - "телепортації" - тобто розібрати там, перевезти і зібрати тут. Але це дуже незручно і по грошах не вигідно.
Питання до юристів і тих, хто просто вкурсі: чи існує законний спосіб це авто доставити з пункту А в пункт Б? Якою має бути аргументація того, хто доставляє скажімо на причепі, якщо зупиняють ДАІ чи "Беркут"?
Елементарно. Берете фляшку, йдете у найближчий райвідділ, виробляєте собі довідку (можна в дільничного чи любого опера) що машина "чиста", перевозиться в пункт "Б" з такою то метою, ставите гербову печатку і все :) ДАІ без проблем.
Дякую, я якраз про це теж думав, адже авто реально "чисте", просто доки загубили
Ну, тоді і фляшки не треба. Пиво, чіпси і все. Нефік ментам на роботі розслаблятись :rolleyes:
Уточнююче питання:
Яка мета перевезення? :)
Наприклад, для постановки того вольксвагена на облік у Львові, для ремонту; на експертизу... Жи-би-був, врешті-решт :)
А може тоді з такою желєзною окончатєльною бумажкою від райвідділу я зможу на ній своїм ходом до Львова приїхати? :)
Без документів на тачку? Не раджу. Якщо самостоятєльно, то треба тоді в Запорізькому ДАІ рішати, щоб дали всякі там папери про втрату, тимчасовий техпаспорт і т.д.
То дуже менінгітно, там машина була пригнана на інваліда, сам інвалід десь в сусідній області, то треба його тягнути, ходити з ним по інстанціях виробляти ті всі папери і тд. Якби то не було так геморойно, то вони би відновили всі документи і продавали би повноцінну машину. А так їм простіше віддати її на запчастини. Для того я її і хочу брати, там моторчик дуже жвавий :) Я би весь підкапотний простір собі трансплантував, а що лишиться розпродав би
А для чого тоді кузов гнати?
1. Краще перекидати підкапотне залізо з одної машини на іншу, коли дві машини стоять поруч, щоб нічого не пропустити і не переплутати
2. Так дешевше. Ціле авто $1300 , а за підкапотне залізо окремо хочуть $1000. Якщо взати ціле авто, то можна щонайменше баксів 500-600 собі повернути, оскільки на ньому є багато всяких хороших і продажних речей :)
А на ті "втрачені" документи вже пригнали якусь тачку? :)
Мені здається оптимальний варіант - буксувати авто з довідкою. В крайньому випадку мати пару баксів щоб відкупитися. Дайці теж люди, повинні ввійти в ситуацію...
Мартіні, я тут в дайців попитався... Кажуть що досить ризиковано гнати машину без документів навіть з довідкою.
Якщо та машина була раніше зареєстрована в Україні, то треба їхати в МРЕВ Запоріжжя і знімати її з обліку, по облікових документах. Тоді її можна буде без мінінгіту перегнати до Львова.
Якщо вона була тимчасово ввезена чи просто ніколи не реєстрована в Україні, то краще не зв"язуватися :(
Ясно, значить доведеться розбирати
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008