КПК

Показати повну версію : Закоханість чи кохання?

Фрезія
15.02.2007, 16:50
Кохаємо навіки чи тільки закохані?

Люди звуть коханням і емоційний сплеск, і потяг, і симпатію і навіть хіть. Але ці почуття здатні швидко змінюватися. У такому «коханні» часто присутній егоїзм. Це кохання за щось. Якщо це «щось» змінюється, то кохання минає.
Наприклад, хлопець у полоні краси дівчини, йому подобається її фігура, колір волосся і він зовсім не думає, що за 20-30 років все це може змінитися. Чи буде він кохати її як і раніш?

Або дівчина, зстрівши заможного хлопця, вирішує що з ним вона може пов’язати долю. Але от матеріальне становище змінюється, куди ж зникають почуття дівчини? Таке кохання шукає зручностей і благ для себе, і якщо цього немає, то воно закінчується. Воно боїться страждань і втікає від перешкод.

Звичайно, хто там замислюється над стражданнями і труднощами, коли одружується або вихожить заміж? Однак для людини, котра кохає, думки про це не охолодять її почуттів, а швидше загартують їх.

Закоханість – це не перший етап кохання, а самостійне почуття. Кохання і закоханість розвиваються і перебігають кожне за своїми законами і тільки зовні схожі одне на одне. Закоханостей, що не переходять у кохання, у багато разів більше, аніж тих, що переходять, до того ж кохання може виникати і без закоханості.

Кохання надходить поступово, закоханість – швидко. Кохання зростає, а зріст потребує часу. Закоханісь же зазвичай ніби звалюється на голову. Дійсно пізнати Людину, зустрівшись з нею усього лише декілька разів, неможливо. Більшість людей носить маску, і їх бездоганні манери в перший час нас вражають.

Намагаючись бути приємними, вони постійно догоджають, заховавши усе далеко не краще – злість, роздратування, тримаючи їх під контролем. Щоб добре взнати Людину, потрібен час – місяці, а то і роки. Ось чому так часто можна чути нарікання: «Не та!», «Не той!».

На час упадань деякі примудряються так і не показати свого справжнього обличчя, і лише після одруження їх істинне «я» постає у всьому своєму осяянні.

Закоханість закінчується практично так само, як і починається – швидко, але за одним винятком. Вона не щезає миттєво, якщо ви підтримуєте сексуальні стосунки.

Секс ускладнює емоційну реакцію. Пара не пориває стосунків не тому, що їх пов’язують спільні інтереси, а тому що їх взаємно задовільняє секс.
Пам’ятаєте, що обіцяють наречений та наречена у день шлюбу? – «разом іти вперед до радощів і втрат, до багатства і бідності, у хворобі і здоров’ї, щоб любити один одного і оберігати допоки смерть не розлучить нас». Господь порівнює свою любов з любов’ю нареченого і нареченої, якістю якої є глибока інтимність і неділимість.

У книзі Пісня Пісень написано: «Міцна як смерть любов». Чому любов порівнюється із смертю? Тому що якщо у серці народилося кохання до одного, ти вмираєш для усіх інших. Вже не може бути мови за якісь загравання, захоплення, почуття до іншого. Все безроздільно належить єдиній людині.

Кохання – абсолютне благо, як і доброта, совість, співчуття милосердя. Це загальнолюдські, моральні цінності, у найвищій мірі позитивні і творчі. Тому страждання, депресії, тим більш суїциди із світлим почуттям кохання несумісні.

Кохання – двоєдине почуття, воно не буває без фізичного потягу, дітей, продовження роду. Якщо це справжнє кохання, то розум керує емоціями.
Кохання асоціюється з почуттям впевненості в собі, довіри і безпеки. Кохання не є всепоглинаючим почуттям. Зберігається цікавість до всього. Кохання виживає в розлуці. Кохання проходить через сварки без втрат, збагачується досвідом.

(далі буде)

Фрезія
15.02.2007, 17:01
Кохання між мужчиною та жінкою може бути лише взаємним. Якщо до Вас прийшло почуття кохання без взаємності – знайте, що це закоханість. Взаємність для кохання – як волога для рослини.

Кохання цілюще відбивається на Вашій особистості, воно відкриває усе найкраще. Воно наповнює Вас новою енергією, викреслить мету і пробудить інтерес до життя. Воно буде сприяти творчості і достойним справам, сприяти розвитку та особистісному зростанню. Воно відродить почуття власної гідності. Почуття обов’язку і впевненості у собі. Воно буде сподвигати Вас до успіху.

Ви будете змушені наполегливо вчитися, планомірно жити і не розмінюватися на дрібниці. У житті з’явиться достойна мета і великий сенс. Не гріх і помріяти, якщо Ви лишаєтеся тверезим реалістом, зосередженим на планах яких досягаєте. Ваше кохання надихне Вас на творчість у самому високому сенсі слова.

Закоханість же, навпаки, руйнівна, вона несе невлаштованість. Кохання враховує недоліки, закоханість – ігнорує їх. Кохання допоможе Вам розпізнати у другові чудові якості і на їх основі побудує Ваші стосунки. Знаючи про ці якості і навіть у якійсь мірі ідеалізуючи їх, Ви вже ніби і не помічаєте недоліків.

Закоханість тут же помирає, варто лише іншій людині щезнути з поля зору. Кажуть: «С глаз долой — из сердца вон», оскільки закоханість і живе лише завдяки фізичному потягові та ще одній-двом якостям, пише myjane.ru.

Інтерес до людини одразу ж згасає як тільки стосунки перестають бути безпосередніми. Закоханість не витримує перевірки часом. Кохання впорядковує фізичні контакти, закоханість їх експлуатує. Кохання породжує впевненість, закоханість – сумніви.

Якщо Ви насправді кохаєте, то, обміркувавши усі складові Ваших стосунків, почуваєте впевненість що зростає у Вас. Якщо ви дослідили свої стосунки і зрозуміли що це усього лише закоханість, або хоча б припускаєте що це саме так – не прагніть негайно розірвати стосунки, адже Ви можете і помилятися.

Інколи закоханість переростає у справжнє кохання, але якщо Ви почнете форсувати ситуацію, то цього може ніколи не відбутися. Так що будьте вдоволені своїми стосунками. Головне – з’ясувати їх істину вартість і не обманювати себе, приймаючи їх за те чим вони не є.
http://www.myjane.ru/articles/text/?id=1298

Ось така стаття.
Це найбільш вичерпне визначення відмінності кохання від закоханості, яке я зустрічала. Але і воно не є абсолютним.
Поміркуємо?

Фрезія
15.02.2007, 17:02
Кохання між мужчиною та жінкою може бути лише взаємним. Якщо до Вас прийшло почуття кохання без взаємності – знайте, що це закоханість. Взаємність для кохання – як волога для рослини.

Особливо спірним є для мене саме оце питання - питання взаємності..
У випадку стовідсотково невзаємного кохання я ще погоджуюсь з автором цього ессе: справжнє кохання не може бути однобічним. А якщо ось так: з одного боку - кохання, а з іншого - явна (або поки що) закоханість, яка, можливо, з часом "доросте", а , можливо, і ні.. Чи такі стосунки можливо класифікувати як кохання?
Сама собі відповідаю: мабуть, ні... Тому то і така велика рідкість - ота ідеальна взаємність, ота цілковита відданість один одному, що приймає кожного таким як він є - з усіма позитивами і недоліками, що зветься коханням.

І ще виникає питання: якщо кохання справжнє, чи є воно таким якщо відмовляється від спільного майбутнього через якісь життєві обставини? Скажімо, через обов'язки перед іншими людьми чи дітьми, матеріальні чи інші обставини, страх перед осудом суспільства чи родини?
І навпаки: чи є справжнім кохання, яке ні на що взагалі не зважає - навіть на кримінал чи будь-які обов'язки - у прагненні бути разом назавжди?

Капітан
15.02.2007, 17:12
Як казав Петрарка (на жаль, дослівно не пригадую) - той, хто намагається розшифрувати суть свого кохання, насправді слабо любить :)
Дуже складне і багатогранне явище - це кохання. Як на мене, йому не може бути чіткого визначення - це почуття досить індивідуальне і примхливе...

Фрезія
15.02.2007, 17:13
Ні, трішки не так Петрарка сказав:
Хто взмозі висловити як він палає, той охоплений заслабким вогнем.
:) :)

Капітан
15.02.2007, 17:19
Точно! Я просто запам"ятав мабуть свою інтерпретацію цієї цитати :)

Liliyah Romanova
15.02.2007, 17:38
Закоханість відбирає життя, кохання до нього спонукає.

пупер
16.02.2007, 05:23
скоро весна!
дівчата почнуть роздягатися....
у всіх почнеться закоханість...

lotr_an
12.06.2007, 00:59
Секс ускладнює емоційну реакцію. Пара не пориває стосунків не тому, що їх пов’язують спільні інтереси, а тому що їх взаємно задовільняє секс.

погоджуюсь, адже сексуальні емоції це ті емоції які людина найдовше втримує в памяті.

Цікава обставина - я знаю що таке любов, я бачив і розумію, я знаю що таке кохання, також бачив і розумію, я знаю що таке закоханість я переживав. А сам ніколи не кохав і не любив (родину (найближчу :)) люблю, це я відчуваю). Одним словом це мене турбує :o

Черешенька
12.06.2007, 01:24
Я сьогодні до кави отримала випадково гарний вислів: "Ми занадто багато говоримо про любов. Чи не варто на мить зупинитися і прислухатися до неї?"
;)

lotr_an
12.06.2007, 01:28
Я сьогодні до кави отримала випадково гарний вислів: "Ми занадто багато говоримо про любов. Чи не варто на мить зупинитися і прислухатися до неї?"

вуха можна прослухати :)

Черешенька
12.06.2007, 01:40
А сам ніколи не кохав і не любив (родину (найближчу ) люблю, це я відчуваю). Одним словом це мене турбує
Терпіння і ще раз терпіння бажаю!
У Ліни Кстенко є такі рядки: "Але не треба кликати його. Він прийде сам і вже не відсахнеться". Йдеться, щоправда, про довіру. Але я би ті самі слова перенесла і до кохання!.. ;)

lotr_an
12.06.2007, 01:46
Терпіння і ще раз терпіння бажаю!
У Ліни Кстенко є такі рядки: "Але не треба кликати його. Він прийде сам і вже не відсахнеться". Йдеться, щоправда, про довіру. Але я би ті самі слова перенесла і до кохання!..

чи можна сказати Черешенько, що не треба викликати вовка з лісу?

Черешенька
12.06.2007, 01:52
чи можна сказати Черешенько, що не треба викликати вовка з лісу
Ну й порівняв, хлопче! Кохання і вовк :)(Я про такі високі і гарні матерії викладаюся, а ти мені тут земними залякуючими поняттями сипеш!)! Хоча, й такі дива інколи в житті цьому неймовірно цікавому і захоплюючому бувають! ;)

lotr_an
12.06.2007, 02:01
Я про такі високі і гарні матерії викладаюся, а ти мені тут земними залякуючими поняттями сипеш!

більше не буду чесслово :)

мав на увазі не порівняння: "кохання-вовк", а порівняння: "вовк-несподіванка яка може тебе спіткати при насильному пошуку кохання".

Хоча, й такі дива інколи в житті цьому неймовірно цікавому і захоплюючому бувають!

такого дива не хочу :)

alia
12.06.2007, 02:34
Кохання проходить через сварки без втрат, збагачується досвідом.
так,кохання збагачується досвідом,та не лише тим досвідом,що ви набули саме в "цьому" коханні,попередні зв*язки завжди будуть мати великий вплив на майбутні.
будь які стосунки : дружба,кохання-щасливе чи не дуже,секс,це наш особистий (дуже особистий!)емоційний та й життєвий досвід.він вчить нас,виховує, так ми отримуємо шанс зрозуміти себе.це така собі школа спів існування зі самим собою та ще з кимось:)
чим є сварки? часто це проблема ,що ховається за словами,образами,гриманням дверима:) коли ти краще знаєш себе,а особливо себе в стосунках з іншими ,можна бути чесним із собою та не витрачати часу на такі дурниці як сварки,бо ти вже відчуваєш,де насправді схована причина незадоволення.
взагалі кохання передбачає потяг,а любов власне
абсолютне благо, як і доброта, совість, співчуття милосердя. Це загальнолюдські, моральні цінності, у найвищій мірі позитивні і творчі.
Тому страждання, депресії, тим більш суїциди із світлим почуттям любові несумісні,а для кохання усе можливо,бо тут як раз фізичний потяг,емоції ...голова не дуже працює.
з часом,в коханні-бурхливому та нестримному ,ти починаєш надавати переваг здоровому глузду,поступово
вмираєш для усіх інших. Вже не може бути мови за якісь загравання, захоплення, почуття до іншого. Все безроздільно належить єдиній людині....стає дещо сумно, але з*являються інші приємні речі,(особливо ,якщо твій партнер переживає подібних метамарфоз)так кохання перетворюється на "справжнє кохання",і це вже мабуть любов

Zoryanazirka
12.06.2007, 09:36
А як на російську мову перекласти "кохання". Мені здається у них ж лише "любов"

Liliyah Romanova
12.06.2007, 17:20
Так само у поляків є лише слово "кохати". Бо "любити" у польській значить "мати симпатію".
То саме українська в цьому така багата. Аж 2 слова має. :)
Стоп. Я оце подумала про білоруську. Хто знає, як там? Бо точно мають "каханє", але от чи то лише до однієї особи?

Zoryanazirka
12.06.2007, 21:40
Afrikaans Ek het jou liefe
Afrikaans Ek is lief vir jou
Albanian te dua
Albanian te dashuroj
Alentejano(Portugal) Gosto De Ti, Porra!
Alsacien Ich hoan dich gear
Amharic Afekrishalehou
Arabic Ana Behibak (to a male)
Arabic Ana Behibek (to a female)
Arabic Ib'n hebbak.
Arabic Ana Ba-heb-bak
Arabic nhebuk
Arabic Ohiboke (male to female)
Arabic Ohiboka (female to male)
Arabic Ohibokoma (male or female to two males or two
females)
Arabic Nohiboke (more than one male or female to female)
Arabic Nohiboka (male to male or female to male)
Arabic Nohibokoma (m. to m. or f. to two males or two
females)
Arabic Nohibokom (m. to m. or f. to more than two males)
Arabic Nohibokon (m. to m. or f. to more than two females)
Arabic (not standard) Bahibak (female to male)
Arabic (not standard) Bahibik (male to female)
Arabic (not standard) Benhibak (more than one male or female to male)
Arabic (not standard) Benhibik (male to male or female to female)
Arabic (not standard) Benhibkom (m. to m. or female to more than one male)
Assamese Moi tomak bhal pau
Basc Nere Maitea
Batak Holong rohangku di ho
Bavarian I mog di narrisch gern
Белоpусский Я цябе кахаю
Bengali Ami tomAy bhAlobAshi
Bengali Ami tomake bhalobashi.
Berber Lakh tirikh
Bicol Namumutan ta ka
Bolivian Quechua qanta munani
Bulgarian Obicham te
Burmese chit pa de
Cambodian Bon sro lanh oon
Cambodian kh_nhaum soro_lahn nhee_ah
Canadian French Sh'teme (spoken, sounds like this)
Cantonese Moi oiy neya
Cantonese Ngo oi ney
Catalan T'estim (mallorcan)
Catalan T'estim molt (I love you a lot)
Catalan T'estime (valencian)
Catalan T'estimo (catalonian)
Cebuano Gihigugma ko ikaw.
Chickasaw chiholloli (first "i" nasalized)
Chinese (see the entries for mandarin or cantonese!)
Corsican Ti tengu cara (to female)
Corsican Ti tengu caru (to male)

Zoryanazirka
12.06.2007, 21:41
Croatian LJUBim te
Czech miluji te
Czech MILUJU TE! (colloquial form)
Danish Jeg elsker dig
Dutch Ik hou van jou
Dutch Ik ben verliefd op je
Ecuador Quechua canda munani
English I love you
English I adore you
Esperanto Mi amas vin
Estonian Mina armastan sind
Estonian Ma armastan sind
Farsi Tora dust midaram
Farsi Asheghetam
Farsi (Persian) doostat dAram
Filipino Mahal kita
Filipino Iniibig Kita
Finnish Mina" rakastan sinua
Flemish Ik zie oe geerne
French Je t'aime
French Je t'adore
Friesian Ik hald fan dei
Gaelic Ta gra agam ort
German Ich liebe Dich
Georgian mikvarkhar
Greek s'ayapo (spoken s'agapo, 3rd letter is lower case
'gamma')
Greek (old) (Ego) philo su (ego is only needed for emphasis)
Greenlandic Asavakit
Gujrati Hoon tane pyar karoochhoon.
Hausa Ina sonki
Hawaiian Aloha I'a Au Oe
Hebrew Ani ohev otach (male to female)
Hebrew Ani ohev otcha (male to male)
Hebrew Ani ohevet otach (female to female)
Hebrew Ani ohevet otcha (female to male)
Hindi Mai tumase pyar karata hun (male to female)
Hindi Mai tumase pyar karati hun (female to male)
Hindi Main Tumse Prem Karta Hoon
Hindi Mai Tumhe Pyar Karta Hoon
Hindi Main Tumse Pyar Karta Hoon
Hindi Mai Tumse Peyar Karta Hnu
Hindi Mai tumse pyar karta hoo
Hokkien Wa ai lu
Hopi Nu' umi unangwa'ta
Hungarian Szeretlek
Hungarian Szeretlek te'ged
Icelandic Eg elska thig
Indi Mai Tujhe Pyaar Kartha Ho
Indonesian Saya cinta padamu (Saya, commonly used)
Indonesian Saya cinta kamu ( " )
Indonesian Saya kasih saudari ( " )
Indonesian Aku tjinta padamu (Aku, not often used)
Indonesian Aku cinta padamu ( " )

Черешенька
12.06.2007, 21:42
Afrikaans Ek het jou liefe
Afrikaans Ek is lief vir jou
Albanian te dua
Albanian te dashuroj
Alentejano(Portugal) Gosto De Ti, Porra!
Alsacien Ich hoan dich gear
Amharic Afekrishalehou
Arabic Ana Behibak (to a male)
Arabic Ana Behibek (to a female)
Arabic Ib'n hebbak. ...

І Ви то все нам вивчити пропонуєте??? :)

Zoryanazirka
12.06.2007, 21:42
Indonesian Aku cinta kamu ( " )
Iranian Mahn doostaht doh-rahm
Irish taim i' ngra leat
Italian ti amo (if it's a relationship/lover/spouse)
Italian ti voglio bene (if it's a friend, or relative)
Japanese Kimi o aieru
Japanese Aishiteru
Japanese Chuueyo
Japanese Ora omee no koto ga suki da
Japanese Ore wa omae ga suki da
Japanese Suitonnen
Japanese Sukiyanen
Japanese Sukiyo
Japanese Watashi Wa Anata Ga Suki Desu
Japanese Watashi Wa Anata Wo Aishithe Imasu
Japanese Watakushi-wa anata-wo ai shimasu
Japanese Suki desu (used at 1st time, like for a start,
when you are not yet real lovers)
Javanese Kulo tresno
Kabardinian sa wa fuwa uzohyau
Kabardinian sa wa fuwa uzohyau
Kanada Naanu Ninnanu Preethisuthene
Kanada Naanu Ninnanu Mohisuthene
Китайский VO AI NII
Kiswahili Nakupenda
Klingon qabang
Klingon qaparHa' (depends where in the galaxy you are)
Korean No-rul sarang hae (man to woman in casual relation)
Korean Tangsinul sarang ha yo
Korean Tangshin-ul sarang hae-yo
Korean Tangsinul Sarang Ha Yo
Korean Tangshin-i cho-a-yo (i like you, in a romantic way)
Korean Nanun tangshinul sarang hamnida
Korean Nanun Dangsineul Mucheog Joahapnida
Korean Nanun Dangsineul Saranghapnida
Korean Nanun Gdaega Joa
Korean Nanun Gdaereul Saranghapnida
Korean Nanun Neoreul Saranghanda
Korean Gdaereul Hjanghan Naemaeum Alji
Korean Joahaeyo
Korean Saranghae
Korean Saranghaeyo
Korean Saranghapanida
Kurdish Ez te hezdikhem (?)
Lao Koi muk jao
Lao Khoi huk chau
Latin Te amo
Latin Vos amo
Latin (old) (Ego) amo te (ego, for emphasis)
Latvian Es milu tevi (Pronounced "Ess tevy meeloo")
Lebanese Bahibak
Lingala Nalingi yo
Lisbon lingo gramo-te bue', chavalinha
Lithuanian TAVE MYLIU (ta-ve mee-lyu)

Zoryanazirka
12.06.2007, 21:43
...

І Ви то все нам вивчити пропонуєте??? :)

Просто згадала що маю файл на всіх мовах :)

Zoryanazirka
12.06.2007, 21:44
Macedonian SAKAM TE!
Madrid lingo Me molas, tronca
Malay Saya cintakan mu
Malay Saya sayangkan mu
Malay/Indonesian Saya sayangkan engkau
Malay/Indonesian Saya cintakan awak
Malayalam Njyaan Ninne' Preetikyunnu
Malayalam Njyaan Ninne' Mohikyunnu.
Malayalam Ngan Ninne Snaehikkunnu
Malaysian Saya Cintamu
Malaysian Saya Sayangmu
Malaysian Saya Cinta Kamu
Mandarin Wo ai ni (Wo3 ai4 ni3 in tonal notation)
Marathi me tujhashi prem karto (male to female)
Marathi me tujhashi prem karte (female to male)
Marathi Mi tuzya var prem karato
Mohawk Konoronhkwa
Navaho Ayor anosh'ni
Ndebele Niyakutanda
Norwegian Eg elskar deg (Nynorsk)
Norwegian Jeg elsker deg (Bokmaal) (pronouncedyai elske dai)
Op Op Lopveop Yopuop
Osetian Aez dae warzyn
Pakistani Mujhe Tumse Muhabbat Hai
Persian Tora dost daram
Pig Latin Ie Ovele Ouye
Polish Kocham Cie
Polish Ja cie kocham
Polish Yacha kocham
Polish Kocham Ciebie
Portuguese Amo-te
Portuguese (Brazilian) Eu te amo
Punjabi Mai taunu pyar karda
Punjabi Main Tainu Pyar Karna
Quenya Tye-mela'ne
Romanian Te iu besc
Romanian Te Ador
Russian Ya vas liubliu
Russian Ya tebya liubliu
Russian Ya polubeel tebya
Scot Gaelic Tha gradh agam ort
Serbian ljubim te (I kiss you/love you,
'lj' pronounced like 'll' in
Spanish, one sound, 'ly'ish)
Serbocroatian Volim te
Serbocroatian Ljubim te
Shona Ndinokuda
Sinhalese Mama oyata adarei
Sioux Techihhila
Slovak lubim ta
Slovene ljubim te
Spanish Te quiero
Spanish Te amo
Srilankan Mama Oyata Arderyi

Zoryanazirka
12.06.2007, 21:46
Swahili Naku penda (followed by the person's name)
Swedish Jag a"lskar dig
Swiss-German Ch'ha di ga"rn
Syrian/Lebanese BHEBBEK (to a female)
Syrian/Lebanese BHEBBAK (to a male)
Татаpский Мин сене севямь (moustafa@mail.ru)
Tagalog Mahal kita
Tahitian Ua Here Vau Ia Oe
Tamil Ni yaanai kaadli karen (You love me)
Tamil n^An unnaik kAthalikkinREn (I love you)
Tamil Naan Unnai Kadalikiren
Tatar Min sine jaratam
Татаpский Мин сене севямь
Tcheque MILUJI TE^
Telugu Neenu ninnu pra'mistu'nnanu
Telugu/india Nenu Ninnu Premistunnanu
Thai Phom Rak Khun (formal, male to female)
Thai Ch'an Rak Khun (formal, female to male)
Thai Khao Raak Thoe (affectionate, sweet, loving)
Thai Phom Rak Khun
Tunisian Ha eh bak *
Turkish Seni seviyo*rum (o* means o)
Turkish Seni Seviyurum
Turkish Seni Seviyorum
Ukrainian ja tebe koKHAju (real true love)
Ukrainian ja vas koKHAju
Ukrainian ja pokoKHAv tebe
Ukrainian ja pokoKHAv vas
Urdu Mujhe tumse mohabbat hai
Urdu Main Tumse Muhabbat Karta Hoon
UZBEKSKI MEN SENGA SEVAMAN
Vietnamese Em ye^u anh (woman to man)
Vietnamese Toi yeu em
Vietnamese Anh ye^u em (man to woman)
Vlaams Ik hue van ye
Vulcan Wani ra yana ro aisha
Welsh 'Rwy'n dy garu di.
Welsh Yr wyf i yn dy garu di (chwi)
Yiddish Ich libe dich
Yiddish Ich han dich lib
Yiddish Ikh Hob Dikh Lib
Yugoslavian Ya te volim
Zazi Ezhele hezdege (sp?)
Zulu Mena Tanda Wena
Zulu Ngiyakuthanda!
Zuni Tom ho' ichema

Zoryanazirka
12.06.2007, 21:47
А тепер зверніть увагу на український варіант - Ukrainian ja tebe koKHAju (real true love) Трактують як REAL TRUE LOVE

lotr_an
12.06.2007, 22:09
коротше кажучи "ті амо" мені найбільше сподобалося.

Всім тіамчики!

Черешенька
12.06.2007, 22:11
Хочу сказати про кохання словами мого улюбленого поета Василя Симоненка:

Є в коханні і будні, і свята,
Є у ньому і радість, і жаль,
Бо не можна життя заховати
За рожевих ілюзій вуаль.

І з тобою було б нам гірко,
Обіймав би нас часто сум,
І, бувало б, темніла зірка
У тумані тривожних дум.

Але певен, що жодного разу
У вагання і сумнівів час
Дріб’язкові хмарки образи
Не закрили б сонце від нас.

Бо тебе і мене б судила
Не образа, не гнів — любов.
В душі щедро вона б світила,
Оновляла їх знов і знов.

У мою б увірвалася мову,
Щоб сказати в тривожну мить:
— Ненаглядна, злюща, чудова,
Я без тебе не можу жить!..

Черешенька
12.06.2007, 22:13
Всім тіамчики
Ах ті хлопці!!! Вміють кохати всіх і одночасно причому! :)

lotr_an
12.06.2007, 23:24
Ах ті хлопці!!! Вміють кохати всіх і одночасно причому!

Нікого або єдину ви мали на увазі dear SweetCherry girl!

Вірш це попадання в яблучко. Так шкода що цю людину вбили і це в той рік коли я родився - це страшно :(

Я без тебе не можу жить!..

:clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:

Мих
12.06.2007, 23:45
кахання.

Liliyah Romanova
13.06.2007, 04:23
кахання.
То вже буде білоруська. ;)

Doc.
09.07.2007, 06:39
Древние греки интересный народ, разделили любовь на множество типов: людус - любовь-игра, мания - любовь-одержимость, эрос - сексуальная страсть, сторгэ - любовь-дружба, хаис - любовь, опирающаяся на благодарность и уважение, агапэ - бескорыстная и эротичная любовь-самоотдача плюс всевозможные комбинации и варианты, наверно самая протеворечивая со всевозможными комбинациями и вариантами.:shy: :rolleyes:

zet
13.07.2007, 19:14
Исследование доказало: любовь - наркотик
15:07 - 13 июля 07 // Здоровье
http://www.news.tut.kiev.ua/health/2007-07-13/love_drugs/
Основываясь на последних исследованиях, каждый мужчина может найти женщину, подходящую ему на 100 процентов!

Оказывается, в генетическом коде мужских и женских гормонов существует зеркальное сходство, наподобие ключа и замка.

"Ключ" - особый генетический код мужчины, который полностью подходит лишь к соответствующему "замку" - генетическому коду определенной женщины.

ermana
13.07.2007, 20:50
Закоханість чи кохання? ...Чи самообман...

Liliyah Romanova
13.07.2007, 21:41
Закоханість чи кохання?
Чи пристрасть? Що у ній? Закоханість чи кохання? Чи залежність?

Doc.
14.07.2007, 10:20
Оказывается, в генетическом коде мужских и женских гормонов существует зеркальное сходство, наподобие ключа и замка.

"Ключ" - особый генетический код мужчины, который полностью подходит лишь к соответствующему "замку" - генетическому коду определенной женщины.
Тепер потрібно вирішити, що краще: секс три рази в день по пів години мінімум кожен раз, чи дзеркальний генетичний код, але дивлячись з оптимізмом вперід можу сказати, що "замки" пішли ненадійні, і при бажанні підібрати "ключ" можна до кожного, але щоб бути відвертим до кінця добавлю, цікавий тільки закритий "замок", бажання відкривати "замок" до якого "ключ" підібрано в більшості випадків пропадає. :scare: :)
...пристрасть, закоханість, кохання, залежність- самообман...

New Shrek
14.07.2007, 10:34
"Ключ" - особый генетический код мужчины, который полностью подходит лишь к соответствующему "замку" - генетическому коду определенной женщины. А я то думаю чого писаниє красавіци за натуральних уродів замуж виходять.Ключик видно великий.А туть кохання кохання...

Liliyah Romanova
14.07.2007, 17:34
А я то думаю чого писаниє красавіци за натуральних уродів замуж виходять.Ключик видно великий.А туть кохання кохання...
Та ні, філософія простіша. Як хто красень, то належатиме не одній, а всім, а хто любить ділитися?

Boris_Kiev
14.07.2007, 19:26
Закоханість чи кохання? Чи залежність?

" ...Первобытные пары существовали не более 4-х лет, то есть ровно столько, сколько требовалось для того, чтобы уберечь ребенка от опасностей, которые грозят ему в младенческом возрасте. Затем пары распадались, начинался поиск нового партнера, и все повторялось заново. Этот "четырехлетний зуд", как его называет американский антрополог Элен Фишер, совершенно явственно просматривается и в статистике разводов наших дней. Рождение новых детей помогает сохранить брак в течение более длительного периода времени. . . . И как бы не старались поэты воспевать вечную любовь, им не под силу бороться с природой, которая предопределила, что всплеск романтических чувств по прошествии четырех лет затухает. Поэтому с древнейших времен, по утверждению Элен Фишер, союз двух людей представлял собой "моногамию с тайным адюльтером"...

...Не вызывает особого удивления и та эйфория, которую испытывают влюбленные: вещества переполняющие "пораженного", являются химическими родственниками амфетаминов. В их число входят допамин, ворепинефрин и особенно фенилэтиламин (ФЭА) . Именно ФЭА вызывает ту идиотскую улыбку, которая появляется у нас на лице, когда встречаем понравившегося нам человека. И это же химическое вещество вызывает в нашем организме ощущение подъема.

Однако высокий уровень ФЭА не может сохраняться в организме вечно, что дает лишний аргумент в споре о недолговечности пылкой любви. Как и в случае с любыми тонизирующими веществами, организм привыкает к ФЭА, и ему требуется все больше и больше этого вещества для создания особого любовного настроя. Через два-три года организм уже просто не в состоянии производить необходимое количество ФЭА.

И тогда даже шоколад оказывается не в состоянии что-либо изменить. В шоколадных конфетах действительно содержится значительное количество ФЭА, но его явно недостаточно, чтобы в полной мере восполнить потребности организма.
Как только возникает нехватка соответствующих химических веществ, страстной любви приходит конец. Особенно часто это происходит с теми, кто попадает в своеобразную наркотическую зависимость от химических веществ, вызывающих чувство влюбленности. Им так нужна очередная доза влюбленности, что ради получения этой дозы они безжалостно бросают одного за другим своих партнеров при первых же признаков того, что их безумная страсть начинает затухать. И все-таки во многих случаях любовные отношения сохраняются и по прошествии четырех лет. Почему это происходит? Конечно, благодаря другим химическим веществам. Постоянное наличие партнера постепенно приводит к тому, что мозг увеличивает производство эндорфинов. В отличие от амфетаминов они обладают успокаивающим действием. Будучи природным болеутоляющим средством, они дают влюбленным ощущение безопасности, мира, спокойствия. Именно в этом и кроется причина, почему человек впадает в такое ужасное состояние, когда его бросают: он лишается своей привычной ежедневной дозы наркотика..."

New Shrek
15.07.2007, 15:07
Именно в этом и кроется причина, почему человек впадает в такое ужасное состояние, когда его бросают: он лишается своей привычной ежедневной дозы наркотика
Слова не юноши ,а мужа...

New Shrek
15.07.2007, 15:09
В их число входят допамин
Як відновити допамінові звязки,не сідаючи на антидепресанти?

zet
15.07.2007, 16:26
Шрек, да не переживайте вы так.. Вон ученые вообще прогнозируют
та-а-акое!!!....:8: Что все наши с вами проблемы уйдут в прошлое....
Ученые предсказывают появление нового вида людей
26 июня 2007 | 10:01
Подробности
По материалам: MIGnews (Россия), Взгляд
http://www.podrobnosti.ua/technologies/scienceother/2007/06/26/435571.html

New Shrek
15.07.2007, 19:47
Шрек, да не переживайте вы так.. Вон ученые вообще прогнозируют
та-а-акое!!!....:8: Что все наши с вами проблемы уйдут в прошлое....
Ученые предсказывают появление нового вида людей
26 июня 2007 | 10:01
Подробности
По материалам: MIGnews (Россия), Взгляд
http://www.podrobnosti.ua/technologies/scienceother/2007/06/26/435571.html

А я что говорил,Отец з двуполыми детьми погорячился....

ГРоманюк
15.07.2007, 21:44
кахання.

бiлоруська: каханне / каханьне / kachanne
по-русски: страсть, любовь, милование, приязнь, амур.
тa й слово кохание вже вживається.

Boris_Kiev
15.07.2007, 22:23
Як відновити допамінові звязки,не сідаючи на антидепресанти?
Я не зовсім "догнав", ЩО саме треба. Не маю правл давати таких порад. Запитайте Степанича (можна приватно).

Зараз у фахівців популярна послуга: кодування від зайвого кохання. Той же принцип, що й від тютюнопаління.

Коли в мене починає гіршати настрій, я просто глибоко медитую двічі по 15 хвилин на день. В цьому стані наганяється потрібна доза ендорфінів і чогось іще - і все ОК.