Показати повну версію : Кишенькові злодії
Ой. люди!:eek: І мені хочеться ще про Львів додати! Побула там неповних два дні, а знову в халепу встрягла! Аж не другий день думала, чи то мені часом не приснилося! :eek:
Знову митники дістали?
Таде! Я летіла цього разу до Києва. Там все нормально з митницею. Як на Заході. Я аж рада. ;)
А у Львові в 71 маршрутці кишенькові злодії людей потравили, як їх зловили на гарячому... І мені дісталося. Думала, що таке тільки в серіалах буває. Саме основне, що шофер був, ніби німий... :( Як всі залякані! :(
Так їх затримали, чи нє? До речі про кишенькових з газовими балончиками вперше чую... Раніше вони інколи „трудилися” по двое-трое, один із яких був спортсменом, готовим дати свідомим громадянам у їх свідому пику, у випадку загрози затримання.
Так їх затримали, чи нє? До речі про кишенькових з газовими балончиками вперше чую... Раніше вони інколи „трудилися” по двое-трое, один із яких був спортсменом, готовим дати свідомим громадянам у їх свідому пику, у випадку загрози затримання.
Балончик був перцовий. Це було в п"ятницю. Десь коло 4-ї години. Час "пік". Я сіла в центрі. Далеко не заходила, бо поставила кульок з різним крамом біля шофера. Коло Стрийського базару набилося повно людей. В тому числі і два злодії. Трохи вже під"їхали вгору і раптом один хлопець почав бити одного злодія по голові сильно і матюкати. Той якраз за мною стояв.Але я свою сумочку завжди поперед себе тримаю. Люди ще й на хлопця накинулися, чого він бійку зчинив. Аж тоді той крикнув, що злодій йому мобілку витягнув. А тоді почав ще й другого мастити, що позаду нього стояв. бо побачив, що та мобілка перемандрувала до нього. Люди почали кричати, щоб шофер зупинив і висадив злодіїв. Шофер зупинив, а той перший злодій повернувся і почав пшикати пацанові, що його лупив, балончиком в очі. Ну, і зрозуміло, що все пішло в автобус. Пекло все: очі, рот, ніс, не можна було дихати, з очей лилися сльози... Під"їхали, де музей ПРИКВО колишній починається і шофер зупинив, бо люди почали рвати. :( І я вийшла. А тоді крик піднявся:"Вони біжать сюди!" Хто міг повскакували, а три жінки так і залишилися. Шофер гнав, що зупинився аж біля 49-го заводу... Думаю, що і йому дісталося. Як мені потім пояснили, що всі все знають і всі бояться що-небудь сказати, щоб не забили потім... От така сумна історія. :(
Співчуваю... Але той хлопець /потерпілий/ молодець.... Хоч потлумив трохи, душу відвів :) Я одного разу теж у своїй кишені чужу руку злапав. Не було часу вести в райвідділ, так що я просто зламав злодію пальці і відпустив :)
Співчуваю... Але той хлопець /потерпілий/ молодець.... Хоч потлумив трохи, душу відвів :) Я одного разу теж у своїй кишені чужу руку злапав. Не було часу вести в райвідділ, так що я просто зламав злодію пальці і відпустив :)
ХА! В райвідділ! :cool: Не думаю, що тут все не "схвачено"! Як мені сказали, що то з благословіння міліції все робиться! Люди от просто могли добре взятися і змолотити, але ж Львів - велике село! Якщо працюють пару банд, народ ж боїться кожен за себе.Загубитися важко - знайдуть! :mad:
Не думаю, що тут все не "схвачено"!
Не хотілося би Вас розчаровувати :) В райвідділах дійсно знають всіх (або майже всіх) кишенькових. Проте це не підстава для того, щоб їх посадити у тюрму. Тим більше, зараз злодій повинен вкрасти мінімум 525 гривень, щоб була підстава порушити кримінальну справу відносно нього за крадіжку.
У Львівському міському управлінні є спеціальний підрозділ по боротьбі із кишеньковими, у міліцейському середовищі "ковалята" або "гноми". У їх компетенцію в принципі і входить боротьба із кишеньковими. Наскільки поширена корумпованість серед них... не знаю, а здогади висловлювати не єтично ;)
Прикольно з тими 525 гривнями :)
А якщо менше поцупив, то це означає що він позвичив? чи просто взяв без дозволу :):):)
Тобто щоб злодія притягнути до відповідальності, у гаманці потрібно мати не менше 525 гривень ;)
Якщо менше - то адміністративна відповідальність. Проте, немає безвихідних ситуацій Умо. Вкрав наприклад злодій гаманець в якому було 200 гривень... А потерпілий заявляє що сам гаманець коштує 350 гривень, і був придбаний в Парижі у салоні відомого кутюрьє :) Не зовсім чесно по відношенню до злодія, але якщо у нас таке законодавство, то що поробиш :)
А сума 525 гривень повинна бути за один грабунок? Чи то усі крадіжки сумуються? Чи отак можна безліч разів по 524 гривні красти? (Я не про кишенькових злодіїв ;))
Для крадіжки або шахрайства ;) це має бути один випадок. Для інших, наприклад пограбувань чи розбійних нападів, сума значення не має. У звязку із суспільною небезпечністю самих злочинів.
Прикольно з тими 525 гривнями :)
А якщо менше поцупив, то це означає що він позвичив? чи просто взяв без дозволу :):):)
Тобто щоб злодія притягнути до відповідальності, у гаманці потрібно мати не менше 525 гривень ;)
Бабільше, якщо у супермаркеті Злодій вкраде на 524 грн. тоді що?
Але тут є інша сторона медалі. Якщо скажімо на Вас навмисно наїхали охоронці що б списати на Вас свої помилки на касі, що Ви сперли буцімто щось у маркеті, то Ви можете спокійно розмовляти. Таке читав десь у газеті.
А Ви Капітане "круто" з тим злодієм! Суд Лінча так би мовити, не "відходячи від каси" покарали. В мене був такий випадок у метро, їх було троє. Я всиг зреагувати, він не витягнув з кишені "гаманец" ,лише помацав, це доречи був портсигар. :p Я голосно зауважив, він заперечив та потім ще зупинку щось зухвало базікав. Я не наважився діяти бо сили були нерівні. Як би я втратив щось, то це б мене не зупинило! :mad:
Для крадіжки або шахрайства ;) це має бути один випадок. Для інших, наприклад пограбувань чи розбійних нападів, сума значення не має. У звязку із суспільною небезпечністю самих злочинів.
А застосований балончик у прикладі Олі, це розбійний напад?
Я читала, що в супермаркеті їхня внутрішня охорона не має право (згідно законодавства) перевіряти вас чи ваші речі (сумку), це можна лише в присутності правоохоронних органів і потрібно мати вагому підставу - мало не запис на камеру, що ви щось поклали в кишеню і не провели по касі...
Супермаркети переважно розбираються "своїми" силами, без допомоги міліції. У них там є своя система штрафів для таких відвідувачів, проте це не законно. Міліцію не викликають по одній простій причині: якщо кожен раз викликати, то прийдеться відводити частину приміщень супермаркету під кабінети оперів і слідчих, а також КПЗ :)
А застосований балончик у прикладі Олі, це розбійний напад?
Ні, по одній простій причині - злодій застосував балончик не для полегшення заволодіння чужим майном, тобто не як знаряддя злочину, а як засіб щоб уникнути затримання.
Ні, по одній простій причині - злодій застосував балончик не для полегшення заволодіння чужим майном, тобто не як знаряддя злочину, а як засіб щоб уникнути затримання.
Треба йому в рота вставити того балончика та міцно притиснути а потім відпустити, так чи ні?
Треба йому в рота вставити того балончика та міцно притиснути а потім відпустити, так чи ні?
Безумовно :D В якому місці при цьому повинно знаходитися весло у злодія, :o :eek: уточняти не будемо, добре Данило? ;) :)
ХА! В райвідділ! :cool: Не думаю, що тут все не "схвачено"! Як мені сказали, що то з благословіння міліції все робиться! Люди от просто могли добре взятися і змолотити, але ж Львів - велике село! Якщо працюють пару банд, народ ж боїться кожен за себе.Загубитися важко - знайдуть! :mad:
хто платить.
якщо не платить — довго лікується...
А у Львові в 71 маршрутці кишенькові злодії людей потравили, як їх зловили на гарячому... І мені дісталося. Думала, що таке тільки в серіалах буває. Саме основне, що шофер був, ніби німий... :( Як всі залякані! :(
:o Стосовно 71, і інших маршруток які мають кінцеву на Автовокзалі, там ЩОРАНКУ ПАСУТЬСЯ ТІ Ж ЗЛОДІЇ! Вже кілька років! Я їх всіх знаю в обличчя, іноді аж хочеться привітатися, як з сусідами.
Особливо вони активізуються вранці в понеділок коли багато студентів приїєжджає на пари з районів...
Це просто жах!
Вони заходять в маршрутку, один робить багато шуму в стилі "а як проїхати на вокзал", інший стає стіною і не випускає жертву, ніби шукає 1 грн для водія, ну а третій в той час шукає по кишенях жертви. За мить всі виходять.
Є пару з них таких "покращених" ззовні, їх мета - залицяння до дівок з сумочками.
Ну і звичайно усі іноземні автобуси - їх пристрасть.
І що з цим поробиш?
Liliyah Romanova
14.02.2007, 21:14
Ой, а в мене на тих кишеньківців завжди був нюх.
Ще зі школи. Постійно їх за руку ловила. Як зловила за руку одного в Будинку книгу, то з того часу їх всюди бачу. Не знаю чого, само так виходить.
І не лише у Львові, а й у Польщі їх помічала.
Цікаво, в Канаді мені вони ще не траплялися. Треба, мабуть, частіше користуватися громадським транспортом. :)
:o Стосовно 71, і інших маршруток які мають кінцеву на Автовокзалі, там ЩОРАНКУ ПАСУТЬСЯ ТІ Ж ЗЛОДІЇ! Вже кілька років! Я їх всіх знаю в обличчя, іноді аж хочеться привітатися, як з сусідами.
Олю, тезко, розсмішили! :D
Може і я би їх так сприймала, але те, що сталося, то тоді було не до сміху....:(
Liliyah Romanova
14.02.2007, 21:26
Капітане, ви колись казали мені, що то небезпечно, якщо я їх за руку ловлю. Поясніть чому. Я ж зі своєї кишені чи сумки ту руку викидаю!
А якось була така досить небезпечна ситуація. Їхала я у трамваї №2 від зупинки біля магазину "Оксана" до початку Личаківської. На зупинці біля церкви Петра і Павла зайшло досить багато людей. І один молодик особливо інтенсивно проштовхувався у салон (а в мене чуття на їх штучну поведінку і напруження, яке навколо них зразу створюється). Я одразу помітила, що на його лівій руці накинений звичайний потертий кульок (досі пам'ятаю, що на кульку були дрібні квіточки намальовані) і тою рукою він шниряє у сумочці жінки років 40, котра стоїть перед ним. Навколо нас стояли люди, тому навряд чи ще хтось це помітив. Я було відкрила рота, щоби щось сказати, але відчула, що я ще не все помітила. І дійсно, справа від мене, через одну людину стояв не хлопець, а шафа, і сверлив мене очима. Я з його погляду все зрозуміла (зразу пригадалося, як тато розповідав, що яких 10 років тому був свідком того, як у тролейбусі кишеньківець полоснув одну жінку по щоці старою голяркою, бо вона його викрила). Все, що я могла зробити, це почати сверлити очима ту жінку. І вона таки відчула мій погляд і порухалася. Обернулася, побачила руку в сумочці і скрикнула: "а Ти шо робиш?" Хлопці подалися до дверей і на зупинці відразу вийшли. Вкрасти нічого не встигли.
Це все відбувалося протягом кількох хвилин. Думаю, всі львів'яни знають, яка коротка зупинка від Мечнікова до МедУніверситету.
Помилка жінки була в тому, що вона сумочку тримала язичком поза спину. Це як своєрідне запрошення для злодія, аби він її відкрив і пошукав щось для себе.
Ой, а в мене на тих кишеньківців завжди був нюх.
Ще зі школи. Постійно їх за руку ловила. Як зловила за руку одного в
знайомий так одному руку поламав в своїй кишені :)
думаю, злодію було боляче, зате мав лікарняний і не крав...
Розкажу випадок.
У маршрутці у мого брата витягнули мобілку. Але він побачив це і вийшов з крадієм з маршрутки і почав його переслідувати. І коли злодій зупинився, брат вирішив начистити йому пику. І тільки приготував зачистку(кулак), як почув, що його ззаду хтось кличе. Він повернувся, а ззаду стояло троє мужиків, один з них сказав: "мужик, забери трубу." Брат взяв мобілку і пішов....
Як це можна пояснити? Хотілось би Капітана почути, нє?
Якісь злодії робінгуди попалися :)
Капітане, ви колись казали мені, що то небезпечно, якщо я їх за руку ловлю. Поясніть чому. Я ж зі своєї кишені чи сумки ту руку викидаю!
По різному відреагувати можуть. Не всі вони джентльмени, тому аби врятуватися від затримання, можуть застосувати і насильство. Багато серед кишенькових - наркомани. Тим взагалі все по барабану, за дозу вони можуть людину покалічити або вбити.
Точно Робінгуди :)
І.Павлович
15.02.2007, 10:52
Обява радіомережею магазина:"Поздоровляємо! Ви сотий покупець,що намагався вкрасти камеру спостереження!"
Где-то читал, про старушку-пенсионерку.
После того, как у неё на одном и том-же маршруте 2 разав вытянули кошелёк, она в нутрь кармана понашивала рыболовных крючков.
Результат не заставил себя ждать. Так и шли в отделение. Бабушка, а за ней карманник, не смогший вынуть руку из её кармана.
Это в "Ментах" Вася Рогов так карманников на "тещу" вроде бы ловил... :)
Нее...
Случай реальный. Ещё до "Ментов" было. Жаль источник потерялся.
Розкажу випадок.
У маршрутці у мого брата витягнули мобілку. Але він побачив це і вийшов з крадієм з маршрутки і почав його переслідувати. І коли злодій зупинився, брат вирішив начистити йому пику. І тільки приготував зачистку(кулак), як почув, що його ззаду хтось кличе. Він повернувся, а ззаду стояло троє мужиків, один з них сказав: "мужик, забери трубу." Брат взяв мобілку і пішов....
Я слышала, что карманники часто работают в паре или группой. Если начать возмущаться в автобусе, напарник может полоснуть по лицу заточенной монетой.
Возможно, это были "подельники", решили не связываться, просто разойтись каждый со своим интересом...
профессиональные карманники иногда вместо заточенной монеты пользуются отрощенным ногтем (чаще всего на мизинце). Они затачивают его наждачкой-нулевкой до остроты бритвы. Это позволяет им разрезать кульки и даже тонкие дермантиновые сумочки.
Liliyah Romanova
15.02.2007, 17:22
Капітане, якщо все це відомо міліції, то чому з цим не боряться??
Моя тітка колись страшенно нервувалася, що кожен день мусить по 2-3 кульки купувати і як зловила одного, що їй знову кульок порізав, то схопила його за рукав і разом із ним з трамваю вийшла. І сварилася, що от знову їй через нього кульок новий купувати. Той, аби вона відчепилася, дав їй 5 гривень. :eek: :D:D:D Дивина?
А мені колись порізали кульок зі спортивною формою. І що вони там шукали??? Ніц не пропало. :D
Liliyah Romanova
15.02.2007, 17:24
До речі, я чомусь постійно помічала кишеньківців у магазинах. Вони підходять до людини, яка уважно роздивляється полиці, стають трохи позаду і починають шниряти у кишенях. Такий тип кишеньківців чомусь дуже боїться осудливого погляду. Одразу виходять з магазину. :)
Один такий трапився мені, коли стояли в Центрі Кіномистецтв і намагалися дістатися хоч якимось чином на "Амадея". Народу ціла купа, а той саме до мене чомусь підійшов. Я вже казала, що якимось дивом відчуваю їх присутність біля себе. Я руку в кишеню, а там - 2 пальці. Я ті пальці схопила і викинула з кишені. А фацет стоїть і напружено дивиться уперед, наче й справді чекає, чи пропустять, чи ні. Я лише на нього подивилася і кгм-кгмкнула. Він постояв ще яку хвилину-дві, а потім пішов геть. Видно, йому набридло, що я на нього дивлюся. :)
:D :D :D
Ліля... Одних знань - не достатньо. Міліція знає всіх (або майже всіх) кишенькових. Але знати і спіймати "на гарячому", ще й з достатньою для порушення кримінальної справи викраденою сумою, ще й з добросовісним потерпілим і свідками, які погодяться пів-дня провести в райвідділі, ще й не спокуситися на хабаря, якого однозначно запропонує злодій і сума якого перевершуе три місячних зарплатні опера... :cool:
Liliyah Romanova
15.02.2007, 17:30
Знаєте, у Польщі в транспорті всюди на видному місці висить реклама, ну, не реклама, а малюнок, де зображені кишеньківець і жертва, і номер телефону, куди висилати смс, якщо ви такого помітили. У нас таке є?
Нема. У нас це порушення прав людини. Є така штука, як презумпція невинуватості :)
Liliyah Romanova
15.02.2007, 17:33
Слухайте, я щось не зрозуміла, кого у нас закон захищає? Злодіїв???
Виходить що так. Повірте мені, що мента набагато легше посадити, ніж злочинця :)
Liliyah Romanova
15.02.2007, 17:41
Мене заткало! :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
New Shrek
15.02.2007, 18:21
Злодії у в"язниці і Верховній Раді,на вулиці громадяни!!!
:D
Міліція повинна затримувати злодіїв і обстригати їм нігті, нє?
:D :D :D
Ліля... Одних знань - не достатньо. Міліція знає всіх (або майже всіх) кишенькових. Але знати і спіймати "на гарячому", ще й з достатньою для порушення кримінальної справи викраденою сумою, ще й з добросовісним потерпілим і свідками, які погодяться пів-дня провести в райвідділі, ще й не спокуситися на хабаря, якого однозначно запропонує злодій і сума якого перевершуе три місячних зарплатні опера... :cool:
То тільки в "Место встречи изменить нельзя" менти вміли підкинути злодієві добрячий гаманець, щоб мати як справу відкрити. ;) А нинішня міліція, як каже Капітан, зі злодіїв тільки живе. :cool: А громадяни повинні самі оборонятися.
Оля, а як "підкидання гаманця" співвідноситься з морально-єтичними нормами і кримінальним кодексом? Не всі злодії такі дурні.
Оля, а як "підкидання гаманця" співвідноситься з морально-єтичними нормами і кримінальним кодексом? Не всі злодії такі дурні.
ооо, а розкажіть про те що роблять з тими, хто ніби знаходить гаманець з великою сумою.
Моїй коліжанці так один пан намагався всунути гаманець, казав що то в неї випав з кишені, потім казав, що давайте поділимося грошима... потім вона довго переконувала, що їй не потрібні гроші чужі.
У нас в Киеве неоднократно наблюдал картину по субботам и воскресеньям.
В троллейбусах, идущих по маршрутам 21, 22 и 42 в сторону "Радиорынка", на первой остановке после "метро "Шулявская"", заходят контроллёры.
Пока они в набитом троллейбусе дёргают нервы пассажирам, заставляя лазить по собственным карманам, меж ними идёт вторая волна "контроллёров".
Ольга.Дійсно, є такий різновид «розводу» лохів. Переважно все виглядає приблизно таким чином: йде собі людина нічого не підозрюючи по вулиці (базару, магазину), і раптом помічає гаманець, який лежить на землі (інколи ще цей гаманець просто на очах людини «випадково» випадає з кишені хлопця, який йде попереду). Не встигає ця людина підняти гаманець і (можливо :) ) повернути власнику, як раптом інший пішохід підбігає, хапає гаманця і довірливо взявши за лікоть людину, починає умовляти відійти в сторону і поділитися грошима. При цьому власник гаманця переважно щезає з поля зору, тому змісту його кликати немає. У 80% зі 100% людина погоджується. І в той момент, коли вона вже у якості співучасника зазирає в гаманець, раптом з’являється його власник, який твердить що у гаманці була велика сума грошей. Людина звісно починає говорити, що вона ніяких грошей не брала, і як доказ вимагається пред’явити всі свої гроші… Далі – справа фантазії або зухвалості кидал.
Простий психологічний трюк, діє досить ефективно і довести кримінал у діях кидал правовими засобами дуже важко :) Проте це є різновид шахрайства, і до кишенькових жодного стосунку немає.
В принципі, жертвою кишенькових може стати будь-хто і будь-де. Професіонали цієї злодійської професії не є дуже численні, але при бажанні можуть обікрасти кого завгодно. Єдина порада – не тримати документи і гроші вкупі, не «світити» ними в людних місцях, а також зберігати їх якомога ближче до тіла. Тут вже справа фантазії… Мій колега часто їздив у плацкарті і мав дуже міцний сон. Гроші він ховав у труси – мав спеціально нашиту зсередини кишеньку :) Біда навчить.
Також не обманюйтеся поважним і порядним виглядом попутчиків у маршрутці. Серед кишенькових підозріло виглядають тільки новачки або наркомани. Одного разу наприклад затримали кобіту, яка «трудилася» в норковій шубі і у присутності своєї малолітньої доньки. Ну в кого така викличе підозру? :)
Так що успіхів…у безнадійних справах :)
В принципі, жертвою кишенькових може стати будь-хто і будь-де. Професіонали цієї злодійської професії не є дуже численні, але при бажанні можуть обікрасти кого завгодно. Єдина порада – не тримати документи і гроші вкупі, не «світити» ними в людних місцях, а також зберігати їх якомога ближче до тіла. Тут вже справа фантазії…
та, а коліжанка якраз йшла з пошти, несла зарплату для фірми... певне стежили за нею...
вчора по радіоман чула статистику - львівська область найбезпечніша! найменша кількість убивств і тд... зараз пошукаю деталі в інеті
Ольга, якщо Вас це цікавить і маєте час - я дещо знайшов:
http://www.cripo.com.ua/index.php?sect_id=10&aid=11547
http://www.cripo.com.ua/index.php?sect_id=7&aid=21140
http://www.cripo.com.ua/index.php?sect_id=10&aid=17504
Ольга, якщо Вас це цікавить і маєте час - я дещо знайшов:
http://www.cripo.com.ua/index.php?sect_id=10&aid=11547
http://www.cripo.com.ua/index.php?sect_id=7&aid=21140
http://www.cripo.com.ua/index.php?sect_id=10&aid=17504
дякую! "чужа" мені ця тема для читання :) шокувало те, як спокійно про свою "професію" говорить хлопчина, аж шкода його стає - як важко працює:rolleyes:
бідні люди гарують на роботах, городах, підзаробітках, а злодюги так легко позбавляють важко заробленої копійки :(
пішов би він в їдальню Верховної Ради в час пік. Чи в їдальню Кабміну наприклад :D
пішов би він в їдальню Верховної Ради в час пік. Чи в їдальню Кабміну наприклад :D
Ворон-ворону...;) :)
Liliyah Romanova
16.02.2007, 18:48
Мене лише раз у житті в трамваї обікрали. Було 5 грн. у кишені. Поруч стояла лише старенька сухенька бабуся. Де ж би подумала, що то злодійка зі стажем. :D:D:D
До речі, ми самі дуже часто показуємо злодіям, де саме знаходиться наш гаманець. От якщо щось стається, якесь заворушення у транспорті чи ще десь, за що ми хапаємося? За кишеню, сумку чи інше місце, де лежать гроші або гаманець. А треба у себе цей рефлекс викорінювати. Я навмисне вчила себе не хапатися за кишеню і не показувати, де в мене гроші. Бо хто знає, чому саме і хто те заворушення спричинив...
. :D:D:D
До речі, ми самі дуже часто показуємо злодіям, де саме знаходиться наш гаманець. От якщо щось стається, якесь заворушення у транспорті чи ще десь, за що ми хапаємося? За кишеню, сумку чи інше місце, де лежать гроші або гаманець. А треба у себе цей рефлекс викорінювати. Я навмисне вчила себе не хапатися за кишеню і не показувати, де в мене гроші. Бо хто знає, чому саме і хто те заворушення спричинив...
Все правильно :) Але після виходу з людного місця чи громадського транспорту, я б Вам радив все ж таки якось нишком перевірити наявність грошей :)
До речі, на злодійському жаргоні, гроші - "воздух". Символічно? :)
Liliyah Romanova
16.02.2007, 19:05
Ну, в мене якось завжди ті речі в такому місці, же не витягнуть. :)
А от моя свекруха постійно нам говорить, аби ми на гроші вважали, а саму вже 3 рази обікрали. :D
Не знала, що в Україні міліція так чітко керується співвідношенням морально-етичних норм і кримінального кодексу у відношенні до злодіїв! :D Правду кажете, Капітане, що злодій Вашими органами повністю захищений. :) А жертва злодіїв, як і жінка, чи дівчина, котру згвалтували, сама винна! :mad:
Koza-Dereza
17.02.2007, 01:21
Ой розкажу i я вам свої пригоди. Це було звичайно давно, але чиста правда.
Пригода перша: Їдемо з подружкою у трамваї #2, проїхали зупинку Жовтневи (тiльки дуже не бийте, бо не знаю теперiшньої назви), трамвай пустий, вона з рюкзачком на спинi ми базiкаємо. Якийсь пацанчик мимоволi пiдстроюється позаду неї i у мене ж НА ОЧАХ вiдкриває її рукзачок (язичок шкiряний) i запихає руку а у мене очi на лоба i щелепа до землi. Я i слова сказати не могла витрiщилась на неї отако: :eek: :eek: :eek: :eek: вона обернулась а пацан дверi вiдкрив i на ходи вискочив (бо там трамвай повiльно ходив) отак от.
Пригода друга: Я, мiй 9лiтнiй братик i батько пiшли на базар Україна. Батько дав нам свою мiсячну данину (алiменти) ну i ще повiв чогось купити до школи. Ну премо ми помiж люду. А, забула сказати, грошi я поклала у шкiряний двобiчний гаманець, а його у пенал братиковий i пенал у кульку, кульок у руцi. Ну i премо собi. Тут якась баба назустрiч нам з здоровенною хрустальною вазою i як трiсне мого брата по лобi (тiпа не вписалась в натовп) i ми зупинились батько став у позу а баба "Ой дитинко вибач вибач тралi валi..." а за той час нас стось успiшно i почистив поки ми рота роззявили. I саме головне що тiльки грошi вкрали бо гаманець i пенал все на мiсцi. Батько потiм так сварився!!!
А скiльки разiв мою бабу обкрадали бiля обмiнних пунктiв або на вокзалах, то просто нечислено. А раз с...ки навiть i хату обiкрали нам, аж два рази в один i той же тиждень. Тобто бабi з дiдом, винесли все добро нажите кровною працею роками. Щоб вони погорiли. А мєнти, тiпа їх зловили i тiпа щось знайшли, i вiддали нам миску якусь i все. А купа i купа добра пропала, або з злодiями або в мєнтовцi.
Koza-Dereza
17.02.2007, 01:22
А ще у мене є питання таке: чи безпечно у Львовi якiсь цiннi речi на вулицi носити? Наприклад якусь гарну сумочку, чи обручку, кульчики iтд? Чи це провокацiя на крадiжку? Менi колись не давали носити золотi кульчики бо "вуха пообривають". А як тепер з тим? По головi дадтуь i вiдберуть? Чи нi?
Koza-Dereza
17.02.2007, 01:27
О! I ще згадала iсторiю однiєї жiнки - правдива iсторiя. Це було давно ще у 70х. Жiнцi карманник витягнув гаманець з кишенi у тролейбусi, i вiн там успiшно оперував в тому тролейбусi, навiть шукав ще чогось i неї але вона вже нiчого у кишенi не клала. От вона вирiшила провчити негiдника. Вона, дочекалась своїх мiсячних (хi хi хi) поназбирувала свої прокладки i по дорозi на роботу поклала собi у кишеню. За звичай карманник полiз у кишеню i звичайно втiшився знахiдцi бо витягнув вмiстиме. Жiночка тiльки шкодує що не бачила його пики коли вiн розгорнув свою "здобич" :D:D:D:D:D:D
Не знала, що в Україні міліція так чітко керується співвідношенням морально-етичних норм і кримінального кодексу у відношенні до злодіїв! :D Правду кажете, Капітане, що злодій Вашими органами повністю захищений. :) А жертва злодіїв, як і жінка, чи дівчина, котру згвалтували, сама винна! :mad:
Оля, не змішуйте поняття :) Злодій захищений не органами, а законами і "демократією", яка має в Україні дещо спотворений вигляд. Як би Ви знали, скільки іноді зусиль, здоров"я і жертв доводиться докладати щоб посадити злочинця, а потім справа розвалюється в суді; як оперів кидають дружини, які майже не бачать їх вдома, Ви би так не говорили.
А ще у мене є питання таке: чи безпечно у Львовi якiсь цiннi речi на вулицi носити? Наприклад якусь гарну сумочку, чи обручку, кульчики iтд? Чи це провокацiя на крадiжку? Менi колись не давали носити золотi кульчики бо "вуха пообривають". А як тепер з тим? По головi дадтуь i вiдберуть? Чи нi?
Та нє,тепер ніби вуха не обривають.Хоча мене теж в дитинстві попереджали.Але тепер і кульчики золоті ношу,і ше й срібний один на додачу:D ,але вуха поки на місці:) Може,у мене просто вигляд не провокативний?:D А теоретично,то взагалі жахливо небезпечно по вулиці ходити,дорогу переходити,в маршрутці їхати і т.д.То вже,видно,як кому щастить...От наприклад,одна моя знайома вийшла з дому(з гуртожитку себто),і тут же,метрів за 10 від дверей до неї пацанчік підходить,ножик до горла приставляє,і "віддавай телефон".Вона й віддала... Капець,нє?!:eek: Хоч із хати не виходь...І я вже й замислюватися почала,чи не записатися мені на якесь айкідо...:rolleyes: :o :o
Краще запишіть на айкідо свого хлопця. Багатофункціональність обранця ніколи не зашкодить :)
Оля, не змішуйте поняття :) Злодій захищений не органами, а законами і "демократією", яка має в Україні дещо спотворений вигляд. Як би Ви знали, скільки іноді зусиль, здоров"я і жертв доводиться докладати щоб посадити злочинця, а потім справа розвалюється в суді; як оперів кидають дружини, які майже не бачать їх вдома, Ви би так не говорили.
От-от,і тому треба самим шось робити. Не все ж на міліцію вішати,у них же тих справ тисячі й тисячі.Тому я за народну "самодіяльність".Можна ж,в кінці-кінців,і пику злодієві набити!!! :mad: :mad: :cool:
Краще запишіть на айкідо свого хлопця. Багатофункціональність обранця ніколи не зашкодить :)
Гм,спочатку доведеться самого обранця знайти.Ой,боюся,що завдання ускладнилося...Мало їх тепер,багатофункціональних,залишилося...:)
Розказую. Знайомий спільно з своїм колегою у Львові винаймає квартиру. Сусіди їх ще не знають, бо хлопці тільки заселились. Вчора зламався замок у броньованих дверях, і вони не могли потрапити всередину. Біля 3-х годин вони сиділи під дверима, грюкали-стукали, намагаючись їх відкритиі. Шум стояв дикий. НІХТО із сусідів не викликав наряд ППС, а ті, що підіймалися сходами догори, вдавали що не помічають двох незнайомих молодих хлопців, які застосовуючи грубу фізичну силу вскривали двері їх сусіда :) Но комментс.
Ще одна історія. В 1998 році у Львові на Рогатці вбили одного пенсіонера, перед смертю жорстоко катували - палили прасками, душили... райончик невеликий, всі один-одного знають, особливо пенсіонери. Менше з тим. Відразу було видно, що сусіди знають вбивць. Ні один не допоміг міліції, - всі боялися за свою шкуру. А до смерті - були кращими колєгами з старим.
Тепер скажіть - яка міліція потрібна таким "людям", і чи мають вони моральне право нарікати на дії правоохоронців? :)
New Shrek
20.02.2007, 15:08
Ще одна історія. В 1998 році у Львові на Рогатці вбили одного пенсіонера, перед смертю жорстоко катували - палили прасками, душили... райончик невеликий, всі один-одного знають, особливо пенсіонери. Менше з тим. Відразу було видно, що сусіди знають вбивць. Ні один не допоміг міліції, - всі боялися за свою шкуру. А до смерті - були кращими колєгами з старим.
Тепер скажіть - яка міліція потрібна таким "людям", і чи мають вони моральне право нарікати на дії правоохоронців? :)Навчіть як допомогти правоохоронним органам і залишитись інкогніто для бандюків,я серйозно.
Якщо Ви не хочете офіційно співпрацювати з правоохоронцями, але маєте якусь важливу інформацію, то цілком можете надіслати анонімного листа.
У тому випадку, якщо у Вас є змога постійно надавати цікаву інформацію, то можете напів-офіційно співпрацювати з оперативником (тільки одним, для Вашої безпеки).
Юстас-Алексу... :)
New Shrek
20.02.2007, 15:27
Ще одне запитання з Вашого дозволу .Родичу встановили діагноз "клептоманія",родина в шоці ,які перспективи в умовах Львова?
Досить негативні. Такий діагноз не звільняє від кримінальної відповідальності.
Біля 3-х годин вони сиділи під дверима, грюкали-стукали, намагаючись їх відкритиі. Шум стояв дикий. НІХТО із сусідів не викликав наряд ППС, а ті, що підіймалися сходами догори, вдавали що не помічають двох незнайомих молодих хлопців, які застосовуючи грубу фізичну силу вскривали двері їх сусіда :) Но комментс.
Колись в дитинстві лишилися з батьком самі "на господарстві", мама поїхала до своїх батьків. Вийшли обоє типу гуляти, поки він взуття у коридорчику дочищав, двері зачинилися, а він ключі забувся..
То перед тим як він мав лізти на наш 2-й поверх (добре що кватирка на балконі була відчинена - якось він там відчинив вікно) використовуючи балкон 1-го, намовила його попередити сусідів - щоб не полякалися. :)
Але це правда - люди зазвичай неохоче "допомагають", чи то бояться що потім змушені будуть свідчення давати, ставити підписи у якості свідків тощо, чи просто - байдужі поки самих не торкнеться.
New Shrek
20.02.2007, 16:21
Ось що надибав в неті,виявляеться хороба не така проста.
Существует несколько типов или видов клептомании. В зависимости от причины, её вызывающей. Эта же причина и обуславливает терапию этого расстройства. Итак, клептомания или насильственная кража может быть вследствие:
1. Сексуальной перверсии. В этом случае сам процесс кражи воспринимается наполненным чувством удовлетворения и может увеличивать сексуальное возбуждение (вспомните фильм "Девять с половиной недель", когда главные герои в магазине "стягивают" какое-то украшение, хотя деньги на покупку есть).
2. Оральных импульсов - при "застревании" на оральной стадии психосексуального развития. В этом случае кража - это кража "маленького ребёнка" в которого невротически регрессирует человек. Он становится на уровень маленького ребёнка, который не понимает, что он делает, которому нравится всё блестящее и который всё тянет в рот...
3. Невротического стремления к обладанию, в том числе и у больных анорексией.
Поскольку все три пункта "сексуально ориентированны", то по международной классификации болезней клептомания - это сексуальная девиация, сексуальное отклонение. Лечится, как я уже указывал выше в зависимости от ведущего причинного механизма. Для этого вам нужна консультация врача-психотерапевта или сексопатолога.
В нас клептоманів лікують. І досить успішно :) На зонах класні терапевти.
Так само і наркоманів треба лікувати, а не саджати.
Liliyah Romanova
22.02.2007, 02:26
О так, у мене шваґро працює нишпоркою (слідчим:)), то можу сказати, що бідака і справді не має нормального життя. :(
Нишпорка=опер :) Слідчому бандитів вже приводять готовими, чистими, побритими-помитими і з сльозами розкаяння в очах :) До того передує робота оперів.
Нема. У нас це порушення прав людини. Є така штука, як презумпція невинуватості :)
Давайте повернемося до теми кишенькових злодіїв. Розумію, що і в людей і в держави є багато інших проблем, але ж якось треба лікувати суспільство?
Це побажання. А де пропозиції? :)
Це побажання. А де пропозиції? :)
здається в цьому плані в мене фантазія призупинила свою діяльність:D
А що ми можемо зробити?:confused:
Розклеювати фото по маршрутках всіх злодюжок Львова? Чи спробувати з ними індивідуально поговорити? :D
Ви хочете розглядати проблему дуже вузько - у межах боротьби тільки з таким видом злочинів, як таємне викрадення чужого майна - кишенькові крадіжки. Одразу зауважу - серед всіх злочинів, цей - найбезпечніший для потерпілого :)
Розклеювати фото ніхто не буде - це пряме порушення прав людини. Якщо вина злодія доведена у судовому порядку, то він повинен нести покарання у вигляді позбавлення волі на певний термін. Відповідно його писок у львівських маршрутках буде неактуальним. Якщо його вина не доведена, або ще не доведена - згідно закону він не винен.
Індивідуальні розмови постійно проводяться, і не тільки. Проте опера не можуть забезпечити злодіїв більш рентабельною і суспільно-корисною роботою, тому виховний процес носить скоріше формальний характер :)
Ще пропозиції? :)
Ще пропозиції? :)
катехизація підозрюваних у скоєні злочинів? :D
катехизація підозрюваних у скоєні злочинів? :D
Чом би й ні? :)
Українським міліціонерам запропонували молитися перед роботою та нарадами:
http://www.topreporter.info/article31333.htm
Тепер і злодіям треба... Зранку, все як має бути - гуртом до церкви...мєнти по праву сторону, бандити по ліву...
є отці, які займаються військовими, є отці, які регулярно відвідують зеків...
про отців, які б були духівниками злодіїв я ще не чула :eek: цікаво хто з отців на таке піде і хто з злодіїв стане каятися?
Гм,спочатку доведеться самого обранця знайти.Ой,боюся,що завдання ускладнилося...Мало їх тепер,багатофункціональних,залишилося...:)
Мало але зато є! ;) Успіхів у пошуках :rolleyes:
Ви не повірите, але громадянин США їхав у маршрутці, його там обікрали, злодіїв впіймали. Журналіст ЗІКу – свідок
Сьогодні, 23 лютого, у Львові близько 17. 00 тріо віртуозів-виконавців на «щипкових інструментах» намагалося виконати «ноктюрн» у маршрутному таксі № 62, – повідомив кореспондент Західної інформаційної корпорації, який волею випадку виявився на цьому імпровізованому «концерті».
Одному із крадіїв вдалося витягнути із кишені громадянина США гаманець із паспортом. Але інші два учасники, кожен із яких за партитурою вів свою партію, не змогли підхопити розвиток теми. На перешкоді став вчасно здійнятий ґвалт особи, яка супроводжувала американця, а також слушні поради пасажирів та розважливі дії водія маршрутки.
На прохання повернути гаманець із документами по-доброму злодюжки не відреагували. Не повелися і на пропозицію взяти собі доларовий вміст гаманця, але шляхетно повернути паспорт. Тоді до салону маршрутного таксі з мобільного телефону було викликало міліцію.
Наряд міліції приїхав в термін до 10 хвилин на місце зупинки біля Оперного театру, де вимушено припаркувався водій маршрутки, не відчиняючи нікому дверей. Незважаючи на те, що буквально поряд розташовувався опорний пункт міліції, правоохоронці передбачаючи складну процедуру обшуку всіх пасажирів, для якої за вимогами етикету і закону потрібні були офіцери-жінки, вирішили скерувати увесь екіпаж до Галицького райвіділку міліції на вул. Мартовича у супроводі міліціонерів, які стежили, що бува хтось не викинув чогось за вікно.
Блокованим злодюжкам не лишалося нічого іншого, як почати розігрувати комедію. Але вжиті заходи вже привели до потрібного результату: під одним із крісел було знайдено гаманець американського горопахи. Двох «щипкових інструменталістів» було запрошено до відділку, а на зап’ястках одного заклацнули кайданки.
В оцю хвилину потерпілі оповідають слідчим про пригоду, криміналісти працюють із відбитками пальців і встановлюють особи затриманих.
Єдине питання, яке зависає в повітрі: чи так само оперативно спрацювали б правоохоронці, коли на місці громадянина США опинився хто-небудь із нас? Тому пильнуймося від злодіїв самі, бо ми того варті! Але цей досвід може виявитися повчальним і помічним для всіх, хто потрапляє в такі ситуації.
http://www.zik.com.ua/index.php?news_id=73108
Невже і водій маршрутки був ПРОТИ злодіїв?
вау ;)
Єдине питання, яке зависає в повітрі: чи так само оперативно спрацювали б правоохоронці, коли на місці громадянина США опинився хто-небудь із нас?
Звичайно що ні :D Правоохоронці навіть на американця би так не відреагували, як-би не героїчна присутність у маршрутці журналіста ЗІКу :D :rolleyes:
Звичайно що ні :D Правоохоронці навіть на американця би так не відреагували, як-би не героїчна присутність у маршрутці журналіста ЗІКу :D :rolleyes:
О, то можна журналістів запросити в гості до злодіїв з кінцевої 71 маршрутки!
О, то можна журналістів запросити в гості до злодіїв з кінцевої 71 маршрутки!
Олю, то як?
Вже нема злодіїв на 71-й? :)
:) проблема вирішилася для мене дуже просто! :)
я вже майже рік не користуюся маршрутками, муж катає мене - розлінилася страшно ;)
Треба буде пройтися якось, подивитися, як там друзі працюють. Може нові обличчя є...
О! То вони Ваші знайомі?;)
Угу, я їхньою долею перейнялася страшно...Думала про них більше ніж про друзів!! :)
Думала, як їх посадити і хто міг би їх зупинити. А потім ставало їх шкода, бо і вони теж люди (чи то людиська), може у них свої проблеми, тому і почали красти.
Ніби існує закон і справедливість, але потім стає так жаль засуджених... Ніколи не уявляла себе ні прокурором, ні адвокатом!
я вже давно привчився автоматично як захожу в маршрутку виймати кошильок і телефон і тримати їх в руках - саме надійніше
я вже давно привчився автоматично як захожу в маршрутку виймати кошильок і телефон і тримати їх в руках - саме надійніше
Ага особливо коли в одні руці торба, а іншою тре триматись за поруччя!
З.І. В якій руці кажеш тримаєш гроші і трубку? Крім того не у всіх 1 телефон в кишені ;)
New Shrek
08.04.2007, 15:13
Крім того не у всіх 1 телефон в кишені
У мого друга десять....,коли плата за мобільний зв"язок досягнула 300 грн в місяць, він купив ше девять апаратів по акціях, у всіх моб-операторів України,і його витрати ,при в три рази більшої тривалості розмовах ,складають 30 грн в місяць
Desperado
08.04.2007, 17:00
Ольга.Дійсно, є такий різновид «розводу» лохів. Переважно все виглядає приблизно таким чином: йде собі людина нічого не підозрюючи по вулиці (базару, магазину), і раптом помічає гаманець, який лежить на землі (інколи ще цей гаманець просто на очах людини «випадково» випадає з кишені хлопця, який йде попереду). Не встигає ця людина підняти гаманець і (можливо :) ) повернути власнику, як раптом інший пішохід підбігає, хапає гаманця і довірливо взявши за лікоть людину, починає умовляти відійти в сторону і поділитися грошима. При цьому власник гаманця переважно щезає з поля зору, тому змісту його кликати немає. У 80% зі 100% людина погоджується. І в той момент, коли вона вже у якості співучасника зазирає в гаманець, раптом з’являється його власник, який твердить що у гаманці була велика сума грошей. Людина звісно починає говорити, що вона ніяких грошей не брала, і як доказ вимагається пред’явити всі свої гроші… Далі – справа фантазії або зухвалості кидал.
Простий психологічний трюк, діє досить ефективно і довести кримінал у діях кидал правовими засобами дуже важко :) Проте це є різновид шахрайства, і до кишенькових жодного стосунку немає.
В принципі, жертвою кишенькових може стати будь-хто і будь-де. Професіонали цієї злодійської професії не є дуже численні, але при бажанні можуть обікрасти кого завгодно. Єдина порада – не тримати документи і гроші вкупі, не «світити» ними в людних місцях, а також зберігати їх якомога ближче до тіла. Тут вже справа фантазії… Мій колега часто їздив у плацкарті і мав дуже міцний сон. Гроші він ховав у труси – мав спеціально нашиту зсередини кишеньку :) Біда навчить.
Також не обманюйтеся поважним і порядним виглядом попутчиків у маршрутці. Серед кишенькових підозріло виглядають тільки новачки або наркомани. Одного разу наприклад затримали кобіту, яка «трудилася» в норковій шубі і у присутності своєї малолітньої доньки. Ну в кого така викличе підозру? :)
це спосіб старий як світ...
і шо з того? ті вори легко відмазатись можуть
Невже і водій маршрутки був ПРОТИ злодіїв?
вау
Один із випадків по цій темі:
Водій маршрутки (година наближена до пік, але народу троха менше в маршрутці, номер не пам"ятаю, але схиляюся до 34 або 35) за метрів 50-100 до чергової зупинки, або його хтось просто спиняв, оголошує дуже голосно: "Шановні пасажири, прошу зараз дивитися за своїми речами, НЕ зупинитися я не можу". Ну після такого звичайно ж злодюжки пішли ні з чим.
Поширений міф. Водії маршруток якщо й "співпрацюють" з кишеньковими, то виключно на добровільно-матеріальних засадах. Ніхто "з під палки" цього не робить, життю драверів абсолютно нічого не загрожує. Кишенькові окрема каста, вони не вдаються до насильства крім випадків, коли це безпосередньо не стосується їх життя чи здоров"я - просто не їх профіль.
"Шановні пасажири, прошу зараз дивитися за своїми речами, НЕ зупинитися я не можу"
хоч хтось таки попередив...
Deus igrok
21.05.2007, 22:14
Не було часу вести в райвідділ, так що я просто зламав злодію пальці і відпустив
Легкі тілесні =)))))))))))))))
Нас так теж вчили , крім пальців нічого не ламайте ...
Правильно :) Але ще до списку, який можна ламати - додам ніс - також легкі тілесні :D А от щелепу вже не раджу.
Але ще до списку, який можна ламати - додам ніс
А ніс за що? ;)
Для красоти :rolleyes:
Е, то неефективно!:D Я за те, щоб злодіям на чолі тавро ставили, як колись! ;) До кінця життя би не хтів красти! :)
І не тільки на чолі ;) - щоб не розмножувались :D
І не тільки на чолі ;) - щоб не розмножувались :D
Нє, то вже не по-християнськи. :) Калічити я би не згодилася. А ще таким способом! ;) Хіба насильників! :rolleyes:
Їм б вистачило, щоби їх люди здалеку бачили, хто вони.
Насильників взагалі знищувати треба - як шкідників :)
Насильників взагалі знищувати треба - як шкідників :)
А смертна кара ж відмінена....;) Нє, краще таки щось їм відрізати! :D
І пришити на чолі, замість таврування? :eek:
Zoryanazirka
22.05.2007, 10:30
Мені у 1999 році вкрали в маршрутці телефон Нокія 3210 здається, мені тоді ше корпус до неї подарували такий з соняшниками, я така зла і розстроєна була :( Плакала цілий день тоді.
Це вже збочення пішли якісь :)
гуляла з малою минулого тижня біля Автовокзалу, мордочки-злодюжки не зникають. Ті ж милі дядечки, працюють без перерви на каву.
Кінець-кінців КОЛИ ЦЕ ВСЕ ПРИПИНИТЬСЯ!!?!?!?!?!?!?!??!?!? :(
http://personalsafety.askacop.org/pickpocket.jpghttp://www.luikerwaal.com/platen/ber_pickpocket.jpg
http://www.sptimes.com/2004/04/11/photos/tr-pickpocket.jpg
Коли? :) Тоді, коли люди стануть не тільки нарікати на міліцію, але й співпрацювати - надаючи відповідну інформацію. У даному випадку з Вашого боку наприклад письмова заява-звернення (можна колективна) в адресу начальника ГУМВСУ у Львівськвій області. Якщо звичайно, це Вас цікавить :rolleyes:
Кеп, а дайте зразочок ;)
напишемо
ще й фотки дамо
Шапка:
Начальникові ГУМВС України
у Львівській області
генерал-майору міліції
Цимбалюку М.М.
Доброго дня, шановний Михайле Михайловичу!
текст звернення .................................................. ......................
Про результати розгляду колективної заяви просимо повідомити -//-
ЗІ: Вітаємо Вас із початком літа, Зеленими святами, бажаємо миру у Вашій сім"ї та процвітання на роботі.
З повагою,
суспільно свідомі мешканці Франківського району м. Львова (список)
:) :rolleyes:
ЗІ: Вітаємо Вас із початком літа, Зеленими святами, бажаємо миру у Вашій сім"ї та процвітання на роботі.
а подарунки в конверт вкладати???
а подарунки в конверт вкладати???
Ви питаєтесь чи вкладати їх взагалі, чи вкладати, але тільки у конверт?
ЗІ: кОму поставте :)
щось здається мені, що без подарунків цей лист не дійде вчасно:)
щось здається мені, що без подарунків цей лист не дійде вчасно
Поширений міф...
:)
Три рази стикався зі злодюжками.
один раз не помітив (касети потягли), другий раз в тісному тролейбусі застукав пальці у задній кишені (в якій нічого не було, гм - чого було лізти :) ),
втретє - зі знайомим оказія була, але помітили і вчасно відбилися.
Є явні ознаки, і тут вже згадували:
злодюга, перед тим, як залізти до кишені, обовязково буде відволікати одним зі способів:
- штовхне собою
- штовхне сумкою, паличкою, пакетом
- буде нагло перелазити повз вас
- в тісному транспорті, коли і так звідусіль штовхають, злодюга своїм плечем, рукою, коліном, грудьми :D буде тулитися до вашої руки, ноги, взагалі будь-куди, щоб вся увага була спрямована на те, що вам заваджає... а тим часом...
оце останнє найчастіше спрацьовує, навіть з тими, хто уважний і обережний (так і зі мною було... :()
злодюга своїм плечем, рукою, коліном, грудьми буде тулитися до вашої руки, ноги, взагалі будь-куди,
Залишається сподіватися, що злодюжкою виявиться симпатична молода дівчина з ...великими ...очима :rolleyes: :D
- в тісному транспорті, коли і так звідусіль штовхають, злодюга своїм плечем, рукою, коліном, грудьми буде тулитися до вашої руки, ноги, взагалі будь-куди, щоб вся увага була спрямована на те, що вам заваджає... а тим часом...
Я бачила, як в тролейбусі дядько вставав з місця, щоб виходити (сидів зразу за перегородкою середніх дверей ближче до вікна) і 3-4 хлопці створили біля тих ж дверей штучну штурханину, а один поліз до кишені сорочки на грудях (в дядька купюри були там просто дзвернути вдвоє). Дядько вчасно побачив та здійняв галас, але тамті і не думали здаватися і почали на нього шипіти: "та ти шо, б...., що я? б...., та ти б.... зараз сам все віддаш". До дядька більше ніхто не приєднався на захист ККУ (був майже повний тролейбус), він вийшов, а вони - не пам"ятаю, здається вийшли з ним.
Перед тим, як це все почати (ще коли дядько сиділи :) ), хлопці показували один одному сигнал "подивися, яка пінка в мому капучіно" (з реклами) вказуючи на "лоха", його кишеню на сорочці, що роздулася від грошей.
До дядька більше ніхто не приєднався на захист ККУ (був майже повний тролейбус)
Про що й мова. Ніхто ніколи не допоможе незнайомцеві в біді. Один боїться, другому впадло... Зате вечером зі смаком переповідатимуть побачене жінкам, чоловікам, примовляючи - он яка міліція погана - скільки злодіїв розвелося :o :rolleyes:
Internati
23.05.2007, 11:45
Одного разу у Львові йшов вулицею і накніпував при цьому смс. Звичайно в такому разі не зауважуєш, що діється навколо. А діється ось що: підбігає хлопчина, вдаряє мені по руці зверху, телефон (а модель була недорогою, якась Моторолка з вбудованим радіоприймачем) від цього падає на землю. Хлопчина прутко його піднімає і драла.
Проте йому не надто повезло, бо я його наздогнав, відвів під під"їзд і пробую забрати телефон. Він не віддає, пручається. В телефону від цього вирвалась антена. Ну мене зло схопило, я почав його молотити, носа розбив, здається, бо кров пішла.
А народу пофіг, обступили і тішаться. Потім підійшов наряд міліції, спочатку кинулись до мене, бо я хлопаку таки трохи духопелив. Коли з"ясували що і до чого, посадили нас в машину відвезли до відділку. Там довідались, хто є батечком хлопчини і ми всі разом поїхали до нього.
Після тет-а-тет бесіди з міліціонерами, батечко погодився поїхати зі мною в магазин і купити мені такий самий новий телефон, що тут же й було зроблено.
Я пішов собі додому, а вони ще розбирались з міліціонерами. Ось так негласно вирішуються проблеми. Проте я залишився задоволеним і в цьому випадку можу сказати, наша міліція мене таки захистила.
Internati
23.05.2007, 11:51
Справедливості задля зазначу, що весь цей бєспрєдєл, то є не лише українська хвороба. Он недавно знайомий в Берліні вечором намагався зняти із банкомату Шпаркасси пару євро. Підходить до нього хлопака з ножем і каже: зніми 2 штуки.
І що той бідолаха мав робити? Зняв! Добре, що камери спостереження є, то йому потім повернули, бо щодо клієнтів там діє якась страховка. Але неприємний осад все рівно залишився.
Я тому намагаюсь в житті з паперовими грошима не стикатись. Оплачую всі послуги або через інтернет-банкінг, або кредиткою, і не ношу з собою більше 20 євро в кишені. Береженого Бог збереже.
...
Я пішов собі додому, а вони ще розбирались з міліціонерами. Ось так негласно вирішуються проблеми. Проте я залишився задоволеним і в цьому випадку можу сказати, наша міліція мене таки захистила.
Круто! чи не вперше чую про пригоду з таким щасливим кінцем! :) :)
ГРОМАДЯНИ, хто ще живе біля АВТОВОКЗАЛУ і ЗНАЄ В ЛИЦЕ ЦИХ ЗЛОДЮЖОК, давайте обєднуватися!
Після тет-а-тет бесіди з міліціонерами, батечко погодився поїхати зі мною в магазин і купити мені такий самий новий телефон, що тут же й було зроблено.
Вас захистили, скоївши при цьому ще тяжчий злочин :) Зробивши добро Вам, міліціонери зашкодили інтересам держави, власному іміджу у очах злочинця і його батьків.
Зрозумійте, що у випадку як-би міліціонери зробили все згідно чинного законодавства, Вам також повернули би мобільний телефон, відшкодували моральні збитки (у випадку заявлення Вами цивільного позову) і крім того здійснили виховний момент - покарання злочинця :)
Internati
23.05.2007, 12:34
Зрозумійте, що у випадку як-би міліціонери зробили все згідно чинного законодавства, Вам також повернули би мобільний телефон, відшкодували моральні збитки (у випадку заявлення Вами цивільного позову) і крім того здійснили виховний момент - покарання злочинця :)
Це було б так, якщо б УСІ ланки слідчої та судової діяльности зробили все згідно чинного законодавства. А у цьому я дуже сумніваюсь.
Оформив би наряд міліції того хлопаку за усіма правилами, це б означало наступне:
1. Напевне в відкрили кримінальну справу і направили якомусь слідчому.
2. Наряд міліції не заробив би нічого. Натомість нагрів би руки слідчий (за вищим тарифом), або ж, якщо б і той виявився чесним - суддя (за ще вищим тарифом.).
А "нагрів руки" означає: справу зам"яли б, а мені - іди шукай справедливости деінде.
Сумно все це. Навіть не дивлячись, що сам я вийшов з пригоди фінансово не постраждавши.
Deus igrok
23.05.2007, 12:36
Зрозумійте, що у випадку як-би міліціонери зробили все згідно чинного законодавства,
Вік хлопаки то не вказано.
Це було б так, якщо б УСІ ланки слідчої та судової діяльности зробили все згідно чинного законодавства. А у цьому я дуже сумніваюсь.
А не треба сумніватись :) Бо якщо всі почнуть сумніватись - анархія неминуча.
Вік хлопаки то не вказано.
Це вже нюанси. Навіть якщо злочинець неповнолітній, і не досяг віку кримінальної відповідальності за пограбування (у чому я сумніваюсь), то до нього все одно судом будуть застосовані міри виховного характеру, а потерпілому за рахунок батьків відшкодовано збитки.
Internati
23.05.2007, 12:55
А не треба сумніватись :) Бо якщо всі почнуть сумніватись - анархія неминуча.
З цим неможливо не погодитись, але й дуже важко погодитись.
Важко сказати, скільки років було тому хлопаці, але своїх святих 16, з яких починається кримінальна відповідальність, він на той момент був гарантовано досяг.
біля автовокзалу (знову ж таки цей район) у супермаркеті БАРВІНОК, є будка з мобільними причандаллями... продали мені там підробну картку поповнення рахунку на 50 грн... поміняли відразу на вимогу, але довго шукали серед своїх карток яка є не підробна...
неприємно... я ж не на вулиці купувала картку, а всередині в магазині БАРВІНОК!
А у меня,на Краковском рынке,всю месячную зарплату вытащили...Рыдала неделю...:no:
А у меня,на Краковском рынке
та... я як тільки заходжу в ворота краківського то відразу міцно обіймаю свою сумку :)
випадки там жахливі були, навіть продавці страйкували, щоб кишенькових злодюжок забрали з ринку...
Deus igrok
12.09.2007, 13:26
Внимание! Карманники на ж/д-вокзале во Львове
Будьте осторожны. Четверо молодых людей обваровывают пассажиров на привокзальной площади жд-вокзала в г.Львов во время их посадки в рейсовые пригородные автобусы. Создают давку в салоне с возгласами "Это наши четыре места" и обворовывают жертву. "Работают" каждый день. В "составе" бригады могут быть и женщины.
http://video.oboz.ua/movie.php?dmE9NSZpZD02Njc3JnZ0PTA=
ArxangeluS
23.09.2007, 04:35
Як вони все-таки дістали!!! В мого батька теж з кишені витянули, а він так важко працює! Як мені його шкода було... Але якщо десь щось забирається, то вона колись мусить віддатись? Так нас вчили колись?
Із моєю мамою таке траплялося: теж крали гроші, причому завжди разом з гаманцем. Не раз бачу, як люди "світять" грошима з гаманця, платячи,скажімо, за проїзд. Звичайно,що це привертає увагу злодіїв. Тому я переважно ховаю "грубі" гроші у внутрішніх кишенях, а потрібну суму тримаю в руці .І повірте,ніразу за життя в мене не крали грошей.
Як вони все-таки дістали!!! В мого батька теж з кишені витянули, а він так важко працює! Як мені його шкода було... Але якщо десь щось забирається, то вона колись мусить віддатись? Так нас вчили колись?
Искренне сочувствую Вашему отцу. Это всегда очень обидно. Раньше у карманников был своеобразный кодекс чести - не воровать у священнослужителей, инвалидов, беременных, пенсионеров и детей. А если с деньгами украли по ходу документы - то старались по возможности их подбросить.
ArxangeluS
24.09.2007, 18:39
Дякую за співчуття. Добре, що ще по голові не дали, так як вони люблять... На жаль, ні про який кодекс честі тут не йдеться, рагулі вони всі насправді...
Небезпечними у Львові, в плані кишенькових злодіїв, є 73 та 2 маршрутки, особливо у часи ПІК та п'ятницю.
Стосовно мобільних телефонів, треба завжди знати IMEI свого телефону, який вираховується у мережі любого оператора, незалежно від зміни СІМ-карти.
Якшо Ви відразу помітили крадіжку телефону у маршрутному таксі і маєте другий телефон, то швидко наберіть номер вкраденого та підніміть шум до зупинки. Коли телефон задзвонить, то злодії кинуть його на підлогу, щоб позбутись непотрібного речового доказу...
Небезпечними у Львові, в плані кишенькових злодіїв, є 73 та 2 маршрутки, особливо у часи ПІК та п'ятницю.
Повірте, усі маршрутки. На власному досвіді переконався що до того списку ще входять 71, 83, 39...
Стосовно мобільних телефонів, треба завжди знати IMEI свого телефону, який вираховується у мережі любого оператора, незалежно від зміни СІМ-карти.
Перепрошиваються...
Якшо Ви відразу помітили крадіжку телефону у маршрутному таксі і маєте другий телефон
...ага, вже :). З двома і більше телефонами ходжу :D
Boris_Kiev
22.10.2007, 12:55
А от у Лондоні не соромляться вивішувати об"яви при вході до кожного музею: "Beware of pickpockets!" - "Стережіться кишенькових злодіїв!"
біля автовокзалу (знову ж таки цей район) у супермаркеті БАРВІНОК, є будка з мобільними причандаллями... продали мені там підробну картку поповнення рахунку на 50 грн... поміняли відразу на вимогу, але довго шукали серед своїх карток яка є не підробна...
неприємно... я ж не на вулиці купувала картку, а всередині в магазині БАРВІНОК!
А Ви мали чек? Якщо так, то нічого боятися. А якщо продають скреч-картки не даючи чека, то краще їх в цьому місці не купляти. То так як пити горілку в якому-небудь гадюшнику: як горілка не буде пальоною, то принаймні яку-небудь інфекцію "вип'єш".
консультант
22.10.2007, 16:19
Рекомендую старий спосіб, перевірений на практиці. В кишені пришиваєте звичайні рибні гачки, жалом донизу. Чим більше, тим краще.
В час пік, зайшовшм в маршрутку, вийміть з гаманця грощі так, щоб як можна більше людей бачило, що там є ще гроші, заплатіть водієві і акуратно опустіть гаманець в діряву кищеню з гачками. Гаманець впаде на саме дно. Зате той, хто спокуситься - ваш..., гуку він запхає, назад дороги вже не буде... . Якщо маєте бажання і позволяє здоров"я, можете трохи навіть розважитись... . Тільки самому це практикувати не раджу, тому що як правило їз буває декілька і працюють по цепочці.
Я, колись чула, що одна бабка-кульбабка таким методом зловила злодія. :D
консультант
22.10.2007, 22:31
Я, колись чула, що одна бабка-кульбабка таким методом зловила злодія.
Можливо, це ж старий метод... .
Рекомендую старий спосіб, перевірений на практиці. В кишені пришиваєте звичайні рибні гачки, жалом донизу. Чим більше, тим краще.
Я, колись чула, що одна бабка-кульбабка таким методом зловила злодія.
А по голові не можна дістати за такий метод? ;)
А по голові не можна дістати за такий метод? ;)
Хех...Та, якщо вірити джерелам, то бідний злодій був представлений до самосуду, цією бабцею.:aggressive: ;) Вона його своєю клюкою відметелила так, що він, незважаючи на гострі гачки, видерся з того капкану і дав драпака. :D
Та й що ви думаєте, вони будуть вступатися за один-одного? В випадку коли когось із них ловлять, інші як криси розбігаються...
Хех...Та, якщо вірити джерелам, то бідний злодій був представлений до самосуду, цією бабцею.:aggressive: ;) Вона його своєю клюкою відметелила так, що він, незважаючи на гострі гачки, видерся з того капкану і дав драпака. :D
Та й що ви думаєте, вони будуть вступатися за один-одного? В випадку коли когось із них ловлять, інші як криси розбігаються...
Дивлячись хто зловить...:)
А, навіщо "дивитись"? Бити треба, якщо сам не подужаєш, то люди допоможуть. В громадян вже давно руки до них чешуться.:p
люди допоможуть. В громадян вже давно руки до них чешуться.
Вы очень оптимистичны, мадам :) Боюсь, что люди очень сильно бы удивились, услышав такое положительное мнение о себе ;)
nirvanka
23.10.2007, 16:13
Всі герої на словах.. А якщо Вам ніж до горла приставлять, Ви навіть не пискните.. :(
З таким підходом можна й голим зостатися. Може це і нормально, коли жінка тримає за руку грабіжника і репетує на весь салон, а все паньство сидить і дивиться у вікно, і робить вигляд що нічого не сталося...
З таким підходом можна й голим зостатися. Може це і нормально, коли жінка тримає за руку грабіжника і репетує на весь салон, а все паньство сидить і дивиться у вікно, і робить вигляд що нічого не сталося...
Це ненормально, але часто люди теж бояться вступитися, бо не знають, які будуть наслідки.;) Той експеримент з гачками цікавий, але я би на таке не наважилася. То би мали бути теж сильні мужчини, і ще й з підстраховщиками. :aggressive:
Це ненормально, але часто люди теж бояться вступитися, бо не знають, які будуть наслідки.;) Той експеримент з гачками цікавий, але я би на таке не наважилася. То би мали бути теж сильні мужчини, і ще й з підстраховщиками. :aggressive:
Електрошокера вистарчить:)
До речі, коліжанка розповідала випадок, який стався з її класною керівничкою.
Їде собі ця вчителька в переповненому троллейбусі, і тут згадує, що в кишені у неї лежать 10 гривень.Ну і вирішила їх від гріха подальше витягнути звідти, щоб не сперли.Вона залазить в кишеню, хоче витягнути ці гроші, і тут мужчина, що стояв біля неї, нагло засовує руку до її кишені хватає за другий кінець куп"юри і починає їх видирати!!! У жіночки стовбняк від такої нахабності, вона дивиться прямо в його наглі очі, і тихо шепоче: "віддайте гроші, бо зараз підійму гвалт". Не знаю кілько вони там вовтузилися, і як розійшлися, але перемогу одержала жіночка. Коли ж вона прийшла додому, вона виявила, що в неї в кишені не 10 гривень, а цілих 20! Вийшло так, що вона в цій тісноті і давці, ненароком потрапила в чужу кишеню, замість своєї !!!:D І потім вона зрозуміла наглий погляд того дядечки, який чесно відвойовував свої гроші...:D :D :D
Електрошокера вистарчить
Электрошокеры в Украине запрещены. На АК-74 лицензию оформить легче :)
Шкода...:ninja:
консультант
23.10.2007, 21:20
Шановні, я ж писав. Хто хоче експериментувати з гачками, без надійної групи підтрики навіть не починайте. Їх буває мінімум троє, а то і більше.
І не дуже вони будуть спішити втікати, скоріше навпаки. От тут, як казав Капітан в самообороні, газовий балончик дуже пригодитьсяя.
Я бачив на свої очі, як злодій був викрав гаманець в жінки в одному із магазинів, біля площі ринок. Двоє молодих чоловіків побігли за злодієм... .
Один із них назлогнав його і повалив на землю. Другий, який теж наздоганяв злодія, замість того, щоб допомогти в затриманні, ногою вдарив в обличчя захистника жінки і разом із злодієм втік. Ось і надійся на допомогу громадян другий раз... . Тому, якщо сам, подумай, чи варто щось починати, а якщо почав, то діяти треба рішучо і жорстоко... . В таких випадках пусті розмови зайві і небезпечні для Вас.
Я мав цього літа випадок, що можна розцінювати як різновид описаного тут раніше "загубленого гаманця".
Коротше, я заходжу у продуктовий магазин. Зразу за дверима на підлозі лежать зім"яті 5 гривень. В магазині покупців немає, лише якийсь молодик років 20-22 ніжно так бесідує з молоденькою продавщицею. Ну, що б Ви зробили? Правильно, підняли б ці 5 грн та й пішли б собі на закупи. Так зробив і я. Тримаю папірець в жмені. Молодик байдуже так глянув, і продовжує залицятися. Я відвернувся, і розглядаю вітрину. Десь секунд за п"ять чую, як мене хтось тягне за руку. Стоїть. Він. Каже: Ти знайшов зараз п"ять гривень? Кажу: Я. - Так пішли на пиво! Ну, пиво я п"ю лише зранку, а це вже був обід, тож пива (а особливо, кажуть, пиво б"є по нирках ), випити не зголосився. Як я вже казав, було літо, спека, - я запхав йому цю знайдену п"ятку в нагрудний карман, кажу: Я тобі, чоловіче, дарую! Ви би бачили, які в нього були очі! Мабуть, таки пива захотів.
А продавщиця стояла, і сміялася "в кулачок".
Потім я собі йшов і приколювався, як би я "попив пива". Аж на п"ять гривень!
Додано через 32 хвилини
Десь років з десять тому на Краківському ринку молодшого брата мого колеги (він тоді школу закінчив, - молодший брат) малолітні "карманники" намагалися почистити. Він почав відбиватися, його вдарили по лиці і зламали зуба. Малий прийшов додому страшенно засмучений, і на питання батьків, чи він зможе впізнати того, хто його вдарив, сказав, що мабуть, зможе. Старший брат, який був спортсменом, і до того ж мав кілограм з 95 ваги, позбирав нас, своїх друзів, вияснив в торговців, коли вештається по базару та компанія, взяв нас всіх, і ми, отакою юрбою чоловік з 8, почали тинятися туди-сюди. Десь за півгодини малий показав на того, хто це зробив. Їх було десь з п"ятеро, всім по 12-14 років. Він підійшов до нього, і почав говорити, що ти мені зломив зуба, давай гроші. Той вперся, я тебе не знаю. Тут підходить його брат-шафа, і починає ніжно так (а він направду винятково коректна і дружня людина) пояснювати, що мало того, що ти в нього гроші витягнув, то ше й скалічив, - пішли до твоїх батьків, розберемося без міліції. Той пацан разом зі своїми колєгами давай верещати, розпихуватися, і вже тікати. Тоді той брат-шафа вхопив його за комір, і не пускає. Ну, уявіть собі картину, - здоровезний "дєтіна" мучить маленьке ангелятко, люди почали захищати того злодюжку. Тут "откуда ні возьмісь" з"явилися міліціянти ( там, такий був ст. прапорщик, направду старший. Вже, мабуть, на пенсії). Хапають того старшого брата, і тягнуть в кімнату міліції. Добре, що брат мав силу, і мертво тримав свого полоненого. Ну, і ми, звісно, за ними. Привели, почали там щось про адмін відповідальність, хотіли штрафувати, навіть не дали говорити. Але коли в кімнату ввалилися наступні 7 чоловік, - оніміли. Отут вже почалося все так, як і мало бути. Все записали, все оформили, і в результаті молодший брат за кошти батьків того пацана отримав нарощений зуб.
А я запитаюся, а чим би закінчилося все, якби не було старшого брата, і в старшого брата не було хороших друзів - штангістів і боксерів?
Perchenya
25.10.2007, 17:55
Я більше ніж впевнена, що не все схвачено.
Мій друг одного такого привів у райвідділ з заломаною рукою,
і рука ця не в нього в кишені була, а в якоїсь дівчини.
Нажаль це велика рідкість.
Люди, не бійтеся злодіїв, вони самі бояться.
Так що піднімайте шум і бийте (бажано в область паху, щоб такі козли більше не плодились):feminist:
nirvanka
25.10.2007, 18:30
Схвачено.. Несхвачено.. Мого брата на якомусь концерті у Львові притиснули до стіни і забрали мобілку. Банда почала втікати - міліція впіймала. Всіх до відділку. Брату телефон повернули, банду відпустили після візиту їх батьків. Справу закрили.. От так у нас все робиться..
консультант
25.10.2007, 18:58
Так що піднімайте шум і бийте (бажано в область паху, щоб такі козли більше не плодились)
Все чудово і найбільше Ваш аватар !
І без усмішки, без смайлика.... От мужчини!
:D :D :D :D :D :D :D :D
консультант
25.10.2007, 22:31
І без усмішки, без смайлика.... От мужчини!
:D :D :D :D :D :D :D :D
Дякую, зроблю висновки... .:)
Perchenya
26.10.2007, 11:35
:o Ви мене засоромили, аж спина почервоніла від сорому
консультант
27.10.2007, 13:35
Ви мене засоромили, аж спина почервоніла від сорому
То не страшно, добре що шерсть не почала випадати !:crazy:
Perchenya
27.10.2007, 16:24
То не страшно, добре що шерсть не почала випадати !:crazy:
Ага, бо вже давно випала.:beee:
рівнянин
01.11.2007, 08:58
Электрошокеры в Украине запрещены. На АК-74 лицензию оформить легче
А ще легше танк, як меналобрухт, і ліцензію не потрібно! Кишенькові злодії абсолютно не будеть цікавитись вашим гаманцем. Та й з ДАІ можна поспілкуватись та розповісти що ви про них думаєте!
А ще легше танк, як меналобрухт, і ліцензію не потрібно!
Я уже давно говорил, что танк во Львове совершенно необходим! С такими пробками...
консультант
02.11.2007, 11:51
Я уже давно говорил, что танк во Львове совершенно необходим! С такими пробками..
РизикованоЮ тому що появиться багато бажаючих свою машину підставити, щоб заробити на нову... .
рівнянин
02.11.2007, 12:59
РизикованоЮ тому що появиться багато бажаючих свою машину підставити, щоб заробити на нову... .
Без проблем! Хай підставляються! Тільки після цього не буде вже кому машину нову купляти. Хіба що катафалк.
В отличие от Европы, не обижая других городов Украины, и близлежайших государств, могу сказать только одно.
В Киеве есть троллейбусные маршруты, на которых "контроллеры" проверяют карманы пассажиров вместе с "карманниками".
Особенно это заметно с пятницы до понедельника на маршруте от М "Шулявская" до "Караваевы Дачи".
Шановні, я ж писав. Хто хоче експериментувати з гачками, без надійної групи підтрики навіть не починайте.
А почему не начинать?
Он (вор) всё равно уже никуда не убежит.
Группа поддержки рассосётся как только поймёт(если мОзги есть), растает ка дым.
Додано через 1 годину 52 хвилини
Схвачено.. Несхвачено.. Мого брата на якомусь концерті у Львові притиснули до стіни і забрали мобілку. Банда почала втікати - міліція впіймала. Всіх до відділку. Брату телефон повернули, банду відпустили після візиту їх батьків. Справу закрили.. От так у нас все робиться..
Я не даром упомянул "Караваевы дачи" в Киеве.
Все ворованные в Киеве мобилки искать нужно там.
Но - бесполезно.
Самый интересный случай был у моих знакомых.
При входе в автобус, женщина разговаривала по мобилке, потом положила в карман.
Через некоторое время поняла, что в кармане кто-то "побывал" и сказала мужу. Он тут-же набрал её номер.
Мобилка зазвонила уже около выхода из автобуса.
В этом случае ни одно "животное" не пострадало, а - жаль.
malyatko
12.12.2007, 09:37
мене зара закидають помідорами або закопають ногами, але я все рівно скажу
на мою думку люди самі винні що цілий місяць тяжко працюють а потім не можуть подивитись за своїм гаманцем, а відкривають рота і дивляться по сторонам...я терпіти не можу наглих грабунків я б розстрілював таких, але кишенькові злодії це все таки в якомусь розумінні молодці..це все таки майстерність...а не так коли тебе обступили приставили ніж і забрали..або вдарили по гололві і все забрали..все таки у випадку кишенькових злодіїв люди самі винні..:ninja:
п.с. в мене чомусь ще ні разу нічого не вкрали, тому що я розумію що коли втранспорті розіггрується якась сцена або скандал або ще щось то тре стежити за кишенями.
п.п.с. ще часто стають жертвами любителі покричати в транспорті..їх навмисне штовхають і цей любитель починає верещаит на всіх забуваючи про кишені.
бережіть свої кишені..
Redhotchilly
12.12.2007, 11:58
в мене чомусь ще ні разу нічого не вкрали, тому що я розумію що коли втранспорті розіггрується якась сцена або скандал або ще щось то тре стежити за кишенями
never say never (c)
в кишеньковими злодіями треба боротись... самі магазини, базари, магазини знають хто і коли краде... там своєрідний бізнес
на мою думку люди самі винні що цілий місяць тяжко працюють а потім не можуть подивитись за своїм гаманцем, а відкривають рота і дивляться по сторонам...я терпіти не можу наглих грабунків я б розстрілював таких, але кишенькові злодії це все таки в якомусь розумінні молодці..це все таки майстерність..
Колись давно я розмовляв з однм дідом,старої формації "щипачів".
Каже.що перевелись нині "спеціалісти".А нинішнім треба руки ломати,поки не навчаться.
Залізти крутому в кишеню,відрахувати третину грошей,поставити гаманець назад і,так,щоб ніхто не здогадався - ото майстерність.
Каже.що перевелись нині "спеціалісти".А нинішнім треба руки ломати,поки не навчаться.
Залізти крутому в кишеню,відрахувати третину грошей,поставити гаманець назад і,так,щоб ніхто не здогадався - ото майстерність.
є й такі......
а переважно -- під наркотиками......
І мені колись давно в Львові один пан розказував , що були такі "вмільці",що з вліті з нагрудної кишені в сорочці витягували колоду карт ; з колоди забирали кілька карт , а решта ставили на місце.А потім сідали з ним грати в карти.Незнаю правда це , чи міф...
А от школа кишенькових злодіїв в Львові за Польщі була(не раз читав)І на випускних екзаменах треба було вкрасти щось в поліцая, а потім один в другого( складніше)
malyatko
14.12.2007, 14:04
а мені розповідала мама що в неї сусід був вправним злодієм..але раз перед тим як піти а справу почастуваввся чимось (здається макове молочко чи щось таке).. ну от зайшов до транспорту і хотів стягнут наручний годинник в мужчини...та й заснув находу повісишивсиь на руку...а той був міліціянтом...суть того що грабіжнику ноги покалічили став інвалідом...
a.ilchenko
18.12.2007, 11:34
за що ми хапаємося? За кишеню, сумку чи інше місце, де лежать гроші або гаманець.
Маю при собі готівкою не більше денних витрат. Решта - на пластику.
Тим паче, що зараз багато де карти приймають.
Загубив недавно (а може й витягли) мастеркард-аерофлот, заблокував, користувався тимчасовою віза-електрон на той же рахунок (банк видав), через тиждень одержав перевипущену картку...
Додано через 13 хвилин
Та й з ДАІ можна поспілкуватись та розповісти що ви про них думаєте!
Був такий анекдот
Интервью с российским бизнесменом.
Корреспондент: - Скажите, что вы думаете о сотрудниках ГИБДД?
Бизнесмен: - Бандиты однозначно. Ничего не делают, полный бардак на улицах, водителей грабят при каждом удобном случае, негодяи конченые.
К.: - Да, мнение нелицеприятное, прямо скажем. А что вы думаете о российских таможениках?
Б.: - М-да, я думаю, насчет ГАИшников погорячился. Нормальные в общем-то ребята, вежливые, лишнего не возьмут.
Отечественные бандформирования, дислоцирующиеся в Польше, грабят исключительно наших же граждан. Тронуть коренного поляка для них - табу. Польские полицейские за обобранного соотечественника оторвут уши. Украинские, российские и белорусские "челноки" (или просто вольнопутешествующие), для местной Фемиды - никто. Отсюда мораль: если на польском вокзале, рынке или пляже у вас спросят по-русски о том, как пройти в библиотеку, ответьте соответственно: "Не вем, пся крев!":) весь текст (http://valiza.com.ua/article.php?id=171)
Всё это конечно интерестно, этому злодию наверное не повезло всётаки.
Наверное когда он уже стянул этот аппарат мобильного пользования так ктото позвонил,наверное сру, вот облом. Аж водила микроавтобуса дал копоти, пролетев парачку остоновок по словам очевидцев. Из корманов не так уж просто тягать, а особенно если это джинсы в обтяжку. А самое простое это грабёж или кража, проще конечно кража когда никого нет и неможет быть в ближайшее время.... Вот так и со мной случилось в капиталистичиском мире, уже как десять лет какбудто никого нет, все ушли по делам. Самые профессиональные приступники на отдыхе это капиталисты....
І мені колись давно в Львові один пан розказував , що були такі "вмільці",що з вліті з нагрудної кишені в сорочці витягували колоду карт ; з колоди забирали кілька карт , а решта ставили на місце.А потім сідали з ним грати в карти.Незнаю правда це , чи міф...
А от школа кишенькових злодіїв в Львові за Польщі була(не раз читав)І на випускних екзаменах треба було вкрасти щось в поліцая, а потім один в другого( складніше)
слышал,что сейчас из России(в частности из Питера) приезжает какой-то спец и тоже "даёт уроки" по профессиональному угону машин львовским злодіям. такие "курсы",якобы, стоят до трёшки зелени...
Як це не наївно, ще раз закликаю постраждалих заявляти в міліцію про напади-крадіжки. Мені повернули телефон. хоч і не просто. Але чим більше таких заяв тим швидше зможе щось вирішитися з статусом злодюжок в місті. Принаймні іншого шляху не видно, а дарувати їм зайвий шанс означає підставляти ближнього завтра. Я надто часто чую, що люди не заявляють. В результаті ніде не видно реальної кримінальної картини, нікому за неї догани отримувати, нема підстав звільняти певних працівників.
Баганець доручив прокурорам Львівщини перевірити законність закриття кримінальних справ міліцією щодо крадіжок «мобілок»
ЛЬВІВ, 5 БЕРЕЗНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — Прокурор Львівської області Олексій Баганець доручив усім міжміськрайпрокурорам провести перевірки щодо законності прийнятих рішень органами внутрішніх справ при винесенні постанов про відмову в порушенні кримінальної справи за фактами крадіжок мобільних телефонів, що мали місце у 2007 році.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.
Під час проведення вказаних перевірок прокурори з’ясували, що не рідко працівники органів внутрішніх справ, при винесені постанов про відмову в порушенні кримінальної справи, перевірки за фактом викрадення мобільного телефону проводили не в повному обсязі. Зокрема, довідки про вартість викраденого телефону видавались не відповідними спеціалістами в ліцензованих торгівельних підприємствах, а в деяких випадках взагалі були відсутні такі довідки, по деяких фактах в потерпілих, в яких викрали телефон, формально відбирались пояснення з даного приводу, не з’ясовували конкретної вартості телефону, де, коли і за яку суму було придбано телефон.
За результатами проведення таких перевірок протягом 2007 року прокурорами області скасовано 130 постанов про відмову в порушенні кримінальної справи із скерування матеріалів для додаткової перевірки в органи внутрішніх справ, крім того, скасовано 44 постанови про відмову в порушенні кримінальної справи з одночасним порушенням кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 185 ч. 1 КК України, оскільки вартість викраденого телефону перевищувала на момент крадіжки суму трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Також винесено 45 постанов про порушення дисциплінарного провадження стосовно працівників міліції, за результатами розгляду яких 53 працівника органів внутрішніх справ притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
Прокурор області також доручив перевірити, чи у всіх випадках прийняття рішення про відмову в порушенні кримінальної справи за фактами крадіжок мобільних телефонів за малозначністю, ставилось питання притягнення винної особи до адміністративної відповідальності.
По перше - шоб притягти карманніка до кримінальної відповідальносі потрібно щоб вартість вашого мобільного була на момент крадіжки більша 770 грн (3-ьох неоподатк мінімумів громадян), або грошей в гаманці на цю суму (+ вартість самого гаманця (якшо наприклад якийсь від Діор оригінальний)).. інакше - адмін правопорушення - а це вже зовсім не то. Хоча на практиці дуж цим всім маніпулюють вот тому і закривають справи.
По-друге - з курсу кримінології памятаю що саме гірше для карманніка - то зсвітитися - тоді його роботі кінець приходить. Якшо замітили то спочатку нормально попросіть віддати, якшо ні - здіймайте шум, крик, кіпіш і т.д. І ше головне не показувати страх - якшо злочинець бачить шо ви його не боїтесь і шо ви почуваєте себе хочаби морально слильнішим занього він починає ломатися сам.
І по третє - просто будьте уважні і розумні завжди - привчіться при вході в маршрутку виймати мобілки і кошильки з кишень і тримати в руках, вночі з гульок додому їхати на таксі (або хочаби йти по добре освітлених і більш-менш людиних вулицях). Цим самим ви менше провокуєте когось на злочин.
Якшо замітили то спочатку нормально попросіть віддати, якшо ні - здіймайте шум, крик, кіпіш і т.д.
як правило, "працюють" "кармани" групами, тому тре бути й дуже уважним, коли здіймаєте шум, щоб по ср*ці бритвою не отримати....
бачить шо ви його не боїтесь і шо ви почуваєте себе хочаби морально слильнішим занього він починає ломатися сам.
Пупер абсолютно правий. По-перше не самі. по-друге. не те що не ламаються, а починають на очах у всіх бити жертву зі злості, що йому не віддають речі. Принаймні тільки одного разу в житті бачила як кобіта тягнула за шиворот злодюжку, а той борсався як щеня в руках 200-кілограмової напевно тьоті. Всі інші випадки відомі тим що люди тижнями відлежувалися з побоями від тих виродків. А деяким приставляли ножа.
Так що кидайте всі ті сумки та гаманці подалі... здоров"я дорожче. А потім - заявляйте чимшвидше.
Для кримінальної відповідальності згадайте ще завдану шкоду. В мене куртка була розірвана, про що не хотіли в міліції записувати. але инакше я б не підписала заяву..тому погодилися.
Пупер абсолютно правий. По-перше не самі. по-друге. не те що не ламаються, а починають на очах у всіх бити жертву зі злості, що йому не віддають речі. Принаймні тільки одного разу в житті бачила як кобіта тягнула за шиворот злодюжку, а той борсався як щеня в руках 200-кілограмової напевно тьоті. Всі інші випадки відомі тим що люди тижнями відлежувалися з побоями від тих виродків. А деяким приставляли ножа.
Так що кидайте всі ті сумки та гаманці подалі... здоров"я дорожче. А потім - заявляйте чимшвидше.
Для кримінальної відповідальності згадайте ще завдану шкоду. В мене куртка була розірвана, про що не хотіли в міліції записувати. але инакше я б не підписала заяву..тому погодилися.
Та ні, якшо вже з ножом на тебе то понятно шо ліпше все віддати. Хотя в повному трамваї людей не факт шо кожен вот так зразу буде рубати вас ножем, хотя ймовірність є велика.
Вот згадав як в маршрутці якийсь тіп чуть не побив дівчину чрез те шо вона сказал шо він невихований і не уступає бабці місце яка його просила. Він її ше так матом обкрив шо там всі з квадратними очима були....
natkanetka
13.03.2008, 03:42
мене теж обкрадали.
перший раз мені було років сім. ми йшли з сестрою(на рік молодшою) в магазин купити морозиво(кожній по одному, але воно було якесь дуже класне. ми мали 2,60(дідусь нам дав з своєї зарплати). ну морозиво тоді коштувало мало. йдем ми, а тут до нас підходять якісь 2 хлопці(років десь по 9) і кажуть, шоб ми їм дали десять копійок(гиги), а ми кажем:"та, щас, нам на морозиво треба". вони почали виривати в сестри кошильок(їй на ДН подарували, новенький, прікольний такий) і кажуть:"дайте 10 копійок, а то всі гроші заберем. ми з сестрою хотіли морозиво, тому не віддавали ті 10 копійок, ми їх трохи били, але ми семирічні дівчатка, а вони вже 9-річні хлопці. коротше, той кошильок вони якось вирвали і почали бігти, ми за ними. вони швидше бігли, ми вже добігли до нашого будинку і зрозуміли, шо їх не доженем і крикнули їм, шоб кошильок віддали, а вони крикнули, шо кинули його в траву і втікли. ми його шукали всюди, але так і не знайшли.
другий раз мені було 12. я купляла подарунок подружці на ДН. в мене було 20 гривень. за чотири купила кульчики на базарі(гиги), а за 16 хотіла купити диск із грою. а поставила гроші в кишеню(збоку, неглибоку таку). іду з сестрою і іншою подружкою попри церкву(!) і тут якийсь хлопець(років 16ти) запихає руки в дві мої кишені. я подумала, шо він падає і хоче втриматись, бо він якось так навалився, а потім обретаюсь до нього і бачу, шо в нього в руках кульчики, гроші і надувна кулька(то теж в кишені було). я в шоці, він мені віддає кульчики і кульку і ше спокійно так каже: "тримай, то тобі" і тікає геть. я стою в шоці, через кілька секунд до мене дойшло. а люди собі йдуть попри мене і ніякої реакції. але диск все-таки купила. мама ше раз гроші дала)))
Додано через 8 хвилин
ага, ми ше потім в тої подружки на ДН, як вже розходились(були в кафе, в центрі Дрогобича) дивимось, йде хлоп, по опису на того злодія схожий. сестра каже: "то він". а в неї зір дуже добрий, вона точно би його впізнала. з нами був тільки один хлопець(майже на рік молодший за мене, але добре шо на якісь бої чи шо там ходив) і 4 вроді дівчини. ми до того чувака підходим і кажем, шоб віддав гроші. а він каже: "шо? та я шо? та я нічо не крав". ми кажем: "ну-ну, а виглядаєш як той, шо вкрав. навіть куртка та ж сама". він каже: "та я ту куртку позавчора, - коли гроші вкрали, - своєму другу позичив". ми йому ясно шо не повірили, але він був на ровері і не тікав тільки тому, шо Андрійко(той шо був з нами) його тримав за куртку, але той злодій шось так різко повернув і вирвався, але Андрійко мимоволі здається йому ту курточку трохи розідрав(мені так здалося), але ми вже того не побачили.
Можливо, якщо б ви, B.ru.net, затягали його по судах, він би 10 раз подумав, перед тим, як красти ще в когось.
B.ru.net, щось мені здається, що цей хлопчина вам чимось дуже допік (не кражею), що ви вже в другій темі постите його фамілію та домашню адресу.
Чому ви тут кажете, що "відрубувати руки таким треба", а самі забрали тих 500 гр.? До суду треба було йти а не тут бути таким сміливим.
Нова статя про кишенькових.. 15 скарг в один райвідділ за тиждень (http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2008/09/30/34689/)- а скільки не звертаються? Мдя.
Ярослав Смолинець зауважив, що найчастіше крадії заходять у “маршрутки” по двоє-троє осіб. І, як свідчить статистика викрадень, здебільшого вони підсідають у маршрутні таксі №2, 47, 53, 66, 67, 72, 75, 84-А, 111 або ті, які їдуть у напрямках від церкви Анни (вул. Городоцька) до Приміського вокзалу, від мікрорайону Сихів до ринку Південний і від ринку Південний до Приміського вокзалу. “За цей рік ми затримали трьох таких злодіїв, але значного ефекту це не дало. Рішення суду було “малокаральним”: крадіям довелося просто сплатити штрафи за свої вчинки. І вони знову пішли красти”, – зауважив старший дільничний інспектор Залізничного РВ.
levandivka
02.10.2008, 10:41
як свідчить статистика викрадень, здебільшого вони підсідають у маршрутні таксі
Статистика? Та з інших маршрутів людям ліниво звертатися у Залізничний райвідділ, сенсу мало...
Kristin_Daae
02.10.2008, 11:40
Нова статя про кишенькових.. 15 скарг в один райвідділ за тиждень - а скільки не звертаються? Мдя.
Ага, вчора читала цю статтю. Найбільше сподобався метод бородьби з кишеньковими злодіями, запропонований паном Смолинцем :“Вважаю, слід розмовляти з водіями, щоб ті, якщо знають крадіїв, просто не пускали їх до “маршруток” і таким чином запобігали крадіжкам”... Хтось може собі таке уявити?..
Земляки-водії, будьте уважні на стоянках супермаркетів, гуртівень і після.
Я попався на прокол шини-супровід-крадіжка. Десятки разів про таке чув, не сподівався... Після відвідин «Рукавички» приїхав на свою звичну (правда, неофіційну) стоянку, привітався із знайомими озброєними охоронцями, паркуюся, поруч релігійна споруда, почуваюся як вже вдома. Підходить чоловік років 50-ти, середнього росту, і літературною мовою з використанням звуку „ґ“ стурбовано повідомляє, що у мене спущене ліве переднє колесо і радить замінити, бо вже може ґума з диска злетіти. Чоловіка сприйняв за сусіда по стоянці, і, вдячний, став міняти коло. Якби то був якийсь шпанюк з лексикою «тіпа», «карочє» може мені щось в голові би і клацнуло. А так, під час заміни колеса, інший з шайки через пасажирські дверцята вкрав з сидіння мою сумку. Злодійська класика жанру.
Сумку вже повернув назад.
Boris_Kiev
08.10.2008, 12:04
Я попався на прокол шини-супровід-крадіжка"Класично" - ставлять пластиковий стаканчик із цвяхом під праве заднє колесо. Буває - і під ліве заднє. Тому перед від"їздом від місць скупчення обійдіть машину і подивіться на колеса.
При заміні колеса блокуйте двері.
Жінкам-автомобілісткам слід бути обережними, коли джентльмени пропонують допомогу.
До речі, новий спосіб крадіжки з авто:
Ви ставите машину на сигналізацію, а вона не ставиться.
Бо злодій використовує радіоглушник на частоті брелка (здається 433,8 МГц).
Висновки робіть самі.
Доводжу до відома наших Львівських панянок. Останніми днями у Львові вже э кілька випадків нападу підлітків на осіб жіночої статі. В під"їзді, попередньо застосувавши газовий балончик, силоміць виривають з рук сумочки або інші цінні речі, при спробі чинити опір - б"ють. Думайте, перш ніж брати цінні речі з собою.
Доводжу до відома наших Львівських панянок. Останніми днями у Львові вже э кілька випадків нападу підлітків на осіб жіночої статі. В під"їзді, попередньо застосувавши газовий балончик, силоміць виривають з рук сумочки або інші цінні речі, при спробі чинити опір - б"ють. Думайте, перш ніж брати цінні речі з собою.
А звідки інформація? Чи хоча б який район? Я так розумію, що вони працюють таки по районах...певно в одних і тих же відкуповуються якби що.
Хто там казав, що у Львові нема вже гопників..ех. А в нашому районі вимикати світло почали..то взагалі піпець.
А звідки інформація? Чи хоча б який район?
Інформація від знайомих, у двох з яких потерпіли рідні. В одного дружина , в іншого - невістка. Яка різниця який район. Такі придурки ніколи не пасуться в одному районі, вони ж не є цілковиті дурні, щоб потрапити в міліцію.
Такі придурки ніколи не пасуться в одному районі, вони ж не є цілковиті дурні, щоб потрапити в міліцію.
Мушу не погодитися. Вони між собою діляться саме по районах. На мене такі нападали. Потім ще на кількох жінок у тому ж дворі з тими ж замашечками. В райвідділі казали, що багато заяви не пишуть просто-напросто, щоб виловлювати. Але я певна, що вони просто їх лапають, а потім за грошики відпускають. Бо мій телефон у них забрали (а мені сказали. що доказів проти них недостатньо). Я розкодувала а там смски- "на нашій вулиці (і вказано мою вулицю) поки не з"являйся, менти шугають."
В чужому очевидно - чужі гопники, не дадуть працювати там.
Мушу не погодитися. Вони між собою діляться саме по районах.
Той час, коли ділили райони поступово відходить у минуле. На даний час Львівські підлітки практично не потрапляють в міліцію по грабіжах. Це в основному підлітки, які навчаються у Львові і живуть близько Львова. Коли відчувають небезпеку, переховуються на периферії. Львівським це не вигідно, бо може випадково хтось колись впізнати.
Той час, коли ділили райони поступово відходить у минуле. На даний час Львівські підлітки практично не потрапляють в міліцію по грабіжах. Це в основному підлітки, які навчаються у Львові і живуть близько Львова. Коли відчувають небезпеку, переховуються на периферії. Львівським це не вигідно, бо може випадково хтось колись впізнати.
Тут ньюанс. Є різні. Коли напали я спершу звернулась до міліції. а потім все ж до місцевих бандитів..(ну що як по тим сусідам видко що вони і до чого). І вони теж шукали - сказали свої (видно таки є поділ поки) такого б не зробили. Теж говорили про студіків-наркоманів (гуртожитки недалеко). А на рахунок світити писком - то у шоковому стані мало що запам"ятовується, а вони ще й шукають можливості з темноти вискочити. А нарікам взагалі не в голові що робиться. Так що - це умовності.
Бойцовая Рыбка
08.10.2008, 17:47
Я знаю, был случай, что мужику в транспорте в карман залезли. Так он этого за руку схватил и сломал! Всем им так бы! :aggressive:
Скорее всего это может быть связано с началом учебного сезона, съехались студенты, и не все из них учиться :)
Samojlovu4
09.10.2008, 00:24
Мій мудрий шваґро поперся одного разу на футбол з 2.000 долярів в полярисі. Витягнули. А хлопака він такий битий - догнав того щипача і так відкомуниздив, що пальці собі зламав. Гроші назад забрав. Згодом Беркут, що на стадіоні був, підійшов. То радили навіть шваґрові розписку в злодія взяти - бо вже він потерпілим виглядав і міг спокійно до суду подавати.
Недавній випадок з родичами - йдуть чоловік з жінкою, до них наблизився на вигляд здалеку добре нетверезий тип і з велемовними перепрошеннями, сиплячи п’яними жартами заточився на чоловіка. Чоловік допоміг йому втримати рівновагу, «фарбований» п’яничка пройшовся по кишенях чоловіка.
dimalozz
22.10.2008, 06:11
Малесенький конденсатор на 1000вольт носити в кишені ніхто не забороняв :crazyman:. Правдя заряд тримає недовго, треба підзаряджати від розетки перед поїздкою в час-пік і тоді кидати в кишеню контактами догори.
Малесенький конденсатор на 1000вольт носити в кишені ніхто не забороняв :crazyman:. Правдя заряд тримає недовго, треба підзаряджати від розетки перед поїздкою в час-пік і тоді кидати в кишеню контактами догори.
А тоді в маршрутці водій спитає:
- копійок немає???
Ви лізете в кишені і маєте бабах :)
Але взагалі конденсатор на 1000 вольт має мати достатньо великий вигляд наскільки я памятаю фізику... сильно великий навіть...
Малесенький конденсатор на 1000вольт носити в кишені ніхто не забороняв . Правдя заряд тримає недовго, треба підзаряджати від розетки перед поїздкою в час-пік і тоді кидати в кишеню контактами догори.
Не в Вольтах щастя, а в ємності конденсатора. Щоби зарядити конденсатор на 1000 Вольт, потрібно його підключити до 1000 Вольт. А чи кожен вдома має джерело напруги в 1000 В ? А силу і час зберігання заряду якраз забезпечує ємність конденсатора. Конденсатор від фотоспалаху (старого радянського знаю точно, а сучасних - не знаю) має ємність 800 - 1000 мікрофарад і розрахований на напругу 300 Вольт. Тобто, якщо зарядити його від розетки (звичайно через випря