КПК

Показати повну версію : Які шанси у батька залишити дитину на виховання якщо ініціатором розлучення є дружина

yaroslav
12.02.2007, 17:50
Які шанси у батька залишити дитину на виховання якщо ініціатором розлучення є дружина. Дружина з істеричним характером, б'є дитину по любій дрібниці, матюкається і курить при дитині. На даний момент вчиться у магістратурі, не працювалаю. Чоловік з врівноваженим характером, працює програмістом 7 років, добру характеристику можуть дати сусіди, друзі, співробітники, чого на жаль не можуть зробити про дружину.
(Сьогодні зранку я отримав чергову порцію скандалу через те що мій будильник розбудив дружину о 7-00 ранку і після моїх слів що я мушу його ставити бо мені треба вставати на роботу я почув що дружина подає на роздучення) Я сумніваюсь що зможу щось зробити щоб не розлучатись, там шпак конкретний в голові, але буду радий за поради і як зберегти сім'ю і як відстояти право на виховання дитини.
Більш детально я описав ситуацію на http://familyibs.narod.ru/

Капітан
12.02.2007, 17:56
При такому розкладі Вам допоможе любий кваліфікований адвокат. Має також значення де дитина потім буде жити (умови її проживання - скільки кімнат в квартирі і т.і.)

yaroslav
12.02.2007, 18:32
Дякую, це дає надію, бо за цілий день одна стаття та й то не зовсім втішаюча :(

Капітан
12.02.2007, 18:41
Ви все правильно робите. На Вашому місці я ніколи би не залишив доньку такій матері. Дійсно, якщо Ви однозначно вирішили розлучатися, то краще проконсультуйтеся перед тим у юриста-цивіліста, зберіть необхідний пакет документів, і все буде добре.
Особисто бажаю Вам успіху :)

Viktoria Jichova
12.02.2007, 19:01
Гадаю, що як кожний правник, і той Ваш захоче вислухати другу сторону, а чи справді це так, як Ви оповідаєте. Тоді вже будуть надаватися конкретні поради та прийматися рішення.

New Shrek
12.02.2007, 19:44
Гадаю, що як кожний правник, і той Ваш захоче вислухати другу сторону, а чи справді це так, як Ви оповідаєте. Тоді вже будуть надаватися конкретні поради та прийматися рішення.Шанси нульові.Можна добитись половинчастого результату зарядивши прес зелених.Якщо хлопець зі Львова ,то навряд ,ще чи він знайде юриста, який би працював на результат .У нас всі від процесу працють.

yaroslav
13.02.2007, 10:56
Гадаю, що як кожний правник, і той Ваш захоче вислухати другу сторону, а чи справді це так, як Ви оповідаєте. Тоді вже будуть надаватися конкретні поради та прийматися рішення.
Насправді все набагато гірше, і дружина по моїй ініціативі нікуди несхоче йти. Сказала що сама піде і подасть на розлучення, розмов більше ніяких не слухає, сьогодні зранку я не знайшов свого телефона і ключів від машини, хоча завжди ложу на одне місце, на моє питання чи вона часом не брала, я почув сміх і слова незнаю, я не памятаю куди їх положила, може до вечора знайду...

New Shrek
13.02.2007, 10:58
Насправді все набагато гірше, і дружина по моїй ініціативі нікуди несхоче йти. Сказала що сама піде і подасть на розлучення, розмов більше ніяких не слухає, сьогодні зранку я не знайшов свого телефона і ключів від машини, хоча завжди ложу на одне місце, на моє питання чи вона часом не брала, я почув сміх і слова незнаю, я не памятаю куди їх положила, може до вечора знайду...Раз в чоло зразу згадає!

Капітан
13.02.2007, 10:59
Шрек, як це нульові? Якщо підтвердяться слова Ярослава на суді та опікунській раді - дитина залишиться з ним. У Львові багато хороших юристів, серед них також існує конкуренція, так що з цим гадаю проблем не повинно бути. Якщо дружина не хоче ходити до адвоката - це її проблеми а не Ярослава. Їй офіційно будуть надсилатися повістки з суду, і якщо вона їх ігноруватиме - це лише на руку Ярославу.

New Shrek
13.02.2007, 11:01
сьогодні зранку я не знайшов свого телефона і ключів від машини, хоча завжди ложу на одне місце, Ключі треба запасні мати ,а телефон стаціонарний

Капітан
13.02.2007, 11:02
І взагалі треба Маттілайена запитатись - він професійний юрист, може щось порадить.

yaroslav
13.02.2007, 11:02
Раз в чоло зразу згадає!

Я це розумію, але думаю треба бути вище цього ...

yaroslav
13.02.2007, 11:04
Ключі треба запасні мати ,а телефон стаціонарний

Ключі є запасні, і телефон стаціонарний є

Viktoria Jichova
13.02.2007, 11:05
Все рівно, навіть якщо Ваша дружина сама подасть заяву на розлучення, у суді будуть розбиратися у насталій ситуації. Tому так, чи інше, їй прийдеться співпрацювати та відповідати правдиво. Тим більше, коли Ви назбираєте доказів про свою правоту. Не так вже й легко люди розводяться. Як на мене, це більше виглядає на шантаж зі сторони Вашої дружини, а ніж те, що вона справді хоче розвестися. Вам би було краще з´ясувати, чого вона власне від Вас домагається. Ситуація, мені здається, виглядає на який задавнений конфлікт між вами. Не знаю, може, я помиляюся, але все ж Вашій дружині треба буде відповідати на всі неприємні їй запитання у суді.

Viktoria Jichova
13.02.2007, 11:07
Раз в чоло зразу згадає!

Оце так вирішення проблеми!:mad:

yaroslav
13.02.2007, 11:18
Вам би бу було краще з´ясувати, чого вона власне від Вас домагається. Ситуація, мені здається, виглядає на який задавнений конфлікт між вами.

У нас нема задавнених конфліктів, кожен день є нові :/
За останні пів року я вже від неї нічого не вимагаю окрім як не матюкатись при дитині, не курити при дитині в одномуприміщенні чи в машині коли там є дитина, не бити дитину по любому випадку а хоча б пробувати пояснити, І ВСЕ!
Коли я застаю таку ситуацію то насильно відбираю сигарету і викидаю, коли матюкається, затуляю дитині вуха, або голосно кажу "ще одне слово і підеш шукати фільтр для базара" Якщо продовжає мат, виштовхую у кухню і тримаю там поки не перестане лаятись ...

Капітан
13.02.2007, 11:22
Ярославе, подивіться будь-ласка сюди: http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=21365

Liliyah Romanova
13.02.2007, 21:22
За останні пів року я вже від неї нічого не вимагаю окрім як не матюкатись при дитині, не курити при дитині в одномуприміщенні чи в машині коли там є дитина, не бити дитину по любому випадку а хоча б пробувати пояснити, І ВСЕ!
Коли я застаю таку ситуацію то насильно відбираю сигарету і викидаю, коли матюкається, затуляю дитині вуха, або голосно кажу "ще одне слово і підеш шукати фільтр для базара" Якщо продовжає мат, виштовхую у кухню і тримаю там поки не перестане лаятись ...
Якщо з такою мамою дитину залишать, то бідна дитина... :( :mad:
Ярославе, я за вас молитимусь, аби справедливість взяла гору!

mavka
14.02.2007, 11:05

привіт.
(((( Ярослав, читаючи раніше ще Ваш перший допис я була трохи здивована поведінкою дружини. але тепер переконалася, що у вас там просто якісь незрілі двосторонні стосунки. розлучатися ви ще будете не раз... а поки ще не вбили остаточно одне в одного якісь почуття, дружині ж 23 !! роки, - роз"їдьтеся на якийсь час, знайдіть сімейного психолога, професійну допомогу.

levandivka
14.02.2007, 13:35
Халепа!
А вихід з халепи - завжди супроводжується втратами...:(
Хоч класичний вираз радить "Жениться нужно на сироте!", очікувати від жінки, яка не бачила ву власній родині злагоди між татом і мамою, добрих взаємовідносин? Чи варто від Мауглі очікувати поведінки лорда?
Впевнений, чуда не станеться, сім'ю (таку, без поваги і теплих почуттів) врятувати не вдасться.
-Чи залишать батькові доньку?
-Так,є маленький шансик, якщо :
1.мама зареєстрована як п'яниця зі стажем (наркоманка чи злодійка, позбавлена волі)
2. якщо інспектор у виконкомі буде на Вашій стороні
3. якщо суддя встане на Вашу сторону
4. якщо Ваші житлово-побутові умови кращі, ніж у дружини після розлучення.
Якщо всі ці пунктики виконуються - є шансик.
У противному випадку, жодні диктофонні записи Вам не допоможуть. :(
Можете нарватися на підставу, 5 подруг будуть свідчити "для щастя дитини" проти Вас.
А по тому, що Ви виклали в мережі, найдешевшими втратами буде термінове розлучення з гіпотетичною можливістю впливати на дитину у недільному режимі.
Трудно!:mad:
Наспівуючи:
весь мир стал серым-серым-серым,
как тюремная стена,
а рядом стерва-стерва-стерва
и она - моя жена
Я не последний и не первый,
кто несёт свой тяжкий крест
Кто знает, как выходят стервы-стервы-стервы
Из хорошеньких невест

yaroslav
14.02.2007, 18:20
З Святом Всіх :)
--------------------
Небуду нічого сьогодні писати :( нема настрою ...

mavka
17.02.2007, 08:51
:( Хм.

Воно й не дивно... Чому ми часто чекаємо до тої миті, коли вже запізно казати " Вибач..." ?

Серед біблійних (досить часто згадуємо ми цю книжку на різних гілках) вчень є одна схема, в яку треба вірити, кажуть вчителі.

В персональних конфліктах треба взяти спочатку відповідальність на себе.
Потім зробити пожертву. Значну. В ім"я Бога.
І попросити мирного вирішення через світло від Нього. Головне, - не затягувати конфлікт.

Якщо б нам довелося пропасти з Землі завтра, чи є десь людина, з якою нам хотілося б поступити по-іншому, ніж ми поступили... Чи є хтось, кому ми мусимо сказати "пробач". або "я прощаю тобі"... або "я кохаю тебе"...?

yaroslav
20.02.2007, 10:41
Еех люди, знали б Ви як мені зараз ....
Жінка шукає квартиру і йде від мене,
На питання для чого, відповідь -хочу бути самостійна, ???????????
Короче я не це хотів спитати...
На даний момент моя донька прописана зі мною (батьком)

У разі якщо дружина схоче піти від мене на квартиру яку буде винаймати, чи маю я право невідпустити дитину з нею на квартиру ???

Хочу повторити що я дружину не виганяю не б'ю і вмовляю не робити дурниць ...
------------------------------------------------------------------------
весь мир стал серым-серым-серым,
как тюремная стена,
а рядом стерва-стерва-стерва
и она - моя жена
Я не последний и не первый,
кто несёт свой тяжкий крест
Кто знает, как выходят стервы-стервы-стервы
Из хорошеньких невест

New Shrek
20.02.2007, 11:05
....
Жінка шукає квартиру і йде від мене,
На питання для чого, відповідь -хочу бути самостійна, ???????????
Короче я не це хотів спитати...
На даний момент моя донька прописана зі мною (батьком)

У разі якщо дружина схоче піти від мене на квартиру яку буде винаймати, чи маю я право невідпустити дитину з нею на квартиру ???

Хочу повторити що я дружину не виганяю не б'ю і вмовляю не робити дурниць ...

Та слава богу!Скатертью дорожка! Флаг їй вруки"А що Ви хотіли спитати?У Вас хоч повна середня освіта є?Дитина не може бути прописана.В крайньому випадку вона може бути внесена в лицьовий рахунок наймача житла.,якщо квартира не приватизована,якщо приватизована,то в домову книгу.Якщо приватизація відбулась після моменту народження ,то рівна частка належить дитині,і квартиру Ви вже не продасте без дозволу опікунської ради.За дитину можеш забути,ти сам ще дитина .які можуть бути діти, грання то ще не батьківство.Гуляй поки молодий,а проблеми самі в старості тебе найдуть ,якщо доживеш!

yaroslav
20.02.2007, 11:24
Та слава богу!Скатертью дорожка! Флаг їй вруки"А що Ви хотіли спитати?У Вас хоч повна середня освіта є?Дитина не може бути прописана.В крайньому випадку вона може бути внесена в лицьовий рахунок наймача житла.,якщо квартира не приватизована,якщо приватизована,то в домову книгу.Якщо приватизація відбулась після моменту народження ,то рівна частка належить дитині,і квартиру Ви вже не продасте без дозволу опікунської ради.За дитину можеш забути,ти сам ще дитина .які можуть бути діти, грання то ще не батьківство.Гуляй поки молодий,а проблеми самі в старості тебе найдуть ,якщо доживеш!

Ні-ні-ні.
Коники дружини я повязуюю з дитинством, їй 24 роки, я все ще надіюсь що перебіситься. Просто я знаю що самій їй точно не впоратись з дитиною, вона за собою заледве вспіває доглянути ...

На рахунок квартири:
Ми живемо у хаті мого батька, це його спадщина від матері, він власник. Там прописані Батько, Мати, Я і Донька. Дружина приписана у Хмельницьку.

Я не за хату переживаю а за доньку, з дружиною ми ще не розлучені але вона для себе вирішила йти на квартиру (гроші на квартиру її мама дає, її мама також покинула чоловіка через пару років після одруження, ОДНАКОВІ ОБОЄ, а перед весіллям така добра теща була)

Просто мене цікавить чи можу я не впусти з нею на квартиру дитину, я не забороняю їм бачитись чи повернутись додому жити ...

Капітан
20.02.2007, 11:32
...Просто мене цікавить чи можу я не впусти з нею на квартиру дитину, я не забороняю їм бачитись чи повернутись додому жити ...
Ви не можете... Ви зобов"язані залишити доньку собі! Я не зовсім розумію Вас. Треба бути жорсткішим у даній ситуації.

yaroslav
20.02.2007, 11:36
Ви не можете... Ви зобов"язані залишити доньку собі! Я не зовсім розумію Вас. Треба бути жорсткішим у даній ситуації.

Так, я знаю що зобовязаний, я і добиваюсь цього, але є ще таке як закони, мене цікавить чи не порушуватиму я закон якщо не відпущу доньку?

levandivka
20.02.2007, 11:39
<...> чи маю я право невідпустити дитину з нею на квартиру ???

Батьки мають рівні права на дитину, але...
Перетягування дитини б'є (незворотньо) дитину. Дешевше віддати зразу...

Дописано: всеодно, дидина скоро перебереться до Хмельницька. Облиш.

Капітан
20.02.2007, 11:41
Ви Батько? Ви любите свою доньку? Якщо так, то які можуть бути сумніви??? Не шукайте причин, а знаходьте можливості! А закон завжди на стороні сильнішого.

yaroslav
20.02.2007, 11:46
Батьки мають рівні права на дитину, але...
Перетягування дитини б'є (незворотньо) дитину. Дешевше віддати зразу...

Дописано: всеодно, дидина скоро перебереться до Хмельницька. Облиш.

Не пиши більше нічого, будьласка! В мене і так істерія від всіляких падлянок дружини, невизначеності та переживань

Оля
20.02.2007, 12:02
Не пиши більше нічого, будьласка! В мене і так істерія від всіляких падлянок дружини, невизначеності та переживань

Пане Ярослав, навіть якщо тут хтось зараз з"явиться з адвокатів, то всеодно Вам поради правдивої не дасть, бо одне почути з уст, а інше - виявити факти. Вибагато чого Ви розповіли, але не розповіли, що хоче дитина. Хоче бути з мамою, чи з татом? І скільки дитині зараз?

yaroslav
20.02.2007, 12:18
Пане Ярослав, навіть якщо тут хтось зараз з"явиться з адвокатів, то всеодно Вам поради правдивої не дасть, бо одне почути з уст, а інше - виявити факти. Вибагато чого Ви розповіли, але не розповіли, що хоче дитина. Хоче бути з мамою, чи з татом? І скільки дитині зараз?

Дитині 3 роки. С ким вона хоче залишитись ? На це питання відповідь так скоро отримати не вдасться.
Скажіть чи можна бити дитину у такому віці за те що вона не хоче їсти чи нехоче спати, чи чогось не послухала чи натворила ? Чи може варто трохи повозитись і пояснити чи заохотити до тої самої їжі?

Капітан
20.02.2007, 12:21
Ярослав, а яка позиція Вашої дружини? Вона хоче залишити доньку собі? Чи може вона дитині створити нормальні умови для проживання?

yaroslav
20.02.2007, 12:25
Так, Вона хоче залишити дитину собі.
На рахунок умов все буде просто, віддасть в село до бабки і тітки,
дружина ще ніде не працювала, зараз закінчує магістратуру, буде правознавець (правда вчилась сугубо за гроші і в закон не петрає)

Капітан
20.02.2007, 12:28
Мені здається, що відсудити дитину Вам не буде проблем. Не тягніть, звертайтеся до адвоката і вперед! :)

yaroslav
20.02.2007, 12:42
Спробую!
Дякую за розуміння!

Viktoria Jichova
20.02.2007, 13:34
Капітане, я б на Вашому місці утрималася від необережних порад. Одна річ розповідати все на відстані - інша річ бачити та знати факти. Я не думаю, що пан Ярослав говорить неправду, але просто зі сторони це виглядає дещо однобоко. Та й вислів про тещу з донькою теж чого вартий - "обидві однакові" - все це мене насторожує та підказує, що не все зовсім так, як пан Ярослав описує. Але не знаю. Суттєву пораду, мабуть, дасть лише фахівець - кваліфікований юрист. Не думаю, що нам, аматерам, треба втручатися в настільки делікатну справу співжиття молодого подружжя. Пан Ярослав попросив допомоги, щоб йому порадили до кого звернутися. Гадаю, що таку відповідь він вже отримав. Тому не бачу доцільним потребу викладати своє приватне життя та ще таким способом.
Ви мене вже вибачте, пане Ярославе, але справді, без аргументації другої сторони (Вашої дружини) мені важко повірити в те, що Ви розказуєте. Якщо у Вас є докази, котрі засвідчать Вашу правоту, не баріться і йдіть до правника вирішувати свої сімейні проблеми.

yaroslav
20.02.2007, 14:32
Капітане, я б на Вашому місці утрималася від необережних порад. Одна річ розповідати все на відстані - інша річ бачити та знати факти. Я не думаю, що пан Ярослав говорить неправду, але просто зі сторони це виглядає дещо однобоко. Та й вислів про тещу з донькою теж чого вартий - "обидві однакові" - все це мене насторожує та підказує, що не все зовсім так, як пан Ярослав описує. Але не знаю. Суттєву пораду, мабуть, дасть лише фахівець - кваліфікований юрист. Не думаю, що нам, аматерам, треба втручатися в настільки делікатну справу співжиття молодого подружжя. Пан Ярослав попросив допомоги, щоб йому порадили до кого звернутися. Гадаю, що таку відповідь він вже отримав. Тому не бачу доцільним потребу викладати своє приватне життя та ще таким способом.
Ви мене вже вибачте, пане Ярославе, але справді, без аргументації другої сторони (Вашої дружини) мені важко повірити в те, що Ви розказуєте. Якщо у Вас є докази, котрі засвідчать Вашу правоту, не баріться і йдіть до правника вирішувати свої сімейні проблеми.

Перш за все я чекаю від форуму що знайду якусь підтримку і трохи заспокою нерви щоб ненатворити чогось з гарячки. Що до однобокості ситуації, воно дійсно так виглядає, але насправді ситуація ще гірша, мене не цікавить ставлення жінки до мене, з її сторони до мене немає ніякої поваги, з її сторони немає поваги апсолютно ні до кого, їй всі щось винні окрім Мамочки :( І мені шкода її бо все ж таки життя навчить рахуватись з іншими але може бути пізно ...
І розлучатись я нехочу!!! Я хочу щоб у доньки була нормальна сімя!!!
Скажіть дівчата що було б якби ви хотіли піти з подругою в бар о 21-00 а чоловік заперечував, вмовляв не йти і отримав від дружини -ти мені сабака весь настрій спортив, йди на х.. і розвернулась і пішла і явилась з подругою о 2-ій ночі після мого дзвінка о12-00 і слів ти де!
А що було б якби це повторялось ? так раз два в місяць на протязі декількох років??? Як би повів себе ваш чоловік ?

Капітан
20.02.2007, 14:34
Якось дивно на цьому фоні звучить " і розлучатись я не хочу". Ви мазохіст?

yaroslav
20.02.2007, 14:40
Якось дивно на цьому фоні звучить " і розлучатись я не хочу". Ви мазохіст?

Ні, я оптиміст, надіюсь на краще, нехочу щоб донька росла в неповноцінній сімї, та й може дружина переросте, бо ще молода

Капітан
20.02.2007, 14:42
Успіхів... у безнадійних справах.

Liliyah Romanova
22.02.2007, 02:14
Дитині 3 роки. С ким вона хоче залишитись ? На це питання відповідь так скоро отримати не вдасться.
Скажіть чи можна бити дитину у такому віці за те що вона не хоче їсти чи нехоче спати, чи чогось не послухала чи натворила ? Чи може варто трохи повозитись і пояснити чи заохотити до тої самої їжі?
Якщо дитина щось робить не так, це може свідчити, що вона подає знаки вам та дружині, що їй не подобається те, в якій ситуації вона є.
Жодна кобіта не є настільки черства, щоби не зм"якнути. Ви не думайте зараз про те, як дитину собі лишити, а спробуйте зробити все можливе, аби повернути дружину. Згадайте, чому ви одружилися, що вас об"єднувало. Попросіть у неї вибачення (знайдіть будь-що, що для неї буде важливо) навіть якщо не маєте за що. Скажіть, що життя без неї собі не уявляєте, що хочете почати спочатку, що вірите, що у вас все вийде, але треба спробувати.
Дитина так чи інакше буде горнутися до мами. Навіть, якщо мама б"є. В такому віці вона не сприймає світ таким, яким ви його бачите. Ну насварила, ну набила мама. Але то таки мама, а діти швидко все забувають. Єдине точно відомо: дитині потрібні обоє. Якщо у вас ще не вмерли почуття дружини через усе, що вона вам зробила, спробуйте таки повернути усе до початкової точки. Адже була таки причина, чого ви одружилися. Пригадайте це і собі, і дружині. Згадайте, які позитивні моменти у вас були. Як народилася ваша донька, як ви переживали за дружину, коли вона народжувала, де були потім... Думаю, цього всього повинно бути достатньо, навіть якщо ви прожили разом не більше 4-5 років.

Я в принципі якраз віку вашої дружини. У цьому віці терпеливості і справді мало. І толерантності також. Здається, що усе знаєш краще за всіх. А от черствість може бути радше удаваною, ніж справжньою.
Моя думка така, що у вас із дружиною якийсь задавнений конфлікт, якого вона вам не простила і отаке виробляє. Це нагадує мені такий собі каприз малої дівчинки. От я піду геть, заберу свої забавки, а ти прийди мене перепрошувати.
Була у мене коліжанка, котра коли говорила своєму хлопцеві "йди геть, забирайся", то саме тими словами хотіла спровокувати його на ласку. Їй здавалося, що якщо у той момент він прийде і її обійме, то це буде найбільшим доказом його любові. Він її і справді обійняв, але коли вона те саме повторила разів зо 5, він таки пішов геть. А вона лишилася сама і побігла мені жалітися, який він поганий. Я описала їй усю ситуацію (як вона виглядає) і вона усвідомила, яку дурницю втяла. Подзвонила до свого коханого, перепросила і більше, як маленька дівчинка не поводилася.

Ще у мене минулого року одні друзі мало не розлучилися. Жінка вже пішла з хати (разом з донькою), почала готувати документи на розлучення (що вона тільки йому не робила, що не говорила, бідака аж мав проблеми із серцем), але всі друзі так сильно за них молилися, що вони якимось чином зійшлися знову і зараз ще більше щасливі, ніж раніше.

mavka
22.02.2007, 04:41
на мою думку, якщо перейдена якась межа і вживаються грубі слова, і думка дружини чоловіка вже не цікавить, як пише сам Ярослав, і скляна стіна стоїть між ними, а самі ще дуже молоді, то тут або розлучатися, або закликати на допомогу чужу розумну людину, якій обидвоє довіряють...
моя коліжанка у випадку глибокої сімейної кризи звернулась до психолога... цілий рік спілкувань, роздумів... думки навіть накласти руки на себе... чоловік повернувся у сім"ю, але став пити... усе ж їм треба було розійтися... за той час може щасливі стали б окремо...

Kaff
04.05.2008, 18:11
Незважаючи, що тема "давня", вирішив дописати - може комусь мої міркування стануть у пригоді.

Є доволі хороший комплект із 2 CD під назвою "Біблійний портрет подружжя". Рекомендую подивитися. Там, можливо, Ви виявите власні помилки і спробуєте ефективніше спілкуватися з дружиною.

Похід до психолога я був би теж не відкладав. Слід спробувати виявити важелі, якими можна було би на дружину впливати.

До юриста - також слід би було звернутися, щоби знати які у Вас права і які документи можна було би підібрати.
Мені видається, що новий Сімейний кодекс, прийнятий після 2004 року є толерантнішим до батьківства.

Стосовно того, чи слід нам, форумлянам, некваліфіковано радити людині - думаю, що слід. Видається, що від нас не очікували суто юридичної поради, а звичайної - житєйскої.

Ярославу бажаю сили у житті. А також розуміння того, що іноді на вівтар родини слід багато що покласти.
Можливо, на даному етапі слід ледь заспокоїтись із вихованням доньки, спобувавши налагодити стосунки із дружиною. Якщо налагодиться із дружиною - із донькою все буде гаразд.

Чи знає хтось на форумі чим закінчилася історія?

Уляна
09.05.2008, 00:05
На місці Ярослава я розвелася із цією людиною. І правдами і неправдами забрала в неї дитину.
Як є спочатко, так і буде в кінці лише в разів сто гірше.

mamatu
09.05.2008, 00:22
Так, я знаю що зобовязаний, я і добиваюсь цього, але є ще таке як закони, мене цікавить чи не порушуватиму я закон якщо не відпущу доньку?
я не юрист, але по логіці, поки ви не розлучені, ви маєте повне право бути з донькою.
якщо ситуація справді така, як ви кажете - я вам не заздрю.

Kaff
09.05.2008, 00:59
На місці Ярослава я розвелася із цією людиною
Можливо, я надто консервативний, однак вважаю, що шлюбуючи людину і даючи клятву бути з нею і в радості і в горі, ми мали б більше уваги приділяти інституту родини.
Також мені видається, що зараз люди надто легко ставляться до шлюбних уз, що спричиняє, серед іншого, і до глобальних проблем у державі.