Показати повну версію : Україна - не Росія
Liliyah Romanova
23.01.2007, 18:33
Сподіваюся, нікому не заважатиме така назва для гілки, де би можна було писати про різниці української та російської мов, а також про питання, щодо незрозумілих (в українській, чи в російській) слів.
Повторю своє питання, яке вже постила на іншій гілці.
Як перекласти і зрозуміти слово "любвеобильный"?
І.Павлович
23.01.2007, 18:38
Слово "любвеобильный",на скільки я знаю,в російській мові не має одного значення, лише в контексті.Це може бути і святий,і грішник.В контексті воно і перекладається українською.
Невстранец
23.01.2007, 18:42
Нияк нэ пэрэкласты. Тому що Росия - нэ Украйина...
А понять можно. (по убыванию актуальности : )
1) Щедрый в проявлениях любви - осн.
2) Любящий многих одновременно
3) Влюбчивый (часто влюбляющийся)
Liliyah Romanova
23.01.2007, 18:43
Щодо контексту, то це було у док. фільмі про Павла Флоренського.
Дякую, Невстранцю, мабуть, йшлося про те перше. :)
Viktoria Jichova
23.01.2007, 18:44
Це, мабуть, "сповнений любові"? Чи як? Чи, може, "повний любові із надлишком"?;)
Пересвет
23.01.2007, 22:33
Любвеобильный - это человек способный любить сильно или многих.
Для примера:
Любвеобильный вице-премьер оставит Польшу без правительства ...
или вот еще
Любвеобильный Андрей подарил певице букет цветов
мій варіант - повнолюбий :)
Чернобылец
24.01.2007, 04:09
мій варіант - повнолюбий :)
Не. Не пойдет ! Он не просто полный любви, она у него обильная, через чур много, наружу хлещет. :)
Liliyah Romanova
24.01.2007, 05:01
Переклад он-лайн дає "велелюбний".
А де наш незалежний експерт? Паю, адже ви можете сказати, як є, не мовчіть! :)
Велелюбний, щедролюб.
Справа у тім, що велелюбний вживається рідше, ніж звертання велелюбий, звідсіль і непевність, споводована фонетичною подібністю.
Дядя Ваня
24.01.2007, 12:03
В русском языке есть такое слово велеречивый.
Невстранец
24.01.2007, 13:06
В русском языке есть такое слово велеречивый.
Он (велеречивый) не только в русском языке, а и на ЛФ есть. Пайпаем звать :D
Вельми понеже... паки, паки... Иже херувимы! (с) :D :D :D
Liliyah Romanova
24.01.2007, 17:24
Невстранцю, вирішила перевірити вашу теорію за кількістю дописів. Ось список перших 25 багатослівних учасників форуму. Щиро кажучи, здивувалася. ;) :)
1. Danilo -- 730
2. Мих -- 706
3. Невстранец -- 570
4. Степаныч -- 570
5. zet -- 546
6. Boris_Kiev -- 508
7. Ума -- 506
8. Пересвет -- 404
9. Капітан -- 389
10. MARTINI -- 305
11. Полковник -- 302
12. Дядя Ваня -- 296
13. Чернобылец -- 289
14. Читатель_Обкома -- 286
15. Pedro -- 244
16. Ivan -- 243
17. Nirvana -- 203
18. Viktoria Jichova -- 188
19. WIZARD -- 186
20. Nikola -- 176
21. angal -- 169
22. New Shrek -- 166
23. KabMiner -- 159
24. Piepie -- 148
25. Оля -- 140
Невстранец
24.01.2007, 17:34
Не знаю, чему Вы удивились... Не хватает колонки с датами регистрации ;)
Сделайте такой же списочек с 10 января, например...
Кстати, так уж и быть - спасу Вас от заслуженных обвинений в оффтопе (цените!)
Велеречивость в современном русском - не то же, что многословность. Это скорее витиеватость, высокопарность слога (конечно, редко сочетается с лаконичностью ;))
Liliyah Romanova
24.01.2007, 17:58
Оцінила! Мені сподобалося! :):):)
До речі, на собі постійно досвідчую, що українська і російська схожі не більше, ніж інші слов"янські мови між собою. А якщо говорити про наукові терміни, то я взагалі зашиваюся!
Недавно дали мені цукерка з дивним смаком. Питаюся "з чим?", кажуть, що liquorice. Дивлюся в словник: liquorice - лакричник (растение); лакрица. Вам це щось говорить? Мені абсолютно нічого. Пишу чоловікові (він має англо-український словник на свому компі). Виявляється, що liquorice - це солодка! :)
Невстранец
24.01.2007, 18:13
ЛАКРИЦА ж. куст Glycypphiza glabra, солодка, солодковый корень и сгущенный сок его. Лакричник м. куст, растен. солодковый корень, солодка, солодик, Glycypphiza glabrа, солоща.
Вам плохой словарь попался. С другой стороны, наверное, в двуязычном словаре не обязаны все синонимы давать? :) "Лакрица" скорее всего пришло из немецкого прямо в пищевую промыщленность. А в русском как солодка была, так и осталась...
Про научные термины - это да... Скажите спасибо единокровным своим землякам теперешним за богатую фантазию и принципиальную позицию ;)
Liliyah Romanova
24.01.2007, 18:18
Невстранцю, та далеко ходити не треба. От я філолог. То філологічні статті можу читати або українською, або польською.
Російські наукові статті читала, але то ніц не давало. З таким самим успіхом могла читати болгарською. Мої викладачі мене постійно за націоналістку вважали, коли питала, а українською на цю тему щось писали? Зате з художньою літературою проблем нема, якщо у значення кожного слова не вникати.
А мій брат взагалі цілковито підтверджує те, що кожної слов"янської мови (без винятку) треба хоч трохи вчитися і її слухати, аби розуміти.
От цікаво, у російськомовних із українською мовою так само?
Невстранец
24.01.2007, 18:25
Так само, Лилие, так само :) :)
Было бы желание понять...
Liliyah Romanova
24.01.2007, 18:36
От я й мордую, кого можу, аби переклали.
Завжди сміялася з російсько-українського словника, який мала вдома. Яке слово не подивишся, у перекладі те саме слово. То нащо словние?!? :D:D:D А ті слова, що справді незрозумілі, ніколи там не знайдеш. Сміхота!
Невстранцю, ні в чім вас виправляти не буду, окрім свого імени: Лілія, Лілії, з Лілією, Ліліє. :);)
Невстранец
24.01.2007, 18:48
От я й мордую, кого можу, аби переклали.
Завжди сміялася з російсько-українського словника, який мала вдома. Яке слово не подивишся, у перекладі те саме слово. То нащо словние?!? :D:D:D А ті слова, що справді незрозумілі, ніколи там не знайдеш. Сміхота!
Невстранцю, ні в чім вас виправляти не буду, окрім свого імени: Лілія, Лілії, з Лілією, Ліліє. :);)
Конечно, Ліліє! :)
Тогда уж и Вы мою скромную просьбу уважьте! :) Я не "Невстранцю" и даже не "Невстранець" :)
Так вот прямо смело ко мне в любое время дня и ночи обращайтесь:
"Невстранец, ні в чім вас виправляти не буду"! :) :)
Намагаюся читати Фрезії-молодшій як російською так і українською. Але коли книжка на російській занадто довга - помітила що у щоденних розмовах починає непобутові, складніші слова вживати російські. Питаю: ти чого це? А вона мені: А що ж ти хочеш, коли ти мені "Незнайку" Носова кожного вечора читаєш російською.. :) Тепер другу частину товстого тома читаю, перекладаючи наживо, а вона мені допомагає знайти відповідник, якщо коли-не-коли затинаюся, замислившись над перекладом. "Зарядка для хвоста" я Вам скажу.. Найскладніше - миттєво добирати відповідні, влучнні мовні звороти, намагаючись зберігати рівний темп читання.
От, скажімо, нашвидку переклала вчора "спустя некоторое время" як "трохи згодом". Але вранці замислилася над тим, що це не зовсім влучно. Мені здається, що перекладати слід отак:
спустя некоторое время - за деякий час потому,
немного погодя - трохи згодом,
через некоторое время - за деякий час.
Може, знавці мови мене виправлять у чомусь.
Це я до того, що при перекладі не слід спрощувати вигадливі та різноманітні російські конструкції, синоніми, а намагатися знайти чіткий відповідник в українській. Хоча, це мої рекомендації, власне кажучи, самій собі. :)
Як на мене, Незнайка в українському перекладі був набагато кращий за російський оригінал.
ГРоманюк
04.08.2007, 11:46
Недавно дали мені цукерка з дивним смаком. Питаюся "з чим?", кажуть, що liquorice. Дивлюся в словник: liquorice - лакричник (растение); лакрица. Вам це щось говорить? Мені абсолютно нічого. Пишу чоловікові (він має англо-український словник на свому компі). Виявляється, що liquorice - це солодка! :)
Говорить! Говорить про то, що Ви поганий словник англо-російський відшукали. :) Є чимало російських слів: "солодкий корень", "солодка", "солодина", "солодика", "лакричник", "лакрица", "лакричник". Як не крути, але "солодка" є сколком з латини, "лакрица" - запозиченням. Не обедняйте свою власну мову! Одна із функцій синонімів у мові - уточнювальна. Усе залежатиме від цього, що ми маємо: корінь або саму рослину.
Назва рослини: греч. γλυκεια ριζα glykeia rhiza (порівняйте з "глюкоза", солодкий корень) -> lat. Glycyrrhiza glabra.
radix dulcis - солодкий корінь, корінь солодки. рус. солодковый корень солодка;
liquiritia officinalis - рус. лакричник лікарський.
ГРоманюк
04.08.2007, 13:48
Російські наукові статті читала, але то ніц не давало. З таким самим успіхом могла читати болгарською. ...з художньою літературою проблем нема, якщо у значення кожного слова не вникати.
А мій брат взагалі цілковито підтверджує те, що кожної слов"янської мови (без винятку) треба хоч трохи вчитися і її слухати, аби розуміти.
От цікаво, у російськомовних із українською мовою так само?
Мені, звісно, важко судити, як сприймають українські тексти російськомовні читачі, оскільки я обертався в середовище, де говорили на п"яти мовах (російської, білоруської, української, польської, литовської) плюс у шкільництві вчили німецьку й англійську.
Мені здається, що наукові тексти легше розуміти, оскільки наукова термінологія більш-менш універсальна. Художні - складніше, оскільки потрібно відчувати всі смислові відтінки, які краще сприймає освічений носій мови. Найважче адекватно сприймати тексти написані спорідненою мовою, яка подібна до мови рiдної. Оскільки міжмовнi омоніми викликають різні почуття в носія і неносiя. Хрестоматійні приклади: "детина" / дитина, "очи / очi" мають у російської та української майже однаковий план висловлювання, але відрізняються планом змісту. Або слово "matka" в польської і "матка" у російської. Там, де носію української мови здається, що слово гарно звучить, для російського вуха це неприродньо, навіть огидно й навпаки. Це чисто суб’єктивна думка, але я гадаю, що українські тексти звучать трохи архаїчно для російського читача, іноді надто урочисто чи, навпаки, надто заниженно, окремі форми здаються важкими.
Вважаю, що читати у перекладі твори - перекручення. Переклад є вже самостійним твором, яки має своє життя, takes on a life of its own. Переклад не можє замінити оригінал. Читач бачить твір очима перекладача, а не очима письменника. Переклад це вже суб"єктивний погляд, інтерпретація оригіналу. Якщо переклад вийшов краще оригіналу, отже перекладач погано виконав завдання => вiн поганий перекладач.
Взагалі-то мультилингвизм гальмує процеси обробки інформації. Наприклад, що я хотів написати: НАСОBETАМРАХ (хакобетампакс чи насоветамрах)?
серега-очкарик
04.08.2007, 16:39
скажу честно,на слух я украинску мову плохо воспринимаю-сказывается более чем тридцатилетнее отсутствие разговорной практики.Однако,письменная дается легче.Понимаю процентов 80.Остальное угадывается чисто интуитивно-в смысловом русле текста
А не лучше ли обсуждать не то что нас разъеденяет, а то что нас объеденяет! Ведь изначально русский, украинский и белоруский были наречиями одного общего языка.
До сих пор помню как преподователь в политехе привел замечательный пример отличия русского языка от украинского:
в русском: стирать
в украинском: праты
но в русском: прачка, а не стирачка :)
А не лучше ли обсуждать не то что нас разъеденяет, а то что нас объеденяет! Ведь изначально русский, украинский и белоруский были наречиями одного общего языка.
До сих пор помню как преподователь в политехе привел замечательный пример отличия русского языка от украинского:
в русском: стирать
в украинском: праты
но в русском: прачка, а не стирачка :)
Дещо чого Ви не знали про саме львівську говірку ТУТ (http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8C%D0%B2%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D 0%B0_%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%80%D0%BA%D0%B0)
балабух, вар’ят, гальба, цвайкепеле, фацет, батяр, сподні, пановля - знайдете однокореневі слова?)))
А наші суфікси, якою співочою мову роблять. Вам, шановний, треба на гілку Поезія хоч раз заглянути. http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=3754
Дещо чого Ви не знали про саме львівську говірку ТУТ (http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8C%D0%B2%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D 0%B0_%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%80%D0%BA%D0%B0)
балабух, вар’ят, гальба, цвайкепеле, фацет, батяр, сподні, пановля - знайдете однокореневі слова?)))
А наші суфікси, якою співочою мову роблять. Вам, шановний, треба на гілку Поезія хоч раз заглянути. http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=3754
по той ссылке что Вы мне скинули:
"Львівська говірка (балак) - мова, сформована у львівському україномовному середовищі, суміш українських і українізованих форм польських, німецьких і єврейських слів."
Это я знал :) ... что ж поделаешь что полонизмы так сильно вошли в русинский язык (или как вы говорите в украинский) ... многие столетия под Польшей не прошли даром :)
Дальневосточник
08.08.2007, 11:10
Як на мене, Незнайка в українському перекладі був набагато кращий за російський оригінал.
За такое - твердое 12!
У Корнея Чуковского есть чудесное замечание об учебниках литературы (по памяти) - "... часто там пишут - своим призведением автор хотел сказать... хотел - да не сумел, таланта не хватило... а вот учебник все сейчас разъяснит..."
Видимо у Носова тоже таланта не хватило?
А если без шуток - то очень мне печально, что не могу читать в оригинале своих любимых Шекли и Азимова...Пробовал - но увы... Знаний технического английского слишком мало...Или прочитать бы в оригинале Швейка...Вот в этом случае укринский перевод оказался лучше русского... Я в 78-ом году взялся переводить с чешского статьи о Beatles - из чешского журнала Мелодия (Beatles и их диски) - поскольку информации взять тогда практически неоткуда - купил для этого словарь - и до сих пор помню, какой это труд - в основном из-за похожести слов, имеющих другое понятие.... А у нас есть возможность знать как минимум два языка - и грех этой возможностью не воспользоваться. Хотябы для того, чтобы читать в оригинале Остапа Вишню и Носова.
что ж поделаешь что полонизмы так сильно вошли в русинский язык (или как вы говорите в украинский) ... многие столетия под Польшей не прошли даром :)
А це до того чому так схожа мова і з російською
А це до того чому так схожа мова і з російською
Схожесть украинского с русским и беларусским восходит своими корнями к деревней Руси .... ведь это все были наречия одного языка, которые со временем отдалились ...
Схожесть украинского с русским и беларусским восходит своими корнями к деревней Руси .... ведь это все были наречия одного языка, которые со временем отдалились ...
Ну як ви так вважаєте, то мали б росіян називати малорусинами))
Ну як ви так вважаєте, то мали б росіян називати малорусинами))
Если бы их называли малорусинами, то это означало бы что Русь зародилась на севере в Московии, но колыбелью является Киевская Русь, поэтому эти земли принято называть Малороссией, т.е исконной Россией, а Великороссия - это земли приобретенные в последствии русским народом.
Слово "Малая" по отношению к територии обозначает ПЕРВОНАЧАЛЬНУЮ територию из которой пошла экспансия. "Великая " обозначает територию образовавшуюся в результате различных исторических процессов: колонизации, захватов и др. Так существовавала Малая Греция и Великая Греция. Малая Британия ( ныне Бретань , Франция ) и Великобритания. Слово Малая Русь ( Малороссия ) обозначает ПЕРВОНАЧАЛЬНУЮ територию занимавшуюся русским народом .
Слово Малая Русь ( Малороссия ) обозначает ПЕРВОНАЧАЛЬНУЮ територию занимавшуюся русским народом .
Десь хтось підмінив. ПО вашій логіці МалорУсія мало б бути. До чого тут Росія?
Десь хтось підмінив. ПО вашій логіці МалорУсія мало б бути. До чого тут Росія?
Малороссия это не самоназвание. Впервые эту территорию так начали называть византийские патриархи. Поэтому Малороссия, а не Малорусия.
В английском ведь например пишут Russia а не Rossia.
Малороссия это не самоназвание. Впервые эту территорию так начали называть византийские патриархи. Поэтому Малороссия, а не Малорусия.
В английском ведь например пишут Russia а не Rossia.
Як ми любимо видавати бажане за реальне)) ТО ми мали переймати вимову візантійців?)) нас мав назвати хтось, так ніби власної мови не було?
І київська тоді митрополія називалась Велика Русь. А Мала - була Галичина та Волинь. Див.лінк
Галицкий князь Юрий II Болеслав в грамоте к великому магистру (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%8F_%D0%A0%D1%83%D1%81% D1%8C)немецкого ордена Дитриху, от 20 октября 1335 года называл себя «dux totius Rusiæ Minoris» ("Божией милостью прирожденный князь всея Малыя Руси"), хотя и он, и его предшественники именовали себя «Rex Russiæ», «Dux totius terræ Russiæ», «Dux et Dominus Russiæ». В конечном итоге названия "Великая Русь" и "Малая Русь" вышли на официальный уровень - в 1361 г. константинопольский патриарх учредил две митрополии, одну - в "Малой Руси" (греч."Микра Росиа"), с центром в Новгородке и Галиче, другую в "Великой Руси", с центром во Владимире и Киеве.
І київська тоді митрополія називалась Велика Русь. А Мала - була Галичина та Волинь
Все течет все меняется, границы расширяются ... так что все нормально ...
Ведь русские пришли на эти земли из Карпат. Почитайте Ключевского "История Госсударства Российского"
Все течет все меняется, границы расширяются ... так что все нормально ...
Тут я згідна. Все змінилось. Ми не мала Росія, ми Україна. Що заважає до цього звикнути? Політикам - відома річ, а вам особисто?
Тут я згідна. Все змінилось. Ми не мала Росія, ми Україна. Що заважає до цього звикнути? Політикам - відома річ, а вам особисто?
Что мне ? ... наверное то что я русский. И сторонник объединения трех славянких народа. Объединения на равных правах на общей истории государства Российского которое мы в прошлом вместе создали!
Ведь поодиночке выжить намного сложнее чем вместе.
Что мне ? ... наверное то что я русский. И сторонник объединения трех славянких народа. Объединения на равных правах на общей истории государства Российского которое мы в прошлом вместе создали!
Вже була про то мова, але повторюсь. То ви не з того боку почали. Я б також воліла не мати проблем з пересуванням по території дружніх країн без усіляких там реєстрацій.
Спочатку ініціюйте рух за словянськість в Росії, нехай росвлада "відпустить" неслов"янські народи, що історично ніяк їй не належать. Скажімо я дуже добре відношусь до чеченців та грузинів, але ми можемо співіснувати як друзі, а не як один народ. Вони досі залишаються самобутними, як і ми, а значить різними... настільки різними, що не станемо в одній державі єдиними і сильними, а будемо кожен боротися за свій шлях розвитку. А для чого?
Але ж ні - російська влада ніколи на то не піде, бо тут політика замішана... А українці не хочуть знову бути заручниками політичних ігор тав розправ іноземців. Нічого особистого.
Скажімо я дуже добре відношусь до чеченців та грузинів, але ми можемо співіснувати як друзі, а не як один народ.
Если люди живут в одном госсударстве это не озночает что они один народ. Российская Империя состояла из множества царств-государств, начиная от демократической Литвы со своим сеймом, кончая территориями Азии ...
И это немешало жить всем вместе.
Если люди живут в одном госсударстве это не озночает что они один народ. Российская Империя состояла из множества царств-государств, начиная от демократической Литвы со своим сеймом, кончая территориями Азии ...
Мешало. Ато б сьогодні Росія не мала такого ставлення балтійських держав до себе. А щодо України, то почитайте тільки про Голодомор не з російських джерел.
Мешало. Ато б сьогодні Росія не мала такого ставлення балтійських держав до себе. А щодо України, то почитайте тільки про Голодомор не з росіфйських джерел.
Теперешнее отношение к России сложилось из-за политики комуняк которые фактически уничтожили Россию в 1917ом ... и их теперешних последователей - республеканских властей РФ.
А на счет Голодомора, то это одно из самых больших преступлений большевиков перед русским народом! Но когда мы говорим про голодомор на Украине не стоит забывать и людей которые в тоже самое время гибли от голода и в других частях совдепии - например в Поволжье.
Теперешнее отношение к России сложилось из-за политики комуняк которые фактически уничтожили Россию в 1917ом ... и их теперешних последователей - республеканских властей РФ.
А на счет Голодомора, то это одно из самых больших преступлений большевиков перед русским народом! Но когда мы говорим про голодомор на Украине не стоит забывать и людей которые в тоже самое время гибли от голода и в других частях совдепии - например в Поволжье.
На волю більшовиків чи кого б там не було з інших країн вже не покладаємося. От і все. Занадто "дорого" обходиться.
На волю більшовиків чи кого б там не було з інших країн вже не покладаємося. От і все. Занадто "дорого" обходиться.
Я тоже очень надеюсь что большевизм больше не вернется, но для этого нельзя забывать свою историю!
та вас терпіли тільки тому, шо в ваших руках військова сила перебувала!!!
та вас терпіли тільки тому, шо в ваших руках військова сила перебувала!!!
Не терпели, а были благодарны защите от внешних врагов и не "вас", а нас всех :) .. потому что русскими которые являются государствообразующей нацией в Российской Империи до 17 года считались великоросы, малоросы и белорусы. Так что теперешние украинцы так же как и русские должы гордится своей историей, тем что смогли создать такую великую державу.
Не терпели, а были благодарны защите от внешних врагов и не "вас", а нас всех .. потому что русскими которые являются государствообразующей нацией в Российской Империи до 17 года считались великоросы, малоросы и белорусы. Так что теперешние украинцы так же как и русские должы гордится своей историей, тем что смогли создать такую великую державу
а ви хорий чоловік......
New Shrek
09.08.2007, 09:49
в свій час над совіцьким нарідом була проведена масова лоботомія
а ви хорий чоловік......
в свій час над совіцьким нарідом була проведена масова лоботомія
Ну что можно ответить на такие коментарии ... :) ... наверное лучше Пушкина не сказать:
"Веленью Божию о муза будь послушна,
Обиды не страшась, не требуя венца,
Хвалу и клевету приемли равнодушно
И не оспаривай глупца!"
так что пожалуй лучше всего просто спокойно забыть о них :)
......И не оспаривай глупца!".....
а де ви бачили, шоб хтось з вами спорив? ні я, ні Шрек жодним чином з вами не сперечались!
я - лише констатував факт, а Шрек - описав причину його виникнення та такого тривалого існування....
на вашу тему сперечальників треба шукати в спеціалізованих установах міністерства охорони здоров'я, під наглядом кваліфікованого персоналу! :)
а де ви бачили, шоб хтось з вами спорив? ні я, ні Шрек жодним чином з вами не сперечались!
я - лише констатував факт, а Шрек - описав причину його виникнення та такого тривалого існування....
на вашу тему сперечальників треба шукати в спеціалізованих установах міністерства охорони здоров'я, під наглядом кваліфікованого персоналу! :)
Как же вы похожи в этом на комуняк ... при отсутствии аргументов - переходите на личности.
Ну ничего .. клевету надо принимать равнодушно :)
Ну ничего .. клевету надо принимать равнодушно
были бы равнодушны, то карму б не отнимали ;)
Я че вы имеете с того что карма большая или маленькая .. я просто на форуме недавно и еще не доконца уловил в чем смысл этой фичи ... я то думал что это просто для того что бы выразить свое отношение к посту типа понравилось-непонравилось ...
серега-очкарик
09.08.2007, 17:27
нехай росвлада "відпустить" неслов"янські народи
Сударыня !Воля Ваша,что ж Вы не призываете Киев отпустить крымских татар? Как говорится :"Врачу-исцелися сам"
:) :cowboy: Російській народ не культурний порівняно з нами , стіко у них криміналу в місті Москви (я там був вчора тільки приїхав ) ,водії нікого ніколи не пропускають пішоходів ,багато нападів ( я на свої очі бачив як одну жінку обікрали)
Если видели , так чего не заступились?
Кстати , насчёт Голодомора-больше всего им попрекают на Западной Украине . Странно , разве её территорию Голодомор затронул?
Все просто, сюди багато втікали (як і мої діди), і вже тут почали цінувати життя без совєтів.
Монархист
12.08.2007, 22:56
:) :cowboy: Російській народ не культурний порівняно з нами , стіко у них криміналу в місті Москви (я там був вчора тільки приїхав ) ,водії нікого ніколи не пропускають пішоходів ,багато нападів ( я на свої очі бачив як одну жінку обікрали)
Хорош, а пресечь преступление или только охать и ахать можно? :bazar:
Я че вы имеете с того что карма большая или маленькая .. я просто на форуме недавно и еще не доконца уловил в чем смысл этой фичи ... я то думал что это просто для того что бы выразить свое отношение к посту типа понравилось-непонравилось ...
цілком правильно.....
карма — виключно ставлення до написанного....
Чернобылец
13.08.2007, 04:34
Я конечно понимаю, что люди имеют право на свое мнение по поводу других городов, но все-таки хотелось бы предостеречь от способов выпячивания своей провинциальности. Провинциальность - это не всегда плохо, потому что люди, выросшие в небольших провинциальных городах имеют множество преимуществ по сравнению с теми, которые с детства были частью большого мегаполиса. Но тем не менее.
Все города мегаполисы во всем мире имеют ужасных водителей, пробки и ужасных стражей порядка. Спешки, отсутствие парковок и часто нахальство, переходящее в хамство жителей по отношению к другим себе подобным. Но люди и там отличаются. Есть как везде- хорошие и плохие. Есть центры культуры и анти-культуры. Если вы едете не планируете, что вы хотите посетить, то ваше восприятие скорее будет отрицательным. Так что мой совет, уж если в городе большом первый раз, то уж планируйте, чего вы хотите увидеть. Иначе так и будет восприятие, как у кулика -"хорошо только в своем болоте"
Чего нет ни в одном городе бывшего СССР, но есть почти в каждом крупном городе "демократий", так это гетто. Места, где скоплены низы общества. Но это придет.
Дальневосточник
13.08.2007, 12:02
Вот уж точно Украина - не Россия....
В субботу надо было съездить в ближайший Россиийский приграничный город - встретить родственников друга с поезда....Мда - 12 лет не ездил в Россию - и наверное не скоро захочу снова встретиться с российским "гостеприимством"...
Если на нашем пункте пропуска на машину тратят около 5 мину - на российском - от 15.... очередь огромная, шманают всех подряд - причем российских машин подавляющее большинство...Ну и еще явное и неприкрытое вымогательство - просто прямым текстом - сейчас будем смотреть по настоящему - раз в машине ничего не везешь - значит спрятана контрабанда... или давай "залог", что вернешся в нашу смену = 2000 рублей....Или будем искать до конца смены - до вечера....Дал 100 гривень, потому что и так на 3 часа опоздал к поезду (а выехали за 3 часа (!) до прихода - ехать около часа всего....Впечатление ужасное....До сих пор не могу отойти от "братских объятий"....
Слава Богу, шо мы - не Россия....
Україна - не Росія. У в продовження теми. Забажалося мені поїхати у Пітер на ескурсію. Запам'яталася на все життя. Я тоді вже на 100 % зрозумів, що ми з росіянами зовсім різні народи, правда це вже інша історія.
Особливо я запам'ятав цей випадок. У музеях дерли гроші, як з іноземців.
Я не чекав почути від касира у нашу адресу (туристи були зі Києва, Луганська, Одеси) такий вираз:"Снова дебильные хохлы приехали". Я здружився з російськомовною молодю з Луганська. У них очі на лоба полізли від цих слів. Я з ними порадився і ми всім гуртом почали вимагати або вибачення або група з 40 людей не візьме жодного квитка і почали вимагати директора музею.
Вона не подивившись на нас крізь зуби сказала: "Простите меня" таким тоном, щоб швидше наш збути. І бере далі з нас плату, як з іноземців. Далі я добив її ще раз. Сказав, коли ми іноземці, прошу надати нам ескурсовода на нашій мові - українській. Луганчани почали сміятися, але теж бажали провчити її, всі погодилися. Вона мовила:"Где я вам его найду". Я добився те, щоб з нашої групи брали гроші, як з жителів Росії через те, що на даний час немає українського ескурсовода.
Не знаю чи з'явився українській перекладач у цьому музею :). Але знайомі з Луганська розповіли, що вони тим самим способом добивалися дешевших ескурсій у Москві.
Навіть росіяни в Росії погоджуються, що нахаб в Росії набагато більше, ніж в Україні. Пригадую російську приказку: "Проблема Росії - дураки і дороги"
дешевших ескурсій у Москві.
Молодець! Додав +1 до карми. А що там дивитися? Шапку Мономаха (http://central.in.ua/cs/blogs/danilo/archive/2007/02/21/_12043E043B043E04340438043C0438044004_-_1C043E043D043E043C0430044504_-.aspx), так вже всім відомо це була шапка хана Узбека царя Золотої Орди. Так само і всі решта історичні цінності підроблені, вкрадені...
ТО ЧИЄЮ Ж Є «ШАПКА МОНОМАХА»? (http://www.day.kiev.ua/52857/)
Степаныч
13.08.2007, 13:14
...і всі решта історичні цінності підроблені, вкрадені...Всі, всі?:padonak:
Все просто, сюди багато втікали (як і мої діди), і вже тут почали цінувати життя без совєтів.
Тільки не багато років БЕЗ советів. З 33 по 39 всього лише 6 років. Правду кажуть у тому анекдоті: "ЖИТТЯ - до школи, та після пенсії, якщо доживете.":)
Читатель_Обкома
13.08.2007, 13:58
Если на нашем пункте пропуска на машину тратят около 5 мину - на российском - от 15....
Скромнее..надо быть...скромнее-с...:cowboy:
Как все пересичные украинцы...и пользоваться железнодорожным ..плацкартным транспортом...;)
А чо?Нормального поезда не было до Луганска?Обязательно на "перекладных" электричках ехать надо было?:crazy:
Слава Богу, шо мы - не Россия....
Будет время...сьездите на польскую таможню..расскажете..что да как..а то тут писали...журналисты из ЛФ...что там то же не все по вропейски... :cowboy:
це точно, а зараз деколи і до школи можна не дожити
Читатель_Обкома
13.08.2007, 14:04
Особливо я запам'ятав цей випадок. У музеях дерли гроші, як з іноземців.
Я не чекав почути від касира у нашу адресу (туристи були зі Києва, Луганська, Одеси) такий вираз:"Снова дебильные хохлы приехали".
Ничего плохого не хочу сказать..и тем и более подумать...але...всегда считал...что стоимость экскурсий входит в общую стоимость путевки....
При нормальном раскладе...что бы без своего экускурсовода..да еще ...такая огромная группа..."вольных"...туристов...собралась одновременно..в не урочный час..в музей????:suicide:
Сомнительно очень....:moskali:
Где то ..я енту истории..уже читал...правда...давненько...из серии..."тистечка...в Крыму"....:beee:
Дальневосточник
13.08.2007, 16:57
А чо?Нормального поезда не было до Луганска?
Да вот как-то из Новосибирска не идут поезда через Луганск.Поэтому и получилось, что ближайшая станция к нам - Миллерово...
А что до Польши - знаете - мы не были единой страной, и мой отец родился не под Вроцлавом - а в 40 километрах от этого самого Миллерово (а от Луганска - если по прямой то в 25... ) И я туда не торговать ехал, и оттуда не товар вез...Я думаю - чтобы не писали о польских пограничниках - но врятли они разводили на деньги подобных мне людей - вот просто не поверю...
Не знаю чи з'явився українській перекладач у цьому музею :). Але знайомі з Луганська розповіли, що вони тим самим способом добивалися дешевших ескурсій у Москві.
Жаль нельзя подобным способом добиться чего-то в гостиницах, там еще в 98 году с россиян брали за проживание ровно в два раза дороже, практика вроде сохранилась.
Но способ хороший, правильно сделали. Выводы только...:beee:
Чернобылец
14.08.2007, 04:43
Вообще если посмотреть на любого «ура- свидомого» патриота, то получается интересный портрет. Как ни удивительно из моей, конечно ограниченной выборки по двум форумам, где я участвую, но в чистом виде такой «патриот» реже встретится на ЗУ, чем в Киеве или среди тех, кто уже эмигрировал и поменял гражданство.
1. Не хочет он быть похожим на русских. Я попрошу может кто-нибудь нарисует портрет типичного украинца, чтобы не было ни одной похожести с русским. Но так, чтобы совсем ни одной черты не было похожей и чтобы пропорции были другие. Иначе похожие будут, а это трагедия. Это к тому какие они внешне, патриоты. т.е. И чем ослабленнее патриотизм, происходит постепенный переход от этой полной непохожести к полной внешней похожести.
2. Почему-то считает, что у него менталитет другой и себя выше и культурнее (он европеец, а русские, ну и там все остальные иже с ними сплошная «азиатчина», тупизна, пьяницы, неумехи и у них сплошное вранье об успехах и «кремлевская» пропаганда.
3. На самом деле в России сплошной хаос и развал от Калиниграда до Камчатки. А иногда даже и на Северном полюсе.
4. Боится и ожидает постоянно и хронически нападения России (но сам уже на Украине может и не проживать) и почему-то думает совершенно серьезно, что Украина самый лакомый кусок в мире для России, что все русские только и думают, как этот кусок бесплатного «вареника с салом» вместе с этим демократическим бардаком и головной болью отхватить.
Вообще, если бы такое можно было бы, то отплыли бы сейчас вместе с границами куда-нибудь подальше и именно от России. Было бы возможно поменялись бы территориями с кем-нибудь. С Польшей например. Или с Гавайскими островами. Второе лучше. Но временно, в силу пункта 6. Тогда можно и вернуться будет.
5. В то же время усиленно ждет когда Россия все-таки загниет и распадется ему на радость. А это произойдет автоматически в силу п.2.
6. А при распаде (тайная такая мысль) добавятся еще территории, где можно прийти и потребовать в любой организации отвечать исключительно на украинской мове.
7. А самое главное не понимает своего счастья, а именно противоречия пп.. 3 и 4 в его мЫшлении, что если п.4 (нападение т.е.) произойдет, то в силу п.3 (хаоса и развала) это ускорит этот хаос и развал и тогда вся территория России вместе с населением и территорией, с нефтью и газом, ну и остальным всем упадет сама под власть Украины. А если и вступит куда-то в союз, то тогда может достаться тем у кого дубинка большая, а не сувенирная булава. Но так уже заложено п. 2 (другим особым менталитетом. т.е.), что как ни вступят в союз, то всегда не в тот и не с тем.
levandivka
14.08.2007, 07:57
в чистом виде такой «патриот» реже встретится на ЗУ, чем в Киеве или среди тех, кто уже эмигрировал и поменял гражданство.
Може "тому, що не в чістом відє" (за виключенням пп..5-7), +1
"І казали вони на мале – се велике, а справді велике намагалися зневажити та упослідити..."
"Пізнайте правду, і правда визволить вас...".
Від частого повторення брехня не стає правдою, однак усе більше тих, хто не вміє чи не бажає логічно мислити, проявляють готовність повірити в неї. Спрацьовує не логіка, спрацьовує стереотип мислення: "Якщо стільки відомих і шанованих людей так довго повторюють це твердження і, напевно, вірять у його істинність, то не може ж воно бути суцільною вигадкою. Хай не все, але хоча б якась доля істини в ньому мусить бути присутня...".
Щось подібне сталося з не одне десятиліття пропагованими московською імперією міфами про "вєлічіє і могущєство руского язика" ("ВМРЯ"), про "вєлікого Леніна", котрий "на ньом газгава-гівал". Ну і нехай собі тішаться московити тією "величчю", як дурень цвяшком. Нам, українцям, у своїй незалежній державі що до того?
У тім то й річ, що вигаданий колись для ідеологічного виправдання уярмлення та тотальної русифікації пригарбаних Москвою народів міф продовжує руйнувати свідомість пересічного українця й сьогодні, а його адепти перейшли до ще більш нахабних і провокативних форм пропаганди.
І сьогодні не лише десь там, у Москві, Твері, в наших-таки Сімферополі, Донецьку, Луганську в російськомовних українофобських виданнях можна надибати твердження на кшталт: "Ніякої української мови немає...", "Українська мова – то зіпсований полонізмами "русcкій язик..." і т.ін.
Належної відсічі такі інсинуації сучасних валуєвих ані від офіційних структур, ані від патріотично орієнтованих засобів масової інформації не отримують. Найбільше, на що, бува, спромагаються окремі вітчизняні публіцисти, то кволі заяви виправдального штибу: "українська й російська мови сестри"...
Однак уважний неупереджений аналіз мов-сусідок підштовхує до іншого висновку. Мова спадкоємців племені кривичів, що стало основною слов'янською складовою в тюрко-фіно-угорському конгломераті, нині іменованому "русcкім народом" – не "сестра", а "дочка" русинської – української мови. Дочка кривобока і кривоуста, котра, примхою долі доскочивши короткочасного, за мірилом історії, панування над матір'ю, в процесі того панування прагла зневажати та упослідити ту, яка дарувала їй життя.
Для тих, хто вже готовий, захлинаючись, бризкати слиною заперечень, повторюємо: саме так, російська мова у слов'янській своїй частині – вторинна, дочірня, – замало того – пародійна стосовно нашої РА-синської, русинської, що сьогодні іменуємо її українською, мови.
Для тих заяв потрібні докази. І їх є безліч.......
Сергій КОВАЛЬ
ЧИЯ МОВА ВТОРИННА І ПАРОДІЙНА
Читатель_Обкома
14.08.2007, 10:34
Сергій КОВАЛЬ
А вот интересно...кто ентот дяденька... Сергій КОВАЛЬ...
научный работник со степенью докторской?
Или так...ля-ля-тополя...типа Алексий Палий?:cowboy:
Или так...ля-ля-тополя...типа
Хто б він не був, немає значення. У нас свобода слова, чі вже немає? Sevtavra то за цю цитату забанили, я все вірно зрозумів? А Чорнобилець написав чергову, як би пом'якше сказати,:) нісенітницю, і йому як с гуся вода...
levandivka
14.08.2007, 12:39
У нас свобода слова, чі вже немає? Sevtavra то за цю цитату забанили
В бані є графа про причину. У даному випадку, крім анонсів статей Севтавр ніц на ЛФ не носить (носив). :(
А пагаваріть?!
Мораль: свобода є, а слова від Севтавра не витягнеш, тіко спам.
Читатель_Обкома
14.08.2007, 12:42
Хто б він не був, немає значення. У нас свобода слова, чі вже немає?
Дык..кто против то,достопочтимый Danilo?????:eek:
Просто хотелось бы..что бы ..."пирожки то.. пек пирожник...,а сапожки... то шил сапожник...":cowboy:
А Чорнобилець написав чергову, як би пом'якше сказати,:) нісенітницю, і йому як с гуся вода...
Как бы ...Вам... учтивый Danilo ответить то....:shutup:
Чернобылец то....писал свои мысли.... не претендуя на категоричность...даже ...суровый модератор...додал ему кармы...:moskali:
Просто хотелось бы..что бы ..."пирожки то.. пек пирожник...,а сапожки... то шил сапожник..."
В принципі, я с Вами згоден. Але бувають виключення. Ось Ви, наприклад, кажуть непогано готуєте страви, але Ви не є фахівцем, що не заважає Вам робити кулінарні шедеври.:)
Вообще если посмотреть на любого «ура- свидомого» патриота, то получается интересный портрет.
1. Не хочет он быть похожим на русских. Я попрошу может кто-нибудь нарисует портрет типичного украинца, чтобы не было ни одной похожести с русским.
2. Почему-то считает, что у него менталитет другой и себя выше и культурнее (он европеец, а русские, ну и там все остальные иже с ними сплошная «азиатчина», тупизна, пьяницы, неумехи и у них сплошное вранье об успехах и «кремлевская» пропаганда.
3. На самом деле в России сплошной хаос и развал от Калиниграда до Камчатки. А иногда даже и на Северном полюсе.
4. Боится и ожидает постоянно и хронически нападения России (но сам уже на Украине может и не проживать) Вообще, если бы такое можно было бы, то отплыли бы сейчас вместе с границами куда-нибудь подальше и именно от России.
5. В то же время усиленно ждет когда Россия все-таки загниет и распадется ему на радость.
6. А при распаде (тайная такая мысль) добавятся еще территории, где можно прийти и потребовать в любой организации отвечать исключительно на украинской мове.
7. А самое главное не понимает своего счастья, а именно противоречия пп.. 3 и 4 в его мЫшлении, что если п.4 (нападение т.е.) произойдет, то в силу п.3 (хаоса и развала) это ускорит этот хаос и развал и тогда вся территория России вместе с населением и территорией, с нефтью и газом, ну и остальным всем упадет сама под власть Украины.
Я як це прочитав, зрозумів, що я не не "ура-патріот". Хоча патріотом себе вважаю. Висловлю свої думки з цього приводу.
1. Тоді скажіть, чим відрізняється болгаринин від росіянина чи серб від росіянина. Коли зовнішністю, то скажіть будь ласка, як можна написати портрет європоїдної людини без схожості з росіянином. Знаю, негри і китайці точно не схожі на росіян, а всі інші так.
2. Українець - європеєць. Україна - європейська країна. Це у кожній географічній мапі можу показати. Росія - євроазіатська країна. Тоді росіянини євроазіат. Що за дивні запитання. А про пропаганду тупого і п'яного росіянина з криміналом. До речі самі росіяни погоджуються з тезою, що їхні серіали і фільми формують таку думку, навіть у самих росіян. І до речі "кремльовська" пропаганда, російські керівники проводять пропаганду, яка вигідна їм і тут також немає нічого дивного.
3. Казати, як погано живе сусід, а нічого не робити у власній країні? Це світова практика. Але моя думка, ми щось повині робити у себе самі, а не дивитися через чужий паркан.
4. Росія справді проводить сильний тиск проти України. Але це дії великих країн і у цьому немає нічого дивного. Ми повині Кремль випереджати на три крока вперед і проводити розумну внутріншню і зовнішню політику. Фактично зараз йде у світі переділ сфер впливу між країнами і ми не повині йти на поводку жодної, а вдало гарно-мудро робити те, що вигідно нам.
Ми від Росії нікуди не відпливемо і Росія від нас нікуди не дінеться.
5. Знаєте розпад Росії, Україні не ні до чого. По перше Кремль не здаться без бою, а буде на тих територій, яку захочуть відійти, щось подібне до Чечні. А уявіть, коли щось таке буде діятись по всій Росії. Страшно уявити.
Пригадую слова тараса Шевченка у творі "І МЕРТВИМ, І ЖИВИМ, І НЕНАРОДЖЕННИМ".
А чванитесь, що ми Польщу
Колись завалили!..
Правда ваша: Польща впала,
Та й вас роздавила!
6. Знаєте, нам треба розібратися зі сучасними тероторіями, а вже потім, як станемо сильною та могутньою країною, думати про інші :). Нам своїх проблем вистачає, нашо брати чужий тягар проблем.
7. Ага нафта, газ. В Іраку також є нафта та газ і що з того. А в Японії є тільки риба і хто живе краще? Навіть Росії з нафтою і газом до Японії, як землі до неба. Україні є все для багатого життя. Але чи ми можемо, на даний момент, цим користуватися? Напевно, ні. Одиниці олігархів, так. Всю Росію до України, нічого собі. Повторю ще раз: Нам своїх проблем вистачає, нашо брати чужий тягар
серега-очкарик
14.08.2007, 17:44
в наших-таки Сімферополі
Вот только про "ВАШ" Симферополь не надо , ладно ?А то получается , что Вы , как и ненавистные Вам московиты , навязываете свой язык в случайно доставшейся Вам колонии.Или Вы сейчас начнёте упираться,что Крым это посконно украинские земли ? Кстати , Венгрии никто не хочет отдать отобранные "проклятыми Советами" земли ?
Хочу также слегка освежить Вашу память относительно города Севастополя. Там же в "Комсомольской правде" Вы говорите: "А Севастополь даже и в Крым не входил, с 1948 года подчинялся прямо Москве, но и Севастополь прихватили...".
Господин Солженицын, когда я слушаю Вас, когда читаю Ваши "размышления", когда я вспоминаю, что Вы являетесь высокообразованным человеком, Лауреатом Нобелевской премии; когда я думаю, что Вы в черном смокинге шаркали штиблетами по королевскому паркету, я попадаю в глухой тупик. Как вы можете перевирать факты?
Как же можно выдергивать вопрос из контекста истории Российской Империи, критически не осмыслив весь материал? Какой же Вы писатель и ученый?
Все Ваши рассуждения о Русской Империи зациклены на утверждениях русских великодержавников ХIХ века и идеях Столыпина. Но ведь с тех пор прошло более ста лет.
Загляните в БСЭ, третье издание, том 23, стр. 104, и Вам станет ясно, что "Севастополь, город республиканского подчинения Крымской области
УССР".
Так что и в этом вопросе лукавите, господин Солженицын. Врете, как обычно, не стесняясь, в надежде, что простой человек заглянуть в Энциклопедию не сумеет.
И напоследок, господин Солженицын, давайте подумаем вот о чем. Поглядите на сегодняшнее состояние российской земли, где среди бурьяна и хлама, бездорожья и грязи, погибают сотни малых городов, поселков и селений. В них нет жителей и хозяев. Люди этих селений брошены на покорение и освоение "новых земель". Опустела русская земля, древняя обитель народа. Кто же ее обиходит в будущем?
Никто об этом сегодня не хочет думать.
Такие, как Вы - державники и сегодня призывают "осваивать этот Казахстан", кричат о "нашенских землях" в Крыму, и абсолютно ничего не делают, дабы возродить исконную русскую обитель.
http://ukrlife.org/main/evshan/moxel_45.htm
Вот только про "ВАШ" Симферополь не надо , ладно
Довожу до сведения Лужкова, что до XVIII века ни нога московита, ни нога великоросса в Крыму "державно" не ступала. А если и побывала, то это была нога всего лишь гостя или "вассала" Крымского Хана. Предлагаю Юрию Михайловичу никогда не путать ноги людей Киевской Руси с ногами "московитов" или "великороссов", создавших Московское государство. Господин Лужков, эти ноги разные: одни - славянского этноса, другие - финно-татарского.
Только при Екатерине II, в 1783 году, Крым был присоединен к Российской Империи.
Обратите, господин Лужков, внимание - присоединен был с коренным населением - крымскими татарами, о существоваеии которых Вы постоянно забываете.
http://ukrlife.org/main/evshan/moxel_44.htm
серега-очкарик
14.08.2007, 18:29
Данило , это Вы с кем сейчас говорили ? Гг , что , всерьез думаете , что наш Лужок читает этот форум ? Или это так , фигура речи ?:crazy:
Данило , это Вы с кем сейчас говорили ? Гг , что , всерьез думаете , что наш Лужок читает этот форум ?
Нет, что вы... Ему просто распечатку на стол ложат.. :)
Чернобылец
15.08.2007, 03:31
Украина, не Россия.
По поводу менталитета.
По моему у нормального человека с нормальными человеческими принципами должен быть нормальный менталитет. Я про этот особый «русский менталитет» уже наслушался и начитался вдоволь, теперь еще говрят про особый отличный от русского «украинский менталитет». Обычно термин используется для достижения двух целей:
1. Что наш, конечно же лучше и культурней, чем весь остальной. Спорный, вообще говоря, тезис и зависит от того кто его произносит. Если умный говорит, то я его еще может и послушаю, (глядишь чего-то узнаю), а некоторых бы просто уши бы заткнул, а еще лучше ему рот.
2. Чтобы оправдать тот бардак в стране, который происходит. Типа, у нас просто менталитет другой, и это не бардак, а просто мы думаем вот так, и это лучше. В отношении сравнения с российским бардаком (по менталитету), то обычно говорят у русских вера в царя (диктатуру, то есть), а у нас в демократию. У них там бардак от того их менталитета, а у нас бардак от этого нашего демократического менталитета. И хоть у нас бардак сейчас, но мы все равно им всем покажем. Но не сейчас, а когда время придет.
Никто только не знает, а когда же оно придет. Я так думаю, что если все будут только об менталитете говорить, то, наверное и никогда.
3. Термин «русский менталитет» обычно используется для того, чтобы показать, что русский лучше западного менталитета ( с украинским не сравнивается, априори считается, что это одно и тоже в силу родства), а украинский, что он лучше русского, но ближе к западному. С точки зрения любой геометрии (Лобачевского ли, Евклида ли) получается, что линия «украинского менталитета» пересекает линию «русского менталитета», но не достигает «западного». Т.е. местами ближе к западному, а местами дальше. А разрываться же она не может, разве может у одного украинского менталитета быть разорванность ? Это ж паранойя же будет. Можно назвать это парадоксом «украинского менталитета». (шутка.)
~KOLOBOK~
15.08.2007, 04:10
Ну достануть любого, гади.
Пояснiть менi, чого вас та Україна так iнтерисує? Та най подавляться тi салоїди нею, вам то що до того? Iсторична справедливiсть? Перепрошую, мiж Україною i Росiєю, як i всiма iншими сусiднiми країнами пiдписаний договiр, про те що нi Україна, нi iнша сусiдня держава не претендує на територiю свого сусуда, що вам ще не зрозумiло? Було в iсторiї всяке, i кожен буде дивитися(читай кроїти) на свiй лад, тiки шановнi не забувайте, що чим бiльше копатися в поросi чистiшими не станете,а жити хочете чи нi, приходиться разом.Крiм вас в України, ще є й iншi сусiди,з якими в неї є були i будуть рiзного роду задачi для вирiшення. Нагадаю, що i у вас тих сусiдiв хватає по саме горло(маю наувазi невпиннонаступаючий на вас Китай, чи та же iсламська вiра), i вам можливо саме вiд них прийдеться просити притулку(чи допомоги) в тої ж самої України, Європи, ба навiть Америки, тому що рано чи пiзно комусь забракне мiсця i тодi... а давйте просто не будемо замовляти на перед.
Чернобылец
15.08.2007, 07:02
Україна - не Росія
По поводу «зазнала в последнее время много тиска со стороны России». Это только в головах. Кучма морочил голову Ельцину по поводу родства, ну и Путин вначале запал. Все олигархи ( и оранжевые и голубые с белым) тихонечко так делали деньги (миллиарды причем) на разнице. А тут бац, плати ! И они все забегали, засуетились, денег меньше в казне воровать будет, и на разнице супер прибыль уже не получишь. А самое интересное, что Богун об этом тиске сожалеет. Вам чего тоже с тех времен пару миллиардов досталось ?
А в чем суть для России ? А просто тут. O возможном стратегическом равноправном партнерстве речь шла.. Теперь уже о равноправном и тем более стратегическом речь уже ИМХО не пойдет. Зачем ? Можно и так купить (при отсутствии своей стратегической программы развития экономики и стратегических собственных направлений) что и происходит, а людей при нормальном подходе и так на работу взять. Хоть на Украине, хоть в России. Дело ведь только в зарплате и условиях проживания, что легко решается.
~KOLOBOK~
15.08.2007, 07:18
Пiду я собi 150 самогонки вмажу i попpобую пiсля тогo ше раз перечитати i таки вловити "тончайшую суть" поста зверху.:suicide:
Гг , что , всерьез думаете , что наш Лужок читает этот форум ? Или это так , фигура речи ?
Почитайте за посиланням. Це Володимир Белінський у книзі "Страна Моксель" пише післямову для Лужка, Солженіцина та Жиріка - таких собі нових велікороссов- державників.
150 самогонки вмажу
Маловато буде, беріть півлітру, тільки з ранку воно не дуже.:)
Україна - не Росія
По поводу «зазнала в последнее время много тиска со стороны России». Это только в головах. Кучма морочил голову Ельцину по поводу родства, ну и Путин вначале запал. Все олигархи ( и оранжевые и голубые с белым) тихонечко так делали деньги (миллиарды причем) на разнице. А тут бац, плати ! И они все забегали, засуетились, денег меньше в казне воровать будет, и на разнице супер прибыль уже не получишь. А самое интересное, что Богун об этом тиске сожалеет. Вам чего тоже с тех времен пару миллиардов досталось ?
Згоден з Колобком і Данилом. Так, я отримав прибуток, а тепер я є наймолодший 18-літній міліардер у світі. У мене пів-України вже куплено:). Я не можу ні про що жалкувати або ностальгувати, тому що ще у мене все життя попереду. В Україні є труба, яку Росія бажає заполучити або мати її під своїм контролем. Тому будує якісь захмарні трубопроводи через Балтійське море, ось що. Тому рівноправство можливе у будь-якому випадку. А коли про недолугість політиків. Я вам скажу не свою думку, а те що кажуть прості мешканці Росії. Росія втрачає свої території не в територіальному плані, а в економічному, соціальному і культурному. Зараз японці на Далекому Сході будують заводи, фабрики, на яку наймають дешеву китайську силу. Китайцям для роботи потрібен мінімум, а для "русских" - большие условия.
Тому російські політики, як мені сказав мій двоюрідний брат з Сибіру. Живуть на цій різниці, як ви сказали про нафту і газ. Але втрачають цілі території, які за площею більші за Україну. Кремль такий ж недолугий. Вони невдахи у своїй країні, хоча ведуть гарну зовнішню політику. Та не мені їх судити.
Читатель_Обкома
15.08.2007, 18:52
Та не мені їх судити.
:y: :y: :y: :y: :y:
Пять баллов!!!!:moskali:
New Shrek
15.08.2007, 18:55
тільки з ранку воно не дужерізниця в часі мінус 10 годин
afterstep
15.08.2007, 19:12
Пять баллов!!!!
карму забули додати.
в даному випадку - це слід перекладати не дослівно - а ідіомно - тобто по-вашому звучалоб "бог ім судья" або "не моего ума ето дєло" (більш груба трактовка).
Тобто - йшлося не про судовий процес, а про давання оцінок/навішування якриків.
-1, Чітатєлю - за перекручування (навмисне) змісту ;)
В даному випадку - це слід перекладати не дослівно - а ідіомно - тобто по-вашому звучалоб "бог ім судья" або "не моего ума ето дєло" (більш груба трактовка).
В яблучко:y:
Чернобылец
15.08.2007, 22:20
В Україні є труба, яку Росія бажає заполучити або мати її під своїм контролем. Тому будує якісь захмарні трубопроводи через Балтійське море, ось що. Тому рівноправство можливе у будь-якому випадку. А коли про недолугість політиків. Я вам скажу не свою думку, а те що кажуть прості мешканці Росії. Росія втрачає свої території не в територіальному плані, а в економічному, соціальному і культурному. Зараз японці на Далекому Сході будують заводи, фабрики, на яку наймають дешеву китайську силу. Китайцям для роботи потрібен мінімум, а для "русских" - большие условия.
Тому російські політики, як мені сказав мій двоюрідний брат з Сибіру. Живуть на цій різниці, як ви сказали про нафту і газ. Але втрачають цілі території, які за площею більші за Україну. Кремль такий ж недолугий. Вони невдахи у своїй країні, хоча ведуть гарну зовнішню політику. Та не мені їх судити.
Вы правильно ситуацию описали. Вопрос только в каком плане и когда страны теряют или потенциально теряют территорию или нет. Это тенденции и для страны опасные достаточно. Например, США, юг и Калифорния уже испаноговорящая, эмигранты (законные и незаконные), но никто не говорит, что они сейчас территорию теряют. В Европе тоже, но там не всегда речь идет потере территорий.
Опасность возникает при наличии общей границы. В этом плане для Росии Китай, конечно же представляет опасность. Насколько она велика и реальна - зависит от множества факторов. А основной насколько РФ сама является управляемой и способной защитить себя.
Второй, насколько китайцы и остальные, а особенно их дети способны к ассимиляции. Т.е способны ли они стать полноценными гражданами РФ ?
Третий вопрос по строительству иностранных заводов, это куда будет утекать прибыль. Если она вкладывается в дело опять в РФ, то значит деньги работают на РФ. Если они для получения быстрой прибыли и вложения, скажем в Европе, то другая картина. Миттал, например на Украине, куда деньги будет вкладывать ?
Четвертый. Допустим Китай захочет прихватить территорию с природными ресурсами. А, что скажут остальные страны ? Им ведь тоже не хотелось бы однополярного мира.
Так что вопрос стоит в плоскости стабильности международной обстановки, военной, финансовой, управленческой политики самой России, ну и конечно позиции граничащих стран. Что верно собственно, если рассмотреть любую страну. Однако преимущество в относительно стабильной международной ситуации есть у тех стран, которые имеют.
1. Больше финансов (за счет природных ресурсов ли, либо за счет развития промышленности, либо вместе),
2. Относительно развитые стратегические отрасли промышленности (энергетика, военная, развитие технологий промышленность
3. Больше трудовых ресурсов (даже с привлечение иностранцев)
4. Возможность чем-то пострелять при нападении (средства устрашения).
Социокультурная разнообразная среда, не обязательно опасна при наличия баланса и правильной национальной политики. Смотрите, что на Украине. Два самых ближайших народа, а политики лодку раскачивают. Так что нужно еще к тому что я описал - консолидация элит по этим вопросам, а также стратегии развития экономики. Как вы и писали ия согласен, думать на три шага вперед. Думает кто-то из политков ?
Может я чего -то упустил ?
А труба, кстати теряет в стоимости, каждый день с каждым километром нового газопровода в обход. Просто Газпрому хотелось бы избежать рисков, который возник из-за его бездеятельности. 90-е
Это на самом деле элементарно для тех у кого хотя бы малый опыт в бизнесе есть. У вас не должно быть эксклюзивных в единственном числе работников и поставщиков, иначе велик риск, чтовы прогорите и вас кинут. Надо всегда иметь запасные варианты.
Спросите вон у Шрека, что происходит сейчас с трубопроводом Одесса-Броды ? Он тут писал.
Про Путина я писал, что он предлагал в 2004. Он тогда и ничего предлагать не мог. Вспомните РФ в 2003-2004. Бардак полный, теракты, внешний долг, капиталы бегут из страны. Спасибо США за цены, ну и там много чего другого было, включая консолидацию элит и отведение бизнеса от власти, создание определенных правил, национальные программы, ну и т.д. Там много чего было. Но пока, конечно недостаточно в силу тенденций вами описанных. Много там еще надо чего делать, но они там эти риски определили и работают.
Но конечно не нам их судить, да и не к чему, а изучать, что правильно и неправильно можно и нужно. Умные же на чужих ошибках учатся. :)
Колобок, много не пейте сегодня. А то я вину буду чувствовать:)
afterstep
15.08.2007, 22:31
все в одному короткому пості - не охопиш.
16.08.2007, 01:12
Тобто заради процвітання трьох держав Ви готові обєднатись. А якщо Вам запропонують обєднання на загальній історії Української держави ?
провокативне питання але ж...
~KOLOBOK~
16.08.2007, 06:26
Вы правильно ситуацию описали. Вопрос только в каком плане и когда страны теряют или потенциально теряют территорию или нет. Это тенденции и для страны опасные достаточно. Например, США, юг и Калифорния уже испаноговорящая, эмигранты (законные и незаконные), но никто не говорит, что они сейчас территорию теряют. В Европе тоже, но там не всегда речь идет потере территорий.
Опасность возникает при наличии общей границы. В этом плане для Росии Китай, конечно же представляет опасность. Насколько она велика и реальна - зависит от множества факторов. А основной насколько РФ сама является управляемой и способной защитить себя.
Второй, насколько китайцы и остальные, а особенно их дети способны к ассимиляции. Т.е способны ли они стать полноценными гражданами РФ ?
Третий вопрос по строительству иностранных заводов, это куда будет утекать прибыль. Если она вкладывается в дело опять в РФ, то значит деньги работают на РФ. Если они для получения быстрой прибыли и вложения, скажем в Европе, то другая картина. Миттал, например на Украине, куда деньги будет вкладывать ?
Четвертый. Допустим Китай захочет прихватить территорию с природными ресурсами. А, что скажут остальные страны ? Им ведь тоже не хотелось бы однополярного мира.
Так что вопрос стоит в плоскости стабильности международной обстановки, военной, финансовой, управленческой политики самой России, ну и конечно позиции граничащих стран. Что верно собственно, если рассмотреть любую страну. Однако преимущество в относительно стабильной международной ситуации есть у тех стран, которые имеют.
1. Больше финансов (за счет природных ресурсов ли, либо за счет развития промышленности, либо вместе),
2. Относительно развитые стратегические отрасли промышленности (энергетика, военная, развитие технологий промышленность
3. Больше трудовых ресурсов (даже с привлечение иностранцев)
4. Возможность чем-то пострелять при нападении (средства устрашения).
Социокультурная разнообразная среда, не обязательно опасна при наличия баланса и правильной национальной политики. Смотрите, что на Украине. Два самых ближайших народа, а политики лодку раскачивают. Так что нужно еще к тому что я описал - консолидация элит по этим вопросам, а также стратегии развития экономики. Как вы и писали ия согласен, думать на три шага вперед. Думает кто-то из политков ?
А труба, кстати теряет в стоимости, каждый день с каждым километром нового газопровода в обход. Просто Газпрому хотелось бы избежать рисков, который возник из-за его бездеятельности. 90-е
Это на самом деле элементарно для тех у кого хотя бы малый опыт в бизнесе есть. У вас не должно быть эксклюзивных в единственном числе работников и поставщиков, иначе велик риск, чтовы прогорите и вас кинут. Надо всегда иметь запасные варианты.
Спросите вон у Шрека, что происходит сейчас с трубопроводом Одесса-Броды ? Он тут писал.
Про Путина я писал, что он предлагал в 2004. Он тогда и ничего предлагать не мог. Вспомните РФ в 2003-2004. Бардак полный, теракты, внешний долг, капиталы бегут из страны. Спасибо США за цены, ну и там много чего другого было, включая консолидацию элит и отведение бизнеса от власти, создание определенных правил, национальные программы, ну и т.д. Там много чего было. Но пока, конечно недостаточно в силу тенденций вами описанных. Много там еще надо чего делать, но они там эти риски определили и работают.
Но конечно не нам их судить, да и не к чему, а изучать, что правильно и неправильно можно и нужно. Умные же на чужих ошибках учатся. :)
Колобок, много не пейте сегодня. А то я вину буду чувствовать:)
Чорнобилец,а менi рiвно ***** на вашу Росiю її полiтику, i тд вiдносно її самої i Китаю.Моя хата з краю i попрошу без вмиваного рила(хочаби рила) туда не пхатися.Он розписали тисячу i одну мрiю що до Китаю- так i вперед i з пiснею на бронетанку- менi вiд того нi зимно нi тепло, тiки не рухайте будласка МОЮ БАТЬКIВЩИНУ, тобто Україну! - Єдину, , самостiйну, незалежну i тд.
~KOLOBOK~
16.08.2007, 06:35
Допис від pilgrim Переглянути допис
I знов те саме. Зпустого в порожнє, Придумайте вже щось нове.Україна й виступає за приєднання до так званих iсторичний i слов'янських держав.Якщо ви забули то i Польща i Австрiя, i навiть Литва, має вiдношення до нашої слов'янської культури, i чому ви нiяк не вкурите самi i щей бiлорусiв проти своїх же рiдних українських побратимiв i їх же словьянськиз сусiдiв понастроювали? Га , дивно менi,такi слов'яни, такi дружнi,а тут раз i непонятка вийшла, та ше й Україна крайня, бо забила болт i сказала а пiшли би ви куда подальше в тайгу чи тундру з вашоою побратимiстю, як апостiйно крiм iмперiалiстичного зазiхання нiчого бiльше не нагадує.О тож подумайте, "брати слов'яни" де ви знаходитеся i куда iдете,можливо все ще тим "свiтлим шляхом?"
i куда iдете,можливо все ще тим "свiтлим шляхом?"
Я б сказав, не йде, а навіть котиться. І дехто з них усвідомлюючи це хапається як за соломинку, за протухлі імперські ідеї об'єднання не поєднаного. Нахабно, не питаючи у дійсно слов’ян, чи хочуть вони знов у "тюрму народів" під керівництвом КДБ?
Пересвет
16.08.2007, 21:00
Полковник!
Здравья желаю.
А это что за :crazy: из Сиэтла? Новичок?
Колобок! Как настроение ваше? Что нового за океаном?
Полковник
16.08.2007, 21:08
Да, понятно тут всё, они из-за Северного Полюса на одном месте волосы рвут:moskali:
:D :D :D
приїжджають знайомі з москви, розповідають неприємні речі....
телебачення заангажоване, “чорних” виганяють, співають оди своєму президенту....
україна — не росія....
Полковник
16.08.2007, 21:49
приїжджають знайомі з москви, розповідають неприємні речі....
телебачення заангажоване, “чорних” виганяють, співають оди своєму президенту....
україна — не росія....
Из какой, из какой Москвы? Из той, которая в Гамерике?:cowboy:
Там могут!
Этот Буш уже всех достал, а они, знай, нахваливают!
Да и с неграми проблемы. Это они только в кино их уважают, а на самом деле не шибко жалуют.
А про американское телевидение и говорить нечего (кстати, как и про Канадское и Австралийское)!!!
Очень заангажированное!
Не верите?
Да, вон, хоть Колобка, хоть Педро, хоть Олю спросите!
П.С. Пупер! в следующий раз пусть к нам в Москву приезжают, в РОССИЮ! :moskali:
Вот мой Вам совет!
П.С. -2 Аватарчик, такой, миленький....
Была недавно у родителей... (В России :))
Народ у нас - палец в рот не клади :)
Соседка (с вежливой улыбкой): Ну как там у вас, на Украине?
Я: - нормально, живем потихоньку.
Она (Не дождавшись ответа): Да знаю, ужас, у нас по телеку показывают...
Я: (меня - перебивать?!): Да что телик, у нас показывают, что в России в каждой квартире в красном углу портрет Путина висит (Спасибо форуму, сама бы до такого не догадалась :)).
....
Пока она переваривала эту мысль, я спокойно закончила разговор (никто не перебивал), попрощалась и пошла домой. :D
~KOLOBOK~
17.08.2007, 08:03
Да, понятно тут всё, они из-за Северного Полюса на одном месте волосы рвут:moskali:
:D :D :D
Особливо Колобок, ну нi як не може успокоїтися, йому того особливо треба так само, як i Росiї i всiх їх отих :crazy:
Полковник!
Здравья желаю.
Кожен ранок починаю з молитви:"дякую тобi Боже шо я не москаль." 3разу так легко на душi стає.Спитали, я й вiдповiв.:D.
Из какой, из какой Москвы? Из той, которая в Гамерике?:cowboy: Га-га-га то Москва тепер Гамерика? А я то думав шо ви тiки Аляску поп'янi продали.:D
Там могут!Ну раз є чим то чого б i нi.
Этот Буш уже всех достал, а они, знай, нахваливают!Ви б знали як декого Путiн достав, нi кола нi двора а згрязi дав князi, да всьо пнеться, пнеться, i шо вiн тим хоче доказати Навiть ВС спiвала, шо :"Село воно ж i в Африцi село..."
Да и с неграми проблемы. Это они только в кино их уважают, а на самом деле не шибко жалуют.За то в Росiїї, осоливо в Москвi, то так тих негрiв полюбили шо далi нема куда... Як i всiх iнших гостей- поки всi костi не перемиють(майже в буквальному значеннi слова) доти не вспокояться. Був, знаю, вiдчув на власнiй шкiрi- дуже "гостиприїмне мiсце", як би не наган да телефон знайомого, певно б приймали мене там ше довго да нудно.
А про американское телевидение и говорить нечего (кстати, как и про Канадское и Австралийское)!!!
Очень заангажированное!
Не верите?
Да, вон, хоть Колобка, хоть Педро, хоть Олю спросите!Я Вам особисто заявляю- не вiрю.Один заангажований канал це RTV :D
П.С. Пупер! в следующий раз пусть к нам в Москву приезжают, в РОССИЮ! :moskali:
Вот мой Вам совет!Дякую , але щось менi нема нiякої охоти туда їхати. А то знов подумають що я їхнє тiпасало приїхав їсти.:D
Народ у нас - палец в рот не клади
Еге ж, Ви так само за словом у кишеню не полізли.:) +1
Пересвет
17.08.2007, 12:14
Колобок. Вы истинный львовянен и это радует :)
Где бы вы ни были на Украине, в США или Канаде утро начинается с молитвы.
afterstep
17.08.2007, 14:09
Колобок. Вы истинный львовянен и это радует
Где бы вы ни были на Украине, в США или Канаде утро начинается с молитвы.
це у ваших міфах такі львів'яни?
а які ще риси приписують львів'янам у вашій міфології?
причому врахуйте - значний відсоток львів'ян - росіяни ;)
причому врахуйте - значний відсоток львів'ян - росіяни
то вже не ті росіяни. Зверніть увагу на полковника. Так, він росіянин, але вже не той - запеденець, по - любому видно. І це не може не радувати.
Пересвет
17.08.2007, 16:31
Мда. У Полковника после того как он выехал из Львова исчезла злоба на все московское, русское.
Все же Львов довольно специфический город. У него своя аура. Он меняет людей.
afterstep
17.08.2007, 17:58
Все же Львов довольно специфический город. У него своя аура. Он меняет людей.
як і Москва...
нормальні люди, отримуючи московську прописку - раптово міняються... відразу цвенькання з'являється в мові ("дзєвкі, пацєфон, вадзяра"), пальці розтопирюються і далі не складаються, і якісь всі такі прозорливі стають, що аж жах... Чи то лєнінські гори такі високі, що з них всьо зовсім інакше бачиться, чи то московський смог має такі оптичні властивості - все перекривлювати...
levandivka
17.08.2007, 18:07
нормальні люди, отримуючи московську прописку - раптово міняються... відразу цвенькання з'являється в мові
Шо, у всіх? ;)
Пересвет
17.08.2007, 18:10
про цвеньканье не скажу. Вот то что акают это да.
afterstep
17.08.2007, 18:12
Шо, у всіх?
в тебе теж була прописка?
бо з тих, що я знав - та хороба минає лише в другому поколінні.
Пересвет
17.08.2007, 18:18
Afterstep!
А кто жил во Львове через какое поколение становятся обычными людьми тогда?
levandivka
17.08.2007, 18:35
в тебе теж була прописка?
бо з тих, що я знав
ТАК язик я у Львові вчив. Не потрафив а-кати\цвенькати (хіба, папріколу).
через какое поколение становятся обычными людьми
Це вже як Центр дозволить...
afterstep
17.08.2007, 18:50
є особливість - звідки приїхав... нормальні люди адаптуються за рік/два, а вам з московським анамнезом - не знаю... може, й все життя знадобиться...
Afterstep!
А Капитан и dArt сильно испорчены Львовом, на ваш взгляд?
Чернобылец
17.08.2007, 21:16
I знов те саме. Зпустого в порожнє, Придумайте вже щось нове.Україна й виступає за приєднання до так званих iсторичний i слов'янських держав.Якщо ви забули то i Польща i Австрiя, i навiть Литва, має вiдношення до нашої слов'янської культури, i чому ви нiяк не вкурите самi i щей бiлорусiв проти своїх же рiдних українських побратимiв i їх же словьянськиз сусiдiв понастроювали? Га , дивно менi,такi слов'яни, такi дружнi,а тут раз i непонятка вийшла, та ше й Україна крайня, бо забила болт i сказала а пiшли би ви куда подальше в тайгу чи тундру з вашоою побратимiстю, як апостiйно крiм iмперiалiстичного зазiхання нiчого бiльше не нагадує.О тож подумайте, "брати слов'яни" де ви знаходитеся i куда iдете,можливо все ще тим "свiтлим шляхом?"
Бежит по Украине злобный волк с лицом москаля в поисках вкусного мяса "свидомых" патриотов. И тот голос такой откуда-то доносится через форум:- "Не трожь мою Краину !"
Удивился волк: "Ты кто такой, голос громкий, лицо в аватаре незаметное, других мыслей нет ?"
-"Колобок, я" отвечает.
-"Так я тебя съем сейчас !"
-"Не съешь ! - Колобок отвечает- "Я от бабушки ушел, я от дедушки ушел, я и из страны своей ушел, но ты ее не трожь ! Уходи в тайгу в свою ! А я мечту лелею, как приеду, и заборчик поставлю. Бетонный такой по границе. Вот только, если билетов мамка на дорогу даст"
Удивился опять волк: " Если ты уехал, тебе-то чего, да и забор зачем ?"
-" А патриот я "свидомый" , вот почему !"
Отвечает волк: " Съел бы я тебя, а ты может и патриот, но какой-то виртуальный, даже запаха нет, а по аватару не поймешь, что за вкус такой"
И пошел волк настоящих "свидомых" патриотов еще искать. А нету их. Все уехали уже. По форумам только треск виртуальный костей звучит. Так и помер с голоду. :)
А Капитан и dArt сильно испорчены Львовом, на ваш взгляд?
Чуть вмешаюсь. Вставлю пять копеек или два цента. :) Начиная с 90-х мне приходится много ездить, а иногда подолгу жить и работать (больше года) в одном месте. И это охватывает страны не только бывшего СССР, но и другие.
Знаете, что интересно. Что в любом месте, городе живут и работают в основном нормальные люди. Разные, конечно, но нормальные в рамках обычной дисперсности. Я уверен на 100 процентов, что такие же и во Львове, как и в Москве, где я жил и работал тоже, в основном обычные и нормальные приятные люди.
А проблема, знаете откуда ? Оттого, что некоторые c ограниченным кругозором, не отягощенные избыточным знанием и опытом хотят доказать (их очень мало таких), что те обычные люди из другой страны, либо агрессивнее, либо глупее, либо с особым опасным менталитетом. И роют землю, и Интернет, изыскивая исключительно то, что вписывается в их ограниченный кругозор. Обычно это происходит у людей, неспособных к лидерству, которые дальше двух улиц не ходили или боязнь большого внешнего пространства и большого скопления людей(противоположное клаустофобии). Так вот потрындеть на кухне (форум - это тоже - кухня почти), да похаять то чего не знают. Вот они и стремятся границы\линии своего пространства прочертить, а все что за пределами этих границ нарисовать в своем уме и своих близких черными красками.
Это можно было бы и не замечать, но вот эти, которых мало, чуть что, кричат по делу и без дела, "наших обижают", "мой народ обижают", "мою страну трогают" и "тех обижают" и "этих вон обижали"...... И иногда вовлекают нормальных людей.
У Читателя вон спросите. Он не в одном месте был. Его ни одной страной, либо народом не запугаешь. Просто он сам это видел, и не только видел и работал с людьми и других национальностей, был во многих местах, республиках, странах и городах. Тот кто по жизни больше ездил и работал, тот уже такие названия веткам, да и хаять целые народы уже не будет. И детям и внукам передаст.
У Читателя вон спросите. Он не в одном месте был. Его ни одной страной, либо народом не запугаешь.
Ну, меня тоже Читателем не запугаешь.. :) Споемся...
afterstep
18.08.2007, 01:15
Споемся...
наверное, грамматическая ошипка или очепятка?
По форумам только треск виртуальный костей звучит.
+1 - воздержусь от комментариев.
Излишни....
~KOLOBOK~
18.08.2007, 04:54
А проблема, знаете откуда ? Оттого, что некоторые c ограниченным кругозором, не отягощенные избыточным знанием и опытом хотят доказать (их очень мало таких), что те обычные люди из другой страны, либо агрессивнее, либо глупее, либо с особым опасным менталитетом. И роют землю, и Интернет, изыскивая исключительно то, что вписывается в их ограниченный кругозор. Обычно это происходит у людей, неспособных к лидерству, которые дальше двух улиц не ходили или боязнь большого внешнего пространства и большого скопления людей(противоположное клаустофобии). Так вот потрындеть на кухне (форум - это тоже - кухня почти), да похаять то чего не знают. Вот они и стремятся границы\линии своего пространства прочертить, а все что за пределами этих границ нарисовать в своем уме и своих близких черными красками.
А тепер подумайте кого це стосується.Моя порада виїдiть за рамки свого СССРу, як в переноснoму так i в прямому значеннi.
Бежит по Украине злобный волк с лицом москаля в поисках вкусного мяса "свидомых" патриотов. И тот голос такой откуда-то доносится через форум:- "Не трожь мою Краину !"
Удивился волк: "Ты кто такой, голос громкий, лицо в аватаре незаметное, других мыслей нет ?"
-"Колобок, я" отвечает.
-"Так я тебя съем сейчас !"
-"Не съешь ! - Колобок отвечает- "Я от бабушки ушел, я от дедушки ушел, я и из страны своей ушел, но ты ее не трожь ! Уходи в тайгу в свою ! А я мечту лелею, как приеду, и заборчик поставлю. Бетонный такой по границе. Вот только, если билетов мамка на дорогу даст"
Удивился опять волк: " Если ты уехал, тебе-то чего, да и забор зачем ?"
-" А патриот я "свидомый" , вот почему !"
Отвечает волк: " Съел бы я тебя, а ты может и патриот, но какой-то виртуальный, даже запаха нет, а по аватару не поймешь, что за вкус такой"
И пошел волк настоящих "свидомых" патриотов еще искать. А нету их. Все уехали уже. По форумам только треск виртуальный костей звучит. Так и помер с голоду.
А це вже звучить,яk нагла образа користувача.Але я навас неображаюся- на хворих i дурних не ображаються.
+1 - воздержусь от комментариев.
Излишни....
Тарас ШЕВЧЕНКО
Розрита могила
Світе тихий, краю милий,
Моя Україно,
За що тебе сплюндровано,
За що, мамо, гинеш?
Чи ти рано до схід сонця
Богу не молилась,
Чи ти діточок непевних
Звичаю не вчила?
«Молилася, турбувалась,
День і ніч не спала,
Малих діток доглядала,
Звичаю навчала.
Виростали мої квіти,
Мої добрі діти,
Панувала і я колись
На широкім світі,
Панувала… Ой Богдане!
Нерозумний сину!
Подивись тепер на матір,
На свою Вкраїну,
Що, колишучи, співала
Про свою недолю,
Що, співаючи, ридала,
Виглядала волю.
Ой Богдане, Богданочку,
Якби була знала,
У колисці б задушила,
Під серцем приспала.
Степи мої запродані
Жидові, німоті,
Сини мої на чужині,
На чужій роботі.
Дніпро, брат мій, висихає,
Мене покидає,
І могили мої милі
Москаль розриває...
Нехай риє, розкопує,
Не своє шукає,
А тим часом перевертні
Нехай підростають
Та поможуть москалеві
Господарювати,
Та з матері полатану
Сорочку знімати.
Помагайте, недолюдки,
Матір катувати».
Начетверо розкопана,
Розрита могила.
Чого вони там шукали?
Що там схоронили
Старі батьки? Ех, якби-то,
Якби-то найшли те, що там схоронили,
Не плакали б діти, мати не журилась.
9 октября 1843,
Березань
Степаныч
18.08.2007, 08:18
Так и помер с голоду.:( Москалика жалко!!!:radist:
Читатель_Обкома
18.08.2007, 09:31
У Читателя вон спросите. Он не в одном месте был. Его ни одной страной, либо народом не запугаешь. Просто он сам это видел, и не только видел и работал с людьми и других национальностей, был во многих местах, республиках, странах и городах. Тот кто по жизни больше ездил и работал, тот уже такие названия веткам, да и хаять целые народы уже не будет. И детям и внукам передаст.
Ага... все верно....поэтому и фигею...когда пишут про русификацию...:cowboy:
"Все познается в сравнении"...не помню кто сказал...;)
levandivka
18.08.2007, 09:38
фигею...когда пишут про русификацию...
А шо, в Обухові проблеми з русифікацією?
Читатель_Обкома
18.08.2007, 09:43
А шо, в Обухові проблеми з русифікацією?
НЕ-а...я имел ввиду...СССР...
levandivka
18.08.2007, 09:49
А-а-а...
ТАК, в СССРі русифікацію провели без проблем.
Хіба ж О.Гірник і УХГ - проблема для СССР?..
Степаныч
18.08.2007, 09:58
А-а-а...
ТАК, в СССРі русифікацію провели без проблем.
Хіба ж О.Гірник і УХГ - проблема для СССР?..
О. Гірник - без коментарів, людини немає. А от скільки було членів УХГ? Та "співчуваючих", "підтримуючих"...
levandivka
18.08.2007, 10:27
Тут я не пойняв, Степаничу...
Степаныч
18.08.2007, 10:32
Тут я не пойняв, Степаничу...Я до того, наскільки МАССОВИМ було невдоволенні "русифікацією"? Як на мене, русифікації не було. Якщо вже говорити, то говорити про АСИМІЛЯЦІЮ. Українську, навпаки, підтримували.
levandivka
18.08.2007, 10:41
наскільки МАССОВИМ було невдоволенні "русифікацією"?
Трудно відділити кількість просто репресованих від "незадоволених канкрєтна"... ;)
А грубо - тролики за любу цифру вереск піднімуть.
Нє будІ лІхо, пока оно тІхо... :)
Українську, навпаки, підтримували.
ТАК, на кожній передовиці "Правди" підтримувалася кастрована "українська", згоден.
Степаныч
18.08.2007, 10:53
ТАК, на кожній передовиці "Правди" підтримувалася кастрована "українська", згоден.
А що, УКРАЇНСЬКИХ газет не було? Чи у "Правді" потрібно було українською писати, нехай її усі інші національності теж знають! Але тоді, чому не, наприклад, грузинською? До речі, якщо тоді була "кастрована українська", то яка вона зараз?
А що, УКРАЇНСЬКИХ газет не було? Чи у "Правді" потрібно було українською писати, нехай її усі інші національності теж знають! Але тоді, чому не, наприклад, грузинською? До речі, якщо тоді була "кастрована українська", то яка вона зараз?
ви вірите в те, що була підтримка української?!... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif
а в чому вона виявлялася?....
levandivka
18.08.2007, 11:05
Українські газети?
-Були. І зараз є "Комсомолийская Правда в Украине".
Під вибори, мо' і "Піонерську правду" подрукують троха...
якщо тоді була "кастрована українська", то яка вона зараз?
Зараз згвалтована "зібен-зібен, ай-люю".
Про підтримку:
<...>А ще мій дід пам'ятає як за Польщі вчився в українській школі, а після визволення в російській. Так що пам'ятаємо багато, тому й різне ставлення до одних та інших.
Степаныч
18.08.2007, 11:08
ви вірите в те, що була підтримка української?!... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif
а в чому вона виявлялася?....В школах (крім російськомовних) рідною була українська мова. В російськомовних школах українську викладали в обов"язковому порядку. Виходили українською газети, журнали, українські книжки, кінофільми, українські театри... В офіційних документах писали двома мовами - російською і українською. Ну вже не кажучи про те, що на побутовому рівні розмовляй, якою хочеш.
levandivka
18.08.2007, 11:23
Виходили українською газети, журнали, українські книжки, кінофільми, українські театри... В офіційних документах писали двома мовами - російською і українською.
Ви про Самвидав, чи про україномовні переклади "Правди" і "Чапаєва"? ;)
Читатель_Обкома
18.08.2007, 11:42
В школах (крім російськомовних) рідною була українська мова.
Так вроде и в тех...украинский язык был обязателен ...:naci:
А в целом...ну что поделаешь..ну не повезло некоторым...в детстве родители не могли купить "Барвинок" или другие детские книжки на украинском языке...которых было полно...а "Перец" они и не читали...
И радиоточки...тоже не было...что бы .."Вечернюю колысаночку" слушать...
Бывает-с...что поделаешь...трудное детство...:cowboy:
Да и правописание...на украинском...стали преподавать в школах...только после 1991 года..и даже...в Николаеве не было пединститута...где якобы готовили... учителей украинского языка...не понятно правда для кого....:dance:
levandivka
18.08.2007, 11:46
не повезло некоторым...в детстве родители не могли купить "Барвинок" или другие детские книжки на украинском языке...которых было полно...а "Перец" они и не читали...
И радиоточки...тоже не было...что бы .."Вечернюю колысаночку" слушать...
От на тих "колисаночках" радіоточкових і виросло плем'я янучар, які
правописание...на украинском...стали преподавать в школах...только после 1991 года
ТАК викладають, той правопис, що Кобзар метрів на 10 в землю заглибився, перевертаючись...
Читатель_Обкома
18.08.2007, 11:55
От на тих "колисаночках" радіоточкових і виросло плем'я янучар, які
Как говорится.."что выросло...то и выросло..."
Правда я не помню...что бы тот старичок...про политику вещал...в основном сказки детские..а не про Чапаева...
ТАК викладають, той правопис, що Кобзар метрів на 10 в землю заглибився, перевертаючись...
Весьма возможно..... и сто лет назад по другому говорили...язык то не стоит на месте...так сказать..развивается...в ногу со временем...
А Тарас Григорьевич то что?Он академиев украинского языка не оканчивал... слышал как разговаривают на Черкащине...так и писал...
levandivka
18.08.2007, 12:17
не помню...что бы тот старичок...про политику вещал...в основном сказки детские..
Пам'ять - ТАКа штука...
Дід Панас казав "а хто слухав - молодець" (аналог - "сказка - ложь, да вней намек...). ТАК от... Нам'ьокі тих більшовицьких казок досі гикаються.
язык то не стоит на месте...так сказать..развивается...в ногу со временем...
Ага. Не стоїть, танцює "Гоп-гоп-гоп, чиля-гоп..."
Читатель_Обкома
18.08.2007, 12:22
Вот те раз....:8: а чо вот ети люди...
На цьому науковому заході Запорізький національний університет представляли доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української мови Петро Білоусенко та кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри українознавства Ольга Стадніченко. Засідання проходило під головуванням доктора філологічних наук, професора, члена-кореспондента, директора Інституту української мови НАН України Василя Німчука, котрий присвятив свою доповідь особливостям вивчення української мови студентами нефілологічних спеціальностей. Після його виступу, під час обговорення, надійшла пропозиція створення спеціальної групи для розробки концепції відповідного підручника. Ольга Стадніченко повідомила присутніх, що на базі нашого університету вже створені методичні посібники: «Лекції з курсу «Українська мова професійного спрямування» (автор – кандидат філологічних наук, доцент Наталя Грозовська) і «Українська мова професійного спрямування» (автори – кандидат філологічних наук, доцент кафедри українознавства Микола Стасик і старший викладач цієї ж кафедри Володимир Ткачук).
http://sites.zsu.zp.ua/news_details.php?news_id=2816&lang=ukr&interface_l ang=rus
то же не шарят в украинском языке?
А ведь тут даже и Ирины Фарион нема......:dance:
levandivka
18.08.2007, 12:40
Цитата:
На цьому науковому заході Запорізький національний університет представляли доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри
Ні. З проффессуррою - повний пор'ядок. З мовою - біда (але це - тема іншого розділу :) )
Читатель_Обкома
18.08.2007, 12:48
Ні. З проффессуррою - повний пор'ядок. З мовою - біда (але це - тема іншого розділу :) )
Ну уж..если и професура не помогает...тогда действительно...полный капец!:suicide:
П.С.А Вы то сами...украинский язык в досконале знаете...ну скажем лучше той профессуры?
levandivka
18.08.2007, 13:08
и професура не помогает...тогда
Чому? Хто сказав? Допомагає: он державні виплати обіцяють луччі із лучих... :)
(для Афтера: я не про всіх, будь уважним)
Вы то сами...украинский язык
Ми всє учілісь пунємногу... :)
Читатель_Обкома
18.08.2007, 13:14
Чому? Хто сказав? Допомагає: он державні виплати обіцяють луччі із лучих... :)
(для Афтера: я не про всіх, будь уважним)
Ми всє учілісь пунємногу... :)
Ну и ладушки...значит все будет ОК!:naci:
levandivka
18.08.2007, 13:22
все будет ОК!
А є сумніви?
В школах (крім російськомовних) рідною була українська мова.
Степаныч, руссификация была проведена резко и быстро, оставили только "шароварный" вариант украинского языка. Теперь "рожают" украинские медицинские термины, а ведь в Днепропетровске медицинский еще в 1952-1953 был на украинском, а 1954 - уже на русском. Так, что я точно так же, как Читатель, фигею только уже тогда, когда заявляют те, кого этого не коснулось, что руссификации не было...
стіко у них криміналу в місті Москви (я там був вчора тільки приїхав ) ,водії нікого ніколи не пропускають пішоходів ,багато нападів ( я на свої очі бачив як одну жінку обікрали)
Я 5 лет училась в институте в Москве и имею право высказать свое мнение по этому поводу, опираясь на факты.
Больше половины(!!!) преступлений в российской столице совершается приезжими, в частности выходцами из бывшего СССР
afterstep
18.08.2007, 14:36
Степаныч, руссификация была проведена резко и быстро, оставили только "шароварный" вариант украинского языка.
то правда, Чітатєлю. Причому залишили такий варіант, щоб був смішним і недолугим, щоб було просто очевидно, що слід розмовляти виключно "опчєпанятним".
Я толерантно ставлюся до російської, і сподіваюся, що мої знання російської - вище середнього.
Але мені дійсно неприємно, коли чую "гаварі на чєлавєчєскам язикє!"
Я 5 лет училась в институте в Москве и имею право высказать свое мнение по этому поводу, опираясь на факты.
Больше половины(!!!) преступлений в российской столице совершается приезжими, в частности выходцами из бывшего СССР
Ну и что? У нас тоже больше шустрят приезжие, ведь они наиболее неустроенные. Что ж Москва не обойдется одними москвичами? Наверное, на всех руководящих мест не хватает? Да, Москва просто расцвела как раз трудом тех же приезжих, как сейчас, кстати, и Киев расцветает трудом приезжих, все время пытаясь ограничить еще и их права...
levandivka
18.08.2007, 14:51
ТАК там і приїждих більше, ніж мешканців. :)
Степаныч
18.08.2007, 15:07
Теперь "рожают" украинские медицинские термины, а ведь в Днепропетровске медицинский еще в 1952-1953 был на украинском, а 1954 - уже на русском.
Мы обсуждали уже эту тему.:bazar: Хорошо было бы, если бы в одной многонациональной стране - СССР - в каждой республике преподавали на национальном языке. А потом выпускники из Казахстана или Литвы приезжают во Львов и леееечааат...:D
Кстати, написал о Литве и подумал - а почему не русифицировались прибалты? Вообще с точки зрения психологии неправильно говорить "нас русифицировали", правильно "мы русифицировались"!
levandivka
18.08.2007, 15:16
А потом выпускники из Казахстана
А навіщо?
Нєма, як вдому!.. (на хуторі?)
Вообще с точки зрения психологии неправильно говорить "нас русифицировали", правильно "мы русифицировались"!
Ага. І "ми расстрєлялісь"...
Не підходить аршинчик. :)
Кстати, написал о Литве и подумал - а почему не русифицировались прибалты? Вообще с точки зрения психологии неправильно говорить "нас русифицировали", правильно "мы русифицировались"!
Да они б еще раньше тогда что-то вроде Чечни устроили... Не было такой ярой официальной руссификации ни в Прибалтике, ни в Грузии. В Грузинских ВУЗах еще в 1980 году было, например 3 группы по электроприводу (2-грузинские, 1-русская)..
Повальная и обдуманная руссификация больше всего коснулась Белоруссию и Украину. Еще сейчас раздаются голоса, что эти языки только диалект русского...
Степаныч
18.08.2007, 15:37
Чому? Хто сказав? Допомагає: он державні виплати обіцяють луччі із лучих...
Та не тіко профФеСура... Там і пасічники, і геологи, і вчителі, і (жах) лікарі... Усі-усі!:D
І "ми расстрєлялісь"...
Не підходить аршинчик.
Підходить! Там психологія (тонка матерія), а Ви про грубу фізичну силу!:p Не плутати з суіцидом!:suicide: Навіть з контрольним!:radist:
afterstep
18.08.2007, 15:51
мають значення наступні чинники - час дії сили (не власне абсолютна величина сили - а час дії) та розмір "п'ятої колони".
Тобто - з часів Катерини II тривав той процес, то посилюючись, то послаблюючись - але неперервно.
Керівна роль "рабочєва класса" теж зіграла значну роль - в основному русскоязицнимі був рабочій класс.
В царській Росії відсоток рабочєва класса - ледве більше одного було... решта - селянство...
От селянство якраз найбільше і нищили....
--
тому й Західна Україна не зазнала такої катастрофічної русифікації, що час був малий - ще я застав в живих те покоління, що пам'ятало Австрію...
levandivka
18.08.2007, 15:59
ще я застав в живих те покоління, що пам'ятало Австрію...
І 39-й?.. :dance:
afterstep
18.08.2007, 16:24
І 39-й?..
так, до речі... і застерігало від рагулізму...
тільки от їх в 91-ому ніхто не слухав, і зараз нарікають на низькі зарплати, поганих вчителів, погану медицину....
тому, левандівко, свої кпини - читай в першу чергу сам - бо тебе вони стосуються. бо в тебе погана лікарня (полуклініка), а не в мене.
А я тобі просто пояснив - чому в тебе погана поліклініка...
Чим викликав з твого боку гори лайна - але ж ми знайомі - то я теж лайна не пошкодував...
--
А тим часом - запхаю я тебе в ігнор , до наших заокеанських друзів.....
воно суттєво трафік економить....
levandivka
18.08.2007, 16:51
Ну що ж...
Відповім, як доброму знайомому:
"Запихай си, що хочеш і де хочеш". :)
Mattilainen
18.08.2007, 20:26
оставили только "шароварный" вариант украинского языка.
Причому залишили такий варіант, щоб був смішним і недолугим,
Извините, пожалуйста, я тут Вас почитал, и, стало быть, из сказанного напрашивается вывод о том, что тот язык, который преподавался в школах Украины в советский период был "шароварным", недолугим и смешным вариантом украинского? Так? Я не в курсе просто. Любопытно мне.
Извините, пожалуйста, я тут Вас почитал, и, стало быть, из сказанного напрашивается вывод о том, что тот язык, который преподавался в школах Украины в советский период был "шароварным", недолугим и смешным вариантом украинского? Так? Я не в курсе просто. Любопытно мне.
Его просто убрали из серьезной литературы и специализированной. Оставили только для песен фольклора и т.д. Для объяснения в любви и анекдотов, но не для доказательства серьезной теоремы, например. Для оперетты. но не для оперы и т.д.
В украинском чистом языке совсем другое построение предложений, а преподавали кальку с русского...
Mattilainen
18.08.2007, 20:53
Его просто убрали из серьезной литературы и специализированной. Оставили только для песен фольклора и т.д. Для объяснения в любви и анекдотов, но не для доказательства серьезной теоремы, например. Для оперетты. но не для оперы и т.д.
Понятно, Зет. Спасибо.
В украинском чистом языке совсем другое построение предложений, а преподавали кальку с русского...
Тут немного не ясно. Чистый украинский. Построение предложений. Кто писал на чистом украинском? Хочу сравнить образцы для уразумения.
ТАК там і приїждих більше, ніж мешканців. :)
Ага, а еще в Москве медведи по улицам ходят и на балалайках играют:D
Ага, а еще в Москве медведи по улицам ходят и на балалайках играют:D
що, досі ходять?!!!.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif
я думав, що вже за часів лютневого перевороту всіх постріляли....
Ага, а еще в Москве медведи по улицам ходят и на балалайках играют
не обижайтесь, скоро уже в Киеве будет тоже приезжих больше местных... Это какая-то закономерность..
(убегаю смотреть "вечерний квартал" по телеку.. :))
afterstep
18.08.2007, 23:38
знаєте - навіть відповім.
ми не про школи - про вузи говорили - раз.
Друге - ураїнська, що викладалася в школах - була суттєво кастрована - два.
Але давайте на конкретних прикладах )хоча отак зараз - навіть і не пригадаю...)
Ото візьмемо для прикладу (щоб не чіпляти медициноненависників) - вищу математику.
Ото ніби й прості та зозумілі поняття - точка перекладається як крапка, границя (зауважте, все ураїнські слова) - як кордон....
І то - виноситься як рівень технічних термінів.
Смішно і соромно в першу чергу - українцям.
--
Ви зрозуміли, чи вам слід на російську перекласти? бо більшість росіян вважає українську "нарєчієм"...
а преподавали кальку с русского...
+1!!!! саме так!!!!
і то, до речі, теж було не найгірше...
Кто писал на чистом украинском? Хочу сравнить образцы для уразумения
Шевченко. 8 основних поем виклав на російській - авторський переклад. Шлябізуйте і переконайтеся, що є мовні різниці, хоча, при бажанні, можна будувати мову (речення) так, щоб було зрозуміло всім
afterstep
18.08.2007, 23:40
в Киеве будет тоже приезжих больше местных... Это какая-то закономерность.
ні - це закон. В авторитарній державі - плебс стікається в столицю як місце найвищих доходів.
Рагулізм - зашкалює.
Читатель_Обкома
19.08.2007, 09:11
А тим часом - запхаю я тебе в ігнор , до наших заокеанських друзів.....
воно суттєво трафік економить....
А вот хренушки....:D :D не получится...я однажды пробовал уже.....не можно игнорировать модераторов....:shy:
Шевченко. 8 основних поем виклав на російській - авторський переклад. Шлябізуйте і переконайтеся, що є мовні різниці, хоча, при бажанні, можна будувати мову (речення) так, щоб було зрозуміло всім
Извините пожалуйста...Вы читали Тараса Григорьевича...в советских изданиях...или канадских...а может еще и до революционных?
Может Вы еще скажете...что тиражи..произведений Тараса Григорьевича...были такие малюсенькие...что только единицы могли их читать?
И можно ли был...в школах...за 10 лет...преподать всю глубину и красоту произведений Кобзаря?А надо ли было это всем ученикам?:cowboy:
levandivka
19.08.2007, 09:35
Вы еще скажете...что тиражи..произведений Тараса Григорьевича...были такие малюсенькие
Та ні! З тиражами (кількістю) був повний порядок, а от з якістю (вилучених цензурою "з обігу" творів Кобзаря та несоціалістів-українців) - як зі всім іншим, проблемочка. І літери українські "випали" з вжитку, і цілий пласт не вписався у прокрустово ложе соц-реалізьму...
Mattilainen
19.08.2007, 10:04
ми не про школи - про вузи говорили - раз.
Вообще-то про школы тоже говорили. См. пост Степаныча №138 и ответ Зет №150.
Ви зрозуміли, чи вам слід на російську перекласти? бо більшість росіян вважає українську "нарєчієм"...
Я понял. Спасибо. Переводить не нужно. Украинский язык наречием не считаю, вообще не понятно, к чему эта реплика про большинство русских в мой адрес.
Шевченко.
Спасибо еще раз. Почитаю прозу. Меня интересуют принципы построения предложений в чистом украинском