Показати повну версію : Корупція.
Що таке корупця?
Для того, щоб народ розумів і міг порівняти корупцію у нашому розумінні і у розумінні закордонному.
Так от. У Швеції зняли двох міністрів за корупцію. Першого за те, що у супермаркеті розрахувався за шоколадку (8грн.) державною карткою(для відряджень й т.д.). А другого за те, що мав домогосподарку і не оформив її офіційно на роботу. Для нас це смішно, а для них - корупція.
Це явище не від доброго життя, в тому числі довге життя з Росією зробило такими людей. ось цікава думка з цього приводу яку я поділяю:
Президент України — не Гаррі Поттер: махнув чарівною паличкою й корупція зникла. Корупція — це результат безпросвітної бідності та бездарної й жорстокої бюрократії, двох незмінних парадигм «російського простору». Спершу — століття жебрацького становища народів, колонізованих Російською імперією, а потім — десятиліття комунізму, який, де угніздився, розорив економічні ресурси країн, спустошив професійний і моральний потенціал їхніх суспільств, етику праці, сенс майбутнього. Бідність не веде обов'язково до солідарності, а веде також до заздрості, егоїзму, брехливості, здирництва, насилля. Словом, веде до аморальності.
Данило, а Ви в курсі що у Львові рівень корумпованності чи не найбільший в Україіні? І це в регіоні, де вплив Росії був фактично мінімальний.
Я веду до того, що не потрібно шукати і в цьому винних на стороні, а потрібно починати в першу чергу з себе :) Безумовно, варіант який Ви запропонували простіший і приємніший, проте... абсолютно безкорисний і непотрібний :)
Це ж треба було 17 днів думати, та врешті написати таке. Цікаво скільки доведеться чекати на Ваш варіант...:) Я писав не лише про Львів.
То була цитата з газети "День".
А моє особисте вдношення просте: не давати та не брати хабаря.
Я тільки сьогодні прочитав. Не дуже цікавлюся корупцією.
Мій варіант? Створити нормальні умови існування, щоб не було таких кому потрібні ці хабарі. Не буде попиту, зникне й пропозиція.
Краще створити такі умови, щоб боялися брати
Це дуже просто. Правоохоронні органи лише повинні виконувати свою роботу
Але Ви наївні. Які умови можуть бути, щоб чиновник не захотів брати гроші? Дати йому зарплату у 100 раз більше, щоб він вже наївся?
Та у нас навіть законодавство зроблено так, щоб взятки були. От гляньте, той хто дає взятку і той, хто бере несуть одинакову відповідальність. А де той, що видасть корупціонера? -Нема. Кого останній раз за корупцію взяли? Нема?
Корупція, ха-ха, смішно. Та у нас навіть дитина тільки народжується - вже тільки за те, щоб вона нормально народилася, треба хабара дати не одній акушерці. Як не даш - можеш здихати на тому столі, ніхто до тебе не підійде.
А далі - садочок дитячий. Щоб до нього потрапити, треба в черзі на пять років записатися. Хабара дати відповідно. В школі те саме. Не даш хабара - не буде добрих оцінок. Далі - вищі заклади навчальні. Так само - не помажеш, не поїдеш. Хабар в заліковку - маєш стипендію і добрі оцінки.
Далі - на роботу. Щоб влаштуватися пристойно - хабар давай. Не дай Бог захворів - хабар давай, інакше на тебе ніхто увагу не зверне. Так собі погляд через тебе в пустоту. Машину купив - за оформлення хабар давай, Іінакше довго і нудно буде оформлятися документація. Взагалі - все наше життя - суцільний хабар. Навіть померти не дай Бог - хабара не даш, невідомо як і де тебе поховають.
New Shrek
26.02.2007, 08:38
Корупція, ха-ха, смішно. Та у нас навіть дитина тільки народжується - вже тільки за те, щоб вона нормально народилася, треба хабара дати не одній акушерці. Як не даш - можеш здихати на тому столі, ніхто до тебе не підійде.
А далі - садочок дитячий. Щоб до нього потрапити, треба в черзі на пять років записатися. Хабара дати відповідно. В школі те саме. Не даш хабара - не буде добрих оцінок. Далі - вищі заклади навчальні. Так само - не помажеш, не поїдеш. Хабар в заліковку - маєш стипендію і добрі оцінки.
Далі - на роботу. Щоб влаштуватися пристойно - хабар давай. Не дай Бог захворів - хабар давай, інакше на тебе ніхто увагу не зверне. Так собі погляд через тебе в пустоту. Машину купив - за оформлення хабар давай, Іінакше довго і нудно буде оформлятися документація. Взагалі - все наше життя - суцільний хабар. Навіть померти не дай Бог - хабара не даш, невідомо як і де тебе поховають.Даний допис то дружина STELS.Я так думаю .То know-how Нірвани- сімейний нік,але менше з тим.Ви виступаєте противницею корупції, бо знаходитесь внизу піраміди?Всі Ваші доводи проти, стосуються випадків що Ви хочете отримати щось для себе краще,ніж інші.Не хотіть ,не будете вимушені платити.Менталітет Вас і Вашого чоловіка видає в вас ,як на моє думку східняків ,хоч я можу помилятись.На наших теренах теж є такі хлопські фільозофи.Все їм не догода ,ні на п"єцу, ні на лаві.Або грати за правилам ,або міняти умови гри.А Ви хочете і там ,і сям.Якщо я не правий ,виправте будьте такі ласкаві.
KabMiner
26.02.2007, 18:01
Корупції немає там де службовцям добре платять, а за корупцію жостоко карають (є країни де за це дають смертну кару). Ну, а в Україні... ну, нашій корупції ніщо не загрожує.;)
Корупції немає там де службовцям добре платять, а за корупцію жостоко карають (є країни де за це дають смертну кару). Ну, а в Україні... ну, нашій корупції ніщо не загрожує.;)
Не згоден. Є міліонери, які крадуть в гіпермаркетах.
KabMiner
27.02.2007, 15:11
Ну, при чому тут крадуть? Мова ж про корупцію!
Ну, при чому тут крадуть? Мова ж про корупцію!
Та при тому, що корупція і крадіжка - це хвороба. Міліонеру є небхідність у супермаркеті красти? Так само й тут. Чиновнику дай зарплату хоч 2000 дол США в тиждень, він все одно буде корупціонером.
Вам чомусь не платять гроші за те, щоб Ви не порушували закон. Якби злапали одного -другого на корупції, а посадили без відкупу, то все було б заразд.
Я - STELS! Чому треба бути чомусь чиєюсь дружиною, чи бути на низу піраміди, щоб знати, що твориться в суспільстві? Хіба зверху не видно? Пане New Shrek, я не відношуся до східняків, хоч вони і непогані люди. Я з Дикого Заходу так би сказати. Але за корупцію - не покарання на кілька років, чи штраф треба давати. За таких ось корупціонерів страждають маса людей. Ось, наприклад, хтось дав хабара, - і вже влаштувався на пристойну роботу. І хоч він тупак, зате рахується на роботі. А якщо він, не дай Бог, лікар? І Ви прийдете до нього на прийом, а він Вам замість новокаїну призначить нафтизин? А медсестра переплутає ще і введе Вам формалін? Чи ще якусь гидоту? Що з Вами буде? В кращому випадку ви отруїтеся, у вас буде на місці цього укола абсцес. А в гіршому - ноги вперед і на вічний спокій... А Ви кажете... А паталогоанатом напише - серцева недостатність, чи ще щось в такому роді. Ось Вам і приклад з корупції.
Полковник
04.03.2007, 22:10
А якщо він, не дай Бог, лікар? І Ви прийдете до нього на прийом, а він Вам замість новокаїну призначить нафтизин? А медсестра переплутає ще і введе Вам формалін? Чи ще якусь гидоту? Що з Вами буде? В кращому випадку ви отруїтеся, у вас буде на місці цього укола абсцес. А в гіршому - ноги вперед і на вічний спокій...
Точно, Стелс, таких надо в эмиграцию отправлять - пусть империалистов травят!:D
Можливо тут варто згадати про корупцію по-галицьки?:)
З особливим шармом, коли все робиться з допомою колєг, коліжанок за філіжанкою чи без неї ;) В цій корупції ми у Львові по вуха влізли, вже навіть вже не помічаємо цього.
Ммм, цікаво, що за параноїдальні настрої посеред "щирих" галичан щодо "привиду Росії" в питанні корупції? Як на мене, то Львів - одне з найкорумпованіших міст України.
І не треба звинувачувати когось (Росію, поляків, єврейство тощо) у тому, що сповідуєте політику "своя сорочка ближче до тіла" чи "рука руку миє".
P.S. Панство, не забувайте, що у ще у далекому 17 ст. Б. Хмельницький говорив, що немає такого віслюка, який би не переліз фортечного муру, не маючи на своїй спині мішок зі золотом.
levandivka
10.03.2007, 00:01
Ммм, цікаво, що за параноїдальні настрої посеред "щирих" галичан щодо "привиду Росії"
Будьмо уважні http://forum.lvivport.com/images/icons/icon4.gifНе знаю, де Ви побачили настрої серед галичан. :eek:
Десь чув, що не буде (здорова психічно) людина брати хабар у тисячу-другу, знаючи, що може позбутися багаторічного пенсійного забезпечення.
Так, для того повинно бути це "забезпечення", пристойне. І не страх тут повинен працювати, а здоровий глузд.:cool:
Це явище не від доброго життя, в тому числі довге життя з Росією зробило такими людей.
Чи, може, мої очі щось не те читають?
levandivka, ви забуваєте про таку "чарівну" рису людської душі, як захланність, а ще краще - заздрість. І здоровість психіки тут абсолютно нічого не значитиме. Можливо, внутрішня моральність людини зможе протидіяти спокусі взяти хабар, але то тільки слова...
Краще кожному згадати себе у той момент, коли хтось із клієнтів приносить коробку цукерок (чи інше - на вибір) на знак подяки за приємне співробітництво (ну, і не без думки "на майбутнє")...а це теж у розвиненому суспільстві хабар.
Чи як?
levandivka
10.03.2007, 05:39
Чи, може, мої очі щось не те читають?
Як би то сказати?.. :rolleyes:
Danilo при рєєстрації вказав так: "Звідки: Kyiv "
Згадати себе?
Не сильно покривлю душею, якщо похвалюся: я не даю хабарів, ні ДАІ (багАто років), ні при перетині кордону за "позачерговий проїзд", ні в дитячому садочку, де обслуговують мого сина.
У більшості випадків можна знайти (/шукати) інші способи задоволення своїх потреб. :cool:
Мій дохід також жодним чином не пов'язаний з корупцією/хабарництвом.
New Shrek
10.03.2007, 11:32
Ось туть на сусідній гілці діаспора дивується як бідні галичани купують квартири за 500 000 зелених.Дуже просто спочатку купують посаду ,яка приносить такий дохід,а потім вже квартиру, яка пасує до посади
Біда в тому, що насправді з корупцією ніхто не бореться. Покажіть мені кого з чиновників останній раз покарали на корупцію? Слово "корупція" чіпляють як ярлик тоді, коли когось треба посунути з посади, а так... у нас нема корупції.
Ось туть на сусідній гілці діаспора дивується як бідні галичани купують квартири за 500 000 зелених.Дуже просто спочатку купують посаду ,яка приносить такий дохід,а потім вже квартиру, яка пасує до посади
Так, минулисі ті часи, коли діаспора допомагала українцям, тепер середній чинуша може більшість з діаспорян засунути за пояс, нє?
Так, минулисі ті часи, коли діаспора допомагала українцям, тепер середній чинуша може більшість з діаспорян засунути за пояс, нє?
Миху, діаспора допомагала і допомагає тим, кому важко. Хто хворий, а не вистачає грошей на здирницьку українську медицину, або хто не взмозі заробити сам через якісь фізичні негаразди. А здоровим можна тільки побажати, щоб вони самі собі старалися раду давати, бо нам тут все доводиться починати з нуля.
А на рахунок того, що Ви про чинуш згадали, то нема чим тішитися. Діаспоряни заробляють власними руками і головою, а українські чинуші все крадіжками живуть, чи вимаганням грошей від тих, над ким вони мають владу. :(
levandivka
10.03.2007, 12:57
Ось тут (http://www.novayagazeta.ru/file/Video-archiv/video.avi) гарний ролік 1,4М . :D
Danilo при рєєстрації вказав так: "Звідки: Kyiv "
Київ, як велике село під час ярмарку: де не тицьни - завжди знайдеш галичанина чи земляка:)ї
Певно, важкувато вам, levandivka, живеться без дання хабарів?
Знаєте, звільнення чиновника (чи будь-кого іншого) з посади за хабарництво - це, перепрошую, нагадує недавню ситуацію, коли сперечались про те, чи гуманно по відношенню до засудженних до страти застосовувати отруту, бо це, бачте, боляче... (і при цьому ніхто не хоче згадати жертв цієї особи - а чи було НЕболяче їм, коли їх гвалтували, різали, убивали тощо).
То може, варто відрубувати за крадіжку чи взяття хабара привселюдно на площі руку(и)?
Миху, діаспора допомагала і допомагає тим, кому важко. Хто хворий, а не вистачає грошей на здирницьку українську медицину, або хто не взмозі заробити сам через якісь фізичні негаразди. А здоровим можна тільки побажати, щоб вони самі собі старалися раду давати, бо нам тут все доводиться починати з нуля.
А на рахунок того, що Ви про чинуш згадали, то нема чим тішитися. Діаспоряни заробляють власними руками і головою, а українські чинуші все крадіжками живуть, чи вимаганням грошей від тих, над ким вони мають владу. :(
Та де ж я радію? Плакати сі хоче. У нас є такі чиновники, що .... ого-ого.:mad: Бізнесовцям ще працювати і працювати.:(
Та де ж я радію? Плакати сі хоче. У нас є такі чиновники, що .... ого-ого.:mad: Бізнесовцям ще працювати і працювати.:(
Миху, але ж Ви добре знаєте, що на слизьких дорогах стоять ті корупціонери! :) І життя в них коротке, і часом все, як прийшло, так і відходить! А всі, хто своїми руками, чи головою заробляють, мають нагоду з чистою совістю спожити плоди своєї праці і ще й дітям залишити. :)
levandivka
10.03.2007, 21:05
Певно, важкувато вам, levandivka, живеться без дання хабарів?<...>
То може, варто відрубувати за крадіжку чи взяття хабара привселюдно на площі руку(и)?
Дякую за турботу, не скаржуся. ;)
Рубати? На площі?
А хто цим займеться?
Вони зараз так діють в Україні, ніби за гроші в рай попадуть.
І життя в них коротке, і часом все, як прийшло, так і відходить! А всі, хто своїми руками, чи головою заробляють, мають нагоду з чистою совістю спожити плоди своєї праці і ще й дітям залишити. :)
Це нам так хочеться вірити, що життя у них коротке...
А чесні, ті, що усе життя гарували на своєму заводі чи в полі, може, і з чистим сумлінням, тільки їхнім заощадженням на книжках це не допомогло...
New Shrek
24.03.2007, 22:02
http://cmou.org.ua/ Корупційна Карта України
та це ментальність нашого народу: "кумівство"...
навіть термін такий є...
Як заробляти гроші? Є люди, котрі мають знання і навики по якійсь спеціальності, інші роблять бізнес, маючи певні знання в цій галузі, а можна не мати ні одного, ні іншого, а просто бути євреєм.
Сьогодні почув, що футбольний клуб Арсенал Київ купив Рабіновіч, але як купив! Ціна ФК Арсенал, яку оплатив Рабінович становила 150 000 долларів США! Якщо вернутися по часу трохи назад, то згадаємо, що інший єврей - мер Києва, розчерком пера ліквідував клуб, який свого часу був створений попереднім мером - Омельченком. Ламать, як то кажуть - нє строіть. Але все було чітко продумано: спочатку ФК був доведений до стану "нікому нє нужен" і майже банкрот, а сьогодні знайшовся спасітєль в лиці Рабіновіча, який за копійки придбав клуб з 20-ма футболістами, найменша вартість кожного не менше 150 000 доларів США. Отак і заробляють вєлікіє люді: без податків, без особливого надривання: 0,150 млн. вклав - 3 млн. - отримав. І то не рахуючи ні бренду клубу, ні інфраструктури, ні можливих приміщень у Києві.
корупція була є і буде...
головне щоб її внести у певні нормативні рамки...
квіти вчителям у першому класі — хіба не хабар?...
цукерки й шампанське для "вирішення питання якнайшвидше" — хабар чи ні?...
шоколадка в касі...
чудово це пам’ятаю, як страшна (мов ядерна війна) касирка в ощадкасі кривилася, бо не приніс їй шоколадку...
за що, питається?...
бо мій дядько, який брав кошти — приносив...
levandivka
21.05.2007, 08:07
корупція була є і буде...
головне щоб її внести у певні нормативні рамки...
А ті "нормативні рамки" з колючим дротом повинні б бути?
квіти вчителям у першому класі — хіба не хабар?...
цукерки й шампанське для "вирішення питання якнайшвидше" — хабар чи ні?...
шоколадка в касі...
Квіти/цукерки - хабарем не вважаю. Фляшка - :confused:
Шоколадка у Львові - норма, аналогічна потиску руки. Нє?
У мене, наприклад завжди пара/трійка плиток приходить/виходить...
А в садочку, наприклад, мав ТАКий діалог з персоналом:
-фотографи беруть 35 за "планшет", з них 5 - в "фонд групи".
-в "фонд", якщо треба, батьки і ТАК здадуть, по команді, пропоную ціну 25!
-добре! але ж нас ТАК фотографи привчили :confused:
-а воно Вам треба?:rolleyes:
-Ок! Домовилися!
По суті: ми самі закладаємо модель взаємовідносин.
Не давайте лишнього! :o
пляшка, цукерки, квіти - це не хабар і не корупція, АЛЕ що робити з тим, коли це має систематичний характер?
наприклад школа, куди ходить моя дитина.
1. 1 вересня - квіти
2. День вчителя - квіти+цукерки
3. віри надії дюбові (бо вчителька Віра)- квіти+цукерки
4. Миколая
5. Новий Рік
6. 8 березня
7. День народження вчительки
8 День Матері.
12 місяців на рік, мінус 4 місяці - канікули. Виходить щомісяця - презент. Як бачимо, у наших супер педагогів День матері не замінило 8 березня.
Internati
21.05.2007, 12:06
Корупція - це ж на 80% коли я не несу хабаря,
і лише на 20% - коли я беру чи вимагаю хабаря.
В корупції винне усе населенення.
Адже хто піде на прийом до лікаря без шоколадки, хто не дасть 10 грн міліціонерові за перевищення швидкості, хто не заплатить 150$ за права, хто не дасть 10000$ за поступлення до мед.інституту свого улюбленого чада і, кінець-кінців, хто не заплатить мільйони за усілякі там тіньові приватизації?
Фаціт: Причини корупції у суспільстві варто шукати лише у собі самому.
Корупція - це ж на 80% коли я не несу хабаря,
і лише на 20% - коли я беру чи вимагаю хабаря.
В корупції винне усе населенення.
Адже хто піде на прийом до лікаря без шоколадки, хто не дасть 10 грн міліціонерові за перевищення швидкості, хто не заплатить 150$ за права, хто не дасть 10000$ за поступлення до мед.інституту свого улюбленого чада і, кінець-кінців, хто не заплатить мільйони за усілякі там тіньові приватизації?
Фаціт: Причини корупції у суспільстві варто шукати лише у собі самому.
Ваша правда, але недокінця.
Допустим Ви не даєте хабаря. Але Вам не зроблять того, чого мають зробити по закону. І що?
Боротьба з корупцією має починатися з того, що повинні правохоронні органи працювати професійно. Заоохочувати тих, хто повідомляє про корупцію, а інші.... інші просто забояться. Бо ми про корупцію говоримо, а хто кого останній раз піймав на корупції? Ніхто й нікого. Просто ніхто не бореться, хіба, як тре людину з"їсти, то вішають .....
...Боротьба з корупцією має починатися з того, що повинні правохоронні органи працювати професійно. Заоохочувати тих, хто повідомляє про корупцію, а інші.... інші просто забояться......
в принципі, проблема вимальовується в тому напрямку, що на закони і право у нас плювали майже всі. Особливо владні структури...
Знайомий юрист (досвідчений, толковий) стверджував: закони у нас десь на 80-85% - чудові, гарно прописані, логічні (законів, які прийняті останніми місяцями, чи навіть за рік-півтора - не стосується:D).
Але їх ніхто ніколи не виконує!!
Але їх ніхто ніколи не виконує!!
Так працює прокуратура.....
Боротьба з корупцією має починатися з того, що повинні правохоронні органи працювати професійно.
Мона продовжити думку? :rolleyes:
Щоб правоохоронні органи працювали професійно - необхідно щоб у них працювали професіонали. Щоб там працювали професіонали, потрібно забезпечити чесний конкурсний відбір (реально? - Нє! :) ) Щоб професіонали чесно працювали - потрібно забезпечити їх надійний соціальний захист ( :o ) І т.і.:cool:
Мона продовжити думку?
Щоб правоохоронні органи працювали професійно - необхідно щоб у них працювали професіонали. Щоб там працювали професіонали, потрібно забезпечити чесний конкурсний відбір (реально? - Нє! ) Щоб професіонали чесно працювали - потрібно забезпечити їх надійний соціальний захист ( ) І т.і.
Мона продовжити?
Як би ми не крутили і який довгий шлях би ми не стелили, а все починається з голови, нє?
Нє. Я особисто переконаний, що починати треба з себе, завжди. Інакше, борючись з корупцією (яку чомусь всі звели до вузького банального давання хабарів), ми породжуватимо нову.
А так, сьогодні у нашій державі боряться не із злочинністю, а з правоохоронними органами.
Читатель_Обкома
21.05.2007, 14:04
Щоб професіонали чесно працювали - потрібно забезпечити їх надійний соціальний захист
100%%%%
Нє. Я особисто переконаний, що починати треба з себе, завжди
Фигня!!!!!!!!!!!
Фигня!!!!!!!!!!!
С Данилы? :eek:
Читатель_Обкома
21.05.2007, 14:17
С Данилы? :eek:
:D :D :D :D
С Данилы...само собой...но его уже не переделаешь!:cool:
С ЭКОНОМИКИ надо начинать..оттудо..все беды наши ростут...будет мицна экономика...будет на много меньше коррупции....
Много ли..пересичный громадянин...сталкивается держчиновниками?
Это только акулы бизнеса в основном!:p
Вот пример...с торговлей...подхожу к киоску ...за пивом..а там черга...повернулся и через два шага другой..и черги нема...все!Ладушки!
:cool:
Т.е....вопрос с хабарниством..в сфере торговле решен!Так и в Державе надо!:D
С ЭКОНОМИКИ надо начинать..оттудо..все беды наши ростут..
Фигня!!!!!!!!!!! (количество воскл. знаков может не совпадать)
С економики - слишком абстрактно. Вы мясо, мясо давайте! (с) :D
Нє. Я особисто переконаний, що починати треба з себе, завжди. Інакше, борючись з корупцією (яку чомусь всі звели до вузького банального давання хабарів), ми породжуватимо нову.
А так, сьогодні у нашій державі боряться не із злочинністю, а з правоохоронними органами.
Ну от почали Ви з себе. А інші - не почали і що?
Ну добре, стали Ви інші, а начальство - ні, довго протримаєтесь?
Читатель_Обкома
21.05.2007, 14:37
Фигня!!!!!!!!!!! (количество воскл. знаков может не совпадать)
С економики - слишком абстрактно. Вы мясо, мясо давайте! (с) :D
Обьясняю по новой...:cool: Допустим...останавливает меня гаишник..."просто так"......при налиичи нормальной зарплаты,я оставлю ему визитку своего адвоката...который с гаишником "разберется" согласно Закону... а еще и денег с него с дерет..за простой клиента!
В следующий раз...гаишник подумает...останавливать..или нет "просто так"...
Вот пример...с торговлей...подхожу к киоску ...за пивом..а там черга...повернулся и через два шага другой..и черги нема...все!Ладушки!
Т.е....вопрос с хабарниством..в сфере торговле решен!Так и в Державе надо!:D
стикатися з чиновниками доводиться нечасто, зате коли вже зустрів таких на шляху :D так просто не відпустять...
звичайно, та система конкуренції, як я Вас зрозумів, то штука непогана:)
наприклад: треба довідку, дозвіл і т.п. хочеш - чекай по закону 20 днів, а хочеш - доплатив скіко треба, і є за 2 дні.
Тільки дві умови: офіційна такса з %% для чиновника за наднормову роботу :), і вже якщо є по закону 20 днів для гарантованої видачі того дозволу, то щоб САМЕ ТАК і було! :)
Допустим...останавливает меня гаишник..."просто так"......при налиичи нормальной зарплаты,я оставлю ему визитку своего адвоката...
Чтоб нормальная зарплата была в наличии, с кого нужно "начинать"? :rolleyes: :D
А гаишник че, своих троих и жену-стерву визитками кормить будет? :D
Читатель_Обкома
21.05.2007, 14:46
З Чітаєля.
http://s2.rimg.info/980de7023c9ea8e6ee0495d7a721bb1f.gif
Читатель_Обкома
21.05.2007, 14:53
C подьема ЭКОНОМИКИ!!!!!!!
И как следствие увеличение Держбюджету для НОРМАЛЬНОЙ зарплаты гаишнику!!!!;)
А гаишник че, своих троих и жену-стерву визитками кормить будет? :D[/QUOTE]
Из Держбюджета и будет!!!:cool:
Ну, не знаю... может быть я слишком молод и неопытен... но мне кажется, что "подъем економики" - это уже конечный результат каких-либо конкретных действий :rolleyes:
Ну так, збільшити бютжет, щоб нахапали, кому ще мало :(
за теперішніх умов і державної політики кожне збільшення пенсії чи зарплати (н-д, вчителям) на 10-30-50 грн одразу плавно переростає в ріст цін на ринках і в магазинах.
нє, тут треба якось інакше... :rolleyes:
Читатель_Обкома
21.05.2007, 15:35
но мне кажется, что "подъем економики" - это уже конечный результат каких-либо конкретных действий
При все моем уважении к Вам Кэп..;) позвольте с Вами не согласится!
Только "сытый" может быть справедливым!
А "голодный"...токо и думает...где пожрать достать!:D
При хорошей зарплате...и страхе ее потерять (еще одна состовляющая борьбы с коррупцией :cool: )
гаишник..на хабари не пойдет!!
Ну так, збільшити бютжет, щоб нахапали, кому ще мало
А для этого есть Закон о Держбюджете...где все расписано!
И Гарант Конституции..его подписывает!:cool:
за теперішніх умов і державної політики кожне збільшення пенсії чи зарплати (н-д, вчителям) на 10-30-50 грн одразу плавно переростає в ріст цін на ринках і в магазинах.
нє, тут треба якось інакше...
С одной стороны...оно вроде и так..а с другой?;)
Экономика вещь интересная...саморегулирующаяся...если где то возрастает спрос...туда и рвется капитал....
Так что...подьем цен...будет не адекватным...подьему зарплаты...;)
Квіти/цукерки - хабарем не вважаю. Фляшка - :confused:
Шоколадка у Львові - норма, аналогічна потиску руки. Нє?...
так от...
для львова чоколяда є нормальною, тобто мінімум корупції — це не корупція...
саме це я й маю на увазі....
пляшка, цукерки, квіти - це не хабар і не корупція, АЛЕ що робити з тим, коли це має систематичний характер?
....
ага.... :) :) :)
"на лапу" постійно даєш, але це не корупція...
з малих літ приучаєш "платити" і не виросте корупціонер?...
тоді що це?... ;)
Мона продовжити думку? :rolleyes:
Щоб правоохоронні органи працювали професійно - необхідно щоб у них працювали професіонали. Щоб там працювали професіонали, потрібно забезпечити чесний конкурсний відбір (реально? - Нє! :) ) Щоб професіонали чесно працювали - потрібно забезпечити їх надійний соціальний захист ( :o ) І т.і.:cool:
щоб працювали професіонали — треба зробити вищу освіту якісною і безкоштовною (або кредит на освіту), а не таку, коли мама продала дві свині й одну корову та доця вчиться на лікаря....
хоч сама дуб дубом....
звідци все починається...
я на історичний факультет у 93-му не поступав, бо грошей не було, баттьки сказали що глухо як у танку... :(
нехай продає смугасті палички... :)
Только "сытый" может быть справедливым!
А "голодный"...токо и думает...где пожрать достать!
При хорошей зарплате...и страхе ее потерять (еще одна состовляющая борьбы с коррупцией )
гаишник..на хабари не пойдет!!
Я насчет этого и не спорю :) Так с чего начинать? А?
Читатель_Обкома
21.05.2007, 17:08
Я насчет этого и не спорю :) Так с чего начинать? А?
С подьема ЭКОНОМИКИ!!!!
:eek: Вы чо?Еще не поняли этого?
А на данном этапе НИЧЕГО не делать.... главное не мешать ЭКОНОМИКЕ!
Все само реорганизуется!;)
Internati
21.05.2007, 21:25
Ваша правда, але недокінця.
Допустим Ви не даєте хабаря. Але Вам не зроблять того, чого мають зробити по закону. І що?
Боротьба з корупцією має починатися з того, що повинні правохоронні органи працювати професійно. Заоохочувати тих, хто повідомляє про корупцію, а інші.... інші просто забояться. Бо ми про корупцію говоримо, а хто кого останній раз піймав на корупції? Ніхто й нікого. Просто ніхто не бореться, хіба, як тре людину з"їсти, то вішають .....
Неправильна відповідь!
Боротьба з корупцією має починатися з того, що конкретно ви і конкретно я перестанемо давати хабарі, іншими словами припинемо бути корупціонерами.
Тільки вилікувавши спершу себе самого можна говорити про лікування інших. Інакше ж уся ця дискусія є порожньою.
Степаныч
21.05.2007, 22:02
Неправильна відповідь!
Боротьба з корупцією має починатися з того, що конкретно ви і конкретно я перестанемо давати хабарі, іншими словами припинемо бути корупціонерами.
Тільки вилікувавши спершу себе самого можна говорити про лікування інших. Інакше ж уся ця дискусія є порожньою.
Правильно... Але це в ідеалі! Реально такого не буде.
головне, щоб ковбаса була за рупь тридцять...
все решта з’явиться.... ;)
Неправильна відповідь!
щось воно нагадує мені комуністичні гасла...
все починається з тебе....
не погоджуюся...
все починається з усіх, а не з окремого індивідуума...
Internati
22.05.2007, 08:07
щось воно нагадує мені комуністичні гасла...
все починається з тебе....
не погоджуюся...
все починається з усіх, а не з окремого індивідуума...
Воно може нагадувати щозавгодно, але якщо хтось щойно дав на перехресті 10 гривень мєнту на лапу, а потім приходить сюди розглагольствувати про, як треба боротись з корупцією, то це є принаймні недоречним ;)
100% :) Філософів на форумі вистарчає :rolleyes: Всі чекають поки всі зміняться, економіка зросте... От тоді і стануть чесними :D
ага....
"на лапу" постійно даєш, але це не корупція...
з малих літ приучаєш "платити" і не виросте корупціонер?...
тоді що це?...
А може в Канаді нема корупції, бо там змалку привчають стукати на ближнього.
У нас же стукати нєззя, навіть якщо.... окрім П. Морозова.
Мих, стукати і повідомляти правоохоронців про злочинні дії - різні речі.
Мих, стукати і повідомляти правоохоронців про злочинні дії - різні речі.
Згоден. Але у нас так не вчать, на відміну від Канади. В Німеччині поставив машину не в належному місці - кожна бабка повідомить поліцію - тутже!
levandivka
23.05.2007, 06:35
Для початку, треба провести пересадку тих (правоохоронних, тіпа) органів.
Пересаджати злодіїв у погонах.
Тоді з'явиться сенс повідомляти.
Якось у нашому Грілі хлоп, з дружиною, з малюком, сидів, пив (кожний -своє). Довгенько сиділи, добряче попили. Машина під дверима бару. А водій лише один, гатОвий.
Я подзвонив:
-реб'ята, пришліть зі "служби доставки п'яних водітєлєй", поки не вбив когось.
-Записали, зараз підішлем, а номер машини продиктуйте...
Результат - через 40 хв. мертвий придурок посадив жінку/дитину в машину і в'йо, по кварталу круги-крєндєля виписувати. Вилетів на тротуар. Розгаратав піддон. Хв. 10 не міг на дорогу зповзти.
"Архарівці" навіть не смикнулися: бо ... мєнтяра!
Шкода (прости мене Господи), що того разу не вбився, придурок...
Для початку, треба провести пересадку тих (правоохоронних, тіпа) органів.
Пересаджати злодіїв у погонах.
Відмазка. Нєзачот :)
Хто пересаджає, і по яких критеріях визначить злодій це у пагонах чи ні? Знаєте таких кришталево-чесних-правдених і справедливих?
До речі генерал Львівської області пообіцяв по 1000 грн. премії дайцям за кожного виявленого випившого мєнта за кермом... Наша п"янка і опасна і трудна (с) Служба
Відмазка. Нєзачот
Хто пересаджає
А самі, добровільно, совість замучить і все....:D
Степаныч
23.05.2007, 10:59
А самі, добровільно, совість замучить і все....:D
Десь читав, що у Києві з"явилися чесні і принципові ДАІшники: вони чесно і принципово не отримують заробітну плату!;)
Степаныч
23.05.2007, 11:03
Сектанти...
Раскольники..:)
Воно може нагадувати щозавгодно, але якщо хтось щойно дав на перехресті 10 гривень мєнту на лапу, а потім приходить сюди розглагольствувати про, як треба боротись з корупцією, то це є принаймні недоречним ;)
це ви кого маєте на увазі?....
чи просто так сказали?...
Internati
23.05.2007, 21:07
це ви кого маєте на увазі?....
чи просто так сказали?...
Звісно ж нікого конкретного. Лише для прикладу навів.
Дивлюсь, тема вже 1.5 міс. як неактуальна, але не можу втриматись від коментарів.
Перечитавши дописи, ясно проглядається факт, шо кожен дивиться на корупцію "зі своєї колокольні". Наприклад, той хто заробляє на посереднитві між МРЕВ і водіями, надаючи платну допомогу по вирішенню проблем, створених мревськими ж хрунями для збору каси, не вважатиме це корупцією (скаже, ми тобі жизнь полегшуєм, люди тобі ідуть назустріч :bazar: ). Той же, хто намагається займатись власним бізнесом, причому чесно, тихо фігіє від поборів з усіх сторін, нерозуміючи, чому він має працювати, а хтось другий просто брати бабки (отримуючи при цьому держ. зарплату і катаючись на держ. машині) за то, шоб позволити йому працювати. Ну це так, наприклад.
Також розділяю думку про те, що корупція буває різною (від "кулька" в подяку за щось і до 10.000 за вступ до медінституту, без яких поступити просто нереально). Але тут рівень корупції залежить лише від обсягу повноважень і рівня моралі кокретного корупціонера, природа явища однакова. І в одному, і в другому випадку БАБЛО перемагає ЗЛО.
Ну, і однозначно, риба псується з голови. Скільки справ по корупції було порушено (протягом 2005-2006 років), коли з нею боролись, ніби-то, на серйозному рівні. Наприклад, було порушено справу проти начальника одного з Львівських райвідділів міліції (сидів в СІЗО навіть, зараз він заступник начальника того ж райвідділу:radist: ). Аналогічно закінчуються і всі інші справи по корупції, а от шо потім з їх виконавцями (слідчими):shutup: ? Чи захочуть вони потім знову збирати матеріали, проводити слідчі дії, брати якогось "пєрца", якого потім відпустять, а може ше й поновлять на посаді, і буде вендетта?
По телевізору чуємо: взяли "на гарячому" чергового корупціонера, але не чуємо потім, шо справа до суду не дійшла, або вирішилась самим чесни і гуманним судом (не без сприяння високих посадовців) на користь обвинуваченого. Тому і не чуємо, скільки корупціонерів реально притягнули до кримінальної відповідальності, і закрили з конфіскацією. Бо ніскільки.
От і спияє така безкарність (або можливість вирішити за допомогою бабла і зв*язків свої проблеми на вищому рівні, якшо нижчий чесним виявися) розквіту поборів. І ніяке збільшення зарплат чиновникам не вирішить цієї проблеми, окремі з них не знають, яка в них офіційна зарплата, і їм по барабану.
І той, хто прорветься до влади колись, по дорозі роздавши купу дєнєг, буде їх відбивати назад, і старатись заробити чим більше (А послє нас-хоть потоп).
На жаль, не можу не погодитись з фактом, що у нас на заході корупція найнагліша (найбезцеремонніша) в Україні, і конкретно тримає за горло всі сфери суспільного життя. При цьому, часто вона підкріплюється демократичними-патріотичними гаслами :naci: , а подекуди і переконанням у власній незамінимості для держави окремих хрунів-чиновників. Після того, як повністю осмислив цей лицемірно-підлий факт, почав розуміти термін "западенці", який раніше сильно ображав мене, як корінного львів*янина.
Таке-от...
KabMiner
12.07.2007, 12:48
щоб працювали професіонали — треба зробити вищу освіту якісною і безкоштовною (або кредит на освіту), а не таку, коли мама продала дві свині й одну корову та доця вчиться на лікаря....
хоч сама дуб дубом....
звідци все починається...
я на історичний факультет у 93-му не поступав, бо грошей не було, баттьки сказали що глухо як у танку... :(
Питання тут в критерії відбору студентів:
1) знання. Тоді будемо мати якісну освіту в випускників. Але в цьому випадку освіта має бути безкоштовною, а відбір відбуватися через систему екзаменів, подібно до того як воно було раніше.
2) гроші. Ну, тут, як кажуть, звиняйте дівчата:(
Якщо на платне навчання може поступити той хто має лише гроші:bazar: , то про яку якість освіти може йти мова?
А що в 93-му історичний факультет круто стояв? Це ж не юр. і не екон.?
У Львові! Банда покидьків від влади знущається над дитиною
політв'язнем, інвалідом.
Звертались у продажну транспортну і обласну прокуратури, органи
міської (Садовий) та обласної (Олійник, Федак...) влади. Їм це до...
Чим після таких фактів місцеві "національно свідомі" укораїнці кращі
за "клятих москалів"?
Читайте:
================================================== ===
КОНФЕДЕРАЦІЯ ВІЛЬНИХ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ
ВІЛЬНА ПРОФЕСІЙНА СПІЛКА ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ
ДАП “ЛЬВІВСЬКІ АВІАЛІНІЇ”
E-mail: vpitp@meta.ua, vpitp@ukr.net
79049, м. Львів-49, а/с 10421
Тел.: 38(032) 2420369 (ton 1081)
097 3442112
050 5859743
№ 6-14
21.06 2007 р.
Президенту України
п. В.А. Ющенко
Шановний пане Президент!
Звертаємося до Вас як до Гаранта Конституції України. Протягом
більше як року наше авіапідприємство розтягують і розкрадають ділки,
починаючи від Державіаслужби, закінчуючи клерками підприємства.
Сьогодні нам стало відомо, що минулим керівництвом
Державіаслужби п. Марченком без погодженням з трудовим колективом та
профспілками все наявне нерухоме майно було передано МП «Львів» і
комунальному майну м. Львова.
Частина працівників перебуває під загрозою виселення з
аварійного ще недавно приміщення – гуртожитку по вул. Любіньська 168.
Генеральний директор МП «Львів» О.Ю. Загрева, брат народного
депутата IV скликання від «Нашої України» Б.Ю. Загреви, будучи
впевненим в безкарності та потуранні облдержадміністрації не тільки
шкодить ДАП «Львівські авіалінії», але продовжує переслідувати
неугодних працівників.
12 січня 2007 року в моєму помешканні в гуртожитку по вул.
Любіньській 168/3 шановний пан Загрева відрізав газ, залишивши мою
родину серед зими без опалення.
На сьогоднішній день газ не підключений.
19 червня 2007 року він же разом зі своїми заступниками-кумами
та помічниками відрізав один метр електрокабелю, залишивши помешкання
без електроенергії, зіпсував харчі в холодильнику. На сьогоднішній
день ДАП «Львівські авіалінії» мають заборгованість по зарплаті ще з
липня 2006 року.
Дане приміщення не належить до МП «Львів», а на даний час є
комунальною власністю, хоча і незаконно.
Засліплений будь-що помститися мені, як лідеру трудового
колективу і будучи впевненим в своїй безкарності, пан Загрева, знаючи,
що я є інвалідом та дитиною-політв’язнем, нагло знущається наді мною
як НКВДисти над моїми батьками, доводячи мене та мою родину до відчаю.
Від свавілля Загреви залишилися без електроенергії помешкання
молодих спеціалістів, за його особистою вказівкою і в його присутності
вибиті двері в помешканнях пілотів, які перебувають за межами
підприємства в пошуках роботи. Ця акція була проведена, незважаючи на
те, що в кімнатах були особисті речі та документи.
Сподіваємося, що тільки Ваше втручання як Президента України та
Гаранта Конституції України зупинить свавілля осатанівшого чинуші О.Ю.
Загреви.
З повагою,
Голова координаційної ради
ДАП «Львівські авіалінії»,
голова Вільної профспілки
ІТП ДАП «Львівські авіалінії»
Верес В.М
Дивлюсь, тема вже 1.5 міс. як неактуальна, але не можу втриматись від коментарів.
м-да, по живому ви врізали. От тільки толку... корупція - то найбільший ворог України і особливо на заході.
У Львові! Банда покидьків від влади знущається над дитиною політв'язнем, інвалідом.
Звертались у продажну транспортну і обласну прокуратури, органи
міської (Садовий) та обласної (Олійник, Федак...) влади. Їм це до...
А Федак тепер перебрався до Харкова і видає довідки місцевим депутатам та іншим падлюкам, шо у ніх поднялося давлєніє, коли в них неприємності з органами.
Ну так, збільшити бютжет, щоб нахапали, кому ще мало :(
нє, тут треба якось інакше... :rolleyes:
Точно! Для ДАІшників легалізовуємо хабарі в наступний спосіб: даішник виписиє штраф, але 90% йдуть йому на рахунок, штрафи треба збільшити, особливо за перевищення швидкості і п"янство за кермом, якщо хтось не пристебнувся, то це більше його проблеми. Тоді даішники сидітимуть під кожним кущем і біля кожного світлофора, порушувати зможуть тільки дуже заможні та велике начальство.:bazar:
Хабарі бувають різні.
Коли хабар вимагають - одне, а коли самі сують - інше.
Якщо хабар є взаємовигідний і його наслідки нікому не шкодять - то нехай.
Про ВУЗи.
Коли когось пропихують в ВУЗ на бюджет за гроші - це злочин, бо позбавляють місця іншу людину.
Коли студент, що вже поступив, дає гроші викладачам, щоб здати предмет, який він не знає - це взаємовиручка.
У мене в групі один предмет (про всяк випадок не називаю, хоча у нас складніше знайти того, хто не бере) здавало більше як пів потоку методом вкладення 50 грн у залікову книжку. Хабар ніхто не вимагав, знаєш - здавай сам.
Про школу.
У школі, де я вчився до переїзду в інший район здирали на все, що можна: фонд класу, школи, ремонт кабінету, ремонт даху, фонд милосердя та ін. Ми не здавали. Мене ненавиділи, чіплялися до чого тільки можна, оцінки занижували. Ще в школі була "отработка" - треба було влітку прибирати шкільну територію. Я жодного разу не приходив. Мені погрожували не допускати до занять, але не посміли. Та шкільні оцінки нікого не цікавлять! У ВУЗах на них точно не дивляться, особливо у контрактників. Вкладиш до атестата потрібен тільки щоб дітям показувати:-).
Про міліцію.
1 випадок.
Колись на мене напав водій вантажівки. Я стояв на тротуарі, а він захотів там припаркуватися і мало не наїхав на мене. Я написав заяву, вказав місце, час, номер машини, свідків привів (друзі з паралельного класу, були не проти офіційно прогуляти). При всій простоті вони його не притягнули. А, може, знайшли і він дав хабара. Це корупція! Він мав мені дати, щоб заяву забрав. Так має бути в "цивілізованому суспільстві". А так крім струсу мозку нічого не отримав.
2 випадок.
Поїзд запізнився і я зайшов у метро вже о 00:10. Метро закривається на вхід о 00:00. Але остання електричка відправляється о 00:20. Я знав, що встигаю, але мене не пропустять і формально будуть праві. Підійшов до міліціонера, сунув купюру і пройшов. І це мені дешевше, ніж їхати на таксі. Всім добре: і мені, і міліціонеру, і таксист-жлобяра не отримав...
Про медицину.
Здати аналізи на мед.книжку коштує 20 грн. І це треба стояти в чергах, цілий день бігати. А по знайомству за 15 грн з доставкою книжки на дом.
А от коли лікар вимагає гроші - стріляти його на місці треба. Або на майдані повісити чи спалити...
Про пожежного інспектора.
В мене під вікнами регулярно спалюють сміття. Звернувся в пожежну інспекцію і там дали зрозуміти, що займатися цим вони не будуть, бо з двірників - голоти, нічого не знімеш.
Як подолати?
Треба створювати якусь структуру типу КГБ, куди люди зможуть звернутися по допомогу, щоб можна було стучать і бажано анонімно. Вимагають хабар - за телефон. Тоді можна буде подолати корупцію, але тільки внизу (лікарі, вчителі, міліціонери з невисокими званнями, дрібні чиновники, жилконтори). Цього для початку буде достатньо для початку. З крупними чиновниками прості люди стикаються не так часто.
Треба створювати якусь структуру типу КГБ, куди люди зможуть звернутися по допомогу, щоб можна було стучать і бажано анонімно. Вимагають хабар - за телефон. Тоді можна буде подолати корупцію, але тільки внизу (лікарі, вчителі, міліціонери з невисокими званнями, дрібні чиновники, жилконтори). Цього для початку буде достатньо для початку. З крупними чиновниками прості люди стикаються не так часто
І які повноваження будуть в такої кантори? Як в громадської організації-так таких вже вагон розвелось, і толку від них ніякого, бо посилають їх куди подалі. Якшо ж створиться державою і буде мати статус правоохоронного органу-то по-суті, буде дублювати повноваження ВДСБЕЗ УМСВУ ( аналогічно в УСБУ), який і має боротись з корупцією, змісту ніякого в тому немає. Тим більше, шо ця новостворена кантора буде дуже швидко поглинута тою ж корупцією, і буде ше більше взяточників.
Починати потрібно зверху, і тільки впровадженням жорсткого і дієвого механізму відповідальності за корупційні діяння одночасно з підвищенням рівня правосвідомості населення (яке звикло всім і за все давати на лапу). Питання в тому, як це зробити, а служб/відомств/правовохоронців, в функції яких входить боротьба з корупцією, в нас вистачає.
Проблема в тому, що де-юре відповідальність за корупцію існує, але де-факто за бабки/зв*язки її можна обійти.
А знизу з корупцією боротись, ІМХО, нереально. Бо "рука руку миє", зверху і приклад подають відповідний, і відкат вимагають, і відмазатись поможуть. Кругова порука, короче кажучи.
про взаємовигідний хабар-
Якщо хабар є взаємовигідний і його наслідки нікому не шкодять - то нехай.
зашкодить, наприклад, пацієнту лікаря, який "купив" половину предметів оптом з інтернатурою, або диплом відразу. Потім налікує, мля...
Те саме стосується придбання водійських прав (:crazy: ) , дозволів на вогнепальну зброю (:bazar: ), і т.д. і т.п. Боюсь, шо і такий хабар багато кому нашкодить.
зашкодить, наприклад, пацієнту лікаря, який "купив" половину предметів оптом з інтернатурою, або диплом відразу. Потім налікує, мля...
Те саме стосується придбання водійських прав (:crazy: ) , дозволів на вогнепальну зброю (:bazar: ), і т.д. і т.п. Боюсь, шо і такий хабар багато кому нашкодить.
Вм мене неправильно зрозуміли
Якщо хабар є взаємовигідний і його наслідки нікому не шкодять - то нехай
А зі студентами все одно як. Або взяти хабар і поставити, або просто поставити. ВУЗам не вигідно виганяти студентів, особливо контрактників, а бюджетника ніхто не вижене, бо туди йдуть переважно "по блату" :bazar: (в престижних ВУЗах).
Знання студентів треба контролювати при прийомі на роботу. А дипломи хай купують, вони не допоможуть при такій системі.
levandivka
17.07.2007, 11:55
Якщо хабар є взаємовигідний і його наслідки нікому не шкодять
Міністерство Внутрішніх Справ попереджує: хабар шкодить ЗАВЖДИ...
І які повноваження будуть в такої кантори? Як в громадської організації-так таких вже вагон розвелось, і толку від них ніякого, бо посилають їх куди подалі. Якшо ж створиться державою і буде мати статус правоохоронного органу-то по-суті, буде дублювати повноваження ВДСБЕЗ УМСВУ ( аналогічно в УСБУ), який і має боротись з корупцією, змісту ніякого в тому немає. Тим більше, шо ця новостворена кантора буде дуже швидко поглинута тою ж корупцією, і буде ше більше взяточників.
Звичайно, що не громадську організацію. А корупцією вона не буде поглинута, бо дрібні чиновники не зможуть стільки дати.
Починати потрібно зверху, і тільки впровадженням жорсткого і дієвого механізму відповідальності за корупційні діяння одночасно з підвищенням рівня правосвідомості населення (яке звикло всім і за все давати на лапу). Питання в тому, як це зробити, а служб/відомств/правовохоронців, в функції яких входить боротьба з корупцією, в нас вистачає.
Зверху це з Верховної Ради, чи з кого? Там же заповідник корупції. І вони самі з собою боротися не будуть. Чесних депутатів одиниці.:bazar: :bazar: :bazar: :aggressive: :bazar: :bazar: :bazar:
Міністерство Внутрішніх Справ попереджує: хабар шкодить ЗАВЖДИ...
Я не вірю МВС, там не так багато порядних людей. Самі беруть, а інших попереджають. Я ж навів приклад. Мені не зашкодило.
Коли в мене вимагають - не даю принципово.
А сам домовлятися звик. Раз-два і готово. Спробуйте, Вам сподобається.:D
levandivka
17.07.2007, 12:06
Мені не зашкодило.
Коли в мене вимагають - не даю принципово.
А сам домовлятися звик. Раз-два і готово.
Саме ТАК: трамадол теж не шкідливий...
Дякую, мені вистарчає своїх прикрих звичок.
Саме ТАК: трамадол теж не шкідливий...
Дякую, мені вистарчає своїх прикрих звичок.
А до чого тут трамадол? Я що, рекламував трамадол?
levandivka
17.07.2007, 12:18
Ні, я не звинувачуя Вас у рекламі трамадолу. Але хабарі/корупція - страшніші (безсмертний, як і мафія). ;)
Ні, я не звинувачуя Вас у рекламі трамадолу. Але хабарі/корупція - страшніші (безсмертний, як і мафія). ;)
Місцями хабарі дуже небезпечні, місцями - не шкідливі.
Особливо страшні хабарі в медицині. Тут точно треба смертну кару впроваджувати. Краще без лікарів, ніж з такими.
В лікарнях зараз хитро роблять: відкривають аптеку поблизу, прописують дорогі ліки, які там ще дорожчі, і вимагають чек звідти. Їм би кіло з моєї аватарки, а не чек, падлюки.
А от біля мого будинку є інша аптека. Там можна купити ВСЕ, і трамадол в тому числі. В принципі це нікому не шкодить. Хіба що нарки самі собі шкодять, але то їхні проблеми. А нормальним людям можна марганцовки купити.
Якщо хабар є взаємовигідний і його наслідки нікому не шкодять - то нехай
Наведіть приклад такого хабара, наслідки якого не зашкодять.
Хабар-одержання незаконної винагороди за виконання дії з використанням влади або службового становища. При цьому важливо, що ця особа могла/повинна була виконати дію відповідно до своїх організаційних або трудових обов*язків, отримуючи за це заробітну плату (без отримання всякої нагороди).
Не буде складу злочину у випадку одержання незаконної винагороди не у зв*язку з реалізацією можливостей, обумовлених посадою, а за виконання суто професійних функцій. (наприклад, лікарю за вдало проведену операцію).
afterstep
17.07.2007, 13:09
Їм би кіло з моєї аватарки
хімію підзабув... трінітротолуол?
а кіля - не забагато буде?
Наведіть приклад такого хабара, наслідки якого не зашкодять.
Мій допис №90 ця сторінка про міліцію 2 випадок.
Постраждав лише барига-таксист, який хотів 25 гривень за 1,5 км!:p
хімію підзабув... трінітротолуол?
а кіля - не забагато буде?
Еге ж. Не забагато, шоб каменю на камені не лишилось.:download:
afterstep
17.07.2007, 13:46
а хто потім вилоговину, що утвориться, засипати буде? кільо тротилу - то таки не жарти!
До того ж - як дрібні друзки розлітатимуться - та комусь в око попаде?
Мій допис №90 ця сторінка про міліцію 2 випадок.
Постраждав лише барига-таксист, який хотів 25 гривень за 1,5 км!
Це не можна трактувати як хабар, оскільки міліціянт не мав пропустити Вас відповідно до своїх трудових обов*язків без винагороди(метро фактично зачинене, після 00.00 він нікого пропускати незобов*язаний). Ви йому просто доплатили за надурочну, так би мовити, роботу. Нагорода хоч і незаконна, але не хабар.
а хто потім вилоговину, що утвориться, засипати буде? кільо тротилу - то таки не жарти!
До того ж - як дрібні друзки розлітатимуться - та комусь в око попаде?
Кіло - це приблизна норма для добре завантаженої фури, для будівлі аптеки нормально. Розподілити по стінах так, щоб вона просто осіла, як це роблять зазвичай при знесеннях будинків. А перехожих треба буде попередити, щоб близько не підходили, потім на руїнах пофоткаються:)
Це не можна трактувати як хабар, оскільки міліціянт не мав пропустити Вас відповідно до своїх трудових обов*язків без винагороди(метро фактично зачинене, після 00.00 він нікого пропускати незобов*язаний). Ви йому просто доплатили за надурочну, так би мовити, роботу. Нагорода хоч і незаконна, але не хабар.
А як Ви прокоментуєте такий розповсюджений вид винагороди:
коробка цукерок для бібліотекарки за книгу, яку не можна виносити з читалки.
коробка цукерок для бібліотекарки за книгу, яку не можна виносити з читалки.
Не що інше, як зловживання службовим становищем, однак через малозначність не є суспільно небезпечним, а відтак і не є злочином. Але і не хабар (вище писав, що таке хабар).
Хабар-одержання незаконної винагороди за виконання дії з використанням влади або службового становища. При цьому важливо, що ця особа могла/повинна була виконати дію відповідно до своїх організаційних або трудових обов*язків, отримуючи за це заробітну плату (без отримання всякої нагороди).
Так от вона і одержала незаконну винагороду за те, що використала службове становище. Масштаб, звичайно, не той.
коли є хабар, тоді завжди є постраждала сторона.
коли є хабар, тоді завжди є постраждала сторона.
Не погоджуюсь. Я ж наводив приклади. Далеко не завжди.
Може бути, що постраждалою стороною буде третя особа - не той, хто дає, і не той, хто бере.
afterstep
22.07.2007, 00:10
Може бути, що постраждалою стороною буде третя особа - не той, хто дає, і не той, хто бере.
або той, хто хабар проворонив - тобто поки вимахувався та ціну набивав - то Олійник зробив знижку...
Не погоджуюсь. Я ж наводив приклади. Далеко не завжди.
я не мав на увазі сторону, яка бере участь у хабарництві, третя сторона, майже завжди.
я не мав на увазі сторону, яка бере участь у хабарництві, третя сторона, майже завжди.
Просто часто буває, що третьої сторони нема, тоді все нормально.
А от хабарництво у судах завдає неабиякої шкоди. Особливо рейдерство. Це просто окрема тема.
Просто часто буває, що третьої сторони нема, тоді все нормально.
отакого не буває. якщо я дав взятку, щоб поступити у навчальний заклад, значить не поступив інший...
Deus igrok
26.10.2007, 21:09
отакого не буває.
Чого ? Щоб відкрити перші заводи Кока-коли під Києвом ..тодішньому міністру посприяли фінансового ... Хто тут постраждав ?
afterstep
26.10.2007, 21:21
Хто тут постраждав ?
Львів'яни - бо в них забрали заводи Кока-коли....
Банду_таки_геть
26.10.2007, 21:38
...Що таке корупця?...
Як Ви її ніжно назвали ! це щось типу цьоця-дрипця з фінансовою косою? :)
А це ж у перекладі псуття -гниття ! :( так би мовити соціально-духовний карієс !
Зів'ялий мозок
26.10.2007, 21:45
Форум'яни! Може хтось із вас має теоретичні наробки як позбутися корупції у медицині, у наших лікарнях?
Бо більшість пересічних громадян найбільше стикаються із корупцією не у податковій чи у правоохоронних органах, а саме у медицині (я висловлюю свою думку). лікарі мене просто морально вбавають своїм прагненням до наживи. Якщо ґрадуювати шкалу хабарництва по лікарнях, то, на мій погляд, найбільше зловживають саме у обласній лікарні, а найменше у звичайних поліклініках.
Форум'яни! Може хтось із вас має теоретичні наробки як позбутися корупції у медицині, у наших лікарнях?
Бо більшість пересічних громадян найбільше стикаються із корупцією не у податковій чи у правоохоронних органах, а саме у медицині (я висловлюю свою думку). лікарі мене просто морально вбавають своїм прагненням до наживи. Якщо ґрадуювати шкалу хабарництва по лікарнях, то, на мій погляд, найбільше зловживають саме у обласній лікарні, а найменше у звичайних поліклініках.
Хех...Знаєте, це практично неможливо зробити "рядовим" громадянам. Я, якось сіла, поміркувала, і вирішила, що лікування у "державних" лікарів, виливається в таку ж копієчку, що і в коммерційних. Зараз, практично ніколи не звертаюсь до них.:no:
Як Ви її ніжно назвали ! це щось типу цьоця-дрипця з фінансовою косою?
А це ж у перекладі псуття -гниття ! так би мовити соціально-духовний карієс !
Скажу більше, то черяк на задньому місці нашої економіки.
Додано через 5 хвилин
корупційні схеми у медецині регулярно лобіюються у ВР законами та нормативними актами, а ми, звичайні люди, можемо починати з чистого листка. Має бути переворот у законодавстві у цій галузі і закони повинні писатися не лише лоббістами...
Має бути переворот у законодавстві у цій галузі і закони повинні писатися не лише лоббістами...
назвіть, будь ласка, хоч один закон України, який би писався в інтересах суспільства і пройшов 3 читання в Раді, а потім ще й діяв. на жаль, у нас ще не той рівень правової свідомості. коли я навчалась в Австрії, то побачила, що таке "to follow the letter of law". там закони про акціонерні товариства, до прикладу, пишуться із тим, щоб зменшити податкове навантаження у середньому бізнесі. тому там підприємці прагнуть дотримуватися законів. а поняття "лоббі" теж має різне заначення у різних країнах, як і поняття "корупції".=)
Deus igrok
26.10.2007, 23:53
назвіть, будь ласка, хоч один закон України, який би писався в інтересах суспільства і пройшов 3 читання в Раді, а потім ще й діяв.
З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про статус ветеранів війни, гарантії
їх соціального захисту
Стаття 13. Пільги інвалідам війни
Інвалідам війни та прирівняним до них особам (стаття 7)
надаються такі пільги:
1) безплатне одержання ліків, лікарських засобів,
імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за
рецептами лікарів; ( Пункт 1 частини першої статті 13 із змінами,
внесеними згідно із Законом N 2344-IV ( 2344-15 ) від 13.01.2005 )
2) позачергове безплатне зубопротезування (за винятком
протезування з дорогоцінних металів), безплатне забезпечення
іншими протезами і протезно-ортопедичними виробами;
3) безплатне позачергове щорічне забезпечення
санаторно-курортним лікуванням з компенсацією вартості проїзду до
санаторно-курортного закладу і назад. ( Абзац перший пункту 3
частини першої статті 13 із змінами, внесеними згідно із Законом
N 2344-IV ( 2344-15 ) від 13.01.2005 )
...
Степаныч
27.10.2007, 10:02
Скажу більше, то черяк на задньому місці нашої економіки.
Додано через 5 хвилин
корупційні схеми у медецині регулярно лобіюються у ВР законами та нормативними актами, а ми, звичайні люди, можемо починати з чистого листка. Має бути переворот у законодавстві у цій галузі і закони повинні писатися не лише лоббістами...Ну да, ну да... От якби лікарі ще й оплачували із своїх зарплат медикаменти, реактиви, деззасоби, ..... от тоді було б добре!
Додано через 1 хвилину
З А К О Н У К Р А Ї Н И...Беріть ЗАКОН та й лікуйтеся ним. У чому проблема?
От якби лікарі ще й оплачували із своїх зарплат медикаменти, реактиви, деззасоби, ..... от тоді було б добре!
для чого з своєї кишені? краще домовитися з аптекою і за рецепт мати пару процентів і всім добре - план виконується: і в аптеці і в лікаря... правда є ще пацієнти... але то так.... хіба то головне?
afterstep
27.10.2007, 10:57
краще домовитися з аптекою і за рецепт мати пару процентів і всім добре - план виконується: і в аптеці і в лікаря...
Відверті дурниці. Але, як банківського службовця та фахівця по хабарах - таки спробую перепитати: який розмір доходу (розрахунково) - лікар може мати з такої діяльності?
--
Врахуйте, що "завишка" ціни в аптеках моніториться - відповідно, ціну "зависити" набагато - неможливо.
В середньому - лікар має приймати зо 8-10 пацієнтів в день (є, правда, нормативи і по 18 - але будемо говорити про реальні цифри). Деякі з них (з пацієнтів) вже лікуються - тобто ліки купили - але чорт з ним. 10 нових пацієнтів в день.
--
Порахуйте відкати лікаря, що він може заробити на рецептах (вже не кажу про те, що ця схема "заохочування" лікарів вже померла)
--
А потому можете гланути на свою самовдоволену пику в дзеркалі, подякувати богі, що ви не лікар і у вас нормальне авто, а потім "убіть сіпя ап стену" або в двох словах на форумі написати:
- Звиняйте, був дурний: лікарі такі мікропалацики, які мені мріялося - не будують.
==
До речі - на тему, що пацієнти лікарям дають гроші за візит - якраз ті, в кого мікропалацики - це типовий приклад "з Івана в пани" - не те що якусь п'ятірку всуне (та й брати від того ніхто грошей і не буде) - а ще й в неділю та в релігійне свято виклик запише. Бо на тижні дитина кілька разів чхнула...
==
До означення - рагуль - то той, хто поважає тільки себе, а не оточуючих. І завжди дивується, чому до нього так зле ставляться соціальні служби, і чому йому нігди там нормальні спеціалісти не попадаються...
Відверті дурниці. Але, як банківського службовця та фахівця по хабарах - таки спробую перепитати: який розмір доходу (розрахунково) - лікар може мати з такої діяльності?
як для кого... аптека не буде завишувати ціни, вона буде ділитися прибутком, що становить 20-30% і без підвищення додатково. На форумі про таке не раз писалося...
Додано через 1 хвилину
Порахуйте відкати лікаря, що він може заробити на рецептах (вже не кажу про те, що ця схема "заохочування" лікарів вже померла)
10-30 грн. в день і ніхто не помер.
Додано через 6 хвилин
А потому можете гланути на свою самовдоволену пику в дзеркалі, подякувати богі, що ви не лікар і у вас нормальне авто, а потім "убіть сіпя ап стену" або в двох словах на форумі написати:
- Звиняйте, був дурний: лікарі такі мікропалацики, які мені мріялося - не будують.
Афтерстеп, давайте кожен буде сам судити про свою пику і сам дивитися на себе в дзеркало.
А мікропалацики при чому? Тут справа йде не про користь ліків, а про план, який тре виконати і то навряд чи йде про користь для пацієнта...
Зів'ялий мозок
27.10.2007, 19:07
Якщо йде мова про хабарі у медицині, то, будемо відвертими, відповідні лікарі завжди знають скільки з кожного можна здерти і відповідно беруть. Вони бездоганно вивчили психологію хворої людини.
Так, без сумніву, у них офіційно зарплата дуже мала. Я згідний. Але які натомість в них будинки за містом, машини, як обставлені квартири у тих лікарів, які працюють за "грибним" фахом?! І це все нажито ціною людських страждань. Ненавиджу я нашу медицину, просто ненавиджу... І мені стає страшно, а що нас чекає у майбутньому з такими лікарями?
Степаныч
27.10.2007, 19:28
для чого з своєї кишені? краще домовитися з аптекою і за рецепт мати пару процентів і всім добре - план виконується: і в аптеці і в лікаря... правда є ще пацієнти... але то так.... хіба то головне?Аптека - то магазин. Купив дешевше, продав дорожче. ПРИ ЧОМУ ТУТ МЕДИЦИНА ВЗАГАЛі???
afterstep
27.10.2007, 20:32
Та ну, Степаничу - сам принцип.... Лікарі змовилися з аптекарами, і в їх корупційній схемі 25-30% йде "дерибан" грошей пацієнтів - у власну кишеню... на болячках, гади, наживаються.... Причому зверніть увагу, на яку суму!
10-30 грн за день - по оцінках Миха, лікарі собі кладуть аптечних "відкатів" до кишені. А в місяць? Ви уявляєте, скільки вони розкрадають людських грошей на місяць!!!
У нас прийнята "п'ятиденка" + 2 суботи чи одна неділя на місяць чергувань... Тобто - 5 днів * 4.5 тижні на місяць + дві суботи = 24.5 дні.
Тобто - "хабарі/відкати" по оцінках Миха складають астрономічну суму - 245 - 735 грн. на місяць! І ті лікарі ще сміють жалітися на низьку зарплату!
==
Переглянув новини по телебаченню.... Хотів багато написати - зокрема, перерахувати ті самі видатки нормальної здорової сім'ї на лікарів - згідно "планового" навантаження по липовій статистиці МОЗ, і згідно більш-менш реальної оцінки.... Але після тих новин - відпало бажання...
Якщо вже журналісти на вседержавному рівні плетуть небилиці та нісенітниці - то що вже про звичайних людей говорити...
==
П'яний підліток на краденій машині убив обну дівчину підлітка, ще одна - в реанімації, і ще двоє - більше ніж півроку будутьприкуті до койки. Причому дівчина можливо обійдеться без операцій - а хлопця доведеться оперувати....
Може, таки від щеплень смертність та каліцтво менші, ніж від автомобілів? давайте скасуємо щеплення - і заодно заборонимо приватні автомобілі?
Додано через 1 хвилину
Аптека - то магазин. Купив дешевше, продав дорожче.
не зовсім так. особливо - коли мова йде про інсулін.
Вже не кажучи про те, що 60% сучасної фармації - то не ліки, а профілактичні, загальноукріплюючі/вітаміни, та гігієнічні засоби...
Тобто - "хабарі/відкати" по оцінках Миха складають астрономічну суму - 245 - 735 грн. на місяць! І ті лікарі ще сміють жалітися на низьку зарплату!
та до лямпади ті відкати, вони, виписуючи ліки не думають про результати лікування, а про свій заробіток... як би то подорожче вийшов рецепт.
ну і плюс гривень 50 за прийом. Державна зарплата тут просто губиться, а є лікарі, які лікують хвороби невиліковні, і пацієнти хапаючись за соломинку йдуть на все, викладаючи круглі суми.
Ще один момент. Як тільки за народження дитини почали матерям виплачувати пристойні суми, люді в бєлих халатах зреагували моментально(гінекологи, акушери), відстягнувши й собі з пирога.
Разом з тим не багато лікарів ринули у приватні клініки (відповідальність вища), а так являючись гвинтиком системи спокійно собі живуть у державних закладах і жаліються на низьку зарплату....
Колись ще Петро1 сказав:
"Денег не платить,ибо сия есть должность воровская".Він то сказав про лісничих,але багатьох наших лікарів це також стосується.
Ну я б не сказав, що лікар - це "воровска" професія. Вона може бути шулерською, при певних обставинах грають на довірі.
Можна скласти великий список тих про кого казав Петро1.
На першому місці,безперечно,політики.І т.д і т.д.
Згадався Панчишин:
"Лунає життєрадісна мелодія
Шампанського і квітів так багато,
День злодія,день злодія,день злодія
То всенародне свято!"
http://i.smiles2k.net/plakat_smiles/protest.gif
Цитата:
Допис від STELS
Далі - на роботу. Щоб влаштуватися пристойно - хабар давай. Не дай Бог захворів - хабар давай, інакше на тебе ніхто увагу не зверне. Так собі погляд через тебе в пустоту. Машину купив - за оформлення хабар давай, Іінакше довго і нудно буде оформлятися документація. Взагалі - все наше життя - суцільний хабар. Навіть померти не дай Бог - хабара не даш, невідомо як і де тебе поховають.
Даний допис то дружина STELS.Я так думаю .То know-how Нірвани- сімейний нік,але менше з тим.Ви виступаєте противницею корупції, бо знаходитесь внизу піраміди?Всі Ваші доводи проти, стосуються випадків що Ви хочете отримати щось для себе краще,ніж інші.Не хотіть ,не будете вимушені платити.Менталітет Вас і Вашого чоловіка видає в вас ,як на моє думку східняків ,хоч я можу помилятись.На наших теренах теж є такі хлопські фільозофи.Все їм не догода ,ні на п"єцу, ні на лаві.Або грати за правилам ,або міняти умови гри.А Ви хочете і там ,і сям.Якщо я не правий ,виправте будьте такі ласкаві.
Невже Ви вважаєте за норму біганину по інстанціях та простоювання в чергах, вислуховуючи хамство службовців? Чи може Вас особисто влаштовує рівень обслуговування в державній медицині? Або стан освіти? Мені взагалі важко уявити, що нормальна людина може не хотіти якісного життя та гідного до себе ставлення. Які правила Ви маєте на увазі?
Чи може Вас особисто влаштовує рівень обслуговування в державній медицині? Або стан освіти?
афтерстопа влаштовує.
Так працює прокуратура.....
невже дійсно чесно працює? :p
Зів'ялий мозок
28.10.2007, 01:16
Шановні форум'яни! Ми просто обговорюємо різні негативні аспекти корупціїї, обмоктуємо їх, мов собака кістку. Пропоную краще висловитися з пропозиціями, як її подолати. Ну, звісна річ, багато хто почне з винятково правових заходів і це цілком природно, бо це питання має кримінальну основу. Але не зажди завзяті силові методи боротьби із корупцією дають ефект. Як приклад, хочу навести Китай. Це - гігантська держава. І, як типово для комуністичних держав, там розквітає корупція у фантастичних маштабах. За хабарі державних чиновників там розстрілюють і транслюють страти по телебаченню. але тим не менш відчутного ефекту це не дає. Треба ще міняти психологію, менталітет людей.
Отже, що ж тоді нам потрібно змінити у самих себе, щоб ми, українці, почали менше давати хабарі?
Деякі наші співвітчизники просто одержимі манією давання хабарів. Вони вважають, що якщо не даси, то нічого й не отримаєш. І їх, коли ти відмовляєшся, це надзвичайно дивує та вражає.
Банду_таки_геть
28.10.2007, 03:21
Я тільки сьогодні прочитав. Не дуже цікавлюся корупцією.
Мій варіант? Створити нормальні умови існування, щоб не було таких кому потрібні ці хабарі. Не буде попиту, зникне й пропозиція.
1) Краще нею цікавитись, ніж вона нами буде "цікавитись" ;)
2) Деталізуйте, пліз, що Ви розумієте під нормальними умовами ?
3) Кому умови створити? хабародавцям, чи хабаробравцям, трясця їм - і тим і тим !, - о, віршик формується :)?
4) Корупція - це не тільки хабар - НЄ ?
5) Думаю, попит буде завжди, а Ви ?
6) З пропозицією - теж не все так просто ! Див.Вище, або сюди http://forum.lvivport.com/newreply.php?do=newreply&p=158604
7) Моє визначення таке Див.вище ,або сюди http://forum.lvivport.com/newreply.php?do=newreply&p=158055
8) Свої пропозиції, дам пізніше, бо - спочатку треба визначеня, Див.4)
- потім, максимально-точно, - форумлянськи-прочно :) ( ти ба, знов рима "з мене лізе" :) ) відточити визначення, і тоді вже - обговорення: як її, ту цьоцю-Дрипцю-корупцю е... - копнути в дупцю ! :confused:
( нє, ну мене нині точно муза поетична осідлала! :) )
---------------------------------------------------------------------
P.S. Борімося - поборемо ! Спілкуймося - бо ми того варті ! - Мо щось з того і вийде ? НЄ :)
Додано через 55 хвилин
Можна скласти великий список тих про кого казав Петро1.
На першому місці,безперечно,політики.І т.д і т.д....
Не думаю, що він, Петро1, вартий того, щоб його цитувати у контексті подолання корупції ! :(
Адже він - голови рубав - і ... ніц не подолав ! ( Знов віршик :))
У першу чергу, навіть у себе "під носом", не міг свого Мєншикова - як він сам казав "сабаку" проконтролювати, щоб той тупо не крав з казни возами золото !
І Мазепу нашого запрошував, бо й іншим "зємлячкам своім" - злодійським і дурним ! ( Знов віршик :)) НЕ ДОВІРЯВ ! http://forum.lvivport.com/images/smilies/moskali.gif
... Згадався Панчишин:
День злодія,день злодія,день злодія
То всенародне свято!"
http://i.smiles2k.net/plakat_smiles/protest.gif
Ще разок стьобану, хай Панчишин пробачить, і йду вже спати !
БИЙ злодія, БИЙ злодія, БИЙ злодія
Бо їх у нас багато!"
----------------------------------------
P.S. Далі буде ...!
Додано через 2 години 58 хвилин
Шановні форум'яни! Ми просто обговорюємо різні негативні аспекти корупціїї, обмоктуємо їх, мов собака кістку...
В тому наша мета, в тому ж - наша сила ! :)
... Пропоную краще висловитися з пропозиціями, як її подолати...
А Ви сам, що запропонуєте ?
...Ну, звісна річ, багато хто почне з винятково правових заходів і це цілком природно,...
Не так це вже й звісно й легко, на жаль :(
....бо це питання має кримінальну основу...
Ще більш на жаль, - не завжди так!. :( .Cпробуй спершу злапай "на гарячому" потім, ще доведи вину у слідчому процесі, потім "пробий" через саму "некорупційну" прокуратуру, через самий "гуманний і некорупційний в мірє" суд,... і в результаті - АДМІН стягнення - штраф ! :( http://forum.lvivport.com/images/smilies/mad.gif
...Але не зажди завзяті силові методи боротьби із корупцією дають ефект. Як приклад, хочу навести Китай. Це - гігантська держава. І, як типово для комуністичних держав, там розквітає корупція у фантастичних маштабах. За хабарі державних чиновників там розстрілюють і транслюють страти по телебаченню. але тим не менш відчутного ефекту це не дає....
З цим згоден ! Див. попередній допис вище.
...Треба ще міняти психологію, менталітет людей. Отже, що ж тоді нам потрібно змінити у самих себе, щоб ми, українці, почали менше давати хабарі? Деякі наші співвітчизники просто одержимі манією давання хабарів. Вони вважають, що якщо не даси, то нічого й не отримаєш. І їх, коли ти відмовляєшся, це надзвичайно дивує та вражає...
Може...е..тупо почати не давати ? гляди - не так страшно, мо ще й сподобається !?:)
А мозок, "не такий вже зів'ялий" - як ся сам називає НЄ ?;) :)
Приємно і корисно! коли йде конструктивне обговорення теми, а тим більш, як у контексті дописів на цю тему інших !
Підтримуючи, Вашу тезу про менталітет деяких наших співвітчизників-хабародавців-фанатиків, хай товариство вже пробачить за нескромність, процитую себе грішного,
А це ж у перекладі псуття -гниття ! так би мовити соціально-духовний карієс !
і додаю "Зів'ялому мозку" карми, як казав хтось з наших форумлян, до кави :) адже наразі, лише Ви, http://forum.lvivport.com/images/icons/icon14.gif звернули на цей дуже важливий, на мою думку, нематеріальний аспект корупції !
Згадую одразу геніальний твір Булгакова "Собаче серце", як там казав фактично сам автор, надивившись у свій час, як цей менталітет формувався, устами проф.Преображенського.
"Когда говорят Бєй разруху !... я смєюсь.. разруха в головах... надо біть сєбя по затилку!" http://forum.lvivport.com/images/icons/icon14.gif
...Скажу більше, то черяк на задньому місці нашої економіки...корупційні схеми у медецині регулярно лобіюються у ВР законами та нормативними актами, а ми, звичайні люди, можемо починати з чистого листка. Має бути переворот у законодавстві у цій галузі і закони повинні писатися не лише лоббістами...
От Ви мене надихнули на прикол : "Чиряк пріходіт і уходіт, а задніца боліт всєгда !" :-D :)
Ну я і віршомаз нині нє ? :)
Ця хороба - значно гірше, і не тільки економіки ! Пропоную, не "в останній інстанції" звичайно, своє визначення Див.вище.
...а ми, звичайні люди, можемо починати з чистого листка...
Що то Ви мали на увазі?
Змилуйтесь, пане Миху - Чиряк, не "черяк" і медицині - не "медецині" - частенько нехтуєте цим прошу пана! :( http://forum.lvivport.com/images/smilies/mad.gif
Поважаймо мову - рідну і чудову !
У нас ще не має нормальних лоббістів ! Не має законодавства про лоббі !
Наразі хіба лобкістів ( від слова лобок ) :-D http://forum.lvivport.com/images/smilies/confused.gif- трясця їм ! повно є радах різного рівня ! http://forum.lvivport.com/images/smilies/mad.gif http://forum.lvivport.com/images/icons/icon8.gif
--------------------------------------------------------------------------
P.S. Далі буде...
Internati
28.10.2007, 07:41
Корупцію в Україні швидкими темпами не здолати, адже корумпованим є саме український народ вцілому.
Для відчутного результату і тільки при сприятливих умовах повинно змінитись не одне покоління.
Чи є ці сприятливі умови? Останні роки незалежності показали, що їх на жаль немає та не очікується.
Звичайно,корупцію не здолати,її не здолати в принципі у всьому світі.Але те що діється в Україні навіть не корупція,це щось набагато страшніше і масштабніше.Але здолати це можна,потрібно лиш,щоб держава змусила всіх поважати саму себе.
Deus igrok
28.10.2007, 10:19
=) Корупція існує, бо вона вигідна обом сторонам.
Маєткарів лікарів знаю, але то в основному хірурси, стоматологи ... але Ви скажіть в якій країні вони не є багатими ?
Пересічного терапевта, окуліста, алерголога важко назвати мільйонером =) Еге ж ?
А тепер, питання від супротивного. А хто не хоче жити в хорошому будинку, їздити на хорошій машині, їсти хорошу їжу, відпочивати в хороших санаторіях ?
Зів'ялий мозок
28.10.2007, 13:07
Звичайно,корупцію не здолати,її не здолати в принципі у всьому світі.Але те що діється в Україні навіть не корупція,це щось набагато страшніше і масштабніше.Але здолати це можна,потрібно лиш,щоб держава змусила всіх поважати саму себе.
Ну, здолати корупцію можна, точніше, значно її зменшити. Хоча Китай є дуже корумпованою державою, але інша країна - Сінґапур, 77% населення якої є китайці, входить у десятку найменш корумпованих країн світу. Однією із причин низької корупції у ній є висока зарплата чиновників. Прем'єр-міністр Сінґапуру отримує у чотири рази більше на рік, ніж прем'єр-міністр Великобританії. Цього всього вони досягли завдяки прем'єр-міністру Лі Куан Ю, який ним був 31 рік безперервно (1959-1990), що вирізнявся взірцевою чесністю.
Я не бачу серед наших політиків такої людини, про яку можна таке ж саме сказати і яка б служила взірцем для всіх нас.
Додано через 7 хвилин
=) Корупція існує, бо вона вигідна обом сторонам.
Маєткарів лікарів знаю, але то в основному хірурси, стоматологи ... але Ви скажіть в якій країні вони не є багатими ?
Пересічного терапевта, окуліста, алерголога важко назвати мільйонером =) Еге ж ?
А тепер, питання від супротивного. А хто не хоче жити в хорошому будинку, їздити на хорошій машині, їсти хорошу їжу, відпочивати в хороших санаторіях ?
Я погоджуюся з тим, що більшість людей хочуть розкошувати, насолоджуватися матеріальними благами. Але питання в тому, яким чином цього досягнути? Невже, коштом людських страждань і власного невігластва (більшість лікарів саме таке на мене справляють враження своєю нетактовністю та й чисто медичними знаннями).
Щодо пацієнта, то корупція не завжди йому вигідна, адже якщо лікар не вилікує його, незважаючи на хабар, то невже він зможе повернути свої гроші.
Задля подолання корупції мають створюватись відповідні умови.
По-перше – це адекватна реакція суспільства та формування суспільної думки. Адже на сьогодні корупція сприймається майже за норму життя.
По-друге – повинні бути створені такі умови, за яких корупція буде невигідною.
По-третє – повинен мати місце стримуючий фактор.
По-четверте –ні в якому разі корупція не має залишатися майже безкарною. І винятків в цьому питанні не має бути ні для кого.
Але наскільки це реально, враховуючи поточне становище суспільства?
Банду_таки_геть
28.10.2007, 15:17
Хіба по -третє і по - четверте по суті не є повтором по-друге ?
...Але наскільки це реально, враховуючи поточне становище суспільства?
Ця надзвичайно-шкідлива "психологічна попса" нав'язана нам здебільшого нардепами. Волання типу "нас у світі ніхто не чекає, тому моляв, немає на що розраховувати ! І тому тіпа дайте нам спокій, а ми будєм рєшать своі дєла !" у фундаментальних, системних для життя Держави питаннях - НЕПРИПУСТИМІ !!!.
Згадаймо вщент зруйновану Німеччину, Японію та про Гамерику я вже згадував ! Див.вище.
Додано через 3 хвилини
Звичайно,корупцію не здолати,її не здолати в принципі у всьому світі.Але те що діється в Україні навіть не корупція,це щось набагато страшніше і масштабніше....
Хоча б загнати "монстра" у рамки контролю, щоб не становила загрози національный безпеці !
...навіть не корупція,це щось.....
Стараймося все ж дати визначення. То буде початок, до переходу обговорення у юридичне русло ! і далі до вироблення "антидоту".
Думаю все ж термін достатньо-місткий, якраз підходить ! ( Див.визначення вище)
... набагато страшніше і масштабніше...
Не так страшний вовк - як його малюють. Каже народна мудрість, вивірена віками ! І у відповідь сьогодні чуємо : "Зробила раз - зробить ще !" :) І не лише чуємо, але і у кишені конкретно вже відчули Див."ПОСТАНОВА від 29 липня 2005 р. N 664 Про заходи щодо проведення у 2005 році розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги" І тим більше, це було ВИКОНАНО !!! Ой лишенько! :).
...у всьому світі.Але те що діється в Україні....
А +60% до бюджету за менше ніж рік- це вам, що не показник ? А ну де хто чув про такі показники десь у інших народів ?
Не тільки у аристократичній Європі - придусили корупцію, у Гамериканських преріях, серед місцевих, туземців, і збіговиська емігрантів зі всього світу, та ще у атмосфері війни між ними, та ще коли не було ІНТЕРНЕТУ ! НАВРЯД ЧИ БУЛИ КРАЩІ УМОВИ до боротьби з цим злом ! НЄ ?
...лиш,щоб держава змусила всіх поважати саму себе.
Держава - це не лише набір чиновників. Це ми з вами ! НЄ ? А тому,
"Поважаймо себе - тоді й нас почнуть поважати !"
...Але здолати це можна,потрібно....
Вже жевріє зерно НАДІЇ, і ВІРА - десь не за горами ! О знову, крилата фраза виходить! :) Творець ( Слава йому !) явно курує цю тему !
Цитуючи Гулівера Джонатана Свіфта "Подняться к нєбу - вот работа, Подняться к нєбу - вот ето труд !"
Деталізуючи тези про "нематеріальні" аспекти корупції, (Див. попередні пости) з, так би мовити, прив'язкою до наших реалій, Скажу "Зневіра і Лєнь - мачуха" ось складові менталітету з яких починається корупція і "РАЗРУХА" ( Див.попередні пости...про "Собаче серце")
Поділяю думку Danilа - Московія заклала фундамент до корупції, у зоні свого впливу звичайно, і ще у таких масштабах !. О, сюди пасує їхня реклама: "Размєр імєєт значеніє!"
Далі її пріємніки - СОВІТИ ментально зміцнили корупцію забравши у людей справжню ВІРУ, замість неї підсунули утопію. І скількох втопили, у всіх значеннях цього слова !
--------------------------------------------------------------------------------------------
Далі пропоную свій план "Корупцю - в дупцю !"
Називаю на честь Миха, бо він - автор прикольної описки, що мене надихнула на таку риму Див.на сам початок, його перше запитання :)
1) Хай кожен почне з себе: - не давай і не бери - вже пів справи !
2) Далі інститути громадянського суспільства, яким доречі є цей форум, АЛЕ "спочатку було слово..." і не лише власне, тож давайте, хоча б у рамках даної теми, проаналізуємо дописи інших форумлян відточимо, викристалізуємо, явище. А то деколи,:( не сприймайте будь-ласка лише, як закид до Вас особисто. Всім корисно позбутись ЛІНОЩІВ ! і тупо прочитати попередні пости інших форумлян, А не щось типу "...вибачте не маю ...часу?.( мо бажання ?!!) там то всьо читати", і "з наскоку" вискажусь, а далі бувайте! читайте- не читайте думайте, як знайте !"
3) Далі підключаємо, у якості експертів громадського слухання, відповідних фахівців !
4) Далі на профільні комісії виходимо при Радах різного рівня !
Є ще нардепи, хай відробляють гроші ! Ану хто знає, де "його" депутат того чи іншого рівня приймає ?
невже дійсно чесно працює?
працює... на себе.
Держава - це не лише набір чиновників. Це ми з вами !
Це система.до того ж система пострадянська,яка сформувалася на початку 90-х,коли до влади прийшли колишні партапаратчики,колишні комсомольці,директори,словом люди без моралі,без совісті,без Бога в серці,для яких немає нічого святого.Влада зосереджена в руках отаких людей,які зовні трохи цивилізувались,але зберегли свою страшну сутність.
Ось тому,в першу чергу потрібно зламати цю порочну систему,провести люстрацію(я розумію,що це утопія)хоча б відсторонити від влади тих людей,у яких явно кримінальне минуле.
Deus igrok
28.10.2007, 17:16
Ось тому,в першу чергу потрібно зламати цю порочну систему,провести люстрацію(я розумію,що це утопія)хоча б відсторонити від влади тих людей,у яких явно кримінальне минуле.
Я більше схиляюся до авторитаризму, на прикладі Росії. Моцного хлопа з палкою, щоб і верескнути боялися. А то почитаєш газети, увімкнеш ТБ - як вони один одного паскудять. Мало того, в голос кажуть про правопорушення - а ми хоть би оком мигни.
Степаныч
28.10.2007, 17:21
Мало того, в голос кажуть про правопорушення - а ми хоть би оком мигни.
Це Ви про Ющенка?
Зів'ялий мозок
28.10.2007, 17:28
Я більше схиляюся до авторитаризму, на прикладі Росії. Моцного хлопа з палкою, щоб і верескнути боялися. А то почитаєш газети, увімкнеш ТБ - як вони один одного паскудять. Мало того, в голос кажуть про правопорушення - а ми хоть би оком мигни.
Хоча ідея сильної руки є зовні не поганою ідеєю, але в Україні вона не пройде, хіба що будуть зовнішні втручання та підтримка. Самі українці ніколи не зроблять у своїй державі диктатуру. Можливо, окремо галичани чи східняки зуміли б створити авторитарну державу. Але в нас ще є Серединна Україна із Києвом включно. А це, по суті, є козацька Україна. Всім відомо, наскільки козаки були волелюбними, демократичними і навіть часом анархістами. Це увійшло в кров центральних українців, хоча вони можливо не усвідомлюють цього. Але погляньте на наших політиків (більшість яких родом із козацьких областей). Як вони чубляться між собою? Наскільки різними у них бувають погляди? Тому поки Україна існує як єдина держава їй і жоден сусід ласим оком не прихватизовує собі її частину їй не загрожує авторитаризм.
Deus igrok
28.10.2007, 17:30
Це Ви про Ющенка?
Якщо конкретизувати, то перший на згадку приходить Рудьковський з його залізнодорожним тероризмом. Він виступав у програму "Свобода слова". Переконував всіх, що є факти про теракти з боку секретаріату. В студії був представник СБУ і просив надати ці факти. Рудьковський тільки пітнів і говорив, що давно вже ці факти відіслав СБУ. Останні в свою чергу це спростовували.
А президент. Так. Занадто компромісний. Його бажання консенсусу вже всіх дратує.
Степаныч
28.10.2007, 17:32
...президент. Так. Занадто компромісний. Його бажання консенсусу вже всіх дратує.Я дещо про інше. Заявити на увесь світ про корупцію у ВИЩОМУ ЗАКОНОДАВЧОМУ органу країни і фактично покривати це... ну що ми хочемо від "маленького українця"?
А вони по-моєму всі,як павуки в банці...
Я знаю,що ти знаєш,що я знаю...
afterstep
28.10.2007, 18:04
та до лямпади ті відкати, вони, виписуючи ліки не думають про результати лікування, а про свій заробіток... як би то подорожче вийшов рецепт.
ну і плюс гривень 50 за прийом. Державна зарплата тут просто губиться, а є лікарі, які лікують хвороби невиліковні, і пацієнти хапаючись за соломинку йдуть на все, викладаючи круглі суми.
Ще один момент. Як тільки за народження дитини почали матерям виплачувати пристойні суми, люді в бєлих халатах зреагували моментально(гінекологи, акушери), відстягнувши й собі з пирога.
Разом з тим не багато лікарів ринули у приватні клініки (відповідальність вища), а так являючись гвинтиком системи спокійно собі живуть у державних закладах і жаліються на низьку зарплату....
я вже казав - ви маєте рівно те, на що заслуговуєте.
Видно, у вас на лиці все написано.
==
Тому відразу їдьте й лікуйтеся за кордоном.
Там лікарі про свій заробіток не думають. ............................................
Стосовно "сучасна медицина"
Додано через 4 хвилини
афтерстопа влаштовує.
ну, безперечно - так! влаштовує!
Адже людям, що вірять в відьомство - їм катехизис - вища освіта, а ворожка - найкращий лікар!
Для вас навіть залишки радянської медицини - це забагато.
--
Треба, щоб повернулася чума. І холера в роки виборів.
Щоб разок від дифтерії півміста вимерло.
--
Я вірю в таких як ви, Миху. Львівська промисловість - знищена, харчова - майже вся розпродана. Львівські разулі не зуміли втримати заводи у своїх руках.
Ще з десяток років вашого успішного господарювання - і львівська земля теж буде належала "закордонним інвесторам", і повернуться такі любі для рагулів "споконвічно з 39 року" - будете як і тоді - лише робоче бидло ;)
Я вірю в таких як ви, Миху. Львівська промисловість - знищена, харчова - майже вся розпродана. Львівські разулі не зуміли втримати заводи у своїх руках.
Ще з десяток років вашого успішного господарювання - і львівська земля теж буде належала "закордонним інвесторам", і повернуться такі любі для рагулів "споконвічно з 39 року" - будете як і тоді - лише робоче бидло
А тут не погоджуся.Рибінку за що орден дали?
Афтере,зрозумійте,ну невигідно було спочатку кравчуковському режиму,а,потім кучмівським "красним директорам" зберігати розвинену промисловість в ЗУ.А,раптом ще іноземних інвесторів запустять,а ті почнуть виробляти якісні телевізори,монітори("Кінескоп"),іншу апаратуру?А,якщо це буде в руках господарів,та ще й закордонних?Та ж ця копійка омине їхні кишені!:eek: А це для них як серпом по ... ?Тому й знищили все під корінь.;)
А потому можете гланути на свою самовдоволену пику в дзеркалі, подякувати богі,
-1 За невихованість.
Черешенька
28.10.2007, 20:16
Я вірю в таких як ви, Миху. Львівська промисловість - знищена, харчова - майже вся розпродана.
перепрошую за оффтоп
Пане afterstep, дуже би хотілося поважати Вас!
Але страшенно неприємно читати дописи, в яких Ви, так би мовити, зводите "власні рахунки" з дописувачами. Це ні дискусії, ні Вас не прикрашає.
Прошу на мене не гніватися і не вважати мою думку упередженою (думаю, з нею більшість погодиться), а слідкувати за культурою ведення гідної та цікавої бесіди. Дякую!
afterstep
28.10.2007, 20:18
А тут не погоджуся.Рибінку за що орден дали?
Афтере,зрозумійте,ну невигідно було спочатку кравчуковському режиму,а,потім кучмівським "красним директорам"
ви хочете сказати, що то вони розтягнули по гвинтикам заводи - і то вони знищили обладнання?
Ні - не думаю що вони.... Не думаю, що з Києва приходили погрози "не працюйте" - а от що місцеве керівництво будь-якого рівня при першій-ліпшій нагоді крало - замість того, щоб реструктуризувати виробництво, перестати випускати брухт і почати випускати продукцію - оце факт.
Як думаєте - які інопланетяни збудували "мертве місто" коло Оброшина?
==
Ні - валили рагулі. Заводи валили - бо то москалі заводи набудували.
І крали. Поголовно і безпардонно. Галицька ментальність - красти державне - це богоугодне діло.
Змінилася держава, стала ніби й українська... а звички - ні.
Крадуть, розпродають і мера лають.....
Не мера їм треба - а німця з автоматом та поляка з батогом.
Додано через 1 хвилину
Пане afterstep, дуже би хотілося поважати Вас!
додайте михотупу за його лайки в бік лікарям карми - і побільше.
Але загалом - на ваше прохання перепалку припиняю. Все одно то "хіба нє, нє?" у мене в ігнорі.
Ніколи не переходив на особистості (старався) і не буду, говорив лише про ситуацію в медицині...
ви хочете сказати, що то вони розтягнули по гвинтикам заводи - і то вони знищили обладнання?
Ні - не думаю що вони.... Не думаю, що з Києва приходили погрози "не працюйте" - а от що місцеве керівництво будь-якого рівня при першій-ліпшій нагоді крало - замість того, щоб реструктуризувати виробництво, перестати випускати брухт і почати випускати продукцію - оце факт.
==
І крали. Поголовно і безпардонно. Галицька ментальність - красти державне - це богоугодне діло.
По гвинтикам розтягували,коли на тих заводах крім гвинтиків нічого не залишилося.А до того все було розкрадено вагонами з "височайшого ізволєнія".Потім прийшла черга місцевих чиновників.А на долю робітників,яких Ви називаєте "місцевими рагулями" залишилися величезні борги по заробітній платі і оті самі гвинтики,які деякі з них все ж таки крали (для Вашого заспокоєння).
Зів'ялий мозок
28.10.2007, 20:27
==
Додано через 1 хвилину
Але загалом - на ваше прохання перепалку припиняю. Все одно то "хіба нє, нє?" у мене в ігнорі.
Але є ще одна причина розвалу тих усіх заводів. Я маю на увазі машинобудівну промисловість. Україна із 16% населення Союзу мала 33% усіх потужностей військово-промислового комплексу. Росія із 50% населення лишень 60% ВПК. При чому наприклад, на Галичині ця частка ще була більшою, а з іншого боку ці підприємства не мали завершеного циклу виробництва - випускали деталі , які згодом на інших заводах збирали у військову техніку. А для конверсії таких велетенських військових підприємств були потрібні фантастичні кошти.
Банду_таки_геть
28.10.2007, 20:27
для чого з своєї кишені? краще домовитися з аптекою і за рецепт мати пару процентів і всім добре - план виконується: і в аптеці і в лікаря... правда є ще пацієнти... але то так.... хіба то головне? Такі випадки, частенько, зустрічаються, недаремно у поліклініках і лікарнях різні хвірми повідкривали свої типу кіоски. Одного разу я чув особисто, як у рентген кабінеті давали пораду-наводку у поліклініці на Фредра. Типу "плівки у нас немає, а ми вже скоро закриваємось, є варіант вирішення проблеми, аптека тут, на розі, але плівку купуйте в помаранчевій упаковці !" Десь я читав, що вже формується громадськими організаціями т.зв. кодекс державного службовця і у застереженнях, що стосувались медицини, було питання про заборону у медзакладах цих типу кіосків.
Черешенька
28.10.2007, 20:33
Такі випадки, частенько, зустрічаються.
На Ваше прохання даю визначення слова корупція з енциклопедичного словника:
КОРУПЦІЯ - використання посадовою особою свого службового становища з метою особистого збагачення//Підкупність, продажність урядовців і громадських діячів.
Та лікарів не лаяти треба,а садити(багатьох).Української медицини взагалі не існує(я вже про це писав).
Є невелика кількість людей,які наперекір всьому - нестачі обладнання,медикаментів,відсутності підтримки від держави,мізерні зарплати - стараються полегшити страждання хворих людей.
Хамство,непрофесійність,байдужість(часто злочинна),впевненість у власній безкарності - ось ознака наших лікарів.
Про систему ОЗ я вже не кажу - то фікція.
має бути особиста справа кожного держслужбовця і людина, яка замішана у непорядності не мала б можливостей бути службовцем, або відсторонена на 5, 10 років.
Додано через 1 хвилину
Та лікарів не лаяти треба,а садити(багатьох).Української медицини взагалі не існує(я вже про це писав).
О тут афтерстепа Ви просто деморалізували.... не витримає.....
Банду_таки_геть
28.10.2007, 21:32
Це система..до того ж система пострадянська, яка сформувалася на початку 90-х...
Чому це ПОСТрадянська. Сьогоднішні кадри "хворміровалісь єщьо при єдино вєрной і направляющей сілє" та ще й під контролем КГБ. А вже про керуючу ланку у промисловості, медицині - годі казати. Ну це про їх методу, як народ каже "Лучче пєрєбдеть - чєм недобдєть!". А про методу "пряніка сваім людям" - мені такий Хвакт переповідали очевидці. На ЛАЗі, наприклад була "особая каса" і як навіть представник профспілки якогось малого цеху мав певну підтримку серед роботяг і його на початку 90-х вже не можна було "задвінуть по самоє нємогу" - його включали у певні списки у ту "особую" касу.
До речі згадав суперХвакт сьогодення. У госпіталі прикордонників при влаштуванні на роботу ДОСІ заповнюють старі пожовклі анкети про родичів за кордоном і ще купу подібних ОСОБОСЄКРЄТНИХ :) документів !
...коли до влади прийшли колишні партапаратчики,колишні комсомольці,директори,словом люди без моралі,без совісті,без Бога в серці,для яких немає нічого святого.Влада зосереджена в руках отаких людей,які зовні трохи цивилізувались,але зберегли свою страшну сутність. Ось тому,в першу чергу потрібно зламати цю порочну систему,провести люстрацію....
Цю тезу повністю підтримую !
...(я розумію,що це утопія)...
Люстрація - не утопія, інакше так би і казали утопія. О, доречі цікавий історичний Хвакт люстрації відьом згадав собі ! От де, реально люстрація=утопії ( від слова утопити )! То може нам.. того запозичити досвід ;) :)
І можлива - якраз зараз, бо далі - буде пізно ! Як там у пісні з Майдану "...Зараз чи ніколи годі чекати..." Бо інакше нас чекає хіба італійський варіант ! Агов ! Український Коррадо Катані - ДЕ ТИ ?
...хоча б відсторонити від влади тих людей,у яких явно кримінальне минуле....
Це пів справи, бо замість старих, можна набрати ще гірших молодих в т.ч. "отприсків" цих старих ! вже є тривожні сигнальчики ! Згадую, те що перше спало на думку, як "бігали" очки у Олеся Довгого на "Свободі" ( слава операторам за показ "крупним планом" ) коли розглядали питання про дерибанчик землі у Києві.
Люстрація - не утопія, інакше так би і казали утопія. О, доречі цікавий історичний Хвакт люстрації відьом згадав собі ! От де, реально люстрація=утопії ( від слова утопити )! То може нам.. того запозичити досвід
В даний момент - це утопія,бо у всіх наших "провідників" рило в пуху,різниця тільки в тім,що в "данєцкіх" цей "пух" кримінального відтінку.
Якщо проводити люстрацію,то потрібно відсторонити всіх,хто був при владі за останні 20 років(не менше).
afterstep
28.10.2007, 21:45
угу - "зів'ялий мозок" - то просто щось "було пороблено"6 коли на Лорті різали високоточну лінію для виготовлення боєголовок? В принципі, з мінімальною замінами на тій лінії можна було вже тоді сіді-плеєри робити...
Але воно правду кажуть - бог як хоче покарати - розуму позбавить...
--
А кінескоп, електрон, конвеєрний - вони теж були "оборонка"?
А Тавпаш+Світоч - афера десятиліття - теж оборонка? - ні, рагулізм тотальний.
--
Ромку, перед тим, як садити лікарів - посади спершу рагулів, що без черги, мимо ч