Показати повну версію : Чи варто розділити Україну?
КРЫМЧАНИН
02.01.2007, 19:12
стоит ли разделять Украину или как могут жить в одной стране люди с разными целями, стремлениями и ценностями, и даже иногда готовыми стать врагами? смысл одной страны?
стоит ли разделять Украину или как могут жить в одной стране люди с разными целями, стремлениями и ценностями, и даже иногда готовыми стать врагами? смысл одной страны?
Так никто ж и не держит вас, вроде... А за всех нечего расписываться. В том же Крыму и у меня родственники живут.
Пересвет
02.01.2007, 19:25
Крымчанин! Разные политические взгляды еще не повод для раздела страны!!! Наилучший способ это естественно Федерализация государства, тем более такого огромного как Украина.
Але ж ти, братику, як я розумію, не ставиш насправді питання про раздєл однієї країни на дві паралельні зі своїми устоями і цінностями, а про приєднання частинки однієї країни до іншої. І татари теж "за", цікаво? ;)
Їх, ніби, у вас там вже ..надцять процентів. Вас, "славянокультурних", з-за всім відомих демографічних тенденцій стає все менше, їх - корінного народу - все більше. Це об"єктивна тенденція. Отже, ти, агітуючи за приєднання Криму до РФ (я ж правильно всьо понял?), сунеш проти природи, пропонуєш протівоєстєствєнний вихід з наявної політичної проблеми. Хіба ж це харашо? :D :D :D
КРЫМЧАНИН
02.01.2007, 19:38
Крым не будет ни татарским, ни турецким.... то что он останется в составе Украины это одна из малопроцентных реальностей... а еще убивает то что вы разделяете славян на маскалей и хохлов - когда есть реальный противник - татары... поэтому как говорится лучше враг чем смутный друг
Пересвет
02.01.2007, 19:41
Крымчанин! Почему татары враги?? С татарами можно очень здорово сосуществовать и прекрасно жить!
Крым не будет ни татарским, ни турецким.... то что он останется в составе Украины это одна из малопроцентных реальностей... а еще убивает то что вы разделяете славян на маскалей и хохлов - когда есть реальный противник - татары... поэтому как говорится лучше враг чем смутный друг
Мені, як такому-сякому історику часом прикольно дискутувати з людьми, чий світогляд застиг десь на рівні суспільних понять століття так 16-го... :D :D :D А інколи й не прикольно... :rolleyes:
Чернобылец
03.01.2007, 03:01
Мені, як такому-сякому історику часом прикольно дискутувати з людьми, чий світогляд застиг десь на рівні суспільних понять століття так 16-го... :D :D :D А інколи й не прикольно... :rolleyes:
Так один народ с вами в Крыму живеи или разный ? А то как на ветке про Хмельницкого, то разный, а как Крым, то один. Вы уж как то определитесь. :)
Так один народ с вами в Крыму живеи или разный ? А то как на ветке про Хмельницкого, то разный, а как Крым, то один. Вы уж как то определитесь. :)
Питань нема - визначитися треба. Попередня відповідь така - населення там у Криму живе надто різне і якогось єдиного цілісного окремо політично визначеного масиву не складає. Є татари, що динамічно розвиваються політично, демографічно, територіально, що вже мають ..надцять відсотків кримського населення і невдовзі матимуть третину, що у найближчій перспективі чітко політично пов"язують себе з Україною. Є дивна маса колишніх радянських пенсіонерів (КРП) і їх нащадків, що у всіх перелічених вище відношеннях деградує і поступово зменшується чисельно і політично. У татарів є певна геостратегія - вони опановують (у своєму розумінні - відроджують) свій хартленд і роблять це успішно. Їхня перспектива - створення на півострові свого пануючого суспільства і поступове витіснення (навіть цілком мирне) КРП на маргінес. Іншими словами, вони проводять свою геополітичну лінію, яка колись у майбутньому принесе Україні чимало питань і, мабуть, серйозних турбот. Але це серйозна і перспективна спільнота.
У КРП перспектива - свєтлоє прошлоє, тобто ніякої. Вони стагнують, деградують і живуть дивними міфами про минуле. Їх дедалі меншає. Їх використовує кожен, кому нє лєнь, і вони фантастично легко ведуться, бо свого нічого не мають. Вони серйозно у масі своїй не сполучені, за великим рахунком, культурно (хіба, безкультурно :D ), етнічно, навіть матеріально. Їх сполучає між собою лиш страх за те, що поки ще у них є і що не хочеться втрачати. Це загалом нормальне почуття, але про розвиток тут не йдеться в принципі. Найбільша їхня трагедія - оця сама ідіотська територіальна автономія, яка залишає їх наодинці з татарами і прирікає на вже згадане мною поступове витіснення за певного "пофігістського" дистанціювання великої України. То на який такий єдиний кримський народ ти натякаєш? Такі-сякі донецькі претендують бути загальноукраїнською політичною силою і, щоб я про них не думав, потроху еволюціонують. Може, й Крим поступово під себе підімнуть. А ці... ;)
P.S. Коли я говорив про людей з антикварним світоглядом, то мав на увазі свого конкретного кримського співбесідника. Якщо є бажаючі приєднатися до цієї категорії, то хіба я заперечую? :D :D :D
"СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ?"
Большинству трезвомыслящих людей такой вопрос вообще в голову не приходит.
Чернобылец
03.01.2007, 14:24
Питань нема - визначитися треба. Попередня відповідь така - населення там у Криму живе надто різне і якогось єдиного цілісного окремо політично визначеного масиву не складає. Є татари, що динамічно розвиваються політично, демографічно, територіально, що вже мають ..надцять відсотків кримського населення і невдовзі матимуть третину, що у найближчій перспективі чітко політично пов"язують себе з Україною. Є дивна маса колишніх радянських пенсіонерів (КРП) і їх нащадків, що у всіх перелічених вище відношеннях деградує і поступово зменшується чисельно і політично. У татарів є певна геостратегія - вони опановують (у своєму розумінні - відроджують) свій хартленд і роблять це успішно. Їхня перспектива - створення на півострові свого пануючого суспільства і поступове витіснення (навіть цілком мирне) КРП на маргінес. Іншими словами, вони проводять свою геополітичну лінію, яка колись у майбутньому принесе Україні чимало питань і, мабуть, серйозних турбот. Але це серйозна і перспективна спільнота.
У КРП перспектива - свєтлоє прошлоє, тобто ніякої. Вони стагнують, деградують і живуть дивними міфами про минуле. Їх дедалі меншає. Їх використовує кожен, кому нє лєнь, і вони фантастично легко ведуться, бо свого нічого не мають. Вони серйозно у масі своїй не сполучені, за великим рахунком, культурно (хіба, безкультурно :D ), етнічно, навіть матеріально. Їх сполучає між собою лиш страх за те, що поки ще у них є і що не хочеться втрачати. Це загалом нормальне почуття, але про розвиток тут не йдеться в принципі. Найбільша їхня трагедія - оця сама ідіотська територіальна автономія, яка залишає їх наодинці з татарами і прирікає на вже згадане мною поступове витіснення за певного "пофігістського" дистанціювання великої України. То на який такий єдиний кримський народ ти натякаєш? Такі-сякі донецькі претендують бути загальноукраїнською політичною силою і, щоб я про них не думав, потроху еволюціонують. Може, й Крим поступово під себе підімнуть. А ці... ;)
P.S. Коли я говорив про людей з антикварним світоглядом, то мав на увазі свого конкретного кримського співбесідника. Якщо є бажаючі приєднатися до цієї категорії, то хіба я заперечую? :D :D :D
Ваша проверка на адекватность. Не более. А с Крымом, пока не так просто. Согласен. Там одни хотят быть долее равны, чем другие. В стремлении "восстановления исторической справедливости".
Я вижу именно аналогию процессов и Украины вообще и в Крыму в частности. Все рьяно берутся за восстановление исторической справедливости, выискивая причины для разделения и никто не хочет понять статус-кво и найти действия для объединения.
Mattilainen
03.01.2007, 14:53
Рекомендую почитать по ссылочке:
http://scnm.gov.ua/control/uk/publish/article;jsessionid=1A57996E46012FE51F32C37BF7A4180 4?art_id=47218&cat_id=45476
Познавательно весьма.
А с Крымом, пока не так просто. Согласен. Там одни хотят быть долее равны, чем другие. В стремлении "восстановления исторической справедливости". ... Все рьяно берутся за восстановление исторической справедливости, выискивая причины для разделения и никто не хочет понять статус-кво и найти действия для объединения.
Мої особисті враження наступні. До позаминулого року я не був у Криму ще з радянського часу. Все, що чув і знав було вторинною інформацією. Відповідно, тих самих татар доти я не бачив взагалі і т. д. Нарешті потрапляю у легендарну на свою голову Феодосію (йду на пляж, на базар, в магазин), далі їду на Керченський півострів по античних місцях всіляких. Вештаюся по якихось селах-посьолках і т. д. Загальне враження я вже виклав. Воно трішки узагальнене, загострене, спрощене - це так. Але загалом таке, яке є і поки не бачу підстав для його, цього враження, суттєвої трансформації.
Найперше причини для раздєлєнія криком вишукують оті от "славянокультурниє", а татари переважно неголосно заповнюють собою всі суспільні ніші. Сьогодні без них вже Крим неможливий, вони вже складають і обов"язкову політичну складову місцевого життя. А опоненти від першої офіційної постановки татарської проблеми займають, як на мене, незмінну позицію: максимальний саботаж будь-яких домовленостей. Татари ніде не декларують "причини для раздєлєнія" (думаю, почнуть за десяток років :D ), йдуть на всі балачки, які є, тобто вияляють набагато гнучкішу позицію. Загалом, я повторююся, мабуть... Соррі... :rolleyes:
Але коли говорити про волю до об"єднання то тут, на мою думку, м"яч однозначно на полі "славянокультурних". Домовленості, об"єднання - це їх шанс (досить непевний) на порятунок, на бодай якусь перспективу. А що чутно натомість? Апелювання до власної чисельності, до міфів про скоре приєднання до Росії і інших подібних глюків... Словом, я знову починаю повторюватися... :D :D :D
Чернобылец
03.01.2007, 16:13
Я приводил это на старом форуме. В советское время татары не могли на работу устроиться или дом купить.
Меня как то от Ленино, это между Керчью и Федосией (АЭС недалеко строилась) пожилой татарин вез до Старого Крыма. Я проголосовал, он остановился. Разговорились, когда он про свои перепетии рассказал, возвращаясь из Узбекистана я сочуствие ощутил. Но, что самое главное. Он рассказал, как русские ему помогли выжить. Представляете дрова не мог купить зимой. "Выхожу"- говорит, -"на крыльцо, к соседу русскому обращаюсь, Помоги друг, дети малые." Так соседи ночью ему дрова передавали. Помогли, а потом наладилось. В целом он хорошо о соседях русских отзывался. Душевно мы так побеседовали, что даже денег не взял.
Я, например не верю, что все они экстремисты. Но экстремисты более заметны. А если кровь прольется, то потом трудно остановить будет и экстремизма будет больше. В этом бездействие власти для наработки правил сосушествования - преступно.
Я, например не верю, что все они экстремисты. Но экстремисты более заметны. А если кровь прольется, то потом трудно остановить будет и экстремизма будет больше. В этом бездействие власти для наработки правил сосушествования - преступно.
Прєступноє бєздєйствіє власті - оце якраз те, що нас дійсно всіх об"єднує. І кримську спільноту, і загальноукраїнську (чи й по частинах), і російську, скажімо :D . Це реальний об"єднавчий фактор, однак об"єднує він лише в сенсі втрачених шансів на щось краще, ніж є... :rolleyes:
Стосовно радикалізму, то і я не відчув, що він там у татрському середовищі панує. У "славянокультурних" цього більше - такий от місцевий клончик великодержавного шовінізму, але на побутовому рівні теж є змога встановити толерантні стосунки між різними спільнотами. Але фішка в тому, що життя йде і ситуація змінюється... І нині важко точно сказати, як саме вона зміниться через років 10, скажімо...
Чернобылец
03.01.2007, 17:04
Прєступноє бєздєйствіє власті - оце якраз те, що нас дійсно всіх об"єднує. І кримську спільноту, і загальноукраїнську (чи й по частинах), і російську, скажімо :D . Це реальний об"єднавчий фактор, однак об"єднує він лише в сенсі втрачених шансів на щось краще, ніж є... :rolleyes:
Стосовно радикалізму, то і я не відчув, що він там у татрському середовищі панує. У "славянокультурних" цього більше - такий от місцевий клончик великодержавного шовінізму, але на побутовому рівні теж є змога встановити толерантні стосунки між різними спільнотами. Але фішка в тому, що життя йде і ситуація змінюється... І нині важко точно сказати, як саме вона зміниться через років 10, скажімо...
Это ошибка про великодержавный шовинизм у славян. На самом деле они ждут, что кто то поможет, либо Россия, либо своя власть, либо Дядя Сэм :) . Такие как "ПРорыв" они как и "Пора" смешны и мало кто их поддерживает. Пока.
А эти действуют и на себя только расчитывают. Вы вон ссылку все таки посмотрите, что Матти дал.
Прочла ссылку. Дело в том, что татарам и делать-то толком ничего не надо. Детишек у них рождается гораздо больше. Поэтому Крым и так будет им принадлежать со временем. Жаль, что их выселили. Тогда сегодня не было бы этой проблемы. Было бы уже найдено равновесие раньше.
http://scnm.gov.ua/control/uk/publish/article;jsessionid=1A57996E46012FE51F32C37BF7A4180 4?art_id=47 218&cat_id=45476[/url]
Прочитав. Vlasti.net... Vlasti.net... :D :D :D Досить дивним є ставити на одну дошку повернення татар у свій хартленд (як би до цього не ставитися - це реальний стимул їхніх консолідованих дій) і економічну міграцію, скажімо, арабів у Францію - засадниче чужу і нову для них землю. В цьому сенсі - "цікава стаття"... :)
Это ошибка про великодержавный шовинизм у славян. На самом деле они ждут, что кто то поможет, либо Россия, либо своя власть, либо Дядя Сэм :) . Такие как "ПРорыв" они как и "Пора" смешны и мало кто их поддерживает. Пока.
То я пожартував так - я писав про сворідну пародію на шовінізм. "Шовінізмик" не від ідей, а від безвиході. Можливо, нечітко написав. Соррі...:rolleyes:
А стосовно "ждут, что кто-то им поможет", то значною мірою погоджуюся. Чекають, консервуються, вірять в міфи і бояться будь-яких змін, що, на їхню думку, віддалять їх від світлого минулого... Україна - дурной сон... Вмонтовування в загальноукраїнську політичну схему - дурной вкус... :) Але в тій ситуації це і є форма публічного суїциду :( .
Степаныч
03.01.2007, 17:46
От кому потрібно Героя України давати!!! Придурки провокують, інші придурки ведуться!!!:mad:
Mattilainen
03.01.2007, 20:32
Прочитав. Vlasti.net... Vlasti.net... :D :D :D
Ivan,
у Вас, у меня, у кого угодно может быть какое угодно мнение о первоисточнике материала - ресурсе Vlasti.net.
Однако то, что данный материал перекопипейстен и опубликован на официальном веб-сайте Государственного комитета Украины по делам национальностей и миграции (я специально привел именно эту ссылку) о чем-то говорит, нє? ;)
P.S. Копирайт у той статьи у Центра прикладной политики «Стратагема», автор Александр Говоров.
... то, что данный материал перекопипейстен и опубликован на официальном веб-сайте Государственного комитета Украины по делам национальностей и миграции (я специально привел именно эту ссылку) о чем-то говорит, нє? ;)
Сам я з цим Держкомом справ не мав, але досвід спілкування з деякими іншими органами державної влади і їх інтернет-сторінками говоріт переважно про бардак у штабах. А хіба цього не видно з результатів української внутрішньої політики у будь-якому напрямі? ;)
у Вас, у меня, у кого угодно может быть какое угодно мнение о первоисточнике материала - ресурсе Vlasti.net.
Однако то, что данный материал перекопипейстен и опубликован на официальном веб-сайте Государственного комитета Украины по делам национальностей и миграции (я специально привел именно эту ссылку) о чем-то говорит, нє? ;)
P.S. Копирайт у той статьи у Центра прикладной политики «Стратагема», автор Александр Говоров.
Говорить, так. Коли так звана антікризова коаліція піде геть, а це неминуче стнеться ще в цьому році, такі статті на офіційних сайтах не будуть більше з`являтись.;)
Повністю згоден.
Я думаю думка про розділ України підкинута московськими спецслужбами, щоб Україну посварити, послабити. Це не нове. Так робилося весь час, починаючи від гетьманів Хмельницького, Виговського.
Задайте питання росіянам на їх форумах: може Вам розділитися? Реакцію розкажете.:) :D
Mattilainen
04.01.2007, 11:19
Говорить, так. Коли так звана антікризова коаліція піде геть, а це неминуче стнеться ще в цьому році, такі статті на офіційних сайтах не будуть більше з`являтись.;)
Какие ТАКИЕ??? Вы эту статью вообще читали? :mad:
Какие ТАКИЕ??? Вы эту статью вообще читали? :mad:
Від корки до корки, шановний. Може я в Ваших очах не заслуговую на повагу, так будь ласка бруд та лайно у приват, я видалю не читаючи.:) Доречи Ви ще теж в мене не маєте високого рейтингу. Не треба злитися, можуть бути розбіжності в уподобаннях, так? Не бачу сенсу обговорювати, мені ця стаття не цікава, бо вона ДУЖЕ упереджена на мій погляд. Ivan вже дав оцінку, я згоден, ось и все.
Mattilainen
04.01.2007, 11:55
Від корки до корки, шановний. Може я в Ваших очах не заслуговую на повагу, так будь ласка бруд та лайно у приват, я видалю не читаючи.:) Доречи Ви ще теж в мене не маєте високого рейтингу. Не треба злитися, можуть бути розбіжності в уподобаннях, так? Не бачу сенсу обговорювати, мені ця стаття не цікава, бо вона ДУЖЕ упереджена на мій погляд. Ivan вже дав оцінку, я згоден, ось и все.
Уважаемый, о каких "бруде та лайне" Вы говорите? Где Вы их увидели? Персонажа с ником Danilo я очень даже уважаю. :) Где Вы видели неуважение? Свой же рейтинг у персонажа Danilo мне малоинтересен. :)
Ваше мнение как эксперта по крымскому вопросу и серьезным источникам в интернете, вне всяких сомнений, заслуживает всяческого уважения.
Уважаемый, о каких "бруде та лайне" Вы говорите? Где Вы их увидели? Персонажа с ником Danilo я очень даже уважаю. :) Где Вы видели неуважение? Свой же рейтинг у персонажа Danilo мне малоинтересен. :)
Ваше мнение как эксперта по крымскому вопросу и серьезным источникам в интернете, вне всяких сомнений, заслуживает всяческого уважения.
Мені Ваш сарказм до лампочки.:)
Я попереджав на майбутне Вас та Ваших приятелів, що образи будь ласка у приват, видалю не читаючи.
Я коли перечитував ту статтю, дочитавши до цього 3-го абзаца: А статус «дискриминированных» позволяет развивать чувство вседозволенности в выборе средств борьбы за лучший статус в структуре общества, становится инструментом шантажа властей и традиционного населения.
взагалі не хотів далі читати, але дочитав цей абсурд. Традиційне це як раз кримтатари.
Mattilainen
04.01.2007, 12:23
Я попереджав на майбутне Вас та Ваших приятелів, що образи будь ласка у приват, видалю не читаючи.
Меня лично на будущее предупреждать нет надобности - "бруд та лайно", тем паче в приватных беседах, не входит в арсенал моих методов ведения дискуссий, что прекрасно знают завсегдатаи этого форума. :)
Я коли перечитував ту статтю, дочитавши до цього 3-го абзаца: А статус «дискриминированных» позволяет развивать чувство вседозволенности в выборе средств борьбы за лучший статус в структуре общества, становится инструментом шантажа властей и традиционного населения.
взагалі не хотів далі читати, але дочитав цей абсурд. Традиційне це як раз кримтатари.
Угу. :)
Mattilainen
04.01.2007, 12:41
Поясню, а то что-то не в то русло. :)
Соображения традиционности населения, а так же принципы восстановления исторической справедливости ни в коем случае не должны оправдывать нарушение действующего законодательства и конституционных основ государства. В нашей с Вами стране верховенство права провозглашено Конституционно. Бездействие властей и тем более потакание в этом вопросе – преступно и может привести к весьма печальным последствиям.
Вот, собственно, и все, что хотелось бы сказать по этому поводу.
Степаныч
04.01.2007, 13:21
...
Вот, собственно, и все, что хотелось бы сказать по этому поводу.
А вот что хотелось бы услышать. По поводу обсуждаемой статьи. Оставим в стороне сравнения автора ситуаций в Крыму и Западной Европе. А вот что касается попытки анализа ситуации в Крыму, конкретно против сказанного в статье есть возражения? Фактаж не соответствует реалиям? Выводы неправильные? ...
Попыталась свои мысли о Крыме сформулировать здесь..
http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=14391&page=2
Стоит ли разделить Россию, где проживает автономно много народностей, которые борятся за отсоединение и давно? И порой борятся военными методами.
Конечно стоит!
ЗЫ. Есть такая страна Канада. Страна где два гос языка. При чем абсолютно разных.
Вся индустриальная и научная часть расположина в Онтарио ( англоязычная Канада ) В Квебеке же культура ( особая. Более близкая европейской нежели североамериканской.) , а более и похвалится нечем. Но Квебек это очаг сепаратизма в Северной Америка. ( куда уж нашему Крыму или Донбасу ) Его давили неоднократно и порой силой, несмотря на попытки референдумов. Этим летом отдыхали с друзьями из Торонто ( Онтарио ). Заговорили о сеператизме. На что они сказали: Да кто их отпустит!!! Задавим армией при надобности. И это при том, что Онтарио кормит Квебек дотациями. Просто некоторые понимают, что сила страны в единстве. Даже потеря невыгодного экономически Квебека, это потеря земли и утрата мощи державы!
У нас же разводят тупые суждения о делении Украины!
Сьогодні час від часу проскакує інформація від масмедіа про те, щоб Західну Україну відділити від Східної, мовляв, от тоді заживемо.
Аналізуючи цю ситуацію, я прийшов до цікавого висновку.
Виявляється, ця ідея розділення України в Історії України підкидалася завжди, коли Україна була цілісною. І дуже часто це використовувала Росія супроти України.
Взяти хоча б початок 17 століття в часі правління гетьмана Самойловича та Юрася Хмельницького. За 350 років, нажаль, в Росії політика не змінилася. Московські спецслужби дуже інтенсивно підкидають думку сьогодні насамперед патрітичному заходу України про те, що мов краще відєднатися від проросійського сходу України, і ось тоді ми заживемо. Насправді мета одна. Бачучи, що з галичанами не впоратися, Росія хотіла б під свою руку, хоча б частину відірвати. Як підкидається така думка, запитаєте ви?
Дуже просто. Наприклад, ніби-то Нострадамус писав, що Україна краще заживе, і не буде різношерстою, коли розпадеться на дві днржави, і саме у 2007 році таке цілком може статися(хоча цей чоловік про Україну можливо в житті ніколи не думав). Є ще один генератор, краще сказати рупор російських спецслужб. Це Глоба. О той чоловік за нормальне бабло все що завгодно запророкує. Та й час зараз хороший - початок року: можна пророкувати.
Я не вірю у всі ці казки, бо трішки читав історію України. Хто хоч раз уважно почитає історію України, той все зрозуміє, бо нічого не змінилося, крім часу. А знаєте, чому українофоби так скачуть проти УПА, проти козацтва? Вони бояться однієї речі, щоб ми з Вами не знали своєї історії, або знали у кривому дзеркалі, щоб ми робили ті самі помилки. Їм по великому рахунку УПА до лямпади, за що вони там боролися. Але визнання УПА - це відречення від Росії - ось що їм страшно, чим тоді дурити нове покоління українців, як не про велику дружбу, братні народи і любов до сліз, споконвічні прагнення народів. Зараз ми стоїмо на вершині історії, коли Україна є і незалежною і цілісною. Отож берегти її треба, інакше все почнеться з самого початку.
Зараз ми стоїмо на вершині історії, коли Україна є і незалежною і цілісною. Отож берегти її треба, інакше все почнеться з самого початку.
Думаю, не почнеться вже з самого початку... Попереду чимало халеп і серйозних, але ця цілісність, здається, вже неминуча - і у хорошому, і у поганому. Нинішня "космополітична" публіка вже на "дємбелі" - постсовки довго не житимуть, я тебе запевняю. Чорнобилець відверто "помирає" і мимоволі кричить про це всьому світу у кожному своєму пості. Капітан, власне, теж, але станеться це у Санта-Барабарі.;) І так далєє... :D :D :D Дай їм трішки радості наостанок... Виконай останню волю, так би мовити - побудь дурнем і варваром в їхніх очах... :p
Що ще? Пік еміграції пройдено - мій хороший товариш професійно займається цим питанням і я маю можливість слухати чесні кулуарні розмови. Словом, видима перспектива у нас важка, але за соборність я б не турбувався :) .
KabMiner
05.01.2007, 12:13
В Кримському питанні повністю підтримую політику І.Сірка, П.Калнишевського і Ко, або як казав інший класик: Мочить, мочить и ещё раз - мочить!
Ивану: ну, кому-кому, а вам, як історику, гріх не знати, що татари не є корінним населеннм Криму, чи може ви думаєте, що присутні цього не знають?:)
українцям треба припинити займатися мазохізмом в кримському питанні. З татарами в Криму ще будуть бААльшиє проблеми, так, що час припинити цілувати їм зад.
В Кримському питанні повністю підтримую політику І.Сірка, П.Калнишевського і Ко, або як казав інший класик: Мочить, мочить и ещё раз - мочить!
Ивану: ну, кому-кому, а вам, як історику, гріх не знати, що татари не є корінним населеннм Криму, чи може ви думаєте, що присутні цього не знають?:)
українцям треба припинити займатися мазохізмом в кримському питанні. З татарами в Криму ще будуть бААльшиє проблеми, так, що час припинити цілувати їм зад.
Ну, вам з Чорнобильцем треба в парі виступати. Номер буде злагоджений, як по нотах: ти його лякаєш, а він бореться проти "націоналістичного" демона. Аншлаг гарантую! :D :D :D
Мих.
"Виявляється, ця ідея розділення України в Історії України підкидалася завжди, коли Україна була цілісною. І дуже часто це використовувала Росія супроти України."
Вопросы - можно?
1 - На данный момент Вы, лично, считаете Украину целостным государством?
2 - Какие именно используются Россией против Украины "незаконные" приёмы? (про газ - не надо, надоело, кроме того, сравните цены для нас и для ЕС)
2 - Какие именно используются Россией против Украины "незаконные" приёмы? (про газ - не надо, надоело, кроме того, сравните цены для нас и для ЕС)
Я не Мих, але...
1. Як не дивно, вважаю...
2. Складність згаданих прийомів в тому, що вони надто різноманітні, і якщо Тузла була прилюдною демонстрацією певного вектору, то посилена російська "громадсько-козацька" присутність у Феодосії минулого літа, активна підтримка Вітренко з її специфічною агіткампанією цієї весни і партії Медведчука на минулих виборах - речі дійсно пророблені, масковані... Їх для суду варто доводити... Ми можемо тут говорити лиш про певне враження. У Чорнобильця складається якесь дивне враження про офіційний курс Украни на побудову етнократичної держави - нічого доводити він не збирається, лиш щоразу посилається на свої власні фобії. А я - на свої відчуття і враження... :D :D :D
А ти на що, діду? ;)
Ванечка, внучЁк.
Я ведь так могу тебя теперь называть после "А ти на що, діду?"
Опираясь на свои "відчуття і враження" после лета, проведенного в Крыму могу сказать только одно - искусственно раздуваемая ситуация, выгодная кому-то.
В будущем попрошу на "Вы".
Похоже автор или бухает ( что свойственно русским) или свалил с темы
Чернобылец
05.01.2007, 16:47
Стоит ли разделить Россию, где проживает автономно много народностей, которые борятся за отсоединение и давно? И порой борятся военными методами.
Конечно стоит!
ЗЫ. Есть такая страна Канада. Страна где два гос языка. При чем абсолютно разных.
Вся индустриальная и научная часть расположина в Онтарио ( англоязычная Канада ) В Квебеке же культура ( особая. Более близкая европейской нежели североамериканской.) , а более и похвалится нечем. Но Квебек это очаг сепаратизма в Северной Америка. ( куда уж нашему Крыму или Донбасу ) Его давили неоднократно и порой силой, несмотря на попытки референдумов. Этим летом отдыхали с друзьями из Торонто ( Онтарио ). Заговорили о сеператизме. На что они сказали: Да кто их отпустит!!! Задавим армией при надобности. И это при том, что Онтарио кормит Квебек дотациями. Просто некоторые понимают, что сила страны в единстве. Даже потеря невыгодного экономически Квебека, это потеря земли и утрата мощи державы!
У нас же разводят тупые суждения о делении Украины!
Ви мабуть не знаєте. У 1993 в Канаді проводили референдум по відділенню Квебека. Більшість проголосувала за те що бути в єдиній державі. Ні про яке військове придушення мова там не йде і взагалі це ваша вигадка. Навпаки, вважається (це одна з думок), що Квебек, загалом те невелика провінція в результаті відділення може втратити француський мову. Торгувати їй доведеться з англомовною Канадою і США і тоді їм доведеться узятися за анг мову.
Чернобылец
05.01.2007, 16:52
Кстати. Все таки название ветки немного некорректное, если не провокационное.
Ви мабуть не знаєте. У 1993 в Канаді проводили референдум по відділенню Квебека. Більшість проголосувала за те що бути в єдиній державі. Ні про яке військове придушення мова там не йде і взагалі це ваша вигадка. Навпаки, вважається (це одна з думок), що Квебек, загалом те невелика провінція в результаті відділення може втратити француський мову. Торгувати їй доведеться з англомовною Канадою і США і тоді їм доведеться узятися за анг мову.Вероятно Вы не знаете, что в Квебек даже на знаке СТОП написано не так как во всем мире а по английски ( единственное место в мире ), а по французски.
1993 год мы не трогаем. Сепаратизм там гораздо более давний и к примеру в 70 годах там было все очень грустно и воинственно.
Военного давления пока не оказывали. Но просто небыло надобности. Но населения ангологоворящих провинций готово на это.
Да и немаленький Квебек. Посмотрите карту и его территории. Он огромен ( по меркам ЕВРОПЫ )
Вы от куда черпаете информацию, с Интернета?
Я же имею тетку в пригороде Большого Торонто и не однократно посещала Канаду.
Могу пару фоток предоставить даже. Прямо сейчас
ЗЫ. Любите Интернет. Вот один из сайтов Квебек. http://www.quebec.ru/
У нашей семьи там есть регистрация давно ( с 2002 года )
http://www.quebec.ru/img/map_que.jpg
В углу есть территория Квебек на карте всей Канады. Маленький ли он!?
Кстати. Все таки название ветки немного некорректное, если не провокационное.В политике все провокационное!:D
Экономика Квебека
Экономика Квебека в три раза больше Франции и в семь раз крупнее Великобритании. Валовой национальный продукт 185 366 млн. CAD (24 885 CAD на душу населения).
........................
.........................
http://www.quebec.ru/economique_du_quebec.html
Но при этом всем это капля в маштабах Канады!
Чернобылец
05.01.2007, 18:23
Вероятно Вы не знаете, что в Квебек даже на знаке СТОП написано не так как во всем мире а по английски ( единственное место в мире ), а по французски.
1993 год мы не трогаем. Сепаратизм там гораздо более давний и к примеру в 70 годах там было все очень грустно и воинственно.
Военного давления пока не оказывали. Но просто небыло надобности. Но населения ангологоворящих провинций готово на это.
Да и немаленький Квебек. Посмотрите карту и его территории. Он огромен ( по меркам ЕВРОПЫ )
Вы от куда черпаете информацию, с Интернета?
Я же имею тетку в пригороде Большого Торонто и не однократно посещала Канаду.
Могу пару фоток предоставить даже. Прямо сейчас
ЗЫ. Любите Интернет. Вот один из сайтов Квебек. http://www.quebec.ru/
У нашей семьи там есть регистрация давно ( с 2002 года )
Жил я там в Оттаве (все таки ближе к Квебеку), но немного. А в 1993 прямо перед референдумом там прямо и находился в командировке. Наблюдал все эти споры по ТВ каждый день и результаты опросов. У меня даже интервью брали. Я тогда сказал свое мнение, что этого не надо. Привел в пример конфликты в бывшем СССР.
Вам тоже совет. :) Не черпайте информацию от диаспоры. Уж очень они там специфичные. В основном (есть и исключения) чувство неполноценности в сочетании с ностальгией. Интересный коктейль. Одновременно ругают и тут же хорошее вспоминают. :) А как иначе ? Бежали ведь в основном за лучшей жизнью, и начинать почти с нуля надо.
Торонто - специфичный город по секс. меньшинствам. Мальчикам более опасно по улицам гулять, чем девочкам. :) Фотографии не публикуйте.
А маленький такой вопросик. Если не любите русских, то может на украинский перейдете ? Или не знаете ? :)
Жил я там в Оттаве (все таки ближе к Квебеку), но немного. А в 1993 прямо перед референдумом там прямо и находился в командировке. Наблюдал все эти споры по ТВ каждый день и результаты опросов. У меня даже интервью брали. Я тогда сказал свое мнение, что этого не надо. Привел в пример конфликты в бывшем СССР.
Вам тоже совет. :) Не черпайте информацию от диаспоры. Уж очень они там специфичные. В основном (есть и исключения) чувство неполноценности в сочетании с ностальгией. Интересный коктейль. Одновременно ругают и тут же хорошее вспоминают. :) А как иначе ? Бежали ведь в основном за лучшей жизнью, и начинать почти с нуля надо.
Торонто - специфичный город по секс. меньшинствам. Мальчикам более опасно по улицам гулять, чем девочкам. :) Фотографии не публикуйте.
А маленький такой вопросик. Если не любите русских, то может на украинский перейдете ? Или не знаете ? :)
Со всем почти согласна
О украинском.
Знаю и говорю. Дочка к стати не говорит по русски почти. Но писать неудобно на клаве где нет украинской раскладки.
Непривычно.
ЗЫ. Часто пишу с КПК. Там вообще нет украинского языка или с ноута( на работе ), где неустановлен украинский, так как в моем регионе он не нужен для делопроизводства.
Чернобылец
05.01.2007, 18:32
Чуть не забыл. Территория Канады действительно огромная. Только живут они в основном вдоль границы с США. А там повыше - холодно и не очень заселено. А языков везде два. А не только в Квебеке. Все остальное нарушение конституции. Кстати в Квебеке свои законы. Так что у них там много автономии, можно притворяться, что английский "моя-твоя- не- понимай" :) уже на первой заправке после пересечения границы Квебека и хотя и есть сепаратисты, но большинство франкоговорящих отделяться не хотят.
Чуть не забыл. Территория Канады действительно огромная. Только живут они в основном вдоль границы с США. А там повыше - холодно и не очень заселено. А языков везде два. А не только в Квебеке. Все остальное нарушение конституции. Кстати в Квебеке свои законы. Так что у них там много автономии, можно притворяться, что английский "моя-твоя- не- понимай" :) уже на первой заправке после пересечения границы Квебека и хотя и есть сепаратисты, но большинство франкоговорящих отделяться не хотят.Да всем известно что густо заселена Канада вдоль граници США на 200 км севернее, а далее населения мало.
В Квебек попробуйте заголворить по англдийски хоть на заправке, хоть в маркете. Действительно МОЯ-ТВОЯ не понимает. И ничего не поделать.
Вы хотите и на Украине добится этого?
Конституция что там ( при их то отношении к правам и законам ) что тут не поможет!!!!!!!!!!!!!!!!!
О большенстве франкоговорящих знания неверные. Как минимум половина хочет отделения. И это при том что Квебек менее развит и зависим от Канады. Хотя последнее время сепаратизм утихает ( вероятно здравый рассудок берет свое)
Мих.
"Виявляється, ця ідея розділення України в Історії України підкидалася завжди, коли Україна була цілісною. І дуже часто це використовувала Росія супроти України."
Вопросы - можно?
1. Юридично на 100%, ідологічно на 35%.
2. Важко провести чітку лінію між юридичною і моральною стороною цього питання. А газ тут зовсім ні при чому.
Тож прийоми:
Наприклад,
1.Загострити мовне питання.
2.Профінансувати антиукраїнські сили на сході України, щоб протиставити схід заходу(Вітренко, Симоненко)
3. Ідея відєднання Слобожанщини, чи іншого регіону від України.
4. Мусолення політики, що герої, які боролися за незалежність України на Заході України є ворогами на Сході України.
Поле діяльності тут великий.
Где же нашь Крымчанин?
Или ему не выплатили за очередную тему и он ее покинул?
Boris_Kiev
06.01.2007, 09:25
в Квебек даже на знаке СТОП написано не так как во всем мире а по английски ( единственное место в мире ), а по французски.
Це не єдине місце в світі: в Ізраїлі знак СТОП - це відкрита долоня без написів. Бо євреї читають справа наліво і STOP прочитають як POTS ! Квебекські сепаратисти це знають ?
До речі, на українському знаку "Стоп! Митниця" написано польською мовою "CLO".
Мих.
"Тож прийоми:
Наприклад,
2.Профінансувати антиукраїнські сили на сході України, щоб протиставити схід заходу(Вітренко, Симоненко)
4. Мусолення політики, що герої, які боролися за незалежність України на Заході України є ворогами на Сході України."
Почему Вы не можете понять тех граждан Украины, которые искренне а не за чьи-либо деньги, абсолютно не желая раскола страны, никогда не воздвигнут в ранг героев военных преступников и при этом желают разговаривать на том языке, на котором им легче передать свои мысли.
Везде "рука Москвы"?
Или Борис так воздействовал?
Boris_Kiev
06.01.2007, 10:45
О-о-о, я ловлю кайф !
Один Борис у віртуалі виявився сильнішим за ідеологічні відділи ЦК і КГБ в реалі :)
Якби за це ще й гроші хтось платив :)
Так в чому Мих не правий ?
В тому, що для нього Карацупа не герой ?
Чи в тому, що хоче спілкуватися не тільки з людьми, але й з Державою на своїй рідній мові, назва якої співпадає з назвою держави ?
Ось нещодавно телефонувала француженка арабського походження, пропонувала на тест програму-firewall.
Щоби ввічливо її відшити, я сказав, що сисадмін погано володіє розмовною англійською. Так вона ж - така розумна дівчинка Фахіда - каже: Я знаю, що рашен і юкреініан - нот зе сейм, але чи володіє ваш адмін рашен, я знайду російськомовного фахівця.
Тобто французька арабка чи арабська француженка знає й поважає наше мовне питання. Нашим "арапам" повчитися би ввічливості.
"Один Борис у віртуалі виявився сильнішим за ідеологічні відділи ЦК і КГБ в реалі "
А кто Вам про это сообщил?
Борис.
"Ось нещодавно телефонувала француженка арабського походження, пропонувала на тест програму-firewall.
Щоби ввічливо її відшити, я сказав, що сисадмін погано володіє розмовною англійською. Так вона ж - така розумна дівчинка Фахіда - каже: Я знаю, що рашен і юкреініан - нот зе сейм, але чи володіє ваш адмін рашен, я знайду російськомовного фахівця.
Тобто французька арабка чи арабська француженка знає й поважає наше мовне питання. Нашим "арапам" повчитися би ввічливості."
Давайте просто спишем на простой "флуд".
Boris_Kiev
06.01.2007, 12:39
Смішно дивитися на агонію 5-ї колони :)
А по темі - В ЧОМУ Мих не правий ?
Смішно дивитися на агонію 5-ї колони :)
А по темі - В ЧОМУ Мих не правий ?
С Мих-ом я буду дискутировать, когда он будет присутствовать.
А насчёт "Смішно дивитися на агонію 5-ї колони " - смейтесь, потому, что 5-й колонны не существует.
Есть люди на Украине, которые думают не так, как Вы.
Boris_Kiev
06.01.2007, 15:16
А хто ж тоді Ви, Wizard, якщо ЇХНІ субмарини називаєте НАШИМИ ?
Кому присягали, отримуючи погони ? Мені, платникові податків, на які живете ? Чи іншим "спонсорам" ?
Це не єдине місце в світі: в Ізраїлі знак СТОП - це відкрита долоня без написів. Бо євреї читають справа наліво і STOP прочитають як POTS ! Квебекські сепаратисти це знають ?
До речі, на українському знаку "Стоп! Митниця" написано польською мовою "CLO".Я писала о шестигранном знаке СТОП
Исправляю ВОСЬМИСТОРОННИЙ ЗНАК СТОП.
Boris_Kiev
06.01.2007, 17:01
Знак STOP - вісьмигранний. І саме на ньому в Ізраїлі намальована долоня. Я наводив на "старому" форумі.
Тут ми обговорюємо мову написів. В Штатах деякі знаки мають написи англійською, а не іспанською або суахілі :)
Знак STOP - вісьмигранний. І саме на ньому в Ізраїлі намальована долоня. Я наводив на "старому" форумі.
Тут ми обговорюємо мову написів. В Штатах деякі знаки мають написи англійською, а не іспанською або суахілі :)Верно
Израильский не имеет надписи
http://images.google.com/images?q=tbn:nucYG4I55-7gKM:http://www.newsru.co.il/pict/id/27255_20060410141735.gif
Во всем Мире
http://erna.ark.ee/eksamikyssad/pildid/2242.jpg
Дядя Ваня
06.01.2007, 22:40
А по каким причинам они должны быть нам ЧУЖИМИ? Наши как ни крути!
Дядя Ваня
06.01.2007, 22:41
Я писала о шестигранном знаке СТОП
Исправляю ВОСЬМИСТОРОННИЙ ЗНАК СТОП.
ВОСЬМИУГОЛЬНЫЙ!
Полковник
06.01.2007, 22:51
ВОСЬМИУГОЛЬНЫЙ!
Думаете, дойдет????;)
Тогда, давайте, залеплю ещё "похлеще" - ОКТАГОН! Во!!!:D
Дядя Ваня
06.01.2007, 22:52
Г-н Полковник, а Вы жестокий человек! :D
Мих.
"Тож прийоми:
Наприклад,
4. Мусолення політики, що герої, які боролися за незалежність України на Заході України є ворогами на Сході України."
Почему Вы не можете понять тех граждан Украины, которые искренне а не за чьи-либо деньги, абсолютно не желая раскола страны, никогда не воздвигнут в ранг героев военных преступников и при этом желают разговаривать на том языке, на котором им легче передать свои мысли.
Везде "рука Москвы"?
Или Борис так воздействовал?
Візард.
А як можна "іскрєннє" любити Україну, але не любити тих, хто за неї воював?
Якщо би Махну поставили памятник у Львові, мені б ніколи не прийшло в голову зруйнувати його тільки за те, що він не має відношення до західної України.
Що до мови.
Одне маленьке запитання. Хто найчастіше підіймає питання мови?
Однозначно іскрєнніє "українці", а вірніше не українці, а українофоби.
Допустимо я живу у Харкові. Допустимо розмовляю російською. У мене є можливість вчитися російською?
- Є.
Мене хтось заставляє розмовляти дома неросійською, чи в магазині, чи в театрі?
- Ні.
То ж чому мені горланити, що мене утискають?
А що заваджає мені, харківянину вивчити українську мову, щоб стати держслужбовцем? Тупість або зневага. Третього не дано.
Дійсно наші, як не крути.
Наші знищили козацтво, наші Шевченка заслали на 25 років у москалі, наші заморили 10 млн. голодом східну Україну, наші вбили композитора Івасюка - як не крути - наші.:mad:
Полковник
06.01.2007, 23:13
Дійсно наші, як не крути.
Наші знищили козацтво, наші Шевченка заслали на 25 років у москалі, наші заморили 10 млн. голодом східну Україну, наші вбили композитора Івасюка - як не крути - наші.:mad:
Вот, про Шевченко, поподробнее бы. Из школы вспоминаю, что москалик его, вроде, выручил. Не?
Про остальное не спрашиваю - диагноз!
Boris_Kiev
07.01.2007, 00:34
Не спешите так сильно расходиться, г-н Борис, Вы не один!
Вы уж определитесь, Дядя Ваня, кто вы (иначе Степанычу придется задуматься) – почему вы провозглашаете себя ПОЧЁТНЫМ россиянином, а ПО НЕЧЁТНЫМ – украинцем ?
Другого научного объяснения не вижу.
Вот, про Шевченко, поподробнее бы. Из школы вспоминаю, что москалик его, вроде, выручил. Не?
Про остальное не спрашиваю - диагноз!
А потім інший москалик у Казахстан на 25 років у солдати.
Та взагалі-то мова не про москалика, а про наших, тобто державу Росію, в якої дійсно діагноз - "одна шоста світу" і ше мало.
Полковник
07.01.2007, 01:03
, тобто державу Росію, в якої дійсно діагноз - "одна шоста світу" і ше мало.
:D :D :D :D
С праздником, Неугомонный Вы Наш!
ВОСЬМИУГОЛЬНЫЙ!И ВОСЬМИСТОРОННИЙ!:D :D :D
Думаете, дойдет????;)
Тогда, давайте, залеплю ещё "похлеще" - ОКТАГОН! Во!!!:D
Не пейте много на праздники.:D :D :D
Дядя Ваня
07.01.2007, 01:49
А потім інший москалик у Казахстан на 25 років у солдати.
Г-н Мих! А не напомните ли, ЗА ЧТО?
Вам - це кому? ВАМ особисто - в цьому здається, ніхто не сумнівається.
Але, Дядя Ваня, чи це не є лицемірство - жити в Києві, бути громадянином України а бути патріотом сусідньої дежави а все що звязане з Україною, ненавидіти. Хіба що може Ви є громадянином Росії, а в Україні тимчасово. Тоді я можу Вас зрозуміти. А якщо ні, то що Вам перешкоджає репатріюватись?
Дядя Ваня
07.01.2007, 12:13
Дон Педро!
все що звязане з Україною, ненавидіти
это лишь Ваши фантазии.
Візард, мені найлегше пєрєдавать своі міслі на англійській і українській мові. трохи важче на польській і російській. Дуже важко на французській, але коли я буду в Франції я буду передавати свої міслі саме на французській мові по причині поваги до французів.
Я недавно мав пацієнта - втікача з Афганістану. Я довідався, що він з таджикомовної частини Афганістану і заговорив до нього по таджицьки. Ви не можете собі уявити здивування і вдячності за тих кілька слів сказаних на його рідній мові там, де він цього не сподівався.
І ще... Я не думаю, що Ваші розумові здібності набагато гірші від іншого киянина - Бориса, який ріс в Середній Азії, а Ви третє покоління російських іммігрантів в Києві. Чому ж тоді Борису досить легко пєрєдавать міслі по українськи, по-російськи і по-англійськи. Чи просто вам, етнічним росіянам так важко дається наука поважати інші народи, їх мову і культуру? Особливо тих серед яких живете.
Boris_Kiev
08.01.2007, 01:19
Дякую, Pedro, за наведений приклад :)
Ну є в декого гіпертрофована ... самодостатність чи що ?
легко переключаючися з мови на мову, я ніколи не з"їжджаю до суржику співбесідника, з іншого боку - не буду підлаштовуватися під діалект тіїє чи іншої місцевості (хіба що перепитаю деякі незрозумілі або просто цікаві слова).
А яка повага в очах мешканців Балтії, коли я після привітання їхньою мовою запитую "Would you prefer to speak English or Russian ?"
княжна Дарья
08.01.2007, 23:47
Ссылку Матти прочитала,могу сказать, что я и сама по этой теме так же думала Только там не сказано, что на помощь татарам придут и арабы и наши чеченцы и всякая сволочь из мусульманского мира. Война в Чечне закончилась и вся мразь, которая туда стекалась осталась без работы, война в Ираке закончится- ждите войны в Крыму! НАТО важен именно Крым, а кого принять в свои ряды всю Украину или только Крым-им наплевать.Значит Америка будет помогать крымским татарам. Война будет обязательно. А что вы думаете напрасно столько стараний Америка приложила для раздела и раздрая между Россией и Украиной? И еще мне ужасно интересно, ну почему Россия плохая, а Польша хорошая? Почему польский президент вместе с представителями Литвы стояли на Майдане? Что украинцы уже забыли геноцид украинского народа? Или когда поляки и литовцы жгли украинские села и убивали именно украинцев это был не геноцид? А когда поляки и литовцы стояли в Киеве-это был не геноцид?
Аналитик
09.01.2007, 01:08
Nirvana Цитата: "..Задавим армией при надобности. И это при том, что Онтарио кормит Квебек дотациями. Просто некоторые понимают, что сила страны в единстве. Даже потеря невыгодного экономически Квебека, это потеря земли и утрата мощи державы! У нас же разводят тупые суждения о делении Украины!"
Суждения о делении Украины возникают именно потому, что этого не понимают наши президент и компания. Если сила страны в единстве, то как можно позволять строить политику страны на разобщении народа? Как можно укреплять единство народа навязывая его большей половине чуждое мировоззрение(НАТО), сея межнациональную рознь между гражданами(Крым, Запад-Восток), способствуя возникновению новых конфессиий и сект(белое братство).
Можно ли удивляться четвёртой волне эмиграции? Что Узбекистан и Казахстан скоро наполовину будут состоять из беглых граждан Украины, которым пофиг болтовня о мове, Нато, УПА, но не безразлична судьба своих детей. Что реальная численность населения Украины в результате такой политики сокращается со скоростью не меньшей, чем во время голодомора.
Квебек можно давить армией. Но там уповают на благоразумие граждан. И его у них достаточно, чтобы не создать себе свою Чечню.
У нас, в Украине, армия не потребуется. Народ дальше будет голосовать ногами. Результат мы видим. Он не лучше, чем у чеченцев: та же разруха и беззаконие, что были там во времена Дудаева и Масхадова.
МИХ считает, что героям, которые боролись за независимость на западе Украины, навешивается ярлык врагов восточной Украины. Наверное восточные украинцы сами себе заодно навесили ярлыки бандюковичей, которых надо огородить колючей проволокой.
Ярлыки навешивают политики. Ваше право выбирать среди них те, что вам больше нравятся. К счастью большинство граждан пользуются не ярлыками а здравым смыслом. Только благодаря этому народ Украины пока ещё не распался. Но стараниями политиков можно достичь всего. Если позиции Януковича начнут всерьёз укрепляться, сепаратизмом займётся вновь запад, как это было в первом туре выборов нашего горе-президента.
МИХ! Хватит о героях и врагах вчерашних. Переходите на сегодняшних. От их действий, а не от подвигов и ошибок вчерашних стариков зависит наш завтрашний день. Старики, что могли, уже сделали. Здесь, на форуме, Не Россия провоцирует нас, не старики, а команда из Киева. Приезжайте лучше к нам во Львов и помогите восстановить работу наших предприятий. Наши местные патриоты мовы завалили экономику области. Кроме болтовни о врагах наших ни на что не способны оказались.
Тема ветки: Разделение Украины. Не забывайте родственные слова: разлагаться, рассыпаться, растрескиваться. Разлагаются несвежие продукты, рассыпается некачественная кладка, растрескивается фальшивая дружба. Потому любое государство стремится сохранить единство: засвидетельствовать, что оно молодое, сильное, благородное. Этого можно достичь только, если не сеять своими рассуждениями вражду между гражданами. Вражда и единство несовместимы!
Nirvana Цитата: "..Задавим армией при надобности. И это при том, что Онтарио кормит Квебек дотациями. Просто некоторые понимают, что сила страны в единстве. Даже потеря невыгодного экономически Квебека, это потеря земли и утрата мощи державы! У нас же разводят тупые суждения о делении Украины!"
Суждения о делении Украины возникают именно потому, что этого не понимают наши президент и компания. Если сила страны в единстве, то как можно позволять строить политику страны на разобщении народа? Как можно укреплять единство народа навязывая его большей половине чуждое мировоззрение(НАТО), сея межнациональную рознь между гражданами(Крым, Запад-Восток), способствуя возникновению новых конфессиий и сект(белое братство).
Можно ли удивляться четвёртой волне эмиграции? Что Узбекистан и Казахстан скоро наполовину будут состоять из беглых граждан Украины, которым пофиг болтовня о мове, Нато, УПА, но не безразлична судьба своих детей. Что реальная численность населения Украины в результате такой политики сокращается со скоростью не меньшей, чем во время голодомора.
Квебек можно давить армией. Но там уповают на благоразумие граждан. И его у них достаточно, чтобы не создать себе свою Чечню.
У нас, в Украине, армия не потребуется. Народ дальше будет голосовать ногами. Результат мы видим. Он не лучше, чем у чеченцев: та же разруха и беззаконие, что были там во времена Дудаева и Масхадова.
МИХ считает, что героям, которые боролись за независимость на западе Украины, навешивается ярлык врагов восточной Украины. Наверное восточные украинцы сами себе заодно навесили ярлыки бандюковичей, которых надо огородить колючей проволокой.
Ярлыки навешивают политики. Ваше право выбирать среди них те, что вам больше нравятся. К счастью большинство граждан пользуются не ярлыками а здравым смыслом. Только благодаря этому народ Украины пока ещё не распался. Но стараниями политиков можно достичь всего. Если позиции Януковича начнут всерьёз укрепляться, сепаратизмом займётся вновь запад, как это было в первом туре выборов нашего горе-президента.
МИХ! Хватит о героях и врагах вчерашних. Переходите на сегодняшних. От их действий, а не от подвигов и ошибок вчерашних стариков зависит наш завтрашний день. Старики, что могли, уже сделали. Здесь, на форуме, Не Россия провоцирует нас, не старики, а команда из Киева. Приезжайте лучше к нам во Львов и помогите восстановить работу наших предприятий. Наши местные патриоты мовы завалили экономику области. Кроме болтовни о врагах наших ни на что не способны оказались.
Тема ветки: Разделение Украины. Не забывайте родственные слова: разлагаться, рассыпаться, растрескиваться. Разлагаются несвежие продукты, рассыпается некачественная кладка, растрескивается фальшивая дружба. Потому любое государство стремится сохранить единство: засвидетельствовать, что оно молодое, сильное, благородное. Этого можно достичь только, если не сеять своими рассуждениями вражду между гражданами. Вражда и единство несовместимы!Этот пост полная брехня!
Ссылку Матти прочитала,могу сказать, что я и сама по этой теме так же думала Только там не сказано, что на помощь татарам придут и арабы и наши чеченцы и всякая сволочь из мусульманского мира. Война в Чечне закончилась и вся мразь, которая туда стекалась осталась без работы, война в Ираке закончится- ждите войны в Крыму! НАТО важен именно Крым, а кого принять в свои ряды всю Украину или только Крым-им наплевать.Значит Америка будет помогать крымским татарам. Война будет обязательно. А что вы думаете напрасно столько стараний Америка приложила для раздела и раздрая между Россией и Украиной? И еще мне ужасно интересно, ну почему Россия плохая, а Польша хорошая? Почему польский президент вместе с представителями Литвы стояли на Майдане? Что украинцы уже забыли геноцид украинского народа? Или когда поляки и литовцы жгли украинские села и убивали именно украинцев это был не геноцид? А когда поляки и литовцы стояли в Киеве-это был не геноцид?СВОЛОЧ, ОТ МУСУЛЬМАНСКОГО МИРА!?
НЕПЕРЕУСЕРДСТВУЙТЕ В ВЫСКАЗЫВАНИЯХ!
О Польше и Литве почитайте книги Сенкевича. Если есть, чем понимать, поймете!
Ссылку Матти прочитала,могу сказать, что я и сама по этой теме так же думала Только там не сказано, что на помощь татарам придут и арабы и наши чеченцы и всякая сволочь из мусульманского мира.
Пока что там гадят не из мусульманского мира, а соседи донимают. Чего только стоят новоиспеченные Крымские казаки консультирующиеся на слётах с Донскими казаками. На тех консультациях-слётах уже в открытую идет речь о неделимости российской империи.
Да и статистика вещь любопытная. Славянами земель захвачено гораздо больше, чем татарами. Земля дорогая, многим поживиться хочется. А российские спецлужбы (вот они настоящие провокаторы) тоже "пашут в поте лица", т.к. уводить флот не хочется.
Пока что там гадят не из мусульманского мира, а соседи донимают. Чего только стоят новоиспеченные Крымские казаки консультирующиеся на слётах с Донскими казаками. На тех консультациях-слётах уже в открытую идет речь о неделимости российской империи.
Да и статистика вещь любопытная. Славянами земель захвачено гораздо больше, чем татарами. Земля дорогая, многим поживиться хочется. А российские спецлужбы (вот они настоящие провокаторы) тоже "пашут в поте лица", т.к. уводить флот не хочется.
Верно!
Читатель_Обкома
09.01.2007, 18:15
Славянами земель захвачено гораздо больше, чем татарами.
Угу...а кто то из высокопоставленных лицОв...сказал...что количество участков выделенных татарам...превышает количество татарских семей на 25 %%
Леньки...линки шукать...:cool: врут наверное...;)
Угу...а кто то из высокопоставленных лицОв...сказал...что количество участков выделенных татарам...превышает количество татарских семей на 25 %%
Леньки...линки шукать...:cool: врут наверное...;)
Быстрее всего, и это тоже правда. Они там засели "в своем от Центра далёко", и землю потихоньку дерибанят. Не достается народу ни татарскому, ни славянскому простому ничего. Зато, под шумок, растягивается все по карманам. Поэтому и выгодно это противостояние именно местным бонзам.
"У татарів є певна геостратегія - вони опановують (у своєму розумінні - відроджують) свій хартленд і роблять це успішно. Їхня перспектива - створення на півострові свого пануючого суспільства і поступове витіснення (навіть цілком мирне) КРП на маргінес. Іншими словами, вони проводять свою геополітичну лінію, яка колись у майбутньому принесе Україні чимало питань і, мабуть, серйозних турбот. Але це серйозна і перспективна спільнота."
Іване, ви ж історик? Тоді ви це знаєте:
"...Курултай крымскотатарского народа:
- ставя перед собой основную цель - добиться исполнения святой воли своего народа - жить на своей родине и самому определить свою судьбу,
ПРОВОЗГЛАШАЕТ
образование Меджлиса как высшего полномочного представительного органа крымскотатарского народа и поручает ему действовать в соответствии с волей народа, выраженной в документах Курултая... " (из Декларации о национальном суверенитете крымскотатарского народа, 1991 год).
Вступление
Крымскотатарское национальное движение с самого начала своего существования имело две основных цели: возвращение на Родину и восстановление крымской автономии, существовавшей в период с 1921-го по 1944 год. Все силы крымскотатарского народа в течение нескольких поколений были направлены на достижение этих целей и сегодня мы можем с уверенностью сказать, что главная цель - возвращение на Родину в основном достигнута. Однако для того, чтобы ее достичь, во-первых, понадобилось много времени - долгих полвека ссылки, во-вторых, нами была создана целая эффективно действовавшая против всей карательной системы Советского Союза система Национального движения, в-третьих, у нашего народа было непреодолимое желание вернуться в Крым, домой, и это желание приводило в ряды национального движения все новые свежие силы, которые готовы были противостоять самой страшной карательной машине ради достижения цели.
Сегодня перед нами все отчетливее встает вторая цель - национальная государственность. В современных условиях крымскотатарскую государственность необходимо строить в рамках украинского государства в виде национально-территориальной автономии.
...
Перспективы крымскотатарского национального движения
"...Крым является национальной территорией крымскотатарского народа, на которой только он обладает правом на самоопределение так, как оно изложено в международных правовых актах, признанных мировым сообществом. Политическое, экономическое, духовное и культурное возрождение крымскотатарского народа возможно только в его суверенном национальном государстве. К этой цели будет стремиться крымскотатарский народ, используя все средства, предусмотренные международным правом... "
(Из Декларации о национальном суверенитете крымскотатарского народа, 1991 г.)"
Куди вже серйозніше... :)
"Нинішня "космополітична" публіка вже на "дємбелі" - постсовки довго не житимуть, я тебе запевняю. Чорнобилець відверто "помирає" і мимоволі кричить про це всьому світу у кожному своєму пості. Капітан, власне, теж, але станеться це у Санта-Барабарі."
Можна б було жартувати і далі, а у Криму це вже не жарти враховуючи історичну перспективу, вам не здається? Тобто якщо радіти з перспективи втратити півострів для України, то що це, Іване? аби не москалям? :)
До того ж, особисто я не побачив поки що, що хтось тут "помирає", тут мабуть потрібен особливий зір, що бачить тих хто народжується, бо інакше наші справи зовсім кепські. Чи не поділитися трошки тим дорогоцінним зіром? Хоча б одним оком побачити тих лицарів у памперсах...
Г-н Мих! А не напомните ли, ЗА ЧТО?
Просто так, любив Україну....
Boris_Kiev
09.01.2007, 21:10
Mike, що Вас ОСОБИСТО турбує ?
Те, що в виробнічій та сервісній сфері Криму буде більший відсоток татар ?
Те, що буде більший відсоток татарських шкіл, газет і телепрограм ?
Невже Ваш бізнес так зав"язаний на певні етнічні або релігійні спільноти Криму ?
Вже скільки говорено-переговорено, що татари ХОЧУТЬ і ВМІЮТЬ працювати, до того ж чесно.
Татари - набагато більші патріоти України, ніж дехто інший. :)
Пересвет
09.01.2007, 21:16
Татары патриоты своей земли, Боря.
Попробуй руководство Украины отобрать земли у крымских татар и пр. Увидишь какие они патриоты.
княжна Дарья
09.01.2007, 22:56
Я не сказала, что сволочи-мусульмане. Я сказала-сволочи из мусульманского мира. В православно-славянском мире- сволочей тоже хватает. Я вообще не националистка и ко всем ЛЮДЯМ отношусь хорошо, какого бы вероисповедания они не были. А сволочи есть у всех народов к сожалению.Я с пониманием отношусь к нашим чеченцам,а вот к тем, что продались арабам и всякой сволочи из мусульманского мира, я отношусь плохо.Желаю, чтобы граждане Украины не убедились в правдивости моих слов на собственном опыте!
Mattilainen
10.01.2007, 13:44
Весьма странное утверждение, многоуважаемая Зет. Надеюсь, что это не от предвзятости, а просто от недостатка информации по данному вопросу. :)
Между тем, наличие в Крыму представителей запрещенных радикальных исламских организаций признается и осуждается самим крымскотатарским народом.
Из обращения Курултая к мусульманам Крыма, 2004 г.:
«Появление на территории Крыма последователей "Хизбут-Тахрир", чья деятельность запрещена практически во всех исламских государствах, а исповедуемые ее членами формы распространения Ислама признаны недопустимыми и еретическими, свидетельствует о том, что в среде противников единства и сплоченности крымско-татарского народа продолжаются поиски более изощренных попыток, способных, по их мнению, не только ослабить волю крымскотатарского народа на пути национального и духовного возрождения, но и привнести в крымское общество религиозную нетерпимость и недоверие».
Мустафа Джемилев, Председатель меджлиса крымскотатарского народа, народный депутат Украины, незадолго до президентских выборов 2004 г.:
«Число ваххабитов на территории Крыма составляет 200—300 человек, а хизбов — 500—600 человек, которые представляют угрозу стабильности на полуострове. Действия этих партий и течений направлены на раскол национального движения крымских татар. Необходимо во всех регионах Крыма взять под особый контроль радикальные экстремистские исламские течения и казачьи формирования, провокационные действия которых могут использовать третьи силы, что может негативно отразиться на ходе выборов или приведет к их срыву».
Ленур Усманов, религиовед-журналист, руководитель Крымскотатарского Молодежного Центра города Севастополя, член меджлиса, в интервью российскому ТВ, 2006 г.:
"На Украине и в Крыму для экстремистских организаций - благодатная почва, потому, что наши украинские спецслужбы не проводят никаких профилактических мер. То есть, если есть международный терроризм, ваххабисты, Хизб-Ут Тахрир, то встает вопрос: почему они не проводят никаких мер?".
Его же статья по ваххабизму, с предупреждением о его вреде для спокойствия и стабильности жителей Крыма, 2006 г.:
http://www.podrobnosti.ua/projects/2006/06/14/321263.html
Ну и обзорная статья по данному вопросу, 18.04.2006 г.:
http://www.podrobnosti.ua/projects/onthefront/2006/04/18/306740.html
Оттуда:
«Седьмого февраля украинские спецслужбы провели операцию по задержанию одиннадцати человек в двух населенных пунктах - в поселке Нижнегорский и городе Белогорск. У спецслужб были основания считать, что эти люди являлись членами боевых ячеек Исламского Движения Узбекистана - организации, которая признана террористической во многих странах мира.
……………
Представитель руководства Службы Безопасности Украины: "Кримський півострів, з урахуванням його географічного положення і розташування, залишається привабливим для окремих вихідців із країн Азії і Африки. Серед них, є особи, які розшукуються правоохоронними органами тих країн за участь у діяльності у екстремістсько-терористичних угрупуваннях. Окремі з тих осiб вдаються до спроб щоб поновити свою дiяльнiсть і на території Криму, і на території нашої країни взагалі, в тому числі, щоб залучити до цієї роботи, до цієї діяльності потенційних прибічникiв з числа мiсцевого населення."
Мое ИМХО по данной проблеме, как жителя полуострова, полностью совпадает с мнением представителей руководства крымскотатарского народа и, в частности, Мустафы Джемилева – любые незаконные формирования и организации, любого толка, чья деятельность направлена на эскалацию напряженности на полуострове, должны быть взяты под особый контроль соответствующими органами, а также должны тщательно проводиться все необходимые профилактические мероприятия в этой сфере.
Жаль только, что когда тех 11 хизбов выперли обратно в Укзбекистан, то на Западе несусветный и непонятный вой поднялся об ущемлении в Украине прав человека и, как пишут, после этого было расформировано подразделение Службы Безопасности, в задачу которого входила борьба с религиозным экстремизмом в Крыму.
И то, что «В Украине нет эффективных законов, которые могли бы быть барьером для проникновения в страну любых форм экстремизма», тоже печалит. :(
Матті
Жаль только, что когда тех 11 хизбов выперли обратно в Укзбекистан, то на Западе несусветный и непонятный вой поднялся об ущемлении в Украине прав человека и, как пишут, после этого было расформировано подразделение Службы Безопасности, в задачу которого входила борьба с религиозным экстремизмом в Крыму.
Не ображайтесь. Спало на думку що Ви були в тому розформованому підрозділі спецслужб. А взагалі згоден, з Вами, але без "фанатизму", бо вже раз боролися з ворогами народу.:)
Danilo, их же выслали, похоже, на историческую родину, куда гуманнее?
Это уже как на воду дуть.
Мое ИМХО по данной проблеме, как жителя полуострова, полностью совпадает с мнением представителей руководства крымскотатарского народа и, в частности, Мустафы Джемилева – любые незаконные формирования и организации, любого толка, чья деятельность направлена на эскалацию напряженности на полуострове, должны быть взяты под особый контроль соответствующими органами, а также должны тщательно проводиться все необходимые профилактические мероприятия в этой сфере.
И то, что «В Украине нет эффективных законов, которые могли бы быть барьером для проникновения в страну любых форм экстремизма», тоже печалит. :(
Согласна здесь нужен более жесткий контроль над любыми экстремисскими организациями. Если допустила перекос в своём посту в сторону славянских, то только для уравновешивания поста Княжны. Невозможно обвинять только одну сторону, если шакалы налетели со всех сторон при поспустительстве и бездействии власти. По-моему, чем больший бардак и неспокойствие, тем больше можно украсть. У нас тоже ведь был в городе беспредел полный, когда активно заводы по карманам растаскивали. Как только добро перераспределили, то угомонились.
Mike, що Вас ОСОБИСТО турбує ?
Те, що в виробнічій та сервісній сфері Криму буде більший відсоток татар ?
Те, що буде більший відсоток татарських шкіл, газет і телепрограм ?
Невже Ваш бізнес так зав"язаний на певні етнічні або релігійні спільноти Криму ?
Вже скільки говорено-переговорено, що татари ХОЧУТЬ і ВМІЮТЬ працювати, до того ж чесно.
Татари - набагато більші патріоти України, ніж дехто інший. :)
Борис, воспользуемся типовым приёмом - заменим "татарский" на "русский", звучать будет приблизительно так:
"...Крым является национальной территорией русского народа, на которой только он обладает правом на самоопределение...".
В такой редакции вас ничего не будет волновать, ваш бизнес не пострадает? :)
Не надо политику в Большой театр, Борис, если закон (Конституция) запрещает призывы к разделу территории, то это касается всех, даже очень трудолюбивых :)
К татарам как к народу у меня никакого особого отношения нет (как и к другим), а к политическим заявлениям лидеров, которые я привёл, отношение есть, и, заметтьте, никто из этих лидеров эти заявления опровергать не намерен, т.е. речь идет об отделении Крыма как цели. Президенту это до фени, а Борис радуется трудолюбию. Скажите мне, причем тут трудолюбие? Это будет уже не украинская земля, чему вы так радуетесь, не пойму?
Boris_Kiev
11.01.2007, 00:30
Mike, Крим - і так "автономія". Тільки питання - "чия" ?
Дурка та й усе. Автономія дається за національною ознакою. Ви мрієте про "російський анклав" у Криму ?
Другий "Калінінград" ? Ну в Калінінграді хоч БМБ на КІА збирають силами фахівців непотрібного нікому ВПК.
А якщо "ніяка автономія" стане національно-забарвленою автономією, мені гірше не буде.
Без ВСЕУКРАЇНСЬКОГО (!!!) референдуму ніякі зміни териториального устрою немождиві.
Ось почитайте. що пише Матті - і тут, і в інших гілках.
"...Крым является национальной территорией русского народа
Я вже наводив колись статтю про "національні території" України. Тому перефразую: "...Крым является де-факто в определенной мере КОЛОНИЕЙ жителей русского происхождения".
Типу " не розумієте", гаразд.
Тоді уявимо, що американські індіянці збираються біля вігваму, приймають рішення що, скажімо 80 відсотків США то є та земля, без якої неможливо відродження народу, тобто проголошують неминуче відділення. Президент сполучених півтора десятка років мовчить, усі мовчать, а на одній з інтернет-конференцій хтось на ім`я "скажімо Білл Гейтс" усіх запевняє що в тому нема нічого поганого, бо ж вони гарно томагавка кидають.
Чи так - грецька громада в Україні приймає таке ж рішення відносно Криму. Претензії до працездатності греків є?
Вам же відкритим текстом менджліс говорить - будемо відділятись, не в автономію, а в самостійну державу, бо це НАША ЗЕМЛЯ. Вони одразу і чесно усім це сказали. Невже не зрозуміло? До чого тут росіяни? Зрозумійте, ваша позиція є злочинна с позиції закону, і заплющення очей також не є далекоглядність.
Mattilainen
11.01.2007, 09:28
Ось почитайте. що пише Матті - і тут, і в інших гілках.
Цитата:
"...Крым является национальной территорией русского народа
Матті этого не писал.
Boris_Kiev
11.01.2007, 10:32
Чи так - грецька громада в Україні приймає таке ж рішення відносно Криму. Претензії до працездатності греків є?
Вам же відкритим текстом менджліс говорить - будемо відділятись, не в автономію, а в самостійну державу, бо це НАША ЗЕМЛЯ. Вони одразу і чесно усім це сказали. Невже не зрозуміло? До чого тут росіяни? Зрозумійте, ваша позиція є злочинна с позиції закону, і заплющення очей також не є далекоглядність.
Mike, я що - рулю Кримом ? В чому моя позиція ЗЛОЧИННА ? В тому що я не закликаю до чергової депортації кримських тарар ?
З греками вони самі розберуться.
Автономія Криму вже є, буде іншої забарвленості.
Ви серйозно вважаєте, що вони хочуть утворити абсолютно незалежну державу ? Отак взяти й змінити кордони України ?
А в іншому - то на здоров"я. Нехай в Кримській автономії будуть дві державні мови - кримськотатарська та українська. Однією з двох я володію :)
Mike, мене дивує інше - якого біса весь час у всіх гілках один рефрен - а чи не образиться Росія, а чи не образяться росіяни.
Росія, росіяни. А чим росіяни кращі за мадяр, гагаузів, румунів ? Вони живуть в якомусь культурному та мовному вакуумі ?
Дядя Ваня
11.01.2007, 10:37
Нехай в Кримській автономії будуть дві державні мови - кримськотатарська та українська. Однією з двох я володію :)
А русская мова не? :eek: По Вашей же логике, г-н Борис: к депортации крымских татар Вы не призываете (похвально, поддерживаю!), но русский язык все же каким-то чудесным образом из Крыма исчезнет! Вместе с русскими? И куда же Вы их?
Boris_Kiev
11.01.2007, 10:58
А хіба російська мова є державною ?
В кримському ефірі постійно присутнє мовлення:
- українскою
-російською
-кримськотатарською
-грецькою
-вірменською
-болгарською.
У кого проблеми ?
У фінів ?
Я знаю тільки одного кримського фіна і щиро сподіваюся, для нього не є проблемою встановити супутникову тарілку.
Дядя Ваня
11.01.2007, 11:01
Но крымскотатарская мова тоже не державная! А Вы считаете, что крымскотатарский язык пусть будет государственным в Крыму наряду с украинским, а русский - нет. Вот мне и интересно, куда Вы русских из Крыма денете? А если никуда, то почему в государственности русскому языку отказываете? Их там больше чем всех остальных национальностей вместе взятых.
Boris_Kiev
11.01.2007, 11:08
При чому тут "денете" ?
Державна мова - це мова спілкування громадянина з ДЕРЖАВОЮ. І не більше.
Дядя Ваня
11.01.2007, 11:13
Да понял я, что значит ДЕРЖАВНА МОВА! Я не понял, ПОЧЕМУ государственными языкам Крыма по Вашей концепции должны быть только 2 языка - украинский и крымскотатарский? ПОЧЕМУ без русского?
Boris_Kiev
11.01.2007, 11:19
1. Держава Україна
2. Вірогідно планована національна автономія кримськотатарського народу.
Яким кінцем там Росія ?
Не можуть люди зрозуміти, що росіяни мають ТОЧНО ТАКІ Ж ПРАВА Й ОБОВ"ЯЗКИ, як греки, вірмени, караїми та інші.
А "потішний флот" все одно забереться геть - раніше чи пізніше.
Но крымскотатарская мова тоже не державная! А Вы считаете, что крымскотатарский язык пусть будет государственным в Крыму наряду с украинским, а русский - нет. Вот мне и интересно, куда Вы русских из Крыма денете? А если никуда, то почему в государственности русскому языку отказываете? Их там больше чем всех остальных национальностей вместе взятых.
Дядя Ваня, я Вам відповім по-єврейськи - питанням на питання. В кіці 60х після закінчення мед училища я поїхав в Казахстан, де працював з молоденькою красунею родом з Кубані. Я почув, як по телефону вона з родичами розмовляла по-українськи. Я був здивований. На запитання, звідки ти знаєш українську, вона мені відповіла, що на Кубані практично всі знають і розмовляють українською.
І що, Ви думаєте, росіяни її зробили державною? Навпаки, зробили все, щоб люди її забули і перейшли на апщєпанятний.
Звичайно, Україна не Росія, відповідно українці не росіяни, але пора громадян України "чемно" заставляти знати державну мову. По прикладу Прибалтики. І самої Росії...
Дядя Ваня
11.01.2007, 11:35
1. Держава Україна
2. Вірогідно планована національна автономія кримськотатарського народу.
Яким кінцем там Росія ?
Вообще никаким! И я не понимаю, к чему Вы ее здесь упомянули. Речь идет о русском населении Крыма и его языке. Сейчас в Крыму русского населения большинство. Вы хотите сказать, что:
а) в крымскотатарской национальной автономии его станет меньшинство. Тогда вопрос, каким образом?
б) оно не станет меньшинством, но его язык в государственные все равно не попадет. Тогда вопрос, почему?
Boris_Kiev
11.01.2007, 11:39
Був такий формлянин - Ukrainietis - етнічний українець з Литви. Якось у нього гармонійно пов"язувалися національна та державна самоідентифікація (я мав з ним довгі бесіди в Приваті). Його українська мова була бездоганною, при тому він заяввляв. що знання литовської - навіть питань не виникає.
Отак і живе: любить Литву як домівку, Державу і ніхто йому не забороняє вважатися етнічним українцем і поважати Україну як Батьківщину предків.
Для когось це дивно звучить ?
Дядя Ваня
11.01.2007, 11:41
І що, Ви думаєте, росіяни її зробили державною? Навпаки, зробили все, щоб люди її забули і перейшли на апщєпанятний.
Значит людей такое положение дел с переходом на общепонятный устраивает. О каких-то протестах или акциях по языку на Кубани я не слышал. Зато в Крыму этих акций уже проведено........ и еще будет.....
И вообще, дон Педро, Россия это другая страна. Пусть они сами думают, как им ее развивать, это их дело. А мы давайте об Украине все же больше думать будем ;)
Boris_Kiev
11.01.2007, 11:43
Дядя Ваня, ну чому повинна боліти МОЯ голова, як там в Криму вирішиться питання мов національних меншин ?
Прийдіть до мене в офіс, пропишіть менеджмент мультиплексора в Чернігові, накресліть для слюсарів два бокси під обладнання (слабо ?) і тоді я подумаю над проблемою "чи є вода на Марсі".
Це мені нагадує карикатуру часів Єльцина: "Вся влада зайцям!"
Дядя Ваня
11.01.2007, 11:44
Був такий формлянин - Ukrainietis - етнічний українець з Литви. Якось у нього гармонійно пов"язувалися національна та державна самоідентифікація (я мав з ним довгі бесіди в Приваті). Його українська мова була бездоганною, при тому він заяввляв. що знання литовської - навіть питань не виникає.
Отак і живе: любить Литву як домівку, Державу і ніхто йому не забороняє вважатися етнічним українцем і поважати Україну як Батьківщину предків.
Для когось це дивно звучить ?
Извините, но это Вы вообще не по теме, г-н Борис! Я необходимость изучения государственного языка Украины сомнению не подвергал.
Boris_Kiev
11.01.2007, 11:46
Извините, но это Вы вообще не по теме, г-н Борис! Я необходимость изучения государственного языка Украины сомнению не подвергал.
Вот и учите. И крымчане выучат.
Дядя Ваня
11.01.2007, 11:49
Дядя Ваня, ну чому повинна боліти МОЯ голова, як там в Криму вирішиться питання мов національних меншин ?
То есть внятного ответа похоже нет. Недоработанная у Вас тогда концепция "национальной автономии" получается!
Прийдіть до мене в офіс, пропишіть менеджмент мультиплексора в Чернігові, накресліть для слюсарів два бокси під обладнання (слабо ?) і тоді я подумаю над проблемою "чи є вода на Марсі".
Вы когда свое видение развития крымской автономии излагали, у Вас тоже о мультиплексоре голова болела? Наверное да. Вам же не слабо! ;)
Дядя Ваня
11.01.2007, 11:51
Вот и учите. И крымчане выучат.
Да замечательно! Только это не то о чем мы говорили. И не то, что я хотел уточнить в Вашей концепции.
Boris_Kiev
11.01.2007, 12:01
Ви самі собі відповіли. Та ще й виділили суть.
Фініта. Пішов працювати. Мені платять гроші за мультиплексори (і в Криму теж).
А я майже щороку плачу гроші кримчанам за посуги відпочинку. Директор улюбленої "точки" - вірменин. Серце щемить, коли дивлюся на його старенький "Мерс" і водночас радію, дивлячись на новенький "Бімер" його зятя. :)
Треба підтримати відчизняного виробника рекреаційних послуг. Що я й роблю.
Да замечательно! Только это не то о чем мы говорили. И не то, что я хотел уточнить в Вашей концепции.
Дядя Ваня, я Вам постараюся пояснити на свому прикладі. Я живу в Австралії. І ось, припустимо, в час мого приїзду, коли б я зрозумів, що я страшно ненавиджу англійську мову, скільки я мав варіантів? Думаю два.
Перший, вернутися туди де як сказав один форумчанин я зміг би передавати своі міслі на мойом язікє.
Другий варіант - пересилити себе, вивчити англійську мову і стати членом суспільства. Ви бачите третій варіант? Наприклад, робити мою мову державною в Австралії. Я - ні. І за такими принципами живе весь світ. ТО ЧОМУ Ж УКРАЇНА ПОВИННА ЖИТИ ЗА ІНШИМИ ПРАВИЛАМИ?
Дядя Ваня
11.01.2007, 12:10
Перший, вернутися туди де як сказав один форумчанин я зміг би передавати своі міслі на мойом язікє.
Другий варіант - пересилити себе, вивчити англійську мову і стати членом суспільства. Ви бачите третій варіант?
Бачу! Вы приезжаете в Австралию, а там половина людей говорит по-английски (гос.), а половина по-французски (негос.). Регион, где Вы селитесь, франкоязычный. Вот и думайте, какой язык изучать.
P.S. Ситуация конечно фантастическая, потому что будь в Австралии подобные расклады, французский был бы тоже государственным.
Невстранец
11.01.2007, 12:12
Дядя Ваня, я Вам постараюся пояснити на свому прикладі. Я живу в Австралії. І ось, припустимо, в час мого приїзду, коли б я зрозумів, що я страшно ненавиджу англійську мову, скільки я мав варіантів? Думаю два.
Другий варіант - пересилити себе, вивчити англійську мову і стати членом суспільства. Ви бачите третій варіант? Наприклад, робити мою мову державною в Австралії. Я - ні. І за такими принципами живе весь світ. ТО ЧОМУ Ж УКРАЇНА ПОВИННА ЖИТИ ЗА ІНШИМИ ПРАВИЛАМИ?
Действительно. Язык австралийских аборигенов должен быть государственным в Австралии, а не каких-то оккупантских отбросов (каторжников, худших из завоевателей) - и-и-инглиш... Однозначно!
Действительно. Язык австралийских аборигенов должен быть государственным в Австралии, а не каких-то оккупантских отбросов (каторжников, худших из завоевателей) - и-и-инглиш... Однозначно!
Ви можете підказати, яких аборигенів? Кожне їхнє племя має свою мову.
Якщо всі вони стануть державними, то в мене життя не хватить їх вчити.
Невстранец
11.01.2007, 12:25
Ви можете підказати, яких аборигенів? Кожне їхнє племя має свою мову.
Якщо всі вони стануть державними, то в мене життя не хватить їх вчити.
Я думаю, кого-нибудь из Западной части.
Пересвет
11.01.2007, 12:40
Совершенно некорректное сравнение приезжего на зароботки мигранта и постоянно проживающего на этой территории населения.
А как в России живут? Тут еще больше людей с разными религиозными, национальными и другими ценностями. И нормально же живем, я б даже сказала, что хорошо:)
Невстранец
11.01.2007, 15:53
Танец, это Вы хорошо живёте, а те, по отношению к которым Вы проявляете свои черты характера (аватар), может, и похуже? ;)
Танец, это Вы хорошо живёте, а те, по отношению к которым Вы проявляете свои черты характера (аватар), может, и похуже? ;)
А мне ее аватар нравится :p :D
Невстранец
11.01.2007, 16:27
А мне ее аватар нравится :p :D
Странно, обычно стервы мужикам нравятся. Пока мужики не спиваются... :)
Странно, обычно стервы мужикам нравятся. Пока мужики не спиваются... :)
Почему странно? Мои лучшие подруги все такие... :D
Невстранец
11.01.2007, 16:42
А самой что, слабо? :) Слишком сердце доброе попалось? :) :) (ой, только не надо нам тут рассказывать, в том, что Вы не такая, мы и сами уверены)
Дядя Ваня
11.01.2007, 16:44
Женщина-стерва - это идеальная женщина в понятии многих женщин (даже нестерв) :)
А самой что, слабо? :) Слишком сердце доброе попалось? :) :) (ой, только не надо нам тут рассказывать, в том, что Вы не такая, мы и сами уверены)
А я не знаю какая я, вам виднее. Но им со мной почему-то всегда весело. :)
Невстранец
11.01.2007, 16:50
Женщина-стерва - это идеальная женщина в понятии многих женщин (даже нестерв) :)
До тех пор, пока их интересы не сталкиваются...
Невстранец
11.01.2007, 16:52
А я не знаю какая я, вам виднее. Но им со мной почему-то всегда весело. :)
А без Вас, просто друг с другом - надолго им веселья хватает? :)
А без Вас, просто друг с другом - надолго им веселья хватает? :)
А кто их знает... Я ведь чаще занята, чем свободна. Некогда. :) Но я ведь дружу с умными и стервозность их больше, как "горе от ума.."
Mike, я що - рулю Кримом ? В чому моя позиція ЗЛОЧИННА ? В тому що я не закликаю до чергової депортації кримських тарар ?
Правника на вас нема :)
Злочин - це порушення закону. Закон каже що неможна закликати до розподілу території держави. По конституції в нас нема права виходу із складу (навідь паперового як у СРСР), держава унітарна. Тобто ті, хто закликає до відділення та хто їх підтримують порушують закон. Ви можете підтримувати будь що татарське, але не політичний заклик лідерів до самовизначення.
Ви маєте право мовчати :)
[QUOTE]З греками вони самі розберуться.
Тобто?
Як це "розберуться"?
Уявіть собі два претенденти на самовизначення на одній тій самій землі.
На чиєму боці буде так звана "історична справедливість"?
Але все значно простіше. Як я розумію, "право на самовизначення" у сучасних умовах є бажанням декількох кланів мати свою власну територію та населення з якого вони збираються мати гроші. Ото і все.
Так що, якщо Онасис не допоможе у греків шансів малувато :)
Автономія Криму вже є, буде іншої забарвленості.
Ви серйозно вважаєте, що вони хочуть утворити абсолютно незалежну державу ? Отак взяти й змінити кордони України ?
Я б нічого не вважав з цього приводу якби не зітнувся на їхньому сайті з тима наведеними цитатами. Так все чітко вказано. Я тут ні до чого. Але особисто я дійсно вважаю, що Крим є місцем зіткнення не тільки України, Росії, Штатів, Турції і т.д., але й ще християнського та мусульманського світу.
Пересічному татарину воно й дісно було б непотрібне, був би собі звичайним громадянином України, як вірмен скажімо, але є політичні сили, а от їм що потрібне вони вже сказали, і з моменту прийняття конституції ця заява є злочинною, але усі мовчать, здогадайтеся чому?
А в іншому - то на здоров"я. Нехай в Кримській автономії будуть дві державні мови - кримськотатарська та українська. Однією з двох я володію :)
Не здивуюсь якщо і другу здолаєте, але "мы пришли сюда не за этим" :)
Mike, мене дивує інше - якого біса весь час у всіх гілках один рефрен - а чи не образиться Росія, а чи не образяться росіяни.
Росія, росіяни. А чим росіяни кращі за мадяр, гагаузів, румунів ? Вони живуть в якомусь культурному та мовному вакуумі ?
Борисе..., ну..., так би мовити, росіяни - то ваша болісна точка. В кожного своя, в мене, наприклад мат на вулицях та в душах :)
Та нічим не краще. Є тільки кількісні реалії. А це та сама кількість яка у світі неодмінно вже сприймається як якість.
А взагалі звісно все штучно створюється, а коли й ні, то якщо нема в державі ладу розбрат та тління прогресує. Бідному населенню простіше щось у мозок вбити.
Доречі, прочитав учора (не перевіряв) цікаве - в Аргентині одна з державних мов є українська, а Ізраїль попри усі війни з арабами також має державною арабську. Отак. :)
Монархист
12.01.2007, 01:35
Ага они знают что чем быстрее тем лучше. :D
Ага они знают что чем быстрее тем лучше. :D
Вы не могли бы дать расширенный вопрос?
Потому, что возникают вопросы.
Например.
Кого Вы, лично считаете "большинством трезвомыслящих"?
Монархист
12.01.2007, 10:08
Вы не могли бы дать расширенный вопрос?
Потому, что возникают вопросы.
Например.
Кого Вы, лично считаете "большинством трезвомыслящих"?
Это к тому что термин применил. Если заметили я ответил на ссылку.
Но будем исходить из простого. Одни желают в ЕС другие нет. С учётом чёткого территориального разделения можно пойти и на взаимный компромисс. :rolleyes:
Boris_Kiev
12.01.2007, 10:37
Mike, у Вас одна болюча точка - мова спілкування з державою. Ви адвокат ? Чи завідувач приймальнею держадміністрації ?
А тут - що Ви мені хочете приліпити підтримку татарських сепаратистів ? Де вони ті сепаратисти ? У Вашій шафі ? Я їх не бачив. І за цілісність держави (з юоку татар) я спокійний.
Але неспокійний з приводу діяльності емісарів ІНШОЇ держави та місцевого охлосу, який ладен їх підтримати.
Это к тому что термин применил. Если заметили я ответил на ссылку.
Но будем исходить из простого. Одни желают в ЕС другие нет. С учётом чёткого территориального разделения можно пойти и на взаимный компромисс. :rolleyes:
Неправда ваша. Это в НАТО желают "С учётом чёткого территориального разделения ", а в ЕС - желают подавляющее большинство. Только часть сомневается, что быстро попасть туда получится. Мало того, и Россия б не отказалась, да побоятся ее туда принять из-за того, что быстро сможет занять "рулюющее" положение (ведь энергоносители-то у нее).
А вообще, то не видела я на Одесском форуме большинства мечтающего об отделении. Вы в Одессе один такой?
Опять я влезу со своим вопросом:
Я живу в Московской области. Год работала в мебельном магазине нашего города менеджером. Фирму эту держат выходцы с Западной Украины, неплохо они развернулись благодаря этому бизнесу, квартиру себе купили, пару машин, сейчас коттедж достраивают.
У них работали 4 человека - жители Восточной Украины (Донецкая область) - которые приехали в Россию на заработки. Замечательные люди скажу я вам.
Так вот - грустно было смотреть как "хозяева" унижали этих восточноукраинцев, своих же бывших земляков кстати - постоянные штрафы, вычиты из зарплаты, угрозы что "настучат" милиции, что те живут в России без регистрации. Когда я спросила этих наемных работников в чем дело - мне они ответили, что это "западенцы", что мы вроде и одна нация, а вроде и разные совсем. В итоге они уехали обратно к себе в Донецк, так толком и не заработав. А жаль, очень хорошие были люди...
Может это мы конечно, проклятые москали, так повлияли на "западенцев", которые теперь стали россиянами, что они так непочеловечески относятся к своим же бывшим соотечественникам, хоть и из Восточной Украины. Но в этом, я честно говоря, сомневаюсь. По-моему тут в другом чем-то дело. Хотя мне и все равно))) Просто рассказала вам историю из жизни. Спасибо что прочитали!!!
Танец, бизнесс на чужом горе не имеет национальности. Подобные истории можно рассказывать и о россиянах, желающих сэкономить по-подлому на приезжих и своих. И наши местные ничем хорошим не отличаются. Мою знакомую взяли в частный магазин на испытательный срок 1 месяц. В 1-ю неделю она неплохо заработала, а на 2-й неделе пропали какие-то растения (со слов хозяйки) и она вычла их стоимость из будущего заработка. К концу месяца как раз роздала долги. Оказалось, что это просто система...
Boris_Kiev
12.01.2007, 20:06
Ну прямо різдвяний трилер. Сльозки душать і крапають.
Хоч би сценарісти бомбардування українських форумів вели базу, де, коли і що вже постилося.
І сюжетики замовляли би нові.
У нас на сході частіше "кидають" заробітчан з Заходу.
А потім дрижать від страху. А потім будь-яку випадкову подію (наприклад, пожежу від блискавки) ладні списати на "клятих западенців".
Ну прямо різдвяний трилер. Сльозки душать і крапають.
Хоч би сценарісти бомбардування українських форумів вели базу, де, коли і що вже постилося.
І сюжетики замовляли би нові.
У нас на сході частіше "кидають" заробітчан з Заходу.
А потім дрижать від страху. А потім будь-яку випадкову подію (наприклад, пожежу від блискавки) ладні списати на "клятих западенців".
Нифига себе у вас вражда идет. У нас чаще кидают гастарбайтеров с СНГ, русские русских стараются "не кидать".
А у вас свои своих же кидают. Не к добру это. Не к добру.
Нифига себе у вас вражда идет. У нас чаще кидают гастарбайтеров с СНГ, русские русских стараются "не кидать".
А у вас свои своих же кидают. Не к добру это. Не к добру.
Так это о вашем Востоке речь, а не о нашем. ;)
Boris_Kiev
12.01.2007, 20:16
Вам же пояснили, що кидалово трапляється у будь-якому бізнесі незалежно від національності.
Просто східняки на Захід працювати рідше їздять. Хіба що як туристи.
Монархист
12.01.2007, 21:18
Неправда ваша. Это в НАТО желают "С учётом чёткого территориального разделения ", а в ЕС - желают подавляющее большинство. Только часть сомневается, что быстро попасть туда получится. Мало того, и Россия б не отказалась, да побоятся ее туда принять из-за того, что быстро сможет занять "рулюющее" положение (ведь энергоносители-то у нее).
А вообще, то не видела я на Одесском форуме большинства мечтающего об отделении. Вы в Одессе один такой?
В ЕС вы по определению не войдёте даже не мечтайте, точнее вас туда не приму. А НАТО вам тоже не светит но уже по причине таких единичных как я. А можно мне сылочку на хоть один активный Одесский форум? Или вы о местных маргиналах? Так тут на заработках масса народа. :D
В ЕС вы по определению не войдёте даже не мечтайте, точнее вас туда не приму. А НАТО вам тоже не светит но уже по причине таких единичных как я. А можно мне сылочку на хоть один активный Одесский форум? Или вы о местных маргиналах? Так тут на заработках масса народа. :Dи Вы на заработках???!
Boris_Kiev
12.01.2007, 23:57
В ЕС вы по определению не войдёте даже не мечтайте, точнее вас туда не приму.
А за взятку ПРИМЕТЕ ?
[QUOTE=Монархист;25481] А НАТО вам тоже не светит но уже по причине таких единичных как я.
Может быть вы хотели сказать - таких как Я(нукович) ?
Помню плакат - стоит Брежнев в своей любимой позе. заслоняя часть лозунга. Читается -
"...Я - УМ ЧЕСТЬ И СОВЕСТЬ НАШЕЙ ЭПОХИ".
Как там Боделанчик поживает ?
На Привозе торгует ? Или на 7-м километре ?
Mike, у Вас одна болюча точка - мова спілкування з державою. Ви адвокат ? Чи завідувач приймальнею держадміністрації ?
Ні, Борисе, мова не болюча, тут для мене усе ясно - громадянське суспільство, вважаю що націократія губить державу.
Доречі, держава - це все ми, а не щось уявне, тому не мова, а мовИ спілкування з державою, а от на міжнародному рівні (між державами) - мовА. Бачу отак.
А тут - що Ви мені хочете приліпити підтримку татарських сепаратистів ? Де вони ті сепаратисти ? У Вашій шафі ? Я їх не бачив. І за цілісність держави (з юоку татар) я спокійний.
Мова не про вас зовсім, я навів політичну позицію кримськотатарських лідерів. Можете бути спокійні, це цілком ваша справа, а мене це непокоїть. Щодо "з боку татар", то наведіть мені будь ласка заяву лідерів кримськоросійського населення, де б було написано про історичну перспективу їх неминучого відділення від України. Було таке?
Але неспокійний з приводу діяльності емісарів ІНШОЇ держави та місцевого охлосу, який ладен їх підтримати.
Емісари були є і будуть, ккд цієї діяльності насамперед залежить від нас, а не від них. Сам факт присутності емісарів каже що в нас є щось вкусненьке :) Тому я б не турбувався за них, гарний смак, вас читають :)
Цікавіше "місцевий охлос" (тобто є і не охлос? :))
Зазирнув у гугл, звісно:
1. "Рождение "охлоса" из "демоса", толпы из народа — материя, обсуждавшаяся Аристотелем и Полибием, но крайне слабо заметная в греческой историографии. Когда афиняне перестали быть демосом и превратились в охлос? Да и имел ли место этот факт? Полибий, как известно, понимал под охлосом испорченный, эгоистический демос, не желающий считаться с интересами всех граждан (как тиран — эгоистический вариант царя)."
2. "Но есть и собственно историко-лингвистическое содержание слова "охлос". В какой-то момент оно начало обозначать именно "толпу". Было ли это рождением толпы как таковой, или только приисканием ей нового имени? Что понималось под толпой в тот момент, когда она была осознана, когда, следовательно, потребовалось ее как-то особо определить?
От историографии не укрылся тот факт, что слово "охлос" очень часто встречается в синоптических евангелиях и всегда в положительном смысле . Речь шла обычно либо о социальных пристрастиях Иисуса (к низам общества), либо о законах жанра (ученики как аудитория противостоят толпе: одно достается ученикам, другое — толпе). Достаточно очевидно, что толпа в Новом Завете прежде всего аудитория. Она подлежит пропаганде, иначе говоря — проповеди. Но проповедь - существеннейшая часть и Ветхого Завета."
http://ec-dejavu.ru/c/Crowd.html
Тобто, "місцевий охлос" може бути насамперед аудіторією ЛФ, а емісари - проповідники? :)
Борисе, а чи припускаєте ви можливість існування у "місцевого охлосу" власних думок?
І взагалі, бачу ЛФ як місце спілкування, обміну думками, а не "Ленінську кімнату" з прошнурованими зошитами :)
Дядя Ваня
13.01.2007, 00:14
Ні, Борисе, мова не болюча, тут для мене усе ясно - громадянське суспільство, вважаю що націократія губить державу.
Доречі, держава - це все ми, а не щось уявне, тому не мова, а мовИ спілкування з державою, а от на міжнародному рівні (між державами) - мовА. Бачу отак.
Мне вспомнилось, как г-н Борис определял государственные языки Крыма - украинский и крымскотатарский. Всего два. Русские, мол, украинский выучат. Уважаемый Борис, так может крымскотатарский делать государственным в Крыму тоже не надо? Пусть и татары учат украинский! Как считаете?
Борисе, а чи припускаєте ви можливість існування у "місцевого охлосу" власних думок?
І взагалі, бачу ЛФ як місце спілкування, обміну думками, а не "Ленінську кімнату" з прошнурованими зошитами :)
Майк, дозвольте і мені своїх 5 копійок... Я теж проти Ленінської кімнати але те в що перетворився ЛФ - це шокує. Його хіба що в кращому випадку можна порівняти до персонажів Ежена Іонеско чи до персонажів з Elice in Wonderland.
Якщо Ви читаєте всі дописи включаючи з "Задзеркалля" то Ви мене зрозумієте. Ми можемо дискутувати. Хоч наші погляди часом протилежні, мені приємно дискутувати з Вами, з Читачем, навіть зБайдалом чи Ґрандом. Але скажіть, про що Ви будете дискутувати з Пересвєтою, Монархістом чи Невстранцем і їм подібним? Вони прийшли(чи їх прислали) НЕ ДЛЯ ДИСКУСІЇ а з цілковито іншию метою, про яку згадує Борис.
То ж для чого шукати факти, аргументи, інформацію? Вона їм непотрібна.
Майк, дозвольте і мені своїх 5 копійок... Хоч наші погляди часом протилежні, мені приємно дискутувати з Вами, з Читачем, навіть зБайдалом чи Ґрандом.
То що ж заважає поклопотатись про повернення Гранда в ЛФ?
Тим паче - проводили голосування. :)
Більшість "за".
То що ж заважає поклопотатись про повернення Гранда в ЛФ?
Тим паче - проводили голосування. :)
Більшість "за".
Микола, це "на усмотреніє адміністрації", але повірте, ті "старі кадри" мені в сто разів приємніші ніж те, що сюди налізло останнім часом - типу княжних, светів і стєрв(чи як там вона себе назвала).
По крайній мірі тоді в нас були здорові дискусії (за рідким виключенням:D ).
Монархист
13.01.2007, 00:47
и Вы на заработках???!
Ну если одессит зарабатывает деньги у себя в Городе, давая работу другим и это называется на заработках: то тогда на заработках.
Хотя я о тех кого тут якобы кидают и кого мы ну сильно боимся.
Дядя Ваня
13.01.2007, 00:51
ті "старі кадри" мені в сто разів приємніші ніж те, що сюди налізло останнім часом - типу княжних, светів і стєрв
И дядя Ваня тоже... "налез"... :D
Микола, це "на усмотреніє адміністрації", але повірте, ті "старі кадри" мені в сто разів приємніші...
Хотілося бачити також НоТоЦо, пана Правника (дивно, чому він не приходить). Вельми радий поверненню pie.
Монархист
13.01.2007, 00:57
[QUOTE=Монархист;25481]В ЕС вы по определению не войдёте даже не мечтайте, точнее вас туда не приму.
А за взятку ПРИМЕТЕ ?
Может быть вы хотели сказать - таких как Я(нукович) ?
Помню плакат - стоит Брежнев в своей любимой позе. заслоняя часть лозунга. Читается -
"...Я - УМ ЧЕСТЬ И СОВЕСТЬ НАШЕЙ ЭПОХИ".
Как там Боделанчик поживает ?
На Привозе торгует ? Или на 7-м километре ?
За взятки тут только ваш Гурвиц работает, и всякие свидомые, которых посылаемые сюда, нас уму разуму учить, как будто у самих всё хорошо. И не надо о себе как о чести, уме и совести судить. Сожалею но вам далеко.
К сожалению у Януковича интересы свои, совершенно не соответствующие его обещаниям, но меня радует что я за него не голосовал.
А насчёт Боделана у меня вопрос: он, что единственный кто виновен в развале экономики? Отчего именно к нему такое усердие в обвинениях? Он что всё в своём кармане унёс?
Pedro, звісно власні симпатії та антипатії не відміниш, це стосується людей, тобто ніків, і вважаю це нормальним.
Але особисто в мене ці симпатії розклалися безвідносно до державних належностей та політичних чи мовних уподобань ніків. Та і дис