Показати повну версію : "Газпром" и Православная церковь - "смех сквозь слёзы".
http://lenta.ru/news/2006/12/28/gazprom/
"Газпром" наградили за укрепление единства России, Белоруссии и Украины
"Российский концерн "Газпром" стал лауреатом премии Международного фонда единства православных народов за укрепление духовного единства России, Белоруссии, Украины..."
(Полнейший маразм. По-моему, что Православная Церковь Московского патриархата, что сам "Газпром", только рознь сеют...)
Невстранец
10.01.2007, 16:18
Зет, в скобочках Ваш комментарий, я правильно понял?
Зет, в скобочках Ваш комментарий, я правильно понял?
Мой, конечно. Не пойму я никак как может ГАЗпром в роли миротворца выступать? Разве что, поставив всех потребителей в одну неудобную позу и тем объдинив их....
А по-моему так выглядело-бы лучше:
""Российский концерн "Газпром" стал лауреатом премии Международного фонда единства православных народов за укрепление ГАЗОВОГО единства России, Белоруссии, Украины...", за то, что поставив потребителей в неудобную позу, сплотил их.
"Єдіним міром помазани". І керівники Газпрому і УПЦ МП є вихідцями з однієї організації, тої з якої і президент Расєї. А також деякі дописувачі на ЛФ, котрі обізвалися першими.:D
Дядя Ваня
10.01.2007, 17:22
А по-моему так выглядело-бы лучше:
""Российский концерн "Газпром" стал лауреатом премии Международного фонда единства православных народов за укрепление ГАЗОВОГО единства России, Белоруссии, Украины...", за то, что поставив потребителей в неудобную позу, сплотил их.
против себя :D
Невстранец
10.01.2007, 17:40
Зет, а про Православную Церковь Московского Патриархата и "рознь" вместо "духовного единства" к слову пришлось?
"Помимо "Газпрома" премии удостоились митрополит Варшавский и всея Польши Савва (налаживание межрелигиозного диалога в Польше), президент Армении Роберт Кочарян (сохранение духовной целостности нации) и шестой генеральный секретарь ООН Бутрос Бутрос-Гали (выдающаяся роль в нормализации международных отношений в сложный период мировой истории)." - сплошная рознь, что и говорить... :)
Зет, а про Православную Церковь Московского Патриархата и "рознь" вместо "духовного единства" к слову пришлось?
"Помимо "Газпрома" премии удостоились митрополит Варшавский и всея Польши Савва (налаживание межрелигиозного диалога в Польше), президент Армении Роберт Кочарян (сохранение духовной целостности нации) и шестой генеральный секретарь ООН Бутрос Бутрос-Гали (выдающаяся роль в нормализации международных отношений в сложный период мировой истории)." - сплошная рознь, что и говорить... :)
Меня добило, что там делает ГАЗпром? И каковы критерии отбора у ПЦМП?
Невстранец
10.01.2007, 18:02
Меня добило, что там делает ГАЗпром? И каковы критерии отбора у ПЦМП?
Критерии неясны... Сказано же, в цитируемой Вами статье, "за программу "Храмы российской глубинки". :) А когда Вам что-то непонятно, Вы всегда обзываться на церкви начинаете? :)
Критерии неясны... Сказано же, в цитируемой Вами статье, "за программу "Храмы российской глубинки". :) А когда Вам что-то непонятно, Вы всегда обзываться на церкви начинаете? :)
Так церковь же награждала! Поэтому и обзываюсь, нашли кого....
Невстранец
10.01.2007, 18:24
Так церковь же награждала! Поэтому и обзываюсь, нашли кого....
Слушайте, ну имейте совесть-то! Какая Вам разница, кто кого награждает? Церкви всегда жертвователей благодарят, все и во все времена. Газпром не Гестапо пока (свят-свят...) :D :D это Вам не Фюрера благословлять... (то вроде не МП делала, не?)
Слушайте, ну имейте совесть-то! Какая Вам разница, кто кого награждает? Церкви всегда жертвователей благодарят, все и во все времена. Газпром не Гестапо пока (свят-свят...) :D :D это Вам не Фюрера благословлять... (то вроде не МП делала, не?)
Невстранец, вы по другую сторону находитесь, за плечами ГАЗпрома, а я как раз, сама того не желая, на острие его финансовых интересов оказалось. Поэтому мы по-разному оцениваем деятельность этой организации. Думаю, что УПЦ не додумалась бы награждать ГАЗпром. А МПЦ имеет здесь церквей полно и приходов, а действует так, как будто только в России находится.
Невстранец
10.01.2007, 18:43
Зет, Вам просто лабуды всякой на уши навешали, вот Вы и на Газпром набросились. Он Вам что, чего-то задолжал? :) С какой стати? :) К тому же, на острие его финансовых интересов я раньше оказался, чем Вы :) И намного раньше, чем белорусы. Вы ведь ещё в конце 2005 года платили за российский газ МЕНЬШЕ, чем я.
"За плечами"... :) :)
Зет, Вам просто лабуды всякой на уши навешали, вот Вы и на Газпром набросились. Он Вам что, чего-то задолжал? :) С какой стати? :) К тому же, на острие его финансовых интересов я раньше оказался, чем Вы :) И намного раньше, чем белорусы. Вы ведь ещё в конце 2005 года платили за российский газ МЕНЬШЕ, чем я.
"За плечами"... :) :)
Тем более, нечего его награждать. Я против! :p
З якого такого лиха Московія продає газ на 100доларів дешевше? Чи дасть хтось відповідь? "Бесплатний сир лише у мишоловці!"
Новина: Президент України Віктор ЮЩЕНКО сподівається на підписання в серпні з Президентом Росії Володимиром ПУТІНИМ домовленостей, які відмінять посередництво компанії RosUkrEnergo при постачаннях російського газу в Україну, а також «прив`яжуть» вартість газу для України до вартості його транзиту по її території.
Про це він сказав в інтерв`ю російській газеті «Ведомости», опублікованому сьогодні.
Він згоден, що ціна на газ в 2008 році може збільшитися, і вважає, що українській промисловості з точки зору підвищення конкурентоспроможності “корисно і вигідно” купувати газ за ринковими цінами.
За даними міністра палива і енергетики України Юрія БОЙКО, сьогодні Україна стягує за транзит газу 1,6 дол. з 1000 куб. м - близько 2,1 млрд. дол. на рік.
Хотів відкрити нову гілку , щось на кшалт "Політики і релігія" чи "Релігія політиків" чи "Політика релігії" , але вирішив сюди написати.
За обідом дивився ТВЦ, транслювали довгу-таку, обставну промову майора Ридигера , ой, перепрошую, ... Святійшого Патріарха Алєксія II . Так вже він заливався дифірамбами в адресу Путіна, Мєдведєва, Єдиной России . Аж на сльозу пробило :D Як же файно агітував голосувати на березневих виборах за самі знаєте кого ! Йому б в піарщики податися - озолотився би. Я навіть було подумав, що зараз запропонує канонізувати ще при житті і Путіна, і всіх "членов его команди" докупи.
А потім, вже на свіжому повітрі, подумалось : а можливо, це й правильно ? - Якби в Україні здорові політичні сили змогли заручитись подібною підтримкою отців церкви, то може, вибори не закінчувались би з результатом 49:51 чи 51:49 ? Можливо, б хоч таким чином вдалося зменшити відсоток протестних голосів, котрі дістаються в кращому випадку ПР, а зазвичай комунякам и іншим вітренківцям ?
Якби в Україні здорові політичні сили змогли заручитись подібною підтримкою отців церкви,
Навряд це можливо, нажаль. Московитська церква в Україні стоїть на міцних позиціях, і підтримує ту політичну силу, яка вигідна Кремлю, з певних причин. І хто знає, може без підтримки отців церкви, демкоаліція не мала б тої малої переваги сьогодні?..
Так вже він заливався дифірамбами в адресу Путіна, Мєдведєва, Єдиной России .
А про Коні забув.... :(
І хто знає, може без підтримки отців церкви, демкоаліція не мала б тої малої переваги сьогодні?..
Вибачте, не зрозумів. Якщо Ви ту підтримку зобачили, то вона якась аж дуже скромна. Чи Ви хотіли поставити наголос на слові "малої" ?
Вибачте, не зрозумів. Якщо Ви ту підтримку зобачили, то вона якась аж дуже скромна. Чи Ви хотіли поставити наголос на слові "малої" ?
Святі отці в Україні це не одне і теж саме у порівнянні з Росією, з майорами та полковниками безпеки.
Українська церква відрізняється як раз тим що не влаштовує PR акції "за царя і отєчєство". Але я мав на увазі ,що їх молитвами, все ж таки поволі демократична більшість перемагає. Згоджуюсь з Вами що було б не зле як би отці діяли ще якось більш рішуче, але для того принаймні вони повинні бачити достойних політиків, за яких «агітувати».;)
levandivka
13.12.2007, 19:33
Якби в Україні здорові політичні сили змогли заручитись подібною підтримкою отців церкви,
Е-е-е... ні!
Богу - богове, а цісарю - цісареве. Духовенство повинно займатися душами пастви/електорату без прив'язки до вибочої кон'юнктури. Для реального поступу, ІМХО, вистачить пропаганди християнських чеснот.
Нє?
Для реального поступу, ІМХО, вистачить пропаганди християнських чеснот. Нє?
Так-то воно так. Але поки той відсоток "електорату", котрий я мав на увазі, сам собою набуде християнських чеснот, ми з Вами можемо як мінімум зостаритися.....
levandivka
14.12.2007, 14:08
поки той відсоток "електорату", котрий я мав на увазі,
Нема ради, еволюція - штука повільна і нерівномірна (островитянам ще он, скільки фори зоставила).
А революції - завжди кров і втрати...
Взагалі то Владік тверезо каже, дурити треба той несвідомий електорат, і всі заходи підійдуть бо не тільки ми, а й дуби на могилах зістаріють поки той електорат дійде.:)
МП дурить і нічого, вірно каже не треба чекати, треба діяти. ИМХО звісно.:)
Взагалі то Владік
Гадаю, не зовсім коректно прочитав нікнейм, повинно бути Влодек, Vlodek, так?
Тепер до теми:
Чим ближче до московських попів, тим далі від Бога? (http://obozrevatel.com/news/2006/8/30/132857.htm)
Після минулих президентських виборів відданість московського патріархату виключно політичним цілям стала вже настільки очевидною, що постає логічне запитання: чи вважати Московську церкву церквою, чи ідеологічним підрозділом іноземної держави на чужій, ворожій території? Незаперечний факт – московська церква погано виконує свої прямі обов‘язки, які випливають із статусу церкви. У тих регіонах, де переважають парафії Московського патріархату, найбільша в країні злочинність, найвищий рівень соціальних хвороб, зокрема СНІДу, туберкульозу, наркоманії та алкоголізму, найбільша кількість бездомних дітей. А церковні служби збирають лічених бабусь – значно менше, ніж у місцевих пивних. І в рази менше, ніж кількість активних прихожан у церквах регіонів, де вплив Московського патріархату мінімізовано.
http://rian.ru/society/20070121/59446536.html
"Четвертая премия вручена компании Газпром в лице ее президента Алексея Миллера - за помощь в возрождении святынь Русской и других Православных церквей мира. "
Не знаю, зачем перекручена Лентой эта новость... ссылка как источник с Ленты.
СПРАВЖНІЙ ЛИК МОСКОВСЬКОЇ ПАТРІАРХІЇ (http://www.banderivets.org.ua/?page=pages/zmistc/zmistc38)
На місце справжньої Церкви із представників завербованого чекістами „тимчасового синоду” митрополита Сергія (Страгородського) була утворена в 1943 році Сталіним і Берієй Московська Патріархія - та сама, що сьогодні в усіх на слуху. В умовах важкої війни Сталін почав розігрувати „релігійну карту”, у тому числі перед військовими союзниками. Для цього він доручив Л. Берії й полковнику держбезпеки Г. Карпову „возродіть” православну Церкву. Митрополит Сергій був проголошений Патріархом всєя Русі й почав прискорено насаджувати Московську патріархію в СРСР і за кордоном. З погляду православних канонів, благодатні структури керування Церквою могли бути відтворені тільки по діючим на той момент канонічним правилам, і лише потім, згідно із цими правилами, вони могли бути змінені. Але в порушення всіх канонічних норм в 1943-45 рр. богоборчою владою була створена зовсім нова, далека від православної традиції релігійна організація тоталітарного типу, з новими, що раніше не існували церковними правилами, зі структурою керування, що копіює сталінське політбюро („митрополітбюро”) і фактично підходящої під модне нині визначення „тоталітарна секта”, що не має нічого спільного ні з російськими, ні із всесвітніми канонічними правилами православ'я. По канонах Православ'я, весь текст (http://www.banderivets.org.ua/?page=pages/zmistc/zmistc38)
Шановний Danilo, чи не здається Вам, що ви привели цитату з досить упередженого джерела? Я розумію, цей допис впаде на благодатну почву.. але до чого призведе це?
Чи влаштує Вас інформація щодо, наприклад, Київського Патріархату з джерел Московького Патріархату? Чи прийдемо ми в такому перебігу подій та ескалації конфлікту до конструктивних висновків?
Не бачу сенсу розпалювати міжконфесійну ворожнечу.
Не бачу сенсу розпалювати міжконфесійну ворожнечу. Шановний Bear
Не думаю що моє посилання на ЛФ у цій гілці яких тут безліч, читатимуть багато людей, і тим більше це призведе до ворожнечі, яка вже є, і більше чи менше від цього вона не стає. Але розуміння того що відбувалося та відбувається потрібно всім. Обговорення проблеми - частка її вирішення. Це не я сказав:) Що до джерела, не судіть строго. Я там майже вперше, або вдруге опинився, нічого ще окрім цієї статті не читав.
Додано через 4 хвилини
Чи прийдемо ми в такому перебігу подій та ескалації конфлікту до конструктивних висновків?
Важко передбачити, спрогнозувати...
Олег Оранжевый
16.01.2008, 17:44
Московська церква захопила у Києві незаконно 62 ділянки.
До абсурду доходить - у захопленому Першотравневому парку збираються будувати церкву Сергія Радонежского.. абсолютно неукраїнська фігура. Досить войовнича, щоправда певною мірою сфальсифікована.
І підтримує її Чрномирдін.
і більше чи менше від цього вона не стає.
Стає, стає... В цій темі дружно засудили МП за вручення премії "за єдність" Газпрому. Але виявилося, що то хибне джерело було. Ніякого визнання помилки не пролунало.
Не припускаєте можливості, що інформація, яку Ви надаєте теж хибна?
до ворожнечі, яка вже є
Не піддавайтесь провокації. Немає ще ворожнечі, нас з Вами нацьковують політики. До Православ'я це не має ніякого відношення.
Але розуміння того що відбувалося
Згоден, були гріхи у деяких представників однієї Помісної Церкви, і в керівництві також. Це вже визнано й деякими теперішніми керівниками. Але хто без гріха?
та відбувається
А от цього ми не знаємо... Можливо, взнаємо потім, але поки ні. І безпідставні звинувачення лише ведуть до розпалення ворожнечі. Якби просто міжконфесійної.. а це навіть внутрішньоконфесійна...
Обговорення проблеми - частка її вирішення.
Згоден! Конструктивне обговорення! Всіма руками ЗА!
Додано через 2 хвилини
будувати церкву Сергія Радонежского..
Але канонізованого Святого. Хоча що Вам, атеістам, та канонізація?...
Народный Рух Украины требует от руководства парламента и аппарата Верховной Рады выяснить, кто стал инициатором открытия в помещении комитетов Верховной Рады Свято-Владимирского храма.
Об этом говорится в заявлении главы НРУ, депутата от НУ-НС Бориса Тарасюка.
Он отмечает, что открытие культового сооружения прошло "при участии священнослужителей московского патриархата и отдельных депутатов, без ведома руководства парламентской коалиции".
Тарасюк также требует от руководства парламента "поинформировать общественность, в каком статусе будет находиться это учреждение и будет ли оно принадлежать к одной из конфессий".
"Мы убеждены, что молельная комната не может иметь какие-либо конфессионные признаки, поскольку в парламенте есть представители разных конфессий. Если следовать логике инициаторов открытия храма, то в таком случае необходимо открывать в Верховной Раде церкви всех конфессий, в том числе и "ленкомнату" для коммунистов":), - говорится в заявлении.
Тарасюк также добавил, что НРУ "не хотелось бы, чтобы открытие храма одной из конфессий стало фактором искусственного межконфессионального напряжения".
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008