КПК

Показати повну версію : Вакцинація дітей в Україні: за і проти

Сторінки : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ума
22.11.2006, 16:52
Насправді тема гілки запозичена з назви статті у ЛГ:
http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2006/11/22/19835/
І вирішила я, що вона більш пасуватиме до теми Дітей, а не здоров"я. Оскільки, мене це цікавить в розрізі як вакцинація впливає на здоров"я дітей.

Таке питання мене цікавить вже давно. На разі, ніколи не приділяла цьому такої уваги - оскільки, усі дитячі і недитячі щеплення робили мені, як обов"язкові і жодних проблем у мене з цим не було... а в чоловіка мого жодного дитячого щеплення не було - тому його мама постійно мала проблеми і в садочку і у школі, а навіть в інституті ходила пояснювати чому він неприщеплений!

Просто тепер це питання мене теж хвилює, бо думки з цього приводу розділилися - одні "проти" вакцинації - мовляв, дитина ніколи в житті може не стикатися з такою хворобою, то навіщо їй пригнічувати імунітет, прищеплені діти здоровими небувають і тп., а інші "за" - береженого Бог береже.

Особисто я для себе не вирішила чи робитиму щеплення майбутній дитині чи ні... але хотілось би заздалегіть скласти якесь уявлення по цій темі. Дехто радить у пологовому будинку не робити обов"язкові щеплення, а робити їх після трьох місяців - щоб дитина мала змогу адаптуватися до нового життя, що логічно виглядає, але проблема в тому, що у пологовому будинку, за звичкою, забувають запитатися чи робити вакцини чи ні...

У кого, які думки з цього приводу і який досвід?

Мих
22.11.2006, 17:05
Ви мене випередили з темою.

Я категорично проти прививок.

Чому?

1. Бо я уявляю собі як ці вакцини закупляють.
2. Вакцинація - це звичайний бізнес і до потреб здоровя це немає жодного відношення.
3. Є достатньо прикладів, коли після прививки дитина ставала калікою.
4. Ніхто з мед персоналу НЕ несе відповідальність за наслідки вакцинацій.

Я жодної вакцинації своїх дітей не робив і живі здорові, дякуючи Богу.

Ума
22.11.2006, 17:18
Миху, а скільки років Вашим дітям? і чи не маєте проблем у школі чи дит. садку?

з 3 і 4 пунктом погоджуюсь, щодо п.1, то існують більш дорожчі вакцини (імпортні), де якість відповідає вимогам ВОЗу. Щодо п.2 - то це і так і ні, колись були потрібні вакцини - типу віспи, бо хворобу тільки подолали і вона могла в будь-який момент повернутися, але у щеплених дітей був вже імунітет, тепер звісно - навіщо?... Крім того, якщо доросла жінка не має антитіл до краснухи, то роблять вакцину для того, щоб вона не піддавала ризику утробний плід... так що є і плюси, а є і мінуси.

Мих
22.11.2006, 17:36
Відповідно 8 й 11років.

В дитсадку не були, а в школі 10 гривень медсестрі і всі питання.
Закуп вакцин відбувається - хто більший дасть відкат, а тому є спокуса купити неякісні вакцини, які не пройшли тестування за кордоном підлягають знищенню(безкоштовні). Казочки про наш контроль не хотілось би навіть слухати й розказувати.
Наприклад дифтерія. Ця хвороба сьогодні настільки рідкісна, наскільки смерть людини від невдало вирваного зубу, чи вирізаного апендициту. Проте сьогодні Всім намагаються втулити вакцину.
А який процент захворілих після цієї вакцини? не дуже помилюсь, коли скажу перевищує летальних випадків від самої дифтерії.
Туберкульоз. Всі кричать, що у нас в Україні епідемія туберкульозу. Всіх поголовно прививають далі. А може та вакцинація і є наслідком цієї туберкульозної епідемії, ніхто не думав?

І не подумає . БІЗНЕС.

Ума
22.11.2006, 17:53
А моя подружка - дитині буде 3 роки - отримала в пологовому будинку, без її відома, три щеплення. А потім не робить жодного, так за нею дільничий лікар і міліціонер бігають, розшукують і заставляють робити щеплення. Вона вже які відмови не писала... маразм!

Степаныч
22.11.2006, 17:55
Насправді тема гілки запозичена з назви статті у ЛГ:

У кого, які думки з цього приводу і який досвід?
А давайте оголосимо референдум з приводу того, чи потрібна, наприклад, друга космічна швидкість? Або чи ампутувати ногу, якщо гангрена у хворого, чи не ампутувати?
А стаття м"яко кажучи... неграмотна. :mad:

Ума
22.11.2006, 17:59
Степаничу, дискусії на цю тему точаться давно, але у статті більше зосереджено на правову колізію, яка виникла. По ідеї, кожна мама сама обирає чи робити дитині вакцину чи ні, але виникають конфлікти у школах, дитсадках - де дитину без щеплення не візьмуть.

Я не намагаюся обговорювати саттю з ЛГ, а намагаюся для себе вияснити за і проти.

Маєте якісь думки з цього приводу - пишіть!

Мих
22.11.2006, 18:01
А моя подружка - дитині буде 3 роки - отримала в пологовому будинку, без її відома, три щеплення. А потім не робить жодного, так за нею дільничий лікар і міліціонер бігають, розшукують і заставляють робити щеплення. Вона вже які відмови не писала... маразм!

Даремно бігають. Згідно нашого Українського закодавства громадянин має право відмовитися від лікування і має право лікуватися у того лікаря, у якого захоче, як би це образливо для іншого лікаря не виглядало.

Степаныч
22.11.2006, 18:06
Маєте якісь думки з цього приводу - пишіть!
Умо, я лікар. У мене двое дітей - усі щеплення, які потрібно було зробити проти керованих інфекцій, їм були зроблені. Онуку теж усі щеплення робимо. Я маю на увазі, це не тема для обговорення у суспільстві. Треба професійно вести розмову. От доведено, що якщо щеплено не менше 75% населення, - епідемій не буде. А якщо менше? Чому ті, хто турбуються про здоров"я своїх дітей, повинні розплачуватися їх здоров"ям тому, що хтось відкупається від щеплень за 10 грн?
Я маю на увазі КЕРОВАНІ інфекції. Наприклад, я проти вакцинації від грипу.

Мих
22.11.2006, 18:15
От доведено, що якщо щеплено не менше 75% населення, - епідемій не буде. А якщо менше? Чому ті, хто турбуються про здоров"я своїх дітей, повинні розплачуватися їх здоров"ям тому, що хтось відкупається від щеплень за 10 грн?
Я маю на увазі КЕРОВАНІ інфекції. Наприклад, я проти вакцинації від грипу.

Совковий підхід. А чому діти, які стали каліками від прививок мають розплачуватися за те, щоб було 75%?

Степаныч
22.11.2006, 18:20
Совковий підхід. А чому діти, які стали каліками від прививок мають розплачуватися за те, щоб було 75%?
За "совковий підхід" окреме спасибі! Ви сама люб"язність! :cool: З приводу запитання. Ви маєте статистику, чи на рівні ОБС?

Мих
22.11.2006, 21:33
За "совковий підхід" окреме спасибі! Ви сама люб"язність! :cool: З приводу запитання. Ви маєте статистику, чи на рівні ОБС?

А як Ви думаєте, чому офіційна медицина не веде такої статистики?
Чи не тому, що ця статистика не на користь прививок? Оф. медицина пляцком ляже, але не визнає, що дитина окалічіла від прививок, а не те, що статистику вестиме. Маю можливість спілкуватися з лікарями. Вони не роблять прививки своїм дітям. По-моєму, без коментарів.;)

Степаныч
22.11.2006, 21:38
А як Ви думаєте, чому офіційна медицина не веде такої статистики?
Чи не тому, що ця статистика не на користь прививок? Оф. медицина пляцком ляже, але не визнає, що дитина окалічіла від прививок, а не те, що статистику вестиме. Маю можливість спілкуватися з лікарями. Вони не роблять прививки своїм дітям. По-моєму, без коментарів.;)
Миху,
пробачте, але Ви пишете нісенітницю. Назвіть хоча б одну причину, по якій "Оф. медицина пляцком ляже, але не визнає, що дитина окалічіла від прививок, а не те, що статистику вестиме"??? Ну який медицині зиск від приховування??? Та навпаки!!! Лікарі не роблять прививки своїм дітям??? Знову нісенітниця. От тому я і вважаю, що не можуть люди, які не є професіоналами, вирішувати питання суто професійні!

Мих
22.11.2006, 22:12
Невже Ви не розумієте, що вакцинація - це БІЗНЕС. Хіба ніколи не чули як закупляються вакцини і скільки накручують на цьому? А купивши вакцину, її треба списати по призначенню, от штампують всіх підряд.
Лікарі не роблять вакцинацію своїм дітям, відкрию Вам очі. Для чого калічити свою дитину, коли можна до 25% додати свою дитину, 75% можна дати?
Степанич, нормальний лікар своїй дитині не дасть вакцини.
При чому тут професіоналізм, коли медицина не веде статистики по шкідливості прививок? Чи може Ви скажете, що після вакцинації всі діти залишаються здорові? Знаю двох лікарів, які займаються лікуванням дітей після прививки, а наслідки там, повірте, це Вам не палець порізати і навіть ногу не зламати...

Ума
22.11.2006, 22:43
Особисто я до останнього часу не була проти вакцинацій - як на мене, дійсно краще було в легшій формі перенести інфекцію, ніж отримати колись від неї важкі наслідки. Коли мені робили усі щеплення - то я тоді звісно не задумувалась - потрібно це чи ні. Та й на підприємстві я ініціювала добровільну вакцинацію в зимовий період від грипу (за кошти підприємства). Але інколи задумуєшся чи варто то все...

От пригадую що в дитинстві я була впевнена, що у всіх людей є пупок і у всіх людей є "виразка" на плечі. Отак, пізніше раптом помітила, що є люди, які такого не мають... от та проба Манту для мене залишилась загадкою... для чого? тепер, здається, таких не роблять! ??

Степанич, мені приємно було б послухати Ваші коментарі, як професіонала - лікаря, але погодьтеся, що сьогодні пацієнт має право обирати собі методи лікування - думаю, що щеплення робити чи ні - це також вибір пацієнта має бути. І примусово ставити всім - це не правильно. Я за те, щоб кожен міг обрати (до речі, якби то було настільки небезпечно, то навряд чи б дозволили відмови) вакцинуватися чи ні!

А вже лікарі мали б привести аргументи на "за" і на "проти"

(п.с. до речі, теж знаю лікарів, які своїм дітям не робили вакцин)

Мих
22.11.2006, 22:48
У мене недалеко, де я проживаю, хлопчику зробили прививку проти дифтерії, після чого тягне ногу.

І що цікаво, нема винуватих.

Степаныч
22.11.2006, 22:50
Невже Ви не розумієте, що вакцинація - це БІЗНЕС. ...
Миху,
ну не буду навіть дискутувати. Що Ви мені хочете довести? Я лікар, дружина лікар, син лікар... І МИ РОБИЛИ ЩЕПЛЕННЯ СВОЇМ ДІТЯМ І ОНУКУ! А Ви що пишете? Не хочу витрачати час. Даруйте, але Ви із тих людей, які щиро (підкреслю - "щиро") вважають, що живуть у оточенні ворогів. І цими ворогами є лікарі, "чиновники", вчителі, комунальники, ... усі. Це Ваше бачення світу, можу тільки поспівчувати.

Мих
22.11.2006, 22:57
Миху,
ну не буду навіть дискутувати. Що Ви мені хочете довести? Я лікар, дружина лікар, син лікар... І МИ РОБИЛИ ЩЕПЛЕННЯ СВОЇМ ДІТЯМ І ОНУКУ! А Ви що пишете? Не хочу витрачати час. Даруйте, але Ви із тих людей, які щиро (підкреслю - "щиро") вважають, що живуть у оточенні ворогів. І цими ворогами є лікарі, "чиновники", вчителі, комунальники, ... усі. Це Ваше бачення світу, можу тільки поспівчувати.

Я зрозумів, нема аргументів.
Я знаю, доречі, дуже багато хороших лікарів.
Дякувати Богу, що вакцинації у Вас пройшли без ускладнень, але що говорити тим батькам, чиї діти постраждали? Невже вони хотіли своїм дітям зла?

Salata
22.11.2006, 23:00
Відповідно 8 й 11років.

Наприклад дифтерія. Ця хвороба сьогодні настільки рідкісна, наскільки смерть людини від невдало вирваного зубу, чи вирізаного апендициту.

Неправда. В Крыму была эпидемия в 95-м. Не знаю сколько летальных исходов, но были.

Мих
22.11.2006, 23:02
Що не правда? Сьогодні 2006, чи 1995?

Степаныч
22.11.2006, 23:07
Степанич, мені приємно було б послухати Ваші коментарі, як професіонала - лікаря, але погодьтеся, що сьогодні пацієнт має право обирати собі методи лікування - думаю, що щеплення робити чи ні - це також вибір пацієнта має бути. І примусово ставити всім - це не правильно. Я за те, щоб кожен міг обрати (до речі, якби то було настільки небезпечно, то навряд чи б дозволили відмови) вакцинуватися чи ні!

А вже лікарі мали б привести аргументи на "за" і на "проти"

(п.с. до речі, теж знаю лікарів, які своїм дітям не робили вакцин)
Умо,
Ви прАві повністю! Але це проблема медицини взагалі. Є законодавство, але воно "мертве". "Примусово" нічого робити не можна. Але потрібно ПОЯСНИТИ і ПЕРЕКОНАТИ! Можу лише порекомендувати.
1. Класний керівник повинен попередити Вас, що Вашу дитину будуть щеплювати тоді то і тоді то.
2. Ваш педіатр ПОВИНЕН знати Вашу дитину. Маю на увазі дільничного педіатра, а не шкільного. Ви, знаючи терміни проведення щеплень, напередодні, консультуєтесь у свого дільничного педіатра, чи можна Вашій дитині робити щеплення. Все.
Повірте мені, є багато нормативних актів, які детально регламентують, кому можна робити щеплення, кому ні. І медики ДУЖЕ БОЯТЬСЯ ЇХ ПОРУШИТИ, тому що за цим - кримінал.
Головне, пам"ятайте. Медики не Бармалеї, вони не хочуть зробити Вашій дитині нічого поганого.

А от проти грипу не вакцинуйтеся :)

Степаныч
22.11.2006, 23:14
Я зрозумів, нема аргументів.
Я знаю, доречі, дуже багато хороших лікарів.
Дякувати Богу, що вакцинації у Вас пройшли без ускладнень, але що говорити тим батькам, чиї діти постраждали? Невже вони хотіли своїм дітям зла?
Ну які аргументи? За що чи проти чого? Приводжу приклад. Батьки вивезли дітей на природу. Хотіли їм зла? Зрозуміло, що ні. Але там поряд пасіка, бджоли покусали і дітей, і батьків. Одного з дітей з набряком Квінке відвезли до реанімації. То що, не їздити з дітьми на природу???

Ума
22.11.2006, 23:17
Степанич, а як в пологовому будинку, де дитина тепер перебуває три дні - можуть ЗНАТИ її? Для чого роблять ті вакцини одразу після народження? Можливо пізніше робити ці вакцини для новонароджених, скажімо в 3 міс. чи в 6?

п.с. І якщо неважко, можете пояснити, які саме вакцини роблять обов"язково і від чого вони. Дякую.

Степаныч
22.11.2006, 23:23
Степанич, а як в пологовому будинку, де дитина тепер перебуває три дні - можуть ЗНАТИ її? Для чого роблять ті вакцини одразу після народження? Можливо пізніше робити ці вакцини для новонароджених, скажімо в 3 міс. чи в 6?

п.с. І якщо неважко, можете пояснити, які саме вакцини роблять обов"язково і від чого вони. Дякую.
Умо, даруйте, детально відповім завтра, не маю часу зараз. Коротко: у пологовому будинку є неонатолог і педіатр, вони визначають.

Ума
22.11.2006, 23:28
ок. почекаю до завтра. Непоспішайте - головне дати кваліфіковану відповідь!

п.с. все рівно, думаю, що за два дні визначити, що є в дитини неможливо. Був випадок у пологовому будинку, коли народжувала моя подруга, а я була присутня. Дитині (не її) зробили вакцинацію, але в неї з"явилася якась алергія - вона вся посиніла і вже була схожа на мертву... одним словом дитину відкачували 4 години! Вкололи в результаті якийсь гормон і її попустило... хоча гормони колоти - то вже, як на мене останнє дєло :(

Степаныч
22.11.2006, 23:36
...

п.с. все рівно, думаю, що за два дні визначити, що є в дитини неможливо.
...
Вкололи в результаті якийсь гормон і її попустило... хоча гормони колоти - то вже, як на мене останнє дєло :(
:) :) :) Нєть! :) :) :) До завтра!;)

levandivka
23.11.2006, 09:24
Мих, +1.
Вакцинація - бізнес. А для педіатрів - пунктик інструкції. Що б не сталося з дитиною, виконай інструкцію - відмажуть.
"ВраЧи сожгли родную хату" - це про мою родину, гіркого досвіду вистарчає.
Давно прийшов ло висновку, що лікар не завжди правий. Особливо, коли "професіонал" вказує, в котрій саме аптеці, я повинин отоварити рецепт...
Питання щеплення вирішив ще в 89-му.
Аби не наражатися на пологову "обязаловку", усі мої діти народжені в хаті. Старшенький (89 р.н), попав лише під "столбнякову" при травмі, недогледіли... В садок ходить тільки середній, відкупаємося.
Степанычу, ви пишете:
Ну який медицині зиск від приховування??? Та навпаки!!! Лікарі не роблять прививки своїм дітям??? Знову нісенітниця. От тому я і вважаю, що не можуть люди, які не є професіоналами, вирішувати питання суто професійні!"
У п. Чєрвонскої і п. Котока аргументація цілком достатня. Львівські лікарі, з якими я спілкуюся (інфекціоніст у тому числі) Вашу позицію не поділяють.
І космонавти, і святі отці - професіонали в питаннях космосу. Правда? Але позиції у них дещо різняться. Кого як вчили...
Тому пропоную питиння ділетантства зняти.
Це МОЇ діти, МОЄ здоров'я. А працівники від міністерства повинні забезпечити МОЄ ПРАВО, коли я до них звернуся.
Ви, Степаныч, пишете:
"1. Класний керівник повинен попередити Вас, що Вашу дитину будуть щеплювати тоді то і тоді то.
2. Ваш педіатр ПОВИНЕН знати Вашу дитину. Маю на увазі дільничного педіатра, а не шкільного. Ви, знаючи терміни проведення щеплень, напередодні, консультуєтесь у свого дільничного педіатра, чи можна Вашій дитині робити щеплення."
Не так. Мою дитину не "будуть щеплювати тоді то і тоді то", а "ПРОПОНУЮТЬ". Не "чи можна", а "чи треба"! Гадаю, власне через оцю різницю просвистів закид "СОВОК".
Керовані інфекції, керовані демократії... А може не треба?
Медики не Бармалеї, вони не хочуть зробити <...> дитині нічого поганого.
Вони - гвинтики Системи, вони виконують ІНСТРУКЦІЮ.

Мих
23.11.2006, 10:49

А в пологовому будинку все дуже просто, Умо.
Якщо педіку не дасьте 20 дол США, то Ваша дитина буде тіпа "хвора" і Вам її не принесуть до тих пір, поки Ви цьому педіку не всунете 100 гривень, а після взятки Ваша дитина моментально стане найздоровішою дитиною на світі і Вас з дитиною випишуть з лікарні. Такі реалії життя. Я це пройшов двічі.:mad:

Степаныч
23.11.2006, 11:00
Мих, +1.
Вакцинація - бізнес. А для педіатрів - пунктик інструкції. Що б не сталося з дитиною, виконай інструкцію - відмажуть.
"ВраЧи сожгли родную хату" - це про мою родину, гіркого досвіду вистарчає.
Давно прийшов ло висновку, що лікар не завжди правий. Особливо, коли "професіонал" вказує, в котрій саме аптеці, я повинин отоварити рецепт...
...
У п. Чєрвонскої і п. Котока аргументація цілком достатня. Львівські лікарі, з якими я спілкуюся (інфекціоніст у тому числі) Вашу позицію не поділяють.
...пропоную питиння ділетантства зняти.
Це МОЇ діти, МОЄ здоров'я. А працівники від міністерства повинні забезпечити МОЄ ПРАВО, коли я до них звернуся.
Ви, Степаныч, пишете:
"1. Класний керівник повинен попередити Вас, що Вашу дитину будуть щеплювати тоді то і тоді то.
2. Ваш педіатр ПОВИНЕН знати Вашу дитину. Маю на увазі дільничного педіатра, а не шкільного. Ви, знаючи терміни проведення щеплень, напередодні, консультуєтесь у свого дільничного педіатра, чи можна Вашій дитині робити щеплення."
Не так. Мою дитину не "будуть щеплювати тоді то і тоді то", а "ПРОПОНУЮТЬ". Не "чи можна", а "чи треба"! Гадаю, власне через оцю різницю просвистів закид "СОВОК".
Керовані інфекції, керовані демократії... А може не треба?
Медики не Бармалеї, вони не хочуть зробити <...> дитині нічого поганого.
Вони - гвинтики Системи, вони виконують ІНСТРУКЦІЮ.
На мою думку, ми відхилилися від теми. Чи треба, чи не треба, "керовані інфекції" (ну якщо Ви не бачите різниці між "керованими інфекціями" і "керованими демократіями", не будемо ж тут розпочинати лікбез!), налаштована "Система" на знищення народу зі своїми інструкціями чи навпаки, ... це настільки широкі питання, що потребують окремої розмови. З приводу думки Ваших знайомих лікарів, - поцікавтесь у них з аргументами.

Умо,
не хочу читати лекції :) Є сайт http://www.privivka.ru/vaccines/aventispasteur/pnevmo23-pneumococcus.xml
Там усе досить популярно. Повторю свою думку: щеплювання потрібні і їх потрібно робити. Але під час щеплення дитина повинна бути здоровою. Ризик від щеплення незрівнянно нижчий від ризику захворіти. Якби шановний levandivka побачив, як помирають від того ж стовбняку, можливо теж би змінив свою думку.

Степаныч
23.11.2006, 11:03
А в пологовому будинку все дуже просто, Умо.
Якщо педіку не дасьте 20 дол США, то Ваша дитина буде тіпа "хвора" і Вам її не принесуть до тих пір, поки Ви цьому педіку не всунете 100 гривень, а після взятки Ваша дитина моментально стане найздоровішою дитиною на світі і Вас з дитиною випишуть з лікарні. Такі реалії життя. Я це пройшов двічі.:mad:
:) Миху, якщо не секрет, ким Ви працюєте? Вірніше, де працюєте?

Salata
23.11.2006, 14:13
Сьогодні 2006, чи 1995?

Похоже на заклинание. В этих цифрах глубокий смысл? :)

Это в другой стране каждые 10 лет улучшалась ситуация со здравоохранением, Вы, наверно, перепутали. :)

Мих
23.11.2006, 15:49
:) Миху, якщо не секрет, ким Ви працюєте? Вірніше, де працюєте?

Не в органах.:D

Мих
23.11.2006, 15:51
Сьогодні по радіо слухав. У Хмельницьку масово захворіли діти після прививки проти гепатиту.

Ума
23.11.2006, 15:59
Сьогодні по радіо слухав. У Хмельницьку масово захворіли діти після прививки проти гепатиту.

Я теж цю новину чула. Госпіталізовано 21 дитину!!! Хотіла знайти цю інфу в неті, щоб запостити лінк, але натрапила на купу таких новин! То 88 із 100 дітей, яким робили щепленя (Херсонська обл.) потрапили у лікарню, то 47 діток (Хмельницька обл.) теж госпіталізовані, то понад 20 в Чернівцях... усім робили реакцію Манту!!! у дітей судоми ніг і рук були. добре що не було спазмів серця чи інших м"язів!

А взагалі навіщо цю пробу Манту роблять і надалі? Кожен другий (якщо не більше) в Україні носій цієї туберкульозної палички Коха. Хіба ті щеплення за стільки років зменшили відсоткове відношення хворих і здорових? Виглядає так, що лікарі інфікують для того, щоб знати від чого лікувати! Чорний гумор... але з деякими щепленнями ситуація виглядає саме так критично!

Капітан
23.11.2006, 16:05
Умо, не робіть прививки дитині. Я своїй не робив і не збираюсь. Тьфу-тьфу, здорова, ніц їй не бракує :)

Ума
23.11.2006, 16:13
Капітане, справа в тому, що мені робили всі щеплення - і теж ніби ніц не бракує... ;)

що саме керувало Вами, коли Ви відмовились робити щеплення дитині? можете аргументувати?

Капітан
23.11.2006, 16:17
Можу: наслухався страшилок про патології внаслідок вакцинацій. І повірив їм. Тим більше наскільки мені відомо, за кордном такої практики вакцинації дітей немае.

Мих
23.11.2006, 16:18
Умо, повірте, можливо я тут виглядаю через міру категоричним, але не треба бути професіоналом у медицині, щоб побачити що твориться у нашій медицині. Було б не погано почути інформацію про прививки у наших форумчан, що живуть за кордоном, як там до цього відносяться і як там дають прививки, а у нас сама медицина хвора, а хворий хворого хіба можна лікувати?
Умо, у Вас будуть діти, добре, якщо повезе, попадеться нормальна участкова, але як правило, там працюють не серйозні люди. У мене був такий смішний випадок.
Привіз дружину з дитиною додому з пологового будинку. Вперше участкова прийшла до нас через чотири місяці!!!! Оглянула й каже: У вашої дитини біда, потрібне втручання хірурга (уявіть себе мамою і таке почути), у вашої дитини не розводяться ноги на 180 градусів при зігнутих колінах і є перспектива, що дитина буде тягнути ногу. Ми були в шоці. Згодом я покликав іншого лікаря, свого знайомого. Він прийшов, оглянув дитину й каже:
-лікарку викликали?
-Так,-кажу.
-І що вона казала?
-Казала що ноги не розводяться на 180 градусів.
-Як прийде ця лікарка знову скажете їй, хай сама собі розводить ноги на 180 градусів.:D

Більше ми нічого не робили, нікого не викликали і дитина, дякувати Богу, нормально ходить, взагалі ніяких проблем нема.
Така от історія.

Невстранец
23.11.2006, 16:20
Я обоим делал все необходимые прививки, тьфу-тьфу, всё нормально. Правда, от единственной в наше время массовой болезни - ветрянки, прививки так и не придумали, так что оба переболели, а больше вроде (тьфу-тьфу, лоб отбил уже, другой деревяшки рядом нет) ничем "таким", а в школу или на массовые мероприятия отпускать ребёнка так спокойнее ИМХО.

Только мы в школе не делаем прививки, а исключительно у своего иммунолога, проверенного (он и вакцины сам подбирает, и детей наших знает с пелёнок).

Мих
23.11.2006, 16:21
Умо, не робіть прививки дитині. Я своїй не робив і не збираюсь. Тьфу-тьфу, здорова, ніц їй не бракує :)

А капітана можна слухати, людина з досвідом.

Мих
23.11.2006, 16:23
Звичайно, після прививки може й нічого не бути, але робити прививку - це наражати дитину на небезпеку.

Степаныч
23.11.2006, 16:24
Не в органах.:D
Це втішає! :) А запитання було до того, чи Ви зможете назвати рід діяльності, яка не "вбиває, калічить..."? Моя порада: думайте про людей краще! Ну як жити в оточенні ворогів? :confused:

Капітан
23.11.2006, 16:25
А капітана можна слухати, людина з досвідом.

Мих, Ви краще детальніше про лікарку на 180%....:eek: Телефончик є?:p

Мих
23.11.2006, 16:28
Мих, Ви краще детальніше про лікарку на 180%....:eek: Телефончик є?:p

Ну я ж кажу ще раз: Капітан - людина з досвідом.:D

Степаныч
23.11.2006, 16:30
Умо, повірте, ...не треба бути професіоналом у медицині, щоб побачити що твориться у нашій медицині. Було б не погано почути інформацію про прививки у наших форумчан, що живуть за кордоном, як там до цього відносяться і як там дають прививки, а у нас сама медицина хвора, а хворий хворого хіба можна лікувати?
...
Більше ми нічого не робили, нікого не викликали і дитина, дякувати Богу, нормально ходить, взагалі ніяких проблем нема.
Така от історія.
Дуже розумний пост! Чесно! Але повторюю: це окрема тема!!!!!

Мих
23.11.2006, 16:32
Це втішає! :) А запитання було до того, чи Ви зможете назвати рід діяльності, яка не "вбиває, калічить..."? Моя порада: думайте про людей краще! Ну як жити в оточенні ворогів? :confused:

Я не живу в оточені ворогів тілесних, а від духовних ніхто не застрахований. А в колективі у мене немає ворогів. Не всі лікарі погані, а медицина у нас .....:rolleyes:

Капітан
23.11.2006, 16:32
Умо, моя жінка набагато більше знає про всякі нюанси, які Вас цікавлять, проте на жаль... Хіба у неї, спешиал фор ю розпитаюсь, коли побачу :)

Степаныч
23.11.2006, 16:37
Я не живу в оточені ворогів тілесних, а від духовних ніхто не застрахований. А в колективі у мене немає ворогів. Не всі лікарі погані, а медицина у нас .....:rolleyes:
Та ну! Від нас залежить.
Я ж не кажу, що усі лікарі погані, я кажу, що більшість людей вважають лікарів поганими!
Прочувствуйте разницу! :)

Ума
23.11.2006, 16:45
не все врачи одинаково полезны... :)

Ума
23.11.2006, 16:53
До речі, Степаничу, в приведеному Вами лінку говориться що вакцинувати ту інфекцію ПОТРІБНО ПІД ЧАС вакцини проти грипу :)

не знаю чому Ви проти вакцин від грипу, але у нас на роботі тоді жодна особа, яка вакцинувалася не хворіла! Вакцину, щоправда, ми імпортну брали - дорогу! Але очевидно вгадали тоді, від якого типу грипу щеплювати - тоді, це здається, три в одному було.

Степаныч
23.11.2006, 16:54
не все врачи одинаково полезны... :)
Угу. А кто "одинаково полезен"? :)

Мих
23.11.2006, 16:55
Лікарі, яким до тридцяти - опасниє люді.
Лікарі, котрим за тридцять - особо опасниє люді.

Степаныч
23.11.2006, 16:58
не знаю чому Ви проти вакцин від грипу, але у нас на роботі тоді жодна особа, яка вакцинувалася не хворіла! Вакцину, щоправда, ми імпортну брали - дорогу! Але очевидно вгадали тоді, від якого типу грипу щеплювати - тоді, це здається, три в одному було.
Умо, Ви правильно сказали: вгадали! Грип не така уже й страшна хвороба. Є інші засоби профілактики.

Ума
23.11.2006, 16:59
Довелося гілку перенести в Здоров"я :) тут їй більш комфортніше буде :)

Мих
23.11.2006, 17:01
Вакцинація проти грипу взагалі смішна історія. Вірусів грипу існує як зірок на небі - багато.
Кожна вакцина діє лише конкретно проти проти конкретного виду вірусу. Тому ця вакцинація проти грипу все одно, що радіо слухати - ні тепло, ні холодно., або все одно, що лотарею виграти, нє?

Ума
23.11.2006, 17:02
Умо, Ви правильно сказали: вгадали! Грип не така уже й страшна хвороба. Є інші засоби профілактики.

звісно що є, але рік перед тим, як ми вирішили вакцинувати людей, був катастрофічний брак робочого персоналу... навіть замін знайти не могли. тому вирішили, що так дешевше буде для фірми і здоровіше для працівників. Працівники радо погодились (на халяву і французька вакцина панацеєю здається) і на скільки мені відомо, та фірма і надалі таке практикує (я вже там не працюю)

Степаныч
23.11.2006, 17:31
Вакцинація проти грипу взагалі смішна історія. Вірусів грипу існує як зірок на небі - багато.
Кожна вакцина діє лише конкретно проти проти конкретного виду вірусу. Тому ця вакцинація проти грипу все одно, що радіо слухати - ні тепло, ні холодно., або все одно, що лотарею виграти, нє?

Да. :)

Степаныч
23.11.2006, 17:33
звісно що є, але рік перед тим, як ми вирішили вакцинувати людей, був катастрофічний брак робочого персоналу... навіть замін знайти не могли. тому вирішили, що так дешевше буде для фірми і здоровіше для працівників. Працівники радо погодились (на халяву і французька вакцина панацеєю здається) і на скільки мені відомо, та фірма і надалі таке практикує (я вже там не працюю)
Поталанило! Та й плацебо... Нехай не боліють!

Danilo
23.11.2006, 18:18
Ума дякую за цікаву тему. Степаничу додаю репутації за фаховий підхід. От як би було більше таких фахівців. Я своїй дитині робив та роблю всі щеплення окрім грипу.

Мих
23.11.2006, 19:13
Та киньте весла, Данило.
Прививки... Не вірю.

levandivka
23.11.2006, 20:18
На мою думку, ми відхилилися від теми. [<...> налаштована "Система" на знищення народу зі своїми інструкціями чи навпаки, ... це настільки широкі питання, що потребують окремої розмови. З приводу думки Ваших знайомих лікарів, - поцікавтесь у них з аргументами.
Тобто Ви, Степаныч, пропонуєте обговорити "Вакцинація дітей: за і проти", окремо, без прив'язки до нашої Системи? Десь, колись, в якійсь країні?
Тоді і я погоджуся, вакцинація - хороша ідея... без шансів на реалізацію найближчими роками в наших краях.
<...>Ризик від щеплення незрівнянно нижчий від ризику захворіти. Якби шановний levandivka побачив, як помирають від того ж стовбняку, можливо теж би змінив свою думку.
Не зміню! Доня "залікована" не дає змінити...
Пра страшну смерть від стовбняку побалакати можна. Скільки відомих Вам випадків загибелі від стовбняку на Львівщині? (офіційну статистику пропоную облишити).
З приводу думки моїх знайомих лікарів - вони навчилися не лише виконувати, а й думати, та й діти - свої. Цитувати каяття знайомої ветерана совкової вакцинації на цьому форумі небезпечно. Вона, бідака, і так "городами до нас пробиралася", щоб завідуюча не засікла у вікно.
Повірте, аргументи вагомі.

Степаныч
23.11.2006, 23:32
...
Прививки... Не вірю.
"Тату, а інопланетяни є ..." :D

Степаныч
23.11.2006, 23:39
Тобто Ви, Степаныч, пропонуєте обговорити "Вакцинація дітей: за і проти", окремо, без прив'язки до нашої Системи? Десь, колись, в якійсь країні?
Тоді і я погоджуся, вакцинація - хороша ідея... без шансів на реалізацію найближчими роками в наших краях.

Не зміню! Доня "залікована" не дає змінити...
Пра страшну смерть від стовбняку побалакати можна. Скільки відомих Вам випадків загибелі від стовбняку на Львівщині? (офіційну статистику пропоную облишити).
З приводу думки моїх знайомих лікарів - вони навчилися не лише виконувати, а й думати, та й діти - свої. Цитувати каяття знайомої ветерана совкової вакцинації на цьому форумі небезпечно. Вона, бідака, і так "городами до нас пробиралася", щоб завідуюча не засікла у вікно.
Повірте, аргументи вагомі.
Я пропоную взагалі цю тему не обговорювати. Щеплення потрібні. Нічого обговорювати.
Щодо іншого, можу тільки висловити співчуття. Не знаю Вашої ситуації, але зрозумів, що Ви ненАвидите лікарів. Мабуть, у Вас є для цього підстави. Поважаю Вашу точку зору, але категорично не поділяю.

levandivka
24.11.2006, 08:02
Я пропоную взагалі цю тему не обговорювати. Щеплення потрібні. Нічого обговорювати.
Щодо іншого, можу тільки висловити співчуття. Не знаю Вашої ситуації, але зрозумів, що Ви ненАвидите лікарів. Мабуть, у Вас є для цього підстави. Поважаю Вашу точку зору, але категорично не поділяю.

Дякую за співчуття і, прошу пробачення за натрентність, але я так і не зрозумів Вашого посилу: "щеплення потрібні.(жирна крапка)" в котрому місці нашої планети (Львів з його хорою Системою охорони здоров'я не обговорюємо)?
Звичайно, коли зберуся у Африку чи інший вірусонебезпечний регіон - прищеплюся. А наші "дУрні й дорОги" на заклади МОЗ розповсюджуюся 100%.
НенАвиджу лікарів?..
Тільки у їх службовому кабінеті. Поза закладом вони перетворюються на людей.:)

Степаныч
24.11.2006, 10:27
Дякую за співчуття і, прошу пробачення за натрентність, але я так і не зрозумів Вашого посилу: "щеплення потрібні.(жирна крапка)" в котрому місці нашої планети (Львів з його хорою Системою охорони здоров'я не обговорюємо)?
Звичайно, коли зберуся у Африку чи інший вірусонебезпечний регіон - прищеплюся. А наші "дУрні й дорОги" на заклади МОЗ розповсюджуюся 100%.
НенАвиджу лікарів?..
Тільки у їх службовому кабінеті. Поза закладом вони перетворюються на людей.:)
Здається, ми не зрозуміли один одного:) Я маю на увазу суто медичний бік проблеми. Ви, мабуть, не проти щеплень в принципі, а проти того, як це робиться у нас. Погоджуюсь, у такому аспекті тему потрібно обговорювати у суспільстві. Але у даному випадку щеплення, - це тільки один окремий приклад того, що система охорони здоров"я у нашій країні важко хвора і перспектив на її одужання поки що на горизонті не видно. Але це настільки широке, болюче і важке питання, що для його обговорення потрібно відкривати зовсім нову тему. Але я із власного досвіду знаю, що нікого, крім медиків, стан медичної галузі не цікавить. На жаль:(

Мих
24.11.2006, 11:54
Лікарі - це дуже небезпечні люди. Вони завжди лікування проводять у полі лише своєї професії.
Наприклад. приклад. У вас фурункул. Якщо Ви звернетися до хірурга, то будьте певні, він травкою, або таблєтками Вас лікувати не буде, бо хірург - мясник. Інша справа, якщо Ви звернетися з цією ж болячкою до, наприклад , терапевта, або фармацепта.:D :D :D

Що до прививок, то я проти. А його застосування доцільне, коли є підстави вважати розповсюдження вірусу, а все решту - просто бізнес, який організований медчиновниками.
Згідно нашого законодавства, будь-яке лікування Вашої дитини має робитися тільки з Вашого дозволу, бо тільки Ви відповідаєте за здоровя Вашої дитини, а не участковий лікар, для якого головне поставити галочку - прививка зроблена. Памятайте ще одну річ. Якщо не дай Боже, після прививки, ваші дитині стало зле, то ніхто з лікарів не нестиме відповідальності, і Ви нічого не докажете, що до шкідливості цієї прививки, бо Вам прийдеться боротися не проти конкретного лікаря, а проти СИСТЕМИ, а це значно важче. І тоді Ви зрозумієте, що ця проблема є ТІЛЬКИ Вашою, а не тих, хто до прививки спонукав до прививки. Ще одне. Запропонуйте лікарю, який хоче зробити прививку, написати, що він гарантує, що ця прививка не зашкодить Вашій дитині і що він нестиме відповідальність в разі неудачі, при цьому уважно подивіться на його міну і зробіть самі висновок.

Мих
24.11.2006, 11:57
А левандівку підтримую. Людина знає життя і судить з досвіду, а не з слухів.

Ума
24.11.2006, 12:33
У мене бабця лікар, щоправда, вже на пенсії - тому повагу до лікарів я маю. Але у своєму житті і зовсім нещодавно мала дуже неприємні випадки пов"язані з лікарями, а саме з їх професійністю. Якось розповім на іншій гілці. Як я вже колись казала, що з боку держави це великий злочин випускати таких бовдурів, які вважають себе лікарями! Медінститут - це бізнес і ніхто не перевіряє тих знань, не говорю вже про практику!

Щодо вакцинації. Я перечитала багато інфи на тому сайті і цікавий факт для себе відкрила те, що імунітет виробляється на пару років. В більшості випадків до 5років (більший термін майже не зустрічала). А тепер питання: якщо дійсно зараз не має епідемії, наприклад, дифтерії, то навіщо робити вакцинацію зараз? А то виглядає так, що я прищеплена від різних хворіб, які практично зараз рідко зустрічаються в побуті, але не факт, що в мене ще досі є до них імунітет!!! І у випадку чогось, я прищеплена, можу таки захворіти... То для чого мені робили ці вакцини? Щоб план виконати?

Мих
24.11.2006, 12:44
Крім того, Ума, скажу наступне. Кількість людей, що померли від дифтерії настільки мізерна, що думаю, що процент постраждалих від самої прививки в декілька раз перевищує. Мій знайомий лікар говорив: хворих на дифтерію у своїй практиці я не зустрічав, проте хворих, внаслідок прививки від дифтерії досить немало лікував.

Мих
24.11.2006, 12:48
Від дифтерії одна прививка взагалі нічого не дає. Їх треба робити декілька раз на протязі року і тоді..... якийсь термін є ймовірність, що коли людина захворіє на дифтерію можливо легше перенесе цю хворобу.
А що до підвищення імунітету знаю суперовий спосіб. Реальний і дуже дієвий. Багато хворіб просто зникає при цьому.

Капітан
24.11.2006, 12:50
Итак, Ума – вчера расспрашивал жену насчет прививок. Она правда страшно удивилась – чего это я к ней прицепился с такими вопросами… :)
Короче говоря, у моей дочери /1г. 09 мес./ есть только две прививки – БЦЖ /сделали в роддоме без ведома моей жены и меня/, и от гепатита «Б». Прививки от остальных болезней не делали из следующих соображений:
- плохое качество материалов для прививок;
- плохие условия хранения плохих материалов для прививок;
- плохие побочные эффекты от плохих прививок, хранящихся в плохих условиях;
- совет знакомой опытной врачихи-педиатрихи насчет вакцинации. У этой врачихи есть собственные маленькие дети, и им она не сделала ни одной прививки;
- увиденный однажды по телевизору видеоматериал про то, как 7-и летней, абсолютно здоровой девочке сделали прививку от краснухи, в результате чего ребенок стал умственно отсталым и перестал разговаривать…
- прививки помогают как мертвому припарка, и дети все равно заражаются всякими болезнями.
:)
Решать все равно Вам, и я не настаиваю на 100% верности вышесказанного. Но пожалуй риск покалечить ребенка больше - именно в случае вакцинации, чем без нее.

Мих
24.11.2006, 12:57
Капітане, у Вас розумна жінка.

Капітан
24.11.2006, 13:03
Капітане, у Вас розумна жінка.

Так для себе ж вибирав, нє? :D
Дякую, Мих :)

Степаныч
24.11.2006, 13:11
Лікарі - це дуже небезпечні люди. Вони завжди лікування проводять у полі лише своєї професії.
...
Що до прививок, то я проти. ...
...тільки Ви відповідаєте за здоровя Вашої дитини, а не участковий лікар, для якого головне поставити галочку - прививка зроблена. ...
... Ще одне. Запропонуйте лікарю, який хоче зробити прививку, написати, що він гарантує, що ця прививка не зашкодить Вашій дитині і що він нестиме відповідальність в разі неудачі, при цьому уважно подивіться на його міну і зробіть самі висновок.
:) А водії, наприклад, не небезпечні? Було б дивно, якби лікарі лікували не "у полі своєї професії". З іншого боку, "узкий специалист подобен флюсу... (К. Прудков)". Тому останніми роками і вводиться інститут лікаря загальної практики.
Щодо відповідальності лікаря у зв"язку із щепленнями... Ну уявіть, порекомендує лікар, наприклад, вживати курячі яйця, а пацієнт придбає їх на ринку і захворіє на сальмонельоз. Лікар винний? Якщо вакцина неякісна, то при чому тут лікар? Інше питання. Неадекватна реакція організму. Ну як її можна передбачити?
І з приводу відповідальності лікаря за здоров"я. На жаль, лікарів як раз намагаються зробити відповідальними за здоров"я, хоча вони можуть бути відповідальними тільки за якість надання медичної послуги.

Степаныч
24.11.2006, 13:21
... випускати таких бовдурів, які вважають себе лікарями! Медінститут - це бізнес і ніхто не перевіряє тих знань, не говорю вже про практику!

...якщо дійсно зараз не має епідемії, наприклад, дифтерії, то навіщо робити вакцинацію зараз? А то виглядає так, що я прищеплена від різних хворіб, які практично зараз рідко зустрічаються в побуті, але не факт, що в мене ще досі є до них імунітет!!! І у випадку чогось, я прищеплена, можу таки захворіти... То для чого мені робили ці вакцини? Щоб план виконати?
:) Я б не був таким категоричним щодо усіх випускників. Але Ви прАві, якість навчання останніми роками значно погіршилась. Та й престиж професії лікаря нижче ватерлінії. Хто буде навчатися очно 6 років, потім 1,5-3 роки інтернатури для того, щоб отримати зарплату менше 100 долларів у місяць? Тільки бовдури;)
А епідемій не має, тому що є імунна прослойка у населення, а є вона тому, що проводяться щеплення, не буде щеплень масових, не буде імунітету, не буде імунітету - будуть епідемії... :)

Ума
24.11.2006, 13:52
Степаничу, звісно, що я не всіх під одну лінійку ставлю... але нове покоління лікарів не лікує, а калічить. Я незабаром відкрию іншу гілку і Ви мене зрозумієте про що я.

Але таки не розумію маю я імунітет до дифтерії чи ні. По ідеї термін дії вже закінчився, коли мені робили (три вакцини) - епідемії не було... для чого?

Цікаво було б таки дійсно почути, що робиться з цим за кордоном!

Мих
24.11.2006, 13:54
:) А водії, наприклад, не небезпечні? Було б дивно, якби лікарі лікували не "у полі своєї професії". З іншого боку, "узкий специалист подобен флюсу... (К. Прудков)". Тому останніми роками і вводиться інститут лікаря загальної практики.
Щодо відповідальності лікаря у зв"язку із щепленнями... Ну уявіть, порекомендує лікар, наприклад, вживати курячі яйця, а пацієнт придбає їх на ринку і захворіє на сальмонельоз. Лікар винний? Якщо вакцина неякісна, то при чому тут лікар? Інше питання. Неадекватна реакція організму. Ну як її можна передбачити?
І з приводу відповідальності лікаря за здоров"я. На жаль, лікарів як раз намагаються зробити відповідальними за здоров"я, хоча вони можуть бути відповідальними тільки за якість надання медичної послуги.

Курячі яйця, куплені на базарі - це одне, а лікар прийшов з вакциною - це друге. А вакцини для дітей приносять сАме лікарі.

Що до якісних послух - згоден, але послуга повина бути ще й квалікована, бо якщо вам треба одні ліки, а вколять Вам якісно - інші, то яка користь від тої якісної послуги, нє?

Ума
24.11.2006, 13:55
Капітане, дякую за інформацію :)

Я щоразу то більше схиляюся до того, щоб не робити щеплень у ранньому віці (у пологовому будинку таки точно), а там від ситуації чи хвороби. Наприклад, краснухою дитина і сама може перехворіти, а от доросла жінка... та ще й, не дай бог, на стадії вагітності... краще завакцинуватися

Степаныч
24.11.2006, 14:20
Курячі яйця, куплені на базарі - це одне, а лікар прийшов з вакциною - це друге. А вакцини для дітей приносять сАме лікарі.

Що до якісних послух - згоден, але послуга повина бути ще й квалікована, бо якщо вам треба одні ліки, а вколять Вам якісно - інші, то яка користь від тої якісної послуги, нє?
Одне й те ж. Лікар приходить з тим, що йому дали. Він вакцину не закуповує, не виробляє.
Якісна послуга включає у себе:
1. Правильну діагностику.
2. Призначення хворому відповідного його стану лікування та дача йому рекомендацій.
3. Коригування лікування вчасно і в належному напрямку.

Ума
24.11.2006, 14:27
Цілком слушна думка, Степаничу, щодо ЯКІСНИХ мед. послуг. Я таки вже дозріла відкрити гілку, але не впевнена в якому розділі. Сподіваюся, що Ви дасьте свій коментар.

Мих
24.11.2006, 14:27
Що мене найбільше вбиває у вакцинації, так це те, що лікар втуляє прививку з великим наполяганням, ніби це питання життя і смерті, а коли цим зашкодить дитині, то веде себе так, ніби він тут ні при чому.

Капітан
24.11.2006, 14:54
Так у них форма отчетности вроде есть, по прививкам. По этому и настаивают на поголовной вакцинации. Правда, можно написать письменный отказ от прививок - матерью - тогда врачи отстают :)

Ума
24.11.2006, 15:00
Так у них форма отчетности вроде есть, по прививкам. По этому и настаивают на поголовной вакцинации. Правда, можно написать письменный отказ от прививок - матерью - тогда врачи отстают :)

от власне та звітність і керує лікарями. Якщо дитина трішки простуджена, то непрофесійні лікарі обов"язково зроблять щеплення, щоб у звітності був максимальний відсоток. План виконано і т.п. А після щеплення ніхто з тих лікарів не навідується до школи - це вже робить шкільний лікар, який міг бути і не в курсі, що дитина себе погано почувала на момент вакцинації.

Та й важливо, щоб діти самі були обізнані - навіть, якщо лікар не питає про самопочуття, то дитина повинна заявити про це, не соромлячись!

Капітан
24.11.2006, 15:10
Ума, насколько мне известно, прививку ребенку нельзя, запрещено делать во время болезни этого ребенка?

Мих
24.11.2006, 19:36

Зараз відстають, а коли у мене діти були дрібонькі, то не відставали, хотілося брати гралі до рук

Ума
24.11.2006, 22:16
Ума, насколько мне известно, прививку ребенку нельзя, запрещено делать во время болезни этого ребенка?

саме так, але у нас, знаєте, хвора дитина це та, яка з температурою дома лежить, а раз у школі, то все ок. Мало, яке у дитини самопочуття? У мене однокласник соромився чи забоявся, чи просто не знав і не сказав, що погано почувається, а його й не питали - він радо втік з уроку на вакцинацію... а потім прохворів стільки, що довелося цілий навчальний рік пропустити і вчився потім на рік пізніше :cool:

А лікарю тоді було до лампочки - їй план виконувати потрібно, а може не хотіла ще раз у школу приходити...

levandivka
25.11.2006, 07:11
:) <...>Ну уявіть, порекомендує лікар, наприклад, вживати курячі яйця, а пацієнт придбає їх на ринку і захворіє на сальмонельоз. Лікар винний? Якщо вакцина неякісна, то при чому тут лікар?
Лікар чудово обізнаний із роботою сусіднього кабінету (процеДУРНОГО).

На сайті Котока http://www.homeoint.org/kotok/privivki.htm є вичерпна інформація про щеплення. Хто не був, читайте...:o

Степаныч
25.11.2006, 10:03
Лікар чудово обізнаний із роботою сусіднього кабінету (процеДУРНОГО).

Даруйте, але на такому рівні дискутувати... немає бажання, якщо м"яко сказати.:cool:

Мих
25.11.2006, 14:05
Ви, Степанич добре написали: що лікарю дали - те він і вколов. Я ж кажу, головне відмітку поставити - зроблено, а там які притензії?

Мих
25.11.2006, 15:00
У дитсадок -- без щеплень

Вперше в Українi жiнка офiцiйно захистила своє право вiдмовитися вiд примусового щеплення дитини!
Перед батьками, якi розглядають вакцинопрофiлактику не як унiверсальний засiб проти зараження iнфекцiйними хворобами, а як серйозне медичне втручання в органiзм дитини, рано чи пiзно постає проблема. За законом, у дитсадок чи школу неможливо оформити малюка, якщо вiн не має вiдповiдних щеплень (хiба тодi, коли є медичнi протипокази). Випадок Наталiї Колесник, мабуть, унiкальний в Українi: жiнка домоглася свого цiлком законним шляхом! Своїм досвiдом вона дiлиться з "Експресом".

-- Вас попереджали про можливi наслiдки у випадку вiдмови вiд вакцинацiї?

-- Авжеж, я добре знаю i про страшнi наслiдки iнфекцiйних хвороб, i про те, що моя дитина може бути небезпечною для iнших дiтей у колективi (зважте, вакцинованих!).

Однак, маючи власний сумний досвiд з дитинства, я твердо вирiшила, що своїй дитинi щеплень не робитиму нiколи. Врештi, чому за кордоном, зокрема в сусiднiй Росiї, батьки мають право вибору, а ми нi?!

-- Але як вам вдалося обминути п'ятнадцяту статтю закону "Про захист населення вiд iнфекцiйних хвороб", де вказано, що дiтям, яким не зробили щеплення вiдповiдно до календаря, вiдвiдування дитсадкiв заборонене?

-- Я скористалася й iншими законами, насамперед -- Конституцiєю України. I знайшла чимало суперечностей мiж ними.
Насамперед маю на увазi 53 статтю Конституцiї: "Повна загальна середня освiта є обов'язковою. Держава забезпечує доступнiсть i безоплатнiсть дошкiльної, повної
загальної середньої освiти в державних i комунальних навчальних заставах; розвиток дошкiльної освiти...". З цiєю статтею узгоджується й стаття 28/1 закону України "Про дошкiльну освiту", яка гарантує дитинi безплатну дошкiльну освiту в державних i
комунальних дошкiльних закладах. Крiм того, ця ж стаття Конституцiї чiтко тлумачить, що "нiкому не може бути вiдмовлено в правi на освiту, i держава має створити можливостi для реалiзацiї цього права".

Всi цi мiркування я й виклала у заявi на iм'я головного лiкаря полiклiнiки, коли менi вiдмовились видавати медичну картку для оформлення дитини у дитсадок.

-- То вам все-таки вiдмовляли?

-- Авжеж, i не раз! Листування в нас було активне, а головному лiкаревi доводилося листуватися ще й з санепiдемстанцiєю, з мiнiстерством. А я стояла на своєму:
"домовлятися" з лiкарями менi не хотiлось, я знала, що закон все-таки на моєму боцi.

А щоб прискорити справу, написала заяву з
проханням видати менi листок непрацездатностi -- на догляд дитини. Адже, за логiкою, якщо медики не дозволяють їй
вiдвiдувати садок, то на те мусить бути об'єктивна причина. Мабуть, це й стало своєрiдним каталiзатором рiшення на мою користь.

Та головне, чому я виграла, -- це закон. Знову ж таки, за 8 статтею Конституцiї, в Українi визнається i дiє принцип верховенства права. Тобто Конституцiя України має найвищу юридичну силу, а всю решту законiв та iнших нормативно-правових актiв ухвалюють на основi Конституцiї України. Все ухвалене мусить вiдповiдати Основному Закону. А це означає, що звернення до суду для захисту конституцiйних прав гарантується. Виходить, за Конституцiєю, нiхто нi до чого не може нас
примусити, навiть до щеплень! Так що "Закон про захист населення" суперечить Конституцiї України. Цiєю колiзiєю я й скористалась.

Можливо, мiй досвiд стане у пригодi й iншим батькам, якi мають таку ж позицiю щодо вакцинацiї, що i я.

Iрина ЛЬВОВА, Експрес

Ума
25.11.2006, 20:29
-- Авжеж, я добре знаю i про страшнi наслiдки iнфекцiйних хвороб, i про те, що моя дитина може бути небезпечною для iнших дiтей у колективi (зважте, вакцинованих!).

Файний аргумент - невакцинована дитина загроза для вакцинованих :D :D

Мих
25.11.2006, 21:27
Мені один поважний лікар сказав таке. Прививки - то зле, але щоб 75% набрати вакційованих, щоб не було епідемії, - робимо прививки, наші ж діти - це 25 %, які не вакційовані і які немають загрози бути заражені.

Степаныч
25.11.2006, 21:49
Мені один поважний лікар сказав таке. Прививки - то зле, але щоб 75% набрати вакційованих, щоб не було епідемії, - робимо прививки, наші ж діти - це 25 %, які не вакційовані і які немають загрози бути заражені.
:) :) :) Звісно, що щеплення - зло. Це ж ослаблений збудник, імунітет виробляється АКТИВНИЙ, тобто фактично людина в дуже легкій формі перехворіє на цю хворобу і в її організмі утворються антитіла, тобто формується імунітет. Але це наааааабагато менше зло, ніж, так би мовити, повноцінна хвороба!

Мих
25.11.2006, 22:11
:) :) :) Звісно, що щеплення - зло. Це ж ослаблений збудник, імунітет виробляється АКТИВНИЙ, тобто фактично людина в дуже легкій формі перехворіє на цю хворобу і в її організмі утворються антитіла, тобто формується імунітет. Але це наааааабагато менше зло, ніж, так би мовити, повноцінна хвороба!

Чому у нас епідемія туберкульозу, при тому прививки регулярно в школах роблять. Ви не бачите в цьому звязок?

Степаныч
26.11.2006, 00:25
Чому у нас епідемія туберкульозу, при тому прививки регулярно в школах роблять. Ви не бачите в цьому звязок?
Свого часу завдяки вакцинації (у тому числі) захворюваність на туберкульоз знизилася на порядки. Але з кінця 80-х, початку 90-х захворюваність знову почала рости, причому не тільки в Україні, де якщо я не помиляюсь з 1996 року визнана епідемія туберкульозу. Визнано, що мікобактерії туберкульозу змінюються, стають стійкими до традиційних протитуберкульозних препаратів. Але це все рівно незрівнянно менше, ніж до масової вакцинації. Чи є зв"язок? Не знаю. Ніхто не знає. Але очевидно, що якщо припинити масову вакцинацію, то ця епідемія буде рости як сніжний ком. Рекомендую почитати з приводу вакцинації БЦЖ http://health.rambler.ru/articles/12846/

levandivka
26.11.2006, 08:48
<...>Але з кінця 80-х, початку 90-х захворюваність знову почала рости, причому не тільки в Україні, де якщо я не помиляюсь з 1996 року визнана епідемія туберкульозу. <...> Чи є зв"язок? Не знаю. Ніхто не знає. Але очевидно, що якщо припинити масову вакцинацію, то ця епідемія буде рости як сніжний ком. Рекомендую почитати з приводу вакцинації БЦЖ http://health.rambler.ru/articles/12846/
Це з офіційної статистики?
Гадаю, якщо виділити в обрахунку захворюваність серед в'язнів, "дітей підземелля" і безпритульних, становище котрих в кризові роки зашкалювало, "середня" статистика осипеться. Тут "ківаловщина" - очевидна.:cool:
Знову ж, хіба є конфлікт у масовості щеплень? Для мене конфлікт в намаганні ділків від медицини законодавчо ощасливити (коштом платників) 109% громадян. Скажімо, "шампунем від лупИ №1" користується величезна кількість людей. Помітьте, без усяких заборон відвідувати дитячі заклади з лупОю на комірі...
Хай собі рекламують і щеплять. Бажаючих.
Моя сусідка (небожевільна) повідала, що після кожного порізу біжить в полуклініку стовбнячитись - прапор їй в руки...
А якщо заподіяння шкоди здоров'ю не буде кришуватися державою? Якщо карати почнуть не лише під чергову кампанію перерозподілу преференцій на вакцини, яка, здається, розпочалася ?..:cool:
Чи буде нам гірше?

Мих
26.11.2006, 15:03
Знову ж, хіба є конфлікт у масовості щеплень? Для мене конфлікт в намаганні ділків від медицини законодавчо ощасливити (коштом платників) 109% громадян. Скажімо, "шампунем від лупИ №1" користується величезна кількість людей. Помітьте, без усяких заборон відвідувати дитячі заклади з лупОю на комірі...

Добре сказано. Підтримую.

Степаныч
26.11.2006, 15:35
Це з офіційної статистики?
Гадаю, якщо виділити в обрахунку захворюваність серед в'язнів, "дітей підземелля" і безпритульних, становище котрих в кризові роки зашкалювало, "середня" статистика осипеться. Тут "ківаловщина" - очевидна.:cool:
... Для мене конфлікт в намаганні ділків від медицини законодавчо ощасливити (коштом платників) 109% громадян. Скажімо, "шампунем від лупИ №1" користується величезна кількість людей. Помітьте, без усяких заборон відвідувати дитячі заклади з лупОю на комірі...
...
А якщо заподіяння шкоди здоров'ю не буде кришуватися державою? Якщо карати почнуть не лише під чергову кампанію перерозподілу преференцій на вакцини, яка, здається, розпочалася ?..:cool:
Чи буде нам гірше?
Ну що Ви пишете??? "Середня", вона тому і середня, що включає і в"язнів, і "дітей підземелля" і.... усіх.

Який зиск мають лікарі від проведення щеплень???:confused: Якщо для Вас лупа на комірці, яка не заразна, і захворювання, наприклад, на поліомієліт рівноцінні, - ну то Ваша справа.

Взагалі, як Вас почитати, то медики якісь монстри. Десь на рівні організаторів Голодомору. Так і прагнуть, щоб людей поморити, дітей навіть не жаліючи.:( Одні "чикотили" пішли в медицину, щоб свої садистичні устремління реалізувати!:cool:

levandivka
26.11.2006, 16:46
Я цього не писав. Просто СИСТЕМА працює на себе саму, а не на клієнта. Тому багато лікарів і тікають з Системи.

Степаныч
26.11.2006, 18:15
Я цього не писав. Просто СИСТЕМА працює на себе саму, а не на клієнта. Тому багато лікарів і тікають з Системи.
Я ж написав, що такий висновок напрошується після Ваших постів. З приводу "СИСТЕМА працює на себе саму" не дуже зрозуміле. Відносини ЛІКАР-ПАЦІЄНТ це одне, відносини ЛІКАР-СИСТЕМА це інше, відносини СИСТЕМА-ПАЦІЄНТ взагалі абстракція. Та це інша тема.

Мих
26.11.2006, 20:14
Cтепанич, як це не зрозуміло? Закупка вакцини на всю Україну!!!
Памятаєте, міністр здоровя в позаминулому уряді закупив на всіх інвалідів окулярів на пару мільйонів баксів. І ні грошей, ні окулярів.
А вакцину треба списати і тому в примусово-обовязковому порядку дають всім підряд.

Мих
26.11.2006, 20:24
Одне й те ж. Лікар приходить з тим, що йому дали. Він вакцину не закуповує, не виробляє.
Якісна послуга включає у себе:
1. Правильну діагностику.
2. Призначення хворому відповідного його стану лікування та дача йому рекомендацій.
3. Коригування лікування вчасно і в належному напрямку.

Ну а якщо прийшов лікар з вакциною, "яку йому дали", це якісна послуга?;)

Степаныч
26.11.2006, 23:17
Ну а якщо прийшов лікар з вакциною, "яку йому дали", це якісна послуга?;)
Якість послуги залежить як від лікаря, так і від тих умов, у яких вона надається. Реальний приклад: електрик поліз на стовп підключати дріт, його вдарило електрострумом, зупинка серця. "Швидка" приїхала через 7 хв. Якби вона стояла під стовбом, надали б допомогу негайно, а так - 7 хв. Лікар винен? Ні. Система винна? Ні. Об"єктивні обставини. Винних немає (вірніше, винні ті, хто струм не відключив, але не про це мова). Якби у "швидкій" був дефібрілятор, можливо, серце б "завели" навіть через 7 хв. Але дефібрілятора не було. Робили непрямий масаж серця, штучне дихання з рота до роту. До лікарні їхати 5 хв, тільки там застосували дефібрілятор. Вижив би постраждалий, якби дефібрілятор застосували негайно? Не факт. Але його шанси вижити були б більші. Якісна послуга? Ні, не зроблено усе, на можна б було зробити, враховуючи сучасні можливості. Винен лікар? Ні. Винна держава, яка не дала достатньо коштів для оснащення "швидкої" усім необхідним.
У Вашому випадку винний виробник вакцини (якщо вона дійсно була неякісна).

Мих
26.11.2006, 23:28
Не удачний приклад, як доречі з яйцями. Електрика попросили зробити світло, а лікаря з вакциною ніхто не кликав, нє? Електрик сам поліз - сам отримав, а лікар сам поліз, а постраждали інші(як от в Хмельницькому).
Лікар прийшов з вакциною яку йому дали. Він не впевнений у тому що він робить і що дає? А добавте, що цей лікар наполягає на вакцинації, бо йому треба списати, поставити галочку.

Степаныч
27.11.2006, 09:41
Не удачний приклад, як доречі з яйцями. Електрика попросили зробити світло, а лікаря з вакциною ніхто не кликав, нє? Електрик сам поліз - сам отримав, а лікар сам поліз, а постраждали інші(як от в Хмельницькому).
Лікар прийшов з вакциною яку йому дали. Він не впевнений у тому що він робить і що дає? А добавте, що цей лікар наполягає на вакцинації, бо йому треба списати, поставити галочку.

Да-а-а!:cool: Ми ж з Вами про якість послуги! Невже не зрозуміло? Лікар і в тому, і в іншому випадку "сам поліз". Неважливо, чому він "поліз": при необхідності, за бажанням пацієнта, за завданням держави... У будь-якому випадку послуга повинна бути якісною. Невже це не зрозуміло???:confused: Я Вам і навів приклад, і відповів конкретно на Ваше запитання. Ви постійно все змішуєте, так же не можливо вести дискусію. З одного аспекту проблеми перескакуєте на інший, то про одні поняття, то про інші...:( Систематизуйте проблему в голові, розкладіть її по полицям, кінець-кінцем ознайомтесь з правилами формальної логіки! Плзззз;)

Мих
27.11.2006, 23:30
Да-а-а!:Неважливо, чому він "поліз": при необхідності, за бажанням пацієнта, за завданням держави... У будь-якому випадку послуга повинна бути якісною. Невже це не зрозуміло???:confused: ;)

:D :D :D Вибачте, Степановичу, Ви мене розсмішили, без образ. Але це слова лікаря, що працює в лікарні на Кульпарківські. Ще раз, вибачте, без образ, просто ця фраза мене розсмішила.:D :D :D

Степаныч
28.11.2006, 02:09
:D :D :D Вибачте, Степановичу, Ви мене розсмішили, без образ. Але це слова лікаря, що працює в лікарні на Кульпарківські. Ще раз, вибачте, без образ, просто ця фраза мене розсмішила.:D :D :D
Я, звісно, радий!;) Але яка саме фраза?:confused:

Мих
28.11.2006, 12:35
Я, звісно, радий!;) Але яка саме фраза?:confused:

Я признав.:)

Степаныч
28.11.2006, 15:57
Я признав.:)
:confused: :confused: :confused:

Ума
28.11.2006, 16:19
висловлюйтесь по темі!

Степаныч
28.11.2006, 16:41
висловлюйтесь по темі!
ОК!

mavka
28.11.2006, 19:50
Цікаво було б таки дійсно почути, що робиться з цим за кордоном!

Привіт. тотальна імунізація робиться , от що. бейбу в школу не візьмуть без довідки офіційної від лікаря, що вона, бейбочка, тобто, має усі необхідні згідно віку щеплення.
Роблять їх здоровій дитині, часто - 2-3 відразу в один день. Пропонують дати Тайленол у випадку незначного підвищення температури. Дарують наклейки, цукорки, проводять до дверей усім медперсоналом. Свято, одним словом.

:) Нуууу.... Братику.... На все попереднє не хотів реагувати, але оце от місце.... ©2006Ivan

Ума
28.11.2006, 22:16
Мавко, а з якого віку роблять перші щеплення? новонародженим роблять?

Salata
28.11.2006, 22:27
Мавко, а з якого віку роблять перші щеплення? новонародженим роблять?

Можно я отвечу? Да. Делают. Первый шрам на плече от этой прививки.

Ума
28.11.2006, 22:42
Салато, може я не розумію про що саме Ви говорите, але шрами від щеплень (реакції Манту) я не у всіх бачила - європейців і американців... хіба їм де інде ставлять мітку :)

mavka
28.11.2006, 23:47
новонародженим роблять від гепатиту у перший день.
от Вам перелік необхідних щеплень.

тут (http://www2a.cdc.gov/nip/kidstuff/newscheduler_le/) самі внесіть дані й побачите розклад на 2 роки :)

Степаныч
29.11.2006, 10:38
Салато, може я не розумію про що саме Ви говорите, але шрами від щеплень (реакції Манту) я не у всіх бачила - європейців і американців... хіба їм де інде ставлять мітку :)
Реакція Манту не щеплення, це діагностика. Шрамів не залишає.;)

Salata
29.11.2006, 11:57

Да. Читала невнимательно. Прошу прощения. Это в наших краях. БЦЖ - прививка от туберкулеза, а Манту - реакция (для проверки).

Нашла интересный сайт: http://www.privivka.ru/info/myth/mantoux.xml

Koza-Dereza
29.11.2006, 19:45
Я вважаю що щеплення потрiбнi обов'язково, але важливi щеплення а не проти грипу. Я особисто проти грипу нiколи не робила i не збираюсь. Щодо неякiсних вакцин то це вина тих хто їх закупляє, тут нема що сказати, але я думаю що лiпше застрахуватись нiж потiм розплачуватись хворiючи.
Я тiльки один раз чула iсторiю в полiклiнiцi про мужчину якому щось не те вкололи i у нього вiдняло всi абсолютно чуття, дотику, температури iтд... тобто iнвалiд, але за таке треба судити ту iдiотiну медсестру.

Капітан
29.11.2006, 19:53
Дело в том, Коза-Дереза, что у нас, если врача припереть к стенке, то он сам признает некачественность вакцин. И это колоть своему ребенку?Возможно и вполне допустимо, что в далекой Гамерике иначе...

mavka
29.11.2006, 20:26
Хай, еврібаді!
той мій лінк наверху раптом не працює. але бачу що питання імунізації далі хвилює народ. от ще одна табличка. можна роздрукувати і почепити в офісі. :)
http://www.cdc.gov/nip/recs/child-schedule-color-print.pdf

Koza-Dereza
29.11.2006, 22:47
Я тепер зрозумiла, я бачу що питання стоїть про якiсть вакцини а не про сам процес вакцини. А якби не було сумнiву що вакцина є якiсна то тодi б вакцини робили?
I в Гамерицi буває не без помилок, але я думаю що хоч вакцина тут є якiсна. Проте тут у судах напевно є сотнi а то i тисячi позовiв проти лiкарiв i лiкарень...

Степаныч
30.11.2006, 06:10
Дело в том, Коза-Дереза, что у нас, если врача припереть к стенке, то он сам признает некачественность вакцин
...
Да врач то откуда знает, качественная вакцина или нет???

Мих
30.11.2006, 12:02
Для Степанича, Якщо прийшов лікар і зробив прививку, а прививка виявилася неякісною, то лікар надав якісну медичну допомогу. Я так зрозумів.

Ума
30.11.2006, 12:05
слухайте, може я в свої 26 не знаю що таке проба на реакцію Манту, але хіба це не після неї залишається слід на тілі?

Мих
30.11.2006, 12:31
слухайте, може я в свої 26 не знаю що таке проба на реакцію Манту, але хіба це не після неї залишається слід на тілі?

дають в руку між долонею і ліктем з внутр. сторони руки. Після проби припухлість і почервоніння, яке з часом зникає, сліду згодом не залишається.

Степаныч
30.11.2006, 12:33
Для Степанича, Якщо прийшов лікар і зробив прививку, а прививка виявилася неякісною, то лікар надав якісну медичну допомогу. Я так зрозумів.
:) Прививку робить не лікар, а медична сестра:) Я уже ж писав!!! Якість наданої медичної допомоги залежить не тільки від лікаря! Ну якщо у літака заглохнуть двигуни, Ви пілотів будете звинувачувати?:confused:

Ума
30.11.2006, 12:35
А що це за вакцину мені ще в садочку ставили, після якої залишається знак на передпліччі - невеличкий круглий? Такий у всіх дітей тоді був і у дорослих теж. Пізніше вже здається не робили, або робили в іншому місці

Мих
30.11.2006, 12:57
А що це за вакцину мені ще в садочку ставили, після якої залишається знак на передпліччі - невеличкий круглий? Такий у всіх дітей тоді був і у дорослих теж. Пізніше вже здається не робили, або робили в іншому місці

Знаю. По-моєму це БЦЖ.

Мих
30.11.2006, 13:09
:) Прививку робить не лікар, а медична сестра:) Я уже ж писав!!! Якість наданої медичної допомоги залежить не тільки від лікаря! Ну якщо у літака заглохнуть двигуни, Ви пілотів будете звинувачувати?:confused:

Добре, що є на кого....
Вся біда в тому, що коли майстер ремонтує телевізор, то нікому не цікаво як він це робить. Для всіх головне одне - телевізор повинен бути справний. У медицині за кінцевий результат ніхто не хоче говорити. Платиш гроші - тебе лікують, а чи вілікують - сам лікар не знає. Він дає ліки, при тому сам точно не впевнений чи вони добрі, він назначає різні процедури, а шо з того вийде - невідомо, проте його послуга вважається якісною. Рідко хто з лікарів бере оплату за результатом лікування, переважна більшіть бере просто за лікування, за недовершений процес з невідомим кінцем.

Ума
30.11.2006, 14:23
Знаю. По-моєму це БЦЖ.

век живи, век учись!!! хто би міг подумати :o

Степаныч
30.11.2006, 14:44
..У медицині за кінцевий результат ніхто не хоче говорити. Платиш гроші - тебе лікують, а чи вілікують - сам лікар не знає. ...
Пропоную відкрити гілку "Медицина: проблеми, питання, думки, пропозиції".

Мих
30.11.2006, 17:20
Пропоную відкрити гілку "Медицина: проблеми, питання, думки, пропозиції".

Як лікарю, це Вам пасує, нє?

Koza-Dereza
30.11.2006, 18:21

Ума, а менi такого не робили, я з вами приблизно одного вiку, хмм, цiкаво. Але у моїх мам i дядь i тьоть i баби такi прививки були, i є слiд. А може у мене зажило? Хммм. Я просто знаю що моя мама менi б зробила якi треба прививки бо я дуже дуже часто хворiла в дитинствi, i вони боялись взагалi за моє життя.

Невстранец
30.11.2006, 18:39
Это вроде от оспы, не? У меня есть след. Детям делали (комплексную?), что-то тоже нарывало чуток в этом месте, но зажило без следов.

Salata
30.11.2006, 18:51
Это вроде от оспы, не? У меня есть след. Детям делали (комплексную?), что-то тоже нарывало чуток в этом месте, но зажило без следов.

БЦЖ (от туберкулеза) оставляет след и первая делается в первые дни жизни. Комплексная - АКДС (Коклюш, дифтерия, столбняк), аллергикам делают АДС (без коклюша т.к. на нее сильная реакция), обычно тут же "делают" от полиомелита - это просто несколько капель проглотить.

Koza-Dereza
30.11.2006, 19:15

Я теж думаю що слiд залишала прививка вiд вiспи, я перепиталась - менi такої не робили.

levandivka
30.11.2006, 20:35

Неправда Ваша... Або напів-правда...
Пам'ятаєте?
Баба Яга:
Спробуй заячий помет!
Он - ядреный! Он проймет!
И куды целебней меду,
Хоть по вкусу и не мед.

Он на вкус хотя и крут,
И с него, бывает, мрут,
Но какие выживают --
Те до старости живут!..
/Леонид Филатов. Про Федота-стрельца/
З вакцинацієєю в Україні та сама ситуація: ті, которі виживають, ті до старості живуть.
Лікар може не знати якість конкретної партії вакцини, але Лікар чудово знає склад вакцини, знає, чи є там отрута. Знає і те, що реакція організму на вакцину може бути фатальною.
Тому приклади з падаючими електриками і нещасними льотчиками не канають. Не переводьте стрілки, медсестра з процедурного і санітарка не винні. Рішення про вакцинацію (відмову від неї) приймає лікар і батьки (!).:cool:

О! На ЗІКу (http://www.zik.com.ua/index.php?news_id=62956) свіжа інфа:
Багато лікарів не вакцинують своїх дітей, бо знають про наслідки?
«Спілкуючись з багатьма незаангажованими медиками, я дізнався, що чимало медиків не роблять своїм дітям щеплення. Я маю на увазі медиків, які знають про це не академічно, а на практиці, тобто – бачать наслідки», – заявив сьогодні, 30 листопада, під час круглого столу «Вакцинація: за і проти» керівник громадського об’єднання «Ліга захисту прав громадян» В’ячеслав Костилєв.

За словами В.Костилєва, у медицині відбувається фальшування статистики, а починається воно з Міністерства охорони здоров’я України. «Це робиться спеціально для санепідемстанції, яка контролює, чи проводять дітям щеплення. А тому, не дай Боже, якийсь лікар позначить у медичній карточці, що хвороба, яка виникла у людини, є наслідком щеплення. Це буде НС у медичній галузі. У такому випадку лікаря викличуть «на килим» і пресуватимуть до того моменту, доки він не змінить свою точку зору», – сказав він.

В.Костилєв наголосив на тому, що МОЗ України стало «Ватиканом», тобто – державою у державі зі своїми законами. «У Міністерстві досі все робиться за радянськими канонами, коли боролися за статистику. Тобто, Міністерству потрібно, аби усюди статистика була нульовою. Якщо цього не буде, то це означатиме, що погано працює головний лікар», – зауважив керівник Громадського Об’єднання «Ліга захисту прав громадян».

Степаныч
30.11.2006, 21:01
Неправда Ваша... Або напів-правда...
...
Лікар може не знати якість конкретної партії вакцини, але Лікар чудово знає склад вакцини, знає, чи є там отрута. Знає і те, що реакція організму на вакцину може бути фатальною.
Тому приклади з падаючими електриками і нещасними льотчиками не канають. Не переводьте стрілки, медсестра з процедурного і санітарка не винні. Рішення про вакцинацію (відмову від неї) приймає лікар і батьки (!).:cool:

...

В.Костилєв наголосив на тому, що МОЗ України стало «Ватиканом», тобто – державою у державі зі своїми законами. «У Міністерстві досі все робиться за радянськими канонами, коли боролися за статистику. Тобто, Міністерству потрібно, аби усюди статистика була нульовою. Якщо цього не буде, то це означатиме, що погано працює головний лікар», – зауважив керівник Громадського Об’єднання «Ліга захисту прав громадян».[/COLOR]
БЕЗ КОМЕНТАРІВ!
Останній абзац - погоджуюсь!

Ума
01.12.2006, 11:59
Сьогодні по радіо в новинах якраз говорили про щеплення. В Україні 20% відмовляється від щеплення для дитини. Потім наводили такі агрументи за і проти, що той дядько (я його призвіще не запам"ятала), який перший в світі зробив вакцину і отримав результати - сфальсифікував їх, а точніше не правильно інтерпретував... А у нас результати не перевіряють, а діють згідно невірної теорії.
А також говорили, що коли в 90-х роках батьки поголівно почали відмовлятися від щеплень, то почалася епідемія дифтерії... багато смертей!

Степаныч
01.12.2006, 12:06
Як лікарю, це Вам пасує, нє?

Та ні, мені пофіг. Можливо, народу цікаво буде? А якщо нє то й нє.:)

Ума
01.12.2006, 22:12
з журналу "мой ребенок":

календар обов"язкових профілактичних щеплень в Україні:

- туберкульоз (БЦЖ) - 3-5 день після народження. Ревакцинація в 7,14 років (при негативній реакції на пробу Манту)

- гепатит В - в 1 день, 1місяць, 6 місяців (альтернатива: 4,5,12 місяців життя дитини)

- коклюш, дифтерії, стовбняк (комплексно) - 3,4,5 місяців. Ревакцинація у 18 місяців,6 років

- дифтерії, стовбняк (комплексна) ревакцинація 11,14,18 років

- поліомеліт - 3,4,5 місяців. Ревакцинація 18міс., 3,6,14 років

- кір - 12-15міс. Ревакцинація 6,15 років

- Краснуха і паротит (свинка) 12-15місяців, Ревакцинація 6,15 років.

Ума
01.12.2006, 22:14
Форумчани, Ви мене заплутали - БЦЖ, Туберкульоз і проба Манту - це все одне і теж (ну майже). Так що шрам залишається після Манту чи самої БЦЖ, але це все з однієї опери. Я так зрозуміла, що після Манту, бо по ній дивляться на скільки діаметр того гудзика відповідає нормам, якщо занадто великий, тоді ревакцинують БЦЖ. Ось! :)

п.с. ще раз дочиталася. Таки після БЦЖ рубець зостається на все життя, а після Манту тимчасовий знак. Але все рівно то все стосується туберкульозу! :)

Мих
01.12.2006, 22:16
Сьогодні по радіо в новинах якраз говорили про щеплення. В Україні 20% відмовляється від щеплення для дитини. Потім наводили такі агрументи за і проти, що той дядько (я його призвіще не запам"ятала), який перший в світі зробив вакцину і отримав результати - сфальсифікував їх, а точніше не правильно інтерпретував... А у нас результати не перевіряють, а діють згідно невірної теорії.
А також говорили, що коли в 90-х роках батьки поголівно почали відмовлятися від щеплень, то почалася епідемія дифтерії... багато смертей!

Не чув, щоб була епідемія дифтерії.
Були вогнища, де померло 2-5 людей, а так ніде й ніколи не чув.:)

Ума
01.12.2006, 22:18
Не чув, щоб була епідемія дифтерії.
Були вогнища, де померло 2-5 людей, а так ніде й ніколи не чув.:)

Миху, треба було радіо нині зранку включити. Почули б :D

Ума
01.12.2006, 22:22
А ще сьогодні по радіо (вже вечером) говорили про СНІД (сьогодні, до речі, день боротьби зі снідом). І оповідали, що придумали вакцину від СНІДУ!!! Тим, хто уже хворий вона теж допомагає, якщо приймати її півроку - вона знімає негативні наслідки імунодефіциту чи якось так діє. Вартість такого лікування понад 8тис. дол.

Мих
01.12.2006, 22:37
Миху, треба було радіо нині зранку включити. Почули б :D

Я сьогодні не те, що радіо слухати, а взагалі часу не було.:)

Мих
01.12.2006, 22:38
А про СНІД чув сьогодні, вкінці дня, коли їхав з роботи.

Ума
01.12.2006, 22:39
А про СНІД чув сьогодні, вкінці дня, коли їхав з роботи.

ми з Вами в один час їдемо додому :D

Мих
01.12.2006, 22:45
А може в одній машині, нє?:D :D ;)

Ума
01.12.2006, 23:07
А може в одній машині, нє?:D :D ;)

тепер зрозуміло чому в мене вікна запітнівають в авто :p

Степаныч
02.12.2006, 09:33
Форумчани, Ви мене заплутали - БЦЖ, Туберкульоз і проба Манту - це все одне і теж (ну майже). Так що шрам залишається після Манту чи самої БЦЖ, але це все з однієї опери. Я так зрозуміла, що після Манту, бо по ній дивляться на скільки діаметр того гудзика відповідає нормам, якщо занадто великий, тоді ревакцинують БЦЖ. Ось! :)

п.с. ще раз дочиталася. Таки після БЦЖ рубець зостається на все життя, а після Манту тимчасовий знак. Але все рівно то все стосується туберкульозу! :)
:) Згадаю молодість!;) Вважається, що майже відразу після народження дитина інфікується туберкульозом (вдихає мікобактерії туберкульозу). І в неї виробляється природний імунітет. Реакція Манту показує, є такий імунітет, чи немає. Якщо немає - щеплюють.

mavka
02.12.2006, 10:19
? ревакцинують ? щеплюють...
в Штатах при проведенні проби Манту в усіх практично українських діток
червона плямка більшого, ніж норма радіусу (((
тоді лікарі настирливо рекомендують лікувати дитину протягом дев"яти місяців медикаментами. щодня ((( і ставлять на облік в туб. відділ. держава безкоштовно надає ліки. повідомляють шкільному лікарю про відмову батьків проводити лікування. проводять роз"яснювальну роботу. як от зі мною.

Ума
02.12.2006, 10:29
Щось у мене таке враження, що не можливо вакцинувати від туберкульозу! Щеплений не щеплений - а хворіють дуже багато. У нас в Україні це вже епідемія. Але ж більшість була щеплена проти цієї недуги!!!

mavka
02.12.2006, 10:37
Я не вважаю, що мій малий хворий. прочитала в свій час багато літератури на ту тему. збільшене почервоніння буває від інших причин. але в Штатах лікарі з підвищеною увагою відносяться до пацієнтів з колишнього РС саме з цієї причини. Вважають, що у нас епідемія ((( недоглянуті діти, брак вітамінів. (

Ума
02.12.2006, 10:54
Мавко, а таку увагу приділяють тільки тих, хто народився у нас, чи навіть, якщо народжений у них, але батьки виходці з союзу колишнього - теж під жорстким контролем?

mavka
02.12.2006, 11:03
ні, коли дитинка там народжена, вона теж під уважним контролем, але й тому, що вона просто безцінна дитинка. :)
тому приїжджайте спокійно, якщо є бажання ;) (трошки, правда, дорого без страхівки, тисяч 6 )

Степаныч
02.12.2006, 11:05
? ревакцинують ? щеплюють...
...
тоді лікарі настирливо рекомендують лікувати дитину протягом дев"яти місяців медикаментами. щодня ((( і ставлять на облік в туб. відділ. держава безкоштовно надає ліки. повідомляють шкільному лікарю про відмову батьків проводити лікування. проводять роз"яснювальну роботу. як от зі мною.
Щеплення - це і вакцинація, і ревакцинація:D Лікують і у нас. Віраж проби....

Ума
02.12.2006, 11:07
ні, коли дитинка там народжена, вона теж під уважним контролем, але й тому, що вона просто безцінна дитинка. :)
тому приїжджайте спокійно, якщо є бажання ;) (трошки, правда, дорого без страхівки, тисяч 6 )

найбільше за мої пологи хвилюється свекруха. у неї були дуже важкі, та й могло все закінчитись летально як для неї, так для мого новонародженого чоловіка. Ото вона мене постійно підбиває їхати родити у шати :confused: А я їй пояснюю, що дуже багато часу потрібно бути одній - це ж за пару місяців до пологів прилетіти, бо з пузом великим на трансатлантичні рейси не пустять і ще потім поки зроблю документи на дитину. Але її не хвилює те, що чоловік не зможе стільки часу бути біля мене, що вона внука не буде бачити так довго, що я там одна буду без підтримки і допомоги моральної... для неї це як панацея від пологів. Там надійно і якісно.
Доводиться щоразу про патріотизм і нац. гордість говорити їй, щоб відстала :D

mavka
02.12.2006, 11:11
Правда, хороші лікарі в цій області всюди є. Доктор Роксоляна Коржинська з медінституту - єдина жінка, якій я поцілувала руку. Було за що... І професор Бєсєдін, звичайно. :)

Мих
02.12.2006, 18:03
Щось у мене таке враження, що не можливо вакцинувати від туберкульозу! Щеплений не щеплений - а хворіють дуже багато. У нас в Україні це вже епідемія. Але ж більшість була щеплена проти цієї недуги!!!

Умо, Ви не знаєте можливостей нашої медицини - вона всьо може, запитайте Степанича.:)

Степаныч
02.12.2006, 18:24
Умо, Ви не знаєте можливостей нашої медицини - вона всьо може, запитайте Степанича.:)
Всьо-всьо! Тільки не хоче, ... ;)

Мих
02.12.2006, 22:05
Не зможе, але може.:)

Ljolik
07.12.2006, 15:56
Я не вважаю, що мій малий хворий. прочитала в свій час багато літератури на ту тему. збільшене почервоніння буває від інших причин. але в Штатах лікарі з підвищеною увагою відносяться до пацієнтів з колишнього РС саме з цієї причини. Вважають, що у нас епідемія ((( недоглянуті діти, брак вітамінів. (

Проба манту показує чи був контакт із збудником туберкульозу, це як метод діагностики. А так як всі вихідці з СРСР мали такий контакт в перші ж дні після народження, то відповідно і почервоніння в таких "вихідців" більше ніж в амереканців, яким БЦЖ не роблять (якщо не помиляюсь то проти туберкульозу там вакцинують тільки групи ризику, в старшому віці і не живою вакциною). По їхнії міркам таке почервоніння мають заражені люди.

Ljolik
07.12.2006, 16:05
http://www.expres.ua/articles/2006/11/24/12692/
Спосіб вирішення питання садочка і школи без щеплень

Ума
13.12.2006, 22:44
У нас тепер і від менінгіту прищеплюють діток!:

Известно ли Вам, что в 2006 году в Украине принят новый государственный Календарь профилактических прививок? Он во многом существенно отличается от используемого ранее. В чем его новизна?

http://www.teddyclub.com.ua/mh/1/

Во всем мире детей раннего возраста прививают от гемофильной инфекции. Ее возбудителем является бактерия Haemophilus influenze (наиболее опасный ее тип b (Hib). Она является причиной таких серьезных заболеваний у детей как менингит (воспаление оболочек головного мозга), воспаление легких и может иметь смертельный исход, в силу того, что организм ребенка до 5 лет не может самостоятельно, без прививки, адекватно противостоять этой бактерии.

В новом Календаре профилактических прививок в Украине впервые предусмотрена прививка Hib-вакцинами в 3,4,5 месяцев и ревакцинация в 18 месяцев, которые могут проводиться моновакцинами и комбинированными вакцинами с Hib-компонентом.

Наше государство обеспечивает необходимыми прививками 100% новорожденных.

Кроме того, на сегодняшний день у Вас появилась возможность выбора. Согласно новому приказу о прививках Вы можете привить ребенка вакцинами ведущих мировых производителей, которые эффективно стимулируют иммунитет и в тоже время белее безопасны в отношении нежелательных реакций и осложнений. Новым государственным календарем вакцинации разрешается продажа вакцин в аптечной сети.

Старайтесь приобретать вакцины в аптеках при лечебных учреждениях (поликлиниках, больницах или медицинских центрах). Это важно, чтобы соблюсти температурный режим хранения и транспортирования вакцины. Дело в том, что большинство вакцин должно храниться при определенных температурных условиях. Поэтому, чтобы вакцина не потеряла своих свойств, она должна быть использована сразу же после приобретения в аптеке. Хранение и транспортировка ее возможны только в специальных термокнтейнерах.

В таблице календаря прививок приведена основная схема вакцинации, но Ваш доктор может корректировать сроки введения вакцин в зависимости от состояния ребенка и выбранной вакцины.

Мих
14.12.2006, 11:55
http://www.expres.ua/articles/2006/11/24/12692/
Спосіб вирішення питання садочка і школи без щеплень

Поважаю людей, які не вирішують питання взяткою, а згідно закону.

Ука
20.12.2006, 17:03
Як я сюди раніше не потрапила...

Зараз нема часу все перечитувати, щоби включитися в дискусію. З того, що прочитала - підпишуся під кожним словом Миха (ми не перетиналися випадково?).

Наразі дам інформацію. У Львові можна отримати безкоштовну юридичну консультацію у питаннях, пов'язаних зі щепленнями: щодо влаштування дитини в дит. заклад без щеплень, оформлення ПВУ (а це огого, яка проблема!) і т.д. Юристи приймають щотижня з понеділка по середу з 16.00 до 17.00 у приміщенні ГЦ ВГО "Наша Україна" (не плутати з партією) за адресою пл. Ринок, 14. тел. 2975491. Краще подзвонити і домовитися про зустріч.

Ума
20.12.2006, 17:56
Дивлюся останній допис від Ука (прочитала як Ума) і думаю, я ж нічого ще не писала сьогодні на цю гілку :)

Мих
20.12.2006, 23:12
Як я сюди раніше не потрапила...

Зараз нема часу все перечитувати, щоби включитися в дискусію. З того, що прочитала - підпишуся під кожним словом Миха (ми не перетиналися випадково?).

Наразі дам інформацію. У Львові можна отримати безкоштовну юридичну консультацію у питаннях, пов'язаних зі щепленнями: щодо влаштування дитини в дит. заклад без щеплень, оформлення ПВУ (а це огого, яка проблема!) і т.д. Юристи приймають щотижня з понеділка по середу з 16.00 до 17.00 у приміщенні ГЦ ВГО "Наша Україна" (не плутати з партією) за адресою пл. Ринок, 14. тел. 2975491. Краще подзвонити і домовитися про зустріч.

Знайшлася душа, яка мене зрозуміла. Приємно....:)

Ука
21.12.2006, 09:54
Миху, таких більше, ніж Ви думаєте. Часто у цьому не зізнаються, щоб не підставляти себе/інших через фіктивні довідки і тому подібне. Мене остаточно шляк трафив, коли дитині в садочку на шару ледь Манту не зробили. При тому, що в карточці був запис про манту два тижні перед тим. Добре, що вона в мене навчена, що ніяких уколів і капель - вкусила медсестру за руку і таки не дала. Якби не те, що дитина ходить в садочок в мами, котра не хоче ні з ким там сваритися, а я вдома з грудною дитиною, я би їх там повбивала, мабуть.

Мих
21.12.2006, 10:20
Прививки - це як вища степінь халатності і безвідповідальності у нашій медицині. Головне лікарі, що це роблять, не несуть жодної відповіді. Це якісь постсовєтскі підходи, які ніяк не можуть вмерти. Прививки в більшості до медицини не мають жодного відношення, це просто бізнес мед. працівників, які займаються закупівлею вакцини.
Дякувати Богу, сьогодні ситуація хоч трішки, але змінилася, а років 5-6 назад це була повна труба, лікар міг просто вигавкатися і рот йому закрити було важко.

Ука
21.12.2006, 10:35
Котока начиталися? ;)

Мих
21.12.2006, 10:42
Хто такий? не чув.

Ука
21.12.2006, 10:54
Прапор всіх антипрививочників :))

Ізраїльський гомеопат, який дуже активно і, головне, обгрунтовано виступає проти щеплень. На його форумі і кучкуються "активні" антипрививочники. Там навіть розділ України є, з українською мовою спілкування.
Посилання не даю, щоб не розцінили за рекламу (як завше, полінувалася правила форуму читати), але гугля "форум Котока" видає в 2-й позиції ;)
А на його БІ ("безжальну імунізацію") вакцинатори реагують, як бик на червону шмату.

Степаныч
21.12.2006, 10:58
Прививки - це як вища степінь халатності і безвідповідальності у нашій медицині. Головне лікарі, що це роблять, не несуть жодної відповіді. Це якісь постсовєтскі підходи, які ніяк не можуть вмерти. Прививки в більшості до медицини не мають жодного відношення, це просто бізнес мед. працівників, які займаються закупівлею вакцини.
Дякувати Богу, сьогодні ситуація хоч трішки, але змінилася, а років 5-6 назад це була повна труба, лікар міг просто вигавкатися і рот йому закрити було важко.
:))) Миху, не ображайтесь, але Ви таку фігню пишете, що навіть коментувати неможливо.:cool:

Мих
21.12.2006, 11:05
А шо саме фігня?

Безвідповідальність?

Нагрівання рук на дешевих, протермінованих вакцинах (або забракованих за бугром)?

Степаныч
21.12.2006, 12:34
А шо саме фігня?

Безвідповідальність?

Нагрівання рук на дешевих, протермінованих вакцинах (або забракованих за бугром)?
Миху... ну попробуйте себе поставити на місце лікаря. Він на роботі і виконує те, що від нього вимагають. По великому рахунку, йому глибоко по-барабану Ваше здров"я, здоров"я Ваших дітей. Не хочете щеплювати? Та заради Бога, Ваші проблеми! Але лікар ПОВИНЕН зробити те, що є його роботою. Щеплення, аборти, ... Не буде виконувати - вигонять з роботи. Які "нагрівання рук"??? Ви про що??? Ви лікарю платите за прививку? Чи його зарплатня залежить від кількості зроблених прививок? Чи він закупляє ці вакцини дешеві і "протерміновані"? Чи він має який зиск з цього???
От тому і "фігня"!;)

Мих
21.12.2006, 14:40
Миху... ну попробуйте себе поставити на місце лікаря. Він на роботі і виконує те, що від нього вимагають. По великому рахунку, йому глибоко по-барабану Ваше здров"я, здоров"я Ваших дітей. Не хочете щеплювати? Та заради Бога, Ваші проблеми! Але лікар ПОВИНЕН зробити те, що є його роботою. Щеплення, аборти, ... Не буде виконувати - вигонять з роботи. Які "нагрівання рук"??? Ви про що??? Ви лікарю платите за прививку? Чи його зарплатня залежить від кількості зроблених прививок? Чи він закупляє ці вакцини дешеві і "протерміновані"? Чи він має який зиск з цього???
От тому і "фігня"!;)

1. Лікар вибирає між роботою і абортом, тобто між роботою і вбивством., не варто робити ілюзій.

2. Ви наївні Степанич. Лікар чи медсестра, які дають прививки рук не нагрівають, звісно, вони виконують установку начальства, але хтось цю вакцину закупляє за державні гроші, нє? Міністерство охорони здоровя робить закуп вакцини(гроші передбачено бюджетом). Закуп проводиться на тендерах до Вашого відома. Виграє той поставщик, котрий нормально підмаже тендерній комісії, яка представлена лікарями-спеціалістами, які також жити хочуть, нє? А отримавши цю вакцину, її необхідно списати, а як це зробити? Провести масове щеплення, тому рядового лікаря зобовязують зробити облік і списати вакцину в обовязковому порядку. Тому з правової точки зору, якщо дитині після прививки стало зле, поперши проти лікаря, Ви зіткнетися не з лікарем, а з системою, яка буде захищати в першу чергу себе і цього лікаря, а ні лікару, нікому до Вашої біди не буде діла, бо Ви просто станете жертвою системи... Вам просто не повезло...
Я навіть не звинувачую цього лікаря, крім вершників без голови звичайно, просто ніхто не має права вмішуватись з лікуванням, коли людина не хоче тих послуг.

Мих
04.01.2007, 00:16
От тому і "фігня"!;)

От не хотілось би потрапити до такого лікаря, як Ви, товаріщ Стєпаніщ!:eek:

Степаныч
04.01.2007, 10:28
От не хотілось би потрапити до такого лікаря, як Ви, товаріщ Стєпаніщ!:eek:
Заспокойтесь! Я вже більше 8 років не практикую. Але наведу один приклад. Коли я ще працював у медицині, вночі телефонують: у одного з міських високопосадовців інфаркт, швидка везе його в лікарню. Приїжджаю. На приймальному покої чергує лікар, молода жінка. Коли їй зателефонували кого привезуть, у неї голос пропав, руки трусяться, нічого робити не може. Довелося їй заспокійливе вводити. Хворому потрібен лікар у ТАКОМУ стані? Чуш собача, що лікар повинен помирати з кожним хворим! Тому і існує негласне правило: якщо близька тобі людина у важкому стані або потребує оперативного лікування, то це повинен робити інший лікар.
З.І. А от нік спотворювати, це останнє діло. ІМХО.:mad:

Мих
08.01.2007, 22:44
Заспокойтесь! Я вже більше 8 років не практикую. :

А таки дійсно заспокоїли.....:)

mavka
13.01.2007, 08:27
Привіт.
Це, звичайно, дітей не стосується, - на планеті кожні дві хвилини гине жінка від раку шийки матки. Зараз в Штатах активно рекламується вакцина проти вірусу папілломи, що є головною причиною цього страшного захворювання. Протягом життя вірусом інфікуються 70-80% жінок...

ТОМ
19.01.2007, 13:27
Цікава дискусія!
І цікавий життєвий приклад:
http://www.vz.kiev.ua/pop/748/4.shtml#1

І ще, ось:
http://www.ria.ua/news/56531

ТОМ
19.01.2007, 14:47
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про захист населення від інфекційних хвороб
( Відомості Верховної Ради (ВВР), 2000, №29, ст.228 )

http://privivka.com.ua/doc/low13.htm

Ука
25.01.2007, 19:01
А скільки тут життєвих прикладів! 33 сторінки форуму одних лише прикладів: http://www.1796kotok.com/forum/viewtopic.php?t=869

Ука
25.01.2007, 19:06
Що стосується Закону про захист населення від інфекційних хвороб, то деякі його положення суперечать Конституції і ряду міжнародних норм. Якщо комусь цікаво, то можу вислати на пошту підбірку всього законодавства українського та ратифікованих в Україні міжнаордних конвенцій, котрі так чи інакше стосуються проблеми щеплень.

Zoryanazirka
25.01.2007, 21:25
На моїй попередній роботі була прибиральниця, показувала фото свого кількамісячного внука, дитинка померла після того як медсестра закапала капельки від поліемеліту.

Michel
27.01.2007, 13:40
Микроэкологическое состояние окружающей среды. Геопатогенные факторы. (http://m-eco.perm.ru/informstory10.html)
Некоторые замечания по поводу понятия геопатогенных зон. (http://www.newgeophys.spb.ru/ru/article/geopatogen.shtml)

Степаныч
28.01.2007, 17:41
На моїй попередній роботі була прибиральниця, показувала фото свого кількамісячного внука, дитинка померла після того як медсестра закапала капельки від поліемеліту.
"Після", чи "внаслідок"?
У мене був знайомий, який помер ВНАСЛІДОК того, що попив горілки зі смаженим кабанчиком. Пили та їли шестеро, а захворів і помер він один.

Ука
29.01.2007, 16:25
"Після", чи "внаслідок"?

Класична відмовка. Торік ускладнення в кількох областях були також "після", а не "внаслідок" Манту. ГРВІ з оптичним прицілом....

Ви несете на плечах важкий мішок і Вам роблять підніжку. Ви втрачаєте рівновагу і мішок ламає Вам карка. То що Вам вкоротило віку? Підніжка чи мішок, га?

Степаныч
29.01.2007, 18:05
Класична відмовка. Торік ускладнення в кількох областях були також "після", а не "внаслідок" Манту. ГРВІ з оптичним прицілом....

Ви несете на плечах важкий мішок і Вам роблять підніжку. Ви втрачаєте рівновагу і мішок ламає Вам карка. То що Вам вкоротило віку? Підніжка чи мішок, га?
Чому відмовка? Є ж формальна логіка із своїми законами.

Порівняння некоректне. Воно було б коректне тоді, коли б сучасна медицина своїми методами обстеження могла побачити той "мішок", а не побачила.

Ума
29.01.2007, 21:25
Отак почитаєш усі "за" і "проти" і приходиш до висновку що для медиків, які не несуть відповідальності за зроблене щеплення це все виглядає як природній відбір населення! Якщо медицина немає змоги виявити мішка за спиною, то навіщо всім підряд ставити підніжку?

Степаныч
30.01.2007, 10:22
Отак почитаєш усі "за" і "проти" і приходиш до висновку що для медиків, які не несуть відповідальності за зроблене щеплення це все виглядає як природній відбір населення! Якщо медицина немає змоги виявити мішка за спиною, то навіщо всім підряд ставити підніжку?
Кілька століть тому були пандемії чуми, натуральної віспи, лютував туберкульоз ... Від цих хвороб гинули мільони людей. МІЛЬОНИ! Досить почитати Бальзака, згадати, від чого помер Чехов. Тобто, іде ВІЙНА людства із хворобами. ВІЙНА. А на війні як на війні. Пожертвувати одним щоб спасти тисячі? Скажете, а як отому одному відповісти? Не знаю! Але це сувора проза життя. Щеплення - важка артилерія людей у цій війні з інфекціями. У військовій медицині є таке поняття "медичне сортування". Це коли з проміж поранених відбирають тільки тих, кого можна спасти. Інших залишають помирати. Свідомо залишають помирати. Хоча когось із них можна було б спасти. Але для їх спасіння потрібен час, за який помруть десятки інших, з більш легкими пораненнями. Що робити? Оперувати ОДНОГО 6 годин і спасти його, чи за ці 6 годин спасти ДЕСЯТЬ? Так і з щепленнями.
Якщо вже обговорювати цю тему, то потрібна конкретика.
1. Виготовлені вакцини (сиворотки) повинні бути ЯКІСНИМИ.
2. Їх зберігання і транспортування до щеплюваного повинне відповідати умовам (холодова доріжка і т.ін.).
3. Щеплення повинне проводитись за відповідними правилами (обстеження пацієнта, витримування правил щеплення і т.ін.).
Якщо ці правила витримані, а хтось постраждав, - це трагедія для одного, але щеплювання - благо для тисяч. НА ВІЙНІ ЯК НА ВІЙНІ.

Ука
30.01.2007, 18:52
НА ВІЙНІ ЯК НА ВІЙНІ.

Тоді вважайте мене пацифісткою і дизертиркою!

Туберкульоз і досі нікуди не дівся. І питання не в щепленнях, а в рівні життя. Скажімо, у закладах ув'язнення всі щеплені, а туберкульоз там масовий.

Щодо інших хвороб, то чи є вони такими епідемо-небезпечними, що потрібно всім підніжку ставити? Є ж і гірші, і поширеніші, але від них вакцин не існує, тому ніхто про них і не говорить.

Ну і типове питання, яке задаю всім прихильникам щеплень: навіщо моїй грудній дитині щепитися від гепатиту Б? (Для тих, хто не в курсі, хвороба передається через кров або статевим шляхом, ефективність щеплення - 10 років за документами. На практиці медики стверджують, що в більшості уже через 5 років немає антитіл).

Ума
30.01.2007, 23:04
Степаничу, Ви так говорите, поки ця статистика не торкнулася Вас! (не дай Бог, звісно). Але я абсолютно не бажаю перевіряти можливості медицини на своїй дитині. Медицина не гарантує абсолютно нічого щодо щеплення: ні здорової моєї дитини після щеплення, ні неможливості інфікування хворобою, від якої щеплюють, ні якості послуг, вакцини, умов збереження, професійності лікаря і тп. Для чого батькам добровільно віддавати на досліди свою дитину? ЦЕ НЕ ВІЙНА!

Крім того медицина не гарантує, що ризик тими дітьми, які не виживуть після вакцинації матиме позитивний результат для інших. Епідемії виникають і у щепленому суспільстві (той самий туберкульоз)

Степаныч
31.01.2007, 10:03
Степаничу, Ви так говорите, поки ця статистика не торкнулася Вас! (не дай Бог, звісно). Але я абсолютно не бажаю перевіряти можливості медицини на своїй дитині. Медицина не гарантує абсолютно нічого щодо щеплення: ні здорової моєї дитини після щеплення, ні неможливості інфікування хворобою, від якої щеплюють, ні якості послуг, вакцини, умов збереження, професійності лікаря і тп. Для чого батькам добровільно віддавати на досліди свою дитину? ЦЕ НЕ ВІЙНА!

Крім того медицина не гарантує, що ризик тими дітьми, які не виживуть після вакцинації матиме позитивний результат для інших. Епідемії виникають і у щепленому суспільстві (той самий туберкульоз)
Умо, я з Вами згідний. Не дай Бог, щоб торкнулося Вас чи мене, та будь-кого. Як раз зараз моєму онуку роблять щеплення. Але когось "торкається".
Все ж уявімо, що УСІ відмовилися від щеплень. Повернуться давно забуті смертельні інфекційні хвороби. Це буде краще?

Ума
31.01.2007, 20:50
Як на мене, то епідемії зупинили не вакцини! А правильний підхід до особистої гігієни! Це найдієвіший спосіб був зупинити поширення хвороби. А вже потім почали страхуватися на майбутнє вакцинами.
<