КПК

Показати повну версію : Вакцинація дітей в Україні: за і проти

Сторінки : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13

Ука
29.11.2007, 21:41
лабенький сопливенький фільм. Лінтяї. Шкода.
А Ви досі щось такого відвертого спрямування проти щеплень на ТВ бачили?
Я - ні

Додано через 1 хвилину
онлайн подивитися можна тут http://www.intv-inter.net/tv/programm/?id=488989&act=tvp&channel=ut1

levandivka
29.11.2007, 21:45
відвертого спрямування проти щеплень
Забув, що це конкретно було (російський?), але троха серйозніший був, не ТАК давно...
Невже тяжко було пошукати забойніших жертв?..

Ука
29.11.2007, 22:00
про жертв ще завтра має бути - продовження, кровожерний Ви наш...

levandivka
29.11.2007, 22:07
А Ви вважаєте, що хтось "поведеться" на жертву вакцинації, яка і до того ледво дихала?
Чи алергія тих малюків когось реально заставить подумати?

syavych
29.11.2007, 22:08
Ще один фактор з фільму не дає спокою: там категорично запевняють що в школу не візьмуть, а як же тоді дирка в законодавсті з правом на освіту? Бо таке запевнення тільки відлякає тих людей що НЕ хочуть щепити (бо інакше трабли зі школою). Взагалі початок фільму справив враження "заказухи" від СЕСу, нє?

levandivka
29.11.2007, 22:20
Сявичу! А що це Ви в масці? Грип, чи маскування? :)

Ука
29.11.2007, 22:28
Ще один фактор з фільму не дає спокою:
цей момент і в мене викликав застереження.
Взагалі початок фільму справив враження "заказухи" від СЕСу, нє?
ні, це був крик душі автора, але він з тим троха перестарався...

syavych
29.11.2007, 22:28
Сявичу! А що це Ви в масці? Грип, чи маскування?
Та грипу то певні нема, але здоров'я останні дні не те :(. Таки дається взнаки перенесені щеплення в дитинстві...

Руда Кішка
30.11.2007, 08:58
Ще один фактор з фільму не дає спокою: там категорично запевняють що в школу не візьмуть, а як же тоді дирка в законодавсті з правом на освіту?

Дірки в законодавстві немає. Право на освіту у дитини залишається. Тільки не в звичайній школі, а екстернатом.
Наказ Міністерства освіти і науки України
від 14 грудня 2000 року N 588
6.1. Екстернат у системі загальної середньої освіти є різновидом індивідуальної форми навчання, що забезпечує гарантоване Конституцією України право громадян на здобуття повної загальної середньої освіти
6.4. Відмова з боку керівників навчального закладу, а також місцевих органів управління освітою в атестації екстернів з метою отримання базової загальної середньої освіти або повної загальної середньої освіти НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ.
6.7. Зарахування повнолітніх громадян до навчального закладу на екстернат здійснюється за їх особистою заявою, а неповнолітніх громадян - за заявою батьків або осіб, які їх замінюють, погоджується з місцевим органом управління освітою і затверджується наказом керівника навчального закладу.
Далі досвід мами дітей без прививок, які вчаться таким чином.

То есть - в районо пишется заявление "Прошу дозволити навчання экстерном", на него районо выдает специальный бланк с печатью и записью "такой-то (ФИО) ребенок направляється для проходження атестації екстерном на базі школи номер...". И с этим направлением - в школу по месту проживания.
А про прививки и школу - я ж не поспорить хочу, а разобраться. В Конституции сказано про право на среднее образование, а не про право "хранения" детей в школе, пока родители на работе. Вот у моих детей не все прививки, пока они в школе экстернов - прививки не требуют. А если захотят в обычную школу? А мне в обычной школе скажу: никто ваше право на образование не нарушал, идите обратно в школу экстернов или вот в вальдорфскую идите. А тут в обычной школе своей непривитостью вы нарушите права детей с медотводом - с пороком сердца, например, этих детей защищает государство, эти дети имеют право ожидать, что государство создаст коллективный иммунитет, который сдерживает распространение той же кори, например, так как у этих больных детей настолько плохое здоровье, что им опасна как прививка так и сама корь. И право их на коллективный иммунитет - записано в том же законе. А где записано, что мои дети имеют право без прививок хранится в школе, а не просто получать образование? Образование-то моим детям обеспечивают - и консультации и библиотека с учебниками и аттестация, если возникнет желание - могут и лекции посещать в этой же школе. Все согласно Конституции.

nata1971
30.11.2007, 12:07
Вітання всім учасникам форуму! Подивилася вчора фільм по УТ1. Звичайно, трохи поступається за "гостротою" російському фільму "Правда про прививки". Але якщо враховувати, що тема про щеплення в Україні мало підіймається по телебаченню чи радіо, навіть у газетах (виняток - "Експрес", де нерідко зустрічаю статті на цю тему), то і цей фільм - велике досягнення і ознака того, що деякі лікарі-педіатри, а також батьки починають замислюватися над важливими речами.
Дуже цікаво, що думки "за" щеплення висловлювали, загалом, санітарні лікарі та інфекціоністи,високопосадові особи. А педіатри говорили протилежне. Звичайно, адже перші - теоретики, вони не стикаються на практиці з наслідками щеплень настільки часто, як це виникає у практикуючих педіатрів.
Я працювала дільничним педіатром у 1995-1999 роках після інтернатури. На самому початку моєї діяльності (у перше півріччя роботи) стався такий випадок. Щепили ми дитину 7 місяців вакциною АДП та полівакциною (за календарем це робиться одночасно), після попередньої гіпосенсибілізації і консультації невропатолога (дитина була у нього на обліку з приводу енцефалопатії). Це була друга ревакцинація. Першу вакцинацію дитина перенесла із підвищенням температури до 37,3. Невропатолог дав "добро" на проведення щеплення. На другий день у дитини піднялася температура до 40, були судоми, ми відправили хлопчика у лікарню. Через 2 місяці проявилася "мала епілепсія"(дитина завмирала і дивилася в одну точку). Справу, звичайно, замяли, і ніхто не пов"язав цю малу епілепсію (так звані "малі абсанси") із щепленням 2 місяці тому. Цей випадок навчив мене тому, що я не дуже рвалася робити які-небудь щеплення дітям з енцефалопатіями. А оскільки таких дітей було все більше і більше, то моя дільниця завжди "звучала"на п"ятихвилинках як сама "відстаюча". Ніхто не штрафував, догани не ліпили, але на словах я завжди "отримувала наганяй". Окрім того, я помітила закономірність між проведенням щеплень і частішою появою ексудативно-катаральних діатезів, обструктивних рецидивуючих бронхітів,нерідко із астматичним компонентом, атопічних дерматитів, та інших захворювань у щеплених дітей. Як правило, такі наслідки виникали через 2 тижні-2-3 місяці, і нгадалі ці діти "плавно" переходили до групи часто довго хворіючих, тобто у них спостерігалася тенденція до хронізації захворювань.
Далі я проходила клінічну ординатуру в алергологічному відділенні, і побачивши те, як почастішали алергічні захворювання взагалі, впевнилася в тому, що щеплення за календарем (коли не враховуються індивідуальні особливості організму, щеплення робляться заради "галочки"про виконання календаря, щеплювального плану тощо) зіграли ведучу роль у тому, що загальний рівень здоров"я українських дітей дуже сильно знизився. Екологія і продукти харчування теж, звичайно, грають свою роль, але вони не можуть настільки впливати на імунітет, як вакцини, які мають подвійну негативну дію: по-перше, вони мають прямий вплив на імунітет, а по-друге, токсичні речовини, що входять до їх складу, мають негативний вплив на кишківник, печінку, головний мозок, нирки і т.д. Як говорила Червонська, це ж яке треба мати здоров"я, щоб перенести таку кількість хвороб.
Тепер у мене троє дітей. Старшому (він народився у 2003 році)без мого дозволу зробили щеплення від гепатитуВ. На другий день син пожовтів (написали, що це фізіологічна жовтуха), печінка збільшилася, здувало животик, він був неспокійний, пронизливо плакав. Цей стан тримався майже 2,5 місяці. Від всіх інших щеплень я написала відмову. Далі, слава Богу,було все нормально, до року він не хворів зовсім, тепер же вірусні інфекції у нього переходять у бронхіти, має алергічний дерматит. Що цікаво, що педіатр у пологовому будинку мені сказала тоді, що якби вона знала, що щеплює мою дитину (а малий був записаний на прізвище чоловіка), то вона б ніколи це не зробила.
Двоє інших дітей (народилися у 2005 та 2007 році) у мене зовсім не щеплені, і ніяких проблем. До речі, моя бабуся (померла у 81 рік) не була щеплена ні від чого взагалі, і ніякими інфекційними хворобами не хворіла. Мама моя теж майже не щеплена. Я також, за мірками календаря, можу вважатися майже не щепленою. У дитинстві перенесла дисплазію кульшових суглобів та синдром Пертеса після одномоментного вправлення вивихів стегон, синдром Кушинга після неадекватної гормонотерапії (лікарський експеримент), і це було протипоказом до АКДП. Єдині щеплення, які я отримала у дитинстві - це БЦЖ один раз і два рази - полівакцину. Коли почала працювати на дільниці, то всіх примушували пройти вакцинацію від дифтерії. Після того, як мені зробили АДП-вакцину, через 2 місяці я мала перший астматичний напад, і далі, на протязі 6 років у мене була класична астма, із нападами 1-2 рази на тиждень, і одного разу навіть астматичний статус. До того ж, був хронічний риніт. Я міцно "сиділа" на інгаляторах, судинозвужуючих краплях, як правило, декілька разів на рік, приходилося капати еуфілін, бо інакше напади не знімалися.
От такі діла.

Ука
30.11.2007, 12:25
nata1971, а Ви зараз працюєте?

levandivka
30.11.2007, 12:28
ТАААКс... почалася вербовка... :)

Ука
30.11.2007, 12:30
ТАААКс... почалася вербовка...
Та що ж Ви мене так зразу?! Га? Що я Вам поганого зробила?

levandivka
30.11.2007, 12:37
А шо? всьо правильно...
Як в анекдоті про бандерівця:
"Бережіть ліси, вони нам ой, як пригодяцця" :)

Зорянівонька
30.11.2007, 15:35
Я після народження щеплена не була. Були протипоказання. Тільки в школі зробили манту без дозволу батьків. Проблем ніде не було чомусь... Жива-здорова, хворію досить легко і рідко...
Дитину щепити зразу після народження не збираюсь, хіба пізніше від теберкульозу...

Anastasia
30.11.2007, 21:28
У нас з чоловіком теж були вагання щодo БЦЖ, коли я вагітна ходила. Тепер вагань немає. І БЦЖ також.

nata1971
02.12.2007, 12:34
nata1971, а Ви зараз працюєте?

Лікарем офіційно не працюю за станом здоров"я (ходжу на милицях) з 2000 року. Але до мене, нерідко звертаються мамочки із хворими на легеневі захворювання та алергії дітками, тому я можу робити висновки щодо щеплень і їх зв"язку із хворобами.
Тепер народила третю дитину, тож працюю вдома юристом.

Стосовно оформлення дітей у організовані колективи, додам, що старших дітей оформила у садочок, не купуючи довідок - офіційно написала відмову, обгрунтувала і таке інше. Правда, прийшлося довго пояснювати свої дії у санстанції. Головний аргумент начальника СЕС був такий, що мої нещеплені діти несуть загрозу для інших, щеплених, бо вони будуть "розсадником інфекції". Тоді я його запитала, як так може бути, адже щеплені діти повинні мати імунітет від "небезпечних інфекцій", це мої діти, по ідеї мають більше шансів захворіти на дитячі хвороби. На це начальник СЕС відповів:"А ви що, думаєте, що щеплення дають імунітет від цих інфекцій?" Більше я його вже нічого не питала.

Стосовно ускладнень щеплень. Звичайно, не у всіх випадках вони виникають. Для їх виникнення повинно бути багато передумов. Аргументом вакцинаторів є те, що ускладнення від щеплень виникають у 12-15% випадків, і все-таки, у більшості осіб, згідно статистики, ускладнення не виникають. Та, згадаємо, по-перше, як у нас фіксуються ускладнення, а по-друге - що, згідно з нормативними актами у нас вважається ускладненнями. Діатез, атопія, обструкції, астма, гломерулонефрит, гепатит, епілепсія тощо не вважаються ускладненнями за принципом "це не може бути, тому що не може бути ніколи". При проведенні щеплень не враховується стан наявного імунітету у дитини.

Наприклад, у пологовому будинку новонародженим дітям роблять щеплення від гепатиту В на протязі 1-ї доби життя. При цьому не враховується, як проходили вагітність і пологи, маму не розпитують про алергологічний сімейний анамнез (випадки алергій у сім"ї), не допускається можливість наявності у дитини тимомегалії, а відтак - можливого імунодефіциту, тобто не враховуються такі нормативно закріплені протипокази до щеплень як "алергія на окремі компоненти вакцин" та "імунодефіцит". Більше того, дитині робиться маніпуляція, яка, з огляду на вищеозначені обставини та небезпечних "допоміжних" речовин у складі вакцин, є потенційно небезпечною і може суттєво погіршити стан її здоров"я (див. вище - у 12-15% випадків). Хто може дати гарантію, що після щеплення "всліпу" з дитиною все буде гаразд, хто візьме на себе відповідальність за це?А ось свідоме заподіяння шкоди здоров"ю дитини буде тягнути за собою відповідальність.Правда, довести це буде важкувато, та й лікар-виконавець щеплення, який працює у системі, сліпо виконуючи інструкцію, може опинитися в якості "стрілочника", на жаль. Можна сказати:"А що йому заважає провести обстеження дитини перед щепленням?". А умови, в які його ставить система, і заважають. Де у пологових будинках роблять імунологічний аналіз крові, УЗО тимусу, визначення титрів антитіл тощо? У кращому випадку - загальний аналіз крові і сечі, та й те не робиться у першу добу життя дитини. А так- простий огляд. Та й із сторони батьків спостерігається необізнаність. Рідко хто з батьків попросить у лікаря інструкцію до вакцини, щоб познайомитися із тим, що входить до складу вакцини, які можливі реакції та ускладнення при її введенні і т.д. Лікар, в принципі, повинен зробити те, що він може - хоча б розпитати маму про анамнез, але мами не завжди пам"ятають хвороби у сім"ї, та й деколи не розуміють термінів, а у лікаря не завжди є час хоча б хвилин 15 поговорити з мамою, щоб бути більш-менш об"єктивним.

Коли я відмовлялася від проведення щеплень своїм дітям, то аргументувала це тим, що у сім"ї нашій є випадки атопічної бронхіальної астми, анафілактичних шоків (у тому числі на правцевий анатоксин), екземи. Мені говорили, що це не є протипоказом до проведення щеплення, на що я можу тільки зауважити, що просто потрібно переглянути закріплені протипокази (які, до речі, за останній час були дуже звужені - далі вже нікуди. Досить порівняти інструкції стосовно щеплень 70-80-90х років і нинішні, щоб зрозуміти це).

З іншого боку, кожен випадок ускладнення, нехай воно і буде вкладатися у ті 15% ймовірності їх виникнення - це доля кожної окремої дитини та її батьків. І ті,хто стверджує, що ці 15% - "необхідні жертви" для створення імунізованого "прошарку населення", повинні пам"ятати, що ніхто з них чи їх дітей, в тому числі, не застрахований попасти в категорію "необхідних жертв".

Сподіваюся, здоровий глузд переможе.

Калиниченко
08.12.2007, 17:49
Якщо чесно, то в мене враження, що в даний час методи лікування диктує майже в 100% фармацевтичний ринок, тобто медикамент чи вакцина спочатку виробляється, а потім різноманітними методами його небхідно продати, незалежно, ефективний він, неефективний, шкідливий чи взагалі недіючий(тут велика кількість гомеопатії і харчових добавок). Тут і реклама, і „лікарські конференції” під протекторатом фармацевтичних фірм, і бродячі „дистрибютори”, яких на прийомі у лікаря чи не більше від пацієнтів. Я про щеплення вже не говорю. Ніхто ні за що не відповідає, при виникненні побічних дій чи ускладнень крайнього знайти неможливо, тому з тими всіми щепленнями в мене думка, що від них потрібно якось захищатися, бо інакше „дело спасения утопающих – дело рук самих утопающих”. Коли я сидів на прийомі у лікаря – десь 10 хв, попутно прослухав і двох „дистрибюторів” – хіба це нормально?
Дітей моїх щепив, але якось аж не по собі стало, коли дізнався, що входить в ті вакцини і які побічні дії могли б бути...

Ksani
08.12.2007, 23:40
методи лікування диктує майже в 100% фармацевтичний ринок, тобто медикамент чи вакцина спочатку виробляється, а потім різноманітними методами його небхідно продати, незалежно, ефективний він, неефективний, шкідливий чи взагалі недіючий
десь пробігала інфа, що обовязкове щеплення новонароджених від геп.Б - є (у Росії - було) ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИМ. так випробовували вакцину. иии :aggressive:

Калиниченко
09.12.2007, 09:09
На мій погляд, в даний час, поки не пийняте нормальне законодавство про щепленя, їх не можна проводити. Всі ускладнення після вакцинації потрібно лікувати(в повному об”ємі і з усією супутньою патологією) абсолютно за рахунок виробника цієї вакцини, включно із моральними збитками батькам і компенсацією за інвалідність, як це роблять шахтарям(це, здається називається регресні виплати). Перед вакцинацією неохідно провести весь комплекс обстежень, в т.ч. імунологічних і довести батькам дитини необхідність щеплення і безпеку вакцини, саме тої, яка буде вводитись. Відмова від щеплення повинна бути вільною, і не нести ніяких наслідків ні для батьків, ні для дитини. Порушення прав нещеплених посадовими особами повинна переслідуватись в кримінальному порядку. Це просто мої міркування...:beee:

Ука
09.12.2007, 12:18
майже офф: http://orange-sky-bird.livejournal.com/170639.html

Але на своїй шкурі відчула, наскільки то правдиве. Тільки сформулювати так не вміла...

Калиниченко
09.12.2007, 12:21
Обстеження перед вакцинацією досить дорогі - тому їх теж необхідно проводити коштами виробника вакцини...

Ука
09.12.2007, 12:29
Обстеження перед вакцинацією досить дорогі - тому їх теж необхідно проводити коштами виробника вакцини...
Ваші б слова та чиновникам у вуха...

levandivka
09.12.2007, 12:42
А шо, хіба наші чиновники фантастики не читають? :)

Morryson
11.12.2007, 10:18
А про прививки и школу - я ж не поспорить хочу, а разобраться. В Конституции сказано про право на среднее образование, а не про право "хранения" детей в школе, пока родители на работе. Вот у моих детей не все прививки, пока они в школе экстернов - прививки не требуют. А если захотят в обычную школу? А мне в обычной школе скажу: никто ваше право на образование не нарушал, идите обратно в школу экстернов или вот в вальдорфскую идите. А тут в обычной школе своей непривитостью вы нарушите права детей с медотводом - с пороком сердца, например, этих детей защищает государство, эти дети имеют право ожидать, что государство создаст коллективный иммунитет, который сдерживает распространение той же кори, например, так как у этих больных детей настолько плохое здоровье, что им опасна как прививка так и сама корь. И право их на коллективный иммунитет - записано в том же законе. А где записано, что мои дети имеют право без прививок хранится в школе, а не просто получать образование? Образование-то моим детям обеспечивают - и консультации и библиотека с учебниками и аттестация, если возникнет желание - могут и лекции посещать в этой же школе. Все согласно Конституции.[/I]
От людина пояснює краще ніж десяток "Степаничів" та "Афтерстепів" :bazar:

Мих
11.12.2007, 11:00
На мій погляд, в даний час, поки не пийняте нормальне законодавство про щепленя, їх не можна проводити.
не хвилюйтеся, закон буде такий, що щеплення зроблять без Вашої згоди.... у ВР за це є кому лобіювати, на відміну від нашої позиції. То гроші і бізнес. Щеплення - бізнес на сьогодні.

Michel
15.12.2007, 22:11
Ось що знайшов: http://vaccine1.narod.ru/

Калиниченко
17.12.2007, 22:38
не хвилюйтеся, закон буде такий, що щеплення зроблять без Вашої згоди.... у ВР за це є кому лобіювати, на відміну від нашої позиції. То гроші і бізнес. Щеплення - бізнес на сьогодні.
Вся медицина – це бізнес.Прості лікарі – це дрібні чиновники, яким майже нічого не перепадає.А МОЗ розмножує типові схеми лікування певними медикаментами по діагнозам, яких лікуючі лікарі повинні дотримуватись. Одні ліки викликають хвороби(чи то побічні дії), які лікують іншими, побічні явища від цих інших можна коригувати третіми, і так далі...Тут цікаві події з ліками, що викликають залежність – трамадол, коаксил, декстраметорфан, триган – виробництвр їх іде повним ходом,а тут деякі „несвідомі” особи намагаються обмежити виробництво – непорядок... Але всі фінансові потоки контролюють виробники ліків чи вакцин, тому вони практично і диктують закони, які приймаються, в т.ч. і схеми вакцинації, календар щеплень, протипокази... На мій погляд, таку систему потрібно розвалити, розігнати більшість тих „фірм”особливо „індійських” і їм подібних, заборонити їхню продукцію в Україні. Вона існує не для людей, а для купки бізнесменів. А тут ще ВООЗ розпоряджається, що і кому щепити...:shutup:

Anastasia
21.12.2007, 12:34
Напевне трохи не по темі, але напишу.
Вчора мали гостей і вони розказували, що за кордоном (де саме нажаль не уточнили) на дитячих колясках вішають так звану карту щеплення і якщо дитина не має якогось щеплення, то їм (мамі і дитині) не можна виходити за певну чітко окреслену зону :-/ а отримали таку інфу від медпрацівника з якоїсь львівської дит.поліклініки. Невже таке може бути? Чи це чергова маячня?

Morryson
21.12.2007, 13:58
Вчора мали гостей і вони розказували, що за кордоном (де саме нажаль не уточнили) на дитячих колясках вішають так звану карту щеплення і якщо дитина не має якогось щеплення, то їм (мамі і дитині) не можна виходити за певну чітко окреслену зону :-/ а отримали таку інфу від медпрацівника з якоїсь львівської дит.поліклініки. Невже таке може бути? Чи це чергова маячня?

на мою скромну думку, МАРАЗМ! :shutup:

Мих
21.12.2007, 14:32

Це знаєте, як картка проходження техогляду на лобовому шклі.

Скоро, хто зробив щеплення, на чолі вішатимуть наклейку....

Ука
21.12.2007, 14:33
:8: :shutup:

Мих
21.12.2007, 14:37
а отримали таку інфу від медпрацівника з якоїсь львівської дит.поліклініки.

Рівень - третій клас. І ця особа вчилася у мед інституті!!! Хто нас лікує?

Ука
21.12.2007, 14:41
Рівень - третій клас. І ця особа вчилася у мед інституті!!! Хто нас лікує?
Нєа, Миху. Не так. Мама ж, судячи з усього, повірила. Так шо лікар якраз дуже грамотно визначила, якою страшилкою зкористатися. Мені чи Вам би такого не сказала.

Мих
21.12.2007, 14:58
Вчора моїй дитині хотіли манту зробити насильно. Моя дитина сказала, що принесе відмову, на що вони сказали, що манта - то не щеплення і згоди батьків не треба.

Ука
21.12.2007, 15:04
чора моїй дитині хотіли манту зробити насильно.
Зробили?
Сподіваюся, їм то добре "аукнулося"? За такі речі карати треба жорстко

Ljolik
21.12.2007, 15:15
Вчора моїй дитині хотіли манту зробити насильно. Моя дитина сказала, що принесе відмову, на що вони сказали, що манта - то не щеплення і згоди батьків не треба.

Наскільки пам"ятаю це якраз після масових ускладнень на манту і почали питати дозволу батьків, до того навіть не попереджали.

Минулого тижня в садочку мали робити манту, брали письмовий дозвіл в батьків. Приємно здивувало наскільки свідоміше батьки почали до того підходити. Коли я забирала малу після обіду, ще декілька мам дітей збирали, почувши що робили якісь уколи дуже переполошились :"А тобі робили? Не давай нікому укол робити і т.п." Хоча що там 3-річна дитина може сказати... добре хоча що батьки не ставляться до таких процедур байдуже і вже вчать дітей як потрібно реагувати.

Руда Кішка
21.12.2007, 15:26

Ого:eek: у нас медсестра видає папірчик, де написано що треба зробити (певну прививку чи манту). і доки вона не отримає цей папірчик назад зі словами батьків 2згоден" чи "не згоден", то вона нічого не буде робити. Тільки доставати вчительку аби та передала, що медсестра чекає на віпповідь. Якщо відповідь буде "не згоден", то буде доставати батьків щоб написали офіційну відмову. Але зробити щеплення вона може лиши після отримання письмої згоди батьків.

Мих
21.12.2007, 15:35
Зробили?
Сподіваюся, їм то добре "аукнулося"? За такі речі карати треба жорстко

придеться йти до школи.... думаю, піря посипеться.....

Додано через 1 хвилину
Ого у нас медсестра видає папірчик, де написано що треба зробити (певну прививку чи манту). і доки вона не отримає цей папірчик назад зі словами батьків 2згоден" чи "не згоден", то вона нічого не буде робити. Тільки доставати вчительку аби та передала, що медсестра чекає на віпповідь. Якщо відповідь буде "не згоден", то буде доставати батьків щоб написали офіційну відмову. Але зробити щеплення вона може лиши після отримання письмої згоди батьків.

Безперечно. За неповнолітніх відповідають лише батьки і ніхто більше.

Ascorbinka
28.01.2008, 14:27
Для тих хто ще вагається:
http://rutube.ru/tracks/34246.html?theme=&v=6174469a5401a4ab98e7577e372d68f8
http://rutube.ru/tracks/390569.html?v=77b0acc0529a6331eeaed0a0bdd2b4b9
P.S. чому ніхто не просвітив мене роки 3 назад?:(

levandivka
28.01.2008, 14:36
чому ніхто не просвітив мене роки 3 назад?
Це - до провайдера...
Інфа давно доступна.

Ука
28.01.2008, 14:42
Для тих хто ще вагається:
взагалі то я давно пропоную диск з цимми фільмами й іншим "просвітленням". Причому нахляву, і трафік не їсть...

Додано через 45 секунд
придеться йти до школи.... думаю, піря посипеться.....
Миху, а чим історія закінчилася?

Мих
28.01.2008, 14:53
Миху, а чим історія закінчилася?
просто перестали чіплятися...

levandivka
04.02.2008, 12:13
У п'ятницю до Данила привели коліжанку. Бавилися вони, бавилися, а після того, дзвонить мама коліжанки і питає:
-Ваші діти як себе почувають? Не хворі? Бо щось у малої гарячка, 38 температура... А я не розумію, чи то від сьогоднішньої вакцинації... :shutup:

Ука
10.02.2008, 11:49
Інтерв'ю з Червонською:
http://www.gazeta.ru/2005/11/07/oa_176863.shtml

Ascorbinka
10.02.2008, 20:16
На днях зустріли дільничу, то вона нам розхвалювала нову хіпівську вакцину, від менінгіту, отиту, ГРЗ:eek: :eek: :eek: то просто жах яке добро ми втрачаєм по її словах :suicide:

Ще таке питання, домовилися на "липову" вакцинацію, то як потім бути якщо дитина захворіє на ту інф. болячку? Лікують одинаково привитих і ні?

І далі правець... ніби на сайті все гарно розписано, для профілактики перекись на рану крім колотих, а що робити з колотими? Для мене, як мами 2х хлопчисьок, то дуже актуальне питання...

Ука
10.02.2008, 20:23
то як потім бути якщо дитина захворіє на ту інф. болячку?
це одна з проблем липових вакцинацій (та й не лише липових). Лікують то так само - а от діагностують...

для профілактики перекись на рану крім колотих, а що робити з колотими?

Перш за все - не закривати, дати зійти крові. Я би впринципі їхала в травмпункт, щоб промили як слід. І то не залежно, є вакцинація чи ні - не іврю я в захист тої вакцини. Ну а чи погоджуватися на протиправцеву сиворотку, то вже треба вирішувати залежно від обставин - яка рана, яким предметом, ржавчина, контакт з грунтом тощо. З гомеопатичної профілактики, якщо не помиляюся (треба би перевірити) - ледум і гіперікум.

levandivka
10.02.2008, 20:25
а що робити з колотими?
Якщо не помиляюся, то мої хлопчачі "колоті" (а було їх немало) обходилися без лікарів, і правцю.

Ука
10.02.2008, 20:28
то мої хлопчачі "колоті"
мої дівчачі теж (мене все бабуся хлопчуром називала :)). але мене в дитинстві щепили, то ж тут нема "чистоти експерименту".

Ascorbinka
12.02.2008, 13:52
З гомеопатичної профілактики, якщо не помиляюся (треба би перевірити) - ледум і гіперікум.
Дякую.
ОФФ... а де гомеопати "гартуються"? яка освіта в них? в мед. унверах хіба є така спеціалізація?

Ука
12.02.2008, 16:22
та ні, то вже "післядипломна освіта" - але то окрема і непроста тема.

Маруся-мама
15.02.2008, 18:07
... Бо щось у малої гарячка, 38 температура... А я не розумію, чи то від сьогоднішньої вакцинації...

Так наша Андріанка мучиться щоразу... відмовлюсь до садочку не візьмуть або до школи... А чоловік глупий, ну просто не маю до нього сили, жере їхні таблетки. ДУУРЄНЬ!!! А потім жаліється - нирки мене болять!
Мене тут співробітниця все більше і більше на репатріацію часткову схиляє.

Ука
15.02.2008, 18:22
репатріацію часткову
а це як?

Маруся-мама
15.02.2008, 20:04
а це як?
а знаєте репатріація це коли євреї повертаються на свою історичну батьківщину, то вона мене переконує їхати в Данію або Швейцарію, ну a ce майже історична батьківщина :D:D:D

Ума
16.02.2008, 22:49
у мене подруга робила дитині дорогі імпортні вакцини в приватного імунолога (я ще як не родила, то теж думала, що так буду). А тепер мені поскаржилась, що їй здається, що малий після тих прививок більше хворіє. Ну, він дійсно на різні ГРЗ чи ГВРЗ дуже часто хворіє. Ще й кашлає, бідолашка, і ніяк не можуть встановити від чого... Подруга взагалі-то прихильник вакцин (вона робили всі що треба по програмі і сама ініціатором була додаткових), тому я здивована була такому її висновку

п.с. дитині зараз 4роки

Мих
16.02.2008, 22:54
сама ініціатором була додаткових
важко підібрати слова.... кашель може бути від алергії....

Ума
16.02.2008, 22:59
кашель може бути від алергії....

ну, так і лікують, але конкретно встановити на що алергія не можуть

Мих
16.02.2008, 23:02
ну, так і лікують, але конкретно встановити на що алергія не можуть
Ума, знайти від чого алергія дуже і дуже важко... навіть ті аналізи, що роблять на Орлика - фількіна грамота.... то є не проста справа, тим більше, що з часом алергентом стають як правило ті чинники, які вчора ще не були алергентами...

Маруся-мама
19.02.2008, 17:48
А наша малеча має хронічний нашмарк. Я вже навіть до лікарки не іду бо знову антибіотик на пів місяця вліпить. :(

Ука
21.02.2008, 14:22
Пам'ятаєте дітей, які постраждали від Манту в Вінницькій області? І на яких потім всі просто забили?

Добралися батьки напряму до Тимошенчихи. Та дала розпорядження обстежити і розібратися.
Поклали їх з батьками (!) в лікарню. Консиліум з 20 чоловік, очолений зам.міністра МОЗУ так і не визнав зв'язку з Манту. Зате постановив вельми цікаві речі. Наприклад, як виявляється, проблеми з серцем, котрі одночасно і однакові виникли в усіх 9 обстежених дітей, спричинені вродженими вадами...

Хочеться написати кілька дуже поганих слів...

Маруся-мама
21.02.2008, 16:09
Та ну їх... вони хіба признають свою помилку? Скажуть вітер задув, дитину обвіяло, хвороби появились...

Тфу..

Натася
05.03.2008, 15:33
прочитавши всі 66 сторінок цієї теми, для себе прийняла рішення не робити щеплення своїй дитині (а в майбутньому сподіваюсь - дітям).
попутно ще "переконала" в цьому ж кількох знайомих.
"переконала" пишу в лапках, бо насправді я нікого ні в чому не переконувала - вважаю, що то має бути обдумане рішення кожної окремої людини, яка несе відповідальність за таке рішення.
єдине, що я зробила - це поділилась з ними інформацією, яка стала мені доступною завдяки цій гілці.
дуже дякую ВАМ за надану інформацію (особливе спасибі Вам, Уко!)

Ука
05.03.2008, 15:50
прочитавши всі 66 сторінок цієї теми,
Ви - герой!

особливе спасибі Вам, Уко!)

та завжди будь ласка. диск з інформацією про щеплення, відмови, з фільмами - треба?

Натася
05.03.2008, 16:27
Ви - герой!
дякую!
але насправді - це Ви - герой!
бо ви робите реальні справи, а я лише посиділа тиждень-другий - почитала...

та завжди будь ласка. диск з інформацією про щеплення, відмови, з фільмами - треба?
треба!:)
хоча фільми я подивилась - ті, на які тут були лінки.
але диск все одно переписала б собі - можна то якось організувати?;)

Ука
05.03.2008, 16:41
можна то якось організувати?
запросто
skype uka___
icq 284020347

а якщо нет безлімітний, то можна просто скачати тут:
http://upload.com.ua/get/900080383
або
http://uafolder.com/download.php?file=372890
або
http://fileshare.in.ua/489605

Натася
05.03.2008, 17:40
запросто
skype uka___
icq 284020347

а якщо нет безлімітний, то можна просто скачати тут:
http://upload.com.ua/get/900080383
або
http://uafolder.com/download.php?file=372890
або
http://fileshare.in.ua/489605

о! дуже дякую!
інет, справді, безлімітний - тому будемо качати;)

Ksani
06.03.2008, 13:38
Вже всі знають новий "прикол" ?
Вагітна коліжанка пішла вставати на облік. У неї, окрім всяких бумажок від окуліста-зубочиста вимагають ще й довідки про МАНТУ двох старших дітей. Інакше педіатр щось там не підпише і не видадуть облікову карту.

levandivka
06.03.2008, 13:58
накше педіатр щось там не підпише і не видадуть облікову карту.
Ги...
А най скаже, що не ставатиме на облік, не має часу на їх п'єрдули - додому карту принесуть... :)
Налякали...

Додано через 1 хвилину
можна просто скачати тут:
Скачав. Понесу внєдрять в нашу полУклініку. Добре, що агентура збереглася.

Nata
06.03.2008, 14:03
Вагітна коліжанка пішла вставати на облік. У неї, окрім всяких бумажок від окуліста-зубочиста вимагають ще й довідки про МАНТУ
А чому новий? У мене теж вимагали! Крім флюрографії всього сімейства ще й довідку старшого про манту. Пішла до своєї медсестри, вона мені довідку видала, виявляється у нас навіть в медичній картці є відповідний запис. А я б і не знала.

Женічка
06.03.2008, 14:05
шановні форумчани, а хто робив дітям щеплення платні на чорнобильській(не знаю, чи це вулиця, чи лікарня)

Ljolik
06.03.2008, 14:16
накше педіатр щось там не підпише і не видадуть облікову карту.
Угу, знаєм. Манту то в нас була намальована, а от через те що не було флюрографії чоловіка теж грозились обмінну не дати. Я вже налаштувалась на "шкандаль", а дали самі, просто так. Можливо просто лікарка не хотіла на конфлікт іти, а швидше за все що просто страшать, а робити так не мають права.

Ука
06.03.2008, 14:19
Вже всі знають новий "прикол" ?
Вагітна коліжанка пішла вставати на облік. У неї, окрім всяких бумажок від окуліста-зубочиста вимагають ще й довідки про МАНТУ двох старших дітей. Інакше педіатр щось там не підпише і не видадуть облікову карту.
Ксані, прикол старий як світ і мав місце ще 7 років тому. крім того ще флюорографію чоловіка тре. Жодного разу нічого не давала. До моменту, коли треба було отримувати обмінку, про це вже ніхто не згадував

Додано через 2 хвилини
щеплення платні на чорнобильській
чорнобильська - то лікарня на Дністровській. Там імунологи файний бізнес забабахали. Поруч є аптека, чи не єдина у Львові, де можна купити вакцини. Вони вам за ваші гроші зроблять обстеження і вколять каку. І з мудрим виглядом багато всього наговорять. Спілкувалася я з тими медиками. Вони мені малу на гормони садили, а щепити все одно казали, що треба

Nata
06.03.2008, 14:23
А нас сьбогодні на щеплення від дифтерії запрошують... і як би то відмазатися?

Женічка
06.03.2008, 14:26
і нас запрошують!!!
а ми маємо тількі ті щеплення, що в роддомі.
і то,якби була тоді мудріша - гепатит точно би не робила...
сьогодні ходили до львівської Крутько, чи як її, сказала, що щеплення сміливо модна робити.
де взяти лікаря, який би розказав, як то є все насправді:( :( :(

Nata
06.03.2008, 14:28
У нас теж тільки з пологового ще. Нам медсетра вибірково робить, а пише всі... Але так не хочеться!

Ksani
06.03.2008, 14:35
Ксані, прикол старий як світ і мав місце ще 7 років тому.
гм, не знала. А ще кажуть, що манту має бути "свіжозроблене", а не просто довідка з карточки....І як від того відмазуватися, на шо посилатися?

Додано через 3 хвилини
А най скаже, що не ставатиме на облік, не має часу на їх п'єрдули - додому карту принесуть...
сумніваюся, що принесуть.

Nata
06.03.2008, 14:43
А ще кажуть, що манту має бути "свіжозроблене",
як то? як дитині робили (ну, чи мали робити) до прикладу в рік, а довідку треба, коли дитині два?

Ука
06.03.2008, 14:49
І як від того відмазуватися, на шо посилатися?
посилатьися на право відмови (добровільна згода на медичне втручання). я просто лікарці сказала, що не робила і навряд чи робитиму. вона і дала мені спокій.
де взяти лікаря, який би розказав, як то є все насправді
а ніхто не скаже. як насправді. своїм розумом тре доходити

Женічка
06.03.2008, 14:52
а ніхто не скаже. як насправді. своїм розумом тре доходити
я того не розумію.
можливо, я занадто наївна і досі вірю, що всі повинні допомагати одне одному.
як моя участкова може йти до мене додому і, щиро дивлячисьв очі, говорити, що нічого поганого в щепленнях нема.
ми ж говоримо не про піддослідних пацюків, а про наших ДІТЕЙ!!!!

Ksani
06.03.2008, 14:58
як то? як дитині робили (ну, чи мали робити) до прикладу в рік, а довідку треба, коли дитині два?
там дітки уже школярі. Може підійшов час якогось "планового", я не в курсі.

Додано через 1 хвилину
посилатьися на право відмови (добровільна згода на медичне втручання). я просто лікарці сказала, що не робила і навряд чи робитиму. вона і дала мені спокій.
Уко, а ще зараз ніби вимагають, щоб чоловік перед пологами здавав кров. від цього можна відмовитися ?

Nata
06.03.2008, 15:02
Нас манту минула. Але вибірково щеплення дитині роблю. Тут можна сперечатися без кінця. І робити щеплення зле і без них зле. Знаєте, ще коли дитина коклюшем перехворіє то півбіди, а от дифтерія мене не приваблює, краще перестрахуюся.
Нам дуже пощастило з медсетрою, по-перше, вона нас кличе тільки коли має якісну і нову вакцину, а по-друге, вона підтримує моє прагнення не робити всіх щеплень.

syavych
06.03.2008, 15:06
вона нас кличе тільки коли має якісну і нову вакцину
Цікаво як вона визначає яка вакцина якісна яка ні? :)

levandivka
06.03.2008, 15:06
ми ж говоримо не про піддослідних пацюків, а про наших ДІТЕЙ
Про "Ваших". Работа ТАКая... (с)

Ksani
06.03.2008, 15:14
Цікаво як вона визначає яка вакцина якісна яка ні?
чула отаке:
"приходьте обовязково сьогодні, бо завтра вакцина буде несвіжа".

Nata
06.03.2008, 15:23
Цікаво як вона визначає яка вакцина якісна яка ні?
А Ви як працюєте, то знаєче чи з якісними речима справу маєте?

syavych
06.03.2008, 15:26
А Ви як працюєте, то знаєче чи з якісними речима справу маєте?
Знаю. Я їх тестую. З вакцинами такий фокус не пройде. Тестування на щурах - самі розумієте. На дітях - наслідки можуть проявитись через роки, а за той час ця вакцина вже стане старою і її замінять сотні інших.

Ука
06.03.2008, 17:38
як моя участкова може йти до мене додому і, щиро дивлячисьв очі, говорити, що нічого поганого в щепленнях нема.

Мисля не моя. Щойно вичитувала ПВО Котока, цитую з іще не вичитаного оригіналу, тому звиняйте за помилки

6
Навіщо батькам взагалі розбиратися зі щепленнями ,
чому просто не послухати поради свого педіатра ? Хіба
не він фахівець у цьому питанні ?

Навряд чи слід сліпо покладатися на думку лікаря в
питаннях , в яких він недостатньо компетентний і в своїх
рішеннях і рекомендаціях нерідко залежить від чинників , які
не мають жодного відношення до блага вашої дитини . Це
стосується не тільки щеплень , але їх - в першу чергу . Знання
про щеплення , одержані в медінститутах , мало чим
відрізняються від інформації з рекламних плакатів на стінах
дитячих поліклінік. Курс імунології займає в десятки разів
менше часу , ніж курс якої-небудь абсолютно непотрібної для
майбутнього лікаря неорганічної хімії або фізики . У результаті
лікарі практично нічого не знають ані про токсичні
складники вакцин , ані про можливі ускладнення щеплень ,
ані про сучасні дослідження , що вказують на зв ’язок щеплень
із важкими захворюваннями , стрімке зростання яких
спостерігається останнім часом. Історія
боротьби людини з інфекційними захворюваннями в тому
вигляді , як її представляють в медінститутах , часто не тільки
не цілком правдива, але і містить пряме
спотворення дійсності . Справжніми фахівцями в темі
щеплень можуть стати тільки ті лікарі , які захочуть
самостійно розібратися зі складними питаннями «науки
вакцинології» і вивчатимуть відповідну літературу . Медичні
інститути таких знань не дають . З іншого боку , педіатри
знаходяться під сильним тиском адміністрації поліклініки і
різних перевіряючих організацій на зразок СЕС , які в
ультимативній формі вимагають від них максимального
«охоплення щепленнями ». Нерідко можна чути про
матеріальне заохочення за максимальну «щепленність » на
ділянці , і Україна тут далеко не виняток . У Великобританії лікар
загальної практики (GP) одержує вельми відчутні премії , ко л и
досягає встановленого призового рівня «охоплення » і
позбавляється їх , якщо серед його клієнтів з ’являються
«відмовники ». Так відбувається не завжди , але дуже часто .
До відомих слів великого Бернарда Шоу : «Лікар - такий же
прекрасний ко н сул ьт а н т в питаннях щеплень , як м ’ясник -
в питаннях вегетаріанства », сказаним сто років тому , можна
додати хіба що крилату фразу Станіслава Леца : «Ті , хто одягнув на очі шори ,
повинні пам ’ятати , що в ко мп л е кт входять вудила і батіг ».

Додано через 3 хвилини
Уко, а ще зараз ніби вимагають, щоб чоловік перед пологами здавав кров. від цього можна відмовитися ?
Відмовитися можна від усього, чого не вимагає Конситуція і законодавство. А всілякі мозівські програми "на підтримку збільшення надоїв у пациківських ворон" нас не стосуються. Паперову відмову на стіл і хай ідуть лісом. А ще краще попросити письмову вимогу здати кров з підписом і печаткою. На тому заспокояться миттєво.

Додано через 4 хвилини
наслідки можуть проявитись через роки
і через покоління теж. пам'ятаєте, я колись давала посилання на дослідження узбецької професорки?

Додано через 5 хвилин
"приходьте обовязково сьогодні, бо завтра вакцина буде несвіжа"
подзвонити в СЕС і попередити. що в поліклініці такій то не дотримуються умов зберігання :)

Додано через 8 хвилин
Скачав. Понесу внєдрять в нашу полУклініку. Добре, що агентура збереглася.

а чо так пізно? я вже пів-року тут рекламую диск, Ви мені навіть карму за то додавали, а скачали лиш нині...

Ksani
06.03.2008, 17:58
Станіслава Леца : «Ті , хто одягнув на очі шори , повинні пам ’ятати , що в ко мп л е кт входять вудила і батіг ».
клас!!!!

levandivka
06.03.2008, 18:08
а чо так пізно? я вже пів-року тут рекламую диск, Ви мені навіть карму за то додавали, а скачали лиш нині...
Рекламу - помню, роліки окремі дивився давно, а лінка на образ коли побачив - тоді й здер. :)
(вже один пішов у добрі руки).

Гелена
06.03.2008, 19:43
з лікарями мені все просто, я їх більше не слухаю
гірше було з чоловіком, набагато гірше
коли мама проти щеплень, а тато за і обоє переконані в своїй правоті, то найгірше
в таких справах компромісу бути не може - або робимо, або ні
вибірково робити щеплення, то теж робити, так що той варіант відпадає
сварилися ми довго, бо спокійно чоловік про це говорити і не намагався
але моя взяла - щеплень ми робити не будемо!!!
дитині майже два місяці, то ще трохи і до нас почнуть чіплятися
в нас є тільки одне - проти тубуркульозу яке робили в ПБ
так от пробема з лікарями то дурне, гірше коли в батьків думки розходяться
я весь інтернет перерила і все чоловікові було мало доказів
чого він раптово змінив свою думку я і не питаю, бо ще знов почнуться суперечки
в нас всі за щеплення, але хтось не сперечається зі мною, бо знає, що марно, а от з чоловіком тяжко в тому питанні

а де той лінк про який ви говорите? то фільм чи що?

Ука
06.03.2008, 19:49
а де той лінк про який ви говорите? то фільм чи що?
То цілий диск. Там і фільми і купа всього іншого. На попередній сторінці я давала посилання

levandivka
06.03.2008, 20:19
На попередній сторінці
На 66-й :)

Гелена
06.03.2008, 20:25
дякую! будемо дивитися :)

Леді_І
06.03.2008, 21:49
Знаєте, правди тут не знайдете...... Бо їх дві. Добре, коли все добре....Тоді і робити немає потреби....Та не дай Боже дитина захворіє, немаючи щеплення, батьки ж собі не простять, будуть лікті кусати

levandivka
06.03.2008, 21:52
не дай Боже дитина захворіє, немаючи щеплення, батьки ж собі не простять
Поки, реальні скарги\жертви ВІД вакцинації. Аж надто реальні.

Натася
06.03.2008, 21:59
Знаєте, правди тут не знайдете...... Бо їх дві. Добре, коли все добре....Тоді і робити немає потреби....Та не дай Боже дитина захворіє, немаючи щеплення, батьки ж собі не простять, будуть лікті кусати

як захворіє - вилікують (зараз переважна більшість хворіб легко діагностується і виліковується)!
а як стане (не дай Боже) інвалідом, чи помре - от тоді справді будуть лікті кусати і не пробачать собі того ніколи!

Леді_І
06.03.2008, 21:59
Поки, реальні скарги\жертви ВІД вакцинації. Аж надто реальні.
В мене інший приклад-дитина захворіла на кашлюк, пролежала в інфекційній два тижня з наслідками, які відчуваються до сих пір(пройшов рік). Як Ви вважаєте, якби батьки знали наперед, як вони вчинили би?

Іруня
06.03.2008, 22:00
я вже пів-року тут рекламую диск
Ой дивилась я, дивилась. Але замовляла в Котока на сайті. До пів року ми все-все зробили:( . А зараз нам 1.3 і хай би хтось підійшов до моєї дитини!
Але мене знайомі мамочки закидали камінням. Кажуть, що я всю дитячу площадку агітую:) . А насправді, я навіть розмову про прививки перша не починаю. Як спитають чому не роблю Манту чи кір-краснуху-свинку тощо , трохи розкажу, як зацікавить більше, то запропоную диск. Але нікому в душу не лізу. Кожна мама чи батько повинні прийти до того самі.

Леді_І
06.03.2008, 22:05
як захворіє - вилікують (зараз переважна більшість хворіб легко діагностується і виліковується)!
а як стане (не дай Боже) інвалідом, чи помре - от тоді справді будуть лікті кусати і не пробачать собі того ніколи!

Тут же йдеться мова не про грип. Наслідки, наприклад, від поліомеліту, інфекційного менінгиту, дифтерії і тому подібних хвороб неузгоджуються з Вашою тезою. І діагностика, і лікування на порядок складніші, ніж вакцинація. Але треба враховувати ймовірність захворювання, тобто у всьому є як плюси, так і мінуси. Питання лишається спірним... Конкретну відповідь кожен знаходить для себе сам...

levandivka
06.03.2008, 22:06
пролежала в інфекційній два тижня з наслідками, які відчуваються до сих пір(пройшов рік).
А давайте не будемо! "З наслідками" чого? Хвороби, чи безбашенного лікування?
У всіх небезпечних випадках з історії хвороби прибирається любий небезпечний запис! Або й ціла "картка" губиться.

Іруня
06.03.2008, 22:10
В мене інший приклад-дитина захворіла на кашлюк, пролежала в інфекційній два тижня з наслідками, які відчуваються до сих пір(пройшов рік). Як Ви вважаєте, якби батьки знали наперед, як вони вчинили би?
Чому ви думаєте, що маючи прививку такого статися не може? Мене свого часу прищепили від корі, а я перехворіла з температурою поза 40 (бідна моя мама). То це і є легший перебіг хвороби???

levandivka
06.03.2008, 22:13
О! Наткнувся на суперову цитату:
Останнім часом розповсюджується вигадка, що щеплення дітей тривакцинною ММR провокує розвиток аутизму. Це питання досконально вивчено багатьма лікарями та науковцями. З’ясовано, що аутизм зазвичай проявляється у дітей на другому році життя. І саме в цей період робляться щеплення вакциною ММR.

Таким чином, це не більше, як збіг у часі. Якби в цей період проводили якусь іншу медичну маніпуляцію, то причину аутизму бачили б саме в ній.
Повбивав би... маніпуляторів.

Натася
06.03.2008, 22:13
І діагностика, і лікування на порядок складніші, ніж вакцинація
ну так - простіше зафігачити дитині вакцину і якщо пощастить, то вона то більш-менш нормально перенесе.
ну а як щось з нею станеться - то не від прививки, а просто збіг!
і правильно каже пан levandivka, що то швидше від поганого лікування, а не від хвороби.
а грип, до речі, теж може давати дуже серйозні ускладнення, якщо неправильно лікувати (знаю конкретні випадки).
а щодо прививок - подружкіної мами співробітниця зробила здоровій 1+ дитині АКДС - в результаті дитину паралізувало і вона стала олігофреном, хоча до того був цілком здоровий малюк, який ходив і вже починав говорити...
а щодо того, що "Конкретну відповідь кожен знаходить для себе сам" - згідна.

о! і ще згадала!
мені робили ті всі дурні прививки, що не завадило мені перехворіти коклюшем, свинкою, кіром, вітрянкою і т.д.
і хворіла я цим всім не легше (як мало б бути при наявності прививки)

levandivka
06.03.2008, 22:15
Чому ви думаєте, що маючи прививку такого статися не може?
ТАК обіцяє вакцинальна реклама!

Доречі...
Леді І, Ви хто за фахом? ;)
Мама-тато - медики?

Леді_І
06.03.2008, 22:42
Леді І, Ви хто за фахом?
Я не медик, якщо Ви про це....А Вам для цієї дискусії лише медичний диплом необхідний? В мене дві вищі освіти, але не медичні....

Ука
06.03.2008, 22:45

Якби батьки підійшли до того з розумом, то не поклали б дитину в інфекційну, а забрали кудись в село на свіже повітря. Кашлюк лікування не потребує, максимум - гомеопатія.

Якщо би батьки перед тим дитину щепили, то мали б той сам кашлюк, лише недіагностований - лікували б бронхіт, ларингіт, трахеїт і т.д., знаю трафунки.
Але нікому в душу не лізу. Кожна мама чи батько повинні прийти до того самі.
І це надзвичайно важливо!

levandivka
06.03.2008, 22:55
Вам для цієї дискусії лише медичний диплом необхідний?
Ні! навіть навпаки, обговорювати з вихованцем МОЗу МОЗівські глупоти - безсенсовно.

Мих
07.03.2008, 00:00
одна справа - нічого не робив, а сталося, інша - зробив своїми руками - сталося, от тоді дійсно лікті кусати можна.

Леді_І
07.03.2008, 00:25
Мені так дивно, що тут більшість вороже ставляться до вакцинації...Адже і нам свого часу робили щеплення... Я розумію, що в наш час новітніх технологій і медицина не стоїть на місці, але ж деякі тенденції зберігаються... І категоричнічть деяких тверджень щодо того, чи робити ці щеплення мені незрозумілі....

Мих
07.03.2008, 00:44
І категоричнічть деяких тверджень щодо того, чи робити ці щеплення мені незрозумілі....
та бо воно без потреби.... як на мене... просто чиновники на тому гроші заробляють і не більше.

levandivka
07.03.2008, 07:47
дивно, що тут більшість вороже ставляться до вакцинації...Адже і нам свого часу робили щеплення...
ТАК, і мені робили, і мене потім декілька років "від астми рятували".
Своїм дітям не хочу того "щастя"! (і не лікую від астми)

Іруня
07.03.2008, 08:40
...Адже і нам свого часу робили щеплення...
У перший рік дитини роблять найбільше щеплень. Я в той період, зі слів мами, з бронхітів не вилазила. Аж тепер, коли я сама з тим зіткнулася, починаю бачити деякий взаємозв"язок. А маму мою і надалі важко переконати. Добре їм медицина мозги промила. А серед наших знайомих хіба мало таких? Питаю одну від чого малому робили щеплення, а вона не знає, щось там кололи і все. Лікарі сказали на щеплення і альтернатив нема. А взнати що до чого мамам і не потрібно. А ще кажуть: " А от, старшій все робили і нічо".

Ksani
07.03.2008, 09:52
але ж деякі тенденції зберігаються...
справді, тенденції зберегаються. здоров'я у дітей все менше і менше.

levandivka
07.03.2008, 10:00
здоров'я у дітей все менше і менше.
Забули вказати класичну (е)СЕС-івську фразу: "Завдяки масовій вакцинації"

Ljolik
07.03.2008, 10:15
Сусідський малий захворів на коклюш, щеплений, відповідно щоб не псувати статистику місяць лікували від бронхіту, мама все дивувалась що нічого той бронхіт не бере. Малий благополучно заразив ще річну дитину і дівчинку 13 річну, поки нарешті лікар, в якого проконсультувались на стороні (і який не боїться показники собі зіпсути) сказав що це коклюш і порадив дитину в ліс частіше вивозити. І ніякої інфекційної непотрібно було.

У перший рік дитини роблять найбільше щеплень. Я в той період, зі слів мами, з бронхітів не вилазила.
Ми з сестрою теж, батьки згадають це як постійні хвороби "по колу", сестра навіть в 2 міс. запалення легень перенесла. Моя не щеплена дитина до 2 років навіть нежиті не мала.

Lady
07.03.2008, 10:29
Вакцинації всетаки як засіб запобігання різним хворобам. В гіршому випадку багато хворіб від яких не зробилась вакцинація тяжко лікуються.
Я своїм дітям робила вакцинації в місцевій поліклініці.
Все ще залежить від якості вакцинації. Нам пропонували робити вакцинації в чорнобилській лікарні де вони були платними, але нам гарантували якість вакцини і без поганих наслідків.
Пам"ятаю прийшли робити в нашу поліклініку а лікар каже що їм поступила хорошої якості вакцина, а коли інші вакцини робили то вони мовчали і не говорили про погані наслідки.:(
Мій молодший синочок мав ускладнення від комплексної вакцини, не пам"ятаю яка це точно була, здається від кору, свинки і ще від чогось.Через пару днів після вакцини в нього піднялась висока температура і дуже тяжко збивалась. Ми спочатку подумали що це від того що зубки ріжуться. Пізніше педіатр сказала що це швидше всього запалення внутрішнього органу, ми зробили аналіз сечі і він показав що це запалення нирок. І лікувались від запалення в чорнобильській лікарні.:(

Натася
07.03.2008, 11:07
Сусідський малий захворів на коклюш, щеплений, відповідно щоб не псувати статистику місяць лікували від бронхіту, мама все дивувалась що нічого той бронхіт не бере. Малий благополучно заразив ще річну дитину і дівчинку 13 річну, поки нарешті лікар, в якого проконсультувались на стороні (і який не боїться показники собі зіпсути) сказав що це коклюш і порадив дитину в ліс частіше вивозити. І ніякої інфекційної непотрібно було.
ага! мене і брата теж лікували від бронхіту!!! дільнична наша.
то від того лікування нам ставало все гірше і гірше.
потім мама повезла нас до сторонньої лікарки (така старша єврейка, яка, на жаль, виїхала - дуже шаряща!), то ми тільки по разу кашлянули - вона відразу визначила, що то коклюш - і "лікувала" нас вона.
лікування зводилось до прогулянок в лісі, в парку, в дощ, до миски з водою біля ліжка наніч і т.д. тобто ніяких медикаментів і інфекційних.

levandivka
07.03.2008, 11:11
Даруйте, Леді, я не розумію вашого поста: спочатку класичні СЕС-депівські фрази:
Вакцинації всетаки як засіб запобігання різним хворобам. В гіршому випадку багато хворіб від яких не зробилась вакцинація тяжко лікуються.
А потім констатація тяжких наслідків вакцинації:
Пізніше педіатр сказала що це швидше всього запалення внутрішнього органу, ми зробили аналіз сечі і він показав що це запалення нирок. І лікувались від запалення в чорнобильській лікарні.

Доречі, білок у сечі і лікування нирок як наслідок вакцинації - дуже популярна біда.

Додано через 4 хвилини
ми тільки по разу кашлянули - вона відразу визначила, що то коклюш - і "лікувала" нас вона
+1.
Данило коклюш (діагностований з офіційними аналізами приватно) переніс і скарлатину. Садочок у нас, даруйте, з "дітьми підземелля", чого тільки не приносять.
ТАК от, без жодних антибіотиків і щеплень.

хельга
07.03.2008, 11:19
Мій молодший синочок мав ускладнення від комплексної вакцини, не пам"ятаю яка це точно була, здається від кору,
Доречі, в новинах чула, що МОЗ відмінило вакцину від кору щонайменше до кінця року. Виявляється та індійська вакцина не достантньо протестована на Україні.

Ука
07.03.2008, 11:37
Виявляється та індійська вакцина не достантньо протестована на Україні.
Вона взагалі не зареєстрована в Україні. Тут є сусідня гілка на цю тему, я там періодично розказую, що і як.

А які новини і коли були? Мені то важливо знати. Бо на зустрічі з нашими активістами міністр божився, що до реєстрації ніяких вакцинацій не буде, а того ж дня вийшла постанова каб.міну, де весь старий графік збережено.

Lady
07.03.2008, 12:16
Даруйте, Леді, я не розумію вашого поста: спочатку класичні СЕС-депівські фрази:

Цитата:
Допис від Lady

А потім констатація тяжких наслідків вакцинації:

Від таких хворіб як гепатит, туберкульоз, правець, дифтерія, паротит і т. д. краще зробити вакцинацію, особливо грудні діти можуть переносити ці хвороби в тяжкій формі. Зовсім інше питання якої якості вакцина і звичайно кожна дитина має бути як належить обстеженна перед тим як робити вакцину, чого в наших поліклініках не роблять. Деяким дітям після обстеження не дозволено робити вакцинацію. Батьки самі повинні прийняти рішення щодо вакцинації своєї дитини і врахувати який більший ризик ускладнення, чи від щеплення чи від хвороби від якої не були вакциновані.

Мих
07.03.2008, 12:17
В Україні реально, коли йдуть закупи будь-чого, відкриті торги, то перше - тендер виграє та компанія, яка поставила меншу ціну (про відкати не говоримо). Отже за таким принципом до нас потрапляють не найкраще, не середнє, а найгірше, найдешевше. Закупити закордом протерміноване - ще легше, бо ще дешевше, бо там його заборонили, а компанія гроші вже потратила... Отже цю вакцину можна закупити взагалі задаремно, а звідси і відкати більші і більші виграші має фірма, що перемогла у тендері. Якщо в Європі за такі речі - тюрма, то у нас - то є нормальний спосіб існування. Доречі, хто-небудь чув, щоб когось "взули" за погану вакцину? При тому, скільки разів, уже в процесі введення вакцини населенню припиняли її використання? Нас травлять за наші, бюджетні ж гроші. Уявляєте, лікувати рельних хворих - нема за що, медикаментів нема, а препарат, який вводять ЗДОРОВИМ людям купляється за "милу душу". Де логіка? Люди, не змішуйте здоровя з бізнесом - то дві великі різниці.

Додано через 4 хвилини
дифтерія
от дифтерія... ви уявляєте, наскільки то є рідкісна хвороба? Настільки, що травити ВСЕ населення - немає абсолютно змісту, то знаєте, як за статистикою людина померла від видалення зуба - така статистика смерті від дифтерії. То є БІЗНЕС.

Ука
07.03.2008, 14:14
гепатит
передається через кров і статевим шляхом.
які грудні діти?!
туберкульоз
щепимо, щепимо, а епідемія тільки зростає.
про бцжити ніколи не чули? а про ТБ костей у щеплених немовлят?
Весь світ давно відмовився від БЦЖ в пологовому. Як це не дивно. але навіть наші славні імунологи з Дністровської виступають за перенесення цього щеплення на пізніший вік.

правець

який правець у немовляти? Ви пустите немовля гуляти по ржавих цвяхах?
Правець може розвинутися лише в непромитій анаеробній рані.
про правець від "поцарапався в пісочниці чи роздертого коліна" - міфотворчість вакцинаторів.

дифтерія

щеплення не захищає від зараження, це тільки анатоксин, котрий мав би запобігти токсичній формі. Як результат - змазані симптоми, запізніла діагностика з дуже поганими наслідками.

паротит
це взагалі дитяча хвороба, котра зазвичай легко переноситься в дитинстві, в більшості випадків - безсимптомно. Щеплення пересунуло вік захворюваності на підлітково-юнацький, коли все набагато сумніше.

levandivka
07.03.2008, 14:47
Цитата:
Допис від levandivka :Даруйте, Леді, я не розумію вашого поста: спочатку класичні СЕС-депівські фрази...<...>

Від таких хворіб як гепатит, туберкульоз, правець, дифтерія, паротит і т. д. краще зробити вакцинацію, особливо грудні діти можуть переносити ці хвороби в тяжкій формі.

О! Тепер зрозуміло.
Нагадався анекдот-запис у щоденнику підлітка: "Вчора батько зі мною провів бесіду про секс...
-Темою не володіє..."
:)

Може спілкування на ЛФ допоможе подолати рекламні штампи.

Женічка
07.03.2008, 16:37
моє перше щеплення мені зробили у першому класі, потім ледве від астматичного приступу врятували. щеплення було від дифтерії.
моїй донечці теж хочуть робити хоча б від дифтерії. але якщо їй передалось спадково щось від мене???
кажу це лікарям, знизують плечима. кажуть до щеплення 5 днів подавати протиалергенні препарати, і після щеплення 5 днів, і все буде гуд:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Мих
07.03.2008, 16:41
кажуть до щеплення 5 днів подавати протиалергенні препарати

:crazy: :crazy: :crazy: :D

ага... пять днів покормити хімією, а потім ще й вакцину.... інколи дивуюся тупості лікарів... спитайте їх скільки їм вступ в медінститут виніс...

levandivka
07.03.2008, 16:43
кажуть до щеплення 5 днів подавати протиалергенні препарати, і після щеплення 5 днів, і все буде гуд
В них - ТАК, "буде гуд". А Вам оно навіщо? Їдете в дифтерійний розсадник?

Мих
07.03.2008, 16:47
Доречі, знаєте, як працюють протиалергічні припарати? (то як правило).
Алергія - то неправильна реакція організму на щось. Так от багато препаратів діють так, щоб придушити імунну систему, щоб вона не реагувала ніяк на ті чинники... а тому і подавлюється алергія, бо організм ніякої реакції не дає, замість неправильної. Експерименти над людиною то сі називає.

Женічка
07.03.2008, 16:48
В них - ТАК, "буде гуд". А Вам оно навіщо? Їдете в дифтерійний розсадник?
участкова, дивлячись мені щиро в очі, сказала, що з такими батьківськими забаганками(не робити щеплення) почнеться епідемія ДИФТЕРІЇ!!!:shutup:
:mad: :mad: :mad:

Мих
07.03.2008, 16:48
В них - ТАК, "буде гуд".
ото правда... їм головне - дати, а далі - трава не рости....

levandivka
07.03.2008, 16:49
сказала, що з такими батьківськими забаганками(не робити щеплення) почнеться епідемія ДИФТЕРІЇ!!
То най працює. То її клопіт\зряплата.

Вже писав, що на заяві-відмові поставив аргументацію "узв'язку з низькою кваліфікацією персоналу". незавстидавсі. і попросив мою дільничну не направляти.
Прийшли узгоджувати іншу кандидатуру.

Мих
07.03.2008, 16:49
участкова, дивлячись мені щиро в очі, сказала, що з такими батьківськими забаганками(не робити щеплення) почнеться епідемія ДИФТЕРІЇ!!!
та шо вона не каже......

Женічка
07.03.2008, 16:52
мені цікаво, чи вона своїм дітям робила.:mad:
може так прямо і спитати, але я хамити зовсім не вмію-результат бабусиного і дідусевого виховання

levandivka
07.03.2008, 16:53
може так прямо і спитати, але я хамити зовсім не вмію
І не мусите встрявати в баталії. спокійно пишете відмову і замикаєте за ними двері.

Женічка
07.03.2008, 16:56
спокійно пишете відмову.
я їй так і кажу, а вона починає: ой нашо вам того клопоту, ну напишите, а потім через рік знову прийдеться писати, а потім через рік знову, і мені знов і знов прийдеться до вас приставати"
я отут собі подумую, а може вона в кишеньку щось захотіла...

Мих
07.03.2008, 16:58
мені цікаво, чи вона своїм дітям робила.
може так прямо і спитати, але я хамити зовсім не вмію-результат бабусиного і дідусевого виховання
Женічка, ... та пустіть її по борту... потрібна вона вам....

Додано через 1 хвилину
ой нашо вам того клопоту, ну напишите, а потім через рік знову прийдеться писати, а потім через рік знову, і мені знов і знов прийдеться до вас приставати"
а вам шо, паперу шкода? дешевше ніж потім здоровля поправляти....
скажіть, що вам паперу не шкода, що ви можете хоть щодня писати....

Додано через 2 хвилини
о! Скажіть, що ви любите писати... у всіляки органи....

levandivka
07.03.2008, 17:10
і мені знов і знов прийдеться до вас приставати"
я отут собі подумую, а може вона в кишеньку щось захотіла...
Не раджу "давати", бо тоді і року не пройде, як почне приставати.
Про "щорічне" - не помню. Відмову писав у 2002, на все: на шпиталізацію в пологовий, на приставання, на вакцинацію.
Більше не ходять. Я сам приходжу, коли мені потрібно.

Зрозумійте головне - Ви їм ніц не винні. Це їх робота, їх інструкції, їх клопіт. Все, що вам не пасує - нафік.

Ука
07.03.2008, 17:19
почнеться епідемія ДИФТЕРІЇ!!!
ЛІКБЕЗ СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ ДІЛЬНИЧНОЇ

Щеплення від дифтерії не є щепленням в прямому розумінні, а лишень анатоксином. Наявність щеплення ЖОДНИМ ЧИНОМ не впливає на можливість заразитися. А отже і на циркуляцію вірусу, і на епідемії. Казочка про епідемію дифтерії на початку 90-х, спричинену масовими відмовами - яскравий приклад того, як нам вішають лапшу на вуха своїми страшилками вакцинатори.

Додано через 2 хвилини
через рік знову прийдеться писати, а потім через рік знову,
ані форма, ані термін відмови законодавством не регламентовані. Тому, якщо Ви самі у відмові не написали, що відмовляєтеся терміном на 1 рік, то най ідуть лісом

Додано через 3 хвилини

Зрозумійте головне - Ви їм ніц не винні.
Оце основне, до чого ми ніяк не можемо звикнути. От жеж совітське виховання...

levandivka
07.03.2008, 17:34
ЛІКБЕЗ СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ ДІЛЬНИЧНОЇ

А я думаю, що спроби просвітити дільничну - що зі свідками, втрата нервів і часу. В них на атестаціях зубриться зовсім інша інфа.

Ука
07.03.2008, 17:41
В них на атестаціях зубриться зовсім інша інфа.
В нас як був прямий ефір з Мухарською на Ері, вона теж завернула цю казочку про епідемію дифтерії через відмови. Костилєв її спробував "просвітити", то баба як з ланца зірвалася - "Як ви можете таке казати, ви не лікар! це не правда!" Аж смішно було слухати :)

levandivka
07.03.2008, 17:43
баба як з ланца зірвалася - "Як ви можете таке казати, ви не лікар! це не правда!" Аж смішно було слухати
О! Вам - смішно. А Женічці - зайвий той концерт. (я ТАК думаю)

Женічка
07.03.2008, 17:56
хай ще раз попробує прийти - я їй просто не відчиню двері:)

Ука
07.03.2008, 18:03
я їй просто не відчиню двері
БРАВО!

ні, народ, антипрививочники таки соціально небезпечні елементи. І головне - заразні, а щеплення від них не придумали :D

levandivka
07.03.2008, 18:07
я їй просто не відчиню двері
Пропоную полюбовно домовитися: є від Вас виклик - приходить, нема - і її нема. А не решту "оглядів" най си пише, що їй треба...
Нам - завідуюча дзвонила і питала,чи не спить Оленочка, чи можна зараз прийти на огляд.

Мих
07.03.2008, 18:20
хай ще раз попробує прийти - я їй просто не відчиню двері
скажіть, як прийде, то ви викличете дільничого міліцонера.... з пістолєтом

Женічка
07.03.2008, 18:22
а їм, маю на увазі лікаркам, платять за те, що вони по хатах ходять???:)

хельга
07.03.2008, 19:33
А які новини і коли були?
То я випадково перемикала тел і на каналі NEWS 24 тижнів 3 тому. Але на сайті МОЗ не шукала.

Додано через 6 хвилин
я їй так і кажу, а вона починає: ой нашо вам того клопоту, ну напишите, а потім через рік знову прийдеться писати, а потім через рік знову, і мені знов і знов прийдеться до вас приставати"
Моя дільнична не наполягала на тому, щоб робити вакцинацію. Відразу дала зразок заяви. Правда просила написати відразу на 3 роки. Мені, як вище писалось, паперу не шкода - написала тільки на рік.

В мене батьки лікарі, але коли побачили відеоролик Мухарської теж погодились, що на рік можна відкласти вакцинацію.

Ука
07.03.2008, 19:49
Але на сайті МОЗ не шукала.
та власне, що на сайті МОЗУ все по старому - вакцинуємося.

М_Аля
08.03.2008, 00:02
Всім привіт!
Уко,ще раз дякую за запрошення .Ця тема для мене дуже важлива і актуальна,тому є потреба з вами поспілкуватись.
Коротко,чому саме:донечці 2,5 роки.Щеплень не робили спочатку через відводи невролога (дитину травмували при родах),потім мені вже було якось лячно її щеплювати,почала вишукувати в неті все що можна на цю тему (дуже допомогли дописи Уки на різних форумах). Кілька разів нас запрошували таки на щеплення,мотивуючи тим що протипокази закінчились,хоча записів ,що дитина здорова і можна проводити щеплення у карточці не було (як виявилось).Тобто брали нас на "авось" - прийшли - то вкололи б ,а так протягнули аж до тепер і відправили на імунокомісію.На комісії імунолог старалась нас переконати,як то потрібно дитину щепити і т.д.....але щепити "доброю" вакциною у них на Дністерській....

Мих
08.03.2008, 00:07
так протягнули аж до тепер і відправили на імунокомісію.На комісії імунолог старалась нас переконати
не обтяжуйте собі життя, нашо вам ті походи на комісію здалися... у них єдина ціль - переконати, заставити, а у вас - щоб дитина була здорова... у вас різні цілі у тому житті, нащо на них час тратити?

levandivka
08.03.2008, 09:54
На комісії імунолог старалась нас переконати,як то потрібно дитину щепити і т.д.....але щепити "доброю" вакциною у них на Дністерській....
Пора перейменовувати з "імунолога" на "імунолома".
Про Дністровську писано-переписано. І Укою теж:
чорнобильська - то лікарня на Дністровській. Там імунологи файний бізнес забабахали. Поруч є аптека, чи не єдина у Львові, де можна купити вакцини. Вони вам за ваші гроші зроблять обстеження і вколять каку. І з мудрим виглядом багато всього наговорять. Спілкувалася я з тими медиками. Вони мені малу на гормони садили, а щепити все одно казали, що треба

Ука
08.03.2008, 11:16
нащо на них час тратити?
Миху, в даному випадку дитину тре в садочок давати. З відводом таки легше як з відмовою. Тому цей шанс використати доцільно. Тим більше. що комісія таки скерувала знову до невролога, а не дала добро щепитися. Шанс є.

Мих
08.03.2008, 14:44
А наша малеча має хронічний нашмарк. Я вже навіть до лікарки не іду бо знову антибіотик на пів місяця вліпить.
білий, чи жовтий?

М_Аля
08.03.2008, 18:02
Миху, в даному випадку дитину тре в садочок давати. З відводом таки легше як з відмовою. Тому цей шанс використати доцільно. Тим більше. що комісія таки скерувала знову до невролога, а не дала добро щепитися. Шанс є.

Саме так і є. Для того й пішли на комісію,бо діагноз десь так на грані протипоказу,треба було знати,що скажуть.Щодо нашої малявки ,то ми вирішила для себе однозначно,що щеплень не будемо робити.А про Дністрянську - так це ж я якраз в доказ правоти вищеписаного про цю установу написала:-) Хотілося правда ту пані на комісії спитати,що то значить "якісною вакциною" -чим же ви тоді всіх решту колите?..Та стрималась - вислуховувати чергову лекцію і затримувати в черзі дітей не хотілось.

хельга
08.03.2008, 20:42
Хотілося правда ту пані на комісії спитати,що то значить "якісною вакциною" -чим же ви тоді всіх решту колите?..Та стрималась - вислуховувати чергову лекцію і затримувати в черзі дітей не хотілось.
Коли я відмовлялась від щеплень :no: мені запропонували купити вакцину - вона, цитую "НЕ ТАКА ШКІДЛИВА", як безкоштовна:eek: .

М_Аля
08.03.2008, 20:47
На тій комісії ще таке було: Поряд на огляді був хлопчик 11 місяців (виглядав як на 6-7) , у місяць захворів коклюшем,дотепер як я зрозуміла проблеми.Оглянула його пані обласна дохторка ,виписала якісь там пігулки( не пам"ятаю) пити місяць ...І тут вона видала "перл" : "Як тільки буде просвітління між приступами і якесь полегшення - відразу щепити дитину,щоб,як вона виразилась,вбити двох зайців"....
Я ту маму дочекалась,дала диск "Про прививки" подивитись...хай думає

levandivka
08.03.2008, 20:52
у місяць захворів коклюшем,
І де (на чиєму огляді) він його в місячному віці підхопив?..

М_Аля
08.03.2008, 22:46
Детально не розпитувала що і як, що сама мама розказала,те й кажу,але факт є ...

syavych
08.03.2008, 22:55
Детально не розпитувала що і як, що сама мама розказала,те й кажу,але факт є ...
Питання Левандівки було радше риторичне ;)

Гелена
11.03.2008, 19:26
добре, що в мене є інтернет
я з будь-якого питання відразу шукаю різносторонню інфіормацію і тільки тоді приймаю рішення, особливо в питаннях з лікарями
якби не цей форум і поради досвідчених мам, татів, навіть не знаю як би воно було
але багато батьків просто не мають інформації про щеплення, дитячі хвороби, ризики і т.д.
всі звикли до думки, що лікар краще знає
і до того, що так було завжди і всі живі значить так добре
особливо бабусі тяжко змінюють думку, але деякі мами, тати теж
тяжко повірити, що наших дітей замість лікувати калічать
то ж в чомусь батьків від медицини далеких я розумію, але дітей, навіть чужих дуже шкода
скоро братова жінка народить дитину і вона сама нічим не цікавиться і покладається на лікарів
я вже знаю як воно буде: зроблять все що порадить лікар
тому я вже потрохи страюся розказати все що знаю і застерегти від помилок
сподіваюся послухає

irushka
11.03.2008, 20:26
але багато батьків просто не мають інформації про щеплення, дитячі хвороби, ризики і т.д.
всі звикли до думки, що лікар краще знає
До недавнього часу це було про мене, але після того, як отримала гіркий досвід, коли моїй дитині лікували неіснуючі хвороби, стала спершу перевіряти усю інформацію що від лікаря отримую.
Дякую всім, хто писав у цю гілку, ви відкрили мені очі! Перечитала лише половину, але як дочитаю все, то ще розкажу яке рішення ми з чоловіком прийняли, але зараз 85% що робити щеплення дитині ми більше не будемо!

М_Аля
11.03.2008, 22:51
Перечитала лише половину, але як дочитаю все, то ще розкажу яке рішення ми з чоловіком прийняли, але зараз 85% що робити щеплення дитині ми більше не будемо!

Ще обов"язково перегляньте диск "Про прививки" + книги Котока - думаю проценти з 85 далеко перескочуть через сотню...

levandivka
11.03.2008, 23:00
проценти з 85 далеко перескочуть через сотню...
Тільки б не зашкалило... :)

Гелена
12.03.2008, 11:13
Тільки б не зашкалило... :)

а в мене вже зашкалює
воно може і зле, бо і без лікаря часом не обійдешся
але ще нічого не можу з собою зробити
я навіть нормально з лікарями говорити не можу і сумніваюся в кожному слові
то в мене після пологів, я їх часто згадую приблизно так: розум ти де? ау-ау - нема...
остання моя дурниця - щеплення від туберкульозу в ПБ, бо наш татко тоді ще вважав що щеплення мусить бути обов’язково і т.д.
більше щеплень не буде, то 100%
але моя недовіра до лікарів проявляється ще й в тому, що дитині 2 місяці, а ми ще в поліклініці не були
я не бачу потреби, тому ми не йдем
медсестра часом дзвонить і я ледве стримуюся аби їй не нахамити коли вона питає чи не треба дитину догодовувати
ще раз спитає і я скажу все що про неї думаю
отаке...

Мих
12.03.2008, 11:56
але моя недовіра до лікарів проявляється ще й в тому, що дитині 2 місяці, а ми ще в поліклініці
мої так і не були ваащє...
особливо після того, як дохтірка переконувала нас, що дитина буде тягнути ногу через те, що ноги не розводяться на 180 градусів, з моєї сторони приведення дитини було б просто мозахізмом. На пушочний вистріл і десятою дорогою - така от ситуація. Лікування вірусу антибіотиками.... це ж класика.....

irushka
12.03.2008, 13:42
проценти з 85 далеко перескочуть через сотню...
Та я вже переконана остаточно, треба ще чоловіка переконати, бо він поки що не вникає в цю тему і каже щоб я "поменше того читала", але вирішить він трохи свої проблеми на роботі, то візьмусь і його просвітляти.
Я лише не знаю що нам робити: купувати записи про щеплення, чи написати відмову, бо на осінь хочемо дитину в яслі давати. До пів року, на жаль, робили все, а та, що мала бути в рік, не зробили, бо "лікували" пієлоектазію!, хоча медсестра казала зробити манту, бо це не прививка і ніяк не вплине!!!!! На щастя нам вистачило розуму.

Додано через 9 хвилин
переконувала нас, що дитина буде тягнути ногу через те, що ноги не розводяться на 180 градусів,
Нашій малій теж хотіли шину на ноги накласти на 3 місяці, коли вона вже повноцінно почала ходити, бо "знайшли" дисплазію, якої насправді не було.
А з нирками то взагалі. Лікували пів року антибіотиками і іншими ліками, що дітям до 12 років взагалі протипоказані. Інша ж лікарка пояснила, що пієлоектазія - не хвороба і потребує не лікування, а лише контролю.
А ще казали, що в дитини нейрогенний сечовий міхур і енурез та підтікання сечі на все життя. Це теж виявилось неправдою, дитина вже на горщик ходить....
А колись я була переконана, що дитину треба на огляди возити, а то недайбог щось запустимо..... дурна була

Мих
12.03.2008, 14:32
Нашій малій теж хотіли шину на ноги накласти на 3 місяці, коли вона вже повноцінно почала ходити, бо "знайшли" дисплазію, якої насправді не було.
А з нирками то взагалі. Лікували пів року антибіотиками і іншими ліками, що дітям до 12 років взагалі протипоказані. Інша ж лікарка пояснила, що пієлоектазія - не хвороба і потребує не лікування, а лише контролю.
А ще казали, що в дитини нейрогенний сечовий міхур і енурез та підтікання сечі на все життя. Це теж виявилось неправдою, дитина вже на горщик ходить....
В мене просте правило, як треба - я лікаря шукаю, до будь-кого не звертаюся, а як не треба - то й не треба мені тих лікарів.... У мене родичка в роддомі панікувала, я приїздив до неї і зразу зрозумів, що лікарі бавляться у "витягування грошей"... так і було, а дитина з страшно "хворої" стала абсолютно здорова.... То модно нині так витягувати гроші. Тре памятати одну річ, коли лікар каже: у вашої дитини погане здоровя, то памятаймо той лікар ніколи не є у програші, бо якщо:
1. якщо це правда, то лікар - грамотний і заробить на пацієнту бабло
2. якщо неправда, то лікар - виявив і вилікував, тому тре йому платити.
Гірше, як лікар скаже: дитина здорова, а вона хвора - о тоді лікар - бездар, а так безпрограшний варіант... от тому вони все виходять з тих позицій - дитина хвора... а там розберемося.... Ну а батьки.... їх пережиття... то їх то мало колише....

М_Аля
12.03.2008, 14:56
Я лише не знаю що нам робити: купувати записи про щеплення, чи написати відмову, бо на осінь хочемо дитину в яслі давати
1.Якщо купити довідку,то зогляду на те,які в нас дохтори,тим паче медсестри в дитсадках, є велика ймовірність,що вашій дитині без вашої згоди вліплять чергове щеплення в садочку,хіба ще й там підплатите,щоб медсестра пильнувала саме вашу дитину ....
2.Якщо будете писати відмову,то будьте готові,до ходіння по інстанціях з листами,аби вашу нещеплену дитину прийняли в садок.А тут ,ситуація неоднозначна, перечитавши кілька історій батьків,які це робили,я зробила висновок,що все залежить в нас,як завжди не від закону,а від людей на місцях(в поліклініці,в садку іт.д.) Тому що є випадки,де мама написала відмову,обгрунтувала і гол.лікар дав дозвіл на підписання довідки в дитсадок,а є випадки,де люди листи писали всюди,аж до приймальні президента,прокуратури і отримували відмови...
Так що треба вам зважувати усі ваші об"єктивні і суб"єктивні причини,промацати грунт в поліклініці,в садочку - тоді вирішувати...

Степаныч
12.03.2008, 15:47
більше щеплень не буде, то 100%
І правильно!!! Нащадки будуть читати "Декамерон-2". Події будуть відбуватися в 21-му столітті! Ну, є певні негативні моменти (наші діти, оніки, правнуки будуть гинути масово), але то пусте! Головне - щоб з"явився Джованні Боккаччо-2. Ну, буде ж неприємно, коли нІкому буде описати для нащадків, які залишаться живими.

Мих
12.03.2008, 19:03
І правильно!!! Нащадки будуть читати "Декамерон-2". Події будуть відбуватися в 21-му столітті! Ну, є певні негативні моменти (наші діти, оніки, правнуки будуть гинути масово), але то пусте! Головне - щоб з"явився Джованні Боккаччо-2. Ну, буде ж неприємно, коли нІкому буде описати для нащадків, які залишаться живими.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :crazy:

любите чорний гумор, Степаничу?

Гелена
12.03.2008, 19:21
(наші діти, оніки, правнуки будуть гинути масово)

а зараз не гинуть масово? не хворіють масово? я якраз знайомлюся з інформацією про дитячі хвороби, прочитала трохи статистики
все більше і більше лікують і від всього щеплять, а діти вмирають і хворіють
кожну вагітну стараються покласти в лікарню і полікувати, кожну дитину стараються щепити, всім приписують якісь препарати або від вигаданих хвороб або для профілактики і де результат?
може ви знаєте де?
бо я думаю, що зараз переважно вмирають і хворіють від лікування
всіх хочуть присадити на ліки, всіх хочуть зробити залежними від ліків і лікарів, бо бізнес є бізнес

ви в курсі що зараз всіх вагітних стараються лікувати?

я не знаю чи знайдеться вагітна якій не казали приймати якісь препарати під час вагітності або лягти в лікарню або чи десь в дитячій поліклініці не казали щось приймати для профілактики - та ми всі мали би бути здорові в такому випадку, і мами і діти
а чого ми нездорові? це тільки зараз почаинють батьки відмовлятися від надмірної турботи лікарів, а ще кілька років тому майже всі робили як лікарі скажуть
ну і де результати? в смислі позитивні результати?

levandivka
12.03.2008, 19:32
де результати? в смислі позитивні результати?
Ви хіба забули цитату Червонської?
"Найбільших успіхів у боротьбі з епідеміями домоглася статистика..." :)

карапуз
12.03.2008, 22:18
Шановні форумляни.Гілка називається "Вакцинація дітей: ЗА і ПРОТИ":agree: .А ви вже почали на всю медицину разом узяту нападати.Я згідно,що лікарі є хороші,а є й не дуже.Але не можна так усіх рівняти.Мені шкода ,що на вашому шляху траплялись погані,але як вам чи вашій дитині болить,то куди ви підете?!
І не віднімайте мені карму,бо 777 не кожен день буває:aggressive: :) .

Степаныч
13.03.2008, 02:27
любите чорний гумор, Степаничу?
А шо робить???:)

Додано через 5 хвилин
а зараз не гинуть масово?
Геленочко,
зараз не гинуть. Ну зверніться Ви до НОРМАЛЬНИХ лікарів. Вони є, я точно знаю. Вас якісь НЕДОЛУГІ лікарі образили. Ви озлобилися, що природньо. Але, повірте мені, усе не так "мрачно".

Гелена
13.03.2008, 05:38
Геленочко,
зараз не гинуть. Ну зверніться Ви до НОРМАЛЬНИХ лікарів. Вони є, я точно знаю. Вас якісь НЕДОЛУГІ лікарі образили. Ви озлобилися, що природньо. Але, повірте мені, усе не так "мрачно".

мрачно, але не так? а як?
вмирати точно будуть, як ви сказали масово, бо кожне наступне покоління стає менш здорове
і наскільки я все розумію нищать здоров’я саме щепленнями і ліками
раніше щепили всіх поголовно, але я не бачу, щоб здоров’я відтоді побільшало
навіть без статистики видно, що здорові діти народжуються все рідше і рідше
яка тому причина? в офіц док за 2002 рік статистика каже що кожна третя дитина хвора
і статистика свідчить про зростання рівня дитячої захворюваності і смертності, і жінки, яких теж щепили від всього самі хворі і хворих дітей народжують
і загалом рівень захворюваності населення тільки збільшується http://www.ukrstat.gov.ua/
статистику не я складала і хоч я думаю, що статистика неправдиво відображає реальну картину, але щось таки відображає

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Кабінету Міністрів України
від 29 березня 2002 р. N 161-р

КОНЦЕПЦІЯ
безпечного материнства

1. Загальна частина

За останнє десятиріччя в нашій країні спостерігається
погіршення демографічної ситуації та зниження здорового
дітонародження.

Занепокоєння викликає рівень смертності немовлят і матерів.
Так, смертність дітей першого року життя становить 11,9 на 1000
народжених живими, а материнська смертність у 2 рази перевищує
середньоєвропейський рівень і становить 24,7 на 100 тис.
народжених живими. Високим залишається рівень дитячої
захворюваності. Кожна третя дитина має відхилення у фізичному та
психічному розвитку. Близько 70 відсотків жінок народжують дітей з
акушерськими ускладненнями.
ну і звідки такі цифри?
А за системою ВООЗ, чиї критерії Україна прийняла ще десять років тому, але лише формально, реєструвати слід випадки з терміном вагітності 22 тижні і масою тіла в 500 грамів. «Завдяки» різниці в методиках ми втримуємо досить низький рівень дитячої смертності — нарівні з Японією та США. Як розповідає координатор інтегрованої програми розвитку дітей молодшого віку ЮНІСЕФ Олена Шерстюк, існують різні припущення щодо «реального», за світовими критеріями, рівня смертності українських дітей — загалом він на 10—30% перевищує той, що називають сьогодні. «Неетично порівнювати рівень смертності дітей в Україні з рівнем смертності в інших країнах, де зовсім інші критерії його оцінки», — зазначає Олена Шерстюк.

Шановні форумляни.Гілка називається "Вакцинація дітей: ЗА і ПРОТИ":agree: .А ви вже почали на всю медицину разом узяту нападати.
я якраз і намагаюся зрозуміти чому має бути "за" щеплення якщо майже всі щеплені в дитинстві жінки тепер хворі і їхні діти хворі

levandivka
13.03.2008, 12:10
А за системою ВООЗ, чиї критерії Україна прийняла ще десять років тому, але лише формально,
Все вірно!
"А ВООЗ і нинє там" (с)

Ука
13.03.2008, 12:25
я якраз і намагаюся зрозуміти чому має бути "за" щеплення якщо майже всі щеплені в дитинстві жінки тепер хворі і їхні діти хворі
Геленко, я вжеколись про це писала. Проблема навіть не в самих щепленнях, і не в "поганих" лікарях. Просто система охорони здоров'я пішла не в тому напрямку. Вона "лягла" під фарм.компанії. А лікарі такі, якими їх вивчила система.

Якщо не відходити від теми і говорити про щеплення. Є курс імунології. Там студентам лектор каже: завдяки щепленням перемогли віспу! ура! І що, цей студент піде в бібліотеку перевіряти цю інформацію? Навіщо? Та й з яких поривів? У нього нема підстав цьому не вірити, йому не дають таких підстав.
От ставши педіатром, співставивши факти, він матиме два шляхи: -сховатися в мушлю, все заперечувати, бо його так вчили, і інакше не може бути, бо бути інакше не може, - такі люди зазвичай стають активними прихильниками вакцинації. Бо вони посилено шукають аргументи, щоб в першу чергу переконати себе і зняти з себе почуття вини, котре глибоко все-таки сидить.

- в іншому ж випадку, він, співставивши, почне шукати, аналізувати, врешті решт, якщо копне глибоко, то поставить під сумнів і почне перевіряти все з початку. А далі вже залежатиме від його сили волі і совісті. Найстійкіші стають Червонськими. Інші просто негласно кажуть своїм пацієнтам правду. Треті притримають цю правду для себе, аби не мати проблем зі здоров'ям близьких і роботою водночас.

Якщо ж цей лікар не стане педіатром, а, скажімо, хірургом, гастроентерологом, чи лором, то в нього буде мінімум шансів навіть співставити факти і задуматися. При тому, що стикатися з наслідками вакцинації він буде чи не щоденно, але, шукаючи причину чи джерело проблеми, у нього навіть гадки не виникне запитати, коли і що щепили. Бо його ніхто того не вчив, ніхто не казав, що може бути зв'язок.

Кого з перелічених категорій медиків є найбільше? Отож-бо. На цьому система і тримається. І ще довго триматиметься.

М_Аля
13.03.2008, 17:06
Не вмію карми додати

Степаныч
13.03.2008, 17:58
вмирати точно будуть, як ви сказали масово, бо кожне наступне покоління стає менш здорове
і наскільки я все розумію нищать здоров’я саме щепленнями і ліками
раніше щепили всіх поголовно, але я не бачу, щоб здоров’я відтоді побільшало
навіть без статистики видно,
Гелено,
просто прогугліть, яка була середня тривалість життя 100...300...50 років назад.

Alexey Titievsk
13.03.2008, 18:02
Гелено,
просто прогугліть, яка була середня тривалість життя 100...300...50 років назад.

Да ещё и по странам.. На сайте ВОЗ очень много информации..

Гелена
13.03.2008, 18:46
Гелено,

після вас
прогугліть яка якість була
скажу як думаю: хворі вмирали, здорові жили
зараз мало вмирають, але майже всі, що живуть хворі
а хворі народити здорових дітей не можуть

Геленко, я вже колись про це писала. Проблема навіть не в самих щепленнях, і не в "поганих" лікарях. Просто система охорони здоров'я пішла не в тому напрямку. Вона "лягла" під фарм.компанії. А лікарі такі, якими їх вивчила система.

так, я знаю, що ви писали і я вам за це вдячна :)
в цій темі вже все обговорили, не варто безкінечно сперечатися

кілька моїх знайомих принципово не приймають ніяких ліків і таблеток
колись я дивувалася, але вони пояснювали це тим, що ліки не лікують, а усувають симптоми в той же час призводячи до звикання
бо це вигідно фармацевтичним компаніям
я це послухала, подумала і сама стараюся ніяких ліків не приймати, в разі потреби можу пити якісь трави, які перевірені практикою і т.д.
мій чоловік, хоч сперечався зі мною за щеплення, теж ніколи не п’є ніяких таблеток
і про лікарів я все розумію, розумію, що їх так вчили, але мені від того не легше :no:

Ука
13.03.2008, 19:35
Степанич, а щеплення - то єдиний фактор, котрий впливає на тривалість життя і був відмінний у ці періоди?

Додано через 1 хвилину
Не вмію карми додати
то після 20 чи 25 дописів появляється можливість

Мих
13.03.2008, 19:44
Степанич, а щеплення - то єдиний фактор, котрий впливає на тривалість життя і був відмінний у ці періоди?
ну так, то як вітаміни життя... як раніше без того жили, нє?

Ука
13.03.2008, 19:54
Теж уже давала це посилання, але повторюся, спеціально для тих, хто ще вірить у міфи: http://www.yastrebov.chat.ru/thoughts.html

При всій моїй неприязні до автора, з логікою математика сперечатися важко.

irushka
13.03.2008, 23:02
Ну зверніться Ви до НОРМАЛЬНИХ лікарів
А як шукати тих "нормальних" лікарів? На дверях лікарських кабінетів, на жаль, не вказують ступінь їхньої "нормальності".

Pand@
14.03.2008, 01:40
Сама я медик.Своїй дитині (їй зарас 4,5 роки)щеплень не роблю(нерахуючи одніеї в пологовому будинку)-На свій страх і ризик.Тому що бачила і чула від лікарів з великим досвідом роботи які ускладнення бувають після вакцинації-це горе(і паралічі,і якраз тим і хворіемо і не в легшій формі).Дуже е багато людей медиків які не роблять своїм дітям щеплень.

levandivka
14.03.2008, 06:35
На свій страх і ризик.
Упс...
Про страх не питаю, а "ризик" який? :)

Alexey Titievsk
14.03.2008, 10:18
Упс...
Про страх не питаю, а "ризик" який? :)

Заразиться гепатитом? менингитом? полиомиелитом? корью? :)

Степаныч
14.03.2008, 13:05
після вас
прогугліть яка якість булаВід діяльності медичної галузі показники здоров"я населення залежать приблизно на 10%. Інші 90% - спадковість, спосіб життя, навколишнє середовище етс. Ви що ж хочете, щоб із жінки, яка хворіє хронічними хворобами, курить, п"є горілку, взагалі веде нездоровий спосіб життя лікар "витягнув" здорову дитину? Так що "нєчего на зеркало пенять...".

Степанич, а щеплення - то єдиний фактор, котрий впливає на тривалість життя і був відмінний у ці періоди?Один із важливих, але не єдиний, безумовно. А у "ці періоди" був відмінний, природньо.

А як шукати тих "нормальних" лікарів? На дверях лікарських кабінетів, на жаль, не вказують ступінь їхньої "нормальності"."Земля слухами полнится". Поспитайте у знайомих.

Додано через 4 хвилини
...бачила і чула від лікарів з великим досвідом роботи які ускладнення бувають після вакцинації-Цікаво, а на море їздите відпочивати? Там стільки народу кожного сезону тоне!

Натася
14.03.2008, 13:10
Теж уже давала це посилання, але повторюся, спеціально для тих, хто ще вірить у міфи: http://www.yastrebov.chat.ru/thoughts.html

При всій моїй неприязні до автора, з логікою математика сперечатися важко.

нарешті у мене дійшли руки до цього лінка - речі вражаючі:mad:
і правильно каже автор, що після цього можна не читати "антипрививочників"

Ука
14.03.2008, 13:12
Поспитайте у знайомих.
А знаєте, цікавість ситуації у тому, що противником щеплень я стала якраз із подачі такого "нормального" лікаря, якого порадили одразу декілька знайомих, в тому числі і лікарів. Своїм "відвід дати не можу, але робити не раджу" він змусив мене задуматися і почати шукати інформацію. За що йому уклінне дякую.

Додано через 5 хвилин
нарешті у мене дійшли руки до цього лінка - речі вражаючі
може тоді і до цього дійдуть руки? Про боротьбу з поліомієлітом. (http://eugenegp.livejournal.com/13895.html)
Зауважте, жодного "растекания мислію", жодної філософії, чистий фактаж, з грунтовним списком джерел.

Натася
14.03.2008, 15:46
може тоді і до цього дійдуть руки? Про боротьбу з поліомієлітом.
Зауважте, жодного "растекания мислію", жодної філософії, чистий фактаж, з грунтовним списком джерел.
подужала...
в глибокому шоці... хоча після всього, що я прочитала і передивилась, важко це назвати шоком, це швидше підтвердження мого переконання.

єдине ще питання - писати офіційні відмови чи "купувати" прививки. знайомі радять "купувати", бо не буде проблем з садочком, школою і т.д.
з другого боку - це суперечить моїм принципам і переконанням...
хоча заради блага своєї малечі згідна "переступити через себе".
ну з цим ще треба визначитись....

до речі, думала, що мені доведеться воювати з мамою і свекрухою з приводу рішення не робити прививки (муж відразу сказав не робити, як тільки я його ознайомили з певною частиною інфи, яку отримала). і що мене приємно здивувало - це те, що з мамою воювати не доведеться:) вона, виявляється, теж була проти прививок нам (мені і брату). правда, на жаль, не пам'ятає, чи їх робили, чи купували (давненько то було). так що лишається тільки свекруха:) а вона в разі чого відразу піде в сад:)

p.s. Уко, ще раз дуже Вам дякую! Ви робите велику справу і помагай Вам Господь в цьому!

Pand@
14.03.2008, 17:02
Упс...
Про страх не питаю, а "ризик" який?

страшно і лячно бо не знаеш що страшніше.Привитись і захворіти ціею хворобою і не в легшій формі а так по-повній програмі(так частіше бувае),чи не прививатись і надіятись не підхопити цю чи іншу інфекцію.

Цікаво, а на море їздите відпочивати? Там стільки народу кожного сезону тоне!

так їздимо!втопитись можна не тільки на морі))).

М_Аля
14.03.2008, 18:14
страшно і лячно бо не знаеш що страшніше.Привитись і захворіти ціею хворобою і не в легшій формі

Так було з моїм старшим сином.Відповідно в дитинстві всі прививки були зроблені як "належиться" - не знали ж ми того,що зараз та й не мали звідки знати. Отже,прищепили від кору раз,потім другий.......а потім він мені у 16,5 років ( це було якраз у 2006) такий кір дістав,з таким важким перебігом , температура 40-41, місяць виходжували...

Степаныч
14.03.2008, 20:19
а потім він мені у 16,5 років ( це було якраз у 2006) такий кір дістав,з таким важким перебігом , температура 40-41, місяць виходжували...
Але ж видужали. А без прививки?

Мих
14.03.2008, 20:25
але ж толку.....

Ука
14.03.2008, 20:35
А без прививки?
а без прививки захворів би в дитинстві нормальною дитячою хворобою з мінімальним ризиком ускладнень, або й безсимптомно, так що би й не знали, а не в 16, коли й кінці віддати можна

М_Аля
14.03.2008, 22:30

А без прививки захворіла найменша (заразилась природно від старшого ).Прохворіла три дні з температурою 37,5-37,9 і з легкою висипкою.Ось так...Так що висновок сам собою напрошується

levandivka
14.03.2008, 22:35
без прививки захворіла найменша (заразилась природно від старшого ).
Но, видите..?
А якби не прививка, то, може б і не заразилася. Дякувати тре' вакцинаторам: інакше віруси б вже повмирали, звідки природнього імунітету набиратися? :)

Мих
14.03.2008, 22:51
інакше віруси б вже повмирали
разом з вакцинаторами, нє?

levandivka
14.03.2008, 22:59
разом з вакцинаторами
Нє! на їх вік - вистарчить (у оригіналі, рос., - "хватіт"). :)

Alexey Titievsk
14.03.2008, 23:04
а без прививки захворів би в дитинстві нормальною дитячою хворобою з мінімальним ризиком ускладнень, або й безсимптомно, так що би й не знали, а не в 16, коли й кінці віддати можна

К заболеванию полиомиелитом, оспой и гепатитом это Ваше выссказывание тоже относится?

levandivka
15.03.2008, 00:20
К заболеванию полиомиелитом, оспой и гепатитом это Ваше выссказывание тоже относится?
Про поліоміеліт є файний лінк. (прочитайте будьласка).
Гепатит "B" передається або в полУклініці, або в родині.
Віспа..? А що це? Не чув, не помню... :)

Pand@
15.03.2008, 00:22