Показати повну версію : Вакцинація дітей в Україні: за і проти
Сторінки :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
afterstep
09.09.2007, 16:09
Уко, гм.... я думав - ви проти щеплень? а ви теж проти педіатрів?
Я думав - у вас є можливість надрукувати матеріал в газеті типу "Експрес" - чи в якійсь іншій?
Ви ж розумієте, що на батьківських зборах один шкільний педіатр РЕАЛЬНО не в змозі пояснити ВСІМ батькам - що таке ті щеплення? Ну просто фізично часу не вистачить + недовіра батьків? На відміну від матеріалу в газеті - якій довіряють всі, хоч які б дурниці там не були надруковані?
Ви розумієте, що, зробивши це - лікар попаде "під удар" і буде добре-таки "вздрючений" "за невиконання посадових інструкцій"?
--
Ви закликаєте, щоб лікарі пожертвували своїм життям? Так-так, саме життям - бо реально залишаться без роботи та диплому, перекресливши все своє попереднє доросле життя?
Заради кого?
Заради зневажаючого їх натовпу? Хліба та видовищ?
То такі ваші умови, на яких ви готові милостиво пробачити лікарям деякі попередні огріхи?
Я думав - ви готові зробити кроки назустріч лікарям - але вам то не треба? Нехай лікарі спробують самопожертвою щось вам показати, а ви розглянете, і подумаєте, чи варто тих лікарів слухати?
Ви ж розумієте, що на батьківських зборах один шкільний педіатр РЕАЛЬНО не в змозі пояснити ВСІМ батькам - що таке ті щеплення?
Афтере - це є його обов'язком! Розумієте? о-бов-яз-ком!
А статтей, знаєте, скільки вже було? І передач? І випадків довкола скільки?
Ви самі себе читаєте? То Ви висловлюєте претензії до "десь_там_хтось_казав_тому_прививки_не_робитиму", то пропонуєте організувати масове "десь_там_хтось_казав_тому_прививки_не_робитиму". Та такий аргумент, як газета, лікарі розіб'ють за 2 хвилини. Самі ж ті лікарі, задля яких Ви пропонуєте це зробити. Та й ті ж лікарі, отримавши відмови, просто заникають їх подалі і понамальовують то Манту.
Перестаньте вже Ви вимагати від пацієнтів того, що не входить в їх функції! Я не проти педіатрів (нехай цей закид залишається на Вашій совісті), я за своїх дітей. Якщо кожен на свому місці виконуватиме свої обов'язки і відстоюватиме свої права, тоді все і буде гаразд. Так от, я свої обов'язки виконую. І я відстоюю свої права. Якщо їх порушує педіатр, я воюватиму з ним. Якщо школа - то зі школою. І так далі.
Ви закликаєте, щоб лікарі пожертвували своїм життям?
Ні, я закликаю, щоб вони виконували свої обов'язки і відстоювали свої права. Чому лікарі дозволяють штрафувати себе за правдиву статистику? Хоч один скаргу написав? В суд подав? Юридичну підтримку за потреби надамо.
Ви кажете, що лікарі не мають заради кого жертвувати життям?! Але хочете, щоб батьки жертвували освітою своїх дітей.Тією ж роботою, врешті решт, бо не отримавши довідки для садка змушені будуть сидіти вдома. Заради кого? Заради педіатра? Котрий боїться виконати навіть те, що від нього вимагає посадова інструкція?!
Даруйте за різкість, але Ваша упередженість мене нарешті розсердила. Всьому мають бути свої межі.
Степаныч
09.09.2007, 17:55
Котрий боїться виконати навіть те, що від нього вимагає посадова інструкція?!
Стоп-стоп-стоп! Що, інструкція вимагає агітувати ПРОТИ ЩЕПЛЕНЬ? Розумієте, Уко, я вже про це писав, - немає АБСОЛЮТНО БЕЗПЕЧНИХ МЕТОДІВ ЛІКУВАННЯ І АБСОЛЮТНО БЕЗПЕЧНИХ МЕДИКАМЕНТІВ, ПРОЦЕДУР, МАНІПУЛЯЦІЙ, тощо. І якщо акцентувати увагу пацієнта на найгіршому, то звісно усі будуть відмовлятися. Ну не будете ж Ви доводити, що щеплення МАСОВО супроводжуються ускладненнями! Ви вимагаєте, щоб лікар наплював на все, чого його вчили стосовно щеплень і почав агітувати проти них? І на якій підставі? На тій, що бувають випадки ускладнень? Це ж нісенітниця.
afterstep
09.09.2007, 19:31
> Чому лікарі дозволяють штрафувати себе за правдиву статистику? Хоч один скаргу написав? В суд подав? Юридичну підтримку за потреби надамо.
Трупу медична допомога не потрібна. "Правдива статистика" - то вами придумана абстракція, що "юридично" звучить як невиконання плану та неповна службова відповідність. Ще раз повторюю - ви просто (!) не дізнаєтеся, коли лікаря підставлять, і, як шкодливе кошеня, викинуть на смітник. Причому - буквально - бо в 40 років залишитися без засобів до існування - це катастрофа.
Роззуйте очі! Не придумуйте якісь обов'язки лікаря і обов'язки пацієнта!
Обов'язки лікаря цілком регламентовані МОЗ - і агітувати проти щеплень - якраз пряме їх порушення!!!!!
Для розмаїтосці - спробуйте прямо завтра зателефонувати до шефа, і сказати, що він козел, а його контора страждає фігнею, а не працює!!!
===
Та такий аргумент, як газета, лікарі розіб'ють за 2 хвилини. Самі ж ті лікарі, задля яких Ви пропонуєте це зробити. Та й ті ж лікарі, отримавши відмови, просто заникають їх подалі і понамальовують то Манту.
Я вам сказав реальні настрої серед лікарів - ви відкидаєте це. Тому що воно суперечить вашим уявленням?
Безперечно, лікарські виступи "за Манту" - будуть - бо ми живемо в совдепі. Лікарів заставлять то робити.
Але переважна більшість лікарів, прикрившись вашими відмовами - саботуватиме манту. "Тихою сапою..."
Даруйте за різкість, але Ваша упередженість мене нарешті розсердила. Всьому мають бути свої межі.
упереджені - ви. Ви навіть не слухаєте іншу думку/точку зору.
"для того щоб повірити в добро - його потрібно почати робити" - Л.Толстой.
Ви вимагаєте добра, уваги та поваги від інших - демонструючи зверхність, зневагу та ненависть.
--
Тому ви власноручно далі добиваєте медицину, що вже й без вас майже в стані клінічної смерті.
Ви її остаточно знищите - і для внуків виписуватимете педіатрів з Польщі чи з Росії.
--
Для мене ця тема закрита остаточно. Вам, противникам щеплень - важливий не результат - а боротьба.
А в мене особисто - проблем вистачає, і щеплення для мене проблемою не є.
Можете скільки завгодно висмикувати цитати та їх тлумачити - це нічого не змінить. Об'єктивна реальність існує і існуватиме незалежно від того, яке там буде вами її сприйняття чи тлумачення.
Dixi.
упереджені - ви. Ви навіть не слухаєте іншу думку/точку зору.
Якраз, на відміну від Вас, я її не тільки слухаю, а й намагаюся зрозуміти. І намагаюся відокремити особисте, котре лише більше заплутує і нагнітає ситуацію, від тієї корисної інформації, котра може дійсно стати в пригоді... Шкода, що Ви не вмієте відокремлювати деякі речі, і не переносити особисте на загальне...
Додано через 10 хвилин
Що, інструкція вимагає агітувати ПРОТИ ЩЕПЛЕНЬ?
агітувати проти щеплень - якраз пряме їх порушення!
Повторюю всоте, я не прошу, щоб лікарі агітували проти. А лише забезпечили мені моєжливість згідно закону дати інформовану згоду чи відмову - тобто розказали, що буває не тільки від хвороб, а й від щеплень. Можна з купою реверансів про одиничність випадків. А потім згідно того ж закону і 48го наказу зареєстрували всі реакції моєї дитини. А не лікували 2 місяці діарею без жодного запису в картці. І все. Я не матиму більше до лікарів жодної претензії. А поки вони цього не робитимуть - то даруйте, але мої претензії цілком законні та обгрунтовані.
Я вам сказав реальні настрої серед лікарів - ви відкидаєте це.
Не відкидаю в жодному разі. Хоча це і суперечить моєму досвідові. Але визнаю, що цей досвід може не відображати загальну картину. Щодо практичної реалізації, то тут поки що є проблема, в тому числі через вибори :(
Степаныч
09.09.2007, 21:58
А лише забезпечили мені моєжливість згідно закону дати інформовану згоду чи відмову - тобто розказали, що буває не тільки від хвороб, а й від щеплень. Можна з купою реверансів про одиничність випадків.
Давайте конкретно. Я лікар - Ви мама. Я подивився Вашу дитину, яка абсолютно здорова, протипоказань до щеплень не має. По графіку щеплень дитину потрібно щеплювати від поліомієліту. Розповідаю, що це за хвороба, які її наслідки. Також розповідаю, що сучасна медицина офіційно вважає: щеплення необхідні, але не дають 100% гарантії, що дитина не захворіє. Якщо все ж не дай Бог колись захворіє, то згідно даних тієї ж офіційної медицини хвороба буде протікати набагато легше з набагато меншою вірогідністю негативних наслідків. Разом з тим попереджаю, що може бути реакція на вакцину. Від легкої (незначні алергічні, катаральні прояви, нездужання, які проходять через кілька днів без наслідків) до захворювання на поліомієліт з розвитком нижнього парапарезу ("параліч ніг") на усе життя і навіть до смертельного випадку. Я за 25 років роботи (за 5, чи 10, чи 15...) важких реакцій (ускладнень) не бачив, згідно статистичних даних вони бувають у 1 щепленої дитини із 100 000 (умовно, я не знаю статистики). Буде Ваша дитина 100-тисячною, чи 100-тисяч першою, чи 10-ою - я не знаю, і передбачити наслідки введення вакцини теж не можу. Попереджаю також, що вакцина отримана шляхом централізованих поставок, з моменту, коли її привезли у наш лікувальний заклад вона зберігалася в належних умовах, серія і термін придатності вакцини нормальні. На Ваше запитання: "Ви гарантуєте, що усе пройде без ускладнень?" (логічне питання, так?), відповідаю: "Я не можу дати таких гарантій". На наступне питання: "Як зберігалася вакцина до того, як потрапити у ваш лікувальний заклад?", чесно відповідаю: "Не знаю, повинна була також у належних умовах".
Це якщо коротко. І зважте, я не педіатр і у питаннях вакцинації не великий дока. Просто коротко намагався намалювати картину.
Запитання: Ви дасте згоду на щеплення, чи відмовитеся?
Я своим детям делала прививки и жалею, что против оспы отменили, мало ли что...Осложнений единицы, а защищает миллионы детей...
Хоч один скаргу написав? В суд подав?
Та почність з себе. Хіба мало причин порушення ваших прав? давати розумні рекомендації комусь типу подавати в суд не потрбно, кожен сам знає що і коли йому робити....
Це якщо коротко. І зважте, я не педіатр і у питаннях вакцинації не великий дока. Просто коротко намагався намалювати картину.
Запитання: Ви дасте згоду на щеплення, чи відмовитеся?
Я - відмовлюся. Хоча, думаю, що багато хто погодиться. І ніхто не матиме до Вас претензій.
От лиш, знаєте, я ще не зустрічала жодного педіатра, котрий би про це розповів.
Я своим детям делала прививки и жалею, что против оспы отменили, мало ли что...Осложнений единицы, а защищает миллионы детей...
Дякувати Богу, що Вам повезло, без наслідків, а не дай Бог, то й про мільйони б не згадували....
Дякувати Богу, що Вам повезло, без наслідків, а не дай Бог, то й про мільйони б не згадували....
Еще больше шансов (в сотни раз), что не повезет, если не сделать прививки.
Zet, оцього ніхто не знає. Бо ці дані будуються на статистиці. А загально відомо, що є брехня, є нахабна брехня і є статистика (не пам'ятаю, чий копірайт).
Я вже це посилання давала, але дам ще раз: http://www.yastrebov.chat.ru/. Дуже цікаво читати, особливо з олівцем в руках. І головне - жодної медицини, одна лиш суха математика!
Zet, оцього ніхто не знає. Бо ці дані будуються на статистиці.
перед прививкою є шанс захворіти вірусом, ви можете робити, а можете -ні. Зробивши прививку, ви наразилися на небезпеку і невідомо за статистикою що є більшою можливістю. Проте, не забувайте ще одну річ, щеплення не гарантує позитивно вирішення проблеми, тобто ви наразилися на наслідки щеплення і залишили можливості на негативні наслідки можливого зараження вірусу...
Додано через 14 хвилин
Ви закликаєте, щоб лікарі пожертвували своїм життям? Так-так, саме життям - бо реально залишаться без роботи та диплому, перекресливши все своє попереднє доросле життя?
Заради кого?
Заради зневажаючого їх натовпу?
От попадИ до такого врача... швидко в могилу запхає... і не треба утрирувати, що робота лікаря - то є життя, бо ще є товариш шуфля і дорога і краще там показувати свою відданість роботі.
levandivka
10.09.2007, 05:45
Я не проти педіатрів (нехай цей закид залишається на Вашій совісті), я за своїх дітей. Якщо кожен на свому місці виконуватиме свої обов'язки і відстоюватиме свої права, тоді все і буде гаразд. Так от, я свої обов'язки виконую. І я відстоюю свої права. Якщо їх порушує педіатр, я воюватиму з ним. Якщо школа - то зі школою. І так далі.
І я, і я..!
Розповідаю, що це за хвороба, які її наслідки. Також розповідаю, що сучасна медицина офіційно вважає: щеплення необхідні, але не дають 100% гарантії, що дитина не захворіє. Якщо все ж не дай Бог колись захворіє, то згідно даних тієї ж офіційної медицини хвороба буде протікати набагато легше з набагато меншою вірогідністю негативних наслідків. Разом з тим попереджаю, що може бути реакція на вакцину.
Ви це, для "спортивного тонусу" (щоб підігріти/продовжити) постите, чи дійсно чули від дільничного ці "розповіді"? :)
Я серйозно питаю. правда.
не тільки слухаю, а й намагаюся зрозуміти.
Тепер все "зрозуміли"? :D
"ТАК вот ты какой, цветочек аленький..."
А Ви, Зето, будете купувати дорогий страховий поліс без гарантії відшкодування? Вакцина - ТАКий самий поліс: може дорого коштувати, а віддачі - "-2". В умовах совдепівської медицини - "-20"
Не думаю, що в сотні, не забувайте, що щеплення зовсім не гарантує безпеку. А такі, як МАНТУ напевно підвищують небезпеку. В Україні напевно через це епідемія туберкульозу.
afterstep
10.09.2007, 09:54
> В Україні напевно через це епідемія туберкульозу.
Миху - ви направду еталон....
Ви це, для "спортивного тонусу" (щоб підігріти/продовжити) постите, чи дійсно чули від дільничного ці "розповіді"?
Я серйозно питаю. правда.
для спортивного тонусу. Щоб кармообмінник не вщухав. Та й вигадки ваші іноді доволі потішні бувають...
levandivka
10.09.2007, 11:31
Може не виразно написано, але питання було до Степанича. Тут Степанича я ще не пойняв. :)
Степаныч
10.09.2007, 13:32
От лиш, знаєте, я ще не зустрічала жодного педіатра, котрий би про це розповів.
Тут я погоджуюсь.
Додано через 1 хвилину
Ви це, для "спортивного тонусу" (щоб підігріти/продовжити) постите, чи дійсно чули від дільничного ці "розповіді"?
Моделюю ситуацію!:) Чесно - не чув. Але й не питав.
levandivka
10.09.2007, 18:14
Масову вакцинацію проти вірусів кору та краснухи перенесли на весну
Масову вакцинацію проти вірусів кору та краснухи в Україні перенесли на початок весни. Обов'язкове щеплення вимагатимуть пройти кожного громадянина віком від 15 до 29 років.
Медики кажуть, до запобіжного заходу їх змусив вдатися спалах кору протягом останніх двох років. У 2005-2006-му на цю недугу в Україні захворіли близько 46 тисяч людей. А це 86 % усіх хворих на кір у Європі. Щеплення планують провести протягом двох тижнів. Вакцину для України як гуманітарну допомогу надасть Всесвітня організація охорони здоров'я.
Людмила Мухарська, заступник головного державного санітарного лікаря України: "Кожний громадянин, який не має протипоказів для вакцинації має бути вакційований. Якщо ми проведемо цю кампанію, і ефективно проведемо то Україна назавжди забуде що таке кір і краснуха".
Джерело (http://5.ua/newsline/234//43918/)
Зараз здам проект і розкажу вам, що ми нарили по тому кору
Додано через 49 хвилин
Просто зараз знову має бути щось на Ері
Додано через 1 годину 3 хвилини
Отже по кору.
Перше, за що ми зачепилися, це інформація про те, що вакцина індійська. І щепитимуть проти кору і краснухи.
Знайшли ми єдину індійську фірму, котра постачає вакцини на український ринок (через фірму Біолік). Так от, ця фірма не виробляє двокомпонентних вакцин. Лише моно- і три-компонентні. Отже, або колотимуть ще й паротит, або компот із двох вакцин. Але, моновакцина від кору індійського виробника не сертифікована в Україні . Питання: навіщо індійська вакцина, якщо в нас вже сертифіковано купу інших моновакцин від кору?
Далі ми вирішили поспілкуватися з юнісефом. Вийшли на українське представництво і поцікавилися проведенням тендеру. З'ясувалося, що тендер проводився ЮНІСЕФ, і Україна - країна-отримувач. Тобто, нам дадуть вакцину, ми її не вибираємо. Ні назви вакцини, ні інформації про її реєстрацію нам не дали. Коли запитали в лоб - відфутболили до представника ВООЗ в Україні. Чекаємо відповіді. На цьому фоні Мухарська оголошує про перенесення на весну. Я особисто даю 99,99%, що вакцина досі не реєстрована в Україні, і за зиму її терміново реєструватимуть.
Завтра надсилаємо офіційний (паперовий) запит в МОЗ від громадської організації. Тут вже мусять відповісти.
І ще, та ж Мухарська озвучила, що для ефективності акції вони намагатимуться охопити 95% населення від 14 до 29 років. Тупому ясно, що в них або нічого не вийде, або ті відсотки просто намалюють. Звідси питання - кому і нащо потрібна вся ця заворуха?
Не думаю, що в сотні, не забувайте, що щеплення зовсім не гарантує безпеку. А такі, як МАНТУ напевно підвищують небезпеку. В Україні напевно через це епідемія туберкульозу.
В Украине эпидемия из-за того, что полностью одно время прекратили профилактику. Мой отец как раз специализировался на лечении этой болезни, то после того, что стали творить с тубдиспансерами и туботделениями, он спрогнозировал эту вспышку эпидемии еще задолго до ее начала. Угадал вплоть до месяца даже проценты. Его уже не было в живых, а это последнее интервью потом не раз показывали по Желтоводскому телевидению. Туберкулез легче предотвратить профилактикой, чем вылечить. Сюда как раз относятся и прививки против туберкулеза и рентген и т.д. Раньше человека с открытой формой туберкулеза лечили даже принудительно, там есть возможность перевести в закрытую форму, безопасную для окружающих. Давали больным с открытой формой отдельные квартиры, чтобы изолировать от здоровых...Эта болезнь провоцируется еще и плохим питанием.
я не думаю, що у нас від харчування...
а що до профілактик і результату варто мати хоть якусь статистику... а її нема, як нема з будьякої медичної проблеми, бо всюди там панує планова неправда. я думаю, що туберкульоз з таким підходом може і зростати, а якщо і кількість хворих впаде, то і так ніхто не знатиме чому так сталося.
А Манту якщо впливає на статистику, то лише в гіршу сторону...
Мих, при всем моем уважении к вам, вы в этом вопросе еще более некомпетентны, чем я. Но мой отец был профи и его прогнозы сбылись 100%, значит он не ошибался. Только профилактика помогает и больше ничего. Нет профилактики и прививок нормальных, в том числе, нелечение открытых форм принудительно, породило проблему... И когда опомнились, то было уже поздно. Теперь годы уйдут на ее решение при условии нормального финансирования.. И не в чем тут сомневаться, если результат уже топает по нашим улицам..
Zet, один нюанс. Профілактика не дорівнює щеплення. Щеплення складають лише невеличку її частку. А в нас, коли медицину не фінансують, всю профілактику звели виключно до щеплень.
Приклад Вашого батька говорить про медицину взагальному. Медицині було до лямпочки про що говорив Ваш батько як фахівець, їм і зараз все одно ЩО вони дають і для чого. Їх цікавлять гроші і більше нічого.
Додано через 2 хвилини
А в нас, коли медицину не фінансують, всю профілактику звели виключно до щеплень.
її щоб зовсім не фінансували - не скажу, просто все осідає наверху. Адже вакцини, закуплені за кордоном, в 3-5 раз перевищують реальну ціну. Де ж тоді гроші залишаться на бинт та зельонку?
Приклад Вашого батька говорить про медицину взагальному. Медицині було до лямпочки про що говорив Ваш батько як фахівець, їм і зараз все одно ЩО вони дають і для чого. Їх цікавлять гроші і більше нічого.
Нет, это государству было до лампочки. Они как раз дерибанили наследие и грабили всех нас. Не путайте причину и следствие.
А то у вас как у того воробышка: мама, пусть деревья перестанут качаться, тогда ветра не будет..
Додано через 5 хвилин
Zet, один нюанс. Профілактика не дорівнює щеплення. Щеплення складають лише невеличку її частку. А в нас, коли медицину не фінансують, всю профілактику звели виключно до щеплень.
Согласна с вами полностью. Разорили же, в первую очередь, лаборатории, без которых невозможна постановка точного диагноза. Их содержание было дорогостоящим, вот и свели все сейчас только к прививкам, да и то не сами вакцину производят.. Шабаш продолжается..
Нет, это государству было до лампочки.
а медицина не державна?
а медицина не державна?
Медицина живет на бюджетные средства и если нет средств, то нет и лабораторий и прививок тоже. В бак-лабораториях используется для посева куринный белок, например. То что врач должен был сам яйца за свой счет покупать на нищенскую зарплату? Это не считая реактивов, оборудования и необходимости поддерживать постоянно температуру равную температуре человеческого тела, т.е. расходы еще и на электроэнергию...
Степаныч
11.09.2007, 22:09
Медицина живет на бюджетные средства и если нет средств, то нет и лабораторий и прививок тоже.
Быль. У нас в городе осели 2 негра. Женились на наших девушках. Нормальные ребята. Один рабочим устроился, другой бизнесом (мелким) занялся. И вот этого бизнесмена наши мужики (придурки, я им потом сказал) решили попоить самогоном с салом и чесноком. Ему же плохо... скорая... реанимация. А он о Конституции, дескать лечите бесплатно. Пришлось принести Конституцию, положить рядом, предложить ее всунуть в "систему". Выписался, пришел поблагодарить, стали приятелями. ОФФтоп!
Быль. У нас в городе осели 2 негра. Женились на наших девушках. Нормальные ребята. Один рабочим устроился, другой бизнесом (мелким) занялся. И вот этого бизнесмена наши мужики (придурки, я им потом сказал) решили попоить самогоном с салом и чесноком. Ему же плохо...
Тю.....
Ну і шо з того, що (негр) не алкоголік,
Якщо він ні православний, ні грекокатолик?
Полковник
11.09.2007, 23:00
Тю.....
Мих, как думаете, если темку отрыть "Алкоголизм и грекокатолики" - на Ура пойдёт? :shy:
Степаныч
11.09.2007, 23:02
Тю.....
Тю... Я ж про безплатну медицину... А Ви про що???
Хлопці, не мішайте мені вірші складати, до мене муза найшла.
Додано через 2 хвилини
на Ура пойдёт?
Не соромно?
Полковник
11.09.2007, 23:11
Хлопці, не мішайте мені вірші складати, до мене муза найшла.
Ага, я тоже увлёкся!
Пока читаю новомодные (может и меня прорвёт):
Беда у ворот.
Пустить или не пускать?
Пускай заходит…
Солнца восход
Встречу с любимой моей,
Коль не просплю.
Лыжи надену.
Меж сакур натянут гамак.
Вызову гейшу.
Мигает в ночи
Стробоскоп. Призывает
Опять танцевать?
Косточку вишни
В теплую землю зарыл…
Нет винограда.
Водка с селедкой
Будут опорою мне
В трудностях жизни.
Попу и палец
Я не решаюсь сравнить.
Будут смеяться.
Сакуры веткой
Я отстегаю тебя.
Токио, баня.
Дорого стоит
Сырокопченая ко...
Хватит об этом!
К морю поехал.
Голые груди у баб
Там красивее.
Облако формой
Чем-то напомнило мне
Брюки поэта.
Правду о папе
Мама открыла. Отец
Был камикадзе.
«Будь же ты проклят!» —
Матери слышу наказ
Сыну в дорогу…
Волос любимой
Между зубов отыскал!
Съел её, что ли?
Если подумать —
Пчелы важнее всего!
Впрочем, и пчелы...
Храброму мужу
Вечной могилою стал
Салат оливье…
В чем сила, брат мой?
В правде? А может, в деньгах?
Сила в ньютонах!
Девушка вышла
Замуж за Кузина И.
Где ж кукуруза?
Кто одолеет
Зайца в кровавой борьбе —
Слон или кит? Кто?
Если наутро
Плохо тебе, значит было
Вечером славно!
«Кто ты, а? Кто ты?» —
Зрителю задал вопрос
Децл – философ.
Постой, таракан!
Там, куда ты несешься, —
Тапок жестокий!
Несправедливость!
Учительница моя
Бутылки сбирает.
Эх, дубинушка!
Ухнем? Или сначала
По сигарете?
«Круто?» — спросил я.
Сын свои губы скривил:
«Ваще ни о чем!»
на Ура пойдёт?
Не соромно?
Степаныч
11.09.2007, 23:14
Беда у ворот.
Пустить или не пускать?
Пускай заходит…
Чье?
Полковник
11.09.2007, 23:15
Не соромно?
СОРОМНО!
А рейтинг форума????????
Додано через 50 секунд
Чье?
Да, Инет, всё Инет! Там ещё много есть. Скинуть?
Это мои бывшие курсанты-востоковеды хулиганят!
Народ, майте совість, в такий офтоп пішли... :mad:
Прохання до противників щеплень. Хто володіє хоча б крихіткою вільного часу і бажання, звяжіться зі мною. Будь ласочка..... :clapping:
СОРОМНО!
А рейтинг форума????????
я зрозумів, що Вас не зрозумів....
Афтере, кажете, так просто, кампанію з відмов від Манту? Ага, счас...
Сьогодні спілкувалася з лікаркою в садочку на тему Манту (Орисі пора робити). Лапші мені навішати пробувала, але не на ту напала, гиги
Пробувала мене послати в СЕС, але я її сама туди послала. Відмову прийняти відмовилася, я їй пообіцяла вислати поштою рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Вона ледь не сказилася. Але казав чоловік, що у вівторок ще поговорить із завідуючою, ану ж нормально домовляться. Ну, а ні - то повоюємо. Благо мені на тому садочку не надто залежить.
Будемо створювати прецедент, так сказати...
А одна хороша людинка обізвала мене ідіоткою. "Тобі того тре? Я Тобі то Манту намалюю". Отак...
Якщо історія буде цікавою, буде матеріал для статті.
Додано через 2 хвилини
Але "домовляться" в прямому розумінні, а не в галицькому. це, щоб хто бува чогось не подумав...
afterstep
28.09.2007, 12:32
Лапші мені навішати пробувала, але не на ту напала
згоден - є такі. Бо в неї "план".
Навіть більше - погоджуюсь, що таких зараз більшість. І буде ще більше.
--
Нормальні лікарі - в принципі - готові підтримати рух "антищеплення" у питаннях Манту та БЦЖ.
Зокрема - завідуючій поліклінікою саме з цією метою потрібні дані про БЦЖ у інших країнах - коли робиться (однозначно не в пологовому), з яких міркувань саме так, і коли робиться манту.
--
на жаль, я не володію англійською настільки вільно, щоб підібрати цю інформацію. Наскільки я вичитав на англійському сайті - в Ірландії БЦЖ не роблять взагалі, в Англії - певним категоріям. Причому - два рази - в 1 рік та в 15 років. То - дітям.
Ну, і приїжджим.
Ну, і Манту щороку теж ніхто не робить - це просто недоцільно, щоб не сказати - абсурд. оскільки 5 років після БЦЖ реакція манту повинна бути позитивна - і нічого її навіть робити.
--
Але "най ся діє божа воля" - бачу, що з 1991 року ніц не змінилося. Тому залишається лише спостерігати.
Афтере, про БЦЖ я Вам добуду всю інфу. Якщо ще щось тре буде, особливо такого плану - теж кажіть. В нас є пару людей, що на тому собаку з'їли
До речі, щодо неадекватності пацієнтів. Я нині тій лікарці таки нахамила. Але при всій моїй надмірній толерантності - іншого виходу в мене таки не було...
Додано через 4 хвилини
А для початку дуже раджу почитати Червонську. Там багато про Манту і БЦЖ. Посилання я вже давала вище.
afterstep
28.09.2007, 14:13
До речі, щодо неадекватності пацієнтів. Я нині тій лікарці таки нахамила
+1 ;)
це - не найгірше ;) бувають ще гірші випадки ;)
--
Більшість людей не стараються вчитися/здобувати знання/мотивувати свої вчинки аргументовано (не відчуттями). І вони, наслухавшись "мудрих порад" (і подальше перекручення в голові, на кшалт дитячої гри "зіпсутий телефон") - приходять і відразу стають "проблемою". Причому то не тільки щеплень стосується.
--
Потім, коли ситуація виясняється - стає зрозуміло, що то була буря в стакані води.
Але - вже відбулися всі відповідні сварки, розборки на рівні завідуючих, марно потрачено час кількох людей....
І самі пацієнти не можуть пояснити, навіщо то було ;) - навіть для себе ;)
В мому випадку, з наїздів вона почала. Не порцікавившись, чому я відмовляюся, які мої мотиви. При чому, всі мої спроби спокійно щось обгрунтувати переривалися криком на другому слові. А не люблю я такого.
Основний аргумент був "Ви така умна, будуть ще такі умні мамаші, що ж у нас тоді буде? епідемія туберкульозу буде! я штрафи платити не хочу! Йдіть розбирайтеся в СЕС!" А ще сказала геніальне: "Ви худа, значить схильна до туберкульозу. От таким як я (сама, як шафа), хоч туберкульозник в лице може кашляти - нічого не буде. І Ваша дитина схильна, значить!"
afterstep
28.09.2007, 15:35
зараз змінено правила - щеплення робляться зі згоди батьків.
Ця - порушила ;)
--
все решта - наслідок некомпетентності та синдрому "базарної баби" ;)
до речі - все частіше такі зустрічаються - тенденція, однако ;)
фокус в тому, що в нашому садочку щеплення не роблять, а вимагають зробити в поліклініці. Якби робили, підозрюю, що спробувала би і на силу без згоди :mad:
Вона добивається від мене, щоб я доводила своє право на відмову в СЕС або забирала дитину з садка. На що я попросила її викласти вимогу в письмовому вигляді - у відповідь чергова істерика.
levandivka
28.09.2007, 15:46
попросила її викласти вимогу в письмовому вигляді - у відповідь чергова істерика
А я чув, що тільки батьки не вміють писати грамотно... :o
afterstep
28.09.2007, 15:52
це складна тема ;)
і на цьому форумі - її дійсно беззмістовно обговорювати.
найгірше - немає "чесної" статистики, і рівень "інформатизації" медицини настільки низький, що навряд чи вдасться в найближчі роки хоч мінімально щось створити...
--
Цей "інтерфейс" - школа-поліклініка, садочок-поліклініка - надто вже менінгітний: як для лікарів, так і для пацієнтів. А графік щеплень, за який (за дотримання якого) відповідальність несе медперсонал - взагалі маразм...
--
А зараз ще з медінститутів прийде "нова хвиля імунологів" - тут вже дійсно до біди недалеко буде...
Додано через 3 хвилини
А я чув, що тільки батьки не вміють писати грамотно...
я вже колись казав - іноді ти не чуєш, а думаєш, що почув - і свої думки "ретранслюєш", видаючи їх за цитати.
--
Тому суто для тебе особисто повторю - часто батьки, що ревно та принципово відмовляються від всіх прививок - не в стані грамотно написати будь-яку заяву. А заяву про відмову від щеплень дуже часто диктує медсестра.
--
диктування має ще одну мету - щоб в заяві гарантовано все було так, що СЕС не примахається - але то таке.
Сама суть явища - незмінна ;) найбільше чомусь гудять порожні бочки ;)
levandivka
28.09.2007, 16:12
диктування має ще одну мету - щоб в заяві гарантовано все було так, що СЕС не примахається
А бланк приготувати? Нє?...
Anastasia
28.09.2007, 23:23
Ми нещодавно писали відмову під диктовку медсестри. Але не тому що чогось не вмієм. Ми прийшли в поліклініку з уже написаною відмовою, взятою з відповідного сайту(Ука давала посилання), але виявилось що у них своя "форма". Ось так. Вирішила не сперечатись і написала що вони хотіли. І чинна ця відмова 6 місяців, медсестра казала що може за півроку передумаєм, а як ні, то ще раз будем писати. До речі вона була дуже здивована що ми прийшли з уже готовою відмовою, назвала мене свідомою мамою, а потім стали лякати епідемією коклюша і ще раз просили добре подумати. Ось таке-то.
А я чув, що тільки батьки не вміють писати грамотно... :o
І я десь чув, може ми читали одного автора, нє?
Додано через 3 хвилини
Ось таке-то.
А взагалі і письмова відмова - це глупість.
Це виглядає так, ніби зустрічає Вас (чи мене) зубний лікар в коридорі і каже: вирву зуб, або пиши відмову.... але й так вже добре...
afterstep
29.09.2007, 10:37
Миху, письмова відмова десь кореспондує з "відстоюванням свого права в суді"
Враховуючи, що ви у своїх дописах неодноразово натякали, що ви є "метром" по відстоюванню своїх прав в суді - то будьте якось послідовні?
--
Якщо згідно закону - імунізація обов'язкова, то на яких підставах можна ту імунізацію не проводити?
Чи такі мінімальні логічні ланцюжки у вас теж викликають труднощі розуміння?
Додано через 4 хвилини
А бланк приготувати? Нє?...
з фотографією. Бо іноді звучить 2за цим описом не видно лиця дитини".
--
Для інформації - відмови на бланках СЕС вважає недійсними.
Заява на відмову має бути написана від руки.
Текст заяви - може розрізнятися - то залежить від "фйол у голові перевіряючих".
--
Стосовно
була дуже здивована що ми прийшли з уже готовою відмовою, назвала мене свідомою мамою
поки що це - рідкість ;)
Зате криків, незрозумілих амбіцій та безглуздих погроз - вистачає ;)
--
Власне - Уко - недостатньо інформації. Більшість - "чули дзвін", і "на хлопський розум" роблять дурниці. Що ще погіршує ситуацію ;)
на яких підставах можна ту імунізацію не проводити?
Закон України "Основи законодавства України про охорону здоров'я":
Стаття 39. Обов'язок надання медичної інформації
...
Батьки (усиновлювачі), опікун, піклувальник мають право на
отримання інформації про стан здоров'я дитини або підопічного.
...
Стаття 43. Згода на медичне втручання
Згода інформованого відповідно до статті 39 цих Основ
пацієнта необхідна для застосування методів діагностики,
профілактики та лікування. Щодо пацієнта віком до 14 років
(малолітнього пацієнта), а також пацієнта, визнаного в
установленому законом порядку недієздатним, медичне втручання
здійснюється за згодою їх законних представників.
Якщо відсутність згоди може призвести до тяжких для пацієнта
наслідків, лікар зобов'язаний йому це пояснити. Якщо і після цього
пацієнт відмовляється від лікування, лікар має право взяти від
нього письмове підтвердження, а при неможливості його одержання - засвідчити відмову відповідним актом у присутності свідків.
afterstep
29.09.2007, 11:15
Згідно статті 10 Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" громадяни України зобов'язані:
• піклуватись про своє здоров'я та здоров'я дітей, не шкодити здоров'ю інших громадян;
• у передбачених законодавством випадках проходити профілактичні медичні огляди і робити щеплення;
• подавати невідкладну допомогу іншим громадянам, які знаходяться у загрозливому для їх життя і здоров'я стані;
• виконувати інші обов'язки, передбачені законодавством про охорону здоров'я.
Додано через 1 хвилину
Закон України "Основи законодавства України про охорону здоров'я":
на основі вашої цитати - я таки не зрозумів, що ви хотіли сказати...
Додано через 2 хвилини
напевно, зрозумів - права ви свої вичитали, а обов'язки - то не для вас?
права ви свої вичитали, а обов'язки - то не для вас?
Якщо Ви добре почитали цей Закон, то мали б зауважити що ці статті на які я посилався ідуть після статті з обов'язками. Чому? А тому що в нашому законодавсті існує таке поняття як звільнення від обов'язку якщо існує право на це звільнення (це маразм, але маємо те що маємо). Щеплення є обов'язковим в загальному випадку, але громадянин має право за письмовою згодою відмовитись від нього.
Сперечатися на законодавчому рівні навіть не варто, бо суди визнали це право на відмову від щеплення чим і скористалися деякі люди.
А взагалі і письмова відмова - це глупість.
Ну не обов'язково. Там вище Сявич процитував законодавство. У нас же вважається, що відсутністть щеплень може мати важкі для пацієнта наслідки. Відмову написати мені не важко. А от, щоб її прийняли....
levandivka
29.09.2007, 12:42
Для інформації - відмови на бланках СЕС вважає недійсними.
Заява на відмову має бути написана від руки.
Текст заяви - може розрізнятися - то залежить від "фйол у голові перевіряючих".
Хто сказав?
Тобто, я не раз чув подібну вимогу (про рукописну заяву), але кожного разу посилав "вимогателів" далеко-далеко: підпис під документом я ставлю рукописний, а все решта...
Такого дійсно немає. Форма відмови є довільною і ніде в законодавстві жодних застережень до того немає. Але в тому плані я ніколи не артачуся. Хочете від руки? Та хоч гусиним пером! Хочете у своєму формулюванні - кілько влізе! Якщо там нічого не суперечить моїм переконанням, і викладено все, що я вважаю за потрібне. Тільки дайте мені чистий спокій зі своїми заштриками!
levandivka
29.09.2007, 13:02
в тому плані я ніколи не артачуся. Хочете від руки? Та хоч гусиним пером!
Ліниво, кажу, що не вмію писати... :)
afterstep
29.09.2007, 14:12
Щеплення є обов'язковим в загальному випадку, але громадянин має право за письмовою згодою відмовитись від нього.
саме про це я й кажу ;)
на додачу - зараз є обов'язковою згода на щеплення ;)
Хто сказав?
Тобто, я не раз чув подібну вимогу (про рукописну заяву), але кожного разу посилав "вимогателів"
ну десь воно типово для певних прошарків населення....
зокрема, в циганських общинах на привокзальній таке прийнято...
Хто казав? - СЕС, точніше, перевіряючі звідти - чи розшифрувати абревіатуру?
І мотивація у них дуже проста - згідно тої мотивації пацієнти день і ніч мріють про щеплення, а от лікарі їх примушують такі-от бланки підписувати...
А "ліниво писати" - воно ж десь кореспондує з "та неграмотний я".
Ну тобто на прикладі Януковича - лише раз вирішив чоловік "з голови своєю рукою" пописати... А скільки сміху було!...
levandivka
29.09.2007, 14:26
ну десь воно типово для певних прошарків населення....
зокрема, в циганських общинах на привокзальній таке прийнято...
Не ждав, не ждав... :)
Неспортивно! http://s4.rimg.info/2d296cfdeef790705df2a1cdb2f6771e.gif
Хто казав? - СЕС, точніше, перевіряючі звідти
Розшифровувати не обов'язково, а от розуміти, що я їм, СЕСівцям, ніц не винен, (інструкти свої підзаконні/протизаконні, своїм підлеглим най розповідають).
afterstep
29.09.2007, 14:34
Не ждав, не ждав...
чого - що у Львові багацько люду поводять себе так само? ну, так місто велике... Якщо не доводилося зустрічатися з тими циганами - це зовсім нічого не означає... Якщо рідше пімугикувати "другой би улыцей прошел" - то може й чогось більше вдасться зауважити...
До речі - "спортивно" на фоні загальної дискусії - не тільки у цій гілці ;)
--
Тепер по темі.
Винен чи не винен - то якісь суб'єктивні домисли.
Для того, щоб "офіційно" відмовитися від щеплень - достатньо написати від руки заяву. Текст заяви - лікар чи медсестра надиктує. Саме така заява (відмова) і вважається чинною. Не надрукована, не перексерена - а письмова заява від руки.
--
Вам може не подобатися шрифт, яким набраний закон, колір чи консистенція паперу, на якому то все надруковано.
Але - є закон.
на основі законів - є правила ("методички") в галузі.
Якщо ви хочете відмовитися по тим правилам - так вам ніхто не боронить.
Якщо ви хочете грати по іншим правилам - змініть. Але - для всієї галузі. На такі, які вас влаштовують, і нічиїх прав не ущемляють ;)
--
А "посилати" - ну так тут ні розуму, ні фантазії не потрібно ;) і, до речі, нічого тоді скаржитися на якісь "утиски", якщо ви ігноруєте правила, встановлені суспільством ;)
Моїй Ані дали направлення на монту знову, не знаю що робити і так з тим садочком сварюся часто:n:
Моїй Ані дали направлення на монту знову, не знаю що робити і так з тим садочком сварюся часто
Чим мотивують?
levandivka
29.09.2007, 15:38
написати від руки заяву. Текст заяви - лікар чи медсестра надиктує. Саме така заява (відмова) і вважається чинною. Не надрукована, не перексерена - а письмова заява від руки.
--
Вам може не подобатися шрифт, яким набраний закон, колір чи консистенція паперу, на якому то все надруковано.
Але - є закон.
ТАК тицьніть мене носом на ЗАКОН ПРО РУКОПИСНІ ЗАЯВИ І ВІДМОВИ.
Буду щиро вдячний.
ви ігноруєте правила, встановлені суспільством
Підміна (демагогія)! СЕС і суспільство - різні інстанції.
Для того, щоб "офіційно" відмовитися від щеплень - достатньо написати від руки заяву. Текст заяви - лікар чи медсестра надиктує. Саме така заява (відмова) і вважається чинною. Не надрукована, не перексерена - а письмова заява від руки.
Витрибеньки це, по закону можна і роздруковану, і перексерену, головне щоб підпис був. До речі , коли я давала згоду на щеплення (в перший місяць таки зробила :suicide:) підписувала згоду перексерену, причому дуже поганої якості, половина тексту вгадувалась. Коли пройшли комісію і отримали відтермінування від щеплень, підписувала писульку (друковану) що я в курсі про наслідки відсутності щеплень і що дитину не візьмуть в дит.установи. А от коли замахало проходити комісію кожні декілька місяців, відмову треба було писати від руки, та ще й автограф чоловіка брати (при згоді чомусь думку чоловіка не питають).
Хоча для мене це не принципово, можу і написати, тільки б відстали.
Не пам"ятаю чи в цій темі, але Ука питала про оголошення на рахунок щеплень від кору в поліклініці. В п"ятницю була, не скажу що кожен куток обдивилась, але принаймні при вході, біля реєстратури і кабінетів лікарів нічого крім реклами лікарських засобів не було. А медсестра при згадці за кір взагалі скисла, сказала що будуть їх заставляти по хатах ходити, видзвонювати, і взагалі....:crazy: як ій це все надоїло.
afterstep
30.09.2007, 11:44
Підміна (демагогія)! СЕС і суспільство - різні інстанції.
СЕС - це інопланетяни наслали? і там певно їдні окупанти працюють?
--
СЕС - це ваші ж сусіди - десь жиють собі в сусідньому будинку. Дуже милі в побуті люди...
Витрибеньки це, по закону можна і роздруковану, і перексерену, головне щоб підпис був
згоден - але ці "витребеньки" на рівні областного медначальства продукуються.
Обласне медначальство, як і працівники облздороввідділу, і начальство та працівники СЕС - живуть тут, причому в більшості своїй - корінні львів'яни ;)
ТАК тицьніть мене носом на ЗАКОН ПРО РУКОПИСНІ ЗАЯВИ І ВІДМОВИ.
і що то вас "вкусило"?
маєте си юристів - тицьніть пальцем в положення, де написано про рівноцінність друкованих і рукописних...
--
Все впирається в амбіції та розумовий рівень розвитку перевіряючого.
Сам же чудово все знаєш?
А "витирати ноги" об виконавців - це улублене у певних прошарках суспільства... Мовляв, я з вами, бидло робоче - взагалі говорити не буду... Пришліть своє начальство мені додому...
levandivka
30.09.2007, 11:51
де написано про рівноцінність друкованих і рукописних...
Дозволяється все, що не заборонено. То не потрібно шукати дозвіл на рівноцінність. ;)
А "витирати ноги" об виконавців - це улублене у певних прошарках суспільства... Мовляв, я з вами, бидло робоче - взагалі говорити не буду
Нінада грязі!
Бо я не зобов'язаний запарюватися чужими начальниками/проблемами.
СЕС - це інопланетяни наслали?
Ні, але коли СЕС бере на себе "забагато" - доводиться посилати.
Знаєте, коли пожежники приїждають гасити вогонь - поможу, чим зможу.
Коли ті самі пожежники спробують мене "доїти" в моїй же хаті - пошлю.
afterstep
30.09.2007, 12:17
Бо я не зобов'язаний запарюватися чужими начальниками/проблемами.
кидати сміття під ноги та казати, що то проблема двірників - то типово....
Коли ті самі пожежники спробують мене "доїти" в моїй же хаті - пошлю.
по хатам не ходять, а от по фірмам - ходять. І такі, що зходу "посилають" пожежників - ну, скажімо, я таких посилальщиків ще не зустрічав ;)
Людям розумним властиво домовлятися, а не демонструвати "амбіції" та пустопорожній гонор ;)
Ті ж, хто обирає "гонорову" лінію - ті просто більше витрачають на свій гонор - от і усе.
Прошу не плутати гонор з гідністю - то просто ортогональні поняття ;) "взаємопопендикулярні".
Нінада грязі!
ось-ось... застосовуйте це гасло перед відправкою постів ;)
перед тим, як "ляпнути" з відерко лайна "в ту сторону, на кого бог пошле, а невинні відмиються" - подумайте про наслідки ;)
І зрозумійте нарешті, що земля кругла, і кожне ваше відерко лайна повертається до вас сторицею - навіть якщо ви того не помічаєте ;)
levandivka
30.09.2007, 12:27
arane.......... (с) Шрек
afterstep
30.09.2007, 12:32
перед тим, як від когось очікувати самопожертви - слід добитися любові ;)
--
Спосіб "домагання" любові через зневагу та безпідставні скандали - мені невідомий ;)
А знаєте, Левандівко, от хотілося би, а не можу зайняти Ваш бік :(
Не вважаю правильним іти на конфлікт чи ускладнювати життя кому б то не було, якщо не заторкують мої інтереси. Звісно, що лікар не буди приймати Вашу сторону, намагатися увійти у Ваше становище і якось допомогти, якщо Ви стаєте рогом на примітивних речах, котрі Вам вартують 5 хвилин попрацювати ручкою, а йому добрячої купи нервів.
Даруйте, але не можу я того зрозуміти. Принциповим потрібно бути тоді, коли це принципово.
levandivka
30.09.2007, 13:23
не можу зайняти Ваш бік
Уко, :) не плутайте наші з Афтером перепалки http://s5.rimg.info/3a60124aa7f2a44ef4f4b8cf194e4690.gif
і реальне спілкування з реальними лікарями.
В реалі я дуже рідко сварюся, вирішую проблеми без конфліктів http://s4.rimg.info/2d296cfdeef790705df2a1cdb2f6771e.gif.
Аааа, ну якщо це просто для перепалки, тоді :agree: гран пардон :agree:
Самоусуваюся :o
Якщо згідно закону - імунізація обов'язкова, то на яких підставах можна ту імунізацію не проводити?
Чи такі мінімальні логічні ланцюжки у вас теж викликають труднощі розуміння?
Але є ще інший закон, де сказано, що кожний пацієнт має право обирати лікаря, має право приймати ліки, а має право відмовитися. То якщо таке право у мене є, то я не маю потреби писати відмову, бо моє право передбачено законом. Я так думаю.
кщо згідно закону - імунізація обов'язкова, то на яких підставах можна ту імунізацію не проводити?
Закон України „Основи законодавства України про охорону здоров'я”:
Ст.42 Ризиковані методи діагностики, профілактики або лікування визнаються допустимими, якщо вони ... застосовуються за згодою інформованого про їх можливі шкідливі наслідки пацієнта
Ст.43 Згода інформованого пацієнта необхідна для застосування методів діагностики, профілактики та лікування. Щодо пацієнта, який не досяг віку 15 років, медичне втручання здійснюється за згодою їх законних представників.
Афтере, достатньо?
До речі, коли Мухарська на Ері агітувала за додаткову вакцинацію проти кору-краснухи, видала розкішну фразу: "Вакцинація буде обов'язковою, але не примусовою".
afterstep
30.09.2007, 15:39
В реалі я дуже рідко сварюся, вирішую проблеми без конфліктів
але на форумі - закликаєш інших до конфліктів. Всіх і зі всіма ;)
Тобто я б не проти, якщо б ти сам конфліктував - то були б твої проблеми.
Але то "явище" (саме явище - тобто всі ознаки: массовість, некерованість, періодичність - присутні), коли приходить пацієнт, що не знає більше нічого, крім гасел, дуже подібних на проголошені тобою... І з порогу починає з крику та погроз....
--
--
Так, мені пофіг щеплення - мене вже та проблема не стосується, але суто логічно - згоден визнати, що в імунопрофілактиці наявні перекоси. То - стосовно власне імунізації. Тобто: і графік щеплень викликає багато питань, і доцільність деяких видів щеплень - теж.
Власне сама методика проведення щеплень - не просто викликає заперечення, а межує з відвертою "навмисною шкодою" (умисне завдання моральних та матеріальних збитків та шкоди здоров'ю) - але.....
--
Ст.43 Згода інформованого пацієнта необхідна для застосування методів діагностики, профілактики та лікування. Щодо пацієнта, який не досяг віку 15 років, медичне втручання здійснюється за згодою їх законних представників.
Чи я не те саме писав? - пишіть відмови. Левандівка - закликає просто "посилати". Я - закликаю реагувати на записки лікаря (що "вашій дитині згідно графіку має бути зроболено таке-то щеплення, просимо надати...") і вчасно надавати відмови.
Оскільки Мих ще не відсудив у СЕС право здавати друковані відмови - то давати ті відмови рукописні.
Афтере, достатньо?
Мені - так.
їм (СЕС, облздороввідділу) - ні. Тобто - якщо ви правильно розумієте ситуацію - зазвичай батьки стикються з виконавцями, а не з керівництвом (не з тими, хто приймає рішення і дає команду на виконання тих рішень - з відповідними покараннями для виконавців у разі невдачі).
Так от - батьки зустрічаються лише зі звичайнісінькими "клєрками" (виконавцями), і все частіше - з неграмотними.
Бо грамотні, за "влучною" порадою левандівки - шукають кращі роботи. Процес заміщення лікарів "сполучною тканиною" - триває, і набирає обертів.
--
І тоді, левандівко, як тобі вдасться виростити 100-річний дуб за 1 тиждень - тоді я послухаю твої оповідки про "зруйнувати систему" хоч і скептично, але уважно ;) А до того часу - то пустопорожні теоретизування хуторянина про особливості життя мегаполісу ;)
==
коли Мухарська на Ері
власне, що варто би якось розгорнути контрагітацію :(
levandivka
30.09.2007, 16:33
але на форумі - закликаєш інших до конфліктів. Всіх і зі всіма
Тобто я б не проти, якщо б ти сам конфліктував - то були б твої проблеми.
Але то "явище" (саме явище - тобто всі ознаки: массовість, некерованість, періодичність - присутні), коли приходить пацієнт, що не знає більше нічого, крім гасел, дуже подібних на проголошені тобою... І з порогу починає з крику та погроз....
Афтере, у 110 раз:
1.топік не про мої заклики і мої гасла. правда?
2. Той, що "з порогу починає з крику та погроз" не живе на ЛФ (або недовго живе). Форумляни - адекватні люди, не тре' "котити бочку".
3. пацієнт і не зобов'язаний знати більше гасел, які його влаштовують. Це посадові особи повинні ЗНАТИ і ПРОГОВОРЮВАТИ.
І саме головне. Я не маю (ттт) жодних проблем з вакцинацією. З самого початку сказав тверде "НІ, не буду", і більше до мене ніхто не пристає. :)
Не шуми, Афтере... http://s.rimg.info/6f1adce79b48872e5b67286ad7dc18ec.gif
власне, що варто би якось розгорнути контрагітацію
ну, ми не зовсім байдики б'ємо ;)
Спершу з боєм інфу збирали. Вони ж сволочі, навіть вакцину в таємниці тримали. Зате ми вже точно знаємо, яка вакцина, і знаємо, що вона не зареєстрована в Україні. І, схоже, не планує реєструватися.
levandivka
30.09.2007, 20:38
Та сама індуська?
Ага, але двокомпонентна. Її просто на сайті в них не було - видать, щось зовсім ліве.
А індуси по наївності своїй самі по емейлу нам вкладку вислали. Ми їм написали, що, мовляв, хочемо придбати. Обдурили троха хлопців...
Всіх решту нюансів розповідати не буду. Щоб не спалити зайвого зарано.
але на форумі - закликаєш інших до конфліктів. Всіх і зі всіма ;)
(
Левандівка????? закликає????? :8:
levandivka
30.09.2007, 21:01
Левандівка????? закликає?????
Миху, Вам просто не щастить чути "голоси" в формі відер. :)
Додано через 2 хвилини
решту нюансів розповідати не буду
Добре!
Використоватимемо секретний канал зв'язку :ninja: . Пароль "Мухарска-@"
levandivka
30.09.2007, 21:21
Я дам Вам парабеллум. (с)
Я дам Вам парабеллум.
та дякую, я ліпше шмайсер на городі відкопаю. І користь буде, і родичам менше клопоту. Нелегка справа щороку грядки солярою підливати.
http://www.medportal.ru/mednovosti/news/2007/10/01/vaccination/
В России отменят обязательную вакцинацию новорожденных от гепатита В
новлено: 01.10 16:10Прививка от гепатита В, которую новорожденным делают в роддомах, перестанет быть обязательной. По инициативе Минздравсоцразвития, от гепатита В будут прививать только тех малышей, чьи матери находятся в «группе риска», сообщает ИТАР-ТАСС (http://www.itar-tass.com/).
"Теперь мы вернемся к ранее использовавшейся модели иммунизации против гепатита В, когда малыш еще не получал такую прививку сразу в роддоме", - сообщила руководитель Департамента медико-социальных проблем семьи, материнства и детства министерства Ольга Шарапова на открывшемся в понедельник Конгрессе Российской ассоциации специалистов перинатальной медицины.
Она отметила, что исследования не подтвердили целесообразность массовой вакцинации новорожденных против гепатита В. Таким образом, прививки будут делать только тем детям, чьи родители могут являться носителями вируса.
Предполагаемые затраты на проведение профилактических прививок детям в этом году составят 6 млрд 100 млн рублей, сообщила Шарапова. Такую же сумму на эти цели планируется выделить из федерального бюджета и в 2008 году, добавила она.
Я так розумію що дослідження вони на дітях проводили, тобто зробили щеплення обов"язковим, не дослідивши до кінця його доцільність ?
добридень, шановні.будем знайомі, я з вінниці, тема щеплень дуже для мене актуальна, тому що маю 5 міс дочку.щеплень ми не робили, в пологовому віднеслись до цього дуже прохолодно але , слава богу не примушували та не погрожували.наша педіатр теж сцен мені не робила, просто попросила написати відмову, була здивована шо я знаю текст(просто я педагог та працювала діловодом, тобто формулювати грамотно відмову для мене не було проблемою)мене цікавлять думки інших з цього приводу та спілкування.ще цікаво що потім робити з манту, адже у чоловіка та племінниці на неї аллергія :(
Додано через 5 хвилин
я взагалі не розумію навішо дітям в такому віці щеплення від хвороби що передається статевим шляхом та через кров...може і у нас відмінять скоро....
levandivka
03.10.2007, 19:16
не розумію навішо дітям в такому віці щеплення
А Ви Бюджетну статтю подивіться, і все стане зрозуміло. За ТАКі бабки...
Левандівка і Мих, чи ви робите своїм дітям монту і чи легко домовитись з лікаркою в поліклініці, щоб просто написали, що воно зроблено для "галочки".
levandivka
09.10.2007, 20:59
Ні! не роблю жодних. відмовився давно. Питання "як" пропоную адресувати користвачу Ука. :)
користувач Ука вже відповів у іншій гілці. Написати відмову. Форма - довільна або така, яку запрпонує лікар (перед тим прочитати, щоб не підписати щось ліве(. можу вислати якийсь шаблон. А ще нагадую, що маю диск з підбірками законодавства, шаблонами відмов і в якості бонусу - фільмами і передачами про щеплення.
диск з підбірками законодавства, шаблонами відмов і в якості бонусу - фільмами і передачами про щеплення.
А можна якось, тойво, його переписати? Зараз активно цікавлюсь цим питанням, бо вже дільничий видзвонює за малявкою...
А можна якось, тойво, його переписати?
Для того і пишу ;)
стукайте в скайп-асю. До речі, завтра вранці буду в центрі
Отже, продовження нашої епопеї з Манту.
Короткий зміст попердніх двох серій.
Серія 1. Я подаю відмову від усіх щеплень і Манту в садочок. Лікарка намагається мене агітувати у брутально-збоченій формі (я худа і висока, отже моя дитина схильна до туберкульозу), категорично відмовляєься брати відмову і посилає мене в СЕС до інфекціоніста. Більше того, при мені дзвонить до неї, і та підтверджує. що я повинна прийти (ця рушниця стрілятиме в 3-й серії). Знаючи порядок подачі відмов (додаток до 48-го наказу МОЗУ), відмовляюся, мовляв, то не моя робота. На мене починають кричати, я спокійно виходжу з кабінету, на ходу повідомляючи, що вишлю відмову рекомендованим листом на ім'я завідуючої.
Серія 2. До мене підходить вихователька малої і повідомляє. що їй строго настрого завідуюча заборонила приймати малу. Я кажу, що розумію, наразі то не страшно, бо ми ходимо на підготовку.
Чоловік розкритикував моє невміння спілкуватися з чиновниками і йде до завідуючої. Після довгого взаємного грузіння він погоджується сходити в СЕС - треба ж пройти всі етапи, щоб потім радити щось людям.
Серія 3. СЕС. Сьогодні. Розмова була, судячи з усього, цікавою. Його спробували переконувати. Прозвучала фраза "Ну ми ж мусимо Вас спробувати переконати". Чоловік з цим погодився. Вони дійсно це мусять зробити. Але вони мусять і прийняти відмову. Точніше, це мусили зробити в садочку. А такого нема в законі! - Це є у 48-му наказі. - Де? Покажіть! Чоловік бере її книжечку з наказом і тикає пальцем у пункт 18 додатку:
18. Факт відмови від щеплень з позначкою про те, що медичним працівником надані роз'яснення про наслідки такої відмови, оформляється у формах медичної облікової документації, що затверджуються МОЗ України, і підписується як громадянином, так і медичним працівником, про що повідомляється до територіальної СЕС.
Вона це читає, схоже, вперше, бо тут же йде шукати телефон садочку, дзвонить лікарці, і (увага, пам'ятаєте про рушницю в 1-й серії?!) взуває її за те, що замість прийняти відмову та послала батька в СЕС. В розмові телефоном звучить фраза "так, Ви повинні тримати таку дитину в садочку. Я не можу Вам цього ані дозволити, ані заборонити".
Завіса. В понеділок повторно несу вдмову в садок.
Наші герої: дит.садок № 154, Шевченківський район м.Львова, інфекціоніст Шевченківської районної СЕС м.Львова. Буду знати прізвища - озвучу.
Так що, любі мами, не все так страшно. Якщо комусь треба у Львові захопити з собою бронебійну зброю для розмови в СЕС чи в садочку або в школі, свистіть. Чоловік охоче це зробить. Йому сподобалося.
До речі, прозвучала ще цікава інфа від тієї ж лікарки. Зі школою у разі відмови проблем бути не повинно! Тобто Вас спробують полякати, попереконувати, поганяти, але врешті-решт приймуть. З садком трохи складніше, але теж реально.
Ще з порад чоловіка. Не сперечайтеся, коли Вас переконують - то їх обов'язок. Достатньо просто вислухати, підтвердити, що Ви взяли це до уваги, але залишилися на своєму.
levandivka
12.10.2007, 12:45
взуває її за те, що замість прийняти відмову та послала батька в СЕС.
Ну от!
І Ви підтвердили тезу Афтера, що здоров'я наших дітей обернено-пропорційне спокою бідного дільничного...
Кошмар.
І Ви підтвердили тезу Афтера, що здоров'я наших дітей обернено-пропорційне спокою бідного дільничного...
Мені інше сподобалося. Вийшло так. Я така-сяка погана неадекватна мама, котра не хотіла увійти в її становище і піти в СЕС. Вона мені нахамила і відправила. Прийшов добрий і адекватний тато, послухав її, пішов в СЕС, в результаті її за це ж і взули.
Висновок?
Ліпше прийняти відмову в неадекватної мами, ніж посилати в сЕС спокійного, як удав, привітного і всерозуміючого тата.
afterstep
12.10.2007, 12:55
Ще з порад чоловіка. Не сперечайтеся, коли Вас переконують - то їх обов'язок. Достатньо просто вислухати, підтвердити, що Ви взяли це до уваги, але залишилися на своєму.
додам - хоч і заробить на кпинах з цього левандівка з десяток карми. Але вже чорт з ним - я потім з нього цю карму пивом зніму...
==
СЕС взуває лікарів страшно. Примушує.
Робити повністю по СЕС-графіку щеплення - нереально. на 80% Манту - це приписки.
Лікар вам "відвід" (протипокази) від Манту оформити не може - то для нього обернеться особистим штрафом у 120 грн.
==
Шановні батьки! не лінуйтеся писати двічі на рік відмову згідно наданого взірця! це - єдиний шлях! причому прошу сприйняти це як прохання. Лікаря за ваші відмови - "взують" - "не вмієте переконувати - а от у інших районах вміють".
Але! ваші відмови можуть запобігти значно гіршим наслідкам... Згідно медстатистики - всім 100% зроблено Манту (ну, зокрема СЕС добивається цієї статистики). Відповідно, меддокументація - фальшива. Рано чи пізно - хтось туберкульозом захворіє - тобто то не страшилка - просто з 800000 населення рано чи пізно - але ті 1-2 щорічних хворих - мають десь з'явитися.
--
І тоді - тоді всі щепилися/перещепилися/мантувалися - і туберкульоз?
І - один з варіантів - примусова ревакцинація, як зараз з кором?
--
Якщо ж буде достовірна інформація - то буде чітко відомо, кого слід спостерігати, а бажаючі - зможуть щепитися... Не буде того "brute force" режиму зі свіма нехорошими наслідками...
Додано через 2 хвилини
Мені інше сподобалося. Вийшло так. Я така-сяка погана неадекватна мама, котра не хотіла увійти в її становище і піти в СЕС. Вона мені нахамила і відправила. Прийшов добрий і адекватний тато, послухав її, пішов в СЕС, в результаті її за це ж і взули.
Висновок?
Ліпше прийняти відмову в неадекватної мами, ніж посилати в сЕС спокійного, як удав, привітного і всерозуміючого тата.
лікар погано знає "регламент" свої роботи. Тобто - на рівні поліклініки роботи інфекціоніста - немає.
Друге - лікар не думає головою. Вона "отримала по заслугах". Мама в цьому випадку - не неадекватна.
Дивна й поведінка завідуючої ;)
--
все це - ІМХО, виключно на основі власного досвіду ;)
Друге - лікар не думає головою. Вона "отримала по заслугах". Мама в цьому випадку - не неадекватна.
Дивна й поведінка завідуючої
Нагадую, це садочок. Йдеться про лікаря і завідуючу дит.садка
afterstep
12.10.2007, 13:02
Нагадую, це садочок. Йдеться про лікаря і завідуючу дит.садка
повторюю.
дуже дивні 2 фактори:
- завідуюча у всьому покладається на лікаря - зазвичай завідуюча так не поступає
- в СЕС телефонує лікар. Не в поліклініку - а в СЕС. Хоча - мала б завідуюча ;)
levandivka
12.10.2007, 13:04
Якщо ж буде достовірна інформація - то буде чітко відомо, кого слід спостерігати, а бажаючі - зможуть щепитися...
Ну...
Можна, звичайно, і каліфорнійських гномів долучити до благородної місії Отримання Достовірної Інформації.
Але я вважаю, що достатньо посадовим особам виконувати свої обов'язки.
Нє? :)
afterstep
12.10.2007, 13:13
Але я вважаю, що достатньо посадовим особам виконувати свої обов'язки.
Нє?
дурню вважаєш ;) ти вже спілкувався з посадовими особами, що виконують свої обов'язки ;) зауваж - "не минаючи ані титли, ніже тіє коми" - скурпульозно виконують свої посадові обов'язки ;)
--
Але львівщина чогось все більше та більше занападає ;)
--
Вже не кажучи про дилетанський підхід - розумування на тему "посадових обов'язків", не маючи навіть приблизної уяви, про що мова ;)
--
Чи ти роботу епідеміолога вивчив в деталях?
levandivka
12.10.2007, 13:31
скурпульозно виконують свої посадові обов'язки
Де?! Хто!?
Котора "посадова особа" "скурпульозно виконала" тут:
це читає, схоже, вперше, бо тут же йде шукати телефон садочку, дзвонить лікарці, і (увага, пам'ятаєте про рушницю в 1-й серії?!) взуває її за те, що замість прийняти відмову та послала батька в СЕС. В розмові телефоном звучить фраза "так, Ви повинні тримати таку дитину в садочку. Я не можу Вам цього ані дозволити, ані заборонити".
Та, що "взувала", чи "жертва"? :)
дилетанський підхід - розумування на тему "посадових обов'язків", не маючи навіть приблизної уяви, про що мова
--
Чи ти роботу епідеміолога вивчив в деталях?
Афтере!
Не буду я зазіхати на вивчення "деталей роботи епідеміолога".
Оно мені нада?!
Мені достатньо знати, що я ЦИМ ПОСАДОВИМ ОСОБАМ - НЕ ПІДЛЕГЛИЙ, щоб виконувати їх забаганки (піти в СЕС, принести, позамітати...).
afterstep
12.10.2007, 13:55
Мені достатньо знати, що я ЦИМ ПОСАДОВИМ ОСОБАМ - НЕ ПІДЛЕГЛИЙ, щоб виконувати їх забаганки (піти в СЕС, принести, позамітати...).
та мені теж пофіг. І тотальна ревакцинація від кору - мені теж пофіг. В мене не липова довідка - я на кір не захворію.
а от стосовно "тобі достатньо знати" - твої знання прокурору в папку не підшиєш.
Але ти того зрозуміти не в стані - тому продовжуй.
Котора "посадова особа" "скурпульозно виконала" тут:
вітаю, левандівко. Ти заразився від тих, кого сам же ж баниш. "З кми борешся - риси того набуваєш"
Я тобі про Івана - а тобі аби попересмикувати - ти все-одно, як баран, торочиш про "в Києві дядько".
Оцінку діям "вказаних посадових осіб" я дав - я написав, що лікар не знала воїх обов'язків. Було таке троха вище?
То що ти пропонуєш тепер - вибачатися за неї?
Той лікар - плід "ламерства" та суспільного негативу, що виливається на лікарів вже не один десяток років. І кількість таких лікарів - як наслідок вашої "боротьби з системою" - зростає.
levandivka
12.10.2007, 14:25
Той лікар - плід "ламерства" та суспільного негативу, що виливається на лікарів вже не один десяток років. І кількість таких лікарів - як наслідок вашої "боротьби з системою" - зростає.
ТАК мо' то зборище "плодів" нарешті розігнати?
знання прокурору в папку не підшиєш.
Упс...
Кокому прокурору? Коли це Прокуратура шось реальне лікарям (тільки не згадуй совєцьку справу лікарів) пришивала?
За аналогією з "жертвами УПА" скоро пам'ятник "Жертвам Пацієнтів" запропонуєш?:D :D :D
От цікаво тільки, де ставитимеш?
І тотальна ревакцинація від кору - мені теж пофіг. В мене не липова довідка - я на кір не захворію.
Вам вже за віком ревакцинація від кору не світить :p. А на рахунок того що довідка не липова - то це ще не захист, захист 100% тоді коли є природний іммунітет. В мене сусід мого віку на кір зимою перехворів, був точно щеплений - мама лікарка, слідкувала за цим. А його дружина і 3 міс. дитина - ні. Бо дружина в дитинстві хворіла і дитина через молоко антитіла отримувала. От їм ревакцинація точно по барабану. Хоча наскільки я чула виступ якогось чиновника МОЗ то ТБ, щепити рекоендують всіх, навіть тих хто перехворів. Це я не для того щоб сперечатись пишу, просто зауваження таке, інший погляд.
afterstep
12.10.2007, 15:14
Упс...
Кокому прокурору? Коли це Прокуратура шось реальне лікарям (тільки не згадуй совєцьку справу лікарів) пришивала?
За аналогією з "жертвами УПА" скоро пам'ятник "Жертвам Пацієнтів" запропонуєш?
От цікаво тільки, де ставитимеш?
проблеми з пам'яттю? чи пошук на форумі не працює?
От тільки-тільки була тема - про лікаря-"вбивцю" на форумі - забув? пошукати тобі?
--
А проблема/біда того лікаря - лише в одному - не взяв письмової відмови від госпіталізації ;)
Або - не переконав батьків госпіталізувати дитину ;)
Додано через 2 хвилини
Вам вже за віком ревакцинація від кору не світить
саме так ;)
захист 100% тоді коли є природний іммунітет.
згоден ;)
Бо дружина в дитинстві хворіла і дитина через молоко антитіла отримувала.
через якийсь час - дитині таки слід зробити вакцинацію - з молоком матері - імунітет з часом проходить.
Хоча наскільки я чула виступ якогось чиновника МОЗ то ТБ, щепити рекоендують всіх, навіть тих хто перехворів.
саме так ;) причому вони, як завжди - в паніці і з головою не дружать ;)
--
А закінчиться все тривіальною війною левандівкоподібних пацієнтів з дільничими, масовими приписками і т.д. ;)
levandivka
12.10.2007, 15:25
була тема - про лікаря-"вбивцю" на форумі - забув? пошукати тобі?
Угу...
Пошукай. І вирок знайди... (чи там строга догана?)
закінчиться все тривіальною війною левандівкоподібних пацієнтів з дільничими
Шо, перманентною?
Не питаю, хто виграє, бо у війні програють всі.
То чи не пора філантропам в білих халатах вивісити білий прапор?
:)
Додано через 2 хвилини
Це я не для того щоб сперечатись пишу, просто зауваження таке, інший погляд.
Прикольне зауваження. В купі з підписом - супер. :D :D :D
Прикольне зауваження. В купі з підписом - супер.
Упс, взагалі то я цю фразу написала щоб не заводити по новій суперечку нарахунок (не)/ефективності щеплень і варто-не варто (без зв"язку з підписом) :shy:.
через якийсь час - дитині таки слід зробити вакцинацію - з молоком матері - імунітет з часом проходить.
Вони не щеплять дитину - була гостра реакція на першу АКДС. Та й на їхню думку карще вже в дитинстві і в легкій формі (як дружина хворіла) ніж в 25 р. тиждень пластом з т-рою 40 (як чоловік).
afterstep
12.10.2007, 15:54
Додано через 2 хвилини
ніж в 25 р. тиждень пластом з т-рою 40 (як чоловік).
безумовно краще. Діти переносять кір легко - а дорослі - мають масу ускладнень - тобто самим кором не закінчується.
Але якщо на АКДС була реакція - то однозначно надалі щепити не варто ;) саме той випадок, коли обгрунтований протипоказ.
==
вони вже то давно зробили.
Чи не бажаєте припинити "добивали лежачих ногами"? - чи таке тлумачення вашої поведінки не вкладається у ваш світогляд?
Додано через 36 секунд
-1 за неуважність . Прочитай сам ...
– Я не можу визначити ступеню провини Василя К. Це не в моїй компетенції. Цією справою займеться
суд, – додав заступник головного лікаря.
З ним важко не погодитися. Залишається сподіватися на об’єктивність Феміди, яка поставить усі крапки над “і” в цій справі та винесе справедливий вердикт.
Ось тільки не зрозумів, де ти ту вичитав "догана" - чи твоя ненависть тобі дозволяє читати між стрічок?
Про ревакцинацію від кору. Перекладала вкладку до тої вакцини. Хочете побічні дії? Артралгії - близько 25% щеплених, артрити - близько 10% щеплених. Здебільшого спостерігається в молодих жінок. Це з офіційної документації виробника...
afterstep
12.10.2007, 16:08
зупинити би цю фігню ;) = але то проблеми терапевтів ;) = вже колись вони так дифтерію щепили ;)
Спробуємо. Вже троха інфи назбирали. Готуємо пресуху, але на коли, ще не знаємо.
Афтере, тре інфу про вимоги до реєстрації, наявності сертифікатів відповідності тощо для медичних препаратів, які використовують в Україні. Іншими словами який мінімум українських документів має мати вакцина, щоб її можна було легально використовувати? Бажано з посиланням на законодавчі акти. Бо там таке з тою вакциною твориться, що мама дарагая...
Можете допомогти з тим?
afterstep
12.10.2007, 16:38
Можете допомогти з тим?
спробую - але важко що небудь обіцяти ;)
то би імунолога когось - зі старих, які ще з головою дружили...
levandivka
12.10.2007, 17:41
Цитата:
Допис від levandivka
вони вже то давно зробили.
Чи не бажаєте припинити "добивали лежачих ногами"?
Прапор вивісили?
Брехня! (за це -1) :)
Я спеціально обійшов навколо полУклініку - жодних прапорів, а зранку народ ломивсі - шо до Мавзолею...
Перецитовувати текст статі не буду. Вироку там немає. А той що буде не відрізнятиметься від решти "оправдаловок".
Хлопці, нє, ну майте совість! Може досить списи ламати? Що один, що другий. За Вашими перепалками весь конструктив губиться! :babruysk:
levandivka
12.10.2007, 18:11
Навпаки: чим більше ми з Афтером воюватимемо - тим більше шансів на його реальну допомогу... ;)
afterstep
12.10.2007, 18:17
Перецитовувати текст статі не буду. Вироку там немає. А той що буде не відрізнятиметься від решти "оправдаловок".
-1 за зневагу до незнайомої людини. Яку ти обізвав злочинцем без вироку суду ;)
і за подальше злісне глайнометство ;)
--
Я розумію, що в твій світогляд не вкладається, що люди можуть не "панщину відробляти", а любити роботу.
Але лайном ти людей по професійній ознаці поливаєш таки вправно ;)
--
Навпаки: чим більше ми з Афтером воюватимемо - тим більше шансів на його реальну допомогу...
мені стають ваші проблеми все більш глибоко "десь"...
я скористаюся колись таки твоєю порадою - "шукати де краще" - і най ваших дітей лікує "нова хвиля" - саме та, що дотримується так рекламованого вами світогляду: "Рабіновіч, ви уже устроилісь? - нєт, єщьо работаю"
Додано через 1 хвилину
Хлопці, нє, ну майте совість! Може досить списи ламати? Що один, що другий. За Вашими перепалками весь конструктив губиться!
конструктив - зайвий. Перепалки та лайнометання - самоціль.
levandivka
12.10.2007, 18:21
ти обізвав злочинцем без вироку суду
Я?!Де? Коли?
За це "-1" :)
afterstep
12.10.2007, 18:49
дійсно - прямо злочинцем не назвав - ти правий ;)
продовжимо?
я так розумію (в контексті "Я?!Де? Коли?"), що це слід розцінювати як похвалу лікарю та визнанні його невинності?
==
До речі - коли перейдеш до гасел - "лікарів на вогнище, полуклініки спалити"?
levandivka
12.10.2007, 18:58
я так розумію (в контексті "Я?!Де? Коли?"), що це слід розцінювати як похвалу лікарю
Невірна "розцінка". -1
"лікарів на вогнище" не пропоную, пропоную гнати з СИСТЕМИ Дуремароподібну братію. Най на базарі торгують, раз лікувати не вміють/не хочуть.
Але тема, нагадаю, не про вогнища, а про Дуремарізацію. Розділ вакцинації.
afterstep
12.10.2007, 19:01
пропоную гнати з СИСТЕМИ Дуремароподібну братію
невже у твоїй голові не вкладається звичайна логічна побудова - що саме цим ви й займаєтеся останні 20 років? і щороку справи в медицині все гірше? і ваша "система" - все міцніша?
levandivka
12.10.2007, 19:56
саме цим ви й займаєтеся останні 20 років?
Не вкладаєцця: я повернувся в Україну 2000 р.. ;)
рекомендую, хто ще не бачив: http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/286.html (відео)
afterstep
30.10.2007, 15:41
на правах офтопу - вулицю Вересаєва перейменували ;)
==
не все так однозначно, як в передачі кажеться - "свідомий вибір між вакцинацією і відмовою".
Відмова від вакцинації - автоматично тягне за собою зміни в умовах соціального страхувння. Тобто - більші фінансові видатки. Це раз.
В випадках, скажімо, тої ж імміграції - вакцинація - це умова в'зду до країни. Тобто вибір "відмови" - це відмова від в'їзду до країни ;)
--
але багато з чим можна погодитися - і поведінка/відповідь учня - "не можете у відсутність тата і мами" - цілком правильна ;)
І про шкоду/користь вакцинації - теж все цілком правильне ;)
Але то все - Росія ;)
==
Натомість - що ми маємо "тут, у нас, на Україні": приписки по вакцинації "валять по повній" - бо батьки не в стані оформити належним чином відмови (на заваді стають найчастіше просто зверхніть та зневага до лікарів, вчителів, прибиральниць та іншого обслуговуючого персоналу)
Лікарі, в свою чергу - щоб не попадати під удар - пишуть липові звіти, зливаючи вакцину в унітаз, і роблячи вигляд 100% виконання плану (хоч план вже такий, що виконати його просто не реально)
Санстанція робить вигляд, що тому всьому вірить
==
І так буде тривати до першої епідемії.
Оскільки тоді, з тою масовою реакцією на прививки, державні органи відверто збрехали громадянам, і спробували "зам'яти" скандал - то в подальшому, наступний випадок - буде ще масштабніший, і з критичнішими наслідками ;)
==
Чому ми таке маємо:
Від совдепу залишився певний уклад: батьки - то безвідповідальні особи, і за здоров'я їх дітей мають відповідати лікарі. Ця частина батьків цілком влаштовує - тому й залишилася незмінною.
Натомість, лікарі, які за все відповідають - не мають жодних реальних важелів впливу на батьків. Ораторське мистецтво поки що в медінститутах не читають - отже, лікарі, затиснуті з двох боків, все частіше "мають в носі" батьків ;)
Вже не кажучи про те, що старі лікарі йдуть - а молодь переймати тільки "сучасні, новітні методи медицини" ;) тут левандівка може в подробицях описати
==
Тому нам залишається лише дивитися відео, як в росії таки схаменулися, і, оскільки вони (в Росії) мають досвід "ламання" - то на цей раз пробують щось змінити, не ламаючи ;) і навіть досягають певних успіхів - наприклад, відміна щеплення від гепатиту в пологових будинках ;)
==
Наспівуючи:
"а нам всьо равно, а нам всьо равно! ... в самий жуткій час косім трин-траву!"
Афтере, в Росії змінилося під тиском якраз Червонської і ще кількох людей з ім'ям, котрі осмілилися вголос виступити проти системи. Червонська є автором російського закону - аналогу нашого "про захист населення від інф.хвороб".
Додано через 2 хвилини
А батьки там такі самі, і совдепія така сама. Більше того, тиснуть там досі так само. і СЕС лікарів щемить досі так само (подивіться на Котоку форум Росія). Ті самі приписки, все один до одного те саме. Але ті батьки, котрі зробили свій вибір, мають тил у вигляді закону, а не мусять намагатися змінити систему. В даному випадку систему якраз змінили зсередини.
afterstep
30.10.2007, 17:30
систему якраз змінили зсередини
проблематично тут таке ;)
крім одвічного "моя хата скраю" - є ще багацько розмаїтих чинників ;)
проблематично тут таке
крім одвічного "моя хата скраю" - є ще багацько розмаїтих чинників
зауважте, Росія тут якщо від нас чимось і відрізняється, то лиш в гіршу сторону...
А це про те, як МОЗ використовує епідемії: http://uka-didych.livejournal.com/117601.html
(мені лінь копіювати)
afterstep
30.10.2007, 17:47
зауважте, Росія тут якщо від нас чимось і відрізняється, то лиш в гіршу сторону...
спірне твердження. Якщо ви порівняєте не тільки щеплення, а й інші аспекти (загальний фон) - то в Росії таки значно краще з медициною ;)
--
Хоча - не буду сперечатися ;) - можливо, в них те саме - ліки за свої гроші, харчування в лікарнях відсутнє, наукова робота при лікарнях - не ведеться, будь-які ексцеси на державному рівні списуються на некомпетенцію лікарів, всі поголовно жаліються на хабарництво в медицині, і т.д. і т.п.
Сьогодні о 10-й ранку в Уніан відбулася прес-конференція Ліги захисту громадянських прав на тему весняної ревакцинації від кору і краснухи.
Ось перші публікації:
http://unian.net/ukr/news/news-219874.html
http://president.com.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=19385
Десь згодом напишу щось від себе, але треба перше троха відпочити...
New Shrek
03.11.2007, 13:50
ревакцинації від кору і краснухи
І що 8 млн. громадян примусово вакцинують,а послати на три букви їх не мона?
levandivka
03.11.2007, 13:54
-Мона! Мона і нуна! :)
Бо не "вакцинують", а - "намагаються"...
New Shrek
03.11.2007, 13:56
Вчора по тєліку сказали.що то запланована диверсія проти залишків генофонду української нації
Степаныч
03.11.2007, 14:06
Вчора по тєліку сказали.що то запланована диверсія проти залишків генофонду української націїНу, якшо по тєліку, то так воно і є. Вороги навкруги, вороги! На саме святе, на генофонд замахнулися!
а послати на три букви їх не мона?
Не лише можна, а і треба. Халепа лиш в тому, що не всім це просто зробити. Контингент, який планують охопити, включає школярів, студентів і вояк...
На саме святе, на генофонд замахнулися!
Було б смішно, якби не було так сумно...
Степаныч
03.11.2007, 22:30
Було б смішно, якби не було так сумно...
В усьому світі роблять щеплення. І ніхто не кричить, що цим знищують генофонд. А от уцкраїнців прям таки цим цілеспрямовано знищують! Смішно і сумно саме те, що у нашої нації якась маніакальна впевненість у тому, що навкруги вороги, які цілеспрямовано нищать українців!
В усьому світі роблять щеплення. І ніхто не кричить, що цим знищують генофонд.
Ой, ще в наших північних сусідів параноя. Мабуть тому вони і відмінили обовязкове щеплення ?
Степаныч
04.11.2007, 01:24
Ой, ще в наших північних сусідів параноя. Мабуть тому вони і відмінили обовязкове щеплення ?Та ну? Звідки інфа?
Та ну? Звідки інфа?
В Росії закон аналогічний нашому "про захист населення від інфекційних хвороб" розроблявся за участі Галини Червонської. Від нашого він відрізняється одним малееесеньким нюансом: обмеження для нещеплених дітей на відвідування дитячих закладів поширюється лише на період епідемії. Маленький нюанс, а саме в нньому все і приховано. І діє це в них, щоб не збрехати, чи не з 99 року.
А щодо параної про генофонд... Ну скажу я Вам замість "знищують генофонд", "отруюють вже енне покоління дітей". Суть зміниться? Як в Біблії: що легше, сказати прощаються Тобі гріхи Твої, чи встань, візьми ложе Твоє і ходи... Суть від того не міняється. І вона - суть - дуже невесела...
стаття по темі
http://mama-tato.com.ua/article/a-35.html
levandivka
04.11.2007, 10:04
Там є доволі "спірні" тези:
Річ у тому, що непідготовлена імунна система виробляє антитіла до вірусу не раніше, ніж через 3-7 діб. Вони не встигають запобігти початку недуги, і дитина захворює. Тоді як після введення вакцини (ослабленого і «прирученого» фрагмента мікроорганізму) активуються клітки-захисники, підвищується загальна опірність організму. За два тижні імунітет починає вироблення клітин пам'яті. Імунна система проходить своєрідне тренування, і коли їй доводиться зустрітися зі знайомим вірусом, термін вироблення антитіл скорочується до 12-24 годин, а ризик захворіти зводиться до мінімуму. Крім того, в більшості випадків при планових вакцинаціях імунітет до захворювань виробляється довічний, тому робити щеплення дитині до року більшість лікарів вважають цілком розумним рішенням.
Дуже багато набирається "не зовсім ТАК". :)
Дуже багато набирається "не зовсім ТАК".
Прочитайте статтю до кінця.Там багато і проти.Як на мене вона нейтральна.Для себе людини без медичної освіти знайшла в ній відповіді на багато моїх питань.Але так і не вирішила чи робити малій щеплення чи ні?
levandivka
04.11.2007, 11:30
знайшла в ній відповіді на багато моїх питань.Але так і не вирішила
О! "ТАК і не вирішила"...
Стаття нейтральна, до прозорості (читав-читав, і пішов далі, читати щось інше :) ).
Я волію читати/писати "інструкцію", щоб не залишалося глупих питань. :)
Але так і не вирішила чи робити малій щеплення чи ні
Диск з фільмами і статтями дати?
Але там все проти. За Вам педіатри розкажуть
Зорянівонька
05.11.2007, 10:27
І як після того комусь вірити?
http://ua.korrespondent.net/main/87893/
levandivka
05.11.2007, 10:43
як після того комусь вірити?
Як-як..?
А от ТАК: вірте мені + Ука, +Мих, +Ромко.
Афтерові - не вірте. :)
afterstep
05.11.2007, 10:58
і якщо у вас дитина захворіє на щось сер'озне - кір, краснуху тощо - все одно не вірте афтерові ;)
==
Левандівка правий - треба ламати систему. За роки радянської влади склалася система - її слід зламати.
Згідно тої системи пацієнти з завищеними вимогами йдуть до лікарів - і чекають від них чуда. Крім того - суто галицький феномен - на "хороші" посади стараються проштовхнути родичів та інших "хороших" знайомих....
Відповідно, лікарів поливають лайном за кожну помилку, і йдуть до ворожок. Ворожка - та якщо щось вдалося - слава "неземна", не вдалося - на то божа воля ;)
--
Після зламу системи, коли люди звикнуть, що захворів - то все, гаплик - найгірші наслідки - коли звикнуть, що в сім'ї з 12 дітей до повноліття доживають 6-ро - коли звикнуть, що ДЦП є навіть без щеплень і на то "воля божа" - тоді систему буде зламано ;)
І тоді, коли звикнуть що "лікар вилікував - чудо, не вилікував - воля божа" - отоді й буде щастя ;)
==
Так що "най ся діє божа воля" ;)
levandivka
05.11.2007, 11:10
і йдуть до ворожок.
Ну чому ж "до ворожок"?
Афтере, а що у вас з правим оком? (5 смайлів " ;) " в одному пості нарахував, та й в попередніх).
Нерв простуджений?
В мене є хороший невропатолог, "голками" добре володіє. дати телефончик?
http://photofile.com.ua/photo/levandivka/67336/large/61353016.jpg
Додано через 6 хвилин
якщо у вас дитина захворіє на щось сер'озне - кір, краснуху тощо
Читаймо з тої ж статті статистику:
у 2006 році - тоді на кір занедужало понад 46 тисяч українців, п’ять - померли.
46 000 хворих - 5 померли (не факт, що й від кору :cool: . вірогідніше - від "лікування", або сиділи в СІЗО )
Порахувати "ускладнення вакцинальні", які щодня перед вікнами ходять (їздять у івалідних візках)?
Знову ж:
фахівцями доведено, що найбільш надійний імунітет до інфекції виробляється, коли людина перехворіє на цю хворобу.
afterstep
05.11.2007, 11:17
з очима в мене - ніби й гаразд ;) якщо мені зручніше натискати ";" а не ":" - це зовсім не означає, що то якось впливає на мою зовнішність чи на ще щось.
Смайл - "усмішка з підморгуванням" - вам не подобається? - ну то замініть gif'ку на ту, що вам до вподоби.
==
І продовжуйте закликати мам: жодних прививок в жодному разі! Якщо й виникне якась епідемія - завше можна буде лікарів лаяти!
І благородна сивина в волоссі - воно тільки прикрашає!
levandivka
05.11.2007, 11:23
продовжуйте закликати мам: жодних прививок в жодному разі! Якщо й виникне якась епідемія - завше можна буде лікарів лаяти!
І благородна сивина в волоссі - воно тільки прикрашає!
Афтере...
Я в неполітичних темах нікого не "закликаю", і знаків оклику не ставлю... :)
Максимум - пропоную. Нє?
ЗІ: радий, що помилився у підозрі: хоч з лицьовим нервом все в порядку. :crazy:
http://forum.lvivport.com/images/profilegallery/34/1_kolob.gif
і якщо у вас дитина захворіє на щось сер'озне - кір, краснуху
Афтере, а відколи кір і краснуха - то серйозне? От артрит, котрий виробник зазначає як побічну дію у 10% (!) щеплених - так, то серйозно. Артралгія у 25% - теж серйозно. А краснуха і кір у дитини? Не смішіть мої капці. Люди спеціально дітей на краснушні вечірки водять. Якщо дитина перед тим не щеплена і ту каснуху чи кір вдалося завдяки тому нормально продіагностувати і не лікувати (а не почати пичкати антигестамінами і антибіотиками та збивати температуру від ГРЗ і алергії - бо воно ж щепелене, не може то бути кір чи краснуха!), то це звичайна дитяча хвороба, тренування імунітету. От якщо завдяки щепленню в дитинстві ви нею захворіли в дорослому віці - тоді це може бути серйозно...
afterstep
05.11.2007, 12:05
кір у дитини?
в 15+ років - ваші капці нарегочуться вдосталь ;)
стосовно краснухи - теж капці нарегочуться:
Осложнения
1. Как и любое вирусное заболевание, может дать осложнения на мозг (энцефалит- 1 на 5000 случаев, менингит). Эти осложнения чаще встречаются у взрослых.
2. Если будущая мать заболеет краснухой в первые месяцы беременности, существует риск развития уродств плода. Воздействие вируса краснухи может повлечь за собой порок сердца, катаракту, глухоту, поражение головного мозга. Беременность может закончится выкидышем или мертворождением.
3. Артралгия и артрит - это осложнение встречается в основном у взрослых женщин.
Додано через 1 хвилину
Максимум - пропоную. Нє?
щось Мтхом повіяло - ТАК, левандівко - ви теж закликаєте до середньовіччя ;)
Афтере, Ви тільки підтвердили мої слова, що цими хворобами краще захворіти в дитинстві (що ми успішно і зробили свого часу - правда, поки тільки краснухою), аніж в дитинстві прищепитися, щоб потім захворіти, коли перебіг є важким і загрожує ускладненнями.
afterstep
05.11.2007, 12:25
до речі - дифтерія в дорослому віці - смертельна ;)
до речі - дифтерія в дорослому віці - смертельна ;)
До речі, щеплення від дифтерії не захищає від самої дифтерії, це лише анатоксин. А от від вчасної діагностики і вчасного адекватного лікування - ой як захищає!
levandivka
05.11.2007, 12:38
ви теж закликаєте
ПРОПОНУЮ. І не повертатися до середньовіччя, коли інтЕрес офіційного лєкаря був пріорітетом медицини...
:)
до речі - дифтерія в дорослому віці - смертельна
нє-а, не завжди...
нє-а, не завжди...
Миху, після щеплення - вельми ймовірно. Лікувати ж ангіну будуть...
Не знаю,чи щеплення потрібні,чи ні.У мене по сусідству живе хлопчина.Після якогось щеплення в нього почали відмовляти руки і ноги.Зараз йому 16 років,атрофовані кінцівки,на інвалідному візку.
Але вчиться на відмінно(вчителі приходять додому).
Кому повинні бути "вдячні" його батьки?
levandivka
05.11.2007, 13:20
Кому повинні бути "вдячні" його батьки?
Як, кому?
Незнання не звільняє від відповідальності і покути. (перефразовано)
Миху, після щеплення - вельми ймовірно. Лікувати ж ангіну будуть...
Я переніс прививку від дифтерії, в молодості... няй його шляк трафе....
А як вирішувати питання з дит.садками та школами.Через хабар?
А як вирішувати питання з дит.садками та школами.Через хабар?
Питання на міліон. Намагаємося офіційно, граючи не невідповідностях в законодавстві. Важко, морочно, але реально. Якщо захочете спробувати, кажіть. є навіть юристи, які цим займаються за дякую.
Зі школою взагалі не має бути проблем. Це навіть негласно в СЕС підтвердили. З садком важче.
У мого товариша дві дочки-школярки(1-й і 2-й клас)В обох після щеплення(не знаю,яке там щеплення в 1-му класі) почався нефрит.Він наказав дітям:"Якщо хтось вас буде кликати робити якісь уколи,негайно біжіть додому."
afterstep
05.11.2007, 13:51
Я переніс прививку від дифтерії, в молодості...
помітно ;) ускладнення вплинуло на все життя ;)
А як вирішувати питання з дит.садками та школами
всі щеплення мають робити з вашого дозволу.
Раз в півроку належним чином оформляти відмову - і не маютьмати ні претензій, ні якихось застережень.
Інше питання - що в садочки не так просто влаштуватися - і вам можуть відмовити через "відсутність вільних місць".
levandivka
05.11.2007, 13:56
вам можуть відмовити через "відсутність вільних місць
Не страшно: відмовляють злим, байдужим і противним, а ми - добрі, дітей любимо... :)
помітно ускладнення вплинуло на все життя
Я то думаю ЗА ШО Ви так медицину і медиків любите.....
Скажіт, а якщо медик - галичанин, то як? Нема роздвоєніє лічності?
Раз в півроку належним чином оформляти відмову - і не маютьмати ні претензій, ні якихось застережень.
а чому раз в півроку ? може давайте щомісяця писати? або на кожну прививку - по відмові? чим більше бумажок - тим більше двіженія.
Додано через 1 хвилину
помітно ускладнення вплинуло на все життя а бувають ще й непомітні ускладнення
До речі, Афтере, Ви казали про відмови від руки. Або щось змінилося, або одне з двох. У мене щойно прийняли друковані у кількості три штуки, які відрізнялися лише ім'ям. Ще одну таку саму один в один взяли троха раніше в садочку після пам'ятної розмови в СЕС.
І ніяких пів року. Малій в школі писала в жовтні торік. Більше не впоминалися. Хоча, попросять - напишу ще. Мені не шкода. Але у відмові термінн не вказано. Просто відмовляюся, про наслідки лікарем попереджена - фертик.
Dr. Shutup
05.11.2007, 15:51
Афтере, а відколи кір і краснуха - то серйозне? От артрит, котрий виробник зазначає як побічну дію у 10% (!) щеплених - так, то серйозно. Артралгія у 25% - теж серйозно. А краснуха і кір у дитини? Не смішіть мої капці. Люди спеціально дітей на краснушні вечірки водять. Якщо дитина перед тим не щеплена і ту каснуху чи кір вдалося завдяки тому нормально продіагностувати і не лікувати (а не почати пичкати антигестамінами і антибіотиками та збивати температуру від ГРЗ і алергії - бо воно ж щепелене, не може то бути кір чи краснуха!), то це звичайна дитяча хвороба, тренування імунітету. От якщо завдяки щепленню в дитинстві ви нею захворіли в дорослому віці - тоді це може бути серйозно...
Читаю форум і дивуюся. Обговорення теми вакцинації незадаволеними пацієнтами це те саме, що розмови про доцільність освоєння Марсу у Клубі операторів машинного доїння(тобто,доярок-не маю нічого проти їх, це для прикладу-авт.)...Пробачте за грубість, та ускладнення від вакцинації бувають навіть при використанні якісної, правильно збереженої та транспортованої вакцини. Це обумовлено особливостями імунної системи організму. І лікарі та медсестри тут ні до чого. Для того, щоб захистити себе, в ідеалі треба проконсультуватися з лікарем-імунологом, який вже точно вирішить, варто робити дитині те чи інше щеплення.
Відмовлятися від вакцинації чи ні-це не питання для дискусії. І справа тут зовсім не в демократії чи "совковських часах". До речі, нещодавня епідемія кору в Україні серед студентів-результат відмови від вакцинації.
До слова, Ука, повірте, що артриту люди не помирають ,а від кору та краснухи -так. Не читатиму тут лекцій, проте найнебезчніші для дорослих інфекції дитячого віку.Ті, якими вони не перехворіли в дитинстві та/або не були щеплені проти них.
Зрештою, це не проблема лише медицини, а й усієї держави. Думаю, що у Італії люди вакцинацією своїх дітей не переймаються. Тож поки не змінится система влади, в тому числі система охорони здоров"я нічого не зміниться ні у житті людей, ні у їх свідомості.
І лікарі та медсестри тут ні до чого.
були б ні до чого, якби розповідали пацієнтам про ці можливі ускладнення, а не намагалися втюхати щеплення за будь-яких умов, розповідаючи усілякі страшилки. А також, якби нормально потім реєстрували усі реакції та ускладнення, а не розказували про "співпадіння" і "так не буває", забуваючи при цьому навіть записати виклик у карточку.
Для того, щоб захистити себе, в ідеалі треба проконсультуватися з лікарем-імунологом, який вже точно вирішить, варто робити дитині те чи інше щеплення.
Вирішить, керуючись чим? Інтересами пацієнта, чи власної, пардон, задниці, котру потім накопають в СЕС за недостатнє охоплення вакцинацією?
А що робити, якщо імунолог конфіденційно робити не радить, а офіційно відвід не дає?
Або вузький спеціаліст каже не робити в жодному разі, але формальних підстав для відводу я не маю, бо наказом МОЗУ не передбачено. Але буде лише гірше?
Або ситуація, свідком якої я була в кабінеті головного дитячого імунолога області п. Костюченко. До неї в кабінет заходить гематолог і питає, що робити, бо інша імунолог дала направлення дитині післі хімії на щеплення. На що та каже: посилайте на щеплення. Бо хімія пів року тому - не причина для відмови від щеплень. - Але ж може бути рецидив! (раку, не чого небудь!) - Не може. У нас є наказ МОЗУ. Потрібно робити щеплення.
До речі, нещодавня епідемія кору в Україні серед студентів-результат відмови від вакцинації.
Справді? Звідки інформація? Бо МОЗ каже інакше...
що артриту люди не помирають
ага, залишаються інвалідами.
від кору та краснухи -так
справді? Давайте помножимо шанс захворіти в дорослому віці нещепленій людині на відсоток летальних випадків і порівняємо результат з заявленими виробником 10% ускладнень у вигляді артритів і 25% - артралгій. Хочете ризикнути? Ваше право. А я не хочу своїх здорових дітей робити хворими тільки тому, що можливо вони не отримають в дитинстві контактного імунітету, і в дорослому віці захворіють.
Як казав колись на якомусь форумі один вумний дядько "нащо пити в пятницю алькаприм, якщо не відомо, чи буде на вихідних п'янка, і, навіть, якщо буде, не факт, що нап'єшся до чортиків" - цитата не точна.
Відмовлятися від вакцинації чи ні-це не питання для дискусії.
Хто сказав?
Думаю, що у Італії люди вакцинацією своїх дітей не переймаються.
Це Ви так думаєте. А чому, саме Італія?
Не читатиму тут лекцій, проте найнебезчніші для дорослих інфекції дитячого віку.Ті, якими вони не перехворіли в дитинстві та/або не були щеплені проти них.
Ті, якими вони не перехворіли в дитинстві, бо були щеплені проти них, але імунітет "был, да весь вышел", на відміну від того, який би вони мали в результаті контакту з хворими у дитинстві (і не обов'язково перехворівши з клінічними проявами - про краснушні вечірки щось чули?)
Додано через 1 хвилину
ПС А на форумі спеціально зареєструвалис, щоб з антипрививочниками повоювати? Ну-ну, успіху Вам у цій нелегкій справі!
ідеалі треба проконсультуватися з лікарем-імунологом, який вже точно вирішить
Ага, точно.... як у снайпера.... Імунолог все Вам розкаже.... та й чи імунна система завше винувата....
просто тре розуміти одну просту річ: ми нічого точно не знаємо. Я знаю одне точно, що рано, чи пізно ми всі помремо... оце точно, а решту - не точно.... в ідеалі.....
І лікарі та медсестри тут ні до чого.
аякже, нічого.... для них головне відмітити - щеплення зроблено, а після того - вони ні до чого - то Ви правильно підмітили....
Думаю, що у Італії люди вакцинацією своїх дітей не переймаються
тому що довіряють, а полікувались би ті італійці у нас.....
afterstep
05.11.2007, 17:06
а чому раз в півроку ? може давайте щомісяця писати? або на кожну прививку - по відмові? чим більше бумажок - тим більше двіженія.
так вимагає зараз СЕС. Від руки, і не на бланку - бо інакше "лікарі підсовують несвідомим пацієнтам, а ті "підмахують".
а бувають ще й непомітні ускладнення
бувають - але у Миха - яскраво виражено.
Та й левандівка вам розповість про дітей з ДЦП, яким ДЦП встановили після прививок...
Якщо виходити з логіки левандівки - то всеправильно: раз робили в дитинстві прививку - значить, від прививки все. Ну, як "невістка винна" - все сходиться.....
Точних даних - немає ні в кого, але то вас не повинно турбувати - все одно то все від прививок....
==
тому що довіряють, а полікувались би ті італійці у нас....
напевно таки троха не так.... Напевно, і кількість лікарських помилок там не менша, і інвалідність є, і ускладнення на прививки є....
От тільки гівнометів побутових немає... тому й довіряють медицині...
Цитата:
Допис від Мих
Я переніс прививку від дифтерії, в молодості...
помітно ускладнення вплинуло на все життя
Цитата:
Допис від Ksani
а бувають ще й непомітні ускладнення
бувають - але у Миха - яскраво виражено.
Ну і як, afterstep ? І Ви дивуєтеся, що Вам карму знімають? ;)
Чогось Левандівка задуже лояльний почав до Вас бути....:) Іншим вже би давно штрафних надавав і ще би в "Кухні" окрему гілку створив з такої нагоди...
Я, взагалі то, не проти прививок, чи правильніше, щеплень. Може afterstep потребує одної проти схильності ображати інших учасників форуму?:no:
levandivka
05.11.2007, 19:09
Чогось Левандівка задуже лояльний
Нє! Тут я не модерую, а тільки дражнюся.
Нє! Тут я не модерую, а тільки дражнюся.
І Вам щеплення проти "дражнюся" зробити? :p