КПК

Показати повну версію : Вакцинація дітей в Україні: за і проти

Сторінки : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Степаныч
05.06.2007, 14:17
"Шоб ти жив на одну зарплату!" -страшне прокляття?
Покажіть неберучого лікаря (з тарифної сітки).
Я сказав, що "не беруть"??? Беруть, ще й як беруть... ті, кому дають. Тій акушерці, про яку я писав, можуть дати десяток яєць, у кращому випадку курку-гуску. Але не в тім справа. Якщо Ви сприймаєте як норму, коли держава так оцінює труд медика, то Ви повинні як норму сприймати і те, що Ви доплачуєте. Навіщо тоді волати про побори в медицині?

afterstep
05.06.2007, 14:19
Ви в якій країні живете??? Я тільки-що приїхав з району, знайомився з сільськими медичними закладами. Акушерка, яка завідує ФАПом, має ставку біля 540 грн. Тарифна сітка одна для усієї України! Так навіщо писати те, чого не знаєте???

Ви не зрозуміли, Степанич. Левандівка пише про проблеми з прийомом на роботу. На "тепле місце" влаштуватися - коштує гроші. Безперечно, бувають випадки, що і без грошей - але то радше саме той виняток, що підтверджує правило.
--
до речі - не тільки медицини стосується. У випадку з "лікар на залізниці" - тут "корупція в квадраті"

levandivka
05.06.2007, 14:25
Якщо Ви сприймаєте як норму, коли держава так оцінює труд медика, то Ви повинні як норму сприймати і те, що Ви доплачуєте. Навіщо тоді волати про побори в медицині?

Я сприймаю як паскудну дійсність, що багато абітури (медики, поліцаї...) знаючи жебрацький розмір зарплати "вчаться", щоб потім жити не на зарплату, а на "хап", на вкрадене. Свідомо йдуть вчитися корупції, продають 2-корів і поступають.
Саме це - предмет волання. ;)

як норму сприймати і те, що Ви доплачуєте. Навіщо тоді волати про побори в медицині?
Готовий "доплачувати за послугу". Але, прийшовши в штатну полУклініку, не отримую якісну послугу. Трудно. Львів. :bazar:

ЗІ: Степанич, зараз прийдуть мамочки (і кандидати в мамочки), та розкажуть Вам про "яйця для акушерки" :D , готуйте парасолю...
Цікаво, куди гуску вставлять? :crazy:

afterstep
05.06.2007, 14:54
даремно ви так, левандівко ;) люди іноді дійсно від щирого серця несуть ;) і гуску доктору - теж ;)
за моєю дружиною тиждень по селу одна мамця ганялася - все старалася чи то поросятко6 чи табунець гусей впхати ;) дитині просто два місяці невірний діагноз ставили - ледь до коми не довели ;)

Ljolik
05.06.2007, 15:09
Знайома не так давно закінчила мед. інститут, зараз працює на кафедрі патанатомії, викладає. Сестра двоюрідна зараз на інтернатурі. Так от, більшість вчиться не на бюджетному відділені (на яке потрапити теж гроші коштує, просто дешевше трохи) , а самі платять за навчання. І платять не тільки за відвідування пар, а і за здачу екзаменів (страшний секрет), є викладачі в яких без хабаря здати практично не реально. Тобто вчи-не вчи, а платити треба, що вибирають студенти довго вгадувати не треба.
Та ж знайома яка викладає, обуруються низьким рівнем знань студентів, на групу вчиться реально декілька людей.
Коли така ситуація в гуманітарних вузах, це ще півбіди, коли медик з купленим диплом іде на куплена місце маючи нульові знання - це страшно.
А на рахунок курей і яєць - то хіба в селі, вже в районі запити посерйозніші. І знаєте , одна справа коли людина дійсно щиро хоче віддячити лікарю і несе що може, а зовсім інша , коли лікар банально не береться за людину яка не може дати визначену лікарем "таксу" (не такі вже й рідкісні випадки).

Ljolik
05.06.2007, 15:13
а совіцький народ - скопище дилетантів, з яких всі вміють лікувати та навчати дітей. Тому такі кепські справи з медициною та освітою.
Ну не скажіть, для совіцької людини - слово лікаря закон, бо лікар вчився і лікар знає (в морг - значить в морг). Це тепер трохи вчаться своєю головою думати, а не слухати з відкритим ротом все що "там на горі" скажуть, турбуючись (ха-ха) про наше здоров"я.

afterstep
05.06.2007, 15:16
Ну не скажіть, для совіцької людини - слово лікаря закон, бо лікар вчився і лікар знає

заперечую! кухонна політика, правовий нігілізм, політичний анекдот та всезнайство - це саме постсовковий синдром!
А те, що ви описуєте - було властиво для людей, що виховувалися в досовіцькі часи ;)

Ljolik
05.06.2007, 15:20
А те, що ви описуєте - було властиво для людей, що виховувалися в досовіцькі часи
Я суджу по своїх батьках (післявоєнне покоління) і іх ровесниках. Вони були так вихованні, за таким принципом переважно і зараз живуть. А правовий нігілізм і всезнайство - це більше нашого покоління стосується ;)

levandivka
05.06.2007, 16:18
А правовий нігілізм і всезнайство
стосується в першу чергу країн, де Право - безправ'я, Знаніє-сіла...

afterstep
05.06.2007, 16:18
тобто - ваші батьки добре знають законодавство? І ніколи не критикують медицину, не обговорюють політику, і не критикують шкільну програму вашого внука/онуки та досягнення (внука/онуки)?
--
ваші батьки дуже стримані та інтелігентні люди ;)

Степаныч
05.06.2007, 16:36
Я сприймаю як паскудну дійсність, що багато абітури (медики, поліцаї...) знаючи жебрацький розмір зарплати "вчаться", щоб потім жити не на зарплату, а на "хап", на вкрадене.
Не знаєте статистику, скільки випускників медичних ВУЗів залишаються у медицині? Маю на увазі державну, комунальну. Я не знаю. Але знаю, що років через 8-10 нас нікому буде лікувати. Наприклад, зараз у Києві укомплектованість лікарями-анестезіологами біля 60%.

Готовий "доплачувати за послугу". Але, прийшовши в штатну полУклініку, не отримую якісну послугу. Трудно. Львів.
Дружня порада. Поцікавтесь, хто у цій поліклініці найкращі лікарі (їх дуже мало... може, 3-5), запишіться, отримаєте якісну послугу, заплатите,потім цей лікар стане "вашим". Доведеться приплачувати, але буде гарантія якісної послуги.

Степанич, зараз прийдуть мамочки
Чекаю!:dance:

Ljolik
05.06.2007, 16:39
тобто - ваші батьки добре знають законодавство? І ніколи не критикують медицину, не обговорюють політику, і не критикують шкільну програму вашого внука/онуки та досягнення (внука/онуки)?

Вони все роблять "так як треба", медицину критикують хіба за здирництво, але не піддають сумніву призначення лікаря (навіть коли річній дитині при банальній температурі антибіотики виписують), з вчителями поки справи не мали , але те що "сказали по телевізору" - варте довіри. І вони далеко не виняток.

afterstep
05.06.2007, 16:40
пам-парапам! квитки продає Мартіні, інформаційне забезпечення кошика - левандівка! "Ліві" коменти теж будуть!
--
Нині грандіозне свято - корида! мамочки vs Степанич!

afterstep
05.06.2007, 16:43
навіть коли річній дитині при банальній температурі антибіотики виписують
а то ви від кого такого навчилися - банальна температура та антибіотики? чи ви дитину вислухали (а дітей ой як не просто стетоскопом прослухати!) і визначили, що легені числі, без хрипів, прикореневих бронхіальних хрипів немає, горло чисте та без почервоніння, перкусія грудної клітки - теж дає чудові результати...
І виникає підозра, що в дитини в школі контрольна, і вона просто "набила" температуру - а доктор по ніх "БаБаХ!" антибіотиком!

Ljolik
05.06.2007, 17:01
Лікарка виписала антибіотики, відповідно прийшла і прослухала дитину , кашлю, соплів не було, простот тем-ра, і все. Виписала антибіотики , так і сказала - на всякий випадок, потім ще 2 дні дзвонила і питала чи я дала (не дала) і сварилась зі мною, батьки паралельно мізки полоскали, що лікарці видніше (не дивлячись на те що молодшу мою сестру в дитинстві антибіотиками перекололи, зараз в неї з цим проблеми).
Коротше кажучи через 2 дні температура пройшла сама. Антибіотики б дитині явно здоров"я не додали.

afterstep
05.06.2007, 17:23
скористаюся чужим ніком - сподіваюся, не забанять за плагіат - no comments ;)

Мих
06.06.2007, 01:14
а совіцький народ - скопище дилетантів, з яких всі вміють лікувати та навчати дітей. Тому такі кепські справи з медициною та освітою.

я б так не сказав. середньостатистичний совок за інтелектом знааачно перевищує середнього американця.
В Гамериці спеціаліст по Exel може і не підозрювати, що існує ще Word...
А Ви думали....
Інша справа - організація нашої медицини, це зовсім інша справа.

afterstep
06.06.2007, 02:02
я б так не сказав. середньостатистичний совок за інтелектом знааачно перевищує середнього американця.

міф, на який є просте спростування - "якщо такий розумний - то чого не багатий?" - тобто - якщо інтелект намарне, то нащо такий інтелект? такий, що призводить до злиднів?

В Гамериці спеціаліст по Exel може і не підозрювати, що існує ще Word...

у Львові такі теж вже трапляються. В ворді - таблички6 в екселі - тексти....
Колись таких готував інститут Махаріші (чи як його там) - а зараз академія "ламаний шеляг", яка бере за свою освіту да-а-алеко неламані американські доляри ;)

А Ви думали....
а пощо марно думати? можна і книжки почитати;)
Інша справа - організація нашої медицини, це зовсім інша справа.
а втих книжках пише, що стан нашої медицини - це наслідок. Наслідок "вищого інтелекту". Наслідок того, що кожен дилетант воліє зробити всьо сам, і зі свого хутора оцінити закони світотворення. Згоден, що на 90% підходять стандартні рішення - але дилетант не може визначити, чи то ті 10 куди не слід пхати носа, чи то ті 90 куди слід. От і починається катавасія - дилетанти з апломбом починають критикувати фахівців, а потім агресивно нав'язувати свою точку зору. Мовляв, я не бачу проблем - значить їх немає.
--
Як би ви віднеслися до того, що я зараз розпочав би тут повідати про цифрове відео? Мугикнули б щось під ніс - і навіть не встрягали. Як і будь-який фахівець. "Най ся діє божа воля - чо я собі маю з ними нерви псути?" - і в сторону відійшов. І все.
--
І так - два покоління (якщо не більше) - пройшло. Тобто 2007-24=1983 рік. Я б навіть сказав - 1980. Дилетанти почулися впевнено, та почали широкомасштабний наступ ;)
Тепер - по всіх канонах - чекайте мінімум 3 покоління до відновлення ;) тобто - 36 років ;)
--
Довідка для дилетантів - адміністративні покоління вважаються рівними 12 рокам - саме така періодичність докорінної зміни керівництва (в середньому). Ну, або кратність ;) - залежить від галузі

levandivka
06.06.2007, 08:43
Як би ви віднеслися до того, що я зараз розпочав би тут повідати про цифрове відео? Мугикнули б щось під ніс - і навіть не встрягали.
Встрягну: офф!!!
Пропоную не всі тези ретельно розжовувати...;)

afterstep
06.06.2007, 08:49
Встрягну: офф!!!
Пропоную не всі тези ретельно розжовувати...

це - прояв недилетантського підходу до прямих обов'язків ;)

Мих
06.06.2007, 13:58
міф, на який є просте спростування - "якщо такий розумний - то чого не багатий?" - тобто - якщо інтелект намарне, то нащо такий інтелект? такий, що призводить до злиднів?

прислівя : "якщо такий розумний, то чому такий бідний" - скоріше сакарстичне, аніж правдиве.
Погляньте, скільки кругом багатих і ЯКІ ВОНИ ТУПІ! :crazy: :D , нє?

Насправді то є мало повязані речі..

Мих
06.06.2007, 14:08
втих книжках пише, що стан нашої медицини - це наслідок. Наслідок "вищого інтелекту".

Та про шо ви....

Наприклад, я вважаю, що наш середній лікар є кращий за американського.
Мені одни лікар й розповідав. Там система лікування проста. Зробили аналіз і при тому аналізі, лікар має виписати конкретне лікування. Не таке, яке він собі думає, а таке, яке положено, згідно інструкції. І в разі якщо він зробить отсєбятіну - можуть затаскати по судах. Лікар в США може оправдати себе лише одним - діяв згідно інструкції. Постає питання : а де творчість? де гнучкість у способах лікування при певних обставинах, коли інструкція не передбачає? Так що не все так просто і так файно виглядає.
Що там казати, багато наших спеціалістах працює за кордоном і там вони ціняться.

afterstep
06.06.2007, 14:12
Насправді то є мало повязані речі..
зв'язок не очевидний - так, згоден. Але є... Речі пов'язані - хоч зв'язок і не очевидний....
А скажіть но, Миху, як Ви думаєте - вміння українських чоловіків полагодити крани має якийсь вплив на "мікроекономіку Львова"?

afterstep
06.06.2007, 14:16
Наприклад, я вважаю, що наш середній лікар є кращий за американського.
ви суперечите самому собі ;)
Яка там гнучкіть? нащо воно вам, якщо всі львівські лікарі коновали? бездумно валять антибіотики (до речі, хтось з дописувачів тямить щось в різницях між антибіотиками?) і роблять дітям абсурдні прививки! а подім діти каліки чи захворівають аутизмом!
А якщо рецепт викинути на смітник - то воно навіть для дитини краще!
--
От САМЕ для боротьби з такими пацієнтами і ЗАСТОСОВНА страхова та сімейна медицина. "По інструкції". Або - своїм коштом - хоч свою клініку збудувати можеш ;) І ніяких розмов чи сумнівів - не дала мама антибіотик - лікар же зразу то бачить ;) - страховка скасована ;)

Salata
06.06.2007, 14:41
Яка там гнучкіть? нащо воно вам, якщо всі львівські лікарі коновали? бездумно валять антибіотики (до речі, хтось з дописувачів тямить щось в різницях між антибіотиками?)

Такое впечатление, что врачи ВСЕ это знают (помнят). Вы неправы отчасти. Некоторое представление об услуге люди просто обязаны иметь. На каждом приеме карточку ребенка врач не листает, поэтому не единожды приходилось отказываться от лекарств, прочитав противопоказания в инструкции...

От САМЕ для боротьби з такими пацієнтами і ЗАСТОСОВНА страхова та сімейна медицина. "По інструкції". Або - своїм коштом - хоч свою клініку збудувати можеш ;) І ніяких розмов чи сумнівів - не дала мама антибіотик - лікар же зразу то бачить ;) - страховка скасована ;)

ОК. Только если мама докажет с мед. картой ребенка в руках и рецептом врача, что это ошибка, то что?
Или это только патологоанатом имеет право?
Такое впечатление, что Вы никогда не сталкивались с тем, что, скажем, гастроэнтеролог, назначающий лечение, НЕ ЗНАЕТ причину возникновения болезни, поэтому терапевту, выписавшему не тот антибиотик или не в тех дозах не грозит даже просто понять что он сделал, он же не гастроэнтеролог...

Меня просто теоретически интересует: зачем сейчас врачи негласно рекомендуют антигистаминные препараты при прививках, это снижает реакцию организма, а прививка разве не для вызова реакции? (Просто интересно)

Ascorbinka
06.06.2007, 14:45
а то ви від кого такого навчилися - банальна температура та антибіотики? чи ви дитину вислухали (а дітей ой як не просто стетоскопом прослухати!) і визначили, що легені числі, без хрипів, прикореневих бронхіальних хрипів немає, горло чисте та без почервоніння, перкусія грудної клітки - теж дає чудові результати...
прекрасно розумію мотив лікаря, який назначив антибіотик (бо на 99% впевнений що от-от вилізе якась болячка) і прекрасно розумію маму, яка той антибіотик не дасть, бо болячки то ще не бачить...
Якби я давала антибіотик кожен раз, як нам його назначали (а Т, соплі і кашель були при прорізувані 2/3 всіх зубів ) - то 1.5р ми б тільки те й робили, що пили антибіотик і лікували дизбактеріоз... Просто педіатр не бачить вашу дитину цілодобово, не бачить, що вона кашляє-пчихає-температурить пів дня (і ви в паніці викликали лікаря... ), а других пів дня вже чудом здорова, без лікувань... просто зуб виліз. Як це пояснити з медичної точки зору - теж ніхто не знає... не вчать того в інституті...

Звідси: логічно, що сімейний лікар набагато краще.... бо знає всі болячки дитини (а також ваші і ваших батьків)... знає слабкі місця, можливості, і має записані всі ліки, які ви приймали...Саме тому маю 1 терапевта, 1 педіатра і 1 стоматолога, до яких при потребі звертаюсь ...
Та ж знайома яка викладає, обуруються низьким рівнем знань студентів, на групу вчиться реально декілька людей.
бо знають, що заплатили за навчання.. і в інтересах ВУЗу їх вчити, бо грошики то капають... Я коли вчилася в училищі, нам в очі говорили, що для контрактників програма полегшена... і вимоги менші... але то було близко 10р. назад..і контрактна основа тільки впроваждувалась...

Якщо мені не зраджує пам"ять в 98р рік навчання в Тернопільській медакадемії вартував 1200$, тоді як квартиру S55 м2 в м.Броди можна було купити за 5000$.... і зарплата середнього службовця була 100 грн. Так хто може дозволити собі таке навчання????

afterstep
06.06.2007, 14:53
Меня просто теоретически интересует: зачем сейчас врачи негласно рекомендуют антигистаминные препараты при прививках, это снижает реакцию организма, а прививка разве не для вызова реакции? (Просто интересно)

http://www.parents.ru/vaccine-entry.html

Профилактические препараты - препараты, позволяющие свести к минимуму осложнения от прививки. Применяются как антигистаминные препараты (Супрастин, Тавегил и др. в возрастных дозах), так и гомеопатические средства (препараты нужного разведения можно купить только по рецепту). В любом случае, желательно, чтобы они назначались врачом. Препарат дается 2 дня до прививки, в день прививки, 2 дня после прививки, если нет особых указаний врача.
то вам досвід однієї такої дотошної мами, що не полінувалася троха більше розібратися ;)

afterstep
06.06.2007, 14:56
Звідси: логічно, що сімейний лікар набагато краще.... бо знає всі болячки дитини (а також ваші і ваших батьків)... знає слабкі місця, можливості, і має записані всі ліки, які ви приймали...Саме тому маю 1 терапевта, 1 педіатра і 1 стоматолога, до яких при потребі звертаюсь ...

абсолютно нелогічно. Хіба що виведете породу триголових лікарів. Терапія і педіатрія - вони рівно стільки ж подібні, як хірургія звичайна та стоматологічна, і т.д.
До речі, стосовно записів в карточці - педіатр не вміє зазвичай читати думки гастроентеролога, а той - як вузький спеціаліст - лінується зробити "повноцінний" запис в карточці ;)
А ще - дуже часто - карточка на прийомі просто відсутня ;) Пацієнт вдома забув ;)

Ascorbinka
06.06.2007, 15:33
Хіба що виведете породу триголових лікарів. Терапія і педіатрія - вони рівно стільки ж подібні, як хірургія звичайна та стоматологічна, і т.д.
ви мене напевне не зрозуміли... це все різні лікарі, дітей - до педіатра, нас - до терапевта... В Бродах нема сімейної медицини:n: і напевне ще не скоро буде....

Мих
06.06.2007, 15:35
А скажіть но, Миху, як Ви думаєте - вміння українських чоловіків полагодити крани має якийсь вплив на "мікроекономіку Львова"?

Звичайно ні, але це говорить про широкий профіль і деякі знання не лише в царині сантехніки, нє?

Мих
06.06.2007, 15:40
ви суперечите самому собі
Яка там гнучкіть? нащо воно вам, якщо всі львівські лікарі коновали? бездумно валять антибіотики (до речі, хтось з дописувачів тямить щось в різницях між антибіотиками?) і роблять дітям абсурдні прививки! а подім діти каліки чи захворівають аутизмом!
А якщо рецепт викинути на смітник - то воно навіть для дитини краще!

Здаюся. Ви праві. Наші лікарі не лічать, а калічать. Але є у нас умовно дві різних категорії лікарів.

Є практикуючі, які в день роблять десяток операцій, які постійно знаходяться в середовищі пацієнтів, а є такі, що виписують лікарняні в кабінетах, роблять прививки і обовязково з відміткою в журналі і т.д. Тупого в нас багато.

afterstep
06.06.2007, 15:52

Звичайно ні, але це говорить про широкий профіль і деякі знання не лише в царині сантехніки, нє?

ось ще один момент, якого не розуміє мій батько, і який я теж сприйняв з певним зусиллям....
Якщо міняти прокладки в кранах буде фаховий сакнтехнік (тобто для цієї операції всі без винятку запрошуватимуть сантехніка з жеку) - тоді (слідкуйте за моїми руками ;) )
- буде більший попит на сантехніків
- тобто буде більше сантехніків
- тобто частина з них будуть дійсно the best
- тобто конкуренція між сантехніками виштовхне з жеків партачів
- тобто в жек можна буде звернутися будь-коли і отримати фахову допомогу у зручний час
- тобто жеку не доведеться відшуковувати коштів на з/п та ремонти (не очевидно, але воно так)
- тобто загалом покращиться комунальне господарство
- тобто зменшиться кількість ремонтів через заливання..............................
-----
Розвиток сфери послуг вивільнить час майстровитих чоловіків для належного виконання ними їхніх обов'язків (в т.ч. на основній роботі)
і - теж неочевидно! - збільшить валовий оборот області, тим самим (теж неочевидно!) зросте середній добробут громадян і (теж неочевидно, але так воно є!!!!) викличе зниження вартості послуг! Що в свою чергу збільшить оборот тих послуг - тобто валовий оборот області, і т.д.
--
Приклад - будь-яка капіталістична країна.
Ілюстрація - зі зростанням числа користувачів впали тарифи на мобільний зв'язок, на інет...
Першопричина - структура витрат. Є витрати "сталі", що не змінюються з к-стю виготовленої продукції/проданого товару/наданих послуг, і є витрати, що йдуть (відносяться) на одиницю продукції.
Тобто в деяких межах зростання обороту викликає зниження фактичної собівартості ;)

Salata
06.06.2007, 16:14
http://www.parents.ru/vaccine-entry.html

то вам досвід однієї такої дотошної мами, що не полінувалася троха більше розібратися ;)

Уели :) Эта ссылка у меня не работает, по другим нашла то же, что и раньше: у разных врачей разное мнение. Новое - что в РФ существует официальная рекомендация - весомый аргумент.
Я читала много про аллергию, в частности про антигистамины. А вот про механизм действия прививок в подробностях - нужно почитать...

Мих
06.06.2007, 16:39
ось ще один момент, якого не розуміє мій батько

Ви ідеалізуєте. Я розумію що ви говорите, але все-таки ідеалізуєте. В ЖЕКу ніколи не буде хорошого профі, ніколи - не ті умови.

afterstep
08.06.2007, 19:34
о - я щось пропустив ;)
стосовно антигістамінних препаратів - питайте таки Степанича. Самими прививками як такими - я не цікавлюся. от як воно все перебігає, обліковується і створюється звітність - оце десь ніби й моя стихія ;) І статистика/страшилки/забобони - теж ;)
Зокрема, зверніть увагу - зараз час їхати дітям в табори. А туди - без прививок не беруть. І як можна охарактеризувати батьків, які вимагають зробити за 2 дні до поїздки дитині прививку, щоб не пропала путівка?
--
Стосовно жеків - зауважу: Миху, та й левандівко - все можливо. І в жеках - теж. Це питання часу та підтримки громадськості. Але ви стоїте на позиціях Івана з анекдоту:
- Іване, та дай тому москалю сала спробувати!
- Та він його не буде їв!
- Та чого ж він його не буде їв?
- Бо я йому не дам!!!

levandivka
08.06.2007, 20:34
І як можна охарактеризувати батьків, які вимагають зробити за 2 дні до поїздки дитині прививку, щоб не пропала путівка?
Зле "охарактеризувати".
Бо не того вимагають. Я б вимагав викинути інструкцію.

afterstep
08.06.2007, 23:17
Левандівко, давайте на хлопський розум.
Літній дитячий табір. Медична допомога як в армії - йодом мажуть. Найближча пурєдна лікарня - за 100 км. Дітей - багато, і всі без батьків.
--
Ви - начальник табору. Якщо щось станеться з дітьми - з вас шкуру не спустять, але посадити можуть. Є інструкція, в якій написано, в яких випадках у разі НП вас не посадять. Там же написано, що в разі епідемії вас не посадять, якщо всі діти щеплені...

alia
08.06.2007, 23:34
Мені одни лікар й розповідав. Там система лікування проста. Зробили аналіз і при тому аналізі, лікар має виписати конкретне лікування. Не таке, яке він собі думає, а таке, яке положено, згідно інструкції. І в разі якщо він зробить отсєбятіну - можуть затаскати по судах. Лікар в США може оправдати себе лише одним - діяв згідно інструкції. Постає питання : а де творчість? де гнучкість у способах лікування при певних обставинах, коли інструкція не передбачає? Так що не все так просто і так файно виглядає.
Що там казати, багато наших спеціалістах працює за кордоном і там вони ціняться.
у нас також діять інструкції мінестерства.і лікування теж стандартне : маєте такі то симптоми - вживайте то і то.і всім прописують однакові лікі.

alia
08.06.2007, 23:54
взагалі кожна країна маєсвої принципи та підходи до лікування.америка в багатьох питаннях не може бути вдалим прикладом.хоча чула ,що освіта триває там дуже довго.і у порівнянні з нашою дуже складна,і складна не кількістю інформації ,а можливо тим ,що людина усвідомлює,що все її майбутнє від тих знань залежить,і відповідно більше віддається тій справі.і практикуючим лікарем там стають вже достатньо зрілі люди,з достатнім досвідом роботи в ролі звичайного медперсоналу.

Мих
09.06.2007, 00:25
Стосовно жеків - зауважу: Миху, та й левандівко - все можливо. І в жеках - теж. Це питання часу та підтримки громадськості. Але ви стоїте на позиціях Івана з анекдоту:

я просто бачу реальний стан речей. знаю той жек, бачу які там люди працюють і можу з впененістю сказати: ой не скоро.
згадалося.... памятаєте самопоміч в жеку? Тіпа питання вирішували, тіпа поміч і таке інше, а виявився піар чистої води і де воно все поділося? Видно всі питання міста жек вирішив і тепер головний піарщик, думаєте щось змінить у жеках, які зробили йому цей піар?

Мих
09.06.2007, 00:27
у нас також діять інструкції мінестерства.і лікування теж стандартне : маєте такі то симптоми - вживайте то і то.і всім прописують однакові лікі.
ну так. але поки в нас небагато позовів.

afterstep
09.06.2007, 07:52
я просто бачу реальний стан речей. знаю той жек, бачу які там люди працюють і можу з впененістю сказати

на мою думку - проблема не в тому, що є. А в тому, чого не буде. Тим часом Садового обговорювати не буду - хоча все-таки в порівнянні з куйбідом там банєком таки крок уперед.
Але так званий топ-менеджмент у Львові - б'є всі рекорди рагулізму. І саме тому про покращення в жеках говорити не слід ;) Для прикладу, ремонти - по Львову є бригади, які роблять ремонти "на будь-який смак". І саме такі умільці могли б і в жеках працювати - тобто, крім зробити ремонт однієї квартири - ще й весь район в порядку підтримувати. Вони б мали свій стабільний заробіток, в районі - був би порядок.
Спробуйте собі уявити таку ідилію?
--
Натомість маємо рагулів, затиснутих не менш рагульськими інструкціями, а з другого боку - скрутним матеріальним становищем. Одже, і виходить, що передостання сходинка перед вершиною бомжатництва - жеківський сантехнік.
--
Ну, а громадська думка це все підтримує та благословляє. Тобто лишила все як є - і абсолютно вже на то не реагує, "бо нема на то ради"
Якщо б в якийсь момент це змінти - може, й була б користь.
Основна помилка Садового (ІМХО) - що він знехтував інформаційні технології, і, закриттям Поступу - остаточно "зарубав" хоч більш-менш адекватну журналістику у Львові. Ну, і нажив собі ворогів серед преси - а та в свою чергу зараз формує громадську думку ;)

levandivka
09.06.2007, 09:02
Левандівко, давайте на хлопський розум.
Літній дитячий табір. <...> Ви - начальник табору. Якщо щось станеться з дітьми - з вас шкуру не спустять, але посадити можуть. Є інструкція, в якій написано, в яких випадках у разі НП вас не посадять. Там же написано, що в разі епідемії вас не посадять, якщо всі діти щеплені...
1.Фішка в тому, що в нас не "саджають" начальників, давно...
2.Завдання начальника табору - організувати безпечні умови відпочинку дітей. Кількість довідок про щеплення в перелік передумов безпеки (дітей безпеки) не входить. Має бути вода для миття, персонал нормальний, туалет прибраний, etc...
2а. Мій покійний батько багато років начальникував і інспектував табори...

І саме такі умільці могли б і в жеках працювати - тобто, крім зробити ремонт однієї квартири - ще й весь район в порядку підтримувати. Вони б мали свій стабільний заробіток, в районі - був би порядок. Спробуйте собі уявити таку ідилію?
--
Натомість маємо рагулів, затиснутих не менш рагульськими інструкціями,
Чудова аналогія: маємо рагулів, і там, і там, і там.
А чому?
Як в анекдоті - з'їсть-то він з'їсть, та хто ж йому (умільцеві) дасть...

громадська думка це все підтримує та благословляє. Тобто лишила все як є - і абсолютно вже на то не реагує, "бо нема на то ради"
ТАК перше, чи друге? благословення і терпіння - різні дії. :cowboy:

Ука
14.06.2007, 08:13
Думаю, там свій Серьога Підрахуй рахував.

Левандівко, в точку попали. http://www.yastrebov.chat.ru/ - тут цілий сайтик про тих підрахуїв. Математик писав.

afterstep
14.06.2007, 08:34
тут цілий сайтик про тих підрахуїв. Математик писав.

не забудьте УВАЖНО прочитати прикінцеві положення - своєрідний disclaimer ;)

Ука
14.06.2007, 08:51
не забудьте УВАЖНО прочитати прикінцеві положення - своєрідний disclaimer ;)

Обов'язково.
А після того - все решту. Краще з олівцем і папером, якщо володієте троха математичним апаратом.

Ольга
14.06.2007, 22:12
чула в новнинах, що в Україні ввели ще одне щеплення...
уточніть чи то я все вірно зрозуміла - від сказу будуть щепити нас?
...

потім від дурості прийдеться приймати ліки...

andi
15.06.2007, 11:18
...

точно чув той же дзвін :D по радіо передавали новину, що Міністерство ОХОРОНИ (!) здоров'я ніби-то всерйоз планує введення ще трьох вакцин.

А ось і деталі знайшов:
http://www.1tv.com.ua/news/ukraine/07/06/05/21/20.html
Цитати:
"Міністерство охорони здоров’я планує запровадити нові вакцинації проти інфекційних захворювань.
Причина – спалахи в Україні кишкових хвороб, менінгіту та пневмонії. Додаткові щеплення, ймовірно, почнуть робити вже наступного року.
До списку вакцинацій Міністерство охорони здоров‘я планує додати нові. Можливо, невдовзі дітям почнуть робити щеплення проти гепатиту А, різних форм менінгіту, пневмонії та віспи. А вже з наступного року українців захищатимуть від ротавірусної інфекції. Це, передусім, кишкова інфекція.
... Лікарі твердять, скільки б вакцинацій не було, всі треба робити дитині обов‘язково. Наприклад, на початку 90-х багато хто з українців відмовлявся від щеплення проти дифтерії. Через деякий час це спричинило спалах захворювання. Тоді померло майже 600 людей. Але маленькі пацієнти кабінету щеплень, навіть заплющивши очі, не уявляють, що неприємна процедура може впливати не лише на їхнє здоров‘я, а й на перспективи в навчанні. Ось цей перелік вакцинацій у медичній карті - перепустка до освіти."

Коротше.... Мали вони думку людей десь....

Мих
15.06.2007, 11:22
в Україні ввели ще одне щеплення...

медицина заробляє на нашому здоров"ї.

Приклад.

Дзвінок до мене додому. Підіймаю трубку. Вас турбує Сихівська адміністрація.
Далі мова йде про те, що моєму батькові адмістрація виділяє окуляри з ініціативи МОЗ.
Я кажу, що батько давно помер. Вони запитали коли приблизно. Я сказав, вони подякували і поклали трубку. Мене насторожило, чому вони запитали коли помер і вжили слово "приблизно". Якщо б дату хотіли записати, то не казали б того слова. Тепер то я розумію, що їм просто треба було до смерті батька списати окулюри, то й точна дата їм була не потрібна. Що цікаво, то мій батько ніколи в житті не жалівся на зір і ніколи не носив окуляри. Тож такий самий підхід і до прививок: лиш би бабло загребсти... Папієв не спить.

andi
15.06.2007, 11:30
Якось раніше не цікавився цією темою, дітей поки немає, тому не припікало...

Але розпочав читати, вивчати дані, різні факти, і за 1 тиждень знайшов серед знайомих трьох "жертв" вакцинації!!! хлопчик 1,5 року, дівчинка 2 рочки, і ще один знайомий, інвалід дитинства. Зараз йому вже 25 років, порушення обміну речовин, не може пересуватися сам і т.п. Ніколи не цікавився, бо незручно було якось, проте сказали по секрету, що причиною захворювання була власне вакцинація в дитинстві.
Ще запитав трьох знайомих лікарів: двох терапевтів і невропатолога (зав.відділом однієї з поліклінік Львова) - вони категорично проти щеплення, принаймі у такій формі примусу, графіків строгих, відсутності кваліфікованих обстежень. у їхніх сім'ях не щепляють дітей останні роки (тобто новонароджених дітей-внуків).

Ksani
15.06.2007, 11:55
Але маленькі пацієнти кабінету щеплень, навіть заплющивши очі, не уявляють, що неприємна процедура може впливати не лише на їхнє здоров‘я, а й на перспективи в навчанні. Ось цей перелік вакцинацій у медичній карті - перепустка до освіти.
спекулюють, однако

levandivka
15.06.2007, 13:27
Мали вони думку людей десь....
Я б слово "думку" пропустив... ТАК - правильніше
перелік вакцинацій у медичній карті - перепустка до освіти."
Ми обходимося без перепусток.
Ну нє! Існує абонемент (з написом "відмова").:ninja:

...

О птичках поёт птицелов,
О рыбках поёт рыболов,
А я пиявках пою-
За денежки их продаю !

Принимаются заявки
На лечебные пиявки
От бронхита, тонзилита,
От печенки, селезенки,
От полипа и от гриппа
Помогут вот эти козявочки:
Мои дорогие, мои дорогие,
Весьма дорогие пиявочки.

Припев :

Но от жадности, ква-ква,
И от скупости,
И от подлости, ква-ква,
И от глупости,
И ещё от хвастовства,
Ква-ква-ква да ква-ква-ква,
Не поможет твой товар,
Злой противный Дуремар.
/Приключения Буратино Песня Дуремара /

Мих
16.06.2007, 00:57
Міністерство охорони здоров’я планує запровадити нові вакцинації проти інфекційних захворювань.

У нас медицина у страшному і жалюгідному стані і про це добре знає наш уряд, який знає лише красти гроші з галузі.
Зверніть увагу, Цушко поїхав лікуватися в Німеччину, а премєр-міністр своє зеківсько колінко лікував в Іспанії. Чи не є це сором для держави, чи не є це насмішка над самим собою?

Zoryanazirka
20.06.2007, 16:42
Надибала графік обов"язкових прививок в США - http://www.cispimmunize.org/IZSchedule_Childhood.pdf , так для порівняння

Ksani
25.06.2007, 14:45
Надибала графік обов"язкових прививок в США - http://www.cispimmunize.org/IZSchedule_Childhood.pdf , так для порівняння
Бідні діти! А потім задають питання, чому у них аутизм та інші неврологічні розлади зросли в десятки разів, чому вже в дитячому віці ожиріння...:(

Тетянка
25.06.2007, 14:48
дивилась диск "Вся правда про щеплення" - я просто в шоці! Та й серед знайомих теж "поспливати" випадки, коли дітки мали ускладнення саме після вакцінації.......Страшно...Гроші вирішують все. Боюсь робити і не буду робити! Врешті-решт це моє право....Переживаю тільки щоб якос ьтаємно в пологовому не зробили без мого відома, хоч напишу відмову від вакцинації....

levandivka
25.06.2007, 14:59
диск "Вся правда про щеплення"
Поділитеся?

Тетянка
25.06.2007, 15:02
Поділитеся?
звичайно! Тільки підкажіть, як це зробити технічно.....Або хіта якос ьтак зустрвнемось і я вам передам. Мені цей диск теж дала форумчанка......

Ljolik
25.06.2007, 15:07
Бідні діти! А потім задають питання, чому у них аутизм та інші неврологічні розлади зросли в десятки разів, чому вже в дитячому віці ожиріння...

Нічого, ми скоро доженемо і пережинемо........
http://ua.korrespondent.net/main/76745/

Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект Закону України Про внесення змін до Закону України Про захист населення від інфекційних хвороб, у такий спосіб розширюючи перелік обов’язкових щеплень. У новому законопроекті йдеться про контроль безпеки якості медичних імунобіологічних препаратів, а також пропонується доповнити перелік інфекційних хвороб, щеплення проти яких є обов"язковими. Це такі захворювання, як гепатит Б, гемофільні інфекції та сказ.

afterstep
25.06.2007, 15:08
чому вже в дитячому віці ожиріння...

сильно помагає якщо спортом займатися... а не "з'їж ще ложечку за мамцю, за бабцю..."
і взагалі - всі, хто загинув у авіакатастрофах - були щеплені. Ефект явно кумулятивний!
--
Левандівко, як алтернативну точку зору - проведіть співбесіду на тему, що право відмовитися від щеплень мають усі. Цілком реальне.
Разом з відмовою від щеплень - вони:
- відмовляються від садочку чи іншої дитячої установи - то в кожному разі влаштування дитини доведеться домовлятися окремо
- вони свідомо йдуть на те, що при перших же проявах ангіни - їх госпіталізують як дифтерійних - лікар не буде ризикувати
- при спробі поїхати за кордон на відпочинок - вони повинні за місяць до поїздки (найпізніше) згадати про незроблені щеплення і їх зробити. У цьому випадку вірогідність ускладнення (через "пачку всього") вища, і вони цілком можуть нікуди не поїхати,
- і т.д.
--
Будьте вже об'єктивні, кажіть все до кінця.

Ljolik
25.06.2007, 15:25
Ой, а можна я свої 5 копійок вставлю?

- відмовляються від садочку чи іншої дитячої установи - то в кожному разі влаштування дитини доведеться домовлятися окремо

А як ж гарантована Конституцією рівність не залежно від статі, переконань , стану здоров"я і.д.?

- вони свідомо йдуть на те, що при перших же проявах ангіни - їх госпіталізують як дифтерійних - лікар не буде ризикувати

А може просто шандарахнуть антибіотиками (дифтрерія, вчасно діпгностована прекрасно ними лікується) і візьмуть мазок з горла для перестраховки?
- при спробі поїхати за кордон на відпочинок - вони повинні за місяць до поїздки (найпізніше) згадати про незроблені щеплення і їх зробити. У цьому випадку вірогідність ускладнення (через "пачку всього") вища, і вони цілком можуть нікуди не поїхати,

Не правда це, не перекручуйте, щеплення вимагають при виїзді на ПМЖ. На відпочинок такого не вимагають, хіба при віїзді в екзотичні країни робоять щеплення від жовтої лихоманки і інших екзотичних хворіб.

Ljolik
25.06.2007, 15:28
http://www.kremlin.ru/articles/bookchapter8.shtml

Інтервью Путіна

"Я в Африку хотел поехать, на сафари. В Кению. Собрался и детей взять, а потом не решился. Там, говорят, прививки надо делать. Я бы в Индию съездил. В арабских странах тоже не был. Хочется посмотреть Египет, Саудовскую Аравию. В Латинской Америке вообще не был. Тоже любопытно. Правда, говорят, что там все выглядит, как в Советском Союзе пятидесятых годов."

Дорослий дядя, каратіст, і злякався простого уколу? ;)

afterstep
25.06.2007, 15:40
А як ж гарантована Конституцією рівність не залежно від статі, переконань , стану здоров"я і.д.?

конституція гарантує ваші права лише до того моменту, доки ваші права не ущемляють права інших осіб.
Тут були посилання "як юридично відмовитися від прививок" - то просто малограмотна лажа, на яку жоден більш-менш знаючий юрист не захоче тратити часу.

А може просто шандарахнуть антибіотиками (дифтрерія, вчасно діпгностована прекрасно ними лікується) і візьмуть мазок з горла для перестраховки?
може. Мазок з горла візьмуть у будь-якому випадку. Коли на другий день прийде висновок "дифтерія", дитина - не щеплена і не госпіталізована - ваш педіатр за ніч і посивіти може...

Не правда це, не перекручуйте, щеплення вимагають при виїзді на ПМЖ. На відпочинок такого не вимагають

нічого не перекручую - все лише "практичний досвід" ;)
тому поцікавтеся заздалегідь, щоб за 2 дні до поїздки не вимагати зробити щеплення, або не тиснути на завідуючу поліклінічним відділенням черезь "якісь зв'язки у вищих інстанціях", вимагаючи липових записів про щеплення ;)
--
Будьте послідовні у своїх правах! а також - і у вчинках, і у словах ;)

levandivka
25.06.2007, 15:46
- і т.д.
--
Будьте вже об'єктивні, кажіть все до кінця.
Буду:
Щаз-з-з, ага, "відмовляються"... :agree:
Це дезінформація! :ninja:

1. Афтере! Ви давно в садочок заходили?
Не сильно помилюся, якщо скажу: на кожному садочку давно висить "місць на цей рік немає". То означає : "доведеться домовлятися окремо" (з щепленням, чи без такових)
2. Ніхто не буде госпіталізувати МОЮ дитину без мої згоди. Попереджені - голову відірву.
3. при спробі виїхати, куплю разом зі страховкою ті довідки.
4. і тд.

Скільки б всякі постанови не видумували "супер-обов'язкові" щеплення, головний закон мені дає право визначатися зі своїм ( і дітей) здоров'ям.
А дохтори відповідальність (перед своїм начальством і підзаконними актами) най носять як хочуть, їхня проблема. :dance:
Не транслюйте дези! (от і кінець)

levandivka
25.06.2007, 15:54
конституція гарантує ваші права лише до того моменту, доки ваші права не ущемляють права інших осіб
І обов'язок держави - забезпечити моїй дитині послуги закладів освіти.

afterstep
25.06.2007, 16:01
І обов'язок держави - забезпечити моїй дитині послуги закладів освіти.

не проблема - якщо вас достатньо таких набереться - для вас відкриють окрему школу ;)
Хтів би я бачити санстанцію з перевірками там! а то ж санстанції глибоко начхати на ваші права, так само як вам на лікарів і санстанцію. І за все оце ваше "правокачання" розраховується шкільний лікар зі своєї кишені ;)
--
а батьки - ті настільки грамотні, що навіть толком відмову оформити не можуть - вже би лікарю би легше було :-D
--
то може таки давайте об'єктивно дивитися? га, правдолюби?

Ljolik
25.06.2007, 17:16
конституція гарантує ваші права лише до того моменту, доки ваші права не ущемляють права інших осіб.
Тут були посилання "як юридично відмовитися від прививок" - то просто малограмотна лажа, на яку жоден більш-менш знаючий юрист не захоче тратити часу.

А можна конкретніше? в чому ущемлюються права інших? а люди не щеплені з медичних показань прав інших не ущемлюють?
А на рахунок юридичних тонкощів, можливо вам як не юристу і видніше, але от для суддів це не так очевидно, наскільки я знаю, через суд дітей в школи влаштовують. Та й як би вам того не хотілось, конституційних прав на освіту ніхто не відміняв.
нічого не перекручую - все лише "практичний досвід"
тому поцікавтеся заздалегідь, щоб за 2 дні до поїздки не вимагати зробити щеплення, або не тиснути на завідуючу поліклінічним відділенням черезь "якісь зв'язки у вищих інстанціях", вимагаючи липових записів про щеплення
З мого досвіду, і досвіду знаймих, в Хорватію, Туреччину, Болгарію, Чорногорію і Грецію по туристичній путівці ніяких щеплень не питають, ні в турфірмі, ні на кордоні. Уточніть будь-ласка в яку країну для турпоїздки потрібні відомості про щеплення, і яким нормативним документом це вимагається. Будьте послідовними будь-ласка ;)

а батьки - ті настільки грамотні, що навіть толком відмову оформити не можуть - вже би лікарю би легше було :-D

Немає законодавчо затвердженної форми відмови, в кожній лікарні свою придумують, так що це в любому випадку - проблема лікаря.

afterstep
25.06.2007, 17:57
Ви праві! Не щепіть, все вимагайте!
То все проблеми лікаря!
--
Ви праві! УСПІХІВ!
--
тільки не жалійтеся на відповідне до вашої "правильної" поведінки ставлення лікарів ;)

Ljolik
25.06.2007, 17:59
Ви праві! УСПІХІВ!

Дякую, і вам успіхів :)

P.S: А що, це все що ви можете відповісти по суті питання?

afterstep
25.06.2007, 18:15
А що, це все що ви можете відповісти по суті питання?

не маю за звичку пояснювати дорослим підліткам6 чому пальці в розетку - то погано.
тим паче - не буду пояснювати дорослим мамам, які в них будуть відчуття, коли в класі у їхньої дитини спалахне епідемія. Може, ви просто менш емоційні, ніж типові люди.
це ваші проблеми, і це здоров'я вашої дитини.
А лікарі - ті пам'ятають вас, таких, поіменно - і страхуються. Хіба - якогось чергового лікаря підставите ;) але ж ви то не зі злості зробите?

Ljolik
25.06.2007, 18:39
не маю за звичку пояснювати дорослим підліткам6 чому пальці в розетку - то погано.

Це має означати що ви занадто розумний щоб відповідати на конкретні питання? чи що дехто такий дурний що не розуміє очевидних речей?

коли в класі у їхньої дитини спалахне епідемія.

яка саме епедемія вас лякає?

Може, ви просто менш емоційні, ніж типові люди.
Можливо менш зазомбовані, менш довірливі, менш боїмось брати на себе відповідальність і не хочемо перекладати відповідальність на когось.

А лікарі - ті пам'ятають вас, таких, поіменно - і страхуються. Хіба - якогось чергового лікаря підставите але ж ви то не зі злості зробите?

В мене чудові відносини з дільничим лікарем, спілкуємось виключно заради довідок чи лікарняних. З серйознішими проблемами звертаюсь до спеціалістів, яким довіряю і поважаю.

levandivka
25.06.2007, 19:44
не проблема - якщо вас достатньо таких набереться - для вас відкриють окрему школу
Якщо це стосується мови викладання - ТАК, зовсім вірно.
А якщо дитина (з любих причин) не може відвідувати тривалий час школу, директор зобов'язаний організувати індивідуальний навчальний процес. Недопущення до занять означає великий геморой для школи. Не всі директори настільки глупі. Дивно нагадувати ТАКе ВАМ. :cowboy:
тільки не жалійтеся на відповідне до вашої "правильної" поведінки ставлення лікарів
Вибачте, дзузьки! :no: Лікарі, послугами яких ми, хочемо - користаємося, не хочемо - не користаємося, зобов'язані виконувати свої обов'язки (або шукати комфортнішу роботу).

не буду пояснювати дорослим мамам, які в них будуть відчуття, коли в класі у їхньої дитини спалахне епідемія.
Шкода, Ви не поставили смайлика "істерика". Доводиться собі його самостійно уявити...
Коли в дитячій групі (/класі) оголошується карантин - клопіт однаковий (!) мають всі. Пам'ятаєте, був навіть однойменний фільм?
переживати сильно будуть лише перестрахані перещеплені. Ума про ТАКу контужену сусідку по палаті писала (та попросила іншу палату).

ЗІ: Афтере, мені прикро, що Система поставила своїх лікарів у позу "раком", та й копає, з приводу і без, але...
Я не буду рятувати їх своїм та дітей моїх здоров'ям. І іншим не раджу.

Zoryanazirka
25.06.2007, 22:09
А я боюся з малим їхати за кордон без щеплень. Якщо в машині недалеко то ще можна, а якщо через аеропорти де тисячі людей з різних країн ..

levandivka
26.06.2007, 06:34
боюся з малим їхати за кордон без щеплень
Вибачте за порівняння, Ви не боїтеся заходити на кухню без супер-різки (телемагазин), адже купивши її сьогодні, Ви отримаєте....

Підозрюю, що у випадку з телемагазином, Ви мали нагоду зрозуміти обман.

afterstep
26.06.2007, 11:36
Шкода, Ви не поставили смайлика "істерика". Доводиться собі його самостійно уявити...
Коли в дитячій групі (/класі) оголошується карантин - клопіт однаковий (!) мають всі. Пам'ятаєте, був навіть однойменний фільм?
переживати сильно будуть лише перестрахані перещеплені. Ума про ТАКу контужену сусідку по палаті писала (та попросила іншу палату).

Можливо менш зазомбовані, менш довірливі, менш боїмось брати на себе відповідальність і не хочемо перекладати відповідальність на когось.

десь щось подібне від вас, левандівко, чекав.
Істерика - так, доводиться іноді спостерігати.... Коли люди рвуться на щеплення і готові на все...
Але давайте троха по порядку.

ЗАКОН УКРАЇНИ
Про захист населення від інфекційних хвороб
(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2000, № 29, ст. 228)
...
Стаття 15. Запобігання інфекційним захворюванням у дитячих закладах

Прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров'я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом. Довідка видається на підставі даних медичного огляду дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування у цьому закладі, а також якщо їй проведено профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень і вона не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями.

Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. У разі якщо профілактичні щеплення дітям проведено з порушенням установлених строків у зв'язку з медичними протипоказаннями, при благополучній епідемічній ситуації за рішенням консиліуму відповідних лікарів вони можуть бути прийняті до відповідного дитячого закладу та відвідувати його.

Доведіть у суді "порушення ваших прав" і скасуйте закон, що суперечить вашому праву на освіту.
--
Я розумію, що лікарі у ваших очах не заслуговують поваги.
Але в них права - теж є.
І вони ті права - як тільки є нагода - застосовують проти таких встрентних пацієнтів.
З точністю до того, що в неробочий час - викликайте швидку і шуруйте на Орлика. Там про ваші права ніхто не питатиме, там навіть знати ніц не будете.

afterstep
26.06.2007, 11:42
Та й директори шкіл - хіба ж то люди? вони - державні гвинтики, і їх конституційні права - то вигадка...
Здогадайтеся з трьох раз, хто підпадає під наступні статті:

Стаття 48. Цивільно-правова відповідальність за порушення санітарного законодавства Підприємства, установи, організації, підприємці та громадяни, які порушили санітарне законодавство, що призвело до виникнення захворювань, отруєнь, радіаційних уражень, тривалої або тимчасової втрати працездатності, інвалідності чи смерті людей, зобовязані відшкодувати збитки громадянам, підприємствам, установам і організаціям, а також компенсувати додаткові витрати органів, установ та закладів санітарно-епідеміологічної служби на проведення санітарних та протиепідемічних заходів і витрати лікувально-профілактичних закладів на подання медичної допомоги потерпілим. У разі відмови від добровільної компенсації витрат або відшкодування збитків спір розглядається у судовому порядку.

Стаття 49. Кримінальна відповідальність за порушення санітарного законодавства Діяння проти здоровя населення, вчинені внаслідок порушення санітарного законодавства, тягнуть за собою кримінальну відповідальність згідно з законом.

стосовно ж зазомбованості та відповідальності...
Ljolik - вішати ярлики "зазомбований" - то "совок" і наслідок певної.... гм.... зазомбованості ярликодавця...
І сподіваюся, що у вас вистачить мужності взяти на себе відповідальність, і у разі якогось нещастя (зауважте - з вашою дитиною) - вимагати, щоб лікаря не притягували до кримінальної відповідальності ;)
Бо воно дитяча смертність - то при певних обставинах по мінімуму позбавлення диплому коштує ;)

Мих
26.06.2007, 11:44
Цитата:
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про захист населення від інфекційних хвороб
(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2000, № 29, ст. 228)
...

Прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров'я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом. Довідка видається на підставі даних медичного огляду дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування у цьому закладі, а також якщо їй проведено профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень і вона не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями.

Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. У разі якщо профілактичні щеплення дітям проведено з порушенням установлених строків у зв'язку з медичними протипоказаннями, при благополучній епідемічній ситуації за рішенням консиліуму відповідних лікарів вони можуть бути прийняті до відповідного дитячого закладу та відвідувати його.

Нічого собі дуристика. Явно на цьому законі грошики заробляють. Брєд.

afterstep
26.06.2007, 12:16
Явно на цьому законі грошики заробляють.

згідно цього закону - хто би не заробляв - регламентується діяльність дитячих дошкільних та шкільних установ.
Закон як такий, що суперечить Конституції - не визнаний, закон не скасовано - отже, він діє.
Тобто, директор, приймаючи вашу дитину в школу - порушує цей закон. Інших батьків розглядати не буду - лінь воювати з вашою казуістикою.
раз директор свідомо(!) порушує ці норми, і вступає в злочинний (!) зговір з лікарем школи - обидвоє підпадають під статтю 49 у разі навіть 3-5 захворювань на дифтерію у школі серед учнів. Особливо - в одному класі, саме в тому, де є нещеплена дитина ;)

Мих
26.06.2007, 12:49
Є ще інший закон (лінь шукати), де сказано, що кожен має право приймати лікування, або відмовитися.
згідно цього закону - хто би не заробляв - регламентується діяльність дитячих дошкільних та шкільних установ.
Нє, цей закон регламентує
Запобігання інфекційним захворюванням у дитячих закладах

afterstep
26.06.2007, 13:02
будь ласка - хай буде по вашому. В суд - і доведіть неконституційність.
І "варвари-лікарі" разом зі "злобствуючими завідуючими" - жодним словом не заїкнуться до вас про щеплення. Вам доведеться знайти інші способи їм хамити.

Цей Закон визначає правові, організаційні та фінансові засади діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, спрямованої на запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб людини, локалізацію та ліквідацію їх спалахів та епідемій, встановлює права, обов'язки та відповідальність юридичних і фізичних осіб у сфері захисту населення від інфекційних хвороб.

також окремо вказано:

Стаття 12. Профілактичні щеплення
Профілактичні щеплення проти дифтерії, кашлюка, кору, поліомієліту, правця, туберкульозу є обов'язковими і включаються до календаря щеплень.
...
...
Порядок проведення медичних оглядів дітей і форма довідки для прийому їх до дитячих закладів установлюються спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров'я.
...
Працівники дитячих закладів зобов'язані:
вести постійне спостереження за станом здоров'я дітей, а в разі виявлення хворого на інфекційну хворобу - вжити заходів для його ізоляції від здорових дітей та негайно повідомити про цей випадок відповідний заклад охорони здоров'я;
...
Стаття 37. Робота в осередках інфекційних хвороб
Обов'язковому епідеміологічному обстеженню підлягає кожен випадок (осередок) особливо небезпечних і небезпечних інфекційних хвороб незалежно від місця виникнення. У дитячих закладах обов'язковому епідеміологічному обстеженню підлягає кожен випадок будь-якої інфекційної хвороби.
...
Стаття 19. Права осіб, які хворіють на інфекційні хвороби чи є бактеріоносіями

Особи, які хворіють на інфекційні хвороби чи є бактеріоносіями, мають право на:

безоплатне лікування у державних і комунальних закладах охорони здоров'я та державних наукових установах;

отримання достовірної інформації про результати медичного огляду, обстеження та лікування, а також на отримання рекомендацій щодо запобігання поширенню інфекційних хвороб;

звернення до суду з позовами про відшкодування шкоди, заподіяної їх здоров'ю та (або) майну внаслідок порушення законодавства про захист населення від інфекційних хвороб.

Тобто, якщо ви носій інфекційної хвороби і уявляєте собою загрозу для оточуючих - ваше право на безкоштовну освіту слід розглядати у межах відповідних лікувальнино-ізолюючих установ ;)

Мих
26.06.2007, 13:10
удь ласка - хай буде по вашому. В суд - і доведіть неконституційність.
І "варвари-лікарі" разом зі "злобствуючими завіжуючими" - жодним словом не заїкнуться до вас про щеплення. Вам доведеться знайти інші способи їм хамити.

А чи лікарі варвари?

варвари, якщо розуміють, що роблять зло. Свідоме зло - то є зло. А в першу чергу зло є від МОЗ.

afterstep
26.06.2007, 13:19
А чи лікарі варвари?
так випливає з генеральної лінії обговорення ;)
наприклад:
В мене чудові відносини з дільничим лікарем, спілкуємось виключно заради довідок чи лікарняних. З серйознішими проблемами звертаюсь до спеціалістів, яким довіряю і поважаю.
звичайний лікар - машинка для довідок, і мало заслуговує на довіру... Ну, про повагу - розмова окрема...
не хочеться листати топік - але вислови тут - доволі радикальні ;)
--
Мені все рівно - це здоров'я ваших дітей. Зазомбований я? будь ласка!
Навіть не буду попереджувати підлітків, що лізуть в коробку з написом "висока напруга" - читати вони гарантовано вміють.
Але теж вважають мене зазомбованим ретроградом ;)

Ljolik
26.06.2007, 13:52
Істерика - так, доводиться іноді спостерігати.... Коли люди рвуться на щеплення і готові на все...

Перепрошую, але це більше схоже на фантазії, ну або принаймні за видавання бажаного за дійсне.

Доведіть у суді "порушення ваших прав" і скасуйте закон, що суперечить вашому праву на освіту.

Конституцією кожному громадянинові гарантовано рівні права на освіту, даний закон суперечить в цій частині конституції. Всі закони повинні відповідати і не суперечити Конституції. Тобто цей закон рано чи пізно повинен бути приведений у відповідність до К. А поки що можна сміливо можна звертатись за захистом своїх конституційних прав до суду, що окремі громадяни з успіхом і роблять.

Ljolik - вішати ярлики "зазомбований" - то "совок" і наслідок певної.... гм.... зазомбованості ярликодавця...
І сподіваюся, що у вас вистачить мужності взяти на себе відповідальність, і у разі якогось нещастя (зауважте - з вашою дитиною) - вимагати, щоб лікаря не притягували до кримінальної відповідальності
Бо воно дитяча смертність - то при певних обставинах по мінімуму позбавлення диплому коштує

Дивно ви якось так це на свою адресу сприйняли. Дослівно я сказал "менш зазомбовані", і взагалі то мала на увазі людей які не цікавляться і нічого не хочуть знати про те щосаме роблять з їхніми дітьми і з ним. "Лікар сказав в морг - значить в морг"с. Якщо ви твважаєте що цей вислів вас стосується - думаю вам видніше, сперечатись не буду.

А на рахунок смертності : 1. яка саме хвороба є настільки смертельна?
2. щеплені що, не хворіють і не вмирають?
3. по відношенні до моєї дитини попрошу більше слова смерть не вживати (чи вам того дуже хочеться?)
Вам доведеться знайти інші способи їм хамити.
Дивне уявлення про спілкування з лікарем і відстоювання свого права на здоров"я.

Ljolik
26.06.2007, 13:55
Тобто, якщо ви носій інфекційної хвороби і уявляєте собою загрозу для оточуючих - ваше право на безкоштовну освіту слід розглядати у межах відповідних лікувальнино-ізолюючих установ
Яке це має відношення до щеплень.

А взагалі то спостерігається дивна тенденція. Закликаєте говорити правду і нічого крім правди, бути послідовним. Стверджуєте що ті хто не щепляться порушують права інших, не мають права на освіту, і не зможуть потрапити за кордон. Але нічим це не доводите, і не відповідаєте на кокретно поставлені питання.http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=92750&postcount=259

afterstep
26.06.2007, 14:18
А взагалі то спостерігається дивна тенденція. Закликаєте говорити правду і нічого крім правди, бути послідовним. Стверджуєте що ті хто не щепляться порушують права інших, не мають права на освіту, і не зможуть потрапити за кордон. Але нічим це не доводите, і не відповідаєте на кокретно поставлені питання.http://forum.lvivport.com/showpost.p...&postcount=259

по суті наведених звинувачень - відповім наступне:
- "Закликаєте говорити правду і нічого крім правди, бути послідовним. " стосувалося левандівки - якщо інформуєш про варіанти відмов від щеплення, то слід інформувати і про наслідки, що настануть
- "Стверджуєте що ті хто не щепляться порушують права інших" - так, тобто якщо нещеплена дитина є носієм дифтерійної палички - вона становить загрозу для оточуючих, і порушує права оточуючих дітей ;) - прописані в 49 статті ;)
- "не мають права на освіту, і не зможуть потрапити за кордон." - ні в жодному разі. Освічуйтеся як завгодно довго - тільки в середовищі таких самих як ви ;)
Стосовно "за кордон" - були реальні випадки, коли батькам "горіла" поїздка. А там, де вони їхали - не було болгарсько-хорватської халяви: картка (медична) мала бути відповідно оформлена та завірена. Я не кажу, що це є на кожному кроці - зауважте - то ви "радикально" відстоюєте свою думку і додумуєте за мене ненаписане ;)

Але нічим це не доводите,
бо не бачу сенсу ;)
Я ж вам побажав успіхів ;)
Тут тіко з Михом троха законами поперекидалися - але то більше для забави ;)
--
У дописі по лінку - немає прямо поставлених запитань. Але ви мене переконали - на одне я відповім:

Немає законодавчо затвердженної форми відмови, в кожній лікарні свою придумують, так що це в любому випадку - проблема лікаря.

Форми відмови немає - і санстанція ігнорує будь-які заповнені бланки на цю тему. має бути ваша письмова (рукописна) заява-відмова.
Взагалі-то це - не просто відрижка совка, - це - та купа лайна, що добиває залишки української медицини.
Здоров'я ваших дітей - це не проблема лікаря, а ваша. На жаль, у цій державі це питання поставлене з ніг на голову - тобто - ваші примхи, забобони та переконання - перетворилися в проблему лікаря. З точністю до кримінальної відповідальності лікаря за ваші примхи.
--
Сподіваюся, в державі цей маразм з часом мине ;)

afterstep
26.06.2007, 14:25
Конституцією кожному громадянинові гарантовано рівні права на освіту, даний закон суперечить в цій частині конституції. Всі закони повинні відповідати і не суперечити Конституції. Тобто цей закон рано чи пізно повинен бути приведений у відповідність до К. А поки що можна сміливо можна звертатись за захистом своїх конституційних прав до суду, що окремі громадяни з успіхом і роблять.
Будь ласка. Якщо ви так зробите і скасуєте ряд положень того закону - особливо про щеплення дітям - вам всі лікарі тільки подякують.
--
Поки що ж ви лише розводите демагогію та підбурюєте інших, щоб ті "клеїли" каверзи та проблеми своїм лікарям.
--
Перед судом відповідатимуть не ваші добрі знайомі, яким ви довіряєте - ні, лікар-дільничий, з дільниці, до якої ви приписані, шкільний лікар - школи, що відвідує дитина, завідуючі цих обох лікарів.
--
Поки що біди та прецеденту ніби не було? Зачекаємо? адже з кожним роком епідситуація все гірша та гірша ;)

Ksani
26.06.2007, 14:35
Не думаю, що батьки дітей, які постраждали від вакцинації, пишаються тим, що вони були законослухняні.
Між іншим, в Росії уже немає закону, що зобов'язує вакцинувати дітей, там батьки мають вибір. Чому? Може там епідситуація краща за нашу?
Нєа, там просто більше людей, які не ховають голову в пісок від проблеми, встидливо прикриваючи свою задницю законом. А ми досі мислимо: якщо на бумажці так пише, значить так і правильно.

Ljolik
26.06.2007, 14:39
"Стверджуєте що ті хто не щепляться порушують права інших" - так, тобто якщо нещеплена дитина є носієм дифтерійної палички - вона становить загрозу для оточуючих, і порушує права оточуючих дітей - прописані в 49 статті

1. А з чого ви взяли що щепленні не є носіми дифтерійної палички? Такі самі носії як і не щеплені. Дифтерійна вакцина не захищає від зараження а впливає виключно на важкість хвороби.
2. За різними джерелами від 5 до 10% населення не виробляє імунної відповіді на щеплення. Давайте тоді за вашою логікою перевіряти всіх, і в кого не має антитіл - ізолювати. Те саме і по відношенню до людей які не щеплення через стан здоров"я (епілептиків і астматиків).

Стосовно "за кордон" - були реальні випадки, коли батькам "горіла" поїздка. А там, де вони їхали - не було болгарсько-хорватської халяви: картка (медична) мала бути відповідно оформлена та завірена. Я не кажу, що це є на кожному кроці - зауважте - то ви "радикально" відстоюєте свою думку і додумуєте за мене ненаписане

Я не додумую нічого, а всього-навсього поросила назвати країну, в яку вимагають довідку про щеплення. Саме по туристичній візі, а не на проживання.

Тут тіко з Михом троха законами поперекидалися - але то більше для забави

Перш стверджуєте що можливість відмови від щеплень є малограмотною лажею, а тепер виявляється що це тільки для забави ;)

бо не бачу сенсу

Тобто оппонент повине бути послідовним і аргументувати свою позицію, а для вас це не обов"язково, не бачите сенсу?

Здоров'я ваших дітей - це не проблема лікаря, а ваша
100% погоджуюсь. Це проблема батьків, і тому вважаю, що оскільки у випадку будь яких ускладнень від щеплень чи неправильного лікування ніхто не несе ніякої відповідальності, і хворі діти стають проблемою батьків а не держави чи лікарів, то відповідно ніхто не має права змушувати мене робити те, за що потім не відповість.

На жаль, у цій державі це питання поставлене з ніг на голову - тобто - ваші примхи, забобони та переконання - перетворилися в проблему лікаря. З точністю до кримінальної відповідальності лікаря за ваші примхи.

Проблеми лікарям створює держава, а не пацієнти з переконаннями. А кримінальна відповідальність лікаря - це просто щось що в природі не існує. На папері так - а на практиці ви хоча б один випадок знаєте?

Ljolik
26.06.2007, 14:48
Будь ласка. Якщо ви так зробите і скасуєте ряд положень того закону - особливо про щеплення дітям - вам всі лікарі тільки подякують.

Зміни до закону вносить тільки ВР. Але якщо є суперечність між будь яким законном (чи підзаконним актом) та Конституцією, то суд приймає рішення виходячи з норм Конституції. Це знають вже на 1му курсі юрфаку.

Поки що ж ви лише розводите демагогію та підбурюєте інших, щоб ті "клеїли" каверзи та проблеми своїм лікарям.

Неа, я відстоюю своє право на вибір. А от що ви зробите, якщо вибір буде стояти між "проблемою для лікаря" і вашим здоров"ям?. Що для вас є пріоритетнішим?

Перед судом відповідатимуть не ваші добрі знайомі, яким ви довіряєте - ні, лікар-дільничий, з дільниці, до якої ви приписані, шкільний лікар - школи, що відвідує дитина, завідуючі цих обох лікарів.

Щось ви драматизуєте. Дільничий чи шкільний лікар відповідає тільки за той діагноз який він проставив, і за те лікування яке призначив. Якщо до лікаря просто не звертались, за що він може відповідати?

Поки що біди та прецеденту ніби не було? Зачекаємо? адже з кожним роком епідситуація все гірша та гірша

А вам не здається що ситуція з відмовою від щеплень виникла тому, що ситуація з ускладненнями з кожним роком все гірша і гірша ;).

Ljolik
26.06.2007, 14:51
До речі, про внесенні змін до законів, я вище давала посилання, в першому читанні прийняті зміни , якими щеплення від сказу стане обов"язковим. Ви своїй дитині таке щеплення зробите? Вас лякає ймовірність епідемії сказу в школі ?:scare:

afterstep
26.06.2007, 14:52
Перш стверджуєте що можливість відмови від щеплень є малограмотною лажею, а тепер виявляється що це тільки для забави

так далі і стверджую ;) малограмотна лажа - ті відмови, які були проведені в судах - тобто названі в цій гілці прецеденти ;) Перечитайте прецедент відмови через суд уважно - мама пише, що спершу слід узгодитися з директором дит.установи, чи та в принципі не проти ;) І рішення суду робиться як майбутня відмазка директора від відповідальності ;)

Я не додумую нічого, а всього-навсього поросила назвати країну, в яку вимагають довідку про щеплення.

ще раз повторюю - не пригадую. Тобто я з цим щодня не працюю. Можливо, й не про туристичні візи йшлося - лікаря це не цікавить зазвичай. Є двоє зденервованих батьків, накручена завідуюча, дзвінки з облздороввідділу "що у вас тут за бардак" - і крики батьків "Я МАЮ ПРАВО!" - перетворюються на скигління "та у нас же білети на руках вже..."

А кримінальна відповідальність лікаря - це просто щось що в природі не існує. На папері так - а на практиці ви хоча б один випадок знаєте?
так.
І одного - досить.

А з чого ви взяли що щепленні не є носіми дифтерійної палички?
але вони пройшли необхідні щеплення, і якщо від них пішла епідемія - то ніхто не притягається до відповідальності.

Давайте тоді за вашою логікою перевіряти всіх, і в кого не має антитіл - ізолювати.

це не моя логіка - це ваші переверзії ;)
Про носіїв в законі сказано чітко - прочитайте і оскаржуйте закон. І нічого мені щось доводити - я взагалі ніц спільного з тим не маю ;)

Проблеми лікарям створює держава, а не пацієнти з переконаннями.

ні - держава - то щось абстрактне. А от два пацієнта з переконаннями - всю поліклініку тиждень лихоманить. Особливо якщо переконання підтримують авторитетні друзі, яким довіряє пацієнт ;)

afterstep
26.06.2007, 14:53
До речі, про внесенні змін до законів, я вище давала посилання, в першому читанні прийняті зміни , якими щеплення від сказу стане обов"язковим. Ви своїй дитині таке щеплення зробите? Вас лякає ймовірність епідемії сказу в школі ?
ви знаєте, як люди від сказу помирають? а ви знаєте, як від сказу лікуються?
а від правця - ви теж не щепилися?

Ljolik
26.06.2007, 15:01
але вони пройшли необхідні щеплення, і якщо від них пішла епідемія - то ніхто не притягається до відповідальності.

Тобто вся різниця між щепленим носієм і не щепленним - в галочці на папері. А от питання як до спеціаліста ;) - як можна довести від кого саме розпочалась епідемія?

Про носіїв в законі сказано чітко - прочитайте і оскаржуйте закон
Просто ви закон специфічно трактуєте.

І нічого мені щось доводити - я взагалі ніц спільного з тим не маю

Зрозуміло.
А от два пацієнта з переконаннями - всю поліклініку тиждень лихоманить. Особливо якщо переконання підтримують авторитетні друзі, яким довіряє пацієнт

Хм, наскільки я зтикалась - лікарям по великому рахунку фіолетово - зробили щеплення чи ні, от коли приходить в гості санстанція - тоді даааааа лихоманить, а ще й якщо на дільниці є не щеплені, то взагалі капєц.

afterstep
26.06.2007, 15:07
А от питання як до спеціаліста - як можна довести від кого саме розпочалась епідемія?

от коли приходить в гості санстанція - тоді даааааа лихоманить
а як ви думаєте - у разі виникнення епідемії - хто досліджує ситуацію, робить висновки і показує пальцем на винних?
І закон трактує так само викривлено, як і я?
До речі - оскільки йдеться про ваші конституційні права - ви можете оскаржити цей закон у Конституційному суді безкоштовно ;) І якщо суд визнає неконституційність закону - його призупинять, і дороблятимуть/перероблятимуть ;)
--
То як - від слів до справи - слабО?
--

Хм, наскільки я зтикалась - лікарям по великому рахунку фіолетово - зробили щеплення чи ні

отже - то не садисти-лікарі тероризують вас щепленнями? в яку тепер сторону змістимо акценти? винен шприц - чи санстанція?
--
Мені більше би подобалося, якщо б санстанція відслідковувала вільний продаж сальмонели на базарі, а не щеплення по школах. І заодно - раз їй так пече - займалась туберкуліновими пробами....

Ljolik
26.06.2007, 15:26
ви знаєте, як люди від сказу помирають? а ви знаєте, як від сказу лікуються?
а від правця - ви теж не щепилися?
1. Ви не відповіли на питання ;)
2. Якщо рана передбачає можливість зараження правцем, протиправцеву сиворотку вводять всім, незалежно від того щепленна людина чи ні.
3. Цього року зареєстровано по Україні 4 випадки захворювання на сказ. Ви вважаєте це логічно, щепити всіх поголовно, якщо ризик заразитись - 4 випадки на 47 міл. населення? А скільки людей постраждає від щеплень?

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/news_article?art_id=83275808&cat_id=35884

Щорічно в Україні реєструються випадки захворюваності людей на сказ. В усіх смертних випадках від сказу, зареєстрованих в Україні, постраждалі від укусів тварин звертались до медичних закладів лише в день прояву клінічних ознак хвороби. При своєчасному зверненні постраждалого до лікувального закладу проводиться щеплення антирабічною вакциною, що попереджує захворювання і врятовує життя.

Тому звертатися за медичною допомогою потрібно відразу після контакту (укусу чи ослинення) з підозрілою твариною, бо при проявах клінічних ознак врятувати хворого, як правило, не вдається.

Інкубаційний період сказу триває досить довго – у середньому 1–3 місяці (хоча може тривати й до року), і перші ознаки хвороби виникають пізно, коли у мозку вже відбулися руйнівні процеси (набряк, крововилив, деградація нервових клітин), що робить лікування проблематичним.

Щоб запобігти захворюванню на сказ та смерті від цієї особливо небезпечної хвороби, необхідно:

- уникати контактів з бездомними та дикими тваринами, постійно пояснювати дітям небезпеку таких контактів;

- якщо покусала або ослинила підозріла тварина, потрібно промити рану теплою кип’яченою водою (бажано з милом), а потім обробити 70% розчином спиртового настою йоду. Особливо уважно слід оглядати дітей після прогулянки чи контакту з твариною;

- якомога швидше звернутися до медичної установи для проведення антирабічного щеплення та серотерапії, що проводяться за затвердженою схемою;

- своєчасно робити щеплення проти сказу домашнім тваринам.

afterstep
26.06.2007, 15:42
1. Ви не відповіли на питання
2. Якщо рана передбачає можливість зараження правцем, протиправцеву сиворотку вводять всім, незалежно від того щепленна людина чи ні.
3. Цього року зареєстровано по Україні 4 випадки захворювання на сказ. Ви вважаєте це логічно, щепити всіх поголовно, якщо ризик заразитись - 4 випадки на 47 міл. населення? А скільки людей постраждає від щеплень?

в мене дитина щеплена від усього - згідно графіку. Але вже вийшла з того віку, коли щеплення обговорюються ;) і на здоров'я той бугай не скаржиться - ну, хіба як до роботи залучати, так у нього відразу щось болить.
стосовно сказу - якщо в попередні роки не реєструвалося захворювання на сказ, а зараз зареєстровано аж 4 випадки - видно, щось з тим негаразд? Питання, як до того підходить санстанція - поки що оминемо - ви погоджуєтеся, що 4 випадки - це багато?
А ви знаєте, як помирають хворі на сказ? а як від сказу лікують? ви не відповіли ;)

Ljolik
26.06.2007, 15:42
а як ви думаєте - у разі виникнення епідемії - хто досліджує ситуацію, робить висновки і показує пальцем на винних?
І закон трактує так само викривлено, як і я?

Це загальна фраза. Я запитала як на практиці можна визначити від кого почалась епідемія, враховучи що інкубаціний період хоч і триває в межах певного часового проміжку, але для кожного організму це є індивідуально.
А що, в вас є приклад застосування цієї норми закону в вашому варіанті трактування?
До речі - оскільки йдеться про ваші конституційні права - ви можете оскаржити цей закон у Конституційному суді безкоштовно І якщо суд визнає неконституційність закону - його призупинять, і дороблятимуть/перероблятимуть
--
То як - від слів до справи - слабО?

Дякую за пораду, враховуючи теперішню ситуацію з конституційним судом, в найближчі 10 років навряд чи щось світить. Хоча написати звернення можна.

отже - то не садисти-лікарі тероризують вас щепленнями? в яку тепер сторону змістимо акценти? винен шприц - чи санстанція?

Я вже писала - держава встановила такі правила. Санстанція - взагалі по великому рахунку в такому вигляді як є - паразитуюча структура. Моя дільнича лікарка своїй внучці побоялась щеплення зробити. Малій вже 3 роки, лікарка досі вагається, думає зробити від дифтерії тільки. Лікарів по великому рахунку цікавить щоб була довідка про щеплення - а робив ти щеплення чи ні, їм фіолетово.

Ljolik
26.06.2007, 15:48
в мене дитина щеплена від усього - згідно графіку. Але вже вийшла з того віку, коли щеплення обговорюються і на здоров'я той бугай не скаржиться - ну, хіба як до роботи залучати, так у нього відразу щось болить.

Зрозуміло, поставлю питання інакше. Ви особисто боїтесь сказу? Собі щеплення від сказу ви зробите, враховуючи аж 4 випадки на рік?

стосовно сказу - якщо в попередні роки не реєструвалося захворювання на сказ, а зараз зареєстровано аж 4 випадки - видно, щось з тим негаразд? Питання, як до того підходить санстанція - поки що оминемо - ви погоджуєтеся, що 4 випадки - це багато?
Настільки багато щоб щепити всіх? А не простіше (принаймні шкоди для здоров"я менше буде) контролювати безпритульних тварин? чи може вся проблема в тому що хтось отримав добрий відкат і тепер просуває вакцину на ринок?
А ви знаєте, як помирають хворі на сказ? а як від сказу лікують? ви не відповіли
Ви прочитали попередній пост? до кінця?

afterstep
26.06.2007, 15:53
Це загальна фраза. Я запитала як на практиці можна визначити від кого почалась епідемія, враховучи що інкубаціний період хоч і триває в межах певного часового проміжку, але для кожного організму це є індивідуально.

ось це - загальна фраза. А те, що я кажу - конкретика. Прихлдить епідеміолог з санстанції, і бере у всіх (!) аналізи. І складає висновок. І ВСЕ. Ніяке словоблудство тут не допоможе - його вирок остаточний.

Санстанція - взагалі по великому рахунку в такому вигляді як є - паразитуюча структура

не зовсім - але якраз ту роботу, що мала б робити - не робить. І левову частку роботи (а також звітності) перекинула на лікарів. Лікарі це змінити не можуть - з різних причин. Але могла б це змінити громада...

Хоча написати звернення можна.
почавши наприклад з цього. І піднявши шум. І добитися, що санстанція не має права перевіряти та штрафувати дирекцію та лікаря дитячих установ - тобто най перевіряє, але лише дорадчі висновки. А от всім решта - най займаються батьки.

Я вже писала - держава встановила такі правила.

і я вже писав - держава - то абстракція. Кожне рішення - це dump мозкової діяльності якоїсь конкретної людини. І що не рік - якість цих dump'ів доходить до рівня лайна з дизентерійних бараків - тобто навіть на добриво не придатне.
--
Тому - я не заперечую проти осмисленої відмови від щеплень - але давайте таки говорити не тільки про права, а й про обов'язки ;) і від "говорити" - потроху щось міняти, нє?

afterstep
26.06.2007, 15:56
Ви прочитали попередній пост? до кінця?
так. Але на очевидні речі волію не відовідати.
Сказ в основному переноситься не домашніми тваринами - тобто не котами/собаками ;)
А от мишей - хтів би я бачити, як ви щепитимете ;) чи миші не домашні тварини?
http://www.rol.ru/news/med/news/01/07/28_003.htm

Ljolik
26.06.2007, 16:15
ось це - загальна фраза. А те, що я кажу - конкретика. Прихлдить епідеміолог з санстанції, і бере у всіх (!) аналізи. І складає висновок. І ВСЕ. Ніяке словоблудство тут не допоможе - його вирок остаточний.

І що покажуть аналізи? конкретно? якщо як я вже писала від 5 до 10% не дають імунної відповіді? аналізи покажуть хто захворів першим?
І піднявши шум. І добитися, що санстанція не має права перевіряти та штрафувати дирекцію та лікаря дитячих установ - тобто най перевіряє, але лише дорадчі висновки. А от всім решта - най займаються батьки.

Є така організація "Ліга захисту громадянських прав". І звернення пишуть, і шум піднімають. І передачу на 5му каналі "Це не боляче" при співпраці з ними робили.
так. Але на очевидні речі волію не відовідати.
Хм, для мене очевидним є те, що якби ці 4 вкушених своєчасно звернулись до лікарні, вони б вижили. І покусали їх, наскільки я розумію не миші. Тобто померли вони через недбале ставлення до власного здоров"я. Але замість того щоб провести розяснювальну роботу серед населення, підняти його (населення) санітарну культуру, окремі чиновники вирішили що доцільнішим використанням державних коштів є обов"язкове щеплення. Заодно і самі на цьому зароблять. А скільки людей від цього отримають ускладнення, це вже не суттєво, це не їх проблеми. Оце і є dump, на державному рівні.
От мені цікаво. Щеплення від сказу захищає 100%. Тобто маючи щеплення у випадку якщо покусають до лікарні можна вже не звертатись? а скільки часу діє це щеплення , так як від дифтерії і правця (7-10 років)?

afterstep
26.06.2007, 16:31
а от ви дописів опонентів не читаєте ;) от не дочитуєте до кінця - і все ;)
Прихлдить епідеміолог з санстанції, і бере у всіх (!) аналізи. І складає висновок. І ВСЕ. Ніяке словоблудство тут не допоможе - його вирок остаточний.
ліга та арбітражні суди - то буде потім ;) ваші уявлення про стан лабораторної медицини - то можете по телевізору крутити - 5 канал бідолага аудиторію якось привабити хоче... тобто ефір для таких виступів - дасть однозначно ;)

Але замість того щоб провести розяснювальну роботу серед населення, підняти його (населення) санітарну культуру,
спробуйте власним прикладом, на привокзальній, серед циганів. Коли троха нам розповісте про ваші успіхи (до речі, лікарів гонить мед. начальство такі співбесіди в такі місця проводити ;)) - тоді поговоримо далі ;)

Але замість того щоб провести розяснювальну роботу серед населення, підняти його (населення) санітарну культуру,
бачите - загалом я таки радикальний в житті. Швидко приймаю рішення і в радикальній формі... Але щоб так як ви - ну то вже певно надрадикальність? 100% не буває - зятямте собі це ;)
Вакцинація

состоит в введении антирабической сыворотки или антирабического иммуноглобулина в глубь раны и в мягкие ткани вокруг нее.

Прививки делаются на 1, 3, 7, 15, 30 дни после укуса. Во время вакцинации и в течение 6 месяцев после последней прививки запрещено употребление алкоголя.
--
Лечение

Эффективных методов нет. Приходится ограничиваться чисто симптоматическими средствами для облегчения мучительного состояния. Двигательное возбуждение снимают успокаивающими (седативными) средствами, судороги устраняют курареподобными препаратами. Дыхательные расстройства компенсируют посредством трахеотомии и подключения больного к аппарату искусственного дыхания.

Також, на фоні того, що сказ можна підчіпити через молоко та м'ясо хорих корів - повернемося до запитання - ви уявляєте, як виглядає смерть від сказу?
А собі я зроблю - коли робитимуть. Бо то ще троха часу пройде, доки вони вакцинами забезпечать тощо...

Ljolik
26.06.2007, 16:42
ліга та арбітражні суди - то буде потім ваші уявлення про стан лабораторної медицини - то можете по телевізору крутити - 5 канал бідолага аудиторію якось привабити хоче... тобто ефір для таких виступів - дасть однозначно

Ну це не серйозно. Задаю конретне питання. Що саме покаже аналіз?На підставі яких показників епідеміолог робить висновки? і все, до чого тут суди? Не наєте конкретно - так і скажіть, в цьому немає нічого поганого ;).
Не послідовні ви все таки. Спершу закликаєте піднімати проблеми, виносити на обговорення, а як дійшло до конкретних дій, так вам вже і канал не догодив.

спробуйте власним прикладом, на привокзальній, серед циганів. Коли троха нам розповісте про ваші успіхи (до речі, лікарів гонить мед. начальство такі співбесіди в такі місця проводити ) - тоді поговоримо далі

А що, щепити тільки циган будуть? чи циган в нас більшість? чи може цигани заразними стають і хворобу далі розносять?

100% не буває - зятямте собі це

Власне, тоді в чому зміст.

Також, на фоні того, що сказ можна підчіпити через молоко та м'ясо хорих корів - повернемося до запитання - ви уявляєте, як виглядає смерть від сказу?

Все в одну кучу. Наскільки я розумію коровячий сказ це щось зовсім іньше, і тими щепленнями що хочуть запровадити від коровячого сказу не врятуєшся при всьому бажанні.
Не уявляю, але наскільки я зрозуміла не дивлячись на щеплення від сказу, якщо покусають, все рівно будуть лікувати?

afterstep
26.06.2007, 16:49
Зараховано. Просто нема слів. "Все в одну кучу.". причому все правдоподібне. Ви не бухгалтер за фахом?

Ljolik
26.06.2007, 17:02
"Все в одну кучу.". причому все правдоподібне

Збудник сказу - ліссавіруси , збудник коровячого сказу - губчатий енцефаліт.

Ви не бухгалтер за фахом?

Ні, юрист.

Мих
26.06.2007, 18:44
так випливає з генеральної лінії обговорення

моя позиція - це свобода вибору і тому я шукаю законодавство і правові підтави, які зводяться до того, щоб захистити той вибір. Дехто будь-шо намагається вигородити лікаря. Але по-перше, якщо лікар знає і переконаний, що щеплення - то є зле і своїм дітям не робить, а іншим - чужим - скільки завгодно, то вибачте, і лікар винуватий, бо він робить зло свідомо і тут аргументи, мов така професія, що вимагають, що підзвітність і т.д. не конає, бо нема оправдання, мов роблю кар"єру за рахунок здоровя дітей. Кожна людина є вільна що до вибору: хочу/нехочу лікуватися, а тим більше у випадку завдання шкоди дитині ніхто не бере відповідальності на себе.

afterstep
26.06.2007, 18:59
Миху, ви розумієте, що ви пишете? то просто на голову не налазить ;)
Лікар, що не робить своїм дітям щеплення - злочинець, а що робить - хто? герой?
Яка кар'єра, про що ви кажете? крім того - лікар призначає вам щеплення згідно графіку, не згодні - письмова відмова і все! чи лікарі есесівці?
Потім - таку саму відмову в дитячій установі - і перебування вашої дитини там - на розгляд та під відповідальність директора!
Хочу/нехочу лікуватися - то ви ще таке в вендиспансері загніть ;) інфекційні хороби - то не той варіант, де є ваше хочу/не хочу/маю право. Такі слова "примусове лікування" - чули? А відповідальність (застосовується, правда, щодо венеричних захворювань) за навмисне зараження - чули?
--
Люди! може, ви й толкові юристи - доведіть в суді, що цей закон суперечить конституції! Адже ви не тільки на цьому форумі лікарів болотом нізащо поливаєте - а й в реальному житті говорите/робите те саме!
Тобто - замість лаяти лікарів - от візьміть і зробіть добру справу - приструніть санслужбу. Від того медицина - тільки виграє.
Або перестаньте молоти дурниці.

afterstep
26.06.2007, 19:02
я шукаю законодавство і правові підтави, які зводяться до того, щоб захистити той вибір.
ваше конституційне право суперечить Закону України.
Закон України, що суперечить конституції - мав би бути скасований. Або - ви однобоко тлумачите конституцію, Закон - правильний і враховує права інших громадян, ви ж, кривотлумаченнями, ущемляєте конституційні права інших громадян.
--
Подавайте до суду ;)

Ljolik
26.06.2007, 19:17
ущемляєте конституційні права інших громадян.
Ууууу, вже який раз це читаю. Чітко і конкретно можете визначити в чому полягає ущемлення прав інших громадян.

ваше конституційне право суперечить Закону України.

Геніально. :clapping:

levandivka
26.06.2007, 21:01
Ви плануєте пересперечати Афтера, чи - настрій спортивний?
З нашим законодавством можна читати хоч ТАК--->, хоч ТАК<---.
І в цьому полягає наша свобода.
Чітко і конкретно можете визначити в чому полягає ущемлення прав інших громадян.
Право на СТРАХ ніхто не відбере. У нас одні страхи, у Афтера інші...

Афтере, пропоную бойову нічию... :p (щоб потім не торкатись кольорів волосся).

Ljolik
26.06.2007, 21:05
Ви плануєте пересперечати Афтера, чи - настрій спортивний?

Намагаюсь зрозуміти мотиви і логіку.

levandivka
26.06.2007, 21:10
Прочитав, глянув аватар, і розреготався... :D

-Желєзна у Афтера логіка, і мотив прямий.

Ljolik
26.06.2007, 21:23
-Желєзна у Афтера логіка, і мотив прямий.

Це я вже зрозуміла:p

Мих
26.06.2007, 22:38
Миху, ви розумієте, що ви пишете? то просто на голову не налазить
Лікар, що не робить своїм дітям щеплення - злочинець, а що робить - хто? герой?
от якби Ви ще раз прочитали те, що я написав....

Мих
26.06.2007, 22:44
Яка кар'єра, про що ви кажете? крім того - лікар призначає вам щеплення згідно графіку, не згодні - письмова відмова і все! чи лікарі есесівці?
Потім - таку саму відмову в дитячій установі - і перебування вашої дитини там - на розгляд та під відповідальність директора!

Цікавий момент. А якщо щеплена дитина, яка померла від інфекції, то чия відповідальність? Графік прививок? Чи той, що складав цей графік?
Коли ми вже позбавимося совкового підходу? Чи може вважаєте нещеплена дитина небезпечна для суспільства?

Мих
26.06.2007, 22:46
Хочу/нехочу лікуватися - то ви ще таке в вендиспансері загніть інфекційні хороби - то не той варіант, де є ваше хочу/не хочу/маю право. Такі слова "примусове лікування" - чули? А відповідальність (застосовується, правда, щодо венеричних захворювань) за навмисне зараження - чули?
--
та взагалі-то не просто чув, я читав законодавство.

Степаныч
26.06.2007, 22:49
Цікавий момент. А якщо щеплена дитина, яка померла від інфекції, то чия відповідальність? Графік прививок? Чи той, що складав цей графік?
Коли ми вже позбавимося совкового підходу? Чи може вважаєте нещеплена дитина небезпечна для суспільства?
Миху...
ну Ви ж розумна людина... Що за постановка питання.
І взагалі - не хочете щеплювати - не щеплюйте! У чому проблема? Що, лікарі за Вашою дитиною будуть бігати із шприцем? Ну НАФІГ ЦЕ ЇМ ПОТРІБНО???

Мих
26.06.2007, 22:50
Люди! може, ви й толкові юристи - доведіть в суді, що цей закон суперечить конституції! Адже ви не тільки на цьому форумі лікарів болотом нізащо поливаєте - а й в реальному житті говорите/робите те саме!
Тобто - замість лаяти лікарів - от візьміть і зробіть добру справу - приструніть санслужбу. Від того медицина - тільки виграє.
Або перестаньте молоти дурниці.

Так в житті моєму сталося, що я судився з державними органанами 11 раз. Поки що не програвав, в тому числі і у Верховному Суді України.
Я не хвалюся - просто так сталося.

Мих
26.06.2007, 22:53
І взагалі - не хочете щеплювати - не щеплюйте! У чому проблема? Що, лікарі за Вашою дитиною будуть бігати із шприцем? Ну НАФІГ ЦЕ ЇМ ПОТРІБНО???
Степаничу, я пройшов ці мідні труби, коли бігали, страшили, а в піку моєї відмови відмовлялися приходити коли дитина просто захворіла....
Можливо зараз трози по-іншому, нє?

Степаныч
26.06.2007, 22:57
Степаничу, я пройшов ці мідні труби, коли бігали, страшили, а в піку моєї відмови відмовлялися приходити коли дитина просто захворіла....
Можливо зараз трози по-іншому, нє?
Не вірю, що не приходили до хворої дитини. Щось тут не те.
А "мідні труби" були. Та це все не вина медпрацівників. Ну скажіть на милість, навіщо це їм???

Мих
26.06.2007, 22:58
ваше конституційне право суперечить Закону України. Закон України, що суперечить конституції - мав би бути скасований. Або - ви однобоко тлумачите конституцію, Закон - правильний і враховує права інших громадян, ви ж, кривотлумаченнями, ущемляєте конституційні права інших громадян.
--
Подавайте до суду
закон України не може подолати Конституційне право.
А до суду.... можна, хоча то не просто, бо тре зламати не лікаря, а систему.

Мих
26.06.2007, 23:03
Не вірю, що не приходили до хворої дитини. Щось тут не те.
або приходили, але з такими словоізвєржєніями, що до нашої відмови...
А "мідні труби" були. Та це все не вина медпрацівників. Ну скажіть на милість, навіщо це їм???

Так, допустим.
Але є одне питання.
Допустимо я лікар. я маю давати прививки (чи медсестра-не принципово), я переконаний (допустим), що прививки взагалі то є зле і свом дітям не даю, але тут я на роботі. Що робити?

Степаныч
26.06.2007, 23:07
Допустимо я лікар. я маю давати прививки (чи медсестра-не принципово), я переконаний (допустим), що прививки взагалі то є зле і свом дітям не даю, але тут я на роботі. Що робити?
Тоді цей лікар мудак!
У сотий раз підкреслюю - я робив прививки своїм дітям, онуку, тому що вважаю - це потрібно робити. Жінка лікар. Син і невістка лікарі. Ви не хочете робити - та то Ваша справа! Не розумію, у чому проблема?

afterstep
26.06.2007, 23:16
закон України не може подолати Конституційне право.
А до суду.... можна, хоча то не просто, бо тре зламати не лікаря, а систему.

не може - але - якщо ваша дитина заразить інших, і порушить конституційне право на охорону здоров'я - як тоді?
--
Ви користуєтеся відсутністю юридичної служби в медицині.
Ви перекручуєте слова/вислови/статистику, і боретеся не з системою - а чомусь власне з лікарями. Яких чомусь невавидите глухою ненавистю.
Коли мама наобіцяла дитині макональдсів та чіпсів, щоб дитина на прививці була чемною, і на другий день загриміла в інфекційну лікарню - винна прививка ;)
Ви не говорите про школу ел-магн. випромінювання мобілок, традиційного телебачення, про вихлорні гази - а вони значно (!) шкідливіші для здоров'я, ніж прививки ;)
Але то ваші ненависть, проблема і таке інше ;) Особливо гарно виглядає подяка дочки, яка в дитинстві не була щеплена та отримала у вигляді ускладнення червону вовчанку ;)
--
Давайте предметно - оскаржіть закон. Допоможете всім. Інакше - ця гілка флуду та домислів так і залишиться флудом та домислами ;)
--
Ви маєте право вимагати достовірну інформацію від медичних установ - чому не вимагаєте? натомість - плодите приписки ;)
--
От ви, Миху, особисто - написали відмову від тотальної БЦЖ-вакцинації? А лікарів за це штрафують ;) а лікарі, як песики, на задніх лапках випрошують в отаких пихатих "знатоків" хоча б мінімальну реакцію - можна щепити вашу дитину? не можна? Записки пишуть...
А батькам то в носі - вони на форумі флудять і часу на такі дрібниці не мають ;)

Мих
26.06.2007, 23:25
не може - але - якщо ваша дитина заразить інших, і порушить конституційне право на охорону здоров'я - як тоді?
А хто сказав, що щеплена дитина не може заразити мою дитину?
Невже щеплені особи не є розповсюджувачами інфекції?

Ну а вже наслідки від інфекції - то інше питання, але й наслідки від самого щеплення можуть бути ще гіршими і думаю, частіше....

Мих
26.06.2007, 23:28
Ви користуєтеся відсутністю юридичної служби в медицині.
Ви перекручуєте слова/вислови/статистику, і боретеся не з системою - а чомусь власне з лікарями. Яких чомусь невавидите глухою ненавистю.
Коли мама наобіцяла дитині макональдсів та чіпсів, щоб дитина на прививці була чемною, і на другий день загриміла в інфекційну лікарню - винна прививка

Ну це філософія. У мене немало лікарів, яких я поважаю.

Мих
26.06.2007, 23:34
От ви, Миху, особисто - написали відмову від тотальної БЦЖ-вакцинації? А лікарів за це штрафують а лікарі, як песики, на задніх лапках випрошують в отаких пихатих "знатоків" хоча б мінімальну реакцію - можна щепити вашу дитину? не можна? Записки пишуть...
А батькам то в носі - вони на форумі флудять і часу на такі дрібниці не мають

Хе-хе. Знаєте, то виглядає так, ніби я пішов на роботу конюхом і жаліюся тепер, що мушу хвости крутити.
Можливо ризикнути здоровям дитини, щоб лікаря не штрафанули, нє?
А статистика.... самі розумієте, у США постраждалих від щеплень у разів сто більший, ніж в Україні, така ось радісна статистика... то є бі-і-ізнес, шляк би трафив, як казав НоТоЦо.

afterstep
26.06.2007, 23:35
У мене немало лікарів, яких я поважаю.

неповага - зашита у цій побудові фрази ;) і в першу чергу - до професії.
так що - ви готові довести неконституційність цього закону?
Чи то - "філософія", і ваше конституційне право понад законом, відповідно, в разі чого й лікаря з директором школи посадити не шкода?

afterstep
26.06.2007, 23:37
Хе-хе. Знаєте, то виглядає так, ніби я пішов на роботу конюхом і жаліюся тепер, що мушу хвости крутити.
Можливо ризикнути здоровям дитини, щоб лікаря не штрафанули, нє?

то якраз колись комусь з таких батьків я таки хвоста і накручу.
Відмову написати - неграмотні?! Просто виявити ввічливість - відповісти лікарю на першу ж записку - рагульська пиха не дозволяє?!
Проведіть роздуми на тему - "любов до ближнього - це чеснота, якщо той ближній я"

afterstep
26.06.2007, 23:38
А статистика.... самі розумієте, у США постраждалих від щеплень у разів сто більший, ніж в Україні, така ось радісна статистика... то є бі-і-ізнес, шляк би трафив, як казав НоТоЦо.
в США, хоч як би їх і не ганили - мудрі люди живуть. Тому й процвітає країна.
А в нас - самі мудрагелі. В багні, гонорі та злиднях. Або троха "підірветься" вгору - і вже пан! нема гірше пана, ніж з Івана!

levandivka
26.06.2007, 23:39
А хто сказав, що щеплена дитина не може
Це - перше. А друге:
якщо ваша дитина заразить інших, і порушить
От коли, раптом, інфікує і порушить, тоді і...
Бо виходить як в анекдоті про суд над власником сомогонного апарату - "судіть і за згвалтування, бо апарат я маю".

Афтере, поки, Ви пишете про гіпотетичну загрозу.
А нарікання на штрафи для нещасних/задьорганих лікарів, просимо надсилати в інший бік (МОЗ).

Мих
26.06.2007, 23:40
неповага - зашита у цій побудові фрази і в першу чергу - до професії.
то є Ваше бачення.

afterstep
26.06.2007, 23:42
Афтере, поки, Ви пишете про гіпотетичну загрозу.
А нарікання на штрафи для нещасних/задьорганих лікарів, просимо надсилати в інший бік (МОЗ).

Є конкретний Закон України. Обговорення почалося з нього. Важливі статті я дав - прочитайте гілку наперед.
Тут є два юроиста - мене цікавить, чого вони волають про своє сумнівне (в світлі інших статей) конституційне право, і не оскаржують цей закон. Розмова вже не про прививки - питання:
- дотримуємося законодавства чи
- нам глибоко чхати на закон, оскільки відповідати по ньому буде лікар, директор - хто завгодно, крім мене. А мені на них - цапів-відбивайлів - плювати

Мих
26.06.2007, 23:43
в США, хоч як би їх і не ганили - мудрі люди живуть. Тому й процвітає країна.
А в нас - самі мудрагелі. В багні, гонорі та злиднях. Або троха "підірветься" вгору - і вже пан! нема гірше пана, ніж з Івана!
О! То чому наша статистика про щеплення така погана, а у нас - просто супер. Кому то вигідно? Пацієнту, чи людині у білому халаті?

levandivka
26.06.2007, 23:45
то якраз колись комусь з таких батьків я таки хвоста і накручу

Афтере, Ваш родич постаждав через терор у МОЗ? Чого Ви на клієнтів кидаєтеся (словами)?
Клієнт завжди правий!

Мих
26.06.2007, 23:46
то якраз колись комусь з таких батьків я таки хвоста і накручу.
Відмову написати - неграмотні?! Просто виявити ввічливість - відповісти лікарю на першу ж записку - рагульська пиха не дозволяє?!
Проведіть роздуми на тему - "любов до ближнього - це чеснота, якщо той ближній я"

пишучи відмову, моя пика була спокійна як в удава, але Ви б побачили пику.... бачили як Лєнін дививсі на буржуазію? - то ше були квіточки....

levandivka
26.06.2007, 23:56
Є конкретний Закон України.
Закон, може, і є (написаний). І беззаконня є (завдяки існуванню рІзних законів)
Тут є два юроиста - мене цікавить, чого вони волають про своє сумнівне (в світлі інших статей) конституційне право, і не оскаржують цей закон.
А що воно змінить? Міняти тре Систему.

Розмова вже не про прививки
Де?

- питання:
- дотримуємося законодавства чи
- нам глибоко чхати на закон, оскільки відповідати по ньому буде лікар, директор - хто завгодно, крім мене. А мені на них - цапів-відбивайлів - плювати
Вже писав, що не дотримуємося, а вимушені для свого захисту шукати дірки.
А порівнювати з офірними чи відбувайлами бідних лікарів (бідних вчителів, бідних поліцаїв, бідних двірників) - не правильно!
Їх силою туди не волокли. Правила гри не міняються давно - поки не став начальником, будеш за копійки чи хабарі отримувати всю брудну роботу і шишки на голову.

Ljolik
27.06.2007, 10:13
написали відмову від тотальної БЦЖ-вакцинації? А лікарів за це штрафують а лікарі, як песики, на задніх лапках випрошують в отаких пихатих "знатоків" хоча б мінімальну реакцію - можна щепити вашу дитину? не можна? Записки пишуть...

Хм, і в цей ж час

туберкульоз - не медична проблема, а суспільна. То вже давно доведено - але прививки (і Манту) не скасовують - хоч всі розуміють безглуздість.

Ще раз кажу - туберкульоз - це не хвороба, а стан суспільства. Туберкульозна паличка є у всіх. Поголовно. Тільки розвивається та паличка (активується, якщо вам так буде завгодно) при певних несприятливих для людини, але сприятливих для палички, обставинах. Інакше - сидить собі в своїй "шкаралупці" і має всіх в носі. В т.ч. і вакцинацію

Дивно, з ваших слів виходить що БЦЖ безглузда в плані захисту від хвороби, але заради спокою лікаря, можна ризикнути своєю дитиною (ризикуючи отримати ускладнення, які є цілком реальні і не такі вже й рідкісні), лищ би лікар спав спокійно і не мав мінінгіту з тими "знатоками"?. Перепрошую, але то вже якась рабська психологія.

afterstep
27.06.2007, 11:23
Дивно, з ваших слів виходить що БЦЖ безглузда в плані захисту від хвороби, але заради спокою лікаря, можна ризикнути своєю дитиною (ризикуючи отримати ускладнення, які є цілком реальні і не такі вже й рідкісні), лищ би лікар спав спокійно і не мав мінінгіту з тими "знатоками"?. Перепрошую, але то вже якась рабська психологія.

добре - пропоную почати обговорення спочатку.
Спершу - хиби вашої логіки - чи, точніше, основи вашої софістики ;)
1) не треба валити всі щеплення на купу. Тобто - щеплення від правця - і щеплення від дифтерії - просто різні речі, так само як і скарлатина-БЦЖ
1а) є цілком безглузді щеплення, що їх запроваджено законодавчо через звичайнісіньку безпорадність чиновництва, і є щеплення, які таки рекомендовані - в т.ч. і противниками щеплень. Тому їх краще обговорювати окремо

2) в конституції, крім права на освіту, є ще право на охорону здоров'я (теж безкоштовну) та право на достойну працю. Давайте не відмовляти медикам у їхньому праві на працю? давайте не змішувати медиків і санстанцію?

3) медицина - юридично найгірше врегульована галузь. зокрема, зараз оце сумнозвісне БЦЖ - стає менінгітом. Якщо медичні каральні загони (санстанція) застосують всю силу закону до медиків - то біда буде у вас. замість марно обливати брудом людей6 що понад 10 років вчилися для того, щоб отримувати зарплатню прибиральниць - виявіть до тих людей повагу - захистіть їх від вашої ж держави. держави

3а) Держави, в якій юрист на мої дописи відповідає "конгеніально" - хоч я пишу реалії життя, а не абстракції юриспунденції, а в іншій гілці - про Ющенка та піскуна - пише що в тих інші закони - тобто тут сама з абстракцій перестрибує на реалії ;) бо в цьому питанні - "пунктика" немає ;)

4) Миху, лікар не спить спокійно - його хвилює доля ваших дітей. Але вам то напевно тяжко зрозуміти - судячи по ваших дописах, - особисто від вас лікарі не в захваті ;)

Якраз санстанцію з досвідом навчаються сприймати спокійно - якщо чоловік нормально заробляє, то дохтор може собі дозволити проігнорити санстанцію та сплатити штраф. І діти хворіють зараз більше не через щеплення - візьміть для прикладу новонароджених. Якщо колись діти народжувалися здоровими, і іноді - родові травми і таке інше, то зараз навпаки - рідко народжуються здорові діти. Неонатологи скоренько тих дітей, щоб не попсути статистику - з пологового та на дільницю. Для недоношених будують нові площі - бо не вистачає старих... То які потім ті діти будуть, і при чому тут щеплення? А якщо зараз понизять планку, і якщо зараз 500г - то "плід", а зроблять - "дитина"? то при нормі хоча б 2,5 кг?
--
Тому - пропоную - як юристи, як апологети руху "антищеплень" - пропонуйте заходи по "ломці" системи. Лікарів ви вже давно "зламали", а зараз просто неспортивно витираєте ноги об лежачих. Знавав я таких "бійців" - що тільки лежачих докопувати вміли...
Краще допоможіть лікарям "на ноги" стати - бо за дебільною звітністю, за тими МОЗівськими наказами у них просто не залишається часу на ваших дітей.

afterstep
27.06.2007, 11:28
Їх силою туди не волокли. Правила гри не міняються давно
може настав час змінити? а ви знаєте, які були правила у 1985? а якщо лікар тоді почав навчатися - то тепер "його силою туди не волокли"? І ще одне - лікарська справа потребує найдовшого навчання і значної практики - доки лікар стає дійсно лікарем. Старі лікарі йдуть - нові на їх місце не приходять. приходять ламери. Тому що цього очікує суспільство, і всіляко направляє цей процес. І ця гілка - переконливе свідчення того ;)

Ljolik
27.06.2007, 13:59
не треба валити всі щеплення на купу. Тобто - щеплення від правця - і щеплення від дифтерії - просто різні речі, так само як і скарлатина-БЦЖ

До чого тут обговорення спочатку і обговорення всіх- щеплень. Я навела приклад ваших висловлювань стосовно однієї вакцини БЦЖ. І все, крапка. Задала конкретн питання - що пріоритетніше - здоров"я дитини, чи проблеми лікаря через дурні правила встановлені державою. У відповідь ви "развлекаетесь мыслю по дереву (с)", ніяк не прокоментувавши цей подвійний підхід до БЦЖ.

1а) є цілком безглузді щеплення, що їх запроваджено законодавчо через звичайнісіньку безпорадність чиновництва, і є щеплення, як