КПК

Показати повну версію : Вакцинація дітей в Україні: за і проти

Сторінки : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Степаныч
17.05.2007, 21:28
призначила моя рідна цьоця-медик, думаю вона не хотіла мені зла але і не подумала про ГВ... чому?

Ніколи, ніколи не лікуйтесь у родичів! Це по-перше. По-друге, навіть на інструкціях до медикаменту пишеться застереження щодо вживання під час лактації. Тим паче лікар це ПОВИНЕН знати.

думаю дитині може бути дуже зле, якщо на щеплення накладеться інший фактор...
Звісно що так. Є перелік протипоказань до щеплень.

Ольга
17.05.2007, 21:32
Тим паче лікар це ПОВИНЕН знати.
так лікар каже, що він всім таке призначає... всім з ГВ... от так...

Степаныч
17.05.2007, 21:39
так лікар каже, що він всім таке призначає... всім з ГВ... от так...

Добрі лікарі порадили такі жаропонижаючі, які не можна вживати при лактації.
Олю, це ж Ви писали, не я. Я писав інше:
Якщо усе було так, як Ви описуєте, винні лікарі.

Ну і до того ж ВСІ З ГВІ - це не матері, які годують.

Ольга
17.05.2007, 22:06
всім з ГВ..
ГВ - грудне вигодовування... :)

levandivka
17.05.2007, 23:25
Якщо усе було так, як Ви описуєте, винні лікарі. Терапевт, який призначив Вам жарознижуюче, яке не можна вживати під час лактації. І педіатр, який дозволив щеплювати.
Добре, винні.
І шо?!
А нічо'...
З тих самих причин. Кругова порука під кришою сан-епіду.
І в передачі саме це й говорили.
Для себе ніц нового не почув, але уважненько переглянув.

Мих
18.05.2007, 00:02
От тепер я себе картаю, що приймала ті жарознижуючі, а потім ще й зробила щеплення - не дала дитині оговтатися після моєї хвороби.
Не можу сказати, що лише щеплення винувате. Винувата я, що не наполягла зачекати.

Подякуйте Богові.

Степаныч
18.05.2007, 12:16
ГВ - грудне вигодовування... :)
:) Незвична абревіатура. Я зрозумів, що мова йде про гострі вірусні інфекції.:(

Степаныч
18.05.2007, 12:23
Добре, винні.
І шо?!
А нічо'...
З тих самих причин. Кругова порука під кришою сан-епіду.
...
Погоджуюсь. Хочемо ми чи ні, але кращого стимулу, ніж "кнут и прянник" ніхто не придумав. У медицині "прянников" немає практично. "Кнути" є, але тут багато питань.
Саме тому і потрібно міняти СИСТЕМУ! А медицина живе по "Основам законодавства про охорону здоров"я", які були прийняті ще у 1992 році і практично не змінилися. І усі роки незалежності якісь смикання, ніякої системності, стратегії... Тому що високим посадовцям це пофіг. А суспільство інертне.

Ольга
18.05.2007, 12:41
Медицина загалом - є надто складним механізмом, на який треба витратити десятки років і десятки міліонів грн, аби цей механізм запрацював по-новому.
Потрібно піднімати всі проблемні питання нагору, було б ідеальним зробити громадянські слухання на рівні держави, дати змогу всім висловити свою думку і докопатися до правди. Гуртуватися в певне ГО, акції протесту, акції інформування населення, закликати медицину звертати увагу на потреби людей!

"Гарячих" питань є дуже багато!

Чи є в Україні хоч би Інтернет-товариство анти-щеплення? Чи спільнота в ЖЖ? Цими методами можна поінформувати сотні батьків, які вчасно задумаються про потребу щеплень. Зібрати всі матеріали, свідчення людей, факти...

levandivka
19.05.2007, 08:40
Цитата:
Допис від Ольга
ГВ - грудне вигодовування...

Незвична абревіатура. Я зрозумів, що мова йде про гострі вірусні інфекції.
А я думав, рефлекс спрацював: звичка писати діагноз ГРВІ з любого приводу http://forum.lvivport.com/images/smilies/smile.gif

У медицині "прянников" немає практично. "Кнути" є, але тут багато питань.
ТААК? Пряників немає??? Бляшкін кот, а конкурс на місце, наче медом помазано...http://forum.lvivport.com/images/smilies/smile.gif

Степаныч
19.05.2007, 11:27
А я думав, рефлекс спрацював: звичка писати діагноз ГРВІ з любого приводу

Це не "мій" діагноз. Я психіатр.:D
ТААК? Пряників немає??? Бляшкін кот, а конкурс на місце, наче медом помазано...
Куди? Якщо у ВУЗ, то це молодо-зелено. Поцікавтесь, скільки випускників медичних академій бажають працювати за фахом. А ті, які залишаються, керуються принципом: "Хворі прогодують". Я ж маю на увазі, що офіційно, законодавчо визначених "пряників", які могли б застосовувати керівники лікувальних закладів, немає.

Мих
19.05.2007, 16:30
У медицині "прянников" немає практично. "Кнути" є, але тут багато питань.

Та нє, Степанич, Ви просто їх не отримували....

Степаныч
19.05.2007, 16:47
Та нє, Степанич, Ви просто їх не отримували....

Приклади будуть?

Мих
20.05.2007, 02:04
Приклади будуть?
та скільки завгодно....

Степаныч
20.05.2007, 08:11
та скільки завгодно....
Очікування затягується...:rolleyes:

levandivka
20.05.2007, 09:09
Очікування затягується...:rolleyes:
Идёт съём информации з видеокамер. ;)

Ljolik
20.05.2007, 11:11
Передача "Це не боляче"
http://video.rpfiles.info/001/privivki/Ce_ne_bolyache_preview.avi

размsр 98МБ, 352х214, XviD

Ука
20.05.2007, 14:45
На УТ-1 "Ваш вихід" про вакцинацію. Пряма накачка, класичні міфи тощо... Нема слів

Мих
21.05.2007, 00:47
Очікування затягується...
Ви просто не були головним лікарем....

Степаныч
21.05.2007, 10:35
Ви просто не були головним лікарем....
Шо да то да... Заступником був... Начальником управління був... Головним лікарем - нє.:D

Мих
21.05.2007, 12:38
Шо да то да... Заступником був... Начальником управління був... Головним лікарем - нє.:D

:D :D :D :D :D . Я зрозумів....

Натагідра
21.05.2007, 14:28
Знаєте я ставлюся негативно як до повальної імунізації так і до повальної відмови від щеплення.
Згадаймо про сказ, поліомієліт, правець. дефтерію, менінгіт.
На моїх очах 3 місяці помирала моя нацкраща подруга Світланка, ії було лише 11. В неї був менінгіт. тоді від нього не щіпляли поголовно. Світланка померла, її 6 братів і сестер прищепили і двое з них також хворіли але вижили. Свєта ні.
Моя старша донька після щеплення АКДС мала температуру 40.7 і лікарі швидкої кричали мені усю дорого до лікарні "тормоши її. не дай заснути, бо з коми не виведемо". Доньку врятували.

Молодше була "не жилець" на 7 добу мені сказали попрощатися бо надії немає, ае вона вижила, маленьке слабеньке створіння яка не могла навідь смоктати довше 5 хвилин бо втомлювалась.

Обидвом своїм донькам я роблю щеплення, але!!!!!!!!!!.
Молодша всі щеплення отримала в відділенні алергології на Орлика, щеплення робилися під наглядом завідуючого. до щеплення дитина місяць навідь не пчихнула, як і усі в родині (ОЛЮ то ваш випадок- лікар була 100 неправа) і за 2 години робилися усі аналізи, сутку ми були у лікарні і дивилися по аналізам після щеплення динаміку реакції.
Щеплення були Иммовакв полио и инфанрикс- жодних ускладнень не було.
БЦЖ у нас немає й досі , але плануємо, манту робимо щопівроку

Все залежить від підходу до щеплення і розуміння що те чи інше щеплення дасть вашій дитині , а чим зашкодить.
Цікава історія з БЦЖ. Існують 2 вакцини БЦЖ і БЦЖ-М. Нам сказали щеплюватися тільки БЦЖ_М, одного дня коли ми були готові щепитися і прийшли в поліклініку БЦЖ_М там не було і нам запропонували вколоти половину звичайної БЦЖ, на моє прохання показати документ який би засвяідчував що склад половинної дози БЦЖ і склад дози БЦЖ-М є ідентичний як за концентрацією так і за складом- мені відповіли що такого у них нема, ана зауваження на основі чого так колите, нам сказали що раніш питань не було і я перша. Заключення про ідентичність вакцин чекаю уже 2 рік. Я уже давно знаю що так воно і є , але покия не отримаю такого заключення на руки щеплення не буде.
Саме цікаве що напевне я єдина мама яка без проблем вожу в садок дитину в якій червоним написано в карточці НЕМА БЦЖ в садок ходити може.

Мих
21.05.2007, 14:44
Ризик заради ризику - не для мене.

Zoryanazirka
21.05.2007, 15:04
У будь-якому разі роблячи вибір у одну чи іншу сторону ви вирішуєте долю своєї дитини. І ви будете відповідальні за ваш вибір.

Степаныч
21.05.2007, 15:11
У будь-якому разі роблячи вибір у одну чи іншу сторону ви вирішуєте долю своєї дитини. І ви будете відповідальні за ваш вибір.
Важко заперечити... Але можна бути відповідальним, коли обізнаний... Хоча у будь-якому випадку батьки відповідальні... Хоча дитині від того не легше. Ризик є ризик. Гралися дітки у дворі, п"яний міліціонер задавив машиною. Не пускати гуляти?

Капітан
21.05.2007, 15:14
п"яний міліціонер задавив машиною. Не пускати гуляти?
Милиционера?
Че сразу милиционер? Почему не пожарник на большой красной машине?

Степаныч
21.05.2007, 15:21
Милиционера?
Без образ! Я просто факт навів... у Вінницькій області... Усі новини передають. Це не значить, що п"яні лікарі-вчителі-бізнесмени, ... можуть вчинити злочин.

Капітан
21.05.2007, 15:23
Я просто факт навів... у Вінницькій області... Усі новини передають.

Вот урод! Не слышал...

Степаныч
21.05.2007, 15:26
Вот урод! Не слышал...
Урод, звісно... Але міліція, як на мене, тут ні до чого. Він менше року служив. Їхав п"яний на чужій "Таврії" без прав. Задавив двох дітей, які гралися у дворі. Ні... міліція тут ні до чого. Просто урод.

Zoryanazirka
21.05.2007, 15:45
Милиционера?

Таки міліціонер. Забив на смерть 2х діточок які бавилися в пісочку у власному дворі. 3 рочки дівчинці - померла на місці, 4 хлопчику - помер у реанімації. 3й досі в реанімації. П"яний дільничий міліції без водійських прав і на чужому авто. м. Горохів Валинської області.

-уфос-
21.05.2007, 23:50
Вітаю.
Сьогодні транспортував кохану дружину до пологового будинку а ще з місяць тому й уваги не звернув би на дану тему в форумі.
Місяць-це звичайно замало для досліджень та я дякую Богу за те що дав можливість взнати про щеплення більше ніж те що я знав ще з дитсадка.
Перекопавши прірву статей,заяв,інтерв,ю,сайтів,форумів,відео-матеріалів ніякої статистики щодо ускладнень після вакцинації я не знайшов.немає її та й годі.щурі з,їли.
Зате з досвіду пані Червонської взнав,що деякі спеціалісти за ускладнення вважають і "летальный исход"
http://www.magichild.ru/vaccine/chervonskaya.html

-уфос-
21.05.2007, 23:52
що з пів сотні ускладнень усі пів сотні виникають"редко"
http://www.msd.ru/preparation/mmr2.html

-уфос-
21.05.2007, 23:54
що британські вакцини(http://gzt.ru/incident/2007/03/01/132719.html)

-уфос-
21.05.2007, 23:55
гірше харківських (http://5tv.com.ua/asearch/0/1/0/?ser_mid=-1&go_search=1&q_search=%F9%E5%EF%EB%E5%ED%ED%FF),

Ука
21.05.2007, 23:56
Отут (http://www.yastrebov.chat.ru/)можна почитати, як статистика робиться, і що таке "редко". Сайтик для тих, хто троха вчив математику.

А тут (http://www.1796kotok.com/forum/)кучкуються противники щеплень (без претензій на об'єктивність)

-уфос-
21.05.2007, 23:59
що МОЗ України нарешті ввело до календаря щеплень вакцину проти гемофільної інфекції і тепер ми можемо полегшенно зітхнути
http://www.moz.gov.ua/ua/main/docs/?docID=5577 (див.dodatki.zip)

-уфос-
22.05.2007, 00:05
А от наприклад повідомлення з сусіднього форума:
«.......вакцинація потрібна (точка зору грамотних медиків), але де хто (малограмотні медики, необізнані батьки) вважає, що вона щонайменьше зайва....»
http://likar.org.ua/component/option,com_smf/Itemid,355/topic,174.0/lang,ru/

-уфос-
22.05.2007, 00:20
а ще: скоро грошей на ліки буде більше!!! http://ua.korrespondent.net/main/73263/

-уфос-
22.05.2007, 00:41
ура!товарищи!!!

levandivka
22.05.2007, 06:41
ура!товарищи!!!
Ви про
Сьогодні транспортував кохану дружину до пологового ???
Ура!
Але...Надмірне споживанння шкодить!

Мих
22.05.2007, 11:45
Важко заперечити... Але можна бути відповідальним, коли обізнаний... Хоча у будь-якому випадку батьки відповідальні... Хоча дитині від того не легше. Ризик є ризик. Гралися дітки у дворі, п"яний міліціонер задавив машиною. Не пускати гуляти?

Невдалий приклад.

Випустити дітей гратися на проїжджу частину дороги (щоб привикли) - ідентично щепленню.

Мих
22.05.2007, 11:47
Вот урод! Не слышал...

Був пяним.

Степаныч
22.05.2007, 11:57
Невдалий приклад.
Випустити дітей гратися на проїжджу частину дороги (щоб привикли) - ідентично щепленню.
Ми вже обговорили раніше цю тему. Можу тільки "власним прикладом":) Ми з дружиною лікарі. Двое дітей виросли - обоє щеплені. Онуку 9,5 місяців - щеплення робимо. Поцікавився у нашого міського педіатра. Вона працює педіатром біля 20 років. Не пам"ятає більш-менш серйозних ускладнень від вакцинації. Місто 100 тис жителів. Так що тут більше страшилок, ніж реального ризику.

Мих
22.05.2007, 13:27
А може то лікарські діти звикші?

afterstep
22.05.2007, 13:32
н-да, дійсно, в давнину такі були хороші часи... Прививок не було, і від тієї ж дифтерії по півміста вимирало... З 19 дітей троє вижило - ото бог ласкавий був до чоловіка та жінки...
--
Миху, а уявіть собі ситуацію - дитина, що сидить у школі недалеко від вашої (за тою ж партою. чи на сусідній) раптом (тьху-тьху) захворіє на дифтерію. А ваша дитина - не щеплена. У вас вистачить витримки дочекатися кінця інкубаційного періоду? А якщо не в школі, а в інституті аналогічна ситуація? Чи ви будете штовхатися у черзі на прививку та на всі заставки лаяти лікарів вже там?

Мих
22.05.2007, 13:38
н-да, дійсно, в давнину такі були хороші часи... Прививок не було, і від тієї ж дифтерії по півміста вимирало... З 19 дітей троє вижило - ото бог ласкавий був до чоловіка та жінки...

Раніше було файно - печінка не давала про себе чути, тиск був у нормі, зуби цілі, крижі не ламало і ногу нє свєло....

Мих
22.05.2007, 13:42
Миху, а уявіть собі ситуацію - дитина, що сидить у школі недалеко від вашої (за тою ж партою. чи на сусідній) раптом (тьху-тьху) захворіє на дифтерію. А ваша дитина - не щеплена. У вас вистачить витримки дочекатися кінця інкубаційного періоду? А якщо не в школі, а в інституті аналогічна ситуація? Чи ви будете штовхатися у черзі на прививку та на всі заставки лаяти лікарів вже там?

Та можна уявити собі більш реальну до життя картинку: дали прививку, в дитини поза 40, три тижні дитина безперестанку кричить, а потім невиліковний аутизм і всі дивляться на маму дитини, як на психічно хвору людину, мов чого пристала? Кіно Закрита зона виділи с те?

Ksani
22.05.2007, 13:43
--уявіть собі ситуацію - дитина, що сидить у школі недалеко від вашої (за тою ж партою. чи на сусідній) раптом (тьху-тьху) захворіє на дифтерію.
як так захворіє? дитина ж щеплена.

afterstep
22.05.2007, 13:48
Та можна уявити собі більш реальну до життя картинку: дали прививку, в дитини поза 40, три тижні дитина безперестанку кричить, а потім невиліковний аутизм і всі дивляться на маму дитини, як на психічно хвору людину, мов чого пристала? Кіно Закрита зона виділи с те?
Ви ще газету експрес поцитуйте.
Прохання тілько - коли будете в черзі до прививки стояти - не галасуйте, бо від того гомону голова болить.

Мих
22.05.2007, 14:03
Ви ще газету експрес поцитуйте.
Прохання тілько - коли будете в черзі до прививки стояти - не галасуйте, бо від того гомону голова болить.

В черзі за чим? За щепленням? Не смішіть.

afterstep
22.05.2007, 14:26
В черзі за чим? За щепленням? Не смішіть.

скільки вас вже таких було ;0 самовпевнених та зарозумілих ;) до "першого дзвінка" - а потім так само хамовито, настирливо, з наскоками до головного лікаря та погрозами, що в облздороввідділі цеця працює - і прививку поза чергою, і найкращу;)
--
Ви загалом слабо тямите в тому, що таке прививка, чим вона відрізняється від хвороби, і з типовим апломбом видаєте "на гора" "смалені факти" - хоч зара подавай до газети експрес ;)
--
Причому були випадки6 коли лікар (щось таке підозріле!) переносив прививку на день-два, а на другий день в дитини 40 ;) Знаєте, що каже в такому випадку лікар?
"Слава богу! я давно підозрювала цих батьків, і добре, що перестрахувалася".
Батьки з дитинкою в парку погуляли... морозивом погодували... на качелях/каруселях розважилися "вповні", хоч погода була й не особливо нельотна... і воно як результат - ангіна...
--
Або після прививки нагодували дитину курочкою. І на другий день - температура 40. І всі кричать - "прививка!" - ні, сальмонельоз. бо добра бабця зо села не перевіряє своїх курочок, і як ті занедужають - швидко лікує: зруба голову та на базар...

Капітан
22.05.2007, 14:33
Щеплення це особиста справа батьків. Категорично стверджувати, що той чи інший вибір є помилковим - неможливо. Інколи від самих лікарів можна почути про більш негативні явища внаслідок щеплення, аніж вони принесли користі. Боян, - але я маю знайомого педіатра який відмовився від більшості прививок для своєї дитини. Підстави - досить низька якість матеріалів, та вся та купа аргументів приведена вище :)

afterstep
22.05.2007, 14:57
Щеплення це особиста справа батьків.

так, зі всіма відповідними наслідками. Тобто батьки, які щепили дітей - можуть вимагати, щоб не щеплені діти не входили в ту групу, де щеплені. Нагадаю, що щеплення лише знижує ймовірність захворювання - і не більше.

Категорично стверджувати, що той чи інший вибір є помилковим - неможливо
тут - згоден. Але - суто львівський запльот - нічого тоді фальшиві щеплення в картки вписувати. А писати чесно відмову, і відстоювати свою позицію. Як ви думаєте, наскільки батьки "свідомо" відносяться до щеплень? Якщо учням в школі роздати писульки для батьків - "завтра щеплення, дайте згоду чи напишіть відмову" - як ви думаєте, скільки батьків відповість?
Боян, - але я маю знайомого педіатра який відмовився від більшості прививок для своєї дитини.
то що - слід би всі щеплення скасувати? Той педіатр свідомо пішов на ризик, добре собі уявляючи наслідки. Або - вибачте, мушу і другу сторону вказати - або то такі знання в педіатра специфічні...
--
Рішення є, і доволі просте. У страховій медицині є доволі хороше правило - не щепився - страховка скасовується. Зі всіма відповідними наслідками.
І, відповідно, батьки, що щепили дітей - мають право вимагати, щоб їхні діти перебували у колективі щеплених дітей. Врахуйте, що щеплених таки більшість ;)

Капітан
22.05.2007, 15:03
суто львівський запльот
Суто ментальний :) Наскільки мені відомо, у Львові вже є юридичний прецедент щодо щеплення дитини і правових наслідків типу прийняття у дитсадок і школу. Справа була вирішена на користь позивача - матері яка принципово відмовилася від деяких щеплень.
І робити вакцинацію - ризик, і не робити її - також - безумовно. Я колись цікавився тим питанням - сам батько - на суто спецалізованих медичних форумах думки також поділяються. Багато лікарів каже, що це важке видовище - новонароджена дитина-інвалід внаслідок щеплення від кіру. Коли кора головного мозку перестає виконувати всі притаманні їй функції, і здорова дитина перетворюється на рослину...
До речі, переконувати когось, чи давати комусь поради на рахунок щеплення - категорично відмовляюся - невдячна це справа :)

afterstep
22.05.2007, 15:15
Наскільки мені відомо, у Львові вже є юридичний прецедент щодо щеплення дитини і правових наслідків типу прийняття у дитсадок і школу. Справа була вирішена на користь позивача - матері яка принципово відмовилася від деяких щеплень.
--
Багато лікарів каже, що це важке видовище - новонароджена дитина-інвалід внаслідок щеплення від кіру. Коли кора головного мозку перестає виконувати всі притаманні їй функції, і здорова дитина перетворюється на рослину...
До речі, переконувати когось, чи давати комусь поради на рахунок щеплення - категорично відмовляюся - невдячна це справа :)
Почну з кінця... Стосовно порад - так, але, якщо хтось аж надто гостро агітує поти щеплень - щигля в ніс таки варто дати. І відразу пару слів по "ризик" - так, безумовно ризик побічних ефектів є. Залежить від щеплення - але дуже мізерний. І ми стикаємося з цікавим моментом - одна дитина-інфалід внаслідок щеплення - це жахлива трагедія. Натомість -
до запровадження вакцинації був ряд хворіб, що викошували цілими містами. наприклад, вам, капітане, ще певно цяточку на лівому передпліччі зробили - тому що від віспи не високий таки був відсоток виживання... а щеплення - дозвело звести хворобу нанівець - кажуть, лишилася вона для розплоду десь в азійських щурів....
Про скарлатину, дифтерію, кір - можна розповісти те саме. Але у цьому випадку ми матимемо справу не з трагедією (як у одиночному випадку) - а з статистикою... адже так?
--
Наскільки мені відомо, у Львові вже є юридичний прецедент
цікаво б знати про той прецедент ;) скажімо так, реакція Манту - то якась совкова відрижка, що невідомо з яких причин далі "бродить" по Україні. Тому, якщо батьки зуміли відсудитися від якихось прививок (цікаво яких) - і методи доведення того в суді - то таке дізнатися/прочитати/вивчити/спробувати було б і цікаво, і пізнавально (і може нарешті дозволило б троха роги епідстанції пообламувати)

Капітан
22.05.2007, 15:26
цікаво б знати про той прецедент
Доведеться Вам повірити мені на слово :) Читав у якійсь газеті десь пів-року тому.
На рахунок статистики - якщо у Вас є дані, що невакциновані діти в Україні частіше хворіють на інфекційні - було б дуже цікаво :)

afterstep
22.05.2007, 15:44
Доведеться Вам повірити мені на слово :) Читав у якійсь газеті десь пів-року тому.
На рахунок статистики - якщо у Вас є дані, що невакциновані діти в Україні частіше хворіють на інфекційні - було б дуже цікаво :)
Мене не стільки сам факт цікавить - скільки матеріали цієї справи. бо ота вакцинація - насправді величезна проблема для лікарів. Тому що батькам - пофіг, завідуючій - теж, поки санстанція не прийде, санстанції - теж, коли торба повна... Тобто тут вже навіть не про дітей, вакцинацію та таке інше - а просто цікавить, чи є спосіб позбутися отого прожорливого ненаситного монстра - санстанції. Наприклад, та сама славнозвісна Манту. дійсно, і лікарі погоджуються, що нікому то не тра', і якщо б не треба було робити - всі би лише полегшено зітхнули і відразу відмінили. Але - приходить ніби й нормальна людина з санстанції, і починає якусь таку бздуру нести... Але якщо вислухати - то в тої людини є своє начальство, і вона цілком усвідомлює, що дурниці меле і зовсім марно лікарів штрафує - то все її начальство винне...
--
Стосовно української статистики - вона нігди не була на висоті. Чи навпаки - завше була на висоті, а зара брехня досягнула нбачених до цього часу висот - причому особливо то гарно стало видно по статистиці роботи сучасного уряду.... Деталі не буду розповідати - але премьєр гостро розкритикував львівську санстанцію по результатах її роботи... А вони, бідолахи, так старалися! по прем'єрському (попередньому) указу назбирали найвищий за всі роки врожай штрафів! А він, негідник, сказав, жи якщо так багацько штрафів - знаця санстанція погано працює, і не займається вчасною профілактикою... Замість орденів на "грудь" - мордою в багно... ось так...

Zoryanazirka
22.05.2007, 17:15
А може то лікарські діти звикші?

Може :) В нас в родині у всіх дітей шалена реакція манту - в нас дідо і баба професори, які до останнього свого дня працювали в тублікарні. Всі прививки нам робили,і моя мама навіть слухати не хотіла про можливість не робити прививки моїй дитині. Мама теж лікар, нам робили всі прививки.

Оля
22.05.2007, 19:41
Я на цю гілку і не заглядувала - не знала, що тут такі бої точаться навколо щеплення.:eek: І Мих так р"яно обстоює нещеплення дітей. ;)
Дайте і своїх п"ять копійок вкинути. :) В Америці питання імунізації навіть і не стоїть, як вибір - МУСИШ! Останнє якесь щеплення перед 6 класом. Я не мала страхівки, пропустила - то малого до школи тиждень не приймали, поки не зробила те щеплення. І навіть післали то зробити в безкоштовну клініку. Тут вагітність, пологи і щеплення держава спонсорує.:)
Четверо дітей виростила - жодних ускладнень після щеплення. ;)

Мих
22.05.2007, 22:21
В Америці питання імунізації навіть і не стоїть, як вибір - МУСИШ
А де ж вільний вибір?

Мих
22.05.2007, 22:23
Може В нас в родині у всіх дітей шалена реакція манту - в нас дідо і баба професори, які до останнього свого дня працювали в тублікарні. Всі прививки нам робили,і моя мама навіть слухати не хотіла про можливість не робити прививки моїй дитині. Мама теж лікар, нам робили всі прививки.

Но воно ніби і не зашкодило, але й не помогло....

Мих
22.05.2007, 22:25
Доведеться Вам повірити мені на слово Читав у якійсь газеті десь пів-року тому.
На рахунок статистики - якщо у Вас є дані, що невакциновані діти в Україні частіше хворіють на інфекційні - було б дуже цікаво

Та які там дані? Тре вакцини використати, щоб нові закупити, а статистика.... кому вона потрібна?

Капітан
23.05.2007, 08:44
а статистика.... кому вона потрібна?
В І-Франка цілий факультет статистики... Мо" потрібна все-ж таки?:rolleyes:

Степаныч
23.05.2007, 08:50
Та які там дані? Тре вакцини використати, щоб нові закупити, а статистика.... кому вона потрібна?
Статистика потрібна, без сумніву. Інакше як можна оцінити реальний стан речей, як визначити пріоритети, стратегію, ... Без статистики цього зробити не можна. Але! СТАТИСТИКА ПОВИННА ВІДДЗЕРКАЛЮВАТИ РЕАЛІЇ! В медицині є так звані показники. Якщо їх "недовиконати" або (іноді) - перевиконати, медиків карають. Але ж абсолютна більшість показиків від роботи лікаря не залежить! Що роблять лікарі? Вони "дєлают показатєлі". В результаті спотворюється реальна картина і відповідно неможливо визначити те, про що я писав вище.:rolleyes:

Ольга
23.05.2007, 09:28
В І-Франка цілий факультет статистики
нема такого :)
і до статистики там далеко ;)

Мих
23.05.2007, 09:33
В І-Франка цілий факультет статистики... Мо" потрібна все-ж таки?

Та взагальному потрібна, але є місця, де .... ну зовсім не бажана.

Мих
23.05.2007, 09:34
Статистика потрібна, без сумніву. Інакше як можна оцінити реальний стан речей, як визначити пріоритети, стратегію, ... Без статистики цього зробити не можна. Але! СТАТИСТИКА ПОВИННА ВІДДЗЕРКАЛЮВАТИ РЕАЛІЇ! В медицині є так звані показники. Якщо їх "недовиконати" або (іноді) - перевиконати, медиків карають. Але ж абсолютна більшість показиків від роботи лікаря не залежить! Що роблять лікарі? Вони "дєлают показатєлі". В результаті спотворюється реальна картина і відповідно неможливо визначити те, про що я писав вище.

А на піставі цих показників "дєлают" статистику.

Капітан
23.05.2007, 09:36
нема такого :)
і до статистики там далеко ;)
Хм... треба сказати тещі... що її донька невідомо де вчиться вже цілих чотири роки :o Чи почекати до випуску? От принесе диплом статиста, а я їй вліплю: а нема такого!!! :D
ЗІ: статистика до економіки? Ну, тоді спеціальність :)

Степаныч
23.05.2007, 10:01
А на піставі цих показників "дєлают" статистику.Так. Я вже писав, здається... Особливо це видно на показнику дитячої смертності, за який "б"ють" найбільше. У чому біда? Дитяча смертність - це смертність дітей до року З БУДЬ-ЯКИХ ПРИЧИН! Наприклад, батьки не догледіли, нещасний випадок і т.п. Це "сховати" неможливо. Тоді "ховають" те, що можливо! Припустімо, дитина народилася з вродженою патологією і померла впродовж кількох годин після родів - її "проводять" як мертвонароджену.Я знаю випадки, коли діти до року вмирали з різних підстав, а по медичній документації їх "проводили" живими, поки їм нібито виповнився рік. Мало того, що це злочинно. Але ж і замовчуються реальні проблеми, які потрібно вирішувати!

Мих
23.05.2007, 10:09
Так. Я вже писав, здається... Особливо це видно на показнику дитячої смертності, за який "б"ють" найбільше. У чому біда? Дитяча смертність - це смертність дітей до року З БУДЬ-ЯКИХ ПРИЧИН! Наприклад, батьки не догледіли, нещасний випадок і т.п. Це "сховати" неможливо. Тоді "ховають" те, що можливо! Припустімо, дитина народилася з вродженою патологією і померла впродовж кількох годин після родів - її "проводять" як мертвонароджену.Я знаю випадки, коли діти до року вмирали з різних підстав, а по медичній документації їх "проводили" живими, поки їм нібито виповнився рік. Мало того, що це злочинно. Але ж і замовчуються реальні проблеми, які потрібно вирішувати!

Просто диву даюся до чого може привести ніби безобідна брехня. Нереальна статистика ніколи не зможе усунути причини смертності. До чого приводить боротьба за показники! До чого приводить обман! А кого обманюємо? Самих себе! Бо не хочемо прийняти правду. Це називається брехня без причини, просто.... для показників.

Капітан
23.05.2007, 10:17
Статистика мені особисто цікава штука... Трохи оффтопу:

Кто составляет население планеты Земля. Итоги дня настоящего.
Азиаты - 60%
Африканцы - 14%
Европейцы - 12%
Латиноамериканцы - 8%
Североамериканцы(США и Канада) - 5%
Женщины - 49%
Мужчины - 51%
Белые - 82%
Гомосексуалисты - 11%
Христиане - 33%

Цікаво, нє (с), ? :)

Мих
23.05.2007, 10:19
А азіати - це білі?

Капітан
23.05.2007, 10:21
А азіати - це білі? якщо добре потерти ;)

Степаныч
23.05.2007, 10:25
Це називається брехня без причини,...
У лікарів причина є. Якщо лікарі акушер-гінекологи і педіатри цілого регіону не можуть 3 роки отримати категорію, тому що показники погані, а це до всього іншого і розмір їхнього посадового окладу, то тут вони вимушені "крутитися".

Ольга
23.05.2007, 11:16
що її донька невідомо де вчиться вже цілих чотири роки
факультету немає :)
є кафедри на економічному і на мех-маті. Але крім теорії я там нічого не чула і не бачила...

Коліжанка вчора зробила дитині щеплення бо в садок не беруть. Дитині 2.5 роки, а щеплення робили за 4 місяці - змістили графік (від гепатиту, кашлюка, дифтерії, правця ).
Вчора трохи була температура вдень, а ввечері дитину всю обсипало - алергія почалася. Щеплення робила в Чобнобильській лікарні.
Дивлюся я в таблицю обов’язкових профілактичних щеплень, там пише, що:
1. Можливе незначне підвищення температури. Або Переважно незвичних реакцій немає. Інколи піднімається температура тіла до 37,5—38,5°С, погіршується самопочуття і апетит дитини. Такі ознаки тривають приблизно 3—5 днів.

Попереднє щеплення не дало алергії. Звідки може бути алергія від того ж щеплення?

Про висипку згадано лише у протикірній вакцині - Інколи між 6 і 14 днем після щеплення виникають слабо виражені симтоми, характерні для кору: підвищення температури, нежить, кон’юнктивіт, легкий кашель, поодинокі кореподібні висипання. Переважно упродовж 2--3 днів ці симптоми повністю зникають.

Ольга
23.05.2007, 11:18
Коліжанка не буде давати хабарів і тд...

Прошу сказати як тоді у садочок потрапити без хабарів?

alia
23.05.2007, 13:05

ніяк! :(

afterstep
23.05.2007, 13:18
Попереднє щеплення не дало алергії. Звідки може бути алергія від того ж щеплення?

"Доктор, что вы делаете, когда у вас насморк? - Чихаю!"
Отож давайте обстежувати (міряти тиск, пульс, температуру, аналіз крові/консистенцію мочі) по телефону, а рецепти видавати на форумах....
Стосовно садочків - проблема зазвичай з садочками у тому, що черга там на рік вперед. Тобто якщо є місце, і нормально переговорити з завідуючою/лікарем - то можна і без хабарів. Але прививки доробити таки доведеться.
--
Іноді трапляються діти, що "не можуть" відвідувати садочок7 Тобто якщо відвідують - часто хворіють. Тут - своєрідна безвихідь - доводиться чекати, доки переросте ;) до речі, з прививками це явище не пов'язане - просто у дітей чомусь понижена імуностійкість ;)

Ольга
23.05.2007, 14:39
Отож давайте обстежувати (міряти тиск, пульс, температуру, аналіз крові/консистенцію мочі) по телефону, а рецепти видавати на форумах...
Любий пане afterstep, усі аналізи хлопчик здав позавчора. Вчора забрали добрі результати, і лікар дав дозвіл на щеплення. Що було далі я описала вгорі.

Стосовно садочків - проблема зазвичай з садочками у тому, що черга там на рік вперед. Тобто якщо є місце, і нормально переговорити з завідуючою/лікарем - то можна і без хабарів. Але прививки доробити таки доведеться.
місце у них є, але взяли "академку" для дитини на час щеплень. Поговорити не дуже вдається.

afterstep
23.05.2007, 14:58
на жаль - людський організм не машина, яка завше в однакових обставинах поводить себе однаково :( тут за поясненнями - таки до лікуючого лікаря...
--
Стосовно завідуючих/лікарок - в дитсадок я самостійно ходив домовлятися - татам легше там налагодити контакти. Така собі особливість ;)
Коли брав цукерки або й пляшку вина, коли й ні... Але просто довірлива розмова з завідуючою/доктором - причому якщо уважно вислухати - дає непогані результати ;) тобто вони на роботі, в них є якісь застереження - слід вислухати людей і по можливості досягнути згоди. От і все. Гроші/хабарі тощо - то є не потрібне, але якщо вже дуже захочеться віддячитися - то коробка цукерок в самий раз.

Ольга
23.05.2007, 15:09
Це така пара, яка нізащо не понесе цукерочки, бо це теж є проявом хабарництва... принципові люди.

Хлопчику сказали, що певне вже не будуть робити йому щеплень...

Ksani
23.05.2007, 15:09
Іноді трапляються діти, що "не можуть" відвідувати садочок7 Тобто якщо відвідують - часто хворіють. Тут - своєрідна безвихідь - доводиться чекати, доки переросте ;) до речі, з прививками це явище не пов'язане - просто у дітей чомусь понижена імуностійкість ;)
просто загадка природи, яку намнєданопанять.

guculyanka
23.05.2007, 15:46

Отут є описано досвід і конкретні кроки однієї мами.

http://ovulation.org.ua/forum/viewtopic.php?t=6926

Мих
24.05.2007, 13:30
У лікарів причина є. Якщо лікарі акушер-гінекологи і педіатри цілого регіону не можуть 3 роки отримати категорію, тому що показники погані, а це до всього іншого і розмір їхнього посадового окладу, то тут вони вимушені "крутитися".

А ми від цього страждати....

Степаныч
24.05.2007, 13:34
А ми від цього страждати....
Ні. Не від цього. Від дебільності держави.

Мих
24.05.2007, 13:46

І я про те ж .

afterstep
24.05.2007, 13:48

не стримаюся - додам. Не доста існуючої дебільності - ви ж її і примножуєте.
А потім нарікаєте ;) "лікаря би писком по стіні повозив" - а ви не думали, що іноді такі пацієнти трапляються, що я й не проти батярську молодість згадати?
Ті лікарі, яких ви зневажаєте - не з Марсу до вас прилетіли, а з вашого середовища й виросли. Задумайтеся троха над цим ;)

Ука
24.05.2007, 15:12

То що було у газеті півроку тому - описано київський випадок. Є ще прецеденти в Сімферополі, здається. У Львові прецедентів, на скільки мені відомо, немає.

А щодо статистики то є один вислів, нажаль не пам'ятаю чий, "є брехня, є нахабна брехня, а є статистика"
Щодо статистики в щепленнях, рекомендую сайт Ястребова (http://www.yastrebov.chat.ru/) - для тих, хто троха шарить в математиці.

Степаныч
24.05.2007, 16:43
не стримаюся - додам. Не доста існуючої дебільності - ви ж її і примножуєте.
А потім нарікаєте ;) "лікаря би писком по стіні повозив" - а ви не думали, що іноді такі пацієнти трапляються, що я й не проти батярську молодість згадати?
Ті лікарі, яких ви зневажаєте - не з Марсу до вас прилетіли, а з вашого середовища й виросли. Задумайтеся троха над цим ;)
Це Ви до кого?

afterstep
24.05.2007, 17:11
Це Ви до кого?
стосувалося поста http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=77632&postcount=101
на додачу було вільно процитовано один з попередніх постів дописувача Мих.

levandivka
25.05.2007, 07:32
уявіть собі ситуацію - дитина, що сидить у школі недалеко від вашої (за тою ж партою. чи на сусідній) раптом (тьху-тьху) захворіє на дифтерію.
Афтере, а коли Ви останній раз бачили хворого на дифтерію?
батьки, які щепили дітей - можуть вимагати, щоб не щеплені діти не входили в ту групу, де щеплені.
"Вимагати"??? А в них є якісь привілеї???

У страховій медицині є доволі хороше правило - не щепився - страховка скасовується. Зі всіма відповідними наслідками
Це не хороше правило, а страховка (даруйте за каламбур).

Степаныч
25.05.2007, 09:28
Те, що хворих на дифтерію дуже мало, не заслуга щеплень?

afterstep
25.05.2007, 10:31
--
"Вимагати"??? А в них є якісь привілеї???
--
Це не хороше правило, а страховка (даруйте за каламбур).
мені в житті повезло - я не дохтор. Хотілося б думати, жи програміст - але то несуттєво. З медициною знайомий "дотично" - але стосовно дифтерії дам навіть точну відповідь. І вичерпну до того ж ;)
Кілька випадків за рік у Львові трапляється - по два-три точно. Безперечно, що виглядає то смішно - але черга переляканих знервованих батькив - то видовище ще те ;)
У разі, якщо лікар діагностує ангіну - він обов'язково повинен взяти мазок і здати в лабораторію на аналіз - на дифтерію. оскільки, згідно статистики, дифтерія у Львові "набирає обертів". Випадки захворювань з летальним кінцем (серед дорослих) - теж були.
--
Стосовно прав. І їх вимагання. Оскільки ми жевемо на теренах непуганого совдепу і тотальної юридичної неграмотності - то в нас будь-які моменти діяльності регламентуються відповідними посадовими інструкціями, вказівками6 рекомендаціями тощо. Тобто будь-який директор дитячої установи (що дошкільної, що шкільної) несе відповідальність за епідеміологічну ситуацію в установі. Аж до криміналу, зокрема. І якщо хтось з групи захворіє на одну з "епідеміологічних" хворіб (для прикладу, дифтерію) - то прийде санстанція і зробить перевірку. Всіх. І щеплень - також. А якщо знайдеться хтось з параноїдально настроєних розумників-батьків - той може в санстанцію "стукнути" достроково. Батьки, в яких дитина нещеплена - з них як з гуся вода. Взагалі радянське законодавство побудоване на тому, що з батьків, як і з інших домащніх тварин, - питати нічого. Тому батьки часто себе так поводять, і записки лікаря ігнорують.
Страхова медицина (страховка) побудована на перенесенні проблем батьків з лікарів та керівників дитячих установ - на власне батьків. От і все ;)
І тоді, якщо батьки чхати хотіли на прививки - тоді не досить того, що вони лікуватимуть дітей за свої гроші, - їхні діти будуть небажані в колі дітей "законослухняних" батьків ;) Тому що страхова компанія не має натхнення платити за амбіції чи забобони певних батьків.
==
Ви можете показувати десятки матеріалів войовничих ламерів від медицини, де вони насміхаються над математичними викладками "спірантів" і помилками в тексті. Я ж вам запропоную троха інший підхід - давайте розглянемо проблему "на безмежності".
До запровадження вакцинації - ряд небезпечних хворіб регулярно знімали доволі об'ємні жнива... Коклюш - як зараз сифіліс - вважався нормальною хворобою дітей та підлітків. Скарлатиною хворіли всі. Про віспу навіть згадуввати не буду.
Народжуваність була висока - досягала до 20 дітей на сім'/ю. "дитяча смертність" вирівнювала цей показник до 3-ох.
Зараз, при народжуваності троха більше однієї дитини на сім'ю - і тим не менше, населення практично не скорочується... Ви праві в одному - якщо ми скасуємо всі прививки та одразу - то років за 10 ми дійдемо до чарівних старих часів, і кожна сім'я матиме можливість спробувати зробити з десяток дітей - все'дно виживе лише один.

Ольга
25.05.2007, 11:31
Хлопчика з алергією обстежили лікарі в Чорнобильській, більше інфанрікс не будуть колоти. Пропонували колоти звичайну вакцину.
Були версії, що алергія від концервантів, які входять у склад вакцини.
Ніхто не запропонував відмовитися від програми щеплень.

Ksani
25.05.2007, 12:07
мені в житті повезло - я не дохтор
Ви можете показувати десятки матеріалів войовничих ламерів від медицини
без коментарів.

Ума
25.05.2007, 12:32
питання вакцинації безумовно особисте! і нав"язувати ту чи іншу думку не можна! Це так само як вибір лікування - хтось традиційним методом, хтось народним, але кожен має на це право!

У мене після вже досить тривалого дослідження цієї теми, є власна думка і можна сказати певний досвід. Я щеплена усім чим можливо, а мій чоловік не має жодного щеплення! Що стосується його досвіду, то у нього дійсно були медичні покази для мед.відводу від щеплень. Його мама в дитинстві не уникала епідемій в садочку чи школі, а навпаки водила його, щоб він ще у дитинстві перехворів усім потрібним. Більшість хворіб, від яких щеплюють, його не взяли... сильна імунна система! Взагалі він в мене дуже рідко хворіє інфекційними чи вірусними захворюваннями. В дитинстві мав бронхіальну астму, яку переріс, але така хвороба не є пов"язана з відсутністю щеплень у нього. Не дивлячись на це все мій чоловік був не проти робити щеплення (бо так робили всі його друзі), але зараз змінив свою думку і значно негативніше відноситься до вакцин, ніж я.

Перш за все, не існує наукового підтвердження, що саме вакцини зупиняли ту чи іншу епідемію!!! Так, не існує, бо разом з вакцинацією людство дійшло до простого ефективного методу, як дотримання особистої гігієни! В наукових медичних статтях вказують, що без цієї гігієни не вдалось би зупинити жодну епідемію!

Крім того, якщо зробити короткий аналіз стану здоров"я наших дідів і нашого покоління, то з кожним наступним поколінням люди все більш хворі виглядають, а щеплень все більше. Так нашим дідам робили одне щеплення від віспи, а нам роблять біля 12-20 нових хворіб! А що ми маємо в результаті? Масове поширення психічних хворіб. Деякі медики вказують, що це може бути наслідком вакцин, які містять отруйні і токсичні компоненти, які просто руйнують певні ділянки мозку - звідси розріст злочинності і т.п. Так само аутизм (про це вже говорили).

Та й не можливо усіх дітей під одну планку поставити, хтось би захворів, а хтось ні.
Якщо розглянути таке, що зі 100 щеплених дітей - 3-є отримає ускладнення, то зі 100 нещеплених дітей - 3-є може захворіти в інфекційному оточені. Для чого тоді пригноблювати імунітет дитини?

Звичайно, що в кожного будуть і "за і "проти". Але лікарі не несуть відповідальність за здоров"я моєї дитини і таке рішення це суто моя відповідальність. Засуджувати батьків, що вони не зробили чи зробили дитині щеплення неможна, бо батьки це роблять як з найкращих мотивів! А лікарі роблять це бо так треба! В них немає ні відповідальності за здоров"я чужої дитини, ні почуттів до цієї дитини!

А взагалі, як каже мій чоловік, що вакцинація - це війна держави зі своїм населенням - природній відбір сильніших, і заробляння грошей на слабших.

Ума
25.05.2007, 12:37
Ще просто один випадок щепленої подруги оповім. Вона була щеплена від краснухи згідно програми щеплень, а в 29 років ледь перенесла цю хворобу (міг бути летальний випадок). Добре що перехворіла вона за пару місяців до вагітності... і що дала ця вакцина? дала те, що в дитинстві коли вона могла цю хворобу значно легше перенести і мати імунітет на все життя, вона була щеплена і мала штучний тимчасовий імунітет, який в результаті не оберіг її від реальності... сумно, як згадаю, як вона мучилась...

afterstep
25.05.2007, 12:47
Але лікарі не несуть відповідальність за здоров"я моєї дитини і таке рішення це суто моя відповідальність. Засуджувати батьків, що вони не зробили чи зробили дитині щеплення неможна, бо батьки це роблять як з найкращих мотивів! А лікарі роблять це бо так треба! В них немає ні відповідальності за здоров"я чужої дитини, ні почуттів до цієї дитини!

Гм...
Можливо, десь таки ви промахнулися... Лікарі несуть відповідальність, в тому числі і до кримінальної. Не кажучи вже - про моральну - то раз.
Стосовно відповідальності батьків на пострадянських теренах - давайте відразу говорити про тотальну безвідповідальність. Тобто - батьки собі вирішують, чи ігнорувати прохання/записки/візити лікаря - чи ні. І ставлення до лікаря як до прибиральниці чи двірнички - мо' й навіть гірше, бо двірничка може вповісти вам ваш родовід до семого коліна - а лікарю то не личить. Тому його й не поважають. Зауважте - я говорю лише(!) і винятково (!) про Львів і ситуацію у ньому - тому "заморські" коментарі просто до уваги не прийматиму.
--
А от стосовно "в лікарів немає відповідальності за дитину" - я би вас просив додати уточнюючі - "з моєї практики, лікарі, з якими я стикалася..." - бо воно аж надто вже огульно звучить....
--

Перш за все, не існує наукового підтвердження, що саме вакцини зупиняли ту чи іншу епідемію!!!
Саме так! не існує. Тому що для "наукового" підтвердження слід ризикнути у певному ареалі виростити два покоління без щеплень. Краще три. І тоді порівняти статистику захворюваності у щепленому та нещепленому ареалах.

Ksani
25.05.2007, 13:04
Гм...
Лікарі несуть відповідальність, в тому числі і до кримінальної.
На папері може і несуть. Але папір - він все стерпить, його і перемалювати можна в разі чого. Чи Ви справді вважаєте, що лікарі чемно фіксують усі поствакцинальні реакції у дітей, а потім несуть за це відповідальність? Ви далекі від реальності. У дитини після прививки температура, крик, на ніжки не встає, дзвониш до лікаря, а той у відповідь : "то не може бути від прививки. то ви шось не те дитині дали". І як після цього до таких лікарів ставитися?
У Вас діти є?

Ума
25.05.2007, 13:08
Ви хоч один випадок відповідальності лікаря навести можете за його халатність?

не треба наводити приклади, коли під час операції забули пінцет всередині пацієнта чи такого ж плану. Реально, коли ставлять діагноз і лікують, а тоді просто заліковують до смерті? У Львові я жодного випадку не чула! Навіть коли суди почалися, що органи вирізали....

Моя родичка померла колись від такого лікування, а її батько був головним редактором відомої газети - підняв хай про ту ситуацію і що з того? Лікаря знали з посади головного лікаря, але ніхто не судив його за безневинну смерть, ніхто не заборонив йому вести практику! (у неї була хвора печінка, а її лікували від бронхіту і дієта була одні бульйончики і тп., що просто вбило її)

Зі свого досвіду, можу сказати одне, я завжди консультуюся у лікарів, а рішення приймаю сама на основі різних консультацій.

Та й як мамі потім дивитися в очі хворої дитини і казати, сонечко, то лікарі помилися... вони за те дадуть відповідь...

Salata
25.05.2007, 13:14
А от стосовно "в лікарів немає відповідальності за дитину" - я би вас просив додати уточнюючі - "з моєї практики, лікарі, з якими я стикалася..." - бо воно аж надто вже огульно звучить....

Если в вопросах прививать/не прививать ребенка я с Вами согласна (до тех пор, пока не услышу рассказ реального человека как он рад, что не делал прививки, после того, как легко перенес коклюш/ дифтерию/ скарлатину или что-то вроде этого)

То в вопросах ответственности - не скажите. Все отвечают "от и до", яркий пример: сведения о том как проходила беременность нигде в детской карте не отражаются, максимум - два предложения. Кто будет отвечать за действие препарата, прописанного маме и сказавшегося на ребенке? Карточки-то разные. То-то.

Ума
25.05.2007, 13:20
Салато, мій чоловік в дитинстів легко переніс скарлатину, свинку, краснуху, вітряну оспу, кір. Коклюшу і дифтерії не мав. Здоров"я як в бугая! Я не раз грипом хворію, вже всіх інфікую - маму і бабцю, які по сусідству живуть, а йому хоч би шо!!! І я в таких випадках не кажу йому йти спати в іншу кімнату... бацилю його :):):)

п.с. Соррі, Салато, уточнила у чоловіка - то скарлатини і свинки він не мав... щось я вже перебільшила :(

Мих
25.05.2007, 13:35
Ніхто не запропонував відмовитися від програми щеплень.

Та ну що Ви, Ольго, як можна? А бізнес? а показники?

Мих
25.05.2007, 13:36
Салато, мій чоловік в дитинстів легко переніс скарлатину, свинку, краснуху, вітряну оспу, кір. Коклюшу і дифтерії не мав. Здоров"я як в бугая! Я не раз грипом хворію, вже всіх інфікую - маму і бабцю, які по сусідству живуть, а йому хоч би шо!!! І я в таких випадках не кажу йому йти спати в іншу кімнату... бацилю його

Умо, я щиро Вас вітаю! Шануйте свого чоловіка!

Мих
25.05.2007, 13:38
Зі свого досвіду, можу сказати одне, я завжди консультуюся у лікарів, а рішення приймаю сама на основі різних консультацій.

О! Умо! Ви - розумна людина! Хвалю!!!

Не прийміть це за підлабузництво, просто вашими устами мовить істина.

Ума
25.05.2007, 13:44
Умо, я щиро Вас вітаю! Шануйте свого чоловіка!

маєте на увазі, як я хворію його ізольовувати? :p

моєму чоловікові виходить що тоді пощатисло, бо йому не робили щеплень через медичні покази. Але мама його мені казала, що лікарі з пологового будинку усім знайомим і своїм дітям (ну, може не всі лікарі, але багато) ставили діагноз про кисневу недостатність мозку і це автоматично давало їхнім дітям можливість не робити щеплення, хоча діти родилися здорові. Мій чоловік був просто під час пологів придушений пуповиною і лежав пару днів в реанімації. Тоді це було достатньо, щоб вже дитині не робити щеплень усе життя, а тепер он у сусідки така ж історія, але їй сказали в 2 місяці починати робити щеплення. А та дитина місцяь боролася за своє життя...

Мих
25.05.2007, 13:52
маєте на увазі, як я хворію його ізольовувати?

Просто, жалійте його.

Ума
25.05.2007, 13:53
ще в садочку мого чоловіка чомусь була епідемія скарлатини, садочок навіть закривали. Але він нещеплений тоді не захворів... та й ті хвороби він не в період епідемії отримував, а вже якось самостійно окремо від всіх... може тому і легко переніс. Хоча, як казала його мама - він ніколи першим не хворів, спочатку пів класу перехворіє, а потім мій чоловік і то легше ніж всі. (то вона мені хвалилася не тим, що в нього щеплень немає, а тим що вона його добре годувала і тому в нього імунітет був хороший :))

Ума
25.05.2007, 13:55
я от тільки зараз зрозуміла, що як виходила заміж, то не вкурсі була усіх тих його справ :):)
Мені навіть в голову не прийшло б думати, що він можне становити небезпеку для мене, бо нещеплений!!!

Мих
25.05.2007, 13:56
то вона мені хвалилася не тим, що в нього щеплень немає, а тим що вона його добре годувала і тому в нього імунітет був хороший )

Ех, Умо, повірте. Це був натяк невістці, щоб добре годувала "дитину", нє?

afterstep
25.05.2007, 13:58
То в вопросах ответственности - не скажите. Все отвечают "от и до", яркий пример: сведения о том как проходила беременность нигде в детской карте не отражаются, максимум - два предложения.

Если в вопросах прививок - я даже иногда согласен с противниками - то в вопросе ответственности должно сказать - не согласен. Большинство видит проблему "извне" - и очень резко и огульно высказывается. На основании нескольких паршивых овец потом наводится тень на ВСЕХ без исключения (почитайте посты!) врачей. Те, кому спасли жизнь, вернули здоровье и т.д. - они просто благодарны. Те, кто пострадал от ветеринаров - не умолкают потом всю жизнь.
--
ВСЕ поголовно умеют лечить и детей учить. И ВСЕ поголовно ругают врачей и учитилей. Тем самым далее происходит селекция (или естественный отбор), при котором в этих отраслях люди "впечатлительные" стараются не оставаться. Потому как ЛЮБОЙ на разгульной дружеской вечеринке мазнет болотом - и забудет... И дальше будет потыкать, що пострадал от неумелости врачей.
--
Такая же волна была и в программировании - слава богу, схлынула. А вот в медицине - осталась. То есть в роддомах выжывают именно такие врачи, на которых вы рассчитываете. то есть ваше отношение к врачам - оно и формирует ваши будущие с ними отношения. да, в роддомах не то что халатно относятся к документации - они просто на нее наплевали. Да, это все знают, и очень часто роддома "спихивают" проблему на третий день на руки педиатру. Думаете, их этому в институте учили?
--
На каких-то частных примерах давайте обольем болотом все проффесии, потому как нам кажется, что ничего сложного в них нет. Обычный ламерский подход, не так ли? И давайте игнорировать предписание врача - и не принимать антибиотик. Потому что тот, гад, бьет по имунной системе, и это доказано. То есть вредит. А потом с махровыми осложнениями 2 месяца валятся в больнице и ругать доктора за непрофессионализм - так? ведь он, гад, должен был вас с связать, наверное, и таки уколоть антибиотик?
--
Стосовно прикладів імунної стійкості - особисто я щеплений від всього і вся, з перещепленнями. І маю шалено міцну імунну систему, практично не хворію, навіть щорічний грип мене оминає - рідко чіпляється. Можу лише додати приказку - "зараза до зарази не чіпається".
--
А всіх дописувачів цієї гілки (за винятком Степанича) - прошу звернути увагу, що лікарі - теж люди, що заслуговують на повагу. До речі - сімейні, і викликати лікаря ввечері зимою (після 20-ої) - це просто неповага. Якщо то вже такий ургентний випадок (бувають одиничні) - то для того є швидка. АЛЕ якщо "зайняті батьки" в неділю згадують, що в понеділок (майже тиждень тому) дитина пчихнула - ТО СВИНІ. Лікар не має можливості то сказати тим батькам - а я маю.
--
Ага, і домашніх песиків, які ласкаві і не кусаються - замикайте перед приходом лікаря. І домашніх попугайчиків позбувайтеся - бо малі діти до трьох років часто від них мають алергії. І якщо ви почнете поважати лікарів, і піднімете престиж цієї професії - то матимете відповідне обслуговування. Інакше - ніц не буде. Хіба за великі гроші за кордоном ;) І НАВІТЬ ТАМ ви будете невдоволені - от вже повірте!
--
Миху - попитатися купи народу і прийняти своє рішення - це навіть шкідливіше, ніж нічого не робити. Такі методи собі можуть дозволяти знаючі лікарі, що мають сумніви - але не дилетанти, санітарки та бабці - перший ворог здоров'ю онуків.

Мих
25.05.2007, 13:59
Добре поїсти - в 100 раз краще будь-якого щеплення!

Ума
25.05.2007, 13:59
Ех, Умо, повірте. Це був натяк невістці, щоб добре годувала "дитину", нє?

:D :D :D

Мих
25.05.2007, 14:07
:D :D :D

:D :D :D Або я погано знаю життя....:D

Ksani
25.05.2007, 14:09
І якщо ви почнете поважати лікарів, і піднімете престиж цієї професії - то матимете відповідне обслуговування
Все, ви мене переконали. Піду пообідаю і почну.

Ума
25.05.2007, 14:09
А всіх дописувачів цієї гілки (за винятком Степанича) - прошу звернути увагу, що лікарі - теж люди, що заслуговують на повагу. До речі - сімейні, і викликати лікаря ввечері зимою (після 20-ої) - це просто неповага. Якщо то вже такий ургентний випадок (бувають одиничні) - то для того є швидка. АЛЕ якщо "зайняті батьки" в неділю згадують, що в понеділок (майже тиждень тому) дитина пчихнула - ТО СВИНІ. Лікар не має можливості то сказати тим батькам - а я маю.
--
Ага, і домашніх песиків, які ласкаві і не кусаються - замикайте перед приходом лікаря. І домашніх попугайчиків позбувайтеся - бо малі діти до трьох років часто від них мають алергії. І якщо ви почнете поважати лікарів, і піднімете престиж цієї професії - то матимете відповідне обслуговування. Інакше - ніц не буде. Хіба за великі гроші за кордоном ;) І НАВІТЬ ТАМ ви будете невдоволені - от вже повірте!
--
Миху - попитатися купи народу і прийняти своє рішення - це навіть шкідливіше, ніж нічого не робити. Такі методи собі можуть дозволяти знаючі лікарі, що мають сумніви - але не дилетанти, санітарки та бабці - перший ворог здоров'ю онуків.

Моя бабця лікар (уже на пенсії)! Працювла понад 40 років у військовому госпіталі у Львові. Тому не треба вважати, що всі думають про лікарів зле! Якби так і було, то до них би не зверталися.

Я маю досвід коли один лікар прописав мені одні ліки, а інший інші - але як той другий пояснив мені, що в моїй карті він побачив, що в мене залізодефіцитна анемія і тому мені препарат, що прописав перший лікар, не підходить, бо там є компоненти, які перешкоджають залізу засвоюватися. Я зважила самостійно усі за і проти і не по розповідям і порадам нелікарів!!! а тоді прийнла до уваги те, що другий препарат лікує довше, але якісніше. Звісно, що другому лікарю я довіряю тепер більше, бо він не просто почув мою проблему, а переглянув історію хвороби і помітив те, на що інший не звернув увагу, потім би ще більше мені гемоглобін впав би і що? тоді лікували одне, а угробили інше!!! Лікарів теж треба перевіряти, бо за день він має стільки пацієнтів, що кожному ефективно приділити час не має змоги! А за наслідки ніхто б не ніс відповідальність - він мене вилікував від того про що я зверталася? вилікував! а кому яке діло, що в мене інше захворіло?

afterstep
25.05.2007, 14:26
гм... а уявіть собі, що до вас приходить пацієнт(ка), і каже - що вас мені порекомендували, ось приписи іншого лікаря - чи не могли б ви їх перевірити?
--
Ваша відповідь? А якщо ви - той інший лікар, якого перевіряють? А якщо ви особисто знаєте того іншого лікаря, і знаєте, що він поганого не порадить?

afterstep
25.05.2007, 14:27
Добре поїсти - в 100 раз краще будь-якого щеплення!
ага - саме тому то є один зі смертних гріхів.

Мих
25.05.2007, 14:28

Ну-ну. А хто у відповіді за дітей? Лікар?

За дітей у відповіді є батьки. І мій обовязок знайти гідного лікаря, а не просто лікаря, який дав клятву Гіпократа. Так от. Життєвий досвід. Викликав лікаря. Він послухав дитину, оглянув. Взяв папір А4 і друбнееееньким почерком списав рецептуру на цілий листок. Зразу видно- хлоп не розуміє ЩО лікує. Або кожне призначене лікарство - я вивчаю його дію і консультуюсь у дЕкількох різних лікарів. Я, як батько, нікому не відддам тої відповідальності... крім Бога звичайно....

Мих
25.05.2007, 14:29
гм... а уявіть собі, що до вас приходить пацієнт(ка), і каже - що вас мені порекомендували, ось приписи іншого лікаря - чи не могли б ви їх перевірити?
Дивна пацієнтка....

Мих
25.05.2007, 14:30
ага - саме тому то є один зі смертних гріхів.

Та я Вас прошу.... Добре - не означає "пере".

afterstep
25.05.2007, 14:39
від "добре" до "пере" - зазвияай одна ложка6 одна чарка....
Взазалі, всі радощі цього життя - або аморальні, або шкодять на здоров'я, та призводять до ожиріння....

Мих
25.05.2007, 14:47
від "добре" до "пере" - зазвияай одна ложка6 одна чарка....

ой правда.:D :)

Ljolik
25.05.2007, 15:21
Хм, дивно, постійно згадується скарлатина, хоча від скарлатини вакцини не існує, і ніколи не існувало, хоча за наслідками і ускладненнями хвороба не з легких. Але реально захворювання на скарлатину поменшало . Це заслуга чого? (теж щеплень ;) Та й лякають батьків дифтерією і правцем не тому що це аж так небезпечно і на кожному кроці заразитись можна, а тому що щеплення "втулити" треба.

А щодо відповідальності лікарів, то даруйте, дурниця. Морально може і несуть відповідальність, а реально нічого не доведете. В мене подруга патанатомом працює - таке понарозказує про "лікування"- до лікарні і підходити страшно.

afterstep
25.05.2007, 15:33
любив пиячити з паталогоанатомами... чорніший гумор лише в хірургів-гінекологів....
--
Так що там найнепомильніші лікарі - завше діагноз точний та остаточний - про лікарську відповідальність розповідали?
http://danubecare.odessa.ukrtel.net/index.php?option=content&task=view&id=137&Itemid=

Ljolik
25.05.2007, 15:51
А хтось особисто знає хоча б один випадок, коли лікаря покарали чи засудили за "неналежне виконання обовязків, що призвели до....". До речі вимагання хабара (без якого дуже часто лікар просто не береться за операцію, не говорю що всі лікарі такі, але це дуууже поширене явище) - теж стаття в КК. Довести що пацієнт постраждав через лікаря - практично не реально. Так само як і довести ускладнення внаслідок щеплення. Аргумент "залізний" - після - не означає внаслідок.

Ljolik
25.05.2007, 15:55
До речі ні подруга, ні колеги з кафедри щеплення від дифтерії (раз на 10 років) і гепатиту не робили, а просто купили довідки. І не тому що не вірять в вакцинацію, чи виступають проти щеплень. Просто на їхню думку, вакциною тієї якості яка є в нас (і виробництво, і зберігання і т.д.) робити щеплення собі дорожче буде (в плані здоров"я).

alia
25.05.2007, 16:05
А всіх дописувачів цієї гілки (за винятком Степанича) - прошу звернути увагу, що лікарі - теж люди, що заслуговують на повагу.
не думію ,що тут всі не поважають лікарів.скорше навпаки , кожен має якогось свого лікаря,з ким може порадитись,і якому може довіряти(тобто їого методам,професійності...)якого цінує і поважає.і батьох інших варто цінуватиб,поважати.
всіх дратує система в першу чергу!і те що вона дозволяє не порядним лікарям.практикувати,та витягувати з людей гроші.і що вона не залишає нам вибору.

afterstep
25.05.2007, 16:05
http://www.philsci.univ.kiev.ua/biblio/bioetica/Turak.htm

Стаття 70. Порушенням професійної етики є кожний вчинок лікаря, який підриває довір'я до лікарської професії.

Взагалі кажучи - не зробили, то б мовчали. Бо не стільки тої неякісної вакцини, як боягузство (особисте) та смороду по селі...

Ljolik
25.05.2007, 16:11
http://www.philsci.univ.kiev.ua/biblio/bioetica/Turak.htm

Взагалі кажучи - не зробили, то б мовчали. Бо не стільки тої неякісної вакцини, як боягузство (особисте) та смороду по селі...

А ніхто і не хвалився, і не кричав на кожному куті. Сказали в приватній розмові , у відповідь на те, що я не роблю дитині щеплень.
І взагалі то вирішувати від чого більше шкоди кожен для себе має сам - давати такі порадити не коректно, тим більше людям з медичною освітою ;) які напевне краще від декого орієнтуються в питанні :p

alia
25.05.2007, 16:23
И давайте игнорировать предписание врача - и не принимать антибиотик. Потому что тот, гад, бьет по имунной системе, и это доказано. То есть вредит. А потом с махровыми осложнениями 2 месяца валятся в больнице и ругать доктора за непрофессионализм - так? ведь он, гад, должен был вас с связать, наверное, и таки уколоть антибиотик?
люди ,що тут пишуть ,спираються на свій життєвий досвід.а він підказує що антибіотик не має "чарівної" дії.і ускладнення можуть виникати якраз в наслідок ослаблення імунітету тимжеж антибіотиком.

afterstep
25.05.2007, 16:58
А ніхто і не хвалився, і не кричав на кожному куті. Сказали в приватній розмові , у відповідь на те, що я не роблю дитині щеплень.

угу. Саме так. В приватній розмові, і непідтверджену інформацію. Таке собі своє ІМХО. Причому дійсно на кожному куті не кричать - навіщо? 8 сторінок форуму виникло внаслідок мовчання...

люди ,що тут пишуть ,спираються на свій життєвий досвід.а він підказує що антибіотик не має "чарівної" дії

особистий досвід людини - набір частинних випадків, до того ж у більшості випадків люди не володіють повною інформацією. АЛЕ - якщо ваш здоровий глузд дозволяє вам краще розумітися в медицині - то не марнуйте час лікарів і не звертайтеся до них взагалі. Як от, наприклад, статистика свідчить, що у сільській місцевості захворюваність значно нижча, але зате якщо хвороба - то майже завжди серйозний випадок. Статистика бреше? - Ні! люди просто до лікарів не звертаються без дійсно вже нагальної потреби - звідси і складні хвороби, і тяжке подальше лікування ;)
--
Ага, і ще доволі часто помічне - антибіотик з коньячком. А потім доказувати лікарю - "Я приймав!"

alia
25.05.2007, 17:30
АЛЕ - якщо ваш здоровий глузд дозволяє вам краще розумітися в медицині - то не марнуйте час лікарів і не звертайтеся до них взагалі.
я не марную час лікарів.і що таке" взагалі"? часом мушу, але регулярно відвідую хіба ,що стоматолога,і дуже ним задоволена.думаю ,що здоровий глузд дозволяє нам не медицину розуміти краще,а себе,свій організм,бо якраз недбале ставлення до себе приводить до сумних випадків ( ваш приклад про сільську місцевість!)

Мих
25.05.2007, 18:26
Хм, дивно, постійно згадується скарлатина, хоча від скарлатини вакцини не існує, і ніколи не існувало, хоча за наслідками і ускладненнями хвороба не з легких. Але реально захворювання на скарлатину поменшало . Це заслуга чого? (теж щеплень Та й лякають батьків дифтерією і правцем не тому що це аж так небезпечно і на кожному кроці заразитись можна, а тому що щеплення "втулити" треба.

А щодо відповідальності лікарів, то даруйте, дурниця. Морально може і несуть відповідальність, а реально нічого не доведете. В мене подруга патанатомом працює - таке понарозказує про "лікування"- до лікарні і підходити страшно.

Дифтерія - це дуже і дуже рідкісна хвороба. Від неї смертність така ж, як від виделення зуба. За 30 років лікарської діяльності, казав один лікар, я бачив хворого на дифтерію реально одного хворого.

afterstep
25.05.2007, 18:51
Дифтерія - це дуже і дуже рідкісна хвороба. Від неї смертність така ж, як від виделення зуба. За 30 років лікарської діяльності, казав один лікар, я бачив хворого на дифтерію реально одного хворого.

І ше один приклад розповсюдження нефахівцем недостовірної інформації ;) причому наявна обов'язкова ознака - "казав один лікар" - псевдодостовірності ;)
Спершу почитайте це
http://www.krugosvet.ru/articles/34/1003414/1003414a1.htm
а потім6 "для шліфу" - оце
http://www.homeoint.org/kotok/vaccines/butler.htm
а потім точно пригадайте контекст6 в якому лікар казав свою фразу - доволі часто лікарям доводиться казати не всю правду ;) бо краще вже самовпевнені невігласи6 ніж охоплені жахом дилетанти ;)

Ума
25.05.2007, 19:42
--
Ваша відповідь? А якщо ви - той інший лікар, якого перевіряють? А якщо ви особисто знаєте того іншого лікаря, і знаєте, що він поганого не порадить?

ситуація інакше була. стандартно в такому випадку виписували певний препарат для всіх, але другий лікар (звісно, що я не казала, а от мені інший порадив таке-то) сам сказав, що в таких випадках призначають то і то (саме те, що призначив перший), але Вам через анемію я би радив інший препарат. І все! ніхто не йде до конкурента і не порівнює їхні рецепти, я ж не в магазині побутової техніки :D

Ума
25.05.2007, 19:54
тут тема скотилася щодо порядності лікарів. У мене є один простий принцип, якщо я в лікаря щось питаю чому так, як так сталося, як це впливає і тп. і лікар мені відповідає на доступному для мене рівні, то цьому лікарю я вже більш схильна довіряти.

а є такий, що я питаюся: чому? а він каже: бо так треба! і це всі його пояснення. То той лікар бачить мене останній раз...

про вакцину мало лікарів можуть пояснити чому, для чого, з чого, звідки, як, коли, куди і кому... просто знають, що так треба.

afterstep
25.05.2007, 20:09
І все! ніхто не йде до конкурента і не порівнює їхні рецепти, я ж не в магазині побутової техніки

можливо, видамся вам занудою...
Я теж недолюблюю прививки - і не вважаю їх корисними на 100%. І чітко усвідомлюю, що масова імунізація частково захищає і нещеплених - адже різко зменшується к-сть носіії, і, відповідно, ймовірність зараження. Але то таке - насправді мене мало цікавлять питання імунопрофілактики.
--
На кожен ваш приклад - я з свого незначного досвіду можу навести 2-3, які будуть подібні, але ситуація буде взагалі доведена до абсурду. Вам той абсурд в очі не кидається - бо це "ваше переконання" на даний момент. Але при зміні кута зору - якщо ви завдасьте собі клопоту - ви побачите, наскільки близько поняття "вибір лікара, якому довіряю" лежить до "перепровіряю всіх лікарів, бо вони шарлатани". Відповідно, вашу історію можна інтерпретувати не як позитивний приклад - є хороші лікарі, що варті довіри - а як огульне звинувачення "за незначним винятком то ветеринари-різники". Все тільки від кута зору залежить ;)
--
І повірте - on general, в середньому, - загальне ставлення до лікарів аж надто "непозитивне" - я просто завше звертаю увагу на такі розмови. Як і ставлення до вчителів. Як наслідок - толкова молодь при виборі майбутньої професії підсвідомо оминає "малопопулярні" фахи ;) А львівський медінститут вже давно позбувся слави самого корумпованого вузу - ні, цей вуз не є самий корумпований. Він - взірець, він еталон. Він найкращий! хай вибачать мене викладачі - але, незважаючи на те, що там працюють як і висококласні фахівці, так і високопорядні люди - вуз визначається не одинаками-фанатами, а загальною атмосферою ;)
а є такий, що я питаюся: чому? а він каже: бо так треба! і це всі його пояснення. То той лікар бачить мене останній раз...
про вакцину мало лікарів можуть пояснити чому, для чого, з чого, звідки, як, коли, куди і кому... просто знають, що так треба.
бачите - тут ви не зовсім праві ;) не кажучи вже про те, що іноді вже просто в горлі пересихає одне й те ж повторювати по 20 разів на день ;) колись для того брошурки друкували - а зара - ну хіба лікарі своїм коштом видадуть ;)
--
Ну, і хотілося б таки донести до вас думку, що "здоровий глузд" зазвичай першоджерело помилок, "інтуїтивні відчуття" не завше бувають правильними, а з "благих намірів" вимощено тракт до пекла...

afterstep
25.05.2007, 20:13
на додачу - старий анекдот (майже в тему) - в трамваї:
- Ви виходите?
- Так
- А ті, що перед вами - виходять?
- Так
- А ви в них питали?
- Так
- І що вони вам відповіли?

Ума
25.05.2007, 20:23
:) йому бачите в горлі пересохло... а мій огранізм не казьонний :) щоб кожен робив собі що хотів.

та й не треба далі стверджувати, що лікарів не люблять... погляньте які черги в поліклініках і лікарнях і тоді буде зрозуміло, люди можуть їх не любити через їхнє пересохле горло, але йти до них, бо вони на то вчилися! Особисто я лікарям довіряю, але перевіряю.

От моя лікарка коли прописала мені пити нирковий чай, забула сказати, щоб я їла родзинки, курагу, бо вимивається калій. А мене судома вночі схопила. Я до неї задзвонила і вона собі пригадала, що мені не сказала. Я цього і не знала!!!! Тепер знатиму! А в неї це не непрофесіоналізм - це просто людський чинник. Я все рівно їй довіряю, бо вона не незнала, а забула. і визнала свою помилку!

пару місяців тому я теж думала, що імунізація це панацея (на іншій гілці є таке ж обговорення). Я навіть запроваджувала на роботі добровільне безкоштовне щеплення від грипу пару років тому. А тепер поміняла думку, бо подивилася і з іншої сторони... а там теж є безліч вагомих переконливих доказів. Тому й кажу, що це питання індивідуальне!

afterstep
25.05.2007, 20:36
погляньте які черги в поліклініках і лікарнях і тоді буде зрозуміло,

що лікарям піднімають зарплату перед виборами, а по виборах починають піднімати навантаження. Якщо б якого лоха з міністерства посадити на прийом і заставити, козла, виконати всі їхні приписи - і в такому режимі потримати пару тижнів - на кульпаркові б опинився однозначно.

Я до неї задзвонила і вона собі пригадала, що мені не сказала.

такі довірливі стосунки у будь-якого лікаря з часом втановлюються з багатьма пацієнтами. Це свідчить, що загалом, при налагодженні спілкування, ви не козиряли принципами, родичами в облздороввідділі, і слухали лікара - а не в одне вухо впускали, в друге випускали. Тобто лікар може сподіватися на вашу адекватну реакцію, і на виклику не сушить голову, чому антибіотик за три дні не допоміг - хоча мама клянеться, що дитині давала....

пару місяців тому я теж думала, що імунізація це панацея

вона нігди не була панацеєю. Завше були застереження, медвідводи тощо. Ніколи імунізації ніхто не приписував 100% ефективність. До того ж - медицина суттєво швидко змінюється. Як і фармація. Зокрема, імунологи відзначають загальне ослаблення імунітету (і чого б воно так? он циганчата - якщо виживуть в дитинстві - імунітету на трьох!), також відзначають мутації багатьох вірусів. Зокрема - той же грип. Спроба уникнути збитків від грипу імунізацією успіхів у цьому питанні не дала - комерційну сторону цього проекту слід розглядати окремо.

А тепер поміняла думку, бо подивилася і з іншої сторони..

медалі та монети - плоскі, і мають дві сторони... а ще - "ребро"... Оточуючий світ - тривимірний, Міньковський запропонував розглядати його як чотиривимірний - додавши часову координату... Кількість граней у людської думки - обмежується лише самою людиною....
Воно як при плавному переході від чорного до білого - можна бачити тільки 2 кольори... а можна - 20 відтінків тільки у чорного, а про білий взагалі годі говорити...

Ljolik
25.05.2007, 20:47
І ше один приклад розповсюдження нефахівцем недостовірної інформації ;) причому наявна обов'язкова ознака - "казав один лікар" - псевдодостовірності ;)
Спершу почитайте це
http://www.krugosvet.ru/articles/34/1003414/1003414a1.htm
а потім точно пригадайте контекст6 в якому лікар казав свою фразу - доволі часто лікарям доводиться казати не всю правду ;) бо краще вже самовпевнені невігласи6 ніж охоплені жахом дилетанти ;)

http://www.moz.gov.ua/ua/main/icsm/sesinfo/diph/

Практично 1 випадок на мУльйон населення грубо кажучи. Надзвичайно розповсюджена інфекція.

А що Ви хотіли другим лінком на форум антипрививочників сказати? ;)

afterstep
25.05.2007, 20:58
Кількість випадків ...

Всього

Дорослі

Діти
у 2007 році (на 11.05) 17 13 4
з них летальні 1 0 1
у 2006 році (на 10.01.2007) 52 48 4
з них летальні 5 5 0

Ви про який один кажете? на який мільйон?

А що Ви хотіли другим лінком на форум антипрививочників сказати?
а хоча б

"В то время как дифтерия постоянно присутствовала в городах в допрививочный период, в горле 2-5% здоровых детей обнаруживались бациллы в любое время. Так как, в среднем, каждый индивидуум может быть носителем не более нескольких недель, то можно легко подсчитать, что большинство в детстве неоднократно реинфицировалось. Но даже в то время не более 5-10% детей когда-либо страдали от клинических проявлений дифтерии, так что мы можем быть уверены, что в большинстве случаев наличие дифтерийных бацилл в горле не вызывало болезнь. Таким образом, процесс активной иммунизации продолжался в результате обычно бессимптомной дифтерийной инфекции, и большинство детей приобретали иммунитет до десятилетнего возраста". (Burnet, 1972, стр. 196).

що при такому, як написано6 стані справ мінімальне погіршення рівня життя викликає епідемію, що супроводжується доволі значною смертністю дітей до 10 років та дорослих у віці від 20 та далі років.
А ви що подумали?

Ljolik
25.05.2007, 21:15
Ви про який один кажете? на який мільйон?
а хоча б
що при такому, як написано6 стані справ мінімальне погіршення рівня життя викликає епідемію, що супроводжується доволі значною смертністю дітей до 10 років та дорослих у віці від 20 та далі років.
А ви що подумали?

52 випадки захворювання на рік на 49 млн. населення

Щоб не трактувати Ваше повідомлення невірно я і перепитала.
Дивний висновок :cool: А де із сказаного випливає небезпека епідемії :rolleyes: якщо при наявності бацил в організмі люди не хворіли, і " процесс активной иммунизации продолжался в результате обычно бессимптомной дифтерийной инфекции, и большинство детей приобретали иммунитет до десятилетнего возраста"
І яка смертність якщо більшість набуває іммунітету:rolleyes:

Salata
25.05.2007, 21:17
Салато, мій чоловік в дитинстів легко переніс скарлатину, свинку, краснуху, вітряну оспу, кір. Коклюшу і дифтерії не мав. Здоров"я як в бугая! ...

п.с. Соррі, Салато, уточнила у чоловіка - то скарлатини і свинки він не мав... щось я вже перебільшила :(

Во времена его детства :) мне, по крайней мере, от свинки, краснухи и ветряной оспы прививки не делали.
Краснуху перенесла легко, свинку - нормально, ветрянку - легко. Все прививки - 100%, ни разу не освободили.
Если у меня есть какая-то возможность защитить ребенка от коклюша и так далее, вплоть до свинки - это очень важно, я и от желтухи требовала (наслышана), да вакцины в нужный момент еще не было.

Допустим, с эпидемией дифтерии столкнулась в институте, жетуха тоже время от времени в городе вспыхивает. Гигиена - это не в каждой семье, многим горячую воду хоть в кровать проведи... А дети в школе, не моют руки почти поголовно, если их "строем" к умывальникам не загонят, что не всегда удобно.

Ума
25.05.2007, 21:28
А дети в школе, не моют руки почти поголовно, если их "строем" к умывальникам не загонят, что не всегда удобно.

що правда, то правда... по собі знаю... у нас в школі вода була зранку тільки :o

Ljolik
25.05.2007, 21:32
раснуху перенесла легко, свинку - нормально, ветрянку - легко. Все прививки - 100%, ни разу не освободили.
Если у меня есть какая-то возможность защитить ребенка от коклюша и так далее, вплоть до свинки - это очень важно,

А зараз роблять щеплення від кору, краснухи, свинки. Вакцина викликає багато питань, з нею повязують розвиток аутизму. Зробивши щеплення, дитина набуває тимчасовий іммунітет (це визнають виробники вакацин, пожиттєвий іммінітет ніхто не гарантує). В підлітковому віці імуннітету вже немає. Тобто на відмінну від дитини яка перехворіла і набула пожжитєвого іммунітету, щеплена дитина має всі шанси в дорослому ввіці захворіти на "дитячу хворобу", і перехворіти досить важко. Чого вартий хоча б спалах "щепленних" студенів в Києві минулого року.
Що розумніше - перехворіти легко в дитячому віці і набути іммунітет пожиттєво чи зробити дитині щеплення і наразити її на серьозну небезпеку в дорослому віці?

Salata
25.05.2007, 21:33
afterstep, я не очень хочу говорить о "всех" врачах. В любой профессии есть мастера, есть работяги, а есть примазавшиеся.

Для себя знаю две вещи: врачи у нас - рабы инструкций, а инструкции - вещь неповоротливая и часто доводящая до маразма. И второе - как и с любым человеком, для меня важно не что говорит врач (внимательно слушаю, даже записываю), а зачем он это говорит. Есть перестраховщики (не подскажете, зачем при гриппе назначают антибиотики, кстати, биотики официально до сих пор не выписывают), есть агенты фармацевтических фирм... есть врачи.

afterstep
25.05.2007, 21:40
А де із сказаного випливає небезпека епідемії

описано вище по тексту. Якщо прочитати всю статтю - і вибрати з неї лише фактаж - того достатньо, щоб не ставитися так зверхньо до дифтерії.
Епідемії виникають не тоді, коли є бацилоносії чи щось подібне - а коли для них (епідемій) складаються сприятливі умови. тобто холера - то стабільний супутник війни, туберкульоз - то типова хвороба низького рівня життя (якщо не брати групу ризику). І на майбутнє - якщо себе поважаєте - то не користуйтеся даними українського МОЗ.

Salata
25.05.2007, 21:41
А зараз роблять щеплення від кору, краснухи, свинки. ...
Що розумніше - перехворіти легко в дитячому віці і набути іммунітет пожиттєво чи зробити дитині щеплення і наразити її на серьозну небезпеку в дорослому віці?

Потому что свинка мальчикам даже в детстве опасна, краснуха девочкам - во взрослые годы, однако процедуру своевременного заражения краснухой еще не придумали, как повезет. Корью, например, не болела, однако в институте в моей группе было несколько случаев кори и желтухи, довольно тяжелых, а за пару лет до этого в городе были случаи дифтерии, среди них - смертельные, которая может закрыть дыхательные пути на третий день, при неудачном стечении обстоятельств.

Я хоть и русская, "русскую рулетку" не люблю, а при прививках вероятность неприятностей, все же, ниже.

(Между прочим, именно участковый врач мне посоветовала не делать ребенку "лишнюю" прививку от краснухи, он не девочка...)

afterstep
25.05.2007, 21:48
участковый врач мне посоветовала не делать ребенку "лишнюю" прививку от краснухи, он не девочка...
вдалий приклад!
--
стосовно дифтерії - вона ще не така страшна. Одиничні випадки - не проблема, якщо пацієнт переживе криз (в молодому віці ймовірність дуже висока) - то потім якиись шальоними ускладненнями геть до інвалідності - не загрожує. От кір - то подарунок долі - і конкретний ;)

afterstep
25.05.2007, 21:53
для меня важно не что говорит врач (внимательно слушаю, даже записываю), а зачем он это говорит.

на жаль - селекція лікарів триває вже не перший рік. Тільки фанатики можуть стати фахівцями (особливо дільничих лікарів стосується) при сучасному стані справ....
Але це саме той випадок, коли варто не на лікарів "наїжджати" - бо доламаєте залишки... Тра' братися за санстанції і чиновників від медицини. Лікарі не можуть ні страйкувати, ні якось відстоювати свою правоту. Якщо лікаря (будь якого) "тсчатєльно" перевірити "паинструкциі" - то лікар злочинець, якого МОЗ милосердно просто звільняє за службову невідповідність.
--
Ага, зовсім забув - а шахраї вдало користають зі злиденності більшості лікарів, і роблять з таких лікарів торгових агентів своєї аптеки...
Не всі ж аптеки вміють працювати, або заробляти на трамадолі (якщо працювати не вміють)!

Ljolik
25.05.2007, 22:22
описано вище по тексту. Якщо прочитати всю статтю - і вибрати з неї лише фактаж - того достатньо, щоб не ставитися так зверхньо до дифтерії.
Епідемії виникають не тоді, коли є бацилоносії чи щось подібне - а коли для них (епідемій) складаються сприятливі умови. тобто холера - то стабільний супутник війни, туберкульоз - то типова хвороба низького рівня життя (якщо не брати групу ризику). І на майбутнє - якщо себе поважаєте - то не користуйтеся даними українського МОЗ.

Дивно виходить, людина яка писала статтю, вивчала і опрацьовувала матеріал зробила один висновок, а виявляється що на основі одних і тих же вихідних даних можна зрозуміти щось зовсім інше :cool:
В наведеній Вами вище цитаті чітко написано (фактаж) - що до 10 річного віку більшість дітей набула іммунітет а не є бацилоносієм. І це без щеплень зауважте.
Знову ж таки, якщо епідемії зумовлюються сприятливими умовами, чим допомагають вакцини (наприклад як впливає БЦЖ на рівень туберкульозу в Україні ?)

І на майбутнє - поділіться тоді будь ласка своїми джерелами даних :rolleyes:

Ljolik
25.05.2007, 22:39
Я хоть и русская, "русскую рулетку" не люблю, а при прививках вероятность неприятностей, все же, ниже.

Це ще з якого боку подивитись.

Для хлопчиків паротит в період статевого дозрівання може дати ускладненням орхіт (що не є дуже розповсюдженим ускладненням). Далеко не всі, хто переніс орхіт потім страждають на безпліддя (близько 50 %.)
Ускладнення від паротитної вакцини:http://www.privivki.ru/ills/parotit/vaccine.htm

Вакцина паротитная культуральная живая сухая

Производство: Россия

* Температурные реакции, легкая гиперемия зева, ринит, покашливание
* Незначительное увеличение околоушных слюнных желез
* В единичных случаях развивается незначительная гиперемия кожи и слабовыраженный отек
* Крайне редко: высокая температура, боли в животе, рвота, судороги, аллергические реакции
* Исключительно редко: серозный менингит
ММР II

Merck Sharp & Dohme, США

Чаще всего возможны местные реакции: быстро проходящее жжение и/или болезненность в месте инъекции. Менее часто (обычно между 5-15 днями) возникают общие реакции: лихорадка и дерматологические реакции: сыпь. РЕДКИЕ Общие: легкие местные реакции, включая эритему, уплотнение и чувствительность кожи; болезненные ощущения в горле, недомогание. Система пищеварения: тошнота, рвота, диарея. Система крови и лимфатическая система: регионарная лимфаденопатия, тромбоцитопения, пурпура. Гиперчувствительность: аллергические реакции в месте инъекции; анафилактические и анафилактоидные реакции, крапивница. Скелетно-мышечная система: артралгии и/или артриты (обычно преходящие, в редких случаях хронические - см. ниже), миалгии. Нервно-психические: фебрильные судороги у детей, судороги без лихорадки, головная боль, головокружения, парестезии, полиневрит, синдром Гийена-Барре, атаксия. Кожа: многоформная эритема. Органы чувств: различные варианты неврита зрительного нерва, средний отит, глухота, связанная с поражением нервов, конъюнктивит. Мочеполовая система: орхит.

Краснуха небезпечна тільки для вагітних, вірніше для плоду. І ніж колоти всіх підряд в 1,5 рочки, можливо краще дати можливість перехворіти в дитинстві, а тим хто не встиг зловити краснуху зробити щеплення в період статевого дозрівання, оскільки щеплення зробленне в дуже ранньому віці і так діє від сили 10-14 років.

Мих
25.05.2007, 23:29
І ше один приклад розповсюдження нефахівцем недостовірної інформації причому наявна обов'язкова ознака - "казав один лікар" - псевдодостовірності
Спершу почитайте це
http://www.krugosvet.ru/articles/34/.../1003414a1.htm
а потім точно пригадайте контекст6 в якому лікар казав свою фразу - доволі часто лікарям доводиться казати не всю правду бо краще вже самовпевнені невігласи6 ніж охоплені жахом дилетанти
Ще один приклад любящих статистику. Прочитав. І що? Підтвердилось те, що сказав лікар. якщо в статті "очаг" дифтерії згадується то 18хх рік, то 1930 рік, то 1950 рік, зрозуміло дуже рідкісно. Якщо на території України померло за останніх 15 років до 5 чоловік від дифтерії, то чи варто все населення без вийнятку щепити? Чи не буде ефект значно більший каліцтва після вакцини?
Ця статистика та згущування фарб дуже потрібна:

а) виробникам вакцин
б) закупівельникам вакцин

ну а людям.... то вже останнє. Ми тут, в цій машині фармацептичної індустрії виглядаємо як сліпі кошенята.

Мих
25.05.2007, 23:40
Хоть по-російськи, але правдиво:

Тема прививок воистину неисчерпаема. Особенно если учитывать сколько отвратительной пропагандистской лжи накопилось за 200 лет, в течение которых прививки систематически подрывают здоровье людей, разрушая их иммунную систему, и учитывая также, что на русском языке нет ни доступной литературы, ни приличных сайтов, где можно было бы получить хоть какую-то информацию в противовес прививочному официозу. Вопрос прививок, если говорить начистоту, имеет очень мало отношения к медицине или науке. Несомненный вред прививок при их весьма сомнительной, если существующей вообще пользе, давным-давно доказан и подтверждается ежедневной практикой. Имей любая другая медицинская процедура столько же "контра", при таком же фактическом отсутствии "про", она бы не просуществовала и нескольких лет. Так в чём же дело? Ларчик открывается просто. Вопрос прививок - это вопрос денег. И не просто денег. Гигантских, чудовищных сумм, которые нам даже трудно вообразить. На ничтожную часть которых можно покупать прессу - как специальную, так и общую. Проводить "научные исследования" карманных "учёных" с заранее известными результатами. Выпускать книги, финансировать теле- и радиопередачи, открывать шикарные сайты, множить поголовье тщательно отбираемых "специалистов по инфекционным болезням". Покупать медицинский истеблишмент... Можно делать всё! Кто из нас в этом сомневается?

Но откуда же взялись эти чудовищные суммы? Почему именно прививки стали источником безмерного обогащения, а не что-то другое? Не определённые, скажем, лекарства или медицинские аппараты? Ответ и здесь очень прост. Прививки ведь делают здоровым, а не больным (хотя в последнее время стараются прививать и больных: прививок не должен избежать никто!). Даже самые распространённые болезни всё же ограничены числом ими болеющих и количеством возможных лекарственных препаратов или вмешательств, которые может вынести пациент. Единственным ограничением для прививок является лишь количество детей, и в меньшей степени взрослых. Число человеческих болезней велико. Против каждой из них можно, в принципе, придумать прививку и навязать её, истерической пропагандой или насильно. Медсестра или парамедик? Не принимать на работу, пока не получат прививку против гепатита В. Поступил на военную службу? Обязан получить десяток-другой "жизненно необходимых" прививок. Спасатель, полицейский, пожарный? То же самое. Ребёнок или подросток? Ни яслей, ни детсадов, ни школ, ни колледжей, пока не получит все необходимые прививки. Список можно расширять до бесконечности, что на самом деле и происходит. С каждой из навязанных прививок можно иметь гигантский барыш. Но мало этого. Прививочный бизнес стремится расширить границы для своих продуктов. Фармкомпании разрабатывают ныне прививки и против пагубных пристрастий. Редкая неделя не обходится без сообщения в медновостях об очередном - и, разумеется, удачном, с невиданным доселе успехом - испытании очередной вакцины. Против курения, против алкоголизма, против наркомании... Общественное мнение готовится к тому, что прививки - универсальное лекарство от всего. Заплати за укол, дай себя уколоть - и всё будет ОК.

У нас есть дети. Мы хотим защитить их от болезней, хотим видеть их здоровыми. Если с рождения нам вдалбливается, что прививки - чудо, благо, высшая и последняя стадия развития медицины, наши дорогие спасительницы от всевозможных недугов, как можно в этом усомниться? Меняются общественно-политические строи, меняются умонастроения людей, всё течёт и всё изменяется. Лишь прививочные яды продолжают всё так же нас отравлять во имя доходов их производителей и распространителей. Потому что любые чиновники, от любых партий и правительств, хотят одного - денег. А деньги проще и быстрее всего делаются на "заботе" о здоровье населения. Трудно дать всем избирателям благополучную жизнь - достойную занятость, хорошее, просторное, светлое жильё, чистую воду и богатую витаминами и микроэлементами пищу. Эти единственные известные человечеству действительные факторы предотвращения инфекционных болезней. Гораздо проще объявить прививочную кампанию, заработать общественные аплодисменты и получить при этом жирную взятку от производителей вакцин. Неважно, что каждая такая кaмпания неизбежно и сразу же оставляет за собой трупы и на всю жизнь искалеченных, не говоря о тех, у которых болезни появятся позднее. Государственным мужам надо видеть лес за деревьями. Будет чем отчитаться.

Если человеку дать вдохнуть совсем немного паров ртути, он умрёт. Связь с ядом будет очевидна. Если ту же самую ртуть использовать в качестве консерванта в вакцине и вводить её инъекцией в кровоток, она не станет от этого менее ядовитой. Не станет менее ядовитым алюминий. Не станут предсказуемыми вирусы животных и разносортные возбудители болезней, которыми в избытке заражаются вакцины в процессе их приготовления. Они всё так же будут отравлять человека и подрывать его здоровье, но болезни появятся не сразу. Связь тогда можно будет спокойно отрицать. Особенно, если "эксперты", которые призваны её изучить и установить, получают деньги от производителей вакцин и сами определяют в течение какого времени после сделанной прививки развившееся осложнение может считаться её последствием. Вот она - игла в яйце в сундуке на высоком дубу. Если не проводить исследований, которые неизбежно докажут уже 200 лет известный факт, что прививки, и ничто иное, причина неимоверного количества болезней, в том числе онкологических и аутоиммунных, то можно продолжать бестрепетно лгать от имени науки о безопасности и эффективности прививок. Люди без чести и без совести не имеют никаких моральных ограничений, и любой суд им нипочём, а над Страшным они смеются. Их религия - деньги.

Автор признаёт, что силы одного человека не беспредельны. Прививочный вопрос является лишь одним из входящих в круг его интересов как профессионального историка медицины и практикующего врача-гомеопата. Изучение прививок и распространение правдивой информации о них, естественно, не приносит ему никаких дивидентов, кроме морального удовлетворения. А потому обновление сайта будет происходить много реже того, как ему самому и многим посетителям сайта хотелось бы.

Несколько слов о расположении материала.

1. "Прививки: факты и мнения". Суждения независимых учёных, исследователей, журналистов о прививках. В том числе и несколько небольших авторских материалов.

2. "Болезни и прививки". Материалы о заболеваниях, против которых делаются прививки, и информация об отдельных прививках.

3. "Прививки и болезни". Статьи о болезнях, следующих за прививками. Рекомендуется начать со "Свидетельства Рафаэллы Моро-Горвин и Майкла Горвина".

4. "Прививочная политика". Qui prodest? Кому выгодны прививки, почему их навязывают нам? Читайте и узнаете.

5. "История прививок". По мнению автора, архиважный раздел. Очень многое из славной прививочной истории нам просто не говорят. Не хотят, чтобы мы помнили, например, что чудовищные нацистские опыты в концлагерях имели своим корнем всё тот же патологический прививочный интерес - что будет со здоровым человеком, если его отравлять теми или иными ядами? Как насильно, при помощи полиции, хватали "не понимающих собственной выгоды" людей, валили их на землю и делали им прививки "во имя общественного блага". Как на деньги, собранные в помощь пострадавшим от стихийного бедствия, покупали вакцины, а голодным отказывали в куске хлеба до тех пор, пока они не согласятся "защититься" прививкой. Не хотят, чтобы мы знали, что прививками добрую сотню лет разносили по миру сифилис, туберкулёз, проказу. Что прививочные святые были отнюдь не крупными учёными, а всего лишь алчными мошенниками, сделавшими себе имя на лжи и подлогах…

6. "Страницы РНКБ". Комитет по биоэтике при Академии наук РФ - пожалуй, единственная организация, в прививочном споре стоящая на защите прав того самого народа, которому столь беззаветно служит медицина с её высокодоходными прививками. Как часто будут обновляться материалы - зависит от сотрудников РНКБ. Автор может лишь обещать отдавать им приоритет при работе над обновлениями.

7. "Ссылки". Ссылки на сайты аналогичного направления.

8. "Новости и комментарии". Тематика раздела ясна из его названия. Обновления делались каждый месяц в 2002-2004 гг. и были прекращены в связи с открытием форума.

Автор предлагает сотрудничество всем, кому интересна эта тема. Вы переводчик или знаете иностранный язык, есть немного свободного времени? Давайте найдём интересный материал, Вы его переведёте, и он будет опубликован на сайте. Вы веб-дизайнер? Ваши советы и замечания будут приняты с искренней благодарностью. Журналист? Вы сами знаете, что Вам делать. Вы "просто" родитель, и у Вас есть опыт отстаивания своих законных прав в борьбе с людьми в белых халатах или чиновниками? Поделитесь им... Просьба лишь учесть, что коммерческие предложения (размещение рекламы и пр.) рассматриваться не будут. Сайт при любых обстоятельствах останется совершенно независимым.

И самое последнее. Жизненным дивизом великого Ганемана, основателя гомеопатии, было Aude sapere! - Дерзай быть мудрым! Давайте же и мы попытаемся быть если и не мудрыми, то хотя бы благоразумными, и сто раз отмерим, прежде чем сделать непоправимое (ведь прививку нельзя потом "отменить" и прививочные яды откачать обратно в шприц) - повести ребёнка к прививочному идолищу.

Salata
26.05.2007, 15:05
Вот я сижу и думаю: борьба с прививками приносит немалые гонорары журналистам, которые ничего существенного в это не вкладывают, а разработка вакцин - дело затратное. Хотите сказать, что вся цепочка врачей и ученых, которые занимаются разработкой, проверкой, проверкой уже проверенного... злые гении?
Вот так пара-тройка журналистов делают успехи в медицине...

И жаль, что малодоступна информация о пользе/вреде прививок для людей, которые работают в "диких" местностях, где много всяких вирусов и бактерий. Каждый раз ли они делают комплекс прививок и как это за долгие годы подобной практики себя показало.

Еще интересен опыт африканских стран, с их частыми эпидемиями ... есть какая-то польза от труда врачей, делающих прививки, или все зря...

afterstep
26.05.2007, 15:45
безособова цитата з Руданського, не стосовно теми топіка - себто офтоп:
".... правду кажуть люди:
як з дурними заведешся -
то й сам дурнем будеш"

afterstep
26.05.2007, 15:47
есть какая-то польза от труда врачей, делающих прививки, или все зря...
щось там було про шНобелевського лауреата - мами Терези чи як її там? Фігнею вона займалася - зокрема, імунну систему ніггерів травмувала! расистка, видать ;)

Мих
26.05.2007, 19:25
разработка вакцин - дело затратное
Смію заперечити. Виробники вакцин добре оплачують розробників, а прибутки виробників і прибутки журналістів від цієї теми.... знаєте, смішно порівнювати.

Мих
26.05.2007, 19:29
Еще интересен опыт африканских стран, с их частыми эпидемиями ... есть какая-то польза от труда врачей, делающих прививки, или все зря...
А мо" якби вони руки мили, то й прививок не потрібно було б.... забув, у них води нема. Доречі, пригадую, як білі люди з своїми прививками заражали чорних, які ніколи не мали таких вірусних хворіб.

Мих
26.05.2007, 19:33
Згадав один момент.

Знаєте чому ніхто не кричить про вірусні хвороби, коли виключають на цілий літній день воду (ні саму піти в душ, ні посуду не помити, ні в туалеті злити)? Тому що на цьому ніхто гроші не заробляє, інша справа - вакцини - мільйонні прибутки.

Ljolik
26.05.2007, 22:08
http://www.press-release.ru/branches/medicine/4642fb2182746/

Санофи Пастер, подразделение Санофи-Авентис, выпустила в 2006 году более одного миллиарда доз вакцин для иммунизации более 500 миллионов людей по всему миру. Санофи Пастер, мировой лидер в создании и производстве вакцин, предоставляет широчайший выбор вакцин против 20 инфекционный болезней. Компания создает вакцины, защищающие жизнь, на протяжении уже более века. Санофи Пастер является самой крупной компанией, занимающийся исключительно вакцинами. Ежедневно компания инвестирует более 1 миллиона евро в научно-исследовательские разработки. Более подробную информацию можно найти на сайте www.sanofipasteur.com или www.sanofipasteur.us

Я так розумію що ці цифри фігня, порівняно з тим що заробляють журналісти на "скандальних" статтях.

А що, вакцину в Африці безплатно роздають :rolleyes: , рятуючи від епідемій людей які пухнуть з голоду ? А є конкретні дані про успіхи вакцинаціїї "нігерів", невже реально зупинили якусь епідемію ;) (дехто писав що епідемії від певних факторів залежать, фактори змінились, чи як ?)

Ljolik
26.05.2007, 22:27
http://www.vremya.ru/2007/86/51/178640.html

Ведомство главного санитарного врача объявило об необходимости изъять из обращения в России некогда распространенную вакцину от гепатита B, которой еще несколько лет назад прививали сотни тысяч детей по всей стране. Распоряжение об изъятии до особого распоряжения девяти серий препарата Euvax B («Эувакс В»), который производят на корейском заводе LG Life Sciences, принадлежащем компании Sanofi-Pasteur, глава «Роспотребнадзора» подписал в конце минувшей недели. Причем г-н Онищенко на этот раз лично никаких нарушителей не выявил, а всего лишь выполнил рекомендацию Всемирной организации здравоохранения. Как выяснилось, ВОЗ получила тревожный сигнал из Вьетнама и была вынуждена разослать депеши с предупреждением об опасности упомянутой вакцины. Причиной отзыва стала серия серьезных осложнений у детей до года, в том числе и с летальным исходом
Сейчас идет расследование, но до выяснения полной картины происшедшего проверенный и длительное время применявшийся препарат -- в том числе в России в рамках массовых программ вакцинации детей -- фактически признан опасным.
Надо сказать, что производители корейско-французской вакцины и не скрывают возможности побочных эффектов от его применения. В аннотации к препарату сказано, что могут отмечаться как местные реакции (покраснение и припухание), так и повышение температуры до 38,8 градуса, рвота, головокружение. Бывают и аллергические реакции. Очень редко -- паралич лицевого нерва и обострение рассеянного склероза. Но, как считают эксперты, при массовых побочных эффектах причину осложнений прежде всего стоит искать на уровне производства. «В таких случаях поднимают все досье на серии, вызывающие вопросы, -- объяснил корреспонденту «Времени новостей» начальник управления регистрации и обеспечения качества лекарственных средств ФГУП «НПО «Микроген» Сергей Коровкин. -- На производстве могли быть незначительные отклонения, которые в итоге фатально сказались на качестве препарата»
«По нашим данным, в прошлом году препарат вообще не завозился в страну, а остатков продали всего на 21тыс. долл. Правда, в 2005-м импорт «Эувакса В» составлял 1 млн долл.», -- сообщил «Времени новостей» аналитик исследовательской компании ЦМИ «Фармэксперт» Давид Мелик-Гусейнов. А во-вторых, потому, что осложнений через несколько лет после прививки ждать не приходится -- двухнедельный срок считается максимальным для проявления любых медикаментозных реакций.
В условиях существенной зависимости России от импортных препаратов повторение такой малоприятной ситуации вполне возможно. Ведь при отсутствии собственного производства медикам приходится ориентироваться на рекомендации сторонних экспертов. А та же ВОЗ не только сертифицировала, но и на протяжении многих лет с энтузиазмом рекомендовала Euvax B к использованию в большинстве стран мира.

Ай-яяй , як негарно вийшло, незручно прям перед доном Педро (с).
От цікаво, а що казали батькам діти яких потерпіли? що після - не означає внаслідок? а якщо реакція виникла після 2 тижнів? думаєте щось довели? а скільких таких серій інших вакцин відкличуть ще через 2 роки, а може і не відкличуть, сказавши що кількість побічних реакцій допустима :cool:

Ольга
29.05.2007, 18:52
вчора побачила ще один фільм про щеплення.
просто нема слів...

сидимо з мужем і думаємо, чи можна просто припинити курс, який ми почали...
у когось таке було?

Ума
29.05.2007, 18:57
вчора побачила ще один фільм про щеплення.
просто нема слів...

а як фільм називається? і де дивилися?