КПК

Показати повну версію : Вакцинація дітей в Україні: за і проти

Сторінки : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13

Бойцовая Рыбка
24.10.2008, 18:33
Скажу одно: прививки не должны быть обязаловкой. Хочешь делай, не хочешь-нет. Заставлять делать прививки незаконно, тем более, что не всегда они приносят пользу. У некоторых иммунитет такой, что человек сам справится с болезнью. Жили же как-то люди без прививок раньше.

левиця
24.10.2008, 20:08
Ну, зараз легше "попросити" лікарку в поліклініці, щоб написала всі щеплення. Тоді легше буде при вступі в дитсадок, в школу... А все решта відповідальність батьків. І взагалі нема чого втручатись в імунітет, він ітак слабий. Так що є над чим задуматись.

Мішаня
25.10.2008, 12:10
Вакцинація від слова vaca-корова статистика свідчить що це не допомагає а навпаки. Якщо є добре знайомі лікарі то краще порадитися з ними перед тим як робити так звану вакцинацію

Степаныч
25.10.2008, 13:48
Прививочный материал сейчас таки дерьмо. Сделали внуку ревакцинацию АКДС. Больше недели болел. Я потом узнал, что практически все привитые дети из его группы переболели.

levandivka
25.10.2008, 13:51
Мішаня!
Ви у цій гілці, крім назви, хоч щось читали?
Чи плутаєте ЛФ з парканом для написів "Тут бил Вася"?

Прививочный материал сейчас таки дерьмо
Ну... ТАК...
Раніше і дерева були зеленішими...

Степаныч
25.10.2008, 13:52
Раніше і дерева були зеленішими... Осінь...;)

TARIKAFR
25.10.2008, 14:59
Ну, зараз легше "попросити" лікарку в поліклініці, щоб написала всі щеплення. Тоді легше буде при вступі в дитсадок, в школу... А все решта відповідальність батьків. І взагалі нема чого втручатись в імунітет, він ітак слабий. Так що є над чим задуматись.

Ну воно то легше. Але чи добре? Цими своїми діями антипрививочники самі борються за зменшення офіційних цифр ускладнень вакцинації. Люди ніби привиті, ускладнень нема, значить вакцина добра і жодної побічної дії, і давай її вперьод всім без розбору.
Такими діями береться участь у поглибленні хабарництва в медицині, хибної статистики, та і просто неправди в загальнолюдській моралі.
Якщо ви такі принципові і впевненні у своїй правоті щодо прививок, то будьте такими до кінця. А не так - тут мені підходить, то я заплачу лікарю і запишу хибні прививки, а от тут мені не підходить - і всі лікарі хабарники і пічкають безпощадно без перебору направо і наліво, ну і вір їх брехливій статистиці.
Пишучи відмови - ви залишаєтесь чисті перед своєю власною совістю, не вчите лікаря натягати пацієнта на хабар за хибну вакцинацію, але і збільшуєте кількість відмовників офіційно, яка може реально заставити задуматись владу, щодо відношення населення до тої чи іншої проблеми, серед яких і вакцинація.
Заплатити і записати - дорога найпростіша і найзручніша. Та чи такі дороги ведуть до істини? Не факт.

Varvar
25.10.2008, 15:28
повідомила начальник відділу охорони материнства та дитинства ГУОЗ у Львівській області Ірина Микичак
тут http://zik.com.ua/ua/news/2008/10/23/154836 повне інтерв"ю.
"У нас відмови від щеплень були завжди: і до антивакцинальної кампанії. Такі антивакцинальні кампанії є хвилеподібні. Звичайно, що зараз на фоні з додаткової кампанії імунізації проти кору та краснухи кількість відмов зросла.
Це є процес закономірний. Велику роль у цьому відіграє і бізнес-зацікавлення: з одного боку є виробники вакцин, з іншого виробники антимікробних препаратів, антибіотиків. Скільки буде існувати бізнес, стільки будуть різні зацікавлення з цього приводу."

Виявляється більшість присутніх тут у гілці противників щеплень є представниками "виробників антимікробних препаратів, антибіотиків":wink::lol:
Але цікаво є те, що влада-медицина визнає "бізнес-зацікавлення виробників вакцин", сміливо.
Ні тобі "покращення" здоров"я нації, зниження різних епідемій, а саме бізнес-інтереси, от вже навіть не стидаються говорити таку правду.

левиця
26.10.2008, 01:27
Ну воно то легше. Але чи добре? Цими своїми діями антипрививочники самі борються за зменшення офіційних цифр ускладнень вакцинації. Люди ніби привиті, ускладнень нема, значить вакцина добра і жодної побічної дії, і давай її вперьод всім без розбору.
Такими діями береться участь у поглибленні хабарництва в медицині, хибної статистики, та і просто неправди в загальнолюдській моралі.
Якщо ви такі принципові і впевненні у своїй правоті щодо прививок, то будьте такими до кінця. А не так - тут мені підходить, то я заплачу лікарю і запишу хибні прививки, а от тут мені не підходить - і всі лікарі хабарники і пічкають безпощадно без перебору направо і наліво, ну і вір їх брехливій статистиці.
Пишучи відмови - ви залишаєтесь чисті перед своєю власною совістю, не вчите лікаря натягати пацієнта на хабар за хибну вакцинацію, але і збільшуєте кількість відмовників офіційно, яка може реально заставити задуматись владу, щодо відношення населення до тої чи іншої проблеми, серед яких і вакцинація.
Заплатити і записати - дорога найпростіша і найзручніша. Та чи такі дороги ведуть до істини? Не факт.

В якій державі ви живете. Це на кшалт "что такое хорошо и что такое плохо". Владу вже ніхто не заставить задуматись. Все це бізнес. Ще б щось сказала, але промовчу. І вір, не вір - це справа кожного.

TARIKAFR
26.10.2008, 01:41
Так давайте брехати і давати хабарі і хаяти брехачів і корупцію, бо
Владу вже ніхто не заставить задуматись. Все це бізнес.

Питання, не в якій я країні живу, бо я розриваюсь між двома країнами. А питання, в тому, що без реального
"что такое хорошо и что такое плохо". Україна ніколи не стане нормальною.
Та і дивно від людини з мед освітою, як не помиляюсь, рекомендувати купляти липові довідки. Схоже на пропаганду і навіть зовсім не по християнськи.

levandivka
26.10.2008, 03:57
В якій державі ви живете. Це на кшалт "что такое хорошо и что такое плохо".
Та йой, Левице... :)
Звикайте! На ЛФ є дуже далекі (від реальної України) користувачі.

Україна ніколи не стане нормальною.
Тьху!
Україна і зараз є НОРМАЛЬНОЮ. :biggrin:
Пошукайте собі іншу причину не повертатися.

TARIKAFR
26.10.2008, 11:06
Україна і зараз є НОРМАЛЬНОЮ.

Все залежить від критеріїв нормальності. У кожного вони свої. Я і не сумніваюсь ні на секунду, що для Вас це все нормально. Що і підтверджуєте.

Пошукайте собі іншу причину не повертатися.

Дякую за такі "цінні поради", а то без них вже зовсім від реальності відірвався.
А тільки питання, раз все знаєте, а куди я не маю повертатись?

Ох, якби не Ваша всекомпетентність, levandivka... і у всіх аспектах життя?! Така універсальна всепорАдність... і головне, як завжди, точно в тему гілки.

anka
26.10.2008, 12:10
чи читали вже про черговий вакцинаторський винахід? http://unicef.pampers-club.ru/
ура! робимо 2 прививки вагітним, що дасть змогу захистити породілю і малюка протягом 2-х місяців після народження. настаящя евріка!!!
я тепер бойкотую памперс...

levandivka
26.10.2008, 13:23
всепорАдність...
Ну що ви..?
Звичайно, із західною медициною - ніц не пораджу.

робимо 2 прививки вагітним,
І всі наслідки списуються на "вроджене"... :unknown: і "а шо поробиш..?"...

anka
26.10.2008, 15:39
І всі наслідки списуються на "вроджене"... і "а шо поробиш..?"... проти тестування вакцин на вагітних тваринах вступляться зелені, а за вагітних жінок країн третього світу вступитися нема кому... зачекаємо рік-другий і до нас це "диво" може потрапити в календар.
я якась неврівноважена стала на тему прививок (доці завтра 4 місяці-втомилася від дільничого педіатра). гррррр
п.levandivka, вельми вдячна за книгу БІ!!! я тепер супер-озброєна!

levandivka
26.10.2008, 16:17
п.levandivka, вельми вдячна за книгу БІ!!! я тепер супер-озброєна!
Радий, що допомагає, але...
Я тілько на видачі стояв. Дякувати треба активістам.

Квіточка
30.10.2008, 17:58
Подивилася наші новини про те, що через два роки нас чекає епідемія дифтерії, через те, що ми масово відмовляємося від прививок і знов почала вагатися... Я ж розумію яка то хвороба, дитина буде хворіти на ангіну а то виявиться дифтерія... а якщо справді таке буде, шо будете робити антивакцинатори??? Ну переконайте мене шо можна і не щепитися від тої хвороби..

artemgukasov
30.10.2008, 18:40
закаляйтесь, хорошо кушайте и чихать на дефтерию,
но если вы не ведете здоровый образ жизни лучше переложить ответственность на врачей, которую они не несут:))))))))

Мих
30.10.2008, 19:55
Подивилася наші новини про те, що через два роки нас чекає епідемія дифтерії,

Квіточко, дорогенька, вам точно не скажуть яка погода буде в понеділок, а ви вірите у їх прогнози що буде за два роки ???? Та вони своїми прививками дитину до смерті довели у Краматорську - оце факт і двох років не тре було чекати....

А, як ви відноситесь до такої фрази:

"15 січня до нас прийде грип під назвою "Смерть амазонки". Ну як страшно?
або "Сіцілійський жах.", нє! Згадав - "Нігерійський жах".... Ну як? мурашки під шкірою не тойво?.....

Varvar
30.10.2008, 20:07
"15 січня до нас прийде грип під назвою "Смерть амазонки"
фармкомпанії привезуть ?
Згадав - "Нігерійський жах"....
та нє, то ж бокс

Мих
30.10.2008, 20:10
та нє, то ж бокс
О, ваш аватар навіть засміявсі, не витримав від того гумору.....

nata-k
30.10.2008, 23:11
закаляйтесь, хорошо кушайте и чихать на дефтерию,
но если вы не ведете здоровый образ жизни лучше переложить ответственность на врачей, которую они не несут:))))))))
Цікавий аргумент. От тільки ніхто ніколи не казав, що щеплення заміняють повноцінне харчування і загартування ;). Ні, не заміняють.

levandivka
31.10.2008, 08:13
Подивилася наші новини про те, що через два роки нас чекає епідемія дифтерії, через те, що ми масово відмовляємося від прививок і знов почала вагатися... Я ж розумію яка то хвороба, дитина буде хворіти на ангіну а то виявиться дифтерія... а якщо справді таке буде, шо будете робити антивакцинатори???
Тьху!
Вагайтеся, кілько влізе! Дивіться собі далі рекламу, труїть своїх дітей.
То ж ваша особиста справа...

Ну переконайте мене
Рисувати на піску?

О, ваш аватар навіть засміявсі, не витримав від того гумору.....
А мій - теж не витримує, часом. І курить-курить-курить...

Ука
31.10.2008, 10:50
Подивилася наші новини про те, що через два роки нас чекає епідемія дифтерії, через те, що ми масово відмовляємося від прививок

дайте-но вгадаю. знову Мухарська відзначилася?

повторюю в тисяча триста сідесят четвертий раз!
щеплення від дифтерії жодним чином не впливає на епідеміологічну ситуацію і на циркуляцію вірусу! епідемія дифтерії через відмови - типова вакцинаторська казочка! Щеплення від дифтеії містить анатоксин, котрий не запобігає зараженню, а лише мав би захищати від токсичної форми. На практиці ж змазує симптоми і утруднює вчасну діагностику, що часом призводить до фатальних наслідків.

Мих
31.10.2008, 15:03
А мій - теж не витримує, часом. І курить-курить-курить...
Левандівко, куріння - то зле для здоровлє як і щеплення.

Квіточка
31.10.2008, 15:05
повторюю в тисяча триста сідесят четвертий раз!
щеплення від дифтерії жодним чином не впливає на епідеміологічну ситуацію і на циркуляцію вірусу! епідемія дифтерії через відмови - типова вакцинаторська казочка! Щеплення від дифтеії містить анатоксин, котрий не запобігає зараженню, а лише мав би захищати від токсичної форми. На практиці ж змазує симптоми і утруднює вчасну діагностику, що часом призводить до фатальних наслідків.
А як тоді можна захиститися від дифтерії???? наскільки я зрозуміла чи з привискою чи без наслідки все одно фатальні?? На вчасне діагностування я не надіюся...

TARIKAFR
31.10.2008, 15:59
Шановна, Квіточка. Закликаю Вас не брати за слово останньої інстанції те, що знайдете в різних джерелах інформації, а особливо в форумах, де люди не несуть жодної прямої відповідальності, незалежно, чи радять те, що знають, чи те, в що вірять, чи радять, щоб щось робити і дома не сидіти. Черпайте інформацію з різних джерел, перш ніж щось вирішувати.
Звісно, що вакцинація протидифтерійна є дуже і дуже ефективним методом профілактики цієї потенційно смертельної хвороби /смертність 1-20 процентів/. Доказом є повне викорінення захворювання у більшості країн Європи, де вже майже 20 років такої хвороби не зустрічається. Зменшення і зникнення хвороби чітко корелює з введенням вакцинації.
Відмітьте, що немає захворювання, та є збудник. Та небезпека іде не тільки від паттогенності збудника а головне - від токсину, що деякі з них виробляють. Не всі збудники виробляють токсин, та це токсин, що вражає серцевий мяз.
Вакцина - це анатоксин, модифікований токсин, що виробляє захисну реакцію організму. Та анатоксин не є повністю очищеним і викликає також імуногенез, виробку антитіл і проти збудника, та в меншій мірі, а звідси і зменшення захворюваності у всіх країнах, що ввели обовязкову імунізацію.
У США зараз смерність серед неімунізованих -13, а серед імунізованих - 1,5. Це офіційна медична статистика, а не баба бабі сказала. Вакцина не дає померти від дифтерії, але і викорінила захворюваність. Це - чітко.
Крім вакцинації, профілактика дифтерії, - як і до всіх інфекц хвороб. Здоровий спосіб життя, підтримка здорового стану іммунної системи. І звісно - не контактувати з дітками, у яких є важка форма ангіни, що може бути дифтерією.
Я працюю лікарем, бачу всю кухню з середини. Мої дітки вакциновані проти дифтерії. І як буде третя дитина, то таке питання не вакцинувати не постане. Хоч вакцина то є хімія і труйка, та очікуваний еффект не в порівняння від можливої шкоди, я вже не говорю про захворіти самою дифтерією. А то вже не балачки.
От Вам і друга точка зору!

Ука
31.10.2008, 17:40
У США зараз смерність серед неімунізованих -13, а серед імунізованих - 1,5. Це офіційна медична статистика,

ох, як же я люблю таку статистику!
а хто входить в групу неімунізованих, не розповісте? Ну то я Вам розкажу. Діти з важкими вродженими і набутими хронічними захворюваннями, імунодефіцитами, а також з неблагополучних найбідніших прошарків населення з високим скупченням проживання, поганим харчуванням, переохолодженням і антисанітарією. Маленький нюанс, а як багато змінює, чи не так?

На вчасне діагностування я не надіюся...
от лише на це і потрібно надіятися. і не просто надіятися, а бути готовим. запускаєте пошук в неті за словом "дифтерія" і перелопачуєте розділ діагностика. І коли в дитини бачите якісь ознаки - піднімаєте хай. точнло так само, як і з іншими некерованими щепленнями хворобами. Чи дифтерія - то єдине, чим в нас діти хворіють?

levandivka
31.10.2008, 18:24
Чи дифтерія - то єдине, чим в нас діти хворіють?
Нє. Але сильно нею страшать піплух. :)

TARIKAFR
31.10.2008, 18:55
ох, як же я люблю таку статистику!
а хто входить в групу неімунізованих, не розповісте? Ну то я Вам розкажу. Діти з важкими вродженими і набутими хронічними захворюваннями, імунодефіцитами, а також з неблагополучних найбідніших прошарків населення з високим скупченням проживання, поганим харчуванням, переохолодженням і антисанітарією. Маленький нюанс, а як багато змінює, чи не так?

Так, але міняє недостатньо, щоб не захворіти! У більшості країн Європи, де все населення вакциноване, бо і вакцинація була і ще є ще часто обовязковою, там дифтерії НЕМА, хоч є і всі перечислені Вами прошарки населення. В США є ще захворюваність, та кількість нелегальних мігрантів недопорівняння.
Звідси - вакцинація, щодо дифтерії, мала домінуючу роль до всіх решти факторів профілактики. Та і сама різниця в смертності від дифтерії - 1,5% на 13% невакцинованих, вражаюче/!/ і для себе я б тут не мудрствував, коли мова зайде про моїх діток, вакцинувати від дифтерії, чи - ні.

levandivka
31.10.2008, 18:57
вакцинація, щодо дифтерії, мала домінуючу роль до всіх решти факторів профілактики.
Хто сказав? виробники, чи дистрибютори?

Мих
31.10.2008, 19:04
Так, але міняє недостатньо, щоб не захворіти! У більшості країн Європи, де все населення вакциноване, бо і вакцинація була і ще є ще часто обовязковою, там дифтерії НЕМА,

А у нас є? Мій знайомий лікар за 30-річну практику не бачив жодного хворого дифтерією. То є надзвичайно рідкісна хвороба. А смерть від неї приблизно зустрічається так часто, як смерть від вирваного зуба. Проте, всіх ПОГОЛОВНО щеплюють. Доречі, сама прививка досить важко переноситься людським організмом, може бути висока температура, зноб, людину до тижня виключає з активного життя.

Ука
31.10.2008, 19:12
Звідси - вакцинація, щодо дифтерії, мала домінуючу роль до всіх решти факторів профілактики.

поясніть мені, як математикові, звідки? логіки не бачу. Ви що, елімінували всі фактори, і залишилася одна вакцинація?

TARIKAFR
31.10.2008, 23:19
А у нас є? Мій знайомий лікар за 30-річну практику не бачив жодного хворого дифтерією. То є надзвичайно рідкісна хвороба. А смерть від неї приблизно зустрічається так часто, як смерть від вирваного зуба. Проте, всіх ПОГОЛОВНО щеплюють. Доречі, сама прививка досить важко переноситься людським організмом, може бути висока температура, зноб, людину до тижня виключає з активного життя.

А я от в інфекційній лікарні за 2місяці стажу бачив 3х, один у страшному стані. Але мій знайомий лікар ніколи СНІДу не бачив, а то значить, що хвороба рідкісна, а то її і не існує, бо її євреї придумали, а люди мруть не більше, ніж від зуба. А я от ніколи не бачив, щоб від вирваного зуба померли. То значить, що того нема?
Медицина - не ББС! :smile:

поясніть мені, як математикові, звідки? логіки не бачу. Ви що, елімінували всі фактори, і залишилася одна вакцинація?

Скажу Вам, як математику, що медицина - не математика. І не все тут доведено, і не всі фактори можливо врахувати, і часто 2 на 2 = не 4. Лікування і рекомендації в залежності від досвіду і розробок, можуть повернутись і на протилежні, настільки то важка матерія. То, що пишеться в книжках, в реалі на 100% рідко зустрічається, і тут прогуглити хворобу чи стан дуже часто не достатньо. Найбільшу роль грає досвід і навіть скоріше інтуіція лікаря, що виробляється роками і не знаходиться в Гуглі і не купується з дипломом. Добрий лікар з досвідом пацієнта хребтом чує, бо теорії в медицині дале-е-еко не досить.
Це наша біда, що математики змушені займатись медициною, а медики - математикою / рахувати гроші /. Але це такай-сякий вихід, тимчасовий і зовсім недостатній. І альтернативи розвитку в Україні сучасної медицини нема. Кожною справою,а собливо надважкою, як медицина, має займатись спеціаліст.
А поки медицина наша в проблемах, то у випадку серйозних ситуацій, раджу зробити все і знайти одного, ліпше двох, спеціалістів в необхідній галузі, а вже потім сісти за Інтернет.
У медицині дуже мало наперед заготовлених формул. Їх, практично, майже нема. Та і ті, що є - в постійних змінах.
Лиш результат всіх дій має бути тільки один - наше здоровя, яке не купиш.

Мих
31.10.2008, 23:51
Скажу Вам, як математику, що медицина - не математика. І не все тут доведено, і не всі фактори можливо врахувати, і часто 2 на 2 = не 4.

Зате щеплення усім як 2х2=4.

Що штовхає медицину робити щеплення?

Гроші.

Заберіть гроші у МОЗ (а просто видавайте їй вакцину)і за пару років всі забудуть про щеплення, як про всяку справу у нашій країні, просто занедбають, бо нема стимулу.

TARIKAFR
01.11.2008, 00:55

Тільки питання здоровя людей. Звісно, що в Україні зявляються свої фінансово-кримінальні нюанси, але у світовому вимірі вакцинація чітко довела свою ефективність. При коректному проведенні вакцинація буде ефективна і принесе тільки користь нашому народу. Хоч і не виключаю вплив фармакологічного лоббі, яке є, і буде. Та йому є свої противаги у вигляді лікарських спілок, страхових компаній, громадських організацій... та то до циілізованих країн більшестосунок має.
І коли б причина вакцинації була б тільки в грошах, то я б свою дитину не дав колоти хімією лишній раз. Я, особисто, не тільки вірю, але і впевнений в її ефективності вцілому. Звісно, при умові, що робиться з дотриманням всіх сучасних застережень і рекомендацій. І тут треба шукати вирішення проблеми. Відміна вакцинації - то є середньовіччя, язичництво, і не знаю, чи всі хочуть такого шляху.
На мою думку питання коректніше поставити - як зробити так, щоб питаннями вакцинації, як і іншими, у нас зайнялися дійсно спеціалісти, і де їх взяти, чи як виховати?
Інакше - господарка і далі керуватиме державою. І далі матимемо, що вартуватимемо.

levandivka
01.11.2008, 08:51
медицина - не математика. І не все тут доведено,
ТАК! Прогалини судочинства...
Не доведеш, що через медика втратив здоров'я.

раджу зробити все і знайти одного, ліпше двох, спеціалістів в необхідній галузі
Ну...
Знайшов. Файна інфекціоніст. Сама бідкаєцця, що по молодості-глупості їздила з вакцинаторськими бригадами, багацько людей покалічила...

результат всіх дій має бути тільки один - наше здоровя, яке не купиш.
О-о-о... ТАК...
Мухарська і К теж пересипають свої рекламні тексти "аксіомами".
Та всі знають, що руки треба мити, що Земля кругла, а зимою холодно.
От до вакцинації оно має дуже мале відношення.

є свої противаги у вигляді лікарських спілок, страхових компаній, громадських організацій... та то до циілізованих країн більшестосунок має.
Ну..? І навіщо оффтопити повідками про західну медицину?

як зробити так, щоб питаннями вакцинації, як і іншими, у нас зайнялися дійсно спеціалісти, і де їх взяти, чи як виховати?
Дуже просто!
Посадити 10-к "спеціалістів", винних у втраті здоров'я..., а решта подумає, що важливіше, здоров'я пацієнта, чи наказ начальника "труїти всіх".

Ука
01.11.2008, 12:21
У медицині дуже мало наперед заготовлених формул. Їх, практично, майже нема. Та і ті, що є - в постійних змінах.

золоті слова!
от лиш чому, коли мова йде про вакцинацію, медики, а осоливо чиновники від медицини, про це забувають? і з дитячих мультиків про бегемотика вбивають нам в голову, що вакцинація - то єдиний, безпечний, надійний спосіб захисту від інф.захв.? така собі священа корова? Правда, як тільки виникають ускладнення, чи епідемії, незважаючи на вакцинацію, тут же знову згадують про це?

Мих
01.11.2008, 12:36
Цитата:
Допис від Мих Переглянути допис

Тільки питання здоровя людей.

:lol::lol::lol:

ага... як підете до зубного у державну клініку - там побачите всю турботу... тільки так, без оплати (як прививка), там побачите все піклування, у всій красі...:crazyman:

А на Заході? що на Заході? Ті ж гроші, ті ж фабрики, що вирощують вакцину, так само збирають колосальні гроші, чого б різати курку, яка несе золоті яйця? Єдине, в чому різниця - це більше страху, бо там Мухарська вже б давно таки сиділа.... за такі смертельні промахи, а у нас при всій біді далі можна вішати людям макарони на вуха.

Давайте зробимо наступне. Якщо головного санітарного лікаря не посадять за смерть дитини в Краматорську - то прививкам у нас не можна довіряти. А таки не посадять, бо прокуратура скоріше витрясе пару мільйонів від звинуваченого, аніж посадить, а бо судді зроблять.... все буде ок.... А людей далі будуть дурити і заробляти гроші на їх здоровю.

levandivka
01.11.2008, 13:16
Цитата від TARIKAFR: У медицині дуже мало наперед заготовлених формул. Їх, практично, майже нема. Та і ті, що є - в постійних змінах.

золоті слова!
Протестую. заготовок у вакцинаторів багацько.
1. Вакцинований=захищений. (не сходицця, але то байка)
2. Невакцинований=небезпечний суспільству (теж не сходицця)
3. Вакцини приностять тільки користь!
Продовжувати їх "формули" можна довго. Не крастиму у Мухарської хліб. Самій наснаги не бракує.

Томик
01.11.2008, 21:22
Звісно, що вакцинація протидифтерійна є дуже і дуже ефективним методом профілактики цієї потенційно смертельної хвороби /смертність 1-20 процентів/. Доказом є повне викорінення захворювання у більшості країн Європи, де вже майже 20 років такої хвороби не зустрічається. Зменшення і зникнення хвороби чітко корелює з введенням вакцинації.
Відмітьте, що немає захворювання, та є збудник. Та небезпека іде не тільки від паттогенності збудника а головне - від токсину, що деякі з них виробляють. Не всі збудники виробляють токсин, та це токсин, що вражає серцевий мяз.
Вакцина - це анатоксин, модифікований токсин, що виробляє захисну реакцію організму. Та анатоксин не є повністю очищеним і викликає також імуногенез, виробку антитіл і проти збудника, та в меншій мірі, а звідси і зменшення захворюваності у всіх країнах, що ввели обовязкову імунізацію.
Спливла таки дифтерія! І знову те ж саме бла-бла-бла! Захищає, попереджує, викорінює :girl_mad:!
Ну хто ту смертність вакцинованих вираховував, коли "у більшості країн Європи, де вже майже 20 років такої хвороби не зустрічається."?
Хвороба зустрілась, у країнах колишнього СРСР. І що виявилося за приблизною статистикою? Те що серед захворілих на дифтерію вакциновані становлять 70 %! За те, завдяки "дуже-дуже ефективній" вакцині ніхто із лікарів і потилицю не почухав, доки не почалися важкі наслідки у хворих.
Хто там з чим або з ким корелює вже і не цікаво, лише на одному сайті ВООЗ такі кореляції можна знайти, що йой!
Звідки Ви взяли "маріння вакцинаторів" про здатність недоочищеного анатоксину виробляти антитіла від збудника, "та в меншій мірі, а звідси і зменшення захворюваності у всіх країнах, що ввели обовязкову імунізацію". Таке я чую вперше, хоч вже всяких перлів наслухалась. Хто це вигадав?
Перехворів на дифтерію одного разу, дуже швидко можна заразитися на неї вдруге! Природня хвороба не дає пожиттєвого імунітету! А якийсь недоочищений анатоксин дає, при чому все одразу! Може десь у Безансоні і дає, звичайно, у Львові вже ні, точччно!
Привіт Сорелю :girl_bye:!

Але сильно нею страшать піплух.
Що таке піплухи? Це від people?! :lol:

nata-k
01.11.2008, 23:55
Звідки Ви взяли "маріння вакцинаторів" про здатність недоочищеного анатоксину виробляти антитіла від збудника, Це не марення, це правда ;). У більшості сучасних вакцин окрім анатоксина міститься невелика кількість антигенного компоненту, який здатний викликати виробництво антитіл. Їх кількість не дуже значна, але допомагає знизити пул збудника при зараженні.

І ще раз про дифтерію. При цьому захворюванні небезпечним є не сам збудник, а його токсин. Саме токсин викликає серйозні ускладнення з боку серця, нирок та може привести до летальності. Саме тому вакцина спрямована на вироблення антитоксичного захисту, а не антимікробного. Бо це більше відповідає потребі.

TARIKAFR
02.11.2008, 01:09
Спливла таки дифтерія! І знову те ж саме бла-бла-бла! Захищає, попереджує, викорінює !
Ну хто ту смертність вакцинованих вираховував, коли "у більшості країн Європи, де вже майже 20 років такої хвороби не зустрічається."? У всіх країнах Єврони з часу введення вакцинації захворюваність зменшилась і тепер вже - не існує. Це - чітко, ясно... і не потрібно бла-бла-бла. Смертність врахована в США, де хвороба є, якщо Ви це добре читали, а не навмисне переткручуєте почуте.
Нашій статистиці, де серед вакцинованих є всі, що вакциновані частково і невакциновані - тільки Ви і МОЗ і вірите. Подяка липовим довідкам і вимагання статистичної всеохопленості населення. Статистика у нас - все липа.

Звідки Ви взяли "маріння вакцинаторів" про здатність недоочищеного анатоксину виробляти антитіла від збудника, "та в меншій мірі, а звідси і зменшення захворюваності у всіх країнах, що ввели обовязкову імунізацію". Таке я чую вперше, хоч вже всяких перлів наслухалась. Хто це вигадав?
Те, що Ви чуєте вперше не повинне існувати? На щастя - це неправда. Вакцина крім анатоксину містить і компоненти збудника і хімічні включення, що викликають імуногенез. Доказ - викорінення хвороби в країнах, де була дійсно 100% процентна імунізація. Медична спільнота завдячує перш за все вакцинації, а вже потім іншим методам профілактики. США - високі стандарти життя, неповна вакцинація - 1,5% захворюваності серед вакцинованих. Ті ж умови життя в Європі при обовязковій вакцинації - хвороби 20 років нема! Які ще потрібно докази?

Перехворів на дифтерію одного разу, дуже швидко можна заразитися на неї вдруге! Природня хвороба не дає пожиттєвого імунітету!

А ніхто і не казав про пожиттєвий, та імунітет існує і до кілька років / не згадаю скільки так зразу/. Вакцина призначена захищати від токсичної дії збудника, як щойно пояснила ната-к.

Все, до чого б я закликав, то не видавати бажане за дійсне. Людям потрібно завжди знати і казати правду, і тільки правду. А правда - вона народжується в дискусії. І так буде чесно.

золоті слова!
от лиш чому, коли мова йде про вакцинацію, медики, а осоливо чиновники від медицини, про це забувають? і з дитячих мультиків про бегемотика вбивають нам в голову, що вакцинація - то єдиний, безпечний, надійний спосіб захисту від інф.захв.? така собі священа корова? Правда, як тільки виникають ускладнення, чи епідемії, незважаючи на вакцинацію, тут же знову згадують про це?

Не знаю, хто і що кому вбиває, та вакцинація є інвазивним, далеко зовсім не безобідним методом профілактики, який має і свої недоліки і свої протипокази, хоч і не багато.
Та її ефект є ЗНАЧНО вищий за недоліки, що доказано вже сотнею років існування людської цивілізації, де люди вже не мруть ні від правцю ні від тої ж дифтерії. Шанс вмерти від вакцини, звісно, є та він - просто мізерний, в порівнянні.
Перед людьми потрібно бути чесними - в медицині НЕМАЄ 100% гарантій, НІКОЛИ і НІВЧОМУ, в тім числі і в вакцинації. Але люди століттями працювали і працюють над тими проблемами, і на щастя ми вже не в язичнистві чи феодалізмі, де все нове - шарлатанство і від нечистого..

Єдине, в чому різниця - це більше страху, бо там Мухарська вже б давно таки сиділа.... за такі смертельні промахи, а у нас при всій біді далі можна вішати людям макарони на вуха.

Шановний, Мих. Справа не тільки в Мухарській і далеко не в ній. Хто б не опинився в її кріслі - поступив б приблизно так само. Це система корупції і цинізму, яка приводить людей до влади, людей, часто, не найчесніших. Щира людина до такого посту не доживе. Не дадуть. То не Мухарську міняти треба, а систему, що її туда поставила.
Бо, якщо завтра вона піде на пенсію і в крісло сяде непрофесіонал, то він ніц не буде міняти. Якщо вдастся дійти професіоналу, то і він не змінить ніц. Бо як професіонал знатиме, що вакцинація таки потрібна, а от покращити умови її проведення і закупки - так це йому зробити не дадуть, бо за все вже заплачено і тендери наші липові. Помре хлоп в автокатстрофі.
А що простим людям робити? Раджу купувати собі якісні вакцини, а не маде ін Індія і не вакцинуватись при будь-якій підозрі захворювання дитини. Почекайте, порадьтеся з лікарем, кому довіряєте. А хто проти вакцинації - писати відмови чесно і чітко, а не купувати липові справки, з яких тільки і радості тій липовій українській статистиці.

levandivka
02.11.2008, 10:02
Шанс вмерти від вакцини, звісно, є та він - просто мізерний, в порівнянні.
Хто сказав? (с) виробник вакцини?

Доказ - викорінення хвороби в країнах, де була дійсно 100% процентна імунізація. Медична спільнота завдячує перш за все вакцинації, а вже потім іншим методам профілактики.
Вав!
Тунгуський метеорит - теж доказ ефективності вакцинації?
Ггг... 100%?
Люблю ТАКу цифру. Зазвичай, брехлива.

вакцинація є інвазивним, далеко зовсім не безобідним методом профілактики, який має і свої недоліки і свої протипокази, хоч і не багато.
Фігась!..
Там ТАКий перелік! А Ви... "небагато"

Мих
02.11.2008, 10:17
Раджу купувати собі якісні вакцини
Гм... запитати в аптеці: пані, оця прививка якісна?(вгадайте відповідь з трьох раз)
Ну а лікар, якому довіряю звідки може знати що в аптеці продається: якісна/неякісна?

Шановний, Мих. Справа не тільки в Мухарській
Згоден, не в ній, але й в ній також... дєтя сістєми.... отже висновок, поки система жива - ніяких прививок.

TARIKAFR
02.11.2008, 11:05
Гм... запитати в аптеці: пані, оця прививка якісна?(вгадайте відповідь з трьох раз)
Ну а лікар, якому довіряю звідки може знати що в аптеці продається: якісна/неякісна?

Якісними рахуються французькі і бельгійські вакцини. Можливо є інші, та не знаю.

Згоден, не в ній, але й в ній також... дєтя сістєми.... отже висновок, поки система жива - ніяких прививок.

А я впевнений, що Ви не сприймете вакцинайію, як би там не мінялась система. А поміняється вона не скоро, якщо і поміняється колись. Ви маєте свою думку і стараєтесь аргументувати , маєте на це право і я поважаю ваше рішення, хоч і кардинально з ним не згоден.
Ми дискутуємо тут для людей, що ще вирішують для себе - вакцинуватись, чи ні.
Одної правди десь виписаної і схованої від нас - нема. Кожен вирішуватиме для себе і для своїх близьких. І наші аргументи їм будуть в нагоді.

levandivka
02.11.2008, 11:17
І наші аргументи їм будуть в нагоді.
Ні! :lol:
Тільки наші.

Ука
02.11.2008, 13:07
Саме тому вакцина спрямована на вироблення антитоксичного захисту, а не антимікробного. угу. розкажіть це Мухарській. А то вона вперто торочить про те, що відмовники спричиняють епідемію.

У всіх країнах Єврони з часу введення вакцинації захворюваність зменшилась і тепер вже - не існує. Це - чітко, ясно...

здається, я саме Вас вже питала про це пару десятків сторінок тому. 100% вакцинація - це єдиний впливовий фактор, який змінився за цей час?

Доказ - викорінення хвороби в країнах, де була дійсно 100% процентна імунізація

назвіть мені країну зі 100% вакцинацією. Там що, й імунодефіцити викорінили?

США - високі стандарти життя, неповна вакцинація - 1,5% захворюваності серед вакцинованих. Ті ж умови життя в Європі при обовязковій вакцинації - хвороби 20 років нема!

от і порівняйте США з її бідними негритянськими, китайськими тощо районами і ситу Европу. справді, які ще докази потрібні?
Та її ефект є ЗНАЧНО вищий за недоліки, що доказано вже сотнею років існування людської цивілізації, де люди вже не мруть ні від правцю ні від тої ж дифтерії.
зате мруть від вакцинації. а ще купа нових епідемій.
А хто проти вакцинації - писати відмови чесно і чітко, а не купувати липові справки, з яких тільки і радості тій липовій українській статистиці.

от тут я з Вами на всі 100%

Томик
02.11.2008, 18:15
Це не марення, це правда . У більшості сучасних вакцин окрім анатоксина міститься невелика кількість антигенного компоненту, який здатний викликати виробництво антитіл. Їх кількість не дуже значна, але допомагає знизити пул збудника при зараженні.

І ще раз про дифтерію. При цьому захворюванні небезпечним є не сам збудник, а його токсин. Саме токсин викликає серйозні ускладнення з боку серця, нирок та може привести до летальності. Саме тому вакцина спрямована на вироблення антитоксичного захисту, а не антимікробного. Бо це більше відповідає потребі.
Вам не маріння, а правда? Так і коліть своїх дітей, хотілось б додати "на здоровья", але це буде глумлінням. І знову теж саме! Ок! Ви вже передумали тікати звідси? Будем вести розмову? І ще раз про дифтерію?

TARIKAFR, всі ваші розмови про благополучну Америку та Європу, в якій вже немає навіть захворюваності, не те що хвороб, не мають під собою ніякого твердого грунту. В Європі і кору вже нема, він тільки в Україні залишився и косить всіх без винятку! І в Америці і в Європі свої брязкальця забаганки. Якби я жила там, то я б ретельно слідкувала за ситуацією саме там. Дякувати Богові я живу тут, тому і слідкую за тутешніми справами.

Між тим, закони природи не мають меж і кордонів, вони понад політики та грошей. Кожна хвороба має свої цикли існування, вони залежать від багатьох факторів. Це санітарно-гігієничний рівень життя людей, це циркуляція збудника в популяції, це рівень імунітету кожної людини. Далі - соціальні умови життя, а саме скупченість населення на территорії проживання, також рівень контролю і мониторингу випадків захворюваності. Для епізотичних хвороб додатково - це міграції тварин-носіїв, сезонність міграцій та інше.

Дифтерія викликається дифтерійною бактерією, небезпечними для здоровья є токсичні форми з причини токсину, який виробляє мікроорганізм - коринебактерія або паличка Лефлера. Описано 153 штами, які живуть повсюди навколо нас і в нас самих. Джерелом захворювання є хворі та носії токсигенних штамів (які не хворі на дифтерію!). Смерть від дифтерії може наступити внаслідок механічної асфіксії - дифтерійні плівки в горлі (переважно у дітей), токсичного шоку, або від ускладнень дифтерії - гострої сердцевої недостатності або паралічу дихальної мускулатури. З боку нервової системи можливі ускладнення - парези, нейропатії, поліневрити, які частіше мають оборотний процесс після видужування.

Рання діагностика дифтерії, раннє введення очищеного АНТИтоксину, антибіотики, протитоксичні засоби, інтубація за потребою, використання апарату штучного дихання - це традиційні ефективні методи лікування.

Що відбувається в періоди відсутності (або при поодиноких) випадків дифтерії? Коринебактерії вільно безсиптомно циркулюють в популяції людей, дозволяя формуватись природньому імунітету популяції, або викликають легкі нетоксичні форми хвороби.

Яким саме чином введення анатоксину перешкоджує зараженню на дифтерію? Яким чином календарне введення анатоксину може сприяти запобіганню токсичних форм, якщо відомо, що цей захід може бути ефективним тільки в перші доби від клінічних проявів хвороби? Враховуючи здатність всіх вакцин викликати збої в роботі імунітету та імунодефіцити, саме завдяки частим і численним вакцінаціям ту страшенну дифтерію і можна підхватити.

А от що буває, коли якісь недоосвічені лікарі дізнаються про присутність коринебактерій у змивах з горла здорових фізично розвинутих дітей
http://www.simya.com.ua/articles/59/14702/4/
http://www.stb.ua/news.php?item.19804.1
Абсурд? Повний! Хто буде відповідати?

Мих
02.11.2008, 23:03
І ще раз про дифтерію. При цьому захворюванні небезпечним є не сам збудник, а його токсин.

тобто прививка проти дифтерії - то прививка не проти самого вірусу, скільки проти токсину? Але ж токсин - то не вірус, яка прививка тоді і до чого?

Chortenia
03.11.2008, 09:44
Дивилася в суботу НТА, прес-конференцію лікарів про щеплення (в рамках програми "якась там аптека" - не пам'ятаю). Знову залякування, звинувачення тих, хто щепитись не хоче, розповіді про колективний імунітет, пр оте, як у деяких країнах без щеплень - нікуди.
Вобщєм інфи майже нуль.
Знайте, усі нещеплені від гепатиту діти у 14 років захворіють на цероз печінки (за словами одного з виступаючих). о_О

Однак було кілька позитивних моментів:
1. Наголошували, що без вашого дозволу дитині в школі не мають права робити будь-які маніпуляції.
2. заклик до того, що якщо ви відмовляєтесь від щеплення, то краще писати офіційну відмову, ніж робити липові довідки.

Блін, краще б зробили інформативну передачу на ту тему.

anka
03.11.2008, 10:43
Вобщєм інфи майже нуль.
від них нового нічого і не діждетесь, лише страшилки.
тепер інфа для тих, хто читає форум з метою визначити для себе- потрібно вакцинуватись, чи ні. нещодавно мою знайому лікар-педіатр протягом місяця переконував в необхідності вакцин (причому разом із маразматичним гепатитом В). давав їй брошурки, статейки, фільми.... старався, зі шкіри ліз. потім, в розмові з"ясувалося, що той педіатр- батько моєї знайомої, який ЖОДНОЇ прививки не робив своїм двом дітям і ЗАБОРОНИВ робити прививки внукам ( це я знаю на 100%). от тепер думайте...

nata-k
03.11.2008, 10:58
Ви вже передумали тікати звідси? Будем вести розмову?
Томик, ви себе льстите ;).

раннє введення очищеного анатоксину,
Томик, а за яким принципом діє анатоксин, введений вже хворій людині?

Будь ласка, коротко :). Кто мыслит ясно, тот излагает ясно.
__________________________________________________ _____

Трошки щодо ефективності та факторів ризику.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10657203?ordinalpos=&itool=EntrezSystem2
Risk Factors for Diphtheria: A Prospective Case-Control Study in the Republic of Georgia, 1995-1996
Переклад:
Значне збільшення захворювання на дифтерію в країнах колишнього СРСР дає унікальну можливість виявити фактори ризику захворюванності на дифтерію органів дихання. У Грузії було здійснено проспективне дослідження за методом «випадок-контроль». У дослідження було залучено 218 хворих з дифтерією (госпіталізовані з жовтня 1995 по березень 1996р) і 408 контрольних субєктів. 100 хворих були у віці 14 років і молодше, 118 хворих (55%) у віці 15 років і старше (віковий діапазон від 1 – 75 років). При проведенні мультиваріативного аналізу було статистично достовірно доведено наступні фактори ризику: відсутність вакцинації (matched odds ratio [mOR]=19.2), експозиція до дифтерії у родині (mOR=7,4), експозиція до ураження шкіри (mOR=5,8), екзема в анамнезі (mOR=5,8), лихоманка перед захворюванням (mOR=1,9), загальні чашки (mOR=2,7), ванна з частотою меньше 1 на тиждень (mOR=2,6). Данні результати підкреслюють важливість первинної профілактикиз допомогою імунізації, вторинної профілактики при експозиції до дифтеріїї (або до підозрілих уражень шкіри), а також дотримання стандартів особистої гігієни.

tslezinska
03.11.2008, 18:19
Про ефективність вакцинації можна судити з того, наскільки великий відсоток вакцинованих дітей хворіє на ті хвороби, від яких їх щепили. У львівських садочках епідемія кашлюку. Наша дитина була щеплена до 6 місяців, відповідно, отримала 3 АКДП і...от тільки вилізла з кашлюку. І якби він не був щеплений, я б одразу здогадалася, що то кашлюк, а так 2 тижні думала, що то все ж таки застуда якась...

anka
03.11.2008, 20:07
Наша дитина була щеплена до 6 місяців, відповідно, отримала 3 АКДП і...от тільки вилізла з кашлюку. І якби він не був щеплений, я б одразу здогадалася, що то кашлюк, а так 2 тижні думала, що то все ж таки застуда якась... не сумніваюся- лікар каже, що якби дитина не була щеплена, то хворіла б значно сильніше:) до слова- знаю сім"ю, в якій двоє діточок. Старшого молода мама щепила від усього, молодша дівчинка не має жодного щеплення. Нещодавно перехворіли кашлюком обоє в абсолютно однаковій формі. і дійсно лікар спочатку хлопчику не ставив діагноз кашлюк лише через те, що він щеплений. Ще раз собі підтвердила, що моє дитя не отримає жодного щеплення

Мих
03.11.2008, 21:45
Знайте, усі нещеплені від гепатиту діти у 14 років захворіють на цероз печінки (за словами одного з виступаючих).

мудро.... дуже мудро....:crazyman::crazyman::crazyman::crazyman:

не сумніваюся- лікар каже, що якби дитина не була щеплена, то хворіла б значно сильніше:) до слова- знаю сім"ю, в якій двоє діточок. Старшого молода мама щепила від усього, молодша дівчинка не має жодного щеплення. Нещодавно перехворіли кашлюком обоє в абсолютно однаковій формі. і дійсно лікар спочатку хлопчику не ставив діагноз кашлюк лише через те, що він щеплений. Ще раз собі підтвердила, що моє дитя не отримає жодного щеплення
У мене діти без щеплень.... і все добре, дякувати Богу.

Chortenia
04.11.2008, 08:29
У мене діти без щеплень.... і все добре, дякувати Богу.

От нормально, коли таке кажут ьна прес-конференції з понтом професіонали?

Funt
04.11.2008, 09:05
У Грузії ... госпіталізовані з жовтня 1995 по березень 1996р ... наступні фактори ризику: ... загальні чашки (mOR=2,7), ванна з частотою меньше 1 на тиждень (mOR=2,6)
Дело в том, что в те годы всё это было "немодно", см. здесь (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%8F_%D1%87%D0%B5% D1%87%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%B2%D 0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0) и здесь (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81%D 0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0_%D 0%B2_%D0%93%D1%80%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B8).
Думаю, качественное питание, жильё и доступность медицинской помощи при заболеваниях - тоже "не пользовались популярностью"... А впрочем, я смотрю, Ваш "авторитетный источник" всё это и за факторы риска не считает? Ну-ну...

Подпою собственной цитатой, с официального антипрививочного сайта:
http://www.privivok.net.ua/node/84
У жодному разі не можна користуватися незаконним методом - оформленням так званої "липової" довідки. Такий варіант є злочином, й крім того, у цьому випадку дитина у всіх документах буде відзначена як щеплена, що скоріш за все не врятує її від позачергового або планового щеплення за місцем навчання. Навіть якщо батьки попереджають персонал про "індивідуальний графік", такій дитині, як правило, не вдається уникнути "належного" їй щеплення.Ну, и кто же эти нехорошие незаконопослушные "антипрививочники"? Ну-ка, дайте мне их... :smile:

Заберіть гроші у МОЗ (а просто видавайте їй вакцину)і за пару років всі забудуть про щеплення, як про всяку справу у нашій країні, просто занедбають, бо нема стимулу.
В Австралии именно так и случилось:
http://www.1796kotok.com/forum/viewtopic.php?t=17579
...австралийское правительство отменило с 1 октября сего года индивидуальные взятки, то есть, пардон, стимулирующие выплаты вакцинирующим терапевтам общей практики. Те самые 18 с половиной долларов. Напомню, что схема материального поощрения вакцинирующих врачей была и остается сложной и многогранной, и другие аспекты схемы остаются на местах. Отменилась лишь выплата в $18.50 за каждого привитого ребенка каждому привившему врачу, как было до 1 октября.
Да, так вот, теперь начинается цирк. Сегодня мне попались сразу две интереснейшие публикации в прессе, обе предсказывающие скорую гибель Австралии от непривитости и обе призывающие как можно скорее восстановить отмененную выплату, иначе (внимание!!) - врачи перестанут вакцинировать детей!!!
http://www.news.com.au/dailytelegraph/story/0,,24471927-5001021,00.html
http://www.6minutes.com.au/articles/z1/view.asp?id=240374
В статьях практически задается риторический вопрос - а из каких собственно соображений врач должен предлагать детям прививки, если ему за это ничего не будет?
...рекламный щит с той клиники таинственным образом исчез, как будто и не было. Вот, оказывается, почему.у світовому вимірі вакцинація чітко довела свою ефективність
Я проиллюстрирую: http://www.healthsentinel.com/graphs.php?id=14&event=graphs_print_list_item
Уменьшилась ли смертность из-за вакцинации, независимо от неё или вопреки ей? Почему-то вспомнился старый анекдот: чукчи спрашивают у шамана: "к какой зиме готовиться?" Шаман ударил в бубен, послушал его и сказал: "к холодной!" А сам потихоньку пошёл к метеорологам: "какая зима будет, мужики?" Те посмотрели в бинокль: "холодная! видишь - чукчи к холодной зиме готовятся!"

Томик
04.11.2008, 13:15
Томик, а за яким принципом діє анатоксин, введений вже хворій людині?
Будь ласка! Хворій людині вводиться сироватка - АНТИтоксин - протиотрута. АНАтоксин хворій людині НЕ вводиться. Дякую, що звернули увагу на мою описку. Ви та-а-ак уважно мене читаєте (це я вже точно собі льстю :girl_bye2:)
АНТИтоксин - це очищені антитіла коней, отримані імунізацію коней дифтерійним АНАтоксином. При введенні вони утворюють класичний комплекс антиген-антитіло, таким чином частково нейтралізують токсичну дію.
Цікава стаття, яка ставить відомості про дифтерію з догорираком на місце
http://www.homeoint.org/kotok/vaccines/malady/butler.htm

Мих
04.11.2008, 13:45
Цитата:
Допис від nata-k Переглянути допис
І ще раз про дифтерію. При цьому захворюванні небезпечним є не сам збудник, а його токсин.
тобто прививка проти дифтерії - то прививка не проти самого вірусу, скільки проти токсину? Але ж токсин - то не вірус, яка прививка тоді і до чого?

і як з тим бути?

mirawoo
04.11.2008, 14:53
я - проти

Ука
04.11.2008, 14:54
я - проти

коротко і ясно :)

syavych
04.11.2008, 21:51
я - проти
а пагаваріть? :)

nata-k
04.11.2008, 22:51
Ви та-а-ак уважно мене читаєте (це я вже точно собі льстю :girl_bye2:)
Так, якщо я веду дискусію, я уважна до слів співрозмовника. Адже це розмова, а не монолог ;).
тобто прививка проти дифтерії - то прививка не проти самого вірусу, скільки проти токсину? Але ж токсин - то не вірус, яка прививка тоді і до чого? Дуже просто, Миху :). Анатоксин – це ослабленний токсин, який втратив токсичну дію. Токсин – це білок, і до нього в організм людини здатні виробляти антитіла, які цей токсин зв’язують (знешкоджують). Ці антитіла виробляються і зберігаються у організмі до 10 років.

Ціж антитіла (проти дифтерійного токсину) містить протидифтерійна сиворотка, яку застосовують для лікування. Але то антитіла з крові коня. То ви вважаете, що то краще?! А казали «діти не коні» :cool:.
Якщо серьйозно, то існування протифтерійної сиворотки це чудовий шанс. Але важливо, щоб він був застосований у перші дні захворювання. Питання – хто ж то буде ставити діагноз, якщо толкових лікарів нема? ;). Крім того, сам антитоксин може викликати ускладнення, особливо при помилках у дозуванні.

То чи не краще мати надійний захист, який завжди на поготові (у вигляді власних рідних антитіл)?

__________________________________________________ _______________
Цікава стаття, яка ставить відомості про дифтерію з догорираком на місце
http://www.homeoint.org/kotok/vaccines/malady/butler.htmТомик, побойтесь Бога! Як Вам не соромно! Ну, якби такий лінк дала людина без біологічної освіти, я б ще зрозуміла...... Перший абзац цієї «статті» тільки брехлива маячня.
Дифтерія не є викликана токсином, а бактерією. Бактерією, а не бактеріофагом! Бактеріофаг – це вірус бактерій і до дифтеріїї жодного відношення не має.

Томик
04.11.2008, 23:41
Томик, побойтесь Бога! Як Вам не соромно! Ну, якби такий лінк дала людина без біологічної освіти, я б ще зрозуміла...... Перший абзац цієї «статті» тільки брехлива маячня.
Дифтерія не є викликана токсином, а бактерією. Бактерією, а не бактеріофагом! Бактеріофаг – це вірус бактерій і до дифтеріїї жодного відношення не має.
Читаем внимательно английский вариант статьи и ДУМАЕМ!

Томик
04.11.2008, 23:58
Ціж антитіла (проти дифтерійного токсину) містить протидифтерійна сиворотка, яку застосовують для лікування. Але то антитіла з крові коня. То ви вважаете, що то краще?! А казали «діти не коні» .
Якщо серьйозно, то існування протифтерійної сиворотки це чудовий шанс. Але важливо, щоб він був застосований у перші дні захворювання. Питання – хто ж то буде ставити діагноз, якщо толкових лікарів нема? .
Таки не коні! Тому що введення самої сироватки може призвести до тяжких наслідків. Алергичні проби проводяться обов`язково!
Окрім таких традиційних заходів ще існують перевірені нетрадиційні. Але, вважаю, це Вам буде нецікаво, ви ж вакциновані.
А думка просліджується цікава - якщо нема адекватних лікарів, то давайте заколем дітей анатоксинами і думати про дифтерію забудем. І справді, багато батьків, діти яких отримають післявакцинальні ускладнення, про дифтерію вже і не згадають! А лікарі най і далі ставлять галочки про колективний імунітет, кричать про надійний захист вакцинних антитіл і тупіють...

Мих
05.11.2008, 00:17
А лікарі най і далі ставлять галочки про колективний імунітет, кричать про надійний захист вакцинних антитіл і тупіють...
заберіть у медицини гроші на закуп вакцин, дайте вакцини і щепленню кінець, вся користь від вакцини зникне, як сніг у квітні....

Funt
05.11.2008, 07:58
Мих, слушайте, это же гениально! Вакцины должно закупать министерство соц. политики, например. Почему нет? Есть/могут возникнуть контраргументы?
А что? Календарь - стандартный, выбор вакцин и производители - тоже, коррупция МОЗа уже даже детям известна, почему бы не поручить закупку кому-нибудь?

Томик
05.11.2008, 08:51
Это не просто гениально! Это конгениально! Железно! Но как этого добиться?! Как это вытребовать?!

С гриппом сейчас очень интересная ситуация. Уже объявили гарантированную эпидемию (впрочем как всегда!), но вакцина еще в дефиците и она вся платная! Вспоминаем противогриппозные компании последних пару лет. Было закуплено достаточно вакцин, но вакцинироваться люди не пошли. А зачем? Если много людей уже испытали эту "защиту" на собственной шкуре. Не кололи - не болели, укололи - заболели и не раз. Кто-то здорово прогорел на той компании, бизнес не сложился. И сейчас массово вакцину никто не закупает, по чуть-чуть берут, на пробу. Пойдеть - не пойдеть.

Funt
05.11.2008, 09:52
Просто нужно эту идею (про другое министерство) не забыть, предлагать депутатам и при случае интересоваться мнением оппонентов. Вот, поинтересуйтесь кто-нибудь мнением Наты на сей счёт, а то она фунт лиха не замечает, а фунта изюма у меня нету :)
С гриппом - возможно, тут "смесь рычагов": закупки "чьи-то" централизованные, а потом воздействие на местную власть через СЭС, т.к. именно гриппозные закупаются, вроде бы, из местного бюджета. А вообще, в этом году в местных СМИ реклама мощнее - аж полполосы отведено под подробную таблицу "где, в какое время", с телефонами и трогательными примечаниями "приём, осмотр и манипуляция бесплатны, вы платите только за вакцину". Цену, кстати, не пишут, наверное торг уместен :))

МарянаК
05.11.2008, 11:56
Мій синуля Ромчик(3.6 рочків) дуже часто хворіє стенозами гортані. :cry:Тобто, любе вірусне і в нього вже стеноз. Деколи навіть стеноз такої степені, що мусимо давати гормональну свічку, яка його знімає. І за рік часу він так хворів 10-12 разів. Як каже лікарка, що в нас нетипова ситуація. І сьогодні ми знову були в неї "черговий" раз, і нам запропонували зробити щеплення від грипу (так як цього року прогнозуються епідемії якихось давніх вірусів (за словами лікаря)), і грип весь час веде до стенозу в таких "схильних" дітей.
Хотілось би почути думки, будь-ласка!
Я взагалі проти щеплень, але тут просто не знаю як діяти...:unknown:

Ука
05.11.2008, 12:06
Мар'янко, ну не можна ж так! та знайдіть в Інтернеті вкладку і почитайте склад і список реакцій. Нук на холєри чухати, де не чухається? Тим більше, що дитина і так має проблеми зі здоров'ям, а Ви їй ще й такий удар по імунітету!

МарянаК
05.11.2008, 12:21
а Ви їй ще й такий удар по імунітету!
Так воно ще й і коштує: одного виду 65грн, а якогось іншого 95грн. Та, що дорожча., ще шось там має для підвищення імунітету (за словами лікаря).

Ука
05.11.2008, 12:24
підвищення імунітету (за словами лікаря)

угу, а лікар має більший відсоток, нє?

та що дорожча, імовірно інфлувак, єдина котра хоча б не містить солей ртуті.

Вакцинація від грипу - цілковитий маразм. і це визнають навіть імунологи, котрі не заробляють на цьому...

tslezinska
05.11.2008, 13:08
Якщо серьйозно, то існування протифтерійної сиворотки це чудовий шанс. Але важливо, щоб він був застосований у перші дні захворювання. Питання – хто ж то буде ставити діагноз, якщо толкових лікарів нема? . Крім того, сам антитоксин може викликати ускладнення, особливо при помилках у дозуванні.
То чи не краще мати надійний захист, який завжди на поготові (у вигляді власних рідних антитіл)?
Ага, давайте колоти собі все, що очі бачать, бо ж лікарів толкових нема! А може в консерваторії шось міняти треба? Може краще ми лікарів нормально навчимо замість того, щоб труїти себе та вбивати імунітет усілякими вакцинами?

МарянаК
05.11.2008, 13:25
Вакцинація від грипу - цілковитий маразм. і це визнають навіть імунологи, котрі не заробляють на цьому
:cool::pardon: Але ми якраз від імунолога... І я нею як лікарем дуже задоволена :good:. (Маю досвід ходіння по лікарях (і приватних (Гайдук) і держ. то ніхто не міг нам дати раду(лікували по 2 тижні ще й з антибіотиками)) А коли попали до імунолога, то стенози вже не є такими "страшними". От тому мене і здивувало, чому мені лікар говорить про щеплення.

artemgukasov
05.11.2008, 13:31
интересно а собаку надо прививать:) ?

Ука
05.11.2008, 13:35
собаку надо прививать
навряд чи Вам то розкажуть в гілці про вакцинацію дітей :)

хоча знаю, що є собачники, котрі зумисне не щеплять щенят.
Але сама псів ніколи не тримала ()в селі в буді не рахується, його ніхто не щепить), то ж докладно тим питанням не цікавилася.

TARIKAFR
05.11.2008, 14:56
От тому мене і здивувало, чому мені лікар говорить про щеплення.

Тому, що вакцинація є справді дуже ефективним методом профілактики. З своїми слабими і сильними сторонами, та при чіткому дотриманні рекомендацій і методик - це ефективно.
Кожен спеціаліст, що працює з реальними хворими людьми, а не віртуально з гугля статті витягує, підтвердить і порекомендує більшість запропонованих вакцин, як нема на те протипоказів, справжніх яких дуже мало.
Ваш імунолог Вам пропонує вакцинацію, з думкою не про вакцину і не про свою кишеню, а про Ваше здоровя. І так би зробило більшість лікарів, що добое знають свою роботу, що поважають своїх пацієнтів, відносячись до них і по людськи, і компетентно.

Ука
05.11.2008, 15:12
Ваш імунолог Вам пропонує вакцинацію, з думкою не про вакцину і не про свою кишеню, а про Ваше здоровя. І так би зробило більшість лікарів, що добое знають свою роботу, що поважають своїх пацієнтів, відносячись до них і по людськи, і компетентно.
на скільки я зрозуміла, імунолог якраз нічого не пропонує. Пропонує дільничний лікар, при чому агітуючи за дорожчу вакцину, котра "має щось для імунітету" - ага, дуже кваліфіковано, і зовсім не дбаючи за свою кишеню.

Гелена
05.11.2008, 15:29
Тому, що вакцинація є справді дуже ефективним методом профілактики. З своїми слабими і сильними сторонами, та при чіткому дотриманні рекомендацій і методик - це ефективно.
Кожен спеціаліст, що працює з реальними хворими людьми, а не віртуально з гугля статті витягує, підтвердить і порекомендує більшість запропонованих вакцин, як нема на те протипоказів, справжніх яких дуже мало.

ну ви і написали
я аж рот роззявила як читала
і де то такі лікарі в нас є? і такі вакцини?
"чудеса на вітражах" :mocking:

TARIKAFR
05.11.2008, 15:32
Шановна, МарянаК. Я думаю, що здоров'я, то річ дорогоцінна. І ним, як і всім іншим в житті, повинні займатись люди компетентні в проблемі. Щоб якісно зремонтувати машину ми не йдемо до продавця журналів з машинками, ні до оглядача автоновин.
Якщо Ви довіряєте Вашому лікарю, то питайте поради в нього, чи якого іншого лікаря, що Вам порадять.
А якщо Ви не вірите в вакцинацію, то не вакцинуйтесь, доки не впевнитесь в її користі.
Не забувайте - мова про здоров'я і ним мають займатись люди компетентні, практики. Бо витягнути Вам потрібну інфу з Нету Ви і самі зможете. /І ту що каже, що біле - то все чорне. І ту, що доказує, що чорне - то таки біле і пухнасте./ :wink:

P.S. Але не забувайте, що всі лікарі, як і медсестри, президенти, депутати, вчителі, юристи, економісти, мери, журналісти, водії маршруток, міліціонери, прибиральниці, продавці на базарі, слюсарі і різноробочі різних мастей... всі гади, некомпетентні, думають тільки про свою власну кишеню... то і вибирати нема з кого в Україні. А за бугром - і того гірше.
То нічого і рипатись з дому. Нащо? В інтернеті і так все мож знайти. Дядько Гугль знає все! :cool:

tslezinska
05.11.2008, 16:23
Таке враження, що ми на різних планетах чи світах живемо...Цікаво, чому мені ніколи такі лікарі совісні не траплялися??? Може, їх десь розводять таких молодців?

TARIKAFR
05.11.2008, 16:34
...Цікаво, чому мені ніколи такі лікарі совісні не траплялися??? Може, їх десь розводять таких молодців?

А їх нема, які інших нормальних... Ви просто не добре все прочитали.

Томик
05.11.2008, 17:18
Тобто Ви особисто вважаєте, що дитині, яка має велику схильність до стенозуючого ларингиту потрібно вколоти антигрипозну вакцину? Ви вважаєте, що ця вакцина додасть йому здоров`я і він більше не буде хворіти з протіканням стенозу? Чи для чого треба вколоть, будь ласка, поясніть?
Про імунолога Ви класно підписались! І про людяність його і про компетентність, то ви знайомі з ним?

Томик
05.11.2008, 17:58
Мій синуля Ромчик(3.6 рочків) дуже часто хворіє стенозами гортані. Тобто, любе вірусне і в нього вже стеноз. Деколи навіть стеноз такої степені, що мусимо давати гормональну свічку, яка його знімає. І за рік часу він так хворів 10-12 разів. Як каже лікарка, що в нас нетипова ситуація. І сьогодні ми знову були в неї "черговий" раз, і нам запропонували зробити щеплення від грипу (так як цього року прогнозуються епідемії якихось давніх вірусів (за словами лікаря)), і грип весь час веде до стенозу в таких "схильних" дітей.
Хотілось би почути думки, будь-ласка!
Я взагалі проти щеплень, але тут просто не знаю як діяти...

Ви робили якісь щеплення до цього? Саме які?
Справа в тому, що мій молодший син став таким же стенозником, як і Ваш, саме після того як отримав другу вакцінацію АКДП і поліомієліт внутрішньом`язово у два (!) роки. Перший епізод стенозу виник раптово, серед ночі, влітку. Все було як і завжди буває - швидка, уколи гормонів, антигістамінів, інгаляції, лікарня. Потім почалася низка стенозів довжиною у два роки.
Що таке стеноз? Це набряк клітковини, яка знаходиться під гортанним хрящем в дихальному горлі. Схильні до нього діти особливої конституції, це, як правило, світлоокі, білошкірі, біляві хлопчики. У дівчаток стеноз зустрічається в 5 разів менше, ніж у хлопчиків. Приступи стенозу не являють собою захворювання, рокам к 4-5 розвиток стенозу стає неможливим в зв`язку з відсутність клітковини, яка зникає в процесі формування гортані. При першому та другому ступені стенозу загрози для життя він не представляє. Цей стан дуже важкий для батьків, частіше визиває паніку. Але, є низка простих і дуже ефективних заходів для профілактики розвитку нападу та його зупинки. Це достатнє зволоження повітря, особливо в отоплювальний сезон, можна розвішувати мокрі простирадла або рушники, ставити ємкість з водою, можна придбати ультразвуковий зволожувач для кімнати. Під час розвитку нападу дитині можна робити гарячу ванну для ніжок, дати доступ для свіжого і вологого повітря. Кращим і самим ефективним засобом є застосування гомеопатичних ліків, як під час нападу, так і в загальнозміцнюючому конституціональному лікуванні. Правильно прийняті гомеопатичні ліки діють дуже швидко і без ускладнень, вони надають можливість відмовитись від курсу антибіотиків і відхаркувальних. Конституційне гомеопатичне лікування робить протікання стенозів легшим, а самі напади рідшими. У Львові є до кого звернутися, раджу Вам скористатися такою можливістю.
Будьте здорові!

TARIKAFR
05.11.2008, 21:02
Тобто Ви особисто вважаєте, що дитині, яка має велику схильність до стенозуючого ларингиту потрібно вколоти антигрипозну вакцину? Ви вважаєте, що ця вакцина додасть йому здоров`я і він більше не буде хворіти з протіканням стенозу? Чи для чого треба вколоть, будь ласка, поясніть?

Вакцинація проти грипу має еффект десь 57% беручи всі вікові групи. Вона не має великого змісту здоровій людині. У випадку стенозуючого лярингіту, особливо важких форм, грип викличе стеноз гортані майже стопроцентно. Вакцина і тут не грає першої ролі. Навіть більше - далеко не найосновніша. Та коли стеноз протікає у важких формах і є шанс його не спровокувати, захворівши грипом, лиш тут є ефект вакцини. Тобто все залежить від конкретної ситуації і стану дитинки.

Томик
05.11.2008, 23:36
Вакцинація проти грипу має еффект десь 57% беручи всі вікові групи. Вона не має великого змісту здоровій людині. У випадку стенозуючого лярингіту, особливо важких форм, грип викличе стеноз гортані майже стопроцентно. Вакцина і тут не грає першої ролі. Навіть більше - далеко не найосновніша. Та коли стеноз протікає у важких формах і є шанс його не спровокувати, захворівши грипом, лиш тут є ефект вакцини. Тобто все залежить від конкретної ситуації і стану дитинки.
Добре! Давайте розберем той ваш "ефект" вакцини. Значить провакцинували. Припустим дитинка ввійшла в ці 57 відсотків (я не згодна з цією цифрою, але ж ми дискутуємо), ура - від грипу захистили! Але ні, таки не ура, бо вірогідність того, що ВООЗ таки знову помилилася із штамом очікуваного грипу залишається дуже високою.

Що маємо в реалі? Дитина отримала вакцину від грипу, яка на 2 місяці мінімум навантажує і напружує імунітет для продукування антитіл від цього гіпотетичного штаму грипу. Виключно - гіпотетичного, тому, що який саме штам вірусу буде гуляти в цю єпідемію можна буде сказати тільки після достатніх випадків грипу і їх досліджень. В цей самий час ослаблений вакциною імунітет не держить удар і дитина хворіє на різні ГРВІ, хто зна на які, їх дуже багато, а може й на сам невгаданий грип. Треба міркувати, як вона буде хворіти? Звісно із стенозом. Якщо під час цього будуть призначені антибіотики, пригнічений імунітет буде пригнічуватись ще більше. Коло замкнеться. Так де саме той Ваш "ефект"?

Ситуація з вакцинацією саме проти грипу нагадує такий анекдот.
Ходить психічно хворий по психлікарні і голосно плескає в долоні. Його питають - що ти робиш?
- Крокодилів розганяю!
- Так їх же тут нема!
- От бачите який це ефективний засіб від крокодилів!

levandivka
06.11.2008, 06:51
Якщо під час цього будуть призначені антибіотики, пригнічений імунітет буде пригнічуватись ще більше. Коло замкнеться. Так де саме той Ваш "ефект"?
Томик, Ви не вкурсє дєла...
То ж Джек-пот:mocking:
А, раптом..?

Уляна
06.11.2008, 09:35
То нічого і рипатись з дому. Нащо? В інтернеті і так все мож знайти. Дядько Гугль знає все!
Знаєте краще я б послухала інтернет і свого дитячого педіатра, який не радив мені робити прививки. Та знайшлися такі віддані борці за здоровя моєї доньки, що переконали мене в ефективності прививки. І я дура зробила дитині прививку і за це дорого заплатила. Після прививки в моєї дитини полетіло усе травлення, яке зїла таке і вийшло. Ми довго боролися, вже пройшло півтора року після прививки а в моєї дитини ще досі проблеми. То як вашими привками застерігаємося від одного а калічимо друге. У вас розумників хоч трохи совісті, ви не думаєте що колись прийде час відповідати за скалічене здоровя дітей.

anka
06.11.2008, 10:00
і свого дитячого педіатра ого! де то ви такого педіатра знайшли? в мене останнім часом параноя- ставлення лікаря до прививок є для мене лакмусовим папірцем- порядний лікар чи ні.
про відданих борців за прививки- молодим мамам треба вміти тримати удар. повірте, я на своїй шкірі таких ударів за 4 місяці прийняла достатньо- докотилося до того, що малечиного дідуся- сімейного доктора, взули на адмінгодині за те, що його внучка не має прививок і що то є поганим прикладом для усієї дільниці. І сказали негайно зробити усі щеплення, інакше (три крапки- вони самі ще не придумали, мабуть)
про ГРИП- шансів, що прививка виявиться помічною- дуже мало, бо якщо людина захворіє, то виявиться, що або зі штамом не вгадали, або був ослаблений імунітет, або вакцинували не правильно, або, на крайняк, "якби ви не були привиті, то переносили б значно гірше". Окрім того, кожен лікар знає, скільки протипоказів є до прививок, то як же вони догадалися дитині, яка не є цілком здорова рекомендувати щеплення? Інших ефектів окрім алергізації і сенсибілізації дитячого організму, думаю, прививка не принесе. я б не робила

Уляна
06.11.2008, 14:03
Знайшла на Пилипа Орлика. Я йому цілковито довіряю свою доню. Жодних проблем із ним не мала. На запитання чи робити моїй донці прививки він сказав щоб він не робив і при цьому усміхнувся. Більше нічого говорити мені не треба було.

Ука
06.11.2008, 14:08
щоб він не робив і при цьому усміхнувся

такі лікарі в мене викликають найбільше поваги. Мене теж такий "врятував" свого часу.

Мих
06.11.2008, 14:11
А ше є хороший педіатр, якою я дуже задоволений - Віра Іванівна, що в дитячій поліклініці на майорівці.

Степаныч
06.11.2008, 14:14
Сьогодні вранці по Ері передали, що хлопчина помер від септичного шоку, який із щепленням не пов"язаний. Брешуть?

МарянаК
06.11.2008, 14:28
на скільки я зрозуміла, імунолог якраз нічого не пропонує. Пропонує дільничний лікар, при чому агітуючи за дорожчу вакцину, котра "має щось для імунітету" - ага, дуже кваліфіковано, і зовсім не дбаючи за свою кишеню
Уко, це все мені пропонує якраз імунолог.
Все, я вирішила, що не будем робити щеплення.

Мих
06.11.2008, 14:30
Сьогодні вранці по Ері передали, що хлопчина помер від септичного шоку, який із щепленням не пов"язаний. Брешуть?
Брешуть, бо пригадую, що хлопця з краматорська пару місяців бадали, шоб взнати від чого помер, а тут раз - всьо.... не пройшло пару днів.

Пропонує дільничний лікар, при чому агітуючи за дорожчу вакцину
ну да.... ну да.... бабло точить камінь.
Доречі, не каже де купити заодно?
Але тре визнати підхід хорошого менеджера: є за 3, но малєнькіє, а єсть за 5... ну очєнь большіє...... І тут людина ніби має вибір, а насправді вибору нема - так і так, а колоти треба.... запитайте, чи нема ше дорожчої вакцини...якщо скаже, що є, то запитайте ціну і скажіть: а ше дорожча є?

TARIKAFR
06.11.2008, 15:22
Знаєте краще я б послухала інтернет і свого дитячого педіатра, який не радив мені робити прививки. Та знайшлися такі віддані борці за здоровя моєї доньки, що переконали мене в ефективності прививки. І я дура зробила дитині прививку і за це дорого заплатила. Після прививки в моєї дитини полетіло усе травлення, яке зїла таке і вийшло. Ми довго боролися, вже пройшло півтора року після прививки а в моєї дитини ще досі проблеми. То як вашими привками застерігаємося від одного а калічимо друге. У вас розумників хоч трохи совісті, ви не думаєте що колись прийде час відповідати за скалічене здоровя дітей.

Знаєте, то завжди хтось є винний - то розумники, то прививки, то віддані борці за здоровя вашої дитини, але тільки не ви, що не послухали вашого педіатра і не прочитали інтернет.
Прививки не мої і до них я ЖОДНОГО відношення не маю. Якщо ви в такому віці і досі не зрозуміли, що в медицині, як і у всьому на світі, ВСЕ має свої побічні ефекти, а особливо такі речі, як вакцинни, ну то хто вам доктор?
Людство їх придумало, запровадило і напродязі сотень років їх використовує і з добрим ефектом, будучи свідомим їх побічних ефектів. Ми маємо десятки смертей в місяць через побічну дію аспірину, приписану з тою чи іншою метою, але при найменшій болі голови люди хапаються за нього. Кока-кола - то така труйка, що рідко таку знайдеш, але ми її пємо і дітям даємо. Не говоритиму про хімічне морозиво для діток і горілку для таток.
Ніхто нічого не робить в медицині, щоб нашкодити, хоча це професія з величезним ступенем ризику і лікуючи неважко нанести шкоду, настільки то важко.
І не розказуйте комусь, кого не знаючи, про совість, перед тим не потурбувавшись про свою. Я розумію, що більшість є білі і пухнасті, такі безгрішні і всезнаючі і всекомпетентні перед екраном монітора. Але повірте, коли такі розумники появляються в ургенціях з дитиною в критичному стані від дифтерії чи правцю, чи стенозаючого лярингіту, яких чітко можна було уникнути, то їх розум і свезнайність різко зникає, і тут весь білий світ навколо стає винуватим. То є щоденна буденна така реальність, скажу вам. Повірте на слові. І тільки здоровя наших людей мені цікаве... і нічого іншого. Заради нього і трачу мій час тут, а на пусті балачки часу нема. На жаль.

Ука
06.11.2008, 15:34

Степаничу, Вам сюди (http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=29695&page=15).

А краще відразу сюди (http://infocorn.org.ua/2008/11/06/vaktsina-kaka-a-%c2%abvoz%c2%bb-i-nyine-tam/)

але при найменшій болі голови люди хапаються за нього.
хто?

Кока-кола - то така труйка, що рідко таку знайдеш, але ми її пємо і дітям даємо.
хто?

Не говоритиму про хімічне морозиво для діток і горілку для таток.

це Ви про кого?

Люди, котрі не дбають за своє здоров'я, були є і будуть завжди. Але дайте можливість дбати за нього тим, хто цього прагне, і підходить до цього свідомо. Мої діти не їдять морозива (домашній сир з сметаною і кофітуркою - чудова заміна), не п'ють кока-коли, аспірину в мене вдома навіть немає. Це питання мого вільного вибору. То якої холєри хтось має вибирати, чи колоти мені дітям щеплення?

Ніхто нічого не робить в медицині, щоб нашкодити
таки ніхто і нічого? А всі судові справи на медиків по всьому світі, ні не за помилки, а за умисні злочини - то фальсифікат? Випробовування в Лос-Анжелесі на кольоровому населенні вакцини проти кору без інформування, що це виппробовування - теж просто ризик?

tslezinska
06.11.2008, 15:44
А ше є хороший педіатр, якою я дуже задоволений - Віра Іванівна, що в дитячій поліклініці на майорівці.
На моїй попередній роботі іі найняли як корпоративного педіатра. Дійсно, жіночка хороша, хоча нас не відмовляла від щеплень...Правда, Інфанрекс порекомендувала,а не індійське ге:)

TARIKAFR
06.11.2008, 15:45
На запитання чи робити моїй донці прививки він сказав щоб він не робив і при цьому усміхнувся. Більше нічого говорити мені не треба було.

А жаль, що вам достатньо посмішки, а не компетентного обгрунтування його позиції, хоча мабуть він і правий в вашому випадку. Без аргументів таку компетентну відповідь міг би дати кожен санітар тої лікарні.
Цей лікар вже добрий тільки тим, що знає сказати те, що хоче почути пацієнт. Люди завжди раді почути підтвердження своєї думки, навіть коли відповідь двознчна, навіть коли мова іде про здоровя.
Я також не підтримую все і всім і у вакцинації і в моїй спеціальності, як і більшість медиків, що вболівають за свою рботу. До всього потрібно ставитись диференційовано і індивідуально, враховуючи максимально все. Бо легко так собі вирішити, що вакцинація, то абсолютне благо, чи - навпаки, від лукаваго. Для цього потрібно десятиліття досвіду, кипи літератури, море терпіння, щоб щось вирішити в медицині, а тим більше в складних її питаннях, як вакцинація. Тому істина повинна десь бути в золотій середині. І то найвище мистецтво в медицині її знайти, не нашкодивши допомогти. Річ, яка не купується і не знаходиться в нетрях Інтернет.

anka
06.11.2008, 15:45
в медицині, як і у всьому на світі, ВСЕ має свої побічні ефекти.
люблю вислів, "медицина- наука точна. За точністю-на другому місці після хіромантії":)

А жаль, що вам достатньо посмішки, а не компетентного обгрунтування його позиції, хоча мабуть він і правий в вашому випадку. Без аргументів таку компетентну відповідь міг би дати кожен санітар тої лікарні.
про компетентні пояснення. в пологовому на власні вуха чула, як неонатолог обгрунтовувала необхідність щеплення від Гепатиту В " от якщо дитина зараз не заразиться, то як піде в садочок, без щеплення підхопить 100% і помре від цирозу печінки". оце, я розумію, кваліфікований підхід. такому поясненню варто вірити безапеляційно:)

Степаныч
06.11.2008, 15:49
А краще відразу сюди Уважаемая Ука!
В октябре 2005 года я написал заявление и ушел с оччччень неплохой должности именно потому, что Полищука считал мудаком, а то, что он собирался сделать в медицине руками таких как я, считал неприемлемым. Потом, весной 2007, мне предложили тоже неплохую должность. Поверил, пошел, отработал около 0,5 года и ушел, по той же причине. Я это к тому, что, поверьте, лучше Вас ориентируюсь в здраве. НО! Бездарное руководство не причина хаять всех и вся.

TARIKAFR
06.11.2008, 15:51
люблю вислів, "медицина- наука точна

Не знаю, де Ви таке почули? Це - скоріше до навпаки. Така є складність людського єства, що крім фізичного, має і психічне, має і духовне.
Але поступи є і деякі речі конкретизуються. Час не стоїть на місці.

Ука
06.11.2008, 15:58
НО! Бездарное руководство не причина хаять всех и вся.
А хто хаїть всіх і все?
Те що ВООЗ забрехалася - очевидно. І про це Дібров пише в циклі своїх статтей - от і все.
Але це офтоп з іншої теми.

TARIKAFR
06.11.2008, 16:00
про компетентні пояснення. в пологовому на власні вуха чула, як неонатолог обгрунтовувала необхідність щеплення від Гепатиту В " от якщо дитина зараз не заразиться, то як піде в садочок, без щеплення підхопить 100% і помре від цирозу печінки". оце, я розумію, кваліфікований підхід. такому поясненню варто вірити безапеляційно

А хто казав, що всі поради компетентні, чи навпаки - некомпетентні.
У Вашому випадку вона з 100% перебрала, але недалека від істини, знаючи розповсюдженість гепатиту і якість і стан санітарії сучасної укр медицини. Ризик підхватити гепатит, а особливо коли дитина хвороблива і вимагає великої кількості інвазивних маніпуляцій - тут вакцинація себе вартує. У випадку гепатиту я б не задумувався своїм дітям.

Уважаемая Ука!
В октябре 2005 года я написал заявление и ушел с оччччень неплохой должности именно потому, что Полищука считал мудаком, а то, что он собирался сделать в медицине руками таких как я, считал неприемлемым. Потом, весной 2007, мне предложили тоже неплохую должность. Поверил, пошел, отработал около 0,5 года и ушел, по той же причине. Я это к тому, что, поверьте, лучше Вас ориентируюсь в здраве. НО! Бездарное руководство не причина хаять всех и вся.

Знаю Миколу. Згоден на всі 100.

tslezinska
06.11.2008, 16:02
До речі...може то не в цю тему (тоді підкажіть, в яку), але вчора в новинах передали про 5-ту смерть школяра під час фізичних навантажень. Звичайно, я не вірю, що то фізкультура винна. Само собою, діти зараз слабкі й хворі, але ж не до такої степені, щоб помирати на уроці...А оскільки вікова категорія померлих приблизно однакова (від 11 до 15 років) і 5 випадків сталося від початку жовтня...напрошується версія, що то не просто так. Може, хтось може сказати, чи не кололи школярам якоїсь вакцини в той період? Напевно, в мене параноя, але...Дивний збіг обставин...

Ука
06.11.2008, 16:12
У випадку гепатиту я б не задумувався своїм дітям.
ці батьки (http://orange-sky-bird.livejournal.com/tag/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F) теж не задумувалися

і ці (http://andrew-dranenko.livejournal.com/64879.html)теж

І таких - безліч. Саме після гепатитної вакцини. З подібними один в один симптомами :(

Може, хтось може сказати, чи не кололи школярам якоїсь вакцини в той період?
копаємо.
Наразі відомо, що по Луцьку вакцинації ніякої не було.

TARIKAFR
06.11.2008, 16:33
І таких - безліч. Саме після гепатитної вакцини. З подібними один в один симптомами

Я чітко свідомий побічних дій, про що Ви кажете. /хоча часто на побічні дії списується все можливе, вплоть до поносу 10 років по вакцинації/.
Але як почну викладати наслідки гепатиту В, якого є у нас море-моренне і уникнути якого якого можна вакцинуючись вчасно, то резерву того серверу не стане. Як і часто в житті - з двох зол вибираємо менше. Тут нема ні чітко білого, ні чітко чорного. Просто перед вакцинацією людина має по можливості знати Всю правду, а не тільки одну її сторону.

TARIKAFR
06.11.2008, 16:45
копаємо.

Хто копає - той накопає, як каже комсомол. Мак. Кейн теж програв, бо був вакцинований, в порівнянні з афро-американцем. Копали тут? :cool:

То якої холєри хтось має вибирати, чи колоти мені дітям щеплення?

А якої холери хтось має вирішувати де вам дорогу переходити, як вам тре прямо? і на яку холєру понапридумували законів і конституцій, яких треба дотримуватись, коли у вас і так є своя думка по етому поводу?
Хоч, звісно, з одної сторони ви завжди праві, та - все відносно, і не так просто, як кажете.

levandivka
06.11.2008, 16:51
якої холери хтось має вирішувати де вам дорогу переходити, як вам тре прямо?
Демагогія!
ПДР зберігають здоров'я, а закони про обовязковість вакцинації (та їх виконання) - нищать здоров'я.

Томик
06.11.2008, 17:47
А хто казав, що всі поради компетентні, чи навпаки - некомпетентні.
У Вашому випадку вона з 100% перебрала, але недалека від істини, знаючи розповсюдженість гепатиту і якість і стан санітарії сучасної укр медицини. Ризик підхватити гепатит, а особливо коли дитина хвороблива і вимагає великої кількості інвазивних маніпуляцій - тут вакцинація себе вартує. У випадку гепатиту я б не задумувався своїм дітям.

TARIKAFR
Конкретно ваші діти вакциновані від гепатиту В?

Мих
06.11.2008, 18:23
На моїй попередній роботі іі найняли як корпоративного педіатра. Дійсно, жіночка хороша, хоча нас не відмовляла від щеплень...Правда, Інфанрекс порекомендувала,а не індійське ге
ну... то не її функція - відмовляти.
Хочу лише сказати - лікар високого класу.Переконався.

Ука
06.11.2008, 18:46
на яку холєру понапридумували законів і конституцій
от якраз Конституція на моїй стороні. А вона - основний закон. Всі решту ідуть лісом.

ПДР зберігають здоров'я, а закони про обовязковість вакцинації (та їх виконання) - нищать здоров'я.
більше того, дотримання ПДР не має побічних дій

anka
06.11.2008, 19:56
У Котока і таких, як він гомеопатів, натуропатів, продавців бадів обробка починається зі щеплень, дальше глибше, відмова від традеційної медицини, пропонування альтернативних способів и тому подібне. Киньте в мене тапком, якщо Коток та інші не мають від цього грошей (очне, заочне лікування, література, рекомендація знайомих йому гомеопатів), але не тільки гроші руководять Котоком, він хоче слави.
Кидаю тапком. не люблю рахувати чужі гроші, але розкладаєм економічно- де вигода більша- від точно проданих і лобійованих на державному рівні прививок, чи потенційний прибуток, що прийде ( або не прийде) від батьків, чиї діти захворіли хворобою, яку "можна" запобігти прививкою. не логічно.
ви про свій досвід кажете, а я вам про свій- через реакцію на Манту мене в 6-ти літньому віці забрали в інтернат для хворих туберкульозом дітей і коли про це дізнався тато (батьки жили окремо), забрав мене звідти, і після додаткових обстежень виявилося, що це просто алергія. Відчутна різниця? До кожного прийому їжі кожній дитині в тому інтернаті видавали маленьку пластикову склянку з таблетками, а потім заглядали до рота чи ти все проковтнув.
про сусідку і антибіотики- у всьому треба знати міру і мати власну голову. ясно, що гостре запалення, або інфаркт, чи інші гострі стани я б не стала лікувати травичками, але ненавиджу, коли від простого кашлю,виписують ряд антибіотиків, прикривають гепатопротектором і пробіотиками опісля...
а праця Котока-просто шикарна. і якщо його ім"я на вас враження не справляє, то почитайте Червонську.

Ука
06.11.2008, 20:49
якщо постраждає чиясь дитина завдяки вашим агітаціям проти щеплень, вона буде на вашій совісті.
лише одне питання.
на чиїй совісті діти, що постраждали від щеплень?
Марія, наприклад?

levandivka
06.11.2008, 21:12
лише одне питання.
Даруйте, оффтоп зніс у профільну гілку, де обговорюють лікарів.

Ука
06.11.2008, 21:36
Уко Ще треба доказати, що то від щеплень? класика. он випадок Антона Тищенка - прокуратура довела, а ВООЗ кричить, що провела незалежне розслідування, і вакцина ні при чім. І то нічого, що вся документація і матеріали вилучені прокуратурою до суду, і розслідувати вони могли хіба версії. Але авторитетно заявили!

TARIKAFR
07.11.2008, 00:01
TARIKAFR
Конкретно ваші діти вакциновані від гепатиту В?

Так. Як і діти всіх моїх друзів-лікарів, з тих що знаю.

Мих
07.11.2008, 00:15
А КаКою????

Уляна
07.11.2008, 08:28
Цей лікар вже добрий тільки тим, що знає сказати те, що хоче почути пацієнт. Люди завжди раді почути підтвердження своєї думки, навіть коли відповідь двознчна, навіть коли мова іде про здоровя.
Не вам обговорювати його професійність, ви його зовсім не знаєте. І на відміну від усіх мені знайомих педіатрів, він розповів мені всі за і проти вакцинації, і не переконував в якомусь одному напрямку, він висловив свою думку ( він би не робив). Після розмови з ним я робила усі прививки( це був мій вибір) після прививки на дифтерію ми одержали алергію, а після ще одної ми залишилися без травлення. Я добре знаю що всюди є побічні ефекти. Але знаєте зараз я для себе вирішила, що моя донька не буде побічним ефектом вашої вакцини. В зворотній бік ви мене не переконаєте. Ви говорете про дифтерію і важкі стани дітей. А я бачила свою дитину, і я більше не хочу завдавати через свою дурість їй болю. А совісті у більшості ваших працівників немає, коли не моргнувши брешуть про виробника вакцини.

Funt
07.11.2008, 10:14
Хто копає - той накопає
Вот промежуточные результаты: http://www.privivok.net.ua/node/255
Копаем только лишь потому, что МОЗ, объявив в 48-м приказе перспективность таких "раскопок", ни в одном случае из 5-и не намерен даже "брать лопату", хитрый лодырюга. А нам что ж, нам не трудно, мы к такой чёрной работе привычные :)
Вот когда в каждом репортаже на тему "спорт-смертей" будет проскакивать "прививки перед тем не делали, связь исключена", тогда тему закроем.

anka
07.11.2008, 11:32
якщо постраждає чиясь дитина завдяки вашим агітаціям проти щеплень, вона буде на вашій совісті.
згадалося- колсь я впала в дитинстві і розбила коліно. Дідусь мене не пожалів і я сказла йому "ага! а от якби тобі так боліло!" він відповів "знаєш, а я б ніколи не хотів, щоб тебе боліло".
Я не хочу злорадно очікувати, поки комусь із вакцинованих діток стане зле, щоб сказати: "ага! а я казала!!!" Щиро хочу, щоб ускладнення не зачепили вакцинованих діток, а хвороби невакцинованих.

Ука
07.11.2008, 11:56
Врожденные заболевания сосудов, которые не возможно диагностировать и, которые могут закончиться внезапной смертью - существуют.
Звісно існують.
Але коли це відбувається синхронно за одних і тих же умов в різних регіонах - погодьтеся, насторожує. Вакцинація - одна з версій, котру ми "копаємо", і котра сама прийшла на думку, бо зараз період "організованих" щеплень і Манту. А розглядаємо різні фактори, намагаючись знайти спільні. Бо на збіг це все зовсім не схоже.

Ука
07.11.2008, 15:10
Завтра на Інтері в 00.25 має бути дуже
серйозний фільм-розслідування про
вакцини. Хто не спатиме - варта
подивитися.

Правда, кажуть, що від початкового сильно скоротили...

Томик
07.11.2008, 16:13
Конкретно, Ваші діти та діти Ваших друзів-медиків хворобливі і вимагають великої кількості інвазивних маніпуляцій?
Чи ви, даруйте, дітей готуєте в наркомани чи повії?

anka
07.11.2008, 17:43
Завтра на Інтері в 00.25 пробачте, завтра, то в ніч з суботи на неділю? чи то нині вночі?

Ука
07.11.2008, 19:53
з суботи на неділю в програмі. хоча інтерівці попередньо говорили про нині.

Ука
07.11.2008, 20:20
Апдейт

В програмі завтра, але насправді нині після Свободи слова

anka
07.11.2008, 21:35
характерно, що такого плану філими показують в "найпопулярніший" ефірний час. і ще і не відомо коли точно...

TARIKAFR
07.11.2008, 22:51
Конкретно, Ваші діти та діти Ваших друзів-медиків хворобливі і вимагають великої кількості інвазивних маніпуляцій?
Чи ви, даруйте, дітей готуєте в наркомани чи повії?

No comments ! Більше вже нічого не кажіть. Цього цілком досить, у всякім разі для мене, щоб більше ніколи не звертати уваги на Ваші дописи.

levandivka
07.11.2008, 23:59
Цього цілком досить,
А чого кіпіш?
Цілком зрозуміле припущення: на біса труїти дітей, якщо вони не потрапляють у коло ризику зараження гепатитом :pardon:...
Нервові нині люди...
П'ятниця?

Томик
08.11.2008, 02:06
Цікава річ...
Заступник головного санітарного лікаря України, асистент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти, київський професор неврології, районний імунолог, дільнічний лікар, віртуальний "французький" лікар - такі різні і непов`язані між собою люди, а реакція одна... Роздратування, злість, відкрита неприязнь... Що це? Які таки струни серця, які такі нервові подразники викликають таку однозначну реакцію?
TARIKAFR, що з Вами, ви воліли відкритої дискусії? Хіба Ви, як лікар, не знаєте шляхи розповсюдження гепатиту В, хіба Ви не знаєте групи ризику для цієї хвороби? Чи Вам не вистачило чогось, щоб розміркувати необхідність чи марність цього щеплення, цього багаторазового імунного і генетичного навантаження на організм власних дітей? Другий цікавий момент. Обов`язковою вакцинація від гепатиту В стала в 2004 році. На вакцинації дітей народжених раніше лікарі не наполягають. Виходить, що ті діти, що народились раніш, вже не мають тих ризиків нарити в пісочнику шприців від наркоманів? А я вважаю, що їм просто дуже пощастило! Дітям, які народились зараз, доколюють ще одну додаткову "дуже ефективну" вакцину. Кількість вакцин вже досягає 20, і це на першому році життя!
Це все прикро, дуже прикро! Про здоров`я чіїх дітей Ви взагалі в змозі подбати? Нічого особистого. Це типова ситуація по цій проблемі! Або лікарі "в курсі" і не колють власних дітей, але наполягають на вакцинації чужих. Або лікарі настільки "не в курсі", що колють своїх дітей, всупереч всякій доцільності. Мабуть то доля. В мене нема ніяких емоцій конкретно щодо Вас, нічого особистого.
Дивлюся фільм. Він транслюється центральним каналом України. Фільм такий як треба, ЖАХ! Це просто ЖАХ! І він завжди буде викликати в мене емоції, ТАК не повинно бути, ТАК не можна, ТАК не буде!
Я низко вклоняюсь тим, хто пише на цю тему книги і статті, хто знімає репортажі для новостей і знімає такі фільми.

TARIKAFR
08.11.2008, 15:21
Цілком зрозуміле припущення

А я б ніколи не засумнівався, що воно Вам буде зрозуміле.
А знаєте, які можна мати припущення щодо майбутнього дітей тих батьків, для яких такі припущення є нормальними?
Я вже мовчу про язичницьку тотальну відмову для них не тільки вакцинації, але і всіх досягнень і недоліків сучасного суспільства, бо то їх справа і вони мають на те повне право.
І з "припущеннями" те саме - право тільки щодо своїх, а не чиїхось конкретних дітей.

Маю страшний недолік, левандівко, ніяк не можу Вас в ігнор запхати. Я хоч і пообіцяв колись ніколи не звертати увагу на Ваші "перли", та дуже прошу мені дозволити Вас ігнорувати, звісно коли мова не іде про модераторські повідомлення. Зробіть мені приємне. Хоч раз. А?

P.S. Вибачте за оффтоп. Надіюсь, коли Bи той мой маразм не стерли, то і з цим змиритесь.

levandivka
08.11.2008, 15:36
прошу мені дозволити Вас ігнорувати
Хто Вам сказав, що то Вам писалося?..
Не мусите мені відповідати, але...
маразм не стерли,
мовчу про язичницьку тотальну відмову
От тут луччє дійсно "помовчати", якщо не вмієте спілкуватися у поважному товаристві...
Не заборонено свої перли, язицництво і маразми оцінювати/запихати...
Ната-К, наприклад, за любов до гострих оцінок знову "миєцця". ;)

Гелена
08.11.2008, 15:36
P.S. Вибачте за оффтоп.
вибачимо за оффтоп, якщо все-таки по темі відповісте для чого немовлят щепити від гепатиту В?
моя дитина нещеплена, поясніть будь-ласка, як лікар чим це нам загрожує?
які шляхи зараження? скільки часу буде захист якщо прищепити?

levandivka
08.11.2008, 15:48
скільки часу буде захист якщо прищепити?
Термін умовної гарантії?..:mocking:

Вирусный гепатит В (б, b) — одно из наиболее распространенных в мире заболеваний печени. В подавляющем большинстве случаев больные острым гепатитом B благополучно выздоравливают и, что важно, приобретают пожизненный иммунитет к повторному заражению. Но если у инфицированного человека по каким-либо причинам снижен иммунитет, острый период болезни проходит незамеченным, постепенно течение инфекции затягивается и становится хроническим. В таком случае заболевание медленно прогрессирует и может в дальнейшем перейти в цирроз печени (риск около 10-20%) и даже рак печени. Чтобы предотвратить развитие этих пусть редких, но грозных исходов этого заболевания, необходимо вовремя обращаться к гепатологу или инфекционисту для своевременной диагностики и лечения гепатита В.
Как происходит заражение вирусом гепатита В?

Заражение вирусом гепатита B, в основном, происходит через кровь. Чаще это случается при пользовании общими шприцами для внутривенного введения наркотиков, а также зубными щетками и бритвами, при выполнении татуировок, пирсинга, маникюра, реже при удалении зубов или при проведении обследований с нарушением целостности кожи или слизистых оболочек, а также возможно при выполнении операций. То есть вирус может попасть в ваш организм через колюще-режущие предметы и медицинские инструменты, на которых при недостаточной обработке сохраняются частички инфицированной крови. При переливании крови, содержащей вирус, также произойдёт заражение. Если у вашего полового партнера есть вирус гепатита В, то вероятность передачи инфекции через сперму составляет 30%, вирус проникает даже через неповрежденные слизистые оболочки. Обнаруживается он также в слюне, слезах, моче и даже кале, при попадании их на поврежденную кожу и слизистые оболочки есть риск заражения, но он очень мал.

Гелена
08.11.2008, 16:24
Термін умовної гарантії?..:mocking:

тсссс... хай TARIKAFR сам все пояснить ;)

levandivka
08.11.2008, 16:30
хай TARIKAFR сам
Щаз!
Образиться, як звично, і хлопне дверима...
А ще попрощається з форумлянами...
Нє?

gryvul
08.11.2008, 19:51
просто сьогодні побачив...:
http://zik.com.ua/ua/news/2008/11/07/157169

Гелена
08.11.2008, 21:27
вчора я дивилася фільм по Інреру "Вакцина. Бізнес на страху"
непоганий фільм, я навіть не сподівалася такого від Інтеру
але щось не було його в телепрограмі, я на сайті дивилася :scratch_one-s_head:

Щаз!
Образиться, як звично, і хлопне дверима...
А ще попрощається з форумлянами...
Нє?

навіть прихильник вакцинації міг би визнати що деякі щеплення для дітей зовсім зайві
нє?

levandivka
08.11.2008, 21:36
міг би визнати що деякі щеплення для дітей зовсім зайві нє?
Міг... би..., але...
Ви ж розумієте "Західна медицина", "100-пудова доказовість". А у нас ні одного, ні другОго, не докажеш...

левиця
08.11.2008, 22:41
Я теж погоджуюсь, що деякі вакцини, на мій погляд, зайві. Але АКДП - це зовсім інша справа. Просто не правильна поставлена передумова щеплень. Банальний загальний аналіз крові не роблять перед цим. А ще техніка уколу маленької дитини. Не дай Боже попадуть у вену, от вже й зараження.
А взагалі це справа кожного. І в кожного свої докази. Так що немає чого ображатись.

Ука
09.11.2008, 08:57
просто сьогодні побачив...:
http://zik.com.ua/ua/news/2008/11/07/157169

сильно підозрюю, щеплена дитина за всіма графіками. знаю, як воно в селі є. сама з малою Дарцею сиділа.

А взагалі це справа кожного.

а от за це +1

Томик
09.11.2008, 11:21
сильно підозрюю, щеплена дитина за всіма графіками. знаю, як воно в селі є. сама з малою Дарцею сиділа.

Плюс немає ніякої інформації про саму дитину, з якої сім`ї, коли з`явились перші клінічні ознаки, коли звернулись до лікаря, який попередній діагноз, до речі, чи була щеплена і т.і. Наявність ще одного захворювання - мононуклеозу говорить про те, що дитина хворіла довго і мала ослаблений імунітет. Як завжди, немає ніякої достовірної інформації, тільки затравка, яку тепер можна трактувати звісно в який бік. Прес-служба Міністерства охорони здоров’я України приступила до справи?
Загалом за 9 місяців цього року в Україні на дифтерію захворіло 46 осіб, з яких 8 дітей. Померло – 5 осіб. У 2007 році зафіксовано 9 летальних випадків
Ця інфа також дуже "багатоінформаційна", хоч до захворілих, хоч до померлих.

Мих
09.11.2008, 11:36
Ця інфа також дуже "багатоінформаційна", хоч до захворілих, хоч до померлих.
Та й невідомо наскільки вона правдива, бо шо-шо, а статистику у нас уміють робити, щоб створити прецидент + безпомилкова кваліфікація лікарів і МОЗу....

От якби представили статистику кількості пострадалих від щеплення проти дифтерії.... але хто таке веде? Кому єто нада? А це найбільше страшить... ця таємничість. А постраждалих від щеплення за статистикою може бути в декілька раз більше, ніж щеплених і в той же час постраждалих від дифтерії.

levandivka
09.11.2008, 11:42
а статистику у нас уміють робити
ТАК, флудити і МОЗ вміє.

Мих
09.11.2008, 11:45
ТАК, флудити і МОЗ вміє.
еґе.... щеплення - то і є флуд.

Ука
10.11.2008, 10:00
Для тих, хто не зміг подивитися в пятницю, але має хороший інтернет, шукайте тут:

http://www.share.net.ua/forum/index.php?showtopic=4811
або
http://www.sokol-law.org/index.php?option=com_content&task=view&id=2744&Itemid=1&mosmsg=%D1%EF%E0%F1%E8%E1%EE+%E7%E0+%C2%E0%F8%E5+% F3%F7%E0%F1%F2%E8%E5+%E2+%E3%EE%EB%EE%F1%EE%E2%E0% ED%E8%E8%21&mosmsg=%C2%FB+%F3%E6%E5+%EF%F0%EE%E3%EE%EB%EE%F1%E E%E2%E0%EB%E8+%E2+%FD%F2%EE%EC+%EE%EF%F0%EE%F1%E5% 21

Воно того варте.

anka
10.11.2008, 12:04
навіть прихильник вакцинації міг би визнати що деякі щеплення для дітей зовсім зайві нє?
як прихильник, то вже прихильник:) мені іноді здається,що якби я працювала в охороні здоров"я, сама б свято вірила в потрібність щеплень- медикам же мозги починають промивати ще зі студ лави. починається з того, що професору фірмачі відлистали, щоб він в кінці лекції сказав " а от, шановні студенти, вакцина така-то не дає жодних побічних ефектів, зате дає пожиттєвий імунітет і сприяє омолодженню". І ще кілька таких лекцій і борець за вакцинацію- гатофф!!!
Колись один студент заікнувся на екзамені про шкідливість щеплень- пішов на талон і влетів в конкретні гроші. От, звідки ноги ростуть. раз в гроші влетів- вдруге подумає, чи варто свої думки озвучувати

Мих
10.11.2008, 12:26
Бізнес на страху - добре сказано...

А мені сподобались слова власника індійської фірми про те, що ртуть є корисний для здоровя людини... все решту можна повірити йому на слові.
І ще.... в інструкції по КаКа сказано, що кожному 30 000-му згідно статистики вакцина приносить шкоду... от вам і приблизна статистика, але то офіційно! а не офіційно.... хто зна...

Funt
10.11.2008, 15:08
Дифтерия в 98-м:
http://www.moz.gov.ua/ua/print/?docID=11103&_tpl=prn
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
N 359 17.12.1998
м.Київ
Про недоліки в профілактиці захворюваності на дифтерію

...У динаміці за 5 останніх років не поліпшуються показники госпіталізації хворих на дифтерію. В країні у перші два дні з дня захворювання госпіталізовано лише 24 % хворих, а від дня звернення по медичну допомогу - 64 %.

Особливе занепокоєння викликає велика кількість померлих від дифтерії в 1998 році (21 хворий, з них 10 дорослих та 11 дітей) при відносно низькому рівні захворюваності, насамперед серед дітей. Летальність серед дорослих становить 2 %, серед дітей 10.1 %. В 1997 році ці показники відповідно складали 2.5 % та 5 %. Таким чином, летальність серед дітей в 1998 році збільшилась майже в 2 рази в порівнянні з минулим роком, що свідчить про несвоєчасність надання медичної допомоги

...Серед 11 дітей, які померли від дифтерії, 5 проти дифтерії не щеплені

...Аналіз показав, що серед хворих на дифтерію 20 % не щеплені проти цієї інфекції зовсім
Итак, 80% заболевших - привиты. Официальная информация МОЗ.
Если считать, что эта пропорция 80/20 могла иметь место и вообще по отношению к привитому/непривитому населению, тогда прививка никак не повлияла на заболеваемость (как достаточное для статистики развитие симптомов), даже судя только по этому приказу.
Смертность - другая "песня", т.к. решающее значение имеет лечение, а его качество... тоже там же, в приказе.

Ука
10.11.2008, 21:58
30 000-му згідно статистики вакцина приносить шкоду... не шкоду, Миху, а дуже велику шкоду типу анафілаксії. А шкоду, офіційно, у вигляді артрозів - кожному четвертому, у вигляді артритів - кожному десятому.

Максим
11.11.2008, 12:07
Про що ви тут стільки сперечаєтеся? Назва теми ніби зрозуміла, а дописи - не дуже. :scratch_one-s_head:

Ука
11.11.2008, 12:35
Про що ви тут стільки сперечаєтеся?
ми не сперечаємося, ми спілкуємося :)

змушувати Вас перечитувати 147 сторінок теми, звісно, було б жорстоко (хоча, Левандівка може - його право :) ). то може хоч питання конкретно сформулюєте, що саме Вам не зрозуміло?

Максим
11.11.2008, 13:36
ми не сперечаємося, ми спілкуємося :)

змушувати Вас перечитувати 147 сторінок теми, звісно, було б жорстоко (хоча, Левандівка може - його право :) ). то може хоч питання конкретно сформулюєте, що саме Вам не зрозуміло?

:) Перечитував, хоча дійсно не всі 147 сторінок - трохи забагато. Тема ніби про доцільність вакцинацій у дітей, хоча періодично з'їжджає на закиди в бік лікарів (як окремих, так і всіх) і медицини в цілому.

При цьому я не бачив, щоб дискусія відштовхувалася, так сказати, аb ovo, почавши механізмами інфікування організму і природною протидією цьому інфікуванню (хіба що я це пропустив в тих непрочитаних дописах, хоча навряд). Іншими словами, така комплексна тема не мала би зійти лише на обговорення окремих сумнівних випадків.

anka
11.11.2008, 13:48
я задалася ось яким запитанням-чи Ви, батьки, які не щеплюють своїх діток, проводите якусь "роботу" із молодими батьками? Спочатку я вирішила, що всім необхідно про це "кричати" (як результат переконала всього 2 пари батьків), а тепер, чомусь почуваюся як мінімум проповідником якоїсь секти, якій не вірять ті, хто був вихований, що все, що робиться-робиться для здоров"я ітд, а як максимум людиною, яка стукає в бетонний паркан, а ті, хто за ним не намагаються прислухатися

tslezinska
11.11.2008, 14:10
Я намагалася достукатися...вийшло не дуже. З часом я просто зрозуміла, що люди самі мають до того дійти. Кричати й переконувати не варто, треба дати максимум доступної інфи для перетравлення, а висновки нехай самі роблять. Бо то є доволі складна тема. Можна настрашити молодих батьків, переконати їх не вакцинувати дитину, а потім,